Hali.
Mindjárt kész a mosás, Peti már alszik. Amin nem is csodálkozok, mert a legújabb szokása az, hogy napközben kb. fél órát alszik.
Ennek ugye az a folyománya, hogy vacsi után rögtön alvás van.
Ja, ha már strandtali és rémisztgetés a téma, szerintem az összes fórumozó közül az én BMI-m a legnagyobb, és nem is fogyózom, szóval én leszek a kizárólagos madárijesztő.
Ja, ma vettem Petinek egy kerti „medencét” és egy bébi úszógumit.
Oriandy, tegnap gondoltam rád, egy sárvári szálloda marketingese nyilatkozott, hogy opcionálisan telt ház van náluk a foci VB idejére, ha azt Mo.-n rendezik meg…de nem nyertünk. Én ennek örülök, nem herdálják legalább el azt a csomó pénzt.
Én mostanság tárolódobozos Milumilt vettem Petinek, ez 1700 Ft dobozzal együtt, nálunk a sima (doboz nélküli) 1900 Ft körül van.
Hm, ez a balatoni dolog is jól hangzik…igaz, én meg a természetes vizeket utálom, de a medence az jöhet.
Kitti, azt hiszem még nem írtam, de megnéztem a videót, a zene elsőre Petinek is bejött.
Na én meg Auchan-buzi vagyok, na jó, nálunk nincs, nekem meg mindig új.
Jó a szobadíszetek! Peti az íróasztal melletti újságtartó tetejére mászik fel állandóan, ül rajta, feláll, nekitámaszkodik az állólámpának, az öcsém szerint go-go táncosnak készül.
Reni, ez a tápszeres dolog hülyeség, Petinek a HA-2-es Milupát a dokinénink kb. 8 hós korban írta fel utoljára, de pl. az AR tápszer (ami elvileg bukós babáknak jó, de Peti nem az, és azt kapja este, de ez a legolcsóbb) egy éves korig írható fel támogatással. Persze lehet, hogy amit ő ad(na), az csak féléves korig támogatott.
Lehet, hogy rossz anyának tartotok, de egy párszor én is hagytam Petit elkoppanni. Én úgy gondolom, hogyha minden esetben a hátuk mögött állunk, akkor nem jutnak egyről a kettőre. De nálunk olyan is volt, hogy Peti akkorát koppant, hogy az egész lakás beleremegett, de ő meg se nyekkent.
A közlekedés dolgot jól sejtettem, gondoltam, hogy így is-úgy is Pestre kell bemennetek, mert onnan autópályán vagyunk legközelebb.
Gabella, hát a házassági név is megváltoztatható, de szerintem nagyobb procedúra, mint az „új” vezetéknév. Mert ugye cserélni kell a házassági akv.-t is kapásból.
Mesinek remélem, hamarosan javulnak a pöttyei. Én drukkolok.
A bolha után nincs jobb tippem. Érdekes, hogy mi sosem voltunk bolhacsípésesek, de ha viszkettünk, és a macsesz is kapott bolhanyakövet, akkor minden OK volt. Egyébként írtam, hogy nálunk maga a melegvíz is szokott néha gondot okozni.
Nektek két kiságyatok van? Jó nektek!
Juca, én a kerti partiban is benne vagyok. A szegedi Vadaspark sem rossz ötlet, de ott is batyus módi lenne, mert oda egyszer be, és nem olyan, mint pl. a diszkó, hogy adnak egy pecsétet…
Gombi, csomóm nekem is van, de hol itt hol ott. Néha gondoltam rá, hogy megemlítem a dokinak, de eddig nem szóltam, nem a para miatt, hanem valahogy mindig elmaradt.
Talán majd 2,5 hónap múlva, úgyis megyek gyógyszert íratni, mondjuk ha gond van a rákszűréssel, akkor előbb.
Félegyháza? Összehozhatnánk oda is egy talit, az elég közel van hozzánk (jó, nem vagyok önző).
Julcsika nagyon ügyes, Peti küld neki egy cuppantósat. Igaz, ő még inkább csak csettintget a nyelvével. Egyébként nagyon értelmes, ha elkérem, ami nála van, ideadja, ha mondom neki, hogy tegye le valahova, és megmutatom neki, akkor leteszi.
Az utolsó kép fenomenális!
Marcy, maximálisan egyetértek veled, teljesen más, ha apuka vigyáz a gyerekre és történik x dolog, mintha ugyenez anyuka mellett történne.
Peti itthon még nem talált hasonló szórakozást, mint Marci nálatok, viszont a mamáméknál meg van bolondulva a szellőztető ventillátorért. Meg lett neki mutatva, hogy az pörög, majd, hogy mivel lehet felkapcsolni, és azóta az a nyerő, ha olyanja van, mutogat befele a konyhába, és mondja, hogy ö-ö-ö.
Aztán mamámék beviszik, Peti párszor fel és lekapcsolja, aztán béke van, csak győzzék a dédik árammal.
Hát hozzánk tényleg elég messze lennétek…habár, ha Győrbe képesek voltunk elautókázni…
Mári, én hallottam olyat, hogy vki férjhez ment, és mikor először szólították pl. egy rendelőben az asszonynevén, csak sokadjára esett le neki, hogy őt hívják.
Nekem nem furcsa, elsőre megszoktam. Persze én gyakoroltam aláírni még az esküvő előtt.
Édes lehetett Vencel, ahogy elaludt abban a pozicióban!
----------------------------------------------------- eddig tartott a babanet. Folyt. köv.
Szóval ma ma van.
Kisikáltam egy kicsit az előszobai futószőnyeget, hát nem teljesen lett tiszta, de klasszisokkal jobb, mint volt.
Intézkedtem Petifotózás ügyben, ha minden igaz, a szülinapját követő hétvégén megyünk fényképezkedni.
Oriandy, tényleg korán kezdtétek a Malackázást.
Petinek ugyanez volt, csak maciban, akarva-akaratlanul mindenből macisat vettünk neki…
Szép a te csokrod is. A fiad meg nagyon ügyes! A telefon nálunk már nem téma, kb. 3-4 hónapja volt nagy sláger.
Andy, a cukros dolgok csak akkor roncsolják a fogakat, ha a gyerek nyammog rajta. Tehát pont akkor, amit te írsz, hogy azzal alszik el…
Daninak gratula!
Kimike, ilyen rohanósak az emberek. Én a sportkocsival már könnyen vagyok, de imádom, mikor felszállok, és tenném be a helyére a babakocsit, és az Istennek se menne arrébb az, aki ott áll, és ha szólok, akkor még engem kíván melegebb éghajlatra.
Persze hasonló dolog akkor is előfordult, mikor Petit még kenguruban cipeltem, volt olyan, hogy a két megálló között állt csak fel valaki…mert én nem szóltam, úgy voltam vele, hogy tudok kapaszkodni, de ülni mégis csak könnyebb (lett volna).
Milánnak gratula az álláshoz! Én azt hallottam, és azt hiszem, Katus írta még régebben, hogy folyamatosan kell hígítani a gyümilevet, és a végén csak a víz marad.
Peti napi kaja és „pia” adagja:
-reggeli: 235 ml tápszer
-tízórai: gyümölcs (1,5 banán, fél alma, vagy hasonló egyéb gyümi)
-ebéd: egy doboz főzi, utána 135 ml tápszer
-uzsonna: tejpép, krémtúró, joghurt, vagy vmi ilyesmi
-vacsi: fél doboz főzi, 200 ml tápszer
Az ivása elég rapszódikus, mert ebéd és uzsi között kap babapiskótát, na utána benyel kb. fél deci teát, de egyébként a tápi kielégíti a folyadékigényét. Ja, és van nálunk csemegézés is, pl. ebéd előtt is eszik valamikor, mert ha látja, hogy eszik valaki, akkor neki is ennie kell.
És Peti sem szopizott sosem, most is, és régebben is altatni kell, kivéve, ha belealszik a vacsijába. Eddigi életében volt kb. 2 hét, amikor magától aludt el, előtte és azóta nincs ilyen. Engem nem zavar, majd ha megnő, rájön, hogyha álmos, akkor lefekszik, és alukál. Nálunk vacsi fürcsi után van.
Gombi, szép csokrot kaptál.
Tandika, szerintem már nincs szabadon járkáló törpekos, max. csigák és békák. Viszont van elkerített állatsimogató!
Marcy, Marcinak a haján kívül az ujjai sem állnak jól!
Én Petinek két vagy három napja kukit adtam, jóízűen benassolta, aztán meg visszaadta…
Szerintem a kölesgolyóval is ez lenne.
Norwell, én tudom, hogy Andi vagy…de emlékszel, az iwiwen gondban voltam, hogy ki lehetsz.
Wkata, érdekes, hogy mindenki azt mondja, hogy szívás a papírokat átíratni, pedig egyáltalán nem az, igaz, pénz az kell hozzá! Viszont ha ügyes az ember lánya, akkor bejelentkezik az interneten, és egy nap alatt le lehet zongorázni az Okmányirodát, és ha onnan megjön az új személyi, akkor az APEH-ot meg a TB-t.
Jó, hogy Misit a fényes tál mellett a tapsi lefoglalta, Peti tutira azt hajigálta volna a földhöz, mert az csörög.
Én Petit 3 hós koráig fürdettem csak gyógyszertári kencével (nekem csak a semmilyensége nem tetszett), aztán használtunk Gabit, de az pl. kicsit kiszárította a bőrét (egyébként mikor nagyon törpe volt, a gyógyszertárival is jártunk így), de a Johnsonstól és a Lidl-es fürdetőtől semmi baja nincs. Utóbbit egy hónapja használjuk. De vettem már Rossmannosat is, az is jó volt, csak abból sok kell…
A fiadnak ezúton kívánok boldog hófordulót!
Reni, na akkor aggódj még egy kicsit, amolyan lájtosan, és még több tejed lesz!
Kitti, Peti már evett pl. tejberizst, de natúr tejet, vagy kakaót még nem kap, én sem szeretném még neki adni, viszont, ha nincs tejallergiája a babának, akkor tejterméket 9 hós kortól nyugodtan lehet adni.
Gabella, de jó, hogy Mesi legalább nem fogyott.
Juca, és szerinted mit szólnak a többiek, ha leírom, hogy Peti zöldhagymát rágcsált, és zsíros kenyeret evett lilahagymával.
Na tényleg befejezem, le is lövöm magam, mert ez a 3. oldal wordben, amit teleírtam tegnap óta.
Ági