Új privát üzeneted érkezett!

szia, icsilya! :)
nekünk a szülésfelkészítő után kb. 3 alkalommal sikerült csak megszervezni a relaxációs-légzésgyakorlatokat (én sem jutottam el soha), de ahogy összefoglalták, az a lényege, hogy vajúdás alatt sok rövid levegőt, tolás alatt mély, hosszú levegőt vegyél.

Nekem olyan szempontból jött be a szülésfelkészítő, hogy már nem lesz olyan idegen a kórház, lesz a dokik és a nővérek közt egy-két ismerős arc, ahogy beszéltek a dolgokról, tudom, kitől mire számíthatok (pl. hogy a csecsemős nővérke kicsit butuska, de nagyon jóindulatú, a gyerekorvos szigorú, hogy lesz ott pszichológus, aki a felkészítőt szervezte és odafigyel a depresszióra hajlamos kismamákra, hogy ne várjunk érzéstelenítést, mert nincs rá ember...) Amúgy tényleg, aki olvas, az azért fel tud rá készülni. Néha az volt az érzésem, hogy csak azért tartják ezeket az előadásokat, mert az emberek lusták olvasni (de ez még egy másik előkészítőn volt, nem az én kórházamban).

melcsi,
egy barinőm, akinek az első lánya már külön szobában aludt (ami szemben volt az újszülöttével), csak azt kérte, hogy hagyják nyitva éjszakára az ajtaját, aztán éjszaka, mikor kezdődött a sírás, már ő maga mondta, hogy inkább mégis csukják be. Lehet, hogy Emesével is így lesz (még nem tudja, mire vállalkozik).

emma,
én is már több, mint egy hónapja kinéztem egy kiságyat a Brendonban, még a babaszoba színét is ahhoz igazítottuk, de még húzzuk-halasztjuk a megvételt (igaz, még amúgy sincs hova tenni), viszont megkérdeztük, mennyi van még belőle raktáron. Ugyanígy az autósüléssel őrjítenek a nagyszülők, azt aztán igazán ráér megvenni legkésőbb akkor, mikor már a kórházban leszünk.

Hajni,
sajna úgy néz ki, mégsem most hétvégén Léghajózunk, el kell halasztanom későbbre (pedig még fodrásznál is voltam, ahogy ígértem! 8) - igaz, hogy most egy héttel később már nemigen látszik :roll: )
A lakás festése kész, parkettázás, ajtók-ablakok, konyhabútor van még hátra, kb. 3 hét a beköltözhetőségig.

wish,
juj, holnap már 38 vagy!!! :shock: :P Te, listatetős, Te! Hogy erősítselek, én is várom a szülést, de azért inkább aggódok... a kórházi körülmények, a kiszolgáltatottság meg minden... :?

KépKép
pompomlány
 
 


Wish! Vagy lehet h csak pár óra!!! :lol: Én tudtam h mi vár rám, a végére mégis elkezdtem aggódni... és már mindjárt a karodban tarthatod Balázst, úgyhogy simogasd sokat a pocakot, amíg lehet!

dkata
 
 


Melcsi,
Nekünk is van egy idősebb asszony, akit el szoktunk hívni takarítani, de egyszerűen nincs türelmem kivárni a rendetlenséggel, meg tudom, hülyeség, de mindig azt hiszem, hogy úgyis én tudom a legjobban, hogy mit, hogy szoktam csinálni, hogy rend legyen! Ja, és nagyon ügyes vagy, hogy nem hízol! Emesét szerintem próbáljátok meglepni egy nagylányosabb ággyal vagy vmi nagylányosnak kikiáltott dologgal, hogy örüljön, hogy már ő a „nagy”, és boldog legyen, hogy ő adhat vmit az öcsikének.

Judit,
A nagy pakolással azért majd vigyázz, nehogy megerőltesd magad!

Emma,
Szerintem egyáltalán nem korai, vegyétek meg nyugodtan a dolgokat!

Wish,
Örülök, hogy marad a Margit (legalábbis még neked ), és így a nyugodtság is. Most már tényleg nem sok idő van hátra! Egyébként nekem is hasonló gondolatok kavarognak a fejemben a szülésről. Várom is, de kicsit azért para is, hogy mi lesz!

Pompi,
Nemár…! De kár, hogy nem tudtok jönni! Én már nagyon várom, pont ma kaptam levelet, hogy fél 10-re kell mennünk. Biztos, hogy nem tudtok jönni?

Orsi,
Én még azt hallottam, hogy a császár utáni hüvelyi szülésnél miután kijött a gyerek, betapintanak a méhbe ellenőrizni a heget. Állítólag ekkor kérésre altatnak is, mert q…ra fáj.

Képzeljétek, tegnap a húgommal meg a keresztlányommal egy csomó babaruhát vásároltunk Olivérnek! Annyira cukik! Tényleg, tudna vki felrakni egy olyan listát, hogy mi kell a babának és a mamának a kórházba meg azután?
20140901102739
 
 

 
 

Sziasztok :)

Hajni,ezt találtam,remélem segít a babkelengye ügyben :wink:
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

Wish,kitartás,márcsak 15 nap és a babócád előbújik :) :) :) :)

Melcsi,én már az elsőkörben szerettem volna,ha a csemetéim külön szobába kerülnek :)
Mindenkinek szerintem ez a legjobb,igaz a babaszobába lesz egy kanapé,hogy ha rossz éjszakájuk lesz a babáknak,akkor ne ingázzak a szobák között :wink: és hát a férjem sem elhanyagolható,aki kiveszi a kispapa szabit,de hát ugyibár utánna dolgozni fog,és fáradtan azt nem lehet hosszútávon csinálni.
Nálatok azért más a helyzet,mert a fiad nagyocska már,de Emese biztosan igényli a mama közelségét.
Szerintem,kifog alakulni,hogy mi is lesz a legjobb Nektek:)

Ikres mamik,Orsi :) Ti nem érzitek,éretétek,hogy nehéz a poci?
Én úgyérzem,hogy most nagyon hirtelen nőhettek és hízhattak.
Lehetséges ez,hogy ilyen gyorsan változik a súlyuk?
Szerdán megyek dokihoz,és már nagyon kiváncsi vagyok rá,hogy mekkorák és hogyan fekszenek. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi,
én a séták során érzem elég hamar, hogy nehezek már. Nem túl sokat tudok járkálni. Ülésekkel megszakítva persze, de l'art pour l'art nem megyek le az utcára, csak kocsival.
Nekem legutóbb nem mondott semmit a doki, hogy mekkorák és hogy fekszenek, és csak bő 2 hét múlva megyek újra. Remélem, nem vezeti be ezt, hogy nem mondunk semmit! :?

hajni,
hááát... sajna. Bocs! :oops: Bevállaltam egy komm. tréninget, az még 4 hétig tart, pont szombaton.

KépKép
pompomlány
 
 


Hajni

Zsebi régebben tett fel ilyen listát, de nem találom most én se. pedig mostmár majd lassan érdekel engem is :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Én még azt hallottam, hogy a császár utáni hüvelyi szülésnél miután kijött a gyerek, betapintanak a méhbe ellenőrizni a heget. Állítólag ekkor kérésre altatnak is, mert q…ra fáj.

igen, utána mindig ellenőrzik a heget.

Napszemcsi :D
nem változik ilyen hirtelen a súlyuk, csak egyre nagyobb terhet cipelsz, így egyre többet kell bírnia. Ezért érzed nehezebbnek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Gondoltam már én is a nagylányosabb ágyra, de Emese nagyon fitringes kis nőszemély, azt hiszem még a békesség kedvéért maradunk a rácsos ágynál. A rendes székről is folyton lemászik, ha nem az etetőszékében etetem.
Hát majd meglátjuk milyen lesz a kisöcsi. Mindkét gyerekkel maradtunk a házastársi ágynál, végülis hamar kialakult a rend (Emesével tul.képp 1. naptól), nem volt zavaró Dezsőnek.
Orsi!
De ugye ez a hegszétválás nagyon ritka? :shock:
Én még szeretnék egyet... És hamar kell jönnie annak a babának is...
Majd megmondom a dokinak a szülés előtt, hogy nagyon rendesen varrjon meg :D Emesénél is szóltam, hogy folyt. köv.

Még jó hogy nem ikreket várok :D Emesével napi minimum 1x kb 2 órás átmozgató tréningen vagyok, melyben játszótéri motivumok is szerepelnek, de ha Dezső nem ér rá délután, akkor ehhez még + 1-2 óra jön. Ehhez képest nem is érzem a hasamat, mióta meg kiderült hogy a méhszájam majdnem oké, visszatért a bátorságom a gyalogláshoz, hegymászáshoz és az emelgetéshez is :shock: 2 babával ez nem tudom hogy menne a 28.héten!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Hajni :)
Ha beírod a keresőbe, hogy babakelengye vagy kelengye, akkor sok oldalt kiad, amin van lista. Én kb a babaneteset néztem és ezeket és ennek alapján alakítottam ki egy sajátot:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/listababa.htm
http://www.nandu.hu/magyar/szules/szule ... BAKELENGYE

wish
 
 


Lányok,

holnap megyek 4D-re, ugye meg fogom tudni a nemét? Közületek mindenki megtudta, legkésőbb ott, ugye? A genetikai UH-n nem lehetett látni. Most két ismerősöm is van, akiknél a 20 hét után a 4D-n se mutatta magát a baba. Pedig ha most nem tudom meg, akkor még min. 6 hét.
Micsoda nagy problémáim vannak, ugye? Szerencsére jelenleg tényleg ez a legnagyobb problémám.

Orsi

tegnap este elmentem a dokimhoz, hogy nézzen meg, rendben van-e minden. cervix 3000. ugyanazt mondta, mint Te :D ne olvassak.
Ja meg azt, hogy annyit tehetek azért, hogy Génia 92-t használok alkalmanként és az helyreállítja az egyensúlyt. De most erre sincs szükség, mert megnézte teszttel, jó a ph érték (3.6).

Most látom, Wish betöltötte a 38. hetet :D
én meg a 19-et, épp feleannyi.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


melcsi1967 írta:De ugye ez a hegszétválás nagyon ritka? :shock:

1% körül, nem gyakori, csak jó tudni róla.
de a hegszétválás nem függ össze a köv. gyerekkel. Bnőmnek volt, és most megint babát vár, semmiféle kockázatot nem növel.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D
örülök, hogy minden OK :D és tényleg ne olvass :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lányok!

Örülök, hogy mindenki jól van és szépen telnek-múlnak a hetek!! :)

Tegnap voltam 12. heti UH-n. :)
Minden rendben!! Végigbőgtem az egészet a boldogságtól!!
A baba 46mm B baba 40 mm. :D:D:D:D Na mekkorák vagyunk?? :D:D Mind a két babának 1-1 mm az NT. Ez jó???
Annyira hatalmas nagy élmény volt integettek Anyának, járt rendesen kezük lábuk kalimpáltak össze-vissza. :D
Szegény Apa sajnos most is dolgozott. :( Nagyon boldog volt, de szomorú is, hogy Ő még nem látta a kicsiket. Na majd jövő hétfőn a genetikán. :) Ugye oda bejöhet Ő is???

Ölelek Mindenkit!!!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


kiscsillag,
örülök, hogy minden rendben! :D

zsuzsi,
drukkolok, hogy holnap mindent megtudj...! :wink:

Megint kedvet kaptam a toplistás összeállításhoz. :P Ma egyébként is sok a kerek szám. Szóval... a mai napi állás szerint:

1. wish 38
2. anikó 33
3. hajni 31+3
4. pbj 29
5. pompi 28+3
6. napszemcsi 28
7. melcsi 27+5
8. icsilya 26+1
9. emma 21+5
10. bzsuzska 21
11. zsuzsi 19
12. jud 12+4
13. kiscsillag 12+3
14. erika (még nem csinált vonalzót)

(Remélem, nem hagytam ki senkit és nem néztem el semmit...)

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok :)


Kiscsillag,gartulálok a jó eredményedtekhez :) :) :) :)

Zsuzsi,nekünk a 17.héten mondták meg a babák nemét :lol: a magán Uh-n.A genetikain nem mutatták meg magukat az Édik.
Remélem kiderül.hogy mi is van a lábaközött a babszemnek :D :D :D

Pompi,jó ez a táblázat :) :) :) :) köszi szépen :wink: egyre jobban haladunk az előre :) :) :) :)

KépKép
napszemcsi
 
 


Pompomlány!

:cry: Engem kihagytál! De nem haragszok! :wink:

Kiscsillag!

Szívből örülök Veled a jó hírnek!!! :lol: Én ma megyek 4-re. Izgulok ám! Majd megírom,hogy mi volt!

Kép
andrea23
 
 


Sziasztok lyányok :D !

Kezdek visszatérni az életbe. Talán túlélem. Egyébként is minden megváltozott volna a kicsivel de így még magasabbra lett téve a léc. Nem lesz túl sok segítségem, leszámítva a barátnőimet, no meg titeket. :lol: Úgy gondolom gyönyörű kihívás ez az élettől és megpróbálok erőmön felül teljesíteni. Remélem most már csak jó jöhet és gyönyörű időszak következik Borka baba születésével. Nagyon szépen köszönöm a vigasztaló szavakat. Kedvesek vagytok.
És immáron megint fenyegetőzni fogok... megint megígérem hogy többször írok :lol: és olvasok :lol: . Elvileg rá fogok érni...

Tegnap voltunk dottorbácsinál. Vigasz 4d-n :) Ismerte anyukámat és ingyen csinálta. Nagyon klassz volt. Tündér kis Borka baba :lol: . Majd próbálok föl rakni képet ha tesóm meg csinálja a dvd-lejátszónkat:). Méhszáj zárt. Bár nekem az elejétől kezdve 2000-es. Gondolom ez alkati dolog. De ha ennyi rohangálás után nem nyíltam, tán van egy kis remény hogy pihenéssel kihúzzuk a kritikus időszakig.
Kata
Azt hiszem én még nem is gratuláltam :oops: :oops: :oops: :oops:
Bocsáss meg. Gyönyörű babcikád van és olyan jó olvasni ahogy a szülésről írsz. Rengeteg erőt adsz ezzel.

Az igazság az hogy nekem már szinte teljesen mind1 hogy hogyan szülök. Ha kibírtam az előzőt amelyhez lelki fájdalom is kötődött akkor tán ezt is ki fogom bírni. A lényeg a lényeg hogy karjaimban tarthassam már végre a kis gügyögőmet. :lol:

Na lépek dolog van :)

Puszi :P
Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuska! Köszönöm!
Kívánom, hogy olyan szép szülésben legyen részed, amit már nagyon megérdemelsz... és utána ott vár rád a babázás minden szép élménye!

Zsuzsi! Na fiú vagy lány? Kiderült?

dkata
 
 


Sziasztok

na végre sikerült megcsinálnom Picurka vonalzóját is!

Kata
Ákos nekem is rengeteget bukott, volt hogy a következő etetés előtt fél órával is rengeteg jött belőlle, de a dokinéni azt mondta, hogy amíg hízik nincs semmi baj, és abban az időben sokkal jobban hízott a bukások ellenére is mint most, mert most nem igazán hízik, habár ez nem látszik rajta, de hurkás sosem volt, és ha így halad nem is lesz soha, de soványnak sem modható, pedig nagyon rossz evő.

Kiscsillag
nagy nagy grtula a jó eredményekhez!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuska
nagyon nagyon vigyázz magatokra

és persze MINDENKI nagyon vigyázzon magára és picukájára-picurkáira!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Sziasztok

na végre sikerült megcsinálnom Picurka vonalzóját is!

Kata
Ákos nekem is rengeteget bukott, volt hogy a következő etetés előtt fél órával is rengeteg jött belőlle, de a dokinéni azt mondta, hogy amíg hízik nincs semmi baj, és abban az időben sokkal jobban hízott a bukások ellenére is mint most, mert most nem igazán hízik, habár ez nem látszik rajta, de hurkás sosem volt, és ha így halad nem is lesz soha, de soványnak sem modható, pedig nagyon rossz evő.

Kiscsillag
nagy nagy grtula a jó eredményekhez!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuska
nagyon nagyon vigyázz magatokra

és persze MINDENKI nagyon vigyázzon magára és picukájára-picurkáira!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Voltam dokinál, minden OK. Méhszáj zárt és 3000es. UH szerint Lili 26+5, még mindig szépen fejlődik.
(azt mondja a vp-i orvosom "annak ellenére, hogy ilyen előzményei volt, ikerszülés, meg IVF, egész problémamentes eddig ez a terhesség" :shock: :shock: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Az előzmények szerintem nem is olyan kritikusak Nálad, még jó hogy problémamentes vagy!
Nem is biztos hogy az előzmények eleve elrendelik a jövőt. Nekem is mindkét terhesség problémamentes a vetélés után.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Wish , Kiscsillag :cry: :cry: :cry:

Voltam ma dokinál és nagyon rossz hírem van, ponte előttünk kapta a telefont és a határozatot 31 után nem vehetnek fel beteget, már tuti megszünik a margit.... nincs átmeneti időszak sem... nekem már ma intézett új dokit felhívta , beprotezsált ( I számú szülészet)... Nagyon szomorú volt Ő is meg mi is, mivel neki nincs korháza így nem tudok nála szülni. Péntekre még elintézett a Margitba egy UH ot meg egy áramlat vizsgálatot, mert elég nagy volt a súlykülönbség a babák között, de sajnos többet nem megyünk a Margitba + ez által a szülésfelékészítőre sem...

Kép

Judit
pbj12
 
 


Kata

én ma reggel írtam, hogy holnap fog kiderülni. holnap este megyünk a 4D-re :D

Orsi

örülök, hogy nálad is minden rendben :D

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Melcsi :D
de én azt nem értem, hogy egyáltalán hogy mondhat ilyet egy doki??? akármilyen előzmény is volt?
Nálam meg úgy gondolom, nincs előzmény, volt egy tök problémamentes ikerterhességem.... az IVF meg aztán nem indokol semmit...

(még a 16. héten mondott furcsát, hogy "és akkor én nem akarom megcisnáltatni az amniocentézist az IVF ellenére? és ezt jóváhagyták az intézetben?" :shock: :shock: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Erika!
Gratula a szép vonalzóhoz! :D
Pompika!
Olyan jó nézegetni a táblázatunkat!
Kiscsillag!
Már 12 hetesek vagytok? :D Akkor az első akadály átugorva, csak igy tovább! Nagyon szépen fejlődnek a bébik!
Zsuzsi!
Ha ugy fekszik, bizony nem mindig tudják megmondani még a hiper-szuper korszerü gépekkel sem. Vag pl. ha mellső falon van a lepény, akkor is takarhatja a babát. De azért a legtöbbször megmutatja magát. Sose legyen nagyobb gondod! :D
Zsuska!
Örülök hogy hirt adtál Magadról, soraidból ugy érzem, az első sokkon sikerült átvergődnöd! Meglátod, most hogy már kifelé haladsz, sokkal gyorsabban telik majd az idő, és hamarosan a karjaidban lesz a kis gyöngyszem!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Pbj!
Ez nagyon rossz hir! :( És hol fog a doki ezután dolgozni?
Orsi!
Szerintem az ikerterhesség vagy az IVF nem indokol eleve nagyobb kockázatot. Mondjuk lehet hogy fel akarta hivni a figyelmet a lehetséges veszélyekre, de nem tudom hogy megnevezte-e azokat?
Mikor Emesével a 6 hetes kontrollon voltam, leültem a dokival és megmondtam neki, hogy komoly a szándékom, szeretnék még szülni. Ő akkor szépen elmondta a lehetséges veszélyeket. Nálam ez a suly és a kor, a vastag hasfalam miatt előfordulhat nehéz sebgyógyulás. De rögtön hozzátette, hogy ez lehet 50 kilós és 20 éves nőnél is. Tehát semmi nencs eleve elrendelve!
Pláne Nálad, nem értem a doki aggályoskodását.
Krizsával letárgyaltuk anno az IVF-et, meg az ICSI-t is (Emese is az), és őszerinte nem kockázatnövelő tényező egyik sem önmagában. Én nagyon odafigyelek a véleményére. Ő mindig megmondja konkrétan a helyzetet, ezt becsülöm benne.
Valamiért elszállt az előbbi irományom, és a másik bosszantó, hogy állandóan felugranak hülye amerikai hirdetések. Hogy lehet kilőni ezeket, nem tudjátok?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
nem veszélyekről nem beszéltünk... ez az 1 mondata volt :D
ivf-icsi témában meg én is hiszek inkbb egy olyan szakembernek, aki nap mint nap ezzel foglalkozik.

hirdetések... én nem találkozom velük :?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Kifestettünk és félig meddig kész a takarítás!

Amit eddig sikerült olvasnom (még hátra van két oldal):

Zsuska: Őszinte részvétem! Sajnálom. Vigyázz magatokra.

Kata: Bálint gyönyörű!

Melcsi: Örülök, hogy minden rendben!!

Erika: Gratulálok!

Múlt héten voltam a dokihoz, és mindent rendben talált. A bpd: 6,2 volt. A méhszáj is rendben volt, igaz mondtam neki a több folyást és mondta: majd ír fel kuppot, de annyira beszélgettünk az orvosválasztásról, hogy elfelejtettük!

Még olvasok....

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


Orsi,
ne izgasd fel magad. Nekem szinte szóról szóra ezt mondta. "Annak ellenére, hogy 35 éves, és ICSI és ikerterhesség..." Én is megbotránkoztam magamban, hogy mi az, hogy "annakellenére". Menjen a fenébe. Miért ne lenne minden OK?!? És hát emléxel, az amnioval ugyanezt a huzavonát csinálta. Azzal is úgy voltam, hogy "haggyámá"! Biztos egy suliban tanultak. :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


Orsi
Örülök, jól vagytok :lol:
Az én dokim semmi negatív megjegyzést nem tett az IVF-re, csak elismeréssel utalt rá, hogy hűha, nem semmi, hogy az első sikerült :) meg annyit mondott, hogy így természetesen bármikor kiírnak, amikor úgy érzem. De még egy hónapot melózni szeretnék.

Képzeljétek, olyan boldogok vagyunk! Ma reggel Zalán végre megmutatta apukájának is, mit tud :D 10 napja próbálkozunk, de apa nem érezte őt, aztán ma reggel olyan műsort levágott neki, hogy csoda :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma

én tegnapelőtt óta érzem határozotabban a baba mozgását. előtte már 1-2 héttel éreztem az apró vibrálásszerű mozgást.
amikor a párom odateszi a kezét, abban a pillanatbn abbahagyja. aztán amikor én a hasamra teszem a kezem, újra elkezdi :D
várom már, hogy a párom is rendesen érezhesse, mert már azt mondogatja, hogy szerinte nem is érzek semmit, csak beképzelem magamnak, mert ilyen nincs, hogy mindig épp akkor húzódik vissza, amikor ő odateszi a kezét.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Emma

én tegnapelőtt óta érzem határozotabban a baba mozgását. előtte már 1-2 héttel éreztem az apró vibrálásszerű mozgást.
amikor a párom odateszi a kezét, abban a pillanatbn abbahagyja. aztán amikor én a hasamra teszem a kezem, újra elkezdi :D
várom már, hogy a párom is rendesen érezhesse, mert már azt mondogatja, hogy szerinte nem is érzek semmit, csak beképzelem magamnak, mert ilyen nincs, hogy mindig épp akkor húzódik vissza, amikor ő odateszi a kezét.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Lányok

közületek olvasta valaki a "Lelki köldökzsinór"-t? Ha igen, kérem írja meg a véleményét, jó könyv-e.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Pbj :(
Ooohh, ez katasztrófa!!! :( Na, most fel kell kötni a gatyát!! Szomorú vagyok. :(

andrea :)
Naaaaa, mi volt tegnap az UH-n??? Nagyon kíváncsi vagyok!!!

zsu
:)
Annyira, de annyira örülök, hogy jobban vagy!!! Még Én sem tudom mi lesz Velünk, Nekem aztán abszolút nincs segítségem, de ügyes csajok vagyunk, biztos megoldjuk még ha nem is lesz könnyű!! Most már azt sem tudom, hogy hol fogok szülni... Elég kilátástalan...

erika :)
Köszi, grati a gyönyörű vonalzódhoz!! :)

melcsi :)
Igyekszünk, igyekszünk!! :) Ti is jól elszaladtatok, már a 27. hét?? Az igen!!! :)

A méhszáj vizsgálatot azt hogy végzik?? Fáj??? :?

Pusszi Minden kismaminak és babinak!! :)

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Zsuzsi
mi is eddig így jártunk :D
Én 4 hete érzem, szóval jó sok idő eltelt úgy, hogy én éreztem, a párom nem. Ne legyetek türelmetlenek, valószínű, hogy 1-2 hét még el fog telni úgy, hogy ez a csoda csak a tiéd.
Lelki köldökzsinór - olvastam, és nekem nagyon tetszett

Kiscsillag
Méhszájvizsgálat: nekem egyszer volt eddig, a külsőt úgy nézik, hogy doki benyúl, ami persze nem a legjobb, de csak kellemetlen, nem fáj, belsőt meg uh-val. Én amilyen hülye vagyok, azon paráztam, nehogy vmi bajom legyen attól, hogy megpiszkál :) de hát csinált már ilyet párszázszor az életben

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Én amilyen hülye vagyok, azon paráztam, nehogy vmi bajom legyen attól, hogy megpiszkál

:lol: nekem a fiúkkal 3-4 hetente nézték... nem lesz belőle gond :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Helyzetjelentés: Rendben volt minden tegnap.Az NT 1 mm volt,azt mondta ez jó.Kaptam kazit is.Nagyon szupi és már megint olyan sokat nőtt,hogy hihetetlen. 11 cm már,és nagyon izgága.

Kép
andrea23
 
 


Orsi, Andrea! Örülök, hogy minden rendben!

Zsuzsi! Bocsánat, nem néztem, mikor írtad, azt hittem előző nap... :oops: :oops: :oops: A lényeg a lényeg: látszódott-e a "lényeg"? :lol: Merthogy ez legyen tényleg a legnagyobb baj: h nem látszik h kisfiú v lány...

dkata
 
 


Heló csajok!
Csak jöttem benézni, beszoktam ám, hogy egyben van-e még Wish vagy mi van máááá!!!
Nagyon szorítok ám!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
anna

pusz
madaran
 
 


Sziasztok Lányok! Kép

Bocsánat,hogy csak magamrol irok!
Voltam orvosnál,méhszáj rendben,vizeletem negativ lett,és a cukorra nem kaptam semmit a pajzsmirigy gyogyszerem miatt!
Diétáznom kell továbbra is de már nem ellenörzik többet!
És ugy néz ki de nem szeretném elkiabálni,hogy a Shöpfibe Tudok szülni!!!Nekem is levették a Streptot de negativ lett,de a császár miatt szerintem nincs jelentösége(Ugye Orsi?)!

Pompi! :D
Szuper vagy a kis táblázattal!
Köszi!

Erika! :D
Nagyon jo a vonalzod!

Wish!! :D
Nagyon szoritok!!!

Melcsi! :D
Örülök a méhszájzárodásnak!
Jol ránk ilyesztett ez a fránya! :evil:

Orsi! :D
Kébzeld találtam magyar ebay-t ha érdekel felteszem ide a cimet!!
De gondolom már sok mindent megrendeltél!!!


Coca! :D
Mi volt az ultrahangon????

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó :D
strepto meg császár tekintetében én már olvastam ezt-azt. nem tudom, mi a tényleges helyzet.

milyen magyar e-bayre gondolsz? az ebay.hu-ra? az valójában nem működik, mert az amerikai jön be alatta.

amúgy meg a babakocsi óta nem vettem semmit. varrnom kellene, ahhoz meg anyagot venni, de mindig volt valami más dolgom :oops:
de most már nem halogathatom sokáig.
meg lassan listát írni, hogy egyáltalán mi kell még, a fiúk téli ruháit átválogatni - most kaptam vissza őket, és már senkihez sem megy -.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok,

Fiam lesz :D :D :D :D :D :D :D
Olivér :D :D
Minden rendben volt a 4F-D-n.

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


Gratulálunk Olivérhez!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi!
Gratula kis Olivérhez!
Emma!
Mind ilyenek, mikor Apa akarja, épp akkor nem mocorognak kezdetben. De ha megszokja az ő kezét is, akkor ugyanugy fog viselkedni, mint Veled. :D
Orsi!
Nekem azt mondta a dokim, hogy a császár ellenére jobb ha kapok injekciót a streptora.
Anikó!
Nagyon jó hirekkel jöttél! :D És tudod már, mikor fogsz végül szülni, vagy ez még a jövő zenéje? Neked sincs már tul sok hátra!
Andrea!
Szépen fejlődik a picurkád!
Kiscsillag!
A méhszáj vizsgálata az 1 rutineljárás, minden alkalommal megnézi a doki: egyszerüen felnyul a hüvelybe. Az enyém fájdalommentesen végzi, de vannak állatok is. A belső méhszájat UH-n nézik.
Zsuzsi!
Én is elolvastam, nekem vannak furcsa érzéseim a leirtakkal kapcsolatban. Itt nemrég beszélgettünk erről, sőt azt hiszem, Orsi járt is ahhoz az emberhez, aki irta a könyvet. Majd jön és elmondja.
Most látom, Neked kellett volna a mozgásról irnom, mert Emma párja már érzi. :roll:
Pézsé!
Szóval készül a fészek :D Szép méretes babád van!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Még jó, hogy Melcsi felvetette: a bpd-ből gondolod hogy méretes. A doki azt mondta, hogy teljesen jó.
Igaz most azért estem egy kicsit kétségbe, mert mindenki ránéz a hasamra és azt mondják: jó nagy hasad van!
A gép múlt hét kedden, a betöltött 24, hetet írta ki, éppen annyit amennyi voltam.
Igaz volt egy ismerősöm, aki azt mondta: ha most nagyobb az nem baj, legalább a végén nem fog nagyon kiugrani és nem fog megrepedezni.
Szerintetek?

KépKép
PéZsé
pézsé
 
 


butaság a méreten aggódni... akármi alapján is.
a hasméret meg teljesen egyéni és a baba fekvésétől is függ.

szóval ezért azért ne ess kétségbe :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


a bpd meg csak egy szám... önmagában semmit sem jelent. vannak kisfejű nagysúlyú babák és nagyfejű kissúlyúak, meg rövid lábúak meg hosszú lábúak...
szóval ne aggódj

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Pézsé!
Jaj kérlek ne aggódj! Nem azt akartam ezzel mondani, hogy nagy, hanem azt hogy a korának megfelelő méretü kb. Különben a Te hasad mérete sem biztos hogy a benne lévő gyermek nagyságától függ, mert van akinek alig lesz hasa és szül 4 kilósat, másnak meg hatalmas és lesz 3 kilós gyereke.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok :)

Még egyben. Szerintem nem is fogok szombatig megszülni, úgyhogy ahogy Pjb Judit írta, nézhetek másik kórház után. Tiszta gáz, szombat éjféltől nem vehetnek fel senkit. Nekem mondjuk még van másfél hetem, de volt ma egy lány az UH-on, aki vasárnapra van kiírva. Na az ő helyébe méginkább nem lennék.

Az UH-on mindent rendben találtak.Nem épp aprócska a kislegény. 3785 grammra becsülték és 94 a pbd. És hál Istennek be van szépen fordulva :)

Úgyhogy mostmár csak várni kell, na meg keresni gyorsan másik dokit+kórházat. Csak hogy ne unatkozzak ;)

wish
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: