Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kismama! Nagyon édes kislegény!! Csak nyugodtan tegyél fel képet :lol: !

Winnie! Amikor Mese kb. hetente egyszer csinált ilyen nagy bukásokat, én is minden szopinál attól rettegtem, hogy megint lesz! Szerintem is kinövi, nekünk vagy 3 hete volt utoljára.

Ante! Ügyesek vagytok, főleg Lidi, hogy ilyen jól bírta :) !

Tinu! Nekem azt mondták, hogy anyatejes babánál ha egy hétig nincs kaki akkor sem gond! Mese is mostanában kezdte felhúzni magát.
Ő a hintában is félig ülő helyzetben van.

Ilgya! Nekünk azt mondta a dokinő, hogy 4 hónapos korban kell csak vinni. Igaz Mese minden nap hordja a terpeszt egy pár órára.

Húsvét vasárnap náluk is vendégség lesz, hétfőn meg elmennek a fiúk locsizni, remélem utána kirándulunk.

Ja, most épp a csokitojásokat majszolgatom :lol: :oops: , lehet, hogy kell utánpótlás! De olyan finom......

Marslakocska! Nekem nem volt ilyen egyik gyereknél sem. Kitti született nagyobb nyelvvel :shock: , és ezért anyagcsere problémára gyanakodtak. Hordtam is 3 éves koráig, de nem volt semmi baja.

Ma tök jól elvan Mese a kiságyban, legújabb tudománya, hogy forog körbe-körbe :lol: .
Kép
Kép

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

szopi-tápi: remélem nem sértődik meg senki a másikra ebben a témában. Szerintem akik ezt a fórumot látogatják rendszeresen, tuti megtesznek és megtettek mindent hogy tudjanak szopiztatni, és ebben Snoopy valóban rengeteget segített, hasznos infókkal látott el minket. Viszont tényleg szar érzés lehet, ha ennek ellenére nem megy a dolog, a gyerek üvölt, te ideges vagy....és jön a táp. Nem csoha hogy ilyen szituban szarul esik erről a témáról olvasni, és érzékeny az emer lánya! :cry:

Ilgya: jaj, én nem rosszból írtam ám ezt a hasonlítgatós dolgot, mert engem is érdekel ám, csak azt nem akartam, hogy itt a sok adat miatt valaki elkezdjen parázni, hogy x már ennyi kiló, az enyém meg csak annyi! Én pl az ellenpélda vagyok, én azt mondom, hogy atya ég, mát ennyi kiló, pedig még nincs két hónapos! :?
Foggátlás: jelentem, túlvagyok a felhelyezésen: nem éreztem semmit! Mivel mi 3 éven belül nem tervezünk köv. babát, meg a migrén.. ez volt a legmegfelelőbb módszer! :)

Antekirt: megvolt a keresztelő, nagyon szép volt, igaz Ákos a lényeget végigüvöltötte, de amikor keöntötték a fejét megnyugodott, és onnét végig csendben volt. Hiába, imád fürdeni! :lol:
Egyházadó:5ezet/év!

Kaki: hát micsoda, 3 naponta kaksi? :shock: Ákos ha fél napig nem produkál, hiszti van óriási üvöltéssel! Van, hogy napi 3-4 kakis pelus van, de nem ám csak fékcsíkkal, hanem igazi rotty! Kaptunk is bűzvödröt ajándékba keresztelőte! :lol:

szájpenész-cumi: én úgy olvastam, hogy nem magától a cumizás jelent kockázatot, hanem a cumi sterilizálása vegyi fertőtlenítővel. Én a cumit kifőzöm....

uh: nekünk még a kórház kért időpontot, és 5 hetesen voltunk. Egyszerre megcsinálták a csípő-has-agy uh-t. Ortopédiai vizsgálat megmég bent volt a kórházban! Nahát, hogy ez is mindenhol máshogy van....hihetetlen, hogy nincs egy egyforma menete ennek. Ti kaptatok elszámolást a kórház után? Kíváncsi lennék, hogy akor itt is ilyen nagy eltérések vannak? Nekem 5 nap 94 ezer volt, Ákosnak 43 ezer az ellátása!

Kata: Ákos a szerkóban volt!
Vendég
 


Snoopy
Elkuldtem :wink:

Roni nagyi
Nagyon drukkolok, hogy vege legyen a sargasagnak es ez ne okozzon kulon problemat a babanak.

Ildi
Hat Leon is folyton ulne.Nekem ez olyan uj,mert Alex meg nem csinalt ilyet koran.Persze akkor meg jon a bukas ,mert nyomja a gyomrat.
Hat nekem is pontekkor lett nem duzzados a mellem meg Alexnal.Persze neke ma keves lett kevesebb.Remelem neked csak kicsit kevesebb :wink:
Hajam nem is irtora hullik,mindenhol az van a lakasban,egyfolytaban szedegetm.sajnos nekem meg is latszik mar hogy keveseb... :cry:

Marslakocska
Ugy tudom minel jobb ha elobb felvagjak a nyelvfeket,az is kozhatja ha rosszul szopik a baba.Szerintem is jobb tul lenni az ilyen keretlen beavatkozasokon .

Szilvi
Tegyel majd fel kepeket!!!

Mandula
Nagyon edes Mese :D Korbeforgas az nalunk is meno egy hete.

Tesos kep
Kép

Kép
Kép
kataa
 
 

 
 

Sziasztok!
folytatás gyorsan,mert boltba megyünk:
Otás:
nem olyan jól tűrte, mint az lesőt, dehát mit vár az ember lánya,ha megszúrnak egy ilyen picúrt..
5050 grammok vagyunk és 60 centisek! :D
Kaptunk gyógyszertári testápolót, mert nagyon száraz a bőre a nyakánál. Mondtam azt is dokinéniek, hogy 1 hónapja minden reggel orrot kell szívni. Válasz: párásító. Így éjszaka végig ment, és a gyerek alig szörcsögött! Anya viszont majd megfulladt,az aszthmámnak nem a legjobb, dehát valamit valamiért. :?

cumi:
nem jó, ha fertőtlenítővel sterilezzük? én kezdetektől azzal csinálom, eddig hála az égnek semmi gond sem volt.Mondjuk lehet, ez is hajlam kérdése..

roni nagyi:
én nem is tudtam, hogy ilyen sokáig is eltarthat a sárgaság! Túl lesztek ezen is, biztosan minden rendben lesz!

Húúú! Most hívattunk elő először képeket, meg is érkeztek, 250 db..:)
Na megyek, mert bezár a bolt, holnap Anyuék jönnek vendégségbe! Lesz segítságem juhhé! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

megvagyunk, olvaslak is benneteket, de válaszolni nem mindig tudok.

Elkényeztetés: Volt olyan időszak, amikor azt hittem, ha felkapkodom, akkor el is kényeztetem. Magamban el is rendeztem, hogy márpedig amig bírom addig ugyis felkapom, meg ölben tartom akár órákig is, Ti is csak megerősítettétek ezt nekem, hogy ez nem "baj".
És annak ellenére, hogy néha majdnem leszakad a vállam, a derekam, meg mindenem, felveszem és hurcolászom Fannit,aki már majdnem 6,8 kiló.
De ha ezt igényli , akkore legyen.
Amúgy pedig úgyis kiköveteli magának. :lol:
Ha a karomban van, kénytelen vagyok vele sétálni a lakásban, mert ha netán le merek ülni kiveri a balhét, de ha felkelek és sétálunk, hogy a kisasszony tudjon nézelődni a magasból, akkor nyugi van és elégedett sóhajok. :D

Winnie: Babakocsi sztory... :( Röhej, hogy aggódni kell mindenért, nehogy megfújják. Eszméletlen mik vannak.... :(

Nekünk is benn van a lakásban a kocsi, néha a macsek alszik benne, bár előtte letakarom, hogy a belsejét ne szőrözze össze.
Hiába, nem tudom úgy elzárni a kocsit, hogy ne menjen bele. Néha még a babahordozóba is befekszik. Az is le van takarva természetesen.

Ante: Gratula a nagy sétához. :lol:

Ilgya: Névadót még nem érdeklődtem meg, de hamarosan majd utánanézek.

Mágnes: Jó a kivetkőzős fotó.

Bukás: Fanni néha úgy köp, mint amikor a szökőkútból jön fel a víz. És mindig akkor ha uj ruci van rajta.

Kaki: Nekünk minden nap van egy adag, néha 4 is előfordul .És ahogy Szilvi írja, nem csak foltok, hanem konkrét rotty van benne.:lol: Szerencsére!!!

Fültisztítás: Mivel oldjátok meg? Félek, hogy a sima tisztítóval belegyalogolok a hallójáratba. Ezért csak türcsi csücsök volt eddig.

Panadolos ajándék megjött: Rozmárt kaptunk, de én nem arra gyúrtam, hanem az egérre. (szerintem az egér volt, amit én kinéztem, az a szürke) :lol:
No mindegy hasznosítva lett így is.

Megyek , hiszti van...
Szép estét!
Zsuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!

Felhívtam a védőnőt bukás ügyben, ő is azt mondta, hogy szakítsam meg a kajálást, és büfiztessem közben.... na este kipróbáltam, büfi nem volt, de hatalmas üvöltés igen :? mondjuk nagy bukás sem, talán már az is elég, hogy nem habzsol annyira... tök jó, ma nem volt megabukás, csak picikék, de hát az már meg sem kottyan :) köszi mindenkinek a nyugtató szavakat!!!

Keresztelő: nálunk május 6-án lesz...

Ma mi is kétszer sétáltunk, másodszor intéztük a keresztelőt :)

Roni nagy, reméljük nem lesz gáz a sárgaság miatt ,drukk, hogy ne legyen kórház!

Kaki: eddig nekünk is napi 2 nagy rotty volt, tegnap óta csak 1, de az nagy adag... viszont a mainak nem volt hangja, pedig az olyan vicces :) bűze annál inkább...

Húsvét: mi vasárnap megyünk anyuékhoz, hétfőn anyósomhoz ebédre...

Ante, én is tök sokszor a leány nevemet használom, én kötőjellel vette fel a férjemét az enyém elé, de így olyan hosszú... :)

Zsuzsi: fültisztításra elvileg van a gyerek biztonsági fültisztító... de nekünk még nem kellett, pedig figyelem, de valahogy tisztul magától...

Mandula: csokitojás... :shock: :shock: :shock: még nem is vettem... valahogy elfelejtődött, no még van két napom...

no megyek, tök jó, holnap megint hátmasszázs :) de már két alkalom után is érzem hogy jobb, nem fáj minden estére a hátam... persze egy-egy büfiztetést azért bőven megérez... nektek nem fáj? vagy már megedződtetek?

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, hogy velem együtt szurkoltok.

Ma a doktornő már a kórházi beutalástól eltekintett azzal, hogy néhány napig idegen anyuka tejét kaphatja vagy tápszert. Sajnos a szopiról le kell mondani, ami nagyon fájó, mert nagyon sok a teje a lányomnak. Laura egészsége miatt a lányom elfogadta a lehetőséget , hogy hasonló korú kisbabás anyukától hozzon tejet, de ez nem jött össze, mert több literrel másnak eladta. Marad a tápszeres etetés, mert a védőnő sem tud jobbat. Nem lesz könnyű időszak, mert a baba is és az anyucija is megszenvedi. Van ígérete a doktornőnek arra, hogy talál valami olyan köztes megoldást, ami a babának a legjobb, és szopizhasson minél hamarabb, de addig is rendszeresen fejni kell. A lefejt saját tejet lefagyasztja . Holnap még egy teljes hasi uh lesz és reméljük az rendben lesz. Felmerűlt az a kérdés, hogy a vejem családjában már volt ilyen hosszan tartó sárgaság, ami kórházi ellátást igényelt, és sajnos igen, ezért alapos kivizsgálást igényel.

Elnézéseteket kérem, hogy ilyen részletesen írtam erről, de senkit nem akartam untatni.

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Winnie: május 6-án van a szülinapom. :D
Egyébként nekem is fáj ám a derekam a sok gyerekcipeléstől. Egyre inkább keresem az alternatív megoldásokat. Pl. inkább lóbálom a hordozóban, mert az máshol terheli meg a hátam.

Na jó éjt, megyek aludni!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Kismama!
Olyan aranyosan bánsz Patrikkal :D . Ez a meghatódás az első ruhákon nagyon meleg, puha dolognak hangzik. Mintha az utolsó gyermeked lenne, nem az első :wink: Hasonló gyönyörködésen szoktam kapni magam.

Winnie: nem a cicire gondoltam, hanem arra, hogy higgyük el, hogy a gyerek nem fog éhenhalni magától. Ha kevesebbet eszik, akkor az úgy vanjól. Ne stresszeljük magunkat a számokkal! A gyerek ösztöneit hagyjuk érvényesülni (meg a sajátunkat is!) :wink:

Felixanyu!
Milyenek a Te és a párod paraméterei? Nem lehet, hogy testalkatát, vagy "hízékonyságát" Tőletek örökölte?
Miből gondolod, hogy nincs elég tejed? Vagy nem volt? Nem tudom, hogy mennyi tápszert kap a gyermeked. Ha van kedved, de nem itt megírni, akkor szívesen veszem, ha priviben is írsz.... :?:
Masszírozás: állítólag a gyógymasszázs alatt is méregtelenít a szervezet, és az izmokbanlerakódott anyagok a vérkeringésbe kerülnek, ahonnan átmehetnek a tejbe. A masszőrnő azt mondta, hogy lehet, hogy masszírozás után fájni fog a hasa a babának...

Holnap megyek továbbképzésre, tápszer-anyatej témában. Elmondjam, amit megtudok, vagy jobb, ha mégsem?

Roni nagyi!
Tápszereztek már? A sárgaság változik? A vejed családjában mi okozta?
Nagyon jó, ha fejéssel az átmeneti szünetben is fenntartjátok a tejtermelést :D
Remélem hamarosan visszatérhet unokád az anyamellhez és remélem nem lesz gond a cumisüvegezésből, vagy esetleg pohárból itatjátok?

Panadolos ajándék. Nekünk egerünk van, az is nyomi! :shock: Talán a malac???

Jóccakát!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok!

Szilvi, nekünk a fürdéssel most volt egy kis gond pár napig pedig imádott fürdeni. Sajnos egyik fürdéskor mikor hason volt nem támasztotta ki a buksiját így beleért az arca a vízbe és hát nagyon megijedt, azóta nem szeretett fürdeni ez volt kb 3 napig. Aztán tegnap kipróbáltam azt, hogy beleültünk mindketten a kádba és eleinte görbült a szájja Lidinek, meg volt egy kis sírás de aolyankor kivettem és magamhoz öleltem így szépen lassan oldódott és aztán már hagyta is, hogy hátára tegyem a vízbe és úsztassam.
De pár napig volt sikítás, üvöltés. Már akkor is ha csak a sejhaját érte a víz.

Roni nagyi, drukkolok, hogy mihamarabb elmúljon a sárgasága Laurának.

Tinu, én meg mostanában azt veszem észre mintha nem hízna Lidi és a hátamat sem terheli meg úgy mint régebben. Lehet hozzászoktam? Csak hajnalban szoktam érezni mikor kivezsem a kiságyból, hogy nehéz de azt a pelusnak tulajdonítom :-)

Kaksi, nálunk is mindennap van 3-4.

Zsuzsu, én nem nagyon férek Lidi füllukához oda annyira kicsi neki ott a hely, de attól félek általában, hogy mi van ha visszanyomom a fülpiszkával a koszt.

Mandula, nagyon édes Mese ahogy eljátszik a kis könyvvel. Jól látom, hogy kiskönyv?

Kép

Kép
antekirt
 
 


Zsuzsu
Baba fulpiszkaloval szoktam en is tisztitani,de csak ha mar kijott cucc,be a lukba nem nyulok.Nem is szabad.

Winnie
Nekem nem faj a haam,vagy mar megedzodtem.A masszazs jo lesz neked is :wink:

Roni nagyi
Erdekes,pediga sargasag pont az anyatejtol mulik,nem? :shock: De a doktorno biztos jobban tudja :wink: Drukkolok nagyon hogy ujra ehessen a lanyod tejebol,plane ha van is mit.

Kép
Kép
kataa
 
 


snoopy engem érdekelne majd amit a továbbképzésen hallasz.Szerintem mást is :) szóval nyugodtan írd be ide :)

Roni nagyi: Nekünk a kórházban mikor bent voltam a sárga babák mamájának szt mondták pont hogy szoptasson többet.De a doki biztosan jobban tudja. Remélem hamar megoldódik a problémátok :d

nika70
Salgótarján
 
 


Nekünk is azt mondták, hogy szoptassak minnél többet, hogy kispisilje a sárgaságot Lidi. Mondjuk nekünk nem volt magas a bilirubin szint, hanem mi azért sárgultunk be mert nekünk vákum volt szüléskor.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,


Régen írtam ám, de olvaslak benneteket.

Sárgaság: A sárgaságra sok folyadék kell, hogy kispisilje a baba, de én pont azt hallottam, a kórházban és utána a dokinő is mondta, hogy az anyatejes babáknál lassabban múlik el, biztosan van benne valami ami magasabb (bilirubinszint). Lehet hogy Laura anyukájánál a tajében ez magasabb és nehezebben tud kiürülni.

Roni nagyi, remélem hamarosan túl lesztek ezen a problémán.Egyébként ilyenkorban még nekünk is volt sárgaságunk, de igaz nagyon kicsi. (Csak a dokinő mondta, hogy látja rajta)

Zsuzsu, én rendes fülpiszkálóval tisztítom a baba fülét, de a járatba én sem nyúlok. Mondjuk én a kalimpáló kezecskékről vágom a körmöt és még nem is babacsipesszel. (egy kicsi csipesz, de nem babáknak kitalálva)

Tegnap kaptunk ingyenes Nestlé babatápszer, vagyis elválasztó tápszer mintát. Ők vajon honnan tudták meg a címunket és a nevünket, a bababónusz programból????


Úgy rohan az idő....Mindjárt megyünk a 4 hós oltásra, ésmég csak most született meg Dani.
Azt írtam már, hogy tudatosan szinte kéri a játékokat, meg hason is nyúl feléjük, és azt mondjuk nem tudom miért, hogy csak kapaszkodik-e, de a pelenkát maga alá gyűri, és így a játékok közelebb mennek hozzá, és utána eléri őket.:) Pont mint az embergyerek filmben.:)

A babás képek nagyon aranyosak, nekünk is kellene már felrakni egy kettőt, de most valahogy leálltunk róla.:(

Akiknek külön alszik a babája, milyen tapasztalatok vannak. Van akinek már teljesen külön alszik? Vagy korai még beköltöztetni a szobájába? Esetleg egy bébiőrzővel?

csernusn
 
 


Roni nagyi, írtam privit, nem tudom, elment-e, valamiért a kimenőben van, nem az elküldöttben, az mitől függ???
szóval ha gondoljátok, én tudok tejcsit adni....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


[quote="tinu"]J írta:tinueep: HELP! Megcsináltam az általad ajánlott programmal az albumot, de fogalmam sincs (a férjemnek sem), hogy kell feltölteni a netre. Mikor megnyomom a feltöltés gombot, kiugrik egy albak, amelyik tök üres. Oda kéne beírni valamit? De mit? És végülis hova tölti fel a képeket a netre? Nem értem.


Először is kell egy szerver, ahova fel tudod tölteni a képeket. Én az ultrawebet használom, igy a honlap cime például ilyen lenne:
http://tinu.uw.hu
Ehhez regisztrálni kell a honlapjukon:
http://uw.hu/main.php?page=registration
A "Kívánt felhasználó név" lehet például "tinu", vagy más. Az "E-mail címed" is fontos, mert a végleges regisztrációt erre az emailre küldik. Végül kapni fogsz 200 MB-nyi tárhelyet.
Ha megvan, akkor folytatom a következő lépéssel.

KépKép
jeep
 
 


Sziasztok voltunk mérekezni Gege 6740g és 65 cm nö a fiam mint a gomba :):):) de hát ez a dolga :)
Én is ráálltam a mérlegre fogytam megint 4 kg-t.Igaz közbe volt egy háromnapos betegség amikor elsö nap kijött minden utána meg két napig nem volt étvágyam stb....
Megkaptuk a panadolos figurát szerintem rozmár :):):):):) nem túl szép de a mienk :D

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Kedves Snoopy és Ti együttértző Anyukák!
Ma volt a Laura csipő és teljes hasi uh. vizsgálata. A csipők kötöttsége már minimális, azért még javasolt a tornáztatás. A hasi uh sem mutatott semmi eltérést. Vírus ferőzés vagy más egyéb gyulladás szintén kizárt. :D
Lauránál a bilirubin indirekt emelkedett. A vejem hugánál is elhúzódó sárgaság, magas bilirubin, hemolizis miatt 3 hónapos korában transzfúzióra kerűlt sor. Az alapos kivizsgálást ez is indokolta. Sajnos a védőnő sem tudott segíteni, hogy átmenetileg kapjon mástól anyatejet, mert ahol laknak nagy az igény, de kevés a tej. Így maradt a tápszer. Persze a lányom nagyon izgult (még szerencse, hogy ráéreztem és elutaztam hozzájuk), hogy Laura elfogadja-e a tápszert. Látnotok kellett volna azt a fanyalgást, először kiskanállal kóstolgatta, azután többször elpityeredve nézte az Anyuciját, reménykedve, hogy hamarosan jön a finom szopizás. :roll: Elsőre 100 ml-nyit azért elfogadott, de nem is kért többet. Holnap a doktornő elmondja a továbbiakat, ja és holnap is vérvétel. Reméljük, hogy a vörös vérsejtek szétesése nem okoz súlyos vérszegénységet, főként nem kerűl sor transzfúzióra (sajnos erről is volt szó). Ezért talán érthető is, hogy, ha átmenetileg tápszerezni is kell, inkább ezerszer ez, ha megoldást és javulást eredményez. Bocsi, nem dramatizálni akartam, de a tények sajnos ezek, és 2 hónapja meglévő probléma. :(

Winnie27: nagyon aranyos vagy, de én Szegeden vagyok, így sajnos nagy a távolság. Köszi a segítségedet, puszi érte :!:

Kívánok minden Anyukának és Babának és a családoknak áldott húsvéti ünnepeket, sok örömteli napokat, vidám locsolkodást :D :D
roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


jaj, Roni nagyi, nagyon drukkolok!!! majdnem elbőgtem magam, amint írtad, hogy csalódott a kicsilány a nem megszokott kajcitól... :( :( :( reméljük, elkerülitek a transzfúziót!!!!!

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve...

Réka szopisztrájkol :cry: reggel óta nem fogadja el a cicimet,hiába éhes (ordít az éhségtől),nem hajlandó enni egyikből se :cry: bekapja,két ordítás között,de ahogy megérzi a tejcsi izét ki is köpi :cry:
este 6-ig bírtam,egésznap próbálkoztam,de nem sikerült :cry: így apát elküldtem tápiért,gyorsan megcsináltam 100 ml-t és lefejtem a cickokat,szó nélkül behabzsolta a tápot. A lefejt 50 ml tejcsit meg ismételten nem fogadta el....(igaz ezt utána adtam oda,mert előbb készítettem a tápit és utána fejtem,de akkor is :cry: )
nem tudom mit csináljak?
Dávidnál nem volt soha ilyen,23 hónapos koráig cicizett :? és soha nem volt semmi gond,de tényleg semmi értsétek szó szerint( se mellbimbó kisebesedés,se csomósodás,se nem rágta,mikor jöttek a fogai,fejtem ezerrel,rengeteg tejcsim volt,semmi.....)annyira természetesnek vettem,hogy most is ilyen lesz :( :( :(
ez még visszahozható? :cry: :cry: :cry: és mi van ha éjjel se fog enni ciciből? kelek tápot csinálni? :oops: vagy meg lehet csinálni este és akkor éjjel azt adod oda?Olyan tanácstalan vagyok......

Sajnos nem volt időm utána nézni a dolognak, de nem is gondoltam,hogy késő délutánra se lesz éhes,ha egésznap csak nyamogott :oops: :cry: :cry:

Ildikó
ilgya1
 
 


Roni nagyi,én is drukkolok,hogy mielőbb túl legyen a kis uncsikád a megpróbáltatásokon! :(
ilgya1
 
 


Sziasztok!

Roni nagyi! Drukk, hogy minden hamarosan visszazökkenjen a régi kerékvágásba.

Még nem tisztítottam pálcikával a fülecskét, mert szinte nincs is benne trutyi, csak tulképpen a vizet itatom fel a türcsi sarkával.
A kérdés arra irányult, ha majd kell, akkor mehet-e a pálcika.
Amúgy vettem baba fültisztítót majd erre a célra.

Körömvágás:
Én sima "nagy" (amit mi is használunk) 2 naponta, mert annyira nő és újabban meg állandóan a kezét az arcához nyomja, fel ios szokta sérteni kicsit. Ezért 2-3 nap és nyisszantom.
Lábköröm heti 1 alkalommal van, mert az macerásabb.

Szopi közben szoktam bevetni az ollót, mert különben lehetetlen
vállalkozás lenne. :lol:

Niki: Tényleg, mintha ma lett volna, hogy benn voltunk a kórházban, hogy szülünk! Repül az idő. Mindjárt iskolába mennek a gyerkőceink. :D :D

Tali:
Lesz? Nem lesz? Ha igen akkor hol? Városliget, mint olyan??? :?:

Most ennyire futotta, majd teszek fel újabb fotót is, ha érdekel Titeket!
Szép éjszakát!

ZSuzsi

Kép
zsuzsu74
 
 


Ildikó: jaj, de sajnálom! Majd Snoopy biztos tanácsol okosat, én nem tudok, de drukkolok. Megváltozhatott a tej íze? De mitől? Van tipped? Biztos visszafordítható szerintem. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Ildi, én sem tudok mit mondani, drukolok, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma, és Rékababa visszatérjen cicire!!!

Körömvágás: én vettem babakörömollót, és szintén álmában.... bár legutóbb ébren vágtam le, merész vállalkozás volt, de sikerült, már muszáj volt, ő is volt már, hogy véresre kaparta fülét / homlokát... éjszaka tekergés közben kaparássza magát mindig...

Ma viszonylag jó napunk volt, végre egy csomó mosoly volt, meg volt egy kósza hangos vigyor is. :) tök jó!!! meg végre a jobb keze is ügyesedik, már azt nézegeti, meg céloz a szája felé :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Ildikó!
Persze, hogy visszafordítható. Jó lenne, ha kitalálnánk, hogy mitől van. A szopisztrájkok egy része más íz miatt lehet (menses, újabb baba, sportolás után), más része valami ijedelem, pl kiáltás, fájdalom ( pl.:oltás) szopi közben, új illat, anyán, ruhán, levegőben.
Ezek csak érintők, lehet sokkal több zavaró tényező. Ha van tipp, akkor ki kellene iktatni...
A baba nem éhezhet, illetve nem szomjazhat. Amit előszörre adnék neki az forralt víz. De legközelebb biztosan először a lefejttel próbálkoznék és ha egyértelműen nem akar belőle enni, akkor jönne csak más. Szerintem nem erről van szó. Akkor egyszerűbb. Az éjben pedig el kell kapni a korai éhségjeleket és a félálomban lévő babát szoptatni. Ez általában szokott sikerülni.
Kiváncsi vagyok mi lesz veletek! Írj majd, kérlek!

A sárgaságra anyatejnél jobb nincs. alapvetően. Jobban csökkenti a sárgaságot, mint az infúzió, a teaitatás.
Vannak babák, akiknél elhúzódó sárgaság van. Valószínűleg más anya teje ugyanolyan hatású lenne. Hogy a tápszer jobb lesz-e, az lutri, mert nemigen lehet röptiben megmondani, hogy mitől van. Remélem hamar visszatérhet a kisunoka szopihoz. Ezt olyan rossz volt olvasni... :cry: :cry: :cry:
Drukkolok! Alternatív táplálás? kispohár, soft cup?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy,tudtam,hogy te leszel a megmentőm! :D

Ezek az alternatívák közül az "új" illatra gondolnék (pedig nem új,ismerheti :oops: igaz már régen volt rajtam ), más nem lehetett :cry: ,
reggel mentünk Dáviddal angolra,így kicsit befújtam magam,és már reggel csak nyamogott a cicin,ekkor még semmi rosszra nem gondoltam,biztos többet evett hajnalban,majd eszik,ha hazajöttünk....ez volt 9 kor.
12-kor kínáltam meg ismét(persze előtte is egy párszor),ekkor már sírt is,vonaglott az ölembe,nem kellett neki,próbálkoztam mindkét cicivel,az egyiket egy pár percig eszegette,de nem túl sokat ehetett...gondoltam biztos álmos(,volt már rá példa,hogy álmosan nyűgősebb volt,mint mikor éhes,)még ekkor se gyanakodtam Kép gondoltam egy órácskát alszik,aztán majd eszik,ha éhes lesz.....
3-kor ismét próba,szépen elvolt addig,mikor felvettem,hogy megetessem megint éktelen nagy ordítás,pár cseppet szopizott,majd kiköpte és ordított,meg vonaglott,már ekkor kezdtem kicsit gyanakodni,hogy azért már nagyon éhesnek kell lennie,akkor miért nem eszik?aztán folyamatosan próbálkoztam,hol nyugtatgattam,hol próbáltam minden féle módon cicire tenni,nulla eredménnyel,csak ordított szegénykém...
muszály volt valamit tennem,így irány tápért :oops: már annyira ordított,persze fogtam szegényt,így fejni nem tudtam,majd apával megcsináltuk a tápot (azt se tudtam mennyit csináljak,hogy mérjem,tiszta forró volt,lehűteni,áááá tiszta gáz
:oops: :oops: :oops:még jó,hogy a cumisüveg ki volt fertőtlenítve )
szépen megette,(végül 100ml-t csináltunk) (Avent-es szerencsére,így talán nem zavarja meg,hogy jobban folyik esetleg)utána olyan mintha kicserélték volna,mosolygott,gagyogott,én meg ki voltam/vagyok...
gyorsan lefejtem,igaz csak 50 ml-t,de gondoltam eltelt már 20 perc kb. talán még belefér ennyi a kis pocikájába,hamár úgyse evett egésznap,erre megkostólta és kilökte a cumisüveget....szóval teljesen olyan érzésem volt,hogy az íze nem tetszik neki :oops:

basszus,rájöttem :D lehet,hogy a fokhagymától volt :oops: :oops: :oops: kocsonyát ettem és volt benne foki is,én meg teljesen elfeledkeztem,hogy az nem is jó "nekünk",óóóóó,hogy én mekkora egy hűlye vagyok
Kép

na mindegyj,egyedül nem jöttem volna rá...

remélem éjszakára kimegy...ebből is tanultam :D remélem tényleg csak ez volt.....majd éjszaka kiderül

ja és különben ma többször is megfordult,a hasáról a hátára

jó éjszakát!

Winnie,Tinu köszike :wink:
ilgya1
 
 


na, nekem még éppen múlt a bukásparám, erre most mértük, és a heti hízás csak 110 g volt, elvileg alatta a szükségesnek.... vagy szóljatok rám nyugodtan, ha nagyon paragép vagyok, és állítsam le magam :oops: :oops: :oops: de olyan jó hogy vagytok... és szóljatok, ha túl sokat idegeskedem, akkor visszafogom magam... :oops: :oops: :oops:

Ildi, drukkolok, hogy tényleg csak ennyi legyen, és éjszaka megint tudjatok szopizni!
Kül tegnap én is fokhagymáztam.... én is ráálltam a kajarendelésre, és tegnapra joghurtos fokhagymás pulykát rendeltem, azt hittem, hogy fokhagyma csak mutatóban lesz benne, vagy bele sem gondoltam, erre tiszta fokhagyma volt az egész... :? :( legközelebb jobban vigyázok. ráadásul nem is szeretem a fokhagymát :(

na jó éjt, közben én is megijedtem, mert nem szívott rendesen az elektromos mellszívó, de aztán szerencsére meggyógyult...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Jó reggelt!

Winnie, nicns semmi baj a 110g-os hízással. Nekünk volt, hogy csak 70-et hízott Lidi. Pesze én is megijedtem de megnyugtatott a védQnQ, hogy lehet azért van ez mert most inkább nQtt. Tehát nincs semmi baj.
Viszont ha sokat bukik továbbra is és nem hízik akkor kell odafigyelni ezt mondták.

Nekünk most lett tegnap óta egy kistevénk. Lidi berreg vagy mit csinál és közben köpköd. Tegnap is többször leköpött így :-) hiába szereti az anyukáját.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,
nem biztos,hogy a fokhagyma a "bűnős" :cry: pedig jó lett volna...

éjjel,félálomban elfogadta 11 körül a cicit,de 3-4 között már nem,és reggel hajnalban 5 után,meg nagy kínlódások árán...kibontottam,mert nagyon szeret kibontva lenni :D szóval testkontaktusos módszerrel sikerült valamennyit beleerőltetni,mikor kiköpte,visszadtam neki...így eszegetett valamennyit....jól le is pisilt :D és most jöttem panaszkodni,mert megint nem akart....és lassan eltelik a 3 óra :cry: (és nem is evett "egész" adagot)

Itt van a megfordulás:véletlennek tűnik,de
Kép

rögtön utána megismételte,miután átfordítottam...és utána még kétszer megcsinálta :D
Kép
Nem tudom miért ennyire sötét...
(Azért örülök ennyire,mert Dávid nagyon későn csinált mindent :x )


Winnie,nem vagy paragép,dehogyis,ez most természetes,hogy aggódsz...
nem vagyok szakértő,de heti hízásnak ez jó,ha fogy akkor van gond :(

Én is gondolkodtam a kajarendelésen,de a párom hajthatatlan..
:( te mivel győzted meg :D

Ildikó
ilgya1
 
 


Ildikó nagyon ügyes Réka :-).

Lehet tényleg a mensi áll a háttérben és azért nem fogadja el, mert esetleg megfog jönni neked.
De lehet, hogy ez csak átmeneti és majd minden helyre jön újra. Állítólag szokott lenni a babáknál olyan, amikor evési sztrájkba fognak. Aztán pár nap múlva újra elfogadják a cicit.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok,


Roni nagyi, remélem Laura hamarosan jobban lesz, és elmúlik a sárgasága.

Ilgya nagyon sajnálom, remélem nem lesz ez hosszútávú sztrájk.

Dani az utóbbi időben nekem is keveset eszik napközben, elérKezett az az idő, hogy 5 percet, ha képes egy cicin lenni, esetleg még a másikon, utána röhög, a fejét forditgatja, szóval nem akar már cicizni. Az éjszakai szopik viszont nekem hosszabnak tűnnek, vagy álmos vagyok???
És a sulynövekedése is lelassult, de ezt mondták, hogy várható. Értelemben szerintem sokat fejlődött, és ahhoz képesthogy 4 hónapos már elérte a lábújja hegyéig a 74cm-t, és 6.89kg volt legutóbb. Ruhában azért még a 68 megy, de ahhoz képest hogy 56 cm-vel születtünk, ez majnem 20 cm!!!!

Mi húsvétra természetesen megyünk haza a szülőkhöz.:) Imádok otthon lenni, csak ez a hol aludjunk, pakoljunk kinél mennyit legyünk, cuccoljuk egyik helyről a másikra, stb ne lenne.:(((De mi már csak ilyenek vagyunk:)

Nektek a kicsik mennek locsolkodni, vagy nem nyúzzátok őket ezzel? LEhet hogy két etetés közé nehéz lenne a rokonokat besűríteni.:)

csernusn
 
 


Sziasztok!

Olyan jó, hogy találtam ezt a fórumot, és persze az, hogy mindenki kb. ugyanott tart a babábzásban.
Az én kisfiam 19 hetes, Bencének hívják és a MÁV-ban született.

Rögtön lenne is kérdésem:
- Mennyire szeret a babátok hason lenni napközben? Bence nagyon sokat bukik, ha hason van, és nem sokáig tűri. Valakinél meg azt látom, hogy már át is fordul. Pedig addig míg nem szeret hason lenni nem is nagyon fogja próbálni az átfordulást. Vagy rosszul gondolom?

Reni
done
 
 


Sziasztok!
done:
üdv köztünk:) Az én PAnnám sem szeret hason lenni, sokat bukós is.Ha rég evett,és hasra rakom, akkor 3-4 percig elvan, de szenved. nem tud mit kezdeni a kezével. Én minden nap hasra teszem, de csak addig, amíg nem kezd el sírni, akkor abbahagyjuk. Előbb utóbb rá fog érezni a dolog ízére. Egyébként a jfejét tartja szépen, és forgatja? Én ezért sem aggódom túlzottan, mert ezek mind mennek az én lánykámnak is.

Hát mi is küzdünk a tejcsivel... lapvetően az a baj, hogy 1-másfél óránként nem tudom mellre tenni. Evés után ugyanis addig van ébren, utána elalszik a következő szopiig... Most kivételesen felébredt egy órával az esedékes evés előtt, gondoltam cicire is teszem, így nem üvölt tán éhesen. Nahát kiszopott 40 ml-t, aztán jött az üvöltés, hogy éhes még, de nekem több tejem már nem volt.. Szóval harcolunk...

Kapott szundikendőt, hát imádja:) Már tiszta nyál az egész! Gyűri, gagyog neki, nagyon édes!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


körömvágás:
Csipeszünk van,első alkalommal sikeresen összecsíptem a bőrét... :cry: Nekem a legjobb hely körömvágásra a mérleg..:) Ott szokott elszunyálni evés után, ilyenkor szuperül le tudom vágni, és a kiságy sem lesz körömmel tele.

Olyan erő van Annában, hogy háton fekve emelgeti fel a fejecskéjét, mint aki felülést akarna csinálni.:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nekunk az elso babanal nehezen mult a sargasag,mert ugye alig kapott anyatejet,kb egy honapos volt mar mire vegre vege lett.Most Leon be sem sargult,rogton sokat evett,ugyhogy ezzel nem volt gond. :)

Niki
En is mindig elcsodalkozom,hogy honnan van meg a cimunk,mert jon a pelenka,always betet,tapszer.Pedig tuti hogy sehol nem adtam meg.Szerintem megveszik penzert az ujszulottek listajat,mert mindig Leon nevere jon...
En mar szerintem irtam, hogy nekunk az elejetol kulon alszik a baba.Csak legzesfigyelovel es babaorzovel vagyok nyugodt.En egyebkent pont vele egy szobaban nem tudok jol aludni.Pl ha anyueknal vagyunk. Mellettunk van a szobaja es mindet hallok amit kell :wink:

Roni nagyi
Szivbol kivanom, hogy Laura megusszon minden korhazi macerat!!!

Winnie
Panaszkodj nyugodtan de szerintem mivel Reka kislany,ne aggodj ha annyi nem hizik mint egy fiu. Neked uvegbol annyival egyszerubb, hogylatod mennyit eszik,ha megeszi a mi jol esik es benne van az atalgaban akkor minden OK 8)

Ildi
Nem is tudtam ,hogy a fokhagyma is lehet baj,biztos a bor kiparolgasa miatt.En sem hasznalok pici baba mellett parfumot,fura volt megszokni,de inkabb mint hogy ne kelljen neki a szopi.
nagyno drukkolok hogy csak atmenetei legyen.Tenyelg probalkozz a lefejt tejjel par napig aztan hatha tajon hog anya jobb ennel :wink:

Magnes
Neked is megya drukk hogy bejojojn a sokszori etetes..Nekem is sajnos ugy van hogy ha tobbet van rajta,akkor egyre kevesebb jon.
Bar most (lekopogom )visszajott 7 nap utan a mennyiseg,de ez az egy het csak szopibol allt.

Kép
Kép
kataa
 
 


Mágnes, hát a körömvágással én még mindig bajban vagyok. Szegénynek mindig belevágok a bQrébe. :-(
De olyan nehéz levágni a körmét mert nem férek oda a csipesszel.

Ma sikerült az egyik oldalra felraknom videot így most én is megmutathatom, hogy fordult át Lidi illetve, ahogy sárkányosdit játszik. :-)

http://www.freevlog.hu/video/5043.html
http://www.freevlog.hu/video/5044.html

Pár napig nekem is tök sok tejem volt megint és olyan jó érzés volt, hogy van bQven viszont. Tegnap óta Lidi elkezdett hatalmasakat bukni. De úgy, hogy szinte csak ömlik ki a szájjából a megemésztett tej. Már arra is gondoltam, hgoy esetleg hány? Dehát az büdi lenne nem? Lehet azért bukik sokat mert kitornássza magából ahogy emelgeti a lábikóját mikor játszik?
Remélem jövQhét utáni héten mikor megyünk az utolsó oltásra, akkor sokat gyarapodott a bukás ellenére a súllya. 3 hete mérték utoljára.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Antekirt: megnéztem a többi vidseót is nagyon helyes zabálni való kiscsajszi:)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a láz csak az oltástól volt, reggelre már semmi gond nem volt.

Együttalvás
Nálunk Gergő az első perctől kezdve külön szobában alszik, persze légzésfigyelővel és bébiőrrel.
(Attila 10 hónapos koráig velünk aludt egy ágyban)

Ildi
Drukkolok, hogy újra menjen a szopi, biztosan sikerül.

Bukás
Nem tudom, hogy nálatok van e összefüggés, de Gergő akkor bukik sokat, ha valami olyat eszem, ami neki nem tetszik.

Üdv. mindenkinek és kellemes húsvéti ünnepeket!

Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


ante:
hát nagyon édes a pici lány! Milyen ügyesen megfordult!
Képzeljétek, most végeztem az esti szopival, Panna 32 percet volt cicin!!! Rekord! :D

Voltam ma házidokinál, kifizettem neki életem első vizitdíját. Mondtam is a dokibának, hogy meghatározó élmény lesz életemben. Mondta, hogy sajnos nincs pezsgője..:)

Anna a kiságyában alszik, de nem külön szobában. Melletünk még tán nem is aludt, kivéve egyszer, amikor olyan náthás volt, hogy nem éreztem biztonságban távol tőlem. jó lenne lassan külön szobához szoktatni, de majd költözés után.

Kutyusunkat visszahozták Anyuék, de megy is vissza tovább vendégeskedni. Nagyon jól érzi ott magát, folyamatosan foglalkoznak vele, így nekemnem lesz lelkiismeret furdalásom, hogy nincs időm rá. Olyan féltékeny a kutya, hogy minden gyerekre morog, a keresztfiam majdnem megkapta...
Na megyek, pancsi, aztán alvás.

Kellemes Ünepeket és soklocsolkodót! (vagy keveset? melyiket kívánjam? :lol: )

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


a kutya kapta meg a keresztfiamat, nem a keresztfiam a kutyát... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sziasztok!

nem volt ma nagy forgi, gondolom, mindenki húsvétol :) mi itthon maradunk, mivel nagyszülők is Bp-iek. vasárnap egyik nagyszülő, hétfőn másiknál ebéd, anyósomhoz most megyünk majd először babástul, eddig mindig ő jött. Anyuék meg ugye 2 utcányira, ott már jártunk...

Mági, igen néztem, hogy mitcsinált a keresztfiad a kutyával :) :) :)
gratula a szopihoz!

Alvás: nálunk egyelőre én alszom az ő szobájában, ő a kiságyában. 4 hónapos korában tervezek visszaköltözni a hitvesi ágyba, már várom azért :) velem reggel szokott aludni, a kb fél 9-es kaja után még megyünk a nagyágyba, ott még alszunk 11-ig kb, akkor van csak egy ágy, ez mondjuk rendszeres, de tök jó ez a kis összebújás. na meg így meg is van a 7-8 órás alvás, igaz, elmegy a fél nap, de sebaj, legalább pihenünk :) Éjszaka ezen kívül csak talán kétszer vettem magam mellé, amikor bazi nagy hasfájás volt...

Ma megint jobb volt a bukáshelyzet. és erőt vettem magamon, nem mértem ma megint, tartom magam a csüti / vasárnaphoz, pedig volt kísértés :)

Ante, nálunk is van olyankor bukás, amikor nagyon "viháncol, ficánkol" - örül valaminek.

Kata, mi az átlag?

Ma túladtam 2,5 liter tejcsin, így kicsir javult a helyzet a fagyasztóban, de még mindig tudnék adni kb heti 1,5 litert... na jó, nem ajánlgatom többet.

Nektek mennyit vannak el / játszanak a babák egyedül, és mennyit kell őket "szórakoztatni"? Annyira élvezem, hogy egyrészt talán múlogat végre a hasfájás, másrészt értelmesedik a baba :), hogy már ha ébren van, nem csak nyom, hanem nézelődik, zabálja az öklét, stb, és ha örül, akkor ezerrel kapálózik :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Nálunk a nagy ágyban alszik Gege de légzésfigyunk sincs.Hála istennek nyugodta tudunk aludni mert kb 6 órát egyfolytában tud már aludni van amikor kicsit több.

Gege kapott a kocsijára egy csörgö bizbazt és azzal tök jól eljátszik igaz nem tudatosan csörgeti még de valahogy minidg eltalálja:):):):) amúgy is nagyon jól elvan magában.Akkor sír ha éhes vagy nagyon tele van a pelus.

MINDENKINEK NAGYON KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK

nika70
Salgótarján
 
 


Winnie: nálunk nem túl sokat bír ki egyedül Tündi, úgy látszik, nagyon társas lény. :) Ha szórakoztatjuk, akkor is kb. 3/4 óra után már elfárad és nyügi. De addig nagyon cuki, gagyarászik, vigyorog, már nézegeti a kezét, meg az én kezemet. És amit a tükör előtt rendez le... :lol:
Este a nagy alváskor a saját ágyában alszik, ami a mi ágyunk mellett van, de amibe csak én alszom, mert a párom általában a nappaliban alszik. Én úgy gondolom most, hogy csak akkor szeretnék majd külön szobát a gyerkőcnek (persze ha majd nagyobb lakásba költözünk), ha már tud járni és ha bármi van, át tud jönni hozzánk. Valószínűleg akkor már jön majd a kistesó is - remélem. Addig nekem fura lenne, ha másik szobában lenne. Így már felébredek akkor, mikor neki áll nagyon mocorogni és nem kell sírnia, hogy felvegyem.
Aztán mikor 7-8 óra után felébred (mostanában inkább csak 6,5-7 óra), akkor utána magamra teszem és úgy próbálunk még aludni egy cseppet. Na ez se tudom, mennyi ideig leszl így, mert lassan eléri az 5 kilót.

Tegnap Tündérke egy hős volt. Tényleg annyira jó kislány. Szóval reggeltől fél 2-ig iskolában voltam, de nem volt vele semmi baj, csak evett és aludt, meg sétáltak. Aztán kijöttek elém a Kökire, és akkor bealudt a kocsiban. Utána még délután elmentünk együtt az Europarkba, és azt is teljesen jól bírta: nézelődött, szundizott. Csak hazafelé sírta végig az utat. :? Még szerencse, hogy közel lakunk az Europarkhoz kocsival. De már unta a banánt szerintem. A hülye Vodafone-osok tehetnek róla, mert kb. másfél órbába telt nekik elintézni az ügyünket. :evil: Szoptattam is a kocsiban.
Azért hosszú volt a nap.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hogy kell tisztítani a fa csörgőt?

Kép
Kép
tinu
 
 


Jeep: regisztráltam! Jöhet a következő lépés. :D Asszem ott akadta el ismét, hogy a feltöltésnél be kell írni a szerver nevét...

Kép
Kép
tinu
 
 


Jeep: szóval beírtam a szerver nevéhez a felhasználónév.uw.hu-t, meg a felhasználónevet, meg a jelszót és megnyomtam a kapcsolódást, de kiírt egy hibaüzit. :( Ezek szerint valamit rosszul csináltam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,

Done, Üdv körünkben. Lehet hogy az én Danim (19 hetes) MÁV kórházban a 302-es szobában már találkozott a Te Bencéddel:)))???

Nekünk Dani nem sokáig szeret hason lenni, bár az elején két perchez képest, már 10 percig is el van, de avégén bedühödik.
Viszont....

Ma megfordult Dani a hátáról a hasára!!!!!!Igaz, hogy az ujjamat fogja, de meg van a teljes fordulat meg minden, de kell neki az ujjam, amihez húzhatja magát. és azzal a kezével fog amelyikre fordul. Jobbról balra fordul többször is.

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!!!!

csernusn
 
 


Niki: gratula Daninak! Nagyon ügyes fiú! :D

Tünde ágyába ma kifeszítettünk kis zörgőcsörgő nyuszikákat. Erre határozottan felismerhető módon elkezdte birizgálni őket. Nem csak véletlenül ütötte meg a játékokat. Apukája roppant büszke volt rá. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Így, hogy nincs otthon net, lehetetlenség veletek lépést tartanom, de azért mindenkinek
KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET kívánunk!!!!

Puszi,
Zsombi, Jázi, Brigó

Kép

Kép
brigó
 
 


[quote="tinu"]J írta:tinueep: szóval beírtam a szerver nevéhez a felhasználónév.uw.hu-t, meg a felhasználónevet, meg a jelszót és megnyomtam a kapcsolódást, de kiírt egy hibaüzit. :( Ezek szerint valamit rosszul csináltam.


Nem biztos, hogy elrontottál valamit. Majd kiderül.

Először néhány jótanács a JAlbumhoz. A képeket érdemes csoportositani és az se jó, ha az eredeti, több megabájtos képek is felkerülnek a webre. Ezért az alábbi könyvtárstruktúrát javaslom:
C:\
|
+-WWW
| |
| +-EREDETI
| | |
| | +-VALOGATAS_1
| | |
| | +-VALOGATAS_2
| | |
| | +-VALOGATAS_3
| |
| +-UW.HU
|
V

Az eredeti képeket a C:\WWW\EREDETI alatti létrehozott könyvtárak valamelyikébe kell másolni. Egy Album Project állományt kell létrehozni, és beállitani a könyvtárakat (Settings):
Kép 1

A projectet mentsd le az C:\WWW\EREDETI könyvtárba (Save Album Project As...). Később vissza lehet olvasni a beállitasokat (Open Recent Album Project).

Állitsd át a 'Make Album/All'-t 'Make Album/Changes'-re, igy csak az uj kepeket fogja feldolgozni a program (Make Album/Make Album).

A web szerverre a 'Publish'-sal tudod feltenni. Először az 'Add'-ra kell kattintani, majd beirni a szerver nevét (nem felhasználónév.uw.hu, hanem ftp.uw.hu)
Kép 2

Mentsd le újból az Album Projectet. Azt hiszem leirtam a lényeget. Ha minden jól megy, akkor csak az Album Projek megnyitása után a 'Make Album/Make Album'-ra és a 'Publish'-re kell kattintani az új képek bemásolása után.

KépKép
jeep
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?