Új privát üzeneted érkezett!

Bridget!
Én se szedtem semmit, de nekem eddig a homeós szerek nagyon bejöttek!!!!! Szóval hajrá! :D

Mir-Mur!
Hogy állsz doki ügyileg? :D

majamamma
Én tudnom még ajánlani Kia dokit. Érdemes nála is rákérdezni!!!!Nagyon alapos és figyelmes orvos!

Eszter
Kép
Kép
vok

Kedves Zsuzsi és Vok!

Köszönöm az érdeklődést! Végül úgy döntöttem, hogy nem a Péterfybe megyek, hanem az I-es Klinikára. Oda jártam korábban is, és ott ismerek egy kedves,megbízható, lelkiismeretes dokit. Ott is biztosított az Eda, és a kórházról is csak jókat hallottam. Közeli rokonaim is szültek ott, úgyhogy első kézből kaptam az infókat.

Ettől függetlenül mindenkinek köszönöm, hogy segíteni próbált! Aranyosak vagytok!

Kép
mirr-múr

Sikerült túlélni a kórházat. Egy tuti, ha nincs választott orvosod, kerüljétek a kórházat! Sajnos a koraszülött osztályt is megismertük. 39. héten született, de a sárgasága miatt levitték Szabolcsot a 3.ra, én meg maradtam a 4en. Nem alapítványi szobában voltam, de így is tökéletes volt, 2ágyas, normális szoba.
A szülés gyors volt, sajna az orvos besegített, úgyhogy még arra sem volt idő, hogy az ágyat összerakják, nemhogy az edára. Pedig ez volt az egyik indok, hogy ide jöttem. A másik indok, hogy közel van, jól jött, így apuci nem maradt le a szülésről. Csak a portás nézhette kicsit hülyének, hogy mit mászkál ki-be a kórházba. Délután 6 és este 10 között 3x jött be.

Kép KépKép
lorca

Majamama,
ha még aktuális, írj priviben. Szívesen elküldöm.
Ha teheted menj egyágyasba. Nagyon elkeserítő, amikor TV-t "kell" hallgatni az újszülött babának az ismerkedés első napjaiban.

Lorca, gratulálok.
rolex

sziasztok, volt valaki a múltkori kórházi előadáson? (a szülés volt a téma kiírás szerint.) naná, hogy csak másnap jutott eszembe, hogy kellett volna menni. milyen volt?

a dokim szülésznőnek Farkas Adriennt ajánlotta, ismeri valaki? konkrétan mit csinál a szülésznő, ő ugye nem vizsgálgat?
pacsuli

Hali!

Pacsuli! (egyébként nem írkálsz te az indexes fórumra is?....)
Szóval én voltam az előadáson,irgalmatlan hosszú volt,de kiveséztünk mindent,bármit kérdezhetsz :lol:
Nem nagyon tudok mit mondani róla,de tényleg kérdezz,akár priviben is,és elmondom,h mit mondtak. Az igazság,h én mindent elolvastam,amit ajánlanak a szülés témában,így nekem semmi újat nem mondtak,csak annyit,h nem muszáj a saját hálóingemet összedzsúzozni a szülés alatt,adnak kórházit,na ennek én örültem

Ja,és Farkas Adrienne-nél(így írja:D) szülök elvileg. A CTG-ket is ő csinálja,jó fej,és nagyon ápolt,és képben van,rendes,szóval minden ok. Egy barátnőm nála is szült(3 baba,mind a péterfyben),és azt mondta,ő volt neki a legjobb.
A számát is megadhatom priviben.
Remélem segítettem valamit!

Kép
babzsák

Sziasztok,

Pacsuli,
a szülésznő is vizsgál és a vajúdás nagy részében ő van ott veled. Szerintem nagyobb szerepe van, mint az orvosnak magának, pedig nekem ráadásul elég húzós szülésem volt!
Az Adrienne-el én csak a korábbi NST-k alatt találkoztam, szimpatikus, ápolt, de nekem kicsit hidegnek tűnt. Igaz egy 20 perces NST alatt nincs sok idő "összebarátkozni". Viszont a barátnőmnél ő volt a szülésznő és ő nagyon meg volt vele elégedve.
Nekem a szülés elején Kissné Scheibl Gizi segített, aztán jött a váltás és a Cser Kati lett a szülésznőm, aki rengeteget segített (16 órás vajúdás alatt volt mit) és utána is többször megnézett.
Őt is csak ajánlani tudom!

meteor

Pacsuli,
A szülésznő szerintem is legalább olyan fontos, mint a doki. Őt legalább nem csak a két lábad között kitekintve láthatod. Én mondjuk nemigazán tudtam összeismerkedni vele, alig láttam, de amig tartott a szülés, végig kedves volt (Lilla, azt hiszem) Csak mire kiderítették, hogy valójában szülök, nem pedig jóslófájásokkal szórakoztatom magam, már alig volt idő.

Kép KépKép
lorca

sziasztok,

én is Farkas Adrinál szültem és nagyon meg voltunk vele elégedve. Végig velünk volt, igaz szerencsémre aznap én szültem természetes úton egyedül. Ő vizsgált a vége fele, kb a 8cm-es tágulástól, de akkor már úgysem evvel foglalkozol. Szerintem nagyon jó választás, bár még nemigen hallottam senkiről rosszat.

Kép
gyniki

Sziasztok!

Terhességem alatt a kórház,- ill. orvosválasztásban sokat segítettek a fórumokon található beszámolók, ezért úgy gondolom én is leírom tapasztalataimat, hátha ezzel most én könnyíthetem meg vki döntését.

3 hónapja (dec.27.) szültem a Péterfyben császárral. Szülész-nőgyógyászom Dr. Tarnóczi Péter, akivel nagyon meg voltam, vagyok elégedve és biztos vagyok benne, hogy a következő babámat is nála szeretném szülni.
Mi választottunk szülésznőt is, Keserű Ágit, aki egy igazi angyal! Kedves, felkészült, türelmes, segítőkész.
Mindkettőjüket bátran ajánlom, nem fogtok csalódni.

Ha kérdésetek van, írjatok bátran! :-)

Rita

Kép Büszke anyukaként bemutatom kit is hoztak világra ezek a nagyszerű emberek
spydi

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Jövő héten "megyünk" szülni a Péterfybe, szeretném, ha a feleségem egyágyas szobában tölthetné el azt a pár napot. Érdekelne, hogy érdemes-e, lehet-e előre szobát foglalni, meg jó lenne tudni, hogy milyen költségei vannak.

Két napja próbálom a szülészet irodáját elérni, de nem veszi fel senki a telefont (most öt perce, már a kórház központi telefonját sem vették fel), küldtem nekik egy faxot, hogy ugyan már hívjanak fel, de semmi. Egyszer sikerült egy növérrel beszélnem, aki miután bemutatkoztam és elkezdtem mondani, hogy mit is szeretnék, lecsapta a telefont.

És miután nem akarom, hogy jövő héten a párommal kitoljanak, nem merek "agresszívebb" megoldásokhoz nyúlni.

Valakinek van tapasztalata, ötlete?
eboy

Eboy!

A szobákat sajnos nem lehet előre lefoglalni. Ha mákotok van,akkor éppen üres lesz...Egyébként 6000Ft/éjszaka az egyágyas. Viszont ha meghallgatod a véleményem,akkor nem biztos,hogy jó döntés az egyágyas. Én úgy hallottam,hogy ha pisilni is megy a feleséged a "saját" szobájában lévő "saját" mosdójába,akkor is le kell adnia a babát az osztályon,mert nem lehet egyedül hagyni őket,ugyanis a kórház nem vállal felelősséget.Szóval kb. ugyan ott tart,mintha közös zuhis szobában lenne,mert ígyis-úgyis jönni-menni kell,csak az egyágyasban a baba miatt,egyébként meg a közösbe...

De az tényleg igaz,hogy csak a felvételnél szólhatsz,h alapítványi egyágyasba mennétek.( A 2ágyas 4000/éj..)

Remélem segítettem valamit.

Kép
babzsák

Ja!

És lehet,hogy találkozunk??? Esetleg egy kétágyasban?? :lol:

Kép
babzsák

Bármi előfordulhat. :)

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Ha jól értem, amit írsz, akkor az egyágyasban ha a mama kimegy, le kell adnia a babát, egy kétágyasban viszont addig rábízthatja a szobatársra? Külön füri, TV, stb gondolom az egyágyashoz és a kétágyashoz is jár.
eboy

Eboy,
A dokinál lehet érdeklődni, szülőszobát bmikor megnézhetitek, ha odaszól az orvos, akkor meg lehet kérdezni, ami érdekel.
A kétágyas alapítványi szerintem nem túl jó, összejöhet egy tvzős szobatárs, annál már jobb, ha a folyosó végére kell menni az enyhén huzatos wcre. Persze hacsak nem a feleséged a tévézős, mert akkor neki ok. Egyedül, pláne, ha első baba, szerintem nem jó. Nekem volt szobatárs, de azért többnyire bevittem babót, amíg zuhira mentem. Neki is volt elfoglaltsága, jobb volt így, de néha azért jó volt, hogy ránézett, amíg csak a folyosóra ugrottam ki.

Lefoglalni már csak azért sem lehet, szerintem azért jogosan, mert a végén bmikor jöhet, az adott 6 hétben. egy hónapig meg csak nem fogják fenntartani valakinek.

Kép KépKép
lorca

helló eboy,

én novemberben szültem a Péterfy-ben, először kétágyasban voltam, de nekem nagyon rossz volt, mert a másik lánynak, aki császáros volt állandóan jöttek a rokonai meg a nem tudom kikjei és feszt pofáztak. Ő alig bírt felkelni a sebbel, állandóan nyafogott, szóval én kifogtam. Én símán szültem, szerettem volna szopiztatni a kis Annát, de a rokonok állandóan stíreltek, ami nagyon kényelmetlen volt. A csajszi férje ki sem akart menni, mikor szopi volt, elég ciki. Nekünk is az első babánk volt, másodiknál nyílván nem zavart volna ennyire a dolog. Másnap szerencsére átkerültem az egyágyasba. A babát addig adtam le, amíg letusoltam, utána hoztam vissza. Szóval ebből nincsen gond. Rooming-ban voltunk, szerintem nagyon jó, mert ha pihizni akarsz bármikor átviheted a csecsemősöknek. Ha tehetitek akkor menjen a párod egyágyasba, mert te is többet velük tudsz lenni és nem zavar senki benneteket.
niki

Kép
gyniki

Eboy:
Én kétágyas fizetősbe voltam, de az utolsó két nap egyedül voltam a szobába. Azt hittem bedilizek, a kiscsajom folyton aludt nem volt kihez szólni. Nekem jobb volt, amíg ketten voltunk.
Szerintem mindkét választásnak vannak előnyei és hátrányai (a szobatársam babája, óránként evett és kakilt, és minden pelenkázáskor üvöltött – ez ment egész éjjel. De engem nem zavart, én Tv-t néztem őt meg az nem zavarta).
Azt válasszátok, ami nektek a legjobb :wink:.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Szerintem is megvannak az előnyei ennek is meg annak is, ti döntsétek el, nektek mi a legjobb.
jó babázást Eboy!

Kép
gyniki

Sziasztok, Kismamik!
Sok szülésznőt ajánlottatok egymásnak, ha tudtok, kérlek, segítsetek nekem is. Szeptemberben szülnék a Péterfyben, és olyan szülésznőt szeretnék, aki híve a gátvédelemnek (és úgy általában, a "gyöngéd születésnek"), és sokat törődik a vajúdó kismamával.
Köszönöm előre is!

Kép
Kép
irina

most jutottam csak el ide, a fórumra újra...
Az egyágyasnak és a kétágyasnak is megvan a maga előnye, ez igaz. Vannak, akiknek az egyágyassal, vannak akiknek a 2ágyassal voltak gondjai.
Én kétágyasban voltam. Nem vagyok nagy tévéző, de a híreket szerettem volna (csak szerettem volna) meghallgatni. Nem tettem, mert zavarta a szobatársamat. Az első napok egyébként is eléggé kaotikusak, érzelmileg és testileg egyaránt...hát még ha pszihológust is kell játszanod...de ha olyan szobatársat fogsz ki, aki mellett még pihenni sem tudsz (a rokonaitól pedig szoptatni), az sem egyszerű helyzet...
szóval - magány ide vagy oda - én az egyágyast remélek a 2. gyerkőcnél. mert éppúgy kifoghatsz aranyos, mint nem aranyos szobatársat. Utóbbi esetén ólomlábakon jár az idő a 4 nap alatt.
de hála az égnek csak 4 nap volt a kórház...

abalord02

Szia Eboy!

Bár már látom, többen is segítettek tapasztalataikkal, én is leírom a sajátomat.
Terhességem alatt én is kérdezgettem kinek mi a véleménye az alapítványi szobákról és mivel hallottam rosszakat a kétágyasról, mindenképpen 1 ágyasra "hajtottam". Ráadásul nekem előre meg volt határozva melyik nap menjek be (császárral szültem), így felírták, hogy milyen szobát szeretnék. Ez nem minősült foglalásnak, de ha lehet megoldják.
Mondanom sem kell, aznap reggel pont nem volt szabad egyágyas szoba, ezért betettek egy még üres kétágyasba. Mire kihoztak a műtőből, már volt szobatársam is. Azt mondták ne aggódjak, amint felszabadul szoba, átmehetek.
Szobatársam kb. 1 óra múlva csatlakozott, őt utánam műtötték. Első ránézésre szimpatikusnak tűnt és ezt később is így gondoltam, tehát maradtam.
Szerintem minden a szobatárson múlik. Ha szimpatikus, minden oké, sőt gyorsabban telik a 4 nap, ha van kivel beszélgetni. Én úgy gondolom, sok emberrel meg lehet beszélni a "játékszabályokat" és akkor nem válik "rémálommá" a bent töltött idő. Nekem szerencsém volt, egyikünk sem nyafogott, meg tudtunk beszélni mindent, a rokonokat is lekezeltük, tiszteletben tartottuk egymást.
Ha ez nem jön össze, még mindig átkérheted magad.

KépKép
spydi

hali,
teljesen igaza van spydi-nek, vagy szerencséd van és normális a szobatársad vagy átkérheted magad egyágyasba, ha van hely. Nálam a gond az volt, hogy ő császáros volt én meg nem, kicsit nyafogott és az anyukája állandóan ott volt és leste kívánságát. Hát ezt én nem bírom, plusz még a rokonok....., de tényleg ki lehet fogni.

Kép
gyniki

gyniki,

szívemből szóltál!

abalord02

irina,

szerintem van bőven választék, mindenki jó, én Farkas Adrienne-nél szültem, gátvédelmes ő is, de ha kell vágni, akkor sajnos kell. Nálunk pici volt Anna (2760g),de a kis keze a nyaka előtt volt, ezért kellett vágni. (amúgy két öltés és kibírható) Ha választasz szülésznőt, akkor ő ott lesz melletted, ha nem akkor lehet, hogy többel is találkozol. ÉN azért választottam, mert valamilyen kapcsolatot szerettem volna vele, nem egy számomra vad idegen szülésznővel akartam szülni.

Kép
gyniki

Kedves gyniki!
Köszi szépen a tanácsot! A barátnőm kisfia is úgy született, mint a lányod (kézzel előre), úgy is hívtam, hogy a kis hős baba (a méhben is feltartotta a bal kezét).
Tudom, hogy a gátmetszés nem mindig úszható meg, de nekem beszédesek a kórházi és az otthonszülés közti hatalmas eltérések a gátmetszés arányát illetően. És van kórház, ahol a többihez képest jóval kisebb a metszések aránya (csak a dokim nem ott dolgozik...). Azért bizakodó vagyok. :D
Én is szeretnék kapcsolatot kialakítani a szülésznővel, meg fogom nézni Adrienne-t, és többen ajánlották még korábban Cser Katit.
Köszi még egyszer!

Kép
Kép
irina

Szia Irina!

én természetes úton szültem, Farkas Adrienne volt a szülésznőm. Az orvosom szinte minden első szülő nőnél végez gátmetszést. még mindig jobb, mintha szakad, nem?
nekem is 2 öltés volt, és tényleg kibírható. Az első "nagydolog" elég durva, de túl lehet élni.
Én az orvosomra bíztam a gátmezszést. semmit sem éreztem belőle, és felszívódó varratot tett be, gyönyörű munkát végzett.
hallottam már olyat is, mikor gátmasszázs meg minden, mégis kellett vágni...ezt nem tudhatod előre.

abalord02

Sziasztok!

Dr. Bokor Attilát ismeri valaki, tudtok róla valami infót mondani? Nem sokat olvastam róla sehol.
tündérbogár

Irina: gátvédelem, nekem eszembe se jutott a szülés előtt. Amikor már jött kifelé a kiscsaj, mondta a doki, hogy sajnos annyira gyorsan jön, hogy nincs idő a védelemre. Soha nem beszéltünk róla, de jól esik, hogy gondoltak rá.

Szülésznő: én nem választottam, mert a korházban dolgozó ismerős azt mondta, mindegyik nagyon jó (ő is az osztályon dolgozott régebben). Nálam a Sósné S. Zsuzsanna volt bent. Nekem bejött, bár minden szobában szültek, és nem volt minden percben velem, tudta, hogy gyorsan jön a bébi nem sokáig hagyott magamra. Amikor szükségem volt rá, ott volt.
Folyamatosan tájékoztatott hol tartunk, mi fog történni és úgy kezelt, mintha ezer éve ismernénk egymást.

Tündérbogár: sajnos még nem hallottam a dokidról.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Tündérbogár,

én sem hallottam a dokidról. de a Péterfyben minden doki, ok.

abalord02

Irina,
A szülésznő lehet bármilyen segítőkész és híve a gátvédelemnek, ha a doki sietteti a szülést. Szerintem ezt érdemes megbeszélni a dokival, pl hogy áll hozzá a kézzel tágításhoz és a baba pociból való kituszkolásának. Jobb előre tisztázni. Én csak a gátvédelemről beszéltem a dokival, nem volt elég, főleg, hogy úgy váltunk el az utolsó rendelésen, hogy akkor majd a jövő héten erre visszatérünk. Azzal nem lehetett mit csinálni, hogy a kezét is előredugta, de szerintem ha békén hagy, kicsit kellemesebb lett volna a szülés és az egy hét, amit utána a kórházban töltöttem. Ha lehet a kellemes szót a szüléssel összehozni.
Szülésznőkről eddig még én sem hallottam rosszat.

Kép KépKép
lorca

Voltam a Farkas Adriennél, és ő a kívánságlistámat elolvasva azt mondta, közelebb áll az én felfogásomhoz a Cser Kata. Azóta vele is találkoztam, de ő mivel kicsit hűvösebb és tárgyilagosabb, magamtól nem jöttem volna rá, hogy közelebb áll a felfogásomhoz :))) Szimpatikus volt ő is, maradok nála egyelőre. A gátvédelmet ő csinálja, két dologra mondta a listán, hogy ez teljesen a doki kompetenciája dönteni: oxitocin a lepényszüléshez, és utána kaparás. Ezt a kettőt sem szeretném az egyéb más mesterséges dolgok mellett, csak ha tényleg muszáj. De nem rutinból. Azt mondta, hogy az infúziós kanült mindenképp bekötik a végén, és azon sóoldatot öntenek le, merthogy mindenképp kiszáradnék a végére (???), de végülis ha nagyon nem akarom, elég az üres kanül, ahhoz ragaszkodnak. Igazából ha más módon nem zargatnak mesterségesen, akkor ez legyen a legkisebb bajom.
pacsuli

Sziasztok lanyok!

En is a Peterfyben fogok szulni, az orvosom Kia doki, vele tokeletesen megvagyok elegedve, ugy gondolom, hogy az orvos, nala kezdodik :), de lehet, hogy csak elfogult vagyok, szulesznom Farkas Adrienn lesz.
A szemem miatt eleg nagy az eselye a csaszinak, mivel -8/as, es miota terhes lettem romlott is, igaz kell szakorvosi velemenyt kernem...es vinnem majd harom het mulva, ha megyek a vizsgalatra es az NST/re. Aki csaszival szult, megtenne, hogy leirna a tapasztalatait, nagyon sokat segitene! Elore is koszonom!

Eliza

Kép
elizabeth25

Pacsuli,
Szerintem az oxival sem lesz nagy probléma. Ha minden rendben megy, a szülés után röviddel jön a lepény is, nem kell a dokinak csinálni semmit. Néha rásegítenek kézzel, az ellen tiltakozhatsz. Ha gond van, akkor úgyis be kell avatkozni. Amennyiben a lepény hiányos, vagy nem válik le, az orvos muszájból kapar, különben akár el is vérezhetsz. Nem hinném, hogy lenne doki, aki bevállalná a valószínűleg nem lesz probléma, mert csak egy pici darabka maradt bent dolgot. Az infúzió nem fog zavarni, lesz jobb dolgod is. Nem szeretik, ha iszol, mert bmikor jöhet vmi gond és ha nincs bent eda, altatnak. Ha mondjuk az egész napot a szülőszobán szórakozod el, akkor pedig kell folyadék, mert tényleg kiszáradsz.
A doki látta már a listát? Hogy fogadta? Ha lesz még egy, akkor én is írni fogok egyet, most már nagyon is jól tudom, hogy mit nem szeretnék :evil:

Kép KépKép
lorca

sziasztok,

szerintem ezek olyan másodlagos dolgok, ami a szülőszobán történik majdnem, hogy nincs is uralmad a tested felett, lesz jobb dolgod is, minthogy a listádon pipálgass. Az orvosok tudják a dolgukat és szerintem hamar elfelejti az ember a fájdalmakat, mert a végeredményért mindent!!!!! Én edával szültem Adrinál és Orbán doktornál, de eszembe sem jutott, hogy megkérdőjelezzem a dolgot, hogy éppen mit csinálnak velem. Ha van egyfajt a kapcsolatod a két emberrel az nagyon jó. Pozitívan állj a dolgokhoz és abszolút ne tarts tőle, mert mindent megér a kis emberkéd,akit a karodban fogsz tartani.

Kép
gyniki

Sziasztok!
teljesen igaza van gynikinek!
én is kaptam a gyermek születése után oxitocint,hogy minél hamarabb kijöjjön a méhlepény. egyáltalán nem fájt és igazából mentem volna már pihenni egy kicsit...
a másik, hogy Zacher doki akkurátusan kikaparta a méhemet, közvetlen Pannika születése után. Ez nagyon fontos, hogy ne legyen fertőzés és minél gyorsabban regenerálódjon a szervezeted odalenn.
Szerintem a kívánságlistánál sokkal fontosabb, hogy MEGBÍZZ az orvosodban. Ha vele nem jó a kapcsolatod, írhatsz bármekkora listát.

abalord02

abalord,
ez tényleg így van, listával nem lehet szülni menni, akkor választani kellene magánklinikát, ott talán. Az elsődleges, hogy bízz a dokiban, valamilyen kontaktod legyen vele és a szülésznővel. Én úgy vettem le, hogy a kórházban nem nagyon csípik ez a fajta hozzáállást.
üdv: Niki

Kép
gyniki

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a segítséget, tegnap sikeresen megszületett a baba császárral.

A műtét előtti teendőket a Keserű Ági csinálta, utánna pedig a Farkas Zsuzsa szülésznő tartotta (tartja) kezében a dolgokat, mindketten baromira rendesek, le a kalappal előttük. De rajtuk kívül is mindenkivel pozitív a tapasztalat, talána a csecsemősök egyedül azok, akik nem olyan odaadással dolgoznak és szeretik lepattintani a gyereket (a császár miatt a feleségemnek még nincs teje és egy falat kaját nem kapott még szegény gyerek, miután ők nem adnak neki, csak vizet). :cry:

Ami a szobákat illeti, mikor bementünk egyágyas nem volt, csak kétágyas, de miután festeni akarták a szobát, a feleségemet a műtét után már nem oda tolták vissza, hanem egy háromágyasba. Baromi nagy mákunk volt, hogy délutánra megüresedett egy egyágyas, és megúsztuk azt, hogy műtött hassal kelljen elcsoszogni a világ végén levő mosdóba. Úgy tűnik nagyobb igény lenne a magasabb színvonalú kiszolgálásra.
eboy

Gratulálok eboy,

hát igen a csecsemősökkel én sem voltam annyira megelégedve, mert ha le akartam adni Annát (fürdeni mentem volna), már huzigálták a szájukat, én meg nem voltam szívbajos és mondtam, hogy a zuhanyzóba csak nem viszem be. De ez a legkevesebb, most már van egy picurkátok, megváltozik minden.
Jó egészséget és a feleségednek mielőbbi jobbulást kívánok a csaszi miatt. Legyen sok örömetek egymásban!!!!!!!!

Kép
gyniki

Eboy,

én is gratulálok! A csecsemősök tényleg nem annyira kedvesek, mint a szülésznők, de azért akad köztük kevésbé rossz...
igény lenne, csak pénz nincs...

a feleségednek a 3 vagy 4. napon lövell majd be a teje, az kemény...
császárral is ugyanúgy beindul.
a picurnak addig NINCS SZÜKSÉGE SEMMIFÉLE TÁPLÁLÉKRA, mert még tart a méhben felvet tápanyagraktár. ahogy beindul a tej, nő a tücsök igénye is.
kitartást, jó egészséget, feleségednek gyors gyógyulást, sok pihenést!

abalord02

Köszönöm a gratulációkat, úgy tűnik pár órája elkezdődött termelődni a tej, úgyhogy nem halunk már éhen. :)
eboy

Sziasztok, Lányok!
Mindenkinek köszi a hozzászólást!
Sok természetes és más szülésről való könyvet, cikket átolvasva én is úgy vélem, hogy a gátmetszésre sokszor feleslegesen kerül sor, és az orvos akarja a baba kijövetelét ilyen vagy olyan okokból sürgetni. Ha minden rendben lesz a terhességemmel, akkor nem szeretnék semmiféle gyorsítót (oxitocint) kapni, méhszájtágítgatást hagyni, csak nyugalmat, és ha gond van, NA AKKOR beavatkozást. Én egyszerűen nem tudom felfogni, miért kellene elsőszülő nőknél okvetlenül vágni, a gyerek méretétől függetlenül? Hogy van az, hogy némely kórházakban akkor mégsem kell? Nem arról szól ez, hogy az orvosnak kényelmes (és persze utána lehet arra hivatkozni, hogy a kismamának is jobb, ha előbb megszül -- hát nem jobb, az a jó, ha annyi idő alatt jön ki az a baba, amennyi idő alatt normálisan kijönne).
Sajnos a gátmetszést is, mint oly sok minden mást (felesleges császármetszések stb.) meg lehet "orvosi kompetencia" alapján magyarázni. Nekem a mutatók és a természetes szülések azonban minden másnál jobban mutatják, hogy itt bizony nem orvosi okokról van szó, nagyon is egyéni személyes döntésekről.
És ugye gátmetszés után nem a dokimnak kell házaséletet élnie, még többet szülnie és úgy általában, a testemben lennie.
Persze, hogy szakad a gát és vágják, ha a nőnek hanyatt fekve kell kitolnia, ha a babát oxitocinnal siettetik stb. Ezekről cikkek ezrei szólnak.
Én mindezt nem akarom. És azt gondolom, azért a sok pénzért, amit otthagyok, elvárhatom, hogy pár órával többet figyeljenek rám és a gátamra.
Tudom, hogy ez a szemlélet meg fog változni, de sajnos még mindig egyéni döntések következményeit kell viseljük, hosszú idő, amíg az általános gyakorlat is módosul.
Mindenkinek a legjobbakat!

Kép
Kép
irina

Hú kedves Irina,

előrebocsátom ,hogy természetesen nekem is voltak félelmeim, kételyeim a szüléssel kapcsolatban...
csak a saját tapasztalataimat tudom leírni neked, mert okoskodni nem akarok:
természetes úton szültem, összesen 12 óra alatt, a 40. hét utolsó előtti napján. Volt gátmetszésem ,és epidurális érzéstelenítésem...voltak fájásaim is a 4 cm-es tágulásig rendesen. Az EDA-t már korábban eldöntöttem, egyszerúen nem akartam megtudni, hogy mennyire fáj vagy nem az érzéstelenítés nélküli szülés. Pannika simán megszületett, volt gátmetszésem is. nos, mikor ott fekszel (nem vízszintesen,mert úgy döntik a szuper modern ágyat, hogy neked jó legyen), hidd el, semmit sem fogsz a gátmetszésből érezni és látni sem. Akkor ha a doki azt mondaná ott, hogy nem volt gátmetszésed, simán elhinnéd...később persze már nem ,de akkor már mindegy.
Hidd el, minden cikknél és statisztikánál fontosabb, hogy megbízz az orvosodban!!!ha egy kicsi kételyed is van, válts! akár az utolsó pillanatban is!
a másik, nos, :oops: a házasélettel - az első 6-8 hét kivételével - semmi, de semmi gondom, gondunk nem volt.
A köv. szülés pedig még annyira messze van, hogy a gátad 100x is beforr addig...

abalord02

Sziasztok!

Irina!
Nálam nem azért vágott a doki, hogy hamarabb kint legyen Hanna, hanem hogy egyáltalán kiférjen. A vágástól az ég világon semmi nem válzotott a házas életünkben, hanem attól, hogy nagyon sokáig tarott igy is a kitolás az egyik izomgyűrűm görcsben volt sokáig, mire Zaher doki megtalálta a bajt és itthon a párom kimasszirozta... Lehet, hogy ha jobban birom a fájdalmakat és többet sétálok nem 22 órát vajúdok, de én messiásként vártam a reggeli oxitocint, hogy hátha ettől begyorsul a dolog. Végülis oxitocin mellett még 6 órát vajúdtunk... Nem gyorsitott nekem rajta olyan nagyon.
A kikaparás meg azért kell, hogy ne maradjon bent semmi. Egy vetélés után ugyan igy csinálják... én nem akarnék egy ilyenbe belehalni...
És nem egy elsőszülőt tudok,a kit nem vágtak automatikusan a Péterfyben.
És nem biztos, hogy minden a pénzen múlik.
Én úgy gondolom, hogy igen, fontos a babának,h ogy hogy születik meg, de neked is, hogy meddig birod. Ki lehet benne rendesen fáradni, nem beszélve a kitolásról.
Általában mindenki elképzeli, hogy milyen szülése lesz, de szerintem ritka, hogy olyan is legyen.
Én egy dolgot csinálnék vissza: a burokrepesztést. Ennyivel lettem okosabb. De mindent ugyan igy csinálnék a másodiknál is.

Gyors szülést kivánok neked! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Abalord!
:D Egyetértünk! :D:D

Eszter
Kép
Kép
vok

Én azt reméltem, hogy a szülés sebessége és alakulása öröklődik valamelyest...Zacher doki jót mosolygott rajtam...bíztam ebben azért, mert anyukám 2 óra alatt (!) szült meg engem és komplikáció nélkül.nálam a második jött be, de így is nagyon szerencsés voltam (például Vok 22 órájához képest).
amit én messze elkerültem az egész terhességem alatt, az a szüléstörténetek olvasása...

egy biztos, én semmit nem szeretnék másképp a második tücsöknél. csak Zacher doki dolgozzon addig... :D

abalord02

Kedves abalord02 és vok!
Nagyon köszi a hozzászólásotokat!
Mivel még nem szültem, én nyilván teljesen másképp nézek a dolgokra. :-)
Őszintén örülök, hogy a gátatokat szépen vágták és varrták, én sajnos hallottam más történeteket is... méghozzá épp az elmúlt időszakból (pl. a legjobb barátnőm esetéről van szó).
Nem a fájdalomtól félek (na jó, egy kicsit nyilván attól is), nem azért zavar a gátmetszés, merthogy AKKOR ÉS OTT fájni fog, engem az érdekel, mit jelent ez utólag.
Tudjátok, nekem inkább az a félelmem, hogy mivel nem leszek ítélőképes helyzetben, minden az akaratomtól teljesen függetlenül történhet. Persze, elvekkel megy az ember szülni (ha azokkal megy), aztán lesz belőle valami. Tudom, mindenki az orvos iránti bizalmat említi, ami nyilván fontos. De hiába jó egy orvos a terhesgondozás alatt, ha nem tudom, miként vezet le egy szülést. Az csak ott derül ki, és nekem ez nagy lutri. A "jó nőgyógyász" fogalma pedig, ahogy észrevettem, minden nőnek egy kicsit mást jelent.
Egyébként nem annyira az orvosokban nem bízom, inkább az általános magyar egészségügyi gyakorlatban. A sok császározás és gátmetszés egyfajta mentalitásról tanúskodik, ami itthon jellemző.
Mint korábban is írtam, én elhiszem, hogy valakinek vágni kell, de érdekes módon, akinek vágtak, az utólag szinte mind úgy véli, hogy "kellett" (ezt mondja az orvosa is). Bocsánat, ezt tényleg nem bántásból mondom, de ismerem más gátmetszett nők történetét is a Tieteken kívül, és az bizony másként fest.
Még egyszer köszi mindent!

Kép
Kép
irina

Irina,

az én orvosom Zacher Pál volt. korrekt volt a terhesgondozás alatt és éppolyan volt a szülésem alatt is.
semmi nem történik a tudtod nélkül, mert végig magadnál vagy (normál szülésről beszélek). ha valamit nagyon nem akarsz, azt nem csinálják...

abalord02

Irina!
Hát, igen. Mindenről lehet jót és rosszat hallani. A vágás szerintem attól is függ, hogy a te szervezeted épp hogy reagál rá. Ha nincsen komplikációs és csak kicsit vágnak,h ogy ne repedj, akkor szerintem nagyon gyorsan és probléma mentesen gyógyul a seb.
És mivel még van egy pár heted nem traktállak mindenféle rémtörténettel.. :D:D Nagyon kiváncsi leszek,h ogy milyen lesz a szülésed és mennyi valósul meg abból, amit elterveztél.

Mesélem az enyémet:
1. Nem kérek fájdalom csillapitót
Hajnali 1kor meggondoltam magam. Akkor tartottam 8 óra 10 perces fájásoknál. :D
2. Gyors szülésem lesz
Ugye lett belőle villám 22 óra. :D:D
3. Lazán kifér belőlem a gyerek vágás nélkül.
Azzal is nehezen ment... :D

Ami viszont biztos: mindent tudni fogsz, hogy mit csinálnak veled. Nekem mindent 2x magyaráztak el. Egyszer a szülésznő, egyszer a doki.
Ha lesz második babám (szeretnék, csak néha elbizonytalanodok) akkor Kia dokinál szeretném szülni.

Zacher dokinak meg naaaagyon hálás vagyok a gyors diagnosztizálásért, amit 2 doki sajna nem annak vett, ami volt. Ő benne is megbiztam. Meg Abkarovics dokiban is (Nála szültem), de ő most külföldön van.

Eszter
Kép
Kép
vok

abalord és vok,

teljesen egyetértek veletek, a vágásról meg a többiről. Nekem két öltésem volt, mert igaz, hogy kis súllyal született Annna( 2760 g), de a kis kezét a nyaka előtt tartotta és ezért volt a pici vágás. Nem haltam bele, akkor nem is éreztem, inkább harmadnap, hogy jó lenne már kivenni, mert gyógyult a seb. Na szóval ennyi a gátsebről. A kivétel már kicsit rosszabb volt, de istenem, előtte pár nappal mégis csak szültem és nem haltam bele. Vok én is tartottam az Eda-tól, de megváltás volt az biztos. A legközelebbi gyermekeimet is ugyanígy szeretném a világra hozni.
Ja és Irina, tényleg pozitívan kell hozzáállni a szüléshez, mert az mindenkinek jó, főleg a babának. Ők minden "szenvedést' megérnek, nekem legalábbis. Amikor az edát tököltem azt mondták, hogy az oxitocin bekötése jobban fáj, mint az eda, na onnantól nem varriáltam. Imába foglaltam annak a nevét, aki beadta.

Kép
gyniki

Abalord, Vok,
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy amit nem akar, azt nem csinálják. Nálam pl a doki a gyereket elkezdte kituszkolni, én meg a kitolás helyett azzal voltam elfoglalva, hogy a kezét szedjem le magamról. Nem igazán kérdezett meg.

Gyniki,
Nálam mindkét szülésnél volt gátmetszés, és eléggé különböző volt a kettő. Az elsőnél jó ideig varrogattak és elfelejtették a fájdalomcsillapítót. Tán a doki arra gondolt, hogy az edanak van hatása, csak én nem éreztem semmit belőle. A varratkiszedés meg max kellemetlen volt és uncsi, hogy megint fel kellett mászni az asztalra.
A másodiknál gyorsan varrt, mint a gép, hallottam is csattogni azt a valamit, amivel kapcsolgatott. A varratkiszedésnél viszont majd kiugrottak a szemeim, de dokim már egyébként a szülés után is közölte, hogy elég alacsony a fájdalomküszöböm. Én arra gondolok, hogy egy sima érzéstelenítés nélküli szülés fáj, bocs, ha valaki másként gondolja. Utána pedig nem tölt el lelkesedéssel, hogy még egy varrógép is végigmegy rajtam. Amikor az ember szül és azért eléggé ki van szolgáltatva a dokinak, nagyon rosszul esnek ez ilyen odavakkantott megjegyzések.
Egy dologban messzemenőkig egyetértek: A gyerek tényleg mindent megér!

Lista: így, két szülés után azt hiszem csinálni fogok, ha lesz még egy gyerek. Már csak azért is, hogy tudjam, hogy áll a dokim bizonyos kérdésekhez, és egyáltalán ahhoz, hogy kérnek tőle valamit. Pl ne siettessen egy olyan szülést, ami 2 órával korábban kezdődött. Senki se kérte rá. Meg ha már akarja, akkor legalább szóljon előre, hogy mondhassak nemet.
Meg hátha a harmadiknál én is megtudom, milyen tényleg edával szülni :D

Kép KépKép
lorca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?