Új privát üzeneted érkezett!

Orsi! És Liliről egy szót se írsz?! :twisted: Mi volt az uh-n?

Hajni! Nekem is azt mondta a dokim, hogy jó lenne, ha a burokrepedés után 6 órán belül meglenne a baba, mert fertőzést kaphat. Ez nem tudom, hogy csak akkor érvényes-e, ha mekóniumos a magzatvíz...??? :shock: Amikor elmegy a magzatvíz, az határozottan sok víz, de ha csak reped, gondolom csordogál. Nekem végig egész szülés alatt folyt, pedig az elején egy jó adag távozott. Azóta már biztos láttad, hogy jött-e még...

Lányok: örülök, hogy mindenki rendben van, és a babák szépen nőnek!

Potykamanó! A flowmetriát uh-val csinálja, nem tudom még milyen szerkentyű kell hozzá. Kiválasz a bébinél is és a köldökzsinórban egy eret, abban méri az áramlást, és a kettő hányadosa 1 v ahhoz közeli kell legyen.

Szoptatás alatt nem szabad rostos levet inni? Semmilyet? Nem csak narancsot meg ilyeneket?

dkata
 
 


Hajni :D
2300 gr/fő. Zsebi babái is ennyi időre születtek.
Tényeket írtam :oops: mert innen megállapítani, hogy mi volt nem lehet.

Kata :D
de de :D :D csak képpel együtt akartam jönni.

Szóval UHn minden OK, Lili korának megfelelően nő. ca. 1300 grammnak mondta, ami tankönyvi.
Meglepődtem, mert nem tudtam, hogy Hajdú drnő az Istenhegyin is dlgozik. Most hozzá kerültem. Érdekes, olyan beszédes volt és jókedélyű, mikor a fiúkkal 2szer voltam nála, ridegnek tűnt.
Iszonyú képeim vannak Liliről, de a technika most meghazudtolta magát, így nem tudom feltenni, majd holnap reggel
- az én notebookomban nincs dvd olvasó, mert olyan pici
- az itthoni asztali gépből K. tegnap vette ki a áramkábelt,meg a hálókártyát, így abban lenne, de csak bekapcoslni nem tudom, vagy ha tudnám is, levarázsolni a hálózatra nem tudom róla a képet.
- a fényképezgépünket kedden adtuk kölcsön
- a telefonom fényképezőjének meg kevés a fény...

de még lehet, hogy felbattyogok az öcsémhez és beolvastatom vele a DVD-t a hálózatunkra, és onnan leszedem majd.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Szoptatás alatt nem szabad rostos levet inni? Semmilyet? Nem csak narancsot meg ilyeneket?

próbáld ki, gyerekfüggő.
én simán ittam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

dkata írta:Szoptatás alatt nem szabad rostos levet inni? Semmilyet? Nem csak narancsot meg ilyeneket?

próbáld ki, gyerekfüggő.
én simán ittam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
UH-képeket kérünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judit!
Hááát szoptatás.... az nálam egy érdekes kérdés. Az biztos hogy nem tudtak szopni. Sajnos ha még tudtak volna sem kaptam ráa PIC-en lehtőséget én a SOTE II-n voltam és három óránként lehetett bemenni fél órára. Igaz én végig ott lehetettem a kórházba. De fél óra alatt két korababát nem lehet megszoptatni. Ha próbálkoztunk és nem szopta meg az adagját (ami bizony nagyon magas volt40 ml) akkor szondán kpta. egy idő után úgy gondoltam hogy inkább egye meg uüvegből de ne szondázzák a gyereket.
Aztán szombaton még szonda volt aztán Esztert vasárnap megkaptam hétfőn Balut is és kedden hazajöttünk. Szóval akkor én majd elájultam hogy az én gyerekeim otthon miből és hogy fognak enni hisz ott csak az ömlös üvegből kaptak kaját és hogy a "bolti" cumisüvegől meg fogják-e enni. És megették abból is. Itthon próbáltam a szopit, de nem igazán tudtak sajnos érdemi mennyiséget szopni.

Mondjuk olyan volt hogy 20 percig hagytam nyammogni az akkor 50 ml adagjából (úgye korababánál valamilyen szinten fontos hogy megegye a mennyiséget) kiszopott 10-15 ml-t akkor a többit üvegből elegítsem meg és közben már ott üvölt a másik gyerek.Szóval mivel én egyedül voltam erre no segítséggel talán a könnyebbik utat választottam maradtam a fejésnél. Azóta is erengeteg tejem van és üvegből kapják. Jekem már ez egyszerűbbnek tűnik. Ha van segítségem akkor fél óra az egész ha nincs egy óra alatt megvagyok fejéssel és etettéssel együtt. De kitartó munkával úgy gondolom meg lehetett volna tanítani őket szoptatni és valószínűleg ha nem ikrek lettek volna akkor én is hajlottam volna rá.

Arról nem beszélve hogy én nem ngedtem hogyő ők igény szerinte egyenek ha az egyik kérte a másik is kapta. Amivel nem volt nagyon bajom mert a PIC-en ezt megtanították nekik hogy 3 óránként esznek szóval a rend megvolt csak tartani kellett.

A tiló kaják én az elején míg a PIC-en voltak nem ittam szinte csak vizet és olyan teát ami koffeinmentes és sima almalevet. Aztán ahogy "öregedetek" próbáltam a rostost és ők nem hasfájósak na nem is iszom literszámra de nem viseli meg őket. De a hüvelyeseket is ált tiltón vannak mert puffasztja őket és hasfájás lehet. Én ezeket nem ettem egyátalán illetve a körte. De lehet próbálkozi legfeljebb kicsitt zürös napod lesz. De ha próbálsz ezt azt akkor ne egyszere mindent mert akkor meg nem tudod kiszűrni hogy melyiktől fájt a pocakja.

Anda (ikres szintén) neki 30. hétre születtek és ő is PIC-es anyuka.VÉgül ő is a fejésnél marad. Már 5 hósak az ikrek még mindig fej pont a napokban beszéltünk telcsin.

Bocsi hogy hosszú lettem és esetleg untattam a pocakosokat.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok

tiltott kaják: én elég sok mindent ettem (végre megengedték - nem kellett diétáznom) és szerencsére Ákos nem volt hasfájós semmitől.

és végre van beutalóm is a Klinikára, mindig magamnál kell hordanom, azt mondta a nőgyógyászom
Pici Bogárnak tegnap is ezerrel vert a pici szíve, 2 hét múlva láthatom ismét a Klinikán

Zseboroszlán
megtudnád nekem írni hogy a klinikán milyen számon lehet időpontot kérni UH-ra?
előre is nagyon szépen köszönöm!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Orsi: Örülök a jó hírnek!!

Jud: Jó pihenést, a jövő hétre.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


mostanra sikerült :lol: de megoldottam


Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi: Szép kis történet! Azt hiszem tanulságos!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi: Gyönyörű a lányod!!!! :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi

nagyon édes Lili és mosolyog :D szuper kép
örülök, hogy minden rendben. Te most másodjára voltál 4D-n, ugye?
ja, és amúgy ígértél a jómúltkorában pocakképet is, azzal is tartozol még :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok

Orsi
nagyon édes Lilibaba!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Zsuzsi :D
ahova UHra járok ott mindig van 4D is.

pocakkép... hát fényképezőgépem az nincs :D de majd asszem a jövő héten lesz már.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Gyönyörű Lilli baba! Nagyon jól el tudták kapni az arcocskáját. Ez olyan nagyon jó kép hogy majd lehetne mutogatni mikor megszültik hogy ilyennek látták és ilyen kint. :)

Pocakkép ha jössz és talizunk csinálok én rólad. :)

Erika!
459-1500 és a 3108-as mellék az uh. Néha felgmák ott de időpontot lehet alkudozni. Mármint hogy mikor szeretnél menni. Általában nekem mindig volt választási lehetőségem (reggel vagy később. )

Pézsé!
Talán más máshogy csinálta volna. Én ezekkel a dologkkal úgy vagyok hogy lhet tanácsot adni és meghallgatni kinek mi jött be de minden baba más minden babának más az igénye és a szülöknek is. Nekem ez jött be és alapjáraton mára már nem bánom hogy így alakult (a fejésre gondolok) van tejem és nekem ez a legfontosabb. Boldog vagyok hogy anyatejjel táplálhatom őket már három hónapja. Persze három hónappal ezeltt álmomban nem gondoltam volna hogy ennyi lesz.
Most visszagondolva fúúúú enm is volt olyan régen és mégis. ....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi!
Mennyit változott Lili! Gyönyörü kis mosolya van :D
A La roche-t gyógyszertárban lehet kapni?
Hajni!
Remélem nem magzatviz volt )nekem is jött ilyen kb a 22. hét körül, irtam is a pánikot). A vizelet is tud ilyen hirtelen cseppenni, közben nem érzel semmit, és engem ez ijesztett meg.
Zsebike!
Most látom, ma 3 hónaposak a picurkáid! :D Komoly életkor! :D :D
Tényleg, igy hogy korababák, azért a születésükhöz kapják az oltásokat?

Taliról: szervezzük nyár vége felé, mikor már jó sokan kint lesznek, hadd bámuljon mindenki aki lát minket. Az ikresek miatt azt hiszem ez lenne a legjobb, nehezek már a pocakok.

Jud!
Nekem most nincs időm átmenni, de nagyon kiváncsi lettem: várható valami jelentősebb átmoccanás ide végre? Nagyon lecsappant a friss kismamák létszáma, mi meg már hamarosan megszülünk itt tömegesen, kiürül a topic :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebi :)
Köszönöm, hogy leírtad, nagyon tanulságos volt, még a párommal is elolvastattam :lol: Én is pont arra gondoltam, hogy mivel a PIC en ráállnak a 3 óránkánti kajára ezt 'csak' tartani kell....

Ma viszik át a pasikat a Péterfy S. utcai koraszülött osztályra, mert már sokkal jobban vannak, és csak hízniuk kell, nagyon izgulok, hogy ott milyen lesz, és hogy ott hányszor láthatom majd Őket. Elvileg ha már kicsit megerősödnek akkor napközbe végig velük lehetek és etethetem őket :lol:

Icsilya :lol:
Lili baba nagyon kis tüneményes.

Az tényleg igaz hogy tejet nem ajánlott inni???? ez borzalom, én megiszom egy nap legelább fél litert...

J
pbj12
 
 


sziasztok :)

Orsi :D Lili baba gyönyörű :D :D :D :D nagyon kis mosolygós lesz :D :D biztosan leveszi majd a bátyuskáit a lábaikról :lol: és majd jól elkényeztetik a kis drágát :)

Judit,biztosan minden rendben lesz a kispasikkal,gyorsan javult az állapotuk,úgyhogy biztosan nem lesz velük gond! :wink:
Miért kell átmennetek a Péterfybe?
I-en nincs hely,a babák további kezelésére????


Melcsi,jó ötlet a nyárvégi tali,sok iker és egyes kisbaba biztosan szem vonzó lesz :D :D :D :D :D :D

Lányok,én nem tudom,hogy mi van velem,de elkezdtem folyamatosan éhes lenni :shock: ez normális????

KépKép
napszemcsi
 
 


melcsi,
a nyár végi tali ötlete nagyon tetszik, szerintem is jó lenne!

hajni,
jelentkezz majd, mi volt ma a dokinál, ugye nincs baj?

pbj,
bocsi, nem akartalak megijeszteni. De ez sajna nálunk tényleg elhangzott a szülés-előkészítőn, hogy azért nem ajánlott a sok tehéntejcsi, mert a baba kis gyomra még nem tudja feldolgozni, és emiatt egyeseknél kialakulhat később laktóz-érzékenység.

napszemcsi,
mostanában én is többet eszem, főleg a gyümölcsjoghurtokat meg a vaníliás krémtúrót kívánom iszonyúan!

icsilya,
szuper ez az elégedett Lili-mosoly! :D

zsebi,
jó, hogy leírtad ilyen részletesen a szoptatást. Szerintem is egyéni, kinél mi jön be. Egy ikres oszt.társam mondta, hogy náluk is az a szisztéma, hogy az egyik baba követelőzőbb, a másik alkalmazkodóbb, úgyhogy amikor etették az elsőt, akkor evett a másik is, de ez nem baj, mert később ő is rááll erre. Mert ha két gyerekhez alkalmazkodnál, az egész nap másról sem szólna, csak a szoptatásról, ami azért elég hülyeség. A rendszeresség ugyanolyan jó támpont a gyereknek, sőt.

Nálunk a fürdőszobában most meseország van! :P Kimostam a kis ruhácskák felét (szerencsére fehérek maradtak). És hát az a látvány a fregolin! Meg kő zabálni!

KépKép
pompomlány
 
 


Húúúú Orsi :D
Gyönyörű a lányod!!! Gratulálok! És szuperügyes Hajdú drnő!
Na, akkor én is tuttin lőttem be a 4D-t, mi is 29+3 -on megyünk a dokinőhöz :D :D

Judit :D
Drukkolok, hogy hurkásodjanak a kicsikék :D

Nyaralás: Club Tihany helyett Zalakarosra megyünk a Karos Spa-ba. Jobb az ár, és jobb a szolgáltatás.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi! Gyönyörű Lilibaba és a mosolya is! Nagyon elégedett a pocakodban!
Lányok, én iszok gyümölcslevet... :-( Olyan sok mindent nem lehet inni meg enni... Kipróbáltam, 2 hétig nem ittam semmi levet -> ugyanúgy fájt a gyerek hasa. Se ritkábban, se gyakrabban. De valamiből azért csak kell tejet gyártani, úgyhogy... Tejet max. fél litert szabad inni, joghurt napi max 2 pohár, stb... Nehogy allergiás legyen a baba.
Zsebi, megkérdezem itt, te amikor hosszút alszanak éjszaka, felkelsz közben fejni? Vagy csak mikor kelnek? Mert én úgy félek, hogy a nagy alvás után ugye nagyon tele van és nehogy bedurranjon, aztán majd nem lesz tej... De aludni is kell, és nem mindegy, hogy folyamatosan tud az ember 6-7 órát aludni, vagy 2 részletben. Én ma pl. a hajnali szopi után is olyan nehezen aludtam vissza...
Ráadásul, képzeljétek a szomszéd baba (11 nappal idősebb Bálintnál), éjjel is 1,5 óránként táplálkozik, illetve ordít. Az anyukája meg biztos irigyli, hogy mi alszunk, és az 5 szobájukból pont a mellettünk lévőbe szokta hozni ordítani. Úgyhogy csomó éjszaka a szomszéd gyerekre ébredek, és izgulok, mikor ébred fel rá az enyém. Elég gáz, hogy aludhatnék és így kitolnak velem... :cry: :cry: :cry:
Hajni, mi újság van?
Pompi! nem akarlak elkeseríteni, de majdnem az egész nap a szoptatásról szól, legalábbis nálam, még 1 gyerekkel is. Nekem Bálint imád szopizni, és olyanokat cuppog a melleksomon meg az arcomon, hogy meg kell zabálni. És 30-40 percig szopig, utána büfi, és marha sokáig tart, mert hasfájós, és nem büfizik rendesen. Estére pedig kevesebb a tejen, be-becsúszik egy pótszopi, mert ugye én nem tudom mennyit evett egész nap, csak látom hogy éhes... Szóval a délután egyértelműen a szopié. Ez van. De én imádom, annyira édes, ahogy hozzámsimul és mint egy kis őrült, zabál. (szó szerint... magamban csak cicimán-nak hívom, még akkor is eszik, gyűri lefelé, mikor már visszafelé jön, meg büfizik közben, borzasztó! Ádám nekem olyan rendesen evett, ez a gyerek most új szokásokat vett fel az elmúlt pár hétben.)
És ha mászkálok (akkor ugye nem eszek-iszok rendesen), akkor megint kevesebb a tej délutánra. Vagy csak én gondolom? A cicim mindenesetre laposabb.

dkata
 
 


Judit :D
de ihatsz tejet, de azt szokták mondani, hogy napi fél liternél többet ne, annyit nyugodtan.

Melcsi :D
igen, gyógyszertárban.

Napszemcsi :D
az I-esen csak a kritikus állapotú babáknak van hely, amint nem szorulnak lélegeztetésre és stabilak viszik őket valamelyik "hízlaldába", hogy legyen hely a többi minimanónak. Ez a gyakorlat, nagyon kevés olyan koraszülött intenzív van, ahol végig -értsd hazaengedésig - ott maradhatnak a babák. A bevett gyakorlat, hogy amíg kell az intenzív ellátás ott vannak, utána amikor csak hízniuk kell mennek valamelyik normál koraszülött osztályra.

Köszönöm a kedves szavakat Lili nevében is :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompika,akkor ezek szerint nem csak én vagyok éhenkórász :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: én is inkább a Ch dús ételeket díjjazom :o amit persze nem lenne szabad enni :? :? :? :? :? :?
Nőnek a babák biztosan :D :wink: :lol:
Biztosan szép látvány lehet a sok kis ruhácska:)

Orsi :) biztosan jó,hogy helyet akarnak biztosítan a többi kora babának,csak ez a szállítás nem okoz gondot a babáknak?
II-en miért maradhat a baba és a mama is a kórházban,nagyobb a kapacitása a kórháznak,vagy nincs kihasználva???
Remélem nálunk nem fogják a babákat ide-oda rakosgatni :roll:

Lányok,ez a szoptatásos dolgog :lol: habár a védőnő felkészített,hogy mindenképpen megkell tanulni kézzel fejni,mert bármi adódhat,de remélem majd tudom Őket szoptatni,és nem kell gyötörni a mellemet a fejéssel.
Tényleg a kórházban van lehetőség több mellszívót kipróbálni?
Van még egy másik kérdésem?!

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Aranyér.Valakinek közületek van?
Ezt azért kérdem,mert nekem soha nem volt,és pár napja figyeltem fel,néhány kellemetlen hatásra!
Kedden megyek a dokihoz,Ő tud valami krémet,kúpot írni,vagy felkell keresnem a házidokimat vagy olyan orvost aki ezzel foglalkozik?
Nem akarok csak úgy krémet venni
8) :oops: :shock:

Hajni,délután jelentkezz,hogy mi van Veled :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi :D
nem, ez semmi gondot nem okoz.
A problémás koraszülöttszállítás a kissúlyú (értsd 1 kg alatti) babáknál van.
IIes női... az a kivétel :)

Kézzel fejés... hááááááát
én nagyon kevés nőt tudok, aki tud hatékonyan kézzel fejni. Valamilyen mellszívóval sokkal gyorsabb.
A IIes nőin ki lehet próbálni különböző típusokat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni. Az Afp érték 1,04 ez a normális azt mondta a nővéremnek a védőnő neki meg 1,05 lett. Ez mit jelent? Baj van? köszönöm előre is.
Vendég
 


pandácska* írta:Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni. Az Afp érték 1,04 ez a normális azt mondta a nővéremnek a védőnő neki meg 1,05 lett. Ez mit jelent? Baj van? köszönöm előre is.

teljen normális.
az afp értéke 0,7-2,5 között van a normál tartományban.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
Köszönöm :D
Vendég
 


Napszemcsi
Ha csak a 32. héten jött ki aranyér, akkor tök mázlista vagy :D Nekem már elő-előbukkan néhány hete :( Én aloe krémet teszek rá, az megoldja, visszahúzódik. De nekem még nem fájt, és nem túl vészes mértékű, csak zuhanyzáskor éreztem meg, hogy vmi nem stimmel :oops:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Nálam meg nem hogy aranyér nincs (mondjuk ne is legyen), de szinte minden étkezés után nagyWC-znem kell. Majdnem mintha hasmenésem lenne (de nem az, csak majdnem). Ez nem gáz?
- bocsi a témáért - :oops:

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
köszi szépen a telcsiszámot

Arnyaér: szerencsére nekem sem jött ki Ákosnál

Pompomlány
miért lenne baj?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Melcsi!
Két héttel később kapjuk a szurikat.De azt is csak azért mert a Balázs lába gipszben volt és hogy ne szenvedjen kettőtől. Ez a számolás egy érdekes kérdés. Amikor rákérdezel (mondjuk hozzátápi miatt) akkor azt mondják nem kell visszaszámolni amikor rákérdezek mert Eszter még nem tartja úgy a fejét ahogy egy 3-hósnak kell akkor az a válasz vissza kell számlni ők még anyuka csak másfél hónaposak mit várok. Szóval nagyon nincs egységes álláspont.

Judit!
Nagyon szívesen írtam le és tényleg nem lesz könnyű de ha nálam kitartóbb vagy akkor biztos sikerül.MEg talán a babák sem egyformák Balázs mindig is ügyesebb volt mint Eszti.
Ami a litániámból kimaradt hogy még azért sem volt már "erőm" a cicire szoktatásra mert a nyammogás után az üvegből is alig ették már meg mert ugye elfáradtak (főleg az első hetekben) aztánnemelég hogy már egy csomó idő elment az egésszel (cicizés üvegezés) még fejnem is kellett... szóval nem egyszerű de kialakul majd neked is.Orsi tudna mesélni hogy mgvoltam zavarodva az egésztől.

Viszont még egy "jó tanács" ha hazakerültök a napközbeni három órát szerintem nem lesz nehéz tartani mert megszokták viszont én éjjel nem keltettem őket csak az első héten aztán a dokinéni felhomályosított hogy minek nem ioylan kicsi már a súlyuk semmi bajuk nem lesz. Úgyhogy akkor ált 4 óránként keltek és annyira megszokták hogy mindig egyszere kérik a kaját persze az elején nem tudtam őket együtt eteni akkor fél óra különbséggel ettek (erre figyeltem akkor is ha volt segítségem) de ma már ők is nagyobbak én is rutinosabb vagyok úgyhogy megy ez nekünk egyszerre is.

A Péterfiben pedig vaóban velük lehetsz és mindent te fogsz csinálni legalábbis az ismerős ikresek ezt modnják.

Napszemcsi!
Hát igen pont ezért nem választottam az igény szerinti etetést, de nem is volt vele gond mert az itthon töltött első aptól ők a PIC-en megszokot rendet követték, csak nyilván a szülő vagy megtartja vagy formázza ezt.
Igen így van ez ha sokat kell híznia a babának mondjuk nem negyed kilót a két és fél kilóig akkor kerül "hízlaldába" a bébi. Amúgy nem. Minekünk szép volt a súlyuk igaz nem érték el két és fél kilót de hazajöhettünk.

A SOTE II-n is csak addig maradhat sajnos a mama amíg nincs teltház De míg én bent voltam mindig meg tudták oldani hogy azok az anyukák akik nem akartak hazamenni maradhassanak a bab miatt.
A II-en van lehetőség kipróbálni az Anvent kézit a Medella kégizt és gépit is. Ha tetszik ott meg is lehet venni (temrésztesen újat).
Hát a kézi fejésre én is befizetek... nekem ott egy nő megmutatta azt hittem berosálok. Az elején a mellszívóval sem könnyű de az nagyon burtál.

Arról meg tudnék mesélni hogy bármi közbejöhet. Nekem egyszer éjjel 11-kor eltört a fejőkém haát bizony itt sírtam hogy most mi les de szerncsére TESCO-ban van avent termék úgyhogy megoldodott a dolgom. :) mert ugye az éjjel nappal nyitva van.

Kata!
Nem semmi a szomszéd nő.
Hát az elején fejtem mindig min. 4 óránként, de akkor általában keltek is.. Most mióta szó szerint átalusszák az éjszakát és amellemen is érzem hgoy be van már járódva nem kelk fel fejni. Este miután lefeküdtek kifejek olyan 10-kor aztán reggel a reggeli eső etetés után megint. De akkor burtál mennyiség jön ki átlag 500 ml. :) De ezt szerintem érezni fogod mikro nem zavar már be egy egy fejés kihagyása. Napközben mivel nagyon soka tejem is van hogy ha úgy alakul nem fejek mert úgy alakult de sokszor nem játszom el mert azért nem akarom hogy a készet megcsappanjon. Szóval a lényeg amikor tehetem minden kajázásuk uátn fejek. Vengédeg vagy orvos miatt szoktam lazulni. :) Régen azért sem tehettem meg hogy kihagoym egy fejést mert pont annyi volt amennyit megettek most mindig van friss tej a hűtőben tartalékban szóval nem gáz ha nem fejek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,köszi,hogy leírtad a fejéssel kapcsolatos észerevételeidet,tapasztalataidat.:D :D :D

Zsebi,Orsi,Kata,Erika :D arra lennék kíváncsi,ha elfolyik a magzatvíz,amire mindíg azt mondjátok zuttyként jön,akkor is amikor fekszik az ember vagy csak ha talpon van?Azt olvastam valahol,meg Pompika is írta,hogy halk pukkanást is lehet hallani,ahogyan a burok megreped :idea: ez mindíg van?

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi!
Hát hogy fekve milyen azt nem tudom. Nekem különössebben hangsem tűnt fel.NEkem úgy volt hogy egész éjjel éreztem hogy kemény a hasam alig vártam hoy reggel legyen és hívjam a dokit, hisz elötte voltam nála azt gondoltam nagy baj nincs. hajnalban nagyon kellett pisilni kimentem pisi. Majd kinéztem hogy mit intézett a nagy vihra és akkor éreztem hogy valami meleg folyiki a combomon hirtelen olyan mint aki bepisil de hát úgye nem az.....

De nálam szó szerint ömlött a víz lehet az ikresség miatt hogy Eszti nyomta vagy nem tudom de van akinek valóban szivárog csak.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Napszemcsi :D
nekem állva folyt el, nem tudom, ha nem áll az emebr, hogyan folyik.
de mivel nem kevés vízről van szó, ezért szerintem fekve is ugyanúgy kifolyik - a menstruációkor is folyik fekve is belőled, ott pedig csak ml-ekről van szó.
pukkanás... nekem nem rémlik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Napszemcsi
magzatvíz elfolyása: nekem fogalmam sincs milyen az, én 3-adszor voltam megfigyelésen a vajúdóban (CTG-re kötve) mikor úgy döntöttek (a nagy tanács) hogy akkor most császár!

És most is szerdán azt mondta a dokim, hogy Pici Bogárka is 80% császár.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Napszemcsi!
Én a vizsgálóasztalon feküdtem, és magzatvizet nézett volna a dokim, de helyette burkot repesztett. :lol: (Szerintem direkt...) Én hallottam a pukkanást, és mivel alattam lavór volt, abba ömlött a víz, elég sok, azt hittem annyi az egész. De aztán egész szülés alatt még végig csorgott, kisebb nagyobb mennyiségben.

dkata
 
 


Orsi: Az én Afp 0.41 volt. Akkor az nem jó? Mégis azt mondták, hogy rendben. :?: :?: :?:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


PéZsé :D
normál tartományon kívül esik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


És az mit jelent????

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


ennél többet semmit... az afp egy tök fals vizsgálat.
semmit sem jelent.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi: Ne haragudj, hogy érthetetlen vagyok, de akkor miért mondta mindenki hogy minden rendben, ha mégsem normális az eredmény. Miért nem szóltak akkor nekem. Látta 2 doki+védőnő és jónak találták. Egy kicsit kétségbe estem.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


PéZsé :D
ez tőlük kellene megkérdezni :wink:
nincs a normál tartományban, ha ennyi volt, alacsony.

minek esel kétségbe?
mondom... az afp egy tök fölösleges vizsgálat, semmire sem jó igazán, nem szűrhető vele sem a down kór sem a nyitott gerinc, mert a rossznak minősített esetek 95%ban nincs semmiféle rendellenesség a dolog mögött.
egy csomó helyen nem is kérik már, mert elavult. Mo-n még benne van a protokollban - még ikreknél is, ahol emg nincs is referenciatartomány sehol a világon!.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm :!:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Pézsé!
Mostmár ne agyalj az AFP-n, igy 3 hónappal utána :D Mivel biztos 100x megnézték, megnézik, valakinek csak feltünt volna, ha van valami gáz!
Kata!
Jó kis szomszédság :? Nem külön családi házban laktok? Mintha ugy rémlett volna a költözés idején...
Zsebike!
Neked milyen ügyes cickóid vannak! Nyithatsz tejbüfét :D

Azt hiszem majdnem mindegy hogy mit eszik-iszik az ember, vagy nem, ha hasfájós, akkor ugyis fáj, ha nem, akkor ehetsz bármit akkor se fog fájni.

Pompika!
Isteni látvány lehetett a sok pindurka ruha. Remélem nem használtál öblitőt...

Akkor nyárvégi tali. Jó sok baba lesz :D Nagyon várom!
Én nem vagyok nagy szervező, szóval az ötleten kivül sok okosságot nem tudok. Meg kell vizsgálni, ki hol lakik, és a legtöbb embernek legközelebb eső helyszint kiválasztani, lehetőleg szabadban, jó levegőn (hogy hazabeszéljek, na meg Orsi mitatt is, esetleg 1 bekeritett játszótér képében). Mindenki hozhat 1 kis piknikkosarat, kis enni-innivalóval, és máris kész a tali. Ja a babákat nem otthonfelejteni :lol:

Orsi!
Köszi, már érdeklődtem is, pont ma voltunk fürdetőért. De csak Vichy volt jelenleg, azt mondták az is jó meg hipoallergén meg minden, árban is kb ugyanaz. De nem hagytam magam rábeszélni, elolvastam mit ir a doboz, és kértem hogy hozzanak La Roche-t.
Persze megint foga jön, lehet hogy attól is van megint ez a vacak bőrkéje.

Hajni :?: :?: :?:
Anikó :?: :?:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok,

tegnap átvitték a manókat a péterfybe, és olyan hihhetetlen volt, mert már kiságyban voltak és volt rajtuk ruha is, mint az igazi kisbabákon. Ma már mehetek a fél 4 es etetésre és megpróbálhatom szoptatni őket :lol: Mondta az ápolonő meg a dokinő, hogy lehet hogy nem fog rögtön sikerülni, de már az gyogyítü nekem is meg nekik is hogy megfoghatom őket és kivehetem a kiságyból őket :oops: :lol:
Azt is mondták ha sikerül szoptatnom akkor akár mehetek minden etetésre, és kaphatok ágyat is, hogy kényelmesebb legyen. Nagyon rendesek voltak.
Ha elérik a 2 kg jöhetünk haza :lol:
Annyira izgulok hogy mi lesz ma...

J
pbj12
 
 


Judit: Meglátod sikerülni fog a szopi. Ügyesek a babáid!

Felhívtam a védőnőt, azt mondta egyrészt 0,5 az alsó határ. :shock: :roll: .
Másrészt: a többi a adatot is figyelembe kell venni és ha valami lett volna akkor küldtem volna tovább.
Értem én, hogy nem szabad agyalni, de most mégsem tudom ezt a dolgot kiverni a fejemből.

Melcsi: Köszi.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


pézsé :)
mivel nemsokára nekem is aktuális lesz, ezért utána néztem és ezt találtam többek között.

Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a fejlődési rendellenességeket szűrő programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezőtől is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszűrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szűrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényező (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényező. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elő olyan esetben, amikor később a magzati fejlődés károsodását (méhen belüli elhalás avagy később a fejlődés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel.
A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.
Dr. Nagy László


amúgy én egyátalán nem aggódok miatta, mert ahogy Orsi is mondta ez egy elavult dolog. nyugaton már nem is alkalmazzák!! nekem is védőnő mondta. másik meg az , hogy ikrekkel tényleg teljesen más jön ki és mi azért is voltunk a 12. héten a genetikán ahol már megállapították, hogy nincs semmi baj!!! ezért is nem izgulok miatta. kötelező rossz és kész!! :(

pbj :)
nagyon örülök, hogy jobban vannak a kicsikéid!!! :) biztos fognak szopizni és végre mellettük lehetsz ez a legeslegfontosabb!!!! :)

melcsi :)
köszi szépen a választ! képzeld szerdán voltunk kontrollon és minden rendben. hematóma nem látható!!! :) te meddig feküdtél vele??

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Kiscsillag: Köszi. Jó hogy megoldódott a hematómád! Vigyázz magatokra.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Lányok

Hajniról nem tud senki semmit? Lehet, hgoy mégis magzatvíz volt és Olivér kibújt már.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Sziasztok lányok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem, de tegnap nem engedett be a Babanet. Nagyon rendik vagytok, hogy gondoltatok ránk, úgy néz ki vaklárma volt. Az orvos azt mondta, hogy szerinte nem magzatvíz, és hogyha szivárogna, akkor néhány napon belül tutira megindulna, és elfolyna az összes egyszerre. Úgyhogy semmi nincs kizárva, de valószínűleg csak erősebb folyás. Vett kenetet, kb. egy hét múlva lesz eredmény.

MIndjárt visszaolvasok! :D
20140901102739
 
 


Sziasztok

Judut
bizti nagyon ügyik lesznek a bébik ++++++++++++++++++++++

Pézsé
ne izgulj, és ne idegeskedj nehogy megártson a babának!

Szerintetek az normális hogy a beülti óta (addig simán elvoltam itthon rövidújjúban) van hogy még pulcsiban is fázom (nincs lázam), és a fekvés sokszor kínszenvedés a csípőm a derekam és a hátam sokszor kész!
Ákosnál ilyenek nem voltak.

Mindenkinek ++++++++++++++++++++++++++++++++

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: