Új privát üzeneted érkezett!

kriszta71 írta:A piskóta alapot te csináltad, vagy valamilyen spéci volt ?? Tojással még nem próbálkoztam.....babapiskótát viszont már kapott, arra gondoltam hogy az jó alapnak...

milyen babapiskótát adsz? mert a milupa biscottit leszámítva ált. mind1ikben van tojás.
A piskóta hagyományos piskótalap volt, anyu sütötte.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Anyukádnak mi a véleménye a bőrbetegségek és az evés közti összefüggésről? Gondolok itt konkrétan az ekcémára. Emesének ugyanis van vagy volt, nagyon régen majdnem tünetmentes. A dokinénink irta rendesen a HA tápszert, viszont ugy 6-7 hónapos kora táján már javasolta a turót, kefirt, sajtot. Most mondta már, hogy kaphat Emese rendes 3-as tápszert, de a tejtől továbbra is óva int. Az igazság az, hogy én habarok tejjel, ivott már kakaót a bátyjával, és adtam Neki vizezett tejet is (rendes tehénből származó tejet iszunk). Semmi baja nem volt, nem ütötte ki, nem jött ki az ekcéma. Amitől egyedül félek, az hogy nem fog-e később, mondjuk 1-2 év mulva kijönni valami allergia, vagy ez akkor rögtön mutatkozna? És van-e olyan, hogy valaki kizárólag ekcémás, minden más betegség nélkül?

Persze felmerült bennem az a kérdés, hogy ezt a sok belső szervi betegséget, ami mostanában tizedeli a népet, vajon nem a tul korai hozzátáplálás válthatja-e ki?

Na meg a mikrosütő, ami elé ugye köztudottan nem jó állni müködés közben, hát vajon az ételbe nem sugároz-e valami káros dolgot :?:
Ezekről orvosi körökben mi a vélemény?

ekcéma-allergia: alapvetően különválik a kettő. Nekem mindkét fiam atópiás (az a köznyelvben hívott ekcéma hivatalos neve, mert ami szakmailag ekcéma, az nem az, ami a gyerekek nagy részénél előfordulhat), de az atópián kívül semi bajuk, nem társul ételallergiával.
Az étel és az ekcéma viszont szoros kapcsolatban van, nem is a tej kiemelten - bár mivel állati fehérje ronthat a bőrproblémákon -, hanem egyrészt a magas hisztamintartalmú ételek (paradicsom, csirkehús, halfélék, barack), másrészt a déligyümölcsök (banán, citrusfélék). Ezek azok amikre oda kell figyelni. Viszont itt bven elég annyi, hogy megnézed hogy nem romlik-e tőle a bőre, ha romlik, akkor érdemesebb hanyagolni.
az ekcéma télen rosszabb, mert vékonyabb a hámréteg, nyáron jobb. Ha első teles babán kijön, akkor jó eséllyel a köv. télre már sokkal enyhébb lefolyású lesz, és ált. 3-4-5 éves korára a gyerekek 90%a kinövi. Ha asztmával párosul, akkor arra, hogy elmúlik kisebb az esély.

hozzátápi- gondok: így konkrétan merész lenne kimondani, hogy egyértelmű összefüggés van, viszont az bizonyított, hogy ez is egy faktor, ami rontHAT az egészen. Annyival magasabb környezetterhelés éri a mai szervezetet, hogy egy erre érzékeny embernél ez igenis rossz hatással lehet, növeli az allergiákra való hajlamot.
(az azért elég riasztó tény, hogy ma Mo-n a 6 év alatti gyerekek 30%a szenved táplálékallerigában... bőrgyógyászok egyértelműen aminél későbbi hozzátáplálást hangsúlyozzák 20(!!!) éve, ill. azt, hogy éhajlat-idegen ételt (banán, narancs, primőrök... stb) a gyerek 1 év alatt ne kapjon)

mikro: amiket én tudok az az, hogy ha globálisan nézzük, hogy mennyi mikrohullámú sugárzás éri a szervezetet, akkor, az, hogy van-e otthon mikrosütő vagy nincs teljesen elhanyagolható.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


unique írta:Csakhát Laura eddig nem nagyon akart mást inni elfogadni a cicin kívül. Orsi, eszembe jutott Levi :) Sokat kínlódok ezzel a témával mostanság. :( Mostanában megint kel a lányzó éjjel hajnali 4-5 magasságában, egy doki szerint teljesen normális, hisz addigra megéhezik este 8-tól. Hát nem tudom, engem kipurcant, az biztos. :(

És egyre jobban gondban vagyok a kanalazásával. Ha nem őrülten éhes (de néha még akkor is), annyit eszik, amennyitől épp jóllakik (kb a fele a normál adagjának),

Ez lehet, hogy valami pszichés dolog??? Nem tudom, kicsit el vagyok szontyolodva rajta... :(

Szerintetek mi lehet a baj? Az esti Sinlac+gyümit gond nélkül megeszi, akkora adagot, hogy ihaj, utána még szopizik egy akkorát, hogy na. Tehát a pocóba fér. Nincs türelme? Vagy nem éhes? Vagy nem szeret enni? Vagy a főzelékkel van a baj? A Gyümölcsök mindig jobban csúsznak... Persze sosem nyitja nagyra a száját... Hogy kell arra megtanítani? :(

i

először is gratula a fogyáshoz!!!

másodszor... nem tudok mást írni, mint hogy hagyd ezt a kanalazós aggódást a fenébe. gyerek kajával maga előtt még éhen nem halt, lecsúszva semmiről nem vagytok!!

Levi nagyon sokáig kelt 5kor, mert ő este csak szopott, és addigra ő is megéhezett, szerintem normális.

azt, hogy mekkorára tátja a száját megint csak egyedi, megtanítani nem tudod :D

ennyi idősen Levi folyadékot originál cicis csomagoláson kívül semmiből nem fogadott el :) elmúlt 1 éves, amikorra megtanult másból is inni.

szóval szerintem semmi okod az aggodalomra, 2 éves korára ugyanúgy fog enni, mint bármelyik kortársa.
amúgy a sinlac levinél is nagy sztár volt :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Orsi!
Na igen, nem jól irtam, nálunk is atópiás ekcémát mondott a bőrgyógyász, már 2 hónapos kora előtt kijött, és az idei télen alig volt 1-2 piros folt, az is a kézfején, de testhajlatokban semmi. Pedig tavaly ugy kezdődött, hogy a füle mögött véres-fényes volt.
Szóval rögtön rontana a bőrén, ha valami kaja miatt lenne? Ez megnyugtató, mert még sose fordult elő.
És szerinted az asztma már ilyen kicsi korban előjönne, ha lenne?
Egyébként abban bizom, hogy ez a lány piszok erős szervezetü, és tényleg csak az atópia lesz (vagy az is mulóban van már), mivel a hasmenéses bacit leszámitva más betegsége nem volt.
Na megyek, felébredt.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Szóval rögtön rontana a bőrén, ha valami kaja miatt lenne? Ez megnyugtató, mert még sose fordult elő.
És szerinted az asztma már ilyen kicsi korban előjönne, ha lenne?
Egyébként abban bizom, hogy ez a lány piszok erős szervezetü, és tényleg csak az atópia lesz (vagy az is mulóban van már), mivel a hasmenéses bacit leszámitva más betegsége nem volt.
Na megyek, felébredt.

ha a kajától romlik az ált. fél napon belül látszik.
az asztma nagyon furcsa dolog, sajnos akármikor elő tud jönni.
Az nagyon jó jel, hogy most télen már jobb volt, nálunk is így alakult, az első télen az egész testük teljesen érdes volt, most Máténak már csak a lábszára, Levinek meg a nyaka.
szerintem jó eséllyel jövő télen már talán elő sem fog jönni.

Nálunk apának ilyen a keze, neki télen rosszabb, de tavasztól őszig nem is látszik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Orsi,

Lassan internetes tanácsadó fórumot nyithatsz :) :)
Köszi a választ - félretéve a tréfát. :)
Igazából csak azért aggódom egy picit, mert nem túl jó óránként enni adni a manónak - és pusztán csak szért, mert őnagysága nem hajlandó egyszerre megenni a kajcsit. El van kicsit kapatva. :( Amikor beteg volt (kb 3 hete), akkor csak annyit adtam neki, amennyi jólesett és akkor amikor jólesett, na, ezt most jól kihasználja...
Van ám eszük ennyi idős korban is... :(
Néha akkorát nézek, hogy mennyire okos :)

Ez a bőrbetegség nem hangzik túl jól... :( El lehet kapni valami, vag örökletes?

Lányok, még az oltásokhoz: én beadattam Laurának a rotavírust is, meg most, 1 éves kor után az agyhártyagyulladás ellenit is (így csak 1x kell szúrni, 1 éves kor alatt 2x). Tervezem, hogy a bhimlőt is megkapja, de a dokink szerint az 2 éves kor után lesz esedékes.

Puszi

KépKép
unique
 
 


Köszönöm az összes szoptatós-fejős tanácsot!
Még kérdés: Hogyan alkalmazzam a 7-5-3-1-et? Akkor ha a gyengébbik mellemből szoptatok utána, vagy minden szopi után fejjem azt a mellet, függetlenül attól, h evett-e abból a gyerek? MErt a védőnő szerint mindig azt kell fejni, amelyikből eszik, v ha kettőből szoptatok, amelyikkel kezdem a szopit. Másik kérdés: Ha még jön a tej, akkor is hagyjam abba a fejést, ha vége az időnek? Vagy addig fejjek, amíg jön valami is? Tdom h ezek hülye kérdések de, nem tudom...
Egyébként eddig minden nap sikerült egy adag tejet fagyasztóba juttatni nekem is kb. 150 ml, legalább annyi aranytartalék van.
Zsebi! Szerintem igazad van, és senki nem gondolja, h vitát generálsz: ez is döntés kérdése. És Melcsit is megértem! Nekem is itt figyel a polcon a tápszer, kiváltottuk, Ádámnál is volt, szerencsére nem kellett. De megnyugtat a tudat, h meg tudom etetni a gyereket ha kell. A másik, nekem is azt mondta a gyerekorvos, lehet h nem lesz tejem, mert összefügg a korral. DE!!! Ő pl. 39 évesen szült, és a sajátjának volt még 3 tejtestvére! Úgyhogy Melcsi, hajrá!!! És az én babám ma 1 hónapos és 4 hetes egyszerre, napra pontosan. Szerintem most éri el kb. a születési súlyát. Az első 2 napban 30 dkg-ot fogyott, aztán még szerintem itthon sem gyarapodott az elején, mert nem nagyon volt tejem. A múlt héten már 18 dkg-ot hízott, de most bejött ez a tejvisszahányogatás, remélem azért marad benne valami... Azért nem akarom még feladni, mert állítólag a nagyobb babáknál a súlyvesztés is nagyobb lehet, meg ha annyira éhes lenne, szerintem nem aludna éjszaka olyan sokat... Alszik 8-9-től fél négyig... Igazán szerencsés vagyok, ma szopi után még aludtunk utána 8-ig. Legalább pihentem.
Orsi! Receptet én is kérem a tortához! Szerintem ide is felteheted, többeknek jól jön majd! Már most is be tudnék nyomni egy jó szeletet... :lol:

dkata
 
 


Unique!
Állandóan akarok ám beszélni a könyvelővel, csak az a baj, hogy mindig utólag tudom meg, hogy volt nálunk :evil: Pedig idomitom az uramat.
Megfigyeltem, hogy Nálad nagyon központi téma az evés-nem evés, és szerintem ezt már Laura is tudja, ezért minden lehetőséget kihasznál. Fifikás kiscsaj :D
Ki tudja miért nem tátog rendesen? Az enyéim mindig tátogn(t)ak. És mivel mi is jóizüen eszünk, a gyermekek ezt látták maguk körül, ilyen probléma fel sem merült sose. Igaz, én sem erőltetem az evést, mert Dezső mindig huhog, hogy el ne hizzanak a gyerekek ugy mint én, nem kell kinálgatni ha nem kér.
Állitólag tudják mennyi kell nekik. De ezt az aggódó anyák nehezen fogják fel.
Gratula a fogyáshoz, csak igy tovább!
Orsi!
Nálunk csak a hugom meg a fia ekcémás-allergiás, de mi Dezsővel és Máté nem.
Szerencsére az egész testén sosem jelentkezett. A füle, a hajlatok voltak jellemzően csunyák, kezén-lábán kisebb érdes felületek, de a testén nem. A bőrgyógyász elsőre eltalálta a kutyulékot, mindig van belőle itthon, igy ha kijön néha, bekenem 1-2x és el is mulik. Valami keverék, 1 % Elocomot tartalmaz.
Idei télen kb 2x kellett használnunk.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


A bukásra még tud vki tanácsot adni? Most is olyan mennyiségű tej jött vissza a gyerekből, h nem tudom, evett-e annyit... Egyszerűen felemeltem szopi után és vastag sugárban elég sok kijött belőle. Itt bőgtem felette, h hiába etetem, csak nem marad benne. Én is vegyem le szopi közben mint ahogy Zsebinek is mondták, büfizni? De honnan tudjam h most van a fele? Ma este megmérem, kíváncsi vagyok a heti gyarapodásra...

Nálunk én is fogyok a gyerekkel, 5 kilóval vagyok kevesebb, mint a terhesség előtt. Vis a terhesség jó kis fogyókúra volt... Melcsi, nálad is így lesz!

dkata
 
 


Kata!
Nekem azt mondta a bukásra a gyerekorvos hogy ha gyarapszik (heti 150 200 g-ot) akkor nincs baj. Nekem gyarapszik. Viszont tök mindegy hogy hogy etetem ha jönni fog jön.....
Nekem is elegem van belöle, de úgy vagyok vele hogy ha ugyan annyit alszik így is akkor sok nem jöhet ki. Azt mondják ilyesztőnek tűnik a mennyiség de azért mindig marad bent is.

HOgy szopinál hol a fele azt valóban nehéz de szerintem amikor szopik egy jó ideje (mert ügye az elején több is a tej) akkor vedd le büfi és folyt köv.

Arra a kérdésre hogy melyik mellett hogy fejd nem tudok válaszolni mivel ugye én fejem mind a kettőt.
Amikor a 7-5-3-at csinálom akkor én ha beindula 3-nál addig fejem míg sugárban jön,ha nem jön már csak cseppek akkor abbahagyom.

És csak megnyugtatás képpen :lol: nekünk is itthon figyel a polcon a tápszer hogyha bármi van nehogy éhen haljanak már a gyerekek. És engem is megnyugata és hidd el nekem is göcsöcs ez az egész evés téma. De ahogy látom ha már hozzátápi lesz sem lesz egyszerűbb......

És milyen jó is hogy volt itthon tápi már fel van bontba volt egy pár nap amikor ők a 100 ml adagjuk után egy órával akkora sírást rendeztek és csak kajával lehetett csöndet termteni no akkor nem tudtam volna nekik még 100-100 ml-t varázsolni és akkor bizony jött a táp.

Melcsi!
Totál egyetértek veled és a tejes témátokkal. Nem könnyű sajnos ezt én is tudom nekem is rnedszeresn vannak hullámvölgyek egyszer sok egyszer kevesebb. De valahogy mindig lesz. No és ha nem lesz elég akkor jön a tápszer inkább az mint az hogy ideges vagyok miatta. Mert sajnos én is sokat sírtam ez miatt.

Unique!
Nem tudok neked mit mondani puszi és drukkolok hogy Laura szépen egyen. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata!
Arról nem is beszélve irigy-birigy (bár én sem panaszkodom a gyerekekre) hogy ennyire keveset kell fel éjjel. Nekem 7-kor fürcsi után kaja és éjfél egy között kellnek majd Három és négy között majd reggel.

Én amitől kész vagyok az az hogy nem győzöm a ruhát cserélni rajta és mosni a pelenkákat a bukástól. No de ez is majd helyrejön egyszer csak, remélem......

Orsi!
LEhet hülye kérdés de nemlehet refluxos? Vagy az nem ilyen? Nincs időm most elolvasni, hogy az mi is pontosan.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! Pont nekem is ez jutott eszembe, mikor délután annyi kaja kijött a gyerekből, hogy refluxos... De ha gyarapszik, akkor szerintem nem... A másik az, h nálunk családi örökségként nem záródik rendesen a gyomor és a nyelőcső közötti fedél. A babáknál meg az első 3 hónapban igen gyakori, legalábbis én így tudom. Sokszor ahogy nőnek, szűnik a bukás is... De ha örökölte tűlünk, akkor maradhat is, főleg ha sokat és mohón eszik. Érdekes, mikor a gyengébb ciciből eszik, akkor nem jön ki, mondjuk az kevesebb és lassabb is, 60-90 ml, ahogy mértem, míg a másikból 120-at is be tud vágni, hát ezért is lehet. Nálad Eszti ilyen, v Balázs is?
Nekem mióta hazajöttünk, alszik a gyerek, mondjuk én vele alszom egy szobában. Éjjel 1 körül nyökög, de volt olyan h már pattantam is szoptatni, és 1 órát virrasztottam felette, mert ott horpasztott a kezeim között, nem tudtam felébreszteni sem. Azt mondta a gyerekorvos, hülye vagyok-e, nehogy már ébresztgessem... :lol: :lol: :lol: Úgyhogy csak egyértelmű jelekre kelek. És az éjjeli szopi mellettem van az ágyban, ha belealszunk, később teszem vissza az ágyába. Én sem vagyok együttalvás párti (1 ágyban szülővel), de úgy döntöttem, ennyi belefér, főleg az elején, a nyugalmam és az alvás miatt. Nekem a nagyobb 2-3 hónapos kora között kezdte átaludni az éjszakát, ami azt jelenti, h hajnali 5-6 között kelt, éjjel nem. Bálint már most majdnem ott tart. Szerintem is szuper, csak maradna így!
Akkor a 3 percesnél tartsak ki, amíg jön, oké. Akkor megyek is fejni. Tegnap esti fejés eredményeként a jobb cicimben annyi a tej, h majd szét feszül, a másikon sajna még nem érzek változást, bár ma minden szopi után fejtem belőle.
Ja, és végre Bálint meghaladta a mai napon a születési súlyát, 4540 gr-nak mértem, ami azt jelenti, h az elmúlt héten elvileg 280 gr-ot hízott. Nem akartam hinni a szemegnek, úgy meredtem a mérlegre, kicsit meg is nyugodtam, h akkor nem hiába kínlódok a tejjel. Megyek hajat mosni a nagyobbnak, mert törött kézzel nem tud... :roll:
Jó éjt mindenkinek!

dkata
 
 


unique írta:Ez a bőrbetegség nem hangzik túl jól... :( El lehet kapni valami, vag örökletes?

alkati, a hajlamot lehet örökölni.

jah... hogy ő óránként enne... no, itt azért én is határt húznék. Erről secperc alatt le lehet szoktatni, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy reggeli-10ó-ebéd-uzsi-vacsi... nálam ez alapszabály volt.
ha ebédnek vége, akkor legközelebb uzsi, közben semmi. Ez most is így van.

Kata :D
szerintem ha elég a tej, akkor 1 mellből etess, ha a rosszabbikból etettél, akkor utána fejj 7perc fejés 7 perc szünet, 5 perc fejés... stb. és ha jön még (ez teljesen normális 7 perc után) akkor is tarts szünetet.
bukás: első körben én megmérném, hogy mennyit bukik vissza.
nálunk Levi volt bukósabb, ő szinte ülő helyzetben szopott, és én 5 perc után levettem a mellről egy pihire - őt tudom, hogy 20-25 percet szopott az elején - , így mi 5 percenként szünetet tartottunk. Így elég jól karban lehetett tartani. Próbáld meg ezt esetleg.

Melcsi :D
szteroidossal én nem kenném a gyereket, ha annyira nem vészes a helyzet, inkább a sűrű hidratálás, mert azzal 90%ban jól karban lehet tartani.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Igen, szerencsére a testápoló jól karban tartja, de csak gyógyszertári cuccokkal lehet kezelni, minden mástól jön a folt, kézmosáshoz is a fürdetőkrémet használjuk. Meddig lesz ez igy? Mivel eleve a J&J után jött ki rajta.
Kata!
Van ilyen, hogy reflux, a hugoméknál merült fel, annyira sokat bukott, de mikor utánajárt, kiderült, hogy nem fájdalmatlan a vizsgálata, ezért vártak vele, szerencsére, mert kinőtte a gyerek.
Nekem Emesével is az volt a tapasztalatom, hogy evés közben megbüfiztettem, és igy alig bukott. És segit ha nem vizszintesen szopik meg fekszik. A kórházban pl. a védőnő mindig kicsit feljebb illesztette a matracot alatta a fejénél.
Zsebike!
A Te babáid nagyon jó kisgyerekek, van olyan gyerkőc aki óránként ébred éjjel (is). Majd kinövik Ők is a bukást és akkor nem kell annyit öltöztetni.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Igen, szerencsére a testápoló jól karban tartja, de csak gyógyszertári cuccokkal lehet kezelni, minden mástól jön a folt, kézmosáshoz is a fürdetőkrémet használjuk. Meddig lesz ez igy? Mivel eleve a J&J után jött ki rajta.

az érzékeny bőr alkati dolog, valószínűleg a j&j volt az uts. csepp a pohárban, és ezért attól jött ki.
Tehát úgy gondolom, hogy valamilyen szinten megmarad végig. A gyógyszertári cumóz viszont bármeddig fel lehet írni, így probléma azzal nem lesz :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Még egyszer köszönöm a tejszaporítós tanácsokat! Bálint tulajdonképpen átaludta az éjszakát, ugyanis fél 6-kor ébredt!!! Ennek örömére én 6 órát aludtam folyamatosan és a melltartóm, pólóm az egész ágy csurom tej lett... :lol: Ma eddig kis kivétellel a tejet sikerült bent tartani, de büfit kicsikarni nem igazán sikerül ebből a gyerekből. A legújabb szokása, h szopi közben a cicin büfög... amitől néha úgy megijed, h tágra nyílnak a szemei...
Orsi! Nekem azok a szemölcsszerűségek eltűntek, amit írtam, és abban maradtunk, h nem futó... szerencsére múló :lol: :lol: :lol: volt, a viszketéssel, gyomorfájással együtt megszűnt. Viszont a kezem iszonyúan ki van száradva, biztos benne van a több kézmosás is... de se testápoló, se kézkrém, semmi nem használ rá, barna foltok vannak rajta és tiszta érdes, durva, cserepes. Mit kenjek még rá?

dkata
 
 


a neutrogenát próbáltad? nekünk az eléggé bevált Karcsi kirepedezett ekcémás kezén is.
ha próbáltad és nem jobb... akkor szakembernek kellene megmutatni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsebi! Nekem azt mondta a doktornő, h ahhoz h az éjszakát átaludja egy gyerek, meg kell h legyen bizonyos súlya. Bár ez azért nem csak ettől függ, mert a szomszéd kisfiú 10 nappal idősebb az anyémnél, 5 kg fölött van, mégis kel 2-3-szor egy éjszaka. Gyerekfüggő, mint ahogy később is, v alszik, v nem.

dkata
 
 



dkata írta:Zsebi! Nekem azt mondta a doktornő, h ahhoz h az éjszakát átaludja egy gyerek, meg kell h legyen bizonyos súlya. Bár ez azért nem csak ettől függ, mert a szomszéd kisfiú 10 nappal idősebb az anyémnél, 5 kg fölött van, mégis kel 2-3-szor egy éjszaka. Gyerekfüggő, mint ahogy később is, v alszik, v nem.

igen, van egy ilyen hivatalos nézet, hogy 5 kg alatt nagyon ritka, hogy átalusszák az éjszakát, mert a súly meg az idegrendszer valahogy összefügg... csakhogy ez nem jelenti azt, hogy ha eléri az 5 kgt akkor aludni is fog :shock: :lol: :lol: merthogy Máté amíg le nem szoktattuk kelt - akkor 9 hós volt.
Inkább ahhoz támpont, hogy 5 kg alatt ne kezdjük el leszoktatni róla :)

(szegény Lili amúgy szívott :D mert Máté után én azt mondtam, hogy 6 hónapig vagyok hajlandó kelni, a köv. gyereket fél évesen leszoktatom, ha magától nem tenne így :D)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szegény Lili, tényleg... Jót edzettél a fiúkon, szegény kislány meg így járt. :lol: :lol: :lol:
De igazad van, nekem is mondta tegnap a tesóm, h elég melós ez a gyerek, mert napközben elég keveset aludt, leginkább nyökögött alvás helyett- de a nappali parádét valahogy sokkal jobban viselem, mint az éjszakait, mikor olyan vagyok, mint a rajzfilmben a nyúl, akinek ezerrel teker a lába, de nem halad sehova. Úgyhogy én a napi 2 jó alváshoz + az éjszakához ragaszkodom. Ádám is aludt 8-kor, és bár korán kelt, 5-6 között, akkor is mindig tudtam, mire számíthatok.

dkata
 
 


Kata, Orsi!
No ez az nekem nem is az a bajom hogy nem jók a gyerekeim, csak pont este 7-túl alszanka hosszút, amikor én még egy kicsit társadalmi életet élnék ehelyett kifejek és megyek a tyúkokkal aludni. :) Mert utána 3óránként kelnek na jó ma 4 óránkénet volt. De kell a szervezetemnek legalább egyszer négy óa egyben. És ez lenne a jó ha azt 10-től indulna. :lol: De még mindig jobb mintha folyamarosan kellnének. Szóval nem panszkodtam csak álmodoztam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi mi az hogy leszoktatni?? De azt hogy csináltad? Egyszeren nem adtál neki hallgatad hogy sír vagy hogy?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi :D
szó szerint :)
ha cumizik egy baba - de akkor még Máté sem ivott üvegből - akkor vízzel szoktak próbálkozni.
Első éjjel 1.5 órát visított, második nap 30 percet, harmadik nap csak 3szor kellett a hátsimi... utána aludt normálisan.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nem tudom hogy a sullyal függ-e össze az alvás. Emese 1. naptól végigaludta az éjszakákat, persze először ugy éjféltől, később egyre korábban evett utoljára. Udvariasan megvárta mig Mátét elintegettem a suliba(3/4 7) majd szólt hogy Ő is ébren van. Mostanában 8-ig alszik, este 1/2 9-től. A hugom kisfia, aki már 12 kiló és 16 hónapos, még mindig ébred minden éjjel szopikázni.
Lehet hogy tudják a gyerekek, hogy milyen családba születnek :D Mi mormota fajta vagyunk, ha egyszer alszunk, akkor csönd van! Mind a 4-en!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kata :)
Ha a Neutrogena nem használna, szerintem próbáld ki a Garnier intenzív krémet extra száraz bőrrre.
Én mindig Neutrogenat használtam, mert tényleg nagyon jó, de most annyira kirepedezett folyton a kezemen a bőr, hogy az sem segített. Ez egyszer engedve a reklámoknak megvettem ezt a Garnier-t és ez most bevált. Szépen rendbejött a kezem.
Aztán lehet, hogy csak azért van, hogy a Neutrogenát mar túlzottan megszokta a bőröm :)

wish
 
 


Melcsi! Azért zerintem egy gyerek gyorsan megtanulja, h szopikázni, anyához bújni - felébredni jobban megéri, mint szimplán enni... A keresztfiam elmúlt 2 éves, és ébred szopizni... ha nem lenne cici, lehet h aludna...

Wish! Köszi!

Orsi! Ez a tej ügy egyre gázabb. Ma reggel egy cseppet se tudtam fejni szopi után, vis épphogy összekoszoltam a melllszívót... :cry: Tegnap este is meg kellett etetnem a másikból is... éhes volt. És most estétől reggelig nem volt annyi a balban h jóllakjon a gyerek. Már arra is gondoltam h minden szopinál rárakom a balra, hátha a fokozott inger hatására...
Ráadásul megyek a fogorvoshoz, és előtte megint a bal jön, hogy hagyjam ithon éhesen?!

Kriszta! Te minden szopinál 2 mellből etettél? És ő hagyta abba a szopit, v félidőnél áttetted? Engem óva intettek ettől (pedig most ezt csinálom!). Bár állítólag így is el lehet szoptatni valameddig a védőnő szerint. Jól be is ijesztett.

dkata
 
 


Zsebi! Nekem szerencsém volt, nem kellett leszoktatnom a gyereket az éjjeli kelésről, ő aludt magától. Kíváncsi vagyok, Bálinttal mi lesz?
Szerintem most annyit tudsz tenni, h este később fekteted őket. Bár akkor az este már elég nyögvenyelős...

dkata
 
 


dkata írta:Engem óva intettek ettől (pedig most ezt csinálom!). Bár állítólag így is el lehet szoptatni valameddig a védőnő szerint. Jól be is ijesztett.

azért jó hülye a védőnőd már ne haragudj!
Ha 1 mellben nincs elég, attól 2ben még simán lehet... ekkora baromságot!
Aki 2 ciciből szoptat ugyanúgy szoptathat 2 éves korig is akár.

Ha úgy gondolod, hogy a 2 cicis lehet, hogy jobban menne, akkor viszont nagyon fontos, hogy MINDIG a balból kezd el etetni!!! Te tudod, hogy hogyan eszik, mennyire mohó, mennyi idő kell neki.
Talán úgy csinálnám, hogy félidőhöz képest valamivel több ideig rajta hagynám a balon, majd át a jobbra.
Viszont az első 1-2-3 napban tuti fejni kellene minden szopi után, mert a jobb így kevésbé fog ürülni, és a balnak sem ártana a plusz stimuláció.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nekem is ez jutott ezsembe... Ha ikreket - 2 gyereket 2 mellből lehet etetni, akkor akár nálam 1 jól működőből is mennie kéne a dolognak. Így meg h "másfél" cici van, pláne. Lehet h megpróbálom úgy h 2 mellből, és akkor utána mind a kettőből a maradékot fejni. Egyszer ez már segített, és utána visszatértünk az 1 evés 1 cicihez... Tiszta gáz, h semmire nem tudok ezen kívül még gondolni se... csak h hogy lesz tej ennek a kis mókusnak...

dkata
 
 


Kata :D
Akkor mély levegő és LESZ! ezen ne agyalj, mert ez sem segít.
A tej mennyisége iszonyúan pszichés dolog is tud lenni, az aggódás nem segít!

tényleg próbáld meg akkor most a 2 ciciből és után üresre fejd ki mind a kettőt, kicsit időigényes, de ha sikerülne beindítani a bal melled, akkor könnyebb lenne jóval a helyzet.
Idővel a fejés úgyis elhagyható lesz.

(azért hihetetlen, hogy már 1 hónapos ez a Manócska!!!)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata!
Csatlakozom Orsihoz! Nekem is ő adta meg a lökést és azóta van elég tej a két törpnek. Ne agyalj. LESZ és kész ha meg nem akkor mi van ha egy nap egyszer tápit kap nem döl össze a világ!!!! Tessék nyugiba elmenni a fogorvoshoz és ahogy mondta is van otthon tápid legfeljebb adnak neki azt.

Az éjszakai alvást nem tolom ki majd elhagyják maguktól. Azért ők még elég kicsik elvégre még egy hónapja sem kéne kint lenniük. Nekem nincs szívem sératni őket. A fürdésnél szoktam húzni az időt és azzal beljebb vagyok fél órával és átl. 7-kor kajcsi és éjfél egy között ébrednek nekem ez így most jó. Aztán ahogy gyarapodnak biztos kevesebbet ébrednek most 4 kg-ok. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata!
Én is mindkét mellből szoptattam minden alkalommal, nekem meg pont a védőnő mondta még a kórházban hogy csináljam.
Biztos lehet abban valami, hogy a szopós babák szivesebben kelnek éjjel is. Bár, szerintem az üvegből is lehet összebujva-cirógatva etetni, ez a mamán mulik végülis...
Tegnap viszont azt hallottam a Vendég a háznál-ban )Kossuth rádió, 13.05. minden hétköznap), hogy azok a babák, akik nem szopnak, nem is fejlődnek annyira pszichésen, mert a szoptatás közben az anya gügyög meg cirógat meg simogat, de bezzeg a cumisüvegnél! :evil: :evil: :evil: Nagyon utálom, mikor ilyet hallok, mert a bizonytalan kezdőket teljesen elrettenti, rögtön rossz anyának képzelik magukat. Pedig nem attól lesz valaki rossz, hogy üvegből etet, hanem ha pl. beteszi a hordozóba az üveget meg kitámasztja (ilyet is hallottam már!) és ugy eszik a baba, lényegében egyedül.
A fiam, 18 éves már, de a mai napig odaülök Mellé amikor egyedül eszik, mert pl. későn jön haza.
Zsebike!
Uraddal ketten fürdettek? És hogy megy ez technikailag: egyik jön a másik után? És mit csinál addig az, amelyik még nincs soron?
Mostanában kezdek agyalni azon, mit is fogunk mi csinálni ezzel a két picivel. Igaz, nem ikrek, de a nagy is kicsi lesz még, ráadásul az igények teljesen mások. Hogy fog menni az esti ciróka? Még elképzelésem sincs, gondolom pár hét tiszta káosz lesz, dehát majdcsak kialakul a napirendünk. Orsi, Te gondolsz ilyesmikre?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Csak hogy elképzelésetek legyen a nagyon közeli jövőről :wink:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi :D
én meg 27 éves vagyok, de ha anyuéknál eszem, mindig odaül mellém...
nem a szopin múlik :) (én 2 hónapig szoptam, mert nem híztam és azt mondták anyunak, hogy nem jó a teje)

egyébként hasonló bájos kutatáso kvannak császármetszés témakörben is.
a kedvencem, hogy a csaszis babák nem mernek átmászni alagúton, mert félnek.... tuti hogy ezek nem látták a fiaim :D :D :D :D

esti menet: persze, hogy gondolok, mert ugye ált. én 4 estét egyedül vagyok egy héten.
Nálunk most az a terv, hogy 6kor közösen megfürdetjük Lilit, szopi és megy aludni. Fiúknak ezután vacsi (ez olyan f7-3/4hétre esik), majd fürdés és alvás. Lili eddigra jó esetben elalszik már, és a fiúk is csendben mennek a közös szobába.

ez a terv.... majd beszámolok, hogy mi valósult meg.

(a fiúkat ca. 1.5 éves korukig szinte mindig egyedül fürdettem... jól megoldható az is. Egyik fürdött - ált. Máté, mert ő volt a hepciásabb - szopizott, addig a másik várt a járókában, majd első letettem, utána jött ue. a másodikkal - ált Levi, mert ő olyan kis nyugis volt és ha Máté parádézott körülötte, akkor nem volt hajlandó szopizni)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :D
édes a lányod.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi1967 írta:Kata!
Zsebike!
Uraddal ketten fürdettek? És hogy megy ez technikailag: egyik jön a másik után? És mit csinál addig az, amelyik még nincs soron?
Mostanában kezdek agyalni azon, mit is fogunk mi csinálni ezzel a két picivel. Igaz, nem ikrek, de a nagy is kicsi lesz még, ráadásul az igények teljesen mások. Hogy fog menni az esti ciróka? Még elképzelésem sincs, gondolom pár hét tiszta káosz lesz, dehát majdcsak kialakul a napirendünk. Orsi, Te gondolsz ilyesmikre?


Nálunk ez úgy megy hogy amelyik elkezd sírni az az első a fürcsiben. Én fürdetem őket. Addig apa a másik bébit (ha felkelt) szórakoztatja. és közben készíti a kaját, majd mikor első kész apához megy és esznek én meg fürcsi a másodikkal és evés. :) Egyedül még nem csináltam végig ezt a menetet. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Orsi, köszönöm a kimerítő válaszokat :) Képzeld, Laura legújabb mutatványa, amikor elég a kaja, megkérdem, hogy kér-e még, mire ő nemet int a fejével. Olyan kis drága!
Lenne egy másik dolog, ha nem gond.
Laura pocakján apró pici kis pattanások jelentek meg. Mindent ugyanúgy csinálunk, mint eddig. Néha erősebbek, néha gyengébbek. Annyi csakj, hogy zabpehlyhet adtam neki. Lehet attól ételallergia?

Melcsi :)
Tündéri nagylány Pörike!

Stelláról tudunk valamit?

Puszi

KépKép
unique
 
 


Sziasztok,

Orsi, köszönöm a kimerítő válaszokat :) Képzeld, Laura legújabb mutatványa, amikor elég a kaja, megkérdem, hogy kér-e még, mire ő nemet int a fejével. Olyan kis drága!
Lenne egy másik dolog, ha nem gond.
Laura pocakján apró pici kis pattanások jelentek meg. Mindent ugyanúgy csinálunk, mint eddig. Néha erősebbek, néha gyengébbek. Annyi csakj, hogy zabpehlyhet adtam neki. Lehet attól ételallergia?

Melcsi :)
Tündéri nagylány Pörike!

Stelláról tudunk valamit?

Puszi

KépKép
unique
 
 



unique írta:Képzeld, Laura legújabb mutatványa, amikor elég a kaja, megkérdem, hogy kér-e még, mire ő nemet int a fejével. Olyan kis drága!

Lenne egy másik dolog, ha nem gond.
Laura pocakján apró pici kis pattanások jelentek meg. Mindent ugyanúgy csinálunk, mint eddig. Néha erősebbek, néha gyengébbek. Annyi csakj, hogy zabpehlyhet adtam neki. Lehet attól ételallergia?

Máté ezt úgy csinálta, hogy mondta, hogy "nem ké töb" és tátotta a száját :D :D :D

ezek nem kicsit libabőrszerű pöttyök? ha olyan, akkor vírusfertőzés valószínűleg, ca. 2 hét alatt végigmegy a testén és magától elmúlik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Na a császáros babák a másik kiboritó téma! Mintha az ember jódolgában metszetné fel a hasát :evil: :evil: :evil:
Érdekes az enyém is állandóan bujkál, az egyik képen látható a házikó és a hozzátartozó alagut is, kedvenc játéka. Meg az apja lába alatt, meg a paplan alatt, meg mindehol bujkálni :D
Mama-odaülés: szerintem normális családban ez igy van rendjén.
Unique!
A fejrázás nálunk is azt jelenti, nem kérek többet, ugy 1 éves kora körül kezdte. Manapság kiegészitve azzal, hogy leveszi a partedlit. Mikor meg enni készülünk, veri a kanállal az asztalt, hogy mikor kap már :D
Jobban tátog már Laura? Elfelejtettem irni, én pl. mondogattam Emesének, hogy kiabál az oroszlán, illetve kisebb korában előtátogtam Neki, és ezzel könnyen megtanulta.
Zsebike!
Édes lehet ez az összedolgozás Nálatok :D Nálunk az a baj, hogy elkapattuk a kisasszonyt, és ketten is fürdetjük, meg a lefekvés is ugy megy, hogy én eltentikézem, Apa meg berakja az ágyikójába.
Tényleg, mi lehet Stellával?
Köszönjük a dicséreteket. Bizony, kibontakozik a kiscsaj :wink:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Húúú, alig bírtam végigolvasni ezt a pár nap kihagyást, s friss mamik jól felpörgették a topicot :):):):)

Kata,

Mivel nekem is kevés volt a tejem, mindig kettőből szoptattam, a mai napig is !!!! Semmi tudományos kiszámítás nincs, Máté leugrott az egyikről, én gondoltam hogy azért mert abból elfogyott, és utána át a másikra....sőt volt hogy utána vissza az egyikre...addigra jött még egy kicsi megint abból is.... a fiam elég nagyevő :)

Nagyon irigyellek az éjszakákért....sajnos Máté már 1 éves, és még soha egyetlen éjszakát sem aludtunk át....de ezt már nem is részletezem....azt sem, hogy a sírni hagyás nem mindenhol jön be :(:(:( Máté bármelyik éjszakán tud másfél órát sírni.....még mindig szopizik egyszer hajnalban...pedig majdnem 10 kiló....

Melcsi,

Pörike tündéri, és mennyire hasonlít rád !!!

Unique,
Szerintem sem kellene ezen az evés dolgon ennyire görcsölnöd.... honnan tudod hogy mi az 'adagja' ? Lehet hogy pont a fele annak amire te gondolsz...valszeg azért esztek óránként, mert te próbálod belediktálni az 'adagot' , nem ? Az tuti hogy nagyon tudják hogyan lehet a mamit zsarolni :(:(

Nálunk 'a kézből kiverem a kanalat ha elegem van' című mutatvánnyal jelzi Máté ha elég :) A fejét is rázza, az elég vicces, mert még elég koordinálatlanul megy neki, inkább játék közben gyakoroljuk egyelőre, és mivel én mindig nevetek rajta, ezért azt hiszi hogy ez egy vicces gyakorlat :)

Nálunk is homokozó lesz az ajándék a nagyiéktól :) Tőlünk meg egy pont olyan teperős motor mint Emesének van Melcsiéknél

Majd beszámolok a torta sikeréről....bár ma belekevertem egy kis túrót a frutapurába és nem arattam osztatlan sikert.....

Ja, mellesleg ma összetörtük az állólámpa búráját...első üvegtörés :(:(:( Tartok tőle hogy most kezdődik az életveszély nálunk :(

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


unique írta:Sziasztok,

Stelláról tudunk valamit?

Puszi



Sajnos én sem tudok semmit Stelláékról, azon kívül hogy április 1-én lesz a srácok 1 születésnapja.
:lol: Talán Wish jön és mesél ő lehet tartja vele priviben a kapcsolatot.

Kriszta!
Nem volt még egy éjszaka sem amit átaludt volna? :shock: Fúúú az kemény. Akkor ezek után tényleg ne mondja senki hogy kiló függvnye az éjjszaka átalvás. Náltaok lassan már duplán megvan a kilószám. És nem nehéz tartani szopihoz a súlyát?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Nahát nem is tudtam, hogy Stella babái pont április 1-én születtek :lol:
Kriszta!
Készülj fel, valóban veszélyes időszak következik, mert élvezi hogy egyre önállóbb, veszélyérzete meg még jó ideig semmi.
A motor nagyon be fog jönni, pár nap és rájön a technikára, csak győzzél utána futni :D
Aztán már mondd el Neki, hogy aki ilyen nagyfiu, hogy motorral jár, az már aludhatna éjjel, hogy nehogy elaludjon vezetés közben :lol:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi!
Én olyan bunkó vagyok nem is írtam hogy tök cuki a lánykád. :) Tényleg én vagyok lemaradva vagy még nem tudjátok a Pöttyötök kiscsaj, vagy fiú?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!
Szomorúan látom hogy mostanában nem él ez a topik. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

De azért kérdezek hátha mégis olvas valaki. A védőnő életében most másodjára hívott fel telefonon és közölte hogy valamit rosszúl csinálok hogy két és fél hónapos gyerekek napközben még háromszor esztenk. Szerintetek? Most mit csináljak max. négy órát bírnak ki de az akkor ha levegőn vagyunk ha itthon vannak akkor három óra után
úgy eltörik a mécses hogy nincs mit tenni enni kell adni. Szerinte nem kell hagyjam sírni sé mgszokja? Véleményetek szerint tényleg rosszúl csinálom? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! Neked hányszor esznek a gyerekeid egy nap?

Kriszta! És mennyiideig evett Máté? Mert nekem 1 cici legalább fél óra... És meddig szopott kizárólagosan?
Hihetetlen, de Bálint vasárnap óta óramű pontossággal 4.45-ig alszik! utána meg 9-ig. Így ma még miután Ádám elment iskolába, aludtam másfél órát. Csak ez a pocakfájás meg bukás ne lenne...

dkata
 
 


Kata!
7 szer általában de van hogy hatszor. Balász 120-130 ml között Eszti 100-110 ml között.
De hiába is adok többet nemkell nekik ennél több. :?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi Szia!
Hiáynollak a másik oldalról, de örömmel látom jól vagytok!
A védőnénit hagyd ki a számításból. ( AMiénk pl. reiki tanfolyamra já,mer taz milyen hasznos!
:twisted: )

A gyerek annyit alszik,amennyire szüksége van, Kata még mindig napoközben 2*2órát! És akkor mi van?
A tieid sem olvasnak szakirodalmat? Ejnye,bejnye! :lol: :lol:

Kép
anid
 
 


Nálunk most 6, de nincs meg a 100 ml mindig (ugye a bal ciciben nincs annyi), bár most nem mérem, mert megőrülök tőle, ha látom h nem eszik... :cry:
Ma egész napos hasfájás van, úgy sajnálom szegényt... Mit lehet ezzel csinálni?

dkata
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: