Új privát üzeneted érkezett!

Gyezsu,
utófájásra kaptam (kértem) Henriktől Berberis-t. Nagyon bejött. Fájt, de közel sem annyira, mint a 2. meg a 3. után... Majd Fringilla beszámol, neki használt-e.
Nem kötelező megnézni a filmeket. :P :)
Én pár-meggyőzésben nem vagyok otthon. Az enyém borzasztóan megkönynebbült, amikor mondtam, hogy asszem inkább otthon szülnék. De a többiek majd biztos írnak. Sokakat amúgy a tanfolyam maga győz meg...
h_szilvi
 
 


GyeZsu!

Mikor eldöntöttem, hogy el szeretnék menni a tanfolyamra, mondtam férjemnek. Érdekelte. Ki is vett egy hét szabit-ez volt a nyaralásunk :). Szerintem már az első nap meggyőződött arról, hogy otthon jobb lesz nekünk.( Amúgy az info est után nem volt lelkes, nem is tudom, miért). Aztán, amikor én bizonytalanodtam el néha, ő tartotta bennem a lelket. És csendben készülődtünk a szülésre, csak néhány ember tudta rajtunk kívül, nem reklámoztam.

Nekem a lepény megszülése volt gázosabb, mint az elsőnél. Ott volt rajtam a pici fiam és nem tudtam rá koncentrálni, mert szülni kellett és visszatértek az összehúzódások (vagy meg se szűntek?) :?

Klári! Akkor majd személyesen :)

Orsi
osoa75
 
 


Szóval az a taktika, hogy 1) legalább nézzük meg, adj magadnak egy esélyt (+lelki "zsarolás":nagyon nehéz helyzetbe hozol, ha eleve elutasítod a lehetőséget, nekem ez nagyon fontos) 2) vegyük úgy, hogy ez egy párkapcsolati tréning. OK :) (Az egy hét szabi mondjuk necces, ő iskolában dolgozik, szóval alapvetően a szünetek jönnek szóba.)

GyeZsu
gyezsu
 
 

 
 

Ja igen, én is nagyon nyűgös lettem attól, hogy azzal, hogy a babó megszületett, nem lett vége a fájásoknak, a szülőágyon szoptatás, aminek egyébként gyönyörűnek kellett volna lennie, hát úgy görcsöltem közben... Na, ezt a nyüglődést itthon jobban el tudnám képzelni, a szülésznő pl. eddigre már nagyon fáradt volt (hajnaltól dolgozott), és nem tudott elég türelmes lenni.
gyezsu
 
 


Klári,
csütörtökön volt az MTV1-en a Szempont című műsorban egy szösszenet az otthonszülésről, ahol egy koraszülött anyukáját kérdezgette a műsorvezető arról, hogy mi történt volna, ha otthon születik a baba. :? Jól fel is ment bennem a pumpa, bár a végén ugye azért megjegyezte, hogy nem is születhetett volna otthon... A tanfolyam meg úgy jön ide, hogy oda is kijött a tévé, de végül nem vágtak be semmit belőle. Linket sajnos nem tudok, de valójában nem is volt hosszú, talán 10 perc.

Memme,
ez nagyon kedves tőled, hogy így eszedbe jutok! :) Még 10 napot kell kihúznom, és utána szülhetek csak otthon, szóval azért még nem biztos a dolog (még a hozzávalókat sem vettük meg, direkt azért, hogy feleslegesen ne adjunk ki rá pénzt). Jól vagyunk... Hát, a tegnap megint nem volt egy csúcs, ilyenkor mindig izgulok, hogy meddig bírom még.

Gyezsu,
jó hallani, hogy van ilyen kórház is! :) Utófájások nálam is brutálisak voltak, az elsőnél csak szopi közben és egy napig, de akkor majd letéptem szegény gyereket a ciciről. A másodiknál három napig, úgy 30-40 percenként, viszont akkor 5-6 perc töményen, rosszabb volt, mint a szülés, alig bírtam. És nálam is közvetlenül a szülés után folytatódott. De most kaptam Szilvitől egy szert, remélem, beválik!
Az én páromat szerencsére nem kellett meggyőzni, sőt, a tanfolyam óta ő még lelkesebb, mint én. :)
A titkolózás meg muszáj, mert ha anyósomék megtudnák, minden nap hívogatnának, hogy lebeszéljenek, és megmondják, hogy milyen felelőtlen alak vagyok, aki veszélyezteti az unokájuk életét, nem hiányzik ez nekem. Pont nemrég jött elő a szülés téma náluk, és áldottam magam, hogy nem szóltunk nekik (anyós totál konzervatív, még azt sem fogadta el, hogy szerintem az orvosra a kórházban sem kéne hogy háruljon semmi feladat, szerinte az orvosnak kell levezetni a szülést, és kész). Amúgy velük eleve olyan a kapcsolat, hogy fontos dolgokról nem beszélgetünk, mert teljesen más a világnézetük, és nem lehet velük vitatkozni, ezért inkább hallgatunk. :wink: De amúgy jól elvagyunk egymással, és az unokákat is imádják. :)

Megyek, vízszintesbe vágom magam, azt a 10 napot már nagyon szeretném kihúzni.

F.
fringilla
 
 


Fringilla,
én úgy tudom, hogy Ágiék megveszik tőled a beszerzett cuccokat, ha szépen megkéred őket, tehát ha nem sikerül otthon szülni, akkor se kidobott pénz. Egy barátnőmnek nem fordult be a baba (harántból), úgyhogy császár lett, tőle simán megvették. Szerintem meg legyen otthon, mert ha pl. 8 nap múlva indul meg, lehet, hogy Ági azt mondja, hogy "Várjatok meg, jövök!" :)


Kaptam ma egy linket, állítólag ez az MTV Szempont, de még nem néztem meg, majd este:
http://www.mtv.hu/cikk.php?id=198020
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Ha még ma benéztek ide:

www.hirtv.hu-n 23 órakor kezdődő adásban lesz egy otthonszüléses rész Ágival és egy nőgyógyásszal (ismétlés).

Orsi
osoa75
 
 


Sziasztok,

Mostanában csak olvasgatni jut időm....Petike elkezdett mászni, és nagyon figyelnem kell rá.

Fringilla,

én is nagyon-nagyon drukkolok neked, remélem, kihúzzátok még egy darabig!

utófájás: én is nagyon nehezen bírtam, mert akko már annyira eleg volt a fájdalomból. annyira, hogy bár Ági szerint nem ártott volna egy-két öltés, kértem, hogy ne nyúljon hozzám, mert nem bírnám elviselni. Szerencsére, végül így is gyönyörűen összeforrtam.

hopsz, mennem kell, Peti a tv-t akarja épp magára rántani..
sz_kata
 
 


Szilvi,
ezek jó hírek, köszi, akkor a hét vége felé elküldöm a férjemet beszerző körútra. :)

Kata,
neked is köszi a drukkokat! :) Hát igen, a mászós korszak... :) De jó, hogy megint lesz egy picink, aki újra végigjárja az egészet. :)

Képzeljétek, kétszer is álmodtam, hogy Ágival szülünk, úgy látszik, nagyon foglalkoztat a dolog. :D Azaz először nem is vele szültünk, ugyanis túl későn hívtuk ki, és nem ért oda. :lol: Kezdek izgulni, hogy mi lesz. (Jó, még egy hetet húzni kell, de az már mindjárt itt van, és még a babaruhákat sem találtam meg, nemhogy mosás-vasalás... :oops: Jól el vagyok maradva. :roll: )! :D

F.
fringilla
 
 


Sziasztok,

Bár én nem otthon szültem, és úgy néz ki nem is fogok, mivel a párom nem támogatja az ötletet :( , szoktalak olvasni a fórumotokat. Nektek hogyan sikerült a párotokat meggyőzni? Nálunk még ugyan nem aktuális a dolog, de nem szívesen mennék megint kórházba.

Kata,

A picúrkáink kb egyidősek lehetnek, még a 2006 őszi topikban olvasgattalak és sok jó ötletet kaptam Tőled a szoptatáshoz. Gondolom már Petikének is kibújtak az első fogacskái, nem szokott harapdálni szopi közben? Én már lassan félve teszem mellre Panni babát, mert többet harapdál, mint eszik. Sajnos semmi jó módszert nem sikerült kitalálnom....Ha tudnál segíteni nagyon köszönöm

Üdv,
Gracie
gracie
 
 


Hali

Elfelejtettem kérni, hogy valaki leírná nekem, milyen okmányok kellenek az anyakönyvezéshez, meg a többi irat beszerzéséhez (TAJ kártya, ilyesmi)? Valahogy kimaradt a tanfolyamból, vagy csak lemaradtam róla... Ja, és a gyerekorvosok is érdekelnének, akiket Ágiék tudnak ajánlani! Meg az, hogy ti hogy szóltatok a védőnőnek, saját gyerekorvosnak, szóval az összes hivatalos vacakolás...

Köszi előre is! :)

F.
fringilla
 
 


Bocs, azt nem írtam, hogy a gyerekorvosokról inkább priviben írjatok! Köszi!
F.
fringilla
 
 


F,
most megyek a reggeli körömre, majd ha hazaértem, írok.
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Gracie,
örülök, hogy írtál! Férj meggyőzése: én egyszerűen nem adtam neki választási lehetőséget. :D Látta, annyira eltökélt vagyok, hogy vagy kiáll mellettem, vagy nem lesz ott a babó születésénél. Mit tehetett volna? :wink: :lol: A tanfolyam első napja végleg meggyőzte, hogy igazam van.

Ciciharapás: én határozottan rájuk szóltam, hogy nem szabad, mert fáj nekem. Ha nem értettek a szép szóból, elvettem, aztán lehetett hisztizni! Gyakorlatilag nem volt gongunk vele, mert piszok gyorsan rájöttek, hogy mégiscsak kell az nekik. :wink: :)

Fringilla,
anyakönyvhöz párom minden lehetséges papirost vitt magával, biztos, ami biztos. Nekünk elég volt az élveszületési orvosi pecséttel, a gyerekdoki igazolása, hogy látta az otthonszületett babót, meg az enyém, hogy én szültem. Az épp aktuális pontos részleteket (melyik hivatalban kell kezdeni, s mi a sorrend) Ágiék elmondják a szülés után.

Utófájások: igazságtalan dolog a természet részéről. :evil: De, hogy valami biztatót is írjak, nekem csak a 3. gyerek után volt, első kettővel semmi a világon, esetleg egy icipici görcsöcske, mint egy sima mensinél, vagy még olyan se. Az is csak a szülés napján. A 3.-kal már húzósabb volt egy-két napig, de "lazán" túl lehetett lenni rajtuk, közben mindig arra gondoltam, ez így jó, így kell lennie, így természetes... Meg van vmi homeós bogyó is rá, Ágiék szokták is javasolni. (Nevét elfelejtettem, bocsi.)

Fringilla, mennyi időd van még hátra?? Mikor kell a nagy drukk?

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


Fringilla,
élveszületési lapot nektek kell beszerezni, ált. a gyerekorvos nem visz. Filléres tétel, nagy nyomtatványboltokban van, mi a XIII. ker. Radnóti Miklós u.-ban vettük (az egyik sarkon van, közel a Váci úthoz, de a másik utca neve nem ugrik be.) Kell ugye ez, egy egy hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ingyen adnak ott, ahol esküdtetek), személyijeitek, lakcímkártya. Anyakönyvezés után "automatikusan" elindítja az önkormányzat a lakcímkártyát, majd az alapján a TB elkészíti és kipostázza a taj-kártyát. Ha gyorsabban kell, személyesen is be lehet menni.
Nálunk volt ám nagy zűr, mert nem volt elég a gyerekdoki aláírása, hogy ő vizsgált nálunk egy újszülöttet, mert az anyakönyvvezető azt követelte, hogy valaki igazolja a "leszármazást", azaz hogy ÉN vagyok az ANYJA. Neeeem, az sem elég, hogy Ági ad egy papírt, amin mint nőgyógyász igazolja, hogy megvizsgált és jéééé, frissen szültem. Nem, neki olyan hivataols papír kell (hatósági igazolás), ami azt igazolja, hogy AZ a gyerek jött ki belőlem...
(A sztorit elolvashatod a blogomban aug 23.-án és 24.-én)

Gyerekorvos: próbáld meg megbeszélni a sajátoddal, hogy hajlandó-e kijönni újszülötthöz. Nem szeretik, mert nem ismerik az 5 napnál fiatalabb babákat, az még nagyon "átmeneti időszak", de van, aki nem idegenkedik tőle. Akiket én tudok mondani, és ki is mennek, ők nagyon jók, de drágák. Nagyon. Olyan 15-20 körül, állítólag. Per vizit. Ha kell név meg tlefonszám, tudok küldeni. De gondold meg: 2-3 esetben látnia kell a babát, a PKU-t is ő veszi le.
h_szilvi
 
 


nem esetben, hülye vagyok, 2-3 alkalommal, no! Persze lehet, hogy van "mennyiségi kedvezmény", velük is meg kell beszélni...
h_szilvi
 
 


Végignéztem a Szempont-riportot, egy nagyon rossz mondattal zárták le: Azért is kell, hogy mihamarabb szabályozzák az othonszülés kérdését, mert a kórházbezárások maitt sok kismama nem tudja, hová menjen szülni és sok orvos kerül az utcára, így meg fog szaporodni az otthon szülések száma, mert hát valamiből élni kell nekik is :evil:

indianyo
 
 


Gracie,

igazán megtisztelve érzem magam, hogy tőlem kérsz tanácsot :lol: Szóval, amit Dodó mond, azt mindenképp ajánlom én is. ilyenkor cicit elvenni és elmagyarázni, hogy ez bizony fáj anyának. azért az is jól jöhet, ha készenlétben tartod a kisujjad, és amikor látod, hogy harapna, bedugot a szájába, megakadályozva ezzel a harapást. Peti is szokott harapni néha, de inkább csak akkor, amikor már nem szopizik, csak úgy nyammog a cicimen. Két foga van már, de szerintem útban van a többi is, mert napok óta gyakorlatilag nem alszom éjjel....

férj meggyőzése: nálunk az úgy volt, hogy a párom teljesen megrámült, mikor mondtam neki. Rengeteg rémtörténetet hallott ő is elvérzett asszonyokról :lol: Aztán, mivel kissé papucs a drágám, de legalábbis imád és mindig enged (okos enged, ugyebár :wink: ) ráállt hogy legalább az infóestre mnjünk el. aztán meg a tanfolyamra. Aztán már nem is volt kérdés......

Fringilla,

én a 37. hétben elgurultam a tanácsadóba és közöltem a védőnéninkkel és a gyerekdokival, hogy otthon szülök, punktum. Kicsit próbáltak győzködni, hogy a kórházat válasszam, de végül megegyeztünk, hogy segítenek, ahogy tudnak, ha már egyszer így alakult. Dokibácsi már másnap kijött, és jött egy hétig minden nap, plusz védőnéni hozott egy original BCG oltóanyagot, rendesek voltak. a 19. kerületben lakom, itt még az anyakönyvezés is nagyon flottul ment.

Indianyó,

vitatkoznék ezzel. szerintem szükségszerűen nem fog nőni az otthon szülések száma, mert aki kórházban érzi biztonságban magát, az inkább szül még rosszabb körülmények között is kórházban.
Azt viszont el tudom képzelni, hogy a sok téveszme eloszlatásával valóban nőni fog az inkább otthoni környezetet választó nők száma.
sz_kata
 
 


Sziasztok!

Ugye nem baj, hogy nem otthonszülősként itt lógok megint.

Fringilla,
hogysmint?

A riportról: igen, bár ott van az "is" szócska, és nem kérdéses, hogy az eü reform következményei kihatnak (talán) az otthonszülésre is, de nagyon szerencsétlen az a megfogalmazás. Azt "is" sugallja, mintha az otthonszülés nem önmagáért való lenne, hanem valami szükségmegoldás a kórházreform során lemorzsolódott szakemberek és hoppon maradt kismamák problémáira. Azok számára, akik minket kísértek, nem jelentene szemlélet- és gyakorlatbeli váltást az otthonszülés. :) De ez úgy vélem, nem minden kollégájukra vonatkozik.
És egyáltalán az az összehasonlítgatás a kórházi és az otthonszülésről. Ez nem olyan mint az egyik vagy a másik mosópor vagy autó. Még jó, hogy legalább bevágták Ági - és sokak - véleményét, hogy MINDENKI OTT SZÜLJÖN, AHOL BIZTONSÁGBAN ÉRZI MAGÁT. És én még hozzátenném, hogy AZOKKAL A SEGÍTŐKKEL, akikben bízik.
Annyira az jött le, hogy a riport készítői nem igazán elfogulatlanok. És ez nem jelenti, azt, hogy rossz hiszeműek lennének, egyszerűen nem igazán világos számukra, hogy miről szólhat az otthonszülés és bármilyen szülés, ahol az ember jól érzi magát, 'hogy úgymondjam.'
Az a sokat emlegetett társadalmi vita nagyon kéne. Bár elnézve, hogy kis hazánkban hogy áll a legtöbb szociokulturális probléma megítélése, nem lesz itt gyors változás. (Nálunk a család hátrahőkölne a hírre, viszont tudják, hogy nincs beleszólásuk semmibe). A jogi szabályozás viszont attól még napirendi pont.

Az én párom nem idegenkedik az otthoszülés gondolatától, sőt. Amikor arról volt szó, hogy talán bezárják azt a helyet, ahol mi szültünk, és még nem lehetett tudni merre lesz a bábánk és az orvosunk, rögtön rávágta, hogy "akkor szülünk itthon". (Az itthon nálunk nem a lakóhelyünket jelöli, mert az itteni kórházba be nem teszem a lábam, hanem egy ideiglenes szállást egy számba jöhető kórház közelében. Abból meg szerintünk maradt vagy kettő-három a székesfővárosban, vidéken nem 'tom.)

Utófájás: nem igazán gondoltam rá, hogy talán lesznek, és nem is voltak. Csak néztem, hogy mikről írtok most. Persze kaptam homeós bogyókat, de az még a szülés előtt volt. Nem 'tom. De ki tudja hogy lesz legközelebb. Érdemes azért bekészíteni bogyókat.

Ó. Megint egy kisregény.

További szép napot mindenkinek!

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Szilvi,
amit írsz az igazolásokról, meg a dokik áráról, hát :evil: :evil: :evil:

Nekünk akkor ebben is szerencsénk volt. Szerettük volna kicsit meghálálni a dokinénit (na, nem ilyen összegben, ez felháborító!), de keményen visszautasította, s közölte, ő tartozik nekünk hálával, hogy kijöhetett egy otthoni újszülötthöz, ő érzi magát megtisztelve. Hova gondolunk mi, hogy ő ezért bármit is elfogadna?
Igaz, én sose hívtam még ki őt fölöslegesen, eddig kb. 3x-4x jött lakásra össz-vissz a 3 gyerekhez, de sose fogadott el semmit, ez neki feladata, meg úgy egyébként is,.... Nagyon örülök, hogy ő a dokinénink! :)

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


Dodó,
ők magánorvosok. Fix óránkénti tarifájuk van a magánrendelőben. Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy pl. Dobogókő mellől vagy Solymárról mennyi idő kiautózni, mondjuk, a XVII. kerületbe, akkor mindjárt nem olyan durva az ár. Csak kifizetni nem egyszerű.
AMikor a második gyerekem született, az akkori választott orvosunk (aki a Madarászban volt csecsemős) is elmondta ezt a megtiszteltéses dolgot, de azért 5000-et kért. '97-ben. Szóval ennyiből más a választott orvos.
Meg hát... azzal, hogy aláírja az élveszületési lapot, azzal valamennyi kockázatot is vállal. Ezeknek a lapoknak a 90%-án az ő nevük van. Ha ki akarnák őket csinálni, nem lenne nehéz dolguk... :(

Ennyit azért hozzá akartam tenni. Egyikőjük továbbra is az orvosunk.
h_szilvi
 
 


Hali!

Köszi szépen, hogy írtatok az iratokról :) , most nem tudok itt maradni a gép előtt, mert ez a tegnapi front kissé betett... Már éjjel is jósolgatok, ami nálam sosem szokott lenni (mármint az előző kettőnél nem volt). Még 6 nap kéne (ráadásul holnap vérvétel, uh, ctg, jó sűrű nap lesz)...

Itt van bennem még egy adag mondanivaló, de majd estére jobban leszek, és akkor kiírom magamból. :)

F.
fringilla
 
 


Sziasztok,

Dodó, Kata,

Köszönöm a válaszokat, a lányzó egyelőre még csak kiröhög, ha rászólok (kicsit korán kezdi 8) ), de csak meggyőzöm... Meg ugye minden sokkal érdekesebb, mint enni, aludni :arrow: extra hisztik egész nap, hajnali kelések, de azt hiszem nem Neked kéne emiatt panaszkodnom :D

Az emberem totál kiakadt, hogy a következőt itthon szülném, és meg van róla győződve, hogy az nem biztonságos, hogy fog utána kinézni a lakás :shock: (komolyan irigylem a gondjáért :D ) stb.... még a tanfolyamra sem hajlandó elmenni, mert szerinte biztos van olyan kórház, ahol ki tudják elégíteni az én nem kis igényeimet.

G.
gracie
 
 


Gracie,
mondd meg a párodnak, hogy az én lakásom tisztább volt szülés után, mint előtte. :oops: A második szülésem után még a kádat is kisikálta a dúla. :D


Fringilla,
juj, ne engedd, hogy a ctg idegesítsen. Illetve a személyzet, hogy "ó, ezek már fájások, maga bent is marad..." Kibírod azt a hat napot, hidd el! :)
h_szilvi
 
 


Vagy hogy is szokták ezt: duruzsold magadnak azt, hogy MA nem szülök. Nem három nap, nem hat, nem is kettő: MA nem szülök. Mint az alkoholisták. :wink:
h_szilvi
 
 


Szilvi,
jaja, mint a gáttorna: MA megcsinálom! :wink: Ctg nem fog idegesíteni, már hozzászoktam az első gyerekkel, hogy jó erős fájásokat tudok jó hamar produkálni.

Gracie,
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez, Penny Armstrong: A születés művészete. Ezeket olvastasd el vele.

Bocs, muszáj mennem, a gép előtt nagyon sokat keményedek, csak egy gyors kérdés (ha még ma válaszolnátok, nagyon örülnék): streptococcus szűréssel mi a helyzet? Nekem a jövő hét pénteken csinálna a kórházi dokim, de addig tutira nem húzom. Van értelme megkérni, hogy most csináljon (holnap a kórházban leszek)? Mi Ágiék véleménye erről? (Sajnos a tanfolyamról kedden korábban el kellett mennie, ezért kimaradtak dolgok...)

F.
fringilla
 
 


Fringilla,
Ági nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. De tudod mit, hívd föl NYUGODTAN, kérdezd meg (ne a szüléses számon, a sima mobilon.) Nekem soha nem volt. Ill. olvasd el, mit ír Ina May erről.
h_szilvi
 
 


Szilvi,
értem én, hogy magándokik. Akkor is drága mulatság. Ilyen alapon ugye a szegények, akik képtelenek ennyit fizetni, kínban maradnak...? Á, csúnya dolog az egész ügy, de nem a dokikra vagyok mérges....
Élveszületési lapot nálunk egyszer se kellett aláírnia. Csak igazolta, hogy látott újszülöttet. De gyanítom, ez is úgy működik, hogy ahány ház, annyiféle megoldás. :) Remélem ma már nem kötnek bele az ember lányába annyian, mint még pár éve.
Ja! Ági most hivatalos pecséthasználó is! Gondolom, aláírja újabban ő.

Gracie,
a lakás nálunk is tisztább volt bármelyik kórházhoz képest is! :wink: Egy csepp vér se ment "mellé".
Én anno kerek perec közöltem az eleinte aggályoskodó párommal (hasonló szöveg, hogy tuti van kórház, ami kielégítené igényeimet), hogy ez lehetetlenség, mert az otthonom az igényem! :wink:

Fringilla,
részemről megy a drukk! Nyugi, s nem lesz semmi hiba! A ctg-nek én meg nemigen hiszek, vagyis nem abban, amit utána a dokik mondanak. (Aláírtam én már szerintük haldokló gyerekről is papírt :wink: )

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


[quote="dodÓ"]
írta:
dodÓJa! Ági most hivatalos pecséthasználó is! Gondolom, aláírja újabban ő.



Nem írja alá, lagalábbis Timónál 9 hónapja nem írta, mert csak nőgyógyászati magánrendeléshez van engedélye és pecsételési joga, szüléshez nincs. :(

Otthonra van igényem, hihi!!! :lol: :lol:
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Orvosként támogatlak benneteket nagyon. A császárom borzalmas volt, nem is tudom szülésnek hívni, hiszen nem volt az.
Sajnos nem valószínű, hogy császárosként részt vehetnék egy újabb szülésen otthon, de az élményeitek erőt adnak, ahhoz, hogy vannak még csodálatos szülések, életet adások, anyává válások. Sajna nekem ez nam adatott meg, és valószínűleg nem is lehet már soha. Kívánom, hogy mindenképpen mindenkinek ilyen csodálatos élményei legyenek.
Amíg nem tapasztaltam meg a műtét borzalmait, addig nem értettelek titeket. Csak remélni tudom, hogy ezek a reformok arra jók lesznek, hogy a szülések kikerülnek az orvosi ellenőrzések alól, és családi, egészséges eseménnnyé dúsulnak majd.

Borsocska
borsocska
 
 


Borsocska,
nagyon sokan szülnek otthon császár után! Az egyik barátnőm az első császár után még kettőt szült otthon, volt előtte hegvizsgálat uh-n, persze.
Még valami fontos: Ágiéknak szokott lenni császár-feldolgozó csoportjuk. Egy ismerősöm elment, és azt mesélte, hogy nagyon sokat segített neki helyretenni a dolgokat. Lehet, hogy neked is jól jönne. Nincs gyakran, de végül is sosem vagy elkésve.

Kicsi babádban legyen nagyon sok örömöd, őszintén sajnálom, hogy világra jövetelét nem élhetted meg olyannak, amire szívesen emlékszel egy életen át.
h_szilvi
 
 


Fringilla,
sikerült mindent megvenni?
h_szilvi
 
 


Szilvi,
na, ezen is filózhatok. :wink:
Már nem emlékszem, nálunk hogy volt (első lánynál tuti nem az ő pecsétje volt, de a másiknál erre nem mernék esküdni...), majd kikérdezem a párom.

Borsocska,
ugyanazt írtam volna, mint Szilvi, de megelőzött. Jó, hogy írtál nekünk, s remélem esetleg neked is jó lesz, ha maradsz, hátha ez is segítene abban, hogy átélhesd még a csodát! Ne add fel a reményt!

Tim

Kép

Kép

Kép
dodÓ
 
 


DodÓ,
nekem meg még a harmadik baba is a felfüggesztés előtt született, úgyhogy az első 3 lapon az ő neve és pecsétje volt, és egy percig nem volt gond belőle. Akkor még.
h_szilvi
 
 


Sziasztok,
Ha jol értettem, amit irtatok a körzetes gyermekorvost nem lehet arra kötelezni, h hazhoz jöjjön? Tehat, ha szerencsénk van és jo fej akkor kijön, ha nem akkor lehet hivni magandokit?
Hany napon belül kell kiallitatni az élveszületési papirt?
Köszi!
saara
 
 


Sára,
7 napon belül el kell indítani az anyakönyvezési eljárást. Azon belül, hogy mikor töltik ki a lapot, sztem mellékes.

Körzeti: nem a "kötelezésről" van szó. Azt mondta nekünk egy doki, hogy a körzeti orvosok a legritkább esetben látnak 5 naposnál fiatalabb babát. Nem értenek hozzá. Ezért nem szívesen mennek ki, van, hogy nem vállalják. De ha jófej, és jó doki, akkor vállalja, sőt örül. Sztem HA vállalja, akkor bízhattok benne. Amúgy köteles kimenni a kisbabákhoz, mint ahogy meg is jelennek rendre, ahogy az anyukák hazamennek a kh-ból.
h_szilvi
 
 


Sziasztok,

nálatok doki írta alá és pecsételte le az élveszületési lapot? A mi gyerekorvosunk (nem magán) nagyon korrekt volt, de bennem fel sem merült, hogy vele irassam alá. Írt egy nyilatkozatot, hogy ekkor és ekkor itt és itt megvizsgált egy újszülöttet (név, adatok). Mi is nyilatkoztunk, hogy én szültem egy ilyen s ilyen nevű gyereket, és a barátnőm tanusította, hogy látta, hogy belőlem bújt ki a baba. És erre anyakönyvezték.

Mi még az első gyerekünk születése előtt elmentünk hozzá, elmondtuk, hogy otthon szeretnénk szülni, kijön-e megvizsgálni. Ha nemet mondott volna, nem is őt választottuk volna.
katicabogár
 
 


Csatlakozom katicabogárhoz: nekünk sem élveszületésit hozott sztem az orvos. De az a legbiztosabb, ha az ember lánya felhívja az adott kerület okmányirodáját, hogy ők mit kérnek. III. kerület rendes ebből a szempontból. XIII. nem, ugye, Szilvi? Még a X. -et mondták Ágiék, hogy kekeckednek...

klári
pumama
 
 


Klári! :)

Egyetértek. Nekünk az önkormányzat megmondta mi kell és azt irattuk alá.

II. ker is teljesen OK. Nagyon sima ügy volt...

Orsi
osoa75
 
 


Fringillaaaaaaa,
hogy vaaaaagy? Bejelentkezést kérünk!
h_szilvi
 
 


Bocs, bocs, bocs!!! :oops: Kicsit eltűntem, mert valahogy mindig csak egy-két percem volt írni, én meg sokat akartam, és gondoltam, hogy majd amikor sok időm lesz (és nem jóslok annyit, ugyanis érdekes módon a számítógép előtti szék a legrosszabb ilyen szempontból)... De arra várhatok :roll: , úgyhogy itt egy gyors életjel. :wink:

Szóval még egyben, és már csak két nap (holnap megyünk Ágihoz, ha éppen nem szül valaki)! Tegnap nem hittem, hogy ma írogatni fogok, valahogy elég érdekesen voltam, meg a takarítási mánia is rámtört. :) De még nem vagyok készen, úgyhogy remélem, van még pár nap. Ja, és érdekes módon fekve rosszabb, mint amikor tevékenykedek, ezért inkább kertészkedek, persze csak lightosan...

Bevásárlással elég jól haladtunk pénteken, már csak az illóolajokat, meg az élveszületési lapot kell beszerezni. :) És köszi a segítséget! :)

Hát, ennyit engedtek a gyerkők (nappal ezért sem tudok írni igazán).

Azt mindenképpen megígérem, hogy üzenek, ha van valami! :) De még úgyis jövök, mert van még egy-két kérdésem, és akkor már hátha tudok egy kicsit érdemben is írni. Húz a fiam, mennem kell.

F.
fringilla
 
 


Sziasztok!

Szilvi!
Köszööm a válaszodat. Talán remény van, nem tudom. Abban biztos vagyok, hogyha bevállalnánk még egy babát és kórházba kellene mennem, akkor ugyanez lenne a vége, mert annyira írtózom. Sajnálom, hogy így alakult végül ez az egész. megpróbálom egyedül feldolgozni, sok mindenre rájöttem ezen idő alatt. Olvastam a csoportról, de sajna nem kivitelezhető, hogy oda jussak, mert vidéken lakom. De lehet megpróbálom megoldani.

Fringilla!
Látom te most készülődsz, nagyon kíváncsi vagyok. milyen Ágival lenni? Sok jót hallottam róla. Hogy jutottál el addig, hogy otthon maradj?

Borsocska
borsocska
 
 


Sziasztok!


Fringilla,

látod, milyen szépen telik az idő... Már tényleg csak pár nap. Nagyon-nagyon lájtosan művelj mindent. Olyan szép lesz. :)

Borsocska,

Nagyon szomorú amit írsz. ( nekem nincs tapasztalatom, csak látom, hogy a barátnőm is császárral "szült", és nem beszél borzalmakról, rendben ment, de trauma neki, nem is szívesen érdeklődik más szülés iránt.) De talán nem kéne mégis megpróbálni segítséggel élni a feldolgozásban? Én nem ismerem Ágiékat, de tényleg annyi jót olvasni-hallani róluk. Nagyon kéne, hogy bizalommal tudj indulni egy következőnek, ha esetleg gondolsz rá. Nem egészen értem, hogy mi az amitől irtózol, vagy úgy veszem ki a szavaidból, hogy maga a kórházi szülés. De nem kérdezem, hogy ha nem akarsz rá válaszolni. Csak talán jó esély van rá, hogy ha jó kezekbe kerülnétek és ott ahol te jól érzed magad, bizalommal indulnál neki, és nem "ugyanez lenne a vége".
Kívánom, hogy alakuljon ez benned.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Memme!
Nagyon jól esik, amit írsz. Először is magamban kellett elrendeznem ezt a dolgot.
A császár maga nem viselt meg, elég speciális eset voltam. Ez is kavart be igazából, az ismim, aki ugyanilyen cipőben járt, mint én, mesélte el az övét. Volt ott minden, oxitocin, hasba könyökölés (ezt én sem úsztam volna meg, és ami a legrosszabb, hogy legalább 30 ember nézte végig. Sokat gondolkodtam, hoyg mi zavart meg, hát ez volt az, hogy tudtam nem küldhetek akkor már ki senkit, viszont annyira szégyenlős vagyok. Az enyémet senki se nézze!!!!, akit nem engedek oda. Viszont semmibe nem volt beleszólásunk, így akkor orr tudatosult bennem vajúdás közben, hogy ez nem lesz kivitelezhető. ez annyira zavart, hogy azt mondta a férjem, hoyg ennyire idegesnek még nem látott. Na ez az, ami most is zavarna. Ezt egy meghitt dolognak tartaom, amit nem kell gyorsítani, nem kell egy vad idegen férfinak siettetni a kényelme miatt. ez az, ami elborzaszt, hogy nem léptek fel segítő szándékkel, haem egy felesleges nyűg voltam, aki ráadásul meg is akarja szülni a gyerekét, pedig nem megy neki.......
Akkor jöttem rá erre, amikor a www.szules.hu -n elolvastam http://www.szules.hu/index.php?id=1719&cid=23320 ezt. Na ezt éreztem én is. Fájdalmasan szomorú történet.
Ezért nem szeretnék kórházba menni, viszont ha bemegyek biztosan z lesz a vége újra......
Köszönöm, hoyg meghallgattál :)
borsocska
 
 


Fringilla!
Drukkolok!!! Tök jó, hogy akkor minden OK. És várom nagyon a szüléstörit! :lol:

Borsocska!
Sajnálom én is, hogy ilyen volt a szülésed, de lehet másként is megélni, átélni. Ha mégis a kórház mellett döntesz, ne gondold, hogy biztos megint ez lesz a vége. Próbáld pozitívan, hisz ha előre eldöntöd, az úgy is lesz-sajnos. (vagy az orvos már jó előre eldönti , hogy csak császár lehet?)
Szívből ajánlom Ágiékat. :lol:

Orsi
osoa75
 
 


Borsocska,

nem akarom folyton exponálni-ismételgetni magam itt, küldök privit, ha nem baj. M.

Kép


Kép

Kép
memme
 
 


Fringilla!

Hát én most csk miattad kukkantottam be ide, hullafáradt vagyok, de irtóra izgulok!

klári
pumama
 
 


Hahó!

Olyan jó érzés, hogy ennyien drukkoltok nekem, köszi szépen! :)

Ágival halasztódott a találka, ugyanis hárman is szülnek ma. :) Így holnap megyünk, ha összejön. :P Amúgy meg olyan jól vagyok, hogy egyszerűen nevetségesnek érzem a szitut, mintha a szülés még hetek kérdése lenne. :D

Ja, képzeljétek, a lányom (3,5) tegnap kijelentette, hogy ő velem akar lenni, amikor szülök, mert látni akarja, amikor kibújik a kisbaba. :D Én azért nem vagyok ebben biztos, sőt... De majd adja magát a helyzet.

Borsocska,
tervezem, hogy írok privit, ami leírja, hogyan jutottam idáig, de az is lehet, hogy a szülés után majd beírom ide (most még nem akarom, hogy nehogy egyes ismerősök, akiket nem tájékoztattunk, lebuktassanak).

Tényleg, ti mind előre elmondtátok a rokonoknak a dolgot? És az ismerősöknek, barátoknak? Én utálok hazudni, de mostanában elég gyakran teszem... :oops: Nagyon nem akarok emiatt állandóan konfrontálódni, nincsen hozzá lelkierőm. (Közben meg az jár az eszemben, hogy azáltal, hogy mindenkinek azt mondom, az X. kórházban fogok szülni, predesztinálom, hogy tényleg úgy lesz... :? :roll: )

F.
fringilla
 
 


Fringilla!
Nagyon szurkolok neked, kíváncsi vagyok én is rád :D
Ági akkor egyre elfoglaltabb? Volt már olyan, hogy nem ment el egy szülésre?
Szerintem nem gáz hazudni erről, én is ezt tenném. senkinek semmi köze a ti családi eseményetekhez. Igazából igazad van, ha most mindenkit elkezdel győszködni, akkor csak magadat teszed tönkre. Sőt ha szemétkednének, akkor azt is mondhatod, hogy véletlenül olyan gyorsan jött ez a sokadik abba, hogy itthon megszületett, aztán punktum. Anyukám olyan gyorsan túllett rajtam (3/4 óra alatt), hogy az autóban megszülettem, pedig reggel azt mondták neki, hogy nem lesz semmi. Na erre varrjanak gombot.... Valszeg az enyém is ilyen lett volna, ha nem indítják meg.... De ez más tészta.
Nekem az utolsó 3 hétben mindenki azt mondta, hogy úgyis császár lesz, hát igazuk lett, én meg tiltakoztam. Ennek sincs értelme nagyon.....

Üdv mindenkinek: Borsocska
borsocska
 
 


Fringilla,

örülök, hogy még itt vagy. Azzal, hogy falból mondasz valamit, csak magadnak segítesz, ha ebben a helyzetben ezt kell tenned. A lényeg az, amit belülről mondasz magatoknak, meg a pozitív energiák, amik áramolnak felétek.
Annyira jó, hogy a kislányod ezt mondta. Szerintm nekik még nincsenek mindenféle tanult negatív képzeteik a testiséggel kapcsolatban, számára nem azt jelentené a látvány, mint sok felnőtt számára. De ezt majd látod-érzed.
További szép napokat mindenkinek!

Kép


Kép

Kép
memme
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?