Új privát üzeneted érkezett!

Timi!
Nyugi, a férjem is imádja ezeket a filmeket! Én magam azért láttam párat, mert gyanútlanul rábíztam a filmválasztást és például teljes nyugalommal ültem be a címe alapján angol vidéki életet bemutató A bárányok hallgatnak címűre.... :lol:

Igazából azokat nem értem meg, akik készítik. (azt értem, hogy a kasszasiker az sokmindenre megoldás). Az irodalomban meg a filmeknél (jobb esetben), azért születik egy mű, mert el akarnak mondani egy történetet és vele valamit. Ezek a filmek pedig semmi másról nem szólnak, minthogy az ember elemi félelmeire építenek, meg arra, hogy jó borzongani, ha nem velünk történik valami rémséges. És nem szeretem, amikor visszaélnek az érzéseimmel, szerintem etikátlan, itt pedig erről van szó.

Na túl messzire mentem asszem :oops:

Márti!
Akkor végre tudtál pihenni egy kicsit! :D

A hátam jobb lett, ma újabb masszázs van beígérve!

ayse
 
 


Sziasztok!

Rég jártam erre...
Sajna mostanság nem nagyon van időm,készülök a félévi írásbeli vizsgáimra ami 28-29-én lesz.....Bence mellett most nem egyszerű.Brutál módon fogzik,az elmúlt 2 hétben 6! foga bújt ki....Voltak jó napjaink,éjszakáink....

Timi!
A kövezés tényleg nagy meló,nálunk 3 napig tartott...de megéri,szép lesz!:)

Tényleg...hallotttátok a Kaszás Attilát?(színész)
Tegnap kora este a kolléganőm férjéék élesztették újra(rohammentő)...
Infarktust kapott,állítólag stabil az állapota,de a mentőorvostól úgy tudom,sokáig volt oxigénhiányos állapotban........intenzív osztáyon van.
Na nem pletykálok....
Pusszantás mindenkinek!!!!Majd jövök,ha már egy kicsit több időm lesz.

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Cristi, nem agyvérzést kapott szegény?Olyan durva, hogy ilyen fiatalon kikészül mindenki ettől a pénzéhes, rohanó élettől!

Na ma elmentünk a Lurdy Házba délután, megnézük a játszóházat.Fanni nagyon élvezte, főleg a sok labdával(dada) teli medencét.Több mint egy órát sikerült ott eltölteni és 1400.- Ft-ot fizettem, hát mit ne mondjak, nem esett jól.Bár tény, hogy ritkán járunk játszóházba.
Jót lehet kaszálni az ilyen helyeken.Viszont legalább itthon rend maradt. :lol:
A másik nagy kaszálóhely a zenebölcsi, én nem voltam egyiktől sem elájulva, az tényleg annak való, aki nem tud kívülről egy gyerekdalt sem.Főleg, hogy a másfél évesek jó ha 5-10 de max. 20 percig tudnak figyelni.


Ayse, én komolyan nem is tudom miért vonzódom az ilyen filmekhez.
Viszont sci-fit akkor se néznék, ha agyonvernének.
Tényleg, látta már valaki a Hasutasokat????????Na az még az én szintem! :wink:

KépKép
tibicsoki75
 
 

 
 

Cristi!
Kitartás!
Csodállak, hogy ilyen kitartó vagy!!!!

Timi!
Fú de drága volt ez a játszóház! De néha ez is kell....

Márti!
Sopronba pénteken megyünk. Remélem. Ma fel is hívtak a szállodából, hogy akkor tényleg megyünk-e. Azt mondtam, hogy igen. Ugye kegyes lesz a sors???
Andris jövő csütörtökön kapja meg az oltást, mert a doktornénink elutazott.

ayse
 
 


Cristi!
Hajrá, egyszer minden vizsgaidőszak véget ér! :)

Ayse!
Persze, hogy mentek, má' mér ne mennétek!!! :lol: :roll: :wink:
Ja, pihentem végre egy jót, bár a csütörtököm azért nem volt olyan idilli volt egy kis félnapos kórházi kiruccanásom a nőgyógyászaton, de túl vagyok rajta.

Hátad hogy van?

Az ilyen masszírokról mindig az jut eszembe, hogy az én férjuram anno, amikor még nem volt a férjuram, esténként állandóan a hátamat akarta masszírozni, finom olajokkal, meg a talpamat, hogy a fáradt lábikóim felüdüljenek. És nagyon jól csinálta.. De valahogy ezek a felajánlások mintha megritkultak volna mostanság. :roll: :( :twisted:
Pedig most esne csak igazán jól.

Én A bárányok hallgatnak-ról kijöttem a moziból, a liftes jelenet után. De már azt sem bírtam nézni. Még Pécsett volt, csoporttársakkal, egyetemista koromban, és majd besz.rtam amíg hazaértem tökegyedül este a sötétben. :lol: Azóta nem is próbálkoztam hasonló filmmel. :lol: :lol: Igazából én se nagyon értem, mi értelme van ilyen filmeket csinálni.

Timi!
Hát ez tényleg jó drága játszóház volt. :roll:

Képzeljétek Bendegúz ma először örült meg annak, hogy ceruzával nyomot hagy a papíron. Talált egy kis pici cerkát a polcon egy kis notesszel, leműtötte róla, és kipróbálta egy borítékon. Aztán rajzoltunk együtt is a rajzfüzetébe, és kifejezetten élvezte. :) Eddig a zsírkrétákat csak kóstolgatta, meg gurigázott velük. :roll: :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Nőgyogyi :(

A festéket nem próbáltátok még? Andrissal egyszer már kipróbáltuk, nagyon élvezte, de az első rajz elkészülte, úgy tíz perc után elunta. Van ujjfesték, arra még nem vetemedtem, hogy kipróbáljuk, mert mi van, ha kiszabadul a kezemből az alkotás hevében???? :twisted: :twisted: :twisted:

ayse
 
 


Ayse!
Gyáva vagyok, és a festékre eddig még csak vágyakozva nézegettem a boltban, de mindig úgy döntöttem, még kicsi ehhez. Talán az etetőszékbe beszíjazva ki merném próbálni vele, de azért még így is veszélyesnek gondolom.. Fehér függöny, világos szőnyeg, a festékkel meg ugye jókat lehet fröcsögtetni..:lol: Pedig előbb vagy utóbb mindenképpen ki kéne próbálni.

Biztos klassz lesz a soproni kiruccanás, hol fogtok lakni? Mi is nézegettük tavaly pünkösdkor Sopront is, de aztán csak Visegrád lett belőle. De az is szuper volt! :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Mi van Veletek? Megjöttél már Londonból?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Timi!
Az első információk szerint(mentő) hátsófali infarktust is kapott,+ agyvérzést...de mindegy,így is nagyon sajnálom szegényt...47 éves,és pici gyereke van..egyébként sportolt,és már 8 éve nem dohányzik... :cry:

Márti!
Már nem sok van,májusban lesz az évvégi,és utána lesz egy kis pihi.....

Ayse!
Muszály kitartónak lennem,ha már belefogtam,be is akarom fejezni....
Igyexem,amennyire Bence mellett lehet tanulni....
De most is megyek inkább "ráfekszem" a biológia könyvemre...
Pusza mindenkinek!

Kriszta&Bence

Kép
cristi
 
 


Sziasztoook!!!

Köszönöm szépen a hiányolást, megjártam Londont, nagy rohanás volt az egész, jó újra itthon lenni Jackkel.

Jack is szeret rajzolni, sőt már a gyurmát is kipróbáltuk, olyan kis maki, undorodik tőle, megböködi és kiül az arcára az undor, inkább kanállal piszkálja :lol: . Viszont többször kéri, hogy játszunk vele, úgyhogy mégis tetszik neki :roll:.

Thrillereket én is szerettem nézni, de ugyanúgy, mint Timinél, amióta van Jack nem bírom nézni őket. A repülőn elkezdtem olvasni egy könyvet, kb. a 15. oldalon megfojtják benne a "felesleges" macskakölyköket, és annyira kiborított, hogy alig bírtam visszatartani a könnyeimet, le is tettem a könyvet, pedig sok jó kritikát kapott, a 2006-os Man Booker-re is jelölték :? .

Kriszta, jó tanulást, tényleg nem semmi a kitartásod!

Ayse, Ti már teljesen megszógyultatok?

Márti, Bendegúz aranyos rövdhajú képeit látva mi is megkopaszítottuk Jacket, és is úgy szeretem az icipicike haját, olyan jó simogatni a selymes kis kobakját.

Timi, nekem is elküldödenéd a cukitok elérhetőségét, van egy skót ismerősöm, aki szintén Thomasos tortát szeretne a fia 3 éves szülinapjára.

Réka, Ágoston szeme meggyógyult?

Panna, júniusban bármi legyen összehozzuk azt a talit :wink: .

És mikor lesz már tavasz??? Londonban esett a hó :shock:.

Olyan jó lenne már találkozni!!!!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Szia Manka!
Üdv itthon!

Andris egészséges, oltás jövő hét csütörtökön, már szeretném, ha végre meglenne.

Mi volt a könyv címe?

ayse
 
 


Ayse, köszi :D , örülök, hogy Andris jól van. Jack is jól van már, viszont újra horkol az orrmandulája miatt, mint minden megfázás után, a doktornéni szerint ez akár 5 hétig is letarthat :shock: :( , és ha nincs más tünet akkor nem kell vele semmit csinálni.

A könyv címe Carry me down, M. J. Hyland írta. Egy 10 éves fiúról szól, aki meg tudja állapítani, ha hazudnak az emberek (hányingere lesz), legalább is ő ezt hiszi magáról, és ezzel be akar kerülni a Guinness Book of Records-ba.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Ayse, és Te is teljesen rendbejöttél? Nálam csak három napig tartott a kór, de akkor igencsak rosszul éreztem magam. Jack maradékát továbbra is elpusztítom :lol: :roll: .

Jó éjt!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka!

Szia, bocs, hogy itt, de írtam sms-t, megkaptad? :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Manka!
Köszi az érdeklődést, igen, jól vagyok, de nálam eléggé elhúzódott, mivel ez már a sokadik ilyen jellegű megmozdulásom volt ebben a szezonban :(
(és én is ettem már Andris után, hajjajj...)

Márti!
A Hotel Lővérbe megyünk a dm-nek volt/van egy ilyen akciója, négyünknek a szállás félpanzióval, uszoda, szauna, fitnesszteremhasználattal 17500 forint.
nagymamám soproni lány volt, ezért nekem különösen kedves ez a város :D.

ayse
 
 


Ayse, nagyon jó lesz nektek, Sopron az egyik kedvenc városunk, régen legalább kétévente elmentünk egyszer, vagy a Sziesztában, vagy a Maróniban voltunk, jókat sétáltunk és van egy kajálda a belvárosban, Rókalyuk a neve asszem, isteni jókat ettünk.(pizzéria is egyben).Sőt, mikor Fannival már terhes voltam, csak még nem tudtam, akkor is ott töltöttunk egy hétvégét.(Pont gyerekcsinálás ürügyén mentünk oda :lol: )

Manka, küldöm a privit!
Fannival pont tegnap gyúrmáztunk elöször, tetszett neki, de még most is rombolt inkább.

Most közölte, hogy "anya fü dada", úgyhogy mennem kell.
(anya fujjon buborékokat)

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Timi!
De jó, hogy köveztek! A végerdmény tényleg szép lesz, de számíts rá, hogy hatalmas kosszal jár. Főleg a rombolás része, amikor az előzőt kell felszedni. De megéri! Az meg külön jó, hogy mesterembernek sem kell fizetni érte. Nálunk a férjem rombolt (jó nagy meló volt), a többi munkát a pasi csinálta, akinek a számát elküldtem.

Manka!
Ágostonnak múltkor egyetlen napig tartott a váladékozás. Azóta nem volt semmi baja a szemének. Az azt megelőző hónapban elég sokáig elhúzódott. Viszont rájöttem, hogy pici korában amikor megtisztogattam utána kinyomkodtam a szemcsatornáját, azután csöppentettem és akkor hamar elmúlt. Legutóbb is így csináltam és másnapra kutya baja sem volt.
Szerintem Ágoston ugyanúgy viszonyulna a gyúrmához, mint Jack. Majd kipróbálom, csak előbb venni kellene.

Ayse!
Nagyon jól hangzik ez a szállás! Érezzétek jól magatokat! Jó utat!

Ágoston is szokott rajzolni, de elég rövid ideig érdekli. Ma az ebéd előkészítésénél segédkezett, aztán mikor már a tűzhely mellé kellett álnom leültettem rajzolni. Nagyon jól elvolt. Bár főleg azzal, hogy a zsírkrétákat ki- be pakolgatta a dobozából. Azért rajzolt is egy kicsit.

Zsírkrétapakolás
Kép

Készül a mű
Kép

Az utolsó "ecsetvonások"
Kép

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Most látom a csapat majdnem fele ma másfél éves!
Manka! Jack is 22- én született, nem? Csak mert a vonalzóján egy nappal kevesebb szerepel.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Sziasztok!

Réka!
De helyes a kis művész! Bendegúz alkotása ehhez képest kismiska, és ráadásul bal kézzel készült. :(

Ayse!
Jó pihenést Nektek, drukkolok, hogy ilyen szép időtök legyen, mint itt a mai! Mára meg jó vasalást! :)

Basszus, Bendegúz felébredt, pedig még nincs kész amit alkottam ebéd utánra. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, az egyik néni receptje a házból, kelt vaníliás csiga, az illata isteni!

Boldog másfél éves évfordulót Ágostonnak és Jacknek!!

Manka!
Isten hozott itthon!

Tényleg kéne talizni lányok valamikor! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Máti!
És Fanninak is!
Köszönjük szépen!

Most megnéztem még egyszer. Már jó Jack vonalzója! :shock:

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Ja, és Márti! Nagyon gusztán hangzik ez a csiga! De ennék én is valami fini édeset.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Bocsánka, tényleg Fanninak is!! :oops: :)
Úgy emlékeztem Fanni Bendegúzzal született egy napon. De már eszembe jutott hogy az Zita.

Csiga eszméletlen finom lett, mindjárt le is fotózom.
Feltehetem majd a receptet, ha érdekel Réka!

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Hát ilyen nincs....Andris láza 38 (hónaljban)...a doktornénink elutazott...szerintetek mit csináljak?????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


BOLDOG MASFELEVES EVFORDULOT JACK, FANNI AGOSTON!!


Ayse :evil:

Hat ratok jar a rud, mindig van valami, vard ki a holnapot, hatha csak a foga..
Mas baja is van?

Reka :)
David is gyurmazott mar, en nem vettem, hanem csinaltam so-liszt gyurmat a celnak nagyonis megfelel!

Manka :) te nagyutazo!!
Mar nagyon gyakorlott Jack az egyedul elalvasban! hany napot voltal Londonban?

Most mennem kell mert David kiabal, hogy "vizet, vizet," mint aki mindjart szomjanhal :D

Kép

Kép
ppanna
 
 


Nekem is lett egy 37,5-öm, ami másnál már lehet, hogy negyven lenne, nem szoktam lázas lenni. Fáj a fejem-torkom-hátam...Sopront lemondtuk, újabb időpont árilis 6-7. Szerintem már fogadásokat kötnek ránk a Hotel Lővérben, hogy létezünk-e egyáltalán :lol: :lol: :lol:

Boldog félévfordulót kívánok minden érintettnek! :D

ayse
 
 


Ayse!
Basszus. :( :( :( Ha ez velünk történne, azt mondanám, na ez az én formám.
De talán áprilisban még szebb lesz az idő. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Manka!
Jól áll Jacknek a rövidhaj! Jól látom a Barbitalis képen hogy olyan kis kikerekedett a pofija, szerintem tök jó húsban van. :D

Ayse!
Úgy sajnálom, hogy így Rátok jár a rúd, azért drukkolok, hogy holnapra már ne legyen semmi baja Andrisnak. Még akkor is ha már lemondtad a szállást. Sztem jobb volt lemondani, mint végigparázni az éjszakát, meg utána a három napot.
Most is lázas?
De hogy Te is megint :roll: :evil: . Nem kéne Neked is szedned valami kis immunturbósítót? Pl. Echinacea cseppek?

Ppanna!
Bendegúz meg elég félreérthető módon azt szokta mondani, hogy enne-enne =inni-inni Davidhoz hasonlóan mint aki a szomjhalál szélén áll, bár mostanában már néha innit is mond. De a pipi is először pepe volt. :lol:

Képzeljétek ma Bendegúz kimondta hogy Vizipó, először ugye csak Biipóó volt, aztán ma lett Vivipó, aztán addig zizegtem neki, amíg lett belőle Vizipó. :lol: Kíváncsi vagyok a szóvégi "k" mikor csatlakozik.. :roll: :lol:

Itt a csigabiga:
Kép

Vittem a néninek kóstolót, akitől a recept van (meg kóstoltuk az övét anno), egyből mondta hogy látszik rajta, hogy nem dagasztottam elég ideig. :roll: Ezek után nem is mertem mondani, hogy nem is én dagasztottam, hanem a robotgépem.. :roll: :lol: Amúgy az övé valami miatt tényleg finomabb volt.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Baromi rosszul érzem magam...még a bőröm is fáj...várom, hogy a teám kihűljön (vizet nem bírnék)...meg bedobok egy algot.

Márti!
Igazad van immunerősítés szempontjából, nagyon le vagyok amortizálva..echinacea? Lehet szopi alatt is?

ayse
 
 



KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Ayse!
Sajnállak, hogy ilyen sz.rul vagy. :( Ez annyira rossz, amikor így fáj az ember bőre, meg ízületei. Gyors gyógyulást Nektek!

Andris hogy van?

Nem tudom az Echinaceat lehet-e szopi alatt, anyuék csepegtetik maguknak rendszeresen, és sztem tényleg hatásos. Én meg adom Bendegúznak a homeos echinacea bogyókat (ha eszembe jut :roll: :oops: ), de mostanában adom neki, sőt reggelente Béres cseppet is pár napja, mert olyan kis étvágytalan volt.

Na, megyek reggelizni, meg reggeliztetni.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Márti!
Andris láthatólag jól van, ennek ellenére gyakorlatilag reggeli után bekéredzkedett az ágyba és azóta alszik...A férjem megkértem, hogy ne menjen dolgozni, ha már úgyse ment volna, mert nem tudom, hogy zavarom majd le ezt a napot egyedül a gyerekekkel. Most elment ügyintézőbe...szurkolok, hogy Andris aludjon addig, mert én is jobbára csak feküdni bírok. :(

ayse
 
 


Ayse!
Egy kis vidámító, meg persze a többieknek is ebben a ramaty időben:

-----------------------------------------------------------------------
- Egy dupla méretű vízágyban elegendő víz van hogy egy 200
négyzetmáteres lakást 12 centi magasságig ellepjen.

- Ha hajlakkot fújsz szőrcicákra és utána át görkorizol vagy rollerezel
rajtuk akkor begyulladnak.

- Ha egy pórázt tekersz a csillár ventillátorra akkor a ventillátor
motor nem lesz elég erős ahhoz, hogy egy 21 kilós batmannak öltözött
gyereket megpörgessen.

- Ha fékfolyadékot clorox nevű háztartási tisztítószerrel keversz akkor
rengeteg füstöt kapsz eredményül.

- Bizonyos lego építőelemek sérülés nélkül keresztül tudnak jutni egy
négy éves homo sapiens emésztőrendszeren.

- Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

- A benzintartályba került üveggolyók tömérdek furcsa zajt tudnak okozni vezetés közben.

- A mosógép centrifugálásától a földigiliszták nem elszédülni fognak...

- Bármennyi wc is van otthonodban az sosem elég

- A kád lefolyóján még pumpával is nehezen megy le a szar...

- Nincsenek is törhetetlen szemüvegek és poharak

- Ha az ember bedug valamit - pl egy üveggolyót v. borsószemet - az
orrába, akkor az ki tud jönni a száján. És fordítva.

- Folt tisztítók nem is viszik ki a hányás foltját a szőnyegből. Az
ágyszivacsból sem. A szagát sem veszi el semmi.

- Pisi a szembe kerülve nem is csíp annyira

- A graffitit a gyermek találta fel

- Mélyalvás közben is jó a gyermek hallása. Főként, ha a szülők
szeretkeznek.

- Ha csendben és gyorsan csináljátok, akkor a megérzésére hagyatkozik....
------------------------------------------------------------------------------

Mi megint leugrunk Keszthelyre, abban bízva, hogy hétvégén már szebb idő lesz, és Laci meg tudja metszeni a fákat apu helyett.

Ayse!
Akkor azért Andrissal se stimmel minden, ha ennyire aluszik.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Sziasztok!

Ayse!
Nagyon sajnálom, hogy már megint megbetegedtetek, és hogy az utazásnak is lőttek így! Szívből kívánom, hogy jó sok időre elkerüljenek már benneteket a betegségek!
Különben én is ilyen vagyok, a 37,5 már nálam is olyan, mint a 40 fokos láz.
Tejed nem csappant meg nagyon?

Márti!
Annyira cuki Bendegúz, ahogy mondja a Vizipó-t! Ágostonnal kb. tízszer megnéztük, annyira tetszett neki. Nem nevetett rajta, csak nagyranyílt szemekkel nézte, és amikor végelett nyúlt az egérért, hogy mégegyszer kapcsoljam be.

Tegnap Ágostonnak vettünk egy csúszdát és egy ugrálóvárat. Majd a kertbe fogjuk kitenni, de a csúszdát tegnap este összeállítottuk. Ágostonnak annyira tetszett, hogy háromnegyed óra alatt ha 200- szor nem csúszott, akkor egyszer sem. Pedig nem is gondoltam volna, mert a játszótéren nem maga a csúszda értdekli annyira, hanem a kisvár, ahonnan indul a cs., mert ott szeret kukucskálni.
Most azért napközben kiraktuk a lépcsőházba, mert különben még pisilni sem mernék nyugodtan elmenni.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Márti!
Azt elfelejtettem írni, hogy jól néz ki a csiga és a receptje is érdekelne. Írd le légyszi!

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Réka!

60 dkg liszt
3 dkg élesztő kevés langyos cukros tejben megfuttatva (én raktam 2 ek cukrot a tejbe, hogy kicsit édesebb legyen a tészta)
2 tojássárgája
annyi langyos tej, hogy kp kemény tésztát kapjunk
5 dkg olvasztott margarin

Ezeket összedagasztjuk a margarint a legvégén keverjük hozzá. Mleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben 10 dkg margarint 15 dkg cukorral és 1 csomag vaníliáscukorral meg egy citrom reszelt héjával kikeverünk.

Kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a cukros vajjal (és én itt rumos vízbe áztatott mazsolával is megszórtam). Feltekerjük, lesz belőle egy jókora rúd, amit kb. 2 ujjnyi vastag csigákra felvágunk. Kivajazott tepsiben még kelesztjük kicsit, 10-15 percig.
Tojássárgájával megkenjük a tetejét, közepesnél kicsit gyengébb tűzön sütjük, kb félidőben meglocsolgatjuk másfél deci tejjel, amiben 2 ek. cukrot feloldottunk. Nekem kb 50-55 perc alatt sült meg, amikor már a széle is, meg a teteje is kicsit pirult.

Bendegúz sajnos nem tésztás, ő csak a mazsikat eszi ki belőle, viszont apjának meg nekem nagyon ízlik.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Lányok, jó hétvégét Mindenkinek, én már nem jövök, remélem hamarosan indulunk haza.

Ayse!
Gyógyuljatok meg! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Köszönjük a jobbuláskívánásokat! :D

Andris ma még nem lázasodott be (koppkoppkopp). :) De az arcocskáján látszik, hogy valami nem stimmel.

A tejem nem csappant meg (én egy valóságos tcs vagyok :oops: )

Réka!
Jó lehet a csúzda nagyon, mi is készülünk egy kintit venni, de aranyárban adják...hogy mért??????
Ágoston pedig nagyon ügyesen rajzol :)

Márti!
Vizipó szenzációs! tészta nagyon finom lehet (sokat sütök kelttésztát, de én bizony nem látom rajta, hogy keveset dagasztottad volna). A lista szuper volt, de 20 évre titkosítottam a gyerekeim előtt :lol:
Jó utat Nektek!

ayse
 
 


Ayse!
Köszi!
Most már tényleg húzok , Laci mindjárt hazaér. :D

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Boldog évfordulót a többi gyerkőcnek is!
Fanni nevében mi is köszönjük a megemlékezést:)

Ayse, ez tényleg durva, ami nálatok van betegeskedés ügyben.Remélem nem lesz semmi komoly bajotok!
Áprilisban talán jobb idő lesz a Lővérekben.Jobb is, hogy nem most mentek, egész hétvégére borús, esős időt jósoltak, csak kis napsütéssel.

Réka, Ágostonnak jobban megy a papírra rajzolás, mint a homlokára?
:lol:

Márti, asszem elmentem én is a csigarecetet!
Ma pizzát sütöttem a fiúknak a kövezés miatt, jól be is termelték.
Különben nagyon jó lett a terasz, majd még ki kell fugázni, meg a tersza legszéle hátra van, az eső miatt nem tudták megcsinálni.Lefotóztam, késöbb felteszem.
Réka!Tényleg irgalmatlan kosz lett az 5 négyzetméter kő letétele után........mi lesz itt később!!!!!!!!!!
:lol:


Ma voltam egy délpestis babás topiktalis fotózáson.Vagyunk 5-en lányok, akik azonos dokinál szültünk és nagyon kedveljük őt.Az egyik anyuka kitalálta, hogy csináljunk egy tablóképet a gyerekeinkről a magánrendelőjébe.Az anyuka 8 éve fotózik.
Na, gondolhatjátok, hogy leizzadtunk mire sikerült összeterelni a 8 gyereket.( 2 18 hónapos, 2 éves, 2,5 éves, 5 éves, 5 hónapos, 2
8 hetes.)
Vittem buburékfújót, annak sikere volt, meg a happy hippo(így kell írni?) csokinak.
Eszembe jutott, mikor nálunk csináltunk csoportképet Halász Jutkára.

KépKép
tibicsoki75
 
 


egy csomó hiba lett a levélben...........

KépKép
tibicsoki75
 
 


Vizipó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , annyira aranyos :lol: . Jacknek is megmutattam, de jobban érdekelték ezen az oldalon a vonalzók melletti képek, végigmutogatta őket, nekem meg mondani kellett a neveket, hamar meg is tanulta ki kicsoda, megkérdezem, hogy hol van pl. Lili, és ő megmutatja. Nagyon tetszett neki a kulcs is az Andris vonalzóján :D .

Hú Ayse, sok-sok gyógypuszi Nektek, remélem Andris éjszaka sem lesz lázas.

Márti, jó nagyizást! Mindig elfelejtem kérdezni, hogy a kezed teljesen rendbejött-e.
Jack pofija tényleg kerekebb most, de szerintem csak a rövid haj miatt, az étvágyával nem nagyon vagyok megelégedve :? .

Réka, milyen nagyfiú már Ágoston, most már át kellene keresztelni a topikot 2005 szept. 22-én született babák -ról 2005 szept. 22-én született gyerekek-re :) .

Panna, két éjszaka erejéig voltam távol, de nem hiszem, hogy mostanában elmegyek valahová is Jack nélkül, elég volt most ennyi.
Nem dobsz fel pár képet Rólatok? Dávid is biztosan igazi férfi már :D .

Timi, megmutatod majd a képet? Biztos nagyon aranyos lesz ennyi gyerkőc együtt.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Jacknél összekeveredett valami :?. Újabban minden reggel 5-kor felébred, és bármit csinálok vele nem alszik vissza, nappal viszont min. 3 órát alszik, sőt ma 10.30-kor lefektettem és még mindig durmol, ami az jelenti, hogy mindjárt 4 órája alszik :shock: :shock: .

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7
 
 


Manka :)

Hat ez nem semmi, hogy ilyen koran kelok lettetek, sot most az oraatallitas sem nektek kedvez!

David mostanaban negy es ot kozott ebred, es ha megkapja a reggeli cumisuveget, akkor minden ok es alszik tovabb de ha nem akkor ugy ordit, hogy elsore teljesen megijedtem hogy mi van. mert amugy o sosem hisztizik - csak felalomban, ezek szerint.

Kepek :D
Kép Kép

Kép

Kép
ppanna
 
 


Marti :)
Vizi Ppó :D Annyira zabalnivalo, hogy vagy haromszor megneztem!

Manka :)
most lattam Jacket a masik topikban, nagyon helyes! Es mekkorat nott, szeritnem mar tokre latszik az arcan, hogy milyen lesz ha nagyfiu lesz!
atkuldod megegyszer a linket Johnek zenejerol, mert akkor nem tudtam megnezni, mostmeg nem talalom.
A myspace-en nincsenek font?

Kép

Kép
ppanna
 
 


Sziasztok!

Basszus ma szórakozott velem a babanet, egy csomószor próbálkoztam, de amikor tudtam volna írni nem engedett be.
Hétvégénkk jó volt, attól eltekintve hogy szombaton mocsok esős idő volt. Viszont cserébe vasárnap gyönyörű!
Olyan jó lenne, ha most már maradna a szép idő. Hoztam otthonról mindjárt kipattanó cseresznyefafaágakat, és már olyan tavaszi hangulatom van.

Manka!
Húú, ez a hajnali kelés azért durva. Talán most kicsit az óraállítással későbbre csúszik. Bendegúz viszont ma fél 8 helyett fél 9kor kelt. Igaz később is feküdt le, csak 10kor aludt el.
Köszi a kezem most már majdnem tökéletes.

Ayse!
Hogy vagytok? Olvastam hogy Andris végül nem is lett beteg, de Te igen.

Ppanna!
De helyes David! Olyan ritkán raksz fel képet róla, és már ő is olyan kis pasi.

Timi!
Hogy áll a kövezés? Most csináljátok Húsvét előtt?

Bendegúz holnap kapja a másfél éves oltást, remélem nem lesz lázas.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Köszönjük a jobbuláskívánásokat, hatottak!!!

Márti!
Azért pihizni tudtatok, ugye?
Azt mondják, mostmár jó idő lesz.
Köszönöm az érdeklődést, már virgonckodom, tegnap árvácskákat is ültettünk Lilivel. A tavasz egyébként is jó hatással van rám, nagyobb érdeklődéssel tudok a saját háztartásom felé is fordulni...és hát bőven ráfér. Meg itt a kertszezon, amit szintén csak abbahegyni lehet, befejezni nem.

Panna!
Hű de nagy fiú lett Dávid! Nagyon helyes és az a barna csíkos - kordos összeállítás igen csinos, prospektusba illő :).

Tegnap amikor időm volt, nem engedett feljönni, és számomra úgy tűnt, hogy valami übergáz van a babanet rendszerével. Pedig azt hittem, hogy ha végre szinkronba kerül a valóságos idő a babanet időszámításával (nyári) akkor végre nem lesznek ilyen gondok. De komolyan mondom, amennyit ezt a rendszert karbantartják, egy egész irodaházat ki lehet takarítani :shock: :shock: :shock:

ayse
 
 


Ayse!
Örülök, hogy jobban vagy! :D
Én is akartam árvácskázni, el is battyogtunk vasárnap a tesómmal a kertészetbe, erre zárva volt. :evil: :twisted: Csak kívülről csorgattam a nyálam, olyan szép árvácskák voltak, gyönyörű világoskék, meg narancssárga.
Mondjuk gondolhattam volna, hogy vidéken vasárnap megáll az élet. Mindegy majd beszerzek azért párat a teraszra.

Ppanna!
Tényleg nagyon dögvész David szerkója, szuper az a kis csíkos pulcsi :)

Manka!
Fogakkal hogy álltok? Bendegúznak majdnem kibújtak már a fölső szemfogai, annyira ott vannak már az ínye alatt, és mutogat is oda néha hogy bibi-bibi, biztos fáj szegénynek.

Megkapta az oltást, volt ordítás, de már odafele menet, mert kiszedtem a hintából. Én voltam a marha hogy egyáltakán elmentünk előtte hintázni, de csak azt akartam hogy legyen valami jó is a délelőttben. Remélem nem lesz lázas, bár a dokinéni javaslatása alvás előtt kapott egy kanál Panadolt.
Dokinéni rábeszélt a kullancs elleni oltásra, igaz annyira nem kellett rábeszélni, szerintem is fontos, pláne ha nyáron majd mászkálunk vele sokat kint, meg a Balcsin. Úgyhogy felírta, és majd május elején beadatjuk az elsőt, aztán egy hónap múlva az emlékeztetőt, és akkor már nyárra védett lesz.

Valaki beadatta már esetleg közületek?

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Jó estét!

Panna, nekem a fiad Miki egeres fehér pulcsija annyira tetszik, hogy simán felvenném én is!!!!!!!!!


Délelött dél-pestis tali volt az egyik játszóházban, ez is egy vagyon volt, úgyhogy egy időre befejeztük a játszóházba menést.
Inkább fodrászra fogom költeni ezt az összeget. :lol:
Egyébként a Savoya parkban voltunk, vadi új a játszóház, Fanninak annyira tetszett, hogy pl tízóraizni sem volt hajlandó.
A reggeli cicivel és 5 szem kölesgolyóval, meg 1/2 l teával kihúzta 1-ig.Hiába kínáltam...........

Viszont megint volt fotózás, ez most a kórház gyerekágyas részlegére megy.Képeket később teszek fel.


Kövezés: teraszt pénteken fugázzák,de már most is nagyon szép! Aztán a lakás többi részei apránként, a határidő május 20.
Szerintem Húsvét elött nem lesz elkezdve komolyan semmi.
Mivel az uram barátja csinálja, aki szintén kisgyerekes apuka, nem tudunk nagyon előre tervezni.Végülis takarítással együtt max. 1 hétről lenne szó, úgyhogy nem aggódok.

Oltás: ma illett volna lemenni, de nem volt szívem felébreszteni(délután volt tanácsadás), úgyhogy vagy most csütörtök vagy jövő hét.
Kullancs ellen mindenképp tervezem beoltatni.

Egyébként ez most milyen oltás?(Lusta vagyok utánaolvasni)Milyen mellékhatásai lehetnek?
:lol: :lol:

KépKép
tibicsoki75
 
 


Sziasztok!

Panna!
Olyan jó Dávidról is látni fényképet! Tényleg nagyon helyes, és rettentő csinos!

Márti!
Ugye nem lett lázas Bendegúz?

Ma Ágoston is megkapta az oltást. Nekünk azt mondta a dokinéni, hogy ettől az oltástól általában nem szokott gond lenni, de az utóbbi időben kapott pár visszajelzést, hogy bepirosodott a szuri környéke, vagy/és lázasak lettek tőle.
Le is mérték: 11 kg és 85 cm.
Utánunk egy kislány következett, akiről kiderült, hogy szintén másfél éves, sőt csak egy nap van közöttük, Ágoston javára. Olyan kis pöttöm volt, Ágoston viszont jó magas, hatalmas volt köztük a különbség.
Utána elmentünk vásáloni. Egyszercsak azt veszem észre, hogy Ágoston túrórudit majszol papírostul. Nagy büszkén mutogatta, hogy Tú. Gyorsan visszamentem a hűtőspulthoz megnézni, hogy tényleg elvehette -e, elérte e egyáltalán. És igen. Amíg én a kenyereket válogattam a babakocsit a hűtőpult mellé toltam véletlenül.Sikerült kiszopogatnia kb. a felét a papírból.

Manka!
Ez az ötórai kelés elég brutálul hangzik! Óraátállítás nem segített egy picit?
Az elmúlt időben Ágoston is sokszor 6- kor kelt 7 helyett. Óraátállítás óta kihúzza kb. fél hétig.

Timi!
Majd dobsz egy képet a teraszról? Nekünk tavaly csak az maradt ki. Már fogalmam sincs, hogy miért is nem csináltuk meg akkor, de most elég bosszantó. Azt hiszem idén sem fogunk nekikezdeni, marad még a régi.

KépKép
KépKép
oréka
 
 


Hahó!

Réka!
Bendegúznak a dokinéni javaslatára adtam panadolt, amikor hazahoztam, meg este lefekvés előtt is egy kanállal. De este volt hőemelkedése, meg most reggel is popsiban 37.9. És tegnap délután amikor ébredt, sírva ébredt és mutogatta a karját, hogy bibi-bibi, szegénykém. Ágoston is a karjába kapta? Sztem jobb, mintha a lábába, mert maximum a bal karját nem használja annyit, az mégiscsak jobb mintha sántikálna.

Ágoston és a túrórudi :lol: :lol:, oda kell figyelni hiába.

Timi!
Ez a Di-Per-Te emlékeztető, most nem így hívják persze, hanem az új Infanrix-Polio néven azt hiszem, szóval ez a diftéria, szamárköhögés, tetanusz, gyermekbénulás első emlékeztető oltása.

Na, megyek a teraszra, tegnap az OBIban sikerült beszereznem egy pár palántát. Meg persze egy nagy zsák földet.
És ha már ott voltunk még egy rakás cucc beugrott a kocsiba, mindig így járunk. :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?