Új privát üzeneted érkezett!

Zsebi: -) Arra gondolj, hogy még csak pár hetesek lennének, ha "időben" születnek. Már így is nagy szó tőlük, ha 4 óráig kibírják evés nélkül. Ha nincs más, csak tejci, akkor annyiszor etesd őket és annyi ideig, amíg ők akarják. A védőnőnek van amúgy gyereke???? Mert általában ők szoktak ilyen butaságokat mondani.

Dkata :-) A legjobb a masszírozás és sajnos ki kell tapasztalni, hogy melyik "csodaszer" használ neki. No meg arra is figyelni kell te mit ettél.
NAP-HOLD masszírozási technika: babát hátára fekteted a lábad közé, magad felé. Pocijáról leveszed a pelust és jobb kezeddel balról jobbra (óramutató járásával megegyezően) enyhén masszírozod. Kb. 8 órától indulsz 3-ig. Ez a "NAP". Ezután balkezeddel csinálod ugyanezt csak most 10-11-től 5-ig. Ez a "HOLD". Felváltva masszírozod mindkét kezeddel 3x, majd a kicsi lábát behajlítva felnyomod a hasára és 2-3 másodpercig ott tartod. (Van, hogy ilyenkor hatalmasakat pukizik. :D)
Majd kezded előlről. Ez mehet így max. 10 percig. (Nem tudom napi hányszor lehet, de ha 6x eszik, szerintem lehet 4-6x is az evési szünetekben.)

Melcsi :-) Nahát Emese micsoda kishölgyike lett és milyen vagány a motoros képen. Arra gondolj, hogy azért még ő is érik, okosodig a pici megszületéséig. Szerintem jó az, ha a kicsit együtt megfürdetitek, maj ő elmegy aludni és utána csak Emesével foglalkoztok. Ő már nagyobb, neki kijár, hogy kicsit később megy aludni.
Emese csak veled hajlandó elaludni? Mert esetleg a párod is besegíthetne és fokozatosan átvehetné ő az egyik baba altatását.
[/b]

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Zsebi! Én nem is láttam, mit írtál a védőnőről, tök vééletlenül kérdeztem az evést. Mi a baja a védőnőnek? H túl sokszor esznek éjjel v nappal? szerintem pont jól esznek, én azon agyalok h az enyémnek kellene többször, főleg h egyszerre nem eszik annyit mint a tieid és éjszaka hosszú a kihagyás.
A védőnő meg inkább hallgatn ha segíteni nem tud... Az enyém mindig megijeszt, bár rendes csajszi. Nálam minden héten itt ül 1 órát... :cry:

dkata
 
 


Woodi! Köszi a masszázstippet, van is egy ilyen könyvem, csak ilyen profi szinten nem alkalmaztam még. A páromat meg elküldtem a gyógyszertárba, hozzon valami "csodaszert". Pedig ma szopi közben levettem büfizni, mégse elég. Órákkal evés után is tiszta levegő a gyerek...

dkata
 
 

 
 

Ja és én már semmit nem eszek... Sonkás kenyér, húsleves, hús-krumpli... kb ennyi.

dkata
 
 


zseboroszlán írta:hogy valamit rosszúl csinálok hogy két és fél hónapos gyerekek napközben még háromszor esztenk. Szerintetek?

szó szerint érdekel, hogy mit gondolok??? LŐDD LE!!! vagy megtegyem én???

ez akkora, de akkora baromság... normál ember egy nap 5ször eszik, ez lenne a normális, erre kellene a gyerekeket is nevelni...
Máté 4 hós koráig 2-2.5 óránként szopott, na és???
(egyébként meg az 5szöri étkezés ca. 3 óránkénti étkezést jelent... mert mondjuk 7-10-13-16-19... majd alvás)

tudom, hogy előszeretettel hangsúlyozzák, hogy ennyiszer meg annyiszor kellene enni... de ez annyira egyénfüggő felnőtt korban is nem?
én pl. ha 3 óránként nem eszem éhes leszek, ilyen vagyok.. a párom meg simán bírja akár estig kaja nélkül.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
a védőnőd szerint hányszor kéne enniük a csöppségeknek?
Ne haragudj meg érte de szerintem nem normális az a nő!
Nekem Ákos 6x 7x evett .
nekem a kórházban is azt mondták hogy 3 óránként etessem meg mert kis súllyal született (2670g), max éjjel evett csak akkor mikor kelt, és így szépen gyarapodott is, jobban mint most :cry: !

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a szavakat. Ezek szerint megnyugodtam hogy nem velem van a gond. A védőnő a tehressgem alatt is bebizonyította hogy hülye már bocsánat. Akinek az a fő kérdése hány gyerekágyat veszünk arra no comment. csak olyan rossz volt hallgatni. :(

Nálam ez úgy van hogy mindig akkor esznekmióta elérték a 3 kg-ot amikor akarnak és mindig is szépen gyarapodtak. Éjjel egyszer öt és fél órát szunyokálnak majd 4-et majd három óránként napközben. Így jön kia a npi 7 étkezés de van hogy 6.

Na akkor megnyugodtam megyek is csucsulni.

Puszi szép álmokat.

Ja Erika! Gratulálok az egy törühöz. :) :) Ezúttal is elmaradtak az ikrek, de a lényeg hogy van!!!!!
Gimeshez mikor mégy?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
én azt tudom javasolni a jövőre, hogy ha majd partnerek lesznek, akkor napi 5 alá nem menjetek evésszámot illetően (pont a 5szöri étkezés miatt, de van olyan gyerek, aki 4szer eszik, akármit csinálsz vele)...
de ilyen korban a 6-7-8 alkalom még teljesen jó, csökkenteni szerintem külső ráhatással nem kell - én nem vagyok a híve a próbáljuk meg a 3 órát 4re kitolni taktikának. Az éjjel úgyis idővel automatikusan ritkulni fog, nappal meg nincs értelme.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én se tologatom a napközbeni evésidőt, max. ha kicsit később ébred, akkor csúszunk. De mivel az éjszakai alvás megnőtt, hirtelen kimaradt 1-2 étkezés, így is erőlködöm, h 6 alá ne csökkenjen, délután már elég sűrűn eszünk. (Bár akkor már kevesebb a tej, lehet h ez nem is baj.)
Orsi! Ma a gyermekem (mérleg szerint) 190 gr-ot szopott, és most a balból is sikerült 140-et!!!! Ilyen még soha nem volt! Az összes tanácsotokat kombinálom, és próbálkozom, remélem marad ez az állapot! És nagyon köszönöm mindenkinek! Ha látom h eszik, olyan nyugodt vagyok! :lol:

dkata
 
 


dkata írta:Orsi! Ma a gyermekem (mérleg szerint) 190 gr-ot szopott, és most a balból is sikerült 140-et!!!! Ilyen még soha nem volt! Az összes tanácsotokat kombinálom, és próbálkozom, remélem marad ez az állapot! És nagyon köszönöm mindenkinek! Ha látom h eszik, olyan nyugodt vagyok! :lol:

ügyesek vagytok nagyon!!! Látod, menni fog ez :)
nyugi... maradni fog ez az állapot, ne görcsölj rajta.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,

De igen, libabőrszerű pöttyök. Kicsit halványabbak már, a dokink szerint ételallergia, adok rá Ca-t. De szerintem is inkább Neked van igazad! :)

Melcsi :)
Jobban tátog már, de nagyon változó, mikor mennyit eszik. Ma pl. reggeli szopi, de. 100g gyümi+Sinlac, ebéd 170g husis főzelék (ezt keveslem egy kicsit, mert ebéd után kb 2 óra múlva megéhezik), du 250g gyümi (gabonás), majd 5-kor husis főzelék kb 120g, majd este 100 g gyümi+5 nagy kanál Sinlac+szopi.
Szóval ma pl. jól evett. És ha kedvére való a kajcsi, akkor eszik rendesen. :)

Lányok,
Ti mikortól adtatok a pöttömöknek cukros babakekszet? (mindegyik cukros ezért kérdem)...

Orsi,
Megkaphatnám a receptet a cukormentes tortához?

Még jövök...

KépKép
unique
 
 


Kriszta :)
Kaja: nem gondolnám, hogy én erőltetem a kaját, mert ha hisztis, mindent a szájába vesz, akkor nálunk egyértelmű, h éhes. De mostanában kicsit lazábbra veszm.
Az adagja??? Hát, biztos nem annyi, amennyit kér, ha 1 óra múlva újra éhes... :)
Máté mennyit iszik napközben? Laura szinte alig... :( Most félig csőrös-félig cumis üvegből próbálkozom, kicsit nagyobb sikerrel (50ml/nap), de még ez is nagyon kevés. És a napi 2x szopi nem hiszem, h elég neki...
Milyen homokozót vettetek? Mi fábólit, fa tetővel.
Laura sem komálja a túrót, ne aggódj. :) Sőt, a joghurtot sem. A Hipp-es cuccok meg tele vannak cukorral... :( (túrós, joghurtos)
Hogy álltok az alvás-projekttel?
Máté hányszor alszik napközben? Én most próbálom Laurát az ebéd utáni alvásra szoktatni (lévén, h reggel 8 - 8.30- körül kel mostanában, így max. 11-től tudna aludni, de akkor meg délután nem tudom elaltatni), de mivel csak 1,5 órát alszik délben, estére hulla fáradt :( Nincs középút??? :(

Renoka :)
Hogy vagytok? Írj Hannáról, ha van egy kis időd!!!

Lányok,
Tényleg, nem lenne kedvetek egy talihoz? Hátha Orsiék is el tudnának jönni... :)

Puszi mindenkinek

KépKép
unique
 
 


Zsebi :)
Még a szopi-témához: Laura is annyit evett és akkor, amikor éhes volt. 5 hónaposan óránként szopizott. na bumm.
Viszont egy hetes kora óta átalussza az éjszakát (kisebb- nagyobb kihagyással), jelenleg max.2x kel és gyors szopi után egyből visszaalszik.
Hülye a védőnőd, szerintem is. Az a gyerek, amelyik 5 órát kibír éjjel szopi nélkül, az jól van lakva, kérem szépen. És kiegyensúlyozott. :) Ne aggódj! Mindent a legjobban csinálsz! :)

Kata :)
Én is gratulálok a szép szopi eredményhez! Nem semmi ám ennyi idősen! (mármint a Pöttöm)

Stella????

Norka???

Puszi
Puszi

KépKép
unique
 
 


unique írta:De igen, libabőrszerű pöttyök. Kicsit halványabbak már, a dokink szerint ételallergia, adok rá Ca-t. De szerintem is inkább Neked van igazad! :)

Lányok,
Ti mikortól adtatok a pöttömöknek cukros babakekszet? (mindegyik cukros ezért kérdem)...

Orsi,
Megkaphatnám a receptet a cukormentes tortához?

ha libabőrszerű szerintem nem ételallergia, az tipikusan csalánkiütéssel, vagy tűszúrásszerű - de nem kidudorodó- élénkpiros pöttyökkel járt (ami kicsit hasonlít a melegkiütésre).
ha vándorol a testén majd még akkor tuti az a vírus, amiről írtam.

cukros babakeksz??? van olyan, amiben nincs?
én a tejet meg a tojást figyeltem csak kekszekben.

a torta nem cukormentes, hagyományos piskóta az alja, abben meg van cukor.
a teteje - én nagyon csak érzésre csináltam, hogy még kenhető állaga legyen. szóval az túró (áttörve)m joghurt, és a mienkben hipp-vilmoskörte volt - ez édesítette....
olyan kőrözött állagú legyen.
szóval ezt kentük rá a piskótársa, majd habzsákkal még 1-2 díszítés. (tehát a túró itt nincs megsütve)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


unique írta:Lányok,
Tényleg, nem lenne kedvetek egy talihoz? Hátha Orsiék is el tudnának jönni... :)

rajtunk nem múlik.... ha június közepéig, vagy aug. vége után lesz, mi ott leszünk :D
a köztes időszakot 100%ra nem mondanám, mert az Lilifüggő :D :D :D
(de magamat ismerve 3 hetesen is elindulnék vele... hiszen csak 1 gyerek :D a másik kettő meg már önjáró - túlságosan is)

jajj... tegnap volt 1 aranyos story. Összefutottam 1 ismrőssel, kérdezte "első baba" mondom, nem, harmadik... "Ó a másik kett biztosan nagyon jó gyerek akkor, nem az a hektikus fajta" mondom, nem igazán elülősek :lol:
erre hitetlenkedett...

majd összefuttunk a játszón és szembesült a fiaimmal, és megjegyezte, hogy "tényleg nem túl elülősek :D :D :D"

ha helyszín kutatunk... nekem valami bekerített lenne jó. Mind1, hogy játszótér, vagy játszóház, vagy akármi, de legyen kerítés :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebike!
Felakadt a szemem, többször is elolvastam, mire felfogtam amit a védőnődtől idéztél :shock: Azon gondolkoztam, hányszor is evett Pörike ilyen idős tájban? Hát 3x legalább, napközben(+ reggel, meg este, meg még 11 körül egy kicsit). És azt se kell figyelmen kivül hagyni, hogy korábban jöttek, még nem lennének ennyi idősek.
Miért van ennyi hülye védőnő ebben az országban, ahol állitólag kiváló a képzésük és a hálózatuk :?: :?: :?: A mieink sincsenek toppon(nekünk a mostani a 3. a terhességet is beszámitva, itt mindig módositják a körzeteket)
Igen. lemaradtál, azt mondta a Győrffy Mátyás, hogy fiu. Jövő héten megint megyünk hozzá, de persze akkor biztos, mikor kibujik :wink:
Unique!
Szerintem minden babapiskótában van cukor. De ebből azért nem lesz óriási baj, elég mondjuk napi 1 darab, és abba nem fog beleszuvasodni... Inkább a többi ételére figyelj, pl. a gyümölcsbe ne, stb
Alvásról: fokozatosan be fog állni, nálunk is hetekig eltartott mire kialakult, hogy en aludjon el már délben az ebéd közben. Ha kihuzod olyan 1-ig kb (persze nem most még), akkor alszik mondjuk 3-4-ig, akkor kibirja szépen estig.
Orsi!
Pöri pl. már hónapok óta csak 4x eszik, egyszerüen nem fér bele több, mert 8 körül kel, fél 9 mire reggelizünk, és este fél 8 a vacsora. Persze azért van 1 kis nass néha, turórudi vagy mostanában bioköles formájában a délelőtti játszóterezés alatt.
Woodi!
Hát épp az a gáz, hogy ketten altatjuk, vagyis fürdetéstől mindketten Vele vagyunk, aztán ha egyikünk nincs valamiért, akkor nagyon tud ám morogni.Vészjósló hangon hivja a hiányzó szolgát :lol: Hallani kéne azt a hangsulyt olyankor :lol: :lol: Viszont az ugy megy, hogy mikor megvolt a zsákbababa, meg a tentebaba, szépen berakjuk a kiságyába, és Ő egyedül alszik el, nem kell Mellette ülni vagy ringatni. Azt hiszem az is lesz a megoldás, hogy a kicsit rakjuk majd le először, mivel neki is kijár majd hogy mindektten részt vegyünk benne, Emese meg majd asszisztál, Tőle kitelik :lol:
Tali.Én is benne vagyok, az Orsi által javasolt bekeritett helyszin nagyon megfelelő lesz. Pl. valami kellemes kis uniós játszótér a jó időre tekintettel, azok veszélytelenek még a nem elülős tipusuaknak is :lol:
Kata!
Látom nagyon ügyesen hasznositod a szopis tanácsokat!
Viszont a hasfájás az olyan rossz! Mátém volt ilyen, kb 3 hónapos koráig, és az esték voltak rendkivül nehezek. Még jó hogy az éjjeli nyugalmat nem zavarja a pocak. Szerintem majdnem mindegy mit eszel, ha 1x hasfájós, akkor az. Az enyém tápszeres volt, mégis fájt a pocak. Viszont bevált az, hogy a karunkon hasrafektettük, ugy lógott mint 1 kiskutya, ugy sétáltunk, és olyankor jobb lett.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok

Zseboroszlán
doki: most voltam nála 28-án, és majd csak 18-án kell újra mennem sajnos :cry: , most szerencsére moziztunk és sajna így csak 18-án mozizunk újra!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kata :D
az jutott még eszembe, hogy nálunk hasfájásra az infacol vált be.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi!
Gartulálok akkor így utólag is a kispasihoz. :) Akkor nálatok egy fiú egy lány egy fiú a leosztás. :) :lol:

Erika!
Hát az bizony még odébb van hogy lássad a pöttyödet de hamar eljön meglátod. Tök jó hogy babás vagy megint. :)

LÁNYOK!!!!
Úgy látszik az én kicsinyeim nem hagyják hogy egy hülye védőnő leszurja a mamijukat hogy mennyit esznek. Most éjjel fél kilenckor ettek utóljára és én csak lestem és vártam hogy kelljenek de fél hatkor volt csak ébresztő
:shock: nem mondom jólesett ennyit aludni. Persze fél háromkor felkelltem fejni, de 20 perc volt az egész. Remélem ma megismétlik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
SZUPEREK!!!!
Levi ca. ennyi idős kora óta alszik éjjel :) 9 hetes volt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Jajjaj Zsebi, ne fájditsd ilyenekkel az én szívemet :):):):):) Már irigyelni sincs erőm.....sőt, megpróbálom el sem képzelni milyen is lehet egyben aludni ennyi órát.....

A védőnődre nem érdemes az idődet pazarolnod szerintem.... Korábban említem már hogy Máté nyáron, mikor már elmúlt 3 hónapos is, napközben volt hogy óránként szopizott, de nálunk mindenképp legalább 8x evett-igaz, ebből 3 éjszakára jutott.

Kata,

Sajnos Máté soha nem szopizott kizárólagosan, egészen az elejétől kapott pótlást, de ez egy hosszú történet. Nagyon sárga volt, kórházba került, nem votl ereje szopizni, nekem meg nem lett igy elég a tejem, utána hiába próbálkoztam mindenfélével, soha nem értem utol az ő igényeit.....de látod, igy is jutott neki valamennyi mostanáig....
Gratulálok a hatalmas fejlődéshez !!! Csak igy tovább :)

Unique,

Mi a Hipp kekszet esszük azt hiszem január óta, mióta kijöttek az első fogacskák(december) és tud velük harapni. Tudom hogy van ebben is cukor, de mindentől nem lehet megfosztani szegény gyereket :)

Máté sem hiszem hogy megiszik 50 ml-nél több vizet, de ő még napközben is cicizik legalább 1x, de sajnos ha egyedül vagyunk otthon akkor néha 2-3x is- gyanítom hogy ezek inkább folyadékpótlások mint evések.....

Nekem nem tűnik úgy hogy Laura keveset enne, Máté csak délben eszik főzeléket, igaz akkor 220-250 között, de Laura a két alkalommal összesen többet eszik. Délután mi a Nestlé baby yogo-t esszük banános verzióban, azt nagyon szereti, de az is csak 100gr-os. Vacsira pedig a 260 ml rizses Mildibé-t nyomjuk, plusz szopi....már gondolkoztam azon hogy valami töményebbet kellene vacsorázni, de a főzelékeket este nem nagyon komálja. Délelőtt meg 1 banánt, vagy banán-alma keveréket eszünk, azt nem mérem,a gyümik nagyságától függ.... szóval összességében egyáltalán nem eszünk többet mint ti - a különbség az hogy én úgy látom Máté nagyevő, te pedig úgy hogy Laura az adagja felét sem eszi meg ????
Alvás nálunk még mindig kétszeri....ma például 5-kor keltünk :( úgyhogy belefér....

Taliban mi is benne lennénk, javasolhatom a Szent István parkot ??? :):):) (Tőlünk 10 percre van:)) Abszolút be van kerítve :)


Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Orsi!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Én is így gondolom

Most is csak azért vagyok fennt mert azt hittem szédduran a mellem muszály volt felkelnem fejni ők meg fél kilenctől huzzák a lóbört. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta!
nem fájdítom a szívedet. De baromi bodlog vagyok és ma én is jól aludtam mert tegnap már magamtól kelltem és utána ugye nem tudtam visszaaludni mert bennem volt hogy biztos hamarosan ébrednek a csöppök és nem ..... és nem és nem... Máté is hamarosan biztos átalussza neked az éjszakát, de látod tényleg vannak ilyen és olyan bébik. Úgy látszik nekem két ilyen jutott. :lol: :lol: :lol: :lol: Reklamálj a kaáliban hihi persze ez csak poén volt. :P :P :P :P

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!
Megmutatom a gyerköceimet hogy már mekkorát is nőtek! A héten elérérték a 4 kg-ot. :)

Kép

És amit nem lehet elég korán kezdeni! :P :lol: :P :lol: :P :lol: Hiába anyja fia. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


kriszta71 írta:Taliban mi is benne lennénk, javasolhatom a Szent István parkot ??? :):):) (Tőlünk 10 percre van:)) Abszolút be van kerítve :)

nekem jó :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi :) :)
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
Milyen napra gondoltatok? BKV-val hogy lehet megközelítani? Csak mert ha hétköznap akkor valszeg babakocsis buli lenne, de egyeztetek a párommal hogy a kocsit itt tudja-e hagyni.

Orsi!
Akkor nálatok is genetikai adottság. :) :) :) :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


zseboroszlán írta:csak mert ha hétköznap akkor valszeg babakocsis buli lenne, de egyeztetek a párommal hogy a kocsit itt tudja-e hagyni.

Orsi!
Akkor nálatok is genetikai adottság. :) :) :) :)

Ha gondolod, értetek megyünk, a honda meg 2 ikerpárra teljesen méretes :)
babakocsi meg befér hátra :)

persze, hogy genetikai adottság :) első szava mindkét gyerekemnek a "áppá" = lámpa volt :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Köszi! Valamelyik este elüldöztem a páromat a patikába, h hozzon vmit a gyereknek, felírtam az összes hasfájásra valót. Kettőt hozott: Gripe water és Espumisan emúlzió, a többiben állítólag uaz a hatóanyag, azt mondták. De tegnap pl. délelőtt 11-től estig fájt a hasa, és olyan szinten, h a szopi alatt is tekereg, és sokkal előbb abbahagyja. Nem is gyarapodott semmit az utóbbi napokban... Meg a doktornő is írt gyógyszert, de abban nyugtató is van, nem szívesen adom... Tegnap este az Espumisant adtam, ma is fogom. Te szopi előtt adtad? Mert utána ha véletlenül bealszik, nem tudom. Bár ez most elég ritka, csak az ordítás megy, a szívem szakad meg, h semmit nem tudok csinálni vele. Én ilyet még nem is láttam!!! :shock:

Zsebi! Gratulálok a csemetékhez! Szépek és még alszanak is!!! De jó! :lol: Nekem ez a fejés dolog még mindig nehezen megy: sokáig tart. Tegnap este szopi után kb. 1 óra alatt 1 dl. De napközben sokkal kevesebb, és persze mikor ordít a gyerek, nem tudok fejni, mert akkor csak függőlegesben jön ki belőle a levegő. Úgyhogy tegnap semmi fejés nem volt. :cry: És ma pl. megint kevesebb a tej, éjszaka se feszült... Hát én nem tudom, mit csináljak még. Ma 2 ciciből eszünk, mert a balból most megint csak 50eket eszik... :cry:

Unique! Köszi a dícséretet, de látod, korai volt... A gyerkőc enne, ha lenne mit... nem vele van a baj...

dkata
 
 


Kata :D
mi is végigpróbáltunk mindent nekünk az infacol vált be.
Tény, hogy sokban ugyanaz a hatóanyag, ennek ellenér nem 1 olyan babát tudtok, akinek az 1ik bevált a 2ik nem ua. hatóanyag esetén is.
Az infacolt evés előtt adtam mindig, ők 4-5 hós korukig 90%ban bealudtak a cicin, így utólag lehetetlen lett volna.

Nagyon együttérzek Veletek, Máté volt nálunk a fő kínlódós.
Két dolog jutott eszembe: Máténak 1 dolog vált be a cumi :) volt ca. 3-4 hét az életében amíg volt neki, és az elég jól megnyugtatta.
Ilyen nagyon tekergős babáknál szélcsövet szokták még javasolni.
Kakilni milyen sűrűn szokott? utána jobb?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kaki van szinte minden pelusban. Eddig egyenletes eloszlásban, mostanában (hasfájás óta) v kicsike, vagy óriási adag. És erőlködve kakil, ami eddig nem volt.
Amikor kipróbáltad ezeket a szereket, csak akkor adtad, mikor már fájt a hasa, vagy megelőzésképpen? Most én beadtam neki, bár a délelőtt viszonylag békés volt, de most délben már tekergett... És mennyi ideig adjam, azaz ha nem használ, akkor mennyi idő után próbáljak ki másikat?

dkata
 
 


Kata :D
én minden kajánál adtam ill, ahogy lehetett.
Akkor hat szerintem igazán, ha meg tudod előzni vele a hasfájást.

szerintem max. 1-2 napig próbáld, annyi idő alatt javulnia kellene, ha hat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok! Hát, a hasfájás (le se merem írni) kicsit jobb 2 napja, bár amíg kaki nincs, megy a kínlódás. És a hajnali szopi után konkrétan szerintem az összes tej kijött. :cry: Felemeltem büfire és kész... 3 adag. Tehettem rá a másik cicire enni. Úgyhogy most megint tejválság van, mert a balban alig van (nem fejtem, mert a gyerekben próbálom bent tartani a tejet), mindig a másikból lakik jól. Én hiába stimulálom a balt, h mindig ráteszem a gyereket. :cry: :cry: :cry: Semmi...

dkata
 
 


Szasztok,

Ma megvolt a szülinapi buli :):):) Sajnos a joghurtba kevert túró miatt nem ízlett Máténak a torta, de klasszul széttúrta...sebaj, nekem izlik, majd megeszem a maradékot reggelire :):)
A motor tetszett neki, bár még nem ér le a lába róla, úgyhogy egyelőre tolni kell :):):):)

Zsebi,
Hihetetlen édesek az ikrek :):) Már hogy tartja magát a kis törpe, fantasztikus...Máté ilyet majd 4 hósan csinált először...najó, a csípőcucc miatt nem ment neki a hasalás sokáig....és melyik oldalt nézegetik a laptopon, az egyszervolt.hu-t ?? :P :P :P :lol: :lol:

Kata,

Szegény Bálint, bár mi nem voltunk hasfájósak, én is sokaktól hallottam az infacolt, evés előtt...hátha nektek is használni fog, szorítunk.....állítólag a hasfájás a 3. hónap körül elmúlik....kitartás...


Tali témában nekem mindegy hogy hétvége vagy hétköznap, bár hétvégén a parkban is elég sokan vannak....a legfontosabb talán az idő lenne, ugyanis rossz idő esetén ott nem nagyon van hova menekülni.... Egyébként tömegközlekedés a 76-os troli ott áll meg előtte, az pedig a Lehel térről jön (illetve a másik irányból a Jászairól a Margit híd tövében )....erre még térjünk vissza.....talán a húsvét utáni héten jó lenne - nekem a 14-15 hétvége biztos nem jó, mert anyósom kerek szülinapját ünnepeljük a telken, de ezt leszámítva bármi....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Május?
akkor nagyobb valószínűséggel jó az idő, nem?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Ez rémes! :cry: De reménykedhetsz: az idő meg fogja oldani. Az Orsi által javasolt cumi különben nálunk is bevált, csak már elfelejtettem.
Látod az ilyen bukós babáknál kifejezetten jól jön a légzésfigyelő...
Remélem azért kicsit tényleg jobb lett hosszabb távon is!
Zsebike!
Fantasztikus tartása van a kissrácnak! Nem semmi, nagyon ügyes!
És az alvásban nagyon ügyesek, igazán szerencsés vagy!
Kriszta!
A Szt Isrván park jó lesz nekünk is, remélem kocsit is kapok a fenekem alá. Gyalog már nem indulok azért el, meg különben is, nekünk hatalmas adag cuccunk van mikor játszóterezni megyünk, motor, homokozó felszerelés, labda időnként+ cumi, kaja, hát ennyi cuccal Pestre nem lehet gyalog menni.
Nem irtam azt a mociról, hogy többféle méretet lehet kapni, remélem, sikerült a legalacsonyabbat megvenni (irod, hogy nem ér le a lába), az is nagyon sokáig jó, legalább 1 évig még. Láthatnánk maszatos képet?
Unique!
Irtam Neked 1 privit!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi!
Május :?: :?: :?: :shock: Mindjárt szülünk akkor! Meg lehet már 40 fok is olyantájban!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
40 fok???
na az azért nem olyan valószínű :D :D
én június végén szülök, te meg közepén... május még teljesen jó :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta!
Máténak nagyon sok boldog születésnapot kívánok. :) :) Azért lényeg hogy széttúrta a tortát. Végülis akkor akár csoki is lehetett volna.

ÁÁÁÁ anya pocakjában már rákattant a babanetre szóval azzal kezdi a gépezést. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Melcsi!
Bizony szerencsés vagyok hogy ilyen jó gyerekeim vannak. :)

Kata!
Szeritnem próbálj ne görcsölni ezen a tej témán, nekem is akkortól van sok mióta elengedtem magam és rábíztam magam a sorsra. És elfogadtam hogy nem lezsek szar anya azért mert tápszert kapnak. Ha az élet ezt adta ezt kapnak. És aztán beintult szépen minden.
Az elején meg sajnos nekem is volt hogy egy óra is volt mire kifejtem annyit hogy akövetkező hamizásra meglegyen az agadjuk. Most úgy fejek mert már igénylik ugye a foglalkozást,hogy kiteszem a játszótszönyegre odaülök és közben dumálok nekik és fejek. Ők meg jó nagyokat mosolyognak. Persze apjuk szerint Balázs nem a fejemet nézi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Azért amikor van időd próbálj fejni az mindig segít.

Orsi!
Köszi a szállítást majd akkor megbeszéljük.
Pockaid hogy vannak. Dobhatnál már képet. :) Pincuri? És mit szólnak anya növekvő pocakjához?

Renó!
Hogy vagytok? Nagyon eltántél

Na megyek szunditani hátha ma nem lesznek olyan angyalok az éjjel. Fú ma végeztem a húsvéti nagytakarítással rendik voltak hagyták hogy anya befejezze.l :) Imádom őket. :9

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi!
Na jó, igazad van, májusban még nem szülünk, de 40 fok az lehet, volt már rá példa! Na jó, csak ugy 30-32 volt.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Zsebike! tüneményesek a zsebibabáid, örülök, hogy néha már aludni is hagynak

nagyon be vagyok havazva, rengeteg dolgot csinálok mostanában, mamámat a közelünkbe költüztetjük, ezt a lakást festetem, bútorozom éppen. Közben Hannázok, kertezek, miegyéb. Hani egy hét múlva lesz 1 éves, szaladgál (szó szerint) a lépcsőn állva közlekedik, jó néhány szót mond, sőt ma reggel amikor apikája teggelizett azt mondta: papa hamm! ez kérem már egy komoly mondat. Állathangpkat utánoz és mindent elmutogat, szóval baromi jó a kiscsaj, szerelmesek vagyunk belé.

ma voltam uh-n, kistesó 4 cm, úgy izgultam a vizsgálat előtt, mint anno Hanival, kezdem felfogni, hogy lesz még egy gyerekünk:-)

evés téren nagy a válogatás, de én ugyanilyen voltam, vagyok, azért már majdnem 10 kg, 80-as ruhát hord, szóval nincs alultáplálva de nem eszik sokat. viszont egész nap iszik, ásványvizet, sem a gyümölcslé sem a tea nem kell neki, nem is baj.

Alvásnál 11 hónaposan történt nálunk az áttörés, azóta max 1x ébred éjjel, igaz, hogy 5-kor kelünk, majd délelőtt és délután is alszik egyet. Már várom, hogy beálljon az egyszeri ebéd utáni alvásra, hogy több programot tudjunk csinálni.
Szülinapjára ő is játszóteret kapott, mármint csúszdás torony, hinta, homokozó, nagyon élvezi, meg mis is. ha érdekel benneteket lefotózom, nagyon jópofa.

most indulunk lassan vendégségbe, babalátogatóba, egy másik hannához

köszönöm, hogy hiányoltatok, igyekszem benézni amikor csak tudok

r
renoka
 
 


ez lemaradt
Kép
renoka
 
 


Szasztok,

Renoka,

Örülök hogy ilyen jól vagytok és Hani ennyire ügyes nagylány :):) Izgi hogy hamarosan kistesója lesz, akkor te is beállhatsz az egyik kicsi, másik pici csapatba...azért biztos egy kicsit húzós lesz...(ez még mindig az irigység, ami beszél belőlem :):))

Orsi, Melcsi,

Nekünk jó a május is, ha ti még bírjátok, akkor próbáljuk az elejére belőni a talit...

tegnap már nem volt erőm feltenni képet, de ime kettő jellemző szülinapos:

Kép
Kép
Kép
ime a motor, ez a legkisebb méret szerintem
Kép


Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Naggyon jó maszatos képeitek vannak! :lol: :P :lol: Tökéletes, a fehér is jól mutat szétturva :lol:
Azt hiszem nekünk is pont ekkora mocink van, hamar beletanul, meglátod!
Jó lesz az a május eleje, nem fogunk koraszülni, igaz Orsi?
Renoka!
Milyen ügyes nagykislány már Hanna!
Akkor sorstársam vagy, Te is futhatsz a gyerek után :wink: :D De legalább nem fogsz sokat hizni, nem lesz magas a cukrod, ettől mind megóv a nagytesó! :D
Engem érdekelne a játszótér képe, mi is csinálni készülünk, már vágódik a fa hozzá, csak lehet hogy Luca széke lesz :roll: Állitólag májusra elkészül kompletten. Kapjuk a fát. Láttam egészben, hát az ami nekem tetszik, már 240 ezerért el is vihető, csuszda nélkül :x Ehhez képest most a kötél, a csavarok, festék, bilincs lesz csak a kiadás. Az azért mégse lesz annyi...
Emese is imád játszóterezni, felmászik mindenre, nagyon eleven kis nőci, nem 1 megülős fajta. Jó is lesz a saját játszóhely, főleg ha meglesz a pici.
Nálatok hány hónap lesz a korkülönbség?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok,

Megint bébiszittert keresek :( Tegnap volt egy érdekes sztorink... :(
Jövök haza, gyerek alszik. Bébiszitter hazament, szó nélkül.
Laura felébredt, látom, van egy pici sérülése a fején. Hívom a bébiszittert, h mi volt az és miért nem szólt róla amikor elment...
Jaj, elfelejtette mondani... :( A szőnyegbe beverte (!) a fejét, amikor gyors mászás közben megbicsaklott az egyik keze... :(
A szőnyegben???? Apró horzsolással? Puha a szőnyegünk...
Ki hiszi el ezt közületek? Csak kíváncsi vagyok... Totál megrendült benne a bizalmam. :( Nemcsak mert ennyi pénzért elvárnám, hogy ne kegyen a gyereken semmilyen horzsolás, hanem azért, amiért nem szólt róla egy szót sem, csak amikor már én rákérdeztem. Aztán meg azóta is állandóan ezzel jön, h mennyire rossz ez most neki (!)???, h a bizalom, meg minden... :( Akinek tiszta a lelkiismerete, az nem lovagol ezen ennyit, szerintem. Igen, én nem hiszem el a sztorit. Másnak is kellett lennie, ennyire azért már tudom, ismerem, h mi mit okoz. Mászva a szőnyegbe bebucizva a fejét nem lesz tőle lila folt, huplival és horzsolással.
Szóval ismét bébiszittert keresek... Még nem tettem ki őt,de csak akkor lehet vele, amikor itthon vagyok és dolgozom. Szóljatok, ha tudtok valakit, aki tényleg lelkiismeretes!

Laura is hinta-csúszda együttest kapott, majd lefotózom. :)

Puszi

KépKép
unique
 
 


Unique!
Hát nem lehet egyszerű megbízható embert találni a agyerek mellé az biztos. A bolcsibe se tudjuk hogy mi történik egész nap de azért hogy így külön fizet is éírte az ember nagyongáz szerintem.

Renó!
Nagyon cuki a kiscsajszi és milyen ügyi bügyi. Náltaok hogy lesz a szülinap? Pocaklakó hogy van?

Kriszta!
Nem semmi Máté. Fú na ha azzal a motorrtal bendul a kkor aztán kavarhattok utána.,

Mindenkinek boldog húsvétot kívánok!

Kép Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Unique!
Érdekes sztori, azt hiszem tényleg nem igaz. A szőnyeg nem okoz lila huplit. Viszont, erre készülj fel, bármikor bármi megtörténhet, a legnagyobb odafigyelés mellett is, a gyerekek pillanat töredéke alatt tudnak produkálni sokmindent. Viszont ha már megtörténik a baj, a felvigyázó azért elmondhatná, mi történt pontosan. Lehetett volna nagyobb baj, és akkor mit csinál :?:

Mindenkinek nagyon kellemes Husvéti Ünnepeket kivánok, sok locsolót és jóillatu kölniket!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Unique :D
szerintem halgass a megérzésedre... nem tudok tanácsot adni.
Az én fiaim a puha gyapjúszőnyegen is képesek huplisra és nyúzottra változtatni az arcukat, vagy bármilyüket.
az tényleg szerintem sem volt helyes, hgy nem szólt erről kérdezés nélkül, kellett volna neki.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok, áldott szép húsvétot mindenkinek!

Én most fogok neki gyorsan függönyt mosni... :?

Folyamatosan figyelgetlek benneteket, nagyon örültem Renoka új kisbébijének, drukkolok a második terhességekhez, mosolyogtam a születésnaposokon, együttérzően figyelem az alvás és evés harcokat, mindent amit kell. :lol: Zsebi, neked külön örülök, mert annyiszor visszacseng bennem, ahogy magadat meg másokat is biztattál a hosszú parkolópályáidon, hogy egyszer az út végén baba vár... olyan nehezen sikerült neked és a végén ilyen szép ikerpárral ajándékozott meg a sors, megint külön gratulálok neked. :D

Unique, nekem a suliban a főnökasszony lányának külföldön hajmeresztő története volt a babysitterrel, és én azóta olyan szinten beparáztam, hogy azt mondtam, ajánlásra se fogom rábízni a lányom senki idegenre itthon négy fal között. :( Helyette, ha már eltelik pár hónap, valószínű a bölcsi fizetős szolgáltatását fogom igénybe venni, itt a 22.kerben óránként bő 400 Ft-ért vállalják a gyereket, mondjuk itt van egy nagyon kulturált bölcsi. Vagy még nem tudom, mi lesz, de nekem a babysitter nem opció.
Csak erős idegzetűek olvassák.... :x Szóval ez a bizonyos csaj Franciaországban él, és egy nem is tudom milyen, délies származású de egyébként leinformált, ajánlott babysitterre bízta a kislányát (ott hamar vissza kell menni dolgozni). Minden rendben volt, mígnem arra lettek gyanúsak, hogy furcsa a babysitter viselkedése. De nem tudták bizonyítani, ezért webcam-ot telepítettek titokban a lakásba, és készült is felvétel, hogy furcsaságokat csinál, fiókokban pakolászik, iratokat nézeget. :shock: Ennek apropóján a rendőrség bement a lakásba és felszólították a csajt, hogy mutassa meg a táskáit. Most jön a lényeg: találtak mindenféle papírokat meg hivatalos iratokat a csaj táskájában, és a nyomozás során kiderült, hogy már a napokban kész lett volna elvinni a kislányt megrendelésre egy olasz gyermektelen házaspárnak. :shock:
Nekem ennyi elég volt, meg ugyebár az USA-beli botrányok a szintén titkosan felvett gyerekbántalmazásokról... és ehhez hozzájön még a "Barátnőim a terhességről" c.könyv megjegyzése, hogy ha ég a ház, a babysitter valószínű végveszélyben inkább magát menti, míg ha az anyósod vigyáz a gyerekre, ő mindent meg fog tenni az unokáért... ez engem elgondolkoztatott.
Unique, szóval teljesen megértem az aggodalmaidat, én megpróbálnék esetleg gondolkozni azon, hogy azokra a 2-3 órákra esetleg kis közösségbe elhelyezni Laurát. Ugyanis mi ismét voltunk a Sonnentherme-ben, ahol Bogi már játszószobázott, és 9 hósan meglepően jól feltalálta magát 6 hasonszőrű között, nem is kellettünk oda.... :? csak távolról figyeltük. Szerintem ez a közeg a picire már fejlesztő hatással van, bár igaz, hogy a betegségek is jobban terjednek, de ezt meg előbb-utóbb úgysem lehet kikerülni.

Hogy velünk mi van?
Boginak már van 1 szál foga. :lol: Hát, nem kapkodja el a kiscsaj. :lol: Mi továbbra is óriásiak vagyunk, 10 hósan csaknem 11 kg, és kezd belenőni a 80-as ruhákba. A mozgást teljesen behozta, mindent csinál már, a bútorok mentén járkál, sokszor elég neki csak egy kézzel kapaszkodni. :shock: Azért döbbenetes a számomra, hogy 6 hósan még megfordulni sem tudott, aztán a Dévény hatására röpke 3-4 hó alatt teljesen felzárkózott a kortársaihoz, mi több, jó néhányukat meg is előzte.
Tapsol, integet, puszit ad. :lol: És hisztizni is tud. :lol:

Mindjárt teszek fel képet is.

Hogy miért vagyok ilyen keveset?

Rengeteg a munka. :( Csinálom a PCOS kampányt, ennek keretében próbáljuk taposni a sajtót (a Maximában meg is jelenünk 1-2-3 ? hét múlva, elvileg az anyag kész és Bogival le is vagyunk fotózva :lol: ), ápr.27-én a volt Olimpia moziban lesz nagyszabású PCOS találkozó előadókkal. Alapítvány is most van bejegyzésben, már be lenne, ha a Bíróság nem szarakodna. :roll: És PCOS ambulancia is alakul, jövő héten az egyik doki már el is kezdi ott a konzulensi tevékenységét, ebben is rengeteg munka van. Hát, ebben az ügyintézésben Bogit hónapok óta hozom-viszem, és a napirendjét sajnos nem mindig tartom tiszteletben. :? Szerencsére jól bírja a gyűrődést, meg abszolút hozzászokott az emberekhez, a pörgéshez, nem kényeskedik, de azért lelkifurdalásom az vastagon van. Bár ha bölcsibe passzoltam volna, még nagyobb lenne, szó se róla, így legalább velem van naphosszat.

Apa a minap jelezte, hogyha felépül a diósdi házunk őszre (oda kiköltözünk), akkor jöhetne a kistesó. :shock: Én még emlékszem arra a mondatára, amikor Bogi 1-2 hós volt és nyári éjszaka szoptattam éjjel2kor és ő sem tudott aludni, hogy "te, én felakasztom magam, ha 5 éven belül még egy pozitív tesztet mutatsz". Emlékeztettem erre a mondatára, de azt mondta, hogy meggondolta magát, ugyanis nem gondolta, hogy ezek a manók ilyen gyorsan megnőnek. :lol:
Hát, most én picit kifújnám magam, mert ebben a rohangászásban megint eléggé lefogytam és leamortizálódtam, továbbá egy kanyi peteérésem sincsen :? , gyereket se nagyon gyártunk, így nehéz lesz összehozni az utódot. De majd meglátjuk.

Hát most ennyi, megyek függönyt mosni.

puszi mindenkinek

Kép
Vendég
 


NORI!!!!
Nagyon örülök, hogy végre halltattál magadról.
Tüneményes a kislányotok és telejsen megérte hogy a párod meggodnolta magát és mégegy babát akar. Nekem mégcsak két és fél hónaposak, de már most olyan nagynak tűnnek a kezdeti apróságokhoz és már most hiányzik a pocakom.

Köszönöm a gratulációt mégegyszer és én hiszem és tudom az út végén mindenkit baba/bák várrnak csak sajnos nehéz kivárni amíg eljön. Amit sajnálok azóta is hogy a Kaálisról kvázi mikor babás lettem kiutáltak.... hát ez van már túl vagyok rajta de akkor lelkileg nagyon szarul esett.

Nem semmi ez a gyerekvigyázós sztori én is inkább bölcsibe adnám ha nincs más mint egy idegen itt a négy fal között azt csinál amit akar ahoz nagyon nagyon nagy bizalom kell.

Valóban nagyon elfoglt vagy, de azért kérlek néha legalább gyere és írjál nekünk hiányzik a mi Nórink a csapatból. Lesz nyáron topiktali nem maradhatsz ki belöle. Akikkel anno kezdtük a babanetezést talán már mid babások Zsu-nak még a pocakban de van ez a lényeg.

No megyek ebédelni. Ma látogatott hozzánk a dédi a törpjeim ismét nem hazuttolták meg önmagukat nagyon ügyesen viselkednek. Holnap anyósék jönnek utána megyünk a másik dédihez. Kiváncsian várom hogy bírják a kicsik a nyüzsit.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Nóri, végre jelentkezel! És végre egy mosolygós kép! Bogi gyönyörű, már alig várom, hogy a pcos találkozón láthassam! Le a kalappal az alapítványért és mindaz, amit sorstársainkért teszel!
kisegér
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: