Új privát üzeneted érkezett!

Lorca!
Huuuu, hát, tudod, ha az én dokim ilyet csinált volna, hogy nem beszél meg velem valamit, le is töröm a kezét. És összevarrom a tökeit szivesen, megnézve, hogy neki mekkora a fájdalom tűrő küszöbe!!!!!!!!!

Az én dokim is csinált érdekes dolgokat, ez igaz, de nem volt lekezelő, nem voltam neki kiszolgáltatva és mindent megbeszélt velem. Még az ügyeletes doki is (Ugye az a Kia volt...szerencse)

Bennem fel sem merült,h ogy a dokim, akit 10 éve ismerek, nem úgy fogja csinálni a dolgokat, ahogy nekem és a babának jó....

Kinél szültél? Hozzá tuti nem megyek!!!!

Az első szülésnél nem szóltál,h ogy fáj? Vagy csak nem reagáltak?

Eszter
Kép
Kép
vok

Lányok, kinél mikor ment el a nyákdugó? Nekem tegnap! :(

Kép
elizabeth25

lányok,

én csak a kilenc hónap alatt ismerkedtem össze a dokimmal, és eleinte nem is sokat találkoztunk csak 6-8 hetenként. Paráztam én is, hogy most akkor mégis csak egy idegennek fogok beterpeszteni, de aztán a 35. héttől tök jól összecimboráltunk. (Orbán István) A szülésznőt kb a 30. héttől mutatta be és onnantól alakítgattunk a dolgainkat. Velem nem történt semmi olyan dolog, amit ne akartam volna, mindent elmondtak, kitolásnál segítettek, nem is könyököltek belém meg ilyenek. A tenyerét tette a hasamra talán, na de ez nem fájt, szóval nem könyökölt meg ilyenek, mert akkor lehet, hogy kicakkoztam volna a képét. A varrást és a kürtettisztítást nem éreztem csak azt, hogy matatnak meg hogy elfáradtam. Igaz én edás voltam.
Lorca, legközelebb edával szülj, ha van rá lehetőséged, a bébit nem bánja, szerintem a szülést se lassítja (4,5 óra alatt megvolt Anna) és nem terheli meg a szervezetet annyira, mint a simán szülés.
gyniki

Lorca,

amikor a kitolási szakaszhoz értünk, a kiscsaj a pocakom bal oldalán volt. Zacher doki kénytelen volt jó erősen préselni a hasam, hogy ne a keresztcsonthoz nyomódjon a Prücsök boksija. a férjem szerint elég ijesztő látvány volt...én csak egyre koncentráltam, hogy mikor szólnak, nyomjak, mint atom...kivülről nézve biztos ijesztő lehetett...
teljesen megértelek, ott és akkor te láttad, éreted, mennyire vol jogos amit csinált a dokid.

szerintem is, ha terveztek még egyet , szülj EDA-val. tényleg király.
nekem felgyorsította a kitolást és Prücsi feje sem nyomódott meg annyira

abalord02

elizabeth25,

nekem nem ment a nyákdugó, sőt még a magzatvíz sem...fájásokkal indult. de tuti, hogy közel vagy a nagy eseményhez!!! bátorság, türelem, kitartás!!!

abalord02

gyerekek, nekem felszívodó varratom volt...2-3 hónap kellett, míg teljesen eltűnt...
elisabeth25, most látom csak, hogy a 34. hétben vagy...akkor még egy kicsit korai a dolog, nem?
beszéltél a dokiddal?

abalord02

Abalord, gyakorlatig a 35 -t kezdem hétfőn a doki számítása szerint....ő azt mondta, hogy ezt a hetet húzzuk ki a baba tüdeje miatt, aztán már nem lesz gáz! Ő csütörtökön két hetet mondott a szülésig, ami jövő csüt. -ön telik le! Kicsit para vagyok! :(

Ma derül ki, hogy szülhetek e simán, vagy csaszi, mert -8-as a szemem, délre megyek szemészorvoshoz! :) Szorítsatok! Ha sima szülés lehetséges, biztos én is kérek EDA-t!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Én is kaptam EDA-t, de mivel közvetlen utána már éreztem, hogy nyomni kell, nem sok értelme volt. Éppen ezért éreztem a varrást is, de szóltam, hogy fáj és egyből kaptam érzéstelenítőt. (nekem is felszívódott a varrat)
És nekem is nyomta az ügyeletes doki a hasamat, de nem is éreztem. Csak arra emlékszem, hogy kedvesen rám mosolygott és mondta, hogy most segíteni fog nyomni.
Az egész szülés alatt fel se merült bennem, hogy valamit nem azért csinálnak, hogy nekem, nekünk jó legyen.

Szerintem a legfontosabb, hogy bízzunk a dokiba. Megmondom őszintén engem semmi nem érdekelt, csak az hogy egészséges legyen a picim. Nem agyaltam a szülés előtt semmin (és valaki már írt, én sem hallgattam meg senki rémtörténetét), arra gondoltam bent nem maradhat, lesz ami lesz, valahogy túlélem a szülést.
- nekem tényleg kicsi a fájdalom küszöböm, még egy szemöldökszedést is megszenvedek.

Elizabeth: nekem se ment el a nyákdugó. Vigyázz magatokra, ha tudsz szerintem pihenj sokat, hogy kihúzd még egy kicsit.
Drukkolok a sima szüléshez.

Irina: te kinél fogsz szülni? Lehet, hogy írtad már, nem olvastam vissza.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Vok,
Az első szülésnél kis naívan azt gondoltam, hogy ez ilyen, ez van. Kussoltam. A másodiknál meg szóltam, ott meg megkaptam a magamét :D

Gyniki,
Én már az első orvosi vizsgálatnál azzal kezdtem, hogy edával szeretnék szülni :wink:
A terhesgondozáson minden ok volt, semmi panaszom nem lehet. Még aznap, amikor megszültem, beszéltem a dokival, mivel nem éreztem babamozgást, nagyon kedves volt, megnyugtatott, beküldött a kórházba. Amikor este 7kor beszéltünk, mondtam, hogy az ügyeletes doki mindent rendben talált, semmi jele a szülésnek, még mondta is, hogy kb márc 15re várhatom a babát a leleteim és a méret alapján. 10kor beviharzott a kórhzba, számonkérte tőlem, hogy miért nem mondtam, hogy fájásaim vannak. Meg se hallotta a válaszomat, hogy tán azért nem mondtam, mert NEM volt. A ctg még akkor sem mutatta, hogy szülnék. Rögtön az első vizsgálatnál tágított, miután átöltözött. Onnantól folyamatos lett a fájás, semmi szünet. Fel kellett ülnöm az edához, de mivel pillanatra nem állt le, hiába utasítgatott, hogy engedjem le a vállamat és lazítsak. Próbálja ki ő! Szépen lemosta a hátam, keresgélte a csigolyát, amikor beindult a dolog. Épp, hogy hanyatt tudtak lökni. Próbáltam kérdezni, hogy mi lesz most, mivel tágítással együtt is csak 8 cmnél tartottam. Akkor próbálta azonnal nyomni kifelé a gyereket, na nem durván, de nekem egyáltalán nem kellett volna. Az első 10 perc alatt ment minden gond nélkül, a második meg még jóval kisebb is volt. Nem is úsztam meg méhnyakrepedés nélkül. A vágás tényleg szükséges volt, azt nagyon is éreztem. A kis édes a füle mellett tartotta a kezét, és az előző gátseb gyógyulása sem volt az igazi. Az egész kb 4 perc volt, és nem is a fájdalom volt a legrosszabb, hanem hogy semmilyen parteri viszonyt nem tűrt a doki.
A dokit elég jól ismered. Az közös volt, a tiéd.

Kép KépKép
lorca

Vok,
Dr Kiával én is találkoztam és teljesen egyetértek. Ha mégis maradok a kórháznál, lehet, hogy őt kérem fel. Sajna máshova tartozunk, pedig pár száz méterre lakom a kórháztól és visszamennék.

Volt egy kis bömbi, most fejezem csak be...

Február 28án megszületett Szabi, nem is kellett vele sokat küzdeni, nem tartott olyan sokáig. Szülés után fel tudtam volna állni és besétálni a kórterembe, ha hagynak. De mivel ragaszkodtak a tolószékhez, hagytam. Csak kicsit viccesnek éreztem, hogy egy tolószékben vagyok, amikor semmi bajom nincs :D Az elsőnél nem volt toliga, hosszabb is volt a szülés, ott szépen kisétáltam.
Nem sokáig inogtam meg abban a döntésemben, hogy akarok egy harmadikat, tehát azért nem volt halálos 8) De tény, hogy nem a kedvenc hétvégi programom, ahogy szerintem senkinek sem :oops:
Beavatkozásokkal egyetértek, HA kell és szólnak előre. Egy minimális döntési joghoz azért ragaszkodom!
A doki, annak ellenére, hogy nem épp az én elvárásaim szerint, de elismerem, hogy mindent megtett, amit helyesnek gondolt. Legalább egy negyed percig még a gátvédelemmel is próbálkozott, és kész öröm volt, amikor feladta. Kár, hogy napokig ülve kellett szoptatni és ezért megszenvedtem vele.

Abalord,
Ha ennél sokkal gyorsabb lett volna a kitolás, akkor a babó magától kiesik :)

Elizabeth,
Én sem találkoztam még nyákdugóval. Elég sok sztorit olvasva kb egy hét és pár óra között lesz a szülés :wink:
A szemet már nem mindenhol nézik, simán a rövidlátás nem gond. Nekem az első alkalommal a szülőszobán kérdezte meg a doki, hogy van-e valamilyen probléma a szememmel. Nem tartottam túl poénosnak a kérdést, mivel már egy ideje 5 perces fájásaim voltak, ha nem is olyan durvák. Meg szemüveges vagyok.

Rémtörténetek a szülésről:
Szerintem igazából senki nem menekül meg. Én még gyerekkoromból is emlékszem történetekre. De tény, hogy szülés előtt nem épp a legfelemelőbb ilyeneket hallgatni :D

Kép KépKép
lorca

Helló Lorca,

hú ez most szíven ütött, hogy közös a doki. Nem tudom, én semmi ilyet nem tapasztaltam vele kapcsolatban, sőt sikerült valamilyen kapcsolatot kialakítani a szülés előtt. Nekem itthon ment el a magzatvizem, és fájások nélkül indultunk pestre. reggel fél hatkor kötötték be az oxit és kb 8.30-kor indultak a fájások. A doki 7-kor jött és a szülésznő is, Adri és a férjem folyamatosan velem voltak. 12-kor kezdődtek a tolófájásaim, akkor jött be az orvos, előtte félóránként benézett hozzánk. Szófosása ugyan nem volt, de nem is lettem volna ráhangolódva, mert Adri nagyon sokat segített és tőle tudtam a rám váró folyamatokat. Az edát nekem az ASbóth doki adta be, ezúton is hála neki, mert profin csinálta. Úgy tudom, hogy Orbi nem is szeret edázni csak ha nagyon muszály. A varratnál jobban tetszett volna, ha felszívódós,de nem az lett nem tudom miért. A varratszedés kicsit szar volt, de fél perc.

Kép
gyniki

Lorca!
Akkor is letörtem volna a kezét... Nagyon durva!!!!!!!!
Kia tuti nagyon jó!!! :D Ajánlom!! :D:D

Elisabeth!
Nekem még 1,5 hét volt kb mire megszületett Hanna. De volt olyan,a kinek közvetlenül szülés előtt ment el... Sajna ez nem kiszámitható... :(
Te hogy számoltál? elelinte a doki kisebbenek akarta beirni Hannát, de én tudtam mikor fogant, igy nem volt sok esélye mást magyarázni. Az uh sajna +- ban is tévedhet. Volt olyan, hogy azt mondták az anyukának, hogy a gyerek lány és alig éri el a 2,5 kilót, aztán megszületett aznap este egy majdnem 4 kilós fiú....
Irj, hogy mi van veled! :D

Dokik:
Tuti, hogy náluk is szimpátia alapján kivel jobbak, kivel nem. Én pl Kovács dokinak tuti nem vagyok szimpatikus (vagy csak a Kovácsokat nem szereti. :D:D) de ő vett fel és nem kérném újra. Aztán akárhányszor találkoztunk, nem ugrott ki éppen a bőréből, ha velem kellett csinálnia valamit...
Ez választott dokinál már érdekesebb... én akkor nem vállaok el egy tanitványt, ha nem szimpi, nemt udok vele megbarátkozni egyáltalán. Nem kinzom se magam, se őt... De ugye nem vagyunk egyformák, sajnos!

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok,

nekem azt jósolta a doki a hasam mérete és az ultrahangalapján, hogy max. 3 kiló, de inkább alatta. Erre megszületett Pannika 3 kiló 40-nel :lol:

abalord02

Hat lanyok, jo hir, hogy ok a sima szules! :)

UH> En elozo heten voltam Kia dokimnal :), o akkor 1880 grammra, saccolta Domcsit....de gondolom ez nem szaz szazalek, szerintem nagyobb :). A mensi szerinti idoponthoz kepest, harom hettel vagyok elorebb, vagyis ketto es fellel. A babamnak a bucija szerint 36 hetet irt ki a gep, a pocoja szerint 34/et, a combija szerint 33.at ebbol lett egy atlag 33 hetes terhessegem. Aztan a fene tudja. Vegul is a vonalzokam szerint ma leptem a 35.hetbe....nalatok hogy voltak ezek az uh/os dolgok?
Azert remelem, hogy Domcsi meg ket hetig bent marad, a pocakom meg nem ment lejebb....Adrival ma beszeltem, nekem is o lesz a szulesznom, azt mondta, hogy akar meg ket het is eltelhet a szulesig....Domcsika meg rugdosodik eleg rendesen...
Seta kozben vannak mar eleg rendesen kemenyedeseim, Kia doki azt mondta csutortokon, hogy a megszaj megvan rovidulve, 2000/es, de meg zart....sok pihi, es napi 3x2 Magne B6, de elofordulhat, hogy ket het mulva megszulunk. Nagyon para vagyok..., hogy Domival ne legyen gaz!!!!
Nektek mi a velemenyetek errol az egeszrol?
Amugy a gatmetszes nagyon gaz? :(

Bocsi lanyok, hogy hosszu voltam! :(

Kép
elizabeth25

Remelem Kia doki jol tud stoppolni :))

Kép
elizabeth25

elizabeth,

megnyugtatlak, ha eljön a szülés ideje a kisfiad már nem fog annyit mocorogni a pocidban, mert nem lesz már helye és beáll a szülőcsatornába. Tehát az utolsó napokban nem feltétlen érzed már, hogy mocorog. ÉN szülés előtt egy héttel szinte nem is éreztem, az utolsó nap (amit nem tudtam) melegfürdőt vettem, mondván egy ideig nem lehet- Anna mocorogni kezdett és 11-kor el is folyt a magzatvíz. Nálam így volt, de ahányan vagyunk annyiféle lehet. A gátmetszés nem fáj, mert a kitolás alatt nem is érzed, feltehetőleg a stoppolást sem, főleg edában.
Ügyes légy, ne parázz, minden rendben lesz veletek!

Kép
gyniki

Most olyan, mintha feszkelodne, a vallaval ott lent...., de nem tudom.....de en is ugy gondolom, hogy egyre kevesebbet fog mocorogni! Es milyen fajasaid voltak, mikor elfolyt a magzatviz, hulye kerdes, de honnan tudtad, hogy az? :)

Kép
elizabeth25

Gyniki,
Lehet, hogy nem volt jó napja, vagy csak kicsit nyűgös volt. De amikor szóltak neki, 20 perc alatt bent volt. Különben lehet, hogy le is maradt volna. Nem tudom, hogy jártam volna jobban. Akiknek nem volt saját dokijuk, nem jártak jól. Kettő vajúdó kismamát is láttam, akivel egyszerűen senki nem akart foglalkozni.
Az edát az egyiknek közös dokink adta be tudomásom szerint. (nem 100%!!) 3x elszúrták neki! :shock: Lehet, hogy ezért nem szereti.
Tuti megkérdezem legközelebb, hogyan csinálja a doki a gátmetszést. Nekem felszívódó volt, a belsők maradtak, de a külső elég pocsék volt, amíg ki nem szedte. Fájt, de nem szívesen vártam volna meg, amíg magától kipotyog.

Vok,
Szerintem is az volt a gond, hogy nem passzoltunk igazán egymáshoz. Meg hogy rutinból csinál olyasmit, amit tudom, hogy nem kellett volna. Lehet, hogy első gyereknél nem lett volna gond. Csakhát nekem is voltak elképzeléseim meg némi tapasztalatom.

Elizabeth,
A gátmetszéstől nem kell tartani. Én egyszerűen peches voltam, de nem ez az átlag. Sem a varrásnak sem a varratszedésnek nem illik fájnia. Én voltam az egyetlen tán az egész szülészeten, aki csak vonszolgatni tudta magát a varratszedésig. Lehet, hogy ha a dokim mondja a jegelés dolgot magától és nem nekem kell utánajárni, hogy mit is csinálhatok vele, nem lett volna olyan rossz. Még szerencse, hogy a szobatárs dokija mondta. Én a nővért és a dokimat is kérdeztem, hogy mit csinálhatok. A nővér adott egy Algopyrint, a dokim meg annyit mondott, hogy ez szokott fájni.
:evil:
Hogy volt-e vágás, mindkét alkalommal meg kellett kérdeznem, mert egyáltalán nem éreztem.

Szabi a sárgasága miatt sajnos lekerült a korszülött osztályra. Senki ne tapasztalja meg, de ott nagyon aranyosak voltak a nővérek. És megengedték, hogy éjjel is lejárjak szopiztatni. Velük nagyon meg vagyok elégedve, ezért is bizonytalankodom, hogy maradjak-e a Péterfynél és fizessek, vagy menjek egy jóval messzebb lévő kórházba, az Istvánba, ahol nincs koraszülött osztály. Fizetni a dokinak alkalmanként, a szülésért és még a kórházért is, az egy kicsit sok. De ki tudja, mi lesz addigra, kb 2 év..

Kép KépKép
lorca

Lorca,

én is úgy hallottam benfentestől, hogy ezért nem kedveli. A szabály az, hogy nem az a doki epidurál, akinél szülsz. Nálam ez így volt, Asbóth doki edált, Orbinál szültem. A varrat nekem nem fájt csak a kiszedése, jobban bírtam volna, ha felszívódós, de nem. Lehet, hogy szar napja volt a dokinak, nekünk is vannak, azt is hallottam, (tőle), hogy nem nagyon csípi a nyafka betegeket meg azokat, akik fölöslegesen rabolják az idejét, merthát van ilyenből is bőven elég. Lehet, hogy kifogtál egy ilyen napot, bár tudom nem éppen erre voltál ráhangolódva, amikor a gyermekedet hozod a világra. Szülés előtt én végig olvastam a péterfy-ről (fórumon), de nem nagyon volt negatív senki sem, és kalocsáról is többen szültek itt, pozitív véleménnyel.

Elizabeth,

nekem mindig azt mondta az Orbi, hogy higgyjem el, nem fogok reggelre megszülni, úgyhogy észre sem veszem. Nekem a magzatvizem folyt el, fájás nélkül mentünk a kórházba. Ha a magzatvíz elfolyik, akkor indulnod kell, mert innentől számítva a bébi nem védett a külvilággal szemben, és 12 órán belül meg kell születnie, hogy elkerüljétek a fertőzéseket.

Kép
gyniki

Sziasztok!

Lehet, buta kérdés, de szülésznőt, hogy kell választani? Besétálok, és beszélek vele, vagy, hogyan? Nekem Anga a dokim, van neki szülésznője vajon, akivel szívesebben dolgozik?

Én a gátmetszéstől egyáltalán nem tartok, lehet azért, mert még első gyermek és nem tudom, mitől kell félni. De most még úgy gondolom inkább egy vágás, mint a repedések halmaza!

A csecsemősökről viszont én is csupa rosszat hallottam. Sajna!

kispiskóta

kispiskóta,

legegyszerűbb a dokit megkérdezni, hogy ő kivel szokott dolgozni, mert hiába kérsz XY-t, ha esetleg nincsenek jóban vagy nem ismerik egymást. Én így választottam szülésznőt, a gátmetszésről meg annyit, hogy ez a legkisebb gondja az ember lányának a szülőszobán, de nem vész.
A csecsemősök nagyrészt normálisak, de elvétve van egy két semmirevaló. Én csak egy ilyen nőszeméllyel találkoztam, de talán egyszer.

Kép
gyniki

Sziasztok!

Elizabeth: nálam se a nyákdugó, se a magzatvíz nem folyt el. 5 perces fájásokkal indítottam. Első baba, de valahogy éreztem ez most komoly. De nem voltak erősek, mert még kb. 1 órát telefonálgattam és senki nem jött rá, hogy közben vajúdok.

Kispiskóta: szerintem először mindenképp a dokit kérdezd meg, kivel szeret dolgozni.

Érdekes, de nekem a csecsemősökkel se volt gondom. Mindenki nagyon kedves volt. Már a 3 napon elkezdtem szenvedni, hogy haza akarok jönni, sokat segítettek, hogyan kell kérvényezni. Végül sajátfelelőségre, a 4. nap reggelén engedtek el. (semmi baj nem volt, a Szandi még egy kicsit se sárgult be, én meg totál rendben voltam)

Ja ezt akartam még írni: nekem a saját dokim adta be az EDA-t.

Lányok, akik szülés előtt állnak: mi van most azzal aki nem a Péterfyhez tartozik (az új kórháztörvény alapján)? Fizetnetek kell valamit?

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Zsuzsi, csak annak aki július 1 után szül...annak kell fizetnie!

Kép
elizabeth25

zsuzsi,

én is úgy tudom, hogy július 1-től. Itt kalocsán azt mondták, ha netalán vmikor itt akarnék szülni, (itt lakunk, körzetileg ide tartozunk) és ha választanék dokit, akkor is fizetnem kell!!! Csak ha az ügyeletesnél szülök, akkor nem kell. Na akkor nem mindegy hogy hol is szülök? Itt helyben semmi pénzért nem szülnék, akkor inkább itthon maradnék a saját szobámban :(
Az edás dolgot egyszer Adri mondta, hogy ez a kórházszabályzat, de azt meg is lehet szegni. Na mindegy, nekem jól beadták az biztos, mert semmit nem éreztem belőle.

Kép
gyniki

Sziasztok!

Arúr 03/20án megszületett, közel 4 kilóval és 59 centivel, dr Zacher-nél. Sajnos meg kellett indítani a szülést, mert elfogyott a magzatvíz. A megindítás után 2 órával viszont a Baba teljesen elfordult,úgyhogy végül császár lett.
Valamiért az érztéstelenítő nem úgy hatott, ahogy kellett volna, ezért elaltattak :( Ez nagyon rossz volt, nem láthattam rögtön én is születésekor a Kisbabámat, csak órákkal később...

Szülésznőnek Hortobágyi Lillát választottam, mindenkinek ajánlani tudom! Bár a műtét közben nekem sokat nem segített - vagy ki tudja, hisz' aludtam :))) - de az NSTken és a szülés megindításakor is nagyon kedves, precíz és figyelmes volt, a férjemnek pedig mindent kommentált a műtét közben.

A csecsemősök viszont rettenetesek, mindegyiki mást mond és azt hiszik, h legalább a nyolcadik gyerekedet szülöd..... Pl. a pelenkázás megmutatása igazi gyorstalpaló, max. 5 perc alatt lezavarják az egészet.
bridget

Briget, az a lényeg, hogy jól vagytok! :) Jó nagy babád lett! Nagyon jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek!!!!!

Csecsemősök: Sajnos nem te vagy az első akitől rosszat hallok róluk, nem tudom, hogy miért ilyen bunkók....minek megy az ember ilyen szakmába dolgozni, ha ilyen a hozzáállása és a mentalitása! :( Nekem van egy nagyon jó barátnőm, ő a Schöffiben csecsemős a koraszülött osztályon, mondta, hogy majd bejön meglátogatni és elmondd mindent és segít is! Úgyhogy én rá számítok! :)

Kép
elizabeth25

Lányok, amúgy itt mindenkinek 40 hétre született a babája, vagy van akinek korábban jött és ha igen, hány cm-vel és kg-val és hanyadik hétre? Ha lehet kiváncsiskodni! :oops: :lol:

Kép
elizabeth25

Kispiskóta,
A csecsemősök velem kedvesek voltak, a nővérek is, csak egyszer volt, hogy elküldtek melegebb égtájakra. A koraosztályról kérte a nővér a melléket, hogy odaszóljanak nekem éjszaka, hogy szoptatni kell menni. A válasz annyi volt, hogy csak nem képzelem, hogy majd ő ugrál? A csecsemősök viszont kedvesen szóltak, nem volt probléma számukra.

Gyniki,
Nálam is Orbán doki látott neki az edának.
Mindössze fél órát volt bent, nem hiszem, hogy raboltam volna az idejét :D A szülésig meg minden ok volt. Meg azt sem értette, miért akarom megkapni a gyereket a kötelező két óra őrzés után, pedig azt még előre le is beszéltük.
Óriási különbség van aközött, hogy hagynak szülni vagy beavatkoznak, amikor még nem kéne. Itt nem a szükséges segítségről beszélek. Mindkét szülésem fájdalomcsillapítás nélkül volt, de jobban lehet bírni, ha pl nem vagy az ágyhoz szögelve, járkálhatsz és tudod, mi történik veled.

Bridget,
Az elsőt a SOTEn szültem, ott a szobatárs mutatta meg, hogy mit kell csinálni a gyerekkel, mert a csecsemősök inkább megcsinálták gyorsan a kis kuckójukban, minthogy azt az 5 percet rám szánják. Ahhoz képest úgy éreztem, teljesen el vagyok kényeztetve :wink:
Nekem is Hortobágyi Lilla volt a szülésznőm, de nem sok szerephez jutott nálam sem. Én is tudom ajánlani, nagyon kedves volt. Neki köszönhetem, hogy végülis megkaptam a babát, mivel ő futott az orvosom után, aki nem ismerte a protokollt.

Kép KépKép
lorca

elizebeth,

nekem a 39. héten született meg az ANnácska, 5 nappal hamarabb a kiírt időpontnál. Volt egy sejtésem, hogy hamarabb fog születni. Nyugi érezni fogod, ha itt az idő.

Kép
gyniki

Elisabeth25,

nekem a 40. hét 6. napján jelezte Tücsi, hogy szeretne kibújni...

de ez az, amit nem tudsz előre...
ne aggódj, nem lesz veled semmi baj!

szorítok!

abalord02

Koszi lanyok a szoritast, en is remelem, hogy fogom tudni, hogy mikor lesz itt az ido! :)

Kép
elizabeth25

SZiasztok!
Régebben írtam már ide, decemberben született a Babám a Péterfyben.
A csecsemősökről: vannak köztük rendesek is!!! Van egy fiatal lány (hosszú, vöröses haja van, és asszem Diána a neve, de ez nem biztos), ő nagyon aranyos és segítőkész. Van egy alacsonyabb, kicsit idősebb, fekete+őszes rövid hajú, ő is nagyon kedves. Volt több "semleges" is, meg egy pár ellenszenves, de sok bajom nem volt velük. Ha kell, és kéritek, akkor segítenek! De jobb, ha nem vártok tőlük túl sokat. Hozzám pl.bejött a 2 gyerekes barátnőm, és inkább tőle kérdeztem meg dolgokat,mint a csecsemősöktől. Pedig 1.babánál elkel néha a segítség! Viszont, ha a szopival nem megy valami, akkor mindenképp krjetek segítséget (a fiatal nővérke, akit írtam nagyon sokat segít, ha megkéritek). Nem mindegy, hogy milyen a kezdet, a szopizást nagyon meg lehet nehezíteni, el lehet rontani. És akinek van választott szülésznője, az szülés után is kérhet tőle segítséget sztem, addigra úgyis kialakul egy jó viszony.
Nekem a gátmetszés nem volt nagy gáz, első éjjel fájt, a nővérek adtak jeget, meg algopirint, ki lehetett bírni. Másnap már törökülésben szoptattam. Nekem úgy tűnik, azon múlik a dolog, hogy a doki milyen ügyesen stoppol!
bukcsi

Ja, még annyit, hogy nekem hazamenés után begyulladt a mellem, bementünk a csecsemősökhöz, azt mondták, nincs mellgyula(39fokos lázam volt, és az egyik mellem fájt, egy csöpp tej sem jött belőle-elég egyértelmű), és aggódó tekintettel rámijesztettek,hogy sürgősen menjek orvoshoz, hátha vmi komoly bajom van.... Jó, hogy nem az onkológiára küldtek, amputálásra! Tudhatnák, hogy egy frissen szült kismamára igen könnyű ráijeszteni...Nagyon bunkók voltak!!!
Másnap mentem a dokimhoz, aki megállapította, hogy be van gyulladva a mellem, megmutatta, hoyg hogyan fejjjek, és pár nap alatt elmúlt.
bukcsi

Sziasztok!:)

Pár hete már írtam Nektek, akkor még nem tudtam hol fogok szülni (a Margitban szültem volna, de bezárt a szülészete), mostanra eldöntöttem, a Péterfy-be megyek, Dr. Kia lesz a dokim és Cser Kati a szülésznőm.
Most a piszkos anyagiakról szeretnélek kérdezni Benneteket. Kinek mennyit adtatok, vagy adtok?

Előre is nagyon köszi!
Edit
majamamma

Már gyerekes anyukák!

tudtok segíteni abban, hogy miképp lehet elkezdeni a nem anyatejes táplálást?

most lett féléves a kislányom, ezen a héten kezdtünk almalével...
lehet hűtőbe tenni a kifacsart maradékot?
hányszor kell ill. lehet neki adni egy nap?

előre is köszi a tapasztalataitokat.

abalord02

Abalord!

Én egy táblázat alapján adtam neki a kajákat.
http://otlettar.try.hu/articles/0/26/sz ... lek-1.html

És úgy kezdtem,h ogy naponta max 1x kináltam, de ugyan akkor és szopi után. 2 napig almalevet kapott, majd utána reszetl almát, ami nem jött be, Aztán pároltan kapt, az jobb volt. :D ezt kapott 1 hétig. Kb 3 kiskanálla elvett meg eleinte.
Én a rizs alapú hozzátápi mellett döntöttem, igy később azzal sűritettem a kajáit, miután túl voltunk azon a pár kaján,a mit ehetett. Lehet kapni bióboltokban rizspelyhet. Kb 5 perc alatt megfő és sokkal könnyebben lehet turmixolni. :D

Ami még fontos volt. Eleinte dél körül kapta a hamit, majd átálltam az estére, mert jobban izlett akkor neki.
Aztán a másik: elég hamar el lehet kezdeni a biókölesgolyók adását. Hanna szerintem olyan 7 hónapos lehetett,a mikor azt már kapott. Gyönyörűen el tudta majszolni és nagyon élvezte. Ma is szereti.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok,

Teljesen új vagyok és most írok először. Lenne pár kérdésem a kórházzal kapcsolatban. de először ez így elküldöm és ha végre megjelenik akkor leírom bővebben :D :D
kritykó

Éljen megjelentem!!!!

Szóval szeretnék pár kérdést feltenni. Mivel területileg a Péterfybe tartozom úgy gondoltam, hogy kezdetektől oda szeretnék járni vagy orvost keresni. A terhességemet megállapították de az még nem ott történt.
Szóval, mindenképpen fiatal dokit szeretnék, és a Dr. Bokor képről szimpinek tűnik. Ismeri valaki, szült már nála valaki? Sajna még nem tudta az egész fórumot visszaolvasni és nem nagyon találkoztam a nevével.
A másik, amit nem tudtam eldönteni, hogy menjek-e először a kórházas terhesgondozására felderíteni a terepet, vagy rögtön a magánra menjek?
Köszi a segítséget előre is.
kritykó

Abalord,
Szerintem a hozzátápi olyasmi, amiben nem fogsz találni két mamit, aki egyetértene.
Nati 4 hónaposan kezde a kajálást, először hetente egyszer, majd 5 hónap után majd naponta. Eleinte párolva kapott zöldségeket. Burgonya, répa, cukkini sorrendben. Turmixolva, anyatejjel higítva. 6 hós korától villával kellett nyomogatni, a pépeset már nem ette. Gabonapehelyből a bio Holle termékek nagyon jók voltak, van rizs, búzadara stb. Natinak a műzlis tetszett a legjobban. Ezt eleinte vízzel kapta párolt, majd reszelt almával. Most is ezt kapja többnyire, gyors, nincs benne cukor és szereti. Csak az almát unta meg pár száz kiló (nem vicc) után.

Kölesgolyót Nati is imádja, de én nem adtam neki sós dolgokat egy éves koráig, inkább kiflit majszolgatott. Nagyon szerette a megfogható dolgokat rágcsálni.

Amit készítettem vagy megette, vagy kidobtam. A gyümölcsöket pedig én ettem meg. Legalább rá voltam kényszerítve, amúgy elég keveset eszek.

Az elején készülj fel egy kis székrekedésre. Legtöbbször szokott lenni. Szép lassan teljesen elmúlik.

Bukcsi,
A gátmetszés szerintem inkább attól függ, mekkora a vágás, repedés kívül-belül. Nekem meg az első nap nem volt vészes, kicsit éreztem, de utána alig tudtam emelni a lábamat, a combom is fájt ott, ahol belevágott, centikre éreztem a vágást a kezemmel. Varratszedés után meg vígan tudtam volna ugrálni is és teljesen elmúlt minden gond.

Kritykó,
Szerintem érdemes a kórházban kezdened, a doki majd megmondja, ha másként gondolja. Vagy ha már döntöttél is, hívd fel.

Kép KépKép
lorca

szia bukcsi,

először is gratulálok a babádhoz. ha jól emlékszem nekem is a Diána segített szopi ügyben, voltak ott rendesek is meg nem is, de ez sajna így van. Talán egy semlegessel tudnám értékelni a csecsemősöket.
vok és lorca, mi az a kölesgolyó? chat-en szoktatok lenni?

Kép
gyniki

Gyniki,
Rossmannban, Sparban lehet kapni, általában a bio dolgok között. Amolyan alternatíva a mai chipses világban. Kb egy 30x30as zacsiban van. A játszin még minden baba szívesen rágcsálta, akinek Nati a szájába nyomta.
Chat-en nem vagyok, inkább a korosztályos topicokat támadom, 2005 nyári és 2007 tavaszi. A jó ebben, hogy Nat nem nyári Szabi meg nem tavaszi. De az az egy hét vagy 1,5 óra nemigen számít.
Vonalzót nem csinálsz? Sokkal egyszerűbb követni a babákat :)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok !

Én is a Péterfyben szültem, tavaly október végén lett meg a kislányunk / első babuci/

majamamma

Az én szülésznőm is a Kati volt csak jót tudok róla mondani sőt én az utólsó pillanatban kerűltem hozzá a szülésem előtt 5 nappal/ a volt szülésznőmnek a lánya előbb szűlt meg és nem tudott vállalni/, a legelső pillanattól nagyon szimpatikus volt és rengeteget segített nekünk , és még a szopiztatásnál is segített nekünk mert nem igazán ment az első napokban, és ami pozitív nem csak nekem hanem a szobában egy másik anyuka aki császárral szűlt nagyon sokat szenvedett és neki is szó nélkűl megmutatta mit csináljon . Priviben megírom mennyit adtunk.
A Manócska azóta is cicimágus. :D

A dokim ugyan az mint Vok - é , nálam nagyon precíz volt de mégegyszer nem biztos hogy Őt választanám , nem túl közvetlen , harapófogóval kellett mindent kihúzni belőle.

Kép

Kép
carly74

Lorca,
van vonalzóm, de az istenért nem tudom feltenni, lehet béna vagyok vagy igazából csak nem olvastam utána . Ha segítesz, hogyan kell, megköszönném.

Kép
gyniki

Sziasztok! :D Szeretettel köszöntök mindenkit. Most regisztráltam magam a fórumon, és szeretnék egy-két dolgot kérdezni tőletek, ha tudtok segíteni:
A Péterfyben fogok szülni, most vagyok a 34. hétben. A szülésznő választásról szeretném megtudni, hogy ha fogadok szülésznőt akkor is annyiba kerül, mintha azt kapom, aki éppen spontán ügyeletben van? ÉS kb. mennyit illik nekik adni, vagy előre meg kell vele állapodni egy fix összegben? Igazából nem tudom, hogy működik. [/img]
kriszti1978

Köszi Niki, én is gratulálok neked! (Bár most nem látszik, hogy mekkora a Babád, de majd ha meglesz a vonalzód meglesem!) :)
bukcsi

Szia Kriszti! Én nem állapodtam meg a szülésznővel előre, de azért az egyértelmű, hogy a külön törődést, plána, ha a munkaidején kívülre esik a szülés, azt honorálja az ember... Lehetőség és megelégedettség szerint. Korábban ebben a topicban (még dec.előtt vli írta, hogy egy benfentes mit mondott neki az összegekről, esetleg nézz utána.
B.
bukcsi

Szia Bukcsi!

Köszönöm a gyors infót, akkor dec. körüli időpontban utána nézek.
kriszti1978

Igazából CSősz doktorról szeretnék megtudni ezt-azt, nem tudom, hogy valaki szült-e már nála, eddig amit láttam, nem szerepelt. HA valakinek van tapasztalata, szívesen várom. Előre is kösz.
kriszti1978

szia bukcsi,

én tavaly november 24-én szültem Annát a Péterfyben, ma pontosan 4 hósak és 3 hetesek vagyunk. Nagyon szalad az idő, hipp-hopp és kész kisasszony lesz.
A vonalzóval még bénázok, remélem valahogy majd összehozom.
kriszti, 1798,
sajnos én nem tudom infót adni, én nem nála szültem, még a nevét sem hallottam, de hát annyian vannak abban a kórházban. Szülésznőt úgy érdemes választanod, ha persze akarsz, hogy a dokid ajánlja, hogy ő kivel dolgozik. Ha bármi kérdésed van nyugodtan írj.
gyniki

Lorca és Vok,

légyszi mondjátok már meg, hogy hogyan biggyeszthetném ide a vonalzóját Annának. A profilomba hova kell bemásolni?
köszi
gyniki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?