Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Andi! Örülök, hogy leírtad a véleményedet, én nem tudtam volna ilyen jól leírni.

Nem akarok bántó lenni, remélem úgy olvassátok a szavaimat.

Végigjártam nagyfiammal a teljes terhesgondozást a Margitban. Kisfiammal a csonkát. Még mindig fenntartom, hogy fölöslegesnek tartottam. Ugyanis a területi védőnőhöz is el kellett menni. Ez nem a két intézmény hibája ,ez a rendszeré. Ki kellett volna mondani, hogy itt és itt lesz a terhesgondozás és máshoz ne kelljen járni. tudom, hogy semmi sem kötelező, de bizonyára a területi védőnőnek sem jó, ha nem tud egy kismamáról semmit és a Margit kórházban sem örültek volna egy olyan kismamának aki "csak" szülni megy oda. Ráadásul mi Pest megyeiek a Rókusba tartoztunk. ott vetélés utáni műtét után csak rámdobta a nővér a lepedőt takarót meg a huzatot. Ugye értitek? Oda nem mennék vissza semmi pénzért. Ezután mentem a Margitba. Mivel férjemmel egy munkahelyen dolgoztunk kértem a terhesgondozóban, hogy hadd végezzek hamar, mert már szóltak a munkahelyemen, hogy sokat lógok terhesség címén. Kiröhogtek. Akkor mondtam, hogy félek a férjemet miattam kirúgják. Kirúgták...
Sokáig nem talált munkát. Majd igen. Nem olyat ami a szakmájához való, de ebben a világban már annak is örült, hogy dolgozik. Talán az ágytálat cipelni sem olyan nemes feladat, mint gyermekeket világra segíteni, mégis munka.

Értelmetlen érvek helyett (mi közöm nekem a Ratkó korszakhoz, ha lehetett volna, sem tenne ilyet senki a családomban) észérveket kellenne találni.

Személyes Margitos tapasztalataim szerint a babák szeretnek egyszerre születni. Mindkét esetben teltházat fogtam ki. A szülő szobán. Nem hiszem, hogy ez javulna, ha a Jánosba mennék. Az is elgondolkodtató, hogy kb. 45 perc alatt szültem. Akkor a Jánosba már el sem indulnék, hanem szülnék itthon. Elvégre nők milliói megteszik nap mint nap. De biztonságban éreztem magam a kórházban és nem a pénzemért voltak kedvesek.
Nem hiszem, hogy a János kórház dolgozóinak a munkáját kellene megnehezíteni. Nem hiszem, hogy a minisztériumban valaki is meghatódik, ha valami baj történik.
Drukkolok, hogy megmaradjon a kórház, szorítok az ott dolgozókért!
Vendég
 


Pár hozzászólás a Jánosban szült anyukáktól!

Császáros szülés volt, 9,07 kor megvolt Dorka lányom, egy puszi a buksijára és már vitték is.
Legközelebb valamikor este 5 kor hozta fel a "intenzívre" a csecsemős nővérke, Én még azt sem tudtam mit csináljak vele, de lerakta mellém, és otthagyott egyes egyedül vele, mikor a eda-tól még nem éreztem a lábam, alig tudtam forgológni, nemhogy szoptatni, egész végig attól féltem, hogy szegény leesik az ágyról. Így a férjem szerencsére 20 perc múlva befutott, és visszavitte az elsőre a többi babához.
Valószínű hogy én is hibás voltam a dologban, mert első baba és nem tudtam, nem mondták, hogy mit, hogyan csináljak.
Másnap szoba, ágy vadászat után lekerültem a 11 szobába, 2 ágyas az egy dolog, hogy a pelenkázót kibérelte a már ott lévő pár nappal korábban szülő szobatársam, az a másik, hogy nem tudtam aludni a nyikorgó ágytól, de az mindennek a teteje volt, hogy miután hazament a szobatársam összeakartak zárni egy arab nővel.Na ekkor betelt a pohár és átköltöztem a 2 -es fizetős szobába.
A szoptatást nekem se mutatták, tanították meg, így rengeteget kinlódtam vele. Miután hazamentünk rá 3 hétre újra a Jánosba kötöttünk ki, mert begyulladt a mellem 40-41 fokos lázam volt, mi volt az orvosi utasítás szoptasson, fejjen anyuka.
Kap 24 órát, hogyy kiürítse a mellét...Teljesen ki voltam NEM VOLT A CSECSEMŐ OSZTÁLYON SE olyan nővérke aki tudott volna valamit is segíteni, mert a lányom mindig elaludt a cicin, és nagyo fájt.
Végül fent a nögyógyászatról jött le egy növérke időssebb!!! és kézzel kimaszírozta, kifejte a tejet a ciciből, más senki sem tudott segíteni, vagy nem akart.
Bevallom nagyo fájt, de szerintem máshogy nem lehetett kivarázsolni a tejet, se az ott lévő fejővel, se a saját aventes feömmel.

A látogatók egész nap jöttek mentek, ami elég zavaró tud lenni, mikor te szoptatnál és a másikhoz férfi látogató jön....
Na meg a majdnem szobatársamhoz fammiliától jöttek a rokonok, csemetéi ott rohangáltak, zajongtak a folyósón, nem egyszer szóltam rájuk, hogy csendesebben.
Egyébként nem nagyon helyeslem ezt a rendszert, hogy mindenki bemehet a szobákba a pár napos csecsemőkhöz, elég nagy a fertőzés veszély.

Így erről ez a véleményem.
Az orvos (ok)75 ezerért , nővérek ( jó pénzért) elég rendesek, szülésznő is az volt, bár Ő véletlenűl kimaradt a pénzosztásból, így 3 hét múlva meg sem ismert, nem is köszönt...




Most olvastam a Kismamában a János kórházról. Hát én ott szültem tavaly császármetszéssel. Az orvosommal és a mûtéttel minden rendben volt. De amit az újságban írnak az nagyon messze áll a valóságtól. A császáros kismamához az intenzívre nem viszik fel szoptatni a kicsit, ki is vinné fel? Az az egy szem csecsemõs nõvér? És a többire ki vigyázna addig? Nem segítettek a szoptatásnál sem, ha nem evett a kicsi megetették tápszerrel CUMISÜVEGBÕL (cumival). A kicsiket este 9-re vissza kellett tolni, ha picit késtünk majdnem leharapták a fejünket. A cikkben jó ötletnek tartják, hogy a látogatók bejöhetnek a folyosóra és a szobákba. Hát nem jó, kézmosás nélkül összefogdosnak mindent, aki többágyas szobában volt még szoptatni vagy pihenni sem tudott tõlük. Mondanom sem kell, hogy a látogatási idõket sem tartják be. Én is kizárólag az orvosom miatt voltam kénytelen elviselni az ottani körülményeket. Persze tudom, ha több pénzük, több nõvérük lenne más lenne a helyzet. Lehet, hogy egy kicsit túlreagálom a dolgot, elnézést, de mindig felháborítanak az ehhez hasonló feltupírozott cikkek.

Én nem tudom mi van ott, csak hallomásból, ezért nem foglalok állást!A szavak önnmagukért beszélnek! D.
kau. detti
 
 


Ja, igen. Egy fontos érv a Margit mellett. Nem jöhetnek be a látogatók! Ez tényleg nagyon fontos. Azt is pozitívumként írnám, hogy választhatok, hogy el tudom-e látni a babámat.
Vendég
 

 
 

A látogatók nélküli szoba valóban nagyon jó, mert én még gondolkodtam a Szt. István Kórházon szülés előtt és a látogatási rendszer annyira nem tetszett, hogy azt az egyébként nagyon szimpatikus szülési gyakorlat sem tudta ellensúlyozni.

Még nagyon sok pozitív dolgot tudnék említeni: legfontosabb a biztonság. Igaz, hogy a Margit tényleg nem bababarát kórház, viszont az egész ellátás azt tükrözi, hogy itt se mamával, se babával nem történhet baj.

Ehhez kapcsolódik a másik is: az újszülött intenzív. Erre általában nem is gondolunk, csak akkor, ha baj van, pedig azt hiszem szülés után biztos depressziós lesz az anyuka, ha a gyerekét mentővel másik kórházba viszik, pl. egy olyan bajjal, amit a Margitban simán helyben megoldanak. Ez fontosabb, mint a van-e beöntés, borotválás, gátmetszés és bordásfal.

Mondjuk a Jánosban legalább se ez, se az nincs...

A.
v_andi
 
 


Úgy értem a János nem is bababarát, nem is bababarát, nem is biztonságos, és ha jól tudom intenzív sincs. Ja és honlapjuk sem, amiből valami képet lehetne alkotni az osztályról, megtudni kik dolgoznak ott, stb.
v_andi
 
 


Kedves Beatrix,

Nem igazán értem a "Ratkó-korszakos" részét a dolognak.

Nem is szeretnék vitázni senkivel. DE ÉN NEM CSAK A SZÜLÉSZETRŐL, HANEM A NŐGYÓGYÁSZATRÓL IS BESZÉLEK. A lényeg az én korom ad okot erre. Édesanyám az 50-es évek elején született. Az pedig a Ratkó-korszak volt. Ez azt jelenti, hogy a rengeteg nőt, aki akkor született valahol el kell látni. Most mindenhol ugyanarról az ágyról beszélnek, amikor szülésről vagy nőgyógyászati kezelésről beszélnek. Ha az nem észérv, hogy kit fognak ugyanarra az ágyra fektetni (a frissen nőgyógyászatilag megműtőtt nőt vagy a ma beesett szülőnőt), akkor szerintem semmi nem az. És még az ellátás színvonaláról nem is beszéltem.

Sajnos az észérvek (mármint, amit mi annak ítélünk meg) senkit nem hatnak meg. De a számadatok magukért beszélnek!!!

Persze ezen a fórumon mindenki szülés miatt érdekel, de azért ennél nézzünk tovább is.

Még remélhetőleg tudok beszélni Polgármester úrral, mert az, hogy egy kis ember időpontot kér a tájékozódásra, azt ki fogják röhögni.

Andi,
Nem írtam akkor, amikor írtad, de sajnos azzal egyet kell értenem. (mármint a kórházi akciót) Én speciel mentem, de ugye én nem vagyok terhes. Ráadásul első kerületi vagyok, tehát területileg most is a János kórházhoz tartozom.:(:( Viszont el kell mondjam, hogy maga a kinézete a nőgyógyászatnak és a rendelő résznek egyáltalán nem borzalmas.

Sajnos úgy látom, hogy nem igazán érdekel senkit a téma. Gondolok itt arra, hogy "csak" a Hírtv, Dunatv volt hajlandó foglalkozni a témával. Felhívtam a Index-et, a tv2-t, az rtl klubot senkit nem érdekel. Csak kapcsolgatnak, vagy olyan számokat adnak meg, amit nem vesznek fel.

Kezdek teljesen elkeseredni!!!!!!!

Ne haragudjatok, de ez nagyon kijött most.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

Duna tv honlapján ez olvasható:


A főváros jóváhagyta a kórházak új betegágyszámát
dunatv.hu/mti, 2007. március 29. 16:37 | Utolsó frissítés: 16:37

A Fővárosi Közgyűlés ebédszünetében tartott rendkívüli ülésen felhatalmazták Szolnoki Andrea (SZDSZ) bizottsági elnököt, hogy tovább egyeztessen a tisztiorvosi szolgálattal és az egészségbiztosítóval a területi beutalási rend módosításáról.

A bizottság átmeneti finanszírozási rendszert kezdeményezett több kórháznál. A Nyírő Gyula Kórháznál a sebészeti és a szülészeti ellátás átmeneti fenntartására azért lesz szükség, mivel ezt a feladatot a központi állami kórház csak nyáron tudja átvenni.

A Schöpf-Merei kórháznál azért kezdeményezték a koraszülött-ellátáshoz kapcsolódó szülészeti finanszírozás fenntartását, mivel egyelőre nem dőlt el, hogy mely intézményhez kerül ez a feladat. A Schöpf-Mereiben egyébként áprilistól csak fizetős jellegű szülészeti ellátás lesz, egészségbiztosító által finanszírozott ellátás nem.

Szolnoki Andrea hangsúlyozta, egyfajta kármentés jelleggel oldották meg az egészségbiztosító által számos hibával elkészített előterjesztés korrigálását, hogy a kórházak főigazgatói pénteken aláírhassák a finanszírozási szerződéseket.


A Margit kórházról egy szót sem írnak, gondolom ez a legrosszabbat jelenti! :cry:
Talán még van remény!!!!

Kitartás!!!
Őzi[/i]
ozike
 
 


Lányok,
Most hívott Bús Balázs.
Sajnos a Főváros elfogadta a javaslatot!!!!!!!!!
NEM HISZEM EL!!!!!!!!!!!!!!!!

Az újabb demonstráicóknak Ő nem tartja értelmét. Csak a jogi utat látja értelmes megoldásnak.

Amennyiben szüksége van bármilyen segítségre biztosan szólni fog nekünk!!!!!!!!

ne haragudjatok nem tudok többet írni most

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

Én ma voltam terhesgondozáson a margitban.
Hát a helyzet totálisan reménytelen már.
A következő a helyzet:Vasárnap bezárnak a szülőszobák.
Terhesgondozó még marad,mert a Jánosnak nincs járóbeteg terhesgondozoja állitolag(ezt nem is értem).
Nekem most hetente kell már járnom ctg-re stb,de ha beindul a szülés akkor a Jánosba kell mennem,mert itt már nem lesz szülőszoba :cry:
Állitólag a János igazgatója is kivan akadva,mert nem fogják birni a sok szülést.Nincs rá kapacitásuk.Ebből tuti hatalmas botrány lesz.
Ma rendkivüli megbeszélés volt az orvosokkal.Szeretnének valamiféle szerződést,hogy ha a kismamájuk szülése megindul akkor átmehessenek a Jánosba levezetni.De mennyire durva,hogy nőgyogyász létükre nem tudnak szülést levezetni,mert nincs hol!!!
És esélyük nincs uj munkát találni,mert nincs hely sehol.
Egyébként voltak bent valami riporter félék,és a keritést is felvették,de nem derült ki,hogy honnan jöttek.

Kép
dorcacs
 
 


Sziasztok!

Most olvasom, hogy vége, és sírok a gép előtt. Remélem, hogy a Jóisten valahogy megbünteti ezeket.
És tudjátok az a dühítő, hogy amikor a demonstráció volt, akkor a Corában tolongtak az emberek, hogy a hülye pontjaikat beváltsák. Ezt egy szintén tolongó ismerősöm mesélte. Az egész 3. kerületnek itt kellett volna hörögnie a kórház mellett. Mert nemcsak rólunk kismamákról volt szó. Hát sajnos egy ilyen ország vagyunk. :cry:
Bocs, de nagyon kijött belőlem.

Esetleg egy éhségsztrájk?
parapet
 
 


[quote="zseppymano"]
írta:
zseppymanoSajnos úgy látom, hogy nem igazán érdekel senkit a téma. Gondolok itt arra, hogy "csak" a Hírtv, Dunatv volt hajlandó foglalkozni a témával. Felhívtam a Index-et, a tv2-t, az rtl klubot senkit nem érdekel. Csak kapcsolgatnak, vagy olyan számokat adnak meg, amit nem vesznek fel.

Lányok, egy percig is komolyan gondoltátok, hogy a bevallottan kormánypárti, balliberális médiát érdekelni fogja ez az ügy? ...
A helyzet több, mint kétségbeejtő.
É s a margitos orvosokkal mi lesz? Őket gondolom, nem veszi át a János? ...
klara
 
 


Klára,
Az a baj, hogy reménykedtem. :twisted: :twisted:
De ahogy Parapet írta, sajnos magukat a III.kerületieket is csak annyira érdekli az egész, hogy aláírták max. az ívet, amit kivittek természetesen a lakására (tisztelet a kivételnek). Meg kritizálnak, hogy nem így kellett volna, nem ezt kellett volna stb.

Ki tudja, hogy mi lesz az orvosával? Mert még én sem.

Hogy a fenébe ne lenne ideges a János kórház igazgatója. Őket is baromi kellemes helyzetbe hozták. 5 ággyal kaptak többet ennyi emberre. Szerintetek ott most üresen állnak az ágyak? biztosan nem. Hogy mondja majd annak a Kismamának (és Orvosának), hogy értsék meg most nincsen hely itt szülni, amikor bemennek? És még mindig nem beszéltünk arról, hogy színvonalában mennyivel jobb a Margit. Persze erre lehet azt mondani, hogy ízlések és pofonok. Nekem a Margit kórház a szimpatikusabb. De ez sajnos csak szubjektív vélemény, akárhányan is vagyunk így vele.

Egyébként én tényleg voltam a Jánosban és a félre értés elkerülése végett van terhesgondozója a kórháznak.

A Párom most azt mondta lehet csak az gondolkodtatná el a fentieket, ha másfél hónap múlva egy békásról induló (de akár vehetjük visegrádi) kismama a dugó miatt megszül félúton a kocsiban, majd mire beérnek vagy a mama, vagy a baba meghal valami komplikáció miatt. Remélem ilyen nem fog történni senkivel!

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Horvát Ágnes azt mondta szerdán a Kossuth rádióban, hogy a jogszabály engedi, hogy a kismama az orvosával menjen szülni a Jánosba. Hát el tudom képzelni ahogy beállítanak : "Jó napot kívánunk jöttünk szülni. Hol találom az eszközöket? Tűt, cérnát?"
Majd a Sóvágó körbevezeti az orvosokat. Ő úgyis a Margitból ismeri őket. Kicsit bizarr nem? :twisted:
parapet
 
 


Zseppy, ilyenre ne is gondoljunk! Elég tragédia ez önmagában is. :?
Egyébként én pl már épp kezdtem volna gondolkodni a kistesón, de ha nem szülhetek a Margitban (hanem a Jánosban...), akkor lehet, hogy inkább nem. Talán épp ez volt a céljuk? :twisted:
És igaz, hogy a Kútvölgyiben is megszűnik a szülészet? Eddig erre a régióra volt 3 szülészet, kettő (?) újszülött intenzívvel, most marad egy kicsi és rossz hírű.
Vagy gondolják, hogy Észak-Budán úgyis olyan kőgazdagok laknak, akik majd simán mennek Telkibe? :roll: (Arról most ne beszéljünk, hogy Telki teherbírása is nyilván véges.)
klara
 
 


[quote="parapet"]H írta:parapetorvát Ágnes azt mondta szerdán a Kossuth rádióban, hogy a jogszabály engedi, hogy a kismama az orvosával menjen szülni a Jánosba. Hát el tudom képzelni ahogy beállítanak : "Jó napot kívánunk jöttünk szülni. Hol találom az eszközöket? Tűt, cérnát?"
Majd a Sóvágó körbevezeti az orvosokat. Ő úgyis a Margitból ismeri őket. Kicsit bizarr nem? :twisted:


Te jó ég, ezen most sírjunk vagy nevessünk? :evil: Elképzelve a helyzetet. Sovi lett a tégla. :roll: Nem semmi...
klara
 
 


Nem a Sóvágó az az orvos, akit a Kandász Andrea "Szülőszoba" c. műsora miatt (Margitban szülés, a választott orvos nem válaszol a kismama telefonjaira, sms-ekre, nem jön be), az osztályvezető főorvos kirúg?

A.
v_andi
 
 


Ma az RTL Reggelijébe meghívták Görög Zitát. Szülés óta most szerepelt először a médiában. Egy szóval sem említette a Margit kórházat :evil:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Andi,
sajnos tudtommal azért nem...

Vanillka,
Na erről beszéltem. Bár nyílván, ha akarta volna sem hagyták volna, hogy említse. :twisted: :twisted:

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Lányok!

Ez már brutális, ami itt folyik. Én speciel Sztanyik doktornál szültem, és követem, mint a pincsi kutya, de hova is? Tudja valaki? Dunakesziről mehetek Vácra, amiről még nagyobb borzalmat hallottam, mint a Jánosról. :-( Azért mert rossz helyre születtem, szívjak. Köszi.
Demonstrálni sajna nem tudtam menni, de aláírást gyűjtöttem. Az egész dolog széllel szemben pisilés.
Ha már itt tartunk Dunakeszin nincs kórház, nincs elég bölcsi, ovi, védőnő, gyerekorvos, hétvégi gyerekügyelet... Népességcsökkenés rulez :-(
G.Z. no comment. Talán nem kellett volna kiszolgálni a hülye kis allűrjeit, hanem olyan ellátásban részesült volna, mint bárki más. Amikor meg felnyomtam a Demcsák blogjára a sirámaimat "bedöglött".
Hol lehet ma nyilvánosan dühöngeni? Mert a blogomon túl kicsi a tér. :-(

tjuca
 
 


Ebben a legborzalmasabb az, hogy azt akarják elérni ugye, hogy ne a dokidnak, hanem a kórháznak fizessünk.

Ha pedig követjük orvosunkat és nem a területileg illetékes kórházba megyünk fizetnünk kell.
Én el kezdtem számolni. Szóval én sajnos harmadik babámat is (ha lesz egyáltalán) császárral fogom szülni. Egy császár költsége lassan 4-500 ezer forint. Ennek a 30%-a, amit majd ki kellene fizetnem (ha nem a Jánosban szeretnék szülni és az eddigi orvosommal), akkor ugye fizetem a maximális összeget (100 ezer). Szóval melett nem tudom hogy engedhetem meg majd magamnak, hogy a saját orvosomnak is adjak. Már pedig akárki akármit is mond, ha elégedett vagyok az orvosommal miért is ne adjak neki????????

Ja, és csak tudjátok elvileg a nem területi kórházban csak akkor láthatnak majd el, ha van rá kapacitásuk. Akkor most mi is a helyzet?????

Egy-egy frontot követően nem is lesz a "választott" kórháznak (orvosnak) kapacitása. Akkor hol is fognak ellátni?

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Kapacitásról jut eszembe, és addig mintegy nyolc hónapig hova jár az ember? Mert ugye szülsz orvosnál, aki dolgozik A kórházban, körzetes B kórház, ahova nem jártál terhesgondozásra, és ha A kórház elutasít, mi a garancia, hogy a fullon lévő Váci kh el fog látni úgy, hogy semmit sem tud rólam. Első gyereknél toxémia, csak Sztanyik miatt szültem normálisan, a többiek császároztak volna, már mindenki fente a szikét. Most ha ügyeletesnél szülök nulla kórtörténettel, az még le sem vetkőzöm, már fel is vágja a hasam.
Lányok biztos, ami biztos én egyre inkább a mentőre blazírozom, ott legalább nem kell fizetnem :-(

tjuca
 
 


Ja és mi van akkor, ha azért szül valaki csaszival, mert egyébként veszélyben forog a gyerek/anya/mindkettő egészsége? Fos az egész. Nekem pl. azért kellett EDA, mert az levizi a vérnyomást és így a 190/ valamennyi (meg sem merték mondani) vérnyomás után EDA-val nem lett baj. Választhattam EDA vagy csaszi. Szó nem volt komfortról. A lányom olyan szívhangot produkált, amire lépni kellett. Ezt is kifizettették volna???

tjuca
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül, de most sikerült regisztráltatnom magam, közben olvastalak Benneteket, ott voltam a szalagos tüntetésen tesómmal, aki ott szülte unokaöcsit, én most 26 hetes terhes vagyok és én is Margitba jártam eddig, tesóm is ott szeretne szülni, ő most a második babáját várja a 16 hétben van.

Az orvosomtól azt hallottam, hogy állítólg a Margit és a János szülészet-nőgyógyászat főorvosai felvették egymással a kapcsolatot, hogy állítólag oda menjenek az orvosok a Margitból!?

Mondta, hogy hívjam 2 hét múlva, bár a hangja iszonyú volt, szerintem eléggé ki volt bukva, amit megértek, nem beszélve a szülésznőről, akinél tesóm szült! Ő vigasztalt, hogy minden rendben lesz és egészségesen fog megszületni a babám, mert én szégyen, nem szégyen jól elbőgtem magam kedden! :(

Ez a kiszolgáltatottság és tehetetlenség nagyon lehangol/lehangolt ! Nem gondoltam volna, hogy az első babavárásom ilyen bizonytalanságokkal terhelt lesz!!!
márika75
 
 


Sziasztok!

Én anno a Ti segítségetekkel találtam meg M. Rita doktornőt. Én a 21. hétben vagyok és én sem tudom mi lesz. A doktornő amikor utoljára voltam nála (márc. 8.) azt mondta, ne izguljak Ők mindent megpróbálnak, hogy megmaradhasson a szülészet, nőgyógyászat. Akár azt is megpróbálják, hogy az osztályt magánosítsák.

Hát nem tudom mi lesz, de szomorú, hogy valaki elkezdi a terhesgondozást egy kórházban és közben a kórház megszűnik a feje fölött. Marad a kismamáknak az aggódás és legközelebb háromszor meg fogják gondolni, hogy mikor vállaljanak babát.

Juditdora
juditdora
 
 


Gyerkőceimmel mi is kitettük a szalagjainkat. Nehéz felfogni, h nem tehetünk semmit. Én annakidején a kedves doktorbácsim (Lacza) miatt választottam a Margitot és nagyon meg voltam elégedve a terhesgondozással és az egész szülészettel is. Az ultrahangos szakemberek és a gépek is nagyon profik voltak. ( Kicsit megütközöm azóta is, h sok helyen az orvos magánrendelőjében levő sokkal rosszabb felbontású Uh gépeken végzik a vizsgálatokat). Nem tudom ezen a téren mi a helyzet a Jánossal? Egyszerűen elképzelni sem tudom, h az a sok kismama milyen ellátást kap majd ott. Ahogy a Gyógyhírben is hallhattuk 55 ágyra fog jutni annyi szülés mint az I. Női-n 200 ágyra, zsúfolt körülmények között.
És ne felejtsük el, h nem csaka szülészetet, a sebészetet is bezárják. :(
csipeszke
 
 


Nekem azt mondta a dokim, hogy a szülésem érdekében ne akarjam magammal vinni, mert bennfentes, tudja, hogy fog ez kinézni. Mondjuk pl. ha ő azt javasolja, hogy na most ezt császározni kéne, akkor az ottani orvos majd azt javasolja, hogy vákum... ilyen körülmények között nem ajánlatos szülni... Kép

Borzalmas, amit ezek az emberek művelnek egy tollvonással mindenféle meggondolás nélkül kapkodva. Kép

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Sziasztok!

Én is a Margitban szültem a kisfiamat, 17 órás vajúdás után császár lett a vége, a picikém szívhangja miatt is. Most lenne időszerű vállalkozni a második babára, de ilyen helyzetben nem merek. Az orvosomat szeretném követni bárhová, nagyon ragaszkodom hozzá és nagyon bízom benne. Egyenlőre csak annyit tehetek, hogy várok, bár félek, hogy lassan kifutok az időből, már nem vagyok 20 éves. Ráadásul ősszel kisebb jóindulatú daganatot találtak nálam, amit eltávolítottak, szintén a Margitban. Most áprilisban telik le a fél év, mennék kontrollra, de mégis hová? Kihez?
Nagyon remélem, hogy a Margit orvosai, dolgozói nem kerülnek az utcára, MINDEN TISZTELETEM AZ ÖVÉK!!!!
Őzi
ozike
 
 


Ne most toljon anyuka, még nincsen szabad ágy!

Hatékony kormányzati intézkedésekkel a népességcsökkenésért!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) felháborodva áll a bejelentés
előtt, miszerint áprilistól 45%-kal csökkenne a budapesti szülészeteken az
aktív ágyak száma. A tervezet szakmailag dilettáns, ugyanakkor erkölcstelen
és embertelen is. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete választ vár az
egészségügyi minisztertől arra a kérdésre, kinek az érdeke a rombolás?

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozásra hív mindenkit, civileket
és politikusokat is, akik felelősséget éreznek a megszületendő generációért,
asszonyaikért, lányaikért. Kérjük, emeljék fel szavukat ez ellen az
ámokfutás ellen, mert ha abban a városban ahol az ország lakosságának közel
ötöde él, felére lehet csökkenteni a szülészetek aktív ágyait, akkor a
politikában nem lesz többé semmilyen erkölcsi gát és teljessé válhat az
anyák, a gyermekek és közvetve az egész társadalom kiszolgáltatottsága.

Ezzel a bejelentéssel az egészségügyi miniszter megüzente a társadalomnak,
hogy számára mennyit ér a megszületendő kisgyermek és édesanyja. Ebből a
bejelentésből megismerhető Molnár Lajos családképe és kiérezhető belőle a
családokért érzett "végtelen aggódása".

Akiket még a vizitdíjjal, potyautas járulékkal, tandíjjal, iskola és kórház
bezárásokkal sem sikerült elriasztani a gyermekvállalástól, azokat meg kell
akadályozni a szülésben? Netán a privatizált magánkórházakba akarják
irányítani őket? Mindez kinek az érdeke? Kit szolgál Ön, miniszter úr?

Budapest, 2007. március 25.

Dr. Szabó Endre, a NOE elnöke
v_andi
 
 


Sziasztok!

(Kedves tjuca, végre egy Sztanyik rajongó a Margitból, csatlakozom :D Én júniusban szültem nála, 37 évesen, először, rosszul forduló gyereket, végül megszültük, a császáros team az ajtóban állt. És a stílusa... Egy angyal!)

Szerintem most új akciót kellene kezdeni, mert eddig csak féltünk a bezárástól, de azóta be is következett.

Magánemberként, de többen baráti körben összefogva írjunk levelet ismert, sokgyerekes közéleti személyiségeknek (színészek, zenészek, újságírók, bármilyen pártállású politikusok, stb.) és kérjük, hogy vállalják fel a budapesti és pest megyei szülészetek drasztikus és veszélyes csökkentésének ügyét. Küldjünk fotót a meglévő gyerekekrõl. A levelet érdemes úgy írni, hogy egyben ismert fórumokra is (pl. ide) megküldjük, így talán kevésbe felejtik el egy perc múlva. Sokat írjátok alá, vagy írjatok ugyan annak!

Akár csatlakozva/hivatkozva a NOE anyagra.

Sok sikert:

Andrea
v_andi
 
 


Sziasztok lányok!
Én tegnap óta csak sírni tudok!Nem hiszem el, hogy ezek meg merték csinálni velünk ezt!Rákényszerítenek mindenre! Vizitdíj, drágább gyógyszerek, fizetni a szülésért, támogatások megvonása stb. . Miért hagytuk, hogy így legyen!
Senki nincs aki benfentes, és megmondaná ezeknek, hogy hülyék, és nem értenek az egészségügyhöz!
Embereknek kell meghalni, pici babáknak hogy észbe kapjanak!?
Hogy tudnak az orvosok a nővérek, a szülésznők betegükre koncentrálni!Mi lesz velük ezután?! Nem is tudom, hogy hogyan dolgoztak az elmúlt időben!Minden tiszteletem az övék!
Megértem, hogy a Jánosban is félnek,nicnsenek felszererelkezve ennyi szülő nőre! Jön egy front, és kész a káosz!Mennyi műhibaper lesz!
Mi lesz azokkal akik májusra vannak kiírva!Hol fognak szülni? Ki tudja?
Én abban reménykedem, hogy ez az eszement elképzelés összeomlik, mint egy kártyavár!
Még a hétvégén sírok, de hétfőtől új akción gondolkodom!
Ti is gondolkodjatok, hátha kisütünk valamit! Kéne egy jó jogász! Detti
kau. detti
 
 


Köszönjétek meg azoknak, akik ezekre szavaztak!!!!
rejtélyes
 
 


Senki nincs aki benfentes, és megmondaná ezeknek, hogy hülyék, és nem értenek az egészségügyhöz!
Embereknek kell meghalni, pici babáknak hogy észbe kapjanak!?
márika75
 
 


[quote="márika75"]S írta:márika75enki nincs aki benfentes, és megmondaná ezeknek, hogy hülyék, és nem értenek az egészségügyhöz!
Embereknek kell meghalni, pici babáknak hogy észbe kapjanak!?


Bocsi, még nem tudom rendesen kezelni a hozzászólást!

Szóval nyugi, nekik nincsenek álmatlan éjszakáik, jól tudják mit tesznek és ahogy egy politológus barátunk mondta, bármit megtesznek, csak hogy behozzák a magánbiztosítókat, mert abban akkor biznisz van a pártjuk, és az egyes egyének részére! :evil:

A Veszprém megye beperli az Egészségügyi Minisztériumot, holott ott a kórházban Rácz Jenő az igazgató, volt mszps egészségügyi miniszter!

Ez az egy lehetőség van szerintem, hogy a helyi önkormányzatok beperlik az államot, hiszen állampolgárok életét veszélyeztetik!

Nem tudom, hogy Bús Balázsék mit terveznek?!
márika75
 
 


[quote]N írta:em tudom, hogy Bús Balázsék mit terveznek?!


Szerintem korábban írtam.
Pert Ők is. Sajnos ez egy hosszabb folyamat, ettől még be fogják zárni most a szülészetet-nőgyógyászatot.

A sebészet még lóg a levegőben, mivel gasztroenterológiai beavatkozásokat nem lehet sebészet nélkül csinálni.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Nem hiszem, hogy a per lezárul a szülésemig 2007/07/07-ig, sajnos! :cry:
Viszont gasztroenterológiai próblémám is van, több mint 7 éve krónikus betegségem és a XI. kerület is a Margithoz tartozik ezen a területen! :(

Köszönök mindent, amit teszel, láttalak a Hírtv-n és a szalagos tüntetésen is, igaz ott eléggé ki voltam bukva :(

Még az ad reményt, hogy az orvosom azt mondta, hogy valami párbeszéd elkezdődött a szülész-nőgyógyászat főorvosok között.
Hátha abból kisül valami!

A remény hal meg utoljára! :?

Kép
márika75
 
 


Én úgy tudom, hogy jogász kismamák felvették a kapcsolatot Bús Balázsékkal és a kórházzal.

Reménykedem, hátha a következő választás után újra megnyílhat majd a kórház.
parapet
 
 


Sziasztok!

Ebben a magánbiztosításban biztosan nagy pénzek folynak, ha ezek nem néznek se embert se semmit! Nem tudom ezek mit gondolnak magukról? Mik ők "Istenek"!Hogy mernek életekkel játszani! :twisted:
Kik ültették őket oda!?
Kéne tenni valami nagyon fontosat! Kéne egy igazi nagy akció, ami jól szervezett, és ütős!( Üssük meg őket!)
Nem lesznek gyermekek, ki fogja " eltartani" az országot!A fiatalok külföldön próbálkoznak, nem lesznek képzett szakemberek! Ez lesz a jövő!Mi lesz a gyermekeinkkel?
Most mondta a férjem , míg a13 -ik kerületben 1 ágyra 500 beteg, addig a Óbudan 1 ágyra 3800 jut! Ezek nem tudnak még számolni sem!Hol itt az igazság, egyenlő esélyek!
Népszavában jelent meg, hogy az altatásra más kórház jogosult, mint a műtétre kielölt! Altatás A kórházban, rohamkocsi, műtét B kórházban talán a lábadozást engedélyezik itt!!Csak beteg ne legyek, De senki ne merjen!
Mi lesz a Margit korszerü műszereivel? Ki kapja meg?
Most mondta a barátnőm Ő Budakalászon lakik, hogy Kerepestarcsára tartoznak!Ez remek!Csakmígy tovább!Na elteszem magam holnapra! Detti
kau. detti
 
 


Sziasztok!

Én is a Margitban szültem mindkét gyermekemet. Nagyon jó választásnak tartottam és tartom. A kezdetektől a végéig mindenki türelemmel, figyelemmel, szakértelemmel volt velem - eltekintve az első szülésemnél a csecsemősnővérekkel adódott konfliktustól. Szinte családias volt a bentlét, jól éreztem magam és úgy gondoltam, hogy ha sor kerül rá, a harmadik gyerekemet is ott szülöm meg.

Elkeserít, hogy a fejem fölött keresztbe húzták a számításaimat. Az is igaz, hogy ha a kormány továbbra is így folytatja, lehet, hogy nem is lesz harmadik, mert már így is az anyagi határainkon mozgunk. Mégis, sajnálnám, ha ilyen megfontolás késztetne egy újabb élet adásáról való lemondásra.

Én Pilisvörösváron élek, először a közelsége okán volt teljesen nyilvánvaló választás számomra a Margit Kórház, másodjára ezen túl már érzelmi okok is oda vezéreltek. Biztonságot adott, hogy tudtam hová megyek, mit várhatok.

Valaki írta - én is így voltam vele - ha a János Kórházba kellet volna menjek, otthon vagy útközben hoztam volna világra a lányom, mert a második szülésem annyira hirtelen és gyorsan zajlott.

Elképesztő, hogy azzal sem törődnek, hogy az így - tömegközlekedéssel - a környékbelieknek viszonylag könnyedén és gyorsan elérhető kórház helyett most egy távoli intézménybe kellene minden vizsgálatra beutazni.

Vajon lesz-e nagymértékű ágyszám bővítés a Jánosban, hogy hirtelen megnövekedett, generált igényt ki tudja elégíteni vagy kénytelenek lesznek a gyermekágyas anyák a szülést követően, esetleg másnap távozni a kórházból. Bennük a sok kérdéssel, aggodalommal, bizonytalansággal. Mi lesz, ha kiteszik (mert kevés a férőhely) az anyát újszülöttjével és az pl. besárgul. Hogyan oldják meg a visszavételt? Az anyuka széken alszik majd?

Az egész kórházátalakítási-rendszer merő egy katasztrófa. Éppen az orvosválaszás az egyik legbizalmibb kapcsolat. Felháborít, hogy előírják hova mehetek, kihez fordulhatok. Mert itt valóban nem csupán a szaktudás számít, nagyon fontos az egymásra hangolódni tudás is.

Remélem, van még visszaút.

Szorítok a dolgozókért, a kismamákért, az új életekért. A legjobbakat mindenkinek!
marcipan
 
 


Lányok,
Tegnap a kedves miniszter azt mondta, nem érti miért mennek a Fővárosban utcára a Kismamák, amikor 2 villamos megállónként van kórház :twisted: :twisted:

Dobev Klára azt mondja szereti megválatani a világot.

Szóval szeretném a segítségeteket kérni megint. Nyílt levelet írnék a kialakult helyzetről. Gyűjtsünk hozzá anyagokat, de országos szintűeket kellene.

Szóval küldjétek az anyagokat nekem.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Szia Zseppy!

Milyen anyagokra gondoltál? Mit gyűjtsek neked?

Azt is gondloltam, hogy a Jánosban szülő kismsmáknak is joguk lenne tiltakozni, lehet hogy egy " margitos" fog szülni az "ő" ágyán! Hogy lesz? Aki erőssebb az szülhet elöbb! Nevetséges!

Marcipán!!

Mi a második gyermeken gondolkodunk! A lányom most 16 hónapos!
Mi se merjük bevállalni! A rezsi, a lakáshitel, a közért árai stb...
És ha betölti a 2 évet, már én se kapok ennyit!Lehet, hogy nem merünk többet bevállalni! Ez nagyon elszomorít! Sok család gondolja így! Egyre kevesebb lesz a gyermek!
Na magyek a játszóra! A Bori már vár az ajtóban! Detti
kau. detti
 
 


[quote]M írta:ilyen anyagokra gondoltál? Mit gyűjtsek neked?

Minden fajta statisztikát. Szülések országos szinten, aztán Pest megyére részletes. Jelenlegi ágyszámok, ellátandó népesség. Korfák, melyik korosztályra milyen nőgyógyászati beavatkozás a jellemző. Melyik beavatkozással mennyit kell átlagosan a kórházban tölteni.
PIC: országos szinten hol vannak, kihasználtságuk. milyen teületet látnak el.

Nyugat-európai protokollok és terhesgondozási leírás (úgyis mindig erre hivatkoznak)

És minden, ami Nektek eszetekbe jut.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Szia Zseppy!

A Mérce Egyesület kiadta a Hol jó szülni c kiadványt, abban benne volt az összes szülészet és nőgyógyászat. Ebből ki lehetne szedegetni, hogy melyik maradt meg, és melyiknél történt "csak" ágyszámcsökkentés, hol van még PIC. Talán a Kismama szerkesztősége is tudna ebben segíteni. Hát most ezek jutottak eszembe hirtelen. Szívesen elküldöm, mert megvan.

Tegnap este volt az Ekho tv-n a Margit, több szülésznő is nyilatkozott. Nagyon szomorú volt az egész. Utána azt álmodtam, hogy bemondták a tv-ben, hogy mégse zárják be. Mikor felébredtem nagyon szar volt.
parapet
 
 


Kedves Zseppy!

Dobrev Klárának ne írjál, ő 1000%-ban támogatja ezeket a terveket, a cikk az indexen pont erről szól: felejtsük el a gondoskodó államot. Ha rajta múlna a maradék ágy is első lépésben megszűnne, aztán magánkórházként kifizethetnénk.

A Kismama szerkesztősége viszont jó, írjunk nekik sokan, én már március elején megtettem. Az áprilisi számban ráadásul írják, hogy a szülés hete alkalmából (május?) beszélgetést terveznek a bababarát kórházak bővítéséről Horváth Ágnessel!!! Siklós Pállal, stb. Na jó lenne ha inkább a szülészetek meghagyásáról beszélgetnénk, mert asszem ma az a legkisebb probléma, hogy adnak-e tápszert a gyereknek titokban éjszaka.

A.
v_andi
 
 


Sziasztok!

A Kismam áprilisi száma semmit nem ír a szülészetek megszüntetéséről, én már terveztem, hogy írok nekik, hogy ezzel bővebben kellen foglalkozni, mert azért elég sok embert érint!!!!

Most olvastam a Heti Válaszban a következőket:

"Alaposan próbára teszi a minisztérium a reform logikáját megérteni vágyókat a fővárosban is. A 480 ezer budai lakos ezután csak a Szent Imre és a Szent János Kórház szülészetét keresheti fel, mert a sokak által választott Szent Margit és a Kútvölgyi úti kórházban megszűnik a közfinanszírozott szülészet. Ráadásul úgy, hogy a megmaradó intézmények egyenlege is negatív, a Jánosban és a Szent Imrében összesen öt ággyal (vagyis 1825 kórházi nappal) kevesebb lesz.

Pesten sem sokkal jobb a helyzet: a Schöpf-Merei Kórház mellett felszámolják a Nyírő Gyula és az újpesti Károlyi szülészetét és nőgyógyászatát is, a Szabolcs utca, a MÁV-, a Belügyminisztérium és a Honvéd kórház szülészetét összevonják - amit úgy kell érteni, hogy az eddigi 194 ágyból 95 marad. A 1,2 millió lakosra jutó megmaradó másik öt pesti szülészet közül négy ágyszáma összesen 52 ággyal csökken, csak az Uzsokié nő hússzal. Az egyenleg 32 ágy mínuszban (vagyis közel 12 ezer kórházi nap). Így az a példátlan helyzet áll elő, hogy a XVI. kerületi lakosokat a miniszter a Pest megyei Kistarcsa szülészetére irányította, és a többi nőgyógyászati kezelést is ott kell igénybe venni. Mindezt akkor, amikor hosszú idő után ismét növekedésnek indult - sajnos csak az anyák népesebb korosztálya okán - a hazai születésszám. Ennek alapján Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke úgy véli, a kormány a nőket a magánszülészetek és a fizetős nőgyógyászatok felé szeretné terelni. Hasonló megpróbáltatások várnak a vidéki asszonyokra is, hiszen például a Tapolcán felszámolt szülészet helyett Ajkára kell menniük. Csakhogy oda nem vezet közvetlen út a városból, ezért Sümegen vagy Veszprémen keresztül kell megközelíteniük."


Belinkelem a teljes cikk elérhetőségét is,ha valakit érdekel:

http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15423

És még egy érdekesség:
"5. MEGSZŰNIK A SZÜLÉSZET. KÖVETHETŐ-E A SZÜLÉSZ EGY MÁSIK KÓRHÁZBA? Igen, és nem kell külön fizetni. A szülés utáni harmadik hónapig a kontrollt is elláthatja. Feltéve persze, ha állást kap egy másik kórházban. Ha nem, akkor a választott intézmény szabadfoglalkozású jogviszony keretében alkalmazhatja a választott orvost, vagyis leszerződtetheti a szülésre"

Kérdés, hogy melyik szülészet fog felvenni a fővárosban még több orvost, ha az ágyszámok mindenhol csökkentek? Túl nagy a kínálat!

Dobrev Klárához meg annyit, hogy ő a szocializmusba szocializálódott, nagypapi és anyuci tőlünk lopott és ő abból gazdakodott, nem tisztességesen, nem munkával! :evil:
Szerintem nem egy hiteles forrás!!! :evil:

Sajnon ők vannak hatalmon, és úgy látszik bármit megtehetnek velünk bűntetlenül!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
márika75
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy betolakszom, ráadásul a János kórházban fogok szülni, azt választottam, ott az orvosom, bár ha maradna minden, akkor a Margithoz tartoznék.
Olvasgatni szoktam a Margit kórházról is, mert érdekel. Értelmetlennek tartom az egész kórházreformot, átalakítást. Nem értem, mi ezzel a cél, mi az értelme. Ráadásul senki nem mond semmit, és még csak tájékozódni sem lehet, nincs ember, aki tudná a válaszokat.

Elsősorban azért bátorkodtam, írni, mert eléggé leszólja pár ember a János kórházat. Igaz, én másik kórházat nem ismerek, ráadásul szülni még nem szültem a Jánosban sem, de feküdtem a nőgyógyászatán. Nem értek azzal egyet, hogy így le kéne szólni egy olyan helyet, amit nem ismer az ember. Nem mondom, hogy nincsenek olyan orvosok, nővérek, csecsemősök akik nem éppen segítőkészek, de nem tudom elképzelni, hogy máshol csakcsupa segítőkész ember van. Mindenhol kifoghatunk olyanokat, akik nem szimpatikusak nekünk, ettől még nem rossz egy kórház.

A kialakult helyzetért, pedig szerintem, nem a János kórház a felelős. Éppúgy ott sem tudják mi lesz, mint máshol. Igaz, nekik megmarad a munkájuk, de milyen munka? Ha tényleg bedugul a szülészet, akkor annak a lelkiismeretes orvosnak kell elküldenie, vagy éppen a folyósón várakoztatnia a szülő nőt. Neki sem lesz könnyű. Senkinek nem az.
Senki el sem tudja képzelni, mi lesz itt. És azt sem gondolom, hogy a későbbiekben, bármilyen tragédia bekövetkeztével is változna a helyzet. Ez a borzasztó!!!!!

Mindezek mellett, veletek vagyok, nem értem, miért kellett bezérni egy jól működő szülészetet. A képekből ítélve, szép környezetben, és hozzá értő emberekkel lehetett ott szülni, és ez most nincsen. És tehetetlen az ember, és tanácstalan.
De nem csak ti, mások is azok. Minden kismama kiszolgáltatott helyzetbe került, és minden babára vágyó család, nemhogy kétszer, de számtalanszor meggondolja ezek után, hogy vállaljon e egy vagy esetleg több babát is.
A szülés, és a várandóság egy örömteli dolog, amihez bizalom kell. Bizalom az orvosban, a környezetben. Így lehet csak igazán nyugodtan és örömben eltölteni ezeket a hónapokat. És most ettől fosztanak meg minket. A szülés, csak egy pillanat (bár eléggé hosszú :) ), de a terhesség, a várandósság is bizalmon alapul.
Mi lesz így a társadalommal!!!

Elnézést a tolakodásért, minden kismamának kitartást, és olyan szülést kívánok, amikor a szülésre tud koncentrálni, és nem a pénztárcájában számolgatni, hogy mi legyen a teendő.

Üdv: Andi

Kép

Kép
b79andi
 
 


Dobrev Klárával kapcsolatban csatlakozom az előttem szólóhoz!
csipeszke
 
 


Parapet,
Megköszönném, ha eljutna hozzám a könyv.

B79Andi,
Látod én is ezt mondom, amit Te. Ezért ragaszkodom annyira a számokhoz.
Kívánok Neked szép és probléma mentes terhességet a továbbiakban.

V_Andi,
Nem is tudtam, hogy ennyi a közös pont az életünkben. :oops:
Klárát én is tudom, csak felháborít a cikk címe :twisted: :twisted:

Lányok,
Anyu ifjúsági védőnő. Azt mondta nyitva tartja a fülét a terhesgondozással kapcsolatos változások miatt. Ha Ti valamit megtudtok az orvosokkal kapcsolatosan, akkor írjátok meg légyszíves.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!

b79andi: teljesen igazad van, elnézést, mert én is leszóltam a Jánost, pedig attól nem lesz nekünk jobb, hogy a Margitos kismamák és a János között már induláskor ellenséges a viszony. Csak a Jánosnak nincsen jó híre a Margitban szülészetileg pedig nagyon el vagyunk kényeztetve.

Azért kicsit a János is tehet a helyzetről, mert a János - azóta leváltott - orvosigazgatója, Havas Szófia inditványozta a Margit bezárását, illetve szerintem a János szülészetének tiltakoznia kellett volna, hogy megoldhatatlan feladat elé állítják, de nem tette, 5 ágyat kapott pluszban.

Más: kedves Margitos anyukák, most lehet szavazni az év bábájára, hát ennyit tehetnénk a Margitért, hogy valamelyik kedves szülésznő kapja ezt a címet, tehát szavazzunk rendületlenül.

Én mindjárt meg is kezdem a kampányt Vincze Károlyné, Ica mellett :P

A.
v_andi
 
 


[quote="zseppymano"] írta:zseppymano
[quote]M írta:ilyen anyagokra gondoltál? Mit gyűjtsek neked?

Minden fajta statisztikát. ágyszámok, ellátandó népesség.



A weborvoson találtam a végleges ágyszámokat Közép Magyarországi régióban:
http://www.weborvos.hu/adat/Kozep-Magyarorszag.xls

Az ajánlásokat meg nem találom, ami a január 8-i állapotot tükrözte, ahol a Margitnak még 40 ágya volt szülészetre!


Táblázatok a magyar egészségügy alapvető adatairól: - Itt vannak a születész számok, abortuszok, stb!

http://www.eski.hu/new3/adatok/adatok_tablazatok.php

Kép
márika75
 
 


[quote="zseppymano"] írta:zseppymano
[quote]M írta:ilyen anyagokra gondoltál? Mit gyűjtsek neked?

Minden fajta statisztikát. ágyszámok, ellátandó népesség.



A weborvoson találtam a végleges ágyszámokat Közép Magyarországi régióban:
http://www.weborvos.hu/adat/Kozep-Magyarorszag.xls

Az ajánlásokat meg nem találom, ami a január 8-i állapotot tükrözte, ahol a Margitnak még 40 ágya volt szülészetre!


Táblázatok a magyar egészségügy alapvető adatairól: - Itt vannak a születész számok, abortuszok, stb!

http://www.eski.hu/new3/adatok/adatok_tablazatok.php

Kép
márika75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?