Új privát üzeneted érkezett!

Mo!
Legyen a jó példa Ildikó!
A görbéje csodás és a hangulata is! Pedig nem tett mást, mint normális életvitelre állt át a görcsölős, babavárós helyett!
Mondd, nem lehetne, hogy megpróbálod?????

Pandácska!
Remélem jobban vagy!
Tényleg köszönjük a táblázatot!!!

Éva

Kép
balimama
 
 


Szia Mo! Mi a helyzet, szeded a Premenst? Nekem azonnal babám lett tőle, úgyhogy hajrá!
Képzeljétek, Ildi példáját követve hétfőtől zsírégető tornára járok! Reggel 7-re megyek és annyira de annyira várom! Szép leszek újra, vékony és terhes! Érzem!
Ja és iszom ezerrel a cickafark teát, szedem a Macát és elegem van a beragadt hipofízisemből! Olyan vagyok , mint egy elakadt lemezjátszótű!Ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba-ba, neeeeeeem!

Zora
Kép
zora7
 
 


Éva! Tényleg, miért kell az ungabungával vasárnapig várni?? És, ha hopsz megreped az a kis hamis, aztán annyi a 12 órának? Hát ezt csak azért írom, hogy nehogy ne aggódj 5 percig! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Gonosz vagyok, mi? Bár, biztosan érzed, amikor már nagyon feszül, ha esetleg ez már holnap reggel lenne, azért ne várj!!!

Zora
Kép
zora7
 
 

 
 

Zora!
Én már most érzem, hogy feszül!
Tojásfehérje most kezd minimálisan lenni, szóval szerintem szombat este, vagy vasárnap lesz. Ha nem akkor nem. Én már egy cseppet sem izgulok. Valahogy már nem hiszem, hogy összejön.
Én is tervezem a tornát jövő héttől!
Eddig halogattam, mert mindig arra gondoltam, hogy talán most leszek terhes.... és akkor mi van?

Éva

Kép
balimama
 
 


Panda! Elég kavarós, sunyi, kihasználós, önző banda van a munkahelyemen, és én túl birka vagyok. Nem gond a birkaszerep. Szeretek segíteni, szívesen vállalom a feladatokat, megcsinálok mindenkinek mindent, aztán itthon már érzem, hogy ezt csak egy vadbarom képes másnak megcsinálni... de a birkák ilyenek és kész. Letudom a dolgot.
De annál rosszabb nincs, amikor egy nagy bunkó odaáll eléd és szinte szóról szóra elmondja azt, hogy birka vagy és még megspékeli egy-két szemét húzással... holott örülnie kéne, hogy segítek...akkor szívesen fenékbe rúgtam volna ma szerencsétlent, mégha 40 éves is, és évtizedek óta ott dolgozik...
Éva! Igazad van. De nekem az életmódváltás, sport, étkezés csak az egyik oldal... a másik az az, hogy egy kicsit önzőbbnek kéne lennem a munkahelyemen, aztán nézhetne ez a szemét banda odabent!!! Bocsássatok meg, hogy ez így kijött, de nagyon gyűjtögettem már a héten. Sok volt, és egyik napom se volt egyszerű.. :(
Vendég
 


Sziasztok!
Bocs, hogy ilyen ritkán jövök de mikor tudnék és a gyerekek alszanak akkor én is inkább lefekszem velük.
Ja, és csak úgy megjegyzem, hogy szerda este is véreztem egy kicsit, azóta nem. Már nem tudom, hogy mitől lehet de már nem foglalkozom vele. Eddigi terhességeimnél nem volt vérzés soha. Tűneteim már egyre több van. A mellem is már kicsit szilikonos, sokkal fáradékonyabb vagyok és folyamatosan kavarog a gyomrom.

Pandácska
Most nekem külön akarsz táblázatot csinálni?


Megyek visszaolvasni az elmaradt 2 napomat.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Zora! Hősiesen szedem a PreMenst, de egy nap csak egyet és nem érzem az erejét. Ha maratoni ciklust csinál, akkor erről lemondok. A köv. ciklusban újra a macát szedem majd. Azzal nagyon elégedett voltam.... :wink: :lol: Tök szép görbém lett, meg hasonlók...
Vendég
 


Szia Ági! Nagyon örülök neked! Szóval, minden a legnagyobb rendben van?! Igazi kismamás tünetek. Szerintem minden jól működik...
Örülj neki! Te már a babás táblázatba kerülsz. Aztán készítsd nekünk a helyet! :wink:
Vendég
 


Éva! Ne is izgasd magad, utálom magam , amikor okoskodni kezdek, ilyenkor üssetek le!
Ági! Jó, hogy jelentkezel, az a lényeg, hogy minden rendben veled, nem is lehet mindig a babanetet nyomni!
Mo! Szegény, annyira sajnálom, hogy ilyen helyen dolgozol! De hidd el, már nem sokáig! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zora
Kép
zora7
 
 


Zora! Ugye most a próféta beszél belőled?! :wink: :lol: Vagy te már tudsz valamit??? :shock: :shock: :shock:
Vendég
 


Ági,
Mivel te babás vagy ezért bizony külön aztán mi is megyünk melléd :wink:
Vendég
 


Mororo,
Na majd én adok nekik ha téged piszkálnak :evil:
Kép
Kép
Vendég
 


Ne félj Ági! Nemsokára követlek. Nem sokáig leszel a táblázatban egyedül. Zora megígérte, és az ígéret szép szó,.....
Vendég
 


De kedves vagy Panda! Köszönöm!! Ilyen betegen is... és ilyen hősiesen?!
Hmmm. Azt hiszem, téged is kinevezlek fő-fő varázslóvá. Ezek után simán megérdemled!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Na, egy oldal elolvastam.

Krisztinka
Sajnálom, hogy így gondoloja a párod. Szerintem ha valaki gyereket akar akkor az együttlét már nem tud csak a "szexről" szólni és ez így természetes.

Ildikó
Szerintem is most lesz pé-ed, biztos azért csökkent le ennyire a hőd. Nekem mikor lecsökkent akkor másnapra már meg is emelkedett.

Balimama
Ürülök, hogy az anyósod jobban van és haza mehetett és persze annak is, hogy megérett egy tűsződ. Hidd el így sokkal könnyebb lesz, hogy az orcos mindent nyomonkövet.

Pandácska
Sajnálom, hogy megbetegedtél. Jobbulást!
MIlyen adatok kellenek?

Mo
Hát remélem is, hogy nem sokáig leszek egyedül.

Zora
Látom neked most már megjött végre rendesen. Ez is valami.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Pandácska
A gyerekeknek nagyon tetszik ez a bokszolós cica, itt rötyögnek rajta.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Mororo,
A betegség nem lehet gond ha karatézni kell hát megyek :wink: :lol:

Ági,
Korod,Hanyadik hétben tartasz, Hogyan jött össsze(teljesen spontán vagy gyogyivalstb) Mióta próbálkoztatok?mikor fogsz szülni?
Vendég
 


végre van itt vk.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


És egy aktuális dolog hogy pl.mikor mész uh-ra vagy vizsgálatra ilyesmi.
Vendég
 


apa ma későn jön, szülinapi buliba ment. mehettem volna én is benivel, de most nem akartam ezzel kínozni. jön a rágófoga, elég gond ez neki. apa megigérte, hogy nem marad sokáig.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


nekem most este is 36.1 a hőm. mondjátok, ez normális????? Legalább estére feljebb kúszhatna.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Látom összebeszéltetek ellenem. Ha megjelenek, elmentek. :cry: :cry:

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Panda
32 éves vagyok. Ez az ötödik terhességem. A Petra 4,5 éves, az Olivér 3. Ezt le sem merem írni: első próbálkozásnál egy alkalommal voltunk együtt. Ápr. 2-án megyek Uh-ra.

Krisz
Egész jól alakul most a görbéd. Nekem is megvizsgálták már az apát és mi is otthonról vittük. Szerintem ez nekik is sokkal jobb mit egy WC, az elég lehangoló tud lenni.

Ind
Jót nevettem a cipőn. :lol: Szerintem lehet, hogy van pé-ed csak lehet, hogy nem érik meg rendesen és nem reped meg a tűsző. Ez csak az én véleményem.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Zora
Ez jó ötlet, hogy elkezdesz tornázni. Látod az Ildikó is mennyire optimistán látja a helyzetet.

Mo
Sajnálom, hogy ilyen káosz van a munkahelyeden. Tényleg az lenne a legjobb megoldás ha minnél hamarabb bebabásodnál.

Megyek mert itt nyafiznak mellettem én meg kell mosni a fogukat.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Mo! Te nem szoktál ilyen hirtelen lelépni. Mindig szólsz előtte!

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Ind! Én még vagyok! Szerintem is az a helyzet, most éppen olvastam is erről, hogy termelődik ösztrogénhormon, érik is a pete, de nem reped fel. Ezért van páfrány, görcs, és ezért nincs hőemelkedés. A doki okosabbakat mond majd. Ez egy kis hormonzavar, de könnyen megoldják szerintem, ne aggódj!

Zora
Kép
zora7
 
 


és mág maradsz is vagy ne is írjak?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Egyébként az elmúlt évben nekem is volt ilyen kétszer, hogy minden tünetem megvolt (váladék, fájdalom)és mégsem emelkedett a hő, nem tudtam mire vélni, aztán egyszer csak egy héttel később mégis felrepedt, így egy hónapban egy hét eltéréssel kétszer volt minden jel, de csak a másodiknál történt valódi tüszőrepi. szóval a hőemelkedés a tuti jel, ezt figyeld.

Zora
Kép
zora7
 
 


Hol olvaso ilyen okosságokat? Én is szeretnék. És szerinted, hogy fogják ezt könnyen megoldani?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


A doki szerintem első körben szedet veled egy kis progit 10 napig, aztán, amikor abbahagyod, megjön végre és így beindul a folyamat jóesetben. Kb. erre számíts.

Zora
Kép
zora7
 
 


Megpróbálok neked ide bemásolni infokat. Csak adj egy kis időt!

Zora
Kép
zora7
 
 


Tudod Ind, az a gond, hogy aszelíd gyógymódok, mint a torna, Maca, vitamin, tea csak hónapok alatt hatnak általában. A hormonkészítmények gyorsabban, viszont kicsit beavatkoznak a szervezetbe, ám ez szerintem nem olyan vészes, lévén most úgyis egy kupleráj az egész. :lol: :lol:

Zora
Kép
zora7
 
 


Vérzési rendellenességek




Orvosi diagnózisok, amelyekkel találkozhatunk


A női lét velejárója a 22-35 naponként jelentkező havi vérzés a pubertástól a változás koráig. De mi van akkor, ha a ciklus rendszeressége felborul, vagy a vérzés mennyiségében következik be jelentősebb változás? Ilyenkor vérzési rendellenességről beszélünk és a legjobb, amit tehetünk, felkeressük nőgyógyászunkat. Az orvos vizsgálatot végez, majd az eredmények birtokában közli a diagnózisát. Cikkünkben megnézzük kicsit közelebbről, hogy mit jelentenek az orvos által hozott „ítéletek”.

Vissza a rovat főoldalára

A menstruációs ciklus

A menstruációs ciklus lényege, hogy a petefészekhormonok hatására a méhnyálkahártya 22-35 naponként lelökődik és újraképződik. Ez a folyamat négy szakaszra osztható:

*
Havivérzés: 3-7 napig tart. Ezalatt összesen 100-200 ml váladék ürül, amelyből mintegy 50 ml a tiszta vér.
*
Regeneráció: 3-4 nap. Vérzés során kialakult „seb” begyógyulását jelenti. A fázis végére a nyálkahártya 1mm vastagságú.
*
Proliferációs fázis: 8-10 napig tart. Ideje alatt a nyálkahártya jelentősen megvastagszik, kiépülnek benne az erek és mirigyek. A nyálkahártya mintegy 5-6 mm vastagságú.
*
Szekréciós fázis: 12-14 napig tart. A nyálkahártya mirigyei váladékot termelnek, amelyek fellazítva előkészítik az esetlegesen megtermékenyült petesejt befogadására. A fázis végére a nyálkahártya vastagsága 8-11 mm.

Amennyiben nem jön létre megtermékenyítés a megvastagodott nyálkahártya leválik a méh felszínéről és vérzés, váladékozás kíséretében kilökődik. Ebből kiindulva normál vérzésre jellemző, hogy 22-35 nap közötti gyakorisággal szabályosan jelentkezik, nem tart tovább hét napnál és az összes vérvesztés nem lépi túl a 100 ml-t.



Petefészek, hipotalamusz és agyalapi mirigy kapcsolata



Ahhoz, hogy a vérzési rendellenességek okát, kezelési lehetőségeit megértsük, tisztában kell lenni a petefészek működésének, és idegi szabályozásának élettani alapjával. A lehető legegyszerűbben a következőképpen írhatjuk le ezt a bonyolult kapcsolatot.

A petefészek ösztrogént és progeszteront termel. A petefészek hormontermelése a hipotalamusz szabályozása alatt áll, mégpedig úgy, hogy a hipotalamusz GnRH (serkentő hatású hormonokkal) révén irányítja az LH és FSH termelését az agyalapi mirigyben (hipofízis).



Rendellenes nőgyógyászati vérzések okai

* Központi idegrendszer zavarai:
o
Organikus agybetegségek (daganatok, fertőző betegségek, mérgezések…)
o
Hipotalamus zavarai: GnRH elégtelenség…
o
Hipotalamus diszfunkciói: elégtelen táplálkozás, túlzott fizikai aktivitás, stresszes helyzetek, PCOD, gyógyszer vagy kábítószer hatása…
* Agyalapi mirigy zavarai
* Pszichogén okok:
o
Akut érzelmi zavarok
o
Anorexia nervosa (kóros soványság)
* Krónikus betegségek
* Éhezés, alultápláltság
* Endokrin zavarok:
o
Pajzsmirigy alul- vagy felülműködése
o
Mellékvese alul- vagy felülműködése
o
Magas prolaktin szint
o
Anyagcsere betegségek (vese és máj eredetűek)
* Nemi szerv eredetű:
o
Veleszületett defektusok
o
Korai menopauza
* Sebészi beavatkozás utáni
* „Érzéketlen petefészek szindróma”
* Daganat a petefészekben
* Vég-szerven lévő okok: részleges méheltávolítás, konizáció utáni szűkület…
* Élettani okok: terhesség, szoptatás, menopauza

Rendellenes nőgyógyászati vérzések klinikai megjelenési formái



A klinikai megjelenés alapján a rendellenes vérzéseknek két nagy csoportját különböztetjük meg.



1. Ciklust tartó vérzések:

A vérzés szabályos időközökben jelentkezik, de a vérzések közötti időtartam vagy a vérzés mennyisége jelentősen megváltozott. Formái:



Hypermenorrhoea: a vérzés a megszokott gyakoriságban jelentkezik, de igen erős, gyakran alvadékos formában. A vérzés mennyisége jelentősen meghaladja a 100 ml-t (több, mint öt normál tampon/nap az igény).

Oka lehet szervi (mióma, polip, méhenbelüli fogamzásgátló eszköz…), és funkcionális eredetű (magasvérnyomás, alvadásgátló kezelés…).

Hypomenorrhoea: a szabályos időközökben fellépő vérzés mennyisége a szokottnál kevesebb (kevesebb, mint két tampon/nap az igény).

Okai lehetnek a tartós fogamzásgátló kezelés, méhnyálkahártyán heg kialakulása…

Polymenorrhoea: a vérzés ugyan szabályos időközönként jelentkezik, de a ciklusok közötti idő kevesebb, mint 22 nap.

Oka: proliferációs vagy szekréciós fázis lerövidülése. Gyakran jár együtt peteérés hiányával. Általában az agyalapi mirigy (hipotalamus) szabályozási zavara áll a háttérben ezért inkább pubertás és klimax idején fordul elő.

Oligomenorrhoea: a vérzés szabályos időközökben, de 35 napnál hosszabb időszakonként jelentkezik. A vérzés rendszerint kevés.

Oka: általában hipotalamikus zavar, de kiválthatja policisztás petefészek szindróma, mellékvese működési zavara, elhízás, kóros soványság. A leggyakoribb oka azonban a pszichés hatások.

Dysmenorrhoea: a vérzést erős görcsök kísérik. A nők 30-50%-a szenved tőle. Két további formáját különítjük el:

Elsődleges (primer): ebben az esetben nem ismerhető fel olyan kismedencei elváltozás, amely a tüneteket indokolnák. Ilyen esetben valószínűsíthető a fokozott helyi prosztaglandin termelés. Kiváltó oka lehet a méh és nyakcsatorna ereinek szűkössége, vagy a fokozott görcshajlam nehezíti meg a váladék kiürülését. Pszichés hatások is létrehozhatják.

Másodlagos (szekunder): kismedencében organikus ok kimutatható. Ez lehet a méh daganata (az esetek 95%-ban jóindulatú mióma), a méh gyulladása.

Menstruáció előtti és utáni pecsételő vérzés: megelőzően akár 8-10 nappal vagy a menstruáció után több napig tartó kevés, barnás jellegű, pecsételő vérzés észlelhető.

Menstruáció előtti vérezgetés oka: korai ösztrogén vagy sárgatest hormon szint esés, elégtelen működésű sárgatest.

Menstruáció utáni pecsételés oka: elhúzódó lelökődés, elégtelen regeneráció, kis hányadban méhnyálkahártya gyulladás.

Ovulációs (közti) vérzés: az ovuláció időpontja körül jelentkező fél, egy napig tartó kevéske vérzés.

Oka: relatív ösztrogén hiány.



2. Ciklust nem tartó vérzés (metrorrhagia):

Ciklustól függetlenül bármikor fellépő, változó erősségű és időtartamú, néha nagyon erős vérzés.

Oka lehet szervi eltérés: polipus, méhnyak rák, méhnyálkahártya gyulladás, mióma, méhnyálkahártya túlfejlődése, méhtest rák, tartós ösztrogénhatás.

Funkcionális okok: hormonegyensúly zavarát okozó tényezők.



3. Amenorrhoea (vérzéshiány):

Abban az esetben diagnosztizálják, ha az ivarérett korban lévő nőnél több mint hat cikluson keresztül a korábban rendszeresen jelentkezett vérzés elmarad (szekunder amenorrhoea), vagy az ivarérettség elérésekor nem jelentkezik vérzés (primer amenorrhoea). Leggyakoribb oka: terhesség és szoptatás. Csak ennek teljes kizárásakor beszélhetünk a vérzéshiányról, mint zavarról.



Primer amenorrhoea:

További két csoportra bontható aszerint, hogy a méh kifejlődött-e vagy sem.

Amennyiben a méh kifejlődött, de az emlők fejlődése elmarad a háttérben teljes ösztrogén hiány valószínűsíthető. Ha a méh és az emlők is kifejlődtek az okok többnyire ugyanazok, mint a másodlagos vérzéshiánynál.

Ha sem a méh, sem az emlő nem fejlődött ki, az FSH magas, a tesztoszteron szint normál nőinek felel meg akkor az ok nem ismert. Ha az emlő a hiányzó méh ellenére kifejlődik tesztikuláris feminizáció áll a háttérben.



Szekunder amenorrhoea:

A kiváltó okok egy részét gondos kórelőzmény (anamnézis) felvételével az orvos kiderítheti. A pontosabb kórisme (differenciál diagnózis) felállításához fizikális vizsgálat elvégzése, és egyéb megbetegedések kizárása szükséges. Legelőször a terhességet kell kizárni. Amennyiben terhességet nem állapít meg az orvos további vizsgálatok elvégzése indokolt.

Nézzük ezeket sorban.

Első lépésként a prolaktin (tejelválasztó hormon) szintet kell meghatározni. Ennek az oka, hogy a vérzéshiányok egyharmadáért a magas prolaktin szint a felelős és egyszerű vérvétellel kivitelezhető a mintaanyag vétele. Amennyiben a vizsgálat alátámasztja a gyanút CT vizsgálattal ki kell zárni az agyalapi mirigy daganatát. Ha negatív a CT bromokriptin kezelést kell végezni, és a probléma megoldódik.

Amennyiben a prolaktin szint normális progeszteron-teszt elvégzését írja elő orvosunk. A teszt abból áll, hogy kapunk egy progeszteron tartalmú injekciót (100 mg-t izomba), vagy 7 napig kell tablettát szednünk (pl.: Provera 10mg/tbl). Ha két héten belül vérzés jelentkezik, akkor van ösztrogént termelő petefészek, van reakcióképes méhnyálkahártya. Hogyha vérzés így sem jelentkezik ösztrogént adagolnak. Ha vérzés így sem „csikarható” ki, a nemi traktus veleszületett rendellenessége bizonyosra vehető. Amennyiben jelentkezik vérzés további hormonvizsgálattal kideríthető az ok. (Pl.: FSH meghatározással, ha az érték magas a petefészek elégtelensége, normál értékű FSH esetén az agyalapi mirigy elégtelen működése áll a háttérben.)

Pozitív progeszteron-teszt után LH meghatározást kell végezni. Magas értéke polcisztás petefészek szindróma mellett szól. Normál érték esetén Klomifent adnak: ha vérzés jelentkezik az ok a hipotalamuszban van. Ha nincs vérzés GnRH-teszt (GnRH = nemi mirigyekre serkentő hatással lévő hormon) következik: pozitív esetén hipotalamusz, negatív teszt esetén agyalapi mirigy funkciózavara van a vérzéshiány mögött.

Tesztek eredményeit összefoglalva:

· Magas FSH, normál LH érték: korai menopauza, petefészek működési zavara áll fenn.

· Normális vagy alacsonyabb FSH, magas LH érték: policisztás petefészek szindrómával (PCOD) kell szembe néznünk.

· Normál értéket mutató hormonszintek esetében a szájon át szedhető fogamzásgátlók elhagyásakor fellépő „post-pill” (tabletta utáni) vérzéshiányról beszélhetünk.

· Alacsony értékeket mutató hormonszintek: hipofízis - hipotalamusz funkciózavar vagy elégtelenség a kiváltó ok.



Másodlagos vérzéshiány kezelése

A szekunder vérzéshiány kezelése mindig a kiváltó októl függ. Mivel célom nem szakemberek képzése, ezért csak a vérzéshiány két leggyakoribb kiváltó okának kezelését ismertetem.

Magas prolaktinszint (hyperprolaktinémia): Ebben az esetben az agyalapi mirigy fokozottan választ ki prolaktin hormont, amelynek hatására csökken az FSH-LH elválasztás.

Tartós fennállása esetén ösztrogénhiány is kialakul. Mivel sterilitással jár együtt, a teherbeesést lehetetlenné teszi.

Oka lehet túltermelés, ilyenkor bromokriptin kezelés megoldja a problémát.

Leggyakoribb kiváltó oka CT-vel igazolható mikroadenoma, amely esetben sebészeti megoldás vezet az állapot rendezéséhez.

Policisztás petefészek szindróma (PCOD, Stein-Leventhal szindróma):

Tünetei: elhízás, vérzéshiány, sterilitás, férfias szőrnövekedés. Petefészek galambtojásnyira megnagyobbodott, tokja megvastagodott, a tok alatt számos közép- és közelérettség állapotában lévő tüsző található. Sárga test nincs. Az LH arány 3x vagy ennél többszörösen meghaladja az FSH-ét.

Kezelés: tiszta FSH (Metrodin), vagy Clostylbegyt adása. Amennyiben ez nem segít szóba jöhet a petefészek adrogén szövetének csökkentése laparoszkópos úton végzett műtét révén. Kezelést akkor célszerű végezni, ha közvetlen teherbeesési szándék áll fenn.



Gyógyszerek vérzési rendellenességeknél



A kezelések során alkalmazott gyógyszerek közül kiemelt figyelmet érdemel a Clostylbegyt. Hatása abban áll, hogy fokozza a hipotalamusz érzékenységét az ösztrogénra. Ennek következtében központi hatást fejt ki, hiszen hipotalamusz hat az agyalapi mirigyre, ahonnan fokozódik a serkentő hormonok kilépése. Így a gyógyszer ciklikus adásával ovuláció váltható ki.



Szebeni Jánosné diplomás ápoló



Vissza a rovat főoldalára



Írta: kph Dátum: 2006.07.17




Kapcsolódó linkek




Legolvasottabb cikk ebben a rovatban:
Családtervezés:
Peteérésjelző módszerek


Cikk értékelése




Értékelés: 4.85
Szavazatok: 7


Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó

Átlagos
Rossz


Parancsok




Nyomtatható változat Nyomtatható változat

Elküldés levélben Elküldés levélben


"Bejelentkezés" | Belépés/Regisztráció | 0 hozzászólás
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

| Impresszum | M

Zora
Kép
zora7
 
 


Kép
Vendég
 


Biztos emlékszel, hogy felhívtam mindkét létrendkiegészítő forgalmazóját, akik nagyon rendesek voltak. Mindkettővel beszéltem vagy negyed órát: elmondták saját tapasztalataikat, meg kérdezgettek mindenfélét. Szóval mivel rendesek voltak, mindketten mondták, hogy elég drága a szerük, úgyhogy ha az első hónapban nem vezet eredményre, akkor utána ne erre költsem a pénzem. Szóval, ha elfogynak az adagok,a kkor így úgyis abbahagytam volna ezeket.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Panda, Te aztán szíveden viseled a sorsunkat! Ez olyan kedves Tőled! Köszönjük! De azért valld be, titkon már magadnak , É készítetted ezt a kismami táblát, Ági csak jó ürügy volt! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zora
Kép
zora7
 
 


Emlékszem Ind. A doki a megoldás nyílvánvalóan ebben az esetben. Legalább nem érzed majd, hogy egy helyben topogsz.

Zora
Kép
zora7
 
 


Az orvos már dec.ben azt mondta, hogy ha februárban se lesz semmi, jelentkezzek, akkor felhívtam, mondtam, hogy még kipróbálok ezt azt. A lényeg, hogy ő azt mondta, hogy ad pé-t segítő gyógyszert, ami ha jól gondolom a Closty lehet majd. De mivel Éva annyira ódzkodik tőle, kicsit engem is megijesztett. Különben természetesen mint mindennek ennek is utánanéztem. Több oldalon is olvastam róla a neten, egyiken az ellenjavallatoknál csak a terhességet írják.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Zora,
Nem jutott ez még eszembe úgy komolyan hogy oda kerüljek szeretném de nem vagyok türelmetlen majd eljön az én időm is :lol:
Vendég
 


De másokat szívesen berakok csak egy két csíkos tesztecske kell hozzá :wink:
Vendég
 


Hát tudod, nekem is megfordult már a fejemben a Closty. Kicsit még várok vele, de ha ebben a hónapban sem jön össze a baba és a pecsételés is marad és a progim is szar lesz, esküszöm beveszem.

Zora
Kép
zora7
 
 


Ja, ennyire nehéz lesz bekerülni? :cry: :cry: :cry:

Zora
Kép
zora7
 
 


Tudod panda, milyen fura érzés, mikor a kezembe kerülnek a már nem aktuális gyönyörű pozitív tesztjeim? Már puszta önkínzásból akkor is gyártottam őket, mikor már a befejező műtétre készültem, olyan hihetetlen volt, hogy mennyire pozitív még mindig.

Zora
Kép
zora7
 
 


Na látod Zora, te is félsz tőle. Pedig állítólag, ha nem rögtön lóadaggal kezdik, akkor nem lehet probléma.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Na Lányok lassan megyek, szép álmokat mindenkinek!

Zora
Kép
zora7
 
 


Ind! Hát persze, hogy félek, utálom a gyógyszereket, soha nem adtam a gyerekeimnek antibiotikumot, ki se váltottam, így nőttek fel (kivétel egyszer:tüdőgyulladás). Rettegek a mellékhatásoktól, de eljön a pont, amikor ez már rég nem számít, lehet, hogy már el is jött...

Zora
Kép
zora7
 
 


Panda, én nagyon csodállak, hogy ilyen türelmes vagy. Te direkt úgy időzítettél, hogy elkeztétek hamarabb a próbálkozást, hogy majd akkoa jöjjön össze, amikor szeretnétek, de ha hamarabb jön, az se baj, vagy tényleg ilyen jól bírod. Különben mit csinálsz? Dolgozol? Merree laksz? Kaaliba jársz? Sógornőmnek ott csináltál a lombikot és nagyon dicsérte.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Szép álmokat neked is!

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!

Mi van még mindenki alszik??? Akkor:
Kép

Iln! Sok-sok gyógyító puszika a kisfiadnak! Meglátod hamar kint lesznek azok a fogak. Nekünk már kijött mind a 4 és már 12 fogacskánk van. Te miket adsz enni Beninek? Rendes kajákat , amit ti is eszetek, vagy pépesítesz?

Pandácska! Hogy vagy? Jobban vagy már?
Én is megyek bunyózni veled! Kiütjük a gonoszokat Mo munkahelyén!

Kép

Ildi, Zora! Ti aztán fitt kismamik lesztek!!!
Kép
Kép

Ági! Azért nem olyan vészes a helyzet! Mert hát már egy baba sikerült, akkor a másodiknak is jönnie kell, csak egy kicsit várat magára. Meg azért látod a vizsgálatra is elmegy apa. CSak esetleg ha nálam lenne a gond és végső megoldás a lombik lenne, azt nem vállalnánk. Persze mindenki másképp gondolja. Szerencsére már van egy egészséges kismanónk, ami az élet ajándéka, és ha kegyes hozzánk, akkor ad mégegyet. Egyébként ha végiggondoljuk, akkor hány terhesség szakad meg és lehet azok a babák nem lennének egészségesek. Szerintem a szervezetünk meg a természet tudja, hogy mi a jó nekünk.
Örülök, hogy veled minden rendben és éljen a hányinger!!!! Ezért nem sajnálunk és hamarosan követünk az új táblázatban, hogy ne legyél egyedül!!!!!

Éva! Neked nagyon drukkolok, hogy jókor akciózzatok!

Puszi Mindenkinek!!!
Vendég
 


Mutatok valami cukit Kép

Zora
Kép
zora7
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?