Panni: Nagyon tündéri Márk!!!
Marcsi: Lolóka is édes, apuka meg ügyes
Szilvi: Szia itt is! Többi kibújt babás mama is jöjjön ám át a másikból!!!!!!!
Timi: A1-be jártam egy ideig, még nagyon régen. Most sajna nagyon kiesik az útból.
Kata: Menjél mindenképpen másik szemészhez, én is azt tenném. Van egy ismerősöm, akinek elég sok problémával született a kisfia, köztük felmerült a vakság is. De mondták, hogy gyulladt a retina, így nem műthető, menjenek vissza fél év múlva. Visszamentek. Akkorra már elhalt a retina, így nem műthető. Kis különbség az, hogy most már vak marad. Tündér édes helyes kisfiú, két nagyobb egészséges nővére van. Pénzük is lett volna, akárhová mehettek volna, a Holdra is. Én is tuti mentem volna, szóval menjél csak! Nem túlpara, sztem ez a normális hozzáállás. Normál esetben (nátha, köhögés, hasmenés, bárányhimlő) az ember megbízhat bármelyik orvosban, aki közel lakik, de bonyolult esetben én minimum kettő, ha nem három szakvéleménynek hinnék!!! És akkor mindent megtettem, és magamat nem okolhatom, meg senkit se.
Másik barátnőmet megijesztették az oviban, hogy az addig egészségesnek hitt három éves fia enyhén autista. A sokk után bejelentkezett három azaz három darab pszichológushoz, én meg megdicsértem nagyon. Persze hogy nem autista a gyerek, kicsit túlmozgásos, aztán ennyi. De képzelhetitek azt a pár napot, amíg meggyőzte magát is.
Szóval menjél csak másik szemészhez is!!!
Jól tetted, hogy ruhákat vettél a pénzből!!!
Bölcsi: Ideálisnak azért nem mondanám, ahogy Timi írta, de optimálisnak optimális. Vagyis a körülményekhez képest megfelelő
Ideális persze az lenne, ha nem kéne bölcsibe adni
Ma például kint voltunk délelőtt, úgyhogy láthattam testközelből, ahogyan sok gyereket öltöztetnek, aki már felöltözött arra kint, vigyázni, közben a bentiekre is akiket még öltöztetnek, közben bekakil valaki, közben elesik valaki, na szóval megint lefáradtam
Találnék ám negatívumot, ha keresnék, de jobban jár mindenki, ha nem keresek. Legfőképpen a Mirkó jár jobban. Kint például vannak elég balesetveszélyes helyek, ráadásul 10+ gyerek normális öltözékére nem lehet odafigyelni, úgyhogy van, hogy leizzadnak, és nem veszik azonnal észre, térdig lóg a taxi az orrukból, de motoroznak ezerrel, és nem veszik észre. De ezt az adott szituációban teljesen el tudom fogadni. Látom, hogy a gondozónők minden tőlük telhetőt megtesznek, és nemcsak azért, mert ott vagyok. Nem is tudnak velem foglalkozni, egy-két mondatot váltunk csak, mert a gyerekek után loholnak végig. Egyébként azt is látom, hogy ha valaki hülye, na az egy-két szülő. Olyan brutál ruhában adja be egyik másik, hogy még. Totyogós, nem biztonságosan járó másfél évest bead gumicsizmában, harmincszor esett el a kislány csak a cipőjében. Vagy beadja úgy pelus nélkül, hogy nem szól a gondozónőnek. És tegnap még pelusos volt. Nem is beszélve a köhögős-taknyosokról. Szó nélkül beadják. Szóval nagyon megnehezítik a gondozónők dolgát egyesek. Itt is azt tartom, mint a szülészet esetében, hogy a saját hozzáállásunk nagyon fontos. A bababarát, megengedő szabályokat lehet betartani, és lehet még több extra igénnyel fellépni. Vannak, akik nem veszik észre magukat, komolyan. Egyik nap bent alszik a gyerek, másik nap nem. Egyik nap nyolcra viszi, másik nap kilencre. Mert neki úgy kényelmes. A bölcsi lényegében mindenhez alkalmazkodik, nem lehet nagyon lehetetlent kérni, de van egy határ szerintem, és ezt sokan előszeretettel nem veszik észre.
Lényeg azonban, hogy ma is jó volt. Ebédet megette, azazhogy megetettem és égett az arcom, mert a másfél évesek egyedül ettek-ittak, a gyermek meg nem. Lesz amúgy biztosan ott konfrontáció, de majd megszokja a rendet; pl. hogy nem mászkálunk el az asztaltól, elpakoljuk a kiborogatott játékokat, megvárjuk, amíg megterítenek, bejövünk az udvarról, amikor szólnak. Meg fogja tanulni előbb-utóbb
Én nem tudnám ezeket megtanítani neki, mert szénné kényeztetem, puszilgatom és elpakolok helyette
Kétévesen még nem várom el tőle, de a bölcsiben, ha elvárják, akkor ott el fog pakolni. Nem gondolom, hogy helyettem nevelik, hanem másképp nevelődik a közösségben, a közösség szabályai szerint, és másképp itthon, ahol egyedül van, velem. Na jól kibeszélgettem magam, párdon ám, ha fárasztom a kisebbek anyukáit a bölcsivel, de olyan jó ide irogatni, mert saját magamat is meg tudom így győzni jól
[Hihi Marcsi
]
Imi család és többi hiányzósok írjatok!!!
Pusz. Mindenkinek, akinek nem írtam, annak is!!!
M.