Új privát üzeneted érkezett!

Végül is a kuglof is szimpatikus, de lehet, hogy hiába kerestem volna azon a honlapon

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Bálintomat is beneveztem szavazzatok rá is köszönöm:

Ez a kép:
Kép

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Andi! Oké szavazok rá is, ha engedi! NAgyon jó ez a kép, nagyon édes rajta Bálint!!!!
Vendég
 

 
 

Lehet, hogy ezt már mind tudjátok, de azért bemásolom:


Valójában a nők 80-85 százaléka kerül áldott állapotba egy éven belül, 90-95 százaléka két éven belül, a fennmaradó 5-10 százaléknak pedig meddőségi problémái vannak.

Becslések szerint a várandósság esélye 20-30 százalék egy-egy menstruációs ciklus alatt. Az esély számos tényezőtől függ (életkor, aktuális és korábbi betegségek, bizonyos gyógyszerek szedése, a közösülés időzítése és a partner termékenysége), de sok egészséges, termékeny nő nem fogan meg még hat hónap után sem. Gyakran a pároknak egy kicsit tovább kell várniuk, míg kitapasztalják, mikorra kell időzíteni a baba foganásához a szeretkezést (a nő menstruációs ciklusa vagy peteérési naptára alapján).

A meddőségi klinikára történő irányítás olyan párok számára indokolt, akik egy éves próbálkozás után sem jártak sikerrel, bár 35 éves vagy idősebb nők esetében a meddőségi vizsgálat már hat hónap után ajánlható.

Minden hónapban azonban vannak olyan időpontok, amikor a fogamzóképesség fokozott, máskor pedig alacsonyabb.

A petesejt a peteérés során kiszabadul a petefészekből, és kibocsátása után csak 12-24 óráig tud megtermékenyülni – feltehetően innen származik az egy napos fogamzási tévhit.

Néha azonban több petesejt is egyszerre érik meg, hogy nagyobb valószínűséggel álljon legalább egy petesejt két napig „rendelkezésre". Ráadásul az ondósejt akár öt napig is életben maradhat a méhnyakban, a méhben és a petevezetékben.

A spermiumnak néhány nap kell ahhoz, hogy eljusson a petevezetékbe, ahol találkozik a petesejttel, így a fogamzás esélye úgy növelhető, ha több közösülés történik azon a héten, mely öt nappal a peteérés előtt kezdődik, és a peteérés utáni második napig tart.

Ehhez tudni kell, hogy az ovuláció mikor következik be.

Az ovuláció 14 nappal a következő menstruáció kezdete előtt történik, és nem 14 nappal utána, ahogy sokan gondolják. (Egyetlen kivétel, ha valakinek szabályos 28 napos ciklusa van, amikor az ovuláció pontosan 14 nappal az utolsó menstruáció előtt és 14 nappal utána van.)

A probléma a következő: az együttlétet olyan eseményre kell időzíteni, amely a jövőben fog megtörténni, ez elég nehéz, és nem is túl pontos. Ha a ciklusok nem teljesen rendszeresek, nem lehet megjósolni a peteérés időpontját.

Például ha valakinek rendszeresen 30 napos ciklusai vannak, a peteérésnek az utolsó menstruáció kezdetétől számított 16. napon kell bekövetkeznie, de ha a ciklusok hossza változó, lehetetlen lesz „műszeres" segítség nélkül kiszámolni ezt a napot. Egy hormonszintmérő készlet vagy egy hőmérő segítség lehet a peteérés időpontjának megjóslásában. De a legjobb megoldás ebben az esetben a mini mikroszkóp.

Mivel a menstruációs ciklusok és az ovuláció dátumai egy adott személynél változnak, a szexuális együttlét időzítése a várandósság elkerülésére sem túl hatásos.

Ha valaki közösül a menstruáció vége felé, az ovuláció pedig a ciklus elején megtörténik, bizony meg lehet foganni a menstruáció alatt is.

További információk: www.babatervezo.hu
Vendég
 


Pandácska
Nagyon sokat gondoltam rád tegnap. Örülök, hogy sikerült és remélem, hogy 2 hét múlva a teszt is ilyen sikeres lesz.

Zora
Szerintem mindenképpen csináljál holnap egy tesztet. Sokkal jobb tudni még ha rossz is mint a bizonytalanság. Mostanában biztos nem fog még megjönni mert azért ahhoz elég magas a hőd.

Krisztinka
Örülök, hogy minden rendben van veled, remélem a pároddal is ez lesz. Ez nagyon jó, hogy kezd helyreállni a ciklusod. Jó a kuglof kép. :lol:

Lyna
Sajnálom, hogy megjött. Jó utazást és lehet, hogy már babásan jössz vissza.

Ind
Örülök, hogy jól sikerült a síelés és, hogy a párod is tudott végül.

Ildikó
Olyan jó, hogy jössz. Mi múltkor mikor elutaztunk febr. végén akkor ott lementem tornázni és egy hétig meg sem bírtam mozdulni annyira izomlázam volt. Kell 3-4 alkalom mire az embernek rááll a szervezete.

Balimama
Ne mérjed a hődet, mérted már eleget. Ha az orvos nézi a tűszőt akkor teljesen felesleges, lehet hogy így fog sikerülni ha lazán állsz hozzá.

Ági

Kép
[/url]
ági2
 
 


Sziasztok!
Zora nem tudom, mennyire van igazad. Néztem a ti görbéiteket és trepi után rögtön emelkedni kezdett mindig a hő. Azért még bizakodom egy icurit, de amikor tegnap és ma is csak 36.1 volt eléggé elszontyolódtam Annyira tökéletesnek tünt minden. Különben ha akkor lett volna pé, amikor a kis rózsaszín volt (hétfőn reggel), lehet, hogy semmire nem megyek vele, mert előtte csak péntek este voltunk együtt. Nem tudom, hogy kibírják-e ilyen sokáig. Igazából, ha lenne egy normális ciklusom mensivel, már annak is örülnék és akkor a következő hónapban már nem hagynánk ki egy napot sem. :lol: :lol: :lol:
Már nem tudom, ki kérdezte, de én a tornának tudom be, hogy ennyire rajta van a szervezetem az ügyön.
Nekem nem pg53am van, hanem egy másik, ami drágább, szinte sehol nem lehet kapni, de állítólag 99%. Én bízom benne teljesen. A védőnöm ajánlotta. Ha vannak is tévedések benne az csak úgy lehet, hogy lenne pé, de nem páfrányosodik, ha van páfrány, az tutti, hogy zajlik vm a testben. Ez különben a pg53ra is igaz.

Krisztinka, ti hol szálltatok meg Mölltalnal? Náunk is úgy volt, hgy csak a hegyen volt hó, lent a településen semmi. De z nagyon jó volt így, lehetett játszóterezni meg motorozni. Én is csak most síeltem 2.ra. Sokan dicsértek, :lol: :lol: , de azért még hatalmasakat estem, ha másra figyeltem.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Ind! Mi Flattakban szálltunk meg:
Kép

De ahol most voltunk óriási hó lett, Manó is nagyom élvezte, hogy szánkón húztam.

Hát nekem az Lhteszttel nem volt szerencsém.
Vendég
 


Lányok iwiwre kell valakinek meghívó???
Vendég
 


Mi is Flattachban voltunk. Ti hogy sieltetek? Külön külön, vagy vmelyikötük volt olyan bátor, mint az én kedves férjem és magatokra kötöttétek Manócit. Különben neki igazából ez a neve, mármint Manó? Benedeknek nagyon tetszett az együtt csúszás, csak én izgultam végig baromira (ezért is estem el). :wink: :wink: Hogy tudok lekicsinyíteni képet? Az enyéim sehogy se férnek fel a mellékleteknél.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Most ki is próbáltam. Ha holnaptól megemelkedne a hőm, akkor mára tenné a tüszőrepedést, pedig ma tutti nem volt. Csak vasárnap vagy hétfő reggel lehetett. Zora, te tudod, hogy végül mikor volt pé? Csináltál már tesztet? Mára igérted!!!!

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Hát lányok ez életem egyik legrosszabb napja... :( Lekileg padlón vagyok nem tudom hogy így sikerülhet-e de köszönöm mindenkinek a drukkokat!
Vendég
 


JAj Pandácska mi a baj?


Ind! Nálunk most apa síelt főleg én csak fél nap, addig a barátnőmék vigyáztak Gergőre= Manóci. Nem síelt a hátunkon.
Én előbb emailben elküldöm a képet magamnak, de csökkentett méretet választva. Aztán, ha még nagy a kép mérete, akkor ráállok a képre jobbegér- Szerkesztés és ott a Kép/Attributumokban a méretet átállítom 600xvalamennyire(ez mindig kisebb szokott lenni mint 600 nekem)
Vendég
 


Krisz,
Egy hozzám közelálló személy nagyon beteg és a nővérem is nagyon kiborult aggódom miatta is hiszen terhes és most nem szabadna idegeskednie :(
Vendég
 


Hát Ind, a teszt persze negatív, mondjuk délután nem is lehetne nagyon más, de én tudom, hogy az lenne reggel is. Holnap lesz 14 napos a sárgatest, így csak feladja végre és hagy engem is érvényesülni, mert ez a Nesquick a bugyiban egy hete elég lehangoló, nem éppen nőiesen tökéletes érzés. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer még a mensi lesz az álmom! Én továbbra is állítom a 48 órát, nálam 3. nap kezd emelkedni , vagyis akkortól már nem esik vissza a hő és orvosilag is ez a megalapozott, legalább is minden könyv ezt írja. De úgysem ez a lényeg, hiszen ami most velem van, az hol a csudában van megírva?

Zora
Kép
zora7
 
 


Panda! Mi a csuda van? Kérlek , írd meg bővebben! Talán olyan ez, mint egy rettegett vizsga, azt hiszed, ha túlvagy rajta minden jobb lesz, de mégis, utána nem megkönnyebbülést, csak mélységes fáradtságot érzel. Írd ki magadból!

Zora
Kép
zora7
 
 


Nagyon sajnálom, de Téged ismerve mellettük állsz mindenben és erőt meríthetnek belőled. Ma tudtad meg mindezt?

Zora
Kép
zora7
 
 


Zora,
Hiába állok mellette ez már semmit ér csak pár hónapja van jó esetben is... Ma tudtam meg.
Vendég
 


Ne mondj ilyet! Ha így is van, még nagyon sokat tehetsz érte, hiszen az élete bizonyos szempontból mostmár csak fontos eseményekről szól. És ebben nagy szereped lehet, ha közel álltok egymáshoz. Csak az a lényeg, hogy ne udvarias hazudozás vegye körül, meg megjátszás, mert az emberek nagyon rosszul állnak a halál közelségéhez, pedig ha belegondolsz mélyebben, a te életed, vagy az enyém hajszálon függ csupán. Szóval szerintem nyíltan kell beszélni mindenről, ami ezzel kapcsolatos és akkor Ő sem fog annyira rettegni, és lesz ideje lerendezni a dolgokat.

Zora
Kép
zora7
 
 


Panda! Tudom, milyen szörnyú érzés. Az anyósom tavaly októberben halt meg. Rákos volt, többször mütötték, járt mindenféle sugárzásra, kemóra. Soha nem mondta, hogy már a végét járta, férjem szerint nem monmdták neki, de szerintem tudta. Nagyon készült a halálára, nekem mondta, hogy már Beni 1 éves szülinapján se lesz. Csak nekem mondott ilyeneket, én éreztem is, hogy meg fog halni, de azt nem gondoltam, hogy ilyen hamar, azt hittem legalább azt az évet még kihúzza. A férjemet nagyon megviselte (meg engem is), még most sincs túl rajta igazán. tudom, hogy nem igazán lehet vigasztaló szavakat mondani, ezért csak azt mondom, hogy együttérzek veled. Fiatal még?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Zora,
Nem retteg egyáltalán úgy intézi az ügyeit mitha csak nyaralni menne és ez engem megrémiszt. Simán beszél róla. Elfogadta és én meg nem tudom és a családom se. Amúgy ő a Keresztanyám.

Ind,
53 éves szóval szerintem nem öreg. Ő is rákos és tudod én apukámat is rákban vesztettem el. Amúgy ő apum nővére. Nagypapám is rákban halt meg aki az apukájuk volt. És apósom is rákos volt szóval gyűlölöm ezt a betegséget de gondolom mindenki más is... nagymamámat is sajnálom hogy elöször a fiát most meg a lányát temeti el. Szörnyű lehet :cry:

Köszönöm hogy meghallgattok...
Vendég
 


Nagyon együttérzek veled, én a nagybátyámat veszítettem így el és majdnem megszakadt a szívem, amikor elment, semmi sem volt többé a régi. Akkor nőttem fel, azt hiszem végleg... :cry: :cry: :cry:

Zora
Kép
zora7
 
 


JAj Pandácska nagyon sajnálom!!!!

Nekem a nagypapám halt meg amikor MAnó a pocakomban volt. NAgyon rossz volt, mert folyton azon járt az eszem, hogy mi lesz majd ha a szüleimet vagy a a páromat veszíteném el. Szörnyű volt.
Vendég
 


Zora,
Ilyenkor jövünk rá hogy mennyire kötődünk a másikhoz. Sokszor összevesztem vele amikor más véleményen voltunk és kamaszodtam. Ha tudtam volna... pedig annyi mindent köszönhetek neki rengeteget foglalkozott velem és sokat tanultam tőle. Nincsen se férje se gyereke ezért minden idejét ránk áldozta...
Vendég
 


Krisz,
Köszönöm!
Vendég
 


Pandácska
Anniyra sajnálom. Igazából ilyenkor nem lehet semmit mondani. A férjem unokatestvérének a felesége halt meg rákba 3 egynéhány évesen és az szörnyen megviselt. Rettegek ettől a betegségtől. Neki volt, van 2 kislánya. Akkor voltak 1 és 6 évesek.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Andi, Krisz
Nagyon aranyos a kisfiatok!

Kép
[/url]
ági2
 
 


Ági,
Nekünk is van egy ismink aki ilyen fiatalon veszítette el a feleségét végbélrákba azt hiszem és ő is két kislányt hozott a világra. Borzasztó hogy még mindig nem találtak rá gyógyszert mert a kemoterápia sok esetben semmit nem ér inkább csak padlóra küldi a betegeket.
Vendég
 


Na beszéljünk valami vidámabb dologról. Majd meszokom a gondolatot idővel.

Ági,
Most már teljesen nyugodt vagy a baba miatt? Mikor mész megint uh-ra?
Vendég
 


Különben én úgy fogom fel a dolgot, hogy az anyósom vhol figyel minket és most már nem kell izgulnom amiatt, hogy egészséges gyerekeim születnek-e, mert ő biztos úgy intézi, hogy azok legyenek, sőt, tudom, hogy egyszer m,ajd egy pici lánykát küld hozzánk, amíg pedig nem jönnek, ő vigyáz rájuk.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Panda, asaládodban mindenki tudja, hogy így kell küzdened a babáért?

Tényleg zora! mi van a húgoddal? csinált új tesztet?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Ind,
Igen mindenki tudja.
Vendég
 


Sütöttem Beni névnapjára fehércsokis, kakaós muffint. Nem fog sokat enni belőle tudom (főleg a nyers tésztát szereti), de mégis kicsit lelkifurdalásom van. Lehet, hogy nem kéne ilyeneket adnom neki? Különben nem csokizunk, csak alkalmanként 1-1 túrórudit eszik. Nagyon nagyon ritkán kap egy icurka csokimorzsát. Mit gondoltok?

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Illetve ő nem csokizik, én viszont táblaszámra.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Ind,
Az én unokahugom nagyon édes szájú és kap is édességeket de rendszeresen fogat mos(szép fehérek)és nem is duci gyerek mint ahogy azt Norbi update hírdeti. Szerintem mértékkel lehet. Amúgy meg ha nem kell neki akkor nekem elküldheted mert nagyon jól hangzik ez a muffin :oops:
Vendég
 


Pandácska
Ápr. 2-án , az már csak másfél hét.
Jó beszéljünk valami vidámabb dologról. Mondjuk amióta ezt írtad nem megy ki a fejemből. Ilyenkor arra gondolok, hogy kivizsgáltatom magam.
Az a baj, hogy én biztos a hormonok miatt érzékenyebb vagyok. Tegnap is néztem a barátok köztet én nem tudom, hogy nézitek e de a Richi hazaköltözik és ezen is elkezdtem bőgni ahogy búcsúzott a családjától. Tiszta hülye vagyok.

Ind
A gyerekeim nagyon kevés édességet esznek. Mikuláskor, vagy húsvétkor egy-egy kocka csokit kapnak. Tudom, hogy ez sem jó mert a Petra már 4 és fél éves. MIkor 1 éves körül volt akkor még a túrórudiról is leszedtem neki a csokit.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Ind
Nálunk nincs itthon soha csoki mert én is az összeset befalom. Jó nevelés mi?

Kép
[/url]
ági2
 
 


Sziasztok! Mutatom a hőmet.

Kép
Vendég
 


Mo
Veled mi van? Neked most volt pé-ed mert nekem nem derül ki?

Kép
[/url]
ági2
 
 


Ági,
Hát te aztán nagyon terhes vagy ha már ilyeneken sírsz :wink: nővérem is ezt csinálta én meg csak néztem hogy mi baja van.
Vendég
 


Megcsodáltam a legényeket. Gratulálok! Gyönyörűek!!!
Megcsodáltam a sütit is, és rájöttem, hogy mostanában kevesebbet kedveskedsz nekünk Krisz. Kérjük a sütis képeket!!!! Legalább a szemeimet hadd hízlaljam, ha már mást nem is lehet, meg nem is szabad....
Ildikó! Olyan rossz, hogy csak a kihűlt nyomokat tapogatom utánad. Egyszer jöhetnél már estefelé is, és akkor adhatnék neked valami jó kis tornagyakorlatot, esetleg előléptethetnélek fő-fő-fő nagyvarázslóvá. :wink: :lol:
Vendég
 


Panda
Normális esetben nem vagyok ilyen bőgős.

Megyek adok a gyerkőcöknek vacsit. Sajnos apa még mindig bent van pedig már úgy várom.

Kép
[/url]
ági2
 
 


Ági! A pé-m olyan távol van még, mint a csuda. Sajnos én a maratoniak között vagyok, úgyhogy a 21-26. napon várhatok valami kis csodát... de láttam azt a sok görbét, amit felraktatok.... no, gondoltam én se maradok ki belőle.. :wink: :lol:
Vendég
 


Ági, és még te panaszkodsz, hogy nincsenek terhességi jeleid... :lol: :lol:

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Úgy cserélnék most veled Ági! Még toporzékolnék is!! Örülök, hogy bőgicsélős kedvedben vagy. :wink: Szóval, akkor minden normálisan működik nálad... és ez a jó! :D
Vendég
 


Panda! Nagyon sajnálom, ami a családodban történik. Nehezen találok rá szavakat...Nagyon erősnek kell lenned!!!!!
Vendég
 


Itt vagyok, Mo :) Állok eléd :D

De először elmondom Pandának, hogy engem is mélyen megrenditett az, ami a családodban történik :( :cry: - erre nincs mit irni :roll: :cry:

KépKépKép
ildiko74
 
 


Titi. jól van és a baba is szépen fejlődik!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zora
Kép
zora7
 
 


Lányok, a csoki nekem is a kedvencem :roll: :roll: áááááá - ne is beszéljünk róla 8)

KépKépKép
ildiko74
 
 


Ildikó, Mororo
Köszönöm!
Vendég
 


Juppéééé :D - nagyon örülök Titinek :D

Zora, olvastam, hogy - lett a teszt..... nem is tudom mit mondjak.... nem csodálkoznék, ha most össze-vissza érzések kavarognának benned....

Mo, te hova tűntél???? Meddig vagy egyedül?

Krisz, amikor szavazni akartam, mindig kiirta, hogy az utóbbi félórában már volt szavazva :roll: :roll: - akkor az mit jelent????

KépKépKép
ildiko74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?