Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát nem volt nagyon kedvem írni mostanág, és még olvasni sem olvastam...
Voltam dokibácsinál, és hát tőlem mostanság ne várjatok zebrát :( 3hónap mercilon+meforal kúrán leszek... mondta hogy szép a méhszájam, vagy -nyakam, vagy már nem is tudom. Megnyugtatott, hogy a meforal, nagyon kis mértékben hat a megjelnt szőrjeimre (ezért kaptam a fogigátlót) amit persze nem is szedhetnék mert protein s hiányom van...

Viszont nagyon aranyos volt és kedves, mindent tudott rólam :lol: (hozzá jártam 3d-re) és azt mondta, hogy belőlünk PCOS-okből, írja a disszertációját :) Na nem gondoltam volna, hogy alanya leszek valaha ilyesminek :)

Szal 3hónapig tuti nuku baba... :cry: de ha lejárt akkor mindnképp mondanifogom neki, hogy tejles gőzzel babagyártás.. remélem addigra összeszedi magát a testem... :!: :?:

tyche
 
 
 


ramboka igy mar ertem a dolgot,mindenkepp atgondolando.
en is terhes lettem pco-melett csak hat ugye nem maradt meg.
az endokrin kerdesedre a valasz.nem.
nem neztek ilyesmiket.
most az az igazsag hogy azt nem ertem hogy mert nem marad meg a babam,(2szer voltam terhes az utobbi fel evben azelott masfel evig meg egyszer se)
egyebkent ezt az Ir-es dolgot sem vagom.ebben is vannak fokozatok hogy ki milyen stadiumban van?
na meg meg valami amit nagyon nem ertek.
mindenkinek az ehgyomri cukra az alacsonyabb nekem meg pont forditva(apunak is ilyen).
miert van ez?
bocsi a sok kerdesert de szeretnem megismerni a betegsegem,olyanoktol akik tapasztaltak.

tyuche.sajnalom a parkolopalyat.remeljuk utanna helyrejonnnek a dolgok.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok!

Hát még mindig nem vagyok ok.......egész nap höemelkdésem van..... itt a görbém is!!
Amúgy rakójtam tipikus pcos tünetek vannak......monda is az egyik doki, mint a nagykönyvben..... de majd elmúlik... :lol: :lol: :lol: Igaz csajok ???????
Képzelhjétek a héten már két enómber (az egyik a kedvesem volt ) jött azzal, hogy azt álmodta ikreink lettek....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock:

Kép
csipi78
 
 

 
 

rakójtam=rajtam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csipi78
 
 


Tyche!

Most mit nem szedhetsz a protein s hiányod miatt? A meforalt v. a mercilont? Vagy hogy is van ez?
Most akkor a szőreidre kaptad a mercilont? Vagy mire?
Bocs, de nem értem!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Hi!

Tyche!
Mire mit kaptál? :shock:
Meglásd hamar eltelik az a 3 hónap!

Kép
lara26
 
 


Norka! Én sem találtam semmit a Maximában. Lehet, hogy ezt is "kimoderálták", mint az sms-edet??? Csak nem! Gondolom, a következő számban lesz.

Rambóka! Klassz volt az összefoglalód!

Mona! Szerintem köztünk már mindenki terjesztő, csak így tovább! Én mostanában a dokiknak ismeretterjesztek, sajnos általában le sem izélik. Most már minden idetartozó dokinak a pcos honlapról kinyomtatott okosságokat viszek, aki kicsit is ellenáll, vagy hülyeségeket beszél, hátha egyszer lesz valaki, aki beleolvas, a remény hal meg utoljára... És hát szegény barátnőim... Már mindegyiket meggyanúsítottam a pcos-val, egyiket azért, mert hasi duci, másikat azért, mert pattanásos, stb... Lehet, ez már kóros a részemről...

Gina! Szeret Téged ez a ferti, drukk-drukk!

Molnár el, oké. De vajon ki jön utána??? Előre félek! :(

Az én választott kórházam szül.-nőgy.-seb. osztályait bezárják, pedig igen jó hírű kórház... Az sem szülhet már ott, aki 8-9 hónapig oda járt terhesgondozásra, esetleg akkor, ha felvették fekvőbetegnek - persze szabálytalanul... Szegényeket nagyon sajnálom, persze az eü dolgozókat is. Most én is új kórházat keresek, a területim a János. Tud valaki javasolni ottani jó szülész-nőgyógyászt?

Valaki kérdezte, hogy is van ez a térítéses dolog. Amit én tudok erről:
I. Ha beutalóval megy az ember a területileg illetékes kórházba, akkor ingyen ellátják (kiv. vizitdíj). A területiség az eum honlapon megtalálható.
II. Ha beutalóval megy nem területi kórházba, akkor ingyen ellátják (kiv. vizitdíj), amennyiben ellátása nem veszélyezteti a területi lakosok ellátását, vagyis a kórház vállalja a kezelést.
De hogy a házidoki milyen alapon tud beutalót írni más területi kórházba???
III. Ha nincs beutaló, akkor akárhol ellát(hat)ják, de ki kell fizetni a kezelés összegének 30 %-át, max. 100.000,- Ft-ot.
IV. Sürgősségi ellátás esetén minden ingyenes mindenhol.
Ha valakinek más infója van, akkor kérem, ossza meg velem!

Valaki kérdezte, hogy vagyok. Hát, izé... Ez a baba nem olvasta azokat a könyveket, amelyek azt írják, hogy a 2. trimeszter elejére elmúlik a hányinger. A hányinger maradt, mellé betársult a hányás is. Hát, nem egészen így akartam közelíteni az ideális súly felé, de az eddigi 16 hét alatt még csak fogyni sikerült. Na, majd ha megmozdul - mondja most mindenki... Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő slágerbuzdítás, ha esetleg ez sem jön be... :roll:

Jó hír mindenkinek: holnap már kujvája péntek lesz!!! :D :D :D
brendon
 
 


Monyo!

Te az elmúlt fél évben kétszer is elvetéltél? :shock: :cry:

Hát vetélést sok minden okozhat, fejlődési rendellenesség, véralvadási zavar, immunológiai problémák, de leggyakoribb a sárgatest elégtelenség.
Ilyenkor az ovulációkor kiszabaduló petesejt tüszőjéből kialakuló sárgatest nem termel a terhesség fenntartásához elegendő progeszteront.
Ez sajnos nálunk PCO-soknál gyakoribb.
De kezelhető progeszteronpótlással. A zebrás teszt birtokában elkezdett és minimum a 12. hét végéig használt Utrogestan bogyóval.

Viszont, ha a PCO-hoz vezető kiindulási okot kezelik, akkor akár nincs is szükség progeszteronpótlásra, hiszen, ha a teherbeesés előtt rendbe van rakva az anyagcseréd, akkor nincs hormonális zavar, ami a sárgatestelégtelenséghez vezetne!

Ezért lenne célszerű kideríteni, h. nálad mi okozza a PCO-t!


Mennyi az éhomi cukrod?
Nálunk általában alacsonyabb szokott lenni, mert a magas inzulinszint kipucolja a vérből a cukrot.
Viszont, ha az éhomi cukrod 5,5 mmol/l fölötti, akkor az már arra utal, h. vmi nincs rendben a hasnyálmirigy működéseddel, ezt hívják IFG-nek (károsodott éhomi cukornak).
6 mmol/l fölött már diabétesz!

Az inzulinrezisztencia, a károsodott éhomi cukor, majd a diabétesz, ugyanannak a folyamatnak a különböző stádiumai:

- IR esetén még nem emelkedik az éhomi cukor, mert a hasnyálmirigy plusz inzulinadagok termelésével kompenzálja az inzulinrezisztencia miatt minden kajálás után túlságosan megemelkedő vércukorszintet.

- Később azonban a hasnyálmirigy kifárad és már nem tud elegendő inzulint termelni ahhoz, h. kipucolja a vérből a cukorfelesleget, innentől magas lesz az éhomi vércukorszint. Ez az IFG.

- Amikor a hasnyálmirigy végleg kipurcan, már csak kevés v. semmi inzulint nem tud termelni onnantól diabéteszről beszélünk.

(A cukrot a vér csak szállítja, a helye a felhasználó sejtekben lenne, ehhez van szükség az inzulinra. Inzulin hiányában a sejtek éheznek.
Inzulinrezisztencia esetén viszont a sejteken levő cukrot beengedő kapu-mechanizmus károsodik, és a hasnyálmirigy által termelt alap inzulinmennyiség nem elegendő ahhoz, h. a cukor a vérből a sejtekbe jusson. Ezért a hasnyálmirigy újabb adag inzulin termelésére kényszerül.
Az IR esetén kialakuló túl magas inzulinszint sem jó, mert bonyolult anyagcsere folyamatokon keresztül károsan módosítja a hormonrendszert és emiatt alakul ki a PCO.)

Kérdezz nyugodtan!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka, ez aztán az alliteráció:
folyamatosan fennálló follikuláris fázis! :lol:

Köszi az újabb irományod, új infokat kaptam én is (bár a laparról már rég letettem). :)

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


De Rambóka még egy dologtól elmúlnak a ciszták, a Dianétől! :D (lehet minden fogigátlótól is, azt nem tudom, de Diane ki tudja őket pucolni, nekem pár hónap alatt egy se maradt a soksoksokból)

Tyche mire kapsz mercilont? Sztem lehet nem lesz hülyeség, én váltig állítom, a pár hónap fogigátló klasszul fel tudja pörgetni a szervezetet, bár norka szerint elfogult vagyok, mert ez a módszer nekem 2X bejött, örülnék ha másnak is segítene.

Diane nem lenne jobb, az direkt tesztoszteroncsökkentő!! Igaz növeli az IR-t, de azt kordában tartja a meforal, ha együtt szeded.

Kép

Kép
rejo
 
 


Rambóka a legutóbbi "esszédről" nem is beszélve...! Kezdem érteni, mihez kell az inzulin,miért van sok cukor a vérben, és miért éheznek mégis a sejtek. :D (Pedig olvastam a pcos.hu-t is.) Köszönet, újra. :)

Tükörvíz

Kép
tukorviz
 
 


Rambóka!
Én is kérdezek!!!!!! :lol: :lol: :lol:
inzulin szint mikortól magas :?: :?: nálunk

köszi a szok-szok-szok-szok-szok infot :D :D :D :D
csipi78
 
 


Rambóka!
Én is kérdezek!!!!!! :lol: :lol: :lol:
inzulin szint mikortól magas :?: :?: nálunk

köszi a szok-szok-szok-szok-szok infot :D :D :D :D
csipi78
 
 


Brendon!

Hát sajnos van, aki végig hány. :(
Ha nagyon súlyos, akkor be szokták fektetni az anyukát és infúziót kap.
De egy pozitívuma van: hozzánk bálnákhoz képest, te olyan gyönyörű, karcsú anyuka leszel, hogy csak na! :wink: :lol:
(Nyugi, a baba kizsarolja a szervezetedből, amire szüksége van!)

A rendszeres hányások rongálják a fogzománcot!
Használj Elmex zselét heti 1X! Visszaépíti a kioldódott ásványi anyagokat!
Csak bedörzsölöd vele a fogaidat este fogmosás után, nem szabad kiöblíteni. Ne igyál utána már semmit!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csipi!

Ha jól tudom 10-13 mIU/ml felett már gond van.
(Asszem ennyi van a honlapon is)

Rejo!

Nekem sajnos a Diane se tüntette el a rohadékokat! :evil: :cry:

Tükörvíz!

Már alliterálok is? :lol: :lol: :lol:

Na, megyek gyereket legeltetni, végre kisütött a napocska! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Na szóval, akkor megpróbálom értehtőbben :D
Eddig meforalt szedtem, és most kaptam a mercilont mellé. A fogigátlót nem szedhetem mert protein s hiányom volt. És igen a fogigátlót kaptam a szőröcskékre :lol: Dianét végképp nem szedhetek mert abban magasabb a hormontartalom, és feldobom a talpam. Azért remélem túlélem ezt a 3hónapot :lol: :lol:

tyche
 
 
 


Kicsit szét vagyok ma esve, valószínűleg ezért tudok ilyen frankón fogalmazni :lol: Nézzétek el, a tavasz teszi :lol:

tyche
 
 
 


koszi ramboka te egy kesz orvosi kodex vagy? :lol:
igazabol az egyiket alapitotta meg a doki novemberben a masik pedig januarban volt.akkor a pozitiv teszt utan 3 napra megjott,es most is teszteltem egy halvany zebrat(kb fel oraja) amibol szinten nem lesz semmi. :cry:
az ehgyomri cukrom:5,1 ami hatareset,a terheleses 3,66 ami meg majdnem az also hatar.
kb en is igy kepzeltem el ezt a cukros dolgot.
plusz hajlamom is van ra,anyumon kivul az osszes notag cukorbeteg,inzulinos.

Kép
monyo83
 
 


HELYSZÍNVÁLTOZÁS!

A nagy érdeklődésre tekintettel megváltoztattuk az ápr 27-ei PCOS közönségtalálkozó helyszínét. A közönségtalálkozó a kelenföldi volt Olimpia mozi épületében lesz megtartva 16-20 óra között. XI. kerület, Etele út 55. Budapesti Művelődési Központ háta mögött. A belépti díj jelképes, a rendezvényt a PCOS Szívügy Alapítvány támogatja.

Családbarát környezet: szoptató-pelenkázó szoba kisággyal, piciknek játékszoba és nagyobbaknak videoszoba. Terasz, külön büfé terem.

További jelentkezéseket fogadunk, részvételi igényüket jelezzék a s.nora@pcos.hu címen!

Vendég
 


Rambóka! Szép kilátásokat vázoltál fel, köszi! :wink: Amúgy én is a bálnacsapatban vagyok... :wink: Egyelőre legalábbis... :lol: Köszi az Elmex-es tippet, mondjuk fogzománcom már most sincs sok. :cry:
brendon
 
 


Helllóó mindenkinek!!

Monyo hű ez nagyon szuper!Gratula !!
Dokihoz tudsz menni,sztem kellene ?? Progeszteront kaptál már a terhességeidkor??
És legalább reménykedj!!!!!!!!!

Rambóka köszönjük az értekezést,profi!!

Tyche Zsizsik is várakozott és most már teljes erővel dolgozhatnak,kitartást!!

Lafi ma voltál dokinál???!!!?? Mi volt????
Vendég
 


kincs koszi de meg tilos gratulalni.
holnap tesztelek ujra es ha erosebb a csikom akkor elkezdem szedni a progit(van itthon)unnepek utan doki.
nagyon erolkodom de egyszeruen nem tudok bizni benne,pedig nagyon akarom.

Kép
monyo83
 
 


Monyóka mi ez a hozzáállás???? Jó nagy adag progit tessék szedni, meg a metedet rendesen, és akkor nem lesz baj. nem lehet baj!!

Kép

Kép
rejo
 
 


rejo koszonom,aranyos vagy tenyleg.
megigerem hogy probalok bizni,reggel szerintem sokminden kiderul,ha erododik akkor van remeny,ha nem akkor ujra....
2*1 utrora gondoltam.enyit irt fel a dokim stimukor is.

Kép
monyo83
 
 


Monyo!

Én 3X1-et dugdostam. A hüvelybogyó jobban hasznosul, mert kikerüli a máj bontó tevékenységét.
Van otthon annyid, h. ünnepek utánig kitartson ilyen adagolásban?
De, ha 3X1-et kezdesz dugdosni, akkor végig (12-13. hétig) annyit kell, mert ha hirtelen csökkented az adagot, elmehet a baba!
A metet meg tornázd fel 2X850-re v. 3X500-ra (utóbbi esetben nem kell tördelni és talán a tolerálása is jobb lesz, meg egyenletesebb plazmaszintet is biztosít!)
Sok sikert!

Tyche!

Te tényleg nagyon szét vagy esve! :lol:
Még mindig nem tudom, h. most akkor fogod-e szedni a mercilont v. sem! Mert a mercilon is fogigátló!!!!
Mondtad a dokinknak, h. protein s problémád van???

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Ime:

Kép

Bee
beebeey
 
 


Talis lányok! Kérhetnék én is képet a taliról?

Dimet kisasoltam hogy te a 23. hétben jársz? Pontosabban? Mert akkor úgy írnám be a tablicskúba. :lol:
Köszi a málnás krémes receptet!!!!! Ma megcsináltam, mindenki nyammog most a konyhában. :lol: Én bemenekültem. Egy fél szeletet engedélyeztem magamnak...

Gondoljátok el, hogyha visszamennék melózni pár hét múlva, akkor a kedves főnököm elküld alkalmassági vizsgára. :twisted:

Táppénzen voltam egész hónapban. 700 forinttal kaptam kevesebbet, mint amikor dolgoztam. :roll:

Most már aktívabb leszek!

Bee
beebeey
 
 


Sziasztok!

Bee, drága, kijavítasz engem 3*850 mg-ra!? Köszi

Kincs, igen, ma voltam.... :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Szia Bee!!!

Köszike, hogy beraktál a táblába....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: úgy örülök neki!!!!! Hip-hip-hurrá :P :P :P :P

Remélem ez a hónap sok-sok ilyet hoz: Kép
:lol:
:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
csipi78
 
 


Na jó...nem pont ilyet :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
csipi78
 
 


Bee,
én is köszi :D (a met-t 2006 aug.-ban kezdtem, majd legközelebb beírhatod).

Rambóka,
írtad, hogy a pco több dologtól is előjöhet. Lehet, pm zavar áll a háttérben? Csak mert nálam most végre feltárták ezt is :roll:
Lehet, hogy ha a pm beállt, az IR is javul? Vagy a ciszták eltűnnek?
Vagy csak megint túl pozitívan látok mindent és hiszek a csodákban? :lol:

Brendon,
mielőbbi jobbulást. Most fog szülni egy pco-s barátnőm, együtt voltunk beültin. Ő a 20. hétig hányt, csak éjjel tudott egy kis joghurtot enni, még a folyadékot is kihányta. Több mint 10 kilót fogyott. De utána elmúlt és csak pocakra hízott :lol:

Tyche,
én sem értelek. Mercilon fogigátlót nekem is írtak már fel. Csak aztán nem szedtem be, mert mást választottunk.

Csajok,
ti tényleg nem kívánjátok az édességet metformin mellett? :? Akkor én bizti placebót kaptam és majd néhány hónap múlva közlik velem, hogy ja, csak kísérleti alany voltam :roll: :lol:

Kép
wandrea
 
 


ramboka,15 tabletam van,de ez szajon at szedheto.
ilyet kaptam.unnepekig nem is tudok utanpotlasert menni,itt a falumban nem aruljak :?
hala az egnek eddig soha nem vereztem terheseg alatt,pedig a doki legalabb 3* szor rakerdezett egy vizsgalat alatt.
a metet pedig megprobalom holnap meg emelni egy kicsit.

amugy papairom van rola hogy ebben a honapban semmi eselyunk nem lett volna,Uh-an voltam a doki szerint egy kis tuszom volt ami kizart hogy megreped.
Hu de jo lenne bebizonyitani hogy nem lett igaza :lol:

Kép
monyo83
 
 


:) szép estét.

Rambóka
Igen szedni fogom a fogigátlót, és nem is kellett mondanom hogy van olyanom, mert már doki előre mondta, hogy : "Ugye magának protein s hiánya van? " :lol: ERőteljesen helyeseltem. Azt mondta hogy a mercilon után csináltat egy protein s vizsgálatot, hogy m,égis hogy alakul, mert ő tud nekem 2 héten belül eredményt szerezni :) Egyébként pedig 4 hónap mire megjön :D Szóval ez van. Remélem most már kicsit érthetőbb :D

tyche
 
 
 


Bee,
Kérlek irj át: ma még csak 16.cn, és Adimet: 3x625mg Köszi

Mniki,
Irtam Neked privit...

Rejoka,
Lesznek képek?

Monyo,
Lehet, hogy sikerült? :wink: :wink: :wink:

Mindenkit üdvözlök, sajnos nincs időm :roll:

Kikka

Kép
kikka
 
 


Monyo!

Olvasd el a honlapon az Igaz történetek közt a sztorimat! :lol: :lol: :lol:
Gergő is abban a hónapban fogant, amikor a doki az UH-on azt mondta, h. ebben a hónapban már PÉ sem lesz!
(Egészen addig mindig a 14. napon volt PÉ-m, abban a hónapban vmiért a 19.-en volt, úgyhogy a 10. napi UH-on még nem látszódott semmi!)
Már meg is vettem a köv. hónapra a stimus szurikat, csak éppen egy istennek nem akart megjönni! :lol: :lol: :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kavits!

Holnap már végjekujvájapénteklesz!!!!!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Tegnap voltam Ács dokinál. 5 hónapja szedem a metformint eddig nem használt. Most felírt norcolutot, azt kell elkezdenem szedni, utána meg Clostyt.
Az a kérdésem ha 5 napig kell szednem a norcolutot, hanyadik napra fog megjönni? Ahhoz számított 20. napon kell mennem vérvételre majd, szeretném kiszámolni kb. mikorra esik.
kéva
 
 


sziasztok.

nem sikerult,a mai tesztem halvanyabb mint a tegnapi,sokkal.
ugyhogy ma,vagy holnap megjon.kicsit szomoru vagyok,nem ertem ezt az egeszet,talan majd jovo honapban megis marad.
termeszetesen a progit nem szedem,nincs ertelme.
szerencse az egeszben hogy a ferjemnek nem fecsegtem ki.

ramboka,remelem nekem is lesz egyszer ilyen sikerstorym.

Kép
monyo83
 
 


Kép

Csak gyors bekukk.

Monyó, nagyon sajnálom! :(

Kincs, mikor tesztelsz?! :wink:

Ginuska, hőd?

Mindenki: PÉNTEK VAN!!! :lol:

Megmutizom az én büszkeségemet! Ilyen szép görbém még nem volt mióta hőmérőzöm! :) (és ma ellőtem egy tesztet, csont negatív, de a görbémre akkor is büszke vagyok!)

Kép

Na megyek sütni! (jön a nagy bűnözések időszaka... :P )

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok lányok!

Gyors bekukk....mindenkit üdvözlök, és drukk mindenkinek!


Rambóka, meg aki érti a dolgokat....én most valamit marhára nem értek. Nagyon világos volt az értekezés, hogy hogyan alakul a probléma.

Én csak magamból kiindulva nem értek valamit. Ugye amikor a hasnyálmirigy kezd kimerülni, akkor alakul ki cukorbetegség.
Azt már unalomig tudjátok, hogy nekem magas volt(?) a cukrom. Na, és itt jön a bibi, hogy magas, majdnem 13 -as 120 perces cukornál, azt mondta a Tűű doki, hogy két embernek elegendő inzulint termelek.
Akkor én hogy lehetek diabéteszes?
Vagymi....
Help!
szisza30
 
 


Sziasztok !

Monyo83 :( nem is tudom mit mondjak.. Neked egy nagyon alapos endokrin kivizsgálásra van szükséged !!

Kéva, sok mindentől függ, 10 napon belül meg kell jönnie. (nekem 4-5 nap volt)

Csipi, szívesen bevállalnám ezt a patás állatot :mrgreen:

Kavicska, hogy vagy ?? Ma már kujjvája péntek van :lol: csak kár, hogy nem a munkaidő vége :? t.i. munkaundorom van :roll:

Lafi, tanulással hogy haladsz ? Jövő héten lehet, hogy megyek tornázni, bár bevallom, hogy megcsappant a kedvem. (tessék engem noszogatni...!)

Le vagyok merülve, majd jövök :wink:

mniki
 
 


kujvájapéntek :)

kiírattam magam. tevékenykedek itthon. meg megyek randizni. igaz hót takony vagyok......ezvan :)

Vöcsök, Vilikének sok-sok boldog névnapot!!!!

tegnap megnéztk az Ópiumot. hát, majdnem elaludtam....pedig imádom Csáth Gézát!!!! a gyerek meg egyszer úgy elkezdett rugdosni, nagyon unta ő is :)

mindenkinek nagyon szép napot, jó készülődést húsvétra, sok-sok finomságot, de csak mértékkel!!!
dimet
 
 


Kéva!


Visszaolvastalak. Sajnos mindig csak bekérdeztél, sosem mondtad el, h. milyen tüneteid vannak!

Tehát októberben felírták a 2X850 metformint.
Mi történt azóta?
Javult valamit a köztivérzésed?
Volt spontán mensid?
Volt peteérésed?
Változott vmi azóta, h. szeded?

Ács doktor, mielőtt felírta a metformint, elküldött bármilyen vizsgálatra, h. kizárja a hiperpolaktinémiát v. a pajzsmirigy alul- v. túlműködést?
Nincs gond a pajzsmirigyeddel (strúma)?

Monyo!

Nagyon sajnálom! :cry: :cry: :cry:
Bíztasson az, h. teherbe tudsz esni!!!
Szerintem ideje lenne továbblépni és rámozdulni arra, h. miért nem marad meg a babád!
Biztosan van vmi oka!
Nem ártana egy immunológiai kivizsgálás, h. nem termelsz-e ellenanyagokat a baba ellen.
Esetleg véralvadási problémák irányába sem ártana kutakodni!
Végső esetben egy genetikai vizsgálat is sokmindenre fényt deríthet!
Ne hagyd magad lerázni, addig menj, amíg találsz egy olyan orvost, aki segít kideríteni az okot!

Szisza!

Sajnos ennyire én sem értek hozzá. Kérdezd meg Petrányi doktortól!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom hozzátok (is).

17 éves koromban (mikor nem jött meg a menstruációm egészen addig, gyanús lett) derült ki a PCOS-em. Szedtem metformint 6 hónapig tavaly, de én marha abbahagytam, mert nem történt változás. Most már tudom, hogy türelemmel kellett volna lennem... Márc. óta újra szedem baba-projekt megindítása miatt, májusig fog.gátló+metformin.

Vki írta Ács dokit, bejelentkeztem hozzá, mit tudtok róla? Milyen? Mennyi egy vizsgálat?
menyus81
 
 


Sziasztok!

Kincs :) , hogy áll a hőd? Sokat gondolok ám rád, remélem ez a hónap a Tiéd lesz :D

Anyóka :D nagyon szép a görbéd, az az 5.dpo olyan beágyazódási hőesésnek tűnik. Nekem még a 13dpo-n is negatív volt a tesztem, csak a 15. dpo-n lett pozitív, úgyhogy van itt még remény :D

Mindenkinek nagyon szép pénteket kívánok, főleg azoknak akik dolgoznak.

39+4-en vagyok, április 10-re vagyok kiírva. Kezd izgalmas lenni a dolog. Bár Vilike egyre mozgékonyabb. Ezt nem is értem :shock: .Mindenhol azt olvastam, meg Tőletek is azt hallottam, hogy a vége felé azért lelassulnak a gyerekek odabent. A hasam még mindig nagyon magasan van, nyomja nagyon a gyomromat, sokszor van hányingerem. Aludni is egyre nehezebb :? . Na nem akarok panaszkodni, ezt a pár napot már fél lábon is kihúzom (már ha pár nap). Keményedésem sincsen igazán, talán naponta egyszer kétszer érzem, hogy feszülk a hasam.
Jelentkezem majd a fejleményekkel :D
nóra1
 
 


Monyoka:
:( nagyon sajnálom.Azért még hátha nem jön meg!Nem lehet,hogy a teszt volt "érzéketlenebb"?!

Kincs:
Várom a vasárnapot!Drukk hegyek++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Anyoooka
Lehet az még pozitív ,csak pár nap türelem!

Rambóka
Én a hüvelygolyót eszem :oops: Írták többen is,hogy uaz a kettő,csak nem írhatnak rá egy dobozra olyat,hogy szájon át is,meg hüvelyben is alkalmazható. :wink:
Nekem így kényelmesebb,mert hát munkában elég macera lenne dugdosni :oops:

Nóra
De izgi!
Lehet húsvéti baba lesz?! :D

Kavicska
méghozzá nagypéntek van! :D Mentek vhová húsvétolni?

Rólam csak annyit,hogy van már kiskönyvem,és be kell jelentkezni a genetikára. :lol:
Mivel holnap,holnapután dolgozom így Kép mindenkinek nagyon kellemes húsvétot,és annyi locsolót amennyit kíván!

KépKép

KépKép
okr
 
 


Sziasztok!

Nem olvastam vissza csak néhány hozzászólást: Szisza: ez a cukordolog engem is érdekelne...

Nálam pl. az van, hogy terhesség alatt is mindig magas volt a cukrom kaja után, a HgbA1C-m vagy mim (mindig elfelejtem - az az izé ami az elmúlt néhány hét átlagos cukorszintjét mutatja) viszont 5,3% volt és az 6%-ig tökéletes... és ez speciel a karácsonyi folyamatosan édességzabálós időszak alatt is így volt, pedig ha tényleg magas volt a cukrom akkor nem lehetett volna csak 5,3%...

Szóval ezeket a dolgokat én sem értem...

Ja... Metformin: tök gáz. Már nem írhatják föl nekem pro familiára mert lejelentési kötelezettség van és aki eddig felírta az kutatóorvos és nem belgyógyász... most mehetek pitizni a belgyógyászomhoz akinél kérdéses, hogy felírja-e nekem szoptatás alatt...

Valaki egyszer írta, hogy TB támogatás nélkül/recept nélkül sikerült megszereznie a gyógyszertárból... Mennyibe kerül TB támogatás nélkül és mennyibe TB támogatással a 120 darabos Adimet? (gyógyszerész van a családban, legutóbb ő hozott nekem recept nélkül teljes áron D vitamint is ami egyébként receptköteles lenne...)

Előre is köszi!

K.ir: válaszolok még a héten!!!!!!!!!! (megpróbálok még ma...)
Vendég
 


Csakegy! Én teljes áras recepttel többször kaptam metformint TB támogatott áron, mert elnézték a gyógyszertárban a receptet, úgy emlékszem, a teljes ár kb 3x-a a TB támogatott árnak, de erre nem vennék mérget. Mondjuk az Merckformin volt, de szerintem a támogatás nagyjából ugyanolyan arányú lehet, persze ez sem biztos. Mi lenne, ha a dokinál letagadnád, hogy szoptatsz, akkor biztosan könnyebben felírná, nem?!
brendon
 
 


Óóóó, Csakegy!

Végre megvagy :lol:
És ráadásul ok-san. hehe

Na, akkor várom, várom, várom!!!
Pusszok

Kép
k.ir
 
 


(ja... most látom csak - csokifüggés és metformin - hát én amikor elkezdtem a metformint hetekig ölni tudtam volna az édességért... több hónap kellett amire ez elmúlt... gondolom mindenki máshogy reagál rá...)
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?