Új privát üzeneted érkezett!

Hajni! :D
Nagyon boldog születésnapot kivánok!!!!! Kép

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Hajni
Isten éltessen sokáig!
Hát ennél boldogabb nem is kell, hogy a baba ott ül a pocidban.
Nekem csak annyi volt benne a nehéz, hogy akkor még (múlt szeptember) nem volt útban a kis drága és még jobban hiányzott ez, mint 29 évesen. De sebaj, 31. szülinapunkat már mindketten kibújt babával ünnepeljük! :D

Kép
Kép
emma1976
 
 


Lányok, mindannyiótoknak nagyon köszönöm a köszöntést! :-)))

Zsuzsi,
nekünk a Mávban a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy a sima szülés kb. 80-90ezer, a császár m eg 140-150ezer. Biztos vannak helyzetek, mikor cifrázódhat a dolog, de nagyjából ennyi.

Kiscsillag,
nézik persze, meg az orrcsontot is, meg a vérből - ha jól emlékszem - négy markert.
20140901102739
 
 

 
 

Kiscsillag,Hajni már megelőzött,és ahogyan Ő leírta néznek mindent!
Itt van a link,megtalálod a pontos leírását a vizsgálatoknak :)
http://www.gendiagnosztika.hu/index.php ... &Itemid=41
Krizsa doktor a kombináltat tesztet szokta ajánlani+ a kilnika is,mert ikreknél ez ad nagyobb pontosságot!
Nekem a klinikán is megcsinálták a nyakiredő mérését és a géndiagnosztikán is+ vérvétel+ orrcsont mérés.

KépKép
napszemcsi
 
 


Hajni! Van Domestos bőven, mert vetettem a párommal, csak nincs aki elhasználja! Mert a terhesség alatt én is próbáltam kerülni, most meg csak a fehérítős fajtát használom, mert a drága gyermekem 3x kakilt le sugárban az elmúlt napokban, és mindannyiszor fehér pulcsi v hálóing volt rajtam! :lol:
Valamelyik oldalon írtam pontosan, mennyi volt az én szülésem, 84 ezer valamennyi.
Az meg hogy hol fáj... én erre nem is tudok válaszolni! Nekem nem igazán a derekam v a hasam fájt, hanem úgy az egész... nem lehet különválasztani. Olyan hullámszerűen jön a fájdalom, egy pontig erősödik, aztán elcsendesedik.

Erika! Nagyon gratulálok a picikéhez!!! Neked is lesz a 35. szülinapodra második! Érdekes módon nekem a Kaáliban nem mondták, hogy menjek genetikára, azt mondták, h még 34 évesen oké... Hát nem is mentem.

Melcsi! Szüléstörténet mindenképp lesz, mert szeretném megőrizni az emlékét, csak azt nem tudom, mikor lesz időm leírosgatni... Lelkileg rá kell készülni, majd ha bőgni lesz kedvem, mert olyan szép volt! :lol: És jó volt, h volt szülésznő!!!

Ja, boldog szülinapot Hajni!!! Ennél szebb csak jövőre lesz, mikor rohangálsz a kis kúszó-mászód után!

dkata
 
 


Kiscsillag,ez a link részletesen leírja az Uh-t :)
http://www.gendiagnosztika.hu/index.php ... &Itemid=32

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi
Köszönöm szépen!!! :) Akkor megnyugodtam, hogy nézik, mert az Én orvosom még nem küldött el tarkóredő mérésre és a jövőhéten szabin lesz. :( De akkor majd 2-án minden kiderül. Csak az még olyan nagyon soká van...........

Lányok!! Elvileg holnap mondjuk el a tágabb családnak, hogy Két babával bővül a család!! :) Sajnos Mindenki igen messze lakik (2-300 km) ezért telefonon hívom Őket. Ti is telefonáltatok a messzebb élőknek?? Sajnálom, hogy nem látom az arcukat közben!

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


Erika! Kiscsillag!
Éppen ma voltam az Istenhegyi Klinikán.
Bár előttem már sokan leírták: vérvétel + UH. vizsgálat = kombinált teszt. A vérvételen két hormont néznek, az ultrahangon többek között nyaki tarkóredő és orrcsont vizsgálat van, de megnézik pl. a koponya méreteket is. Ezekből az eredményekből számolják ki a Down szindróma és a 13 + 18 kromoszoma rendellenesség kockázatát. Az eredményre ca. 1 órát vártunk. Ja, és kaptok DVD-t az uh. vizsgálatról és egy 4D fotot is.
Nálunk hál'Isten minden rendben van, ilyenkor mindig megnyugszom.

Jud

Kép
jud71
 
 


Sziasztok :)

Hajni :)
Tényleg napont 2x fertőtleníted a kilincseket? :) Minden mást megértek, pláne egy kutyussal együtt lakva, de a kilincset miért?
Kezdem rossz háziasszonynak érezni magamat, én kb évente egyszer mosom le az ajtókat és a kilincseket is csak akkor. Kivéve, persze, ha valahol kifejezettem maszatos lesz, de az meg nem sűrűn van.
És mivel ma van a szülinapod, remélem ma nem takarítottál :)
Boldog szülinapot :)
Kép

Erika :)
Gratulálok a kismanóhoz :)

Kata :)
Várom már én is nagyon a nagy napot :) Egyelőre persze nem sok jele van, hogy kifelé készülődne.
Ma voltam CTG-n, semmi fájást nem mutatott, a méhszáj 2100, ott legalább már elindult valami :)

Pompi :)
Én vettem egy flakon hideg sterilizálót, szerintem az bőven elég lesz. Ha nem kell cumisüvegezni, akkor nem nagyon van mit sterilizálni szerintem. Most sterilizálom a mellszívót és a cumisüvegeket, aztán kész. A mosogatógépünk 70 fokon is tud mosogatni, majd a gyerek cuccait olyan hőfkon mosogatom, az szerintem elég kell legyen.

Kiscsillag :)
Nagy élmény lesz elmondani meglátod :) Nem baj, hogy csak telefonálsz, a hangjukon hallani fogod, mennyire örülnek :)

Emma :)
Szerintem pár hét és a férjed is érzni fogja. Ha te már éárzed akezeddel is, akkor esély van, hogy ő is érezze, csak jókor kell próbálkozni. Nálunk is eleinte abbahagyta Balázs, ha az apja odatette a kezét.

Ja, kijött a kenetemből a streptococcus. Most nem is tudom, hogy örüljek-e neki, mert így legalább kapom az antibiotikumot és figyelnek jobban a gyerekre, vagy ne, mert ugye állítólag ezt nem lehet elmulasztani.

wish
 
 


Sziasztok

Köszönjük szépen a gratulációkat!!!!!!!
és a segítséget a géndiagnosztikával kapcsolatban

Kata
nekem tegnap Krizsa dr.mondta hogy menjek el, igaz én még idén 34 évesen fogok szülni, mert 35 csaj januárban leszek.

Hajni
Nagyon Boldog Szülinapot kívánok én is neked!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13
 
 


wish írta:Ja, kijött a kenetemből a streptococcus. Most nem is tudom, hogy örüljek-e neki, mert így legalább kapom az antibiotikumot és figyelnek jobban a gyerekre, vagy ne, mert ugye állítólag ezt nem lehet elmulasztani.

el lehet, nyugodj meg. a streptococcus egy nagyon "hagyományos" baktérium, egyike a legprimitívebbeknek, és nagyon jól reagál az antibiotikumos kezelésre.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm mindannyiótoknak a jókívánságokat!:-)

Kata,
nagyon cuki lehetett a fiad, mikor lekakilt! :wink: Biztos vicces volt! :wink:

Wish,
a kilincset mindenki megfogja, aki jön hozzánk, és hozzánk viszonylag sokan járnak. :D Sajnálom a streptot, de biztos elmúlik! Ahogy tanácsoltátok, én is tutira megnézetem!

Erika,
köszi neked is! :D
20140901102739
 
 


Hajni!
Nagyon boldog szülinapot kivánok Neked! Ma biztos még többen mentek Hozzátok, ugyhogy gondolom a Domestos is Veled ünnepelt :wink:
A Strepto-t azt hiszem automatice megnézik (legalábbis mifelénk), mert ha van, akkor kezelni kell a mamát, máskülönben az ujszülöttet fog kelleni.
Nekem is volt ezelőtt, kaptam is injekciót, és most kiváncsi vagyok, meglesz-e még?
Wish!
És tudod már, hol fogsz szülni?
Emma!
Nekem is van segitségem heti 1x, még az első lombik idejéből maradt meg, de nagyon örülök neki, most a 2 picivel még jobban fog jönni. Ráadásul Emese is nagyon szereti, szivesen elvan vele, volt már hogy ráhagytuk mert el kellett mennünk, és igazán jól elvoltak. Szóval a jó segitség megfizethetetlen! Na meg én csak veszem a Domestost, ő használja :wink:
Kata!
Várom nagyon a beszámolót!
Igen, tényleg az ember nem tudja meghatározni hol fáj, mert mindenhol.
De tényleg igy van, mire ugy érzed hogy nem birod tovább, kibujik.

Még nem is dicsekedtem, hogy mit mondtak NEKEM! Mivel csak fél kilót hiztam eddig, a dokim asszisztense azt kérdezte: "Azért szokott enni is?" Szerencsére az uram is hallotta a kérdést :lol: :wink: Ilyet tőlem még sosem kérdeztek.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


icsilya írta: el lehet, nyugodj meg. a streptococcus egy nagyon "hagyományos" baktérium, egyike a legprimitívebbeknek, és nagyon jól reagál az antibiotikumos kezelésre.

Na, jó, hogy ezt írtad, mert a neten amit találtam, ott mindenütt azt írják, hogy nem lehet elmulasztani. Állítólag a nők kb 30%-nak van és ha egyszer megtelepedett, akkor csak ideiglenesen lehet tünetmentessé tenni. Na ez az, amit nem értettem, mert ha elmúlt, akkor max visszafertőződök, nem?
No mindegy, lényeg, hogy Balázs ne kapja el szüléskor, durva, hogy egy kisbaba milyen komolyan beteg lehet tőle, miközben nálam semmi tünetet nem okoz.

Melcsi :)
Kíváncsi vagyok, hogy neked, akkor elmúlt-e a strepto.

Na megyek, megpróbálok megint elaludni :evil:

wish
 
 


Melcsi :)
A Margitban szülök. Úgy néz ki, hogy áprilisban még tuti menni fognak a szülések. Most már csak a doki síelését kell kiböjtölni :)

wish
 
 


Wish :)
Ti voltatok a margitban azon a szüléselőkészítőn ami minden hó első hétfőjén kezdődik és 4 hétfőn át tart? ( megmuataták a szülőszobát, meg az érzéstelenítésről beszélnek...)

Kép

J
pbj12
 
 


wish írta:
icsilya írta:Na ez az, amit nem értettem, mert ha elmúlt, akkor max visszafertőződök, nem?

fogékonyabbá válsz az újrafertőzésre ez kétségtelenül igaz, de az én legjobb tudomásom szerint a kezelés hatására elmúlik.

(máshogy logikája nem is lenne az egésznek, mert vagy ott a baci és akkor kikezelik és mehet a normális szülés, és akkor a gyereknek sem kell semmit adni.... de ezen logika szerint a baci kezelés után is ott marad, akkor meg semmit sem vagyunk előrébb, mert a gyerek ugyanúgy fertőződhet----- akkor meg mi értelme lenne a szűrésnek

a másik gondolat, hogy mi az, hogy "tünetmentes" a streptococcus fertőzés eleve eléggé tünetmentes, mivel a nőnél semmi panaszt nem okoz

klasszikusan tünetmentes fertőzés a HPV - humán papilloma vírus - ami kétségtelen, hogy nehezen írtható ki, és lehet, hogy végig jelen van, de problémát tünetet nem okoz az esetek nagy többségében)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


wish
De jó Neked!!! Nem tudom Velünk mi lesz. :shock: :? :( Miért nem tudtál elaludni??

lányok, főleg Orsi :)
Most biztos hülyeséget kérdezek, de a császárt azt ki csinálja? A szülész nőgyógyász vagy a sebész?? :? :oops:

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


kiscsillag írta:[lányok, főleg Orsi :)
Most biztos hülyeséget kérdezek, de a császárt azt ki csinálja? A szülész nőgyógyász vagy a sebész?? :? :oops:

a szülész nőgyógyász!

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Orsi! Bár számomra ez kicsit furcsa, mert az egy rendes műtét nem?? :shock: Akkor ezek szerint Ők operálni is tudnak?? :shock: :shock: Érdekes. Neked császárod volt??

Kép
Kép
kiscsillag
 
 


kiscsillag írta:Bár számomra ez kicsit furcsa, mert az egy rendes műtét nem?? :shock: Akkor ezek szerint Ők operálni is tudnak?? :shock: :shock: Érdekes. Neked császárod volt??

persze, hogy tudnak. A laparoszkópiát és a hiszteroszkópiát is nőgyógyász csinálja, pedig az is rendes műtét.
Ez része a képzésüknek!
nekem császárom volt, és a saját orvosom vágott, varrt - gyönyörűen dolgozik, szinte plasztikai sebész szintjén tud varrni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


annyit még ehhez, hogy a gyakorlat országonként eltérő lehet, mert pl. a bnőm Angliában szült, és ott van külön császárra szakosodott nőgyógyász, és a csaszikat ő cisnálja, nem a "mezei".

ikreknél amúgy ált. 2 orvos is bent szokott lenni, legalábbis eddig már több helyről is ezt hallottam - és nálam is volt bent másik doki is -.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


"Nálunk" a sima egyes császárnál is 2 orvos van, az egyik asszisztál a másiknak...

dkata
 
 


Pbj Judit:)
Voltunk a felkészítőn, februárban elmentünk mindegyikre. Mi érdekel?

Orsi :)
Köszi, én is valahogy így gondolom. Nálunk nem adanak előre antibiotikumot, csak majd szüléskor infuzióban 2 óránként egy adagot (ha jól emlékszem). Ha túl hirtelen a szülés és nincs rá idő, akkor meg a babának adnak, biztos, ami biztos.

Kiscsillag :)
Fél év múlva megtudod, miért nem tudtam elaludni :lol:
Sokszor nagyon nyom Balázs, akárhogy fekszem és ráadásként szeret rugdalózni, miközben én már elaludnék. Általában akkor tudok elaludni, ha már kellőképpen fáradt vagyok hozzá, hogy ne zavarjanak ezek a kényelmetlenségek. De már közel a vége :)

wish
 
 


Wish :D
Lili már most képes néha úgy parádézni, hogy egyáltalán nem bírok elaludni. Amúgy is rossz alvó vagyok, mert ált. min. 3/4 órás procedúra mire sikerül.
most pl. du. nem is sikerült, mert annyira aktív volt :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok

császár: a klinikán a csaszinál 2 doki van bent 1 baba esetén is, nekem a doki mondta, és nálam is 2 doki volt. a sajátom + 1 (nem volt soha szimpi) de hát őt nem én választottam

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Wish :)
Azért kérdezdtem, mert mi is szeretnénk menni, de valahogy mindig lekésünk ról, mert igaz az hogy minden hó első hétfőjén lehet csak elkezdeni, hiszen akkor van az első előadás. Kell valahol jelentkezni, hogy szeretnénk menni, vagy csak odamegyek 16 h ra és kész....??? mind a 4 re érdemes elmenni???


Képzeljétek ma olyan hatékonyak voltunk... :lol: megrendeltük a 2 kiságyat, jövő héten jön, leadtuk a pelenkázóra a rendelést, ( az 1 hónap múlva érkezik), és kinéztük a gyerekbútort is mert 20%akció van még rá a holnai napon amit megrendelünk, el se hiszem hogy ezeket ma mind elintéztük, bár jól el is fáradtam, még most is szegény hasam olyan kőszikla :cry:
A kiságyakat kivéve minden az utolsó pillanatban fog megérkezni, elég necces lesz majd berendezkedni, már látom magam elött hogy én csak ülök majd a kupac tetején és magyarázok, hogy ki mit hova vigyen :lol:

Kép

Judit
pbj12
 
 


Erika :D Kata :D
ezek szerint akkor nem az ikrek miatt van a két doki :oops: :oops:
(én ezzel kapcsoltam össze, igaz ennyire részletesen csasziról 1 babás anyukával nem is beszélgettem)

Csajok :D
az nagyon gáz, ha most sem fogok szülésfelkészítőre járni? :?
nyugtassatok meg, hogy megy ez ösztönből is.
valahogy nem hiányzik a dolog, meg plusz rászervezés igényelne... szóval inkább hanyagolnám.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Judit :)
Nem kell az elsőtől menni, bármelyiknél bekapcsolódhattok nyugodtan. Nem igazán épülnek egymásra az előadások. Simán lehet, hogy elmentek most hétfőn a negyedikre, aztán utánna amikor tudtok a többire.
Nem kell bejelentkezni sem, négyre odamentek és beültök.

Az elsőt egy doki tartotta, arról, hogy hogy zajlik a szülés. Szerintem ez a leginkább kihagyható, főleg, hogy a többin is lényegében elhangzik.
A másodikat tartja a szülésznő, az elég jó volt, sokkal praktikusabb infokat mondott a szülésről. Lediktálta azt is, mit vigyünk magunkal, bár ez a honlapon is fenn van.
A harmadikat egy csecsemős nővér és egy gyerekorvos tartotta közösen. Ez is elég hasznos volt, elmondták mikor mit fognak csinálni a gyerekkel, mikor hova viszik, milyen vizsgálatokat végeznek el, neki mit vigyünk be, mi az amit adnak, mi az amit nem.
A negyedik az apás szülésről (mit csináljon az apa) szólt és az EDA-ról. Ez talán a második leginkább kihagyható, de azért ezt is érdemes volt végighallgatni. Nektek talán még hasznosabb, mert itt esett a legtöbb szó a császárrol, ami nálatok az ikrek miatt nagyobb valószínűséggel fordulhat elő.

Tulajdonképpen az a jó az előadásokban, hogy rendszerezve és a kórház szempontjából hallod azt, amit nagyjából amúgy is tudsz :) Szóval ha el tudtok menni, akkor szerintem menjetek el. Mindegyik után megkérdezik, hogy ki akarja megnézni a szülőszobát, mi a szülésznős előadás után néztük meg. A férjed ha nem tud mindegyikre elmenni, akkor leginkább a harmadikat és negyediket ajánlom neki, bár szerintem jó ha hallja a többit is. A pasik kevésbé olvasnak utánna a dolgoknak, nekik biztos több az újdonság :)

wish
 
 


Sziasztok!

Bocsi a belekottyért :oops: ...

Icsilya/Wish

Streptococcus ügyben én is érintett voltam,anno utánaolvastam/kérdeztem.Van egy Streptococcusos topik,ahol elsőkézből Doki válaszol :).Ott írták le többször is,hogy az AB hatására csökken a csíraszám,de nem feltétlenül írtja ki mindenhonnan a bacit.Mert az nem csak a hüvelyben,hanem sokszor a bélben és a húgyutakban is megtalálható.
Ha valaki negatív adott pillanatban,nem feltélenül jelenti azt,hogy nem hordozó,csak éppen nem lehettt kimutatni a bacit(gondolom,erre mondják nem a leghelyesebben,hogy tünetmentes...).Ahogy ott fogalmaztak:ez a baci jön-megy :?.
Tehát nem mástól fertőződsz be újra,hanem saját magatól...vagy hogy is fogalmazzak... :roll:
Szl nekem a dokim is anno azt mondta,ha kiderült,annak örülni kell,mert így megkapom(ha a baba fertőződik,ő is) a megfelelő kezelést,ami a baba szempontjából életmentő lehet!

Bocsi az okoskodás miatt :oops:

Jó babavárást mindekinek :)!

anyapoc
 
 


Orsi :)
Szerintem egyáltalán nem gáz, ha nem mész el. Egyrészt egy szülésen már túl vagy, tehát sok mindent átéltél már egyszer, másrészt tényleg aki utánna olvas a dolgoknak, az szinte mindennel tisztában van. És szerintem te elég erősen ebbe a kategóriába tartozol :)

wish
 
 


Wish :D
OK, de hagyományos módon nem szültem még :) és ugye most arra készülök. leginkább ezekre a légzésgyakorlatokra meg egyebekre gondolok...
de akkor bízom az ösztöneimben.

Anyapoc :D
de jó, hgy benéztél, írok neked privit, ezer éve nem beszéltünk.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

Várom :).Szüléselőkészítő: én egyiknél sem voltam :oops: ...mentségemre,sosem abban az időben voltam terhes,hogy indult volna :shock: .... (ja,mert mindkétszer uúgy voltam terhes 8) )

anyapoc
 
 


Orsi!
Anno, mikor Mátét szültem, felkészités nem volt, meg semmi, ám máégis minden anya világra tudta hozni a gyermekét :lol: :wink: Emesével persze elmentem, hogy halljak már valamit, mert haladni kell a korral. De bátran mondhatom, anélkül is simán meg fogod szülni, a légzést meg ne mondja nekem senki, hogy pont amikor se élő se holt az ember, pont eszébe fog jutni, szerintem ilyen lehet hogy csak a filmekben van. Azért kiváncsi lennék, ki hogy tudja hasznositani az elméleti ismereteit a szülőágyon.
Nálam is 2 doki volt a hasfelmetszésen, ez szerintem mindenhol igy lehet.
A streptoról én is ugy tudom, akiben van, az ott is marad. Talán a szülés idejére próbálják az embert fertőzésmentessé tenni? Nem tudom, csak annyit, hogy hüvelyi szülésnél nagyon lényeges, mert a baci a hüvelyben fertőz, amig áthalad a baba. És valóban komoly betegségeket, szemfertőzést, tüdőgyuszit okozhat, ezért ha gyorsan jön a szülés, akkor a babát kell anitbiotikumozni :(
Wish!
Megnyugtató, hogy marad az eredeti helyszin és doki :D Biztos hazaér, egyszer csak lejár a sibérlete :wink:
Kiscsillag!
Felhivtátok a rokonságot? Mit szóltak?
És hogy vagy: tünetek, rókakoma, stb?
Erika!
Te se irsz sose Magadról, hogy birod az elejét (nekem nagyon nehéz volt).
Pbj!
Nem is baj, ha még eltelik pár hét a méltó fogadtatás elkészültéig, nehogy már nagyon kiváncsiak legyenek idejekorán, mi várja őket :wink:

Mondtam Emesének, hogy 2-3 hét mulva előszedegetjük a bébiruhákat, és megnézzük, mit kell venni esetleg. Addigra kiderül biztosan (remélem), hogy tényleg kisfiu-e. Ha már 2x annak látja, akkor biztos az lesz, és jöhetnek a kékebb cuccok. Sajnos tele vagyunk rózsaszinnel, az elején még nem is gondoltam arra az eshetőségre, hogy legközelebb fiu is lehet. Ez csak kb a 68-as ruhák vásárlásakor ötlött fel bennem :lol: :shock:

Lányok, véleményeket kérnék.
Mi a lakásunk kialakitásakor a meglévő családlétszám alapján 2 szoba+ nappalit csináltunk. A mi hálószobánk igaz, kb 16 nm., tágas, világos.
Emesével 1 szobában alszunk, és igy jól érezzük magunkat. Mátéval is 1 szobánk volt 3,5 éves koráig.
Most jön a következő baba, és a hálót le tudnánk 2 felé választani. Viszont vannak reggelente kis felébredési rituáléink, amik a külön szobával megszünnének. De nem tudom, a kisbaba mit fog éjszaka csinálni, és ezt Emese hogy fogja tolerálni. Talán jobb lenne leválasztani mégis.
Még nem nyultunk semmihez, egyelőre gondolkozunk a dolgon. Jól érezzük magunkat igy, a gyermek éjjel alszik mint a bunda, hát ráérünk még azzal a külön szobával (ugyis csak alvásra kellene évekig). Egyébként szeretnénk elköltözni 3-4-5 éven belül.
Mindenki külön teszi a bébijét?
Nem kötöm tulságosan magunkhoz azzal, ha egy szobában alszunk?
Mondjunk le a reggeli mókákról meg az esti ágyikózásokról? Olyan nehéz még gondolni is rá. És hogy esne Neki pont most, a kicsi érkezése körüli időszakban? Viszont mi lesz, ha bőg a baba hetekig, egész éjjel?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Anyapoc :)
Köszi az infot. Akkor ez van, marad albérletben a strepto.

Orsi:)
A szülésfelkészítőn azt mondták, hogy a kispapák profin lélegeznek, de olyan kismama nemigen van, aki szülés közben erre is tud koncentrálni :)
Az öszötönöd elég lesz szerintem is :)

Melcsi :)
Hú, hát ez nehéz kérdés. Emese mennyire jó alvó? Ha elég mélyen alszik, akkor talán nem ébred fel a babasírásra, ha az nem egész éjszakán át tartó. Azt is lehet, hogy esetleg a babát tenni a külön szobába, és eleinte aludj te is vele, amíg nagyon pici. Ha ő mást szokik meg, mint Emese, akkor neki nem lesz rossz, hogy külön szobában alszik.
Viszont ha úgy döntötök, hogy Emese menjen külön szobába, akkor szerintem minél gyorsabban meg kell oldani, hogy legyen ideje megszokni az új helyzetet és nehogy azt érezze, hogy a baba miatt lett elpaterolva.
Mondjuk szerintem régen is egy szobában aludt az egész család és mégis felnőtteka szüleink, szóval biztos, hogy az is tud működni :)

wish
 
 


Wish :)
De szuper, hogy lerírtad köszönöm, szerintem már hétfőn elmegyünk, mert én mindenképpen szereném végighallgatni.

Hú lányok én hónapok óta nem aludtam olyan ramatyul mint ma, úgy görcsölt a hasam, semelyik oldalon nem volt jó, közben a manók ezerrel dörömböltek. ( olyan volt mint akinek 15 km futás ytán nagyon szúr az oldala amit tetéz egy görcsös hasmenéses valami) de ahogy felkelek elmúlik... bocsi hogy így leírtam, de volt már valakinek ilyen??

szép napsütéses napot kívánok mindenkinek :lol:

Kép

Judit
pbj12
 
 


Sziasztok!

Egy olyat szeretnék kérdezni, hogy a Kaáliban mennyiért csinálnak méhtükrözést?

Köszi
charlott
 
 


[url]Külön szoba?[/url]
Képzeljétek, amíg babaváró nem lettem, 100%ig biztos voltam benne, hogy nálunk a kicsi kezdettől a mellettünk lévő szobában lesz. Most, hogy itt rugdalózik, alkudozok urammal (aki szintén a különszoba híve), hogy az első 2 hónapban legyen az ágyam mellett bölcsőben (kapunk kölcsön, nem kell venni). Viszont bennem is több kérdést vet fel: éjszka ott lesz velünk, de napközben altassam a szobájában a kiságyában? ha ott megszokja, érdemes éjszakára átrángatni?

[url]Bababútor[/url]
Tudjátok, azt mondtam, hogy májusig nem is nézünk! na ehhez képest tegnap hintaágynézőben voltunk a kikában és ha már ott voltunk, megnéztük a bababútort és teljesen beleszerettem egybe! Ágy + pelenkázó komód + szekrény. Gyönyörű és nagyon praktikus! Persze továbbra is elvem, hogy túl korai, de mi van, ha 2 hónap múlva már nem lesz??

Kép
Kép
emma1976
 
 


Szoba: már jó sokszor írtam, hogy a fiúk nálunk az első éjszakát leszámítva külön szobában alszanak. Lili is megy külön - a fiúk szobájába. Én rém rossz alvó vagyok, ha most is valamiért 1 szobába kényszerülünk fél éjjel nem alszom. Szóval nálunk miattam lett ez így, meg úgy gondolom, jó az a kis nyugi :)

Emma :D
a babák elég profik, ha nappal máshol alszik, mint éjjel azt még tudja kezelni. Ha össze-vissza altatod inkább az a macerás.
Nálunk alvás csak és kizárólag a kiságyban van/volt... éjjel/nappal... stb. Nappaliban itt-ott sosem aludtak, ha alvásidő volt, irány az ágy.

Az éjjel én is rémesen aludtam, az én pocakom is nagyon keményedett, bár ez már tegnap du. elkezdődött. Bízom benne, hogy csak a frontok.
Ma szereztem magnéziumot - anyóséknál vagyunk és otthon hagytam :oops: - , azóta jobb a helyzet.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Hát nem semmi nőci vagy! Elmenni Békésbe a jó magyar utakon magnézium nélkül :shock: Ejnye-bejnye. :roll:
Egyébként mi sem aludtunk még sose 1 ágyban, arra ott van Apa, de 1 szobában jó mégis. Mindenki tud a másiktól aludni, Emese nem szokott felébredni az éjjeli neszekre. Nappal annál éberebb. Én is mindig a kiságyában altatom, mióta leszokott a babakocsis délutáni szundiról.
De babasirást még nem hallott éjszaka.

Az éjszaka nálam is furcsán telt. A gyermek még a szokásosnál is aktivabb volt, egyfolytában rugdosott. Aztán 1x csak félálomban gondolkozom, hogy vajon Emese rugdal? Mert olyan erős volt. Persze rögtön rájöttem, hogy a baba, de olyan volt, mintha sorozatboxot adna elő, és ez ment egész reggelig. Valami front volt vagy van? Nekem keményedés nincs, csak a lurkó akarja kirugni a ház oldalát.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Hát nem semmi nőci vagy! Elmenni Békésbe a jó magyar utakon magnézium nélkül :shock: Ejnye-bejnye. :roll:

szokott lenni a táskámban, de épp múlt héten cseréltem táskát és valahogy kimaradt.
Egyébként az úttal semmi gond leszámítva az uts. 25 km-t... na az a rémes :shock: :? egyébként jórészt autópálya és jó minőségű főút, azt meg sem érzi a hasam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! Szülésfelkészítő: én akartam menni, de aztán meggondoltam... annál jobb felkészülés nincs, mint hogy figyelsz magadra. Nekem a légzőgyakorlatok abban merültek ki, h a fájások alatt figyeltem arra, h vegyek levegőt rendesen, mert kell a babának az oxigén. Végig erre figyeltem, meg a babára. Ez elég. :lol: És remélem, sikerül a hüvelyi szülés, ha azt szeretnéd. Lesz fájdalomcsillapítás? Ha igen, milyen? Én mondtam az orvosnak, h semmit nem szeretnék előre, ami átjut a babának, persze ha nagyon elveszíteném a fejem a fájdalomtól, adjon vmit... szerencsére nem kellett. De a gátvarráshoz eleve kértem, h adjon valami lórúgás injekciót, most nem is fájt úgy, mint Ádámnál, akkor majd' megpusztultam. Így utólag majd megkérdezem, mit adott (ha adott).

dkata
 
 


Orsi,

de most jártál erre utoljára a szülésig, ugye?
írok privit, kérdezni szeretnék valamit.
Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


dkata írta:És remélem, sikerül a hüvelyi szülés, ha azt szeretnéd. Lesz fájdalomcsillapítás? Ha igen, milyen?

csaszi utáni hüvelyinél nem szoktak fájdalomcsillapítást adni, mert a hegszétválást így nem érezné az anyuka. szóval nem lesz - de nem is szeretnék :)
a gátvarrásra már én is fogok kérni helyi érzéstelenítést.

Zsuzsi :D
valószínűleg igen :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Zsuzsi :D válaszoltam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok:)
Alapjában véve várom a szülést, de amikor fájdalomcsillapításról, gátvarrásról és társairól beszéltek, akkor azért erősen csipog a beszarásjelzőm :lol:

wish
 
 


wish írta:Lányok:)
Alapjában véve várom a szülést, de amikor fájdalomcsillapításról, gátvarrásról és társairól beszéltek, akkor azért erősen csipog a beszarásjelzőm :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
én meg már egyre inkább várom :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish!
Az a szerencse hogy a nők csak előtte félnek nagyon, de meglátod, mikor odaadják a babádat, azt fogod gondolni, máris jöhetne a következő szülés :D
Különben meg mikor odaérsz, sodródsz majd az eseményekkel és nem lesz időd félni. Mire meg borzasztó lenne, már ki is bujik.
Orsi!
Ha megtörténne a hegszétválás tágulás közben, akkor az nagy fájdalommal járna? Vérezne? És akkor mit csinálnak: gyors császárt?
Még valami: a heg csak a szülés közben válhat szét, terhesség alatt nem?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Ha megtörténne a hegszétválás tágulás közben, akkor az nagy fájdalommal járna? Vérezne? És akkor mit csinálnak: gyors császárt?
Még valami: a heg csak a szülés közben válhat szét, terhesség alatt nem?

a hegszétválás veszélye ca. 1-2%.... tehát minimális.
Elvileg a terhesség alatt is szétválhat, de UHn ellenőrizni szokták - mmben mérik -, a vajúdási és kitolási szakasz a kritikus, mert ott a legnagyobb a méh terhelése, ott van igazán veszélye.
Nagyon erős, éles fájdalommal jár, és azonnal császár, mert belső vérzés maga a hegszétválás.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Mecsi :) Orsi :)
Én is nagyon várom és nem igazán félek magától a szüléstől. Azt szoktam mondani, hogy két dolog biztos, az egyik, hogy fájni fog, a másik pedig, hogy meg fog születni a gyerek, a többin kár előre aggódni.
Inkább az ismeretlentől való izgalom és hogy miden rendben legyen Balázzsal, ami foglalkoztat.
Na persze néha amikor rugdalja (?) a méhszájat, vagy bekeményedik a hasam, elgondolkozom, hogy milyen király lesz ezeket több órán keresztül érezni :D
De már csak két hét (és esetleg még pár nap) :D

wish
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: