Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi
Olivér nagyon édi!!!

Kép
Kép
times

Zsuzsi, Olivér nagyon cukifalat! Milyen csodálatos, hogy már ennyire látszanak a vonásai!! :o
Jól olvasom, hogy a kép jobb sarkában "király vagyok" írás van??? :lol:

Tegnap sokat mászkáltam a városaban, nézelődtem, felmértem a terepet, hogy apát már csak a jó helyekre vigyem mikor babaszobába bútorokat veszünk és meglepően kedvesek voltak az emberek! Alapvetően nekem már ember undoritiszem van, mert manapság a bunkóság, felegmaság határtalan és láss csodát...
Annyian dicsérték a pocimat, kedvesek voltak még a nők is, férfiak rámmosolyogtak, szóval olyan jólesett!!! Most tudom, hogy ez bután hangzik, de számomra nagy dolog, az egész napomra rányomta a pozitív bélyegét és boldogan sétálgattam!
Veletek is kedvesebbek mióta pocakosok vagytok, vagy csak tavasz van és mindenki kilábalt a depiből???

Kép
h.bogesz

Sziasztok Lányok!

Jelentem visszajöttem szabadságról és végre újra gép előtt lehetek.

Sajnos nincs valami kirobbanó kedvem, ugyanis éjszaka rámjött valami szorongásos pánikroham-féleség és azt hittem lebabázok. Minden feszültség a hasamba irányult. Hihetetlen, hogy alvásból hogy fel tudok pattanni ilyenkor. :cry: De legalább ebből is látszik, hogy nem tudatos nálam ez a dolog, egyszerűen jön, mint derült égből a villámcsapás. Ilyenkor nagyon feszül a pocim meg én is feszült vagyok. Aztán elmúlik és visszaalszom. Majd nem győzök bocsánatot kérni a babától :cry: :cry: :cry:

Ma megyek 15:30-ra orvoshoz és mindent megkérdezek tőle. Pl. hogy milyen hatásokra nyílhat ki a méhszáj, milyen érzés stb... Ugyanis a legtöbb dolog ami itt felmerült engem is nagyon foglalkoztat -mint minden első babás kismamát :) -

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!

Kiírt az orvos. Tegnap reggel torokfájásra ébredtem, ami napközben társult fejfájással. Próbáltam minden házi praktikát bevetni, de nem múlt el. A doki nem írt fel semmit, mondta, hogy maradjak otthon a héten, igyak sok teát. Valami vírus. :cry:

Times, én is köszönteni akartalak! Boldog szülinapot!!!!!

Babó profilból van fényképezve, és a kis kezével takarja magát, de látszik a szeme, orra, kis szája. A sötét folt a fülecskéje.

Jó érzés tényleg ha kedvesek az emberek, engem szombaton előreengedtek a boltban, mondván "Kismamiknak elsőbbség"! :)

Kép
nap12

Sziasztok Kismamik!

Times Boldog Születésnapot! Gratulálok a fiúkhoz és lányokhoz!

Péneteken voltunk UH-n, minden rendben van 382 gramm a pici, amire a védőnő azt mondta, hogy elég szép, mert ilyenkor 300 körül szoktak lenni! Ezen kívül nem volt valami hosszadalmas a vizsgálat, csak a fejét mérte, a kis hasát, combcsontját. Nem tudom, hogy ezen kívül mást nézett-e és csak nem számolt be róla, gondolok itt a szívére. Amikor meg megkérdeztem, hogy tudja-e a nemét, azt mondta, hogy ahhoz még korán van, ilyenkor még nem tudja megmondani :evil: Jó fej mi? Na mindegy, úgy gondolom, hogy nem volt túl alapos, ezért elmegyek 4D-re!

Ez én dokim minden alkalommal csinál méhszáj-vizsgálatot, és megnézi a hüvelyváladékot is, hogy normális-e.

Megint támadnak a vírusok, úgyhogy kismamik nagyon vigyázzatok magatokra, aki meg már beleesett mielőbbi gyógyulást kívánok!

Nekem is volt szombaton egy-két pozitív elményem a Corában, az ott dolgozók voltak nagyon kedvesek és segítőkészek.

További szép napot mindenkinek!

Üdv
Móni

Kép
szamo

Szamo, szerintem sem elég alapos, de az is lehet, hogy a készüléke nem annyira korszerű és ezért nem meri megmondani a nemét az orvosod. A 4D-n tuti megmondják majd.

Hát, nekem nem volt pozitív élményem vásárlás közben. Ügyesen a nyakamba borítottam egy fél polcnyi tojást, közben a maradékkal egyensúlyoztam a kezemben és ahelyett, hogy odajött volna valaki segíteni, kinevettek. :x
Három 60 év körüli hapsi sétált pont arra és nagyon jót mulattak rajtam. legszívesebben fejbedobtam volna őket a kezemben lévő maradékkal :twisted: :twisted: :twisted: De egy tojásdobáló terhes nő még mulatságosabb lett volna :lol:

Egyébként a munkahelyemen a kollegák meg nagyon aranyosak. Most már rá mernek kérdezni, mert egyértelmű, hogy nem felszedett kilókról van szó :lol: Mindenki nagyon kedves, érdeklődnek, szóval ilyenkor kicsit középpontba kerül az ember :)

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

sziasztok!

tegnap egésznap kirándultunk apával, nagyon jó volt :D
már egyre többet érzem a babót is :D

nap, hát vigyázz nagyon magadra :wink:

mit szólnátok hozzá, ha pár embert levennénk a tábláról?
sziszike, útolsó hsz 03.11.
italoman, útolsó hsz 03.11.
barbuli, útolsó hsz 03.08.
katkala, nem is találtam a hsz-át, annyira régen volt.
Persze nem szeretném ha az gondolnák, hogy rosszindúlatból, dehogy, só sincs erről, csak nem jelentkeznek, azt sem tudjuk mi van velük.
Persze ha jönnének rögtön visszakerülnének :D
Mindenkinek további szép napot!
Kép
Kép

Kép
mona76

só-szó

hűű, már kevesebb mint a fele van vissza, de jóóóóóó
Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Megint egy új hét kezdődött, de legalább már nem kell járnom tárgyalásra. Így is van egy csomó jegyzőkönyvem, amit még ki kell javítanom. A héten, legalábbis szombatig ketten vagyunk apával itthon, vagyis 2,5-en, ha a babót is számoljuk. A Márk a mamánál van, ugyanis nekik ezt az egész hetet odaadták tavaszi szünetnek.

Nekem is egyre többet és egyre intenzívebben mozog a baba. Este nagyon cuki volt, olyan jót mosolyogtam neki. Esténként a pocakomat ki szoktam takarni, és akkor elkezd rugdosni. Na tegnap este is ez volt. Van egy újfajta Coccolino macink, azt rátettem a pocira, hogy azzal játsszon. És képzeljétek el, hogy csak oda rugdosott, ahol a maci volt, de akkorákat ugrott a hasamon a maci, hogy azon már nevetnem kellett. És amikor rugdos és figyelem a hasamat, akkor már látni is lehet. Ennél és a szülésnél szebb érzés nincs is a világon.

Holnap megyek a dokimhoz UH-ra, remélem tud majd adni képet. Amúgy a méhszájvizsgálatot nekem is minden hónapban megcsinálja, én nem tartom rossz dolognak.

Times: utólag is boldog szülinapot!

Kép
Kép
márkanyuka

Hali Mamik!

De jó neked Márkanyuka! Mármint, hogy ennyire látni a babót! Én még mindig úgy érzem mintha csak lennt rugdosna, pöckölne, nem nagyon jön feljebb a köldököm magasságába :(
De az 5let jó, jogy ráteszek valamit a pocimra és akkor látom merre jár... :o

Képzeljétek, megtaláltam azt az izét amit oly régóta keresek... Világosan, a magzati szívhang figyelőt !!!!
Magyarországon egy cég forgalmazza, még nem tudom mennyibe kerül, küldenek róla anyagot, az a neve, hogy BABY DOPLER ! Külföldön persze tök sok helyen kapni, itthon meg sehol és még nem is tudják, hogy mi az!! Ha jó áron van, akkor szívesen vennék egyet! Majd elmondom mit küldtek! Egyábként az ebay-en már 30 Euro-tól van ilyen, de ugye ki tudja, hogy működik is, meg nem akarok rá heteket várni+mivel törékeny tuti jó nagy lehet a postaköltsége is!

Kép

jók legyetek

Kép
h.bogesz

Hello!

Bogesz: én is éppen a vmelyik nap találtam ezt a magzati szívhang felerősítőt vagy miacsudának hívják, meg van magzatmozgásszámláló is!

Most voltam dokinál, kicsit ciki volt, mert megkérdeztem, hogy augusztusban nem megy-e el szabadságra. Mondjuk én arra gondoltam, hogy hosszabb időre 4-5 hétre. De mondta, hogy a menye is nyáron szül így még nem terveztek semmit! És még nem beszélte meg a feleségével, szoval ciki volt, de legalább megnyugodtam, hogy számíthatok rá!

Szamo: Hát a vírusok támadnak az biztos. Úgy néz ki Tilduskám bárányhimlős, kicsit érdekes, mivel tavaly be lett oltva elenne, de nagyon gyanús jópár pőtty van rajta. Szerencsére utánnaolvastam, hogy rám most nem veszélyes, csak ha szülés elött pár nappal kapja el a pici, akkor veszélyes meg az első 3 hónapban!

Copfi: Biztos nem lehetnek kellemesek ezek a rohamok!:( Nekem meg ez a bal oldalon való alvás nem jön be! nagyon szédülök, de úgy, hogy fel sem tudom emelni a fejem, és zsibbad mindkét karom. Ebből gondolom, hogy pont így nyom vmilyen ideget vagy artériát.

Mona: Szuper , hogy túl vagyunk a felén! Sajnos ez a második 20 hét kicsit hosszabb mint az első.mert mire megtudod, hogy lakik vki a pocidban, már rögtön 6-7 hét el is telik!:)

Drukkoljatok légyszi, hogy mégse bárányhimlő legyen! Olyan pihentető, hogy délelött van egy kis nyugi itthon!:D

Szép estét!

Judit

mamiblue

Sziasztok!

Még egyszer is köszi a gratukat!

Mamiblue
Tényleg érdekes, szegény kislányod, remélem azért nem viseli meg nagyon...

Mona
Én is úgy gondolom, hogy aki már több mint egy hónapja be sem nézett, azt kiveheted, jobban átlátnánk a táblát, ha meg benéznek, akkor visszakerülnek majd...

Képzeljétek hozzánk már megjött a nyuszi:
Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Bocs a hallgatásért, de meghalt a gépünk..... most támasztotta fel a párom, így mostantól vagyok... legalábbis remélem...

Üdv minden újnak, ne haragudjatok, hogy nem nevezlek neveteken, de még nem vagyok eléggé belerázódva a topic-körforgásba....

Holnap jövök egy UH fotóval.... voltunk a Praxisban 18 hetes UH-on. Persze megint indul a "retardált gyereket várunk" komplexus.... most még csak 1 héttel minősítettek vissza.... no, sebaj, karácsonyra akkor is meglesz a baba! :) :D

De ami igazán fontos, és a lényeg:

EGÉSZSÉGES KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY!!!!!!

Mégegyszer üdv. mindenkinek, jó éjt kismamik! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy szerintetek mikor érdemes menni 4D ultrahangra? Van valakinek konkrét tapasztalata azzal kapcsolatban , hogy hova is érdmes menni (Budapesten)? Mennyivel előtte kell bejelenkezni, hogyan, mit "adnak" , mennyibe kerül stb.

Előre is köszi

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok Lányok!

Ígértem, hogy beszámolok arról, hogy milyen választ kaptam az itt felmerült kérdésekre a doktornőtől:

Pocikeményedés: A legtöbb esetben normális, ez függ a bébi helyezkedésétől is, szóval nem szabd tőle megijedni. Akkor van probléma ha görcsszerű fájdalommal is jár, na akkor irány az orvos!!! De ha jól emlékszem, ilyet nem írtatok. Szerintem azért nem árt odafigyelni rá és elmesélni az orvosnak.

Méhösszehúzódás: Ha méhösszehúzódásod van, akkor az látható a méhszájon, Ha megállapítja, hogy szép zárt, akkor nincs min aggódni.

Magzatvíz-szivárgás: Megint a méhszáj vizsgálatra tudok utalni, ha zárt, akkor nem szivároghat. Ilyenkor gyakori a vízszerű, bő folyás vagy pedig a kis pocaklakónk úgy helyezkedik, hogy nyomja a hólyagot és egy tüsszentésnél monjuk.. hát, szóval előfordulhat :oops:

Amit viszont nem értek: írtátok páran, hogy nem néznek méhszájat. Hát nekem minden alkalommal megnézi, megtapogatja és a könyvecskémbe is beírja, hogy "zárt méhszáj". Tehát ha összehúzódik, vagy keményedik, vagy szivárogna akkor a méhszáj állapotából lehet erről következtetni. Nem hinném, hogy nagy lenne a fertőzésveszély, hiszen minden esetben gumikesztűt húz a vizsgálatnál, szóval ettől a részétől nem tartok. Meg akkor nemi életet sem lehetne élni? -no, ez kizárólag az én véleményem, hátha megnyugtat valakit :) -

Szóval biztos minden orvosnak más a véleménye és valószínűleg minden vélemény megalapozott, de én bízom az enyémben és azért írtam le a fentieket, hogy akit esetleg aggaszt, hogy nem nézik, akkor mindenképpen kérdezzen rá.

Egy kicsit hosszúra sikeredett, de én nagyon megnyugodtam, legfőbbképpen azért, mert pont azon a napon kijött rajtam minden tünet, ami miatt aggódtam -kemény poci, szivárgás gyanu stb- és a vizsgálatok alapján minden rendben volt. Remélem így is marad :)

Üdv.
Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

bkrisztike: írtam jó hosszút, de elszállt....
szóval: sztem megéri elmenni. Azt javaslom, hogy a 18. hetit mindenképp ott nézesd meg. Nekem - így a negyediket várva - vannak tapasztalataim a fölösleges idegeskedést illetőleg! Para az AFP miatt (magas, alacsony.... bla-bla-bla...), ráadásul a "sima" UH-nál nem sok idő van arra, hogy a lelkeddel is foglalkozzanak (tisztelet a kivételnek). A 4Dn még az ujjacskáit is egyenként számolgatják meg! Hol van ideje egy klinikai személyzetnek a 125 millió kismamánál ezt mind végig asszisztálni, amikor jó ha 5 perc jut egy-egy pocakosra..... sokszor jóformán a folyosón öltözöl fel, mert már ott a következő..... Áh! Azt gondolom megéri. Az árak sztem mindenhol közel azonosak, de én régóta egy helyre járok (a Praxisba) és meg vagyok elégedve nagyon!
Én eddig még nem kértem egyik gyerkőcnél sem színes fotót, vagy DVD-t. Ezért mi csak az alapárat fizetjük, ami 6 ezer forint. ettől függetlenül fekete-fehér fotót mindig adnak (van hogy kettőt is) és megmutatják 4D-vel a babát, nem csak kettővel, szóval látom a mozgását, és ez lenyűgöző! Tényleg olyan, mintha egy filmet néznél, ami a pocakodba rejtett kamerával készült!
A lányok biztos jobban tudnak az árakról informálni, nálunk ez a 6 ezer az állandó tarifa.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Hát, sajnos bárányhimlő! :( Azért hiába olvastam, hogy az első 3 hónapban veszélyes a magzatra, kicsit be vagyok tojva!

Mandala: grat a csajszihoz! az én gépem is kipurcant és csomó fotó volt rajta.:( most a laptopom használom, csak ezen meg olyan picik a billentyűk...

krisztike: A praxisba sokan mennek az elég jónak tűnik! én mindig a 24. hét körül voltam, de itt látom, hogy már 18 hetes is milyen klassz képeket csinálnak!nem tudom, most mennyibe kerül 8-10 e ft szerintem! Dvd-t meg képet adnak!

Néztem tegnap a rettegés fokát, én annyira jókat nevettem rajtuk, szerintem csúnya dolog volt, de régen nevettem már ennyit!:)
Hétvégén férjem, be akarta csapni a lányokat, hogy van 4 kutyakölyök a jessy fekhelyén. Matilda persze nem vette be, de olyan édes volt: Azt mondja, hogy lenne a Jessynek könyöke...hát ezen is jót nevettem!:)

Szép napot!

Judit
mamiblue

Sziasztok!

Hát a hétvégén megint nem sikerült visszaolvasnom és azt hiszem ez már nem is nagyon fog menni.

Times, utólag is nagyon boldog szülinapot! Jó nagy ajándékot hozott a nyuszi :) Holnap mész 4D-sre (emlékszem ám :D )

Mona, Italoman remélem nem a magzatvízvizsgálattal kapcsolatban kapott eredmény miatt tűnt el. Nem emlékeztek ki volt még akinek magzatvízvizsgálata volt?

Mandala, gratula a kiscsajhoz!

Bkrisztike, nálunk a kórházban nemrég vettek új uh-gépet, a videófelvételen a kis ujjacskáit is meg tudtuk számolni olyan jó képet mutat. Én Rékával is a 26. héten voltam, de csupán azért mert a kötelező uh-k között most 12 hét különbség van és félidőre beiktattam egy 4D-s uh-t, most is így tervezem.

Kép
Kép
robcsi03

mandala, gratúlálok a kislányhoz. :wink: :D

Kép
mona76

times nagyon jó ez a moci :D
én 25.-26. héten szeretnék menni 4D-re.
nemrégen szült egy lány, akit itt, egy másik topicban ismertem meg, és képzeljétek azt írja neki egyszer csináltak méhszáj vizsgálatot :shock: . Pedig magánkorházba járt terhesgondozásra.
Robcsi, én is remélem, hogy nem valami baj miatt tüntek el a csajok :roll: .

Kép
mona76

Gratulaaaaaa Mandalaaa !!!
Kép

Times, micsoda vagány kis legényke a fiad, keményen Quadozik! Tök jó ajándék!

Mamiblue, nem csodálom, hogy meg vagy ilyedve! Nem is értem hogyan kaphatta el a lányod, ha oltva volt ellene :o

Vigyázzatok magatokra, most megint sokan betegek, nehogy elkapjátok!

MAgzati szívhang figyelőre megjött az árajánlat :shock: :shock: :shock:
Majdnem feldobtam a pacskert: 75.000 Ft! Normálisak??? Ennyi pénzből a terhességem végéig minden héten elmegyek 4D-re! Hááát, komolyan mondom, hogy itthon semminek nincs emberi ára! Amúgy is készültem Bécsbe még e hónapban, és ahogyan a neten olvastam ott 12.000 Ft-nak megfelelő Euroba kerül!

Este apa beállított egy nagy zacskóval..... KAptam tőle szopipárnát!!! Olyan édes volt! Látta rajtam, hogy nehezen alszom és már a kispárna sem jó és meglepett vele!! Bár szegénykém a legdrágább helyen vette a Brendonban, nem tudta hol van még bababolt :? Nagyon kis helyes, jó nagy macis, nyuszis, tönköly béléssel, ja és eléggé kemény!

Kép
h.bogesz

Szép napot Kismamik!!! :lol: :lol:
Megjött a Nyuszi(fülű) :lol:
Csak bekukk, sajnos nem nagyon tudtam visszaolvasni. .!!

Szorítsatok, ma este megyek kurkászbácsihoz, és kihisztizem hogy megkurkásszon. ( ej de csúnya vagyok. :oops: )
Szóval minden gondom bajom rázúdítom hamár a terhesgondozáson nem lehet, és meg sem vizsgálnak!!!

Times: utólag is boldog szülinapot, nagyon vagyány a járgány!!!

Lányok én aggódom italoman-ért és a többiekért, valami biztos történt, mert az iwiwen látom, hogy fennt volt, de ide nem jött be. :cry:

Bee!! Jól emlékszem hogy te adtad meg nekem a kecsói 4D-s telefonszámot??? Én balga nem írtam le annó, most meg nem találom, az internetoldaluk meg nem jön be. Tudsz segíteni?

Csók és ezer pusza!!!!

Robcsi!! Én már nem kívánom az újhagymát!! :shock: Sőt, ami a legmeghökkentőbb, először, úgy igazából vasárnap este voltam kívános, de majd belehaltam. És mire??? Hát a vörösborra :oops: Csak elmentem sógorékhoz kunyerálni egy kis üveggel, az meg jó kiröhögött, szépen nézek ki nagy hassal megyek piáért könyörögni...... De hogy az milyen jól esett....... :lol:

Lépek majd jövök

Csók
Nyusz 8)
nyuszifülû

Maimiblue: az oviban, ahova a lányom jár, decemberben (2006) volt bárányhimlő járvány, és persze az én Blankám is elkapta.
Gondolhatod, nem sokkal azután, hogy megtudtam, babát várok...
Mentem azonnal az orvoshoz, és kérdeztem tőle, hogy mire számíthatok. Azt mondta, hogy ha én már voltam bárányhimlős, akkor nagyon kicsi esély van rá, hogy káros lehet a magzatra.
Egyébként akkor nekem azt mondták, hogy van erre egy vérvizsgálat, amiből megállapítható, hogy te védett vagy, vagy sem, viszont én akkor azért nem vetettem vért, mert épp karácsony előtt voltunk, és mondta a doki, hogy az ünnepek miatt mire megjön az eredmény, addigra úgy is kiderül, hogy elkaptam vagy sem?!
Szerencsére voltam kiskoromban bárányhimlős, így happy end lett a vége, és még a Blankám is egész jól viselte...
Ne csüggedj, pláne ha már te is voltál bárányhímlős :wink:

Lányok! Olyan szép tavaszias idő van, használjuk ki, mert állítólag holnaptól egy "kicsit" hűvösebb lesz.

Minden jót.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Nyuszika, én meg azt hiszem szenvedélybeteg lettem, továbbra is szenvedélyesen zabálom az újhagymát, retket, paradicsomot, epret :D
Én apa söréből ittam valamelyik nap, soha nem ittam 1 pohárnál több sört meg, de most annyira megkívántam, hogy muszály volt innom belőle.
Drukk a kurkász bácsihoz!

Reggel akartam már írni nektek, hogy tegnap séta közben összefutottunk a védőnőnkkel és merő jóindulatból (vagy nem tudom minek nevezzem) közölte, hogy megjött az ellenanyagmérésem eredménye és nagyon rossz lett. Mivel én A- vagyok, apa meg 0+ és van ellenanyagtermelődés így minden hónapban megyek ezért vérvételre. Na ez még csak a kezdet volt, mert akkor rázendített, hogy szerinte tuti biztos, hogy friss toxoplazma fertőzésem van amit az 5 éves degunktól kaptam el. És sürgősen, azonnal menjek az orvosomhoz konzultálni.
Hát nem mondom, hogy nem paráztatott be a hülye picsa. Bocsánat, de ha rá gondolok még mindig kinyílik a bicska a zsebembe.
Történet folytatódik: felhívtam a doktornőt, aki aláírta az eredményt, meg még annó Réka pocaklakós korában voltunk nála egyszer. Szóval ő közölte, hogy ezzel az eredménnyel az égvilágon semmi baj, megadott tartományon belül mozog az érték és soha nem az számít, hogy éppen mennyi ellenanyag van a vérben, hanem az, hogy a baba jól fejlődjön. Amivel szerencsére semmi gond nincs.
Na ennyit az én drága jó védőnőmről :evil:

Kép
Kép
robcsi03

Bakker Robcsi!!! :shock: :shock: :shock:
Azé ugyi milyen jó a kismamáknak???? :shock: :shock: :shock: Létezik egyátalán itt olyan kismami akinek nem volt negatív tapasztalata a védőnővel, orvossal, eü intézménnyel????
Jól megjártad hallod-e, szeretik a frászt hozni a másikra. Mostmár meg kell gondolni azt is, hogy merjetek-e elindulni sétálni. :lol: :lol: :lol:
nyuszifülû

Kérdés
Csajszik nem tanult valaki közületek gyógypedagógiát, andragógiát véletleneül? Mondjuk akinek lenne anyaga amit el tudna nekem küldeni mail-ben? :shock: :shock: :shock:
nyuszifülû

Jelentem visszaolvastam mindent!

Márkanyuka, rajtad még pityeregtem is. Azt hiszem, ha nekem fiút dobott volna a gép én is úgy reagáltam volna mint te.

Nyuszika nekem nincs ilyen anyagom hogy érzed magad most már tényleg extra drukk a holnapi dokihoz és nagy puszika nektek

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

Robcsi: Akkor látom, ha megnyugodtam a bárányhimlő miatt, akkor most én is elkezdhetek aggódnia a vércsoport összeférhetetlenségen! Én is negatív vagyok, de nekem mind a 2 csajszi is negatív lett, így nem volt gondom vele eddig! De valószínű, ha fiú akkor pozitívat fog örökölni, és én igazából úgy tudom ez csak a szüléseknél meg a terhességmegszakításoknál számít...amikor benmarad az ellenanyag a szervezetedben. Én is most megyek majd vérvételre és nézik nekem is. Csak attól tartok a számlát is benyújtnyák, mivel nem a területi kórházba megyek laborba! nem tudja vki hol lehet utánnanézni milyen beavatkozás mennyibe kerül?

Móni: Akkor szerencséd van, hogy már Te is voltál kiskorodban bárányhimlős! Hihetetlen, hogy ennyire hatástalan ez az oltás ellene. Mástól is hallottam már, hogy be volt oltva és mégis elkapta! Mondjuk Matildán egyáltalán nem látszik, hogy beteg, egész nap vidáman játszott, mikor viszketett szórt magára a hintőporból, szóval elvolt!

Megyünk dokihoz!
Pá: Judit
mamiblue

Sziasztok!

Nem rég értem haza a genetikai tanácsadásról.MEgnyugtattak :) .Down-kór kockázat,1:6354.Remélem tényleg oké minden,de azt hiszem teljesen nyugodt akkor leszek,ha megszületett,és látom ,hogy minden oké.

Mona,beszínezhetsz engem is rózsaszínre :)

Kép
Kép
huni

Sziasztok lányok!

Mandala, gratula a kiscsajhoz, nagyon örülök neki! Emlékszem, kislányt szerettél volna, és hát amiken te már keresztülmentél...
Zsuzsi, Márkanyuka, nektek pedig gratulálok a fiúcskákhoz!
Márkanyuka, én nagyon megértelek, hisz ezen már én is keresztülmentem. Mindkét gyereknél sokkolt a hír, hogy kukis lakik a pocimban. Aztán pár nap alatt megemésztettem a dolgot és amikor egészségesen a világra jöttek én voltam a legboldogabb.
Még el is szégyelltem magam, hogy én a gyerek nemén problémázok, miközben mások mindent megtesznek azért, hogy gyerekük lehessen, tök mindegy milyen nemű. Nekem meg elsőre összejöttek, szépek és egészségesek. Ez utóbbi a legfontosabb!!
Hidd el nem rossz 2 fiús anyukának lenni! A fiaim ha tehetik mindig rajtam lógnak, puszilgatnak, játszótérről, sétából kis vadvirág csokor nélkül sose jönnek haza.

Nyusz, a kecskeméti 4d uh tel. száma: 30/383-2176

A méhszájvizsgálatról annyit, hogy nálam minden terhességnél havonta nézte a doki a méhszáj állapotát, és ez engem megnyugtatott. Főleg most, hogy gyakran keményedek a napi 3*2 Magne B6 ellenére is. Már a 16. héten 3100 került a kiskönyvembe. tehát a külső méhszáj kicsit nyitva van. A doki megnyugtatott, ez normális többedik terhességnél, ami egyszer kinyílt, az ugyanúgy sosem fog visszazáródni többet. Megnéztem, Balázzsal is nyitva volt kissé a külső a 20. héttől, de a belső olyan jól zárt, hogy még szüléskor sem akart nyílni a 40. héten. :?

Lányok, én is aggódom italomanért és Ciliért. Ők voltak magzatvíz vizsgálaton és azóta nem tudunk róluk. Remélem nincs baj.

Times, vagány a járgány! És holnap kiderül - reméljük - kik laknak a pocidban. Olyan kíváncsi vagyok!

További szép napot mindenkinek!
bee73

Italoman Nekem válaszolt az egyik kérdésemre(Ő egyedül),még nincs is egy hete,úgyhogy kukkolni szokott az bizti :D .Annyit tudok róla,hogy ma ment vissza a Schöpfibe egy eredményéért.Azt nem tudtam,hogy problémák merültek fel nála,de remélem én is,hogy minden oké nála.

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Tényleg nagyon vagány a kisfiam, és valóban nagy ajándékot kapott, ami valószínű az utolsó is, jó egy darabig. (amúgy még a tavalyi karácsonyi pénze is benne van...)

IIIIGGGGGGGGEEEEEEEEEEENNNNNNNNN!!!!!
Holnap 4-kor 4D UH!!! Nagyon-nagyon-nagyon várom már!!!!

Robcsi!
Szuper :evil: a védőnőd!!!!
Szerencsére nálunk nagyon kedves, és megértő védőnéni van, mikor a Gergőm megszületett, volt hogy éppen szoptattam és hátha egyedül voltam, bizony se telefon se csengő nem érdekelt, édesem evett és alukált, nem mozdultam, de ezt közöltem is vele, azt mondta semmi gond, olyankor később visszanéz, így is tett, és kb. negyed órát időzött csak, feltettem kérdéseim, ő is, és már ment is....

Kép
Kép
times

huni, gratúlálok a kispuncishoz :D

Kép
mona76

Köszi Mona :D .Csak a névvel leszek bajban.Lányos anyucik,ki milyen nevet ad a babójának?Ihlet kéne,illetve nekem nem,mert nekem sok név tetszik,na de apának :?

Kép
Kép
huni

Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

Robcsi és Bee: aranyosak vagytok, hogy így együtt éreztek velem, de most már minden rendben, teljesen megnyugodtam. Bee: különben én is arra gondoltam, amit írtál, hogy mások mennyit szenvednek, próbálkoznak, hogy (egészséges) babájuk lehessen, én meg azon bőgök, hogy fiú.

Ma voltam a nőgyógyászomnál UH-on, gyorsan elintézte megint a dolgot. Mivel a múlt héten voltam genetikain és minden rendben volt, ezért adatokat megint nem nézett. De a méhszájat megvizsgálta, természetesen kőkeményen zárt. Képet megint nem tudott adni. Kérdeztem, hogy a nemét meg tudná-e mondani (mint aki még nem tudja), mondta, hogy máris nézi. Azt mondta: "fiú, nézze csak, itt lógálja a kukacát". Ez nagyon tetszett. Biztos azzal akart integetni, hogy szia anya, itt vagyok, látod, hogy milyen cuki kukacom van? Na elég a hülyeségből.

Nektek hol szokott rugdosni a baba? Mert nekem egyre feljebb, délben amikor ebédeltem, akkor pont a gyomromat célozta meg alulról.

Huni, Mandala: gratula a kislányokhoz.

Amúgy én is aggódok italomanért és ciliért, én is remélem, hogy semmi gond nincs náluk. Remélem egyszer csak bejelentkeznek, hogy sziasztok, itt vagyunk, minden ok, csak nem volt jó a gép, vagy elutaztunk stb.

Kép
Kép
márkanyuka

Most nézem, hogy nekem az elküldés időpontjára 2 órával ezelőtti időpontot írt! Meg van kattanva ez a gép vagy a babanet!

Úgy látom 13:12 az arány a lányok javára. Még van 5 kismama, aki nem tudja, esetleg nem akarja, de úgy tűnik, hogy egyensúlyban lesz a nemek aránya. Aztán még meglátjuk mi lesz, ha kibújnak!

Kép
Kép
márkanyuka

márkanyuka, az időt át kell állítani a profilodnál :wink:

Kép
mona76

Köszi Mona!

Átállítottam Budapest nyári időszámításra, de akkor is valahol hiányzik 1 óra. Ezt az üzit 18 óra 03-kor írom, kiváncsi leszek, hogy mit fog kiírni az elküldés idejének.

Kép
Kép
márkanyuka

Hát persze, hogy 17:05-öt. Na mindegy! Érdekes, hogy eddig nem tűnt fel.

Kép
Kép
márkanyuka

márkanyuka, nekem is csak úgy jó, hogy erre állítottam
GMT +3óra Bagdad, Kuvait, Rijád Moszkva, Szentpétervár

Kép
mona76

Sziasztok Csajszik!

Ha a JóIstenke is úgy akarja, holnap már lehet a táblát színezni. :) Kilukad az oldalam, meg izgulok is.

Most értem vissza az orvostól! :cry:
Nem is tudtam sírjak vagy nevessek. Megvizsgált. Megnyugtatott, hogy a méhszáj "még" zárva van, de a veszély..........na innen úgy foltokban emlékszem vissza, mintha olyasmit beszélt volna hogy rövidebb a méhnyak egy centivel, vagy méhszáj? Már nem tudom komolyan mit mondott, nehéz szülés lesz, lehet hamarabb lesz, meg be vagyok gyulladva, meg az isten tudja miket beszélt, lényeg hogy sokat kell pihenni, vízszintesen.
Amiért mentem végül is megtudtam, méhszáj zárva. Viszont most meg próbálnék visszaemlékezni a többire hogy miket mondott.....................de nem megy :cry: Havonta akar látni.
Meg valami olyasmi dereng, hogy valamiért kicsi a helye a babának, meg lejebb van valami azért fáj a hasamalja........ :shock: :shock: :shock:
Lehet hogy holnapra észheztérek, és eszembejut minden.
Olyan érdekes volt, hogy ültem ott a széken a váróban, és mielőtt én következtem volna elkezdett a szívem dobogni, nagyon izgultam hogy mi lesz, erre föl Kiscsimbókom is elkezdett dörömbölni de valami eszeveszetten. Nevettem egy nagyot, aztán már semmi bajom nem volt :) :lol:

Márkanyuka! Majd ha másnak fog integetni vele.............. Beindult a fantázia.......:):):):) (párdon de nem bírtam kihagyni :oops: )

Times most akkor a te színed milyen?

Puszi
Ezer ölelés!
Nyusz 8)
nyuszifülû

Mon76!

Beírnád a táblázatba, hogy a Szent Imre Kórházban szeretnék szülni. És a kislányunk neve Eszterke lesz!

moni1973!

Te kihez jársz a Szent Imrében? Választottál szülésnőt is?

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Sziasztok!

Olyan érdekes ez az uh! Éppen most hallottam 2 közeli ismerőstől is, hogy végig az ellenkező nemű babát mondták nekik! Az egyiknek már a rózsaszín karszalag is meg volt írva a a szülőszobán, és mikor megszületett akkor derült, ki hogy kisfiú. de volt akinek fiút mondtak végig, és kislánya lett, persze örült, mert egy kisfia volt már!

De érdekes, hogy közel egyenlő az arány, mert elvileg a fiúknak többnek kéne lenni!:)

Judit
mamiblue

bkrisztike, ez nagyon szép név, ha lányunk lenne, ő is Eszter lenne :D
Kép

Kép
mona76

Krisztike: én az Urbán Márta doktornőhöz járok. Szülésznőt még nem választottam, de az is lehet, hogy nem is fogok, illetve nem tervezem. Hallottam egy szülésznőről nagyon jókat, utána nézek a névnek ha érdekel, most sajnos nem jut eszembe.
Viszont jövőhéten csütörtökön lesz a Szent Imrében találkozó a szülésznőkkel, aféle beszélgetős délután 5-fél 7-ig. Én megyek, neked nincs kedved eljönni?
Egyébként én sok jót hallottam az "Szent Imrés" szülésznőkről, és a csecsemős nővérkékről is, remélem, hogy így is van.

Te melyik nődokihoz jársz? Itt laksz a kerületben?

Minden jót, üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

moni1973!

Hát ez tök jó! Én is az Urbán Mártához járok!A szülésznő a legjobb barátnőm anyukája Váradiné Ica! Jövőhéten csütörtökön beszélgetős délután ügyében egyeztessünk még ok? Tényleg jó lenne elmenni. Te egyedül mész vagy a pároddal? Miről lesz szó?
Én is csupa jót hallottam erről a kórházról!

Én nem a XI. kerülteben lakom, de itt dolgozom.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Szia Krisztike!

Mi csoda véletlenek, örülök, hogy te is a Mártához jársz.
Én egyedül megyek a beszélgetésre, mert a párom a gyermekünkkel lesz, meg ő egyébként sem szokott résztvenni eféle összejöveteleken, és igazából én sem szeretném...
Oké, egyeztessünk még...

Bemásolom neked, hogy mit írnak erről a találkozóról:

Minden hónapban, a második csütörtökön du. 5–1/2 7 óráig

Hely: kórház F épület, I. emelet, Dr. Zellner Pál terem

A várandósok találkozása a szülésznôkkel. Kötetlen beszélgetés a szülés élményéről.

Háziasszonyok: a szülésznők

Csizmadia Istvánné (Erika),

Fantha Zsuzsa

Kecskemétiné Nyíregyházi Vera,

Nyulas Jolán

Széles Ágnes
Tóth Irén

Ujvári Bori
Vastagné Nagy Éva

Tegnap nem jutott eszembe, de itt megtaláltam, én a Nyulas Jolán szülésznőről hallottam nagyon jókat, de még nem biztos, hogy én választok szülésznőt. Bár ki tudja, lehet, hogy annyira szimpatikus lesz valamelyik, hogy megbeszélem vele a dolgot. Meglátjuk :D

Én mindenesetre örülnék ha eljönnél, én ott leszek. Szeretném megnézni a szülőszobát is, ha nem is ez alkalommal, de megbeszélni egy időpontot, hogy mikor lehet.

Te a Mártához hova jársz rendelésre? Én a magánrendelőbe járok.

Gondlkodtál már azon, hogy szülés után milyen szobában szeretnél lenni? Én gondolkodom nagyon az egy ágyason, de ha az nem sikerül, max. két ágyasba kérem magam. Ha lesz hely :lol:

Ahogy így elnézem a dátumokat, az is lehet, hogy nagyjából egyszerre leszünk bent a kórházban, bár én lehet, hogy majd előbb szülök, vagy legalábbis szeretnék...

Most mennem kell, gondolkodj a csütörtökön.

Minden jót.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Mi csoda= micsoda

bocsi :wink:

Kép
Kép
moni1973

Szép napot mindenkinek!

Itt olyan szép napsütéses napok vannak, hogy szinte folyamatosan csavargunk Sasával... :lol:

Lucas egyre jobban mororog :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?