Sziasztok!
Riella,
Szerintem nagyon jó ez a rendszer, hogy csak ablakon keresztül lehet megnézni a babát, mivel nekik még nem erős az immunrendszerük, és nagyon gyorsan elkaphatnak bármit, ami az ő esetükben súlyos is lehet, így fontos, hogy az első napokban, inkább csak az édesanyjával érintkezzen. Sokan még az első hat hétben nem is engednek látogatókat a házba, hogy megerősödjön a pici, hogy összeszokjon az újdonsült család. Hogy nyugalomban tudjon szoptatni az anyuka.
A rokonok bármikor bemehetnek hozzád, úgy hogy Te kijössz a folyosóra hozzájuk,de a babát ,csak babamutogatási időben lehet megnézni. Csak tudod, szinte egész nap Veled van a babád, és én pl. nem tudtam, nem akartam ott hagyni, mert amúgy beteheted a csecsemősökhöz a "helyére" és még a büfébe is lemehetsz vagy látogatókhoz is kimehetsz. Te döntöd el, ez nem egy börtön, de azért vannak szabályok. Neked is kell a pihenés, azt a négy-öt napot ki lehet bírni, utána úgyis együtt lesz a család. Nekem is borzasztóan hiányzott a párom, de tudtam, hogy nemsokára találkozhatunk.
A munkáddal kapcsolatban szerintem az első 6-8 hetet csak a babára szánd, az a legnehezebb időszak, és majd meglátod, mikor állt be a rendszer, mikor tudsz gazdálkodni az időddel.
A babádnak amúgy még saját pokrócot is bevihetsz, ha akarsz. Én vittem magammal egy kisrádiót is, jó volt hallgatni, mert olyan csönd volt mindig a mi szobánkban, jó babákkal voltunk megáldva, és egész végig aludtak, és szopiztak.
Ja és még sok bugyit, mert nekem pl. állandóan átázott, így hálóing váltásra is minden nap szükségem volt, persze, lehet, hogy Te nem fogsz annyit vérezni, de inkább többet, mint kevesebbet! Ahogy Adra írta Tena Extra betét (pelenka) az utolsó napokra, meg rendes betétet vigyél.Poharat, evőeszközt szalvétát vigyél, és 1-2 tekercs wc papírt.
Eszti,
Úgy látszik, ahogy jön a jó idő a kis lurkóknak is virágzik a beszélőkéjük!
Nagyon ügyi a kisfiatok!
Edina,
Tök jó, hogy festettetek tojást, én pici lány voltam amikor utoljára festettem. Látom Bulcsú jól érezte magát anyukádéknál a sok plezúr erről árulkodik.
Adra,
Olyan hihetetlen, hogy Zéti már forgolódik is. Jó korán kezdte, erős kis legény azt meg kell hagyni! Nagyon ügyi. Amúgy nyugodtan megírhattad volna, nem esett volna rosszul, hisz minden gyerek más, Viki az Viki, mindennek meg van a maga ideje, ő most gondolta, úgy hogy elkezd forogni.
Szandra,
Meg fogom próbálni a Panadolt, mert nagyon szenved délutánonként/esténként a kis drága és nagyon rossz, hogy nem tudok neki segíteni. Mindig lehűtök egy kiskanalat és azt rágja, vagy az ujjamat, vagy már bármit. Szerintem már közel a kibújás, de még megkínozza a kislányt rendesen, szegénykém!
Az alsó inye duzzat, a felső inye pedig hát hogy is mondjam, olyan hegyes. Nem tudom jobban leírni.
Edóka meg sem érezte, hogy jön a foga?
Dóri,
Hogy vagytok? A babák már mekkorák?
Na most már megyek! Ebben a szép időben mi kimegyünk a kertbe egy kicsit piknikezni délután. Csajok, Ti mentek valahova?
Judit,
Vikinél is sikerült könnyen átállni, du. 4-5 körül eszik gyümit és este 8-kor tápit. Olyan kis ügyi. Először féltem, hogy kevés lesz neki 3 főétkezés, de úgy látszik bevállt, de le is kopogom!
Szonjus hasra fordult már, vagy még a jó kis finom sonkáktól nem megy?
Olyan kis ennivalóak! Uzsira nem gyümit kap Szonjus? Ebédre még tápit eszik, vagy már főzelékeket?
Szami,
A kislánykának már jó sok foga van! Ő hogy viselte/viseli a fogzást?
Akit kihagytam ezer bocsi, de most már mennem kell! Ma du. kimegyünk a kertbe piknikezni. Csajok Ti mentek valahová ebben a szép időben?