Új privát üzeneted érkezett!

Nóri!
Végre hogy jelentkeztél! Nagyon elfoglalat lehetsz valóban, de a kistesóra rá kellene gyurni, mert arra is gondolni kell, hogy esetleg nem jön össze rögtön :wink: A technikára kéne koncentrálni első lépésben :wink:
Örülök, hogy Bogi minden olyasmit megcsinál már, amit a kortársak is, jó hogy elmentetek arra a tornára.

Minket ma meglocsoltak, rögtön Apa kezdte pohár (langyos) vizzel. Addig oké volt, hogy én visitva nyargaltam a viz elől, nagyokat kacagott. De mikor jött az Ő adagja, hatalmas orditást rendezett. Nagy pátosszal tartotta viszont a nyakát a kölnis locsolóknak, billegett mint 1 páva. A csokitojást nem akarta Máténak odaadni, de mikor Máté kilátásba helyezte, hogy együtt megeszik, engedett. Szép ruhában, vagyis nem nadrágban volt, harisnya, lakkcipő, sőt a kis aranyláncát is felvettük, futott a tükör elé, forgott, nézte Magát előlről-oldalról, szóval uyg viselkedett mint 1 puccos dáma :lol: :shock: :oops: Aztán mikor estefelé átmentünk a szomszédba a gyönyörü ruhácskában, a házunk előtti buszmegálló ülőkéje alatt gondosan felnyalta a betont :evil: :shock: mert ugy érezte Neki ott végig kell másznia (persze ilyet nadrágban még sose csinált). A nyuszi kis babakocsit hozott, már 2 napja azt tologatja egyfolytában, majd rakok fel képet, rakás van.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Nálunk is így volt apa kezdte kicsi vizzel, majd kisfiam folytatta. :)

Lányok szeretnémmegkérdezni, hogy az én gyerekeimnek szinte állandóan be van horpadva a kutacsa nem nagyon de ha felemmelm őket érezni rendesen. ha fekszenek nem. Szerintetek ez baj? A dokinő szerint nem. Adok nekik teát azt szívesen veszik.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! Nekem a védőnő azt mondta, ha érezni a kutacsát, akkor folyadékhiányos, és kell adni neki egy kis forralt lehűtött vizet v teát. Én nem adok semmit a tejen kívül a gyereknek, most meg is ilyesztettél rendesen... Holnap meg is kérdezem a doktornőt. De ha neked azt mondta, h nem gáz, akkor minden rendben velük!

dkata
 
 

 
 


zseboroszlán írta:Lányok szeretnémmegkérdezni, hogy az én gyerekeimnek szinte állandóan be van horpadva a kutacsa nem nagyon de ha felemmelm őket érezni rendesen. ha fekszenek nem. Szerintetek ez baj? A dokinő szerint nem. Adok nekik teát azt szívesen veszik.

ha a dokinő látta és nem gond, akkor nem az. ez a kutacs dolog nagyon nehezen megítélhető szerintem.
miért kell a tea?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


dkata írta:Én nem adok semmit a tejen kívül a gyereknek, most meg is ilyesztettél rendesen...

Levi 10.5 napig nem kapott semmit a tejen kívül, pedig volt 35 fokos nyári hőség is... ha szopik nem lesz baja :wink:
egyébként meg folyadékot tejen kívül 1 éves koráig nem ivott semmi mást.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ijed - pontos j - de hüJJJJJJJe vagyok... Én sem adtam a kórházban sem teát (pedig adtak kis üvegben, h teáztassunk!!!), de azért én úgy tudok aggódni, h kiszárad a gyerek!

Ma éjjel meg beriasztott a légzésfigyelő (ami kb. 2 hete végre üzembe van helyezve) - hát nem mondom h a másodperc töredéke alatt voltam talpon és oltottam villanyt... Nem tudom mi legyen, a gyerek a helyén volt, szuszogott, és a riasztás is megszűnt szinte egyből. Kihagyott a lélegzete és mikor újra levegőzött akkor megint érzékelte? Egyből az jutott eszembe, h viszem a Madarászba az alváslaborba. :cry: Gáz egy éjszaka volt.

dkata
 
 


Kata :D
ne vidd sehova :D valószínűleg mélyen aludt, és ritkábban vett levegőt.
Tényleg sokat aggódsz :lol: ha a gyerek jó kevű kiszáradni nem fog, amúgy meg egy egészséges csecsemő azért nem szárad ám ki olyan könnyen!
a hasmenés, hányás ami veszélyes náluk, alapjáraton nem tudnak kiszáradni :D

szóval ne aggódj! minden OK Bálinttal!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, Kata!
Köszönöm. Hát a doki nő azt mondta nem báz, de ha elfogadják adjak nekik vizet vagy teát. Teának csipkebogyót kapnak. Nagyon szeretik semmivel nem ízesítem az is épp hogy van benne. De szeretik nagyon. Na az túlzás hogy isszák mert mondjuk átlag egy nap alatt 10 ml-t isznak. Van hogy többet, de utána meg megint nem kell nekik. Nem erúltetem de van hgoy jólesik nekik. :shock:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi! A gáz az, h nappal is csinál ilyen "nem veszek levegő"t... A doktornőnek is sikerült produkálnunk, szerinte se vesz levegőt ilyenkor, de magyarázat nincs rá. Ilyenkor ha messzebb vagyok, rohanok oda és nézem, h fulladozik-e, mert kb. olyan hangokat hallat...
Csodabogár egyébként ma esti sorozata: lepisilte-lekakilta a pelenkázót, ezután mikor felemeltem a markomba kakilt és ugyanazzal a lendülettel a felesleges tejet is megkaptam a pólómra... Hát álltam ott kakiba-tejbe fagyva... :lol:

dkata
 
 


Kata :D
én nagyon vizuális alkat vagyok... olyan jót mosolyogtam ezen :lol: :lol:
annyira furcsa, hogy nálunk ezek a lepisilések totál kimaradtak, 1re sem emlékszem :D

Ha nappal is csinálja, az más helyzet, a magyarázatot azért érdemes lenne esetleg megkeresni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ádámmal nekem se volt 1 se, nekem is azért furcsa... Méd a tej se jött ki belőle. De Bálint valahogy függőlegesben tud jól kakilni, pelus nélkül meg pláne - ez már a 2. eset volt.
A doktornő szerint nagy az orrmandulája - de annyira azért nem elégített ki a magyarázat.

dkata
 
 


Ja és megyünk a kardiológiára - szívzöreje van + a vese uh-ra - most még választhattam 3 május végi időpontból (mert 3 hósan kell vinnem). Még jó h eszembe jutott időpontot kérni.

dkata
 
 


Zsebike!
Valamilyen szinten azért az a kutacs egy kis süllyedésként érezhető, szerintem ha a doki azt mondta, hogy nincs baj, akkor biztos nincs.
Kata!
Ha nappal is produkál ilyen hosszabb szüneteket, akkor rédemes lenne utánajárni, hogy miért ez a szokása?
Kaki-tejci :lol: :lol: :lol: Van programod :lol:
Orsi!
Nekem Máté rendszeresen azt csinálta, hogy mikor kibontottam, a feje fölé is elpisilt :lol: Apa nagy büszkeségére :lol: Hónapokig ez ment.

Többi Lányok, elhervadtatok? :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kata!
1xre irtunk :) Szivzöreje van? :shock: Az nagyon roszat jelent?
És a vese UH automatikus szürővizsgálat Nálatok, vagy valami oka van? Emesének nem csináltak ilyesmit.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


dkata írta:szívzöreje van + a vese uh-

ezen se aggódj.
A szívzörej 95%ban élettani és 6-7 éves korára kinövi.
Máténak is van/volt. Mi is voltunk szív UHn, de semmi szervi eredete nincs.
A vese UH-t nálunk cisnálták automatikusan ill, ha van magzati kori vesetágulat bármely magzati életkori szakaszban, akkor kötelező.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szasztok,

Nem hervadtam el, csak a telken voltunk húsvétkor :):) Máténak olyan jó kis pirospozsgás színe lett, pedig azért jól fújt a szél...ismerkedtünk a fűvel és a százszorszépekkel :):):) Locsolást is kaptam, szerencsére nem vödörből :) Kicsit nehezményeztem hogy nem volt locsolóvers :)

Norka,
De jó hogy újra hallunk felőletek, Bogi nagyon cukigolyó, örülök hogy minden rendben vele és szépen fejlődik. Meglepő hogy ennyi mindent tudsz tenni mellette is, bár ismerünk, szereted a pörgést :):) Melletted én mindig lusta dögnek érzem magam :)

Bébiszitter rémtörténet biztos rengeteg van, de szeretném megjegyezni hogy boldogult lánykoromban én összesen 9 db gyerkőcre vigyáztam 3 családban 3x1 évig, és jelentem hogy egyet sem adtam el, mindet imádtam, és ők is engem...mindenhol könnyek között búcsúztunk, mindegyik családdal még utána is tartottam a kapcsolatot egy ideig.....szóval szerintem azért lehet találni megbízható lányokat is :P

Kata,

Légzésfigyelő témában én is tudnék mesélni, nekünk kb hetente 3x bejelzett, az első 2 hétben én is megijedtem mindig, de utána csak egyre dühösebb lettem rá....igaz hogy mi sokat mozgattuk a készüléket, állandóan vittük magunkkal mindenhova...a gyereknek meg semmi baja nem volt, néha kicsit kihagyott a lélegzete alvás közben, de mire bementem mindig rendesen szuszogott....
Persze ha napközben is csinálja, akkor érdemes utánajárni, de ne izgulj annyira....

VeseUH témában Lara tudna mesélni, de szerencsére Andornak is megoldódott a probléma, azért jó ha megnézik.... Nekünk is volt automatikus szűrés mikor a Madarászban voltunk.

Melcsi,
Édes lehetett Emese amint hasal a puccos ruciban :):) Képeket várunk !!!

Máté is elkezdett vadul takarítani a múlt héten, megszerzett egy Vileda szivacsot és azóta mindent azzal töröl, csak az a kár hogy utána megeszi egy kicsit a szivacsot is :( A másik kedvence a porszívó, van neki egy gyerekpéldány belőle, de az igazival azért mégis jobb játszani...

Sajnos a szekrényben turkálás is beindult ezerrel, főleg a konyhai fiókokat szeretjük, frászban vagyok hogy mikor csukja oda az ujját...eddig semmilyen jó módszert nem találtam hogyan lehetne lezárni őket....próbáltam már az egy szekrény a tiéd és az ottani edényekkel játszhatsz, de az totál unalmas, Máté csak a tilosban szeret járni.....tippeket ötleteket várok :)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok,

Bébiszitter felmondott, e-mailben, aznap, amikor jönnie kellett volna... :( Sok a melóm :( :( No comment.... Jobb is így... Így utólag, jobb, h megszabadultam tőle. :)

Ígérem képet a játszókáról (69e Ft volt csúszdával, hintával, szállítva, stb-stb, cakk um pakk :) :)):
Kép

Kép

És a lányom 1 évesen:
Kép

Kép

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique!
Nagyon boldog szülinapot kivánok a kis ünnepeltnek! Tortás fotó esetleg?
A játszótér igazán baráti áron volt, és nagyon jól használható, ha jól látom, 2 gyereknek :wink: Hogy tetszik a kis Hölgynek?
Kriszta!
Mi olyan megoldást választottunk, hogy azt a sort, amiben 4 fiók van, 1 kb 5 centi széles lappal lezártuk, a lap oda van csavarozva a fióksor melletti ajtó széléhez. Igaz, ha benyulok a fiókba, előbb ki kell nyitnom az ajtót (ami szintén bezárva). Igy viszont teljesen balesetmentes. Érdemes volt megcsinálni, kb fél éve tart a rámoló kedve, de még mindig nem akar elmulni. Ami nincs bezárva, azt lelkesen pakolja, a nappali olyan estére, mint ahol bombatámadás volt.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok :)

Jövök a babás kérdésekkel :) (Végre! :D)

Szóval a szopin én is aggódtam egy kicsit, de gondolom, ha alszik 2-3 órát szopi után, akkor nagy gond nem lehet. Ráadásul 4 napja 30 ml körl tudtam fejni szopi után, most meg már 60 körül, szóval gondolom lassan beáll majd a kereslet-kínálat. Nem fejek minden szopi után, csak naponta párszor és este kispohárból adjuk neki oda szopi után ha még éhesnek tűnik(, hogy tovább aludjon ;))
És én hagyom akár 1 órát is mellen (váltva persze), ha látom, hogy még mindig eszik. Viszont ha elkezd cumizni rajta, akkor elveszem tőle. Kivéve, amikor én is elalszom szopi közben ;)
Amit nem érzek és szeintem nincs is meg nálam egyelőre, az ez a tejleadó reflex. Balázsnak végig szívnia kell, hogy jöjjön tej, nem nagyon spriccel belőle. Fejésnél is azt látom, hogy csak egy-egy csatorna spiccel egy darabig, aztán inkább csak csordogál. Ez beindulhat még? Egyáltalán jól csinálom, amit csinálok?

A másik, hogy a fürdést végigüvölti szegény. Kezdi az öltözködésnél, ami OK, mert utálja, erre már rájöttünk, de a "szakirodalom" szerint a babák vízben megnyugszanak. Balázs viszont végig üvölti az egész fürdést. Gondoltam, hogy esetleg bizonytalannak érzi a helyzetet és kipróbáltuk, hogy az egyikünk fürdet a másikunk meg közben hagyja csimpaszkodni a kezébe, de ez sem vált be. Persze még nagyon picike, de olyan rossz hallgatni, hogy a kb fél óra öltözés-fürdés-öltözés időt végigsírja (inkább üvölti).

wish
 
 


Wish :D
a tejleadó reflexet nem feltétlenül érzed. Az, hogy fejésnél nem spriccel lehet attól, hogy akkor már nincs annyi benne.

Nem minden baba nyugszik meg vízben, van, aki ordít, nagyon nem tudsz vele mit kezdeni.

Ha szopi után ilyen jól alszik, és nem sárga, akkor egészen biztosan jól van lakva.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish írta:Sziasztok :)


A másik, hogy a fürdést végigüvölti szegény. Kezdi az öltözködésnél, ami OK, mert utálja, erre már rájöttünk, de a "szakirodalom" szerint a babák vízben megnyugszanak. Balázs viszont végig üvölti az egész fürdést. Gondoltam, hogy esetleg bizonytalannak érzi a helyzetet és kipróbáltuk, hogy az egyikünk fürdet a másikunk meg közben hagyja csimpaszkodni a kezébe, de ez sem vált be. Persze még nagyon picike, de olyan rossz hallgatni, hogy a kb fél óra öltözés-fürdés-öltözés időt végigsírja (inkább üvölti).


Elég meleg a víz? Nálunk az első fürcsi volt síros, de akkor viszonylag hideg (nekik) vize adtunk a mieink mindkettő akkor még 38-39 fokos vízben imádott fürödni. Talán próbáljátok meg ti is.

Örülök hogy jól elvagytok amúgy. Ha ennyit alszik szerintem is elég a hamika neki.:) Pohárból itatjátok hát le a kalappal. :) És eredmény mennyit alszik éjjel?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish! Én a matrac és a lepedő közé betettem egy gyapjútakarót a kiságyba a gyerkőc alá. :lol:
A tejleadó reflexet pedig tényleg nem érzi mindenki, de én pl. pár hete érzem, nem az elejétől kezdve! Olyankor az egész mellem megkeményedik, de ha pl. nem szopizunk és "beindul", mindig arra gondolok, h most még ne, és nem folyik... Ennyire befolyásolható lenne agyban? :shock:
A csatornák meg nekem is úgy vannak, h van 1 "vastag" és a vékonykákból vagy jön, vagy nem. De mi általában nem teli mellből fejünk, hanem a maradékot, bár nekem még mindig sokáig tart a fejés.

Ami engem nagyon zavar, és ha valaki tud, segítsen, hogy Bálint nagyon sokat bukik. Mivel végigalussza az éjszakát, reggel 5-kor olyan mohón eszik, h van olyan, h ha 5 perc után büfiztetem, már jön ki belőle. Szó szerint orrán-száján, ma reggel és délután is nagyon megijedtem, mert nem kapott levegőt, azt hittem megfullad!!! Reggel a padlót is töröltem, annyi tej jött ki, délután is nagyobb volt a folt a peluson, mint a feje. :cry: :cry: :cry: És mivel egész nap tiszta ideg voltam, és alig ettem, mert le se tudtam/mertem tenni a gyereket, a tej is kevés. Keltenem kéne éjszaka szopizni, hogy ne maradjon ki olyan sok idő? Hiszen ő még olyan kicsike... A gyerekorvos szerint örüljek és aludjak. Csak ha este 8-kor szopizik az egyik mellemből, az legközelebb másnak reggel 8-kor kerül sorra. És hajnal 5-kor fejek szopi után, de az nem ugyanaz... És a sok bukás eddig nem zavart volna, ha lenne bőven tejem, de pont annyi van, amit megeszik, de most kijön belőle. Tegnap 2 mosógépnyi ruhát termeltünk, és tényleg nem kapott levegőt, olyan erővel jött ki a tej, az anyukám pont itt volt, ő is nagyon megijedt...

dkata
 
 


Wish :D :D :D

Teljesen lemaradtam, először is hatalmas gratula Balázshoz !!!!!
Pont húsvétkor gondoltam rád, hogy vajon mikor szülsz...azt gondoltam hogy biztos megírja itt is valaki odaátról :?
Most gyorsan elolvasom a másikon hogy mit lehet tudni a szülésedről :):):)
Végre üdv itt a babások között :P

Szerintem a fürdetés miatt ne aggódj, az első 2-3 hétben szerintem egyik gyerek se szereti a témát, aztán hamar belejönnek....először az ordításból nyöszörgés lesz, aztán csendben tűrés, és csak utána jön a vigyor...bár tényleg van olyan is aki végig nem csípi..... szerintem reménykedj és próbáljatok ti mosolyogni rá és kevesen beszélni hozzá még akkor is ha sír, ne lássa/érezze hogy ti is meg vagytok ilyedve/feszültek vagytok...
Ha nagyon nem megy a dolog, mikor kicsit nagyobb lesz és még mindig üvölt meg lehet próbálni nagykádban veled eggyütt fürödni. Ha te a meztelen testedre fekteted őt, a testkontaktus megnyugtatja (állítólag). Nekem ezt egy szakember mondta, de nálunk nem volt rá szükség.....

Tejleadó reflexet én csak hónapok múlva kezdtem érezni, valamikor talán a 3. hónapban... Máté is sokszor egy órán át szopizott, úgyis érzed ha már csak cumizik....
Ügyes vagy hogy ilyen szorgalmasan fejsz !!!

Kata,

Ez a bukás dolog érdekes, azt mondod nincs elég tejed, közben pedig 'fulladozik' a gyerek.....Szerintem akkor rengeteg tejed van !!! Nálunk Máté szinte sosem bukott (10 szopiból 1 x), mivel nekem tényleg nem volt elég tejem) Az igaz hogy azon a 3 éjszakán amit a gyerek véletlenségből átaludt úgy 3 hósan Nagymaroson, akkor a reggeli szopi után ő is hatalmasakat bukott, mivel a mellem majd szétdurrant....Szerintem azért ne ébreszd fel ha alszik, inkább kelj te fel és fejjél ki egy keveset a melledből, hátha az segít. De vannak bukós babák, akikkel akár mit csinálsz buknak.....idővel kinövik....

Képzeljétek, ma Máté is este 8-tól 3,30-ig aludt egyben, ilyen már ezer éve nem volt. Igaz hogy tegnap anyósom 70. szülinapját ünnepeltük és 16-an nyúzták a gyereket....úgy látszik ennyi kell neki ahhoz hogy lefáradjon....attól tartok ezt nem tudjuk minden nap produkálni....Azért jól esett egy kis alvás....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
Akkor hivaalosan bejelentem ide is: Áprilsi 5-én 14.01-kor megszületett Balázs 3500 grammal, és 51 cm-el. Császármetszés lett a vajúdás vége, de akkor már semmit nem bántam, csak legyen valahogy vége ;) Az apgraja 9/10 lett.

Zsebi :)
Kipróbáljuk a melegebb vizet :) Általában akkor nyugszik csak már meg ha fel van öltöztetve. Tisztába tevéskor is akkor hallgat el, ha már patentolom befelé a rugit rajta.

Alvás: Fürdés után jó nagyot eszik, akkor általában alszik 4 órát, a következő etetésnél változó meddig bírja, volt, hogy két óra múlva felébredt, de ma például 6 órát aludt. Már kezdtem is aggódni, hogy mi van vele :)

Az alváshoz kapcolódik, hogy pl most reggel óta nem alszik. Nyolckor megetettem, akkor bealudt egy kicsit, de ahogy letettem felébredt és azóta néha nyüszög (nem sír, csak nyögdécsel kicsit, aztán abbahagyja) és nézelődik. Én meg nem tudom, hogy amikor nyögdécsel felvegyem-e, vagy próbáljam meg szórakoztatni, vagy örüljek, hogy viszonylag csendben elvan. Gondolom, ha éhes lenne sírna.
Basszus, hol vannak, azok az ősi ösztönök, hogy tudjam mit kel tenni? ;)
A délutánjaink viszont iszonyatosak, gyakorlatilag ha nem vesszük kézbe, akkor végigsírja, de sokszor még kézben is sír. Nem éhes, mert nem eszik, hanem a szelek bántják, vagy valami ilyesmi, mert egy-egy púzás után nagyon megnyugszik. Bealszik, aztán pár őerc múlva összerándul és megint sír. Én meg estére kivagyok. Remélem ez az antibiotikumtól van és nem lesz hafájós.

Nektek mikor esett le a köldökcsonk? Balázs már 10 napos, de még mindig itt virít rajta. Engem nem zavar, tiszogatom, meg minden, de azt olvastam, hogy egy hetes kor körül le kellene essen.

wish
 
 


Kata :D
szerintem semmiképp ne keltsd éjjel.
Amit meg tudsz tenni - bár elég macerás -, hogy a hajnali szopi _előtt_ lefejsz 10-20 ml-t a melledből. Ettől nem fog annyira folyni a szájába, és nyugodj meg lesz neki elég.
Ha huzamosabb ideig és tényleg mennyiséget bukik (a bukás mind1 hogy hol, de nagyon becsapós tud lenni, mert ha megnézed és kiöntesz 5ml vizet akárhova, az jó nagy foltot tud hagyni, míg 5-10 ml tej a táplálkozás szempontjából szinte mind1, még ilyen pici babánál is)... szóval ha tényleg mennyiséget bukik, akkor beszélj a gyerekorvossal, hogy nézzék meg a gyomrát esetleg UHval, hogy nem refluxról van-e szó.
Milyen pózban szopik?
Levi volt bukósabb és őt szinte ültetve kellett szoptatni, akkor nem bukott, és szigorúan max. 4-5 percenként levenni a mellről. (ezért sem tudtam őket egyszerre szoptatni, mert így már nagyon macerás lett volna)

Hajnalban meg 5 perc alatt is nagyon sok kaja tud bele menni, tehát lehet, hogy akár 2-3 perc után le kellene venni a mellről, hogy egy kicsit szusszanjon.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish :D
2 hónaposan esett le :wink: mindkettőnél ca. 2-3 nap eltéréssel. Aszsem mi visszük ezen a téren a prímet :)

Szelek: antibiotikum is lehet, de az éretlen emésztőrendszer is.
Szerintem egy próbát valamelyik szélcsitító esetleg megérne, vagy a babamasszázst megtanulni, ezek sokat tudnak segíteni.

Reggel: ha elvan magában, hagyd magában és örülj neki :wink: nem kell felvenni szerintem.
Du. ha látod, hogy baja van, akkor egyértelmű, hogy fel kell venni, ekkora gyerek ált. vagy elvan vagy alszik még, tehát ha nincs el, akkor annak oka szokott lenni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish írta:azt olvastam, hogy egy hetes kor körül le kellene essen.

ezeken a kellene/illene/szokott... stb dolgokon meg most próbálj meg túllépni :) tényleg csak azért mondom, mert egy csomó aggódástól és agyalástól mented meg magad.
Minden gyerek más, és a gyerekek 95%a nem tankönyvi, az összes könyv az átlagot hozza, de szinte egyik gyerekre sem igaz.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Sajnos én csak azt tudom mondani a bukásra kitartás!
Mi is iszonyat mennyit buktunk. Aztán a gyerekorvos megnyugatott hogy semmi baj nincs majd kinövik a lényeg hogy gyarapodjanak és mivel szépen gyarapodtak (Eszti volt a bukosabb) egy idő után már nem érdekelt. És mára már szinte teljesen elmúlt napi egy max. kettő becsúszik.
Amit Orsi mond az meg nagyon igaz. Soknak tűnik de nem sok amit felbuknak. Mert Eszti tényleg egy időben minden kaja után olyan mennységeket bukott hogy hallottam a földön ahogy toccsan és utána ugyan úgy végig aludta a 3 óráját szóval nem lehetett "mennyiség". Viszont én ha bukott soha nem etettem rá. Az adagját megehette (nyilván üvegből nekem ezt könnyebb kontrollálni) de pluszt nem adtam neki azért mert bukott. Nem is kérte.

Wish!
Na bevált a melegebb fürcsi?
Az hgoy mit csinálj vele ki fog alakulni. Nekem is ilyen Balázs elvan magában időnként nyöszög én azt vezettem be hogy ha nézelődik az ágyában vagy a játszószönyegen hagyom illetve 10-15 percenként odamegyek hozzá és felhúzok ezt azt zenéljen. Illetve ha sokszor a pihenőszékben jönnek a konyhába a szobába és lóg nekik a játék én meg dumálom ezt nagyon szeretik.
Jön az az anyai ösztön

Köldökcsonk: no én ebben baromi szerencsés vagyok egy hét alatt mind a kettőnek gyönyörű lett a kldöke. Szóval én azt hogy köldökápolás nem is tudom pedig vn két gyerköcöm mert a PIC-en ezt lerendezték helyettem. :lol:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :)
Igen, köszi, úgy tűnik bevált a melegebb víz. Azt nem mondanám, hogy élvezte, de nem sírt annyira, mint eddig.

Köldökcsonk alakul, kezd szépen elválni :) Úgy látszik csak rákellett kérdezni :)

Most alszik. Olyan édes ilyenkor (is), a legszívesebben kivenném és megpuszilgatnám :D
Úgy tűnik, hogy az apja a kényeztetősebb. Tegnap este tök jól elvolt a kiságyában és nézelődött, a férjem meg egyszer csak megkérdezte, hogy nagyon elkényeztetés-e ha most kiveszi szeretgetni, mert ő úgy megölelgetné. Úgyhogy fürdésig szeretgették egymást egy bő fél órát. Olyan aranyosak együtt.

Ma elöször kinn alszunk majd délután az erkélyen, aztán terveim szerint holnapután megyünk már sétálni (olyan gyönyőrű idő van). Zsebi, lassan majd elkezdhetjük szervezni a közös sétát... :)

wish
 
 


Wish :D
ebben a szép időben nyugodtan viheted sétálni, annyi most még csak a lényeg, hogy ha fúj a szél, akkor inkább ne, de ha nem, akkor mind1 hány fok van mehettek ki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish írta:Zsebi :)



Ma elöször kinn alszunk majd délután az erkélyen, aztán terveim szerint holnapután megyünk már sétálni (olyan gyönyőrű idő van). Zsebi, lassan majd elkezdhetjük szervezni a közös sétát... :)


Pont erre gondoltam hogy valamelyik nap talizhatnánk séta közben ha gyidőre esik mindkettőnknek. :)

Nálunk is apa a kényeztetősebb. :lol: De azért elkapatva nincsenek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish :D Zsebi :D
szerda? ha jó az idő? :) :) :)
én mennék Zsebiék felé :)
vagy csütörtökön :D :D
én meg gyönyörködnék a 3 babában :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Nekem jó lehet, attól függően, hogy hol találkozunk. Nagy túrát még nem tettem a csaszis sebemmel, eddig csak az udvaron voltam lenn, szóval nem biztos, hogy Zsebiékig el tudok menni. Bő 30 percre laknak tőlünk gyalog.

wish
 
 


Orsi, Zsebi, Kriszta köszi... Helyzet változó. Szombat vasárnap nagyon gáz volt, minden elért bennünket, ami csak lehet, egy percet nem aludt napközben. Szerintem este is csak azért, mert már beájult a fáradtságtól. Tegnap meg ma jobb a helyzet, valahogy tej is kevesebb jött vissza, a gyerek is nyugodtabb, meg persze én is. Biztos az is a bajom, hogy folyton egyedül vagyok, és anyukámon meg a gyerekem keresztanyján kívül nincs kivel megbeszélnem a dolgokat. Mindent egyedül csinálok ettől aztán néha kiborulok. (Orsi, sokat jutsz eszembe, Te biztos jobban bírod.)
Egyébként Bálint szintén majdnem ülve szopik, megdöntöm, amennyire lehet, leveszem büfizni is. De az a legújabb, hogy megsértődik, és ordít, hogy rakjam vissza, még szopni akar, és persze nyeli a levegőt, a büfi meg bent reked. :roll: Egyébként édes pofa, hason rendesen tartja a fejét, nézelődik, nagyokat nevet, szereti hallani a hangját.

Unique, Kriszta! Gyönyörűek a csemeték!!!
Unique! Hol lehet ilyen klassz hinta kollekciót beszerezni?

Ma a hajnali szopi után megint 3x beriasztott a légzésfigyelő. Nem csúszott le a gyerek, de nem tudom megnézni, szuszog-e, már rázom is, hogy ébradjen. Ez normális, hogy ilyen mélyen alszik?! És éjszaka nem aludt ilyen mélyen? Meg eddig nem riasztott, úgyhogy valami oka csak van... :cry: Féltem nagyon...

dkata
 
 


Kata :)
Nekünk első nap risztott a légzésfigyelő, azóta nem. Úgy tudom előfordul, hogy nagyon bealszanak, de ne aggódj, azért van pont alatta a légzésfigyelő, hogy ne legyen baj.
Esetleg nézzétek meg, hogy jól van-e a matrac alatt a figyelő párna, mert az is elmozdulhatott esetleg, illetve próbáld meg változtatni az az érzékenységet.

Balázs is elkezdett bukni, pedig büfizik rendesen, és mégis sokszor bukik álvás közben is. Dokinéni szerint túleszi magát. Nem, tudom 20-30 percet órát szokott kb szopizni két részletben. De persze inkább egye túl magát, mint kevés legyen a tej :D

wish
 
 


Kata :D
gondolod, jobban bírom? :D azért nálam is szokott ám a bili borulni, csak ezt itt nem reklámozom annyira :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish írta:Orsi :)
Nekem jó lehet, attól függően, hogy hol találkozunk. Nagy túrát még nem tettem a csaszis sebemmel, eddig csak az udvaron voltam lenn, szóval nem biztos, hogy Zsebiékig el tudok menni. Bő 30 percre laknak tőlünk gyalog.


Írtam Orsinak, hogy nekem a csüti lenne jó. Én viszont el tudok menni feléd az aprónéppel. Kaja után ha igyekszem a fejéssel is akkor van három órám sétára. Szóval beleférsz. :) Illetve az utolsó fél egy órát a környéken szeretm róni mert akkor már bármi megtörténhet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Dkata! Gondoltam, megnézem, mi újság..
Édes lehet a pici, ahogy emelgeti a fejét és ismerkedik a hangocskájával. Látom, Te is nagyon aggódós anyuka vagy..tuti, hogy én is ilyen leszek, emrt már most az vagyok. Sokaktól hallom, hogy a frászt hozza rájuk a légzésfigyelő, de hallottam olyat is, hogy rosszul volt beálítva..nem tudom. Minden rendben lesz. Puszi nektek.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Zsebi :)
Ok, majd küldj sms-t mielött indultok és akkor igyekszem én is úgy alakítani, hogy mire ideértek menetkészek legyünk.

Megvolt az első átüvöltött éjszaka. Hullafáradt vagyok-e vajon? :evil:
Szegénykémnek úgy fájt a hasa, hogy semmi nem volt jó. Végül anya öle + cumi (ennyit az elvekről) + meleg borogatás a hasra segített. Aztán nagy nehezen sikerült átköltözni vele a franciágyba és tudtam aludni kb 2x1 órát. Közben persze majd megszakadt a szívem, hogy nem tudok segíteni rajta :(

wish
 
 


Babaimádó! Éppen tegnap néztem Fanni táblázatában, hogy hogy állsz! :lol: Olyan aranyos vagy, hogy benéztél, a múltkor én is be akartam írni neked a Kaálisra, hogy ne aggódj (mikor úgy féltél a vizsgálat előtt). Szorítok nagyon, és várom a jó híreket!

Wish! Szegénykém... és szegény Balázs! Hát ezt most NAGYON átérzem. Nekünk később kezdődött a hasfájós időszak, hátha ez még az antibiotikum, és nem lesz az... Szerencsére nekünk eddig mindig délután-este volt a legrosszabb, éjjel soha. Az nagyon borzasztó, és az, hogy nem tudsz segíteni, a legrosszabb. Én is így vagyok, számolom a heteket, hátha vége lesz tényleg 3 hónaposan! Próbálj mindig aludni, ha Balázs alszik! Én még mindig alszom ha lehet, mert fontos a pihenés a tej miatt. Mára jobb éjszakát nektek!

dkata
 
 


Sziasztok!

Wish, nagyon-nagyon gratulálok Balázshoz! Annyira örültem mikor láttam hogy végre-végre sikerült!!! Sok puszi

Zsebi, már nem jársz mifelénk. :( :( Meglestem a lurkóid, tüneményesek! Nálatok fordított a felállás, minrt nálunk, a kisfiú fekete, a kislány szöszke. Kérek még képet! És gyere néha a BMC babásaihoz is!

Jó éjt
Lucia

Kép
lucia1
 
 


Kata!
Nekem ma három hónaposak a bébik és Eszter egy hete kezdte a hasfájást. :( Igaz csak este, de néha elégé tud tombolni. Ami nekünk bejött (bár mi amúgy is szeretünk hason aludni) hason alszik cumi a szájában és a fenekét ütögetem az egész tesete mozog egy kicsit ettől eddig 90 %-ékba megnyugotott a maradék 10 %-éknál pedig a karon hason ringatás jött be. Talán próbáljátok meg.

Wish!
:oops: Nem lehetett könnyű azért nekem ennyire rossz még soha nem volt. A legrosszabb amikor sírt Eszti enm kakált már három napja és végül fürcsi után hasmasszi hasmasszikrém és egy pici kúp a popiba kicsalogatta a kakit szó szerint kirobbant belőle de akkor már olyan keservesen sírt hogy én is sírtam vele de büszke voltam rá ahogy kinyomta magából.

Lucia!
Szoktalak olvasni titeket, de nem írtatok maostanában vikivel. Így én se. :( Jó vagyunk. Kösznöm a dícséretet,l azért majd nézek felétek is. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Szia Zsebi!

Hát igen, nem nagyon van időm írni. Nem tudom te hogy vagy vele. A popsipaskolás nálunk is bejött, főleg Lucánál. :)
Egyszer már szívesen találkoznék veled és a bébikékkel, összefuthatnánk valamikor. Annyira misztikus, hogy milyen sok közös vonásunk van. Nálatok ki született előbb?

Vajon mi lehet Hajneszal, Trallalával és Stellával?

Puszi, szép napot!
Lucia

Kép
lucia1
 
 


Lucia!
Mi újpesten lakunk összefuthatunk valamikr valami közös ponton ha gondolod. Én is szívesen megismernélek. Nálunk Balázs született előbb. Gondolom nálatok Luca a vonlzóból kiindulva vagy csk az udvariasságból van az ő neve elől.

Hát időm... alapjáraton van mert nagyon jó babák.Épp szoktam olvasni fejés közben a tavaszi babásakat és ott mindenkiek állandóan búg most van én csinátlam valamit jól vagy két jó gyereket kaptam az élettől nem tudom. Illetve sokat elvannak magukban.

Nektek amúgy hogy alakul a nap?
Nálunk reggel 5-6 között kellnek (mindkettő) aztán 3-4 óránként evés napközben délelött séta akkor alszanak is 90%-ékban utána nézelödne játszom velük aztán 8-kor fürcsi és kaja és alvás reggelig. Tényleg nem panaszkodom nagyon jó babák.

Stellának írtam ők jól vannak de nincs semmire ideje, azértneki már futkosni kell a lurkók után. ró

Hajneszról és Tralllaláról sajnos nem tudok semmit. Talán Wish tud Hajneszról, mert őktöbbet taliztak is.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Unique!
Légyszi irjál valami konkrétumot weeől a játszótérről, hol lehet kapni, mennyit kell várni rá,stb, mert nagyon érdekelne... Apa fog csinálni, a hangsuly a fog- on van, és azt mondta, ennyi pénzért nem állna neki inkább mégse, hanem vegyük meg. Igaz, nekünk ingyen lenne a fa, van erdész rokonunk.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish!

most látom: Gratulálok a bébihez!!!!!!!!

Melcsi: én is ígértem játszótér fotót, még nem jutottam oda, de íme a weblapjuk: www.junglegym.hu

mindenkinek puszi
renoka
 
 


Renoka :)
Köszönöm :)

Lucia :)
Szia :) Köszönöm neked is. Milyen nagyok ár a gyerekeid :D

Melcsi :)
Egy ismerősőm ezt a készítőt ajánlotta, állítólag ők is olcsók: http://joakertben.extra.hu/

Na, felébredt Balázs...

wish
 
 


Szasztok,

Wish,

Sajnálom hogy olyan szörnyű volt az éjszakátok...reméljük nem lesz gyakori :(:( A hasfájás tényleg el szokott múlni a 3. hónap tájékán...reménykedj hogy utána alvás lesz :)

Zsebi,
Igazán irigyellek a szupernyugis babákért :) De 1000%-ban megérdemled őket :P

Képzeljétek, Máténak a 4 rágófoga egyszerre próbál kijönni, a felső kettőnek már kinn van a hegye, az alsók meg totál duzzadtak...úgyhogy elég sokat kínlódik szegényke, ma este megint kapott Panadolt (másodszor életében) mert a Dologél már nem használt, egész este sírdogált. Érdekes, hogy alul csak a középső 2 foga van kinn a szélső kettőnek se híre se hamva és mégis a rágók jönnek előbb....
Ezeknek örömére a cicimen is újra annyit lóg mint kb 4 hónaposan....na persze mennyiségre biztos nem, csak gyakoriságra....de úgy sajnálom és tudom hogy az megnyugtatja.....mostanában enni sem eszik már olyan jól, szerencsére van egy kis tartaléka úgyhogy nem erőltetem...

Húú, valamelyik nap mikor front volt délelőtt majdnem 3 órát aludt.....na jó, közben 2x felébredt, de sírósan és mikor felvettem újra visszaaludt.....ilyet nem tudom mikor csinált utoljára.....én meg jót vasaltam :(

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Szegényke remélem hamar kibújanak azok a fogacskák. Nem lehet könnyű egyszere ennyit növeszteni. :(
Mikor lesz új vonalzótok?

Biztos nekünk is lesznek zürösebb napok. Most éppen a tartása miatt kell majd fejlődésneurológiára vinni, demivel oda tök soká adnak időpontot és nem akarom hogy már 5 hónapso legyen mire valami történik így volt itt egy gyógytornász és mutatott prá otthon végezhtő feladato amivel sikerüle llazitani az izmait mert erről van szó. Na amióta azt csináljuk azóta még ennél is nyugisabbak kitikkadnak teljesen.

Ja azon a frontos napon az enyémek is átaludták szinte az egész napot és egy barátnőm is mondta hogy ne is volt fent a gyerek.


Reno!
Hogy vsan a pocaklakó?

:? :shock:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: