Új privát üzeneted érkezett!

Nah, csakhogy irjak en isKép
Snoopy, igazad van, csak tudod, nehez ugy ez a hizik-nem hizik, foleg anyatejeseknel, ahol nem merheto a szopi mennyiseg /szerintemKép/. Meg egypar honapnak el kell telnie, mig a gyerek is kulon sirast kifejleszt az ehsegre, es ido kell, mig az anyja is felismeri ezt, meg tudja kulonboztetni. Es hat mire gondolna egy parhetes siro csecsemo anyja, ha epp nem dol belole a tej, hat arra, hogy ehes a gyerek.
Aztan eltelik fel ev es rajon, hogy ez a gyerek ilyen. Sovany es keszKép Nem segit se a banan, se a sutotok, gebe es kesz. Akkor talal maganak uj aggodni valot, miert nincs foga, mikor fog mar maszni, stb. Csupa olyan dolog, amikre abszolut nincs rahatasunk, ez a legidegesitobbKép

Es akkor leirnam minden kedves Aggodo Anyukanak, hogy en lanyom az elso honapban heti 20 dekakat hizott, aztan jott a heti 10 dkg, most meg, lassan 8 honaposan egy honapja nem hizik, epp 7 kilo es senki nem aggodik miatta, csak enKép Mert mas csak egy vidam, elenk, orokmozgo kislanyt lat. Mar belenyugszom lassan en is, megtomni csak nem tomhetem. De nem tudom megigerni, hogy kov. gyereknel nem aggodom ugyanigy halalra magam, ha a sors megint egy nyapicot kuld hozzankKép

-Afonya
afonya
 
 


Ja, es amit akartam meg, utolag vagyok en is okosKép

Igaz Reka meg most is aktivan szopik, felevig csak anyatejes volt, de 30-40 grammnal tobbet fejnem az elso hetektol eltekintve sosem sikerult. Es most - ahogy olvasom a hozzaszolasokat - tudatosult bennem, hogy fejes kozben en sose ereztem a tejleado reflexet, egyik mellben sem, mig szopi kozben még most is "zsibbad" es a folyik a masik is. Ezt csak azert irtam le, hogy megnyugtassak sokakat, nem jelent semmit, ha nem sikerul fejni, ha nincs hozzaszokva a mell.
Es egy masik: a mostani Kismamaban olvastam egy olvasoi levelben, hogy nem akart beindulni a tej szules utan es egy nagyobb rokon babat tettek arra a mellre es attol ugy beindult, hogy azota meg se allKép Velemenyek? MErt elsore tok jo otletnek tunik. Elony, hatrany?

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Elõször is: most csütörtökön lesz ligás csopi az I. ker. Attila út 89.-ben 10-12-ig. Gyertek el!

Gyarapodás miatt tényleg ne aggódjatok, ha van elég pisis-kakis pelus, és szemmel láthatólag jól van a baba! Tényleg annyira más minden gyerkõc! Már csak ezért is érdemes eljönni, hogy lássátok, micsoda különbségek vannakKép
Cicin hiszti: néha tényleg elõfordul, hogy sosem derül ki, mi is lehetett a gond. Az ilyen idõszakok azok, amiket túl kell élni valahogy, ahogy Snoopy is írta.

Üdv mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 

 
 

Áfonya!

Bálint születésénél nálunk Hanna is nagyon bevált erre a célra:o))) Meg arra is, hogy kiváltsa a kórházi mellszívót:o))
pelcsi
 
 


Sziasztok,

Köszi a biztatást, már nem idegeskedem annyira. Talán az a legnagyobb gondom, hogy párom kissé hipohonder. Ha elköhinti magát, rögtön tüdõrákos. Jó, tudom, nem kell bemutatni a férfiakat, de az enyém ott tart, hogy már nem éri meg ezt a tavaszt. Közben pedig kicsattan az egészségtõl.
Na, ezt a hipohondriát ülteti át a gyermekeibe is. Most, hogy nem lány, hanem fiú a gyerkõc, mintha sokkal jobban aggódna...... Már a szülõszobán kezdte. (Igaz, õ agyvérzéssel született, így mivel most fia született, meg volt róla gyõzõdve, hogy Zsombira is ez vár.) Aztán, kitalálta, hogy gyermekünk törpe, azért olyan az arca, amilyen. Hát milyen legyen egy babaarc???:0
Mikor pedig lassabban hízik, fejlõdik, mint az átlag, megint ezt sulykolja belém is.
Szóval, õ már csak egy ilyen eset, azt hiszem, pszichiáterek egész sora dõlne ki mellõle. De mivel mi együtt élünk, sajna sokszor átragad rám is a túlzott aggódása.
De ma gyönyörû idõ van, igaz csak innen a Margitszigetre nézõ, 5. emeleti ablakból, a jó meleg szobából.

Pusszancs,
Zsuzsa
zsuzsa01
 
 


Sziasztok!

A fentieket olvasva, megnyugodva látom, hogy nem csak a mi maszatkánk nem nõ úgy mint a "nagykönyv". :-)
Én most mégis más miatt kérném a segítségeteket. Bár már 4 hónapos a lurkó, még mindig nem sikerül rendesen fejni. A kórházban nem mutatták meg, az elején pedig, mivel kicsit "megtört" a cicim nem nagyon erõltettem (inkább mindig szoptattam). A fõ gond (szerintem), hogy nem indul el a tejleadás reflex, így mindig csak annyit sikerül fejni, amit a vákum ki bír préselni. Sajnos ha fáradt vagy stresszes vagyok elõfordul, hogy szoptatásnál sem indul el, de ez azért ritka.
Mivel nemsokára visszamegyek dolgozni létkérdés, hogy tudjak fejni (arra nem is gondolok, hogy a munkahelyi körülmények közt, hogyan fog menni...)
Szóval, ha van ilyen tapasztalatotok kérlek segítsetek. Ja és fejési jótanácsnak is örülnék.

Köszi.
Milla
milla
 
 


Milla!
A Liga oldalain van leírás a kézzel történõ fejésrõl, és annak végén arról is, hogy hogyan lehet serkentni a tejleadó reflexet. [url=http://www.lll.hu/leche/27h.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/leche/27h.htm[/url]
Nekem segít masszírozás, meg még a meleg is, illetve ha veszek egy mély levegõt, és erõsen a arra koncentrálok, hogy jön a tejci... Ez kicsit hülyén hangzik talán, de nálam mûködik.
Anita
anita9
 
 


Szia Milla!

Annyit tudok segíteni a szopikérdésben, hogy nekem sem indult be fejésre. Tán egyszer sem.
Volt tartalékunk, mert amikor még Zsombi csak egy mellbõl evett, akkor lehetett a másikból fejni szopi alatt, merthogy õ beindította. Ha közvetlenül szopi után fejtem, akkor még tartott a széria valameddig, de akkor annyira rögvest utána, hogy a büfiztetést is más intézte.
Amikor máshol voltam, gyerek nélkül, akkor a c fogással kombinált fejés adott kb annyi tejet, mint a reflexes. Ezt sajna csak egy kézzel kezelhetõ mellszívóval lehet megoldani, ami vagy Avent, vagy kézi elektromos.
A reflex amíg Zsombi elég kicsi volt addig idõnként zuhanyzás alatt is beindult, ezért mellszívóval jártam zuhanyozni. Sajnáltam a tejcsit látni, amint eltûnt a lefolyóban. Kép

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!
Milla,
olvasd el ezt is, talán találsz benne hasznos infot:
[url=http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=5002" TARGET="_top]Munka mellett is lehet szoptatni[/url]

Fejésrõl:
kézzel vagy géppel próbáltad? Tedd magad elé a manóka képét, könnyebben beindul a tejcsi, és felváltva próbáld fejni 7-5 perc jobb, 7-5 perc bal, 5-3 - 5-3, 3-1 - 3-1.
Így elég hatékony. Leginkább talán reggeli szopi után fél órával, meg este, ha letetted a kicsit mielõtt lefekszel, mindenképp egy jó meleg fürdõ vagy zuhany után.

Szia:
ÁGci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa!
Hû, akkor tényleg nem lehet könnyû néha a pároddalKép De azért ne hagyd magad!!Kép

Milla!
A Snoopy által említett módszer, a szopi közbeni fejés elég tuti szokott lenni. Egyébként sokan járnak Veled egy cipõben, miszerint fejniük nem vagy alig sikerül. Én is ilyen vagyokKép Nálam még segít, ha közben TV-t nézek vagy olvasok pl., így elterelõdik a figyelmem, és nem koncentrálok görcsösen. Ja, és mindig kell legalább 6-8 percig üresben pumpálnom, mire egyáltalán jön valami, szóval elég türelemjáték.

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok jótanácsot és az oldalakat. Elkezdem sorra a "technikákat". Sajnos a fényképes nem jött be, azt már próbáltam. Lehet, hogy az is a baj, hogy nem voltam elég türelmes, mert csináltam ugyan már 30 percig is, de az 5. perctõl kezdve teljes görcsben voltam. Azt hittem ez a reflex dolog csak nekem nem megy Kép
Ágci!
Külön köszönet a "ritmusért" már most este megpróbálom.
Anita!
A meleg nálam is nagyon bejön, de mivel nem tudok minden szoptatás elõtt zuhanyozni, ezért a kedvesem tanácsára hajszárítózom a melleimet. Komolyan, minden szopi elõtt. A kismaszat mikor meghallja a hajszárítót már sikongat és cuppogni kezd (persze azóta valóban hajat szárítani már csak jól bezárkózva tudok ;)
Snoopy, Pele!
Szopi közben én is próbáltam fejni, de mivel 2 mellbõl szoptatok, így mindig kicsit féltem, hogy "nem marad" elég a maszatnak. Amint említettem az elején voltak súlyproblémáink. De azt hiszem most ügyesebb leszek, és akkor fogok fejni, amikor a lurkó már csak komfort cicizik.

Mégegyszer nagyon köszönöm mindenkinek. Azt hiszem a jövõben többször járok erre Kép Sõt, majd beszámolok az eredményrõl.

Milla
milla
 
 


Sziasztok!

Egyszeruen nem tudok rajonni, hogy miert lett kevesebb a tejci. Egy hete meg semmi gond nem volt, Emese most mult kilenc honapos, de. eszunk gyumit, du. zoldseget szopi utan, ejszaka is szopizik meg ketszer. Napkozben meg 4-5-szor. O is erzi, hogy valami gond van, mert tegnap este elkezdtunk szopizni, es nem nagyon jott, erre cici ki ramnezett, ujra probalkozas, ujra cici ki, ramnezett, meg utogette a kezemet, mintha azt mondta volna, hogy na, csinalj mar valamit. Na aztan nagy nehezen ereztem, hogy megindult a reflex. De en magamon is erzem, hogy sokkal nehezebben indul meg, es mintha kevesbe nyelne...En probalom tobbszor etetni, de elforditja a fejet...Eszem, iszom, probalok tobbet aludni, valtogatjuk a testhelyzetet. Szoval nem tudom mi lehet a gond? Nekem eddig nem jott meg egyaltalan, ugyhogy eddig ez sem volt problema. Egy eves koraig mindenkeppen szerettem volna szoptatani (aztan meg meglatjuk...), es eddig eleg volt a tejem is, de most kicsit ketsegbe vagyok esve. Van amikor ugy szivja a cicim, hogy fajdalmas, de erzem, hogy azert csinalja, mert nem jon belole... Tudom, hogy csodat tenni nem tudtok, inkabb csak leirtam, mert masnak ugysem tudom...
katkamano
 
 


Kata,
ne aggódj. Nyugi!
Szerintem pár nap és beköszöntenek a piros napok. Ez szerintem tipikusan az, ahogy leírtad. Ha mindezt csinálod, amit írtál (szopi, pihi stb.), akkor néhány nap és megint visszatértek a régi kerékvágásba. Legfontosabb, hogy nyugodt legyél, mert akkor azt átveszi a kicsi is.Kép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Tegnap megpróbáltam a LLL honlapján talált módon fejni + a megadott ritmusban. SIKER!!! Illetve félsiker, mert a tejci ugyan jött, de nem olyan szép sugárban, hanem vitaminszegényen csorgott le a kezemre Kép Így nem is tudtam begyûjteni.

Kata!
Én ugyan kezdõ motoros vagyok, de mivel nekem 3 hónap után beköszöntött a vörös október, így tapasztalatból mondom, hogy nekem is pont ez volt (van Kép.
Sajnos a tejci is kevesebb ilyenkor + az is nehezebben jön ki, és nekem is rángatja a kismaszat a cicim, sõt néha akkorát sóz a szegycsontomra, hogy majd behorpadok.

Sziasztok
Milla
milla
 
 


Sziasztok,
Van egy barátnõm akinek 4 hónapos a babája és még mindig anyatejes. Már négy óránként eszik de ma valahogy egész nap nem evett. Nem akart szopni, és sírt mert éhes volt. A barátnõm lefejte a tejet és oda adta cumis üvegbõl abból megitta. Az az érdekes, hogy még soha nem kapott cumisüvegbõl tehát nem hiszem, hogy az lenne a gond, hogy lusta szopizni mert azt sem tudta, hogy mi az cumisüvegbõl enni.Tudtok ebben segíteni, hogy mit lehet csinálni hagyni sírni és a végén rákényszerül a cicire?
Elõre is köszi
Szkipoka
szkipoka
 
 


Sziasztok!

Milla!
Na, ez már valami!!! Ügyes vagy!!! Biztos, hogy bele fogsz jönni, meg talán a szervezeted is hozzászokik, és egyre jobban fog jönni a tejcsi!

Kati!
Nekem is mensire gyanús a dolog... Próbáld szopinál a c-fogást. Egyébként meg nem nagyon tudsz mást tenni, mint eddig is: sok szopi (esetleg beiktathatsz többet is), pihenés, folyadékbevitel. Utána helyre fog állni minden. Sajnos én is tapasztalatból beszélek, mert a 3 szülésem után csak 3, 4, ill. 5,5 hónap volt mensimentesKép

Pele
pelcsi
 
 


Szkipoka!

Nincsen a babának szájfertõzése? Nem taknyos, nem fájhat a füle, nem jöhet a foga? Nem kezdett el az anyuka új testápolót, dezodort, öblítõt használni? Nem érte a babát valami rossz élmény, nem ijedhetett meg valamitõl szopi közben?
A cicire téve be sem kapta, vagy szívott valamennyit, de aztán kiköpte?
Cumisüvegbõl persze berámolnak ilyenkor, mert abból könnyen jön, de aztán késõbb problémákhoz vezethet.
Néha nem lehet fölfedezni a szopisztrájk okát. De nyugi, el fog múlni!! Ilyenkor nagyon beválik a félálomban, álomban szoptatás! Pozíciókat is lehet változtatni. Végsõ esetben a tejecskét pohárból is lehet adni, így a baba szopási igénye nem elégül ki, már csak ezért is hajlani fog a cici felé. És gyakran megkínálni, de sosem erõltetve, nehogy még rosszabb élmény kötõdjön a cicizéshez.

Pele
pelcsi
 
 


Lányok,

Megint a segítségetekre szorulok, mint már régebben is írtam, elég sok bajom van a jobb mellemmel. Ha ez is legalább annyit termelne, mint a bal, nem kéne hozzátáplálnom. Pedig születés után ez termelt és adott le jobban. Mostanra azonban másik mellem felére, tán harmadára zsugorodott, gyermekem el se fogadja. Ha fejek belõle, kb. 20milcsi a termés, a nyugis éjszaka után. Szóval nulla. Érzem a leadó reflexet, másik cicim már keményedik meg, de jönni nem jön semmi. A régi 4-5 spricc helyett csak egy csatornát látok átjárhatónak, a többibõl mézszerûen, cseppenként jön Kép. Kb. fél órás szenvedés (fejés) után a cicim külsõ fele baromira fáj, meleg vizes borogatás, hajszárítózás után még jobban. Masszirozni nem igazán sikerül, mert olyan pinduri, hogy szinte eltûnik a kezemben Kép. Már arra gondolta, hogy ma reggeltõl estig kezemben a fejõgéppel leszek.
Járt már valaki így? Mit tehetek még?????

Köszi,
Zsu
zsuzsa01
 
 


Milla és Zsu!

Én Infralámpával melegítettem a tejcsit amikor szükséges volt, ez talán gyorsabb mint a hajszárító vagy a zuhany és nem szárítja a bimbót. Nekem bejött, ráadásul gyorsabb minden módszernél, mert csak pár másodpercre kell megvilágítani.

Zsu
Esetleg fejés elött közvetlen probáld melegiteni a cicid, így hígabb lesz a tej és talán könyebben jön.

üdv.
KRiszta
Nyanya (kriszta67)
 


Zsu!

Az az igazság, hogy ilyen tapasztalatom nekem akkor volt, amikor Zsombi teljesen negálta a jobb cicimet. De engem ez akkor már nem zavart, hiszen elmúlt egy éves. Ezzewl csak azt akarom mondani, hogy a tejcsatornáid valószínûleg nyitva vannak, csak a cseppesen ürülõ nyílások mögött már csak ilyen tej termelõdik, vagy nem is termelõdik és ez az anno bennemaradt, felszívódóban lévõ tejcsi. Kicsit olyan, mint a kolosztrum, nem?

Azt mondják az okosok, hogy egy mellben is termelõdhet elég tejcsi a babának. A Tiednek biztosan nem elég a másik oldal, ahonnan jól jön?
Ha nem szopik a "rossz" oldalról és nem is tudod lefejni, akkor nem tudom, hogy hogyan szaporíthatnád ott a tejcsit. Esetleg a pótlást add szoptanítból, úgy, hogy csak akkor van rajtad, amikor a gyér oldalra szeretnéd ráédesgetni! Akkor talán hajlandó használatba venni és a szopi ingerére megint fog tejcsit termelni rendesen.

üdv
Snoopy
snoopy
 


Snoopy,

Megijesztesz. Igaz én is erre gondoltam, csak hogy az én pici fiam (Szintén Zsombi) csak 3 hónapos. Egyébként szoptanítot használok, mert sajna egy mellbõl 350g jön le naponta, így ugyanennyit pótolnom kell. Fejek, Zsombi folyton cicin, de nem tudok többet kisajtolni. A maradék idõben budin ülök, a napi 6-7liter folyadéknak köszönhetõen. Szedem az urticát, de nem megy jobban.
Igaz, pihenni nem sokat tudok napközben, mivel tesók 9-10 évesek, velük is sok a gond. Meg mellesleg szeretik ugyan a tesót, meg várták is, de eléggé féltlkenyek, így elég macerás a suli utáni délután, a hétvégekrõl nem is beszélve.
Van valakinek esetleg ezzel kapcsolatos tapasztalata, hogyan hidalta át ezen problémákat?

Köszi,
Zsu(zsa)
zsuzsa01
 
 


Szia Zsu!

Szerintem megijedésre semmi ok. Vannak dolgok, amivel nincs mit tenni. Sajnos. A többiek szopiztatása hogyan ment?
Amit tanácsolni tudok még, hogy ennyit azért ne igyál! Azt mondják az okosok, hogy napi 3-4l a legjobb mennyiség. Ennél kevesebb, de ennél több is a tejmennyiség csökkenéséhez vezethet.
A szoptanítban a saját tejcsid van?
Zsombi még valóban kicsi az ilyen válogatáshoz, de láthatólag minden gyermek egy önálló személyiség, speciel õ ezt minél korábban be szeretné bizonyítani. Kép Kép

Fel a fejjel!
Ha mindent megtettél, amire lehetõséged nyílt, akkor az önmarcang haszontalan!

Snoopy
snoopy
 


Hello,

Nem saját tejcsi, már elfogyott sajna, tápszer, napi 300-400, a kezdeti 200-ról, sõt voltak napok, mikor csak 100-at adtam, igaz, 10 napig egy dekát sem hizott Zsombi.
Hát igen, sajna a lányoknál sem ment a szopi, elsõ mensi után teljes elapadás (6. héten). De most annyira akarom a szopit, legalább tavaszig. S mivel "minden cseppje kincs", remélem legalább az egyik cicim termel valamit.
Csak azt látom, hogy minél görcsösebben igyekszem, annál macerásabb a dolog. Talán kicsit "lazábbra" veszem a figurát, hogy az a kevés ne menjen el, ami van. Meg ne a könnyezõ mamit lássa manókám szopizás közben, tán õ se lesz olyan ideges. Csak sajna nehezen megy a dolgok ilyen negatív alakulásának elfogadása. Még szerencse, hogy a szoptanitot elfogadja, ezt azért nem teszem a szekrény aljára. Legalább a testi-lelki kontaktus megmarad.

Na puszi,
Zsuzsa
(Most még bõgök egyet, aztán remélem lenyugszom)
zsuzsa01
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni: valamelyik szoptatós topicban olvastam egy táblázatot, arról, hogy mit lehet enni és mit érdemes kerülni, hogy ne legyen hasfájós a baba, de sehol nem találom. Ha valaki tudna segíteni, hogy merre van, hol keressem, azt nagyon megköszönném.

Juli
rjuli
 
 


Sziasztok!


Milyen vitamint érdemes szedni szoptatás alatt? Szülés után 6 hétig még szedtem az elevitet, vasat és kálciumot, de most már csak kálciumot szedek.
Nem tudom van-e másnak is ilyen problémája, de nekem nagyon száraz a kézfejem és állandóan berepedezik valahol, annyira, hogy vérzik, pedig zsíros krémmel kenem. Ez azóta van, hogy kijöttünk a korházból (2 hónapja). Azt gondolom, hogy a szopatástól valami vitamin eltávozik, ami ezt a problémát okozza, csak jó lenne tudni milyen vitamin, hogy pótolni tudjam. Már voltam vele börgyógyásznál is, de csak felesleges idötöltés volt mert semmit nem tudott mondani.
Ha van ötletetek mit csináljak, légyszíves segítsetek.

köszönöm
KRiszta
Nyanya (kriszta67)
 


rjuli!

[url=http://www.lll.hu/leche/159h.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/leche/159h.htm[/url]
nézd meg ezt az oldalt

Kriszta
Nyanya (kriszta67)
 


Kriszta!

Próbáld meg inkább valami esmeleges hidratáló krémmel kenni sokszor és ne használj popsitörlõkendõt!
Menta
menta
 
 


Pele! Gondolom a hóhelyzet miatt nem voltatok csütörtökön! Nagyon hiányoztatok!!! Kép
Menta
menta
 
 


Njuli!

[url=http://www.babapont.hu/egesz/szopt/szoptmenu.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/egesz/szopt/szoptmenu.html[/url]
[url=http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/etrendtanacs_varandos_noknek/index.shtml" TARGET="_top]http://www.lajfsztajl.hu/egeszseg/etrendtanacs_varandos_noknek/index.shtml[/url]
ide is benézhetsz
Nyanya (kriszta67)
 


Menta!

gyógyszertári krémmel kenem, ennél semlegesebb nincs.
Hogy érted, hogy ne használjak popsitörlö kendöt?
Kriszta
Nyanya (kriszta67)
 


Névtelen
 


Zsuzsa!

Csütörtökön küldtem neked levelet, ha nem kaptad meg, szólj, elküldöm még1x!

Iboly
iboly
 
 


Kriszta! Nekem ekcémás lett tõle a kezem. Lehet, hogy a te kezednek se tesz jót, hogy szárítja. Nem tudom, de lehet, hogy megér egy próbát.
Menta
menta
 
 


Menta!Jó,hogy mondtad ezt a popsitörlõ dolgot.Kb.2 hete tettem egy dobozzal a konyhába is,ha evés után maszatos az arcuk,kezük,ezzel törlöm.Viszont éppen a napokban néztem,hogy milyen kis érdes az arcuk.Arra gondoltam,kifújta a szél.De akkor lehet,hogy a törlõkendõ a hibás.

Mariann
Mariann
 


Menta!
A kézfejemhez nem ér hozzá a popsitörlö, kizárólag a gyerek popsijához használom. Ez a börszárazság eleinte a lábamon és karomon is volt, de szerencsére most már csak a kezemen van. Nekem soha semmi hasonló sem volt a börömmel. Biztos vagyok benne, hogy a szoptatás miatt van. Elég sok tejem van. Napi 800g-ot eszik a fiam és még kb 300g-ot fejek. Azért 1100g tejjel együtt elég sok minden távozik a szervezetembõl. Biztos, hogy a sok folyadék vesztés sem tesz jót a börnek. Nem tudom. Elég tanácstalan vagyok. Azért köszi a tanácsot. Még próbálkozom.
Ekcémával kapcsolatban a fiamon kijött az ekcéma mert sok tejet iszom, ugyhogy csak nagyon kis mennyiségben lehet innom, mert a tehéntej átmegy az anyatejbe és nem jó a babának.
Kriszta
Nyanya (kriszta67)
 


Szasztok!

Kriszta!
Nekem azt javasolta a dokim, hogy az Elevitet szedjem addig, amíg szoptatok. Abban szerintem A vitamin is van. Viszont ezt a vitamint túl is lehet adagolni. Miért szedsz kalciumot?

Zsu!
Nem gondoltál arra, hogy tápszer helyett más anyuka tejét add Zsombinak? Valóban minden cseppje kincs. Kitartás és relaxálás ! Tudom, hogy mondani könnyû. Kép
Eszterlánc? Sajna úgy emléxem, hogy az anyatejgyûjtõ csak 3 hónapos korig ad anyatejet (mondjuk az sterilezett is, úgyhogy nem nagyon van benne ellenanyag)

Snoopy
snoopy
 


Mindenkinek köszönöm a szoptatós étrend-ajánlatokat!

Kriszta!
Elevitet v. b.melyik magzatvédõt szokás szedni szoptatás alatt. Kezedre pedig megpróbálhatod az Eucerint. Nem olcsó, de nekünk be szokott válni. Vagy a baba popsikrémét. Plusz lehet, hogy túl száraz a levegõ a lakásban. Az is nagyon szárítja a bõrt. No meg a korábbinál nyilván sokkal gyakoribb kézmosás. Patikában lehet kapni mosakodó krémet. Elég fura a tapintása vizesen, de bõrkímélõbb, mint b.melyik babafürdetõ. Egész testre használható, recept nélül sem drága, de receptre pár forint, bármilyen orvos felírhatja, még a gyereké is.
rjuli
 
 


Sziasztok,

Képzeljétek, lehet, hogy van remény!!!!!!!!!!!!
Gyerkõcöm lenõtt nyelvfékkel született, emiatt a cicmet nem tudta rendesen a szájába venni, pénteken felvágták a nyelvét, s mintha jobban tudna vele szívni, s úgy érzem, mintha az üres mellem is jobban feszülne, sõt üres járatban (szoptanít nélkül) is percekig nyeldesett rajta Zsombi.
Nem igazán bíztam benne, hogy ettõl javulna a helyzet(dokinénink nem törõdött vele, majd ha beszéd közben zavarja, elég lesz felvágni), de talán mégis.
Az eddigiekbõl kiindulva, azért nem táplálok nagy reményeket, vagy talán titkon mégisKép?

Puszi,
Zsu(zsa)
zsuzsa01
 
 


Lanyok!

Hat nem jott meg, de a tejci is tobb lett (lekopogjam....), ugyhogy nem tudom mi volt. Most igy utolag arra gyanakszom, hogy jon egy ujjabb foga, amit eleinte nem vettem eszre, mert nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan jon a kovetkezo, es emiatt jobban harapta a cicmet, ami kicsit sebes is lett, es eppen annyira fajt, hogy zavarjon, es szerintem emiatt jott lassabban a reflex (de ez lehet, hogy hulyeseg), emiatt kevesebbet is evett, es kevesebb lett a tejci. Szoval ez csak az en okoskodasom...
Koszi a biztatast.

Kati
katkamano
 
 


Katkamano!
BMárti volt így hónapokig: semmi mensi, csak kevesebb tejecske és sztrájkoló PiciLaci azokban a napokban, amikor meg kellett volna jönni. Úgyhogy az is lehet, hogy dolgozgatnak azok a hormonok, de csak takarékon.

Viszont, ahogy Perry Mason mondaná, a te elméleted is megmagyaráz minden ismert tényt! Kép

Zsuzsa!
Nagyon is lehet, hogy a lenõtt nyelvfék volt a gond! Ha te úgy érzed, hogy jobban megy a szopi, akkor az úgy is van! A te babádnak te vagy a fõ-fõ szakértõje!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Katkamanó, Zsuzsa! Ugyanezeket akartam írni, mint Borcsa!
Ezért nem ismétlem õt. Kép
Menta
menta
 
 


Zsu!

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! KépKépKép

Snoopy
snoopy
 


Snoopy
köszi, akkor szedem tovább az Elevitet, csak azért hagytam abba, mert úgy éreztem (még a terhesség alatt), hogy hízok töle. Kálciumot azért szedek, mert napi 1100g tejcivel együtt gondolom kálcium is ürül a szervezetemböl. Vagy ez hülyeség?
Kriszta
Nyanya (kriszta67)
 


Rjuli

Az Eucerint nem ismerem, de ki fogom próbálni, köszi.
A baba popsikrémét már próbáltam. A lakásban tuti, hogy száraz a levegõ, de hétvégén elköltözünk, ugyhogy mint ok nemsokára ez is kipipálva. A kézmosás valóban gyakoribb, de a mosogatás ritkább, mert amióta ez van csak a férjem mosogat. A gyereknek a fürdetökrémét használom. Szóval már mindent próbáltam. Még ezt az Eucerint megpróbálom.
Igazából azt gondolom, hogy valamilyen vitamin hiánya okozza és akkor hiába minden varázskrém ezek csak a felületi tünetet szüntetik meg. Az okot kéne megszünntetni.
Kriszta
Nyanya (kriszta67)
 


Kriszta!

Ez valoszinuleg a szopi miatt van szerintem is...En is szedem tovabb a vitamint, de nekem is volt a karomon. A gyogyszertarban lehet kapni az Ung. refrig. nevu kremet, amit ott kevernek nekem bejott, meg szerintem koromvirag kremmel kend be ejszakara.

Kati
katkamano
 
 


Kati!

Már körömvirág krémmel is kentem. Ferjem gyógyszerész, ugyhohy Ö is kevergetett mindenféle krémet, de sajna csak ideig-óráig hatott aztán megint elöjött. Meghát elég nehéz úgy babázni, hogy állandóan krémes a kezem. Ezért is gondoltam, hogy olyan vitamint kéne szedni, aminek a hiánya esetleg ezt okozhatja. Csakhát nem tudom mit.
Melyik vitamin hiány okoz börproblémákat?
Kriszta
Nyanya (kriszta67)
 


Sziasztok!
Sajnos ismét gondunk van a szopival, úgyhogy tanácsot szeretnék kérni.Kisfiam most 14 hetes, nem tudom miért, de születése óta kb. kéthetente van pár nap, amikor nagyon kevés a tejem.Sûrû szopizással pár nap alatt mindig megoldódott a probléma, de most már 2 hete ez van.Eszem, iszom, pihenek eleget,már mindent kipróbáltam,homeopátiás szerek, teák, malátakávé stb., de semm9i nem segít.Ilyenkor egyik óráról a másikra a melleim olyan puhák lesznek, mint a szivacs.Kisfiam egyre többet eszik, ezért már bármit csinálok pótolni kell, mert nem elég neki a tejci.Hiába szoptatok sûrûn, tegnap délelõtt úgy éreztem ismét van tejci, de délutánra megint kevés lett.Már szinte egész napunk szoptatással telik, és én már nagyon ki vagyok akadva, hogy nekem nem sikerül normálisan szoptatni.Szerintetek miért van ez?Lehet, hogy most végleg ilyen kevés marad a tejem?Mivel már 2 hete küszködünk, kezdem bedobni a törölközõt,ismerõseim közül senki nem küzdött ilyen problémával, csaak sajnálkoznak rajtam.Én úgy érzem elég kitartó vagyok/voltam, rendszeresen olvasom a topicot, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy a sûrû szopi segít, de most valahogy ez nem jön be.
Köszönöm elõre is a segítséget.
Üdv
vivien
 
 


Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem, ígaz még csak 27 hetes kismama vagyok.
Ha lefejek tejet és azt elrakom hûtõbe vagy fagyasztóba, miután kiengedem fel kell forralni, vagy csak melegíteni kell? És ha keveset fejek, ráönthetem-e a következõ fejésnél a tejet?
Elõzõ szûlésemnél nekem ajánlották, hogy vegyek E vitamin kapszulát, és ha kirepedezik a mellem kenjem be a benne lévõ olajjal. Szerintem tényleg nagyon jó, csak már nem tudom, hogy le kell-e mosni szopi elõtt.

Elõre is köszi a segítséget. Kép

Beus
beus74
 
 


Sziasztok!

Kriszta
Én úgy tudom, hogy a vas hiánya okozza a bõrszárazságot. A barátnõmnek legalábbis ezt mondta egy orvos.
De ha a férjed gyógyszerész,akkor õ biztosan tudja.

Beus,
jó a kérdés, ezt én is szeretném tudni, bár még korai a mélyhûtõs tejcsi.

üdvi

Brokkoli és a 10 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Vivi!
Nyugi!!!!! Nagyon ügyes és kitartó vagy!
Kakis-pisis pelusokkal hogy álltok? Ez a 14 hetes kor a legtöbb baba életében zûrös. Egy rakat elméletet hallottam már rá, hogy miért:
-tényleg átmeneti tejcsi hiány van, nem azért mert a te tejed kevesebb, hanem mert a baba igénye megnõtt
-megmozdulnak a fogcsírák, és ez a babák egy részének kellemetlen
-valami idegrendszeri fejlõdés - ehhez már Menta kellene!!! - okoz kényelmetlenséget a babáknak.

Mivel a babádnak a cici nemcsak enni-innivaló, hanem a megnyugvás, vígasz, mamázás is, bármi nyûge van, szivesen cicizik. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy kevés a tejed!!

Ha jól néztem a naptárt, most pénteken lesz ligás baba-mama csoport a XIII. kerületi Anyatejgyûjtõben. Ha tudtok, próbáljatok elmenni, ilyenkor sokkal megnyugtatóbb személyesen beszélni egy hozzáértõvel.
Itt a cím:
XIII. ker. Anyatejgyûjtõ Állomás
Budapest, XIII. ker. Gyermek tér 3.
minden hónap második péntekén 10-12-ig
vezeti: Balogh Anna
Tel.: (1) 390-2128

Küldök pozitív energiát!!!!
Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?