Sziasztok!
Benkoka! Gratula neked! Jó babázást!
Most van végre egy kis időm leírom nektek a szülést,remélem nagyon hosszú nem lesz...
Szóval 5én,csütörtökön dél körül elkezdtem érezni,hogy fájdogál a hasam,olyan hasmenés-szerű fájás,semmi különös,voltam is WC-n,azt hittem csak túl sokat ettem.Aztán eljött a védőnő,mert ugye elköltöztünk,és illett vele találkozni a baba előtt(fél nappal hihihi),és megbeszéltük,hogy még nem szülök, a hasam a gyomromban,semmi nyákdugó,semmi ödéma,semmi jel. Aztán csak fájdogált a hasam,20 percenként,aztán 15,aztán 25,össze-vissza. Este 8kor nekiálltunk összerakni egy IKEA-s könyvespolcot,be is raktuk a helyére,Fabry show...,ekkor már olyan 6-7-8 percesek lehettek,de teljesen viselhető fájások,kb. egy percig tartottak. 11körül elmentem zuhanyozni,hogy ha a forró víz elmulasztja,akkor jósló,ha nem,akkor csak be kéne menni,ja,meg a lábamat le akartam borotválni....És fél 12kor bementünk,pont bent volt a dokim. 4cm volt a méhszáj,és még úgy gyorsan a vizsgálóasztalon burkot repesztett,ami semmi,észre se lehet venni,viccelődtünk,hogy ne Zorrót,hanme Supermant rajzoljon már Samu fejére,ha sérülne(de nem sérült). Aztán átvettem a hálóingemet,ctg,fájások. Nem akartam EDA-t,de mndták,hogy bekötnek infúziót,az kötelező,hátha mégis kell valami beavatkozás,ahhoz feltöltött állapotban kell lenni. Mire a 2. folyadék lement,én már önkívületben voltam,ordítottam is,aztán bocsánatot kértem érte mindig. A hangomra jött be a dokim,megnézte a méhszájat,teljesen elsimult,az edáról lekéstem,illetve gyorsan bekötötték,és a teszt adagot benyomták a varráshoz.Csak annyi volt még,hogy az ágyat szétnyitották,felraktam a lábam,és Samuli a 4. vagy az 5. nyomásra kint volt 2.34-kor,aztán a következőre a lepény is. Ez a rész egyáltalán nem fáj,csak kellemetlen,amíg a fej még éppen bent van.Ja, volt gátmetszés,de csak éppen hogy,a gátvédelem nagyon jól sikerült,viszont a metszés az fájt. És a varrás is,ehhez kaptam helyi érzéstelenítést,mert csak a tesztadag EDA ment le.
Samut rögtön a hasamra tették,forró volt,és nagyon szép,aztán elvitték megmérni,becsavarták plédbe,és kaptam is vissza. 2 óra őrzés a szülőszobán,és mehettünk is a szobánkba. Nem tudtam elaludni,annyira fel voltam spannolva. A szopiban nagyon ügyes Samu,viszont nekem csak bimbóvédővel megy,mert kicsi a mellbimbóm,de nem bánom,azt se,ha rendesen soha nem is fog menni.
Annyi még,hogy én nem ittam málnalevél teát,nem szedtem homeopátiás cuccokat,nem volt semmi hókusz-pókusz,de nagyon hamar ment,lényegében 2és fél óra volt,ebből az utolsó fél óra a kitolás előtt volt önkívületi állapot,tényleg nem tudnám elmondani,hogy mi és hol és mennyire fájt. Szerintem azon múlt,hogy egy kicsit sem féltem,nem vártam,nem sürgettem,és csak arra gondoltam,hogy gyere Samu,segítek.Szóval ne féljetek,hatalmas élmény,és ha fáj is,már 2 perc múlva nem is emlékeztek rá,ez tényleg így van.
És egy jó tanács. Útmutató szüléshez című könyv!!! Olvassátok el,én ez alapján szültem.
Remélem nem lett túl hosszú,kitartást a terhességhez,lesz még nehezebb is babával