Új privát üzeneted érkezett!

Zsutita!
Megkaptam, nagyon köszi mégegyszer! Már regisztráltam is.
Nagyon remélem, hogy hamar kijönnek a fogak mert nagyon kínozza szegényt. Bár a körülményekhez képest tűrhető a hangulata, még nevetni is van energiája. :roll:
Ma kezdett olyan gagyarászás szerűen "beszélgetni" most a dedede, dádádájééééé mennek. Annyira imádnivaló! Kis tündér.
Benyomott majdnem 1 egész üveg babakaját, a kedvencét (zsenge zöldségek borjúhússal, tényleg finom!) ivott pár korty teát de nagyon fintorgott, aztán inkább gyümölcslevet ivott, és most alszik. Kíváncsi vagyok meddig?...
Ja és adtam neki 2,5 ml Nurofent a foga miatt, remélem ez hatékonyabb mint a Dentinox.
Este majd jövök bővebben.
Puszi mindenkinek.

Kép
mamy

Sziasztok!
Mami akkor nekem is elküldöd priviben a neved?Megjelölnélek!

Nszöke,szerintem,minden képp feketével tetováltass,mindenkinek jól áll...A barna nekem olyan pirosasra kopik(szemöldök).

Képzeljétek voltunk Szindivel,állitólag egy -két hét és megcsinálják neki.Az árat jól gondoltam 150E ,plusz amit a dokinak adunk.De fogalmam sincs mennyit"kell"adni.Én 10-15-re gondoltam,de lehet,hogy nagyon karcsú... :oops: Csak vérvételt kell lötte csináltatni,mert nem altatják ezért belgyógyász nem kell.Tüdőszűrés meg az ő korában nem kell még.Szoval hétfőn megyünk vérvételre aztán időpontggyeztetés és hajrá!!!
Vendég

Sziasztok!

Olvastam ám egész nap. Csak már addigra írni nincs időm amire ide kerülök...

ŐŐŐ. izé- ja Bárány és Anita, azt hiszem akkor maradok én is a feketénél, bár eredetileg is azt akartam.

Hétvégén vagyis vasárnap megyünk a bababörzére, nem jön senki? Hátha összefuthatnánk? No? Akarok venni cipőt, meg babakocsit meg takarót és megnézném ha vannak ilyen nagyobb dolgok is akkor a szekrényt és az ágyat.

Kiírtam egy csomó-kb5-6 boltot ami ilyen babacucc és bútor, köztük a faktum is, de nem is tudom mikor menjünk, mert apa napközben mindig dolgozik, de vele szeretném megnézni a dolgokat. Na de mindegy.

Bezárt a schöpf-mérei! :cry: :evil: :x és ez nemhogy szomorú, hanem tragikus.

A másik nagy témaköröm a gyed, gyes, munkábaállás. Mindennemű hozzászólást szívesen veszek, ki mit tud, mik a lehetőségek...stb.

Ja és még mindig nem tudom megcsinálni azt a dög adóbevallást.
Jó kis nyaralóhelyet nem tud valaki? Olyat ahol pl.egy házat veszünk ki és csak mi vagyunk? Ha bababarát az nem baj :wink: ja vagy ha ilyen kereső oldalt tudtok az is jó lenne.

Na megyek majd visszanézek még.

ja Mamy neharagudj meg a kérdésért de a férjurad nem fiatalabb mint te? Vagy csak jól tartja magát? :oops: :wink:

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

sziasztok!

A család már alszik, gyorsan beugrottam.
Noémi!
Hajdúszoboszlón vannak kis családi házak nyaranta kiadva, de nem tudom, honnan lehet ilyet találni.Egyszer ott nyaraltunk, és tök jó volt.Nagy kerttel, meg ilyenek.Gyula?Vagy esetleg Mosonmagyaróvár?Most hirtelen ennyi jut eszembe.Pécs?Pécs mellett Harkány?Az isteni hely.
Bátor vagy a bababörzével, én terhesen jártam kint és megfogadtam, h soha többet.Csőstöl nyomul a nép, a gyerekeket tolják a babakocsikban, iszonyat a nyomorgás. Szerintem ha mész, akkor se vidd Zsebit, mert borzalmas.És készülj fel, h baromi drága, mi amikor coltunk, több mint 2000-et fizettünk ki, h bemehessünk, mert a parkoló is q drága.És lényegében nem sokkal olcsóbb mint a sima boltban.Nem rémisztgetlek, de velem bizti nem fogsz talizni ott.Egyszer elég volt.

most hirtelen ennyi.

Anyuci minden rendben?Nagyon régen nem jelentkeztél!

Puszi mindenkinek és jó éjszakát!

Kép
zsutita

Ja4
Szorítsatok, holnap megyünk anyóshoz, vasárnap meg jövünk vissza.Már előre borsózik a hátam attól a nőszemélytől.

Kép
zsutita

Sziasztok!

Anyós :mrgreen: juj, de jó fej vagy... :wink:

Bababörze: :shock: én még az életben nem voltam. És ugy tudom 900ft a belépő, a parkolásról fogalmam nincs. Nekem tetszett hogy minden egy helyen van, meg hogy vannak programok, amiket állítólag a belépő befizetése után ingyen lehet igénybe venni. Mert amit te mondasz: nyomulás, meg tömeg attól én rosszul vagyok. Nem bírom a sok tahó nyominger embert, akik egymást rugják fel, csakhogy az első 100ba benne legyenek...de remélem hogy ilyennel nem találkozom...
majd holnap írok infot,, hogy milyen volt.

Képzeljétek adom el a babakocsit, állítólag ma jön érte egy férj, apuka-nem tudom hogy melyik is-de most kaptam egy teleonmt, hogy a babakocsiról érdeklődik és a kerekek távolságát mérjem meg , mert neki van egy de az túl széles...most azt nem tudom ez ugyanaz az ember vagy nem. De már Zsebi elaludt mindjárt és mérem s hívom.. :oops:

Akarok venni egy pierre cardint azt a sportosat, mert annak a leghosszabb a fekvőfelülete, mert ebbe a nagyba már nem bírom el. Persze van könnyű nagy fekvős kocsi csak 50ezertől felfele,annyit meg már nem adnék érte...max 20körül, s ez a PC pont 19990körül van.

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!

Szegeden is lesz holnap bababörze, ha Manó ilyen jól lesz holnap is akkor megyünk. Szerencsére már csak picit folyik az orra, és csak ritkán köhög. Persze szívom az orrát, akkor meg üvölt, mint akit nyúznak. A Rinathiolt sugárban köpi ki, az orcseppet meg gyakorlatilag lehetetlen belecseppenteni az orrába, mert forgatja a fejét, kalimpál a kezeivel. Szinte minden alkalommal kiveri a kezemből az üveget, a fele már kifolyt, még jó, hogy nem törik össze. :( Viszont azóta, hogy beteg nem cumizik.

Noémi, a www.c-travel.hu oldalt nézd meg, ott sok bababarát üdülőhely van. GYED mellett hivatalosan nem dolgozhatsz, GYES mellett 4 órát. Én ennyit tudok. De ha van konkrét kérdés írd meg - akár priviben - anyósom TB ügyintéző, sógornőm meg adózást tanít, tehát van "szaki" a családban.

Schöpf-Mérei bezárás :evil: :evil: :cry: :cry: Szerintem is tragikus. Nem tudja valaki, hogy a Ferenczi főorvos hova került? Én nála voltam tavaly júniusban genetikán, és világbajnok jó fej, és az egyik legszuperebb doki, akivel valaha találkoztam. Most hova fogok menni genetikára, ha lesz második babó? :?: :evil:

Ja, ma egy éve tudtuk meg, hogy pocaklakóm van! :D

Anyósokkal mindenki így van? :shock: Ezek szerint én nagyon szerencsés vagyok az enyémmel. Zsutita, kitartás.

Na megyek eszek valami zöldséget (ma zöldség napom van), meg elmosogatok, kivasalok. Szóval mindent, amit a betegeskedés miatt nem tudtam megcsinálni.

Ha tudok jövök mostmár rendesen.

goodfairy

Sziasztok!
Nszöke szóval te már fölvetted Mamit ismerősnek??Nekem is megadjátok a nevét,nagyon kiváncsi tipus vagyok :D :D
Egyébként az a korház is bezár ahol a Szindi fülét fogják csinálni,kb egy hónap múlva.Még jó ,hogy Szindit még elvállalták!!
(Honvéd korház)
Anyós:mi semmilyen kapcsolatot nem tartunk vele,se én se a férjem,szerencsére ő se keres minket. :D
Na megyek mert mindjárt megyünk "buliba",Szilveszter barátja 6. szülinapja van :D :D Igaz,hogy tökre köhög csórikám,meg taknyos,de minden képp menni akar.
Vendég

Sziasztok!

Bárány itt benne van a profiljában az emailje. Azt másold be az iwiwen a keresőbe -email szerint- és azonnal csak őt kidobja. De meg is ismered főleg Geszti miatt is!!!
De én a nevét nem merem csak úgy ide írni, mert nem mindenki írná ki nyílvánosan és nem tudom ő hogy vélekedik...bár ugye így email alapján is meg lehet találni :?

Anita!

Köszi az oldalt tök jó, de majd átnézem részletesen. Szerencse hogy ilyen sok "szaki" van neked...akkor ez könnyen megy majd neked. Mármint a visszaállás vagy a gyes, gyed és társai. Ferencziről hírem nincs...meg igazából nem sok mindenkiről, mert szinte hihetetlenül állnak a bezárás előtt még ők is és a legtöbben azt mondják a végsőkig kitartanak.

Te csinálod a kilencven naposat??? Vagy milyen zöldségnap??? :shock:

Most meg ugy néz ki mi is betegek leszünk. Már orrot szívtam, és szörcsög...már főztem neki kamillás-mézes-bodza teát, öntöm bele 2napig-imádja- és akkor remélem helyredobban...

Utálom a szar időt... :evil:

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!
Egy ismerősöm most szült császárral, és azt mondta, hogy a belső szervei még napokig "helyezkedtek". Ez minden esetben így van, vagy nála csak amiatt volt így, mert előtte össze-vissza könyöltek a hasába, hogy kijöjjön hagyományosan a baba?
maximail

Szia MAximal!

Ez akkor is így van ha simán szülsz, ugyanis azért csak közel 40hétig nyomnak belülről mindenhol így a húgyhólyagodon van a baba, a beleidet eltolja elég rendesen...stb. És az első kakilás irtó fájó, belül a hasadban, nekem nagyon fájt közben a hasam, meg a másodiknál, a harmadiknál...majd helyrejön. Nem sok idő. 1-2hét. Általában a nőgyógyik megvárják az első kakit az anyukánál, hogy minden rendben van e...
Szóval mindenkét szülésnek vannak előnyei hátrányai, de nagyjából, az eleje és a vége ugyanaz lesz, és a 6hét kontroll idő nem véletlen hogy addig regenerálódnunk kell tényleg...mindennek a helyére kell állnia.
Nekem sajna azóta elég nehéz visszatartanom a pisit. De igyekszem, bár annyira nem vészes és így még orvost sem kerestem ez ügyben. Csak nehogy később legyen baj.
Babát vársz? Vagy tervezed? MEsélj egy kicsit!

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok

Maximal
én nem éreztem, hogy a belső szerveim "helyezkedtek" volna, de az ágyból való felkelésnél csillagokat láttam, nem kívánom senkinek, de 5. nap (már otthon) jóformán sima ügy volt. De mondjuk nekem előtte nem könyököltek a hasamba semmilyen formában, mert nálam a CTG-s megfigyelésnél döntöttek végül a császárnál, így szerencsére esély sem volt hogy össze - vissza könyökölgessenek rajtam.

Szia

erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!
Megjelöltem Mamit
Vendég

Sziasztok!

Tök jó dolog ez az iwiw! Találtam pár régi iskolatársat is.

Bárány!
Amikor kérted, én még akkor elküldtem neked a nevemet priviben! De a lényeg, hogy megtaláltál. Ma még nem néztem be, majd ha itt befejeztem akkor megyek oda. :wink:

Noémi!
Igazad van, nem szeretném közszemlére tenni a nevemet. Akinek akarom, megadom, és az iwiwen úgyis megtalál. Mint ahogy te is. :wink:
Schöpf-Mérei: :cry: :evil: Bár engem csak annyiban érint, hogy jártam régebben oda, de egy nagyon pancser dokkerhez, kár is volt az időpazarlásért. Egyéb nem fűz oda, de amikor mentem, mindig láttam az inkubátort a kapuban, és mindig olyan jó érzés volt, hogy a sok szegény kitaszított babának legalább adnak egy esélyt. Tényleg, most hol lesz inkubátor? Melyik kórház kapujában? Mert remélem, hogy lesz!!!
Üdülőhelynek Harkányt és Hajdúszoboszlót tudom én is ajánlani, többet nagyon nem ismerek. Harkányban mi panzióban voltunk, Hajdúszoboszlón szállodában. De tuti, hogy mindenhol van házbérlés is. Egyébként megint megyünk, immár hármasban, májusban a párom szülinapján Hajdúszoboszlóra, már alig várom!!! Jót fürdeni, áztatni a s...ggem a melegvízben, szaunázni, stb.... jajjjj mikor lesz már május???
Férjem tényleg fiatalabb mint én :wink: fél évvel. És egyébként jól is tartja magát (elsősorban biciklizik) ha jó idő lesz, megyek én is vele bicózni a ligetbe. Addig Gesztikémre anyósom vigyáz majd (pár óra erejéig).

Zsutita!
Nagyon szorítok, anyós ügyben... Bár Anitához hasonlóan nekem is szerencsém van, az enyém egy tündér.
Talit most már tééééényleg össze kéne hozni!!! Nem tudom, a jövő héten milyen idő lesz, remélem kedvező.

Maximail!
Tényleg rendeződnek a belső szervek, mert a baba valóban mindent átrendez odabent... Bár nekem csak alig egy napig tartott ha jól emlékszem. Nekem sem nyomkodták meg a hasam, mert azonnali császár volt. Az első pár nap valóban borzalmas (ágyból felkelés, köhögés, tüsszentés maga a pokol), de ki lehet azért bírni. :wink:

Képzeljétek, Gesztinek nagyon lassan jön a foga! Mennyi idő alatt kell teljesen kibújnia? Ráadásul ahogy észrevettem, egyelőre csak a baloldalinak jött ki a hegye, nagyon szúr! :lol: Különösebben nem kínozza, néha-néha elkezd sírni és akkor nagyon sír, de amúgy általában jókedvű. Éjszakákat is végigalussza. Szóval nem tudom, mennyi idő alatt jön ki egy fog?

Jó éjszakát csajok!

Kép
mamy

Sziasztok!

Mamy.
fél év :oops: bocs én kicsit fiatalabbnak találtam.

Körülnézek az ajánlott helyeken panzió, vagy ház ügyben, bár szálloda is lehet, de azt én annyira nem szeretem...

Erika, nem mesélsz hogy mi van veletek?

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!
Nszöke,szerintem abádszalók is nagyon tuti hely,ott is lehet önnálló ki házat bérelni :D

Az én férjem is fiatalabb,2 évvel,ezek szerint rajtunk nem látszik,mert Noémi,nem kérdezte :D :D

Egész éjjel fent voltunk ,felváltva köhögtünk a fiammal,azt hittem már rohanhatok vele az udvarra,de egy ablaknyitással meg hidegpárával megúsztuk mára :x
És ilyenkor következik még egy pár kemény éjszaka... :(
Vendég

Sziasztok!

Na voltunk a börzén!
Szerintem nem volt olyan vészes. Sőt. Sokkal több emberre számítottam. Végülis sokminden jó áron van, meg rentgeteg a használt cucc, de az nem mind szép. Van ami tökre szét van mosva vagy ilyesmi. Amúgy jó csak hogy vegyél mindent amit szeretnél egy rakat pénz kéne...na de mi vettünk két cipőt. Két kis szandált, az egyik zártabb a másik meg 3csattos tök nyitott. Az egyik 3500 a másik 4000 maus, vagy mouse márka, egy ismerősőm ajánlotta, mert ugye elég gyakran kell cipőt venni és a siesta 10ezer az meg tök drága már nekem-nem mitha valaha is olcsó lett volna. egy malackás melegítő alsó-felső 2000 egy pulcsi 1000 és egyFPrajztáblát 5000 meg ettünk, meg a belépő-900ft- meg más nem.

Zsebi olyan hisztis mint az állat...üvölt mint egy fábaszorult...nem tudom mi van vele. Apjával meg jól összevesztünk, mert szerintem ez az elkényeztetés miatt van, szerinte meg többet kéne megengedni neki...de 4en vagyunk felnőttek, s négyfelé neveljük, ami rohadt uncsi már... :evil: :cry: mert csak vele cseszünk ki.

Bárány nem is figyeltem. :oops:
Amúgy meg jobbulást nektek, mert fuu a köhögés nagyon rossz.

Na megyek, mert leszakad a fejem. Nekem is fáj eléggé.

Puszi mindenkinek. Ki mit csinált ma? Vagy a hétvégén.

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!
Mi Királyréten voltunk ma egész nap.Kurva jó volt,ajánlom nektek is ,van ott egy tuti játszótér is .Meg egy tó,és egy csomó kajálda.Ott ebébeltünk.Majd rakok fel képeket,nézzétek meg,és menjetek el!!!! :D
Nszöke:köszi,szerintem még egy pár betyár éjszakánk lesz a köhögéséből itélv :( Már előre rettegek....
Vendég

De hüly vagyok,csak most olvastam el Mami privijét.Na mindeggy,már megjelöltelek,az email cim alapján :lol:
Vendég

Kép Kép Kép Kép Kép
Ez az utolsó,az étteremben készült,van ilyen kis játszósarok,és baba etetőszék is...
Vendég

Tudsz képet felrakni... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hát menten betojok.... :wink:
Tetszik a hely, de hol van ez a királyrét? :oops:
És a Szilvi tök pasis pasi, attól mert karkötője van...??? Másnak meg a füle van kilőve... :?

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!
Börzsöny.Váctól szerintem kb 15 km-re lehet,Királyrét.Nincs túl messze,és tök jó hely.A képeket úgy sikerült feltennem,hogy át lett küldve a gyerekek gépére és ott engedi feltenni :D
Én sem tudom ,hogy onnan miért :lol:
Vendég

Sziasztok!

Máté elaludt, gyorsan írok, mert mindjárt jön anyukám.

Mamy, én is bejelöltelek, remélem nem gond.

Zsutita, anyós? :lol:

Sajna nem jutottunk el a szegedi bababörzére, "kötelező" családi ebéd volt anyóséknál. Apósommal megint jól összevesztünk a keresztelő miatt. :evil: Igazi köcsög ezen a téren. Eldöntöttem, hogy nem is kell, hogy eljöjjön, mert a végén még valamit beszól a papnak, aztán én meg égek, mint a Reistag. Ja, meg persze megint meg akarta magyarázni, hogy a gyerekem tejérzékeny. Soha sem kapott még anyatejen kívül másfajta tejet (természetesen), ennek ellenére az a fixa ideája, hogy kérjek tejallergia vizsgálatra beutalót a gyerekdokitól, mert ő is meg a párom is tejérzékeny, akkor ennek ugyebár - szerinte - egyenes folyománya, hogy Manó is. Na ezen szintén jól összevesztünk, aztán eljöttem haza a gyerekkel. Csak anyósomat sajnálom, mert ugyebár após miatt nem megyek csak hétvégén hozzájuk, anyós viszont szeretné sűrűbben látni Manót. Meg, mint ahogy már többször írtam, anyósom igazi szuper anyós. Most is a kedvenc töpörtős pogácsámat csinálta, mert tészta napom volt tegnap. Na mindegy, nem untatlak benneteket a nyűgömmel, csak tényleg nagyon dühös vagyok.

Noémi, igen a 90 naposat csinálom. Még 3 hét és vége. Eddig kb. két ruhaméret ment le. Csak a pocim meg nagyon nehezen lefele. Az tényleg gázos még. Bár - asszem ezt is írtam - én a gyógyiktól 15 kg plusszal kezdtem a terhességet, tehát még legalább egyszer meg fogom csinálni ezt a diétát. Egész jól ki lehet bírni.

Királyrét tényleg szupi, én még anno mikor dolgoztam csapatépítő tréningen voltam ott. Nagyon tetszett és mi voltunk utána ott a párommal egy hosszú hétvégén. Nyáron is ez az egyik lehetséges uticél.

Megyek reggelizek, ma gyüminap van.

Üdv mindenkinek
Anita

goodfairy

Sziasztok!

Szó szerint egész nap kint vagyunk, ha bejövünk az ajtóban áll és sopánkodik persze üvöltve, meg vergődik, bár jó hogy szeret a levegőn lenni, na de ennyire??? :shock:
Ugyhogy most hogy már mind alszik így tudok csak jönni.
Holnap meg tuti csak este, mert megyek könyvet venni a városba, porszívó szervízbe, meg ilyen apróságok.

Após :? :evil: nagyon zokni... :shock: az én nagyim is tud hasonló okosságokat. pl. télen-nyáron betakarja a gyereket, mert különben megfázik. egésznap cipőbe van ,mert anélkül szintén megfázik...abba kéne aludjon is :oops: :wink: , akkor szerinte egy kis kockacukortól semmi baja nem lesz-ha kakál -és még be sem fejezte- 2perc után ki kell venni. Én ha befejezi kiveszem, kb.10-20perc, mert jön megy a házba, s egy egy bizonyos helyen guggolva-kapaszkodva, kakál. 2-3részlet és kész van. Nagyanyám hisztis ha nem veszem ki a pelenkáját azonnal, és akkor kb.2órán keresztül 5pelot cserélek, és akkor szerinte meg szorulása van azért nem kakál egyszerre, de az eszébe nem jut, hogy nem hagyjuk békén 10percre elvégezni a "dolgát". na ő meg ilyen és egyebek...idegtépő.

Királyrét én azt hittem csepelen van, akkor az király erdő? :oops: :shock: mostmár kicsit bezavarodtam

Azt a kitartást kedves Anita. Nem semmi. Nagyra tartalak!!! :lol: már csak 3hét :shock: :shock: :shock: és kiloban ez mit jelent?
mikor akarsz mégegyszer nekikezdeni? mert veled tartanék, együtt még is könnyebb, nekem sejtésem sincs mit kéne egyek. Mármint hogyan készítsem...

Mamy és Zsutita?

Szeritnetek mi lesz 15én? Lesz háború? :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!

Anita!
Miért lenne baj? Örülök neki! :lol:
Após: :evil: :mrgreen: nehéz eset lehet az öreg! De ne is törődj vele! Anyósod ilyenkor mit mond?

Bárány!

Klasszak a képek, látni hogy Szilveszter nagyon élvezte a helyzetet. Az iwiw-en lévő képek is szuper jók ám, nagyon szépek a gyermekeid!

Noémi!
Négyfelé nevelés: :o szegény Zsebibaba... Megkaptam ám az Ő jelölését is, nagyon aranyos! :wink:

Bocs hogy ilyen szűkszavú vagyok, de totál zokni vagyok agyilag. Ma egész nap rohangáltunk a városban hármasban, én meg még többet, mert délelőtt fodrásznál voltam, (véééégre befestettem a hajam, bár melírt akartam de azt majd egy hónap múlva, Gesztikém keresztelője előtt) szóval festés volt és 2 órát ültem a fodrásznál végül otthagytam 8 ezret... :roll: :shock: :evil:
Aztán rohanás haza, mert mentünk autót intézni, lecseréljük a két "régit" egyre, mert két autót fenntartani nagyon húzós... Egy 3 éves Ignist és egy 7 éves Sport Swiftet adunk le és veszünk egy új SX4-et. Párducfeketét!!! Szuper!!! :lol: Már megvan a szerződés meg minden, és még ebben hónapban lezajlik a dolog (most baromi jó Suzuki kedvezmények vannak, mi is kaptunk 800 ezret minuszban :wink: ).
Aztán még apósoméknál is voltunk, közben szegény Gesztikémre rájött a fogfájós sírás, jaj lányok, iszonyatos amikor így sír, egyszerűen vigasztalhatatlan, és gyűr mindent a szájába, amit csak ér, az ujjamat, pólómat, játékait, de olyan erővel hogy nézni is rossz. És közben szinte visít. Dentinox persze nem volt nálunk, gyorsan becsöngettünk ott a helyi gyógyszertárba (már 5-kor bezárt...) de nagyon rendik voltak és kiszolgáltak minket, ott a kocsiban azonnal bekentem Gesztikém ínyét, és 10 perc múlva már meg is nyugodott, és még nevetni (!!!) is volt energiája... miközben még szinte könnyes volt a szeme.... lányok én ilyenkor úgy érzem megszakad a szivem, annyira sajnálom szegénykémet... és még mindig csak a baloldali hegye van kint, és a jobboldalinál egy pici bemélyedés van az ínyben. Igazán kijöhetnének már ezek a fogak!!!
Most már alszik, lefekvés előtt is picit bekenegettem neki, és olyan drága volt, engedte és tartotta a kis ínyét, és közben rám nézett, tudta hogy jót akarok neki.

Na én is megyek bedőlök az ágyba...
Jó éjt nektek!

Kép
mamy

Noémi!
Igen, Királyerdő Csepelen van, a kertvárosi része. Laktam ott...
15-ét ne is emlegesd... már előre be vagyok tojva... úúúúútálom az egész cirkuszt, de nem akarok politizálni, mert azt is gyűlölöm, ráadásul nem ide illő.

Kép
mamy

Sziasztok!

A hétvége tök szupi volt, nem volt semmi gond.
Anita!
Egy cipőben járunk, csak nekem anyós a gond, após rendes. Az allergia meg egyenesen hülyeség.Nem ekcémás Manó, ugye?Egyébként is azt hallottam, hogy a tejallergia attól jön ki, ha túl korán kap a baba tejet.Nem vagyok jártas a témában, de após akkor is el van tájolva.A diétát elküldenéd valahogyan?Jó lenne nekem is leadni valamennyit, jön a nyár.Emilben vagy ilyesmi?Köszi előre is.

A március 15 nekem talán a legszörnyűbb, ugyanis a párom ott dolgozik közalkalmazottként, és két hete bejelentették nekik, hogy 15-én mindenki a városban kell hogy legyen és elérhető is, mert ha nincs elég ember, akkor őket is behívhatják.Állítólag benne van a munkaszerződésben. Kissé felhúztam akkor magam, mikor ezzel jött haza.Mi köze ehhez az egészhez?Nem rendőr, nincs kiképzése.De aztán megnyugtatott, h simán olyan miatt is behívhatják, h kenjen szendvicseket a kint lévőknek, vagy vidéki rendődöket vezessen Pesten, mert azopk ugye nem is merik a várost, meg ilyenek. Baromi jó, mert féltem rettenetesen.És ugye pár hét óta a rendőrpalota se olyan biztonságos, mint azt hittük.Simán belelőttek.Meg ha behívják, nehogy az legyen, hogy kifigyelik a barmok, ki jön ki onnan, és bántsák...Szóval szeretnék túl lenni rajta minden gond nélkül.szorítsatok értünk.

Noémi!
Örülök, h jónak találtad a börzét, ügyesen vásároltatok.És kocsit nem kaptatok?És milyen rajztáblát vettél 5000-ért?Nem fogtam első olvasásra.

Mamy!
Tali részemről bármikor, ma is szinte egész nap lebegőztünk.És ajánlok neked majd személyesen egy jó boltot, ahol sok jó babaruha van.

Bárány!
Tök jók a képek, tényleg jó helynek tűnik.És helyes nagyos Szilveszter, látom szeret pózolni.Lehet, h majd nyáron mi is elnézünk ide.

Egyébként képzeljétek, Bazsi próbálkozik a menéssel, csak még nem meri elengedni a kezünket, pedig már nagyon szeretne egyedül közlekedni. A szomikislány(2 hónappal fiatalabb) már rutinosan közlekedik, és a fiam megirigyelte tőle.Úgy izgulok, mikor indul el.

Na eldügültam mára, holnap nehéz napom lesz, holnap lesz egy éve, hogy meghalt az apukám, már ma is kissé depis voltam. Felrakok egy képet róla, remélem nem baj, a halála előtt egy nappal készült.
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
zsutita

Most néztem vissza, tele vagyok gépelési hibával.Bocsi!

Kép
zsutita

Sziasztok!

Zsutita!
Olyan megindító volt amit írtál és a végén látni a képet... nagyon együttérzek veled, borzalmas dolog ez, sajnos tudom, mert nekem Anyukám halt meg, igaz "már" 12 éve, de még mindig olyan mintha tegnap lett volna....
Istenem, néha olyan kegyetlen az élet, máskor meg kényeztet, nagyon fura ez.
Tali remélem holnap összejön, ma megint nem jó, mert délután még mennünk kell az autós céghez, előtte meg vásárolunk stb. de holnap Párom már melózik és "szabadok" leszünk egy sétára. Felcsigáztál a babaruha bolttal kapcsolatban. :lol:
15-étől én is félek, azt hittem eddig nekem van a legtöbb okom rá, de belátom, hogy tévedtem, neked valóban nehezebb lesz, ha a párodat kivezényelhetik. Az én párom egy napilapnál dolgozik, és náluk úgy van, hogy ünnepnap előtt nem kell menni, (mert másnap nem jelenik meg újság), viszont az ünnapnapon igen, mert másnap már van újság. Szóval ők is mennek dolgozni 15-én, és sajnos késő estig bent kell maradniuk, hogy "hátha történik valami" azt gyorsan meg kell írni, szerkeszteni stb. hogy a lapzártába beleférjen. Én is nagyon féltem ám, mert pont arrafelé jön haza, amerre ezek a zavargások szoktak lenni (tavaly okt.23-án is az Erzsébet hídnál volt a cirkusz, most is oda terveznek valamit). Aznap is dolgozott és én amikor láttam a híradóban mik történnek, sírógörcsöt kaptam, és hívtam azonnal telefonon hogy most mi lesz, hogy jön haza, mert arra ne jöjjön, stb. Húúú, nagyon rossz volt. De már kitaláltuk hogy most inkább megkerüli a fél várost, és az Árpád híd felé jön haza...
Szorítok nagyon nektek.

Este még igyekszem jönni, szép napot mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!
Zsuzsita,látszik apukádon,hogy tök jó fej,és eggyáltalán nem tünt betegnek,és nagyon fiatalos...Jól áll a kezében Balázska. :D

Holnap műtét(Szindi fül).Szorítsatok!!! :D :D Reggel 8-kor!!!

Szilveszter ma is végigköhögte az éjszakát,4. napja nem alszunk :evil: :evil: Most úgy érzem fogy az erőm...
Vendég

Sziasztok!

Mamy, holnapi tali?Írj, ha tudsz, még benézek később.

Bárány!
Apukám balesetben halt meg, teljesen egészséges volt.
Szindinek pedig szorítok nagyon, Szilveszternek meg gyógyulást!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
zsutita

Sziasztok!

Hihetetlen a fiam. Felébredt a vacsi előtti szundiból fél 8-kor üvöltve az éhségtől (előtte 3 órakor evett), megfürdettük, megetettem és fél 9 óta alszik. Szerintetek ez normális? Szinte az egész napot átalussza. Reggel 6-kor kaja, azonnal visszaalvás; 9-kor kel, fél 11-kor kaja, aztán alvás kb. fél 3-3-ig, akkor megint kaja, és kb 5-ig bírja, ha kiviszem még addig sem. Most is fél 5-től aludt fél 7-ig. Ha jól összeszámolom kb. 18 órát alszik egy nap. Komolyan, mint akit megcsípett a cecelégy.
Most láttam csak, hogy az előző hsz-ban szépen szögediesen írtam a pogit. :oops: :D

Noémi, nekem anyukám olyan, mint amit a mamidról írtál. Ma is kicsit felhúzott, mert megkértem, hogy menjen el Manóval sétálni délelőtt, amíg kitakarítok. Erre közölte, hogy meg fog fázni a következő göncökben: harisnya, zokni, nadrág, hosszú újjú body, pulóver, kabát, sapka. Kérdezem mit kéne még ráadni? Azt mondja még egy pólót a pulcsi alá, meg a téli kabát és sapka kellene a tavaszi helyett. "Kivonszoltam" az udvarra a hőmérőhöz, ami 16 fokot mutatott, erre közölte, hogy de fúj a szél. :twisted: Megőrülök egyszer. Szerintem még nyáron is bundazsákot adna rá legszívesebben. Hozzáteszem, hogy ő maga is belátja, hogy én azért voltam állandóan megfázva gyerekkoromban, mert túlöltöztetett.
Diéta, nekem ápr. 2-án véget ér, aztán 3 hónapot ki kell hagyni, hogy a szervezet tudjon kicsit regenerálódni. Kb. 10 kg-ot fogytam, de nem tudom pontosan, mert annyira dilis voltam, hogy nem álltam mérlegre mikor elkezdtem. De a terhesség előtti ruhák mind rámjönnek, csak a pocimon szűk egy-kettő, de az úgyis csak gyúrással megy le. Persze a 3 hónap letelte után, vagyis júliusban újra csinálom (szeretném a terhesség előtt kapott gyógyiktól felszedett kilók nagy részét is leadni), akkor csinálhatjuk együtt. Egyébként tök egyszerű, ma pl. húsnapom van, sütöttem csirke combot és azt ettem köret nélkül, csak egy szelet diabetikus kenyérrel.

Zsutita, nem ekcémás Manó. Az égvilágon semmi baja, csak apósom hülye. Nem kiütéses, nem hasmenéses, sosem hány, egy két visszabukás volt régebben csak. Tehát teljesen alaptalanul rinyál. Ja meg persze az orvos totál hülyének nézne, ha odaállítanék egy ilyen kéréssel. Tejallergia vizsgálatra beutaló alaptalanul. :( A tejallergia lehet öröklött és valóban, ezért mondják, hogy minél később kap tejet, annál kisebb az esély rá, hogy allergiás lesz. Persze húst meg még csomó dolgot, amit nem ehet már adna neki, pl. 3 hónapos sem volt, mikor közölte, hogy adjak neki húsleves levét sárgarépával. Na akkor meg azon veszekedtünk hetekig, hogy értse már meg, hogy nem lehet. Aztán végül a párom állította le, mert persze csak akkor cseszeget, ha ő nem hallja. De én sem vagyok hülye, szépen úgy alakítottam, hogy párom is ott legyen, na volt nagy leb..... Felteszem ide a diétát, tényleg lehet tőle fogyni, de nagyon be kell tartani. Ja, és kb. 7-8 hét után eljön a holtpont, akkor már nagyon kevés megy le. Ilyenkor nem szabad feladni. :D

Mamy, Anyós ilyenkor szegény nem akar szólni, mert tudja, hogy azzal csak árt. Persze aztán jól összevesznek, mikor mi eljövünk. Azért van úgy, hogy lecseszi kapcsiból, ha ott vagyunk mi is, pl. mikor azzal jött, hogy miért nem engedem, hogy Manó nézze a TV-t. Anyós meg közölte vele, hogy "azért te idióta, mert tönkremegy a szeme!"- szó szerint így. :lol:

Húúú, ez jó hosszú lett. Megyek is fürdi aztán tenti :) , teljesen átmegyek gügyögőbe, pedig hogy fogadkoztam régebben, hogy áááá, én nem.... :D

Joccakát!
1173818575.57.doc

goodfairy

Sziasztok!!!

Zsutita!
Vigyázz magadra és sok erőt az emlékek "átvészeléséhez". Nem lehet könnyű és apukád nagyon jól nézett ki és borzasztó dolog ez, mer túgy nézte az unokáját, mint egy "kisangyalt"...hihetetlen, viszont nekünk sajnos nem sikerült az apjának az anyukájával, tehát a nagyival csinálni képet, mert elfelejtettük, amikor itt voltak, s utána röviddel meghalt. Nekünk kép sincs a nagyival, s nagyiról sem igazán, csak nagyon régi... :cry:
Fischer Price(nem tudom jól írom-e) rajztábla,tudod az a mágneses izé, amivel a gyerekek rajzolnak és egy húzással el is tüntetik...kocsi viszont nem volt, már amilyet szerettem volna, de lehet nem is olyat akarok, mert szinte hangyányi a bevásárlókosara...azzal meg nem sokra megyek.
A férjeddel jó nagy kicseszés történik. Ez akkora szemétség. Igaza van Mamynak hogy ez nem politikai oldal, de annyira utálom, hogy egy csomó munka és pénz ez a sok barom ember tüntetése, mert ez ugye nem kulturált tüntetés. És ha jól tudom, demokrácia van, így volt népszavazás, és a nép többsége Gyurcsányt választotta...most a 4év ezzel telik, hogy egymást basztatják??? S akkor majd mindenki megint joggal kérdezi, miért kevés a pénz, miért van áremelés, stb.stb. hát azért mert a sok kis megmozdulás rohadt sokba kerül a dolgozó embereknek(akik többsége, nem tüntet mert dolgozik), az állami költségvetésbe folyt adójukból és a 4év alatt mindenki tojt a népre, hogy hogy is lenne nekik jobb, mer ta középpont 4évig az lesz hogy Gyurcsány mondjon le...stb. Na de akkor itt azt hiszem tényleg befejezem, mert csak ideges leszek, utálok bemenni a városba, és utálom hogy egy csomó rendőr ismerősőm van, főleg akinek családja van...stb és átérzem milyen az amikor az asszonyok otthon "sírnak", hogy vajon kivel kell azért vívnia az urának, mert sok nem normális azt hiszi, hogy a miniszter le fog mondani, mert oda szarik-húgyozik a Kossuth-térre. Mellesleg megjegyezném, Kossuthot így kell dícsőíteni a tüntetéseken, hogy a másik kezében meg fogja és lehúgyozza??? Nahát ezzel mindent elárul magáról az aki ott van...tüntessen bárki,vagy mondja el a véleményét bárki, de ne tegyünk tönkre ahhoz semmit, szép lenne ha a férjem minden nap ugy fejezné ki a nemtetszését ha nem olyan kaja van ami a kedvence akkor szétverné a konyhabútort...ugye értitek mit akarok...és tényleg bocs hogy OFFolok, de ez a viselkedés felháborít, főleg hogy ma a városba voltam könyvet venni...már ma lezárva egy csomó hely, rendőr amerre csak látsz...stb. 15-én attól rettegjek, lesz e háború, meg meddig fajul országunk...ez azt hiszem minősíti sajnos a magyarokat külföd felé-nyugatnak még a lábnyomába sem érünk soha...szám befogtam mostmár.

És tényleg bocs mindnekitől, de ez is azért aktuális téma, mégha randa politika is, sajna ebben élünk, ezek a mindennapjaink... :cry:

Anita!
10kilo??? Huu de örülnék én annak. Nahát jövő héttől megpróbálom, csak addig igyekszem jól áttanulmányozni, meg ha nem gond majd téged kérdezlek ha valami nem tiszta, jó? Valaki nem akar hétfőtől 90 naposat? Na?!! Légyszi!!

Bárány!
Ti elég betegesek vagytok, mert eugye elég gyakran betegek vagy a gyerekek vagy te...ezt nem könnyű bírni...nem?! Szindinek nagyon szorítunk és mesélj hogy mi hogy van vagy lesz. MEg most hogy műik, ha nem altatják? És mikor jöhet haza? És nagyon bátor csaj-én büszke vagyok rá!!!

Anita szerintem nem baj ha alszik, a levegő is meg az időjárás is elnyomja, de akkor sem baj szerintem. Sőt az alvástól nő!!!
Hát akkor anyukád sem egyszerű, nekem szerencsére anyum az akire 100%ig rábizhatom, ő a megfelelő vigyázó. Mert megmondom őszintén, az apja is full nemnormális. Mostanában olyanokat csinál hogy hihetetlen. Idegösszeroppanást bírnék kapni tőle. Ha vele van a gyerek akkor az = életveszély. Mindent megenged neki, amit szigorúan tilos is, olyan nemtörődőm az utóbbi időben vagy milyen is, és ha gáz van alig reagál, mert le is lassult az utóbbi időben, ne tudom. Talán öregszik, vagy miért? Dolgozik, hazajön eszik, fürdik, játszik Zsebivel és utána alszik. Mindez 5-6tól 8-9ig lezajlik. És kész.
Pl.anyu azt mondja hogy ő rosszul van ha itthon hagyom Zsebit és itthon van a nagyim, vagy az apja is vagy ha mindenki az a legrosszabb felállás. Ma azt mondja anyu, hogy az apja odaadta neki a karikagyűrűjét, és agyerek ki-be szájból, na most ha lenyeli, lelassúlt apuka mit csinál??? Szóval ilyenkor megkérdezem tőle, normális? és a válasz hogy mi bajom van, meg ne basztassam mindig, de hiába mondom neki, hogy egy 30éves felnőtt embernek kéne legyen annyi esze hogy ennek a gyereknek nem adunk játszani 1forintost, meg karikagyűrűt, meg ilyenek. Szerintetek?

Na azt hiszem annyit írtam hogy ihajjj. És tényleg bocs apolitkikázásért.

Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok lányok!

Nagy sokára de én is itt vagyok.Mindig van valami ami miatt még kikapcsolódni sem tudok.Azért nem jöttem mert Bálintomnak csúnyán megégett a keze őt ápolgatom nem volt lelkiismeretem ideűlni mig ő szenved .Most még alukál azért tudtam bekukkantani.Bocs , hogy nem nagyon olvasok vissza de látom mindenki jól van a körülményekhez képest Zsutita sajnálom a történteket eggyüttérzek nagyon fiatal volt még apukád.
Ma még megyek Bálintal kötözésre ezt csinálom már egy hete de nagyon bátor fiú meg is dicsérték.Miért van az, hogy nekem ordit ha csak rá nézek a kezére a dokinak pedig szabályosan odanyújtja .Olyan kis furcsák a gyerekek , nem :?:

Bárány szurkolok Szindinek biztos ügyi lesz ja és még szebb mint most.

Noémi ne idegesizsd magad, egyébként mentek valahová 15-én , mi úgy döntöttünk kihagyjuk csak itt helyben lerójuk a tiszteletet meg kokárdát tűzünk azt hiszem most többet nem is tehetünk kicsik vagyunk mi ehhez a politikai vitához azt az időt amit vitával és bosszúsággal tölt más én inkább a családomra forditom .

Godf szerintem normális , hogy alukál nem baj az csak az éjszakája is igy teljen és akkor minden oké.

Mátékám mostmár egyre többször feláll mindennél amibe csak meg tud kapaszkodni nagyon élvezi csak még sokat esik arra még nem jött rá , hogy ha elengedi az ágyat akkor elborúl na akkor aztán jön a sirás.Arra is rájött,hogy odakinn jó az idő és szabályosan kiköveteli a sétát a kis krampusz de nem bánom olyan jókat alszik a levegőn tegnyp is este 6-kor jöttünk be olyan jó, hogy már kezd hosszabbodni a nappal .Ma is ragyogó időnek igérkezik délben ha tudok kertészkedek egy kicsit postán rendeltem egy csomó növényt nagy virág bolond vagyok de hát egy kertesház igazából igy mutat igazán.
Na azt hiszem itt a vége ébredezik a család és nem tudtam magam utólérni az irá :x sban már megint.

Kép

Kép
Kép

évi
anyuci3

Sziasztok!

Anyuci!
Mi történt a kisfiaddal?Leforrázta magát?Nagyon sajnálom, és mielőbbi gyógyulást neki.Puszi a kis kezére!

Kép
zsutita

Sziasztok!

Tényleg bocs a tegnapi kiborulásomért...csak...mindegy. Ahogy hallgattam ill. olvastam Zsutitát, meg Mamyt is... :evil: :(

Anyuci mi történt veletek??? :shock:
te jó ég!!! jobbulást nektek!

képzeljétek ma is kivagyok akadva: diákhitel! nem kapok mert az iskola nem igazolta vissza a tanulói jogviszonyomat, erre felhívom a sulit, mondja a tanulmányi vezető faszija, hogy aki ezt intézi az szabin van, volt, lesz, tudja hogy ez engem nem nyugtat meg de az egész sulinak nem utaltak, pont ezért...így 1hónap mire pénzem lesz. Tegnap meg röpke 20ezret költöttem tankönyvre, csak 1tantárgyhoz!!!!!

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!

Gyors bekukk mert ezer dolgom van... :oops:

Zsutita!
Nem tudom, mikor szabadulok ki itthonról, Geszti alszik, ezáltal borult az egész napirend (mivel szinte sosem alszik 20 percnél többet, most meg már második órája... ) szóval még benézek és írok ha indulunk!

Többiektől bocsi hogy nem írok, de ígérem este jövök!

Kép
mamy

Sziasztok!
Nem olvastam vissza,mindent mert még van dolgom,majd este.Csak annyit írok,hogy már itthon vagyunk,minden ok,simán ment,most fáj neki,de bevett algopirint.Szép füle lett :D :D
Még nem láttam,de a doki azt mondta... :D
Vendég

Sziasztok!

Atörténet a következő a balesetről:Éppen az őszi és tavaszi kerti szemetet égettem amikor kitalálták szalonnát sütnek csak ugy játékból de még mit nem mondanom sem kell nem engedtem erre Bálint mert persze ő makacs csak azért is elkezdett a tűzhöz szaladni de olyan lendülettel véletlenül megbotlott és a lendület vitte előre és szó szerint a tüzbe csúszott az egyik keze ráadásúl belekeveredett egy fólia és épp az égett a kezére csak annyit tudtam hirtelen tenni, hogy lekaptam ijedtemben a fóliát persze jött vele a bőre is és beledugtam a már odakészitett vödör vizbe de nem sok sikerrel.Azóta is hibáztatom magam pedig ott álltam egy méter ha volt köztünk még jó ha lehet igy fogalmazni hogy, az arca nem égett meg.Mostanra jobban van voltunk kötözésen a hétvége felé már azt is lehet mellőzni hogy ,tudjon szellőzni és gyógyulni .Köszi az aggódást rendesek vagytok dehát milyen legyen egy anya ha nem ilyen.

Bárány szép gyógyulást Szindinek bizti hogy szép lett az eredmény.

Kép

Kép
Kép

évi
anyuci3

Sziasztok,most visszaolvastam,jobbulást Bálintkának.A gyerekek jól bírják az ilyen atrocitásokat,kivéve az én fiam mert ő iszonyat,hogy mennyire nem bírja a fájdalmakat,és a kellemetlenségeket.Szerintem ha ő égeti meg a kezét 2-3 napig torka szekadtából sírna,nem hogy a dokinak nyújtaná...
Goodf:azért mond el a dokidnak ha úgy érzed aluszékonyabb a gyerek.Biztos ami biztos...Bár egy 5 hónapos nagyon pici szrintem még belefér...
Vendég

Sziasztok

Bárány
műtét után haza is engedték a lányod, nem tartották bent?
mikor veszik le a kötést szegényről?

Noémi
milyen tantárgy az ahol a tankönyv 20.000Ft?

Anyuci
Bálintnak küldjük a gyógymanókat!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!!!

Juj szegény Anyuci vagyis, drága kis Bálintom. Hu basszus. És melyik kezét? Kézfej vagy tenyér? Elmúlik, vagy örök nyoma marad? Nagy vagy nem? Ezt csak azért mert, a tesóm fél éves volt, amikor a sok felnőtt között, nagy izgágaságában az éppen hülőfélben lévő vasaló zsinórját meghúzta és a bal kézfejét szarráégette, nahát akkor anyuék is tettek rá neki mindent. Olyan súlyos hogy a lábáról azonnal plasztikáztak rá bőrt(már amikor gyógyult-vagy nem tudom pontosan) és még a mai napig csúnyán ott a nyoma és a gáz hogy 5-6évesen kb. az újjai között egy kicsit összenőtt a bőr, csak pár miliméteren, de mivel így nem volt könnyű szétnyitni teljesen a kezét, azt is többszörre csípték szét. Én tudom milyen ez, mert a tesómmal keresztül mentünk ezen. Ezért vagyok rosszul mikor nagyim a forró kávéban a kanalat kutyultatja a gyerekkel, meg a forró leves fölé tartja és fújatja vele, az meg hadonászik és szempillantás lekap mindent mindenhonnan.
Utálom mert minden megvan neki engedve-mármint a helyzetet utálom. De szerintem én normális határokon belül tiltom dolgoktól.

Szindi nagyon ügyike! Fület megnézném ám én is! JAj nagyonn bátor csaj, és mielőbbi jobbulást neki.

Erika!
Sajnos minden könyvünk rohadt drága. Egy félévben 6-10tantárgy van általában és kb.3-10könyvet kérnek tantárgyanként, de a kötelező az ált.2-3darab a többi ajánlott. Hát a könyvtár úgy van megcsinálva a suliban hogy mindig az nincs ami éppen kellene. Így vagy megveszed vagy tanulsz ahonnan tudsz. Ami nagyon nélkülözhetetlen csak azt veszem meg. Ez 3darab ára. De pl.elsőben a filózófia könyv kb.600oldal, az 21ezer volt-azt kölcsönöztem) szóval ami még szomorú, hogy ugye csak fél évig használunk egy könyvet, utána mehet a "kukába", már nem fog kelleni. De igyekszem a netről leszedni, meg jegyzeteket szerezni s abból tanulni. Ha minden félévben megvenném a könyvet akkor az félévente olyan 70-100ezer lenne plusz tandíj, ami 140(bár én nem fizetek amíg gyes, gyed, de majd jövő után perkálhatok 1 évet, meg amikor kezdtem fizettem 1évet.
"Első diploma ingyen" :wink: :lol: :evil:

Holnap jönnek unokatesómék, 3hónapos Dominikkal...Zsebi majd elájul egész nap tőle szerintem. Imádja a Babákat, Gyerekeket.
Képzeljétek akarok neki egy nyulat húsvétra. Jó ötlet ez? Meg igazából kinek adjam utána? Meg hallottam olyat hogy bérelni is lehet???

Ja Mamy!
Nem akarok nagyon belekontárkodni az anyagiakba, de hogyan adtak ennyi kedvezményt? Leírnád nekem mennyit adtak a kocsikért, meg mennyi az új mennyi önrész, meg mennyi a havi és hány évig? Jöhet privibe, csak mi annyit szívunk ezzel. Rossz áron akarják bevenni a régit és rohadt nagy törlesztő lenne.
Ötletet lopnék tőletek, bár tudom nem ugyanaz a helyzet de hasonló, és melyik suzuki? Mert mindenhol másmilyenek-mármint az üzletkötők és a hozzáállásuk.

Kép
Kép
nszoke

Sziasztok!

Anyuci, szegény Bálint. Biztos nagyon fájhatott szegénynek. Ha belegondolok, hogy ha rácseppen az olaj sütés közben a kezemre, az mennyire fáj... :( Jobbulást neki.

Bárány, a védőnő azt mondta normális, hogy ennyit alszik. Nekem ez azért furcsa, mert az ismerősök, akiknek pici gyerekük van riogattak bennünket - illetve jobbára engem - hogy majd semmire nem lesz időm, meg állandóan szalad a lakás, főzésről ne is álmodjak, merthogy a gyerek egész nap üvölt, ha nem foglalkozol vele. Ehhez képest én bármit megcsinálok még akkor is, ha Manó ébren van. Főleg mostmár, mivel már egész sokáig lefoglalja magát a kis birodalmában az állatkáival.

Noémi, én volt olyan félév, hogy 50 ezret költöttem jegyzetre, meg könyvre. :( Persze, ingyenes oktatás, a keresztlányom másodikos, és ha nem kaptak volta könyvsegélyt, kb. 20 ezret kellett volna fizetnie az anyjának. Akartam tegnap is írni, csak nem tudtam, hogy venné ki magát, nehogy beleszólásnak vedd. Szóval nálunk ez úgy megy, hogy ha én valamire azt mondom nem szabad, az egyenlő a szentírással. Tehát olyan nincs, hogy mamika a gyerekkel fújatja a levest, vagy apa karikagyűrűjével játszik, vagy ha én azt mondom nincs lőtyölés azért is ihat, stb..... Bár Manó még nagyon kicsi, de én azt vallom - és szerencsére a párom is - hogy időben el kell kezdeni "nevelni", és nem csak a gyereket a családot is. A másik dolog pedig, hogy én pszichológiából azt tanultam, hogy a gyereknek biztonságérzetet ad, ha vannak határok amíg elmehet, de onnan nem tovább. Persze nem tiltani kell, hanem ésszerűen megmagyarázni, hogy mit miért nem szabad. És már egy 7-8 hónapos gyerek is megérti azt, hogy nem. A másik oldala viszont az a dolognak, hogy ha sok minden tilos, akkor a gyerek dacos és akaratos lesz. Tehát meg kell találni az arany középutat. :D

Bocsánat nem akartam okoskodni, csak mindig felbosszant, ha azt hallom anyukáktól, hogy a család "ellenük neveli" a gyereket. Egy példa: az egyik barátnőm kislánya 1 éves volt, mikor a barátnőm anyukájánál rángatta a függönyt. A barátnőm rászólt, hogy nem szabad, mert elszakad, erre az anyukája: "Semmi baj, picikém, majd mama megvarrja, ha elszakad." Ez több más szituban is megismétlődött végül a gyerek kb. 3 évesen már abszolút nem volt hajlandó "engedelmeskedni" az anyjának, hisztizett állandóan és közölte, hogy majd mama úgyis megengedi. :( A végeredmény: egy önző, dacos, akaratos kislány lett belőle.

Jesszus, de késő van, és megint jó bő lére engedtem a dolgot. Bocsi, ha untattalak benneteket az okoskodásommal.

Joccakát mindenkinek.

Anita

goodfairy

Sziasztok!
jó korán keltem!!!
Erika,Szindit kedden kell visszavinni,de akkor még sajna nem csinálnak semmit csak,megnézi,és átköti.A varratszedés kb a 8-9.napon lesz,akkor már csak egy kis hálós kötés lesz rajta gézzel a fülén.És már hajat is moshat.3 hét múlva már nem lesz rajta semmijen kötés,csak éjszakára szintén a hálós,6 hét után éjszakára sem.A mai éjszakája elég kemény volt,ahogy kiment azérzéstelenitő hatása kurvára fájt neki,kapott ampullás algopirint,de kevésnek bizonyult.

Nevelés:Szilveszternek,is nagyon komoly gondjai vannak a viselkedésével,de én még nem tudtam rájönni,hogy "hol rontotam el"Mi kb ugyan azokat a dolgokat tiltjuk vagy engedjük,anyámmal,merthogy együtt lakunk,de valami még is nagyon el let b...va.Egymásra mutogatunk,hogy vajon kinek a hibája...

Képet majd küldök priviben,de majd pár hét múlva amikor már jól néz ki...
Vendég

Sziasztok!

Zsutita!
Bocsi hogy nem jelentkeztem, de mikor legutóbb írtam, még nem sejtettem hogy ébredés után Gesztinek fogfájós lesz az egész délutánja, ráadásul egyszer amikor be akartam jelentkezni, nem volt babanetem... :roll: Utána meg már nem értem rá. Szegénykém nagyon kínlódott tegnap, szinte megállás nélkül sírt, nyüszögött, minden baja volt ezért nem is voltunk lent. Végigordította volna az utat. Hiába kenegettem nem nagyon használt. Este is zűrös volt a helyzet, de végül elaludt fél 8-kor, és 2-ig aludt. Cicizett, aztán aludt tovább 6-ig. De azóta megint fent van, enni nem nagyon akart kanalast (csak cicit, de abból meg nem lakott túl jól...) de legalább megnyugodott. Most elaludt... Ma a párom viszi sétálni kenguruval, én meg főzök. Szegény páromnak ráadásul be kell mennie melózni (ahogy korábban írtam) tiszta ideg vagyok.

Anita!
Hát ránk érvényes,amit neked mondtak. Geszti mellett nem nagyon lehet házimunkát végezni, mert teljesen lefoglal, igényli hogy mellette legyek, néha hurcolni is kell, akkor elégedett. De azért nem mindig, természetesen van olyan hogy megvan magában, jókat szokott játszani egyedül is, de az esetek 80 %-ában mellette kell lenni. Egyszerűen Ő ilyen, már elfogadtam (korábban kétségbe voltam esve, hogy akkor most mindig így lesz?) hát igen, mindig így lesz, de valahol nem is baj, örülök mert nagyon felfedező, kíváncsi természetű, érdeklődő és okosan "szívja magába" az új információkat. Szóval minden gyerek más, ez a lényeg. Húgom kisfia pl. pont olyan mint Máté, jól elvan sokáig magában. Annyi idős is mint Máté. De azért hugi már mondta, hogy "kezd kinyílni a csipája" és rájött hogy anyut lehet foglalkoztatni is. :wink:

Bárány!
Mielőbbi gyógyulást Szindi fülének, én is nagyon kíváncsi vagyok milyen lett!

Anyuci!
Szörnyű amit írtál, sok-sok gyógypuszi a kis kezecskéjére, remélem nem marad nyoma!!!

Noémi!

Priviben megírom amit kérdeztél!

Most rohanok mosni, mosogatni, főzni...

Kép
mamy

Sziasztok!
Egész nap kint voltunk olyan gyönyörű az idő.Szindinek,még mindig fáj,sőt átvérzett a kötés,felhivtuk a dokit azt mondta belefér.Remélem a holnapi napja már jobb lesz.Majd aki kéri küldöm a privit a végeredményről. :D :D

Olvastam,hogy nem mindig tudtok a babáktól főzni mosni stb.Nem vettetek még olyan babapihenőszéket?Nem tudom ismeritek-e.fém váz és ahogyv a baba rugoztatja úgy mozog,szerintem tök jó lehet,oda viszed ahol épp vagy,nekem nem volt de annyira tetszik :D
Vendég

Sziasztok

Bárány
jobbulást a nagylánynak!!!!!!!!!!!!
és suliba is így fog szegény menni? A többiek nem fogják szegényt csúfolni?
én kérek szépen ha lehet privit, hogy milyen szép lett a szép nagy lány!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Bárány!
Engem is érdekelne, milyen lett Szindi füle, mielőbbi gyógyulást kívánok neki! Szegény hogy viseli egyébként?
Gesztinek van olyan pihenőszéke, de nehogy azt hidd, hogy az megoldja a problémát... egy darabig elvan benne, de ugyanúgy megunja, mint a játszószőnyeget. Persze jó dolog, mert ha hirtelen le kell tennem, akkor oda teszem a székébe, és becsatolom mert különben simán kimászik belőle.

Erika!
Mizújs veled? Ugye minden oké??? Szorítok!

Képzeljétek, mégsem kellett a Páromnak olyan későig bent lennie, a főnöke hazaküldte mert egy másik kolléga bement és nem kellettek annyian. Tök jó. :wink: Megúsztam az esti parázást. :lol:

Már régen tettem fel képet, itt van az egyik legújabb kedvencem:
Kép

Kép
mamy

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert hulla vagyok, meg közbe nézem a balhét is a tévében. A páromnak nem szóltak eddig, remélem már nem is fognak.

Anita!
Nem akarlak elkeseríteni, de amint elkezd mozogni rendesen, ténylerg nem nem lesz semmire időd. Én is így vagyok vele, pedig hat hónapig tök jó volt. Azóta meg sem áll.Alig várom, h a párom hazajöjjön, akkor kezdek el mindenfélét csinálni.Vasalni pl csak éjszaka tudok, mert a drágám roppantul érdeklődik a vasaló után.Tegnap is 11-kor fejeztem be a vasalást, és nagyon gyűlöltem már az egészet.Szóval nálunk mindig szalad a lakás, egy takarítás napokig tart, mert egyik nap konyha, másik nap fürdő, stb, és mira a végéra érek kezdhetem előlről.És a fiúk aktívabbak.
Képzeljétek a gyermekem irtó hisztis, már többször beégetett, majd leírom holnap. Megyek hétfőn a védőnőhöz tanácsot kérni, mit csináljak vele.Fél órákat übvölt!!!

Bocsi megyek, majd holnap jövök.
Pussz mindenkinek és jó éjt!

Kép
zsutita

Szisztok!

Anita!
Nagyon jól leírtad azt a szomorú igazságot ami nálunk folyik. Én sajnos már belefáradtam a mindennapos harcba a családdal, ha felnőtt emberek ilyen értetlenek nem tudok mit csinálni. Egyszerűen ilyenkor fogom és bejövök a szobánkba és kész. Sajnos hagyom hogy "azt csináljanak a gyerekemmel amit akarnak", ez egy nagyon kiszolgáltatott helyzet. Tudod igazából a nagyim a gázos, meg az apja, utóbbi kezelhető. De nagymuteromért már most hisztit csap, mert őt totál "hülyének nézheti", nála mindent lehet ő mindent megenged. Ha azt mondom ezt ne azt ne, ezért meg ezért, azt a választ kapom, azt még ugysem tudja, ááá dehogy, szóval ellentétes maga a nagyim is. Azt mondja neki nem lehet a kulccsal játszani, miközben nyújtja neki. Anyukám olyan mint én, és ugy csinálja ahogy én kérem. Vele nincs gond. A másik amit rohadtul utálok, amikor becsapjuk a gyereket. Nagyim, ha pl.hisztizik Zsebi, nem rendes módszerekkel hagyaja vele abba, hanem azt mondja: nézd hol az apa? ott jön! Közbe még röpke 5-6órahossza mire hazajön, de ezzel átvágja, miközben a gyerek keresi az apját. Vagy ha ki akar menni(mert Zsebit az engedékenysége miatt nem bírja lerázni) akkor duma a következő: menj be a szobába apa hív-ugye apa meg dolgozik, s a gyerek csalódott. Szóval igazából, ha meglátja vagy a nagyim vagy az apját már ugrik ki a kezemből, mer tén vagyok a gonosz anyuka, aki egyedül is hagyja játszani, ők meg az ölükbe hurcolják egész nap, s mindent engednek neki...
Ha nagyimmal "szembeszállok", akkor azt mondja ő már nevelt fel gyereket, és nem lett baja a kockacukortól, meg egész nap foglalkozni kell vele, meg szóval van dolgom nekem is, nem lehet hogy egész nap vele játszak, a mozdulatait lessem, és még éjjel és nappal is mellette vagyok amikor alszik(fekszem mellette), önálló is lehet egy kicsit szerintem. Nem nagy dolog ha napi 2szer fél órát el kéne legyen magába-legalább, nem? Na mindegy szóval nem szeretném később megbánni...de félek hogy így lesz.

Mamy!
Köszi szépen az infot, még válaszoltam.

Erika!
Mi van veletek??? Mesélj egy kicsit légyszi.

Bárány!
Szindi képet kérek akkor. És gyorsan múljon el neki a fájdalom, mert az ugye brutál. Hogy alszik? Hanyatt?

klauszkával vajon mi van? Olvasol minket?

Jó éjt mindenkinek!

Ja képzeljétek akkorát esett a Zsebi ma a játszón, hogy ihajj. Betojtam rendesen, mert a szája meg az orra teli lett kaviccsal, még szerencse hogy nagy körmöm volt és gyorsan kibirizgáltam a nozijából őket!!! A labdát akarta felemelni és egyszercsak a mellkas-hasa alá került a foci, ő meg arccal a földön, és ugy próbált lejönni a labdáról, mígnem fejen átrepült rajta. Azt hittem kitörik a nyaka. De meg sem nyikkant, csak később a kavicsok miatt ijedt meg...szerencsére.. nem akarok több hasonló esést.!!! :cry:

Kép
Kép
nszoke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?