Új privát üzeneted érkezett!

Vagyok én is, de csak olvasó üzemmódban.

Márti, gratulálok a -2 kilóhoz. Gyerkőcök édesek, Zsombi haláli a sapiban. Virág kendőben nyomatja jó időben, imádom benne. Elhiszem, hogy furcsa esténként egyedül. Én is minden második héten 4 napig egyedül vagyok, majdnem megzavarodok. Mi újság a fogakkal?

Edith, mi is vasárnap dupla szülinapozunk, majd gondolok rátok. Nagyon sajnálom Krisztát, remélem, azért vasárnapra javul a drága.
Virág kap egy fülbevalót, egy babát, egy FP telefont, a FP tanulókutyust, és bedobálós zenélős húzható teknősbékát. Barnus az áhított Noé bárkáját, egy állatos könyvet és egy kalózhajót, és külön apró állatokat. Na ezeket nem mind tőlünk, hanem szétosztva az családtól. Már készülök nagyon, sütik, kaja, takarítás, lufik stb.

Zsuzsi! Mutasd már meg Szandi művésznőt, annyira szeretném már látni.

Teszek én képeket a mindenre felmászó és állandóan csintalanságot csináló csajomról, csak lekicsinyítem.

Barbi! A taknyira az activátor jó, orrba kell csöpögtetni, de vigyázz, nagyon csíp, viszont állítólag kitakarítja a trutyit. Én még csak most vettem a Te javaslatod alapján, még taknyira nem próbáltam, de Barnusnak a hőemelkedését fél óra alatt lehúzta és megállította a hasmenést is. Gyógypuszi megy! Egyébként párod vitte volna locsolkodni? Fülecskével mi újság?

Iza! Olyan jó, hogy megint visszajöttél. Anyukád hogy van? A trombózist ismerem, mint betegséget (szerencsére csak hírből), de nem hallottam róla, hogy a terhesség előhozná. Azért ne izgulj annyira, biztos, hogy a doki figyelni fog rá. És ha jól tudom, véralvadásgátlóval meg lehet akadályozni. Szóval nyugi, minden rendben lesz.

Húsvét: Barnus megy locsolkodni Apával, de kértem az ismerősöket, hogy ne óriás csokinyuszit kapjon, mert meg sem eszi. Nem győzöm sütibe olvasztani. Bőven elég a Kinder tojás is. Pénz nálunk nem divat, és nem is támogatom annak bevezetését. Inkább valami apróságot vegyen valaki, ha nagyon adni akar a csokin kívül valamit.

Ha érdekel valakit, szívesen megosztok veletek egy spenót receptet. Nálunk mindkét gyerek úgy eszi, mintha éhezne egész nap.

Puszi/Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:engem érdekel a spenót recept!!! :lol:

Zsandi:csúsztatott palacsintát lekvárral, kakaóval rétegezem.

Évi:tök jó hogy ilyen méretbeli külömbségeket értél el a fogyival.És az is jó, hogy csak behavazódtál, más gond nincs!!!

Kántor család????

Krisztának, Ádámnak:gyógymanók repülnek!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszönjük továbbra is a sok gyógymanót, azért néhány már ideért.
Az éjjel tragikus volt, várhatóan, 11-ig 5 percenként sírt fel. De utána aludt, csak 2 óránként kelt.
Viszont amit elfelejtettem tegnap írni, hogy délután óta nem akart inni. Én meg jól beijedtem, hogy ha nem iszik mi lesz. Délután csináltam neki almalét, az meg is itta. De egész este egy kortyot sem. Elfordította a fejét, összezárta a száját, nem kellett neki. Pedig azt a nagyon cukros instant teát akartam itatni vele, ami nálunk tiltólistán van, csak akkor kap, ha beteg. De szereti.
Aztán áttöltöttem a gyümölcslés cumiba, így becsaptam és valamikor éjjel legalább megkóstolta. Akkor rájött, hogy mi ez és rögtön bevágott egy kis cumisüvegnyit. Aztán még 3x. Úgyhogy legalább a folyadékpótlás megoldódott.

Láza továbbra sincs, tegnap sem volt, csak hőemelkedés. A fülét nyomkodhatom, nem sír, nem fáj. De ő kapkod oda, igaz már vagy 1 hónapja, biztosan a foga miatt.
Úgyhogy úgy döntöttem, nem viszem a Madarászba, nehogy még valami mást is összeszedjen.
Nem lázas, nem fáj a füle, és eszik is rendesen, ugyan csak a felét annak amit szokott, de eszik. Lámpázom és kapja az antibigyót.
Ha ne adj'isten mégis lesz valami az ünnepek alatt akkor még mindig itt van a maszek doki.

Ha ébren van, jól eljátszik, már nem folyik annyira az orra mint tegnap, kicsit talán a kedve is jobb. Viszont ha le akarom tenni aludni, olyan ordítást levág, hogy egyszerűen nem bírom betenni az ágyába. Már baromi álmos, de ahogy a szoba felé közelítek ordít.
Most is csellel altattam el, odaadtam neki a cumisüveget, szépen megitta a teát és lassan játszás közben elaludt. De azt sem hiszem, hogy valami ennyire fájna neki, mert ahogy kiveszem az ágyból azonnal elhallgat. Milyen fájdalom múlik el függőlegesbe kerülve anya karjaiban?

Kriszta babának továbbra is mennek a gyógypuszik!

Évi, de jó, hogy végre idekeveredtél. Hiányoztál!

Mártikám, nagyon ügyes vagy a -2kg-val. És egy hős, hogy kibírtad a gyüminapot. Minden elismerésem. (és a többieknek is!)

Timi, igen, én is rettegek a fülfájástól. Nekem gyerekkoromban nagyon sokat fájt, és emlékszem mennyire kegyetlen. De most hiába nyomkodom neki, nem sír.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Szóval a recept:
Én friss levelekből csinálom, de gondolom jó a fagyasztott is.
Leáztatok egy kiflit vagy zsemlét rizstejben. Én azért risztejben, mert Virág még mindig a Ha-s tápot issza, azzal nem jó ízű, de gondolom jó a sima tápból készített babatej is. A rizstej nem allergizál.
Olajon megpárolom a spenótleveleket majd a leáztatott és kézzel kinyomkodott kiflit beleteszem a párolt spenótba. Főzöm azzal kb. 5 percig, majd hígítom még rizstejjel. Pici sót is teszek bele. Felforralom, majd összeturmixolom. Lehet sajjtal, tojással, husival, nagyon finom csirkemájjal.

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Hű, mennyit írtatok azóta.

képzeljétek, tisztítottam Krisztának a fülét, és éktelen ordításbakezdett. Rögtön hívtam a dokinőt, és azt mondta, irány a szakdoki. Ő írt már receptet és kapja is a drágám az antibigyót, de azt mondta, hoyg jobb, ha megmutatjuk. Érdekes, tegnap még nem volt semmi, legalábbis nem fájtatta.

Mindjárt jön István, megyek készülődni.

Puszika.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Barbi,
hát akkor nem valószínű a fül,az biztos lázzal és fájdalommal járna,ha akut fázisról lenne szó!De én már semmire nem adok áldást!
Különben én is sokat agyaltam ezen,hogy a fájdalom miért szűnik meg,ha felveszem a gyereket.Szerintem ha fájdalomról van szó,akkor is fáj,ha kézben van,de az anya megnyugtatja.Hanna is egyből sírt amikor letettem aludni,amikor fájdalma volt.Az ölemben mindíg megnyugodott.Bár amikor belenyilalt a fülébe a fájdalom,akkor az ölemben is sírt,de nem annyira és rövidebb ideig!Valószínüleg a rossz közérzet miatt nagyobb biztonságra vágynak ilyenkor,amit az anya tud megadni.Az ágyban egyedül vannak,nem látnak minket,meg még fáj is valami,szóval itt lehet a megoldás!

Edit,
nagyon édi képeket tettél fel megint!Lehet,hogy kissé figyelmetlen voltam,de miért lesz nálatok dupla szülinap???Barnusnak is most van,vagy neked??
Zsoltinak a névnapja esik egybe a húsvéttal(ez legtöbbször így van,de most csak egy nap különbséggel)Nálunk júliusban tripla szülinap van.Párom,Áki,Rebi(25,26,27) :wink:

Pusz
timiban
 
 


Edith,
Hát nem semmi ez a kipakolás!És milyen szépen fejlődik a beszéde is!Nagyon ügyi csajszi!
Nagyon sajnálom Kriszta babát!!Akkor nálatok lehet,hogy fülgyuszi van?Nem jó hír!

Mennek a gyógymanók Ádámnak és Krisztának egyaránt!!!!!!!!!!!!!
timiban
 
 


Edit, nagyon szépek a gyerekek, még mindig. Barnusnak nem is annyira, de Virágnak olyan csibészes a szeme. Olyan cinkos, minden rosszban benne levő tekintete van. Talán Barnusnak azért nem, mert ő a nagy és okos bátyja? Neki inkább olyan bölcs a tekintete. Nem?
Nagyon örülök, hogy bevált nálatok is az aktivátor. Tényleg. Mióta használjuk az Aloe Verát, mindenkinek csak dicsérni tudom.

Erről jut eszembe, Évi, neked meg tartozom a méz leírásával. :oops:
Mindjárt felhívom az anyut és megkérdezem hol tudod megnézni.

Edith, naaaaagyon remélem, hogy nem lesz baj a fülecskével. Úgy látszik most ez a mumusunk. Ahogy hazaértetek jelentkezz!

Timi, igen, valószínű ez lehet az oka a sírásnak, amit leírtál. Én is úgy vagyok vele, hogy máskor simán kiszűröm, hogy ez most hiszti vagy sem, de amikor beteg nem hagyom sírni, ha valamiért nem szereti az ágyát, akkor máshogy próbálom elaltatni. De mindenféle cselt be kell vetni, mert sajnos a majd' 10 kilós fenekét nem bírom órákon át cipelni.
A fülészetet azért is gondoltam úgy, hogy nem viszem, mert bármit találnak is, nem hagyom felszúrni. Ha pár nap antibigyó után még mindig gázos, akkor legyen, de rögtön nem engedem. Úgyhogy most dolgozzon az antibiotikum, a Zepter lámpa és az Aloe Vera. Ja, és az Ádám imunrendszere.
De mivel ez már a 2. nap, úgy gondolom, hogy ha gond lenne a fülével már jelentkezne. Vagy egy magas láz, vagy az érintésre sírás.
Nagyon remélem, hogy nem az.

Ja, Timi, azt akartam kérdezni, hogy a Prevenar oltás mennyiben gátolja a középfülgyulladást? Tehát minden szir-szar betegség már nem fog rögtön a fülére húzódni, vagy azért simán rámehet? Vagy ennyire megvédheti az oltás, és innentől kezdve csak nagyon-nagyon ritkán lesz gond a fülével?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi!

Hogy tudod lámpázni? Nekem állandóan elmegy, kimászik az ölemből, nem bírom lámpázni.

Edith! Remélem, nem lesz nagy baj!!! Szorítok!

Timi! Barnus ápr. 17-én lesz 4 éves. Ezért tettük a két gyerek szülinapja közé, hogy együtt tudjunk ünnepelni!

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit, beültetem az etetőszékbe, valamit adok amivel játszik és az a pár perc így gyorsan eltelik. Odahúzom a székét közel a konektorhoz, hogy odaérjen a lámpa. Viszont forgatja a fejét, úgyhogy résen kell lennem mert már egyszer szegényt fejbe csaptam a lámpával. :oops:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Sziasztok!

Beteg manóknak sok-sok gyógypuszit küldök!

A képek szuperek mindkét Edit(h) büszke lehet gyönyörűek a kiscsajok és nagyon huncutok. :lol:

Most nincs erőm írni, mert nagyon fáj a hasam. :cry: :cry:

De azért dobok egy pár képet:

Kép

Kép

Kép

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!
HAzajöttünk a fülorrgégészeti sürgősségről és elég jó híreim vannak. Legalábbis felerészt. A fülével nincs baj, hál'istennek, annyira megkönnyebbültem! A torka viszont nagyon be van gyulladva és váladékozik, mint ahogy a dokinénink is megállapította. Folytatjuk az általa felírt kezelést.

Most csak ennyi vagyok, mert ebéddel elkéstünk a vizsgálat miatt, aztán meg vár a többi munka.

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edit:én a felnőtt spenótot is így csinálom, csak igazi tejjel és zsömlével. :lol:
Virág baba nagyon eleven ez jól látszik a képeken!!!! :lol:

Edith:azért ez jó hír, hogy a füle rendben...a torka meg gyorsan gyógyuljon meg!!!!!Mennek a gyógypuszik még mindíg, nagyon kis huncutbogyó ezen a peluspakolóssorozaton!!!!

Zsuzsi:mitől fáj a hasad???? :shock: Remélem gyorsan elmúlik!!!! :lol: :lol:
Gyönyörű a Szandi még mindíg, és ezek a szemek nagyon szépségesek!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Edith, Kriszta fotósorozata zseniális! Rendesen tud lépegetni a hálózsákjában? Én azért nem használok hálózsákot, mert attól félek, Samu jó nagyokat taknyolna benne... Szorítok nektek, hogy Kriszta minél hamarabb kilábaljon ebből a csúnya torokgyulladásból. Az nagyon tud fájni! Szegény kicsilány...

Szandi fotói is szuperek, nekem az első (a huncut-kalapos) tetszik nagyon. Nagyon szép szemei vannak! Zsuzsi, remélem, hamarosan elmúlik a hasfájás!

És persze mindenrefelmászó Virág továbbra is gyönyörűszép kiscsaj. Tényleg sokat ügyesedett!

Huh, Barbi, ez az éjszakátok is elég durva lehetett, de az jó, hogy Ádám kicsit jobban van!

Samu tapsol - ő most kezdte, pedig mostanában nem is mutattuk neki. A másik kedvenc, hogy ül a földön és forog a saját tengelye körül a lábai segítségével és óriásikat kacag közben. Meg eszeveszetten autózik, tolja maga előtt, húzza maga után, körbejárja, felemeli, eldobja és visszarakja - mindeközben folyamatosan bürrög :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!
Épp rohanásban, úgyhogy bocsi, hogy nem reagálgatok.
Edith, neked utólag is boldog szülinapot!
Betegeskedőknek sok gyógymanó postázva. Úgy látszik megint valami topikvírus kering, minket is elkapott. Dorkának két napja vízszerűen folyt az orra. Reggelre már sűrű volt és csúnya, és alig aludtunk. Illetve én. Sokszor felsírt szinte óránként (Barbi, Edit, rosszalvók anyukái, hogy bírjátok ezt huzamosabb ideig... minden tiszteletem a tiétek!!!) asszem fájt neki valami. Köhécselt is, jó csúnya hangon így levittem a dokihoz. Így nem akartam a 3 napnak nekimenni. Pöttyös a torka és amúgy hőemelkedéses is, kivárásra játszunk. Két napig várunk és ha rosszabbul van akkor elkezdjük az antibigyót. Úgyhogy beszereztük a hosszú 7végére az összes homeós varázsszert, hátha megússzuk. Amúgy ez a nyamvadt vírus bennem is bennem lehet, mára kicsit fura a torkom. Ja és hogy teljes legyen az életem a délelőtti alvásból a Livi is 38 fokkal ébredt. De legalább nem folyik az orra. Még...
Nem tudom mikor tudok jönni, tegnap is pocsék napunk volt. Senki nem kellett nekik CSAK anya. Abból meg ugye egy van a kettőre. Még jó, hogy az embernek két kezet találtak ki... :?

KépKép
kgiulia
 
 


Julcsi:mennek a gyógymanók a lánykáitoknak!!!! :( Remélem győz a kis szervezetük és persze az összes betegeskedő manófalvi drágaságnak!!!!!

Évi:édes lehet Samu ahogy így elszórakoztatja magát és persze titeket!!! :wink: Kérünk képeket!!!
Zsombi új tudománya:puszit dob!!!!! :lol:
Én most szobabiciklizek a torna helyett, ez legalább megizzaszt és ülhetek közben!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, úgyhogy nem tudom, mi volt a mai téma, de a jelek szerint ma éjjel sokáig fönt leszek még: most tettem be a sütőbe az első adag tortát, majd jön a második adag ugyanebből a fajtából (ez 1 tortához kell, a Krisztáéhoz), aztán 1 tepsi süti, majd a felnőtteknek való torta.

Krisztának estére ismét felugrott egy kicsit a hője, de már sokkal jobban viselte, valószínű, az antibiotikum is már kezd hatni. Nagyon remélem, hoyg vasárnapra legkésőbb teljesen láztalan lesz. Ma délután jó volt a kedve, ott játszott mellettübnk a konyhában, pakolászta a játékdobozait, és kukucsizott velük. A cumisüvegkupakokat letakarta a popsitörlő dobozával (mics'a kreatív felszerelés :P :oops: ), majd felemelte és mondta neki: bbbáá. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

NA, most megyek nézzem meg a sülő tortát, aztán meg jövök olvasgatni.
Pusszzzzz...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:akkor jó szórakozást a tortákhoz...tarts ki egyszer csak kész leszel!!!!! :wink:

Én készülök a holnapra :apa megy melózni, de most ugye anyósék itthon lesznek , lesz kihez szólnom napközben!!!! :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti, kitartottam!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A szórakozás része pedig sajnos lejárt.... jön a mosogatás. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Pfujj, mikor lesz már mosogatógépem! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: De lesz, csak az új konyhámban, amiből az idén, jövőben még nem lesz semmi. :P

Máris lejárt a két nap, amit Roland otthon töltött? :shock: :shock: :shock: Tudott tegnap pihenni?
Amint készítettem a második tortát, eszembe jutott, hogy a párod cukrász (is). Gondoltam, leírok neki ezt a "finom kihívást" :wink: :wink: :wink: Természetesen, bárki elkészítheti. Nem a legolcsóbb fajta süti, illetve "hűti" :shock: , de amióta egyszer megcsináltam, István, aki abszolút nem édesszájú, állandóan ezt a tortát követeli.

Hűtőben "sült" torta
(Gyümölcsös zselatintorta)

Hozzávalók:
- 8 tojás
- 6 dl tej
- 400 g cukor
- 2 csomag bármilyen ízű pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 g zselatinpor vagy lap (én a Dr. Oetker port használom- nagyon jó)
- 2 banán, 2-3 narancs, 1 doboz ananászbefőtt (darabos)
- ½ l tejszín (ha nem édesített, ízlés szerint édesítjük.)

Elkészítés: A zselatint beáztatjuk 2 dl enyhén langyos vízbe. Az ananászbefőttet leszűrjük. (a zselatináztatáshoz ezt a levet is lehet használni, de én inkább meg szoktam inni. :P :oops: ), a többi gyümölcsöt meghámozzuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük 200g cukorral és a vaníliás cukorral. A 8 sárgáját simára elkavarjuk a maradék 200 g cukorral és a pudingporral, majd a 6 dl tejjel együtt sűrű pépet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, 1-2 percig kavargatva hűtjük, majd hozzákeverjük a feloldott zselatint. (nem kell megijedni, ha ez a massza esetleg folyóssá válik, majd úgyis megdermed.) Ha jól elkevertük benne a zselatint, finoman beleforgatjuk a tojások habját is, míg a massza egyneművé nem válik.
Ezután egy 26 cm-es tortaformát vagy kerek lábast hideg vízzel kiöblítünk, majd az alját kirakjuk banánkarikákkal. Ezek között maradjanak kis hézagok. A banánra töltjük a zselatinos massza egyharmadát. Ezt megszórjuk darabokra vágott naranccsal (kivit nem szabad használni, mert van benne valami, ami oldja a zselatint), majd újra masszát öntünk rá. Végül ráterítjük az ananászkockákat és bevonjuk a maradék masszával. Folpackkal letakarjuk és 5-6 órát hagyjuk a hűtőben dermedni. Én általában este szoktam elkészíteni, és reggelig hagyom a hűtőben.
Ha megdermedt, egy vékony késsel a szélét elválasztjuk az edény falától, majd a formát (vagy lábast) pár másodpercre forró vízbe merítjük és gyorsan kiborítjuk a tálcára. (ha olyan összehúzós a forma, akkor nem kell forró vizezni.)
A tejszínt keményre verjük, azzal vonjuk be a tortát, a tetejét pedig maradék gyümölccsel tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat mindenkinek!

(Ne ijedjetek meg, ezt nem most komponáltam, már meg volt írva nekem. Csak javítottam. :P )

Na, most megyek, vár a mosogatás. :x :x :x :x :x :x :x :x

Jó éjt! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Edith:elmentettem a receptet, köszi :lol:
Nem volt álmos a Roland, aludt bent, csütörtökön azért biztos ami biztos szundizott délután a Zsombival . :P
Jó munkát neked mára is!!!!Kitartás!!! :wink:
Kriszta hogy van????
:roll: És a többi beteg manó???? :shock:

Ibolya:????Jól eltűntél!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Sziasztok!

Márti,köszönöm a hiányolást.Jól vagyunk,semmi bajunk,de mióta tavaszi szünet van azóta jóformán nem vagyunk itthon.A párom is itthon van velünk,ugyhogy már többször azt hittem,hogy hétvége van.Esténként alig győzlek benneteket visszaolvasni,de reagálni már semmi erőm.Az egész napos séta és a friss levegőn lét teljesen kiveszi az össz.erőmet,már 10-kor sokszor alszom.Ugy látszik pótolom az elmúlt hetek alváshiányát.Szerdán "csak"csavarogni voltunk a városban,nézelődtünk,sétáltunk.Azt mikor hazajöttünk utánna még elsétáltunk itt vecsésen a cukiba/ami oda-vissza még 1 óra/.Csütörtökön meg elmentünk kirándulni a János hegyre.Fogaskereküvel fel a végállomásig,majd onnan a kisvasuttal át a kilátóig,mindezt persze babakocsival,mert háti hordozónk nincs,a kilátóba már nem volt erőnk felmenni,de nem is baj,mert ott már olyan erős szél volt,hogy a lánykám és a férjem majdnem megfagytak.De azért ők még libegőztek is egyet oda-vissza majd lesátáltunk normafáig.Na ott már buszra szálltunk.Azért még hazafelé beugrottunk a szoborparkba,még nem volt elég a sétából.Pénteken nem voltunk sehol,mert du. egy ismerősünk apukájának a temetésére kellett mennünk."Csak" a Lurdy házba ugrottunk be-apának egy házimozit venni- meg hazafelé egy babaszobás csajszihoz bicajra gyerekülésért.Hát nagyon kiváncsi leszek,hogy megmarad-e benne a Gergő,mert tegnap csak ugy itt a konyhakövén beleültettem és torka szakadtából ordított.
A húsvéti nagytakarítást igy hanyagoltam-a párom szerint nálunk amugy is mindig tisztaság van :roll: csak az ablakokat kéne megpucolni.De kedvem egy szálse,majd ha vége a tavaszi szünetnek jövő hét csütörtökön ,talán akkor.
Ugyhogy nem fenyegetésképpen irom,de addig ne nagyon várjatok,szerintem nem igen leszünk itthon. :lol:

Ne haragudjatok,de most nem válaszolok senkinek,mert nem akarok senkit sem kihagyni,ezáltal megbántani,viszont annyi időm nincs,hogy egyenként mindenkinek irjak.

puszi mindenkinek,és ha addig nem jönnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!
bibolya
 
 


Ibolya:szép kis kirándulásokat tesztek!!!! :wink: De ez a jó, hogy már ilyen kellemes az idő!!!!

Samunak boldog hófordulót!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Samunak boldog hófordulót!

És most segítségért jöttem. A csajok nincsenek jól. Livinek most is 38,3 a hője. Tegnap dokinéni azt mondta, hogy várjak két napot az antibikával. Ami alapján holnap kéne nekik elkezdeni adni, ha hirtelen nem gyógyulnak meg. DE! Livi egész éjjel kb. óránként felsírt, lázas nem volt ugyan. Tele van mindkét gyerek trutyival. De nem csak az orruk! Hanem ahogy köhögnek az egész torkuk meg mindenük. Hallom, ahogy köhögnek, nyelnek. De annyi van... Szóval ijesztő. Nem látok esélyt arra, hogy holnapra hipp-hopp jobban legyenek. Szerintetek kezdjem el ma adni az antibikát? Nem tudom mit csináljak. Nem akarom őket tömni ilyen bivaly gyógyszerekkel, de nem hiszem, hogy nélküle jobban lennének. Viszont az én aggódásom miatt sem akarom tömni gyógyszerekkel, mert lehet, hogy ha bízok a gyerekek szervezetében legyűrik ezt a valamit. Ha valaki erre jár írjon valamit. :cry:

KépKép
kgiulia
 
 


Jó reggelt!

Julcsi, szerintem kezd el adni. Az a baj, hogy ez a sok trutyi bennük könnyen a fülükre, vagy a tüdejükre húzódhat. És valóban nem sok esélye van, hogy holnapra jobban lesznek.
Érdekes, most az Ádám sem lázas, csak hőemelkedése van. De taknyizik rendesen.

Mennek a csajoknak is a gyógypuszik.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Julcsi,
szerintem kezd el adni neki az AB-t.Melyiket írta fel a doki?Mondjuk én már adtam volna egyből,amikor már sűrű váladék folyik a nóziból és láz is van.Ahogy a Barbi is írta rámehet a fülére meg a tüdejére.Köptető sem ártana,ha úgy érzed mélyről jön a váladék.Éjszakára meg köhögés csillapítót adjál.Mert az egyikőtöknek sem jó,ha nem tudnak aludni.Gondolom orrcseppet azt kapnak,ha nem akkor azt is adjál mindenképpen!Nyugi túl leszel rajat,csak ügyesen!Gyógyítgasd a drágákat,mennek nekik is a manócskák!
Puszi
Timi
timiban
 
 


Igen, Barbi én is így gondolom. De asszem ilyenkor nem vagyok 100%-ban beszámítható (aggódom) azért kérdeztelek titeket. Köszi, hogy írtál.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Samunak nagyon boldog hófordulót!

Julcsi: szerintem is kezd el adni a gyógyszert. Én is ellene vagyok, de vannak helyzetek amikor muszáj.

Taknyos, köhögő babások: nem próbáltátok még a Fenistil cseppet vagy Calciumsandos pezsgőtablettát (negyedet)? A sógornőm gyerekdoki mellett volt évekig ő ajánlotta. Szerintem a Szandi ezért lett ilyen gyorsan jól. Mind a kettő egy kicsit nyugtat is, én alvás előtt adtam neki.

Márti: délután megjött, ettől fájt a hasam. De komolyan mondom ennyire még soha nem görcsölt. Gyógyszer persze nem volt itthon, a Ferkó meg dolgozott. Még szerencse, hogy a barátnőm felszaladt és hozott nekem.

Ti még forraljátok a vizet a tápszerhez? Mennyi idős korig kell?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Sziasztok!

Julcsi, mikor Samu taknyija nagyon besűrűsödött és megsokasodott, akkor én felhívtam a dokit, h mi legyen - ő felírt egy olyan orrcseppet, ami rendesen feloldja a trutyit. Esetleg valami köptetőt használsz?
Fontos különbség: nálunk nem volt láz és köhögés...
No orrcsepp + orrszívás (és gondolom a gyerek immunrendszere) hatására másnapra elmúlt a sűrű trutyi.
Ha lázas lett volna és köhög is, akkor biztos, hogy elkezdtem volna az antibigyót.

Ibolya, az azért nagyon jó, hogy ilyen sokat jöttök-mentek. gyerkők biztos nagyon élvezik. Ja, és Gergő a bicajra szerelt cuccot tutira élvezni fogja, ne aggódj!
Lépek,
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Megint és csak Julcsinak egyből elküldetem az üzit,hátha segíthettem neki valamiben!

Apa este megérkezett! :lol: Mégis eljött az IC-vel,mert "csak" 350-nel volt drágább a jegy!(mondta is,hogy az 3 sör :lol: )
Sokat mesélt.Teljesen más világ van ott,mint egy közkórházban.Mindennap van plasztikai műtét,de elég széles szakterületen tevékenykednek.Pénteken már bemosakodhatot és leműszerelhetett egy arc plasztikát.A dokikkal egyenlőre jól kijön,na meg a kolléganőivel is.
Remélem minél hamarabb utána tudunk menni.

Ibolya,
kellemes időtöltést és kirándulást a szünetre! :lol:

Évi,
Samunak boldog hófordulót!

Edith,
hát nem semmi vagy!Éjjelig sütni!!!Én meg is halnék az biztos!Legtöbbször már 9 kor hív az ágy!
Remélem Kriszta már jobban van!

Márti,
akkor ma is apa nélkül vagy?Hamar elröpült a két szabadnap!Szonival együtt festitek a tojást?Várja már a nyuszit?
Most hívott a párom,hogy felemelték a DM-ben a 3-as tápi árát.Új a csomagolása is és 2100 ft!(őt küldtem el vásárolni,mert tegnap elfelejtettem egy két dolgot!)Szerintem így már nem éri meg!Bár fogalmam sincs a többi 3-as mennyibe kerül.

Mindenkinek szép napot és jó tojásfestést!
Puszi
Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi:mi tegnap vettünk tápit, igaz 2-est , nem is néztem a 3-ast , de ez ugyanannyi!!!! :shock:
Vettünk 4 hungarocell tojit azt most festi a drága, holnap meg igazit festünk reggel, de csak párat, a családnak másra nem számítunk, hétfőn úgyis megyünk apukámhoz.
Várja a nyuszit, azt hiszem anyóskám a kertben akar tojikat elrejteni, tavaly is egy kis fészek szerűt csinált :lol: :lol: :lol: , de most már jobban élvezi.
Adtak pénzt, nem tudom minek :roll: , de így vettünk a nevükben nyári pizsót meg nyári sapót a gyerkőknek azt kapják tőlük.
Amúgy nálunk sem dívik az ajándékozás, persze egy kis nasit gondolom kap a Szoni is és kész.

Zsuzsi:én 1 éves koráig forraltam a Zsombinak, Szoninál is így csináltam.
Akkor nincs nagy gond, mármint a hasfájás miatt!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Julcsi!

Szerintem is add a csajoknak a gyógyszert. Meggyógyulni szerintem nem fognak hamarabb, de a szövődményektől megvéd. (fül, tüdőgyuszi).

Márti!

A DM-es sima 2-es táp átmegy szerinted MAM2-es cumin? A Milumil 2 nem folyik át, volt egy mintazacsim, kipróbáltam. Használ valaki banános vagy vaníliás tápot? Mi a tapasztalat?

Zsuzsi!

Szandi gyönyörű és tényleg kis husikás lett.

Én nem forralom a vizet már, Óbudai babavizet adok Virágnak simán.

Betegeknek jobbulást! Gyógypuszit küldök!!!!


Lépek takarítani, sütni, sonkát főzni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit:én azért nem veszem a hármasat mert az ízesített, Zsombi a MAM2-vel eszi és nincs gondunk vele, simán megeszi.

Én is küldüm a gyógymanókat :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D remélem odaér mindenhova!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi:és a fenistil csepp miért jó a náthára?????

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Hű, esélyem sincs, hogy mindent elolvassak.

Kriszta ma reggelre nem lázasodott be, még hőemelkedése sem volt, de azért látszott, természetesen, hogy még nincs jól. Most alszik, István elment még megvenni ezt-azt, én pedig főzök ezerrel. Úgyhogy nem tudok többet írni.

Minden betegeskedő babónak jobbulást.
Julcsi, szerintem is adhatod most már az AB-t, nehogy nagyobb gond legyen ezután. Mellette viszont szrintem jó kiegészítők a homeós bogyók.

Na, puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Na, csakúgy mint a Timi, én is gyorsan elküldtem az irományomat a Julcsinak, aztán elszaladtunk vásárolni.
Én nem tudom, de horror pénzeket tudok otthagyni a zöldségesnél. Igaz a drága baromi sok gyümölcsöt és zöldséget eszik, de a fizetésünk rámegy.

Drága Samu, boldog hófordulót!

Én sem forralom már a vizet, a Szentkirályit issza.

Én vettem a múltkor Beba tápit vaniliásat. Bejött neki, szerintem finomabb is volt. De most megint inkább a bifiduszosat vettem, hátha az antibigyót miatt használ is valamit. Vagy ez csak beetetés? Fene tudja.

Timi, de jó, hogy ennyire szereti a párod az új munkahelyét. Az István februárban váltott, és nemcsak a pénz miatt éri meg, de már azért is, hogy nem idegroncsként jön haza. Igaz sokkal-sokkal többet dolgozik, de valamit valamiért.

Zsuzsi, a Calcium Sandoz miért jó a náthára?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Mártikám,
csak rémhír volt a tápi kérdés!A párom,a drága Humanat vett! :evil:
3 dobozzal!!!!!!!!!egy dobozban csak 650gr van,szóval jóval drágább! :evil:
Többet nem küldöm tápit venn! :shock: De egy mentsége van,hogy állítólag nem volt másmilyen!
Hannának bejön ez az ízesített!Mondjuk több kell egy adagba,mint a gyógytápiból,mert sokkal nagyobb a mérőkanala,ezért hamarabb el is fogy!De azt már úgysem kapnánk meg olcsóbban,úgyhogy marad a DM-es.majd a Humana után! :shock: :?
Nekem a Rebivel kell tojást festenem,már nagyon várja.Mi du.festünk,sokat szoktunk,mert mindenki szereti a főtt tojást!Locsolót nem igazán várok,elég ha a kis családom ffi tagjai meglocsolnak!

Én már sima csapvízet adok Hannának,kb.2 hónapja!Asszem a többieknél is így volt!Lehet,hogy a tejet is lassan bevezetem,hisz már 16 hónapos lesz,és a tejtermékekkel sincs gond!

Julcsi,
mi van a lányokkal???

Puszi
timiban
 
 


Hát persze, a lényeg lemaradt.

Az Ádám baromira köhög. Adom neki pár napja a Lándzsásat. De van itthon Mukopront is.
Az egyik ugye köhögéscsillapító, a másik köptető. Adjam neki a Mukoprontot napközben, és a lándzsásat este? Vagy ne adjam a kettőt együtt? Vagy melyiket? HELP!

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi,
mire váltott István?Most hol melózik?
timiban
 
 


Barbi,
kerülgetjük egymás írásait! :? :roll:
Mind a kettő köptető,de a lándzsás utifű nem annyira erős.Ha úgy érzed sok a váladék és nehezen tudja felköhögni inkább a Mucoprontot adjad pár napig,aztán a lándzsásat.Este egyiket se,mert egész éjjel köhögtetni fogja!!!!Köhögés csillapító,ami estére jó az pl. a Sinecod!

Pusz
timiban
 
 


Timi, köszi.
Persze köhögéscsillapító nincs itthon és ez az idióta doki nem is írt fel semmit. :x
De akkor legalább ennyivel is okosabb lettem.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Ja, a kérdést nem is láttam.
Ugyan úgy burkoló, csak egy másik cégnél. Emberi főnökkel, több pénzzel és vele együtt több munkával. De ő osztja be az idejét, rábíznak mindent, nagyon szereti.

És még valami, a Mukoprontból hányszor adjak egy nap?

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi,
Mucopront 2-3x1/2 kávéskanálnyi(kb.2-3ml,ha gyógyszeres kanállal adod)de 4 óra után már ne adj.Vagy max 5,ha későn alszik el.Homeosba is biztos van köhögés csillapító,vagy az aloe termékek között.


GYEREKEK A HANNA ELINDULT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TETT PÁR LÉPÉST EGYEDÜL!ELŐSZÖR APÁHOZ MENT 2 LÉPÉST,MAJD HOZZÁM IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
timiban
 
 


Timi, NAGY-NAGY GRATULA HANNA BABÁNAK!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Nagyon ügyes!!!! Ugye, ugye, hogy igyekszik ő is? :wink: :wink: :wink: Csak, gondolta, kihasználja jól az időt: úgyis lesz ideje egész életében két lábon járni!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én még sehol sem vagyok. :( :( :( Kaják készen, Kriszta lefektetve, a süti félig készen, még egy glazúrt kell rá készítenem, aztán meg a két tortát kidíszít Kép . eni. Majd mosogatni, rendet rakni, aztán megfürödni. Szerintem valamikor hajnalban majd én is lefekszem! :cry: :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (Amúgy még István sincs itthon, mert elment zenélni. :( ) Tojásfestés már holnapra marad. Igaz, hoyg gyorsan megy majd, mert valami mintás celofánnal fogom őket bevonni, amit direkt tojásoknak árulnak. Nagyon jól néznek ki. Krepp-papírral is akartam festeni, de azt még meglátom, hoyg lesz-e időm rá.

Julcsi, hoyg vannak a lányok?
Barbi, Ádám?

Kriszta nyamvadt. Nincs hőemelkedése, de nem bír ennii rendesen, és annyira fárad, hoyg csak. :( Még mindig nagyon remélem, hogy holnapra még jobban lesz. Azért a járást kegyetlenül gyakorolja, és már cipővel is megtesz jónéhány lépést.

Samunak Boldog hófordulót! :)

Víz: én még főzöm Krisztának, de hamarosan áttérek én is a flakonos ásványvízre és azt már nem fogom forralni.

Lehet, hoyg kimaradt valami, de ne haragudjatok. Muszáj mennem. És azt sem tudom, mikor jövök legközelebb, ezért mindenkinek nagyon Boldog Húsvétot kívánunk mindhárman! :)

Kép .
Kép .
Jó éjt mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Bocs', nem vettem észre, mi történt, csak miután elküldtem. :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Timi, délelőtt pont egyszerre írtunk. Pedig mielőtt elküldtem frissítettem. Szóval neked is köszi és nem bunkóság miatt nem reagáltam neked. De ezt úgyis tudod.
És persze a többieknek is köszönöm!!! Ma elkezdtem adni az antibikát. Stodalt kaptak az eddig is meg most is bevált köhögésre. Livi többször lázas volt, Dorka szerencsére nem. Viszont tele van az orruk. Na meg néha gondolom a torkuk is fáj. De remek, mert én is vacakul vagyok. Ma jöttek anyósomék húsvétolni, hoztak a csajoknak ajit. Amin meg is lepődtem, nálunk nem volt szokás ilyenkor az ajándék, max.a csoki. Holnap megint bejelentkeztek és hétfőre is jönnek rokonok. Mindenkinek mondom, hogy vírusosak vagyunk, de nem hat. Ők vállalják a vírus elkapás lehetőségét, de meg nem fordul a fejükben, hogy esetleg a gyógyulás után jöjjenek... Mert én bevallom, fosok kicsit nehogy valaki hozzon egy új fajta bacit.

Timi, GRATULA HANNA BABÁNAK AZ ELSŐ LÉPÉSKHEZ!!! Megvárta apukáját a nagylány. Amúgy hová tűnt a vonalzód?

Barbi, Ádám, jobban van? Amúgy homeós köhögéscsillapító a Stodal is. De vettünk egy új homeós könyvecskét (vagy mit). Ha leírod pontosan hogyan köhög Ádám (száraz, hurutos, köpetes, akármi) keresek neked benne homeós szert.

Edith, tarts ki. Előbb utóbb csak kész leszel. :? :lol:

Márti, fenistil csepp lazítja a nyálkahártyát, ezért gyorsabban oldódik (vagy mi) a cuccos. Vagy legalábbis valami ilyesmi rémlik. Amúgy hogy bírod a Roland nélküliséget? Remélem jól telt a napotok.

Zsuzsi, hasfájáshoz kitartás. Én is szeretem amikor itt a mikulás... Amúgy nekem ez volt az egyik legszebb dolog a terhességben. Kilenc hónap mentesség... :? :lol:

Edit, Virág alvása változatlan? Gondolom írtad volna, ha megjavul az alvókája, de gondoltam rákérdezek.

Ibolya, jó csavargást!

És kellemes húsvéti ünnepeket mindannyiótoknak!!!!!!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Timi:nekem is ez jutott egyből eszembe, hogy a Hanna megvárta jóapját az első lépésekkel!!!! :lol: :lol: :lol: Nagyon kedves tőle!!!! :wink:

Julcsi:köszi a fenistiles infót.
Jó napunk volt, szerencsére apukám délután eljött.Nagyon nyűgi volt Szonó nem aludt napközben, Zsombit felverte a hisztijével a délutáni szunyából, úgyhogy nagy mázli, hogy ketten voltunk rájuk!!!! :roll:

Edith,Edit:jó szülinapozást mára és várjuk ám a képeket 8) :wink: !!!

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!!!!


Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép

Kép


PUSZI

TIMI
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Mégegyszer Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk az egész családom nevében minden topiclakó babának,mamának és az egész családjának!!!
bibolya
 
 


Találtam egy pár számomra szép képet,veletek is megosztom:
Kép Kép Kép Kép
bibolya
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?