Új privát üzeneted érkezett!

Judit! :)
Gratulálok a babákhoz! :)

Kép Kép
kismokus
 
 


Judit!
Gratulálok a fiukhoz!
Sok boldogságot és jo egészséget nektek! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Judit!
Gratulálok a babákhoz, jó egészséget és mielőbbi erősödést, növekedést és sok-sok tejcsit nekik!
Orsi! Igen, a pelus sarkait rögzítem a matrac és a rács közé. Hogy melyik irányba teszed, tőled függ, amíg kicsi, nem gyűri annyira...
Zsuzsi! A lényeg, hogy kezeljék a fertőzést, én végig gombával küzdöttem, kúpoztam, és majd' minden vizeletem ++++ volt baktériumra. :cry:

dkata
 
 

 
 

Sziasztok

Judit
Sok sok sok sok Boldogságot a FIÚKhoz!!!!!!!!!!!
És sok sok tejcsitkét nekik, és egészséget!
Nagyon várjuk a sztár fotókat!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


pbj!
Szívből gratulálok, ahhoz külön, hogy ilyen jól viseled a dolgot, felesleges aggódás nélkül - legalábbis ezt hallom ki a szavaidból. Nagyon sok erőt és boldogságot kívánok neked és a két kicsinek!

Hát, akkor megint megugrott a táblázat... Nézzük csak:

1. anikó 36
2. hajni 34+4
3. pompi 31+3
4. napszemcsi 31
5. melcsi 30+5
6. icsilya 29+1 és
6. potykamanó 29+1
7. pézsé 28+5
8. kismókus 28+3
9. emma 24+5
10. bzsuzska 24+1
11. zsuzsi 22
12. jud 15+4
13. andrea 15+1
14. kiscsillag 14+3
15. erika 10



Voltam a védőnőnél, nemtom minek. Tök jól adminisztrál, beírja, amiket mondok. Nagy nehezen egy vérnyomásmérést kikönyörögtem tőle.
A bokám egyre nagyobb gáz. Még épp bele tudom préselni egy surranóba, de lehet, hogy napok kérdése, és papucsban rovom majd az utcákat! :oops: Pedig csak 8 kg-t híztam. A hasam viszont szépen kerekedik. És mozgolódás is van rendeSsen, most már szinte egész nap.

Készülök kimosni a bébicuccokat, csak eléggé féltem ezeket a szép, vakítófehér, vadiúj cuccokat, mert a fehér nem éppen erőssége a mi gépünknek. Hány fokon kell mosni egyébként a babaruhákat?

KépKép
pompomlány
 
 


ja, és néztem, pbj-judit ma lenne 32 hetes.

KépKép
pompomlány
 
 


Judit!!!!!!!!!!!!

Gratulálunk!!!! :lol: :lol: Nagyon sok egészséget kívánok nektek! Nagyon erős kisfickók! :lol:

Wish!

Gyönyörű Balázs! Én még nem kommentáltam a fényképeket! :oops: Tényleg rakhattak valami cukorságot abba a lombikba! :lol:

Kiscsillag és csillagocskái!
kezem lábam x-ben holnap! Írj minél hamarabb!
Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Hű lányok,az első 4-ben már bent vagyok :) :) :) nagyon halad az idő!
Nem baj,még 5 hetet várjanak a Mocorgók,addigra kész lesz a babaszoba is :)

Pompi,pihizz sokat,tedd magasra a lábacskáidat.
Nekem a védőnő azt mondta,hogy keveset igyak,amit nem tudok,mert napi 3,5l folyadékot min. megiszok,egyszerűen kívánom,sószegény étkezés,de ezt Te csinálod,ha jólemlékszem! :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok!

Judit - gratulálok a kis lurkókhoz és gyors cseperedést erősödést kívánok Nekik!

Pompika - Igyekezz sokat pihentetni a lábicódat, és tényleg magasra felpolcolni! Ezek szerint nem valami aprólékos a védőnéni! Én két óránál előbb nem szoktam "megszabadulni", annyi mindent mond, minden kérdésre válaszol, sok jó tanácsot ad!
Szerencsére, mert én meg az orvosomból nem tudom kikönyörögni a dolgokat! :(

Voltam uh-on! Képzeljétek 28+4 napos terhességnél 1576 gr-nak mérték a Pocakmanót! :shock: A könyvek is csak 900-1000 gr-ot írnak ilyenkorra. Óriásbébi lesz?

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó! Igen, óriásbébi lesz, mint az enyém!!! :lol: :lol: :lol: És meglátod, mégis milyen picike!
Pompi! Nekem a lábdagadás akkor szűnt meg, mikor sokat feküdtem, és a lábam fel volt téve. Nekem senki nem mondta, hogy ne igyak, szerintem ezt csak régen korlátozták, nekem pont azt mondta a háziorvosom, h 2 liter szénsavmentes ásványvíz menjen minden nap, plusz amit még iszok. :roll:
Nekem is sokat itt ült a védőnénim, hasznos is volt, de azért örülök, hogy most már ritkábban jön!

dkata
 
 


Sziasztok! :D

Judit,
nagyon gratulálok a kisbébikhez! :D Ha lesz egy kis időd, elmeséled a storytokat, meg hogy miért pont ekkor szültél végül? A babákról én is nagyon várom a képeket! :D

Wish,
szülés utáni puffadás?! :shock: Azt hittem, akkor már olyan nincs! :?

Pompi,
én is most pakoltam be a gépbe a kis ruhácskákat! :D

Napszemcsi,
ilyenkor tényleg keveset kell inni? Nekem is ezt mondja anyukám, de szerintem pont hogy sokat kell inni. Vagy nem? :?: :roll:

Voltam az orvosomnál, és azt mondta, hogy a babám érzi, hogy lassan itt az idő. Fel van puhulva a méhszáj, egy icicpicit ki is nyílt, és a lepény is elkezdett meszesedni. A héten megejtjük a strepto szűrést, meg egy vérvételt. Jövő héten Praxis, már alig várom! :D
20140901102739
 
 


Judit :lol:
GRATULÁLOK A BABÁKHOZ, most már a növekedés van hátra!!!!!! Sok tejcsit kívánok!!! :lol: :lol:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Kata - :lol: Már nagyon várom, hogy megláthassam!

Hajni - húúú, közelednek az izgalmas pillanatok! A strepto szűrés az hüvelyváladék vizsgálat vagy vérvétel?

Kép
potykamanó
 
 


Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációkat :lol:

A történet úgy volt, hogy mivel bezárt a Margit Korház április 4 én be kellet mennem az 1 számú szülészetra megnézetni, hogy milyen a bbák keringése.Itt rossz lett az eredmény és befektettek. Minden nap kaptam infúziót ( ami javítja a keringést) és az első 2 nap megkapta a tüdőérlelő szurit is, hogy ha baj lenne akkor így mégis nagyobb legyen a babaák esélye, mert a szurinak kell 24 h hogy hatni tudjon.
10 én kedden a viziten mondták hogy UH al megnézik , hogy hogyan reagáltak a babák az infőzióra és menjek le UH ra. Lemegeyek 14h kor ölök a padon, és ezerrel elkezdett elfoyni a magzatviz, hát képzelhetitek... azt hittem összeesek, hogy miért, meg miért pont nekem, meg hogy még csak ez a 31 hét...
Pont én jöttem az UH bemenetem, megvizsgált a csaj, mondta hogy a keringés szuper semmi baj, de a magzatvíz viszont kevés, mondtam hogy ezt nem csodálom mert folyik. Mondta hogy azonnal menjek fel az osztályra és szóljak.
Felmenetm szóltam, és rögtön kocsi vittek a szülöszobára. Másnap reggel 9 ig feküdtem CTG re kötve se enni se inn nem lehet ott. WC felkelhettem 2x meg 1x zuhanyozni. A dokim akit előtte 1x láttam szabin volt , így kaptam egy másikat aki viszont annyira rendes volt, hogy ilyet én még nem is tapasztaltam, de ott lent a szülőszobán mindenki nagyon kedves aranyos!!!!
Bár mind a két baba fej végű volt nem jöttek a rendes fájások így Ő azt javasolkta higy legyen császár. Így császárral születtek meg 11h kor, épp hogy csak egy pillanatra láttük őket, nagyon keservesen sírtak, de rögtön rohantak velük a koraszülött intenzíves orvosok, hogy megnézzék őket. Mi csak másnap délután láttuk őket elősször úgy igazán :lol:

utána volt 2-3 borzalmas nap amíg mindig történt valami rossz, de most már tényleg úgy néz ki hogy lassan de biztosan gyógyulnak.

Mivel engem kezelte infúzióval így bár vettek tőlük vért nem lehet kimutatni, hogy milyen fertőzés okozta a koraszülést. de biztos hogy fertőzés volt, ezt minden doki elmondta. :cry:

J
pbj12
 
 


Manó,
hüvelyváladék-tenyésztés :)
20140901102739
 
 


Judit,

hát nagyon durva a történetetek, azt hiszem én is kiakadtam volna a magzatvíz-folyástól! Ezek szerint a keringés miatt még simán bírták volna a babák, csak a fertőzés volt, ami miatt hamarabb jöttek? Éreztél vmi viszketést amúgy vagy vmilyen fertőzésre utaló jelet? Azért nagy szerencse, hogy mégsem a Margitban szültél, legalábbis a babák szempontjából mindenképp!
Az a lényeg, hogy a babák most már jól vannak! Sok tejcit és kitartást kívánok a továbbiakhoz!
20140901102739
 
 


HŰ, Judit nem semmi ez a történet :shock:
Tényleg jobb,hogy nem a Margitban szültél,mert így a picik rögtön 100%-os ellátásban részesültek,ami nem elhanyagolható egy ilyen helyzetbenl :wink:

Hajni,én nem tudom betartani,hogy keveset igyak és Kata is írta,hogy nem szabad kevest inni,min.2l/nap.Főleg,ha ilyen jóidő lesz,mint volt,akkor kiszárad az ember,és az a babáknak sem tesz jót szerintem.
Olivér ezek szerint készül már erre a világra :) most nézem,hogy dobogós helyen vagy :) Pompika táblázata szerint. :wink:

Anikó,Neked mikor lesz a császárod?
A jövőhéten?

KépKép
napszemcsi
 
 


Hali,
kicsit rossz kedvem vót ma, felkelni se nagyon akartam, de még ez se nagyon akar segíteni a lábamon. Mindegy, legalább a vérnyomásom nem magas.

napszemcsi,
nekem aszonta a dokim, hogy folyadékból nem szabad keveset, az maradhat.
A sómentes diéta meg... hogy tartom-e? Szerintem betarthatatlan. Amúgy szinte alig eszem sót, a férjem minden kajára, amit főzök egész sóbányát önt, annyira sótlan neki. De azt nem tudom megtenni, hogy külön főzzek, meg hogy kenyeret semmit ne egyek. Egyébként is mindenben benne van. Azt meg nem nagyon hiszem, hogy zöldség-gyümin kéne tengődni pont most.
Amúgy kerestem bótokban a nitrát-mentes változatot, de sehol nem láttam.

hajni,
és hány fokon mosod?

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi,
40 fokon merem csak. Bár a ruhák nagy része 60 fokot ír, de így együtt 40-re mertem csak állítani a mosógépet. Bár a szárítógépben ezek szerintem tutira összemennek! :? :roll:
20140901102739
 
 


Judit

szívből gratulálok a fiúkhoz és kívánom, hogym inél előbb otthon lehessenek veletek :D

Pompi,

köszönjük a táblázatot, mindig kedden teszed fel :D

Mano

ez nagyon jó, hogy 1500 gr-nak mérték a babát, én ennek nagyon örülnék, hisz akkor semmi baj nem lehet, ha mégis korábban jönne.

Hol lehet azt megnézni, hogy melyik héten hány gramm szokott az átlagos súlya lenni?

Wish

most, hogy ezt a köldökzsinórt írod, erre még nem is gondoltam, hátha lesz még egy fóbiám, hogy a nyakára tekeredhet (eddig még meg se fordult a fejemben) :D
Én Olivérrel naponta többször beszélgetek, a meditációk során s olyankor megnyugszok.
De tegnap érezte ő is, hogy mélyponton voltam a doki megjegyzése miatt, egész éjjel nem aludt se Olivér se én.

Pedig érdekes, amikor a 4D-n azt mondta a doki, hogy a mélyen tapadó lepény miatt a műtőasztalon el is vérezhetek + a baba meghalhat, ez egyik fülemen be, másikon ki. Nem tudom, ez a tegnapi eset miért volt rám ilyen hatással.

Kata

neked a ++++ re csak a canestent kellett használni? antibiotikumot nem?

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!

Gyere fel arról a mélypontról, mert most már én is megrázlak (nemcsak Krisztus a vargát)! A Canestent a gombára kaptam, a ++++-re semmit! A körzeti írt volna, a nőgyógyászom nem engedte. Azt mondta, amíg nem csíp, addig nem. De én a Canestentől véreztem, a Pimafucin krém és kúp vált be.
A méreckedős táblázat a Mamanet-en:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
és egy számolgatós:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

Pompi! Te se legyél nekem nekikeseredve!!! Nemcsak Wish, én is papucsban jöttem haza a kórházból, még abba is alig ment bele a lábam, itthon is alig tudtam napokig lábra állni, úgy nézett ki a lábam, mint az elefánté (szó szerint, a bokámnál vastagabb volt!), és nagyon fájt. Mégis lement... Egyél sómentesen, igyál, és tényleg pihenj, pakold fel a lábad!

Kiscsillag! Szorítok!

Anikó! Izgulsz? Még 10 nap? Minden kész?

dkata
 
 


Sziasztok

Zsuzsi
nekem Ákosnál: a Plancenta az uterus mellső falán mélyen tapad az előlfekvő részt eléri és jelenleg meg is haladja - 5-6 hónapos terhes UH.
erre a dokim azt mondta hogy császár esetén előszőr születik meg a lepény és utána a gyerek, és így előszőr tiszta vér lesz minden, és császár lett és előszőr tényleg oda lent hatalmas meleg folyadék öntött el.
Szerintem nyugodj meg, és ne félj, a dokidnak tudnia kell hogy mit csinál!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


hajni777 írta:Azért nagy szerencse, hogy mégsem a Margitban szültél, legalábbis a babák szempontjából mindenképp!

ilyen terhességi korban nem is szülhetett volna a Margitban, mert ott nem fogadtak régen sem ekkora babát. 34. hét után és csak olyat, aki nem szorult állandó lélegztetésre, ilyen babákat tudott ellátni az ottani koraszülött osztály.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zsuzsi73 írta:Mano

ez nagyon jó, hogy 1500 gr-nak mérték a babát, én ennek nagyon örülnék, hisz akkor semmi baj nem lehet, ha mégis korábban jönne.

Hol lehet azt megnézni, hogy melyik héten hány gramm szokott az átlagos súlya lenni?

nem a súly számít, hanem az érettség. A korukhoz képest nagy babák ált. sérülékenyebbek. - nem mindig, de ált. igaz.

mindjárt keresek Neked táblázatot.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Potykamanó!

Raktam neked tálázatot!
A méreckedős táblázat a Mamanet-en:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
és egy számolgatós:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm

28 hétre 1100 gr-ot írnak.
Nekem is nagyobb volt Bálint az 1. uh-t kivéve (mindig jó 2 héttel), de én ezt betudtam annak, hogy én se és a párom se kicsi. De a születése után szegénykém tényleg sokat fogyott, és míg 10% súlyveszteség egy 3 kg-os babánál 30 dkg, nálunk majd fél kiló. És Bálint 2 nap alatt fogyott 30 dkg-ot, és még itthon is tovább fogyott. A szülésznőm szerint ilyenkor egy csomó víz is távozik, sárga is lett, azért kell a bő folyadékpótlás, mert a kis agyuknak nem jó a folyadékhiány. (Hát ez ment nekünk nehezen...) Szóval méhen belül vagy kívül, kicsik vagy nagy - vigyázni kell rájuk NAGYON.

dkata
 
 


Napszemcsi! :D
Igen jövöhét péntek!
Holnap megyek vizsgálatra délelött ctg délután nögyogyi magánrendelés!
A nögyogyásznál sok jora nem számitok mert az én satnya méhszájam már tuti a végét járja! :(
Meg azért szépen keményedik is a hasam akármit is csinálok! :(

Pbj! :D
Ez nem lehetett semmi végig élni a sok izgalmat!
De hála Istennek hogy a babák jol vannak!Majd itt kinnt szépen meghiznak és nagyra nönek!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Lányok!

Két napja fáj a derekem, eddig én igazából azt sem tudtam, hogy mi az hogy "teher". Ez normális? Őszintén szólva a mostanában olvasott félelmeitek engem is elgondolkodtatott a korábbi babáról. Főleg 2. napja, hogy tompán, de folyamatosan fáj a hátam, a derekam a csípőm. :roll:

Orsi: Lehet, hogy akkor még nem olvastam vissza rendesen, de miért a 30. hét a cél neked :?:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


A korábbi helyett, korai! :oops:

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


pézsé írta:Orsi: Lehet, hogy akkor még nem olvastam vissza rendesen, de miért a 30. hét a cél neked :?:


mert koraszülésnél onnantól már elég jól meg lehet úszni a dolgot.

szerencsére fizikai terhességi tüneteim még mindig nincsenek, bízom benne, ez így is marad :D
kevesebbet kellene dolgoznom.... mert az üléstől megfájdul a farcsontom....

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Judit!
Gratulálok a babákhoz. Kívánom hogy mielőbb a teljes család otthon legyen.
Valóban nemkönnyű most nektek átérzem (sjanos ezt is) hisz én is két és fél hétig jártam a PIC-re a babáimhoz. De utólag tudjátok minden megszépül....

Úgy látszik hogy minden ikrensek szinte elfolyik a magzatvíz. Nekem is elfolyt szó szerint nekem nem szivárgott meg ilyenek zutty és jött ezerrel. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Judit!
Nagy izgalmakon vagytok túl! De olyan jó, ahogy írod, hogy a te kicsikéid óriásnak számítanak azon az osztályon! Biztos úgy lesztek, mint Zsebi, néhány hét együtt otthon, aztán már csak a szépre emlékeztek

Lányok
Mi ez a nagy félelem a koraszüléstől??! Nem szabad sokat ezen agyalni (főleg akiknél semmi rossz jel), mert még bevonza az ember az életébe a rosszat

Pézsé
Nekem a derékfájás 2-3 hete már jelentkezett. Nem egyfolytában, csak vannak rossz napok. Bár az én gerincem nem éppen olyan, mint a nagy könyvben meg van írva (gerincferdülés + csigolyaösszenövés + a deréknál sokkal nagyobb ívben hajlik) szóval még örülhetek, hogy egyenlőre semmi nagyobb gáz, és mozgékony vagyok

Én most kicsit lelkileg vagyok oda: 3 nap alatt 2x sírtam. 6 napot megyek már csak a munkahelyemre, már kezdődtek a nagy búcsúk, mindenki tündér, és ezt nem mindig viselem jól. Közben meg lelkiismeretfurdalásom van, hogy lehetek ilyen, hogy évek óta a babámra várok, most meg fáj a szívem feladni a munkát :?: Nehezíti a helyzetet, hogy senki nem tud ígérni semmit, szóval úgy tűnik, az utolsó napok ezen a helyen :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma :D
szeritnem teljesen normális a pityergés, én mióta babás vagyok kb. már a csókjeleneten is sírni bírok.
Az érzéseid is teljesen normálisak, attól, hogy lesz egy babód, még szeretted a munkahelyed, és teljesen más élet vár most.
szóval nem vagy ufó :D :D :D

no, indulok Pestre :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


zseboroszlán írta:Úgy látszik hogy minden ikrensek szinte elfolyik a magzatvíz. Nekem is elfolyt szó szerint nekem nem szivárgott meg ilyenek zutty és jött ezerrel. :)

talán az lehet benne, hogy a másik baba jobban nyomja. nem tudom, én is gondolkoztam rajta.
és ikreknél 99%ban A babál folyik el.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
Köszi. A meghatódós könnyezéseket nem is számolom :) Csak ez a kettő olyan hú, de sajnálom magam típusú elkeseredett sírás volt. Na ezeket útálom.

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hajni - :D okés, köszi

Zsuzsi - :D Nekem a "kismamák nagykönyve" és a "terhesség hétről hétre" van meg és mindkettőben végigkíséri súlygyarapodást, hogy átlagban melyik héten, hány kilós a magzat. Ott néztem.
Dokibácsi is megnézett uh-al és azt mondta, hogy nem kell ettől a súlytól megijedni, sőt inkább örüljek neki mert erős, stramm gyereknek látszik, nem egy kis törékeny baba, és lényeg hogy láthtóan jól érzi magát bent :D Lehet hogy most hirtelen megugrott a súlya, de ettől nem biztos hogy végig ilyen rohamosan fog nőni. Persze a biztos csak akkor derül ki ha már megéltem! :D

Viszont mit is jelent az, hogy a lepény I. fokban érett? 29. héten ez most jó vagy rossz? Erre nem mondott túl sokat az orvosom!

Kata - köszi a táblicskut, ez a mamanetes nagyon jó, eddig még nem láttam.

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó! Nekem a 32. héten volt III. fokban érett. Minnél érettebb, annál inkább a végét járja a lepény működése - de nekem is sikerült még 5 hétig húzni utána. Ha a keringés jó a magzat és a lepény között - akkor minden rendben. Ha majd III. fokban lesz érett, akkor érdemes flowmetriát csinálni, addig szerintem semmit nem jelent. (Viszont neked is nagy a babád, lehet h nem pont 40. hétre, hanem 39-re születik. :lol: Viszont Álmodó írta, h neki is III. fokban érett volt és 40+1-re szült. Csak figyelni kell majd az áramlást!)

dkata
 
 


emma,
ha felőlem nézem a mh-i búcsút, örülj neki, hogy ilyen aranyos munkatársaid vannak. Velem jól kibabráltak a főnökeim, úgy jöttem el, hiába voltunk jóban sokakkal annyi éven át, senki nem állt ki mellettem igazán. Rá kellett jönnöm, ezek nem igazi kapcsolatok.
:(

Ma egyébként jó napunk van ám! :P
Voltunk méreckedni a kórházban (UH). Minden, ahogy a táblázatban meg van írva! Mintagyerekek! :D (Másfél kilósak jelenleg, még az egyes babák méreteivel is stimmelnek.) És ráadásul egyformák, nem nyomja el egyik sem a másikat. Az áramlás is jó. Most épp mindketten farosak, de nem aggódom. Így is jó.

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi :D
Ezek aztán a jó hírek!!!!!!!!!!! :D Örülök, hogy ilyen szépen fejlődnek a babáid!
Melóhelyen mi volt a kibabrálás?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kata :lol: - köszi, akkor megnyugodtam, tudom, hogy valamikor már volt szó erről itt korábban, csak akkor még nem nagyon figyeltem rá, mert nem érintett és arra nem emlékeztem, hogy merre is halad ez az érettség I-III felé vagy fordítva. De akkor a mi lepénykénk még tökéletes. :lol: :wink:
Az áramlást azt mivel nézik? Az milyen vizsgálatot jelent? Uh?

Pompika :lol: - dejó, hogy ilyen klasszak lettek az eredmények! És főleg, hogy ilyen ügyesen fejlődnek a babócák! A farfekvés még bőven változhat is! Jól teszed hogy nem aggódsz.

Kép
potykamanó
 
 


köszönöm a drukkokat!!! :) szerencsére minden rendben, velem is és a kicsikel is!!!! :) 2 hét múlva kell menni AFP-re.

emma
igazad van, hogy nem szabad a rosszra gondolni, de azért csak aggódik az ember!!! én is mindig mondom a kicsikéimnek, hogy 40. hétig bírják ki, de minimum 38!! :)

jó nektek, már mindenki a végefelé jár. jud, andrea, erika meg olyan ritkán írnak...... :( remélem hamar jön azért utánpótlás "fentről"!!!! :) nem szeretnék itt egyedül maradni!!! :?

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Pompi: Ügyesek a babák!!!

Orsi: Hogy van a csajszi???

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Kiscsillag :D
Én is a 38 hetet kértem a bébitől. 39. héten már szívesen szülnék :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zseboroszlán :)
neked most hogy korházban voltak a babáid tudnak szopizni, vagy teljesen elkényesztették ott Őket és csak csumisüvegből tudod adni nekik a tejet? Mert én bevallom attól parázom, hogy bár sok tejem van és fejem is szorgalmasan, de lehet hogy mivel kb 1 hónapt lesznek korházban nem tudom majd szoptatni őket, mert ellustulnak....

Nincs véletlenül valakinek egy listája, hogy mit nem szabad ennie a szoptatós kismamának a 'K' betűseket tudom, de jó lenne egy konkrét lista.

J
pbj12
 
 


sziasztok,bocs hogy nem irtam. Máténál megint dühöng a kamaszkor>szabadság megvonás>állandóan gépezik>engem nem enged :twisted: + tegnap irtam 1 hosszut és mind elszállt! :twisted: :twisted:

Látom volt kiért aggódni.
Judit!
Gratulálok a picikéidhez, mostmár az a feladatuk, hogy szépen megerősödjenek idekint!
Kiscsillag!
Nekem kb a 7. héten látta a doki a hematómát, 3 hét mulva kellett viszamenni, és addigra már nem volt ott.
Neked nemsokára AFP??? Kezdődhetnek a felesleges izgalmak :?

Orsi!
Lenne Hozzád 1 offom, de a babásra nem tudok most felmenni.
Anyukád mit javasol olyan gyerekeknek naptejet, amit atópiások is használni tudnak? A gondom az, hogy bekentem a Niveával, és másnapra rinocérosz lett, + a hajlatban ki is jött az ekcéma. Egyértelmü hogy a kozmetikai szerekre érzékeny Emese bőre.

Fizikai tüneteim nekem sincsenek igy a 31. hét végén, Emese rendkivül karban tart, és még birok lépést tartani Vele szerencsére :D

Pompika!
Nagyon szépen fejlődnek a babák! :D

Lányok, nem gondoljátok-é, hogy kellene 1 talit rendeznünk valahol, valamikor, ha már igy ilyen szépen összejöttünk (hála Fanni topicnyitó anyának, akit NAGYON VÁRUNK IDE, remélem olvassa).
Mondjuk 1szerübb lenne még babaák nélkül, vagyis pocakban, de tök nagy lenne 1 nagy babás tali! Mindenki jól megnézne minket a sok gyerekkel :lol:
Nem tudok most többet irni, Emese a nyakamon,hátamon,ölemben, mindenhol :lol: :lol: :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok :)


Pompika,gratulálok a jó eredményetekhez :) :) :) :) :) tényleg minta babáid vannak:):)
Mi a jövőhéten kedden megyünk ismét Uh-ra a klinikára,már elterveztem,hogy addig nem fogok kijönni,aiíg mindent alaposan megnem néz rajtam a szonográfus,és lenem írja a papírkájára! :wink:


Melcsi,jó ötlet ez a találkozó,én benne lennék :D :D :D csak minnél hamarabb,mert nem tudom,hogy Pompi hogy van ezzel a kérdéssel,de egyre nehezebb nekem mindent csinálni :shock: az időjárás változások megviselnek :? A tegnapi napom ,hát az elég rossz volt,lementem a postára,vásároltam a közártbe,megrendeltem a nővérem lányának a ballagási csokrát,felcammogtam a III.-ra,és azt hittem,hogy menten elájulok,mert a vérnyomásom valahol a béka popója alatt volt :shock: :shock: :shock: :shock:
Szépen lefeküdtem,és 2 óra alvás után valahogy jobb volt :lol:
Az éjszakai alvásról nem is beszélek :)
De nem baj,az Édik legyenek rendeben,a többi az átmeneti dolog:):):):)

KépKép
napszemcsi
 
 


Pompi, Kiscsillag,
örülök a jó eredményeitekhez!

Melcsi,
a keresztlányom is atom ekcémás, még a Vichy naptejtől is tiszta folt lett. Ő egyedül a Clinique naptejet (vagy a szórófejes változatát is ) bírja, attól semmi baja nincs.
A taliban én is benne lennék, csak én már pingvin vagyok, kb. a sarokig meg vissza tudok elgyalogolni, de attól is kifulladok. Vagy pedig Olivér 6 hetes korától tudnánk menni. Úgyhogy jó lenne, ha megszerveznéd (vagy vki ), aztán vagy el tudok menni vagy legközelebb.

Lányok, ahogy fürdés után léptem egyet, végigfolyt a combomon vmi vízszerű anyag. Nagyon beparáztam, mert nem tudom, hogy csak egy erősebb folyás volt, vagy a magzatvíz. Azóta nem volt semmi. Szerintetek a magzatvíz szivároghat azelőtt is, mielőtt távozik a nyákdugó, vagy hogy van ez? És ha ezt most betudom egy folyásnak, viszont mégis magzatvíz, akkor nem kap a baba fertőzést? (Csak mert úgy tudom, hogy amint elfolyik a magzatvíz, 6 órán belül meg kell, hogy szülessen a baba, különben fertőzést, tüdőgyulladást, egyebeket kaphat. ) Orvoshoz holnap reggel mennék csak.
20140901102739
 
 


hajni,
jaj, sajna nem tudok neked semmi okosat mondani... :( Legfeljebb annyit, hogy akik magzatvizet észlelnek, azok nagyon egyértelműen mondják, hogy elfolyt a magzatvíz - csak ebből következtetek, hogy az egy nagyobb mennyiség lehet. De azért remélem, valaki majd tapasztalatból is hozzászól majd a kérdésedhez! :roll:

szia, napszemcsi! 8)
Együttérzek veled, én is vonszolom magam egyik szobából a másikba, és mindenhonnan menekülök, ha meglátom, hogy jaj, ezt is kéne még csinálni, meg azt is...
Elkezdtem szétválogatni a babaruhákat. Összegeztem, miket vásárolt össze anyukám, aztán zutty be a mosógépbe. Most épp szorítok a fehéreknek, hogy lehetőleg fehéren is jöjjenek majd ki.

emma, melcsi, pézsé, potykaM, hajni és persze napszemcsi,
köszi, hogy így együtt örültök velünk! :P Jó kis társaság ez! Mondjuk, ha tali, szerintem elkerülhetetlen, hogy néhányan majd már babásan jöjjünk. Egyrészt én is egyre nehezedem, másrészt nem lenne jó, ha kata, zsebi és akik már előrébb járnának, kimaradnának, nem?

emma,
várt előléptetés nuku, helyette olyan helyzetbe hoztak, hogy én vagyok hülye, ha ott maradok

pbj,
nekünk ezeket mondták a szülés-előkészítőn:
tiltottak : tej, rostos levek, eper, málna, kiwi
illetve a tejet, ha nagyon kívánod napi egy pohár max (1,5 dl)
körte, barack, földimogyoró - keveset csak

KépKép
pompomlány
 
 


Kiscsillag! Mi páran valóban ritkán jövünk :oops: , de én azért szorgalmas olvasója, csak lusta hozzászólója vagyok a topicnak. A jó híreket olvasva "odaát", szerintem itt is nemsokára bővülni fog a létszám.
Én még egyenlőre elég sokat dolgozom, kb. május végéig és járok egy félintenzív angol tanfolyamra is, így mostanság még sok rohangálni valóm van. - Kapok is emiatt időnként kis családomtól. -
Jövő héten megyek doki bácsihoz UH-ra, kíváncsi vagyok megmutatja-e már magát a bébi, jó lenne már tudni, hogy kisfiú vagy kislány érkezik-e hozzánk. Ja és jövő héten lesz AFP-is, már megfogadtam, hogy nem fogom magam idegesíteni rajta, ha az Istenhegyin 12. héten jó lett az eredmény, akkor csak nem lesz most ezzel gond.

Holnap megyünk Kolping-ba hétvégére, juhhéé. :lol: Majd onnan is gondolok Rátok.

Jud

Kép
jud71
 
 


Hajni :D
az, hogy 6 órán belül meg kell születnie hülyeség, mert egy normál szülés sem zajlik le általában 6 órán belül.
A magzatvíz tud szivárogni, ha valami miatt felül megreped a burok, de nem folyik el, ez fájás nélkül és zárt méhszájjal is lehetséges.
Ha ez a helyzet, akkor fekvés, antibiotikum, tüdőélelő.
Holnap ráérsz a dokiddal beszélni.

Melcsi :D
hipoallergén naptejek, magas faktorszámmal (30 és felette inkább 40-50es). mi a la roche-posay naptejet használjuk minden évben, nekünk bevált.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pompi, Orsi,
nagyon köszi! Hát, Orsi, nem nyugtattál meg! Te a fiúkat ugye a 35. hétre szülted, igaz? Mennyivel is születtek?
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: