Új privát üzeneted érkezett!

Zseppy!
bár már biztos ismered, de azért biztos ami biztos ...
http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5118
szilvamag
 
 


Szia Zseppy!

http://portal.ksh.hu/portal/page?_pagei ... &x=23&y=11

Nem tudom tudod-e valamire használni, de remélem igen!Még keresek tovább! Detti
kau. detti
 
 


Keressük az Év Bábáját!

Az Országos Bábaszövetség keresi az év bábáját.
A díjat a kismamák javaslatai alapján szeretnénk odaítélni.
Keressük azt a szülésznőt, aki munkájával, gondozásával, szüléskísérésével segítséget nyújtott a születő családnak, empátiájával segítette az anyát és újszülöttjét a Nagy Úton.

Kérjük, javaslataikat küldjék el a következő címre:
Országos Bábaszövetség, 1038 Budapest, Ráby Mátyás utca 28/b.
vagy emailben: endomed@t-online.hu

Szülésznő neve:………………………………………………………………………………….

Kórház neve:…………………………………………………………………………………….

Kismama és babája neve:………………………………………………………………………..

Margitos szülésznőket küldjünk, hajrá. Ha nincs kedvenced, szavazz Vincze Károlyné Icára :P
v_andi
 
 

 
 

Sziasztok!

A ma esti hírekben, az MTV1- en a Margit Kórház utolsó két babáját mutatták! Már megint sírok!A Főorvos Úr úgy néz ki mint akin átment az úthenger! Istenem, miért van ez így! Sziasztok! Detti
kau. detti
 
 


Ma esti hiradó: tényleg elég szomorú volt látni.

Remélem valahogy megoldják, hogy a berendezést ne kelljen felszámolni, átadni, eladni, mert amíg ott vannak a felszerelt szülőszobák, addig a folyamat visszafordítható.

Én még mindig optimista vagyok, az ilyen értelmetlen dolgok nem tarthatnak örökké.

A.
v_andi
 
 


"A kórházban annak ellenére látták el (már szabályellenesen) egy koraszülött babát és édesanyját, hogy a miniszteri határozat szerint nem tehették volna meg ezt, mert a hatályba lépés után három órával érkeztek. A koraszülött baba apja az [origo]-nak elmondta: az intézményben nem végezhettek volna már koraszülött intenzív ellátást, de az orvosok úgy ítélték meg: sem a gyerek, sem az anyja nem élné túl a pár perces utat sem a másik kórházig. A sürgős beavatkozást így végül a Schöpf-Mereiben végezték el, de a csecsemőt később átvitték a SOTE-klinikára, míg az anya helyben maradhatott. "

Ezt találtam a neten.... :cry: :cry: :roll:
Kezdődik.... :twisted: :twisted:
Le a kalappal az orvosok előtt, akik nem küldték el a babát és az anyukát!!! :lol:

A teljes cikk: http://www.origo.hu/itthon/20070402apotyazokat.html

Aisa és Hajni
odex
 
 


Sziasztok!
Most reggel volt a Kossuth rádióban a Margitról szó, sajnos nem hallottam, de majd letöltöm a www.radio.hu hangtárjából.

Viszont hallottam, a Margit kórház orvos igazgatójától, hogy a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás megmarad. A szülést meg valahol el kell intézni :evil:

Ez számomra nagyon fontos, mert itt a Szent Imrébe, ahová tartozom az SZTK-ba kell menni, minden külön helyen van és ezért szerettem a Margit Terhesgondozóját, ahol minden egy helyben van!
Ma vagyok kénytelen egy másik orvoshoz menni, meg is fogom kérdezni, hogy ebbe belemegy, mert nekem ez így sokkal kényelmesebb!

Tesóm mesélte, hogy egy kismama, aki április 4-re van kiírva Pilisszentiváni felhívta a Jánost és azt mondták, ha van hely, akkor fogadják, ha nincs, akkor mehet Kistarcsára, Budáról Pestre!

Mondjuk reumás áplás a Budaörsiek számára is Kistarcsán vehető igénybe! No comment!

Kép
márika75
 
 


Sziasztok!

Egy másik topicban szedtem fel az infót, hogy mennyi az a bizonyos 30%, amit zsebből kell fizetni, ha nem a területileg illetékes kórházba megy az ember lánya szülni:

szülés 25.000,-
császár 52.000,-

Még mindig jobb, mint a 100.000,- de gratulálok minden érintettnek, aki segítette ezt az embertelen eljárást. :evil:

Annak viszont nagyon örülök, hogy a Margitban marad a terhesgondozás!!
ozike
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, én már megint betolakodtam. Csak egy költői kérdést szeretnék feltenni: Látja valaki ennek az átalakítósdinak az értelmét? Vagy a logikáját? Leszámítva, hogy szomorú, ha bezárnak egy szeretett kórházat, és fizetni kell bizonyos dolgokért, van ebben logika?

A másik kérdésem, ez már nem is költői, csak látom, hogy ti itt nagyon tájékozottak vagytok. Azt értem, hogy fizetnem kell, ha nem a területileg illetékesbe megyek szülni, de azért is, hogyha nem az éppen ügyeletesnél, hanem választott orvosnál, de illetékes kórházban?
Én már nem értem mi folyik itt!!! És egyáltalán hova lehet fordulni a kérdésekkel? Sem a tv, sem a rádió, sem semmi nem informál. Majd meglátom, ha megyek szülni, és szülés után megkapom a számlát?

Szeretném még azt is elmondani, hogy együtt érzek veletek, és figyelem a fórumot a híreket stb, és ha tudok segítani valamiben, akkor azt gondolkodás nélkül megteszem.

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Most hallgatom a Kossuth rádiót vissza és arról nyilatkozik Horváth Ágnes :evil: hogy van egy átmeneti időszak, amikor az ember viheti magával a fogadott orvosát, szerintem ez 2007. június 30-ig!

Kézen fogom az én orvosomat és begyalogolok a Szent Imrében, ahol a főorvos asszisztense azt mondta, hogy nem lehet ilyet tenni, direkt rákérdeztem, és megszülünk ketten egy ismeretlen helyen!

Van a Jánosról is szó. Mai napon reggel 1 kismama volt a vajúdóban! :?

Még egyszer annyi, hogy a www.radio.hu Hangtár 9-10 óráig tartó sávban lehet letölteni az anyagot, 10. perctől érdekes!!!

Ott volt a Szent Margit kórház orvosigazgatója is, 287 kismamát érint és 15 orvost ez az átmeneti időszak!

János és Margit illetékes főorvosa felvette egymással a kapcsolatot, hogy ezt hogyan oldják meg ezt az elég abszurd helyzet!

JÁrószakellátás megmaradt!!! Csak a fekvő betegellátás szűnt meg, sirály az átmeneti időszak júniusig marad, szóval én, aki július 7-én szülök már nem esek bele :evil: :evil:

A mostanin orvosok 15-en még mindig a Margit kórház alakalmazottja, 167 embert kell leépíteni, az orvosok legkorábban április 20-án kapják kézbe a felmondást május 20-i időponttal!

JÁnos orvosigazgató helyettese is nyilatkozik: dr. Nyulasi Gábor. A Margit 276 szülésből csak egy harmad tartozik a János kórházhoz. Margitban 11 fő státuszban 16 fő külső státuszban van nőgyógyászként!

Szerződéseket kötnek azokkal a nőgyógyászokkal, akiknek a kismamájuk a Szent Jánosba tartoznak, és akkor az átmeneti időszakban ott szülhetnek együtt. Szerződés nélkül nem lehet levezetni szülést!

27 orvossal szerződést nagyon nehéz kötni, vannak kételyei, mert szakmai szabályokat is be kell tartani, amit a János diktál! Tehát egyáltalán nem nyugodt!!!

Bocsi, hogy ilyen összevissza, de próbálom a hallottakat röviden visszaadni!

Éger István is kételkedik, hogy okés, hogy az orvost átveszik adott szüésre, de azért itt helyismeret, emberismeret is szükséges, mert ez nem olyan, mintha az egyik csarnokba kell reszelni vasat, másnap meg a másikban! :evil:

Hát ennyi!

Kép
márika75
 
 


[quote="b79andi"]S írta:b79andiziasztok!

Bocsánat, én már megint betolakodtam. Csak egy költői kérdést szeretnék feltenni: Látja valaki ennek az átalakítósdinak az értelmét? Vagy a logikáját? Leszámítva, hogy szomorú, ha bezárnak egy szeretett kórházat, és fizetni kell bizonyos dolgokért, van ebben logika?

A másik kérdésem, ez már nem is költői, csak látom, hogy ti itt nagyon tájékozottak vagytok. Azt értem, hogy fizetnem kell, ha nem a területileg illetékesbe megyek szülni, de azért is, hogyha nem az éppen ügyeletesnél, hanem választott orvosnál, de illetékes kórházban?
Én már nem értem mi folyik itt!!! És egyáltalán hova lehet fordulni a kérdésekkel? Sem a tv, sem a rádió, sem semmi nem informál. Majd meglátom, ha megyek szülni, és szülés után megkapom a számlát?


Üdv: Andi


Logika: igen, van benne, csak nem nekünk földi halandóknak, javaslom olvasgatni a Lugano tervet, én is csak most hallottam róla, de nagoyn érdekes!

Ide mellékelek egy levelet, amit az Egészségügyi Minisztériumból kaptam hivatalos válaszként:

A 2006. évi CXV. törvény szerint 2007. január 1-jétől a betegnek ún. részleges térítési díjként ki kell fizetnie az OEP-finanszírozás költségeinek 30%-át, de maximum 100 ezer forintot, ha nem az intézmény munkarendje szerinti orvost választja. Kivételes átmeneti szabályként azonban 2007. június 30-ig ilyen esetben sem kell részleges térítési díjat fizetni akkor, ha a biztosított ugyanabban az intézményben, ugyanannál az orvosnál 2007. január 1-je előtt igénybe vett ellátáshoz kapcsolódó további ellátást kap. Tehát ha pl. a várandós nő annál a kórházi szakorvosnál kíván szülni, akihez ugyanabban a kórházban terhesgondozásra járt, akkor a munkarendtől függetlenül nem kell fizetnie a szülésért, feltéve hogy a gyermek 2007. június 30-áig világra jön.

Ebből az derül ki, hogy csak azért kell fizetni, ha nem az ügyeletesnél szülsz, de nem tudom biztosan, hogy duplán kell-e fizetni akkor, ha nem a területileg illetékes kórházba mész és választott orvosod van!

Viszont a háziorvosod kvázi bárhova beutalhat, tehát szülés előtt kell tőle egy beutalót kérni a választott kórházba (nem lehet 30 napnál öregebb!!), csak akkor a kórháznak mérlegelési lehetősége van, mert előnyt élveznek a körzethez tartozó betegek. Tehát, ha nincs kapacitás, akkor elküldhet, bár ki az a hüjjjje orvos, aki elküldi a fizető betegét????!! Költői kérdés :wink:

Indoklásképpen a beutalóhoz lehet írni, hogy ebben az intézményben bízol meg, vagy hosszú évek óta ide jársz!

Remélem segítettem, szerintem a háziorvost is fel lehetne hívni :wink:

Kép
márika75
 
 


Köszönöm!

Segítettél, legalább van valami. Tehát, kell beutaló. Azért az jó, hogy nem aznapra, hanem adnak 30 napos határidőt. :?
De én úgy is értelmezem, hogyha én jártam az illetékes orvoshoz terhesgondozásra, akkor jun.30-ig kell szülnöm ahhoz, hogy nála szülhessek, és ne kelljen fizetnem.

Azt hiszem, igyekeznem kell, hogy ha a második babámat is nála és ingyen szeretném megszülni. :lol: Vicces!!!
Azért az is vicces lenne, ha kétszer kérnének el díjat. Egyszer mert nem illetékes kórház, egyszer pedig mert nem ügyeletes orvos. Még mi jöhet?

Nagyon érdekesek az esetek amiket leírtatok. Szóval kezdődik. És csak az orvosok emberségében és bevállalósságában lehet bízni most az átmeneti napokban.
Erről miért nem beszélnek a tv-ben?

Mégegyszer nagyon köszönöm. Ja, én is kérdeztem a minisztériumtól kb egy hónapja, de csak egy általános levél jött vissza, hogy várjak türelemmel, sok dolguk van. Jó, addig, amíg eldöntik, megpróbálom visszatartani a szülést!!!!

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Logika: aki nem vállalja a virsli ujjat, kiszámíthatatlant, tapló modort, fizet. Ráadásul triplán. Egyszer TB-t, másszor 30%-ot, harmadszor hálapénzt. Ez itt a biznissz kérem. Haj, hogy sok? Hát igen. És akkor a másik csavar. Vannak olyan szakmák, ahol nem fizetnek TB-t csak min. bér után, mint újságíró, TV-s, informatikus, sok ügyvéd... ha mással van gáz, gondoskodjon magáról, ha róla, akkor meg megveszi a szolgáltatást kilóra. Gondolom Dobrev Klára gyerekei is Telkibe mennek. Ami nem gáz, de kivi lennék mennyi TB-t fizet a szentem a férjurával és társaival egyetemben.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Egy barátnőm júliusban szült volna a Margitban, és neki azt mondta az orvosa, hogy vszeg a SOTE II-es klinika fogja átvenni a margitos orvosokat. :?: :?:
parapet
 
 


Reggel 5-kor is volt a Kossuthon a Margitból riport. Gócza Anikó szülésznő és Lévárdi főorvos nyilatkozott.

Nagyon sajnálom azokat is, akik most szültek ilyen körülmények között, és nem tudnak örülni felhőtlenül a babájuknak. Biztos jó szar a hangulat bent. :cry:
parapet
 
 


Sziasztok Lányok,

Az átmeneti idő jún30-ig tart. Szóval addig a választott orvosért úgy tudom nem kell külön fizetni. Viszont, ha nem területileg illetékes kórházba mész hiába van vagy nincs beutalód ismereteim szerint csak akkor tudnak ellátni, ha a területi illetőségű "betegeket" el tudják látni és van szabad ágyuk.

Ezzel nem akarom borzolni a kedélyeket, de azt jelenti, hogy egy-egy frontál ki tudja mi lesz ezekkel a Szülőnőkkel????????????

Elvileg azt is hangsúlyozták, hogy 3 kórház közül lehet "választani". Na, akkor mi a másik két alternatíva a János kórházon kívül?

Köszönöm az infókat, amiket összegyűjtöttetek.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Ja, még ez a cikk eléggé hasznos lehet:
http://www.nol.hu/cikk/441072/

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


[quote="zseppymano"]
írta:
zseppymanoElvileg azt is hangsúlyozták, hogy 3 kórház közül lehet "választani". Na, akkor mi a másik két alternatíva a János kórházon kívül?

Igen, ez valahogy elfelejtődött, hogy alternatívát is kellene azért kínálni! A Szent Imre biztos nem bírná a plusz terhelést, Budán pedig tudtommal eztán nem is lesz több szülészet... (Kútvölgyi tényleg megszűnik?) Ha pedig netán a két klinikára gondolnak: ott eddig is borzasztó zsúfoltság volt...
:evil:
klara
 
 


[quote]V írta:iszont a háziorvosod kvázi bárhova beutalhat, tehát szülés előtt kell tőle egy beutalót kérni a választott kórházba (nem lehet 30 napnál öregebb!!), csak akkor a kórháznak mérlegelési lehetősége van, mert előnyt élveznek a körzethez tartozó betegek. Tehát, ha nincs kapacitás, akkor elküldhet, bár ki az a hüjjjje orvos, aki elküldi a fizető betegét????!!


Azért erre figyeljetek oda mert igaz, hogy beutalhat a háziorvos, de a kórház nem körzetes lévén mondhatja azt, hogy nem tud fogadni kapacitás hiány miatt. Illetve július 1-től, ha a fogadott orvos éppen nem ügyeletes, akkor is ki kell fizetni a kezelés 30%-át, max. 100.000 Ft-ot. Ha nincs beutaló + az orvos még nem is ügyeletes akkor ez 2*30%-ot (max. 100.000Ft) jelent. :( :(
myra
 
 


Sziasztok,
ez nagyon fontos, ezt találtam:
http://www.fn.hu/belfold/0704/fizetni_k ... 159652.php

A lényeg:
"A március közepén született kormányrendelet lehetővé teszi a nőknek a szabad orvosválasztást, ha ez a terhesség első három hónapjában megtörténik. Sőt, a jogszabály ötödik paragrafusának bekezdései minden egyéb, a törvényben előírt fizetési kötelezettség alól mentesítik a terhes, illetve a szülőnőt. E szerint nem érvényes a szülészeti ellátásra az a szabály, miszerint orvosválasztás esetén meg kell fizetni az ellátás 30 százalékát, maximum 100 ezer forintot. Sőt vizit- és kórházi napidíjat sem kérhetnek az intézmények a terhesgondozásért, illetve a szülészeti ellátásért. "

Akkor most mi is a helyzet?

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


V_Andi
Jó ötlet, én továbbra is a tavalyi év nyertesére: Wéber Zsófira szavaztam! :lol:

Odex
Ebben az agglómerációban mi lesz? Pilis.... beérni valahová?! Melyik lesz a legközelebbi kórház :?:

Nem értem, mi az hogy marad a terhesgondozás? Meddig?

Klára
Szerintem a Kútvölgyi egy kutya a Jánossal, legalábbis barátnőm esetéből kiindulva!

Zseppy
Nagyon örülök, hogy felraksz linkeket és kivonatolva le is írod a lényeget! KÖSZI! :lol:
Első 3 hónapban lehet orvost választani! :? De miért csak az első 3-ba? :shock: Én pl.: a 18 héten szerettem volna váltani, majd a 20. héten sikerült – akkor még volt jogom :?: :!: :twisted:
nikcsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap a Tv2 Napló című műsorában a Margitról is szó volt!Ott lobogtak a szallagjaink! Országos osszefogás kéne, hogy semmissé tegyék a döntést! Nézzétek meg!http://tv2.hu/naplo/cikk/140034/
Detti
kau. detti
 
 


Ezt is olvassátok el:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=119016

Üdv!
Őzi

Ui.:Még reménykedem!!! Nem tudom elhinni, hogy ennyire nem számít a 20ezer aláírás.
ozike
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnos nem láttam a Naplót vasárnap, de a közgyűlés döntése után én írtam nekik egy e-mailt, hogy foglalkozzanak a témával. Válasz nem jött, de ezek szerint azért ők is felfigyeltek a témára.
Elküldtem nekik azt a szöveget, amit a szalagos demonstráción olvastatok fel.
Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, mindenesetre nagyon örülök, hogy foglalkoztak vele.
donáthági
 
 


Sziasztok Lányok,
Én azért megmondom őszíntén fel vagyok háborodva.
Nem értem, hogy miért utólag foglalkoztak a témával. Én hívtam még a demonstráció előtt őket. Mármint a tv2-t. Csak kapcsolgattak. Írtam mélt is, de arra sem válaszoltak. :twisted: :twisted: :twisted:

De legalább azért foglalkoztak vele.

Viszont számomra nem világos, hogy akkor mi is marad a Margitban? mert a terhesgondozásról most azt hallottam, hogy igen. Nem értem mi lesz az orvosokkal, szülésznőkkel.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

Én nyilatkoztam a naplónak. Mondtam is a szalagos tűntetést! Télleg kár, hogy utána foglalkoztak vele!

Viszont azt a hírt is megkaptam, hogy Magenheim Rita a Szent Imre kórházba szerződött és a Margit honlapján feltette azoknak az orvosoknak a rendelését, akik gondolom megadták!

Mi kénytelenek voltunk új orvost választani, mert július 7-re vagyok kiírva, tehát rám már nem vonatkozik semmilyen türelem! Így a Szent Imrében fogok szülni egy másik orvosnál, akinek a magánrendelőjében az uh-os a margitos uh-os, akinek tegnap én mondtam, hogy a Magenheim elszerződött. :?

Kép
márika75
 
 


Ha nem vagyok indiszkrét, ki az a margitos uh-os?
parapet
 
 


Őzi amit feltett elolvastam:
"Kázmér Tibor beszámolt arról, hogy a szülészeti és nőgyógyászati osztályon viszont indokoltabb lett volna egy jelentősebb ágyszám-bővítés a feladatokhoz viszonyítva. "A finanszírozott plusz 5 ágy a területi ellátás növekedésével nincs arányban" - fogalmazott a szakember."
Jól értem, hogy a Margit kórházás összevonás miatt Jánosban +5 ágy? :shock:

Márika75
Nem értem teljesen! Te a Margitban M.Ritához jártál? Most átmentél a Szent Imrébe, ahová átment Rita is, de Te nem hozzá jársz?
Uh-os: honlapon két név szerepel. Az egyikkel anno én is találkoztam a Praxisban! :lol: Rá tippelek ez esetben is! Akire én gondolok NAGYON KEDVES! :P
nikcsi
 
 


Szia Nikcsi!

Igen, jól értetted, a János +5 ággyal próbálja ellátni az összes beteget, akit kapott, Margit kórháztól és a többiektől. Ez minimum 400ezer embert jelent a körzetből. Úgy tudom, más normál kórházakban 3-4ezer ember jut egy nőgyógyászati ágyra, a Jánosban ez a szám meghaladja a 8ezret. Hát.... nem próbálnám ki, milyen lehet a folyosón szülni. Pedig most készülök a második babára, de lehet, hogy várnom kellene pár évet, viszont annyi időm nincs, már nem 20 éves vagyok.
Nem emlékszem, melyik riportban láttam, de bemutatták a tv-ben, hogy a Margitos szülőágyakat már átvitték a Jánosba. :cry:
Még bízom benne, hogy valaki (pl.: a leendő új eü.miniszter) észhez tér és váloztat ezen a helyzeten.

Üdv!

Őzi
ozike
 
 


ozike
 
 


parapet: Szántóné Marika, esténként dolgozik.

nikcsi: Én a Margitban Béreshez jártam és most egy másik dokihoz mentem, aki a Szent Imrében dolgozik, ami az én körzeti kórházam.

Csak írtam tájékoztatás képpen, hogy Magenheim Rita a Szent Imrében folytatja, ez van a Margit kórház honlapján is.

ozike: hát én nem reménykednék, lehet, hogy HÁ lesz az eü miniszter :evil: :evil:

Kép
márika75
 
 


"Kázmér Tibor beszámolt arról, hogy a szülészeti és nőgyógyászati osztályon viszont indokoltabb lett volna egy jelentősebb ágyszám-bővítés a feladatokhoz viszonyítva. "A finanszírozott plusz 5 ágy a területi ellátás növekedésével nincs arányban"

Ez nagyon durva. Szóval azért zárnak be egy jól működő, jól felszerelt, nagy szülésszámot zökkenőmentesen lebonyolító kórházat, hogy a berendezést a következő héten áthordják a lepukkant (biztosan rosszul gazdálkodó és a Margit szülészeténél szakmailag sokkal kevésbé igényes - különben miért volt kisebb a születésszám és rosszabbak a feltételek - Jánosba), hogy aztán a főigazgató bejelentse nem elég az ágyszám. Miközben a reform lényege az ágyszámcsökkentés.

Botrány.

A.
v_andi
 
 


Őzike
Az nem semmi +5 ágy és slussz :?: :!: :shock: Elvitték az ágyakat? :evil:
Várni 1-2 évet? Nem bízok abban, hogy akkor jobb lesz, sőt... Tudom elég pesszimistán hangzik, de mégis :x
Kíváncsi leszek mit ér(het) el Bús Balázs? Én drukkulok!

Márika
Rá tippeltem! :lol:

V_Andi
Botrány, de mégis azt csinálnak, amit akarnak! FELHÁBORÍTÓ!!! :o
nikcsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Úgy érzem, széllel szemben pisilünk! Mindenki tudja, hogy ez a reform rossz, nem kivitelezhető normálisan!De "kakilnak" bele! Ezeknek nem számít se egy nő, se egy anya, se egy csecsemő élete ! Örülök, hogy nem várok most gyermeket! Ameddig nem lesz összefogás, nem érünk el semmit! Én is láttam, hogy a szülőagyakat átvitték a Jánosba! Botrány!
A barátnőm 3 hét múlva szül, de nem tudja hol! Szép mi! A dugóba mire a Jánosba ér vele a mentő megszül! És ha komplikáció lép fel?
Nagyon fél!
Az új minisztertől se lehet sokat várni, szerintem az államtitkár maca lesz aki " az otthonszülők táborát szeretné szaporítani"!Inkább mint magát!

Mi lenne, ha mi is perelnénk! Nincs közülünk egy ügyvéd! Nem perelhetné be őket Óbuda és a Pilisi körzet lakossága?
Sziasztok! Detti
Zseppy mi van a levéllel?
kau. detti
 
 


Az alábbi levelet küldtem Pokorni Zoltánnak:

Tisztelt Alelnök Úr, tisztelt Polgármester Úr!

Ma olvastam az Önnel készült interjút a Heti Válaszban, ez indított arra, hogy segítségét kérjem. Óbudán lakom és az elmúlt hetekben több kismamatársammal együtt mindent megtettünk, amit egyszerű állampolgárként lehet a Szent Margit Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának bezárása ellen. Demonstáltunk, pár hónapos gyermekeinkkel, illetve sokan állapotosan aláírást gyűjtöttünk, próbáltuk megnyerni a média érdeklődését, ám az osztályt a KRET március 29-i ülése után példátlan gyorsasággal, április 1-én bezárták. Bús Balázs polgármester úr rengeteget tett és tesz a bezárás ellen, nagyon hálásak vagyunk neki, ám új emberként nem sikerül kellő mértékben megnyerni a média figyelmét. A bezárással ráadásul semmilyen méltányosságot nem alkalmaztak, a 39. héten lévő anyukáknak is pár nap alatt kellett új kórházat keresni.

Ön, mint a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának tagja, bizonyára nálam sokkal jobban tudja, hogy kellene Budán legalább három szülészeti és nőgyógyászati osztály, ebből a szempontból a Szent Imre-János Kórház-Margit Kórház szerencsésen szolgálta volna ki mind a budai, mind a budai agglomerációban élő kismamák igényeit. (Természetesen az igen népszerű Kútvölgyi szülészet alattomos, a médiában nem is kommunikált bezárása is igen fájdalmasan fog érinteni sokakat.)

Most azt látjuk, hogy a Margit Kórház alapítványi felszerelését már átvitték a lényegesen gyengébb infrastruktúrával rendelkező János kórházba, amely egyben jelezte, hogy a megnövekedett igények kiszolgálása érdekében növelni kell náluk az ágyszámokat.

Kérem Önt és a Fidesz többi jól ismert, nagycsaládos politikusát, hogy álljanak ki a budapesti szülészetek csaknem 50%-os leépítése, a szülészeti szakma és így a gyermekvállalás tudatos ellehetetlenítése ellen.

Bízva segítségében, köszönettel:
v_andi
 
 


Detti
Tényleg összefogásra van szükség, és sok fenti - akár cseszegetőnek tűnő - levélre!
Én sem szeretnék most ebben a fejetlenségben, stresszben szülni!

V_Andi
Nagyon finom és nőies voltál! Kíváncsi leszek a válaszra! Tájékoztatsz minket?
nikcsi
 
 


Sziasztok,
Ezt találtam a Weborvoson:

Öt-tíz ágynyi sebészet maradhat a Margitban



A sebészet egy része mégis megmarad az óbudai Szent Margit Kórházban.


Feltett szándékom, hogy öt-tíz sebészeti ágy megmaradjon a Szent Margit Kórházban, erősítette meg a Weborvos információját a fővárosi önkormányzat egészségügyért felelős szocialista főpolgármester-helyettese, Horváth Csaba.

Mint lapunkban többször hírt adtunk róla, a szülészet-nőgyógyászat mellett megszüntetésre ítélték az óbudai intézmény 40 ágyas sebészetét is, ahol egyébként a fővárosi IBD (gyulladásos bélbetegségek) centruma működött. Igaz, erről nem a minisztérium döntött, még csak nem is a Közép-magyarországi Regionális EgészségügyiTanács (RET), hanem néhány fővárosi kórházigazgató egy-két informális összejövetelen. E tanácskozások szépséghibája többek között az volt, hogy „elfelejtették" meghívni azoknak a fekvőbeteg intézményeknek a vezetőit, akiktől ágyakat vettek el. A minisztérium pedig nem teketóriázott, áldását adta az ily módon kialakított, felettébb érdekes struktúrára. Az eredményt tekintve nehéz eldönteni, hogy ezt figyelmetlenségből, hozzá nem értésből, vagy viccből tette. Kiderült ugyanis, hogy a Dél-budaiak ellátásáért felelős, súlyponti Tétényi úti kórházban sebészeti műtétre váró, XXII. kerületi betegek altatását a Közép-budai Szent János Kórházban kellene abszolválni. Ugyanehhez a kórházhoz soroltak tüdőgyógyászati betegeket is, miközben ilyen jellegű osztálya nincs is.

A budai oldalon legrosszabbul a főváros tán legnagyobb, s legnépesebb kerületének lakosságát, valamint az óbuda környéki – nem egy, mára várossá fejlődött – agglomerációs települését ellátó Szent Margit Kórház járt. Elvitték híres és modern szülészetét, s felszámolásra ítélték sebészetét is. Ezzel a „mozdulattal" arról is döntöttek, hogy a Szent János Kórház 55 szülészeti-nőgyógyászati ágyon – s ez már az emelt férőhely! – 451 ezer nőt lásson el. De nem járnak jobban a sebészeti beavatkozásra várók sem. Információink szerint, itt 67 férőhelyre jutna majd 400 ezer ember. S még az sem biztos, hogy megmarad a Margit igen jó hírű gasztroenterológiai belgyógyászati osztálya.
A legújabb elképzelések szerint ugyanis a budai gyermekkórházat, valamint a Margitot a Szent Jánoshoz csatolnák, mint annak telephelyei. A gasztroenterológiát azonban végig kell gondolni – mondta lapunknak Szolnoki Andrea, a főváros egészségügyi bizottságának elnöke -, mivel ilyen osztály a Szent Jánosban is van.

A Margitban sokáig abban bíztak, hogy amennyiben a János Kórház valóban magas színvonalon, zökkenőmentesen kíván eleget tenni súlyponti szerepének, szüksége lesz egy a „keze alá dolgozó", több szakmás területi kórházra. Másfajta koncepció győzött, ám hogy milyen, azt az általunk megkérdezett szakemberek is csak találgatják. Sokan már eleve azt sem értik, hogy miért a pavilonos jellege miatt egyre drágábban fenntartható, igen leromlott állapotban lévő, legfeljebb több milliárd forintért felújítható Szent Jánosba telepítenek osztályokat modern, tömbkórházból, például a Margitból, ahelyett hogy lakatot téve e 19. századi ispotályra, osztályait a közeli – szintén sokkal modernebb – Kútvölgyibe, illetve a Margitba telepítették volna. A szakmai feltételek közötti különbségről csupán annyit, hogy a János – Szolnoki Andrea szerint két éve felújított – szülészeti-nőgyógyászati osztályán nincs olyan műtő, ahol a császármetszést elvégezhetnék. A sebészeten nincs szeptikus, illetve aszeptikus műtő, a légkondicionálás pedig „nyisd ki az ablakot" elven működik. Bár a Margit szülészeinek mindegyike felajánlotta az általa gondozott kismamának, hogy levezeti szülését a Jánosban, azok köszönettel hárítanak, s a város egyéb, egyelőre még megmaradt szülészetén próbálkoznak.

A telekspekuláció nem jöhet szóba, hiszen a János hét hektárja – kiürített felső részével! – sokkal értékesebb, mint az elegánsnak és divatosnak egyáltalán nem nevezhető, nagyforgalmú Bécsi út mellett fekvő óbudai kórház. Volt aki arra tippelt, „megszabadítva" a ráfizetéses műtéti szakmáktól, a belgyógyászattal, s jó hírű ápolási részlegével akár vállalkozásba is adható a Margit, szép bevételt biztosítva kezelőinek. Ez viszont azért sántít, mert hova tennék azt a 400 ezer onkológiai beteget, akik most – a területi leosztás révén – a Margithoz tartoznak. S persze sok szó esik arról is, hogy szimpla emberi nagyotakarás áll az egész kafkai történet hátterében. Ki tudja?…

A nagy ágyosztozkodásban azonban arról megfeledkeztek, hogy a Margitban működik egy olyan sebészeti team, amelyik az öt-hat évente műtétre szoruló Crohn, illetve a fekélyes vastagbél gyulladásban (colitis ulcerosa) szenvedő betegek centruma. E műtétek ötven százalékát itt végzik, további 40 százalékát Veszprémben, a fennmaradó részt pedig az ország különböző kórházaiban. Nem véletlenül írt nyílt levelet a szakmai kollégium a sebészet érdekében, s járt egészségpolitikustól egészségpolitikusig Ódor Beáta, a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Közhasznú Egyesületének elnöke. Tőle tudtuk meg azt is, hogy e betegségeket nehezen ismerik fel, s műtéti kezelésük is igen bonyolult. A colitis ulcerosaban szenvedőknek például eltávolítják a teljes vastagbelét, s ezt olyan színvonalon végzik, hogy a paciens a továbbiakban nem szorul sem gyógyszerre, sem stoma-zsákra.



A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Közhasznú Egyesülete pénteken levet adott át az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkárának, hogy vizsgálják felül a Szent Margit Kórház sebészeti osztályának megszüntetéséről hozott döntését. A levelet Horváth Ágnesnek, a minisztériumot jelenleg irányító államtitkárnak címezték és akarták átadni, ám azt Rapi Katalin szakállamtitkár vette át a épülete előtt. Rapi Katalin közölte: megvizsgálják az egyesület kéréseit, és igyekeznek segítségükre lenni. Arról azonban, hogy mikor kapnak választ, a betegegyesület nem kapott ígéretet.



2007-04-13 16:16 Forrás: Weborvos H.J.
kika
 
 


[quote="kika"]S írta:kikaziasztok,
Ezt találtam a Weborvoson

Kika!
én még mindig nem értem, hogy lehet egy alapítványi dolgot csak úgy átcipelni. Az alapítványnak nincs semmi tiltakozási lehetősége? Vagy rosszul értem és a szülőágyak nem az alapítvány tulajdonában voltak/vannak ?
Az alapítvány nem tudná továbbra is a Margitban működtetni önmagát és ezzel a szülészetet is? Igaz ez így egy fizetős részleggé válna, de legalább lenne . . .
szilvamag
 
 


Óbuda perel a kórházért:
"Óbuda-Békásmegyer polgármestere az egészségügyi miniszteri határozat felülvizsgálatát kéri a Fővárosi Bíróságtól"

http://www.obuda.hu
sudve
 
 


Sziasztok
Tegnap jöttünk haza április 6-án született fiammal a Margitból. Nem volt komplikációmentes a születést követő pár napunk, más kórházban nem éreztem volna biztonságban magunkat.
Az utolsó babák egyikeként született, az utolsó napon jöttünk haza, végignéztük az utolsó hét reménytvesztett szenvedését.
Minden tiszteletet megérdemelnek mind az szülészorvosok, szülésznők, a csecsemősök, gyermekorvosok, hogy a teljes létbizonytalanság napjaiban is mindent megtettek a még ott maradt anyákért és babákért. Ott voltunk, amikor elszállították a szülőágyakat, megalázó helyzetbe hozva az ott dolgozókat. Ott voltunk, amikor a csecsemősök közül páran álláslehetőséget kaptak egy böcsődében, és sírtak, hogy továbbra is babák között dolgozhatnak. Láttuk, ahogy a kismamák és fogadott szülésznőik sírnak egymás vállán, mert egyikük se tudta, hova menjen ezután.
Rettenetes volt látni a sorba állított, használaton kívüli rózsaszín babahordozó kiskocsikat, a folyosón lézengő, szülés és feladat nélkül maradt dolgozókat, az üres kórtermeket. A dolgozók egymást fényképezik, utolsó emlékeket gyűjtve arról a helyről, ahol sokan évtizedeket töltöttek.
Az év bábája nekem Tódor Éva, aki nem fogadott szülésznőként is a császármetszést végigkisérve mindent megtett, hogy a várva várt jövevény érkezése családunk számára a lehető legszebb élmény legyen. Köszönjük neki.
suncsiga
 
 


Kedves Suncsiga! Köszönjük a beszámolót. Annyira jól sikerült, hogy máshová nem akarod elküldeni? Bús Balázs polgármester úrnak, Kismama újságnak, Nők Lapjának, pl. V. Kulcsár Ildikónak, van 5 gyereke, lehet, hogy érdekli a téma.

Ma a Szólás szabadsága c. műsorban az OPNI kapcsán beszélt Havas Szófia, az a nő tényleg iszonyatos. Közölte, hogy lehet itt bizottságokat összehívni, meg háborogni, a törvényt elfogadták, azon ők nem változtatnak, mennek tovább az úton. Ott ült mellette két pszichiáter, teljesen kivoltak.

Ez a berendezés széthordás nagyon nagy veszteség. Mert nem kizárt, hogy Bús Balázs megnyeri a pert, és akkor mi lesz?
v_andi
 
 


Sziasztok!

Az a hír járja, hogy már két kismama akik a Margit korházba szülhettek volna eddig és rákényszerültek eljutni a Jánosba, megszültek mielőtt beértek volna. Az egyik a mentőben a másik a saját autójukban mert a János korház épületeinek lehetetlen elhelyezkedését ismerve addig -addig keresgéltek, amit a bébi nem tolerált és kibújt "idő előtt". Ez mind "rendben" van amíg nem történik vmi tragédia. Mert azért mindkettőnek benne volt a pakliban az, hogy bármilyen komplikáció miatt nem műdödött volna a dolog. Vagy talán a mentőben komplett műtre kell készülniük a mentősöknek ebben a csodás rendszerben? Akárkik is döntöttek ezekben a dolgokban egytől- egyig IDIÓTÁK. Remélem a felelős emberek közül átélik néhányan azt amikor lánya, unokája telefonál hogy itt állok a bécsi úton a dugóban és már kilóg a baba feje. Hány km még a János korház kedves felelős emberke??????
szaju
 
 


:evil: ja ezt elfelejtettem

:( vagy inkább ezt? már nem is tudom
szaju
 
 


Suncsiga
Nagyon jól írtál, nagyon megható, és majdnem átérezhető. Miért csak majdnem, mert az én 2005-ös emlékemben még egy csúcsforgalmas szülészosztály van! (Ahol várni kellett azért, hogy a lánykámat meg tudják nézni a rokonok.) :cry: Örüljetek, akik még tudtak itt szülni! :wink:

Szaju
Ez nagyon gáz! Tényleg egy labirintus a János, nem is tudom hol van a szülészet, csak sebészeti ügyeleten voltunk.
nikcsi
 
 


sziasztok!!

tudna valaki segíteni?? nekem a jánosban -ahova mennem kellett erős vérzés miatt- azt mondták, hogy terhesgondozásra és Uh-ra járhatok még a margitba. na jó, de hova? kihez? az orvosom MRita volt, de ő már nincs ott ha jól tudom. Akkor most csak menjek simán oda egy vadidegen orvoshoz, hogy jöttem terhesgondozásra?? vagy hogy van ez???? :? :roll: :?: Amúgy most voltam a jánosban 5 napot a nőgyogyin és tényleg elég katasztrófa helyzet van. a szülészeten már nem volt ágy anyukának és feltették a nőgyogyira!!! :( szomorú!! :( amúgy nem értem hogy fogunk 50 db ágyon ennyien elférni???? mert nekem még azt is mondták, hogy nyugodtan menjek oda szülni és várnak szeretettel... háááát...
de a lényeg akkor most hova menjek a terhesgondozásra?? lassan itt a 16. hét és nemtudom mit tegyek??!!!???
Van valaki ilyen helyzetben????

Előre is köszi!!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Szia Kiscsillag!

Nekem is MRita a doktornőm és én a 23. hétben járok. Abban maradtunk a múlt héten, hogy megyek a terhesgondozóba vérvételre stb. amíg még vannak, de hozzá mint dokihoz terhesgondozásra csak a magánrendelőbe tudok menni. Természetesen akkor viszem a leleteimet is.
Ő a Szent Imre kórházba ment, magándokiként szerződött oda. Levezhet ott szülést, műthet. De az árakról nincs infóm.

Juditdora
juditdora
 
 


Sziasztok lányok!!

Én eddig csak szorgos olvasója voltam ennek a topicnak, de úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy megosszam veletek élményeimet is. Már több, mint 8 éve jártam a margit szülészetére, ott volt a fogadott orvosom, itt született a két fiam is. Nagyon szerettem az osztályt, tök "arik" voltak a szülésznők, vakon megbíztam az orvososmban is. Aztán most, hogy a harmadik babámat vártam április vége felé, a férjemmel egyre nagyobb aggodalommal figyeltük a fejleményeket, de mindig azzal nyugtattuk magunkat, hogy "az nem lehet , hogy bezártják a margitot, az utólsó pillanatban úgyis megmarad, csak megjön az eszük!!". Amikor aztán már csak másfél hét volt hátra a szülésig, egyszer csak leült velem az orvosom, és azt mondta, úgy néz ki, hogy a margitot tényleg bezárják, mehetek szülni a jánosba, oda tartozom, de oda ő nem tud velem jönni. Mondott is még egy-két orvost, hogy ott kihez forduljak, de gondolhatjátok, erre már nem emlékeztem, mert teljesen kiborultam. Két napig szinte csak sírtam, a fiaim, meg a férjeim próbáltak vigasztalni. Aztán persze nem lehetett mit tenni, elmentem a jánosba terhesgondozásra, CTG-re, vérvételre, tök ismeretlen orvosok, nővérek közé. Aztán kiderült, hogy a váróban több " sorstársam" is van, úgyhogy egymást vigasztaltuk. De nem sok időm volt gondolkodni, mert a tervezett idő előtt három héttel beindult a szülés, még otthon elfolyt a magzatvizem. Irány a jános szülőszobája, tele félelemmel, főleg azok után, amit korábban ezen a topicon a jánosban állítólag uralkodó állapotokról olvastam. Aznap éjjel öten vajúdtunk-szültünk együtt, nagy volt a forgalom, és mivel a szülésem annak ellenére, hogy a harmadik babámat vártam, nem volt gyors, volt időm sok mindent látni-hallani-tapasztalni. Az az igazság, hogy attól a pillanattól, hogy beléptem a szülőszobára, az egyik pozitív élmény ért a másik után, igaz, minden rosszra fel voltam készülve. Az ügyeletes orvos /Elekes dr/ mosolyogva, nagyon kevdesen fogadott, aztán jött Effike, aki a szülésznőm lett /aznap éjjel egyébként 3-an voltak szülésznők szolgálatban/, és aranyosan, kedvesen szólt hozzám, mintha csak engem várt volna. És ez a szülés során is végig így volt, egyáltalán nem éreztem magam idegennek, mind az orvosom, mind a szülésznőm rengeteget segített, mindent megtettek, amit tőlük tellett. Pedig nem kevés munkájuk volt, néha úgy tűnt, mintha teljes lenne a zűrzavar, de aztán rájöttem, hogy mindenki pontosan tudja, mi a dolga, és mire van nekünk, kismamáknak a szülés során szükségünk, csak hát most sokkal többen szülnek egyszerre, mint egy hónappal ezelőtt. Szóval kitették értünk a szívüket-lelküket, arról persze ők nem tehetnek, hogy függönnyel vannak elválasztva a szülőágyak, hogy ronda zöld csempe van a falon /amelyek között mellesleg nincs két egyforma árnyalatú/, meg hogy egy wc volt ötünkre, emiatt szégyelje magát a minisztérium, meg az önkormányzat, akinek kötelessége lenni emberi körülményeket biztosítani a szüléshez a XXI. században, hamár a sokkal komfortosabb margitot bezárták. Szóval, mind a szülés, mind az ott eltöltött 3 nap nagyon kellemesen telt, bár lehet, hogy nekem egy kis szerencsém is volt azzal, hogy sikerült egy egyágyas fizetős kórterembe kerülni a kislányommal. /egyébként úgy tudom, 8 ilyen kórterem van a jánosban, mindben bent a zuhanyzó/wc, míg a margitban csak két ilyen volt.../. Minden szoba, minden ágy baba-mamás, veled lehet a pici, ha akarod. Tündériek voltak a csecsemősok is, bár harmadik babámmal csak ritkán kértem tőlük segítséget, mindig jöttek, amint tudtak, pedig ők aztán tényleg nem unatkoztak, rengeteg dolguk volt a picikkel, meg az anyukáikkal. Elmesélték, volt olyan napszak, hogy 30 újszülött volt egyszerre, néha egy csecsemős nővérre !!!. De szerencsére a babák alatt ott volt a légzésfigyelő, ami nagy biztonságot adott nekem. Ilyen még a margitban sem volt. Néha azon gondolkodtam, mikor tudnak szegény csecsemősök enni, vagy csak wc-re elmenni, mert leülni egyáltalán nem láttam őket... Szóval csak azt szerettem volna mindenkinek, aki kényszerből a jánosban fog szülni, elmondani, hogy ne aggódjon, az ott dolgozó orvosok, szülésznők is nagyon kedvesek és mindent meg fognak tenni, hogy biztonságban érezzétek magatokat. Én legalábbis így éreztem. Sok szerencsét mindenkinek!!
Vica. :lol:
vica76
 


Vica
Először is gratulálok a kislányodhoz! (Gondolom 2 fiú után öröm volt egy kislány. :lol: )
Én személy szerint nagyon örülök a beszámolódnak, és annak is, hogy annyira tényleg nem rossz a helyzet. Bár nekem nagyon nem szimpi, hogy 1 wc van - mert beöntés után nem igazán egyszerű visszatartani a dolgokat, márha ott is van ilyen? Meg az se tetszik, hogy csak paravánokkal vannak elválasztva a vajúdó nők. Mert valljuk meg, hogy nem vagyunk egyformák - szerencsére. Szüléskor pedig nem igazán lennék kíváncsi más kínjára (elég rossz volt a sajátom).

Viszont Vica véleményével szembe/ellenben ott van Kiscsillag tapasztalata! :oops:

Juditdora
Az árak engem is érdekelnek!
nikcsi
 
 


Kedves Vica!

Köszönjük a beszámolót. Természetesen hiba volt egy percig is azt gondolni, hogy a Jánosban szörnyetegek dolgoznak.

De azért bennem van a kisördög, hogy most kiadták a parancsot a János szülészetén az ott dolgozóknak, hogy szedjék össze magukat, főleg Margitos kiskönyvvel érkező új betegek esetén, mert iszonyú botrányok lehetnek.

Egyben el is szörnyedtem az írás alapján, hiszen az egyik része a dolognak az emberi hozzáállás, a másik viszont az infrastruktúra. Közös vécé, függöny? Könyörgöm a mi adóforintjainkon, TB járulékunkon eljutottunk addig, hogy felszereltek gyönyörűen néhány kórházat, erre most azokat bezárják és itt állunk a 70-es évek színvonalán?

Mindig le vagyok döbbenve, mikor kismamák fórumokon írják, hogy mindennel meg vannak elégedve, bár közös a szülőszoba, éjszakára elviszik a babákat a másik emeleten! lévő újszülöttosztályra, 6-an vannak a szobában, ahol néhányan ordíttatják a tévét egész nap, a látogatók bejárnak, de azért szuper, mert az orvosa szülés után meglátogatta, és ez egyébként is egészségügy, nem szálloda. Javasolnám, kukkantsanak be a Margit, a Szt. Imre, a MÁV oldalaira. Tehát mégis lehet rendesen is vezetni egy osztályt, ha van erre igény.

Most pillanatnyilag ott tartunk, hogy aki jó kerületben lakik, az a zsúfoltságot leszámítva rendes helyen rendes ellátást fog kapni, aki nem, az vagy fizet, vagy tűr.

A.
v_andi
 
 


juditdora
köszönöm szépen a válaszod!! azt hiszem én már nem szeretnék Mr-hez járni, sem a magánrendelőbe, sem a Szt. Imrébe. Nekem az nagyon, de nagyon messze van. :( te a terhesgondozásra kihez jársz a Margitba?? csak odamész és kész?? úgy értem vérvételre meg UH-ra meg ilyenek.

vica
köszi szépen a beszámolót. nagyon hasznos dolgokat írtál.

nikcsi
az orvosokról amúgy én is csak jót és szépet tudok mondani, mert nagyon aranyos volt mindenki, de a körülmények már elég neccesek ugye, amiket vica is mondott. :( te hányadik hétben vagy??

voltam ma kontrolon és az ottani kezelőorvosom azt mondta, hogy 16. heti AFP-re már menjek nyugodtan oda. most elég tanácstalan vagyok, mert a margit nekünk sokkal közelebb van és veszélyeztetett terhesként (fenyegető vetéléssel) elég kockázatos átutazni a fél országot. mi vidéken lakunk amúgy. hát van még 2 hét gondolkodási időm...

Kép
Kép
kiscsillag
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?