Sziasztok,
vedekezes: egyelore mi is gumit hasznalunk, bar mind a ketten utaljuk. De nem nagyon szeretnek gyogyszert szedni, amig szoptatok. Persze, azt mondjak, hogy semmi gondot nem okoz, de megis kislanyrol van szo. Amugy nekunk eleg nehezen jott ossze, volt mindenfele kezeles (mehenkivuli utan hormontol IVF-ig minden, vegul termeszetes uton baba ). Sokszor az utalat miatt "elfelejtjuk" a gumit. Lehet, hogy ez kicsit felelotlenseg, mert nem tervezunk ilyen hamar tesot, de ha jon ...
Bar en pont az elozmenyek miatt hiszem azt, hogy nem jon ossze olyan egyszeruen.
Orrszivas.
Hat en egyedul csak ugy tudom megoldani, hogy leteszem a foldre es fole terdelek. Igy a kezecskeit becsusztatom a terdem melle, mar nem tud csapkodni. Eddig nincs is baj, csak aztan lefogom a fejet es elkezd visitani. Mert forgatja mint az orult. Es ha benn van az orrszivo es ugy elkapja a fejet, hat az szerintem mar ugyancsak fajhat.Szoval eleg szadinak nez ki a dolog, de muszaj, mert ha a kezei szabadon vannak, akkor szo szerint kitepi a kezembol az orrszivot.
Lanyok, kepzeljetek, tegnap Elli felult. Hogy ezt most szabad-e igy csinalni vagy sem, azt nem tudom, de nem en huztam fel. Eleg sokszor oda szoktam adni neki a kezemet, hogy nezegesse es jatszon vele, mert nagyon szeretni. Altalaban par percig nezegti, valaszt egy ujjat, aztan hamm, bekapja es ezerrel ragja.
Neha meg odanyujtottam neki ket ujjamat es elkezdt e magat felhuzni, nagy nyogesek kozepette. (Ha meg en is nyogtem hozza, akkor razta a rohoges) de persze nem nagyon sikerult neki. Eddig megemelte a fejet kb 1-2 cm-re az agyrol, jol felhuzta a labait es kidomboritotta a pocakjat. Tegnap este viszont valahopgy rajott, hogyan is kell ezt csinalni es egy laza mozdulattal felult._HAsizombol. De ugy, hogy abban nekem csak a kapaszkodo szerepe jutott. Akkor most ezt szerintetek szabad csinalnia, vagy nem? Mert nagyon elvezte es utana egyfolytaban gyakorolta volna. Azt nem akarom, hogy emiatt a gerincet megterhelje. Amugy forogni kb hetente 2 fordul meg. szoval nincs nagyon elol a mozgasfejlodesben.
Sasha,
nalunk is van ket macsek.Eddig nem volt semmi problema, de most hogy lassan lekerul ELli a foldre egy kicsit aggodom.Az egyik cicanak elegge hullik a szore. Es hiaba porszivozok + felmosok minden nap, azert latom eleg sok helyen. Afonya is irta, hogy Reka mindent osszeszed. Szoval szerinted ezzel mit lehet csinalni? Ti ezt hogy oldottatok /oldjatok meg? Mert a mi macsekjaink nem ulnek csak egy helyen. A gyerekszoba kivetelevel mindenhova szabad bejarasuk van es ezt ki is hasznaljak.
Viszont szerintem nagyon joban vannak Ellivel. HA sir vagy panaszkodik, akkor jonnek es "szolnak" nekem, ha nem vagyok eleg gyors. Meg ejjel is, ha a kicsi nyoszorog, akkor a lanycica helk keregessel felebreszt engem. Vag ylehet, hogy csak bekepzelem? Bar elegge ugytunik, hogy befogadtak, csaladtagnak erzik a babot is. Bar meg kell mondanom, az elso par napbna felallt a szor a hatukon, ha ELli sirt .
Kispici,
miert teszel a vizbe cukrot? Ha mar ugy erzed, hogy szomjas, akkor szerintem eleg neki a sima viz is. Vagy az unokatesom peldaul fozott bele edeskomenymagot, hasfajas ellen. Ha szomjas, akkor szerintem ez is eleg. Ha meg ehes, akkor inkabb szoptasd meg. Szerintem az nem jo, ha cukros vizzel lakik jol, mert abban semmi nincs, csak cukor. Es ha nincs szerencsed, meg jol meg is hajtja esetleg.
A BCG oltas hege nalunk egy kicsit belilult de ennyi. Semmi pattanasszeruseg semmi talyog, semmi kifakadas. Akko ez most rossz?
Piskota,
azt hiszem en eleg naturalisztikus modon csinalom, titeket olvasva. Felverem a tojasfeherjet jo kemenyre, ugy, hogy ha megforditom a talat, benne maradjon,aztan annyi kanal cukrot teszek bele, amennyi tojassal kezdtem. egy kicsit keverem, aztan bele a sargajat es a vegen annyi pupos evokanal liszetet, ahany tojassal inditottam. Ja, meg szoktam a lisztbe egy keves sutoport tenni. Es neha fele-fele sima es retesliszetet hasznalok. Aztan margarinozott liszetzett tepsi jon es be a sutobe.
Ami eleg valtozo. Altalaban magas hofokon kezdem (gaznal 7-8) majd par perc mulva mersekelem a tuzet(3-4) . Olyan 10 -15 perc utan szoktam ellenorizni a vastagsagtol fuggoen. Megtapogatom a tatajet es a biztonsag kedveert egy hustut is bele szoktam szurni.
Na ezt most elkuldom, mert mar tegnap ota irogatom es mire elolvassatok, addigra nem lesz aktualis.
macsek