Új privát üzeneted érkezett!

Pézsé :)
A méretekről: aki lány elöttem benn volt az uh-on, annak megmérték a babát, kijött, hogy 3700 gramm. Az ultrahangos meg mondja, á nagyon pici a hasa nem lehet ekkora a gyerek, megmérem mégegyszer. Megint megmérte és akkor 3090 gramm jött ki. Szóval nagyon függ minden attól, hogy hogyan mérnek, és ezek tényleg csak tájékoztató adatok. Vaószínű, hogy ennek a lányak is akettő között van valahol a baba súlya, és persze a többi mért érték is.

wish
 
 


Wish :cry:
annyira szomorú a szitunk...., hihetetlen hogy ez lett belőle, én még max valahogy elfogadom mert van 6-7 hetem még keresni és megbarátkozni az új dokival meg korházzal, de nekede teljesen más a helyzeted...
Kép

judit
pbj12
 
 


Wish!
Épp gondoltam Rád éjjel, hogy nem jelentkeztél, csak nem lett meg a baba... Nem tudná a doki kicsit megsegiteni, hogy még szombaton felvehessenek? Vagy ezt Te nem akarnád? Kicsit megpiszkálná, lehet hogy elindulna...
És hogy indulsz most közvetlen a szülés előtt másik dokit keresni?
Elképesztő a helyzet :cry: :cry:
Pbj!
Kicsit jobb Neked, hogy keresett a dokid másik orvost.
Tényleg, hol fognak ezután dolgozni azok az orvosok, akikenk megszünik a munkahelyük? Ágytálat mosnak az elfekvőben?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 

 
 

Tényleg aggasztó ez a szülés előtti orvos-keresés. Szegény wish! :cry: Van már jelölted? A "területileg kijelölt" kórházadba mész majd?

Én csak azt nem tudom, hogy ha mégis esetleg, netán-tán, véletlenül előbb jönnének a Micik, és be kéne rohannunk egy PIC-es helyre, azt hogy lehetne megoldani? Helyileg ugye a Péterffy van előírva, de ott nincs PIC, ha meg a Klinikára esek be (gondolom ebben az esetben már beutalót sem tud íratni a dokim), akkor meg fizessek, mint a katonatiszt? Vagy írassam meg előre a beutalót, hátha?!? De rosszul hangzik...

andrea,
bocsánat, hogy kihagytalak, :oops: csak az utsó pár oldalt futottam át. Asszem PéZsét is kihagytam, de ez nem jelent semmit. Nemsoká wish úgyis dobbant, akkor majd megcsinálom újra a toplistát, jó?

zsuzsi,
gratula Olivérhez! A mozgásokkal mi is így voltunk az elején: apa kezére megnyugodott. Anyukám meg mikor kérdezte, és hogy milyen érzés, mondom, hogy ilyen kis rebbenések, mint a pillangó szárnya - erre leszólt, hogy az nem az. :x A védőnő meg a 18. héten (akkor még nem éreztem) fenyegetően kijelentette, hogy a 20. hétig meg KELL érezni. Be is paráztam kicsit. De egy hét múlva már megvolt a dolog, rá két hétre meg apának is. Úgyhogy mindenki Naggyon Okos akart lenni, de azért csak tudom, mit érzek.

anikó,
örülök, hogy ilyen jól vagy. Nemsemmi módon viselted ezt a sok nehézséget. Nagyon stramm csajszi vagy! :)

KépKép
pompomlány
 
 


Szép jó reggelt :)

Wish,Pbj nem irígyellek benneteket!!! :( :( :( :( :(
Pbj-nek mondjuk még van ideje új orvost és kórházat választani,de Te Wish :idea:
Nem lehetene azt csinálni,hogy a dokid felvesz a szülészetre pénteken,és fenntartják az ágyadat?
Lehet,hogy hülyeség :oops: :idea:

Anikó,örülök,hogy minden rendben van Nálatok,és szépen növögettek :)
Érdekes,hogy a cukrodra nem adtak semmit????

Orsi,örülök,hogy rendben vagy :lol: :lol:

Erika,mikor mész Gimeshez?

Zsuzsi,gratulálok Olivérhez:):),ezek szerint megmutatta magát a kismuki:)

Tegnap én is megjártam a dokit :)
Kérdezet,hogy hogy vagyok,görcsök,keményedések????
Én elmondtam,hogy görcseim nem igazán vannak(kopp-kopp)viszont ezek a keményedések amikor forognak,akkor jellemzőek,de nem fáj!
Néha,érzem a szeméremcsontot,mintha feszülne.
Azt mondja,akkor megnézi a méhszájat :wink:
Megnézte,és hála Istennek a méhszáj teljesen zárt :D :D (igaz,nem volt valami fájadalomatlan a vizsgálat)
Megnézte Uh-val az Édiket :) Barnusom az alsó tájékát mutogatta :lol: Ő van befordolva fejjel lefelé :) Nórikám pedig keresztbe fekszik :lol: Magzatvíz megint több,de a doki azt mondta,hogy ez az ikerség miatt van.
1200gr-ra saccolta a babákat,de majd 2 hét múlva kell mennem a klinikára,Uh-ra és méhszáj vizitre.
Nem esett szó a szülésről,de remélem Nóri marad keresztbe,és akkor esetle császárra kerülne a sor és nem hüvelyi úton való szülésre :shock:
Orsi,szerinted,ilyen esetben megcsinálják a császárt?

Tudjátok egy kicsit bevagyok tojva de valahol örülök is :oops: :shock: hogy az orvos megpendítette a 34.hetet,mert az 6 hét,ami nem olyan sok,és itt a szülés,amitől parázok egy kicsit.De öröm is,mert nemsokára szülők leszünk :wink: :D :D :D szeretném,ha még min.8 hetet bentöltenének a Drágáim a pociban :wink:

Na jó hosszút írtam,szp napot kívánok Neketek :) :) :) :)

KépKép
napszemcsi
 
 


pompomlány írta:Tha meg a Klinikára esek be (gondolom ebben az esetben már beutalót sem tud íratni a dokim), akkor meg fizessek, mint a katonatiszt? Vagy írassam meg előre a beutalót, hátha?!? D

szerintem egy PICes baba ellátása mindenképp sürgősségi esetnek minősül, tehát fizetni nem kell.
(max. a szülésért)

de lányok :D annyira nagy még a kavarc, hogy szerintem, amíg nincs meg a végleges döntés és UTASÍTÁS addig kár agyalni, mert a jövő héten lehet, hogy másképp értelmezik majd ezt a fizetős témát.

beutaló: csak a körzetibe vagy jogosult kapni! máshova nem lehet beutalni sem.
(ez alól van 1-2 kivétel)

de szerintem tényleg kár ezen gondolkozni még.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


napszemcsi írta:Nem esett szó a szülésről,de remélem Nóri marad keresztbe,és akkor esetle császárra kerülne a sor és nem hüvelyi úton való szülésre :shock:
Orsi,szerinted,ilyen esetben megcsinálják a császárt?

Tudjátok egy kicsit bevagyok tojva de valahol örülök is :oops: :shock: hogy az orvos megpendítette a 34.hetet,mert az 6 hét,ami nem olyan sok,és itt a szülés,amitől parázok egy kicsit.

ha így gondolod, akkor tuti megcsinálják... az orvosok elég könnyen császároznak ikreknél, így meg pláne. (de mirt ragaszkodsz a császárhoz? - tényleg csak zárójeles kérdés.)

mit penderített meg a dokid a 34. héttel kapcsolatban?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
Hatalmas gratula a kis kukishoz!

Wish
Tök jó, hogy ilyen szép méretű a gyermeked. Teljesen megérett arra, hogy kibújjon :D Sajnálom az ovosválasztásos dolgot. Azért én is megpróbálnám megdumálni, hogy papíron fektessenek be szombatig (igazából nem) 1 héten belül csak megjön a kedve ahhoz, hogy kijöjjön. Beszégetsz vele? Bíztatod?
Én gyermekemnek 1 hónapja mondom, hogy juli 20 és 30 között jöjjön, legyen olyan drága. Majd meglátjuk, hat-e rá :D

Napszemcsi, azért jó érzés, hogy 1 kg fölött vannak, ugye?

Képzeljétek, tegnap átválogattam 2 hatalmas zsák gyerekrucit, ami a sógornőmék lányaitól jött. Vannak benne tündéri darabok, de mondjuk a 3/4-e olyan, hogy fiúra nem tudom ráadni. Gondosan elcsomagoltam őket, mondtam a Tamásnak, hogy kell egy hugi majd, akire ezeket ráhúzhatom :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Ja azt nem írtam, :oops: 34.hétről,bocsánt már egy kicsit előbbre járt a gondolatom :lol:
Ha 34-re jönnek,akkor már nincs olyan nagy gáz :?: :!:
Mondjuk én ebben azért nem értek egyett,mert a szemük még nem az igazi,de reméljük a legjobbakat,hogy min.8 hetet még benn lesznek:)
Hüvelyi szülésnél nem a fájdalom riszat vissza,mert az elmúlik és azt mondják,hogy az ember nem is emlékszik később rá :wink: csak a babákat féltem,hiszen olyan sokat vártunk rájuk,és a szülésnál nehogy valamilyen komplikáció lépjen fel.
Habár,a lehet,hogy a császárnál is vannak,lehetnek komplikációk :shock: :?:

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi írta:Ha 34-re jönnek,akkor már nincs olyan nagy gáz :?: :!:

Habár,a lehet,hogy a császárnál is vannak,lehetnek komplikációk :shock: :?:

erre írtam, hogy ca. 30-32. hét nálam a tapasztalati vízválasztó...
a 34. hét meg teljesen OK már, nem 1 korababát tudok, aki semmiféle légzéstámogatásra nem szorult, és ennyi időre született.
Sokat számít egy koraszülésnél, hogy mennyire zajlik hirtelen, hogy van-e idő a tüdőérlelő hatásának megvárására (min. 24 óra, de jobb a 48)... stb.

komplikáció: mindkettőnél lehet. (a hüvelyi akkor fáj, a csaszi meg után 1 hétig :lol:)
az álláspontod megértem, én is azt hiszem a lelkem mélyén így éreztem, és 100%ban biztos vagyok benne, hogy Máté ezért volt faros.
(Lili pl. már 4-6 hete fejvégű... vele már átértékeltem ezt a biztonság dologt ill. a fiúk olyan 1 éves kora körül is már úgy gondoltam, hogy nem biztos, hogy jó volt, hogy megmaradt ez a félelmem végig)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :D
Már tegnap is felakartam rakni a cimet,csak nem találtam :oops: !
Hátha találsz itt is jo dolgokat meg persze mindenki akit érdekel!
http://www.vatera.hu/
Annyira csak jot akartam irni magamrol tegnap,hogy azt már meg sem emlitettem,hogy ez a folyás már eszméletlen és a keményedések sem maradnak ám el!A kupokat már elhasználtam minden eredmény negativ azt mondta az orvos hogy ez normális :? csak amikor megindul akkor kezem lábam remeg,hogy na akkor ez most mi a franc?! :shock:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Köszi Orsi :) akkor nem vagyok egyedül a félelmeimmel :lol: :lol: :lol: :lol: Nem magától a szüléstől félek,hanem a babákat féltem,de a doki jó szakember és biztosan tudja hogy mi a dolga:)
Biztosan így van,hogy a normál szülés akkor és fáj,és a császár hosszab ideig 8) de a fene bánja,csak rendben legyenek a babák!!!
Éppen most beszéltem egy szülésznő ismerősömmel és Ő is azt mondta,hogy a tüdőérlelőnek kell min.48 óra,hogy kifejtse a hatását,de ha 34.hétre jönnek akkor itt lesznek és mi nagyon boldogok leszünk!:):):)
Mindent megteszek,ami tőlen telik,de hát a természetet nem befolyásolhatjuk!

Mostmár felkelek a géptől,mert má a fenekem fáj!
15 éves osztálytalit szervezek,és most írtam egy kör e-mailt az idóponttal és a hellyel kapcsolatban :wink: Egy hónap múlva talizunk,amit már nagyon várok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anikó,nem lehet,hogy hüvelyváladék ami folyik a megövekedett hormonszinttől???

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok lányok!

A segítségeteket szeretném kérni. Mi is a Kaáliba jártunk, az első inszem sikeres lett.
A kérdésem a következő lenne: meddig kell a Duphastont és a folsavat szedni, mert a dokimat elfelejtettem megkérdezni az utolsó találkozáskor. Előre is köszi a választ!

Mazsola
Kép
mazsola78
 
 


mazsola78 írta:meddig kell a Duphastont és a folsavat szedni, mert a dokimat elfelejtettem megkérdezni az utolsó találkozáskor. Előre is köszi a választ!

duphastont a 12. hétig, után fokozatosan (mondjuk 2 naponta 1 szemmel) kell leállni vele.
Folsav akár végig is mehet, az első 12 hétben van nagyobb jelentősége.

Gratula a babához!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm lányok a megnyuktató szavakat. Én mindig is gyomros voltam és ha most azt a baba feljebb nyomja, mindenki elképzelheti. :oops: :wink:

Wish: Elképesztő, hogy ilyen helyzetbe kell hozni egy kismamát, aki élete talán legszebb napját várja.

Pompi: Semmi baj.

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Mazsola: Gratulálok!!

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Mazsola!
Gratulálok, boldog babavárást kivánok! Jó példával jársz a többi 1. inszemre váró előtt, megmutatva, hoyg igenis sikerülhet! :D
A folsavat végig szedd, illetve majd a gondozó orvosod megmondja, ha más is(pl.vas) kell mellé. Duphit leirta Orsi.
Napszemcsi!
Örülök hogy odabent minden rendben van!
Szerintem ha az egyik baba keresztbe van, akkor élből megy a császár.
Neked nem nézik meg minden alkalommal a méhszáj állapotát? :shock:
Pompi!
Te nem vagy valami szerencsés az egészségügyi személyzetet illetően. :? Viszont a rebbenés az már az volt! Anyukádnak biztos más volt az első érzése anno.
Orsi!
Én ugy tudom, hogy akörzeti doki irhat beutalót más, nem területi kórházba is, de meg kell indokolnia, hogy miért oda küldi a beteget (pl. hogy ott már szült 2 gyereket, vagy kezelték, az elég jó indok). De: azt a kórház csak akkor veheti fel a beteget, ha az nincs a területileg illetékesek kárára. Vagyis ha teltház van, akkor nem kell fogadniuk.
Egyébként én már eldöntöttem, ha minden kötél szakad, át fogok jelentkezni és akkor máris körzeti beteg leszek.

Mindig elfelejtem (milyen az ember), de már kb 4 napja nem viszketek, és a kiütések is elmultak, végül nem kentem rá a fenistilt.
+: ma betöltöttem a 28.hetet!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Szerintem ha az egyik baba keresztbe van, akkor élből megy a császár.
Neked nem nézik meg minden alkalommal a méhszáj állapotát? :shock:

Mindig elfelejtem (milyen az ember), de már kb 4 napja nem viszketek, és a kiütések is elmultak, végül nem kentem rá a fenistilt.

nagyon orvosfüggő ikreknél, hogy kinél mi automatikusan császár. pl. az én dokimnál annyi lett volna a lényeg, hogy "A" baba fejvégű legyen, a többi nem számít, mert utána "B"t már lehet forgatni.
de van olyan orvos, akinek csupán az, hogy ikrek indok a császárra.

a méhszájat tök sok orvos nem nézi mindig... pl. a vp-i dokim sem, csak én mindig szólok, hogy nézze meg. azt mondta, nem szokták, csak a 28. héten meg után a 34.en.

örülök, hogy a viszketésed elmúlt, és grat. a 28. héthez :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, köszi a segítséget babakelengye ügyben! Képzeljétek, néhány napja alig alszom, két-három óránként felébredek, és nagyon nehezen tudok visszaaludni. Ráadásul akármikor fordulok egyet, annyira bekeményedik a hasam, hogy arra is felébredek! Szerintetek ez már így marad az elkövetkező 57 napra? Ti hogy bírtátok a végét?

Pompi,
nagyon jó a lista, tök jó, hogy összeírtad! Fura, hogy elvileg már a harmadik vagyok, de még az is lehet, hogy ti néhányan ikresek beelőztök!:-)

Andrea, Kiscsillag,
gratula a jó eredményekhez!

Zsú,
szép nevet kapott a kislányod!

Erika,
szép lett a vonalzód! Egyelőre úgy látom, elég unisex színt választottál! Fiúra vagy lányra számítotok?

Orsi,
nem tett rám túl jó benyomást az orvosod…

Anikó,
mindennel elkészültetek már? Hány napod is van a császárig?

Zsuzsi,
tudtad előre, igaz?! Nagyon nagy gratula Olivérhez! Örülök, hogy bejött, amit szerettél volna!

Pézsé,
tényleg ne aggódj a méreteken, nekem is állandóan mondják, hogy mekkora!

Wish, Judit,
hát ti aztán jól megszívjátok ezt a kórház-dolgot! Ez akkora gáz egyébként, hogy minden ennyire bizonytalan! Egyébként szerintem még az Eü. Min.-ban se tudják, hogy hogy lesz holnap!

Napszemcsi,
szép súlyúak a babáid! Akkor lehet, hogy te is beelőzöl a szülési listán! Biztos, hogy eljutsz arra az osztálytalira?:-)

Mazsola,
gratulálok én is!

Melcsi,
neked meg a 28. héthez gratula! Emlékszem, én is hogy vártam! Most a 34. héttel vagyok így!
20140901102739
 
 


Sziasztok

Napszemcsi
tegnap voltam a Gimes dokinál délután!
Te mikor voltál?

Orsi
én tegnap beszéltem a dokimmal (klinikás)
és ő mondta hogy majd ír egy szép levelet a körzetimnek hogy megírja a beutalót a klinikára és akkor a szülésért nem kellessz fizetnem (mert hogy a klinikai orvosok betegeinek 80%-a nem körzeti)

ja és még azt is mondta hogy terheseknek nem kell napidíjat sem fizetnie

De hát őszig még nagyon sok minden változhat sajnos, addig még bármit kitalálhatnak!

Zsuzsi
nagy nagy gratula Olivérhez!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok :)

Köszi az együttérzést, hát nem könnyű most, de majd lesz valahogy :). Holnap megyek CTG-re, akkor fogok beszélni a dokimmal, hogy mik a lehetőségek.
A papíron befektetnek, talán a legjobb megoldás, de persze nem csak én vagyok így egyedül, és gondolom aki 1-re, 2-ra van kiírva, azokk nagyobb sanszuk van erre, mert nincs túl sok ágyuk sajnos, és nekem még simán lehet két hét is a szülésig.
Azt semmiképpen sem szeretném, hogy emiatt megindítsák a szülést.
Holnap pontot akarok teni az ügy végére valahogy, hogy ne lógjak túl sokáig a levegőben és legkésöbb hétfőn már az új dokimmal akarok találkozni, ha sehogy nem megoldható, hogy a réginél maradjak. Ami ugye elég valószínűtlen, mert pont a jövő héten szabin lett volna, meg amúgy sem valószínű, hogy pár nap alatt köt szerződést egy másik kórházzal.
A leggázosabb az, ha vasárnap szülök meg, mert akkor tényleg marad az ügyeletes orvos valahol. Ez is mekkor a marhaság, hogy legalább erre figyeltek volna, hogy ne hétvégén kelljen új orvos után rohangálni. Értem én hogy április 1. a zárónap, de képtelenség így az agész.
No mindegy, Balázzsal megbeszéltem, hogy vagy szombatig megszületik, vagy kivárja a terminust. Ahogy neki kényelmesebb:)

Ja, a területi kórházam a jelenleg még nem létező Állami Egészségügyi Központ. Mivel nem létezik oda nem mehetek, de ha nem a területibe megyek, akkor meg elvileg fizetnem kell az ellátásáért ?!

wish
 
 


Erika,mikor?
Én is 17 órára volt időpontom,de olyan 17:45-re jutottam be hozzá.
Fekete felső volt rajtam,és farmer+ a férjecském az oldlalomon :D :D :D :D :D :D :D
Erika a napidíj az a 600Ft?

Melcsi,eddig a doki minden alakommal nézte a méhszájat,taln csak a 12.héten nem :wink: Nem kellett hozzá sűrűn járni,hála az égnek,de most valószínű 2 hetente sorkerül a vizitre :wink: aminek én egy kicsit örülök is,mert tudom,hogy mi a helyzet és ez megnyugtató számomra :wink:

Hajni,arra az osztálytalira szeretnék elmenni,akkor pont a32.hétben leszünk,és akkor azért még ne bújjanak ki :wink: :!: meghagynám Neked az elsőbbséget arra az időpontra,és Anikónak.:)

Mazsola,gartulálok a kikcsikédhez :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok

Napszemcsi
nekem 16.15-re volt időpontom, én 17.00-kor már nem voltam ott.
600Ft? napidíj?????? nekem tegnap azt mondta hogy terheseknek nem kell napidíjat fizetni!

majd este még jövök, de Ákos nem bír magával, útálja ha a gép előtt ülök!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Melcsi :D
Betöltött 28 hetedhez szeretettel gratulálok :D Ez már jól hangzik :D

Napszemcsi :D
Azt hiszem ikerbabákkal én is a császárra szavaznék.
Vagány vagy, hogy találkozót szervezel a 32. hétre :D fő az otpimizmus :D

Wish
EZ az egész már-már tragikomikus. Fejetlenség a köbön :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


Hihi, gondoltam egyet és elkezdtem telefonálni, OEP és társainak.
Előadtam, hogy megszünik a kórházam, a területi még nem létezik ilyenkor mi van, hova menjek, hanem akarok fizetni az ellátásért. Kb. köpni-nyelni nem tudtak a kérdésre, bár meg kell mondjam, hogy nagyon segítőkészek voltak.
Még van két telefonszámom, ahova továbbküldtek, de őket csak holnap tudom már fárasztani a témában.

Mondjuk Balázs, rendesen masszírozza már egy órája a méhszájamat, úgyhogy lehet, hogy van remény a szombatra :)

wish
 
 


Erika akkor elkerültük egymást :( de sebaj még összefuthatunk a klinikán vagy a magánban :wink:
Én is azt kérdeztem,hogy a 600Ft a napidij,mert én sem tudom,csak valaki írta múltkor,hogy ha változna a rende akkor 300+600Ft kellene fizetni naponta+ valami ellátási díj(kaja).

Wish,tuti jólcsinálod,hogy telcsizgetsz :wink: hogy most mi lesz Veletek,kihez fordulhatsz!
Nekem egyetlen bajom van ezzel,hogy az OEP sincs tisztában ezekkel a dolgokkal,mert odafenn kitalálnak valamit,de a megvalósításhoz nem 1-2 napra lenne szükség,hanem szép fokozatosságra,mondjuk 30-40napra.Szerintem akkor betudnák tartani,hogy nem vesznek fel új pácienseket :idea: :!:

KépKép
napszemcsi
 
 


Sziasztok!
Köszönöm lányok a gratulációkat és a gyors választ is. :D

Mindenkinek további jó babavárást és sok egészséget kívánok!

Kép

Mazsola
Kép
mazsola78
 
 


Hajni

nekem mindegy lett volna, hogy mi lesz, csak már az első pillanattól kezdve fiút éreztem. szóval nem tudtam, csak éreztem :wink:

Melcsi

miért furcsa a "Lelki köldökzsinór" könyv? Most vadászok rá könyvesboltokban, remélem nem lesz csalódás.

Anikó

nekem is nagyon erős folyásom van és nagyon meg szoktam ijedni, főleg, amikor szinte érzem, hgoy folyik, s megijedek persze nagyon, hogy nem vér jön-e.

Lányok,

a mélyen tapadó lepénnyel szerintetek is nagy a valószínűsége, hogy császár lesz? Tegnap a 4D-s doki is ezt mondt,a meg a saját dokim is. Ezt még tetézi, hogy öreg vagyok, első szülés, lombik, amik persze önmagukban nem indokolják a császárt, de a dokik szerint ez a sok tényező igencsak valószínűsíti.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Lányok,

a mélyen tapadó lepénnyel szerintetek is nagy a valószínűsége, hogy császár lesz? Tegnap a 4D-s doki is ezt mondt,a meg a saját dokim is. Ezt még tetézi, hogy öreg vagyok, első szülés, lombik, amik persze önmagukban nem indokolják a császárt, de a dokik szerint ez a sok tényező igencsak valószínűsíti.

ez szerintem még nagyon a jövő zenéje, a lepény simán feljebb húzódhat, fontos, hogy mennyire tapad mélyen és mennyire kényszeríti hogy közel maradjon a belső méhszájhoz.

Ha a belső méhszájhoz nagyon közel van, vagy rálóg, akkor az tényleg automatikus császár, mert a tágulás során súlyos következményeket okozhat.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Ha nem nézik meg a méhszájat, akkor simán el is vetélhet valaki, ha korán kinyilik és nem fedezik fel :shock: Mivel kinyilhat akár a 16.hét körül is, nem kell kivárni a 28.hetet. A sógornőmnek 2 gyereknél is igy volt, már félidőtől méhszájvarrás, tégla az ágy lába alá lábvégnél, és kórház. Igaz, ez 19, ill. 16 évvel ezelőtt, de biztos van aki manapság is igy jár.
Zsuzsi!
Megbánni semmiképp nem fogod, érdekes könyv nagyon, és annak, aki hisz benne, fontos dolgok juthatnak a tudatába. Nekem az a bajom, hogy általában nem hiszek ilyen mély lelki és gondolati tényezőkben, amikről ez a könyv beszámol. Nem tudom, mennyire lehet a magzatot befolyásolni. De lehet hogy nagyon, annak aki hisz benne. Számomra a kézzelfogható élet a születéssel kezdődik, és én abban hiszek, hogy attól a pillanattól lehet a kapcsolatot komolyan és mélyen kiépiteni, és nem hónapokkal előbb. De hangsulyozom, hogy ez az én véleményem, nem mindenki gondolja igy.
Egyébként ha nincs a könyvesboltban, meg is tudod rendelni (legalábbis itt Érden teljesitenek ilyen extra kivánságokat).
Wish!
Hát nem tudom mit kivánjak Neked.Azt amit Te szeretnél! De hátha kiváncsi lesz esetleg szombatra :wink: Ez olyan bunjee-jumping-féle mélybevetődés most hirtelen :shock:
Emma!
Napszemcsinek igaza van, hogy bátran tervez a 32. hétre! Nehogy már olyan korán ki akarjanak bujni! Biztos várnak még ugy a 38.hét körülig.

Holnap én is osztálytalálkozóra megyek. Kiváncsi vagyok, van-e még olyan merész vállalkozó, akinek ilyen kicsi gyereke vagy pocaklakója van 40 évesen :lol: az osztálytársaim közül.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Ha nem nézik meg a méhszájat, akkor simán el is vetélhet valaki, ha korán kinyilik és nem fedezik fel :shock: Mivel kinyilhat akár a 16.hét körül is, nem kell kivárni a 28.hetet. A sógornőmnek 2 gyereknél is igy volt, már félidőtől méhszájvarrás, tégla az ágy lába alá lábvégnél, és kórház. Igaz, ez 19, ill. 16 évvel ezelőtt, de biztos van aki manapság is igy jár.

persze, én is tudom.
csak arra írtam, hogy most sem ritka gyakorlat ez, mert elég sok kismamától hallottam erről.
és igen, ma is varrnak és van aki nagyon korán kinyílik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi

akkor ez a könyv épp nekem való :D
én most is folyamatosan kapcsolatban vagyok Olivérrel, tudatalatti szinten :D

Orsi

hát igen, sajnos közel van. de hát a 28. hétig sok minden történhet, fel is fog addig még húzódni :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Wish
Borzasztó ez a helyzet!! :( A védőnő tegnap volt Nálam és Ő is mondta, hogy van most ilyen kismamija aki a szombat vasárnapon izgul. :( A legjobbakat!!! Várlak CTG után, hogy mit tudtál meg!!!!

Azt is mondta még, hogy a vizsgáló a nőgyógyászat és a Uh, na meg a terhesgondozás megmarad. Ez így elég érdekes!! Szerintetek mi az igaz?? Nagyon jó lenne ha tényleg legalább ezek megmaradnának, de a János kórház nem fog Minket átvenni, nem bír ennyi kismamát!!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Zsuzsi! :D
Nekem a 25-ik héten mondták elöször hogy a lepény szépen felhuzodott!Addig az istenért nem mozdult!
Szépen elfog onnan távolodni!

Melcsi! :D
Gratulálok a 28-ik héthez!!!!! Kép
Jo bulizást a talira!

Wish! :D
Nagyon sajnálom ezt a helyzetet!
Nekem is naprol napra más a helyzetem azért nem is merem elkiabálni,két héten belül már volt legalább négy variácio mi is lesz vagy legyen! :shock: Most a legutolso az hogy lehet a Shöpfibe szülni de ki tudja mire megyek majd megint a dokihoz?!! :evil:

Napszemcsi! :D
Azért nem kaptam inzulint mert nem emelkedett a cukrom de lejjebb sem ment!És igy a diétával maradhat a végéig!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Sziasztok :)

Anikó,örülök,hogy a diétéd beválik,és így kordában tudod tartani a cukorkádat :wink: valamennyire!
Mindíg megakaromTőled kérdezni,hogy ezeket a mosolygós arcokat honnan veszed le?
Olyan arik! :lol: :lol: :lol: :lol:


Melcsi,jó szórakozást kívánok a talira :wink: :lol: :D


Kiscsillag,én a helyedben biztosan váltanék kórházat,mert Te még ugyi az első trimeszterben vagy,igaz nemsokára kezdődik a 2.trimeszter de terhességed nagyobb része hátra van még,amikor is jönnek a nagyobb vizsgálatok,és a bizonytalanság nem olyan jó dolog szerintem!
Ha nincsen elképzelésed,hogy kihez is menj,akkor szerintem kérd ki a Kaális orvosod véleményét,hogy Ő kit ajáln :wink:
Én is annó megkérdeztem Krizsa doktort,hogy Ő kit ajállana+ Zsebi is segített a válsztásban.
Fontos szempont volt,hogy P.I.C.-es kórházba szüljek,ha a babák korábban jönnének,és az orvos képzettsége sem elhanyagolható!
Krizsa doktor azt mondta,hogy 5 orvos van akire a feleségét bízná,és az én dokim is benne van!
Nekem ez megnyugtató volt!
Gondold át a dolgot! :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


Kiscsillag!
Egyetértek Napszemcsivel! És a döntés az én esetbemben maxinális elégedettség volt mind a kórház mind a doki részéről. Ikreket CSAK olyankórházban szülnék ahol van PIc!!!!!!!!!! Számomra ez elsőrendű volt. A doki meg nem volt pénzéhesagyon kedves volt és mindig számíthattam rá.l

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kiscsillag
Jó nehéz ez a kérdés neked is.
Én pl. nem tudom elképzelni, hogy most átmenjek máshoz (pedig van 4 hónapom), hiszen évek óta vagyok a dokimnál, megműtött az endóval, csinált nekem 5 inszemet, havi 2x-3x találkoztunk, olyan nekem, mint vmi jó ismerős. Csak úgy tudom elképzelni a szülésemet, hogy ő van ott. Persze még rákényszeríthetnek a körülmények.

Képzeljétek, ma van a kisfiam névnapja :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma,
boldog névnapot Zalánnak! :D Mindig gondoltam rátok, mikor ránéztem a naptárra.

napszemcsi,
én is kezdek aggódni a császár vagy hüvelyi témán, és nekem is mindig az jön ki, hogy a fájdalom nem érdekel, de a hüvelyinél ott van a köldökzsinór meg az oxigénhiány réme - úgyhogy már egyáltalán nem bánnám a császárt sem.
Nekem azt mondták, hogy a fej+haránt azért még nem indokolja 100 %-ban a csaszit, mert ha kijön az első baba, a másik utána befordulhat magától. Mondjuk a beforgatásról úgy hallottam, hogy azt már nem csinálják.

hajni,
én sem szeretnélek beelőzni! 8) Csak tedd a dógod. nekünk kell még az az idő... :)

zsuzsi,
miért nem nézel bele egy könyvtárban abba a könyvbe? Korábban már szóba került, és hát én sem voltam mellette. Én elég lelkizős vagyok, a pszichodráma pl. nagyon bejött, de szerintem egy ilyen típusú "kapcsolatba", ahol azért még nem olyan egyértelműek a másik reakciói, nagyon könnyű belemagyarázni bármit. Én pl. ott hagytam abba, mikor a mesélő szerint a baba "kiválasztotta" magának a saját nevét.
De persze lehet, hogy Te másképp érzel majd ezzel kapcs.ban, ez csak az én véleményem.

Furcsállom ezt a méhszáj-nem-megnézés dolgot. Hát nem ez lenne az első, a legfontosabb? Nekem a dokim mindig automatice megnézi és még soha nem fájt.

wish,
nagyon drukkolok neked, hogy jó helyre kerülj!

KépKép
pompomlány
 
 


Emma! Szívemből szóltál! Hülyén hangzik, de nekem "hiányzik" az életemből, h mindig mentem a pocakmustrára! Meg is bolondultam volna, ha valaki arra kényszerít, h ne nála szüljek, mikor az egész terhesség alatt mindig ő nyugtatott meg... Wish, nagyon sajnálom... Hátha előbújik ma v holnap Balázs...

Melcsi! Jó találkozást!

Zsuzsi! A kórházban együtt feküdtem egy 38 hetes terhes csajszival, akinek a méhlepénye egész terhesség alatt rálógott a méhszájra. Már a 20. héten be akarták fektetni, csak nem ment, mert volt otthon egy kisfia. Viszont a végén abban az egy hétben míg bent volt, teljesen felhúzodott a méhszájról!
Zsuzsi, Te boszorkány vagy!!! :lol: :lol: :lol: Minek Neked 4D?! Tudod Te anélkül is mi van a babád lába között! Gratulálok Olivérhez, nagyon boldog lehetsz...

dkata
 
 


kata, sziasztok!

Nálatok mi újság? Alvás, szopi hogy megy? Sikerült már megszokni az új életvitelt?

KépKép
pompomlány
 
 


Alvás oké, csak nagyon hasfájós... szegénykém. Annyira sír és nem tudok vele semmit kezdeni...

dkata
 
 


Kata,

köszi a gratulációt, nagyon boldog vagyok, meg a párom is, aki csak fiút akart.
azt is tudom, hogy fel fog húzodni a lepény, ezen se aggódok (minden csak hozzáállás kérdése), úgyhogy nem tuti itt még a császár sem.

Bálint nagyot nőtt már? hogy telik az idő, már 5 hetes.

Lányok,

Manóról nem tudtok véletlenül valamit?

Pompi,

akkor nekem bele se kell néznem a könyvbe, tudom, hogy tetszeni fog. ebben én is biztos vagyok, hogy a nevét ő választja magának, meg a szüleit is.
amúgy a méhzsájat nekem se nézte volna mega doki, ha konkrétan nem mondom neki.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Jaj lányok bocsánat így előre is hogy most csak magamról írok, de kicsit megilyesztettek ma a dokinál...

először is köszönöm a távdrukkokat és növesztőerőket, mert sikerrel járt :lol: , Boti feltornázta magát 1570 re Áron pedig1750 tehát már nem nincs 30% különbség közöttük:))))

De hétfőre kérnék még nagyon sok drukkot mert Sote I re be kell mennem csommagal, mert ma Boti áramlásvizsgákata nem lett valami jó és hétfőn megint mge kell nézetni, ha nem lesz jó akkor sajnos császár.... ami még korai lenne mert most csak a 30héten vagyok...
Ezt mind az új dokival kell megbeszélnem telefonon akit nem is ismerek, mert ma próbáltuk a még 2 napig saját dokimmal felhívni, de nem sikerült... és azért a Sote I mert ott a legjobb a koraszülött osztály. Kérlek titeket drukkoljatok, hogy még bent lehessen tartani Őket, mert a 30 hét az még nagyon korai...:(((((

Kép

Judit
pbj12
 
 


Pbj! nagyon szorítok nektek! A Sote-n a legjobb kezekben lesztek, nekem ott csinálták a méhnyak műtétemet, nagyon profik, vigyázni fognak rátok! Többen voltunk bent szülés előtt, arra gondolj, ha már ott vagy, a legjobb helyen vagy, késlekedés és időveszteség nélkül a legjobbat kapják a babák. Még egyszer: sok-sok erőt, beszélgess a Babákkal, nekem Bálintnál bevált, bent maradt, amíg kellett. És ne idegeskedj, minden rendben kesz!

dkata
 
 


Judit :)
Én nagyon, de nagyon drukkolok, hogy Manók még maradjanak bent a pocakban!!!!!!! Vigyázz Magadra!!!! Reméljük nem lesz semmi baj!!!!! Drukk-drukk-drukk-drukk-drukk-drukk-drukk

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Sziasztok :)

Judit :)
Nagyon drukkolok értetek. Remélem minden rendben lesz és még pár hétig bennmaradhatnak a lurkók.

Kiscsillag :)
Szerintem is keres másik dokit, ha a drnő nem olyan kórházba megy, ahol van jó koraszülött ellátás. Ahogy hallottam, többniyre már mindegyik doki tudja, hogy melyik kórházba megy nagy valószínűséggel.

Nekem sajnos ma a terhesgondozáson kiderült, hogy magas a vérnyomásom és ödémáim is vannak, úgyhogy befektettek a kórházba megfigyelésre, nincs mese így kell kivánom a szülést...
Többet nem is írnék erről...

wish
 
 


Wish! Minden jót és sok sikert Neked és Balázsnak a Nagy Találkozáshoz! Várom az sms-t!!!!!

dkata
 
 


Judit,nagyon izgulok értetek!
Vigyázz magatokra,remélem nem lesz ebből a császárból semmi,mert jó lesz az eredményetek!


Pomi,nekem is ezek a félelmeim,amik Neked :shock: ahogyan tegnap is írtam,olyan régen vártuk Őket.
Eddig(kopp-kopp) az AFP-s idegeskdésen kívül nem volt semmi gondom,nehogy a szülésnél legyen velük valami baj :shock:
Beszéltem Zsebivel ebben a témában,és nagyon megnyugtatott,hogy a doki nem nagyon kockáztat!


Kata,teszel fel majd új képeket Bálintról :D hogy gyönyörködhessünk benne?! :wink: :) :wink: :) :wink: :)
Szegénykém, :( biztos rossz lehet,hogy nem tudsz neki segíteni,ha fáj a pocija :( :?
Gyerekek,én biztos ott fogok bőgni a babáim mellett,ha ilyen lesz!
Nincs is rosszabb,amikor tehetelen az ember :idea:

Pocakosok,Ti nem szokatatok álmodni a babával(kal)?
Én,most 2x is álmodtam Velük,igaz,mindíg csak egy babát látok.
Tegnap éjjel szoptattam,és nagyon szépen evett a kicsike,előtte,meg apával voltuk a babaosztályon,és a kezembe adták az egyik babát :)
Nagyon sírt,arra emlékszem.

KépKép
napszemcsi
 
 


Wish,minden jót kívánok :wink: könnyű és gyors szülést főként!
Remélem Balázs már nem várat sokat magára :wink: :wink: :wink:
Katától várjuk a híreket felőletek :lol:

KépKép
napszemcsi
 
 


Nagyon köszönöm a drukkokat, már én is nyomom nekik vénásan a drukkokat :lol:

Wish-el ma találkoztam a terhesgondozón, nagyon muris volt adamentem hozzá hogy Te vagy Wish, mert én Pbj 12 :oops: :oops: hát nagyon vicces volt :lol:

Kép

judit
pbj12
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: