Új privát üzeneted érkezett!

Tynus
OK! Hányra mentek pénteken uszizni? Előtte odavinném a pelust, ha megadod a címet.
Okosbaba...hát, még csak olvasgatom a könyveket, amiket küldtél, de alig van időm rá.

Gyugyi
Kukucska?!? :lol: Ne csak kukkolj, írj is!!! Mi ez a lazaság, hogy se itt - se ott nem írsz?!

Kép
Kép
gtünde
 
 


Tündi!
Eddig úgy van, hogy megyünk úszni pénteken, 3-kor kezdődik, általában fél3-ra szoktunk odaérni. Remélem, apának nem jön közbe semmi, de ha igen, mindenképp írok. Tudod, hol van a wellnessvilla? Ha nem, tudok linkelni térképet, mert én egyedül 1000 hogy nem találnék oda. :lol:
Az okosbabával kapcsolatban az a legegyszerűbb, ha letöltesz a honlapról 30napos sablonokat, és az üres diákba beírod a szavakat. Akkor nem kell figyelni, hogy mindent 15x lásson, a program cserélgeti a dolgokat. Már nemsokára kezdjük az összeadást kisnyuszival. Élvezi a dolgokat. :lol:

tynus12
 
 


Tynus
Megnézem a neten a címet akkor, de megírom priviben a mobilszámomat, Te meg írd meg a tied vagy küldd el sms-ben, és még felhívlak előtte, hogy tudok-e menni.
Te szgépen nézeted vele a képeket, ha jól értem?

Csajok!!
És a lényeg, amit elfelejtettem:
Ma voltunk Ficivel ellenőrzésen a fejlődésneurológián és MINDEN OK, teljesen egészséges, elmúlt a ferde nyaka is. Jippi!!! De még 2x mennünk kell majd ellenőrzésre. Ja, amúgy megint végigbőgte a vizsgálatot. :?
gtünde
 
 

 
 

sziasztok!

susy!
igen volt már barnázás és duphastont kaptam rá meg pihennem kell sokat igaz szerencsére nem vagyok ágyhoz kötve csak nem szabad megerőltetnem magam!!!!
mikor barnáztam rögtönmenem uh-ra és megnézte a dokim a babát és utánna írta a gyógyszert napi 2*1 kell szednem!!!

talán te is barnázol ????
akkor vigyázz magadra!!!
és egyébként hogy vagy?????

tündi23
 
 


Kép

(Ma nem érek rá. Ovulálok...... Kép Kép :oops: :lol: :lol: )

Kép
Vendég
 


Gyugyi
:lol: :lol: :lol: Akkor jó mulatást!! :wink:

Amica
El is felejtettem gratulálni a felálláshoz. :oops: Ágnes nagyon ügyi!!! Fici még nem is mászik. :?
gtünde
 
 


Tündi! Örültem a privinek, még sose kaptam! :D
Igen, én szgépen nézegetem vele, mert a képtényekhez pl. meg a nyelvhez csak úgy van anyag. Meg az az igazság, hogy se időm, se kedvem kártyákat gyártani, mert rengeteg kéne belőle. Gondolj bele, a matekot 100ig mutatjuk neki, annyi pöttyös kártyát legyártani, ember legyen a talpán aki bírja idővel meg szusszal. :lol: Így könnyebb, és a billentyűzet amúgy is nagyon érdekli. leszedtem 30napos sablonokat, és az olvasásnál beírtam olyan szavakat, amiket használok neki. Kád, cici, anya, apa, mama, papa, rokonok nevei, ilyeneket. A mateksablonnal meg semmit sem kellett csinálni. Elküldjem mailben, akkor nem kell keresgélned. Én mindent letöltöttem, amit felraktak, több száz mega van már. A képtényeket nagyon szereti, az az általános műveltség része a dolognak, és olvas is közben. Tök érdekes, csak azok nagy része több mega, így mailben nem megy el. Egyenlőre angol nyelvet csinálok még vele, a többit megnéztem, de vagy kevés az anyag, de a kínai még érdekelne, ott meg elég szar a hang. Nekem nagyon tetszik ez az egész dolog, 2-3x ülök vele a gép elé, ebből kb. 3percet tölt figyeléssel, a többit eljátsza, de néha odanéz, állítólag ez is elég. Majd ha tud beszélni, letesztelem. :lol:
A nagyszkókó 4-ben van a villa, azt tudom, csak oda az utat nem. Addig vagyok képben, hogy a Kodályból fel a Bartókba, ott balra, és mintha végig egyenesen kéne menni, de nem biztos... :)

Tündi23, Susy! Állítólag sokan barnáznak a terhesség elején. Én mikor befektettek barnáztam, a 30.héten, és azt mondta az orvos, hogy a méhből jön a vérzés. Aztán mégsem volt semmi szerencsére, de jobb az óvatosság. Mindenesetre jól megijesztettek, mert semmit nem mondtak, csak hogy befektetjük, a vérzés a méhből jön, és azonnal kapjon tüdőérlelőt. Nagyon megijedtem, remegtem mint a kocsonya, de szerencsére elmúlt másnap. Mondjuk azóta sem értem, hogy akkor még zárt volt a méhszáj, és a buroksapka még a 40.héten is ép volt, akkor hogyan jöhetett a méhből a vérzés?? Apával meg a környéken sem voltunk akkor együtt.

Málnalevél csodatea. A Herbária forgalmazza, én reggel és este ittam egy bögrével, rendesen ízesítve, másképp borzasztó. Én esküszöm rá, de csak a 36.héttől igyátok!!1hete ittam, méhszáj zárt, 2hete 1ujjnyi, 3hete 2ujjnyi, utánna befektettek a 40.héten, akkor már nem ittam, és a rendes vajúdásom a kemény 1perces fájásoktól volt kb. 1óra. fél 7-kor mentem szülőszobára 3percesekkel, egy ideig elhülyéskedtünk még, pedig rögtön bekötötték az oxitocint, és asszem 7körül kezdődött a menet, ott csak arra emlékszem, hogy ment a rádióban a valami véget ért, énekeltem és nagyon boldog voltam. :lol: 20:39kor jött a Kisnyuszi. Szegénykém gyújtogatta bent a rakétákat a kilövéshez, csak anya bénán nyomott.. :( már megint elkalandoztam, igyátok a teát, mert az nlc-s fórumon aki itta, mindnek nagyon "könnyű" szülése volt.

tynus12
 
 


tündi!
dehogy is barnázok! Csak úgy kérdeztem. Tudod én alapból szedem a progipotlót, csak én utrót, és szintén 2x1-et. Mivel stimus hónapom volt a 12.hétig szednem is kell.

Amúgy jól vagyok. Jövöhét kedden uh, de már a rendes nögyógyászomnál. Te is mész 4-én ugye?
susy75
 
 


Sziasztok Lányok :P
Köszönöm az aggódást, szerencsére reggelre sokkal jobban lettem. Kiscsákó is mocorog, úgyhogy asszem nem lett a súlyemelésemből baj. Többet ilyen nem csinálok, az biztos.

Tüncsi :P
Nincs baj, a :( fejet Barbinak írtam, mert nem jött a találkozónkra.
Tök jó, hogy Répácska nyaka rendbejött :P
Tényleg nagyon jó lenne, ha Babcsi és Manda mielőbb csatlakozhatnának hozzánk!!!!
Sok hasznos tanácsot írtál. Majd a finish-ben visszakeresem ezeket a hozzászólásokat, mert az tuti, hogy egy csomó kimegy a buta fejemből...

Barbi :P
A tüneteid nagyon a "végedet" jelzik :P Kitartás! Te tényleg azt hiszed, hogy majd szülés után fogod kipihenni magad????? Hát ez tényleg vicces :twisted:
Meg volt a tali Noémivel és Danival. Danika egy tünemény baba :P
Rendkívül jó kedve volt, és csodaszép szemei vannak :P
Ja, és két apró fogacskája alul :P
Noémi puszil, és drukkol a szüléshez, no és sajnálta, hogy nem tudtál eljönni...

Amica :P
Gratulálok a "felálláshoz"! Gyere gyakrabban, és ígérem vigyázni fogok magunkra :P

Tündi :P
Egy kis barnázás belefér, ne aggódj, de azért pihenj, és te is vigyázz magatokra!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Mivel nem írtatok konkrét kérdéseket, így csak freestyle:

EDA: a gerincburkot nem átszúrva adják be az érzéstelenítőt, kanült is tesznek be általában a hosszabbtávú fájdalomcsillapítás miatt.
Az izomerőt nem blokkolja, csak a fájdalomérzetet(egy darabig), tehát lehet nyomni. Segíti a tágulást.

Spinal: a gerincburkot átszúrva a gerincfolyadékba adják a szurit, egyszeri dózis, ez általában a tervezett császármetszés anesztéziája.
Blokkolja az izomerőt is, nem tudsz nyomni.
Itt mondják, hogy nem lehet emelni a fejet, de ez egy dogma, ami már rég megdőlt, mégis sok helyen mondják még. Az igazság, hogy tök mindegy, hogy emeled a fejed, vagy nem ez nem befolyásolja a fejfájás előfordulásást. (Az átszúrt gerincburkon át folyik ki a gerincfolyadék, ami tulképp az agyvíz folytatása lefelé, a nyomásváltozás áttevődik az agyra és ez okozza a fejfájást.) 3-6 stb órás tű...ezt még életemben nem hallottam!!! :shock:

Szerintem aki gondolkodik rajta jelezze a nőgyógyászának, az optimális esetben ellküld titeket az aneszt ambulanciára( 3. trimeszter végén ajánlom), ahol megbeszélhetitek pro és kontra. Szülés közben az a gáz, hogy nem vagyunk teljesen százasok, nem tudjuk felmérni a beavatkozás kockázatát.
Én voltam. :wink:
potter_76
 
 


sziasztok!

Remélem ti már aluszkáltok babástul, kinek pociban kinek ágyikóban!!!!!!!!!!!!

Judy5,
megértem a sok kérdést ami felmerül benned. Nem könnyű, de remélem megtérül a sok energia és küzdelem amivel a három gyerek jár :wink:
Én teljesen egyedül vagyok napközben, nincs segítség a közelben és most is inkább aludnom kellene, mert reggel irány az ovi...
Nálunk a férjem tartott attól, hogy ha van már két szép egészséges mi lesz ha harmadszorra nem, de én nagyon szerettem volna. A lányok itt ismerik a történetet, hogy amikor elfogadtam, hogy kicsit várjunk akkor meglepire babás lettem :oops:


Mada :wink:
Sok puszi nektek! nagyon várunk!

Tündi,
Ágnes megelőzte mozgásban a tesókat, már mindenhova követi őket és sír ha bezárják előtte az ajtót :?
Persze legózni még nem engedik :lol: :lol: :lol:

majd benézek, megyek :D

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Pálinkásat :!:

(Kössssz, jól vagyok... :lol: :oops: :lol: )

Ági :)
Kösz a szakszerű eligazítást. Ez derengett nekem. Így már tiszta a kép.
Puszka!!! :D :D

CSÓKÖZÖN!!!! :D Vár a munka.....
Kép
Vendég
 


Gyugyi :P te aztán korán kellő vagy és amint láttom jó volt az estéd :lol: :oops:

Szilva :P örülők hogy jobban és annak is hogy jól sikerült a találkozó. Hát én a kórházba töltött napokból az egyikbe szeretném egy kicsit kialudni magam :? ,itthon tudom hogy ez lehetetlen lesz.

Lányok tényleg ez az új kóráz törvény nem szúr ki veletek, velem igen, ugyanis én a Péterffybe tartozom, De a Kistarcsaiba fogok szülni ami autóval 3 percre van tőlünk míg a Péterffy jobb esetbe 40 perc. Ápr. 01-től meg a kórháznak is fizethetek hogy ott szüljek,komolyan mondom kész röhej :twisted:

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Barbi :)
Dehogynem szúr ki :evil: Én nem az istvánba tartozom, így én is perkálhatok. Most bejelentkezem anyóshoz, aki abban a kerületben lakik, így "csak" a doki miatt kell majd fizetnem.

Szülés után aludni??? Hát, nem lesz egyszerű megvalósítani :lol:

Tünde :)
De jó, hogy Ficike nyaka meggyógyult!

Judy :)
Én is a 3. babát várom, és a körülmények nem a legideálisabbak, de a baba utáni vágy nagyobb volt, mint a jövő miatti aggodalmam. Én sem tudom, mi lesz, de nagyon remélem, hogy alakul majd :lol:

Szilva :)
Örülök, hogy nem lett baj! Most már tessék vigyázni!

Gyugyi :)
És milyen volt az ovulálás kihasználása :oops: Remélem, 2 hét múlva + teszt lesz az eredmény :lol:

Amica :)
Gratula Ágnes baba felállásához!

Dorka tüszős mandulagyulladása nagyon brutál most. Szombat óta van 39 fölött a láza :evil: Hívtam a dokit, és mondta, csináljunk egy labort.

Én tegnap voltam a dokinál. Babóval minden rendben, szépen fejlődik. De nagayon szemérmes, és még mindig nem mutatta magát.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Tegnap 9 ablakot megpúcoltam. Annyira elfáradtam, kemény volt a hasam estére, már 7órakor ágyban voltam. Ma meg nagyon gyenge vagyok :roll:
Pedig még csak most jön a java, lambériázás, parkettázás, festés, költözés :roll:
nelli te miért voltál dokinál a 25.héten?
Szerintetek még ezután is nőhet a cici? Vagy már vehetek szoptatós melltartót?
Dobok nektek egy képet, bár még kicsit nagy ez a gatyám, és a hasamon még a babó előtt is volt bőven alapanyag
Kép

Kép
mona76
 
 


Mona :)
Magánorvoshoz járok, és oda havi egyszer megyek kontrollra.
Nagyon szép kis pocid van!
Ha veszel egy kényelmes szopis melltartót, annak jónak kell lennie végig.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Amica! Bocsi, elmaradt tegnap, énis gratulálok Ágnes baba felállásához!
Mona! Nekem a terhesség végén 85ös melltartó kellett, 75tel indultam, most meg már nagy a 85-ös, most 80-ast hordok. Szerinem bőven ráérsz vele a végéig várni, nem sűrgős az.
A pocid az istenes, nagyon szép, nem is indulhattál valami nagy hájjal, ha most ekkora. nekem normálban volt egy tisztességes uszigumim, úgyhogy ilyenkor már nagyobb volt. Jól néz ki a nadrág is. :lol:
Gyugyi! Remélem, jól sikerült a tegnapi dolog! Várunk közénk!

tynus12
 
 


mona!
De kis pocid van! Legalább is szerintem.
Nekem anno 14 hetesen nagyobb volt. Ès én is olyan típus vagyok, hogy ha van egy kis feleslegem az a pocimon van.

Ne dolgozz sokat, nehogy megeröltesd magad!
susy75
 
 


tündi!
hogy vagytok? reméle barnázás elmúlt már.

Mi jól vagyunk. Semmi tünet csak a cicim fáj, de az nagyon.

Ja és pár napja iszonyúan száraz a böröm. Használom a megszokott testápolómat, de sz..-t se ér.Olyan vagyon mint a rinocérosz.
Gondolom ez is a terhesség miatt van.
susy75
 
 


Susy
aha. a bőr érdekes dolgokat produkál ilyenkor. Van akinek tök száraz, van akinek zsíros lesz. De mikor majd megszokja a szervezeted az új helyzetet, akkor beáll - nekem legalábbis nincs gondom vele a 4. hónaptól

Kép
Kép
emma1976
 
 


Mona :)

milyen csini pocakod van :D


Susy :)
én cáfolok... Nekem 20 hetesen sem látszott a pocak... és nem voltam kövér :)
Vendég
 


haga!
Azért írtam, hogy szerintem!
Èn se voltam kövér, de nagyobb pocim volt. Nem vagyunk egyformák.
susy75
 
 


Szilva :)
Látod, megmondja a gyerek, hogy mit szabad csinálni és mit nem :)

Barbi :)
Velem erősen kiszúrt az új kórház törvény. Én a Margitban szültem volna, ahová most szombat éjféltől nem vehetnek fel új beteget. Azaz ha nem szülök meg szombatig (ami elég valószínű), akkor rohamtempóban új kórházat kell keresenem. Ez tegnap derült csak ki véglegesen. Szegény dolgozókat meg elbocsájtják május 1-el :(.
Ja, területileg a jelenleg még csak papíron létező új Állami Egészségügyi Központhoz tartozom. Viszont ha nem a területi kórházba megyek, akkor elvileg ki kell fizetnem az ellátás 30%-át.
Jó, mi?

Voltunk ma UH-n. Balázs szépen be van fordulve és igyekszik nem részolgálni a Kisbalázs becézésre, 3785 grammnak becsülték a súlyát. A pbd 94 mm. A méhlepény I. fokban érett, úgyhogy sanszos, hogy még tovább hízik.
Erősen remélem, hogy nem alulbecsülték a súlyát, hanem inkább felül egy kicsit :D

wish
 
 


Wish :)
Én is a Margitba tartoznék. Ha most az István helyett átmentem volna, megint szarban lennék, és mehetnék tovább a Jánosba, mert oda fogunk tartozni. Így maradok az Istvánba, de fizetnem kell :evil:
Drukkolok, hogy előbb szülj, hátha...

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Wish :P hát neked se egyszerű,doki nem lát rá esélyt hogy beinduljon addig a szülés hát én a helyedbe már lehet hogy elkezdenék lépcsőzni,házasélet :oops: hátha beinditja.És ha esetleg nem indul be akkor a saját dokidnál tudsz mjd szülni csak másik kórházba vagy dokit is kell keresned?
Hát szép súlyú Balázs mi éppen hogy elérjük a 3000 g-ot :lol:

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Sziasztok Lányok!

Szilva :)
Örülök, hogy nem lett baj a cipekedésből. Ejnye-bejnye! :)

Én 30 évig a III. kerületben laktam. Döbbenet, hogy nem lehet már a Margitban szülni!!! A Jánosról nem sok jót lehet hallani.

Jó olvasni az érzéstelenítés témáról. Úgy gondoltam, EDÁ-val fogok szülni, de most már nem vagyok benne biztos. Annyi furcsaságot hallottam már róla. Még van időm gondolkodni... :)

Kép
mofly
 
 


Nelli :)
Ha megszülsz július 1-ig akkkor nem kell fizetned :) Hátha jön valami jó kis front június végén :)

Barbi :)
Holnap megyek ctg-re és akkor beszélek a dokimmal. Ráadásnak elvileg ő szabin van a jövő héten. No mindegy, majd lesz valahogy...
Most azon is izgulok, hogy ha máshol szülök, akkor ott is le tudják venni a köldökzsinórvért, különben buktuk azt a pénzt.

wish
 
 


Sziasztok!

Gondoltam írok, mert most van mit.
Végre valahára megkaptam a magzatvízvétel eredményét, igaz egyenlőre csak telefonon. Szóval úgy néz ki hogy minden rendben. Kromoszómaszám normális. Kicsit megnyugodhatok.
Különben a reggeli hányásaim kezdenek ritkulni. Napközben meg már tényleg egész jól vagyok. A gyomrom szarakodik egy kicsit, de ez vele jár. Nehéz eltalálni, hogy ne maradjak éhes, se ne is zabáljam túl magam, mert akkor meg feszül. Mert étvágyam az van. Ami hál'istennek még nem látszik nagyon rajtam. Viszont a pocim nem kicsi, ahhoz képest, hogy még csak 20 hetes vagyok.

Bocsi ha hosszú voltam.

Tímea
KépKép
KépKép
tímea34
 
 


Lányok!
Április 1. után a háziorvostól kell kérni beutalót abba a kórházba ahol szülni akarsz (ahova jártál terhesgondozásra).
Ha van 1 hónapnál nem régebbi beutaló, akkor "csak" a dokit kell fizetni ha nem az ügyeleti idejében szülsz!
Szóval azé nem egészen úgy van, ahogy beharangozták!

Mofly :P
Ne izgass, hogy nincs jó híre a Jánosnak! Én ott fogok szülni :twisted: Direkt zrikálsz?????? :twisted:
Mi újság veled????? Érdekelne :roll:

Mona :P
Szép a pocakod, de még lesz az nagyobb is! És ha jól látom, a gatyóban is van még elég hely!
Nekem azt mondták, hogy tök változó, hogy kinek mekkora lesz a melle a terhesség alatt. A szopis melltartót a szülés előtt 2 héttel érdemes csak megvenni!

Wish :P
Hát veled aztán jól kibabráltak ott a parlamentben :evil:
Egy biztos, valahol meg fog születni nagybalázs :twisted:
Nem semmi a becsült súlya :oops:
A kórházválasztás már ápr.1-től fog élni.
Ja, és szerintem a köldökzsinór vért már le tudják venni mindenhol, elég sokan élnek vele! NE AGGÓDJ! MINDEN RENDBEN LESZ!

Barbi :P
Neked is ment a beutalós történet. Engem tegnap tájékoztatott az üzemorvosunk, aki egyben háziorvos is.
Azt is megígérte, hogy engem majd jól beutal a Jánosba :P

Én is akarok felrakni pocakfotót, de egyszerűen képtelen vagyok lekicsinyíteni :evil:
Valaki képben van, hogy photoshoppal hogy tudnám megoldani?????

Timi :P
Már a 20. hétben vagy? Úristen, hogy szalad az idő. Szegény, és még mindig a rosszullétekkel kűzdessz? Nagyon sajnállak, nekem soha, még csak émelygésem sem volt....
Nagyon örülök, hogy az amnio eredménye jó lett. Az már tuti, hogy a baba egészséges, nyugodj meg, mert ennek tuti biztos az eredménye :P

Emma :P
Jól vagy? Dolgozol még?

Kép
Kép
szilva069
 
 


Timi
Jaj de jó, hogy jelentkeztél! Már kezdtem megijedni, hogy esetleg volt vmi bibi a magzatvíz-vétellel kapcsolatban, de megnyugodtam.
Az is jó, hogy napközben már jobban vagy. Szerintem lehet, hogy azért nagyobb a pocid, mert 2. baba, és az állítólag hamarabb és jobban látszik.
Nem is írtál sokat! :)

Barbi, Wish
Hú, hát nagyon szar ügy ez a kórház-átszervezés. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy itt eddig is csak 2 helyen lehetett szülni, és az átszervezés után úgy néz ki, hogy az "én" kórházam marad. Na, ennek viszont Tiza nem örül. :)
Remélem, azért megoldódnak a dolgok.

Wish
Ez aztán a szép méretes baba!! :shock: Nekem Fici végig olyan átlagos volt, de amikor megszületett, a hossza elég rövid volt(44 cm) - ahhoz képest, hogy mindketten 172 cm körüliek vagyunk. A súlya szerintem nem volt rossz (2620 g).

Barbi
Ne aggódj, majd kint megnő! :) Így meg könnyebb lesz megszülni.

Nelli
Azért ez szemétség! Szaporodjon a magyar, erre csupa olyan intézkedést hoznak, amivel az ellenkezőjét érik el. Jó lesz, ha már most elkezdek félrerakni pénzt, hogy, ha majd Réka szül, legyen elég. :?

Mona
Aranyos pici a pocid! De csak óvatosan a takarítással!!!

Potter
Köszi a tájékoztatást!!!

Szilcsike
Örülök, hogy találtál hasznosat a mondanivalómban. Remélem, tényleg hasznát tudod majd venni. Amúgy meg tessék konkrét dolgokat kérdezni!!

Tiza
Merre jársz??? Remélem, minden rendben!!

Tynus
Lécci küldd el e-mail-ben a sablonokat! Amit nem tudsz átküldeni, nem tudnád felírni CD-re?? Akkor holnap kifizetném, ha találkozunk pelus ügyben. Angol is jól jönne! Köszi!!

Amica
Közben gondolkodtam, hogy még jó is, hogy Fici nem mászik, mert nem tudna hol. :? De úgy néz ki, hogy vasárnapra kész a tetőtéri szoba, na ott már tudna garázdálkodni.
Most meg nagyon úgy néz ki, hogy jön a foga, mert egész nap rágott, valamint 2szer is kakilt!! Legutóbb ugye vasárnap volt kaki, ami tehát az 5-6 napos rutinhoz képest 1 nappal kevesebb. Csak jönne már ki a foga!
Viszont még mindig nincs el sokáig egyedül, max. 10 percig. Van, hogy már akkor nyafog, ha leteszem vagy kimegyek a szobából. Ugye 3-5 hónapos korában állandóan cipelni kellett - erre a védőnő azt mondta, hogy majd visszaadja ezt nekem (jó értelemben). Hát, azóta is erre várok. :? Néha úgy érzem, hogy még két éves korában is állandóan vele kell lenni, ill. cipelni. Azért kíváncsi lennék, nálatok hogy zajlik egy nap - mármint Ágnes szempontjából. Ha van időd leírni, persze.
gtünde
 
 


Kép
Kép
gtünde
 
 


Sziasztok!

Elnézést,hogy csak ugy bepofátlankodok, szoktalak titeket olvasni.
Wish téged szeretnélek megnyugtatni én 4 hete szültem a harmadik fiamat aznap reggel voltam uh-n 96 mm volt a BPD-je és 3800 gr-ra becsülték reggel, éjfél után 10 perccel mikor megszületett "már" csak 3200 gramm volt,és ugyan ugy fájt mint az első fiamnál aki 4200 grammal született.
Vendég
 


Nati :)
Gratulálok a fiadhoz :)
Megnyugtató, hogy neked nagyobbat mértek. Nagyon nem aggódom, mert meg kell szülni, így is úgy is, akkor is ha négy és fél kilós és akkor is ha csak három. És hát tudom, hogy az UH nem csalhatatlan.
Inkább azt remélem a feje nem lesz nagyobb. Nézegettem a vonalzón a 94 mm-t és határozottan az az érzésem, hogy minden miliméter számít :lol:

wish
 
 


tündi, tiza merre vagytok?

Gondolom boboka pihen ezerrel. Nagyon helyes!
susy75
 
 


Szilva :)
Isten őrízz! :P Beleolvastam a János kórházas topikba, nem írtak rosszakat a lányok. Az a lényeg, hogy a személyzet törődjön a betegekkel. Inkább a kórház állapota és ellátottsága izgat. Be fogok nézni, hogy mi a helyzet, mert már rég jártam arra. Lehet, hogy én is oda fogok szorulni, mert tegnap este hallottam, hogy talán a Kútvölgyi sem marad. :shock:
Nagyon érdekel, hogy mi lesz majd a tapasztalatod. Akkor maradnék ügynökünknél. Beszéltél már lánnyal, aki nála szült? Te tudtad, hogy ilyen piszkosul fiatal? Mondjuk így hozzá még húsz év múlva is járhatok, a jelenlegi már idősebb korú. :)

Kép
mofly
 
 


Wish,
nincs túl jó kedvem, hát jól megmosolyogtam a vonalzóst :lol: :lol: :lol:
most legalább vigyorgok!
Köszönöm!

Tüncsi, majd leírom mi megy itt, de hadiállapotok!
Alvás alig, enni nem, de egyedül lenni sem :lol:
Írtam levelet.

Kép
Kép
Kép
amica
 
 


Mofly :P
Na azért :twisted:
Én csak a szülészet folyosójátt láttam először, és az tök jól nézett ki. Ebből kiindulva gondoltam, hogy ügynökünk szimpi, meg is szoktam már, és így a kórház is meg fog felelni számomra.
Aztán egyszer (mikor már megbeszéltem Sz-szel, hogy nála szülök) meglátogattam Mary-t a szülészeten, és hát így benézhettem az egyik szobába is, hát akkor majd elájultam a körülményektől.
Egy hétig letargiában voltam, de mára már megemésztettem, hogy nem fogok luxus-körülmények között szülni :oops:
Végülis nem is az a fontos, csak minden menjen simán (szerintem)
Természetesen majd beszámolok a kórházról! És hát igen én is úgy tudom, hogy a Kútvölgyi is elveszti régi státuszát. Komoly ágyleépítések lesznek :(

Ja, tényleg te tudod hány éves ügynökünk? Én is szoktam rajta tűnődni mennyi lehet????? Ezek szerinte szemtelenül fiatal :twisted:

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilva :)
Hát erre gondoltam. :( Azért ehhez képest a Kútvölgyiben csodás körülmények vannak. És a gárda is fantasztikus. Velük mi lesz?
Szomorú vagyok, hogy te is ezt hallottad. :(
Azt akartam kérdezni, de nem pont azért kell fizetni a 30%-ot, hogy választott orvosnál szülsz és nem az ügyeletesnél?

(Most már mindegy hány éves, ez van. :P Majd elárulom. Lényeg, hogy már bízunk benne.)

Kép
mofly
 
 


Mofly :)
Jártam már a Kútvölgyiben, és tényleg tök normális kórház, sokkal jobb körülményekket, mint a János. Tudtommal politika van ebben is sajnos :(
Mi lesz az orvos gárdával? Szerinted az emberek számítanak manapság???

Tudtommal a háziorvos beutalójával bármelyik kórházban szülhetsz "ingyen". Csak akkor kell orvost fizetni, ha nem a választott orvosod ügyeleti idejében szülsz. Ez kb. 30-40 e ft.
Mofly ez nem szép dolog tőled, ez az apróbetűs!!!!!!!!!!!!!!
Tessék nekem elárulni :twisted: MOST AZONNAL!!!!!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Értem. Valamivel jobb, mint a 100 ezer. Elég kicsi rá az esély, hogy pont akkor lesz ügyeletben.

Oké, küldök privit. :P

Kép
mofly
 
 


Wish

Tudom mit érzel,nekem az első fiamnak 36 hét 5 naposan 106 mm-es BPD-t mértek sirva jöttem ki az uh-ból, mert azt hittem vizfejű a gyerek, utána az orvosom felvilágositott,hogy nincs semmi baj,csak nagy lesz a baba, később meg azon aggodtam,hogy fog ő kiférni,de mégis csak meglett.
Vendég
 


Wish :P remélem csupa jó hírrel jössz hozzánk,szinte biztos vagyok benne hogy a hétvégén meglesz nálatok Balázs, főleg hogy utána nem lesz dokid. Nekem a szülés felkészítőn mindig azt mondták hogy bő 4 újjnyira kell kitágulni( kb. 10-10cm) :oops: hát én is megnéztem vonalzón :wink:

Szilva :P erről hallottam énis ,de én úgy tudom hogy akárhová nem írhat a háziorvos beutalót van egy listája ami közül választhat, :? nem tudom lassan má nem is érdekel valahol csak szülünk Wishel :wink:
Sajnos nekem többször volt szerencsém a János kh. műtőjéhez és kórterméhez, kiábránditó,nem az a baj hogy szegényes hanem az hogy koszos sajnos :cry:

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Barbi :)
Jesszus, ne ijesztegess!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teljesen megrémültem ám! Hogy viseled az uccsó heteket, napokat????
Nagyon kíváncsi vagyok!

Wish :)
Nagy-nagy drukk a szüléshez - márha bejön Barbi jóslata - !!!!!!

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilva :P

Dehogy akarlak ilyesztegetni csak egy párszor voltam ott és nincs túl jó vélményem,igaz sok múlik azon hogy éppen kik vannak ott,mert a takarítók mindennap jöttek,söpörtek,felmostak,de akárhányszor mentem zuhanyozni vagy mosdóba szörnyű állapotok voltak,de ez legalább egy éve volt azóta javulhatott a helyzet! De a dokim profi volt ezért is mentem oda!!!!!!!!
Hát egyre fáradtabban,sokat fájdogál a hátam, keményedik a hasam.Tegnap voltam "tatarozáson" a derékigérő hajam levágattam vállig(nagyon furcsa hogy kb. 5 cm a cofom), egy kis kozmetika stb..,jó volt egy kicsit kényesztetni magam.
Vasalni kellenne már 3 napja nem tudom rászánni magam,pedig narpól napra nehezebb lesz :?
Mary otthon van vagy már esetleg befektették a kórházba?

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Szilva :P most esik le lehet hogy Te nem is erre gondoltál ( kórházi állapotokra)hanem másra, mostmár mindegy :lol:nézd el nekem!

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


János kórházas csajok!
Tesóm mindkét csemetéjét ott szülte, egyiknél bejutottam a szülőszobára is (csak mikor már megvolt a pici), nem láttam elborzasztót. A szoba meg sajna megint pénzkérdés, egyágyaban volt, saját fürdővel, totál kultúrált körülmények között.

Ma van a kisfiam névnapja :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
emma1976
 
 


Huh, én is a Jánosba tartoznék, mert ugye a Margit megszünik. Azért talán annyira nem rossz a helyzet, nem?

Emma, boldog névnapot a kisfiadnak :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Lányok :P én nem vészmadár akartam lenni, mindenhol vannak igénytelenek emberek arról pedig a kórház nem tehet,már bánnom hogy leírtam a vélményemet :?

Wish vagy bárki ki akinek voltak hasonló "gondjai",tegnap óta ha pisilek csíp és fáj ott lent :oops: pedig nincs két hete hogy kaptam egy gombafertőzés elleni kúrát,mitől lehet létezik hogy összeszedtem valamit ilyen hammar,folyásom nincs legalábbis nem tűnt fel.Szabad ilyenkor a kenőcsöt vagy kúpot használni vagy már nem?

Barbi

Képbabafalva.hu vonalzó
zbarbi
 
 


Barbi :P
Remélem azért életben maradunk a Jánosban :twisted:
Gondoltam, hogy nem egyszerűek ezek az utolsó napok.
Kitartás, már csak néhány napot kell kibírnod ezzel az édes a "teherrel" :P
Szerintem a legjobb, ha pihensz amikor csak teheted, utána úgysem lesz benne részed egy ideig :lol:
Elképzelted már, hogy milyen lesz Balázs??????

Emma :)
Tényleg, Zalán nap van ma! Köszöntsd fel a nevemben is :P

Kép
Kép
szilva069
 
 


Szilcsi
Most láttam, hogy tegnap pont előttem írtál. :) Szóval, ha átküldöd nekem a képet, én szívesen lekicsinyítem. Nekünk ACDSee programunk van, azzal egyszerű a kicsinyítés. De a Microsoft Office eszközök között van Photo Editor, ott az Image/Resize-zal tudsz méretet módosítani.

Emma
Boldog névnapot Zalánnak!

Wish
Akkor hétvégén baba? :wink:

Barbi
A Jánosban nem fürdőszobásak a szobák?
Én meg azon voltam kiakadva, hogy a takarítónők az éjjeliszekrényt is letörölgették egy kitudjamilyentisztaságú ronggyal. Másodszor már mondtam, hogy kösz, nem kell. Na meg az a takarítás...hááát...nem ettem volna a földről. :lol: De úgyis csak 4-5 nap, míg az ember ott van, ki lehet bírni. Nálunk amúgy elég kultúrált a kórház. A szülőszoba is szimpi. Van 2 db 1 ágyas, 1 db 2 ágyas és az alternatív szoba. A gyerekágyon leginkább a "kedves" nővérkék nem tetszettek. A szülésznők ezerszer jobb fejek, aranyosak, segítőkészek stb.
A gyerekágyas nővérkéktől semmit nem tanultam. Nem is igen beszéltem velük. :)
gtünde
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: