Új privát üzeneted érkezett!

Manóci :)
Én úgy tudom, hogy 60 napnál.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Manóci! Én azt olvastam valahol hogy egy hónapnál nem lehet régebbi. Én azt tervezem hogy április végén kérem ki így biztos nem lesz túl régi.
Vendég
 


Én ezt mindkettőt hallottam már, szóval azért is vagyok bizonytalan!Szerintetek a kórházban tutira tudniuk kell,nem?Mert akkor ha megyek 2 hét múlva megkérdezem :)
Köszi a választ :wink:
manóci
 
 

 
 

De jó, hogy mondjátok ezt a házassági dolgot.. nekem fogalmam nincs, mert mikor Viki született októberben, akkor mi előtte augusztusban esküdtünk. :lol: :lol: :lol:

ezt is el kell intézzem.. de mintha Timi már korábban utánanézett volna, vagy tévedek? :roll: Legalábbis ő írt róla..

Egyáltalán ezt hol kérik? Mert a kórházban tőlem SENKI nem kérte. :!:
Vendég
 


Dóri, de a kórházban kérik,(elvileg) mert az anyakönyvezéshez szükséges! :shock: Érdekes, hogy tőled ezt nem kérték,és akkor hol adtad le?Vagy egyáltalán nem is volt nálad?
manóci
 
 


Móni,
a kórházba nem kértek, csak bemondásos alapon volt a gyerek neve. Nekem férj intézte a születés utáni dolgokat, baba TAJ kártyát, anyasági manit, születési anyakönyvi kivonatát odaadták nekem a kórházban, mikor jöttünk haza.
Vendég
 


Sziasztok!

Múltkor én írtam, már nem tudom, hol olvastam a 60 napot. (régen mintha 300 nap lett volna) Úgyhogy jövő hét után már mi is tudjuk intézni, biztos nem jár le. Livike 3 héttel előbb született, és akkor már rég megvolt, azt tudom.
Igen, Dóri, az alapján állítják ki a baba születési anyakönyvi kivonatát. (nálunk a kórházban megcsinálják, nem kell külön intézni). Érdekes, hogy nálatok megcsinálták házassági anyakönyvi kivonat nélkül... Gondolom, minden kerületben ezt is máshogy intézi az anyakönyvi hivatal :roll:

Viszont voltam ma kismama tornán, és ott az egyik kismama azt mondta, hogy a körzeti orvostól kell beutalót kérni abba a kórházba, ahová mész majd szülni, és akkor nem kell kifizetni azt a bizonyos összeget a kórháznak. Erről hallottatok valamit? (elég vicces, hogy már a szüléshez is beutaló kell :roll: )

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Én azt hallottam a hirekben hogy csak akkor ingyener az ellatas ha van beutalod es ha az orvosod pont ugyeletes (erre vajon mennyi az esely?). Ha áe kell hivni, akkor perkálni kell. De ki tud ezen eligazodni? Szerinten maga az államtitkár maca sem :(
Vendég
 


Jó reggelt!

Timi,
ez oltári! :lol: :lol: :lol: :lol: Ilyet nem hallottam, de tetszik az elmélet. :lol: De tudjátok, a beutaló nem lehet 30 napnál régebbi, mert azt meg a kh nem fogadja el.

Na, a mávos szokásokat nem ismerve, inkább megcsináltatom én is ezt a házasságit a jövő héten, hogy tutira meglegyen.
Vendég
 


Angie,
látod, tegnap meg azt mondták az RTL-en, hogy akkora a káosz, nem tudják az átalakításokat végrehajtani a héten, hogy még tolódik. Én ebben bízom, semmi másban. Végülis a MÁV kh.-ba tartozom állandó lakcímügyileg, de ha a dokiért valóban fizetni kell majd, és tőlem is várják a zsozsót, akkor fizetni fogok. Sajnos. :( Ráadásul nálam orvos/kh. váltás volt és én januárban keveredtem a dokimhoz, tehát nem nála voltam gondozásban, így hiába szülök meg mondjuk ápr végén, máj elején, lehet, hogy fizetnem kell. :evil: Csak sajnos az építkezés, 3 gyerek elég sok zsozsót emészt fel, így nem fogok tudni 3 féle helyre fizetni, annyi bizonyos. :roll:
Vendég
 


Na, felébredt a lánykám..
Vendég
 


Szasztok!

Én írtam a 60 napnál nem régebbi házassági anyakönyvit...
A védőnőtől kaptam egy listát, hogy milyen papírokat kell beszerezni, abban volt.

Csilla
Vendég
 


Én azért gondolom, hogy minden korházban (vagy kerületben) mást kérnek, mert nekem úgy rémlik, hogy a gyerekorvos mondta az OGyK-ban, hogy ott 30 napnál nem lehet régebbi. De én is rá fogok kérdezni újból. Viszont ez azért hülyeség, mert mi például Salgótarjánban házasodtunk, ott kell kikérjük a másolatot, és ha most kikérem (mert ugy-e most érek rá elmenni oda), akkor mire megszülök, pont elavul. A 60 nap mégis csak jobban hangzik.

Dóri!
Ne is mond! Tudom én, hogy mit jelent egy építkezés. Mi még mindig nem fejeztük be. Folyton mínuszban vagyunk, és ahogy jön a fizu, utaljuk is át a kivitelezőnknek. Pedig mi azok a fajták vagyunk, akiknek mindig van tartalék a számlánkon. Elég sz*r érzés, hogy most hónapról hónapra kell élnünk.
De én is abban bízom, hogy ebben a nagy fejetlenségben mi még pont beleférünk az "ingyen szülésbe". A dokinak úgyis kell adni, és ha van szülésznőd, annak is. Úgy hogy perkálni úgyis kell.
Vendég
 


Nekem is azt mondta a doki, hogy majd ad egy kérvényt a háziorvosomnak, aki ezalapján beírja a kiskönyvembe, hogy kéri a kórházat az ellátásra. Én ezt pár héttel előbb el fogom intézni. de ha a doki épp nincs bent ügyeletben, akkor perkálni kell ettől függetlenül a dokiválasztás miatt.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Móni,
még korábban volt ez téma itt, hogy lehetséges-e...mármint ez a gyeses dolog apukák részéről..
Én váltani fogok GYED-ről :arrow: TGYÁS-ra a születendő babácska miatt, mégpedig a szülést megelőzően úgy tűnik. Férj nem igényelhet GYES-t Vikire (aki jelenleg ugye másfél éves), és emellett dolgozhat 8 órában :?:
Az a gáz, hogy nálunk a cégben külön cég viszi a könyvelést , bérszámfejtést, és a pénzügyeseknek dunsztjuk nincsen az ilyenekről, bármennyire is aranyosak kedvesek. :roll:

Vagy ha elküldöd hova és kihez forduljak a nyűgjeimmel, akkor az is jó. Ha Te nem tudod rá a választ. :)
Vendég
 


Most hívtam a dokimat a tenyésztés eredménye miatt, szerencsére minden negatív. És rákérdeztem, hogy most valóban megnyugodhtatok, és rám nem vonatkozik, mint május elején szülőre ez az egész cirkusz, ami a kórházakat illeti, és azt mondta, hogy egy biztos, a MÁV és ő marad és semmilyen infót nem kaptak arról, hogy bármi is változna. Ha meg benyögnek talán vmit, akkor is én még beleesem az edigi rendszerbe. :D

(Úgy legyen!)
Vendég
 


Dóri,

De jó neked, remélem még mi is beleesünk, mármint a júniusi babák.Mert, hogy eddig az a júni 30.-a volt a bűvös határ :roll: De 13.-án én is rákérdezek :wink:
Én úgy tudom, hogy ha a családban van már egyféle juttatás, mint nálatok lesz a TGYÁS-od az új baba után akkor Vikire megszűnik.Kivéve a családi pótlékok, mert az ugyebár állandó amíg nappalin tanulnak/fő.Az egyik barátnőm is akinek 1 év van a fiai közt naívan azt hitte, hogy akkor most 2 GYEd-et kap majd.Hát elzavarták a.....hogy gondolja, mindíg a legkisebb után járó juttatást kapod.Egyszerre kettőt nem.Hiába még annak se járt le az ideje :evil:
Tenyésztés eredményednek gratula :!:
A Mávba kell a Házassági, szóval vigyél.De ha te Május elejére vagy kiírva szerintem már intézheted is :wink:

Angie,

Az OGYK. alatt a HIETE Klinikát érted?Ott fogsz szülni?És ha megkérdezhetem kinél,ki az orvosod?
manóci
 
 


Manóci!
Az Országos Gyógyintézeti Központ a Szabolcs utcában. Szerintem nem az, mint a HIETE Klinika. Nem tudom, hogy az hol van.
Vendég
 


De az az lesz, csak most ez az új neve!A Szabolcs utcai Klinika!
Kihez jársz?
manóci
 
 


Dóri: nálunk a férjem kapja a GYES-t (munka mellett), de csak azért, mert táppénzen vagyok. De amint elkezdem a TGYÁS-t, már ő se kapja a GYES-t tovább. (ezért mentem el novemberben táppénzre - akkor lett Livi 2 éves - így legalább erre a pár hónapra "dupla" pénzt kaptunk.)

Kimostam Marcika ruháit, a pelenkákat ki is vasaltam (jól el is fáradtam). Most apa - Livi segítségével - szereli a kiságyat :lol: (a szekrényt már hétvégén összerakta) Úgyhogy most elég jól állunk :lol: . Csak babakocsi kell, meg az apróságok (pl. pelenka, gyógyszertáras cuccok), de azok még bőven ráérnek :lol: Szeretném, ha időben meglenne minden, Livi is 3 héttel előbb jött, legalább nyugodtabb lennék. (bár most alapból idegbeteg vagyok, gondolom, a hormonok munkálkodnak :roll: )
Jövő hónapban még a fürdőszobát kell megcsinálni (most csak zuhanyzónk van, és jó lenne egy kádat beszereltetni, egyre inkább szükségessé válik). És akkor rendben lesz a lakás (úgy ahogy :lol: )

Reggel megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok lányok!

Még jó, hogy írtátok ezt a házassági anyakönyvi mizériát, mert én nem is tudtam, hogy kell, nem emlékszem, hogy Adrival kellett volna, de az meg régen volt.
Mennyi felé kell intézni az ügyeket, pedig a babák még meg sem születtek.

Kijött a mi kórházunkba is a körlevél, hogy más megyéből csak akkor fogadthatunk betegeket, ha a háziorvos konkrétan oda utalja, mert különben az ellátás 30%-át köteles megfizetni a kedves beteg.
Gondolom ez a szülészetekre épp úgy vonatkozik, de nehezebben kivitelezhető, hisz a legtöbb esetben az orvos a lényeg és nem a kórház, és a beutaló is csak 30 napig érvényes.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


sziasztok!

ritkán fogok jönni,csak feküdnöm szabad,mert Brendon baba meg óhajt születni,meg érzem is,nem nagyon merek még ücsörögni sem,olyan nehéz nyomás van a méhszájon.szoritsatok,6 hét még nagyon kellene!!!!!!!!!!!!!

pusszancs mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Most voltam a cukros vérvételen, és kivolt írva, hogy az Istvánba 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Gabi!
Nagyon vigyázz magadra. Brendon baba még valóban maradjon néhány hetet odabent. Azért ha valami fontos történik, mindenképpen jelezd.

Nelli!
Ez a 300 nap barátságosan hangzik. Félek, hogy az én korházamban 30 nap.
Vendég
 


Gabi,
feküdj és pihenj, amennyit csak tudsz!
Tényleg mit értesz az alatt, hogy meg óhajt születni? :shock: Meddig nyílt a méhszájad vagy görcsölsz is?

Timi,Móni
köszi az infót. Valahogy sejtettem, hogy nem nagyon lehet itt "jól járni". :? :lol:

Egy adag dolgot ma is intéztem, DM-ben popsitörlő hegyeket vettem (a két pelenkásomnak :roll: :D ), összeraktam a kórházi nesszeszeremet, tápszert Vikinek (hátha hajlandó a vaniliás HA-s Milupáról leszakadni :? meg a vízivásról reggelente :roll: ), meg a Rossmannban vettem olyan eldobható pelenkázó alátétet, az nagyon praktikus volt, szerettem. 10 db van egy csomiban és vmi 800 Ft körüli összeg. megjártam a piacot, de húsvéti sonit majd jövő héten veszek szerintem, kinéztem a tuti hentesemnél jó kis parasztsonkát, vagy 3 kilós :shock: :P , csak azt nem tudom mi a francban főzöm meg. :lol:
Holnap meg jönnek a tesómék a 2 éves gyerekkel, annyira szeretnek együttjátszani. :D

Jövő héten intézem a házassági vackot, a TGYÁS-t s szerintem el kéne kezdeni :? , a gyógyszertári cuccokat (nekem odaadta a gyerekdokink a recepteket az újszülöttnek, ne akkor kelljen rohangászni), meg a homeós bogyikat és megvenni a gumis lepedőket, törülközőket, textil pelusokat kifehéríteni, kiságy(ak)at beüzemelni, de az ágyneműt majd csak akkor huzatom fel, ha a kórházban vagyok, mi a francnak porosodjon addig. Csütörtökön meg Bethesda :cry:, pénteken meg CTG nekem. Szóval sűrűsödnek a dolgaink asszem..
Vendég
 


Sziasztok!

Nem akarok hülyeséget írni, de régen mintha eredetiből lett volna jó a 300 napnál nem régebbi, és a másolatból a rövidebb idő... (már nem emlékszem) De ez persze nem biztos.

Lányok, nagyon depi vagyok :evil: . Voltam ma dokinál, és úgy néz ki, hogy megszünik a szülészet a Kútvölgyiben :evil: . De még a dokim (a kórház) se tudja biztosan. Annyi biztos, hogy áprilisban még elláthatnak kismamákat, de utána ki tudja, mi lesz. De mondta, hogy legjobb lenne akkor mihamarabb átmennem az I. számúba (oda tartozok helyileg), a speciális dolgok miatt (cukrom + előző császár). Úgyhogy nagyon kivagyok, ha csak rá gondolok, hogy egy másik orvosnál kell szülnöm, sírva fakadok. De jövő héten még felhív, ha megtud biztosat.
Egyrészt erre az utolsó max. 2 hónapra már nem is biztos, hogy találok orvost, aki bevállal, másrészt egy idegennek fizessek annyi pénzt, akinél csak párszor voltam, és ki tudja milyen? És ha mégis császár lesz megint, akkor egy ügyeletesnél szüljek, aki ki tudja milyen :?:
Szóval teljesen kivagyok :cry:
Most megnézem még mit írnak az I-esről, hátha találok valami pozitív dolgot.

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri, azt a pelenkázó alátétet én is nagyon szerettem, majd veszek én is. Jó, mert arról nem folyik le a pisi. (volt, hogy rápisilt a pelenkázós szivacsra, mikor tettem tisztába, és hiába volt alatt textil pelus, az nem szívta be, és belefolyt a pelenkázós szivacs zsebébe :roll: ) Úgyhogy tényleg jó.

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi,
most olvasom mit írtál.. :shock: :shock: :evil: ez szörnyű, nem is tudom mit mondjak. Ha viszont tuti, hogy nem tudsz ott szülni, akkor tényleg menned kellene a klinikára.
Én több helyről pozitívat hallottam róla, baráti társaságban most decemberben és januárban szült ott két csajszi is, az egyik egy faros baba volt, sima szülés minden rendben, a másik meg normál úton, és mindketten meg voltak elégedve a dokijukkal.

Nem Te vagy az egyetlen sajnos :cry: , akivel ez történik, és szerintem biztosan találsz olyan dokit, aki elvállal. Sajnos ők is a helyzet vesztesei, de persze, mi kismamik vagyunbk a legnagyobb vesztesek. :?

És a dokid sem tudja hová tudnál utánamenni :?:
Vendég
 


sziasztok!

hogy görcsölök-e?szerdán este 3 órán keresztül 20perces fájásaim voltak,már nem nagyon birtam,két fájás közt mindig pakoltam valamit a tatyómba,és mire indultunk volna,minden abbamaradt.azóta valahogy a függőleges helyzetet nem birja a méhszájam,olyan,mintha egy nagy ólomgolyó át akarna szakitani,és ha ilyenkor nem fekszem vissza,kezdődik minden elölről.a méhszájam csak nem egész 1 ujjnyira nyitott,viszont minimálisan szivárog a magzatviz.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi!

Én is csak utánozni tudom a lányokat, de tényleg vigyázz magadra és pihiz amennyit csak tudsz :!: Gondolunk rád!

Timi!

Szörnyű ez az egész helyzet, bele sem gondolnak az eü minisztériumba, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk mi nők az ő nagy törvénykezésük következtében.
Azért próbálj másik doki után nézni, hátha összejön még a szülésig, de az lenne a legjobb ha nem zárna be a szülészet.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ha megszűntetnek ennyi szülészeti ágyat, hova mennek szülni. :roll: A káosz magas foka.

Pont ma gondoltam rá, ahogy olvasgattalak benneteket, hogy milyen jó lesz ha mindenki túl lesz a szülésen és már csak a babócákról fogunk írogatni. :lol:

Sokan közülünk már a harmadik, negyedik babát várja és azt szeretném megkérdezni, hogy véleményetek szertint van összefüggés a baba méhen belüli aktívitása és a megszületés utáni aktivítás között?
Huuú elég hülyére sikerült ez a kérdés, de azért remélem érthető voltam.

:oops: :D

Dóri!
Férjem odáig meg vissza van az igazi parasztsonkáért. Az egyik barátunk minden évben többször vágnak disznót, és húsvétkor mindig megvagyunk egy nagy parasztsonkás lakmározásra híva.

Lányok ti húsvét hétfőn otthon szoktatok lenni, készülődtök, vagy ilyenkor inkább máshol töltitek a napot?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Gabi: akkor tényleg feküdjél :!: Még azt a legalább 6 hetet bírja ki Brendon odabent :wink: . (könnyű azt mondani)

Dóri: sajnos még a dokim sem tud semmit. De ha lesz helye, akkor mindenképpen megyek utána. Egyelőre azt beszéltük meg, hogy pénteken hívom, hogy milyen lett a vérvételem (persze ha addig megtud valamit, akkor hív). És elvileg 3 hét múlva kell mennem UH-ra, és 4 hét múlva CTG-re, meg hozzá vissza. De eléggé szét volt ő is esve, pl. nem adott UH beutalót sem (mondjuk nem is fontos, mert anélkül is megcsinálják). Meg mondta, hogy ír fel hüvelykúpot, és végül azt is elfelejtette (én is). De az is lehet, hogy már tud valamit, csak a nővér előtt nem akarta mondani, azért mondta inkább, hogy hív majd ("ugye általában be van kapcsolva a telefonom?").

Kép
Kép
timóca
 
 


Na, még egyszer, mert eltűnt :roll:

Húsvét: sose voltam oda érte, de most kitaláltam, hogy a lányom biztos élvezné, ha festenénk tojást :lol: . Szerintetek mikor csináljuk? (gondolom, nem túl korán, nehogy megromoljanak) Biztos fog neki tetszeni :lol: . (meg apának, papának, dédipapának is :lol: )
Holnap du. lesz itt nálunk cirkusz, lehet, hogy elviszem Livikét, hátha tetszik neki :lol: . (apa úgyis dolgozik)

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Gabi, ez nem jó hír, nagyon vigyázz magadra! Most kell megmutatnod ki az úr a háznál, ne hagyd, hogy az legyen amit a kis szaros akar :)

Timi, a Te híred sem jobb... mi van veletek lányok???

Én dobok egy mai képet kis családunkról, és megyek aludni.
Csilla Kép
Vendég
 


Sziasztok,

Gabi,

Hát ez bizony nem jó hír :( nagyon vigyázz magatokra, bár gondolom mindent elkövetsz az ügy érdekében!
Drukkolunk mi is, hogy amíg csak lehet maradjon ben t a babóka :wink:


Csilla,

Jó a képetek Kép a kis család :)

Timi,

Óh, de sajnálom ez valóban nem jó, hogy te már biztos nem szülhetsz ahol eltervezted :( De bízzunk benne, hogy a dokiddal tudsz menni valahova!Viszont nekem is több barátnőm is szült az I. sz klinikán, és csakis jót mondanak róla.Szakmailag meg végképp a topon van.Jók az orvosok, és mindenre felkészültek!Szóval, ha nem jön össze a dokiddal se, ne keseredj jó kezekben lennél ott is :wink: Csak tudom, az ismeretlen meg minden :( :?

Dóri,

Az a pelenkázó alátét valóban jó dolog, mi is használtunk, még maradt is a kis lurkómnak :) De én a DM-be vettem.Gondolom van már több helyen.
Sonka,mmmmmm nyamiiii!Én imádom, már alíg várom, hogy finom falatokat ehessek!! :lol: :lol: :lol: Bár a védőnő mondta, hogy a tojás+sonka párosítás azért jó nehéz kaja, szóval lehet enni jóízűen, de csinyán!Hát, jó majd annyit amennyi jólesik.Ezt meg mondom én :P


Szylvi,

Nálunk se akkora ünneplés a húsvét, de arra jó, hogy a család karácsony után megint összejöjjön.Így, szombat itthoni sonka evés, meg a kertben tojáskeresgélés Esztivel.Du meg jönnek barátok egy kis kerti főzésre,/ha jó idő lesz/Vasárnap anyuéknál ebéd, hétfőn sógoromék ide ebéd :)
Ajándékozni nálunk nem szokás ilyenkor.Kis csokinyuszika, gyerekeknek mellé apróság és kész.
manóci
 
 


Jó reggelt!

Csilla,
kis család. :) Jó a kép, és már te sem tagadhatod le az állapotodat. :lol:

Móni,
dm-ben nem volt most, legalábbis ahol én néztem. Pedig alapból rühellem a Rossmannt, nem tudom miért.

Szilvi,
nálunk sincs ajándékozás, dettó Mikuláskor, csak csokidolog, de azt is csínyján, mert Gergő bármekkora mennyiséget képes lenne befalni. :shock: (Nálunk sima hétköznapokon nincs csokievés, csak nagyon ritkán).

Húsvét hétfőn kirándulni szoktunk általában, hogy a locsolók még véletlenül se találjanak meg, annyira utálja anyu is meg én is. :lol:
Inkább férj családja a nagy húsvétoló..No comment róluk.. :roll: :evil: :? :wink:

Ja, befürödtem a HIPP vaníliás (3-as) tápszerrel (is).. köszönte nem kérte a lányom, így most pogácsát evett vízzel. :shock: Érdekes reggelizési szokásai vannak.. aztn rá fél órára jön a "rendes" reggeli velem/velünk. Én befejeztem, hogy újabb tápit próbáljak ki (a vizet kiváltva), ezt szereti, ez van, ezt issza.
Vendég
 


Sziasztok!

Már többször olvasgattalak titeket, bánom is, hogy eddig nem csatlakoztam hozzátok :? . Kérdésem lenne, persze csak ha nem bánjátok...

Írtatok a tgyásról és a gyedről. Az lenne a kérdésem, hogy a gyedet az elmúlt év fizetéseiből számolják? A tgyásba meg beleszámít az is amit ebben az évben kaptam?

Móni

Kép
móni30
 
 


Dóri,

szerintem Vikinek már nem is kéne tápi,nem?vagy te nem adsz neki már mindent?Nálunk Eszti 6 hós korig csak anyatejes volt, utána kezdtem el fokozatosan a kajákat, de egy éves korától én már mindent adtam neki.Tehéntejet is próbáltam, de azt ő nem kérte!Nekünk vacsira maradt meg sokáig a Sinlac.Azt imádta :)

Húsvéti kirándulás :) de jó is az.nálunk amikor még én gyerek voltam a családba volt szokás.Ha nagyobbak lesznek a gyerekeim ebben a családban is be szeretném vezetni :wink:
Locsolkodás :twisted: én se szeressem!Férjed családja :lol: :lol: :lol:

Móni,

Üdv itt :) gyere persze itt a helyed!
A pénzedet a szülést megelőző egy év alapján állapítják meg!tehát nem fél év, hanem amit a megelőző 1 évben kerestél!
A fél év arra vonatkozik, hoy annyi biztosított napodnak kell lenni, hogy egyáltalán legyen alapja a számolásnak! :?
manóci
 
 


Timi :)
Jaj Te szegény! Ez olyan borzasztó! Kiidegelik a kismamáka rendesen! Nagyon drukkolok, hogy találj egy jó dokit, mert akinek szíve van, az tudja, hogy most el kell vállalnia a több hónapos kismamit is, mert kényszerhelyzetben van.

Gabi :)
Nagyon drukkolok, hogy meg ne szülj még, mert nagyon korán lenne! Bízom benne, hogy a sok pihenés segíteni fog. A szivárgó magzatvízet már nem lehet semmivel megálítani?

Tényleg, mi van Zsókucival és a babával?

Szilvi :)
A húsvétból én is csak a sonkát-tojást szeretem :lol: Nálunk a család jön össze, a pénzbehajtó locsolók elől menekülünk.

Dóri :)
Azta, Neked már tényleg nincs sok hátra, és babázhatsz!

Móni :)
Üdv itt!

Magzati aktivitás-kinti aktivitás: nekem nem volt összefüggés a kettő között.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok

fekszem,ma végre teljesen jól vagyok,mintha nem történt volna semmi,persze,azért nem esem túlzásba,vigyázok magamra.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Manóci
Köszönöm szépen a válaszod, mostmár tiszta a kép! :D Jobban jöttem volna ki, ha csak félévet számolnának, dehát ez van...

Nelli
Teveled már "találkoztam" egy másik topikban - ma már megint megjött.


Húsvét: brrrrrrr... Szerencsére nemrég költöztünk Pécelre, itt nem fog meglátogatni senki max. a Bátyámék. :lol:
Szerintem sincs összefüggés a kinti és benti aktivitás között, legalábbis Anyu azt mondta benn én voltam a focista, kinn a Bátyám az örökmozgó. Meg azt hallottam, hogy a lányok amúgyis aktívabbak benn, mint a fiúk. Persze nem tudom tényleg így van-e.

Móni

Kép
móni30
 
 


Móni: én most cáfolok, a fiam bent aktívabb, mint a lányom volt :lol: . Igaz, hogy a lányom farfekvéses volt, és úgy állítólag kevesebb a helyük, lehet, hogy azért is. Remélem, hogy kint nem így lesz, mert a lányom mellett amúgy sincs fél másodperc szabadideje sem az embernek, jó lenne egy picit nyugodtabb gyerek is :wink: .

Amúgy Marcika tegnap olyan jó fej volt :lol: Próbálta a dokim nézni az áramlást, de Marcika mindig elvonult az UH elől, sőt, rúgdosta a gépet :lol: . Lehet, hogy tényleg focista lesz, mert olyan pontosan tudta mindig, hová rúgjon :wink: (a végén persze csak sikerült megnézni)

Kórház téma: olvastam ma a Kútvölgyis fórumon, hogy lehet, hogy mégsem szűnik meg a kórház, "csak" fizetős (magán) lesz. Nem bánnám, még mindig jobb, mint elmenni egy vadidegen helyre. Lehet, hogy ezért mondta a dokim, hogy felhív, nem akarta ott az asszisztens előtt megbeszélni...

Gabi: nagyon helyes, hogy pihengetsz :lol: . Inkább a pihenést vidd túlzásba, minthogy megerőltesd megint magad :wink:

Csak hogy írjak valami jót is: 2 napja szedem azt a homeos cuccot, és azóta végre nem ébredek fel hajnali 3-kor :lol: . Szépen, rendesen átalszom az éjszakát :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Ilyet is rég tettem fel:

Kép

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Még csak olvasgatom az oldalt, de nagyon tetszik!
Mi az első babánkat várom, aki ha minden igaz Boglárka lesz, de már alig várjuk, hogy megszülessen!
Vendég
 


Sziasztok!

Most értünk haza, egy baráti házaspár hívott meg bennünket ebédre. Fini marhapöri volt. Jól belaktam. Férjem meg itt horpaszt mellettem egy kicsit többet ivott a kelleténél. :lol: Alig tudtam rávenni, hogy induljunk haza, ritkán szokott inni, de ilyenkor annyit beszél, hogy győzze az ember hallgatni. :) Még mielőtt hazaértünk ő mindenáron beakart menni egy videókölcsönzőbe mondván, hogy ő most filmezni fog. A film megy, a drágám meg alszik. :lol:

Móni, Hencsi!

Üdv!

Gabi!

Örülök, hogy ma jobban vagy, csak így tovább. PIHENJ SOKAT :!:

Csilla!

Nagyon csinos kismama vagy!

Timi!

Én is abban bízok, hogy nyugodt kisfiam lesz, de amit a pocakomba művel, az a lányomhoz képest egy gyorsvonattal ér fel. Adri bent is és kint is nyugodt gyermek. Megvallva egy kicsit aggódom, hogy mi lesz!
Jó, hogy felraktad a táblázatot, jó látni így egyben magunkat.

Dóri!


Tényleg nem sok időd van.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Móni :)
Akkor már féigmeddig ismerősek vagyunj :lol:

Gabi :)
Nagyon örülök, hogy jobban vagy!

Hencsi :)
Üdv itt! Napra egyidős terhesek vagyunk :lol:

Csilla :)
Klassz a kép! Csini vagy!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Ijesztegetésképpen :wink: :

Kép

(megjegyzem: tegnapi kép - pont 31. hetes - és napra pontosan egyidős vagyok Csillával :lol: . A különbség szemmel látható :lol: )

"Új" kismamik, ha megírjátok az adatokat, Titeket is beraklak a táblába :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


látjátok,milyen kis friss vagyok ma?miattatok.jó érzés,hogy vannak,akik hisznek bennünk.küldöm a bizonyitékot.köszi mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175359932.36.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Móni, Hencsi,
üdv. itt! :)

Timi,
dehogy rettenünk el!! :) valami hasonlóra számítottam Tőled, már korábban is írtad, hogy olyan enyém pocak méret szoktál lenni Te is. :lol: :lol:

Köszi a táblát. Csomóan eltűntek.. :shock: emlélkszem, pl. Anikó milyen aktív volt az elején, meg Erkáról is rég hallottunk..

Gabi,
mi ez a nagy üldögélés a gép előtt? Inkább sipirc vízszintesbe :!: :wink: Rajtad sem látni a súlytöbbleted, Te is inkább hasra gyúrsz, nem? :)

Aktívkodás: Vikim fele ilyen aktív volt, mint most Marci baba. És csak hogy ne lehessen párhuzamot vonni: Gergő sem volt ilyen mozgolódós.. És mindkettő nyugodt baba volt. :lol:

Férj telken nyomul (most jöttek az elektromosok), holnap is. :? Lefektettem Vikit, és a kiságy teteje elég magasan van, ahhoz, hogy ne csak bedobjam a gyereket az ágyába, jóó mélyen le kell hajoljak és nagyon megnyomtam a pocim alját. Most azt pihegem ki.. :?

Csináltatok én is pociképet, kedvet kaptam Tőletek egy kis fotózásra :D
Vendég
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1175362656.75.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?