Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon hiányoztok,de visszaolvasni és bekepcsolódni még egyenlőre nem tudok.
Remélem mindenki jól van,mi is.Arnoldka már 5 kiló,Márk 4,3!Nagyon szépen fejlődnek,tündéri kisbabák.Szerencsére még mindig van tejem,így csak naponta 1x kell tápszert kapniuk.

Kedves ikreket váró Kismamák!

Fájó szívvel,de megválnék a fiaim kinőtt 50-es ruháitól,amiket a Kenguru Goldban vettünk!
-4 db hálózsák:2db fehér,2db türkiszkék(frotír anyagból,hosszujjú)
800 ft/db(zipzáros)
-4 db rugi:2db kék ujjatlan,alul patentos,1 db fehér,1 db zöld elöl
patentos,500 ft/db
-6 db body:2db egyforma drapp színű kutyás mintával,1 db fehér,
1 db kék
és 1db fehér,ill.1 db sárga színű keresztbe patentos,
ez a 2 db Pepe fashion márkájú.
300 ft/db
Minden body hosszú ujjú.
A ruhacsomagot így összesen 7000 ft-ér odaadom,ami szerintem nagyon baráti ár.A postaköltséget én állom,a pénzt postai utánvétellel várom.

cím:anda78@vipmail.hu
tel:06-30-4467-789

Előre is köszönöm!

Puszilok Mindenkit!
Andi és a fiúk!

Andi
Kép
aanda
 
 


AAnda! Örülök, h jól vagytok! Gratulálok a fiúk méreteihez és a tejcsihez!

Orsi, Melcsi! Ti beadattatok vmilyen nem kötelező védőoltást a gyerekeknek? gondolok itt pneumo, meningo, rota vírus ilyesmire. A gyerekorvos nekem a meningot javasolta. Az áruk elég húzós, főleg ha pici korban oltják 2x v 3x meg az emlékeztető. De pont a piciket kell megvédeni, bár az is számít, jár-e közösségbe a gyerek, legalábbis úgy gondolom...

Wish! 37+1!!! :lol: Lehet szülni! Gratulálok! Úgy izgulok, mintha én lennék Te! :lol: Biztos, mert még friss nekem is az élmény. Előtte azért féltem, mikor meg ott voltam, nem akartam elhinni h már szülök. Utána meg már mentem volna vissza... szóval klassz dolgok előtt állsz, és mindjárt találkozol a kisemberrel, aki a hasadban lakik... én mindig mondom Bálintnak, h "Te laktál a pocakomban" - hihetetlen, hogy fért el bennem!

dkata
 
 


zsuzsi73 írta:az "Élet az anyaméhben" filmben azt mondták, hogy a 30 hétre minden kifejlődik, s a maradék 10 hetet a súlygyarapodás, növekedés miatt tölti a baba a méhben.

azért ez így nem egészen igaz.
egy 30. hétre született babát 95%, hogy még lelegeztetni kell. A tüdő érése csak a 34-35. hétre zárul le.

ezt a mondatot én a 34-35. hét után merném már így kijelenteni.

Nálam azért van ez a 30. hetes, mert akkor már tuti 1 kg felett a baba (inkább 1300-1500 körül), az agyvérzés és az agy sérülésének esélye lényegesen csökken már, a látóidegek elég fejlettek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

dkata írta:Orsi, Melcsi! Ti beadattatok vmilyen nem kötelező védőoltást a gyerekeknek? gondolok itt pneumo, meningo, rota vírus ilyesmire. A gyerekorvos nekem a meningot javasolta. Az áruk elég húzós, főleg ha pici korban oltják 2x v 3x meg az emlékeztető. De pont a piciket kell megvédeni, bár az is számít, jár-e közösségbe a gyerek, legalábbis úgy gondolom...

én nagyon vegyesen állok a védőoltásokhoz.
a kullancsost beadattam
azon kívül semmit sem kaptak.

a pneumo, ha nem veszélyeztetett a gyerek, akkor talán felesleges.
a meningot érdemes
rota vírus... szerintem nem

szerintem az, hogy jár-e közöségbe totál elhanyagolható... nem a lakásba vagytok bezárva, így akárhol akármibe belefuthattok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tényleg, a kullancs ellenit én is beadatom, azt már meg is beszéltem, mert a város legszélén lakunk, erdő-mező közel, és megyünk kirándulni is... A nagyobb is kapott, ő meg terepre jár lovagolni, úgyhogy kell is. (vis járna, de fél éven belül harmadjára megint eltörte a kezét).
Nekem is a meningo meg a kullancs lett javasolva. Köszi!

dkata
 
 


Sziasztok

Zsu
nem is tudom hogy mit mondjak írjak, nagyon nagyon sajnálom, tudom hogy mit érzel, mert nálunk is most történt a családban haláleset, igaz nem az anyukám, hanem a hugom keresztanyja. Ő is rákos volt, de ő már régóta.
Kitartás, gondolj mindig a pici pocaklakótokra, mert neki nagyon nagy szüksége van rád!!!!!!!!!!!!!

Melcsi
holnap délre megyünk kukucsra.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Lányok,

segítsetek, ugye nem lesz baja a gyerekemnek attól, ha sokat domestosozok? Most is vagy 1 órát takarítottam a fürdőt a vizesek után, tiszta mocsok volt! A végére már teljesen felfordult a gyomrom, majdnem hánytam. Ugye nem lesz baj?
Szerintetek a harmincvalahányadik héten mikor érdemes még elmenni uh-ra?
20140901102739
 
 


Kedves Zsu!
Szorítottam Nektek nagyon, sajnálom, hogy ilyen szomorúság ért! Remélem vigaszt találsz a kisbabádban!
Szeretettel:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


hajni777 írta:segítsetek, ugye nem lesz baja a gyerekemnek attól, ha sokat domestosozok?

Szerintetek a harmincvalahányadik héten mikor érdemes még elmenni uh-ra?

klór van benne, azért nagy mennyiségben ne szívd be! inkább hagyd a fürdőt.

szerintem akármikor édemes. nekem az istenhegyin a doki azt mondta, hogy az igazán jó portrék a 32. hét után készülnek, ha a baba is úgy akarja.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!


Voltam vizsgálatokon!
Sajnos hiába diétáztam szigoruan a 120 perces cukrom maradt 9.3-om!!A vizeletembe van valami üledékes baktérium igy holnap reggel kell vinni sterilt!A süllyedésem megint magasabb a kelleténél!!Viszont megmérték a picikémet ultrahangon és 88mm a kis feje és 2000-2200g-ra és 34 hétre mérte a gép!Tudom,hogy ez nem pontos de olyen jo volt hallani!!!
Igy mindent összevetve ápr.27-re tette az orvosom a szülést!Csak kihuzzam addig!!!!!!!! :?


Kata!
Nagyon kis gyönyörüséges a kicsi fiad!!!

Melcsi!
Gratulálok a két számjegyhez!!!!!


Anda!
Örülök,hogy jol vagytok!!!

Zsu!
Borzasztoan sajnálom,hogy elvesztetted az édesanyád!
Fogadd öszinte részvétem!!
Sok eröt kivánok az elkövetkezendő napokhoz lelkiekben és nagyon vigyázz a picikédre!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó :D
a 88mm tényleg nem kicsi. A fiúkat szülés előtti nap mérték és 87 ill. 89 volt a bpd-jük, és 2300 ill. 2290 grammal születtek. (mondjuk előző nap még 400 gr eltérést írt a gép :D)

a cukorral most mit akarnak kezdeni? mert a babának ez annyira nem jó. Az a gond, hogy ha ez tényleg így marad, akkor valószínűleg 1-2 napra infúzióra kell majd tenni, hogy beállítsák a saját cukrát.
DE! ez csak LEHET... ne pánikolj :) csak azért írtam, hogy ha így lenne, ne lepődj meg.
(amúgy otthoni cukormérőd van? mert érdemes lenne azt is megnézni, hogy ha nme ezt a brutál mennyiségű CH-t kapod, hanem normál étkezés után mennyire megy fel. mert pl. nekem a terhelés mindig rosszabb, de itthon még sosem sikerült még kaja után 30-60-90-120 perccel sem 7 felettit mérnem)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :D

Köszi,ari vagy hogy megnyugtattál!A barátnöm cukorbeteg és töle elkérem a vércukorméröjét!És én is mérni fogom!Ma annyira édesnek éreztem a löttyöt amit megkellett inni hogy szinte égette a torkom!!!Szerdán megyek vizsgálatra és akkor megmondja mi legyen a cukorral!!Lehet,hogy kapok inzulint,nem tudom!
Tudom,hogy a suly az csaloka amit mérnek de jo lenne ha elérné a 2800-3000g-ot mire megszületik!De lesz ahogy lesz!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


No, azért ekkora buksival a 3000 grammra eléggé esélyes :D :D :D
a vércukormérővel meg szerintem úgy csináld, hogy 1-2 napig mérd minden étkezés után 30 ill. 60 perccel, és úgyis látod, hogy milyen a cukorszinted.

(a 75 gr CH meg iszonyú sok ám - különösen akkor ha CH dilétát csinálsz, ahol 50 grnál többet sosem viszel be, és ugye nem is azonnal felszívódó CH formájában akkor sem)

de a lényeg, hogy odafigylenek rátok :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi,
azt azért sejtem, hogy mekkora bunkók lehetnek! :twisted:

Kata,
olyan jó, hogy ekkora élményként élted meg a szülést! Én azért kicsit tartok a fájdalomtól meg a kiszolgáltatottságtól, meg nehogy vmit elrontsanak és baj legyen! :oops: De kétségkívül ösztönzőleg hat, ahogyan írsz, úgyhogy azért már kíváncsi is vagyok! :)

Orsi,
szerintem elmegyünk a 36. hét körül megint. (A hülye domestos miatt még mindig aggódom - szegény gyerekem! )

Anikó,
hát ezek nem jó hírek. :cry: Sajnálom ezt a cukor dolgot, olyan hihetetlen, hogy diétázol, és mégis ilyen magas! :twisted: A babád viszont tutira nagy gyerek lesz! Ha belegondolsz, hogy hetente kb. 200 grammot hízik, meg állítólag a cukros anyukák babái még nagyobbak is az átlagnál - szerintem a méret miatt ne aggódj! :D
20140901102739
 
 


hajni777 írta:Orsi,
szerintem elmegyünk a 36. hét körül megint. (A hülye domestos miatt még mindig aggódom - szegény gyerekem! )

ne aggódj már! azzal többet ártasz :wink:
amúgy meg mindek a domestos? nem igazán környezetbarát :D nagyon sokmindennel lehet helyettesíteni.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
nekem a domestos úgy kell, mint egy falat kenyér! :lol: De tényleg, állandóan fertőtlenítek mindent. Az első három hónapban megpróbáltam ritkítani, de most már bátrabb vagyok! :roll: A kilincseket is naponta kétszer fertőtlenítem, a wc-t naponta stb. :oops: :D Mivel lehet amúgy helyettesíteni?
20140901102739
 
 


Hajni!
Az a furcsa az egészben, hogy végülis alkalmazottak, nem a saját pénzüket osztogatják, és mégis rosszindulatuak. Mitől van ez? Ha én ilyen helyen dolgoznék, biztos mindent megtennék, hogy elsőre és gond nélkül, és mosoly kiséretében el tudjuk intézni, hiszen annál boldogabb dolog nem történhet mint a gyermek érkezése. De az a szomoru, hogy a legtöbb hivatalban nem tul jószándéku alkalmazottak dolgoznak. Ez erőfitogtatás?
A domestossal szipuzni tanitottad kiskoru gyermekedet? :lol: :shock:
Anikó!
Nem tul jó hirekkel jöttél ma! Remélem hogy kihuzod a tervezett időig komolyabb baj nélkül!
Orsi!
Én is ismerek nagyon korababát :( Nem tudod miért tipikus az agyvérzés, pl. császsármetszés esetén is?
Kata!
Én csak a kullancs ellenit adatom be, Máté is kapja 2 éves kora óta, mert mi is mászkálunk mindenfelé. Gondolkoztam az agyhártyáson, aztán még nem adattam be.
Wish!
Tényleg, lassan eljön a Te időd! :D Milyen boldog érzés, majd meglátod!
Zsuska!
Nehéz most irnom Neked, épp tegnap is gondoltam Rád, vajon miért nem válaszoltál... Nem hittem volna, hogy ilyen hirtelen vége lesz. Fogadd őszinte részvétemet! Gondolj arra, hogy talán sokkal nagyobb szenvedéstől mentette meg a sors Anyukádat ily módon. Neki már nem fáj semmi. A Te sebedet pedig gyógyitsa az az érzés, ahogy a babád napról napra biztosit arról, hogy szépen fejlődik, erősödik. Ilyen az élet: egyik elmulik, másik elkezdődik... Anyukád élete a babádéban folytatódik. Próbálj kicsit megnyugodni az első sokk után, és készülj sok pihenéssel a pici fogadására!
Aanda!
Már majdnem 4 hónaposak a picikéid? Hogy rohan az idő! Nem vállakozol később ujabb babára? Mivelhogy eladod a ruhákat...

Ma voltunk kukucskán. Nekünk csupa jó hireket mondott a doktorom. :D A bébi szépen fejlődik, ugy néz ki Ő sem lesz kicsike. Magzatviz, lepényke, belső méhszáj rendben. És: a külső méhszájam sem nyilt tovább, sőt, kicsit vissza is huzódott. Ennek 2 oka van: gyermekem a farfekvés mellett döntött (hiába, Emese közeli rokona :wink: ).Valamint, feljebb is költözött, tehát megszünt a méhszájamat érő nyomás. Ennek nagyon örülök, mert sajnos nem tudtam maradéktalanul betartani a pihenésre vonatkozó utasitást. De az uram azt mondta, hogy mivel ezt megusztuk, mostantól aztán tényleg! A pöttyöket is megszemlélte, kenhetek rá Fenistilt amig el nem mulik, valószinü hogy nem epepangástól van. Toxopazma fertőzésem sem lett továbbra sem.
Rákérdeztem viszont a kórházra, és nem tudott válaszolni. MA azt hallotta pl. hogy junius 30-ig nem nyulnak a választott orvos-kórház dologhoz (már ahol megmarad a szülészet). Van továbbá olyan ötlet, hogy a háziorvos irhat beutalót a választott kórházba :lol: :lol: " Kérem nevezett szülését levezetni sziveskedjenek". Röhej! Szóval egyelőre bizonytalan minden. Én megmondtam neki, hogy biztosan nála akarok szülni! Az én esetem 100% császár, előzetes huzavona nélkül, a 39.héten.Ennek nagyon örülök. Hát ennyit tudtam meg.
Na érvényesüljenek mások is!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hajni777 írta:A kilincseket is naponta kétszer fertőtlenítem, a wc-t naponta stb. :oops: :D Mivel lehet amúgy helyettesíteni?

erre tényleg nem tudok mit írni. :shock: :shock:
(én nem tudom, mikor fertőtlenítettem utoljára, szerintem még soha életemben - a gyerekek cumisüvegét 1szer, de azt hiszem ennyi volt a pályafutásom ezen a téren)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni!
Pont egyszerre irtunk! :D
Neked valami fóbiád a fertőtlenités? Nem tesz tul jót a babának! Kell 1 kis egészséges kosz, különben sokkal nagyobb esélye van mindenféle betegségre, allergiára, ez komoly! De most komolyan, miért fertőtlenited 2x naponta a kilincseket :?: :shock:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Én is ismerek nagyon korababát :( Nem tudod miért tipikus az agyvérzés, pl. császsármetszés esetén is?

az éretlenségük miatt. Nem függ össze a császármetszéssel vagy a természetes szüléssel. Fejletlen az agyuk, az agyi érrendszer.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Melcsi :D
örülök, hogy minden OK Veletek.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! :D
Na akkor kezet foghatunk :lol: :lol: Na jó, a cumisüveggel más volt a helyzet, kb fél éves koráig mindennap kifőztem a cuccot.

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Orsi!
Azért kapják, mert kijönnek a vizből és itt nyomás éri őket?

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


melcsi1967 írta:Orsi! :D
Na akkor kezet foghatunk :lol: :lol: Na jó, a cumisüveggel más volt a helyzet, kb fél éves koráig mindennap kifőztem a cuccot.

enyémek akkor csak szoptak :D nem fertőtlenítettem a mellem :lol: :lol:

enyémek simán nyalják a koszt, és nem is érdekel, szerintem ennyi kell az immunrendszerüknek.
az éves 1 kg kosz tuti megvan :D meg kutya, macska... minden mi kell :D
(úúúú és ettek már mosatlan gyümölcsöt is :oops: :oops: )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


melcsi1967 írta:Orsi!
Azért kapják, mert kijönnek a vizből és itt nyomás éri őket?

nem kapja minden korababa, nem törvényszerű. más a nyomás, vékony az érfal, és nagyon egyedi, előre teljesen megjósolhatatlan.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Az évi 1 kg fejadag nálunk is biztositott :lol: Időnként ad a kutyának is a kiflicsücsökből, na meg a játékokat is megosztja vele, olyan jószivü :D Piszepiszézni is szoktak :oops:

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok :)

Orsi,és ikres kismamaik :) azt szertném kérdezni,hogy a babáitok közül az egyik aktívabban mocorog,mint a másik???
Nekem az egyik babám aktívabb,szerintem Ő az aki még medence fekvésú,a másik babszem pedig fejvégű,és őt ritkábban érzem,lehetséges ez?

KépKép
napszemcsi
 
 


Naqpszemcsi
Nekem Botit mérték kissebbnek és Ő egész nap mocorog, az a furcsa ha nem mozog. Áron aki meg elvileg nagyobb fel annyit ( se) mocorog, és Ő be van fészkelve a bordám alá, Botond meg olyan mintha a 3/4 uralná a hasamnak.

Kép

J
pbj12
 
 


Pbj,szerintem nálunk Nóri az aki,többet mocorog,Ő a kisebb,és Barnus a fejvégű,aki bevette magát a jobb oldalmra, akkor kezd el ficánkolni,ha kénylmetlen a pozicióm alvás közben :D :D :D :D meg talán lefelé szokott matani :)
Múltkor csikizizett a Drága, a szószoros értelembe :D :D :D :D
Ok.akkor ez természetes,hogy az egyik baba aktívabb :)
Már a jövőheti orvosi randit nagyon várom,hogy megnézzen Uh-val,hogy mi van a babákkal :) és rendebn van e a méhszájam,mert ez az elmúlt pár nap,nagyon hülye volt.
Megemeltem a Mg adagomat 500mg-ra,mert néha fájdogált a pocakom+ olyan gyorsan fáradok,hogy az na!
Délutáni alvás jöhet,aztán este a filmnél bekuckolom magam,és van amikor a saját horkolásomra ébredek fel !
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Melcsi,örülök,hogy jók lettek az eredmények :)

Hajni,Te aztán igazi házitündér vagy :P én már nagyon régen takarítottam,és megmondom igazán,hiányzik,dehát apa akarja csinálni :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Nem tudom,hogy a felujítás után hogy is lesz,mert akkor biztos kell egy nagytakarítás,és hát biztosan jönnek az anyukámék segíteni,de az mégsem olyam,mintha én csinálnám :roll: de kibírom!
Majd,ha meglesznek a babák!

Anikó,vigyázz magatokra,remélem minden Ok lesz ezzel a cukor dologgal!

KépKép
napszemcsi
 
 


napszemcsi,
nekem a kisfiú fejvégű, egész lent, őt ritkábban érzem, a leányzó harántban, néha még a fejét is kinyomja a jobb oldalamba, ő az aktívabb, és persze látványosabban tud kalimpálni a hasam közepén. Méretre amúgy nagyjából egyformák.

melcsi,
az alkalmazottak így is, úgy is megkapják a havi fixet, ezért erőfeszítés nekik a mosoly vagy ilyesmi, felesleges befektetés. Így nézd. Amúgy velük is pont így bánnak a főnökeik. Persze nincs ez jól. Az összes állami céget meg kéne már szüntetni.

hajni,
mi ez a takarításmánia? Hogy fog így hozzászokni a kismanód a szmoghoz és egyebekhez?

orsi,
de amikor használtál cumisüveget, azért sterilizáltad, nem? Vagy vessük el a cumisüveg-sterilizáló készülék hasznát? (min. 10 E Ft)

KépKép
pompomlány
 
 


Melcsi, Orsi,
tegnap kikapcsoltam a gépet az írásom után, úgyhogy csak most volt szerencsém olvasni titeket! :D Igen, lehet, hogy pótcselekvés nálam a takarítás, de az is lehet, hogy örököltem anyukámtól. :lol: Ugyan tudom, hogy kell egy kis kosz, meg kutyánk nekünk is van, de vmiért nem tudom elviselni, ha koszt látok itthon. :oops: 8) Ráadásul még a belváros közepén is lakunk! :? :lol:
20140901102739
 
 


Kedves Hajni! Ezennel szeretettel meginvitállak hozzánk (koszt, kvártély biztosítva) a még hátralévő 10 heted pont elég lesz, hogy nálunk is rendet tegyél!!! Egy ilyen házitüsténke-segítség kellene most épp nekem, mikor kb. 10 hete senki nem vízkőtelenített, törölgetett... és mivel a vasalnivaló bébiruha halomban áll, 2 szoptatás között van mit csinálnom... szóval ha van szabad kapacitásod, szívesen látlak! :lol: :lol: :lol:

Melcsi! de jó, hogy minden rendben!

Megmondom őszintén, én is azt hittem (Melcsitől meg is kérdeztem!!!) h mindent mindig sterilizálni fogok... Aztán megmondom őszintén, semmi mást nem csinálnék, csak folyton sterilizálnék, ha komolyan venném... Mondjuk nálam se eszik cumiból a gyerek, csak ciciből, én csak a zuhanykor mosom, meg is halnék, ha a szopin kívül még birizgálnám... :oops: :oops: :oops:
A mellszívót meg a sima cumikat, kiskanalat ki szoktam főzni, de azt sem minden nap. :oops: Ez van. Én is akartam venni sterilizálót, de már örülök, hogy nem tettem.

Anikó! sajnálom a cukor dolgot, nem lehet könnyű. Ezek a diéták nekem mindig nehéznek tűntek... Én örülök, ha van időm-erőm enni (sokszor kényszerből eszek, mert "tej nem lesz a semmiből" - mondta a gyerekorvos :lol: ), nemhogy még számoljam, meg időre... De pár hét és itt a pici, lehet h akkor megoldódik.

Wish! Helyzet? Egyben? Mindig az eszemben vagy, mi lehet veled!

Hajni! A fájdalomtól nem érdemes tartani, FÁJNI FOG, NAGYON. Kiszolgáltatott leszel, ha hagyod. Ha az eszed, a lelked ott van, nem leszel az. Én végig olyan erőt és határozottságot éreztem, mint még soha. A fájdalmat pedig mindenki máshogyan éli meg. Mikor én még simán beszélgettem a szülésznővel, h mikorra lesz kint a baba, és mikor rendeződnek-erősödnek már annyira a fájások, h lessan szülni kezdjünk, ő csendesen csak annyit mondott: ezen a szinten, ahol a te fájásaid tartanak, már sikoltozni szoktak az asszonyok... Szerintem amikor jön a fájás, arra kell figyelni, befelé meg a babára, aki segít, nem a sikoltozásban elpazarolni az erőt, a fájások között meg pihenni, persze agyyban mindezt... De én azt mondom, megérte, nem szülnék máshogy, ha még lehetne, se császárral, se eda-val, sehogyan. Mert így volt kerek az egész.

dkata
 
 


Sziasztok

1 kistesó lesz, ezerrel vert a pici szívkezdeménye!
de Harcika mondta hogy mivel Ákostól nem fogok tudni annyit pihenni amennyit kéne, így pecsételni fogok vagy picit vérezni mert láttak egy pici kezdeményt vagy vérömlenyt, vagyis lehet hogy valami elkezdődött benne, de most nem volt benne semmi, de az is lehet hogy vérömleny ami pihenéssel felszívódna, de így valszeg kifele fog távozni,
Krizsa dr. ajánlotta hogy a 12. héten menjek el az Istenhegyis Géndiagnosztikába is. És ha meg lesz az eredmény akkor lehet hogy még fogunk találkozni, vagy telefonon megbeszéljük az eredményt.
És jövőhéten már a klinikás dokimhoz kell mennem.

megtudjátok mondani hogy pontosan mi a neve a 12. héten ennek a vizsgálatnak amikor vért vesznek és UH-ot is csinálnak? És hogy mennyi idő múlva van meg az eredmény?
És hogy mennyi idővel előtte kell időpontot kérni?

és még azt szeretném kérdezni hogy ha vonalzót szeretnék csinálni akkor kezdés dátumának a Krizsa dr. által megadott utolsó menses napját kell beírni?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Kata,
de csak akkor, ha van nálatok néhány flakon domestos! :lol: :lol: :lol: De esküszöm, mégha a barátainkhoz is megyünk, akkor is leöntöm domestossal a wc-t, pedig rá se ülök! :shock: :lol: Pedig úgy gyűlölök takarítani! :twisted:
Azért egy kicsit paráztatós dolgokról írtál! :? :roll: Szégyenlem, de mindenki azt mondja, hogy fájni fog, én meg nem tudom, hogy mi. A hasam, mintha megjönne, vagy mi az, aminek a fájdalmát fogom érezni? A gátmetszés fájt? Összefüggő fájdalom vagy egy-egy perces? Éles vagy tompa fájdalom?

Melcsi,
nem is reagáltam az írásodra, mert biztos voltam benne, hogy minden rendben van! :D

Napszemcsi, Pompi,
mi újság a felújítással? Hogy haladtok?

Erika,
nagyon nagy gratula, én is szeretném majd így csinálni kistestvér ügyben, mint Orsi és te, hogy elsőre sikerüljön! Szerencsés vagy, gratulálok, és nem lesz ott baj, ne izgulj! :D

Judit,
már ti is milyen jól haladtok! :D Ha jól látom, hárman is teljesen egyszerre haladtok Pompival és Napszemcsivel? Meg talán Katyerinával is, bár vele nem tudom, mi van. Hűha, lesz itt baby boom! :lol: :lol: :lol:
20140901102739
 
 


Erika,gartulálok a kis szívkezdeményhez :D :D :D
Vigyázz azért magatokra,hátha nem következik be az a vérezgetés :wink:
Itt van a géndiagnosztika címe,és kombinát tesztnek hívják azt a vizsgálatot ,amit Krizsa doktor javasolt.
http://www.gendiagnosztika.hu/index.php ... &Itemid=41
Én a vizsgálat előtt kb.10 nappal jelentkeztem be.Kb.1.5 óra alatt van meg az eredmény :wink: közben megcsinálja a doki az Uh-t és utánna a biológus eredményt hirdet :)
Erika,én is azt a dátumot használm,amit Krizsa doktor megadott,igaz,hogy nekem csak egy nap az eltérés.
Utolsó mensim szept.11,és a stimu szept.12-én kezdődött,és arra kért a Mágus,hogy a 12.-i dátumot mondjam mindíg.

Hajni,a felújítás még várat magára,4 hetet :) a május 1-i hosszú hétvégét akarjuk kihasználni+ a férjecském még kivesz 3 napot és azalatt befejezzük a munkálatokat
:wink:
Baby boom bekövetkezte előtt,még Te jössz, :D remélem jó példával jársz előttünk :D :D :D :D :D :D

Szép estét kívánok :D :D :D :D

KépKép
napszemcsi
 
 


Hajni!
Lesznek olyan időszakok, amikor majd ugy érzed, hogy minden-minden fáj, és a hasad a legjobban. Amikor meg elmulik 1 fájás, tudsz pihenni kicsit. Egy biztos: nem marad benn a baba :lol: Maga a gátmetszés (ha csinálnak is) nem fáj, nem is érzed az egyéb fájdalmak miatt, különben is közvetlen a kitolás előtt végzik, amikor már szétfeszül az egész alsó feled. Aztán mikor már ugy érzed, nem birod tovább, egyszercsak kibujik a fejecskéje, a teste meg csusszan utána, és hirtelen minden fájdalom véget ér. Mire összevarrnak, már ugy fogod érezni, szivesen kezdenéd előlről :D Az urad meg a doktorod felmenőit csak a tágulási szakban fogod szidni :lol:
Az én anyukám is takaritás-mániás, de engem annyira elrettentett a folytonos suvickolással, hogy nem örököltem ilyesmit :oops: :lol: Megjegyzem, hozzám nem jött még 1x sem takaritani, még kritikus, szülés utáni időszakban sem. Heti fél óra elég Neki belőlünk, pedig nyugdijas már... De erről irtam korábban.
Erika!
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen gyönyörü kistesója lesz Ákosnak! Azzal a vérömlennyel azért próbálj meg legalább olyankor pihenni, ha Ákos is alszik, és minél kevesebbet emelgesd pár hétig!
A vizsgálatot kombinált markeres vizsgálatnak hivják, kb 2-3 héttel előbb kérjél időpontot, ugy hogy a 12. héten legyél (de ebben segitenek, kérdezik az utolsó menses időpontját, és kiszámolják) Ez a vizsgálat 28.000 Ft-ba került még decemberben, és adnak képet és DVD-t is. Kb 1 óra alatt kész van az eredmény is.
Kata!
EDA nélkül szültél? Le a kalappal! Te akartad igy? Gyorsan meglett? Megirhatnád már pontosan, mi hogy volt, olyan szivesen és meghatódva szoktam olvasni a szüléstörténeteket.
Pompika!
Pont irta most Kata, Neki javasoltam anno, hogy nem érdemes sterilizálóra költeni, 1 nagy fazék vizbe fel kell tenni az egész cuccot és forrástól számitva 10-15 percig főzni, és ez tökéletes eredményt ad.
Én minden reggel kifőztem, de nálunk sajnos a cumisüveg állandó szereplő volt. Ha olyan szerencsés vagy, hogy csak szoptatsz, akkor nincs ez a macera sem.
Napszemcsi!
Mivel 2 gyerek nem egyforma, tehát egyik mocorgósabb, a másik lehet hogy csendesebb, ez biztos ikreknél is igy van, még ha egyszerre laknak is odabent :D De biztos láttad Te is az ikres filmet a N.G-n, ott komplettül bemutatták, hogy a fejére tud nőni az élelmesebb az engedékenyebbnek :wink:

Na most hallottam konkrétan, hogy marad a szabad kórházválasztás, ha a háziorvos beutalót ir és abban megnevezi annak okát, miért is utalja épp oda a beteget :evil: Ám orvost a mai álláspont szerint se lehet majd ingyen választani. Biztos ezentul a gyerekek épp a megfelelő orvos ügyeleti idejében fognak születni :roll:
És az is lehet, hogy holnap hoznak uj intézkedést :twisted:

Pompika!
Az a bosszantó az "állami " cégek alkalmazottainka hozzáállásában, hogy az ő állásukat tulajdonképpen a mi adóinkból tartják fenn, ezért talán megérdemelnék az ADÓFIZETŐK is a normális bánásmódot. Az meg külön fejezetet érdemel, és offolásnak minősül, hogy az ellátások nagy részét olyanok kapják, akiket szintén a mi adóinkból tart el állambácsi :evil: :evil: Talán ezért értik meg olyan jól egymást a hivatali alkalmazottakkal...

Bánásmódról még 1 off, de ez a férjemmel esett meg ma. Bejött az üzletbe valaki, mig a férjem az utcán volt, ajtó nyitva. Épp abban a percben jött az egyik szállitó, az uram megfeledkezett a vevőről és rázárta az ajtót. Kb 5 percet töltött bent a vevő az üres üzletben, és mivel nem szolgálta ki senki, ki akart menni, és éppen érzékelte, hogy bezárták, mikor megjelent a férjem a kulccsal. Az ürge mindenféle szemétládának lehordta a férjemet, elkezdte fenyegetni hogy kihivja a rendőrséget, meg elmegy a fogysztóvédelemhez stb, mert korlátozta a szabadságában. A felesége szerelte le valahogy, de elmenőben még fogadkozott, hogy itt aztán nem vesz semmit. Az emberekben még humorérzék sem maradt, mennyi mindent le lehetett volna nyulni az őrizetlen boltban, ő meg kiakadt hogy bezárták!

[url=http://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


napszemcsi írta:Sziasztok :)

Orsi,és ikres kismamaik :) azt szertném kérdezni,hogy a babáitok közül az egyik aktívabban mocorog,mint a másik???
Nekem az egyik babám aktívabb,szerintem Ő az aki még medence fekvésú,a másik babszem pedig fejvégű,és őt ritkábban érzem,lehetséges ez?

igen, nálam is így vlt. Levi végig elég aktív volt, Máté tök nyugis, napi 1 bejelentkezéssel, hogy vele is minden OK.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta:orsi,
de amikor használtál cumisüveget, azért sterilizáltad, nem? Vagy vessük el a cumisüveg-sterilizáló készülék hasznát? (min. 10 E Ft)

én 9 hósan kezdtem használni, és nem sterilizáltam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Talán ez érdekes lehet nektek:
http://www.nol.hu/cikk/439791

Puszi,
Fanni
fanni73
 
 


Sziasztok :D

ez szerintem már vicc,amit művelnek a szabad intézmény választással!!!! :evil:
Tegnap ha néztétek az esti híradót,az államtitkár asszony azt nyilatkozta,hogy mindenki félreértette ezt a témát,mert senki nem mondta,hogy a kórházat nem választhatja meg az ember,mert azt szabad,csak az orvost nem választhatja ki előre :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
A riporter azt mondta,hogy ezek szerint az ország 90%-a félreértette ezt a rendeletet.
Erre a szépséges H.Ágnes kimeresztett szemmel azt mondta,hogy nem érti,hogy mit lehetett ezen a rendeleten félreérteni,hoszen Ők egyértelműen fogalmaztak???!!!!

KépKép
napszemcsi
 
 


Ehhez képest a www.oep.hu honlapon elérhető egy program, ahol mindenki megtekintheti, hogy az új struktura szerint -lakhelyét és betegségét tekintve- melyik kórházba tartozik. Gondolom nem 2 fillérbe került...
Ha bárhová mehetsz, csak beutaló kell -mert az mindenhová kell-, akkor mi értelme tudnod, hogy amúgy hova tartoznál, hacsak nem azon rendszer miatt, amit mindenki félreértett!?
Fanni
fanni73
 
 


Fanni,Neked teljesen igazad van!
Figyeljétek meg,2 hét múlva az orvos választás is szabad lesz,és majd megint arra fognak hivatkozni,hogy az emberek 90%-a félreérti a dolgokat :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Sajnos,nem tudja a fej,hogy mit csinál a kéz!
Vagy valahogy ígyvan ez a közmondás?

KépKép
napszemcsi
 
 


Napszemcsi :P
Én úgy ismerem, hogy "nem tudja a balkéz, mit csinál a jobb", de a lényege az, amit írtál :D
Fanni
fanni73
 
 


Csajok!
Én is tegnap döbbentem egy nagyot, hogy amit 2 hónapig mondogattak, az most mégsem úgy van???? Nem értem az egészet!!! De hát szülésnél szerintem postosan az orvosod a legfontosabb, szóval úgy tűnik én még az új hírek ismeretében is mendenképpen fizetni fogok.

Hú, ezek a szüléses beszámolók nagyok izgalmasak! Engem is mindenki csak azzal bíztat, hogy mikor már elviselhetetlen a fájdalom, akkor kicsúszik a pici.

Erika
Gratulálok a kicsihez!

Hajni
Jaj, nevetnem kellett a takarítás-mániádon! Én szeretem a tisztaságot, de azért a heti egyszeri takarítással megelégszem. És képzeljétek milyen jó Uram van! Remélem most nem botránkozik meg senki, de mióta babás vagyok, heti egyszer 4 órában kaptam segítséget, aki takarít meg vasal. SZóval el vagyok kényeztetve :)

Egyébként jól vagyunk, itt a 22. hét elején, Zalánbaba sokat mocorog, másfél-kétóránként biztosan van aktív időszaka. Egyetlen mi még hibádzik, hogy apa nem érez semmit... mellső fali a lepénykém, ez meg, a néhány cm-es zsírréteg letompítja a kisfiam erőteljes rúgásait. Szerintetek mikor érzi majd ő is?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok lányok!

Melcsi,
köszi a beszámolót! Olyan jó, hogy írtok a szülésről! Én olyan vagyok, hogy mindent szeretek előre tudni (így van ez egy könyvvel vagy egy filmmel is - mindig elolvasom vagy megtudakolom a végét ), nem szeretem a váratlan meglepiket! :oops: :roll:
Szegény férjed! Annyi bunkó ember van, ne foglalkozzatok azzal az emberrel!

Fanni, Napszemcsi,
úgy tűnik pedig, hogy még egy jó darabig itt nem lesz rend! :cry: Én meg úgy döntöttem, nem veszem magamra ezeket a híreket, mindenképp fizetni fogok. Kb. 30-, max. 50 ezer kiadás plusszban. Már nem érdekel.

Emma,
nagyon rendes urad van! :D Nekem is elöl van a lepényem kis husival a tetején, és kb. ilyentájt érzékelte apa a fiunkat. De persze, mikor odatette a kezét a hasamra, a gyerek mindig abbahagyta a mocorgást, apa meg már sose tudta kivárni a következőt. :D Most már azért olyan is volt, hogy fülönrúgta! :D

Képzeljétek, ma van a 30. szülinapom! Az egyik legboldogabb, csupán a szám nagysága árnyékolja be egy kicsit. :roll: :D Az éjjel elég rosszul aludtam, állandóan keményedett a hasam, kicsit meg is ilyedtem! Most 300 mg Mg-t szedek, szerintetek duplázhatok?
20140901102739
 
 


Úristen, természetesen ijed!!! :oops: :oops:
20140901102739
 
 


Hajni :D akkor beléptél a 30-k táborába
:?: :wink:
Hidd el nem fáj :D :D :D én is azt hittem,hogy majd amikor 30 leszek minden megváltozik :D de nem így lett!
És látod,Te 30 lettél a babád mega 31.hétbe lépett :D :D :D
BOLDOG SZÜLINAPO KÍVÁNOK :D :D :D :D :D Kép

KépKép
napszemcsi
 
 


Hajni :D akkor beléptél a 30-k táborába
:?: :wink:
Hidd el nem fáj :D :D :D én is azt hittem,hogy majd amikor 30 leszek minden megváltozik :D de nem így lett!
És látod,Te 30 lettél a babád mega 31.hétbe lépett :D :D :D
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK :D :D :D :D :D Kép

KépKép
napszemcsi
 
 


Hajni

Isten éltessen sokáig!

Max. 100 ezer pluszban, ha császárra kerülnie sor, annak az ára ui. 300.000.- ft annak a 30%-a pedig 30,000.-

Zsuzsi

Kép
zsuzsi73
 
 


napszemcsi
A géndiagnosztikán a kombináltnál nézik a tarkóredőt is???

Hajni
Kép Kép

Kép
Kép
kiscsillag
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: