Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági, szia! Nem dobsz egy képet Jázminról? :wink:

WKata, ma egyes egyedül voltunk úszáson. Mi van Veletek?

Eni, Marcika nagyon ügyes. Milán egy kis dumagép, mégse mondja az anyát. Ma reggel, mikor meglátta a férjemet felkiálltott, hogy Apppa. :-) Délután nem tudsz pihenni, mikor Marcika is alszik?

Mári, Vencel ügyike, gratulálok! Na mostantól nem lesz nyugtod. :lol: Majd jelentkezz, hogy mi újság Veletek. Mivel rövid időre, de búcsúzol, így dobhatnál egy képet Vencelről. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttünk! Doktornéni szerint félúton állunk a javulással. Még 3 napig klacidot eszünk, hörgőtágítót fokozatosan csökkenő adagban, aztán másik 3 napra írt egy másikfajta gyógyszert, aztán ha netán még kedden is van köhögés, akkor elküld röntgenre, vérvételre, és akkor már csak a szuri lesz a megoldás, de addig még van 5-6 nap, remélem, helyrejön már a drágám!

Viszont most egy másik dolog miatt bosszankodom! Lackó is táppénzes ugye, és képzeljétek el, tegnap reggel tudtam meg, hogy fényképezkedés volt az oviban. Óvónéni nem is szólt!!!!!!!!! Nagyon mérges vagyok! Igazán felhívhatott volna, hogy hogy vagyunk, legalább a csoportképen rajta lehetett volna... Tőlünk persze elvárják, hogy azonnal szóljunk, ha beteg a gyerek, hogy időben bevigyük, amit kérnek, meg minden, de ennyi nem járna vissza? Így most középsős képünk nem lesz... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Bocsi, mennem kell főzni, Mesi végre elaludt. Puszi mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok.

Na hazaértem a melóból, mindjárt megyek Ádámért.

Gabi, tényleg nagyon figyelmetlenek voltak az óvónénik. :evil: Én is durcás lennék rájuk a helyedben.Örülök hogy kezdenek javulni a gyerekek!

Mári jó utat, reméljük majd mesélsz!Biztos jó kis buli lesz.

Visegrádi találkozó: na jó, majd én megszervezem, mert látom túljelentkezés van ezen a téren.Először is tudnom kéne, ki jön, ki nem jön. Az időpont pedig most szombathoz egy hétre szombat - persze, eléggé időjárás függő a dolog.
Gyülekezőnek én a visegrádi Nagyvillám éttermet ajánlom,könnyű megtalálni azoknak is akik nem ismerősek arra felé.

No, várom a jelentkezéseket akik szeretnétek jönni!


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

 
 

Mindenkinek köszönjük a gyógypuszikat.

Voltunk az orvosnál nincs tüdőgyulladása, viszont elküldött minket a fül-orr-gégészetre, ahol felszúrták Pannus fülét.
Persze úgy mentünk mint a cigányok (apa, anya, Kata,Panna) ezért én közben azzal voltam elfoglalva, hogy kata ne lássa hogyan szúrja meg a nagy tűvel az én kis babám fülét.Apukája fogta az ölébe.
Panna hősiesen viselte csak utána kezdett el sírni, gondolom akkor tudatosult benne, hogy mi történt vele ill. akkorra ért oda a fájdalom.
Remélem ezután rohamos javulásnak indul majd és láza sem lesz.

Wkata!
Köszi a receptete lehet, hogy a tiéd lesz a befutó.

Gabi!
Tényleg szólhattak volna az oviból.

NÁlunk hétévégén nagy vendégjárás lesz itt lesznek anyósomék (itt alszanak), a sógornőm és a férjem fiai.Nem tudom, hogy hogy fogjuk bírni egy beteg gyerekkel?
Na mindegy ez már az én bajom.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Már írtam egy hosszút, de elszállt vele a bnet :twisted: :twisted: :twisted:

Móni!
Próbálom rendbe szedni Misi alvását, és akkorákat ásított mielőtt elindultunk volna úszni, hogy inkább az ágyába vittem...

Gabi!
Jobbulást Mesinek! Elég durván hangzik ez a betegség, jól elhúzódik, sok gyógyszert kap szegény... :cry:

Katus!
Muszáj volt a felszúrás? Okozhat később hallási gondokat :-(

Mári!
Gratula a mászáshoz és jó utat!

Norwell!
Teljes gyógyulást kívánunk Kendének is!

Puszi mindenkinek!
Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata!
Muszáj volt felszúrni különben nem tudott volna távozni a füléből a gyenny.A felszúrás nem okozhat halláskárosodást ellenben a felgyülemlett genny igen.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Na megvolt a mérés: Peti 10050 g és 79,5 cm. Ez volt az első olyan hónap, hogy nem nyúlt egy millimétert sem! :D Viszont hízott majdnem 80 dekát, pedig egy örökmozgó. :o
Kukit nem kell piszkálni, a dokinéni csak ránézett. Megkérdeztem a kullancs elleni oltást is, mindenféleképp csak betöltött egyéves kor után adja be, szóval később visszatérünk rá, mert én be akarom adatni…

Katus, képzeld, ma alig bírtam átpelenkázni a fiatal urat, mert a pelenkázón is tánci-táncizott, járt a feneke…én meg győzzem. :)
Pannusnak is mennek a gyógypuszik! Látom, „megúsztátok” egy fülfelszúrással. Érdekes ez a fájdalom dolog a gyerekeknél, ugye a szurinál sem sírnak általában, csak mikor kifele húzzák a tűt. :o

Kitti, hát sorozatfüggő vagyok, az tény: hétfőn NCIS, kedden Vészhelyzet és Grace klinika, szerdán Dr. House és Dr. Csont, csütörtökön Miami és „sima” helyszínelők, a többi nap szabad.

Meteor, én azt hiszem, elfelejtettelek felköszönteni, pótolom: Isten éltessen!
Ezek szerint „kalandos” volt az esküvő szervezkedés. :)
Nálunk is van olyan, hogy Petinek egész nap nem jó, igaz, nekem nagyon szerencsém van, mert kb. 12-16 óra között a dédizés a menő, de még így is képes lennék néha falra mászni a nyekergésétől…

Wawel, nem tudom, kinél mennyire húzódik el az ébredős korszak fogzáshoz kötötten. Nálunk már régóta megy, de hogy meddig fog tartani, az kérdéses. Mert még csak a jobb oldali fogacska bújt ki, egy nap alatt lett a pici recéből egy szépen látszó fog. Szerintem a bal alsó is jön, meg a dokinéni szerint felül is hamarosan lesznek fogak.

Juca, most jól megnyugattál. :D A sült oldalast nem annyira komálom, a túrós csusza meg nálam csak pörccel (és cukor nélkül) a nyerő.

Norwell, de jó, hogy gyógyul Kende lábikója! Nekem a derekam emelgetés nélkül is kész van…
Nagyon jó beszélőkéje van a fiadnak. :)

Ági, üdv közöttünk. Az augusztus még igencsak nyár, de ez a topic eléggé tágan értelmezi a nyár fogalmát, sokan vagyunk májusi anyukák, de a legelső babánk (igaz, koraszülöttként) márciusban jött a világra.

Mári, hát nálunk két gép van, de ahogy látható, napjában átlag egyszer, ha idejutok. :D

Kimike, Peti először mondta, hogy ba-ba, aztán volt a da-da, utána jött a mam-ma, az ap-pa, és legutoljára jöttem én. :D De még elég ritkán szólít meg így, inkább csak akkor, ha panasznapot tart…

Gabella, na akkor hajrá a gyógyulással. Mesi is Ventolint kap hörgőtágítónak?
Fotózás miatt :( . Tényleg szólhattak volna…

Na megyek, ma nyílt egy ruhás-cipős bolt, és elmegyek megnézni. Remélem, nem lesz óriási tömeg.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex!
A túrós csuszát én is favorizálom természetesen cukor nélkül.

Szeretnék egy tavaszi cipőt de nem tudok venni mert nem jutok el a boltba.Talán holnap megpróbálom mert úgy néz ki én is az orvosnál kötök ki holnap reggel.Nem nagyon gyógyulok és kezdem azt hinni, hogy egymást fertőzzük oda.vissza Pannussal.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus: nem semmi vendégjárás lesz Nálatok, le a kalappal!!! És még tortát is sütsz...hát komolyan, lenne mit tanulnom Tőled. :shock: Személy szerint utálok főzni, de szoktam, mert enni kell. Sütni se szeretek. Viszont nagyon büszke vagyok a habos túrótortámra, amit kb. 1 éve sütöttem, szülés előtt. Na azóta se, pedig nagyon fincsi lett. :lol:
Kép

Kitti: Ti mikor utaztok vidékre? Egyébként ilyenkor a szüleidhez mentek? Csak azért merült fel ez bennem, mert írtad már többször is, hogy nehéz gyermekkorod volt, így eszembe jutott, hogy talán valamelyik nagynénihez utaztok ilyenkor.
Minket kérdőjelesen feljegyezhetsz, ha tudunk megyünk.

Gabi: irtó mérges lennék a helyedben az óvónénikre. Mielőbbi gyógyulást a gyerkőcöknek!
Vendég
 


Kép

Ezt pedig a férjem sütötte, egy zseni! :lol:
Vendég
 


Katus!

Csak azért gondoltam, hogy a felszúrás veszélyes, mert a férjem és egy barátnőm hallására is mondta fülész szakorvos utólag, hgoy azért nem 100%-os (csak kb. 90) , mert felszúrták. De mindez persze kb. 25-30 éve volt, azóta biztos javult a tudomány e téren. Tkp. a heg miatt van mindkettejüknél a károsodás azt hiszem, de ebben nem vagyok biztos.

Jobbulást neked!
Tényleg durvának tűnik, hogy te is beteg vagy, Pannus is beteg ésl nálatok van a vendégség :-( Tudom, hogy Húsvét évente egyszer van, de mégis... Sok gyógypuszi, meg energiafelhő, hogy bírjad a gyűrődést!

Kata

Kép
wkata
 
 


Móni!
nekem ez természetes nagyon szeretek és mások szerint tudok is főzni.Mondjuk már 12 évesen komplett ebédet tudtam csinálni.(leves, rántotthús, köret, meggyes pita)

A tortád nagyon jól néz ki süssél gyakrabban.
A férjed egy őstehesség gratulálok neki.( és neked is, hogy kifogtad :D )

Kép

Kép
katus73
 
 


Mi is megyünk. Esőnap?

Kata!

Nekem is szúrták. Az a mérhetetlen fájdalom ami előtte van. Egy szúrás, és már ömlik is a trutyi, és percről percre jobb. Én nincs halláskárosodásom.

Katus!

Sajnálom Pannát, a fülfájásnál nincs rosszabb. Ezt a szülés után is tartom.

Kimi!

Én szeretek főzni is, meg sütni is, csak kigondolni, hogy mit, na azt nem. Ma ded karalábéfőzeléket evett kicsit másképpen :-) Én meg Chocholate chips cookist. Egy másik fórumról egy lány meglepett vele, és annyira finom, hogy bevágtam az egészet, pedig sokat hozott. :-)

Gabella!

Mesinek is most már aktív gyógyulást!

Ex!

10 kiló? Kinga soha se lesz annyi. :-( Majd lesz 60 akkor meg majd fogyózhat :-) Már annak is örülök, hogy 8-as van a súlya elején. Frusztrált 9 hónaposan a 7-es. Igaz akkor 7980 g volt, de nem kerekítették volna az Istennek se azt a 2 dekát. Így viszont 10 hósan 2 dekával többet hízott, összesen 14-et!!! :twisted:

Hú úgy látom forr a levegő a blogon, mindjárt megyek és szétcsapok :lol:

tjuca
 
 


Nyugi Juca, csak izgi a téma. :wink:

Ex: nekem a 79.5 cm-re kerekedett ki a szemem. :shock: :roll:
Milán ehhez képest csak 75 cm és kb. 2-3 héttel idősebb (matekból sosem voltam jó).
Vendég
 


Szétcsaptam brrrr :lol: :lol: :lol: kezdett egy irányba menni a dolog, aki olvassa tudja mire értem. Végülis ezért vagyok moderátor vagy mi.
Amúgy speckó nekem a fürdőrucis poszt sokkal jobban teccik, de úgy látom ezzel egyedül maradtam. Nem baj, én jól szórakozok a saját poénjaimon is. :roll: Másik topikban kérdezték a hasbőr állapot problémát. Az enyim sem kivétel, de aki kijött alóla, az annyit dob a marketingemen, hogy pukkantok a csíkos löttyedt hasamra, vagy hamar növesztek egy másikat. 8) Persze aki tud megoldást, az bevésheti. A dedbikiniktől meg pofám leszakad. Nagyon zsír :twisted: :twisted: :twisted: Fú most még trendi is vagyok. Na jó lépek, mielőtt valaki azt gondolná beszeszeltem. :lol: :lol: :lol:

tjuca
 
 


Juca, én tényleg nem tudom mire érted. Bár nem vagyok egy indigó :lol:
Viszont a beszeszeltem dumán hangosan nyerítettem. Ez tetszett. :lol: Na megyek inkább sétálni a kisfiammal, mielőtt agyamra megy a netezés.
Vendég
 


Kimi!

Hááát. Én sem. Erre. :roll:
Nekem komolyan fogszim sem volt, mi az az indigó gyerek, most legalább utánanéztem. :? Mi már voltunk sétálni, de nemsokára uzsi és jön a repeta.

tjuca
 
 


Sziasztok!
Juca! Bocsi, béna vagyok, de néha többször is el kell olvasnom, amit írsz, mert nem tudom értelmezni... :oops: Tetszik a stílus, csak pihent az agyam...
Olvastam a blogot, de hol van ahol hozzászólnak? Vagy kimoderáltad őket???
Mese szunyál, van még tán néhány percem.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Most menő vagyok, ma már másodjára írok, jelenleg anyám küzd Péter etetésével...az előbb a drágám a szemébe tette a tejpépet, délelőtt meg ugyanez volt az almával. :)

Kimike, Peti már egy hónapja ilyen hosszú, eddig minden energiáját oda összpontosította...most legalább a súlyára gyúrt.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szia Ex! Legalább előnye is van, ha anyukádnál laktok! Néha én is kölcsönadnám a gyerekeket, de nem egyszerű. Most ciki-nem ciki, eléggé besokalltam tőlük...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


És Meske még nem igazán beszél... Halandzsázik, de értelme még nincs... És nem is áll meg a lábán fél másodpercnél tovább. Bár ő nem kompozik naponta semennyit, mert nekünk nincs olyanunk.
gabella
 
 


Gabi!

Misi sem beszél, csak ba-baba-babababababa- stb. hagyja el a száját rendszerint. És ő sem áll meg a lábán kapaszkodás nélkül még. Szóval nyugi!
A topicban a fiúk közül a Kendék hiperek mozgásilag, Ex Petije meg tiszteletbeli Kende szerintem, annyival előrébb mozgott a többieknél. A lányoknál azt hiszem Kinga a menő manó, mozgásilag tutti.
DE: ez nem azt jelenti, hgoy a többi gyerekkel gáz van, hanem hogy ők normál, átlag ütemben fejlődnek.

Juca blogjában alul van egy szolíd link minden bejegyzés alatt, hogy megjegyzések vagy hozzászólások, vagy ilyesmi. Ott tudsz hozzászólni, meg olvasni a többiek hozzászólását.

Juca, Móni!

Indigótémában én is tök tanácstalan voltam, vagyok, csak a fogalmat hallottam már ezoterikus érdeklődésű barátnőimtől. Ennyi idő alatt utána sem tudtam nézni még... Bár szerintem Misi is átlagos, helyes gyerek, semmi világmegváltó extra. Bár horoszkóprajongó osztálytársammal elkészíttettem Misi horoszkópját, és aszerint nem lesz sétagalopp életútja... 8)

Majd meglátjuk...

Kata

Kép
wkata
 
 


Kata! Á, nem aggódom, csak néha pislogok ezerrel, hogy miket tudnak a nálunk fiatalabb babák... :o

Ja! A hasam nekem is löttyedt és puha és csíkos és tök nagy, de kárpótol a két volt lakó! Fürdőruhám pedig bár van egy, abban nem nagyon mennék társaságba, anyóséknál a felfújós medencébe tök jó, de strandra meg úgyse megyünk... A párom nem az a strandolós...

Mára ennyi voltam, megint pusszanat mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ja, sorozatok!

Amit nézek:
Vészhelyzet,
Grays klinika,
Dr. House,
4400,
mikor még volt:
Született feleségek,
Everwood (ez volt a legjobb!),
Csillagkapu, (Stargate SG-1 és Stargate Atlantis is!)
és a Herost is elkezdtem, de a gyomrom nem vette be, mikor Klaire felébredt a boncasztalon... brrrrrrrrr. Szóval durva, nem nézem.
Helyszínelőket bármilyen változatban néha-néha nézem.
A Dr. Csontot meg még nem láttam.
Ja, és még tök jó a Jóbarátok meg a Joey is! Kár, hogy nem folytatják.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Izé... Grace klinika... most nézem videón a keddi részt!
gabella
 
 


Gabella, vigasztaljon a tudat, hogy az én hasam is olyan csíkos mint valami kis tigrisé, de már egyáltalán nem zavar. Megszoktam.Dizájnos.:-)
Jó lesz majd ha a csíkos lesz a divat.
Hála a jósorsnak, csak a köldököm alatt olyan 3-5 centivel kezdődnek a csíkjaim, ezért bikiniből sem lóg ki a lóláb.
Viszont 54 kiló vagyok, épp annyi mint a terhességem előtt és a cicim sem lett lógós. Ennek kell örülni és nem azon keseregni, hogy csíkos vagyok. :lol:

Visegrádi kirándulók listája eddig:

Juca, Kinga Kofa család
Móni, Milán Pali család
Kitti, Ádám Tomi család.
Csatlakozni egészen az utsó pillanatig lehet. Ha esik az eső még nem tom mit csinálunk aznap. Ötlet?


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti: esőnap esetén degeszre tömjük a csíkost. :lol:
Írtam neked privit, még tegnap, megkaptad?
Engem csak az frusztrált, nehogy 100 kilós legyek szülés után. Akkor olyanokra, mint pl. lógos cici nem is gondoltam. Bezzeg most... :lol: Én még szívesen lebobnék 3-4 kg-ot, kár, hogy jön a fagyiszezon.

Gabi: ne aggódj, Milán lassan 11 hós és csak a fürdőkádban próbálta a felállást, szárazon valahogy nincs ráhangolódva. Nekünk sincs kompunk, a lakás se nagy, tárolni se tudnánk, használni meg főleg . Sajnálnám a bútorokat. :lol:

WKata: kivi vagyok nagyon, mit mutat Misi horoszkópja?
Vendég
 


Helló!

Hát igen az indigó gyerekkel kicsit elszaladt a ló a blogban. Én nem is hallottam ilyenről, de az első általam kinyitott honlap meggyőzött, hogy nem is fogok. :-) A változatosság kedvéért a Kimi blogjába véstem le a gondolataimat, ami oly magvasra sikeredett, hogy csak kb. 5 nyomtatópatronnal lehetne kinyomtatni.

Na akkor Kinga tudományai felsorolásszerűen:
-2 hónaposan fordult egy fura technikával, de ez nem normális volt
-4 hónaposan normálisan is, egy hétre rá lepörgött a pelenkázófeltétről
-6 hónaposan tökéletesen mászott, azóta sprintmász
-mindig 5 perc alatt kiszopizta az összes tejet, volt horrorszopi, nem részletezem, ha valaki kivi elküldöm a videot, több, mint három hónapig hasgörcs és zöld kaka a habzsolás miatt
- mostani szókincse: baba, aba, apa, aja, NEM
-tud tapsolni, meg integetni, és ha kérek valamit ideadja, de nem hozza ide és nem megy oda érte
-jó a hallása, bár szelktív
-mesterien hisztizik
-éppen most tojt a kádba
-sokáig nem tudott böfögni
-nem tud integrálni, viszont gyakran manapság is nyakig fossa magát
-most már harapja a banánt, gyakran a feje búbja is főzelékes
-gyorsabban csinál rom állapotot, mint egy tájfun-
-ma pl. pillanatok alatt megevett 10 centi WC-papírt, legalábbis ennyit kotortam ki a szájából, valamennyit nyelt is
-ha hülyeségről van szó elképesztően találékony

átlagos, egészséges gyerek. Anyám egyszer elmesélte, hogy a húgom folyamatosan a függöny mögé tojt, én pedig kikentem kakával a kanapét. Szerinte átlagos gyerekek vagyunk. :-) Még jó. Tök felesleges méricskélni, hogy kinek hány foga van, tolat-e, ül-e, beszél-e... Minden gyerek más és más. Lényeg, hogy a miénk, egészséges, értelmes, és rengeteg öröm forrása. :-)

tjuca
 
 


Most meg sík ideg vagyok. Se nem evett rendesen, sem nem szopizott. Jó kis éjjelünk lesz.

Elteszem magam holnapra. Végül nem szeszeltem, majd most Kofával borozunk, meg sajtozunk :-)

Kimi!

Jár a pont. Neked kell az elvárásokat elhajítani, és csak bíztatni a fiadat, ahol csak tudod. Ja és Kinga nem tud úszni, meg merülni, mert nem vittük. Az én fülem olyan, amilyen, többször gyulladt, mint nem és pirinyót féltettem, hogy mi lesz, ha... paramami. Itthon fürödhet kedvére, pacsálhat, erre mostanában csak tojik, mint a húsvéti nyúl. Ezért nem dícsérem meg. :twisted:

tjuca
 
 


Hu csajok amikor eloszor beleptem az elobb azt hittem eltunt a tegnapi uzim!De nem csak olyan sokat irtatok azota!!! :D
Ami persze nagyon jo azt jelenti vegre talaltam olyan csajszikat akik szeretnek dumalni!!!
Bovebben irjak?De vigyazzatok ha elkezdek irni meg fenykepeket mutatni lehet nem tudtok majd le alitani!!! :D
Orulok hogy tetszik nektek a Jázmin név!
Jazmin mar ul, maszik, es meg mindig cicizik!!!Es amit adtam neki eddig kajat mindent meg evett igazi kis haspok!!!
Ja es egesz nap azt fujja hogy ba-ba,ba-ba!!!
Az elobb volt locsizas es mostmar alszik!!!Szerencsem van mert egy nagyon jo kislany alszik jol ejjel es nem volt meg almatlan ejszakam miatta!!!
Most egyenlore ennyit irok nehogy azt mondjatok sokat beszelek(irok)!!!
Egy par kep az en kicsi angyalkamrol!!!
Kép
KépKép
Orulok hogy megtalaltalak benneteket!!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Sziasztok,

Juca össze is foglalta, amit írni akartam még délelött, csak aztán nem került rá sor. Marci tényleg mondja, hogy anya, ahogy írtam, de pl. nem mutatja meg az orrocskáját vagy a száját, nem hoz oda nekem játékot, viszont a labdát már gurítja nekem :) .
Amikor a többiek írták, hogy ezt és ezt tudja már a baba, egy pillanatra elgondolkodtam, de aztán levontam a következtetést, egyáltalán nem azon múlik a dolog, hogy ki mennyit foglalkozik a babával. Marci sem azért mondja az anyát, mert én nap mint nap ezt tanítom neki (vagy legalábbis nem tudatosan). Születése óta ugyan kommentálom, ha valamit csinálok: anya most átpelusoz, anya most elkészíti a kajcsit, anya ezt csinál, anya azt csinál és talán ezért, de nem hiszem, mert az anyánál is többször meséltem neki arról, hogy amikor apa hazajön, akkor ezt meg ezt csinálunk és mégsem az apát mondja :) .

Kitti: most úgy van, hogy mi is megyünk Visegrádra :) .

Has, mell, derék: has - elmegy (nem lett csíkos, viszont egyáltalán nem feszes) , mell - mindig abban bíztam, hogy a szülés után talán egy kicsit nagyobb lesz, sajna nem... derék - még vagy 8 cm-t le kell dolgoznom, nagyjából akkor nyerném vissza eredeti formám.
Kilóügyileg nem olyan vészes a helyzet, csak 2 kiló van rajtam pluszban, ami akár el is férne, ha hozzá egy párduc test társulna :? .

Elolvasom a blogokat, mert még nem volt rá időm és látom nagyon emlegettétek :lol: !

Eni

Eni
marcy
 
 


Jaj es majdnem el felejtettem a legujjabb fejlemenyt van egy fogacskank is!!!
Egy hete bujt ki!!!Es anya nagyon orult neki!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Juca: legalább nem mondhatod, hogy nem kaptál semmit se a lányodtól húsvétra. :lol:
Úszni azért kezdtem el hordani Milánt, mert 3 hónaposan üvöltött, ha hasra tetttük, nem akarta emelni a fejét stb. Ott pedig 40 percen keresztül tartania kellett és látványosan elkezdett erősödni a háta, ami addig elég gyenge volt. A merülés csak plusz, van aki nem szereti, nem muszáj. Búvárreflex stb., pro és kontra hallottam véleményeket. Mindenesetre az általam megkérdezett orvosok mindegyike támogatta, nekem ez a volt a lényeg. De azon kívül is vannak gyakorlatok. De most már kinőtte, nincs már buvárreflex, mikor meghallja a vezényszót csukja be a szemét és veszi a levegőt, mert tudja, hogy a víz alá megyünk.

Ági, nagyon édes Jázmin! Gratula a fogacskához. Első gyerek?Merre laktok? Hol szültél és hogy? Mesélj!!!

Jó éjt Mindenkinek, kevés ébredéssel!
Vendég
 


KimikeIgen Jazmin az elso babank!!!
En mint latod Romaniabol vagyok es Nagyvaradon lakom!!!

Rendesen szultem volt egy csodalatos orvosom aki vegig melettem volt, a vajudas olyan 4-5 ora hossza volt!Akkor azt mondtam nem kell tobb baba de mostmar akarom nemsokara a masodikat is!!!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Vissegrádi kirándulás állása jelen pillanatban:

Juca,Kinga, Kofa
Móni, Milán, Pali
Kitti, Ádám, Tomi
Eni, Marci, Isti

A végén még jó sokan leszünk!


Most csak bekukkoltam, megyek aludni.
Rossz hír: Ádi megint lázas, holnap nem bizti hogy viszem bölcsibe.:-(
Nagyon hátul piszkálódik a szájában, ezért arra gondolunk az apjával hogy jön valamelyik örlőfoga.

Ági, nagyon helyes a kislányod, örülök, hogy erősítitek a kislányok csapatát a topicban, mert nem sokan vannak. :roll:

Jó éjt mindenkinek,

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Móni, persze, megkaptam a privit, köszike!

Pusz

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jó reggelt!

Ági: üdv köztünk! Na, tessék. Jázmin is egy hipergyorsan fejlődő baba! :lol: S milyen szép a haja!


Ex: gratula az első foghoz! Akkor nektek is villám gyorsan jönnek majd a fogak. Legalábbis nekünk a doktornő meg a védőnő is ezt mondta, így aztán lelkiekben már edzem!

Gabella: nagyon bírom az írásaidat! (Bocs lányok, ez most kibukott)

Kinga tudományait elolvasva, én is elkezdtem gondolkodni, hogy Kornél miket tud.
- papír evésben ő is verhetetlen
- szintén kakált a vízbe, de hála istennek leszokott róla
- mászik, ül és feláll (szinte mindenhol ezt gyakorolja, sajnos még a függönynél is)
- szókincsünk tulajdonképpen szinte semmi: he, hő, u, ó, e ezen kívül semmi (nem egy beszédes kissrác- csajok ajánlom figyelmetekbe)
- nem integet, nem tapsol, nem mutat rá semmire, viszont a labdát visszagurítja, de nem ad oda semmit
- most a legújabb a sikítozás (félelmetes hangerővel)
- járunk úszni
- eddig mindent megevett,amit adtam neki, de fogunk még nincs (nem baj- ami késik nem múlik, most Ex Petijén felbuzdúlva mi is várunk)
- és most legújabban nem alszik, de ez is mló állapot
- és szép nagy a haja
- kedvenc olvasmánya a geometriai feladatgyűjtemény

Mindent összevetve: a miénk, imádjuk és nagyon jó parti lesz később. :lol:

Aki nem rest leírhatja hol tart a babója!

Megyek tisztába tenni!

Anita

U.I: ma olyan érzelgős napom van: lányok, szeretlek Benneteket! :oops:

Kép

Kép
wawel
 
 


Anita!

Csatlakozom az érzelmességhez, én is bírom mindenkinek az írásait, aki rendszeresen ír ide!!!
A be-be néző idegenek rendszerint szőrborzolóak, de azt hiszem ezért is "szólnak be" topicokba. :?

Ági!
Fentiek nem rád vonatkoznak, mert Te új vagy, nem idegen :lol:
csak volt már egy-két keserves tapasztalatunk olyanokkal, akik nem magukról írtak, vagy tettek fel képet a babójukról, hanem minket vagy közülünk néhány embert osztottak ki.

Na, mivel ma egy rettenetes éjszaka (fogzunk megint a jelek szerint) után Misi "bölcsiben" van anyámnál, nekiállok a melónak.

Kata

Kép
wkata
 
 


Anita Drága!

Te csak ne ajánlgasd Kornélt. Kinga ugyan kissé csélcsap, de a szíve Kornélért dibeg-dobog. :twisted: :twisted: :twisted: Hiába ostromolják többen is. Vagy adhatom másnak? Na szép. 8)

tjuca
 
 


Kata gondoltam hogy biztos nem nekem irtad!!!
Olvastam hogy viszitek baba uszasra a kicsiket!!!Milyen?!Sajnos itt nalunk nincs ilyesmi a babaknak pedig annyira szeretnem en is!

Meg kell egy kis ido amig megjegyzem a neveteket!De orulok hogy befogatatok minket is bar egy kicsit fiatalabb a baba de szerintem meg nyari baba o is nem?!
Lattam ti mar nagyon reg vagytok itt mind!!!
Az en kis hercegnom most aludt el!
Egy kis almat kekszel evett szereti a gyumolcsoket!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Ági!

Üdv itt.

Kimi!

Szvsz. jól tetted, hogy megmutattad Milánt egy konduktornak. Mondják azt, hogy primipara, nem elég, hogy első gyerek, de még agyon is parázza magát, mint mondjuk pár hónappal később, hogy most kellett jönni asszonyom? Miért nem hozta előbb, már régen meggyógyult volna.
Kinga picit ferdén tartotta a nyakát. Csak árnyalatnyit, de határozottan. Elküldött a házidoki a gyermekneurológiára, ahol jól leteremtett a doki, hogy hisztizek, és a gyereknek semmi baja, mert 3 hónaposan kabriózik, és majdnem lehemperedett a vizsgálóasztalról. Ott csak annyit mondtam, hogy lehet én hisztizek, de a háziorvos küldött, tehát ő is. Akkor kicsit visszavett. Amúgy a záróra ráírta, hogy valóban enyhén ferde fejtartása van :shock: Hála az égnek, ahogy jobban kezdett mozogni (forogni, mert akkor is olyan volt, mint akinek állandó zabszeme van) elmúlt a rossz tartás. Voltunk gyógytornásznál, aki csak annyit mondott, hogy ismeri a doktorurat. Azt mondta, hogy valóban, és ez IS okozhatta a horrorszopit, de nem komoly, és el fog múlni. És ő mondta azt, hogy inkább mindenhol nézzenek hülyének, mint egyszer elkések, mert azok az eltérések általában már nem hozhatóak rendbe, vagy csak kínzások árán. Szóval emiatt ne legyen lelkifurid!!! Ha nem vitted volna, és ne adja Isten nem csak lusti (megfontolt) Milán, akkor mekkora lelkiismeretfurdalásod lenne!

Megyek, mert sok a dolgom, de ezt mindenképpen le akartam írni.

tjuca
 
 


Hú, Juca Ti már ennyire "gyúrtok" a második gyerekre?
Szorítunk! :D :D :D
És felnézek Rád amiért Hiperkinga után rögtön bevállaltok mégegyet!

Ági, én is üdvözöllek, írj minél gyakrabban!


Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Hiperke-csiperke??? Mit nem látok!!!!!!!!!!!!! Akkor már lehet drukkolni?

Anita! Kornélnak utólagosan boldog hófordulót! És naná, hogy jó parti! Nagyon édes pofa! (Ha már neked írok, had kérdezzem már meg, mi tetszik az írásaimban? Olyan jól esett, tisztára meghatódtam! A végén még kiderül, hogy van stílusom, mégha az csak az egyszerű fajtába sorolható is...)

Alkatom... elék torznak érzem magam mostanában. Vékony karok, lábak, vastagabb, de nem feszes combok, fenék, nagy has, kb. mint 4 hónapos terhesen, de persze az se feszes. Lógós cicik, ami az eddigi 27 hónap szoptatás után nem is meglepő, és ha nem lesz szopi, csak még lógósabbak lesznek, úgy kell majd belehajtogatni a 85 C kosárba, most még jó, mert a tej azért emel rajtuk... Még 5-6 kilót le kéne adni, de én csak a hasamról fogynék szívem szerint, tornázni viszont lusta vagyok.

Mesi mit tud...
- ha valami nagyon érdekli, akkor mutat rá a mutatóujjával, és dobhártyaszaggató-üvegrepesztő sikítást hallat mellé. Tegnap a kismama újságon lévő baba tetszett neki nagyon, de éppen a karfiolos-répás-krumplis mixet ette, szép lett volna az újság.
- ha kedve van, integet, mikor mondjuk neki, hogy pápá, még kivételesebb esetben azt is hozzáteszi, hogy tá-tá.
- mikor szopizni akar, keservesen azt hajtogatja, hogy emme-emme-emme.
- mikor huncutul szökik előlem, és szólok neki, hogy Mesi, gyere vissza, hátranáz, vigyorog, és elkezdi rázni a fejét.
- séta közben, ha nem kell a cumi, ügyesen belerakja a babakocsi karfán lévő "pohártartóba".
- a kölesgolyót ügyesen pakolja a szájába, szépen egyesével. Semmi más kaját nem rak a szájába! Apró játékokat viszont szívesen.
- szeret játszani Lackó autóival, vasútjával és a pelenkás vödör tartalmával...
- mindenhol feláll, a nadrágom szárában kapaszkodva is, vagy a pulcsi nyakában lévő megkötőbe kapaszkodva is, aztán imbolyog. Vagány nagyon, mert már elaraszol a kanapé mentén a végéig, aztán mint a nagyok, elengedi, de már borul is el. Viszont ha fogom a kezeit már szeret sétálni. Legyen hozzá az embernek dereka!
- bűbáj csaj, mosolyog mindenkire, semmi szeparációs izé nincs nála, roppant barátságos.
- úszni nem járunk, nincs is hova, és nem is tud senki úszni a családban.
- tapsolni nem akar, csak az én tenyeremet csapkodja.
- ha mondom neki a kip-kop kopogok mondókát, akkor üti a ritmust, kockával, kézzel, akármivel.
- hosszú, de ritka haja van, egyszár már frufrut igazított neki a fodrász.
- mostanában ha álmos délelőtt, odamászik a bébihordozóhoz, és belehasal.
- az éjszakát néha átalussza, néha nem.

Most mindjárt elalszik, este óta a negyedik pelusba reccsintett bele, nem túl gazdaságos, hozhatnák már a rossmannos megrendelést, mert hosszú hétvége jön, és ha ilyen ütemben fogy a pelus, keddig el is fogy.

Elindulok reggelizni! Még benézek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Köszi Juca! És hajrá Csiperke! :-)

Kitti, én nem arra a privire gondoltam. Kérdeztem egy másikban a fodrász címét is. De erre nem válaszoltál. Olvastam, hogy fosi éjszakátok volt, szegénykék. :-( De Ádinak azért gratulálunk az újabb fogacskához, egy hős!

Lányok, ma reggel betelefonáltam a szolgáltatóhoz, mert most már tuti, hogy az adatátvitellel van probléma. Ezért nincs időnként net. Így elképzelhető, hogy most nem nagyon fogok tudni írni, de majd igyekszem.
Ezért Mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, sok locsolót és piros tojást!


Vendég
 


Kitti, bocs, tárgytalan. Megkaptam a választ! :-)
Vendég
 


Boldog hófordulót Milánnak! Atya ég, ez a lurkó egy hónap múlva egyéves!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: Hová nőnek ezek a gyerekek?

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Milánnak is boldog hófordulót!

Kitti! Előre is boldog születésnapot!

Ha már nem jönnék addig véletlenül:

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

(Én kevés locsolót kívánok! :-) )

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Köszönjük a köszöntést! :) Ennek örömére én is összegzek.

Milán tudása:

-fülsiketítően tud sírni, ha beveri a fejét, de előtte meggyőződik arról, hogy ott vagyok-e
-a hálószoba harmonikaajtaját prímán ki tudja húzni, majd miután bement a tiltott zónába be is húzza maga után
-Kiváló hallással bír. Nem lehet elég messze, és nem lehetek elég halk, ahhoz, hogy ne hallja meg, ha a budiba megyek be. A lakás bármely szegletéből villámgyorsan bestartol. Aztán pedig morog, hogy útban vagyok, mit ücsörgök ott.
-Nem áll fel, kivéve a fürdőkádat, ahol állandóan attól félek, hogy beüti magát és az ágyat, ahol átgázol rajtam, ha a távirányító megszerzéséről van szó. De szigorúan csak eme két esetben.
-Nem mondja, hogy anya. Ugyan minek, én mindig kéznél vagyok, Ő pedig elég kényelmes gyerek . Ellenben elég kommunikatív, sok szót utánoz, amit mondunk és tetszik neki. De ismételni nem hajlandó.
-Egyszer megmutatta hol az orra, azóta ha kérdezem a száját mutatja, vagy semmit.
-Csak akkor adja oda a kért dolgot, ha valamilyen érdeke fűződik hozzá. De ez viszonylag ritka.
-A pápát 6 hónapos korában mutattuk neki, akkor pápázott, azóta se.
-A mesekönyv annyiban érdekli, hogy jól meg lehet rágcsálni.
-Rázza a popót Ennio Morriconera. Büszkék voltunk a kifinomult zenei ízlésére, míg rá nem jöttünk, hogy a fütyülés az, ami tetszik neki benne, és nem a zene.
-Kedvenc játékai, az üres ásványvizes flakon, távirányító, vezetékek, porszívó, vasaló, vállfa, fogkefe. Így most bajban vagyok, mit is kapjon születésnapjára. Lehet, hogy egy új háztartási berendezést kellene beszereznünk.
-A pisilést akkora időzíti, amikor leveszem róla a pelust és épp sietünk valahová. Majd az én ruházatomat tiszteli meg.
-A kukiját megmutatja, csak akkor zavarodik össze, ha ruha van rajta. :lol:

Viszont állandóan mosolyog, az idegenekre is, nyugodt bébi (bika), mindent megeszik, amit kap (már a kelkáposztát is), szép a bőre, nem allergiás (ne is legyen!), átalussza az éjszakát, sőt, magától elalszik, ha leteszem, nem kell altatni. De, csak 7 hónaposan kezdett el forogni, hasról hátra és vissza, 9 hónapos elmúlt, mikor tolatni kezdett, majd rá nem sokkal négykézlábazni. Nem áll, nem lépked, csak térdel (kivéve a fenti két esetet). Úszáson a kapaszkodós gyakorlatot rendre kihagyjuk, mert nem akar kapaszkodni. Viszont merülni szeret és jól is csinálja.
És a pocakban is csak mindig annyit mozgott, amennyi a kötelező volt. Nyugis bébi.
Hát kb. ennyi. Viszont nagyon szép és állatira vicces a kis bicepsze. :D
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek,

Juca ezt az indigó gyerekes hozzászólást háromszor visszaolvastam, aztán rá kellett jönnöm, hogy a megoldás a blogban van :)
Úgyhogy ott is utánaolvastam + gugliztam is és most már azt is tudom, hogy amit egyszer az anyósom mondott, miszerint Pancsi Kristály gyermek az mit jelent. Éljen :)
Ezt anyósom egyébként az után közölte, miután azt is mondta, hogy Pancsi a krétai Nap-kapun keresztül érkezett a földre, ez magyarázza szerintünk a 4 napos késését is. Hja kérem Krétán én is el bírnék még pár napot tölteni :)

Egyébként meg szuper ügyes :) :
- 2 hónaposan átfordult hasról hátra -> igaz ezt azóta nem sűrn gyakorolja
- mostanában már csodálatosan kúszik hátrafelé, ezért mindig ki kell szednem valahonan
- szép hangja van: reggelente mindig hosszan skálázik is, hogy mi is halljuk :)
- hosszan beszél csak sajnos nem értem mit mond
egyébként meg fitnesszedzőnek készül: a séták során általában a tabán közepén cslesen eldobja a cumiját/cipőjét stb. amit szegény anyja csak jóval később vesz észre, így mászhatok vissza ugyanazon az útvonalon még egyszer, hogy megleljem. Tekintettel arra, hogy a terep erősen dombos, így edzésben tart :)

Lányom fenti tudománya miatt nekem most nincs súlyfeleslegem, sőőőt: 5 kg-val vagyok a terhesség előtti súlyom alatt. Juhéé :) 17 évesen voltam utoljára ennyi és a narancsbőreim nagyrésze is eltűnt.
Csíkjaim viszont vannak. Érdekes módon azonban nem a hasamon, hanem a derekamon hátul. Biztod ennek is van valami speckó ezoterikus neve, lehet, hogy én Hátracsík gyermek vagyok :)

meteor
 
 


Sziasztok!

Milán!
Boldog hófordulót!


Mi is vagyunk, csak mostanában nagyon kaki éjszakáink vannak! Én is hulla vagyok!

Én úgy érzem, hogy Peti mozgásfejlődése le van maradva a többi babához képest! De különösebben nem foglalkoztat, mert arra már rég rájöttem, hogy ő nagyon-nagyon lusta!!! Sokáig azt hittük, hogy ő már sosem fog kúszni. Amikor leraktuk a földre, kiterült és nyivákolt. Aztán amikor egyszer meglátott a földön egy újságot, úgy el kezdett kúszni, mint aki mindig ezt csinálta!

Menem kell, de jövök még!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?