Új privát üzeneted érkezett!

Dóri!!
Most látom, hogy Ágika 2 éves lett. Kép NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKI!

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Dóri!
Bár én nem látom de elhiszem :wink: Pocilonak

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT ÁGINAK!!!

Kép

Pocilo!
Sajnálom, hogy Marcusnál találtak ilyen dolgokat. Persze ne kámpicsorodj el, mert ezeket ügyesen tudod majd orvosolni. A vesére mit mondtak? Ez mi pontosan?
Az ekcéma az nálunk is felütötte a fejét de a doktornéni felírt nekünk krémet és az pár nap alatt levitte. Ez nem jelenti azt, hogy egész életére ki fog hatni. Fel a fejjel.
Usziba Lőrincre járunk már azóta, hogy a Tami 4 hónapos volt. Mi vagyunk a "legöregebbek" és a legfiatalabbak az usziban.

Paga!
Én sajnos nem ismerem ezt a dokit de a gárdára tényleg nem lehet panasz.

Minyu!
Ez előtti oldalakon nagyjából leírtuk a dokikat és a kórházat. Szerintem olvass vissza mert hasznos lehet. Az én dokim a Csütörtöki Attila. Lőrincen van magánrendelése, többségében ott is van de ha szül valakije akkor nincs a rendelőben. Lehet, hogy valaki morog azért mert nincs a rendelőben de ha épp annak a szülésére nem menne mert "rendel" és a rendelési idő az szent akkor meg tuti az lenne a baj. Mérlegelj!

Kit-Kat!
Azt hiszem, hogy Hartmannak Budán van a magánrendelése, akkor a 13.kerületből könnyen oda is tudsz menni lehet, hogy neked ő lesz az embered :wink: .

Adra!
Szerintem is a gyerekorvost kérdezd vagy a védőnénit mert ő ismeri a piciket a legjobban (mármint rajtatok kívül :wink: :) )

Nálunk egyik nap tejtúltengés van máskor meg alig veszem észre, hogy termelődik.... :roll:

Tücsök!
Mi újság? Dóri babácska?

Jelentem vettem mind a két gyerkőcnek fehér bodyt :) :) , tiszta gáz volt, hogy nincs fehér cuccosuk a milédiknek. :wink:
Elmentünk ma vásárolni a Brendonba meg DM meg ilyenek. Amíg én vásáróltam addig apa volt a bébicsősz a Brendon játszórészén, Tami csúszdázott, Edóka apa kezében-ölében. Simán el tudtam volna tölteni így a fél napomat erre apa hív, hogy Edóka nyomott egy olyan szolídat, hogy még apa farmerja is olyan 2 tenyérnyi helyen kakimakis lett :oops: :lol: :lol: . Gyorsan az autóba becsüccs ezerrel haza Edóka ordít mert nem érti, hogy nyakig cuccosan miért tuszkolom be alá a kabátját a hordozóban (hordozó védelme érdekében) és miért nem teszem inkább tisztába. Oké oké de egy szolíd vásárlásra azért még nem szoktam váltóruhát vinni. Pelus és törlő volt nálam na de egy kész ruhásszekrény....
Hazaértünk kicsomagoltam a drágát és az egész háta (ez most nem túlzás esküszöm) tiszta cucc volt :roll: :shock: :shock: . És még panaszkodok, hogy nincs elég tejem :roll: .....

Na most megyek mert altatom a Tamit akinek mostanában az a szokása, hogy amelyikünk bemegy vele aludni ő mindig a másikkal akar szunyálni :x . Büdös kutya :) .

Jó éjt

Szandra

szandrakiss

Helló Lányok!

Dóri!
Először is BOLDOG SZÜLINAPOT ÁGINAK! Kapott valamilyen szülinapi ajándékot a kis hölgy?

Szandra! Jól tippelsz, monoriak vagyunk éppen félúton Pest és Cegléd között...

Dalmacska! Gratulálok az új jövevényhez! Minden jót és legfőképp sok tejcsit neki! Írd meg minél előbb a szüléstörténetet, bár úgy néz ki hogy nem lesz több pár sornál amilyen gyorsan megszületett a bébi :-)

Kit-kat! Délután hatkor nem csodálom hogy nem találtál már senkit a kórházban. Szerintem akkor már nincs ott senki. Amikor én voltam az délelőtt 11 volt, na akkor volt forgalom...

Adra! Milyen tápit ettetek a Nutrilan Premium 1 előtt? Nem is értem, hogy a mi dokink miért nem javasolta a váltás a hasfájás miatt, talán azért nem mert közben megfelelően hízik a pici? Csak éppen letenni nem lehet a kézből....
Egyébként már én is érdeklődtem a hozzátáplálás ügyében, és azt tanácsolták, hogy a betöltött 4. hónap előtt ne nagyon próbálkozzam még gyümivel sem. Már engem is izgat a téma, hogy mikor lehet mást is adni, ne csak tápot egyen a bébi, ha már nincs neki tejcsi...

Pociló! Remélem nem komoly amit találtak a fiadnál. Egyébként az I. sz. klinika a legjobb, szerintem jó helyre iránytottak. Éppen most ajánlotta nekem is valaki ezt a klinikát ha lenne probléma, de szerencsére nincsen ilyen jellegű. Az ekcéma jelei miben mutatkoznak? Nem tudom, hogy ki vizsgálta Nándit, mert csak egy szülő mehetett be, és a páromnál volt a hordozó, ő ugrott be mikor szólítottak mi ugyanis Dórival trécseltünk... A párom pedig nem nagyon jegyzi meg a neveket... Egyébként hogyan kell tanítani mászni a picúrt? Csak hogy tudjam, hiszen két nap van köztük, és mint írtam, még a fejét sem nagyon emelgeti hason fekve, igaz ha a karomban van, akkor elég jól tartja magát (és a fejét) és nézelődik.

Finike! Jól értettem? már 3 kg-ot sikerült leadnod a 90 napos diétával? Gratula neked! Egyébként jó a diéta, egyszer régen még én is nekifogtam, akkor két hét alatt 4 kg ment le, de nem volt akaraterőm tovább csinálni. Egy kolleganőm 15 kg fogyott vele 3 hónap alatt és fél év alatt csak 3 kg-ot hízott vissza miután abbahagyta. De azt hiszem nem is írok többet itt erről, mert ez nem a a topic :-).
Ha van kitartás, akkor meglesz az eredménye!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

DAlmacskának nagyon gratulálok, Flóra babát Isten hozta!!!!!!!!!

Paga! üdv közöttünk. MIkorra várod a bébit? sajnálom ami 2 éve történt Veled. Jaksi dr-ról én is jót hallottam egy ismerősömtől, ő mindkét gyerköcöt Nála szülte.

Ági! Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából!!!

Minyu! Üdv Neked is. A kórházról nagyon sokat írtunk már korábbi hozzászólásokban.
Fiatal orvos TArcher Viktor és Fekete Tamás akiknek a nevét én ismerem. Tarcer dr. személyesen is ismerem, nagyon lelkiismeretes, kedves orvos.

Szandra! nem semmi, annak idején az enyémek is tudtak ilyet, de szerencsére hazai pályán.

hát JOhanna már volt 2 napot oviba és ma reggelre már fájt a torka. Szokta is mondani, hogy hideg vizet isznak az oviba. Mindig mondom hogy inkább nem igyon hideget. Dühítő, hogy a dadusoknak nincs annyi esze hogy nem a jéghideg vizzel töltsék fel a kancsót. sztem ez nem túl nagy elvárás részünkről.
Pedig holnap mentünk volna tojást festeni egy barátnőmékhez.

Pocilo! Bulcsút is kellett "mászatni" naponta többször is. háááááát én volt mikor csak egyszer vagy se csináltam. :oops:
Persze sokat fektettem hasra és láttam a javulást enélkül is. Ha nem így lett volna biztos lelkiismeretesebben csináltam volna Neki.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Boldog szülinapot Áginak!
Kép

Köszönjük az érdeklődést. Szóval röviden a lényeg, hogy elméletileg minden rendben vele, volt valami nyirokcsomó vírusa vagy mi és attól volt ez a bedagadt cici.

Egyébként azért lett meg ilyen sokára a lelet, mert a gyerekorvos által kérd vizsgálatoknak csak a felét csinálták, meg a másik felét pedig elfelejtették. Így rájuk kellett telefonálni, hogy talán a többit is meg kéne csinálni, így lett, hogy február 16. voltunk vérvételen és április 02. lett meg az eredmény. Tiszta röhej, komolyan mondom.

Nem nagyon tudtam mostanában jönni, mert sajna a manócskával együtt elég betegek vagyunk (még szerencse, hogy apa nem). Nekem most még hangom sincs, annyira fáj az egész nyelőcsövem, de még szerencse, hogy Dórika már kicsit jobban van. Eddig mindig le kellett fognom mikor gyógyszert adtam be neki, most viszont annyira cuki, jön és mondja hogy ettől meggyógyulok és beveszi. Egyszerűen imádom. Sajna az orrszívás viszont még elég nagy küzdelem, bár most megtanulta kifujni az orrát, így két napja elő sem vettem a porszívót.

Nagyon sajnáljuk, hogy a talira nem jutottunk el, szuperek a képek és gondolom nagyon jól éreztétek magatokat. Remélem legközelebb megint ott lehetünk mi is.

Csajok!

Most van itt egy csomó új csaj akik azért jönnek ide a kórházba szülni, mert ide tartoznak. Tudnátok nekem abban segíteni, vagy majd jön GYURI DOKI és ő segít, hogy mi van akkor, ha én nem oda tartozom. Ugye bár most azt mondják, hogy vagy mész beutalóval a lakhely szerinti illetékes kórházba vagy beutalóval egy másikba, de akkor fizetni kell. De kérdem én a nőgyógyászatra soha nem kellett beutaló, most kell???? NEkem miért és mennyit kell fizetnem. Ha valaki ezt tudja légyszi írja már le akár privibe is. Köszi. Én nem akarok másik kórházban szülni, de leginkább másik dokinál nem én már úgy megszerettem őt a szülésznőmmel együtt, hogy csak náluk szülök, vagy nem lesz tesó, de az az én manócskámnak nagyon rossz lenne.Kép

Most nem tudok már itt ülni a gépnél így mindenkinek jó éjt!

Ja még egy gondolat, én is el akartam kezdeni a 90 napost, de két nap után az akaraterőm elhagyott, pedig 5-6 kg-tól jó lenne megszabadulni. Mindenki aki 90 napig ezt végig tudja csinálni gratulálok, és kitartást kívánok.

Tücsök
(nyimoni@gmail.com)

Kép

Kép
mtücsök

Szandra :)
Köszi az infókat. Persze-persze, az teljesen természetes, ha szülés miatt el kell mennie a dokinak. :) Én arra értettem a megvárakoztatást, hogy az előző dokim berendelt ugyanarra az időpontra egy csomó "beteget" a magánrendelésére, és volt, hogy 2 órát vártam. A mostani dokimnál ilyen soha nem fordult elő, max 10 percet vártam :P

Sidney :)
Neked is köszi az infót. A privit is :)

Üdv minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Helló Csajok!

Dóri!
Nagyon Boldog Szülinapot Áginak! :D
Készülsz neki valamilyen szülinapi meglepetéssel?

Szandra, Dóri!
Ok, akkor a gyerekorvossal v. a védőnővel fogok hozzátáplálás ügyben egyeztetni. Azért érdeklődtem, mert nekem mindenki azt mondja a környezetemben, hogy betöltött 3. hónap után már el kellene kezdeni.

Mazsuzs!
Mi Mildibét ettünk a NP1 előtt, de nekem nem az orvos, hanem a védőnő javasolta a váltást. A dokinéninek pedig elmondtam, hogy mit mondott a védőnőnk amivel egyetértett és felírta ezt a tápcsit. De szerintem Te is nyugodtan kérdezz rá a védőnődre v. a dokira, hogy milyen másik tápszert javasolnak a hasfájás orvoslására. Előtte egyébként én is utánakérdeztem, hogy milyen tápszerek vannak, és azokat mikor javasolják és ez alapján döntöttem. Szerintem érdemes megpróbálni váltani, mert sokat segíthet.

Pociló!
Szorítok Nektek, remélem nem komoly a probléma! Várjuk, a további vizsgálatok eredményét!

Mtücs!
Örülök, hogy Dórikánál nincs komoly gond! Ja, az előző hozzászólásomban véletlenül Téged szólítottalak meg Tibicsoki helyett! Bocsi! :oops:

Tibicsoki!
Tőled is bocsi, úgy látszik tegnap nagyon nyomta a fejemet az időjárás! :oops:

Szia Minyu!
Az én dokim Tarcheh Viktor akit ajánlani tudok Neked. Fiatal, lelkes, lelkiismeretes, minden elmagyaráz. Én maximálisan elégedett vagyok vele. Azt nem tudom van-e magánrendelése mert én a kórházba jártam hozzá. Priviben elküldöm a telefonszámát, bátran hívd fel.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Dóri!
Küldtem privit! :!:

Szép napot!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dalmacska!
GRATULÁLOK A KISLÁNYOTOKHOZ, SOK BOLDOGSÁGOT, EGÉSZSÉGET, ÉS PERSZE SOK TEJCSIT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!

Kép

Dóri,
Ági babának Nagyon Sok Boldog Születésnapot!
Kép

Minyu, és Paga,
Üdv közöttünk!

Pocilo,
Sajnálom, hogy ilyen rossz dolgok derültek ki a babádnál. Nekünk is másztatni kellett Vikit két hónapig, az elején nagyon aktívan csináltuk, de amint láttuk rajta a javulást egyre inkább lecsökkentettük a másztatások számát, így már csak reggel és este másztattuk, és amikor kellett kontrollra menni akkor megdicsértek, hogy nagyon sokat erősödött, fejlődött, ügyik vagyunk. Hidd el megéri!

Csajok,
Képzeljétek, Viki baba meghallotta, hogy az anyukája türelmetlenkedik, és tegnap megfordult hasról hátra, azóta szépen csinálja!!! :D :D :D Oyan ügyi, nagyon büszke vagyok rá!!! Ja és tegnap anyukám odatartott a szájához egy gerezd mandarint és kiszívta a levét, úgy ízlett neki, majd megzabáltam, ahogy ráccuppant! Nagyon édes, és vicces is volt egyben! :lol:

Megy valaki vendégségbe, vagy mindenki otthon várja a locsolókat?Mi vasárnap vendégségbe megyünk, hétfőn pedig anyukámékhoz. Én utálom a locsolkodást, már rég nem arról szól amiről kellene, így én megmondtam, hogy hozzám ne jöjjenek locsolni, így szépen elmaradtak a locsolók (láttam rajtuk, hogy megkönnyebűltek, hogy 1-gyel kevesebb) :lol: . Már csak apukám, bátyám locsol meg. Na ennyit még elbír a fejem. :? :wink:

Mtücsök,
Örülök, hogy minden rendben Dórikával! Jó sokat kellett erre várnotok!

Adra, Mazsuzs,
Szerintem ráértek 4 hónaposan adni a babáknak hozzátáplálást. Almával lehet kezdeni tízóraira, vagy uzsira. Először próbáljatok meg néhány kanállal, másnap már lehet többel is folytatni. Ezt sokáig eheti, én ezután egy pici banánt is tettem hozzá, de csak nagyon picit, és kajcsizta nagyon!

Mazsuzs,
Igen, 3 kg-t sikerült leadnom, de ez csak víz, majd most jön igazán a fogyás. Ez az első 3-4 kg mindig könnyen lemegy, ezután jön csak a fekete leves. Amúgy nem olyan vészes ez a fogyikúra, csak az a rossz, hogy az ember olyan ételekhez szokott hozzá amiben együtt van a fehérje a szénhidráttal pl. lasagne, rántotthús; és ugye ennek a diétának az a lényege, hogy külön válaszd, ami egy kicsit bonyolítja a dolgokat, de sok recept van fenn a neten és onnan lehet mazsolázgatni. Na jó én is abbahagyom ezt a témát.

Sid,
A dadusok tényleg odafigyelhetnének, hogy ne jéghideg vizet igyanak a pici gyerekek, ez dühítő lehet. Nem lehet, hogy bepakolj valamit inni Johannának, vagy nem lehet bevinni ilyeneket?

Szandra, :D
Hát nem semmi Edóka hogy tele tudja rakni a pelust, ilyen nálunk akkor volt amikor picike volt Viki, de azóta sem volt ilyen. Nálunk viszonylag szolid adagok vannak.

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok!

Minyu: úgy tűnik sorstársak leszünk!
Én is Csütörtöki dokit "szemeltem ki"!
Meg tudnád adni a tarifáit illetve, a rendelési idejét stb?
Előre is nagyon köszönöm!
gica26

Csajok,

Pár napig nem tudok jönni, most pedig nem győzök visszaolvasni. :D

Dalmácska,

Nagyon sok boldogságot a kicsi királylányhoz! Ő is olyan kis tömör-gyönyör, mint Szonjus volt. Bár Szonjus még most is elég tömör :D

Dóri,

Nagyon boldog szülinapot Áginak!

Finike,

Én is nagyon boldog szülinapot kívánok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A forgás miatt pedig tényleg ne izgasd magad, előbb-utóbb úgyis megfordul!

Szandra,

A múltkor meglátogattuk Apát a munkhelyén. Hazafelé jövet, készültem bekötni a hordozót a kocsiba, amikor megcsapott a Szag. Szonjus is a nyakáig termelte fel a dolgokat. A kocsiban, az ölemben tartva kellett tisztába raknom és átöltöztetnem. Nem volt egyszerű.

Fricky,

Remélem, már jól vagytok!!!

Ha valaki Hartman doktorról szeretne többet tudni, írja meg nekem priviben a kérdéseit, szívesen válaszolok! Előzetesen csak ennyi: érte érdemes lenne átmenni a város másik végébe, sőt messzebb is :lol:

Szonjussal sikerült átállnunk az új napirendre. Este 8-tól reggel fél 8-ig alszik. Örülök, mert reggel egyszerre kelnek, délután is és este is egyszerre mennek aludni. Szonja még délelőtt is alszik egyet. Délelőtt gyümit eszik, lassan megbarátkozik a kanállal. Délután zöldséget. Reggel, délben, este tápi.
Muszáj volt átvariálni egy kicsit a napját, mert olyan sokat alszik éjszaka :lol:. Most kezdi megszokni, hogy a "tízórai" és az "uzsonna" kicsit súlytalanabb étkezés, mint a másik 3.
Egyedül az elalvással van egy kis gond. Persze csak Dancával. Alig lehet lehiggasztani, úgy fel van pörögve. Szegény Szonja nem tud elaludni, mert állandóan szórakoztatja. Most éppen azzal fenyegetem, hogy nem megyünk szombaton a bábszínházba. Ezzel persze magammal is kitolok, mert már nagyon várom :)
Danca egyik napról a másikra elkezdett teljesen folyékonyan beszélni. Tegnap majdnem leestem a székről, amikor ezt mondta: "Anya, kérlek, segíts nekem!" Persze, általában nem ilyen udvarias...
Hétvégén voltunk a Budakeszi Vadasparkban. Danca azóta is a bölényről és a kecskéről beszél. Nagyon élvezte. Nem kifejezetten babakocsibarát környezet, pláne nem a mi kiskerekű kocsinknak való. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat.
Dancánka biciklit vett a család húsvétra. Már alig várom, hogy kipróbálja. Nagyon dögöset sikerült beszerezni :D
Csináltok valami érdekeset a hosszú hétvégén?

Minden új Csajszinak: Üdv köztünk!

Most megyek, mert a fiatal úr ébredezik!

Puszi nektek:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

CSajok!

Köszi a gratulációkat! A mi ajándékunk egy szülinapi buli a játszóházban jövő szombaton, most előajándékként elvittem Ferihegyre mert imádja a repülőket+ ettünk egy sült krumplit a bohócosban :lol:

Pocilo!
Blankánál cisztát taláktak a koponya UH-n a jobb féltekén, 2 havonta nézik, dokik szerint fel fog szívódni. Mászatás nálunk is van, illetve lenne :oops: , mert a sok bukás miatt ritkán tornázunk, már említettem a gyermekorvosnak, erre azt mondta, hogy ne aggódja maguktól is kinövik a dolgot.
Ali dokit ismerem :wink:, a piciket ő kezelte, amikor bekerültek a PIC-re.

Még jövök, csak most enni kérnek :wink:

Dóri
Vendég

Tücsök!

Én már voltam nem körzeti szakrendelésen.
600 Ft-ot fizettem a rendelésért és még 600-at a labornak(vizitdíjként).
Ha körzeti lettem volna, csak 600-ba került volna az egész,de lehet menni így is, csak többe kerül. Barátnőm most fog szülni nem körzetesként és az Istvánban 20-30000 FT körüli összeget mondtak neki, de még semmi sem biztos.
Dóri
Vendég

Boldog szülinapot Ági babának!!!!!!!!!!!!!!

Annyit írtatok, hogy csak átfutottam, holnap majd több időm lesz.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Nagyon belendültetek!

Finike!
Gratulálok Vikinek! Látod mindennek eljön az ideje, mindenki a saját ütemében izeg-mozog-forog. Annyira nem lehet kiszámítani, hogy mikor fognak valamit is produkálni. A Tami a kortársaihoz képest később állt fel de neki "sokkal" több súllyal kellett megküzdeni mert majd másfél kilóval több (még a mai napig is) mint az átlag és azért egy ilyen kis embernek az nagy teher.

Judit!
Dancának is nagy gratula! Most már fogja ontani magából a jobbnál jobb szövegeket! Nálunk már az a nagy szám ha csak egy percig is csendben marad :roll: . Tegnap lapozza az újságot erre azt mondja Domestost nem kell venni (erre odanézek és tényleg az van a képen). Az egészben az a poén, hogy nálunk még sosem látott tisztítószert mert tökre el van zárva és még a közelében sem engedem. Ja és szóltam múltkor, hogy vegye ki a tejfölt a hűtőből erre kinyitja és tényleg azt vette ki :lol: :lol: . Annyi eszük van, hogy az már nem mindennapi.

Sid!
Hát elhiszem, hogy ideges vagy amiatt mert szegény Johanna mindig beteg lesz. Nem tudom miért nem tudják felfogni, hogy mi a szülő kérése. Már előre félek, hogy mi lesz mikor mi is megyünk oviba. Uncsitesóméknál meg mindig ebéd után adnak csokit a gyerekeknek (persze ezeket a halál gagyi semmi köze a csokihoz) mert néhány szülő beviszi ezeket. Mikor szóvátette, hogy ne adjanak már a gyerekeknek minden nap csokit akkor azt válaszolták, hogy akkor az ő gyerekének nem adnak :evil: . NEM NORMÁLIS!!!!

Itt volt vagy két óra szünet mert elvittem a Tamit aludni és bealudtam mellette. Most is az egyik szemem még csukva csak elküldöm amit írtam.....

Jó éjt
Szandra

szandrakiss

Sziasztok lányok!

Hú, már régen nem tudtam jönni, sajna semmi időm nem volt. De tegnap végre sikerült elintézni itt kinnt is a netet, így gyorsan bejelentkezem.
Nemsokára indulunk haza, úgyhohy nem sok időm van, mert pakolnom kell, de a hosszú hétvégén lesz időm, és akkor visszaolvasok, hogy kivel mi újság van.

Mi jól vagyunk. Gergővel is minden ok, sokat sétálunk meg kirándulunk, bár már nem bírom annyira.
Pocak Levente is jól van (végre sikerült kitalálni a nevét). Már csak jövőhéten jövök ki, aztán szülésig magyarországon maradunk. 16.-án dokihoz kell mennem, meg védőnőhöz, utánna meg kezdődnek a ctg-k.

Na, megyek is. Sajna a határok tömve vannak, mindenki megy haza az ünnepekre. Remélem azért nem kell sokat várni.

További szép napot.

jucus1

Szia Gica

Én a Csütörtöki-hez járok és nála is fogok szülni, bár oda tartozom.
Csak jókat hallottam róla és a tapasztalatom is ez eddig.
A magánrendelőjében 6000 Ft-ot kell fizetni neki, a kórházban nem kér pénzt.
A szülésért nem tudom mennyit kér, szerintem nem olyan típus, hogy kérjen, inkább Rád van bízva.

BOKI
boki

Szia Boki!
Megmentő!!!!
Tudnál nekem küldeni, akár priviben is egy elérhetőséget, hogy hol vagy mint rendel Csütörtöki doki?
Elméletileg én is a JF-be tartozok, és onnan szeretnék dokit, aki az elejétől fogva kezel!
Mivel már feküdtem elég sokszor műtőasztalon, tisztában vagyok a borítékos megoldással...
De ez a helyzet nekem teljesen új! Nem vártuk, és mégis jött, és most nagyon nagyon örülünk neki!
Azt megkérdezhetem még hogy mikorra vagy kiírva?
És lenne még rengeteg kérdésem, de csak ha megengeded!

Köszi a segítséget előre is!
gica26

Szia Szandra!

Megkaptam és válaszoltam is!
gica26

Nagyon köszönöm!

Sztem jövő héten fel is keresem! Ünnepek előtt nem szívesen zavarom...
Meg az első UH úgyis csak jövő héten lesz... :(

Köszönöm mégegyszer a segítséget!
gica26

Sziasztok Csajok!

Ezúton is kívánok minden szülinaposnak (kicsinek és nagynak is :wink: ) BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

illetve

KELLEMES HÚSVÉTOT MINDENKINEK!

Ja, megvolt csütörtökön az uh!
Minden rendben, Rékucim befordult, uh szerint is kissé előrébb jött (kb. két héttel) a szülés dátum - BPD-je alapján.

Pusz Mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Eszti,
Akkor most olyan 31-32 hetes kismama vagy? Húú tög izgi, egyre közelebb kerülsz a nagy naphoz. Örülök, hogy végre befordult, gondolom már ti is megkönnyebűltetek. Bencét természtes úton szülted?

Judit,
Nekem olyan "problémám" van, hogy Viki reggel tejpépet eszik a tízórai kimarad, mert végig alszik. Délben kap rendes kajcsit. Du. 4-kor kap tápit és utána vagy előtte kap gyümit, végül este 8- kor eszik utoljára tápit. Úgy gondoltam, hogy a négyórási kajcsit ki kellene váltanom gyümivel és akkor lenne reggeli, ebéd, uzsi és vacsi, és persze ha a hercegnőm felkel de. akkor tízórai is. Azt nem tudom, hogy hogy csináljam az átállást, mert egy komplett tápszeres kajálást, hogyan lehet kiváltani csak gyümivel. Te hogyan csináltad? Elég nekik csak háromszori "rendes" kajálás?
Nagyon ügyi a kicsi fiatok, hogy már ilyen szépen beszél, a szomszéd kisfiú Dancával egyidős és csak annyi, hogy anya, apa, kaja még néha kocsik márkáját (apukája a Fiat-nál dolgozik) mondogatja és kész. De hogy mondatokat? ÁÁÁÁÁá. Szóval le a kalappal Danca előtt! Ügyi-fogyi!!!

Csajok,
Van egy olyan kérdésem, hogy nem tudtok olyan anyukát, akinek kellene anyatej, mert az egyik ismerősömnek ömlik a teje, napi 3 litert "termel" és már lefagyasztani sem tudja nem fér el, a picikéje leszopizza a részét, és szívesen odaadná egy olyan anyukának, aki nem tud szoptatni. Vidéken laknak és oda nem mennek ki a tejgyűjtők, ő meg nem tudja bevinni. Ha tudtok ilyen anyukáról akkor szóljatok és megadom az adatokat. Előre is köszi. (Bárcsak előbb született volna a picim akkor lehet, hogy én átvettem volna, de most már késő). Ja a babája, ha jól emlékszem 6 hetes. Előre is köszi.

Vikinek nagyon ki akar bújni a foga most is bogyókat szopogat az ölemben, aztán néha irogatok, úgy mint Szandra. Egész nap nem aludt, pedig ő pont az ellenkezője. Jó lenne, ha már kibújna végre, mert nagyon megszenved vele, borzasztó nyűgös nem bír aludni, éjszaka nem sír de van, hogy játszik csöndben arra kelek fel, de napközben?! Remélem vasárnap nem fog szenvedni, mert vendégségbe megyünk, ott lesz az egész rokonság, és hát... Na mindegy majd lesz valahogy, viszem az összes gélt, bogyót, meg még nem is tudom mit vigyek még magammal, ja a gyereket. :lol: 8) :shock: :D

Most megyek megpróbálom lefektetni hátha alszik egy kicsit, ma még nem aludt így nagyon fáradt, de még sem tud aludni szegénykém, csak nyöszörög. :cry: :cry:

Ja és Mtücsök, így utólag neked is Nagyon Sok Boldog Szülinapot! :oops:

Kép
Kép
finike

Helló Csajok!

Finike!
Gratulálok Vikinek a forduláshoz! :D Most már nem kell emiatt izgulnod. Én eddig nem mertem írni, hogy Zéti már egy hete megfordul hasról hanyatt! :D És már Zsófi is produkálta egyszer, de ő még nem olyan ügyi. Észre is vettem, hogy Zsófika egy kicsit mindig le van maradva a tesójához képest, de szerintem ez nem nagy baj, hiszen nem fejlődhetnek egyszerre. Ugyanakkor Zsófi már egyre többet nézegeti a kis kezét, míg Zéti nem. Szóval valamiben pedig ő jár előbbre, ha ezt annak lehet nevezni.

Judit!
Tök szupi, hogy Danca elkezdett beszélni! :D Olyan izgi lehet, hogy most már ő is el tudja mondani amit gondol. 8)
Ebben a szép időben lesz lehetősége Dancának a bicajt is kipróbálni. Kíváncsi vagyok hogy megy majd neki. Gondolom még egyenlőre kis pótkerékkel fogja használni. Ahhoz még kicsi, hogy csak két keréken tekerjen, vagy nem így van?

Fricky!
Gratulálok Rékucinak a beforduláshoz! :D Hű.. azért így most még izgalmasabb, hogy közelebb került a szülés ideje! 8)

Jucus!
De jó, hogy végre tudtál jelentkezni! :) Örülök, hogy minden oké veletek, és sikerült a nevet is választani a kis jövevénynek. Nekünk is nagyon nehéz volt a fiú név kiválasztása, így tudom miről beszélsz. Asszem nekünk is csak a szülés előtt 2-3 héttel sikerült döntenünk.

Szandra!
Gratula Edókának az első kis fogacskához! Majd tegyél fel képet róla! Olyan kíváncsi vagyok!

Most olvasom vissza, hogy mit írtam és tök jó, hogy mindenkivel csupa jó dolog történt, és csak gratulálni tudok! :D :D :D

Vidám Húsvétot, a lányoknak számos locsolót, a fiúknak sok piros tojást kívánok!

Kép
Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Finike,

Hát, Szonjus nem úg ynéz ki, mint aki éhezik :D, pedig csak 3x kap naponta tápszert. Szerencsére nála és Dancánál is egyidőre esett az éjszakai alvás elnyúlása és a hozzátáplálás megkezdése. Azzal, hogy így rövidebb lett a nappalja, nem is fért volna bele az időbe 5 főétkezés. Reggel tápi, 11 körül gyümi, 1 körül tápi, 5 körül zöldség, este 8-kor tápi, aztán reggelig szundi. A tízórai és az uzsonna után kevesebb idő telik el a következő kajáig. Őszintén megmondom, Szonjának egy kicsit segítettem átállni az új napirendre, Dancánál még teljesen hozzá igazodtam. Most muszáj volt egy kicsit összehangolni őket, hogy ne ússzak el teljesen mindennel. Szerencsére elég gyorsan sikerült, és Szonjust egyáltalán nem viselte meg.
Nagyon ügyes Viki a forgolódással. Ha Szonjus az első manónk lenne, most már nagyon izgulnék, mert rajta még nem látom az erőlködést :D Ekkora sonkákkal nem lehet könnyű :lol:

Szandra,

Gratula a fogacskához! Ilyenkor tényleg harap?

Fricky,

Ügyes Rékababa. Már nagyon közeledik a nagy nap :lol:

Jucus,

Jó hallani rólatok :D Nagyon elszaladt az idő! Örülök, hogy minden rendben veletek!

Adra,

Nem térek magamhoz! Nagyon ügyik a törpikék! Szonjus majd elküldöm hozzájuk tanfolyamra. Ő még nem forog, viszont szinte egész nap gőgicsél, lekapkodja a feje fölé lógatott játékokat, megnyomja a csörgőjén azt a gombot, amitől zenél.

Holnap megyünk a kislegénnyel bábszínházba, már nagyon várom! Majd beszámolok!

Mindenkinek nagyon vidámságos Húsvétot kívánunk!

Judit, Danca, Szonjuska

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Jucus! de jó hogy végre hallunk rólatok. És már te is nem sokára újra babázol?! :roll: elszaladt az idő már megint.

Fricky! hát nagyon rendes Rékuci!!!! grat neki és most már maradjon így nehogy változtasson a pózon :wink:

Finike! na látod ügyi a Viki, tud ha akar!!! Adhatsz Neki Panadol Babyt vagy Nurofent. ha nagyon szenved a fogacskától.

Szandra! megvan az első fogacska, grat!!!!!!!!!!

Adra! persze hogy számít a kéz nézegetés is!!!! az is egy fejlődésifolyamat mégpedig elég jelentős.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok LÁnyok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz,Minden kicsinek és nagynak Boldog Szülinapot!!!!!!!
Dalmának oltári nagy gratula,nagyon ügyes volt.
Jelentem Csajszik voltam a JF-be terepszemlén,elmondtam,hogy az orvosom alól becsukták a szülőotthont,és így itt maradtam a 35.héten orvos és kórház nélkül,,ugyan van jó hír is azt még búcsúzóul megállapította a dokim,hogy gyönyörűen befordult és 10 nappal érettebb a kicsi fiam ami annyit tesz,hogy május 10 helyett már jöhet akár a hó végén vagy május 1-én,amikor ugye telihold lesz. :)
Két nővérrel is beszéltem,mindkettő nagyon barátságos és szimpi volt,pont olyanok amilyennek leírtátok,be is jelentkeztem ctg-re,mondván mostantól ide fogok járni,kaptam időpontot 18-ára.
Tetszett az emberség,és az együtt érzés ami ebből a két emberből sugárzott.Megmondom őszintén,ahogy olvastam a tapasztalatokat ,egyre inkább meg voltam győződve róla,hogy itt nekem jó helyem lesz,most meg ,hogy személyesen is átéltem,biztos vagyok benne,hogy jó kezekben leszek,ha már a sors így hozta,hogy az utolsó percben kényszerülök kórházat és orvost váltani,legalább nyugodtan alszom,mert pozitív volt az első benyomás.
Jaj lányok,már alig várom hogy itt legyen Martin babuci, tudom hogy már több van hátra mint előre,,és azt is megfogadtam hogy nem idegesítem magam többet a kórház-orvos kérdésen,most hogy voltunk megnyugodtam,és most már csak babucira koncentrálok.,A jövő héten befejezem az utolsó munkámat(egy eljegyzési ruha)és onnantól minden időmet annak szentelem,hogy várom .....Egy gyakorlati kérdés a JF-be mit vigyek a babának és mi az amit adnak,??Miből mennyi az a mennyiség ami jó ha van???Első babám lesz ,kérlek segítsetek!!!!Ja még egy kérdés,a látogatók bejöhetnek a kórtermekbe?Vagy csak ott az előtérbe lehet randizni velük,csak hogy ha esetleg jönnének hozzám,akkor megnézhetik-e a babát,vagy ezt szigorúan veszik?
Puszi nektek,sajnos nem tudok tovább ülni,mert babuci szétrúgja az oldalam,szerintem nekem a magzat víz helyett energia ital van :)
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!
Riella
riella77

Sziasztok Lányok!

Finike, Szandra, Adri!

Gratulálok a fogacskához és fordulásokhoz. A példák is mutatják, hogy mennyire más minden baba. Ki erre ki arra "koncentrál". Szofi mozgásbeli fejlődésse is egy kicsit lassúbb mint ahogy az a nagy könyvbe meg van írva. Ő a fogára koncentrál (már hat van Neki és utban a következő) és be nem áll a szája egész nap.

Tibicsoki!

Köszönöm, hogy leírtad. hogy Fannika is hisztis. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Valahogy a környezetemben csak minta babák vannak. Persze Szofit "nem cserélném semmi pénzért", mert egyébként olyan édes és mosolygos, hogy meg lehet zabálni!

Riella!

Örülök, hogy ilyen jó benyomásod volt a kórházról! Szerintem a késöbbiekben sem fogsz csalodni, csak a babára koncentrálj és pihenj egy kicsit. Ha van időd és vissza tudsz olvasni akkor ott le van írva a kérdésedre a válasz, de ha nem csak szólj és elmondjuk Neked!

Sajnos most mennem kell. Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Puszi Mindenkinek Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Szami!

Ne aggódj, nekem leginkább hisztis és akaratos babaismerőseim vannak. :lol:
Szerintem egy hisztis gyerekkel tök jól meg lehet edződni!
Csak addig bírni kell cérnával.
Fannit én se cserélném el egy mintagyerekre se el, annyira imádom!
Szofinak milyen "műsorai" vannak?

Gratula Edonak a fogacskához!Fanninak most jön még csak a tizedik.............

Mindenkinek vidám nyuszi ünnepeket kívánunk!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Riella kinél jártál?
Nekem egy bánatom van, csak felhívtam Hartmann dokit és délelött van bent a korházban. Szimpatikus volt a telefonban, majd meglátogatom valamikor. Ti hogy oldjátok meg a dolgot?
A védönő is délelőtt van, szóval nem nagyon gondolkoznak el azon hogy akik dolgoznak nem igazán van idejük elmenni hozzájuk.
Még bent a fönök nem tudja, elutaztak és jövőhéten lesznek bent. Akkor fogom neki megmondani. Kiváncsi leszek hogyan fogadja.

kit-kat
kit-kat

Hali!

Szia Kit-kat!
A nevüket sajnos nem tudom,de amikor megyek ctg-re megkérdezem mindenki nevét,az egyik nővér a 8.emeleten volt abban a szobában ahol felveszik a betegeket,,elég husi szőke hajú,mosolygós.....a másiknak tüsire volt nyírva a haja,barna haj barna szem,,ő is nagyon kedves volt ,ő írta be az időpontot a naptárába.
Talán akik feküdtek már bent jobban tudják a neveket,de amint megtudtam leírom.
Én szerencsés vagyok a munkámat illetően,mert a családi házunk alsó szintjén van a divatstúdióm,ott dolgozom,mint divattervező,és a menyasszonyi ruhaszalon is itt található....én a magam ura vagyok és akkor szakítok időt a vizsgálatokra amikor akarok,rendes a főnököm :D
Meddig szeretnél dolgozni?Szerintem ezt minden főnöknek jól illik fogadni,de majd drukkolok! Írd meg,mit mondott.
Én még a jövő héten befejezek két ruhát,aztán egy ideig szünet....remélem egy angyal lesz a fiam,és fogok tudni mellette dolgozni,mert már nagyon sok kuncsaftom kérdezi,hogy szülés után mikor kezdek,nekem a nyár a szezon,,és persze babuci az első,de nem szeretnék elküldeni senkit,még nem tudom ezt hogy fogom megoldani.....szerencsére itt van anyukám aki boldogan lesz bébicsősz.
Puszi
Riella
riella77

Szisztok!

Szandra! látszik, ügyi vagy, mindent értünk :D

Riella! sztem aki beírta az időpontot Marcsi, Hartmann dr asszisztense . Örülök, hogy tetszett a "fogadtatás" és megnyugodtál valamelyest ez ügyben. Igazad van csak a bébire figyelj és minden rendben lesz.
Azt tudod, hogy pár hét múlva új főnököt kapsz?!
:D Kívánom hogy hagyjon időt a munkádra is, mert gonodolom szereted nagyon csinálni.

Kit-kat! JOhannánál én úgy oldottam meg a délelőtti "viziteket, hogy később mentem vagy korábban eljöttem, vagy csúsztattam. Szerencsére elég rugalmas mh-m volt.
Védőnőhöz meg nem kell olyan sűrűn járni.
Egyébként sztem biztos szokott Hartmann dr ügyeletes lenni és olyankor du is bent van a kórházban. 8)

HOlnapra minden csajszikának sok-sok locsolót, a fiúcskáknak meg sok hímes tojást kívánok.

JOhannával festettünk tojásokat, persze Bulcsú mellett nem volt mindig egyszerű a dolog. A vége meg az lett hogy én csináltam mert a kisasszony hamar elunta a gyöngybe forgatást. Nem baj én nagyon élveztem

:P

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Csajok!

Látom a jóidő mindenkit a szabadba csábított! :D :D :D

Kit-kat!
Törvényadta jogod, hogy a szükség vizsgálatokon (mind az orvosnál, mind a védőnőnél) megjelenj mindeféle csúsztatás nélkül. Erre munkaidő kezdvezményt ad a törvény. Most sajnos nem tudom az Mt. ide vonatkozó szakaszát idézni, talán a 90. § környékén van.

Riella!
A babának pelenkát érdemes vinni, mert amikor te pelenkázod nem adnak, és mintacsomagban is talán csak 2 db van. Textil pelust ugyan adnak, de korlátozott számban, így az sem baj, ha viszel neki. Ruhát csak a hazamenetel napján kell neki bevinni. Mellszívót érdemes még vinni, de sterilizálást csak folyadékkal tudod megoldani, mert az ott lévő mikróba a mikrós sterilizáló nem fér bele.
Magadnak amit gondolsz és talán a pohár és evőeszköz az ami még fontos. Tena betét is kell, mert nem tudnak adni. Ebből a legnagyobbat (majdhogynem pelenka méretűt) mert az első 2-3 napban erre biztos, hogy szükség lesz. Utána már a normál betét is elegendő.
Látogatók nem mehetnek be, csak az egyágyas szobába mehet be az Apuka, és senki más. Van mindennap bababemutató időpont, amit most hirtelen nem tudok, de a gyermekágyas osztályon ki van írva.

További kellemes babavárást. Összepakoltál már? Nagyon izgi, hogy már csak ilyen kevés időd van hátra!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok lányok!

Itt vagyok,de sajnos nincs időm végigolvasni,annyit írtatok.
Szandra,köszi,hogy hoztad a hírt. :D
Továbbá köszönjük a sok gratulát, :D és a szorítást.
Midketten jól vagyunk,csak még fáradtan. Tejecske is van bőven. :D Jázminkám nagyon jól viselkedett a távollétemben,le a kalappal előtte. A kistesónak pedig nagyon örül és szereti. :lol:
Majd próbálgatok ittlen néha,de nem ígérem,hogy naponta jelentkezem. A szüléstörténetet is megírom majd,de tényleg nem túl hosszú... :) :roll: Valaki írta is közűletek,hogy túl hosszú biztos nem lesz. :wink:
Tényleg,este még írtam nektek,éjjel pedig rohantunk a kórházba... :shock: Hát éppen hogy beértünk.... :roll: Álmomban sem gondoltam volna hogy így fog történni,de 4 óra alatt lezajlott az egész. :shock:
Üdvözlök mindenkit,az újakat is!
Szülinaposoknak Boldog Szülinapot!

További szép napot nektek!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Helló Csajok!

Szandra!
Mégegyszer gratula Edónak a fogacskához! :D Simán látszik a képen! És már ilyen korán kijöhet az első fogacska? A sógornőm kislánya már 8 hónapos és még egyetlen foga sincs. Vagy ez családi örökség?

Dalmacska!
Örülök, hogy minden jól megy nálatok! Gratula Flóra babának a szopihoz. És persze büszke lehetsz Jázminra is, amiért ilyen ügyes kislány. A szüléstörténetet nagyon várjuk!

Judit!
Bármikor szívesen várjuk Szonjust egy kis gyakorlásra! Zétény amúgy is imádja a lányokat!!!:D
Talán Zsófi is azért nem fordul még mert kettőjük közül ő a kerekebb, husisabb és ilyen alkattal nehezebb.
Ügyi vagy, hogy sikerült a két picurka napirendjét összehangolni!! :D :D

Képzeljétek mi történt ma! A nappaliban feküdtek a manócskák a kanapén egymás mellett, és Zéti elkezdett Zsófira mosolyogni, és ezerrel dumált neki. Zsófika pedig úgy izgett mozgott, hogy összeérjen a kis kezük!! Megzabáltam őket!!! Annyira arik! :D :D :D

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Látom mindenki kikapcsolódott itt az ünnepek alatt. Mi is mentünk mindenhova mint a mérgezett egér így szerintem 3 napig csak próbálunk észhez térni. Igaz holnap meg apukámék jönnek de szégyen nem szégyen én nem állok most neki kitakarítani.

Dalma!
Totál megértelek, most sok pihi aztán mikor belejöttetek a dolgokba akkor majd ráérsz velünk foglalkozni. :wink: Úgy látszik a második gyerkőcök hamar jönnek (nekem is csak 2 óra hossza volt az egész!) Nem is hinné az ember.

Fricky!
Neked is szedned kell a lábad ha Réka úgy dönt, hogy már itt a helye közöttünk. Örülök, hogy minden rendben van veletek és már tényleg itt lesz hamar a vége.

Jucus!
Hát neked aztán már tényleg nincs sok. Izgulás hegyek? Minden kész? Nem fura az ingázás?

Riella!
Adra mindent tök jól leírt, csak annyit kiegészítés képpen, hogy 5 körül van babamutatás(vagy fél hat) ablakon keresztül. Az egyágyasba (mikor én voltam) is csak a csaszisokhoz engedik be az apát.

Kit-kat!
Igaza van Adrának mert tényleg munkaidőben mindenféle szabi meg ilyenek nélkül mehetsz vizsgálatra. Még arra sem kötelezhetnek, hogy tovább dolgozz mert ez bizony jár, és ami jár az bizony .......

Tibicsoki!
Szóval Fanni az edőmestered? Akkor neked a tesó kész felüdülés lesz? Vagy Fanni után egy kis időre elhalasztjátok a tesó kérdést? :wink:
Miket szokott műsorozni a kisasszony?

Szami!
Ahogy olvasom Szofi hasonló karakter lehet mint a Tami. Ő is később mozgott viszont nagyon sokat beszél, és már 4 hónaposan kijött neki is a foga. Kis vasgyúrók ezek a tündérkék.

Sid!
Johanna hogy fogadta a locsolókat? Ő már biztos érti a dolgok lényegét? A Tami mindenkinek azt mondta a Szabad e locsolni után, hogy nem :) :) . Hát ami a szívén az a száján. Bulcsú ment apukájával?

Judit!
Le a kalappal előttetek, hogy így át tudtatok állni a napirenddel. Azt nem tudom, hogy nálunk az Edó miért kel most fel éjszaka kétszer is. Négy hónapos koráig átaludta az éjszakát erre most meg :( . Napközben csak 4 óránként eszik simán kibírja a két kaja közötti időt.
Remélem Edó nem lesz az a harapós fajta. Tami nagyon sokszor szétharapott, bealudt és akkor szinte szájzárat kapott :( :shock: , én csillagokat láttam mert nem bírtam kihúzni a szájából erre apa kitalálta, hogy fogjam be az orrát a Taminak és akkor kinyitja a száját. Na ez bejött. Ezek szerint ez nálatok kimaradt :roll: .

Adra!
Nem semmi, hogy ezek a drágák már így akrobatáznak neked! Még az Edó is csak 2x fordúlt meg, bár amekkora a kufferja nem is csodálom :roll: :lol: :lol: .

Dóri!
Ti mit csináltatok most húsvétkor? Most voltatok valami pihin? Mindha azt említetted volna?!

Tücsök!
Jobban vagytok már? Azért sokkal nyugodtabb így a babanetre való bekukk, hogy minden okés Dórival, de olyan szemetek, hogy ilyen sokáig cseszték megcsinálni rendesen a vizsgálatot. Ritkán szoktál jelentkezni! Sűríthetnéd! :wink:

Olyan szupi idő volt ma, hogy megint úgy érzem mintha a nap kiszívta volna az egész energiámat. Megyek is mert közben persze családi Shrek nézés van.

Mindenkinek puszi, bocsi annak aki most kimaradt.

Szandra

Eszembe jutott!

Viki babócának nem gatuláltam a nagy gimnasztikai gyakorlatokhoz!
Finike!
Egyszer egyszer tényleg nyugodtan adhatsz Panadolt. Nálunk a Dentinox nem nagyon jött be és mikor már nagyon sírt és láttam, hogy ez tényleg a foga miatt van akkor én is adtam és sokkal jobban volt.

Most már tényleg megyek

Szandra

szandrakiss

Sziasztok!

Adra! annyira jók az ilyen pillanatok. Zéti igazi kis lovag. biztos nagyon fog vigyázni Zsófira és megvédi még a széltől is ha nagyobbak lesznek. :D

Szandra! Igen JOhanna nagyon várta a locsolókat, nem is akart menni a fiúkkal. /tavaly még sírt hogy ő is menni akar és nem itthon ülni/ Festettünk és viaszoltunk tojást és azt osztottuk a felnőtt locsolóknak. Gyerekek kindert kaptak.
Bulcsú ment apával locsolni, nem tudom mennyire élvezte, mert nem volt beszámoló.
viszont anyuéknál összeszedett egy pár sérülést, úgyhogy a nap végére a feje, arca, szeme alatt egy kicsit sebes lett.
Bulcsú is 4 hónapos kora körül kezdett elromlani éjszakai alvás terén és most kezd némileg helyre jönni. sztem a fogaktól lehet.

Dalmacska! Gratulálok, ügyik vagytok. Pihizz sokat, remélem az éjszakák nyugisak lesznek. :D kész van már a kádas szülőszoba? vannak változások? Kíváncsian várjuk a sztorit.

Mtücsök! örülök, hogy nincs gond Dórikával. ha van időd írjál Nekünk.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Nnnnna eltelt a húsvét is!

Degeszre kajáltam magam, majd kapok a dokibácsimtól 8) a kilók miatt.

Hát igen, mondtam is apának, hogy ha csak megközelíti a Bencével átélt érzéseket, akkor mindent eldobni, és rohanni haza, mert nem akarok a liftben szülni :lol: De még autóban sem :wink:

Gratulálok minden kis akrobatának, fogacskának, születésnek, napirendnek!

Nálunk is volt nagy "tatárjárás". Szombaton mi mentünk anyósomékhoz, meg vasárnap délután nagynénihez, hétfőn meg jöttek anyuék, meg nagymamám.
Még van egy kis sonkám! Kéri valaki? :lol: :lol:
Bence is ment apával locsolkodni, annyira ő még nem élvezte, szabályos 20 perceket volt hajlandó eltölteni egy-egy rokonnál, aztán meg elkezdte apát húzni-vonni, hogy most már induljanak tovább! :roll:

Jujjj és képzeljétek! El is felejtettem mondani, hogy elkezdett beszélni!!!! Igaz, a szavak nagyja egyenlőre "babanyelv", de szépen utánozza, amit mondunk neki, meg a gyakran használt szavakat ténylegesen köti is a tárgyakhoz, emberekhez.
Szóval elmegy a náthásba az a bunyevác óvónő, amelyik közölte, hogy vigyem el szakorvoshoz a gyereket, mert nem beszél :P

Na, megyek, mert most rámolt le 3 tojást, megy 2 csokinyuszit, hogy az milyen tuti reggeli lesz :shock:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok Lányok!

Jó volt a hétvége ,de hála az égnek vége a nagy kajálásnak,bár most elég jól alakítottam a dolgot,mert kivittük a kertbe a grillsütőt és azon csináltuk a hétfői ünnepi menüt,igy az nagyon lightosra sikerült,és nem kellett 500 fogást végig enni.Nálam is volt a szerelmem locsolni, komoly öltönybe bújtatott 2,5 éves Eric a szomszédból,elszavalta a locsolóverset és össze vissza puszilt,továbbá elmondta,hogy ő csak azért jött át hozzám,hogy el ne hervadjon a fejem,ő megöntöz,és igy szép maradok :D :D :D azt hittem megzabálom olyan édes volt.
Aztán odahajolt a pocimhoz,és közölte babucival,hogy nagyon várja már,tündéri aranyos volt.
Köszönöm a hasznos tanácsokat a kórházat illetően,mivel nekem új lesz ez az élmény,minden gyakorlott anyuka szava szent írás számomra,most már mondjuk úgy teljesen megnyugodtam,és biztos vagyok benne,hogy nem lesz semmi gond.
Láttátok a vasárnap esti Napló adását?Ott is szó volt erről,mondjuk ott a Margit kórházra volt fókuszálva a kérdés,de a lényeg ugyanaz.Megszólalt benne egy kismama,és megfogalmazta a lényeget,hogyha évek óta jár valaki egy orvoshoz,és benne bízik,akkor egy ilyen fontos pillanatban ,hogy várhatja el bárki azt,hogy egy-két hónappal szülés előtt feküdjön fel egy másik orvos asztalára és varázsütésre ,hipp-hopp alakuljon ki az a bizalom ami a másikhoz fűzte.
Pedig most ez a helyzet.
Én is ebben a cipőben járok,mégis bizom benne,hogy a legjobb kezekbe kerülök,és a legjobb ellátást fogom kapni,hála nektek csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Meggyőző volt minden egyes vélemény,mind a kórházról,mind az ápoló személyzetről az orvosokig bezárólag.Természetes ,hogy mindenki a saját orvosát ajánlaná,épp ezért gondolom úgy,hogy az ügyeletes orvosnál fogok szülni,hiszen akik közül választhatnék,azok vannak beosztva ügyelni is.....igy a legegyszerűbb.Ő is biztosan tudása legjavát fogja nyújtani.
Azt hiszem a leírtak alapján a látogatókat inkább itthonra fogom rendelni, ,ez babucinak és nekem is jobb lesz,.nem fura ez a baba mutogatós redszer?
Mert azt megértem,hogy nem engedik be a látogatókat a kórtermekbe,de hogy még az apucikat se???
Babuci minden este úgy alszik el,hogy az apukája fogja a hasam,megérzi a kezét ,hallja a hangját ,megnyugszik és már megy is a szundibundi,szerintem ezt születése után is igényelni fogja,annyira hozzá szokott....majd valami hadi cselt ki kell találnom a kórházi napokra.
A látogatási időt mennyire veszik szigorúan,csak a szüleim miatt kérdezem???Napközben is bejöhetnek??
Adra!
Neked külön köszi a hasznos tanácsokat,igen összepakoltam csak a baba csomaggal voltam bajban,hogy neki mit vigyek,de így most már az is rendben lesz.
Annyira hihetetlen egy pár hét és itt lesz a kezemben egy pici élet,és anya leszek.Kell ennél szebb anyák napi ajándék??
Szép napot mindenkinek!
Riella
riella77

Sziasztok!

Riella,
Szerintem nagyon jó ez a rendszer, hogy csak ablakon keresztül lehet megnézni a babát, mivel nekik még nem erős az immunrendszerük, és nagyon gyorsan elkaphatnak bármit, ami az ő esetükben súlyos is lehet, így fontos, hogy az első napokban, inkább csak az édesanyjával érintkezzen. Sokan még az első hat hétben nem is engednek látogatókat a házba, hogy megerősödjön a pici, hogy összeszokjon az újdonsült család. Hogy nyugalomban tudjon szoptatni az anyuka.
A rokonok bármikor bemehetnek hozzád, úgy hogy Te kijössz a folyosóra hozzájuk,de a babát ,csak babamutogatási időben lehet megnézni. Csak tudod, szinte egész nap Veled van a babád, és én pl. nem tudtam, nem akartam ott hagyni, mert amúgy beteheted a csecsemősökhöz a "helyére" és még a büfébe is lemehetsz vagy látogatókhoz is kimehetsz. Te döntöd el, ez nem egy börtön, de azért vannak szabályok. Neked is kell a pihenés, azt a négy-öt napot ki lehet bírni, utána úgyis együtt lesz a család. Nekem is borzasztóan hiányzott a párom, de tudtam, hogy nemsokára találkozhatunk.
A munkáddal kapcsolatban szerintem az első 6-8 hetet csak a babára szánd, az a legnehezebb időszak, és majd meglátod, mikor állt be a rendszer, mikor tudsz gazdálkodni az időddel.

A babádnak amúgy még saját pokrócot is bevihetsz, ha akarsz. Én vittem magammal egy kisrádiót is, jó volt hallgatni, mert olyan csönd volt mindig a mi szobánkban, jó babákkal voltunk megáldva, és egész végig aludtak, és szopiztak. :D Ja és még sok bugyit, mert nekem pl. állandóan átázott, így hálóing váltásra is minden nap szükségem volt, persze, lehet, hogy Te nem fogsz annyit vérezni, de inkább többet, mint kevesebbet! Ahogy Adra írta Tena Extra betét (pelenka) az utolsó napokra, meg rendes betétet vigyél.Poharat, evőeszközt szalvétát vigyél, és 1-2 tekercs wc papírt.

Eszti,
Úgy látszik, ahogy jön a jó idő a kis lurkóknak is virágzik a beszélőkéjük! :lol: Nagyon ügyi a kisfiatok!

Edina,
Tök jó, hogy festettetek tojást, én pici lány voltam amikor utoljára festettem. Látom Bulcsú jól érezte magát anyukádéknál a sok plezúr erről árulkodik. :lol:

Adra,
Olyan hihetetlen, hogy Zéti már forgolódik is. Jó korán kezdte, erős kis legény azt meg kell hagyni! Nagyon ügyi. Amúgy nyugodtan megírhattad volna, nem esett volna rosszul, hisz minden gyerek más, Viki az Viki, mindennek meg van a maga ideje, ő most gondolta, úgy hogy elkezd forogni. :lol:

Szandra,
Meg fogom próbálni a Panadolt, mert nagyon szenved délutánonként/esténként a kis drága és nagyon rossz, hogy nem tudok neki segíteni. Mindig lehűtök egy kiskanalat és azt rágja, vagy az ujjamat, vagy már bármit. Szerintem már közel a kibújás, de még megkínozza a kislányt rendesen, szegénykém! :cry: :x Az alsó inye duzzat, a felső inye pedig hát hogy is mondjam, olyan hegyes. Nem tudom jobban leírni. :shock:
Edóka meg sem érezte, hogy jön a foga?

Dóri,
Hogy vagytok? A babák már mekkorák?
Na most már megyek! Ebben a szép időben mi kimegyünk a kertbe egy kicsit piknikezni délután. Csajok, Ti mentek valahova?

Judit,
Vikinél is sikerült könnyen átállni, du. 4-5 körül eszik gyümit és este 8-kor tápit. Olyan kis ügyi. Először féltem, hogy kevés lesz neki 3 főétkezés, de úgy látszik bevállt, de le is kopogom! 8) :lol: Szonjus hasra fordult már, vagy még a jó kis finom sonkáktól nem megy? :lol: :D Olyan kis ennivalóak! Uzsira nem gyümit kap Szonjus? Ebédre még tápit eszik, vagy már főzelékeket?

Szami,
A kislánykának már jó sok foga van! Ő hogy viselte/viseli a fogzást?

Akit kihagytam ezer bocsi, de most már mennem kell! Ma du. kimegyünk a kertbe piknikezni. Csajok Ti mentek valahová ebben a szép időben?

Kép
Kép
finike

Hello!

El nem tudom mondani,milyen jól esik az embernek igy az utolsó időben,hogy ilyen hasznos tanácsokkal látják el,tényleg csajok nagyon nagy köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amikor megmondta a dokim hogy megszűnt a kórház azt hittem itt a világ vége,akkor fedeztelek fel Titeket és a fórumot,és ahogy napról napra olvasom,egyre több erőt és nyugalmat merítek belőle,és ez most nagyon fontos.
Klassz érzés ,hogy mindenki törődik mindenkivel,és önzetlenül segít a másiknak ha tud,ez a mai világban nagyon ritka.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat,Veletek teljes a babavárás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D :D
Riella
riella77

Sziasztok lányok!!

Bocsika ,hogy így eltüntem, de csoda szép volt az idő ,na meg a vendég járás...

Minden fogacskának hurrá!!
Minden fordulós, mosolygós babának gratulálok ehez a nagy lépéshez.
Riella, Kit- Kat üdv köztünk, jó, hogy ilyen sok kismama csatlakozott a csapathoz.
Dalmacska!
Örülök, hogy minden OKÉ és Flórácska ügyesen szopizik.Tudsz valamennyit pihizni van segítséged?
Szandra!
Nagyon szép Edó fogacskája ,remélem nem nagyon harap. Én úgy félek, hogy Marcusnak elöbb jön a foga,mint a többinek és megharapdál.
Finike!
Nagyon sajnálom Vikit a fájdalomért, ilyenkor az anya szenved a legjobban mert nem tud segíteni.

Na megyek az kissebbik főnököm szólít.
Majd késöbb be kuk.
:D Sziasztok: Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok,

Mi is jöttünk-mentünk egész hétvégén. Szombaton bábszínház. Most hosszabb volt az előadás. Nagyon skáig jól bírta, nevetett, figyelt. Egyszer csak közölt: "Anya. Kimegyünk. Most." És kimentünk. Ebben a darabban több volt a szöveges rész, és egy kicsit kevesebb az "akció", mint a múltkoriban. HA veszekedett Manócska Malackával, hogy fürödjön meg, majd utána össze-vissza fröcskölték a vizet, az nagyon tetszett.
Vasárnap Anyuéknál, tegnap sógornőméknél voltunk. Danca megkapta a biciklijét. Még kevés sikerélménye van, lévén, hogy még nagyon nehezen tekeri, de majd belejön.
Szonjus szerintem elkezdte a kínlódást a fogakkal, mert tegnap egész délután "ok nélkül" üvöltött. Látszani még nem látszik semmi.

Riella,

Szerintem vegyél a gyógyszertárban TENA necc bugyit. 2 db van egy csomagban. Szerintem nagyon praktikus, mert nem a saját bugyidat pecsételed össze, és tuti jól tartja a betétet, nem csúszik el. Gyorsan ki lehet mosni, és egy perc alatt megszárad.

Finike,

Szonjus reggel, délbe, este tápizik, de. gyümi, du. zöldség. Szerintem ez addig marad így, amíg be nem vezetjük a husit a főzelék mellé. Akkor ebédre lesz főzelék husival, uzsira meg megint gyümi. Meg előbb utóbb joghurt. Legalábbis Dancánál így volt. Bár ő 10 hónapos koráig szopizott. De fél éves kora után ő is már csak 3x, reggel-délben-este.
Szonjus még sehol nem tart a megfordulással. Nem csodálom, amilyen sonkás. Vasárnap mértem csupaszon. 7220 g. Megnéztem Danca ilyen kori adatait, ő még 100 grammal több is volt ilyen korában. Danca is későn fordult meg, későn kezdett mászni, 16 hónapos koráig öszesen 4 lépést tett. Azóta viszont....nem győzők rohanni utána. Beszélni viszont korán kezdett el. Anyukám mondta, hogy a gyerkőcök kb. 3 éves korukra érik be egymást. Persze még olyankor is vannak eltérések.

Fricky,

Gratula a Bencének a beszédhez. Nagyon fogod élvezni :D

Szandra,

Hát, ez a harapdálós rész már Dancával is kimaradt, mert ő is nagyon későn kezdett el fogzani. Azt hiszem 1 hóanpig szopizott, miután kibújt az első foga. De ahogy leírod, nem is bánom :?

Sidney,

Én is szoktam tojást festeni, de idén nem mertem bevállalni Dancával. Majd jövőre. Idén inkább együtt sütöttünk kenyeret. Imád tésztát gyúrni. Persze a felét megeszi :D

Dalma,

Boldog babázást, majd gyere, amikor tudsz!

Bocsi, akit kihagytam, de mennem kell. Ma van a szabad délutánom, amikor bébisitter van a törpékkel. Ilyenkor minden percem be van osztva :lol:

Puszi:

Judit
:D :D :D :lol: 8)

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok lányok!

Most hogy a hétvégén apa is itthon van, kevesebb idő van a netezésre mint általában egyébként. Hogy lehet ez? :-)

mtücsök! Hogy van a nyelőcsöved? Kilábaltatok már a betegségből Dórival együtt?

Finike! Sikerült megállnod, hogy húsvétkor is betartsd a diétát? (Tudom ez nem az a topic..) Én is elkezdem most már mert tejcsi nincs, de megvártam én is a szülinapomat ami most volt húsvétkor mert a tortának én sem bírtam volna ellenállni... Így most egy ideig semmi szüli és névnap nem lesz, talán menni fog a diétázás...

Gica26! Csak megerősíteni tudom a többiek véleményét. Csütörtöki doktorral nagyon jól jársz! Ahogy valaki fogalmazta egyszer (talán Szandra) igazi főnyeremény.

Judit! MIlyen volt a bábszínház? Nem jelentkeztél azóta ha jól láttam.

Fricky! Bence várja már a tesót? A tesó fog neki hozni valamit mikor jöttök majd haza a kórházból? Vannak tippjeitek annak megoldására hogy ne legyen majd testvérféltékenység, vagy Bence egyáltalán nem féltékeny természetű? Bár ilyen kicsi korban ez még talán elképzelhetetlen hiszen eddig csak ő volt most jön egy pici...

Szandra! Azért ha jobban kibújik az a fog, tegyél fel még egy képet. Így csak sejtem, hogy hol lehet, de szívesen megnézném jobban is :-)

Dalmacska! Ha lesz időd, frissítsd a vonalzót, hiszen ott még éppen visszaszámol a szülésig a vonalzód!

Riella! Te pedig csinálj vonalzót, hogy nyomon lehessen követni a hetek múlását, hiszen nagyon jó! Ha visszaolvasol pár oldalt (talán 3-at) akkor valahol meg van adva, hogyan kell csinálni, és biztosíthatlak hogy nagyon egyszerű! (Bemásoltam volna én is az elérhetőségét, de most nincs időm visszaolvasni mert mindját mennem kell etetni.) Én is féltem tőle, de végül egyedül sikerült megcsinálni, nem kellett segítséget kérni a páromtól! Egyébként minden tanács jó amit a lányok adnak, én is tőlük szedtem össze jó pár dolgot ami a segítségemre volt a kórházban, amit még én tanácsolnék, hogy nagyon puha WC papírt vigyél, vagy a DM-ben lehet venni nedves WC-papírt nagyon olcsón, vegyél azt. Egy kis téglalap alakú csomagocska és 70 db kendő van benne. Talán 250 Ft körül van, de lehet hogy olcsóbb már nem emlékszem. Nekem majdnem két hétig elég volt két csomag. Nagyon jól jött, igaz én több helyen repedtem a vágás mellett is....

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Finike!

Szerintem is próbáld meg a panadolt, annak idején én is mindig azt adtam Dórkának, ha valami fájdalma volt (has, fog).

Mazsuzs!

Köszi kérdésed, de sajna még mindig nem jött rendbe a nyelőcsövem, csak azt nem értem, hogy lehet ez egy hét antibiotikum szedése után. Nem mondom, hogy ugyan olyan rossz, de még mindig fáj, és ez szerintem nem normális. :cry: :cry: :cry:

Szandra!

nem semmi, hogy Edónak már van egy fogacskája. Gratula!!!

Riella!

Egyet értek Mazsuzs-al, csinálj légyszi vonalzót, hogy nyomon tudjuk követni, hogy hol is tartasz. Nem írom le amit már a lányok leírtak, a lényeg, hogy hidd el nagyon jó kezekben leszel, és azt sajnálom, hogy mi nem ide tartozunk, de nem baj majd fizetünk, végül is még nem fizettünk eleget TB ügyileg és nekünk nem jár ki a szabad orvos választás, csak abban az esetben, ha még több pénzzel pumpáljuk ez a jó kis magyar államot. Felfordul a gyomrom, ha rágondolok mi folyik itt eügyileg. :cry: :cry: :cry: :cry:
És akkor ezek után még van pofájuk bejelenteni, hogy aki nem fizet TB-t az majd csak 2008-tól fizet az ellátásért addig a rendszer csak próba üzemmódban működik, én pedig aki már 10 éve fizetem a járulékokat fizessek a szülésért is pluszba/meg másért is csak azért mert nem ez az a kórház ahova kerületileg tartozom hát komolyan mondom hánynom kell.

Na jó befejezem ezt mert nem erről szól ez a fórum.

Egyébként mi nem vittünk pelenkát a kórházba nekem elég volt amit adtak, viszont ami nem volt elég az a nedves törlő kendő. Mi azt csináltuk én négy ágyasba voltam, hogy én kitettem egy csomagot és mindenki azt használta, aztán mikor elfogyott akkor más hozott.

Ha van valami kérdésen nyugodtan kérdezz és válaszolunk, de én így magamtól nem nagyon tudok újdonságot írni.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Igen, csak a baj hogy még a fönök nem tudja.
Nálunk sajna nem igazán rugalmas a munkaidő. Sőt nekem sajna ha túlórázom nincs csuszim sem, és még pénzben sem kapom meg igy igyekszem nem lenni többet mint a munkaidő. Eddig jó volt mert a dokim délutánonként van. De hát ez van ezt kell szeretni.
Majd beújítok mást és oda kénytelen leszek délelőtt menni.
:)

kit-kat
kit-kat

Riella!

Megnéztem a vonalzó elérhetőségét, menj fel a www.babafalva.hu oldalra (ezt minden vonalzó alatt ott van a hozzászólásoknál) és azon belül van olyan hogy Szolgáltatások, e cím alatt, hogy Babafalva vonalzók. Ott összeállíthatod tetszés szerint a sajátodat! Nagyon egyszerű, és utána csak másold be ide!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?