Új privát üzeneted érkezett!

Verna!
Ha egyépként jól gyarapodik a picid és nem nyugtalan akkor szerintem nem kell a tápi!De ezt beszéld meg a dokival is!!!! :wink:
A bárány himlőröl én úgy tudtam csak akkor veszélyes(vagyis rosszabb)ha felnőtt korban kapják ell!De gondolom az évek során ez a himlő is mutálódott!!!!!!Ezért lehet esetleg halálos vagy mittudom én??? :oops: :? :shock:
Nállunk most járvány van(bárányhimlő)!Mi Zsanival 1 órán keresztül eggyütt vóltunk egy himlős gyerekkel,ennek már több mint két hete!Zsanin semmi nem mutatkozik!Most gondolom megúsztuk, de Anett jövő héttöl elkezdi az ovit(megint) lehet,hogy haza hozza!!! :? :cry:
Majd meglátjuk!
Amit leírtál az oltásokkal kapcsolatban,én is ugyan ezen a véleményen vagyok!!Ezt jól meg aszontam!
Nem tudom tudjátok e de a vírusnak a legyengített változatát adják be!!!!!! :shock:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
Semmi gond azzal,hogy leírod a véleményedet! :D
Igaz,hogy vannak betegségek,amin át kell esni,de én azt olvastam,hogy az a Rota vírus súlyos szövődményekkel járhat.
Aztán meg ha megelőőzheető,miért ne?
Persze ezt sem sazbad túlzásba vinni és mindenfélét beadatni a gyereknek,de szerintem van,amit nem árt!

Verna,
Sajnálom,ami a rokonoddal történt én csak bízni tudok abban,hogy nem nyúlunk bele semmi rosszba!
De ezzel az erővel a kötelező oltásoknál is előfordulhat ilyen baleset! :roll:

Csak hát amikor Levi beteg volt,majd megszakadt a szívem,hogy kórházba kellett vinnem! :(
Én például ősszel beadatom neki is és magunknak is aaaaaz influenza elleni védőoltás is!
Megjegyzem,ezt a gyerekorvosunk ajánlotta!

Kép
mano83

Tiop,
Pl.:az agyhártyagyulladás elleni védőoltás nem tartalmazza a vírust,nem azt oltják be.
Szóval ezt azért meertem beadatni Levinek.
A beetegtájékoztatón is rajta van,hogy a vakcina nem tartalmazza a vírus semmilyen változatát sem! :roll:

Kép
mano83

Tiop: azt mondta a tévében a gyerekorvos, hogy egészen enyhe lefolyásútól a nagyon súlyosig minden előfordul a bárányhimlőnél. 2 hét a lappangás (lehet, hogy megúsztátok), és hogy kell egy hajlam is ahhoz, hogy valaki elkapja, mert vannak, akik többször is érintkeznek bárányhimlőssel, mégsem kapják el - pedig nagyon fertőző. Ami még érdekes volt abban, amit a pasi mondott, az az, hogy az első fertőzöttnél a legenyhébb lefolyású, aztán ha elkapja a tesó, az már súlyosabb, ha még valaki elkapja tőle, az még súlyosabb...

Mano: nem akarok nagy hülyeséget mondani, de én úgy emlékszem, hogy a másodunokatesóm pont egy agyhártyagyulladás oltástól betegedett meg... a suliban kapták (ha nem agyhártyagyulladás, akkor influenza, valamelyik a kettő közül, sajnos nem emlékszem pontosan, de inkább agyhártyagyulladás)...
Vendég

Mano!
Remélem nincsen harag!
Csak a véleményemet írtam le!
Nem akartalak megsérteni!!! :cry: :?
Annak ideén mikor vólt az a nagy agyhártya vírus aszthiszem 1999-ben,akkor a Rolinak én is beadattam az óltást sőt magunknak is a férjemmel beadattam!Nekünk a gyerek orvos mindég azt mondja,hogy feleslegesen ne szúrassuk a gyerekeket!
De mondom,ha te úgy látod jónak akkor adazsd be a cseppeket!
Nekem is rossz vólt látni ,hogy beteg Zsani!
Na meg hát nekem ugye nem egy gyerkőc van,és ha egynek beadatom akkor beadatom a többinek is!!Na mindegy ez is olyan dolog mint a cumi,cumisüveg,stb....!

Verna!
Háát nem tudom Roland vólt már bárányhimlős(5 hetes terhes vóltam Anettal)!Én vóltam már!Zsani és Anett van még!(Ők még nem vóltak)

Szép estét mindenkinek!

Mano!
Nem akarom,hogy haragban legyünk ez miadt! :oops: :cry:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

A héten nekünk is nagyon nyügös napjaink voltak :(
Ha jó idö lesz holnap elöször megyünk sétálni :D

CSAKEGY:GRATULÁLOK A BABÁHOZ :D :D Kép

Tusi!
Zsófikának sok Boldog 1 hónapos hófordulót!!!!!
Kép

Sajnos Ádámkának a nyelve levan egy kicsit tapadva igy elkelmenünk a sebészetre :(
Pedig a korházban direkt rá kérdeztem ,de az orvos azt mondta adtol még tudhat szopni :evil: Szerintem ez nem válasz ,nyugodtan megcsinálhaták volna mielöt haza jövünk :(
Szoval érdemes eröszakosnak lenni,mert akkor nem rázák le az enbert :!:
Na mennem kell ,mert Ádika nyügös nagyon,akárcsak egész nap :(

sZÉP ESTÉT MINDENKINEK :!:

Kép
pipacs80

Sziasztok!

Voltunk ma a védőnéninél, képzeljétek 30 négyzetméteren 40 gyerek és anyukája!! Őrület volt az egész. Szerencsére Dóri újszülött és így elsők között voltunk, így is másfél óra alatt végeztünk. Azt hiszem nekem meg fogja érni a dokinénit lefizetni és kihívni.. ezen erősen gondolkodom mióta hazajöttünk.

A mellem rendbejött teljesen, szerintetek hogy lehet ezt megelőzni ?? Nem szeretnék még egy ilyet átvészelni és úgy tűnik egyre több a tejem. :roll:

Rakok fel egy ma esti képet.

Kép Kaja után - boldogan..

KépKép
tüccs

tüccs: nem semmi, hogy ennyi idősen így mosolyog!!! :)
Tanácsadáson voltak ennyien? Hmmmm... nálunk szerencsére bejelentkezés alapján megy a dolog, így nem kell várni és nincs tömeg, maximum az előttünk és utánunk következőkkel találkozunk!
Vendég

Egy csomószor elcsodálkozom amiket mondtok, pl. védőnő ügyben. Verna, időpont? Áh... :? Tanácsadás? Áh... :? Nálunk úgy van, hogy én magamtól viszem havonta a gyereket mérésre. Ha nem vinném akkor sem lenne semmi. Nálam a védőnő egyszer volt, bocs, meg amikor hazajöttünk a kórházból a gyerekorvossal, akkor 2x. Múltkor mondta is, hogy én milyen rendes vagyok, hogy ilyen rendszeresen megyek hozzá, merthát sajnos ő nem jut el hozzánk :roll: Decsak tudnám, hogy akkor mi a dolga? Mert amikor ott vagyok, akkor is úgy kérdez néhány dolgot mint pl. a szomszéd? " Szopi van még?" Szilárdból már miket eszik?" "Gondolom, már sokat gagyog!"ilyeneket.
Én mindig mondom, hogy a védőnői szolgálat, csak rabolja az állam pénzét :evil:

Tüccs, de édes ez a leány, nagyon cukin mosolyog! :D
És fejd le mindig a tejed szopi után, ürüljön ki teljesen, akkor nem tud begyulladni. :wink: Főleg ha sok van, fagyaszd le, mert lesz időszak mikor megcsappan és akkor jól fog jönni. :wink:

thenus

Sziasztok!

Pipacs!
Sajnálom ami veletek történt,de az a lényeg,hogy túl vagytok rajta!

Tüccs!
Nagyon aranyos a kislányod,és az a vigyor!!!!Ellenálhatatlan! :lol: :lol:

Én is állandóan nézek nagyokat amikor írjátok,hogy védőnőnek pénzt adni meg hogy bejelentkezni!Nállunk teljesen másképp van az egész!Ugyan úgy mint Heniéknél! :roll: Én viszem akkor amikor gondolom!Havonta egyszer ,méretni!

Mindenkinek szép állmokat!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat.

Íme egy kép Lilláról:
Kép

Szóval a szülés:

Azt ha jól emlékszem írtam, hogy iszonyú vesegörcseim vannak (amit persze senki sem vett komolyan, valszeg sima hisztinek könyvelték el). Hát, ennek az lett a vége, hogy hétfőn befektettek mert valami tágulat lett mind a két oldalon - kaptam egy no-spa/Algopiryn injekciót utána pedig mintha elfújták volna.

Hazaengedni persze nem akartak, mert mi van ha valami gond van - úgyhogy én szépen azért szurkoltam, hogy végre elengedjenek, mert a kórházban lehetetlen pihenni, diétázni + otthon még semmivel sem készültünk el, még a szüléshez sem pakoltam össze + a gátmasszázst sem tudtam csinálni már vagy 2 hete anélkül meg esélytelennek látszott a gátvédelmes szülés (összesen egy hétig csináltam ami semmit sem ér).

Szerencsére a dokim lényegében feloldotta a diétát :) (ld. mindegy mit eszek, csak egyek végre) úgyhogy egész szerdán dőzsöltem, jó nagyokat sétáltam a kertben stb. (lenyomtam vagy 4km-t - igaz, két részletben). Közben jó nagyokat jógáztam, mert úgy éreztem, néha fája hátam és féltem, hogy visszajön a vesegörcs.

Hát nem jött :) . Hajnali 4-körül kimentem a WC-re és valami furát éreztem... na akkor szóltam a nővérnek, hogy valami nem stimmel aki átküldött a szülőszobára, hogy ott majd megnézik, hogy az a magzatvíz-e. Az volt.

Talán 1/2 8-ig semmit sem éreztem (addigra előkészítettek és a férjem is beért + asszem már a dokim is), akkor elkezdődtek a fájások. 11:45-re pedig meg is született Lilla :)

Szerintem könnyű szülés volt, én legalábbis nem éreztem, hogy nagyon megviselt volna - az utána jövő 4 kórházi nap annál inkább (hiába aludt békésen a lányom, egyszerűen nem tudtam pihenni)

Ja igen. Végül a római kerékben vagy miben szültem. Eszméletlenül jó volt beleülni és a kitolásnál is marha jó volt. Utólag már bántam, hogy nem ültem bele előbb :) A kádat is kipróbáltam az viszont borzalmas volt, semmibe sem tudtam kapaszkodni, a víz meg szerintem hideg volt, egy csepp fájdalmat sem csillapított.

A szülőkerék viszont eszméletlenül jó találmány :)

Toldi doki nagyon korrekt volt, soha nem zargatott feleslegesen, ha valamit csinálni kellett akkor mindig szólt előtte és kérdezte, hogy OK-e. A szülésznő is aranyos volt, igazából csak állt és nézett, de nem avatkozott bele semmibe. Igazából nekem ez volt a legfontosabb, nagyon nem volt szükségem arra, hogy bárki (idegen) zavarjon. A férjem nagyon sokat segített, ő pont elég volt nekem.

Sajna a gátmetszést nem úsztam meg (mondjuk azt sajna már előtte is tudtam, hogy nem fogom megúszni - gátmasszázs nélkül ugyebár nem sok esélyem volt rá). Lett egy jó nagy vágásom és az még tovább is repedt ... hát igen... sejtettem, hogy ha vágnak az tovább fog repedni ...(nagyon durva... a jógaoktatóm - aki dúla- mondta, hogy utána néhány nappal fogjon az ember egy tükröt és nézze meg, hogy nem is olyan durva mint ahogy azt érzi... hát... én ledöbbentem... most elég hihetetlennek tűnik, hogy egyszer majd normalizálódik a helyzet...)

Ja igen:

Ezúttal is köszönöm a segítséget a cscsemősöknek!!!!!!!!!!!!!!

Hála nekik úgy jöttem haza, hogy tudtam mit kezdjek a mellemmel ha csomósodik, feszül, hogy adjam oda a babának, milyen gyakran szoptassak, mire figyeljek oda stb. Végig hihetetlenül segítőkészek voltak, ha csak egy szóval is kérdezett az ember azonnal ugrottak és segítettek, igazából az alatt a néhány nap alatt amíg bent voltam ők voltak az egyetlenek akik valóban tettek is valamit értünk. (Az orvosok mind felszívódtak, egyet sem láttam 4 napon át - vagyis néha benézett egy, az ajtóból bekiabált, hogy hogy vagyunk és már ment is tovább... az első doki aki már közelebb jött és úgy kérdezte ezt a dokim volt a hazaengedésem napján :) )

Ami mondjuk gáz volt Kistarcsán, hogy Lilla megszületése előtt is már kértem, hogy ha megszületik, azonnal nézzék meg a nyelvét mert lehet, hogy le lesz tapadva (+ a cukrát is meg kellett volna azonnal nézni a megszületése után mert belegondolni is rossz mi lett volna ha jól behipózik... de szerencsére nem hipózott így már az sem volt gond, hogy csak fél nappal később nézték meg neki). A nyelve viszont le is volt egy picit nőve - de a hazajövetel reggelére sikerült csak dokit találni (naponta kb. 5* kérdeztem rá a dologra!) aki felvágta - addigra persze már véresre cincálta a mellbimbóm. Szerencsére azóta már OK a helyzet, de addig csillagokat láttam a szoptatásnál... Én ezt mondjuk a 4 napos ünnep rovására írom, teljesen kihalt volt a kórház.

(Lilla születési anyakönyvi kivonatáról pl. a mai napig sincs semmi hír - mint ahogy a személyimet se kaptam vissza!!! Holnap szerintem be is telefonálok miatta, mert a személyimre azért még szükségem lenne... (le kellett menni a recepcióra és leadni...)... a születési stb. nékül meg sem a GYED-et, sem a szülési segélyt sem a családi pótlékot stb. nem tudjuk intézni...

Szóval miután/mialatt Lilla megszületett én teljesen elégedett voltam a kórházzal - a terhesség alatt viszont már nagyon kezdett tele lenni a hócipőm az egész cukor körüli mizériával és a különböző megbélyegzésekkel... (pl. retartdált a babám mert pici -naná, hogy az... én is az vagyok...)... és nem egyszer tartottam ott, hogy én bizony saját felelősségre elküldök mindenkit a francba... (főleg a vesém miatti befektetésnél - ha csütörtökig nem engedtek volna haza én leléptem volna - és a mai napig az az érzésem, hogy engem bizony már a kutya sem akart hazaengedni a szülésig...) Ja igen... és abban is biztos vagyok, hogy ezt a vesegörcsöt az azt megelőző kórházi befektetésnek köszönhetem (ld. nem tudtam normálisan/kényelmesen ülni, hiába jártam ki sétálni az nagyon kevés volt, mert a nap legnagyobb részét akkor is az ágyhoz láncolva kellett töltenem stb. stb.) Szóval az volt az érzésem, hogy az orvosok csak egy inkubátornak tekintik a kismamákat akiknek egyetlen értelmük van csak, hogy kihordják a babákat, azon kívül nem számítanak embernek. (pedig rendesek voltak velem a dokik, de ez sem változtat ezen az érzésen)

Hát ez van :)

Azért jó kórház ez, szerintem kifejezetten családias hangulatú volt a szülészet a 4 napos ünnep alatt :) :) :)
Vendég

(ja... a védőnőnk viszont tündéri, nemrég volt nálunk, tök korrekt volt és úgy tűnik, tényleg hasznos segítséget jelenthet a babánál - a 6. hétig minden hétfőn jön majd és lehet tőle kérdezgetni)
Vendég

Ja... és van egy jó sztorim is a 4 napos ünnep körüli kavarásról:)

Békésen ücsörgünk a szobánkban a szobatársammal és a babáinkkal, a szobatársam kezében ott a babája.

Egyszercsak bejön egy zöldbe öltözött doki (asszem Szappan doki?) és egy nővér. A doki kezén kesztyű. Ránéz a szobatársamra és megkérdezi tőle, hogy ő XY doki betege-e. Mondja, hogy igen.

Erre a doki: jó, akkor most felrakom a (már nem tudom mit - méhszájtágítót) aztán majd indítják a szülést :)

A szobatársam néz rá nagy szemekkel, hogy dehiszen ő már szült, itt a baba a kezében :twisted: :twisted: :twisted: A nővér is zavarban volt, mondta a dokinak, hogy nem lehet, hogy a másik szobába kellett volna menniük? A doki is jól zavarba jött, valamit motyogott arról, hogy azt se tudja, hol áll a feje aztán szélsebesen kirohantak :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Azóta is vigyorognom kell ha erre gondolok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

CSAKEGY, GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ KISLÁNYODHOZ! Kép
A születési anyakönyvi kivonatot és a papírjaidat a recepción kellett volna elkérned, amikor eljötettek a kórházból. Nem volt ott?
A hazaengedésről pedig csak annyit, hogy amikor én bekerültem a vérzés miatt a dokim azt mondta, ha minden rendben van másnap hazamehetek. Mindenki más (orvosok, kismamák, nővérek) viszont azt mondta, ha ide egyszer valaki bekerült az már nem megy innen haza. És így is lett! :D
Vendég

Sziasztok!

Csakegy,
MÉGEGYSZER GRATULÁLOK LILLA BABÁHOZ! :lol: LÁTOM,NEKTEK IS IGAZI HAJAS BABÁTOK VAN! :D nAGYON SZÉP BABA!
Gratulálok a könnyű szüléshez!
Tök jó,hogy te is megvagy elégedve Toldi dokival,ugyanis most elég sok ismerősöm fog nála szülni,akiknek én ajánlottam,szóval remélem ők is hasonlólépp fognak vélekedni róla!

Képzeljétek,tegnap kiderült,hogy a párom Fábián dokinál,míg az öccse Surányi dokinál született!
Csak akkor még elég lepukkant volt mminden,a 80-as évakben! :wink:

Tiop,
Egyáltalán nem haragszom,mert nincs miért! :lol:
Viszont igazad van,hogy ha az egyik gyereknek beadatod a cseppeket,skkor a másik kettőnek is be kell,az pedig már nem egy olcsó mulatság! :shock:
Sokat gondolkodtunk tegnap este a dolgon és eldöntöttük,hogy még sem adatjuk be Levinek ezeket a cseppeket,hiszen nem lehet mindenféle szart ami forgalomban van beadatni neki!
Úgy is emsokára kapja a második Neis vakcét,amitől tartok egy picit,hiszen legutóbb is 2 napig lázas volt tőle! :(
De azért ez egy elég csúnya betegség,így legalább 5 évig védett lesz,csak ez nyugtat!

Verna,
azért nem semmi,hogy az ilyen nagy darabszámban beadott vakcinák között vannak hibásak is! :shock:
A vakságról jut eszembe:
Az egyik ismerősöm 2 éve szülte meg a kisfiát,aki a fél szemére vak,úgy született.
Kiderült,hogy a nőnek a tehesség alatt volt a száján egy herpesz,aminek nem tulajdonított semmi jelentőséget (mondván máskor is volt).
Na,hát ez a herpesz okozta a kisfiú vakságát! :? :(

Mennem kell,folyt.köv...

Kép
mano83

Csakegy ! Gratulálok mégegyszer Lilla babához!
És az a sztori Szappan dokival .. :D :D :D

Dóri ma korán ébredt, így előbb is ettünk. Azt hiszem ma nyűgős napunk lesz. Az idő se túl frankó.

Csak nézek, hogy van amelyikőtökhöz 6 héten keresztül magától jön a védőnő.. :shock: Az a vicces, hogy nálunk 3-an vannak, és mindegyiknek külön körzete van. Ez nem annyira sok babát jelent 1 főre - szerintem. Így nem értem, mibe fáradnak el annyira.
Na, én leszűrtem a dolgot és nem foglalkozom vele. Ha akar, jön, ha nem-nem. A dokinénit meg megoldjuk tanácsadáson kívűl. Túl nagy volt a tömeg tegnap.

Lányok kell a baba fülét belülről tisztítani ? És milyen gyakran? :roll:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Na,itt vagyok... :lol:
Szóval:
[/b]Csakegy,
Csatlakozom Pillához az anyakönyvi kivonattal kapcsolatban:
Amikor haza jöttetek a kórházból,akkor kellett volna elkérni lent a recepción a személyiddel együtt.
Bár én másképp jártam,mivel szombati napon engedtek haza minket a kórházból,még enm volt kész az anyakönyvi kivonat,így adtak egy telefonszámoz,hogy hétfőn érdeklődjek.
Kedden mentünk vissza érte és akkor adták vissza a személyit is!
Viszont GYEDet meg anyaságit, családit csak akkor tudsz intézni,ha már megvan Lilla TB kártyája és lakcím kártyája is.
Az viszont kb.30 munkanap! :twisted:

Kép
mano83

Kép
Sziasztok!

Csakegy!
Annyira édes a kicsi Lilla babód!
A szülésed pedig nagyon gyors vólt,ahhoz képest,hogy az első babád!(az első ugye?)!Hát az a nevetséges sztorid,kiakasztott! :lol: :lol: :shock: Mégegyszer kívánok nagyon sok egészséget és legyetek nagyon boldogok!
Kép
Ja és én is csak az előttem szólokhoz tudok csatlakozni az ANYAKÖNYVI KIVONATTAL kapcsolatban!A recepciónál kell felvenni a személyiddel eggyütt!Mondjuk én is úgy jártam mint Manoék!Nekem is vissza kellett menni érte(vagyis a férjemnek!)Sajna a GYED-et és társait tényleg csak 1 h-pon belül tudod intézni! :twisted: De vígasztaljon az a tény,hohy visszamenőleg megkapod a pénzt! :D

Mano!
Örülök,hogy nincsen harag!Remélem nem én befolyásoltalak,hogy megváltozott a döntésed!! :? :roll: :oops: Nem szeretnék bűn bak lenni! :oops: :cry:
Azt már én is hallodtam,hogy a herpesz csúnya dolgokra képes! :twisted: :twisted:
Na mi a helyzet bulival kapcsolatban?? :roll:

Tüccs!
A baba fülébe nem szabad benyúlni csak a kagylót kell tisztítani(én minden fürdésnél kitörlöm neki!)De van a biztonsági fültisztító,direkt babáknak tervezve,avval néha pl:hetente egyszer kitisztíthatod neki a fülét!Avval nem tudsz bejjebb nyúlni és nem sérted meg vele a baba dobhártyáját!Na meg egy minimális zsírnak kell lennije mert megvédi őket a baciktól!meg mindenféle szörnyű dologtol! :evil:

Képzeljétek Zsaninak van már kedvenc mesélye!
Ma reggel Anett nézte a Minimaxon a Tomas a gőzmozdonyt,és Zsani tátott szállyal figyelte a mesét,le nem vette a szemét rólla,sőt még gagyogott is neki!!Integetett a vonatoknak!Majd meg zabáltam őt!(már nem egyszer csinálta ezt erre a mesére)

Szebb napot mindenkinek ,mint amilyen kint van!!!
Kép
Sajna ma nem megyünk sétálni!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs, nem szabad a fülükbe belenyúlni, csak a kagylót kell tisztítani.

thenus

Tiop,
végül is apukám elvállalta Levit,úgy is imádják egymást,szóval holnap megyek bulizni! :lol:

Tüccs,
én is csak ki szoktam törölgetni a vízet Levi füléből fürdés után!
És van biztonsági fültisztítónk,nagyon jó! :D
Azzal én hetente kétszer tisztítom!

Kép
mano83

Köszi a fültisztítós válaszokat!
Eddig én sem nyúlkáltam, gondoltam előbb rákérdezek. Na eztán se fogok. :lol:

Dóri ma tényleg nyűgösködik. Nálatok milyenek a babók ? Lehet, hogy az eső miatt ?

Megyek is hozzá.

KépKép
tüccs

Csakegy!
Még azt akartam,hogy előbb a TGYÁS-t kell ígényelni,evvel együtt pedig a családit!Ha lejár a TGYÁS akkor kell a GYED-et ígényelni!Nekem Dec.13-án járt le de megigényeltem már Dec.4-én,és csak tegnap előtt kaptam pénzt!Lehet,hogy ezeket mind tudod,de lehet,hogy nem! :oops: :? :roll: Ha igen akkor ne is vedd figyelembe amit leírtam! :wink: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tüccs!
Igen valószínű,hogy az esső a bűnös!!
De az is lehet,hogy egy picit fáj a hasija,vagy egyszerűen csk téged akar!Az ilyen pici babák nagyon igénylik még az anyuka közelségét,hiszen 9 hónapon keresztűl csak téged érzett(hallodta a szívdobbanásodat)!Nagyon nehéz nekik megszokni azt a tényt,hogy mostmár" nem csak vele" vagy!!Vedd fel őt nyugottan ,ringazsd és beszélj hozzá,szép csndben,meglátod megfog nyugodni!!!!Emeld,vagy hajolj olyan közel hozzá(kb.20cm),hogy jól lásson!
Sok sikert!!!!! :D :wink:

Mano!
De jó mész bulizni!!!!!! :lol: :lol:
Képeket majd ne felejzsd!!! :lol: :lol:

Legyetek jók!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
mikor leszel msn-en?

Kép
mano83

Sziasztok!

Csakegy: Gratulálok GYÖNYÖRŰ baba.

A ROTA cseppekről: én azért ijedtem meg, mert 2 újsában is megjelent, hogy csecsemőkorban halálos lehet a vírus (és több csecsemmő belehalt mostanában), kiszáradnak a babák ésa kórházban az infúzió sem segít rajtuk, gondolom, hogy ezekben az újságcikkekben a gyártó keze is benne van, de én megijedtem. Megkérdeztem a doktornőnket és ő azt mondta, hogy ha megengedhetjük magunknak akkor adjuk be, mert tényleg komolyan kell venni ezt a vírust.
Ettől függetlenül mi is gondolkodunk még, bár már felirattuk, mert én se szívesen adok be a picurkának semmit ha nem muszály.
De nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha bármi baja lenne.

Kép
tami2900

http://www.gyermekruha.hu/index.php?todo=szepseg_galeria&kat=1
LÉGYSZI CSAJOK SZAVAZZATOK ZSANIRA!
Klikkeljetek erre a linkre és a szépség verseny mellékletre4ott pedig Zsani a BÉBI kazegóriában van!Most ki van emelve!
Köszi Köszi!

Kép
Kép
Kép
tiop

Csakegy: gratula, nagyon édes kis babód van!

Örülök, hogy megerősítetted azon állításomat, hogy a csecsemősök segítenek, ha kérdezel, mert már kezdtem hülyén érezni magam, hogy csak én dicsérem őket... ;) - a védelmükre azért megemlíteném, hogy ők ugye nem tudhatják, hogy hányadik gyerek, így azt sem, kinek kell segíteni... én konkrétan semmit nem tudtam a csecsemőgondozásról, de mindent megtanítottak, a pelenkázástól kezdve a köldökcsonk kezelésig - meg kimasszírozták a cicimet is, ha kértem. Szóval mindenkinek, aki még most várandós, csak azt tudom tanácsolni, hogy KÉRDEZZETEK!

Pénzügyek: az OEP-nél kell igényelni a TGYÁS-t, az államkincstárnál pedig a családi pótlékot és az egyszeri anyasági segélyt. Mindent lehet visszemenőleg is igyénelni! Apa is intézheti, csak vinnie kell az anya iratait!!!! Erre figyeljetek, mert nekem a férjem ezért ment kétszer!

Lolo nyűgös volt tegnap délután is, ma reggel is - tuti a vacak idő miatt. :( Elkezdett szopisztrájkolni, még meg is harapott a fogatlan kis ínyével!!! Mindegy, úgy vagyok vele, ha éhes, akkor eszik - mert addig szopizik is szépen, amíg éhes. Tegnap az is segített, hogy áttettem másik cicire!

Nircee: nagyon köszi a tejgyűjtő kagylót, reggel használtam és sikerült azzal is 10 ml-t nyerni - ennek többszöröse lett volna, ha nem bénázok, mert rosszul raktam fel a szilikon részt és a fele (vagy még több) kifolyt alul - na majd legközelebb ügyesebb leszek! Csak a reggeli szopinál érdemes használnom, de akkor tényleg sokat tudok vele nyerni! :)
Vendég

Ja, és nem tudom, néztétek-e a már az OEP honlapján a kórházválasztó programot... engem a "kerepestarcsai" kórházba akar küldeni - márpedig Kerepestarcsa mint település már jó ideje nem létezik!
Azért ha EZT se tudják, akkor el tudom képzelni, hogy milyen lehet a nyilvántartásuk! :(
Vendég

már írni sem tudok! :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Április 1-től csak abban az egy kórházban lehet szülni térítésmentesen, ahova hivatalosan tartozunk? Mert én a 17. kerületben lakom, ezért a Bajcsy-hoz tartozunk, de az messzebb van tőlünk, mint a Kistarcsai kórház.. :roll:
Valószínűleg addig meglesz a bébi, de azért érdekelne, hátha a lurkó erről máshogy vélekedik.. Nem tudtok valami infót?
Köszi

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre,
Én is úgy tudom,ahogy te leírtad!
Sajnos csak ápr. 1-ig lehet a válsztott kórházban szülnöd térítésmentesen!
A Bajcsyban van egy ismerős szülész-nőgyógyász,ha érdekel...
De remélem nem lesz rá szükség,addig meglesz "bébike"! :lol:

Kép
mano83

Tiop,
szavaztam! :lol:
akartam többször is,de azt írja,hoyg 5 percen belül csak 1szer lehet! :wink:
Majd később még szavazok egy párszor... :D

Kép
mano83

Mano!
Kép
Nagyon szépen köszönöm!
Igen sajna így van csak 5 p -ént lehet!

Kép
Kép
Kép
tiop

A segítségeteket szeretném kérni.
Laura végre átfordul a hátáról a hasára, viszont ez azzal jár, hogy szinte egyfolytában dől belőle a kaja.
Eddig is nagyon sokat bukott (kb. 1 hónapja kezdődött, főleg este, amikor cipelgetve volt), de az UH nem mutatott elváltozást, a doki pedig azt mondja, hogy amíg hízik a gyerek nincs gond. Felírt neki Milupa HA pép-et, hogy az majd biztos benne marad, mert sűrű. Na az sem marad benne, meg a főzelék sem, meg a gyümölcs sem.
Ma a hasrafordulásai miatt már kb. 6-szor öltöztettem át.
Lehet, hogy kevesebbszer kéne neki enni adni? Vagy csak megnyomódik a pocija és attól van? Létezik, hogy már elég lenne neki csak 4-szer enni egy nap? Vagy adjak kevesebbet? De akkor meg sír, hogy még éhes. :cry:
Annyira tehetetlen és elkeseredett vagyok. Jövőhét szerdára kérek időpontot a tanácsadásra és újra beszélek az orvossal, de addig is akinek volt/van hasonló problémája kérem írjon nekem.
Köszi!
Vendég

Mano, köszi a választ - én is azt remélem, hogy addigra meglesz a picúr. Meg itt Kistarcsán már van orvosom, szülésznőm - akkoris maradok ha fizetni kell. De bosszantónak tartom - és eddig bele sem gondoltam..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Tiop, Pipacs, Tüccs!
Nagyon köszi a köszöntést! :-)

Pipacs
Nem semmi ez a nyelv letapadás. Pedig emlékszem, hogy még mondtad is, hogy direkt rákerdeztél és azt mondták, hogy minden OK! Ehhez képest ...

Csakegy
Gratulálok mégegyszer! Lilla gyönyörű baba! És gratula a gyors szüléshez is!

Tüccs
Dóri nagyon édi! Zsófi is szokott néha mosolyogni. Olyan mintha már tudná, hogy mit csinál. Olyan kis édi.
Örülök, hogy rendbejött a melled!

Amúgy mi is elég nyűgösek vagyunk pár napja. Van hogy egy-két etetés közben nem alszunk semmit, aztán meg már olyan fáradt szegénykém, hogy azért nyűglődk annyit. Na meg a pocakfájás! Borzasztó látni szegénykémet ahogy húzogatja a lábait és közben keservesen sír. Én meg csak annyit tudok segíteni, hogy próbálom vígasztalni meg simizni a pociját, dehát az nem sokat segít.
Azt mondta a védőnő, hogy a görcsoldó amit a doktornő írt az nagyon erős. Hát nem úgy tűnik! Meg azt is mondta, hogy hat hét után ez a pocifájás elmúlik. Hát kíváncsi vagyok rá! Nagyon jó lenne!

Nekem szopi ügyben kellene egy kis segítség. Szerencsére elég jól van tejem, több is mint amit Zsófi megeszik (kopp, kopp, kopp...) Próbálom azt csinálni, hogy minkettőből megkínálom amikor eszik. Ezt viszont nem tudom kiszámítani, mert van mikor 10 perc után teleszívja magát és elalszik, de van mikor fél órát eszik és akkor 10 perc után átteszem a másik cicire. Ha viszont nem tudom neki odaadni mindkettőt, akkor a másik cici a következő etetésig jól bedurran. Szóval mit kéne csinálni? Szopi után kiszívni?
Hogy őszinte legyek nem sok energiám van szoptatni+fejni is. Főleg ha nem alszik el rögtön a kiscsaj, hanem még 1-2 órácskát fent van, akkor marad egy órám a következő etetésig. Ez főleg éjszaka tud kiakasztani.
Ráadásul rájöttem, hogy sokkal jobban fáj a mellbimbóm ha fejek, mintha csak szoptatnék.
Azt is hallottam, hogy minél többet fej az ember annál több teje lesz, és csak annyit fejjünk ki a ciciből hogy megkönnyebbüljünk. Nem kell teljesen kiüríteni.
Akkor most mi lenne a jó?

Szép napot
Márti
Kép
Vendég

Sziasztok!
Pilla!
Szerintem próbáld meg a kajcsi után nem letenni egyből,hanem egy kicsit(kb:fél órát de legalább 20 percet ) még kézben tartani,persze úgy ,hogy ne nyomd a hasikáját!azután meg tedd őt hasra és ne ő forduljon meg egyből,(hogy a gyomra megszokja a nyomást) és ne fordúljon fell!Lehet,hogy te így csinálod mert azt nem írtad le,hogy kaja után mit csinálsz! :roll: :?
De az is lehet,hogy a felesleg jön ki a picilányból!Lehet,hogy nem azért sír mert éhes,hanem azért mert tele van a pocija és feszíti a kajcsi?!? :roll: :? Ha nem így van akkor bocsi de nem tudom,hogy hogyan sír meg mennyi az a hányás!!????Lehet,hogy csak neked sok!!!! :? :?: Ha az orvos azt mondja,hogy jól fejlődik és nincsen gond,akkor én nem aggódnék annyira!!Tudom rémes a tehetetlenség!! :cry:

Tusi!
Én mindég csak annyit fejtem ki ,hogy megkönnyebűljön a cickóm!Csak az első hétben fejtem a mélybe!De ha tényleg annyi van,akkor érdemes fagyóba tenni,mert jó lessz a" nehezek napokra"! :D
De ha fárasztó neked,akkor nem múszály a fejés,fejj ki annyit,hogy megkönnyebbűljön a cickód!! :wink: :D A babód úgy is annyit szopizik amennyi neki jól esik! :D De vigyázz,hogy azért ne maradjon benne túl sok ,nehogy elkezdjen pangani a tejcsi!!!Mert akkor begyullad a melled és akkor nagyon fog fájni!Ráadásúl akkor muszály lessz fejned!!Kifogod tapasztalni mi a jó neked!NYUGI!!A tejcsi meg egy ídő után teljesen be áll a maga normális mennyiségére!Most azért több mert a babónak ennyire van szüksége!!Aztán késöbb megcsappan de jóvall táplálóbb lessz!!!!
Remélem tudtam segíteni!

Mindenkinek szép délutánt kívánok!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tusi!
A lényeget meg elfelejtettem!
Nagyon szépen gyarapszik a picurid,és gyönyörű kisleány!Puszilnám össze vissza!! :lol: :lol: :lol: Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiszta feledékeny vagyok!Atért űltem le az előbb,hogy leírjam,én is beszéltem egy illetékessel a ROTA vírusról!Mondanom kell valamit,engem maximálisan megnyugtatott!Azt mondta,hogy egyáltalán nem mi vagyunk fenyegetve,hanem azok a csecsemők akik valamilyen vírús fertőzésen át estek születés allatt ,vagy azok akiknek az anyukája a terhesség alladt lett valamilyen fertőzöttPl:AIDS(jól írtam le ugye?)Egyszóval azok a csecsemők akiknek az immunrendszere a béka segge allatt van!!!!!!Bocsánat a kifejezésért!!!! :oops: :? Ja és akik olyan körülmények között élnek!
Nem én találtam ki!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tusi, szerintem mindenképpen tanácsos teljesen kiüríteni a cicit, mert ha nem teszed nem tud annyi termelődni, és ez később gond lesz amikor megcsappan, és jó lenne tartalék. Ez tapasztalat, mert én nem fejtem. Biztos, hogy nagyon fárasztó, de próbáld meg szopi után kifejni ami marad. Ráadásul úgy van ahogy Tiop mondja, hogy begyulladhat, úgy mint Tüccsnek.
Én is azért nem fejtem, mert nekem is ezt mondogatták, hogy sok lesz, meg nagy cicim, ha sokat fejek, de utólag nagyon bánom, hogy nem tettem, mert néha jól jött volna a fagyóból egy kis vésztartalék. De így is megoldottuk :wink:
Mellbimbó: Nekem még mostanában is van, hogy fáj, de nagyon. Van hogy éjszaka szopi közben sziszegek( pedig egyébként aludni szoktam :wink: ). aztán egy-két nap és elmúlik. De igazad van a babók a nyálacskájukkal jobban gyógyítják, mint bármi más. Esetleg még kenegesd anyatejjel, mert az jó volt nekem.
Remélem tudtam segíteni. :)

thenus

Pilla: próbáld meg evés közben többször büfiztetni - tehát 3-4 perc evés után büfi, aztán evés, büfi, evés, büfi... és a végén is büfi természetesen... ettől függetlenül ha nagyon mozog, akkor úgyis ki fog jönni... (Flóra is akkor bukik, amikor nagyon mocorog).
Meg még amit Tiop mondott, hogy evés után ne tedd vízszintesbe - én erre a hordozót/pihenőszéket tudom javasolni - mellesleg a védőnénink is ezt tanácsolta.
Azon kívül nekünk ugyanezt mondták, hogy amíg hízik, addig nincs baj, majd kinövi - és mivel ugyanaz a védőnénink meg a dokinénink, Nektek is ugyanezt fogják mondani...

Na és egyszer talán már eljutok hozzátok... ;)

Tusi: nagyon édi Zsófi! :) Amúgy azt tudom mondani, hogy mivel úgy látom, 6 hetesek vagytok/lesztek, nemsokára eleve csökkeni fog a cici telítettsége... ilyenkor ugyanis beáll a kereslet-kínálat. Viszont arra vigyázz, hogy túl hamar ne tedd át a másik cicire, csak ha már tényleg kiürítette, mert hátul van a legtáplálóbb tejcsi... azt vagy fejéssel nyered ki, vagy pedig teljesen kiszívatod a kiscsajjal! :)
Vendég

Ja és Tusi, ha nem is minden etetés után, de legalább naponta 1-2x próbáld kiüríteni a cicit, pont a gyulladás elkerülése érdekében!
Vendég

Köszi a válaszokat lányok!
Olvasgattam közben a témáról az interneten és az orvosok mind azt írták, hogy ez nem gond. Lehet, hogy Laura túl sokat eszik és ahogy nyomogatva van a pocija visszajön a cucc. Csak azt nem akarom, hogy felmaródjon a nyelőcsöve...
A pihenőszékes dolgot mi is próbáltuk a védőnő tanácsára de az sem jött be. Eteteés után pedig jó sokat várok és tartom függőlegesen, amitől vissza is jön a többlet, de ahogy elkezdődik a hasra fordulás kezdődik a bukás is.
Látszólag ez őt nem zavarja. Nagyon kiegyensúlyozott, vidám baba.
Verna én várlak! :D

Kép
Vendég

Pilla: mennék én, csak lenne tartósan jó idő + nekem is több időm... na ez így együtt mostanában nem jött össze... :(

Nagyon édes Laura a pihenőszékben! :) Annyira Rád hasonlít, hogy az elképesztő!
Vendég

Köszi, de a csajom tiszta apja. A család MiniKrisztiánnak hívja, mert olyan egyformák, mint két tojás. A párom babakori fotóit nézve keverhető is, hogy ki-kicsoda. :lol:
Vendég

Pilla!
Egy kis tünemény apici lányod!Nagyon szép baba!!Mint egy kis anygyal!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Verna,
nagyon szívesen, örülök, ha segíthettem! És milyen jó, hogy elmentünk, ma milyen sz.r idő lett megint! :D

Csakegy,
MÉG EGYSZER GRATULÁLOK LILLÁHOZ!!!!!! Nagyon szép baba! És gratula a gyors szüléshez! Kicsit irigyellek is érte! :oops:

Egyébként anno én is dícsértem a csecsemősöket, tényleg egyetlen titok van: KÉRDEZNI!!!!!

Pilla,
Laura nagyon aranyos és kiegyensúlyozott baba, egyáltalán nem kell aggódnod! Próbáld ki, hogy teleeszed magad, és hasra fordulsz! (akár fél óra múlva is!) Bizony könnyen kijön a felesleg!

Tusi,
csatlakozom a többiekhez, mindenképpen fejd ki a felesleget, legalább napi 1-2x! Nekem egy időben megcsappant a tejem, és éjjel-nappal fejtem kaja után, és nálam is ugyanez volt, hogy etetés után nem mindig volt rá időm. Hát, bizony ilyenkor leraktam Marcikát, és addig volt, hogy nyöszörgött, vagy sírt, de mindig megoldottama dolgot. Persze rohadt fárasztó, de az anyaság már csak ilyen, főleg az első hónapokban. Aztán könnyebb lesz, na, nem lesz kevesebb a munka, csak megszokod! :wink:

Rota vírus,
ez most egy ugyanúgy felkapott veszélyforrás lett, mint a bárányhimlő. Persze, mindenbe bele lehet halni, de azért jó páran felnőttünk bárányhimlősen, oltásról nem is hallozzunk. Mostanában nagyon divat mindenféle rémhírterjesztés, mert jó üzlet (nézd csak meg a cseppek árát). És persze erősen rámennek a szülők lelkiismeretére.

Majd folytatom, csak Marci sír...

Kép
Kép
nircee

Pilla: tényleg? Nálunk is tiszta apja a kiscsaj - a kiskori képekkel ugyanígy vagyunk, csak abból látni, hogy melyik Apa, hogy az övé fekete-fehér...
Mondjuk én nem láttam a párodat, de szerintem akkor is hasonlít Rád Laura! ;)
Vendég

Itt vagyok.
Szóval persze, hogy az ember beoltatja a gyerekét a lehető legtöbb dolog ellen, de minden ellen nem lehet, és sajna manapság egyre "divatosabb" lett olyan dolgok ellen is oltatni, amik ellen korábban nem kellett. Persze ez az én véleményem, tényleg mindenki azt csinál, amit akar, mertaz ember nem igazán lehet okos ilyen helyzetben.

Tiop,
szavaztam!

Na, megyek, Marci megint sír... szegénykémnek 6. napja nincs kakija, és most már nagyon szenved! :cry: :cry: :cry: Pedig megpróbáltam mindent, hőmérőzni, kamillateát, most meg már őszibaracklevet adok, de semmi.... :cry: :cry: :cry: Ha estig nem lesz kaki, sajna muszáj leszek laevolac-ot adni, pedig nagyon el akartam kerülni, múltkor egy nagyon pici adagtól is 3x volt hasmenése!!!! :?: :?: :?:

Kép
Kép
nircee

Ismét itt.

Giga,
megértem, min mész keresztül, de hidd el, a másik véglet sem jobb. Az én férjem itthon dolgozik, így a nap 90%-át itthon tölti (a maradékban elmegy bevásárolni). Így Marci mellett vele is foglalkoznom kell. Persze egyrészről nagyon jó, hogy sokat segít (pelenkáz, öltöztet, etet, játszik ), másrészről viszont mindenbe beleszól (miért ezt adom enni, miért most adok enni, miért akarok elmenni épp most sétálni, ne ezt adjam rá, ne vigyem ki még a kertbe stb.) Így úgy érzem, mintha minden önállóságom elveszett volna, a gyereknevelésbe nemcsak anyósom és anyukám, hanem a férjem is folyton belekotyog. Ráadásul, mikor lenne egy kis szabadidőm (pl. Marci alszik), akkor nem magamra fordítom, hanem a férjemmel kell töltenem. Ezért is nehéz idejönnöm a géphez, mert azonnal csipog, hogy miért nem vele vagyok, vagy hogy nézzünk egy filmet, vagy együnk már stb.
Néha már szinte magamban könyörgök, hogy menjen el ügyintézni, mert megbolondulok. Persze imádom, és mondom, sokat segít, de ennek megvan az ára.
Szóval szerintem valahol a 2 véglet közötti az igazi, hogy a férfi nappal dolgozik, este viszont kicsit besegít a baba körül.

Na, eldugulok, még van egy kis időm (most épp eszik, Marci alszik), így megnézem a mailjeimet is.

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?