Új privát üzeneted érkezett!

Na, még mindig én vagyok!! :lol:

Tényleg, Lányok, aki még nem jelölt meg az IWIW-en, és fent van, szeretettel várom, hogy megjelöljön!! Persze, csak ha kedvetek van!! :wink:

Hingyiné Tóth Melinda a becses nevem!! :wink:
na, tényleg tűntem, mert már sok leszek!! :wink:
Pusssz!! Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok,
Bettus, gratulálok a mászáshoz. Lányom még lustálkodik, de előre tartok a mászós időszaktól, a tavasz előhozta a hangyákat és nehezen bírkózom meg velük.
Mi is volt a forradalmi módszered? Én is csak az említésére emlékszem, de nem találtam, hogy mi volt maga a módszer.

Gesztenye,
jó ötlet a tali, és Wekerle nagyon izgi hely.

Angel,
a dokink egyáltalán semmit nem mondott hozzátápiról, a védőnőnk anno azt, hogy 7 hónapos kora előtt jön és felvilágosít. Minna szép duci baba, inkább csak a kórház ijesztett meg, és szeretném, ha mást is kezdene enni, hogy ugye akkor is életben maradjon, ha anyatejcsi eltűnik.
A védőnővel aztán tegnap az utcán futottam össze, ahol felsorolta az összes almafajtát, amit nem lehet adni és a Jonatánról dícshimnuszt zengett, majd felpattant a bringájára és elkerekezett. Biztos lassan veszem a levegőt, de nem sikerült közbevágnom, így nem tudta meg, hogy az alma mellett már sütőtök-almát is kap, tegnaptól sárgabarackkal higítva, hogy legyen kaki is...
Nyugdíj előtt áll, és nem izgatja magát, így valahogy nincs kedvem kérdezni sem, többnyire úgysem a kérdésre válaszol.

Takarítással haladsz? Az nagy meló egy felújítás után...

Anita,
jobbulást Nektek mielőbb, kiváncsian várom híreidet.

Edi,
akkor ha jól látom, mi majdnem ugyanott tartunk hozzátápival, nálunk is a szopi a fő kaja, főzeléket talán holnap megpróbálom.

Jubi,
gyönyörűek a kicsik

Manka,
olyan hihetetlen volt olvasni...én lánykám keze is a buksi mellett volt, meg is volt az eredménye, szép kis lenyomatot hagyott rajtam:-)
Igen, még mi sem találkoztunk, én egy "új csaj" vagyok:-) csak februárban találtam erre a topikra. Szép lehetett Nektek együtt indulni:-)

Linda,
én is azt szeretném, ha minnél tovább a szopi maradna a fő kajcsi, jó, hogy Te is így állsz hozzá.

Képzeljétek, ma fül-lyukasztáson voltunk, annyira lelkiismeretfurdalásom van, pedig "csak" picit sírt....
Lányos anyukák, aki már átesett ezen, az mennyi idős korban??
Most majdnem olyan rosszul érzem magam ettől, mintha afrikai anya lennék és egy sokkal rosszabb beavatkozásra vittem volna a tradíció jegyében.. Biztos hülyeség - és már késő is -, de valahogy nagyon megviselt.....előtte nem gondoltam, hogy ilyen lesz.

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Beáknak boldog névnapot!!!

De jó volt ilyen sok régi nevet látni, gyertek minél többször!

Beuka - köszönöm a kérdést, azóta is jól vagyok - sajnálom, hogy ilyen ritkán jövök, most nincs sok időm, még az orvoshoz se jutottam el. nem baj, majd a jövő héten. A múltkor szerettem volna írni, hogy milyen nagyot nőtt a kis Boti!!! Nekem mindig ő volt itt a fórumban a kicsi baba - és most meg csodálkozva néztem a képeket, kinyomja magát, mosolyog :) Zsoltikám is szereti belenyomni a fejét az ágyba, de ő amúgy is szeret "fulladozni.." tárgyakat húz az arcára és vergődik alatta - leveszem: röhög... Ki érti ezt :lol: Szóval nemrég még Zsoltika is ekkora volt mint most Boti, eszembe is jutott ez az időszak...
Adataink: 4. hós - 6.06 kg,62cm 5 hós- 6.26kg 65cm, 6 (valójában 6.5 hós, de ekkor mérték...) 7.01 kg és 67 cm. Születési : 2.86 kg és 54 cm.
Csontropogás, nálunk is volt igazából most is van, de már ritkán. A doki azt mondta, ha jól emlékszem hogy lazák az ízületei, ezt örökölte valamelyikünktől ? akkor elég fáradt voltam, a lényeg az volt, hogy nem kell emiatt aggódni.
Érdekelne, hogy mit mond a ti dokitok.

Krisszi - köszi a kajás tippet, jövő hétre rendelek is tőlük. Sajnálom Ricsit az ekcéma miatt - remélem, így hogy ennyire figyelsz arra, hogy miket egyen, teljesen elmúlik!! Röhej, hogy nem írták fel nektek a sinlacot, nekünk kérés nélkül felírták, és a dokinő csak annyit fűzött hozzá, hogy ez a legkorszerűbb azért írja ezt. De örülök, hogy végül megoldódott nálatok is, csak éppen elkerülhető lett volna ez az egész.

Bujka - sajnálom Marcikát is az ekcéma miatt, szerencsére ezek szerint javul a helyzet. Benike nagyon aranyos lehet, ahogy körbe mássza a szobát - ilyenkor Marci is ott szaladgál? Ha hozzánk jönnek kisgyerekkel mindig félek, hogy rálépnek Zsoltikára - ti ezt hogy oldjátok meg? (nálunk ilyenkor végig ölben van Zsoltika) Zsoltika is nagyon eleven (már amikor ébren van, mert ő általában sokat alszik napközben), kúszik, ugrik (mint a nyúl), gurul. Nálunk a földön van egy szivacs és a végeihez tettem párnákat, hogy ne kússzon le a földre, mert ott mindig beüti a fejét - nem nagyon, de sírásra azért okot ad :) . (Benike nem szokta beütni a fejét?) Mostanában viszont átmászik a barikádokon, de már úgy megszokta ezt a hatalmas játszóterét, szerintem a járókában bőgne. Így marad ez, meg többet kell rá figyelni eztán.

Manka - mi is épp elkerültük egymást! Ezért én is visszaolvastam, és ha jut időm továbbra is olvasgatok (bár hellyel-közzel követtem a topikot anno is)

Hettie - ezek szerint neked isvolt ilyen szívdobogásos tapasztalatod - később olvastam, hogy egészséges szív is tud ilyesmiket produkálni, remélem nálam is csak ilyesmi - majd kiderül.
Pizzát én is szoktam tejföllel, és kis fokhagyma port keverek rá úgy is elég finom.
A wc-s dolog elég hajmeresztő! Istenem, emlékszem én is milyen ideges voltam az ilyesmikre, csak egy kicsit kéne odafigyelni amíg ilyen pöttömök! Most már annyira nem féltem, valahogy a hat hónap forduló volt, most már tényleg nagy baba. Hamarosan te is így leszel vele, addig meg kitartást a kedves rokonokhoz :?

Tina - jó hallani felőletek is - Marvin csodaszép kisbaba!!! Sikerült lejjebb varrni az övet?

Napraforgó - de nagyok lettek a fiúk - és úgy látom egyre huncutabbak ! Ez a cumirablás nagyon aranyos lehet :lol:

na mennem kell, takarítás vár rám.

Kép

Kép
nózi
 
 

 
 

Tina, akkor Marvin mégsem lesz plakát baba? Pedig annyira szép, persze csak Bálint után. :lol:

Beuka, Bálint eszik almát, őszibarackot, szilvát magában és sinlac-kal dísítva. Ebédre pedig valamilyen zöldségpürét kap. Most kezdtem két napja a husit. Sajnos a krumplin kívül mind üveges, mert most nem mernék venni semmit. A fagyasztott dolgokban sem bízom.

Sajnos eléggé fáj a lábam, derekam, mindenem elsősorban a túlsúlytól, de voltam laborban és remélem a jövő héten kiderül, hogy más bajom nincs, csak hogy fogyni kéne :(
Így még ritkábban tudok jönni.

MAnka, jó hogy leírtad a születéstörténeted. Nem lehetett volna azt mondani a dokinak, hogy ne tágítson, hanem hagyja a dolgokat a saját medrében? Én legalábbis az első probálkozásnál leállítottam és utána nem tágított ujjal.

Mindenkinek hatalmas üdvözlet:
csengo
Vendég
 


Melódia,
mi csak augusztus végén költöztünk ide, 10 napra rá született a lányom, így olyan őrült nagy társasági életünk nincs itt. Inkább anyukákat ismerek, akikkel együtt sétáltatunk. Szerencsére sok van belőlük, itt minden házban vagy kisgyerek, vagy nagy poci van:-) szóval nem ismerem az ismerősödet, de amint neki is babája lesz...még össze is futhatunk, sokat járok Törökbálinra is,

Látom, ez a rossz idő altatja a babákat... nem győzök olvasni:-)

Beusa
Kép
beusa
 
 


Csak gyors

Csengő - Zsoltika is a kanalast várja, így a szopik nálunk is csökkentek... Zsolti is ugyanezeket eszi, mint a te Bálintod, és a húst mi is most kezdtük, szigorúan üvegest, mert nem bízom a többiben én se. Mi krumplit és almát veszünk a biopiacon, egyébként meg már eldöntöttem, hogy üvegeset kap még egy jó darabig - csak jól meg kell nézni, hogy mi van benne, némelyik nem szójamentes, és van amiben van glutén.
Tetszetek a múlkori összehasonlító képek, Bálint nagyon sokat változott - most igazán hosszú babának látszik a képekről. (szépen eszik :D )
Paradicsomról mit tudtok? Ha allergizál, az rögtön látszik? Mi nem merünk adni, de úgy láttam nagycsomó bébiételben van.

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Jelentem ma megnyílt a Kitti inye és látok ott 2db fogacskát :lol:

Angel: jó lehetett a meggycsámcsogás. Na azt meg még mi nem ettünk, de már elég sokminden volt a palettán. Krumpli, répa, karalábé, káposzta, cékla, paradicsom, alma, narancs, banán, körte.
Hú biztos volt még sok dolog de nem jut minden az eszembe :roll:
Bébikaja már mindegyik megvolt (talán) és a babydesszerteket is kajolja, de egy ideje, csak én kotyvasztok neki a védőnő kérésére :D Én már csak ilyen szófogadó vagyok :lol:

Jubi: édes Jazi ebben az új séróban. És tök jó hogy ül. Nekem még nem ül stabilan, csak így fél seggel trehányul fexik-ül :D Nekünk is olyan bárányunk van, csak narancssárga, levadásztam a játszószőnyegéről amire már fittyet hány :lol:
Hopsz most figyelem hogy ti már elmúltatok 7 hónaposak, hát így könnyű ülni :lol:

Beuka: igen apucival nagyon tudnak örülni egymásnak :lol: Tudod ő mindig jó fej vele, csak anyu van néha kiborulva :roll:
K viti nekünk is addig kellett amig csak szopi volt. De a D-t még mindig adom neki. Ja nálunk is esik jól eláztam :twisted:

Linda: nálunk a főzelék elvileg 200gr de én nem szoktam mindig méricskézni :roll: Van egy tálka abba mindig ugyanannyit teszek kb. Soxor van hogy másnap is azt esszük.
Kitti egyik szobából átmászik a másikba, már nem elég neki a szőnyeg :roll: kb. 3-4 méter a kapacitása egyszerre, aztán kinyúlik pihizni egy kicsit.

Melódia: húsvétkor mi itthon fogunk ülni és várjuk a babanetes fiúkat hogy meglocsoljanak :lol:
Persze biztos elhúzunk valahova, már nagyon várom :wink:

Beusa: nekünk nincs fülink (cimpa csicsánk) ahogy egy magazinban olvastam :lol:
Nincs semmi módszerem csak annyi, hogy nem úgy csináltam a hozzátáplálást ahogy a nagykövben írták...

Nózi-Beuka: csontropi, nálunk is volt, azt mondta a dokinéni, hogy majd kinövi, elmúlik. Mostanában már tényleg nem hallom, érzem.
Nózi: Zsolti baba nagyon kis kultúráltan hamizik :lol: nálunk ilyenkor minden trutyis.
Parival semmi baj nem volt nálunk.

Tina: Marvin plakáton lesz? Vagy mi ez? Lemaradtam :?: :oops:

Bettus

Kép
bettus79
 
 


Csengő - jobbulást és drukkolok, hogy a túlsúly legyen az oka a fájdalomnak. (mondják, hogy 30 felett már itt-ott fáj, ezt az elmúlt hónapok alapján sajnos csak igazolni tudom, de én is remélem, ha könnyebb leszek 10 kilóval ez megszűnik :)

Gesztenye taliban benne vagyok!

tegnap felállt Zsoltika a kádban (a háttérben a kifogó olyan gyűrött :oops: :
Kép

egy kis fenékmutogatás, hátha a következő talin nemcsak Bencusnak jut nő :lol:
Erről jut eszembe:
Jadey ugye elengeded Bencust??? :lol:

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!

Tina!

54.7kg jól hangzik, 160cm-hez szerintem nem sok, de te érzed. Nekem most 60kg a cél (65,7kg vagyok kb.) aztán meg 58kg és asszem elégedett leszek. Én 162cm vagyok. Ezzel a súllyal jól éreztem magam tavalyelőtt, felvehettem majdnem mindent, jó hasam az volt…
Marvin nagyon szép, nem értem még miért nem szóltak a reklámfotózással kapcsolatban. :shock: Marvin haja lecserélődött már?

Jubi!
Nekünk is a dokinéni ezt a Milupa Ha tápszert írta fel, vaníilia ízesítéssel, ha kevesebb lenne a tej. Bár ő azt mondta inkább főzeléket adjak majd délután is neki ehelyett. Tegnap azért kiváltottam.
Nagyon szépek vagytok. Szuperul nézel ki. :) Jazi már ilyen szépen ül egyedül? Köszi a mailt, megyek megnézem. :wink:

Napraforgó!
Nagyon édesek a srácok, milyen nagyok már. Nálatok bejött a haptapi? Most gondolkozom vegyünk-e.

Linda!
A fejtartás végett milyen gyakorlatot kell végeznetek? Én sem tudom mekkora egy adag, de szerintem ez baba függő is. Nálunk Kata 20-40g-okat eszik max., eddig...

Linda/Beuka!
Jók a taliképek, szép a kastély parkja. Érdekes mind a két gyerek hogy les ki a babakocsiból :lol:

Gesztenye!
Egy ilyen energiafeltöltődés mennyi ideig tart nálad? (mennyit van Barni az apjával ekkor?)
Baba-mama találka: engem nagyon érdekel. Első körben nekünk a szerda és csütörtök lenne a jó, de csak úgy tudunk menni, ha Gyuri kivesz egy vagy 1/2nap szabit. :( Köszi a szervezést.

Manka!
Huu, akkor neked csak 2,2kg hiányzik a sikertől? Az nem sok.
A születéstörid nem semmi (kézzel tágítástól kiráz a hideg), mindig könnyezem ha ilyet olvasok. Nagyon édesek a képek Lucáról :wink:

Angel!

Honnan tudta a doki, hogy Gergő vérszegény? Miből gondolta? Volt vérvétel, vagy csak ránézésre? :shock:

Bettus!

Tök jó, hogy Kittike már mászik? Fogacskákkal mi is a helyzet? :wink:
Naggggyon édes Kittike, az a huncut arcocska, ahogy a kereszt fogja…jó a fürdőrucitok is. Hol vetted?

Melódia!
Gratula az átforduláshoz! :)

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Bettus: köszi a választ! Gratulálok a mászáshoz! Kittike mindig nagyon mozgékony volt, a humorérzéke is a régi még? Emlékszem mesélted, hogy milyen nagyokat nevet :lol: Amúgy még mindig nagyon-nagyon aranyos pofija van (múltkori képek) Gratula a fogacskákhoz is - jól viseli, vagy nyűgösködik?
Tőled is kérdezem: Kitti mikor a földön mászik nem üti be a fejét? Zsoltika kinyomja magát és egyik kezét elengedi,így elborul a másik oldalra - ez a szivacson nem gáz, de a parkettán már igen - van is sírás rendesen... A másik meg amikor ugrik, akkor is van, hogy fejjel érkezik elsőnek a földre... Nálatok vannak ilyen koppanások?

na dugulok, ha szerencsém van elvisz férj kimozdulni (bótba...) a szar idő miatt egész nap itthon ültünk.

Kép
nózi
 
 


Sziasztok!
Hu,nem jövök egy napig és alig bírom a visszaolvasást. :)

Mi votunk tegnap dokibácsinál,fogalma sincs mik azok a pöttyök,adott rá kenőcsöt ami olyan kicsi és drága volt,hogy hanyatt dobtam magamat.Képzeljétek 4 fogunk van tegnap óta.ez valahol fantasztikus,de mostanában annyiszor megharap és utána vigyorog,de nekem annyira,de annyira fáj a fenébe.Ma adtam neki hipp alma-őszi pürét,és majdnem a felét megette,nyúlt a kanálért és tátogott mint egy kismadár :) Igaz eddig csak házikészítésű lét kapott,ami kicsit savanyúbb volt a pürénél,majd mostmár én is kezdem nézni az üveges hamit,bár apukája nem örül az ötletnek,de ha ez ízlik neki jobban hát akkor adom neki .

Beuka,
anno nekem is azt mondta dokibá addig amíg a szopi a több és nem a tápszer,kapja a K.vitamint,de a 16.hétnél már szólt,hogy mostmár ok befejezhetjük.És a fürdetőkrémre azt mondta,hogy amíg ő a gyerekdokink csak azzal fürödhet Viki.Úgyhogy mi nem fogunk egy darabig Gabi,vagy más cuccost használni.

Szuperok a képek a gyerkőcökről,
de most megyek,mert Viki megint felébredt,ma nem tudtunk kimenni a levegőre és nem alszik csak fél órákat a 2-3om helyett és borzalmasan szenved,mert álmos.Utálom ,egész nap szakad,és nem akar megállni.
sue

KépKép
suezika
 
 


Sziasztok!

Amire elküldtem az előző hsz-t, majdnem megint egy oldal teli lett. :shock: Mi van itt kérem szépen? :lol:

Nózi!
Nagyon édes Zsoltika a nevetős képen. Itt milyen kajcsit kapott? Te hogy vezetted be a különféle gyümiket, zöldségeket?
Nagyon ügyes Zsoltika, hogy a felállással próbálkozik. Katának majd mutizom a hátsót :lol:

Bettus!
Kittike fogzását milyen tünetek előzték meg?

Sue!
Nem semmi Viki, hogy ennyi pürét benyomott. Ebből a püréből max. 40g volt amit Kata megevett és meg kell kicsit melegítenem, úgy megeszi, úgy ahogy...

Hozzátápi: ma voltunk baba-mama klubban ahol volt egy védőnéni is, azt mondta nem kell erőltetni, nem baj, ha Kata csak 20-40g-okat eszik. Most csak kóstolgat és ha kevesebb a tej, többet fog enni. Majd meglátjuk. Azt mondta banánt még üvegest se adjak neki 8hós korig. És hogy ribizli, meggy, narancs, mandarin leve mehet. És körte is, meg paradicsomlé. Tényleg mki mást mond. :shock:

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Beusa!
Igen egy nappal idősebb Kata a lánykádnál :D :)
Mennyit eszik neked meg gyümiből? Mekkora a súlya Minnának?
E.

Kép
Kép
edi78
 
 


Beusa! a mennyiséget grammra értettem...

na jól van dugulok....

Kép
Kép
edi78
 
 


Nózi, paradicsom tényleg az egyik legerősebb allermiaszösz, de én amikor nem kakilt, akkor adtam neki. Ha biztos vagy benne, hogy erős a gyerek adjál nyugodtan, ha nem ráér 2 hónap múlva is. De az biztos, hogy nagyon szeretik a babák.
igen Bálint spagetti baba lett a gömböc újszülöttből :P
mennem kell:
csengo
Vendég
 


ja és ne ijedj meg a fura kakitól, némelyik a paradicsom után olyat produkál, mintha véres lenne.
Vendég
 


Sziasztok!



Hosszú leszek!!!!









Bettus!

Milyen érdekes, h éppen tegnap poénkodtunk, h Kittinek hol foga? Megzabálom :lol: :lol: Akkor ezek szerint hipp-hopp, és kint van?


Gesztenye!

Én is benne vagyok a taliban! Már várom :lol: :lol:


Jubi!

Édes babáid vannak! Milyen sok haja van Jázminnak :lol: :lol:


Edit!

Nekem már nem is írsz :( :( ? Érdekes tényleg ez a hozzátápis dolog, mert Nekem azt mondta a Dr-nő banán és alma lereszelve, és akkor adhatom Neki. Még nem kezdtem el.


Beusa!

Én direkt úgy alakítottam ,h még a kórházban lőjjék ki a fülét. Kizárt lett volna, h én ezt végignézzem. Akkor ott azt mondták a kórházban, h Dóri nem csinált semmit csak nézett. Nem volt sírás hála :lol: :lol:


Linda!

Én is úgy szeretném, h reggel és este anyatej amíg óhajtani fogja művésznő. Most már, h így kialakult a szopási rendszer Nálunk így szinte élvezem minden pillanatát. Az elején fájdalmaim voltak, mert annyira fájt a mellbimbóm, h ordítani tudtam volna.


Melódia!


Sűrün szokott fájni a fejed? Mert én az ALOEVAL foglalkozom, és nagyon szívesen adnék Neked olyan "kismintát" amit a homlokodra kell kenni, és elmúlasztja a fejfájást. Csak próbáld ki :lol: :lol: Húsvétkor mi anyuékhoz, anyósékhoz megyünk. De remélem klafa idő lesz, és akkor irány a Városliget :lol: :lol:


Beuka!

Most figyeltem fel, h a pici fiad a legkisebb :lol: :lol: Te mikor szeretnéd megkezdeni a hozzátáplálást? Én rájöttem azért nem kezdtem még el, mert NYUSZIVAGYOK :( :(


Nózi!

Drága Zsoltika mosolya :lol: :lol: Sárgarépa vagy sütőtök? Húúúúúúúúúúúúú, de kiváncsi leszek, h Dóri mit fog művelni? Biztosan lesz itt hadd-el-hadd :lol: :lol: :lol:


Tina!

Lemaradtam valamiről? Erről a plakátos dologról írtál?


Manka!

Ez a két kiló tényleg szerencsés Nálad
:lol: :lol: Még én sem írtam, h ÉNISÚJCSAJVAGYOK, és én februárban csapódtam ide. Mégegyszer meg kell jegyeznem a születési történeted nagyon szép volt :lol: :lol: Mi nagyon sokat vártunk Dórira :( :( Mindig azt mondom, h Dóri ISTEN AJÁNDÉKA :lol: :lol:

Napraforgó!


Még nem találkoztunk! Szia!

:lol: :lol: Édesek az ikreid! Le a kalappal, h ikreid vannak. Milyenek természetileg? Egyformák?


Csengő!

Még úgyszint nem találkoztunk! Szia!


Olvasom, h fáj mindened. Rajtad mennyi súlyfelesleg van? Rajtam 15kg. Nekem amióta szültem Dórit fáj: a hátam, térdeim, karom. Járok masszázsra minden héten, és az talán segít. Ez a masszázs akupresszúrás masszázs stimulál. Én is remélem, h ez egyszer elfog múlni. Iszonyat, h mennyire szokott fájni a hátam. Illetve a szárnyam. Szóval MINDENEM.


Magunkról: Írtam, h Dóri a héten elkezdett kúszni hátrafelé, és próbálgat négykézlábra állni!!Igazán friss dolog, h négykézlábra áll, és hintáztatja magát. Még az a szerencse, h puhán teszi, mert ma megbillent, és belefejelt a szivacsba. Nézett persze nagyokat. Fogak még nincsenek, de lehet, h mi is olyan szerencsések leszünk mint Bettusék, h hipp-hopp, és ott a fog.


Néhány képet felteszek Dóriról








:lol: [KÉP] ÖREGNÉNIS SZÁJÁLLÁS [KÉP] NÉGYKÉZLÁBAS ÁLLÁS [KÉP] ANYATEJ UTÁN KIDŐLÉS

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sue!



Remélem mostmár ez a krém használni fog :lol: :lol: Írd meg a hatást milyen lett.


Nózi!


Elfelejtettem kérdezni, h jobban vagy már?



Anita!


Mi van veletek? Gyógyulgattok? Remélem már jobban vagytok.


Hettie!


Közel laksz a sulihoz?




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Jubi!


Mennyit vágtatok a hajából? Dóri haja hullott, és most úgy ahogy abbamaradt.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Jubi!


Most néztem meg megint Jázmint, és most látom, h annyira nincs is sok haja. Ezt BENÉZTEM :lol: :lol: :lol: KB annyi hajacskája lehet, mint Dórinak



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hali!

TImi látom írtál :D Jövő héten átmegyek és megetetem a Dórit :lol:

Nózi: Ügyi Zsolti hogy feláll. Nálunk is ha van valami amibe bele tud csimpizni akkor már áll is fel, meg térdel. Az most a legújabb. Persze van borulás amikor mászik, van hogy orral belefejel a parkettába. Ilyenkor megijed és rámnéz. Én meg nagyokat vigyorgok és mondom neki, nézdd csörgő stb. Tudod ha rögtön felkapnám akkor biztos rájönne, hogy mindig ezt kell csinálni ahhoz, hogy kézbe legyen :wink: Mesélte az apja, hogy a múltkor azt játszotta, hogy a fejét veregette a nyomtatóba és közbe kopogott, na az nagyon tetszett neki. Nem komplett a gyerkőcöm :roll:
Fogak: 2 napig volt brünnyögés, de én ezt az időnek tudtam be. Amúgy egy átaludt éjszaka előzte meg, úgyhogy nem volt vele gond.

A legújabb, hogy a HAPCI szóra elkezd vihogni. Meg azokra amibe C betű van. Maci, hapci, cica stb. És jól megnyomom a c-nél az nagyon vicces neki.

Edi: a fürdőruci kölcsön van. Meg van egy másik is, kis fodros de az még nagy rá, talán balcsin már abba lesz :wink: Fog fájás nélkül kijött, legalábbis nem előzte meg nagyobb hiszti mint a napi átlagok.

Nem akartam ennyit írni, és tessék :?
Bettus

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, mert mindjárt lemerül a laptop.

Nózi!
Marci folyamatosan rohangál a lakásban, vagy átugorja Benyót, vagy egy kicsit megtiporja közben. De szegényem, már elég edzett és nem sír mindig. Nem hiába mondják, hogy a második-többedik gyerekek strapabíróbbak :lol:
Nekünk az egész szoba szőnyeggel fedett, így bárhol kúszhat Benyó - néha még a szobai szemetest is megvizsgálja :oops: Buksit nem üt, de ha mégis, akkor az még mindig eltörpül Marci tiprásai mellett.
Paradicsom: hanyagolom későbbre, mert az tényleg allergizál. Mi pláne a Párommal allergiások vagyunk, így a gyerekek is hajlamosabbak a dologra.

Beuka!
Köszönöm a névnapi köszöntést! :D Neked is boldog névnapot így utólag!!!

Jubi!
Helyesek vagytok nagyon! Jazi nagyon helyesen ül! Te meg olyan kipihentnek tűnsz a három gyerkőc mellett, hogy hihetetlen :shock:

Jó éjt!
Melinda

KépKép

KépKép
bujka
 
 


Jó reggelt, Lányok!

Bocsi, hosszú leszek. :) :oops:
Először is köszönöm a jókivánságokat, és az aggódásaitokat, nagyon jól esett. :D
Teljesen kész vagyok. Nagyon megviselt lelkileg az elmúlt szűk egy hét. Borzasztó volt látni, ahogy szenved az én picikém. Hál' Istennek mostmár azon kívül, hogy hurutosan köhög nincs gond. Tegnap is voltunk dokinéninél, és azt mondta, hogy ez már nagyon jó, mert szakad a hurut felfele. Szerencsére egyre kevesebbet köhög, és már újra végig alussza az éjszakát. Enni is kezd újra rendesen, de szörnyen lefogyott. :cry: "Már csak" a spirophen szirupot, illetve a két inhalálót (ventolin és antrovent) kell neki adni, illetve esténként a kórházban a biztonság kedvéért inhalálás van. Hétfőn még vissza kell mennünk, de remélem addigra teljesen jól lesz. Őt is nagyon megviselte ez a betegség, amit ráadásul nem lehet tudni, hogy mi váltott ki. Merthogy a dokinéni szerint lehet allergia is, nem ételre, hanem pollenre. Pl.: mogyoró, merthogy az mostanság virágzik. De szerintem valószínűbb, hogy az ügyeletes orvos cseszte el. Én akkor is mondtam, hogy a gyerek hurutosan köhög, erre felírta a köhögés csillapítót. Ezen persze a mi dokinénink nagyon kiakadt, mondta is, hogy nem ezt kellett volna. Remélem az ügyeletes megkapta a magáét, merthogy a mi dokinénink a főorvos a gyerekosztályon egyébként, tehát az ügyeletes felettese. :twisted:

A hozzátáplálásról az én véleményem, illetve amit én olvastam különböző ide vonatkozó könyvekben, nagy részüket a dokinénink és a védőnönk is megerősítette:
- ha van az anyukának teje, és a babó szopik (nem úgy mint az én Manóm), akkor a gyereknek 6 hónapos koráig felesleges hozzátáplálást adni.
- 6 hónapos kor után viszont már szüksége van a babának az anyatejen kívül más tápanyagra is.
- A kövekező gyümölcsöket, zöldségeket kaphatja 4-6 hónapos kortól: alma, körte, őszibarack, meggy, hámozott szilva, hámozott szőlő, sárgadinnye; burgonya, sárgarépa, cékla, sütőtök, szelőtök, gesztenye, brokkoli, kelbimbó, spenót, zöldborsó, zöldbaba, spárga; ezen kívül jól megfőzött turmixolt rizs.
- Nem kell türelmetlennek lenni, a babának hozzá kell szoknia az új ízhez, és egy féle újdonságot 2-3 napig adjuk, annyi idő alatt kiderül, hogyha beteg a baba tőle. Fokozatosan kell emelni az adagot, és több hét, amíg a baba eljut oda, hogy egy szopit, vagy tápszeres etetést ki lehet így váltani.
- Húsfélét 6-7 hónapos kortól adjunk.
- Karalábét, kelkáposztát, karfiolt, banánt 8 hónapos kor után adjunk.
- Apró magvas gyümölcsöt, illetve citrusfélét lehetőleg 1 éves kor alatt ne adjunk.
- Ugyanez vonatkozik a tejtermékekre, gombára, tojásra, illetve, ha valakinek a családjában gluténérzékeny ember van, akkor gabonafélét csak 1 éves kor után adjunk.
- Bármikor is kezdjük a hozzátáplálást, mindig az "alapoknál kell kezdeni. Tehát, egy 7 hónapos, addig csak szoptatott babának is pl. almát adjunk először.

Nos én ennyit tudok, én ezek alapján etetem Manómat, persze nem "kell" velem egyet érteni, mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, illetve attól kell tanácsot elfogadni, akiben az ember lánya megbízik. Én nem szeretem, ha beleszólnak, hogy mit adjak a gyerekemnek, illetőleg azt sem szeretem, amikor jönnek ilyenekkel, hogy "bezzeg az én időmben már 3 hópos korában ezt-és-ezt adtuk a gyereknek, és semmi baja nem lett tőle". Persze, csak most anyám is lehet, hogy attól epebajos, hogy 3 hónaposan adták neki a szalonnakaparékot. Persze az orvostudomány 60 évvel ezelőtt még más fejlettségi szinten volt, mostmár tudjuk, hogy a gyerek nem tudja a húsféléket csak 6 hónapos kora után megemészteni.

Bocsánat, hogy ilyen bő lére eresztettem a dolgot, és ha megbántottam valakit a véleményemmel. :oops: :( Hozzáteszem, hogy én sem "könyvekből nevelem a kisfiam", elolvasok sok mindent és szelektálok. :D

No bedugultam, mostmár jövök rendesen.

Ciao

Anita

Ui.: Ja, majd teszek fel képet, hogy Máté baba, hogyan evett még pár hete, most már szinte nem is kellene az előke. :D

goodfairy
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan, mert mennem kell főzni, utána meg megyünk Egerbe talira, a volt németes csoporttal.

Tegnap megkóstolta az almalevet, felvettük, majd fent lesz a honlapon. Megette, de egy kicsit fanyalgott. Ma 2 kanállal kapott, de most valahogy nem izlett neki annyira, olyan pofákat vágott, meg ki si folyt, na mind1 holnap már 3 kanálall kap.
Tegnap képzeljétek megfordult, de nem ám hátról hasra, hanem hasról, hátra. :!: És ugy hogy csak huppant. :lol:

Nózi
Igen, én is tudom, hogy produkálhat ilyet egészséges sziv is, mert ha nem sűrű egyműs után az nem baj. Ezt egy kardiologus barátunk mondta. De a köv héten elmegyek hozzá egy sziv uh-ra meg ekg és vérvételre. Jobb a biztos, mert annakidején nem csináltak. Jobban vagy már? Mik lettek a vizsgálat eredményei?
Milyen aranyos az állós kép, nagyon ügyi. :D

Beuka és Beusa Boldog névnapot, utólag :oops:

H Timi
Valójában nem Gyöngyösön lakok, hanem 10 km-re. Egy éve költöztünk el, de én még mindig ugy veszem, hogy gyöngyösi vagyok, mert mindig ott laktam. De ha valamelyikőtök autóval jön, akkor eljöhettek hozzánk is, ha ugy lesz idő.

Most tényleg megyek, pedig még akartam irni ,d e még el is felejtettem hogy mit, na majd...

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok! Egy kis műsorajánló: ma este 20.55-től a Spektrumon:

Az embergyerek

Csecsemőkorunkban nem vagyunk annyira gyámoltalanok, mint sokan gondolnánk. Az egyévesnél fiatalabb gyermekek hatalmas tanulási és kommunikációs potenciálját a tudomány csak mostanában kezdi felfedezni. A BBC díjnyertes dokumentumfilmsorozata, az Embergyerek (The Baby Human) frissítően új látásmóddal tekint a csecsemők fejlődésére, miközben szórakoztató narrációval ad képet a tudomány mai állásáról, jobban mondva haladásáról. Az első rész a mozgásfejlődéssel foglalkozik: hogyan emeli fel először a fejét a kisbaba, mikor tud megfordulni, hogyan tanul nyúlni a tárgyak után, majd végül sétáni.A második rész a gondolkodás fejlődését mutatja be: miként észleli a kisbaba az embereket, a tárgyakat, a mintázatokat, hogyan vezet mindez az én-tudat kialakulásához.Végül a harmadik rész a kommunikáció alakulását ismerteti: hogyan lesz a sírásból, gügyögésből, mutogatásból nyelvhasználat?A sorozat második hármas epizódja a gyermekek fejlődésének három új szempontjával foglalkozik:To feel: milyen érzelmi skálákat élnek át a csecsemők, kisgyermekek, és hogyan tanulnak meg uralkodni érzelmeik felett?To belong: ez az epizód feltárja a kisbabák társas énjét: az anya és gyermeke között már nagyon korán kialakuló kötődést, majd a kisbabának a családtagokra, gondozókra stb. is kiterjedő kapcsolatrendszerét.To relate: ez az epizód feltárja azt az egyedülálló képességünket, hogy képesek vagyunk megérteni más emberek érzéseit.


Ja és még valami, ha minden igaz, ma éjszaka kell állítani az órát.

Ennyi volt mára a közszolgálat :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok,
Bettus, Nózi, hogy milyen ügyesek a babáitok.... én azt hiszem szívbajt kapnék, ha kipphopp felállna. Nem félted? Zsolti baba popója......gyorsan el is takartam a képernyőt picilányomelől. Mondjuk amúgy sem nézheti, állítólag 2 éves kor alatt nagyon-nagyon ártalmas.

Edit,
Nem szoktam mérni grammra, HIPP feles méretű alma-sütőtők harmadát öntöm fel tetőig sárgabarackkal, ma ennek a felét ette meg. Szóval ez elég minimális lehet, de ma már nagyon izlett neki. Nekem is:-)

Lányok,
Rossmannons Hipp mintacsomagot átvettétek? Van benne vmi klassz?

Anita,
köszi a részletes leírást.

Juborka,
köszi a hírt, kár hogy csak most olvasom....mikor lesz a következő rész? Az óraállításról mi is csak a Wap-hírekből értesültünk. Még szerencse, különben lekéstük volna lányom keresztelőjét... mert hogy holnap lesz.

Fülbevalónkkal csak a baj van, reggelre kiesett, és így látszott a nyoma. Fertőtlenítés, újraberakás...szóval csak a baj van vele egyelőre....

Jó éjt, majd mséljetek, ha láttátok a Spektrumos műsort.

Beusa
Kép
beusa
 
 


Beusa!

Én 10 perc után elaludtam...de ez nem a műsort minősíti, hanem engem. Ha vízszintesbe kerülök, nincs az az érdekes tvműsor, ami képes ébren tartani. Vajon miért??? :D A www.spektrumtv.hu - n majd megnézem, mikor ismétlik...

Jó, hogy írsz a fülbevaló mizériáról. Mi egy ideig nem tudtuk eldönteni, hogy kell-e vagy sem, a múl héten végre sikerült meggyőznöm a férjemet. Kaptunk egy pici kis lepke formájú fülest, most keresek egy kozmetikust, aki belőné. De most amiket írsz, teljesen elbizonytalanít :roll:
Leírnád részletesen a menetét? Mit lőnek be? Egy átmeneti fülest, vagy azt, amit te viszel? Mennyire sebes a helye? MIvel kell kezelni? MEddig?

Szép napot!! Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!


Csak egy gyors Bekukk!



Bettus, Manka!


Boldog hófordulót Nektek :lol: :lol: :lol: :lol: !


Beusa!


Én kiváltottam a Rossmann csomagot, volt benne: kis műanyag kanál, Kecskeméti ital, Hipp desszert, tejbepapi, poló, és szorólapok. Én az italt egyből benyomtam nyaaami,nyaaammii

:lol: :lol:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Végre süt a nap!

Jubi tényleg, hisz Jázmin már ül! Te ülteted fel, vagy felkapaszkodik valamin? Előtte ültetted, vagy magától jött rá? Nem dülöngél már? Hogy tetszet neki a hajnyírás?

Linda a fél üveg kajcsi + tejcsi az igen! Na ettől biztos megindul a hízás! Egyébként meg jó súlyban van!

Melódia gratulálok a forduláshoz! Köszönöm a köszöntést!

Melódia, Nózi ja igen, elfelejtettem írni, megkérdeztük a ropogást, azt mondta, hogy nem baj, még nincs elég folyadék az izületekben (remélem nem írtam nagy hülyeséget, valami ilyesmi volt) azért van a ropogás.

Nózi köszi a köszöntést! Köszönjük a bókot! Igen Boti elég pici baba volt. Olyan egyvágásúak Zsoltival.
Jaj nem lehet kellemes Zsoltika fulladozós "játéka";
Már ugrándozik?? De cuki lehet!
Pont azon gondolkodtam, hogy ha mi is eljutunk a kajáláshoz, tuti nem lesz elég egy ilyen kis falat előke, gondoltam majd pelenkával megoldom, látom Nálatok is az vált be. Gondolom az azért többet "takar";.
Nagyon édes Zsolti a kajálós képen. Képzeld Boti épp az ölemben ült, amikor átfutottam az oldalt, meglátta Zsolti arcát, és mosolygott egyet hangosan :lol: Zsolti ül már? Bár ez elég hülye kérdés volt tőlem, hisz látom már fölállt a kádban! Nagyon ügyes! Rengeteget fejlődött! Gondolom, hogy a koppanások nem esnek jól neki :( de legalább edződik.

Csengő de jó, már TI a husinál tartotok! Hogy ízlik? Drukkolok, hogy jó legyen a laboreredmény!

Betti gratulálok a fogakhoz! Csak így sitty-sutty?? Gratula Nektek is felálláshoz!!!!

Zsuzsi sajnálom, hogy nem lett meg a pöttyözés oka :( de hátha a krém jó lesz! Már 4 fog! Elhiszem, hogy szar a mikor megharap :( azt hallottad már, hogy ha korán kibújnak a fogacskák, akkor korán jön a kistesó is??? :D
Igen, mi is maradunk a hidrofilnél. Egyébként meg ez a legolcsóbb megoldás. Jó most nem spóroloni akarok a gyereken, de ha egyszer ez a legjobb egyenlőre nekik.

Timi úgy tervezem, 6 hónapos koráig marad csak a tej. (feltéve, hogy nem csappan meg hirtelen) igen, az aktív fórumozók között Boti a legfiatalabb :)
jók a képek Dóriról! Nagyon édes!

Bujka köszönöm a köszöntést!

Anita elhiszem, hogy borzalmas lehetett nézni a kisfiad szenvedését :( de örülök, hogy már jobban van. Szörnyű lehetett minden nap a kórházba menni :(

Hettie köszi a köszöntést! Haladtok az almával?

Boldog hófordulót Kittinek, és Lucának!

Sajnos én lemaradtam a spektrumról :( múlt héten néztem, most elfelejtettem.

Az őszi óraátállításnál született Boti. Bosszankodott is a doki hogy nem 24, hanem 25 órás a "műszakja";

Nálunk lőttek a nyugodt éjszakáknak (na nem mintha már átaludtuk volna...) sokszor felébred, nyöszörög, nem tudom megnyugtatni, csak cicivel. Ilyenkor jól felébredek :( de Ő legalább visszaalszik.
Fogak még sehol. Remélem rendeződik lassan a dolog.

szép napot!

Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Halihó!

Végre süt a nap,legalábbis Nyugat -Magyarországon :lol:

Beusa,engem is érdelekne a fülbevaló kalandos belővésének története :wink: milyen csomag van a Rossmanban?Még nem hallottam róla.

Jubi,én is bealudtam tegnap :cry: és az órát is elfelejtettük visszaállítani,remélem a napi menetrendben nem lesznek majd gondok!Milyen gyümiket eszik Jazi?Egyszer írtad hogy te csinálsz neki alma-banánt,adsz hozzá egy kis vizet vagy narilét ?

Anita,betegség :cry:

Betti,nagyon kis mozgékony lehet Kitti.A két foga egyszerre nőtt ki? :oops: este?reggel??? :lol: :oops:

Tímea,Dóri már az új kiságyban lett lefényképezve?Ott is kerezstben van ha jól látom 8)

Sue,hülye fránya pöttyök!Csiribi-csiribá:tünjetek el :lol:

Ki mit főz??Nálunk rántott gomba lesz nyami-nyami :P

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Beuka kapcs be messengert is néha :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!
Gyors bekukk és pár kérdés,

Ti használtok bimbóvédőt?
Tegnap megint annyira megharapot,hogy csillagokat láttam.Kipróbáltam a védőt és nemigazán volt jó,mert nem tapadt rám és a szélét is rágta,szerintem kevés tej is jött,emiatt,mert nem tapadt rám.Nektek is feljön a széle,vagy ez azért van,mert kicsi a védő?

Másik kérdésem,
a sárgabarack péppben van cukor :shock: ezért nem mertem venni tegnap.
A sárgarépa pürében ,meg pasztinák és burgonya,mi az a pasztinák?És ha még nem kapott burgonyát attól még keverhetem össze mással?Ja és nemtudom mivel szedjem ki a ruhából a barackor,de 1 napig áztattam vanishbe,de nem használt,mit tegyek?a legszebb rucija lett olyan és fogalmam sincs hogyan,mert előke is volt rajta,meg papírtörlővel töröltem a száját:(

Én holnap szándékozom leadni a rossmanos kupont,majd ha megjön megírom mi van benne.
Párom nézte a spektrumot én altattam gyerkőcöt,de nemigazán tetszett neki,szinte nem is mesélt róla hiába kérdeztem :(

Beuka,
igen hallottam a korán jött fogak következményeiről :shock:
Örülj,hogy nincsenek még fogai,mert amit velem művel az már nagyon fáj,tegnap nekem is 1 órát cicizett mikor elaludt nemtom mi volt,és éjjel nekem is csak cicin alszik vissza.Azon gondolkodtam,mi lesz ha nem lesz tejem,vagy már szeretném végigaludni az éjszakákat,de most is 2kor 5kor 7kor cicizett,majd kelt,most lent alszik Mama vigyáz rá.
Megyek is felváltom

Bettus,Manka
utólag boldog hófordulót.

Anita,
örülök gyermek jobban van kitartás és hamar meggyógyul mostmár

sue

KépKép
suezika
 
 


SZiasztok!

Jubi!
Én az elejét néztem a spektrumon a filmnek, nagyon tetszett. Már korábban is láttam, ebből a soroztból részleteket. Egyben még sosem sikerült megnéznem. Kata altatás van általában.
Köszi a diéta dokot, szerintem annyira nem vészes, főleg, hogy én nem 90napig fogom csinálni hanem részletekben 3,5kg-2kg-2kg
DE te is ügyi vagy, hogy mennek le a kilók. Amikor főzöl a családra nem csábulsz el? :wink:

Nózi/Csengő!
Nekem most azt mondta a védőnő, hogy mehet a paradicsomlé.

Timi!
Nagyon édes Dóri. A tejbealvós képen a keze a hasa alatt van, kiszedted neki? :lol: Hozzátápi? :D Neked korábban nem mondott semmit a doki és védőnő erről, hogy mit mikor adjál?

Beuka!
Nálunk Kata mostanában éjjel egyszer, és hajnalban is felébred rá kb. 2-3órára rá és enni kell adnom, máshogy nem nyugszik meg. :shock:

Szép az idő, használjátok ki.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Valaki altatja a gyerekét pizsirugiban? Adtok rá zoknit? :shock:

Anita!
Örülök, hogy Máté már javulgat. A hozzátápis szövegből tudtam meg 1-2új dolgot.

Sue!
Nekünk a barack kijött, frissibe beáztattam, de csak forró vízbe, nálunk a répa nem jött ki.

Linda!
Nálunk hasábkrumpli lesz valami husival. :)

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok Lányok!

Luca ma 7 hónapos!
Köszönjük a gratulációkat és a köszöntéseket!

Óraátállítás: Ti hogy "állítjátok" át a gyerekeket? Én ezen problémázok reggel óta, hogy mi lesz este, mert a napközbeni napirenddel még csak elvagyunk, de este egy órával későbbre tolódik az alvása, azaz 9-kor kell lefektetnem, ha eddig 8-kor aludt, vagy egy órával korábban, mert ha 8-kor fektetem le akkor még csak elvileg 7 óra lenne?

Hozzátáplálás: Luca 4 hónapos kora óta eszik tejpépet és tejbedara pépet (mivel a tápszert nem fogadta el, tejem is volt, de szoptatás közben hirtelen el kezdett hisztérikusan sírni, ezt egy hónapig csinálta és nem hízott eleget), 5 hónapos korától pedig már mindent eszik ami a korcsoportjában megengedett. Nem volt fokozatosság, mindent adtam neki ami kapható volt bébiételben. Azt azért meg kell említenem, hogy szinte 4 hónapos korától nézi, hogy mi mit eszünk és nagyon élvezi, ha abból is kap.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok Lányok!

Luca ma 7 hónapos!
Köszönjük a gratulációkat és a köszöntéseket!

Óraátállítás: Ti hogy "állítjátok" át a gyerekeket? Én ezen problémázok reggel óta, hogy mi lesz este, mert a napközbeni napirenddel még csak elvagyunk, de este egy órával későbbre tolódik az alvása, azaz 9-kor kell lefektetnem, ha eddig 8-kor aludt, vagy egy órával korábban, mert ha 8-kor fektetem le akkor még csak elvileg 7 óra lenne?

Hozzátáplálás: Luca 4 hónapos kora óta eszik tejpépet és tejbedara pépet (mivel a tápszert nem fogadta el, tejem is volt, de szoptatás közben hirtelen el kezdett hisztérikusan sírni, ezt egy hónapig csinálta és nem hízott eleget), 5 hónapos korától pedig már mindent eszik ami a korcsoportjában megengedett. Nem volt fokozatosság, mindent adtam neki ami kapható volt bébiételben. Azt azért meg kell említenem, hogy szinte 4 hónapos korától nézi, hogy mi mit eszünk és nagyon élvezi, ha abból is kap.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok Lányok!

Luca ma 7 hónapos!
Köszönjük a gratulációkat és a köszöntéseket!

Óraátállítás: Ti hogy "állítjátok" át a gyerekeket? Én ezen problémázok reggel óta, hogy mi lesz este, mert a napközbeni napirenddel még csak elvagyunk, de este egy órával későbbre tolódik az alvása, azaz 9-kor kell lefektetnem, ha eddig 8-kor aludt, vagy egy órával korábban, mert ha 8-kor fektetem le akkor még csak elvileg 7 óra lenne?

Hozzátáplálás: Luca 4 hónapos kora óta eszik tejpépet és tejbedara pépet (mivel a tápszert nem fogadta el, tejem is volt, de szoptatás közben hirtelen el kezdett hisztérikusan sírni, ezt egy hónapig csinálta és nem hízott eleget), 5 hónapos korától pedig már mindent eszik ami a korcsoportjában megengedett. Nem volt fokozatosság, mindent adtam neki ami kapható volt bébiételben. Azt azért meg kell említenem, hogy szinte 4 hónapos korától nézi, hogy mi mit eszünk és nagyon élvezi, ha abból is kap.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok Lányok!

Luca ma 7 hónapos!
Köszönjük a gratulációkat és a köszöntéseket!

Óraátállítás: Ti hogy "állítjátok" át a gyerekeket? Én ezen problémázok reggel óta, hogy mi lesz este, mert a napközbeni napirenddel még csak elvagyunk, de este egy órával későbbre tolódik az alvása, azaz 9-kor kell lefektetnem, ha eddig 8-kor aludt, vagy egy órával korábban, mert ha 8-kor fektetem le akkor még csak elvileg 7 óra lenne?

Hozzátáplálás: Luca 4 hónapos kora óta eszik tejpépet és tejbedara pépet (mivel a tápszert nem fogadta el, tejem is volt, de szoptatás közben hirtelen el kezdett hisztérikusan sírni, ezt egy hónapig csinálta és nem hízott eleget), 5 hónapos korától pedig már mindent eszik ami a korcsoportjában megengedett. Nem volt fokozatosság, mindent adtam neki ami kapható volt bébiételben. Azt azért meg kell említenem, hogy szinte 4 hónapos korától nézi, hogy mi mit eszünk és nagyon élvezi, ha abból is kap.

KépKép
manka22
 
 


Tyű ez átment párszor! Bocsi, de bekattanhatott a gép.

KépKép
manka22
 
 


Sziasztok!



Érdekes ez az óraátállítás :lol: :lol: :lol: Én azért nem tudom, h Dórit megviselte-e, vagy sem, mert olyan sokszor felkel mostanában éjszaka, h nem is venném észre. Most arra gondoltam, h esténként strigulázni fogom, h hányszor megyek át hozzá a szobába :lol: :lol: Ilyen egy pihent agyú anyuka :wink: :wink:



Linda!


Igen jól látod, h keresztben van ebben az ágyban is. Hiába szélesebb, akkor is az a rossz, h hasról még nem tud megfordulni, és ezért nyüszít éjjel. Ezért kelek rengetegszer :cry: :cry:
Én ma kirántottam Dino husit, és hasábot ettünk hozzá. Ságától soha ne vegyél ilyen husit. Mócsingós volt, és tiszta pépes az egész. K.....va dühítő volt.


Beuka!


Nemá, h a késői fogacska kibújás késői tesót hoz :cry: :cry: :cry: Így is éveket kellett várni Dórira :cry: :cry: Még nekünk sincsenek fogacskák :roll: :roll: :roll:


Anita!


Örülök, h már javulgattok! A vér is meghűlt volna bennem ilyen esetben :( :( :(


Sue!


Úgy látom, h hasonló cipőben járunk(alvás) :( :( Én is elgondolkodtam azon, h mi lesz ha egyáltalán nem lesz tejem. Mit fogok éjjel Dórival csinálni. És tudod mit csinálok? Cumit a szájába teszem, és addig ringatom amíg vissza nem alszik. Sajnos mát nem tudok tenni. Nekem soha nem volt annyi tejem mint Neked, és ha éjjel 5*adnék neki cicit akkor reggelre amikor igazán szüksége lenne rá, akkor kb lenne 40-60 g. De amikor átalussza az éjszakát, vagy a két etetés között kb 6 óra eltelik akkor reggel amikor ébred(6óra), akkor van kb 140g tejem. Ezt csak mostanában csinálom így. Én még az elején használtam mellbimbóvédőt amikor kisebesedett, és csillagokat láttam. Nekem nem segített :cry:



Edit!


Magától kiszedi a kezét :lol: :lol: Az a baj, h nem tud még visszafordulni, és ezért kelti fel magát. Mi ezekben alszunk: body+pizsi+zokni+hálózsák. Védőnő, és dokinő elbeszél egymás mellett. Dr-nő azt mondta, h adjak gyümit 4 hónapos kortól, védőnő azt mondta, h amíg van tej addig ne adjak semmit. A gyümit is inkább én egyem meg. De most már elhatároztam magamat, és nekilátunk mi is a hozzátápihoz. Még megkell dumcsizni a védőnővel, h akkor mit ,mikor,hogyan :roll:


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


sziasztok,
Jubi, Linda,
A fülinket egy mindenki által elismert asszisztens lőtte be, de sajnos már ott nem maradt benn a belövéskor a csatt-hátsó. Nem tudom, mi a rendes neve (stud angolul), egy tűszerű megy át a fülön, és hátul arra kell ráhúzni a csattot. Nos, ez nekünk nem maradt benn, kézzel kellett felhúzni. Akkor azt mondta a nő, hogy ilyen nem szokott előfordulni...
Lányom picit sírt, állítólag nem fáj (én nem hiszem el), hanem a kattanástól ijednek meg. Kicsi sírás után (no és cicivel) tényleg megnyugodott. A fülit a belövéssel adják (itt 2500 Ft volt), ezt elvileg 6 hétig nem lehet kivenni. Első este forgatni kell, ha begyulladna, (nem szokott, csak ritkán 2 hét után) akkor pedig köldökfertőtlenítő alkohollal tisztítani.

Ehhez képest a kozmetikus barátnőm szerint minden nap, reggel és este kell alkoholozni, és ha begyullad Betadine-al kezelni. :shock:

A mienk reggelre kiesett, akkor alvadt véres volt, ezt kellett alkoholozni és a fülbevalót is fertőtleníteni, majd újra betennem. Akkor tényleg sírt.. Holnapra ígért a nő másik fülit, mivel ilyen még -állítólag - nem volt nála, biztos a fülbevaló volt hibás....
Nos én nem tudom, de biztos, hogy újra nem furatnám ki... Tiszta bizonytalan vagyok most a fürdetéssel, babauszira meg végképp nem merem vinni. Apjának viszont nagyon tetszett, megállapította, hogy már nem is kisbaba, hanem kislány.....nagyon boldog volt.

Amit leginkább sajnálok: így már nem lehet olyan jól puszilgatni és rágogatni a fülecskéjét. :(
Bocs, ez hosszú lett.

Beuka,
a pelus-előke nagy, de ha folyékonyat adsz, az átáztathatja. Érdemes olyan előkét venni, aminek müanyag a hátulja. De akkor Te még bőven ráérsz a hozzátápival.... Éjjel nyugodtan gondolhatsz ránk, igen nagy valószínűséggel mi is épp ébren vagyunk.

Linda,
A kórházas csomagban kaptunk egy bon-t, amit 6 hónapos kor után egészségügyi könyvvel lehet kiváltani a Rossmannban. Anno eltettem, de akkor iszonyú távolinak tűnt a 6 hónapos kor, és lám: megértük:-)

Sue,
Nálunk a rózsaszín ruci lett barackos hasonló feltételek mellett. Arra azt hiszem egyáltalán nem is lehet Vanish-t rakni... :?:

Edi, Sue,
Éjjeli cici nálunk is ugyanez..

Manka,
Gratula Lucához...Gratula Lucához....Gratula Lucához :D
A napirend nálam is kérdés, bár pici lányom reggelente már hetek óta készül az átállásra, vagyis 5kor kelt. Ez most már 6.00!! Hurrá!!

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Timi,
Figyusz, lehet, hogy ha éjjel is etetnéd akkor több tejcsid lenne. Gyakori mellretétellel lehet növelni a mennyiséget. :!: 2-3 nap alatt fel lehet hozni, kereslet-kínálati elven működik. (Lányom nem is nyugszik meg cumival éjjel)

Védőnődet nem kérdezted, hogy ha 4 éves koráig van tejcsid, akkor addig várj a hozzátápival?? :D

Ma hallottam egy tök jót: "ideális esetben a hozzátápi nem egyenlő az elválasztás megkezdésével, csak segítség, hogy a lassú elválasztódás végén sokféle ízt szeressen a pici"

Persze Te tudod, de egy próbát megérhet..

Beusa
Kép
beusa
 
 


Átállás: Este 8-kor (mostani idő szerint) semmiperc alatt elaludt, azóta is alszik, de majd reggel meglátjuk.

Joccakát!

KépKép
manka22
 
 


Beusa: nem hangzik jól ez a füles dolog. Még jó hogy nem került a szája közelébe. :roll:

Goodf: jobbulást nektek.

Beuka: mindig kajcsi után megmostam az arcát meg a kezét, mert tiszta trutyi olyankor mindenhol, és akkor vettem észre, hogy valami szúr alul az inyénél. És ott volt a két kis fog. Mára már sokkal erősebben éreztem. Kop-kop nem vettem észre hogy fájna neki, mondjuk veszettül harapdál mindent, de ez eddig is így volt.
Köszi a hófordulót, Timi, Sue neked is. :D Sue, nem utólag, pont ma van.

Linda: egyik kajcsi közbe vettem észre, nem tudom mikor volt a nagy "áttörés" :roll: nem jelezte sírással vagy ilyesmi. Sőt előtte lévő nap, az egész éjszakát át is aludta.
Talán a várandós csomiba vagy a kórháziba vagy valahol volt egy hipp-es kupon, amit ki kellett tölteni, és a baba fél éves korát betöltve a rossmannba leadva egy hippes termékcsomit kapsz. Timi írta mi van benne. Te nem kaptál?

Edi: nálunk mindig másban alszik, de mindig van rajta zokni. És egy ujjatlan hálózsákba még betuszkolom abba alszik. Tudod úgy vagyok vele, ha nekem fázik a lábam akkor bizti neki is :roll:

Sue: nálunk már alig van normális ruci, mert vagy a kajától lesz trutyis, vagy lehánnya-kibukja. És ha nem suvickolom rögtön akkor lőttek neki. A banán meg különösen a kedvencem :twisted: mosás szempontjából.

Manka: boldog 7 hónapot. Én mindent a mai időszámítás szerint csináltam.

Voltunk tegnap szülinapi zsúron. Már úgy várom hogy 1 éves legyen, bizti mi is csinálunk vmi partyt :wink:

Jobb időt, átaludt éjszakákat: Bettus

Kép
bettus79
 
 


Beusa!



Szeretem ha valakinek van humorérzéke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (4 éves korig tejci). Én szeretném ha Nálunk úgy alakulna, h reggel tejci, és este tejci. Olyan finom érzés amikor hallom, h nyeli a tejcsit :lol: :lol: Egyébként a tejcsim sohasem volt sok, és anno még minden felkelésnél szoptattam éjjel. Engem nem öntött soha úgy el a tej, h átázott volna a hálóingem. Csak akkor amikor átaludtuk az éjszakát. De soha nem adtam volna fel, h ne adhassak neki anyatejet. Persze elég sok küzdelem van, h eddig is eljutottam.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Hali,
Timi, Köszi, tényleg van - állítólag - humorérzékem:-)

de spec. tesóm 4 éves szülinap előtt választotta el a második gyerekét, és utána még egy hónap volt mire tejcsi feladta:-) mondjuk erre már lehet, hogy azt mondják a pszichológusok, hogy határeset :roll: :wink:

no tényleg mentem aludni...amíg sikerül

Beusa
Kép
beusa
 
 


Hajnal 2-3-ig buliztunk az éjszaka és aztán sem aludtam sokat, mert magunk közé vettük és mivel teljesen hozzám bújt, nem tudtam mozogni.
Eléggé kómás vagyok.

Megjött az első Norbi kaja, rántott pulyka magyaróvári módra, panírnak híre hamva sincs, sajttal és gombával sütött natúr pulyka, az ízét még nem próbáltam.

Tegnap lett vége a két hetes diétámnak, 3kg-ot sikerült leadnom, így most 55kg vagyok 162 cm-hez. Most mennem kellene kondizni, hogy ne legyek lötyi, de valahogy nem visz rá a lélek.

Luca egy szál rövidujjú bodyban alszik, amikor bodyt, pizsit és zoknit adtam rá, folyton rugdalózott, fészkalódott éjszaka és egyfolytában kitakarózott, most nem rugja le a takarót és jókat alszik. Én is a takaróba begubózva szeretek aludni, ebben a tekintetben biztos, hogy rám ütött.:)

KépKép
manka22
 
 


SZia Manka,
Hogy oldottátok meg Luca megőrzését éjszaka? Vagy ő már nem ébred kiszámíthatatlan időpontokban?
Hétvégére minket is bulizni hívtak, kissé tartok tőle....
B

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!
Egész hétvégén pakoltunk, takarítás (még mindig)...hulla voltam tegnapra...Apának névnapja volt, ma köszöntötték a melóhelyen, úgyhogy tegnap 2 féle sütit sütöttem, este 11-kor már el is hagytuk a konyhát (mert azért segített a drága!!!)

Edi, nem akartam én eltűnni, de még mindig olyan kupi van, hogy ihaj...drukkolok, hogy nehogy kijöjjön a védőnő, mert ég a pofám...
fogtüneteink nem voltak, néha sírdogált, egyszer csak ott volt a 2 fogacska. A fluort a dokink mondta, napi egyet kap összetörve. (megkóstoltam, finom!) Gyümiből 50 gr egy adag, úgy tudom. Főzelékből nem tudom...érzésre adom, ha látom, hogy már nem kéri, akkor szopi. A vérszegénységet ránézésre állapította meg...de ez márc. 5-én volt, 15-én lett féléves, akkor úgyis elkezdtem volna a hozzátápit, 10 napon már nem múlott.

Jubi, gratula az üléshez!!!Magától ült föl? nagyon szép a családod!
gondoltam rád a víznapodon...hogy bírtad?

Timi, nekünk is lüktet néha a kutacs, úgy tudom, ez természetes.

Beuka, az almát lereszelem, üvegreszelőn, fémmel nem szabad semmit, mert kioldja a vitaminokat. A krumplit is párolom, hogy megmaradjon a tápértéke. Az etetőszék ikeás, sajnos nem dönthető, úgyhogy még várunk vele. Gergő szokott néha aludni napközben, de ritkán. Igaz, az éjszakát átalussza, úgyhogy szavam nem lehet... :D
Dentinoxot akkor adatm, amikor nagyon fájdalmasan, sikoltozva sírt, és se nem éhes, se nem szomjas nem volt (hű, ez aztán a mondat... :oops: ), és még a popsija is tiszta volt. annyira máshogy sírt, hogy erre tippeltem, bekentem az ínyét és csönd lett, aztán gagyarászni kezdett, és egy egész medvét a szájába tömött... :D
Sömör: ez sem jó, de az ekcémánál minden jobb...mi is visszaállunk a hidrofilre, mert a többitől száraz gergő bőre.

Melódia, gratula a forduláshoz!

Húsvét: sztem hozzánk jönnek dédiék, ahogy ismerem őket, sonkával felfegyverkezve... :D

beusa, a védőnői infók nálunk sem értek semmit...azt mondták, ő majd elmond mindent...erre felhívott, felsorolt 5 gyümölcsöt, 6 zöldséget, és mondta, hogy szép lassan...
A sárgabarackot asszem csak 8 hós kortól ajánlott adni...éna kismama táblázatát raktam ki a konyhába, aszerint megyek. takarítás: ne is mondd, már azzal álmodok... :D

Nózi, kaja után dettó így názünk ki...allergiára hajlamos babáknál a paradcsom egy évig tabu...nálunk is így lesz, Apa eléggé allergiás. Nem semmi a felállás!!!!

Csengő, SZIA!!!!! drukkolok, hogy a laboron minden rendben legyen!!! aztán gyere, mert hiányzol ám!

Bettus, hű, már akkor egy csomó mindent esztek! hányszor kap egy nap? Nálunk még csak a délelőtti/déli szopinál van pépes kaja. én is érzésre adom a mennyiséget.
tegnap kapott először krumplit, kicsit furcsállotta, de aztán megette (naná, mert őszibarival volt keverve... :D ) minden új ízt az őszivel vezetek be, mert azt nagyon szereti. Meggyet mirelitet kapott, őszit üvegeset, almát frisset, krumplit is, banánt frisset is, üvegeset is, de eléggé fog, úgyhogy most hanyagolom egy kicsit.

Sue, gratula a fogakhoz!!! ma próbáltam ki egy új foltoldót, egy ek kellett a mosószerhez, ÉS KIVETTE A BARACKOT!!!!és a színét nem! A meggy picit bennmaradt, de a papír egy-két evőkanalat ír, legközelebb 2-t rakok bele. dr. beckmann oxi magic plus a neve.

Bujkamelinda SZIAAA!!! DE JÓ LÁTNI TÉGED IS!!! Beni nagyon edzett baba lehet! ezek szerint már összecsiszolódtak Marcival..még pár év, és olyan véd-és dacszövetséget alkotnak majd, hogy szét se lehet őket választani.... Beni fogai kibújtak már? (bocs, már lehet, hogy írtad, de visszaolvasni még esélyem sem volt... :oops: )

Anita, jobbulást neketk!!!! örülök, hogy már javul a helyzte, tartsatok ki!!! poz. energiák mennek!
A kajáknál kb. uezeket adom én is, mivel ahány könyv meg védőnő, annyiféle ajánlás...olvasgattam, szelektáltam, végül a kismama kajanaptárja volt a legszimpatikusabb... :D

mostanában a kaja mellé énekenem is kell Őfelségének, kedvence a Jajjaj, Cicamica című, általam költött örökzöld (hangosan röhög-nem nevet, kérem tisztelettel, RÖHÖG -ha meghallja...höhöhöhö, így, közben rázkódik, és látszanak a griberlik az arcán...teljesen elolvadok, és kb. 500-szor adom elő a Cicamica dalt...)
Apa, a galád, tegnap a 20.előadás után diszkréten félrevonult, mint utóbb megtudtam, vihogni... :D . De szereti még a Csipkefa bimbóját, a Márminálunk babámat, az Elmegyek, elmegyek-et is (el is van vágyásom, stb.), és a Kossuth-nótákra is fürgén kanalaz a drága... :D :D

Megyek, mert Apa hívott, hogy vett egy diófát meg egy almafát :shock: meg kell néznem...


Puszi, Angel
Vendég
 


jaj, még egy kérdés....

a kismamás naptár azt írja, hogy 6 hónaposan már lehet adni zabpelyhet. milyen formában lehet ezt adni, nem tudja valaki? magunknak tejben főzöm, vagy nyersen turmixba, műzlibe, joghurtba teszem, de hogy a babának hogy adjam...

Puszi, Angel

(180 cm-es a diófa... :shock: :shock: most el kell keríteni, mert a kutyák reggelre elintézik,az tuti...)
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?