Új privát üzeneted érkezett!

Én is gyűjtök aláírást, kedden megyek a Margitba, akkor hozok aláíróívet. Nagyon szomorú lenne, ha valóban bezárna a szülészet.

Kedves Gócza Anikó!

Én már két babát szültem Önnel, és nagyon szép emlékeket őrzök mindkét alkalomról. Remélem, most is találkozunk majd, és még sokáig segíthet kolléganőivel együtt a kismamáknak. Nagyon szurkolok!!!

Minden jót kívánok, és ne adjuk még fel a reményt!

Timi
Kép
Kép
Kép
timi72
 
 


Sziasztok !

Szerintem is aláírást kell gyűjteni és a médiához kellene fordulni. Az aláírásgyűjtő ívet a www.margitkorhaz.fw.hu oldalról lehet letölteni.

Mindenki vigyen be legalább 2 ívet március 20-ig. a kórházba. Talán lesz valami esély. Nem csak a kerületieknek fájdalmas, hiszen Budapest egyik legszínvonalasabb szülészete. Bárki, aki ott szült - természetesen mindig vannak kivételek - meg van, volt elégedve. Én is, nagyon.
rkrisztina
 
 


Sziasztok,

A budapesti Szent Margit Kórház szülészet-nőgyógyászati és sebészeti osztályainak megszüntetése ellen, tiltakozó aláírás gyűjtési akció indult.

A Margit Kórház a főváros egyik legnagyobb kerületének és annak vonzáskörzetének kórháza. Megszüntetésével egy igen színvonalas és rendkívül jól felszerelt nívós kórház tünhet el. Az itt dolgozók szakmai felkészültsége és emberi odaadása példaértékű a mai magyar egészségügyben.
A statisztikai adatok is azt támasztják alá, hogy a döntéshozó/döntéshozók nem rendelkeztek kellő ismeretekkel és szakértelemmel a kórház tekintetében és megalapozatlan, elhamarkodott döntést hoztak akkor, amikor ezen kórházi osztályok megszüntetéséről döntött/döntöttek.

Kérlek Benneteket, hogy aláírásaitokkal támogassátok a kezdeményezést.

Erre a linkre kattintva megtaláljátok az aláírás gyűjtő ívet az első oldalon, melyet 2007. március 20.napjáig kell visszajuttatni a kórházba.


http://www2.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php


Nagyon lényeges, hogy az aláírás gyűjtő íven a név olvasható legyen és minden oldalon szerepeljen, hogy miért történik az aláírás!!!
kika
 
 

 
 

Kis kiegészítés, esyter kérdésére: az íveket a szülészeten várják.

Kép
pumatex
 
 


Sziasztok!
Az én férjem egy HÍRes tv-ben dolgozik. Megpróbálunk mindent megtenni, hátha csinálnának egy külön műsort erről. Próba szerencse.

Kedves Gócza Anikó! Puszilunk, és mindent megteszünk értetek!
Orsi és a lányok
parapet
 
 


Sziasztok!

Én irtam emailt a Fókusznak.Reménykedjünk.
Általában ők ugranak minden hirre.

Parapet:Nagyon jo lenne,ha sikerülne valami.
Szoritok nagyon!!!!!!!!!!!!!

Kép
dorcacs
 
 


Nekem már gyűlnek az aláírások, mingyárt van egy teljes oldal. :D Hátha.

Kép
pumatex
 
 


Kedves Anyukák!

Nagyon jó, hogy mindenki akar gyűjteni aláírást, most akkor már csak a helyszíneket kellene felosztani.

Én eddig a Lajos utcai Máltai Játszótérre vittem, meg fogok holnap a saját játszóterünkre is (Nagyszombat u.). Arra gondoltam, hogy esetleg a gyermekorvosi rendelőkben, védőnőknél is kellene próbálkozni. Én ezügyben holnap az Óbuda utcát és a Vörösvári utat fogom megkeresni. Pilisjászfalun és Piliscsabán is gyűjtjük.

Tudnánk egymásnak, ill. a kedves szülésznőknek jelezni, hány ívnél tartunk?

Andrea
v_andi
 
 


Nem tudom, hogy itt olvastam-e a 200 ezres számot. Szerintem ilyen nincs, mert ennek az aláírásgyűjtésnek valószínüleg nincs jogi következménye, ha lenne, akkor egy 140 ezres kerület kórházbezárása ellen nem lehet 200 ezer aláírást elvárni.

Ezt nem azért írom, hogy hagyjuk abba a gyűjtést, ellenkezőleg, gyűjtsünk lelkesen, mert nem csak akkor érhetünk el eredményt, ha megvan 200 ezer szabályos aláírás:)
v_andi
 
 


Sziasztok!

Hozzám pont most fog jönni a védőnőm.Megkérdezem,hogy ő miben tudna segiteni?Esteleg kirakni egy nyomtatványt a rendelőbe.
Egy ismerősöm aki politizál azt mondta,hogy akkor vennék ezt igazán komolyan ha legalább 400 ezer aláirás lenne.
Na ezt most ugy lehetne elérni,ha házalnánk,és az egész környéket bejárnánk.
Az a baj,hogy én már menni is nehezen tudok,de a környezetemben aláiratom akivel tudom.
Nyilván mások is gyüjtik az aláirásokat és csak összejön a 200ezer.

Kép
dorcacs
 
 


Andi: Ez a játszóteres dolog nagyon jó ötlet, nekem eszembe sem jutott :oops: A Kerék utcai Máltait én is megpróbálom.
Nekem az jutott eszembe, hogy iskolákban, óvodákban is ki lehetne függeszteni a faliújságra, hátha nem kerüli el a figyelmet :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Én tegnap aláírtam a kórházban (férjemmel együtt), ma meg kinyomtattam egy ívet és annyi kollégáimmal aláíratom, amennyivel csak tudom! Nem adom fel!

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Kollégámmal (bocs, a hibáért).

Na, már el is kezdtek politizálni egymással a kollégáim. Nagyon sokan nem hisznek benne, hogy ez megold valamit, de rám való tekintettel aláírták. Persze voltak olyanok is, akik nem is hagyták végigmondani, hogy mit szeretnék kérni tőlük, már vették is a tollat és írták is alá. Eddig 29 aláírást sikerült összegyűjtenem. Majd még próbálkozom.

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Sziasztok!
Örülök, hogy politikamentesek maradtatok!

Nyers leszek, de őszinte 8) . A terhesgondozás, szerintem teljesen felesleges volt a Margitban, ugyis a területi védőnő és a nőgyógyász mindent megcsinált. Az sem utolsó, hogy állati kellemetlen volt minden alkalom.

Az, hogy a szülészet megszűnik felfoghatatlan. Nem csak a budaiak, hanem Pomáz, Csobánka, Kalász, Üröm és a többi közeli településről mentünk oda. Számomra érthetetlen az egész. Reform alatt azt értettem volna, hogy hazamehetünk hamarabb, vagy bemehet dúla is a szülésre vagy bármi, amit a kismamák igényelnek. Kedves szülésznők, ne adjátok fel!
Mindkét fiamat ott szültem és még a férjem is ott született. Nem tudom elhinni, hogy tényleg megszünik.
Férjem jelezte, hogy az árpádhídi hévmegállóban lehetett aláírni az íveket, ő megtette, de pl. itt vagyok én is és még sokan akik kisgyerekkel nem tudunk bemenni. A tiltakozásra is pont ezért nem mentem, mert esőben két kicsivel lehetetlen. Szóval nem vagyok egy fogalmazó művész, de a lényeg, hogy nagyon sokan vagyunk, akik aláírnánk az ívet. A játszótér vagy védőnő jó ötlet.
És tényleg ne politizáljunk.

Beatrix
Vendég
 


Jó hír, hogy a védőnőnél is és a gyerekorvosi rendelőben is gyűlnek az aláírások, a védőnők rögtön viszik is a teli ívet a Margitba. És szóltak, hogy a környékbeli iskolába és óvodákba is vittek. Én holnap a felnőttrendelőbe is viszek, hiszen a sebészetért is folyik az aláírás.

Terhesgondozó: kb. 2 éve még ott csináltak minden vizsgálatot, vagyis egy kismamának csak oda kellett menni, ott voltak a vérvételek, az ultrahang, az orvosa, persze mindez teljesen ingyen. Aztán egy részét máshová tették, míg végül már azt lehet gondolni minek a terhesgondozó?
v_andi
 
 


Beatrix: Ha annyit meg tudsz tenni, hogy kinyomtatod az ívet, és aláíratod, akivel csak tudok, akkor én kimegyek érte, és behozom a szülészetre. Ezen ne múljon :wink:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok!

Jó látni, hogy ennyien gyűjtjük az aláírásokat. Én vittem pár ívet az Óbudai Művelődési Központba. Nagyon rendesek voltak, egyből belementek, hogy kiteszik. Hétfőn gyűjtöm be az aláírt íveket, remélem, sok összegyűlik. Fura módon a lakótelepünkön lévő gyógyszertárban nem akarnak vele foglalkozni, így ott nem tudtam hagyni, de talán érdemes lenne benézni más gyógyszertárakba is.
méri75
 
 


Vali, aranyos vagy. Kedden megyek oltásra a picurival, akkor hátha lesz a védőnőknél is ilyen ív. Majd beszélek velük.

köszi:
beatrix
Vendég
 


Sziasztok,

Akkor én már nem is írom (vagy mégis?), hogy szívesen elmegyek bárhova az ívekért.

Tegnapi hír, hogy állítólag új lista készül, mert túl sok hiba csúszott bele. Nem tudom mit jelent ez pontosan.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy: De ettől a már meglévő aláírások érvényesek, ugye???

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok!

Sajna nem tudok messzire menni a bébimmel, de mindenképpen szeretném aláírni az ívet. A Kolosy környékén van valahol???? Vagy a kórházban is lehet?
Segítsetek!!! Nem szűnhet meg a szülészet!
donáthági
 
 


Kedves Ági!

A Kolosy tér környékén a Nagyszombat utcai játszóteret ismered? Ott alá lehet írni, de a kórházban is természetesen, csak az messzebb van. Mi ma délután várhatóan ott leszünk a kisfiammal, ahogy felébred, remélem csak 4-kor:)

Andrea
v_andi
 
 


Donáthági,
Nem tudom a környékeden van-e, de ha van nyomtatótok innen le tudod tölteni az ívet: http://www2.freeweb.hu/margitkorhaz/news.php
Illetve a szülészeten egész biztosan van rá mód, hogy aláírd ha be tudsz menni oda. (Ott gyűjtik a már aláírt íveket.)
myra
 
 


Köszönöm az infókat, valamelyik helyen biztosan aláírjuk!
donáthági
 
 


Ági,
ha nem tudod aláírni sehol, akkor írj és elmegyek.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!
Piliscsabán és környékén gyűjtöm az aláírásokat.
20-án viszem be az aláírási ívet a Margitba, ha addig beindul a szülés, akkor ívvel együtt megyünk szülni.
suncsiga
 
 


Kedves Mindenki !

Az aláírásgyűjtés március 26-ig meghosszabbítva, mivel a Fővárosi Közgyűlés csak 29-én fog ülésezni és dönteni. Természetesen a szülészeten folyamatosan várják a kitöltött kérdőíveket. Aki teheti, úgy adja le, hogy minden ívről egy fénymásolatot is visz, mert infrastruktúrában nem olyan erős egy kórház.

A fókusz nem támogatja a politikai döntésen alapuló történeteket - az igazgató helyettessel sikerült ez ügyben beszélni. így ebben senki ne reménykedjen. Más média kapcsolatok kellenének.

Minden támogatásért és aláírásért köszönet mindenkinek.

Krisztina, egy kismama, aki más jogász kismamákkal együtt próbál segíteni a Margit szülészetének a megmentéséért
rkrisztina
 
 


Sziasztok!

Az jó,hogy tovább lehet gyüjteni az aláirásokat.
A fókusz akkor kilőve.
Valami olyan cselekedett kellene amivel rátudnánk venni a kormányt,hogy ujból gondolják át a döntésüket.Én sajna nem vagyok ebben szakértő,de probálkozom.
Egy ismerősöm filmeket forgat a tv-nél vannak ismerősei megprobálkozom nála.
A Friderikuszról rég nem hallottam,de ha jol tudom akkor ő politizál vagy most nagy hülyeséget mondtam?
Mármint van valami müsora.
Na mindegy,probálkozom.

Kép
dorcacs
 
 


Sziasztok!

Holnap a Gyógyhírben a Margit Kórházról lesz szó!
Nézzétek! :D
parapet
 
 


Kedves zseppymano

Nagyon köszönöm a felajánlásodat, tündér vagy, de tegnap a kórházban apával együtt aláírtuk! Így találkoztunk a szülésznővel is, akinél manókám született és jól megvitattuk a helyzetet.

Még egyszer köszi, de megoldottuk!

Ági
donáthági
 
 


Eddig 45 aláírásnál tartok, ma viszem be a szülésfelkészítőre. De az jó hír, hogy tovább lehet gyűjteni, úgyhogy folytatom akkor, és a jövő hetire is viszem, ami addig összegyűlik. Jó, hogy írtátok a fénymásolatot, akkor már elelve másolatot is viszek róla. Ne adjuk fel!

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Sziasztok!
Én még mindíg reménykedem, hogy nem tiltakoztunk/unk hiába!
Mi azt találtuk ki a játszótéren, hogy mindenki vesz 1 méter szalagot, ráírja ki és mikor szülrtett a margitban, és odakötjük a kerítéshez! Ezzel is tudnánk demonstrálni, tiltakozni! Ti is segítsetek, hogy minél több szalag lobogjon a kerítésen! Ha van még valami ötletetek én mindenbe benne vagyok!Aláírást még érdemes gyűjteni!Detti
kau. detti
 
 


Detti,

nagyon jó ötlet.
Szerintem a tegnapi Gyógyhír nagyon jól sikerült!!!!!
remélem eredményesek leszünk!

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Mi volt a Gyógyhírben??? Sajna nem láttam :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok!
Holnap megyek a védőnőhöz, ha ott van ív, akkor aláírom, ha nem akkor majd megbeszéljük.
Sajnos én sem láttam a gyógyhírt.

Arra nem gondoltatok, hogy ránk hétköznapi halandókra nem figyelnek annyira, de ha az ügynek megnyertétek a Margitban szült sztárkismamákat (Szandi, Görög Zita), netán politikusokat bármely oldalról, akkor nagyobb figyelmet kapnánk?

Beatrix
Vendég
 


Sziasztok!

Én sem tudtam megnézni a tv-ben a gyógyhir c. müsort,de ha rámentek a Hir tv honlapjára,ott megtaláljátok.
Én is ott néztem meg.
Tényleg jó volt....

Dorcacs

Kép
dorcacs
 
 


Az egyik kollégám is kinyomtatta az aláírásgyűjtő ívet, és a lánya iskolájában gyűjtögeti az aláírásokat. A héten ő is beviszi. Tegnap én 50 aláírást vittem be. Még gyűjtögetek tovább, reménykedek tovább, és nem adom fel azért sem!

kétfiús anyuka
babdorka
 
 


Jó hír: aláírtam az ívet.
Rossz: védőnőkön kívül én voltam az egyetlen.
Vendég
 


Megnéztem a Gyógyhírt a Hír Tv honlapján és nagyon tetszett a műsor. Frappáns volt, tényszerű és jól megvágták az egészet. Jó volt lánni Panni szülésznőt újra. Szegény, könnyekkel küszködve nyilatkozott. Dr Magenheim Rita is beszélt meg az egyik kedves szonorológus.

Nem úgy tűnik, hogy visszafordítható a dolog sajnos... De mindent meg kell próbálni.

Van itt közöttünk jogász. Az Alkotmánybírósághoz nem lehetne beadványt nyújtatni erről a disznóságról?
rifu
 
 


kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Ez a szalagos nagyon jó ötlet, kellene egyeztetni Magenheim Ritával, hogy mikor kezdjük (pl. a Regionális Tanácsülés előtt egy-két nappal), illetve minél több fórumon megjelenjen, mert egy ilyen akció akkor nagyon jó, ha már nem is látszik a kerítés a szalagoktól. Viszont ha túl hamar rakjuk fel, akkor az eleje szétázik stb.
v_andi
 
 


Detti,
Mindenképpen írj, hogy tudsz-e beszélni a kórházban valakivel.
Szerintem ha egyeztetünk mikor kezdjük, akkor írok a TV2-nek, rtl-nek. Szerintem van esély bekerülni vele híradóba.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Én meg szólok a hír tv-nek.

Egyébként aki még nem látta, az megnézheti este a gyógyhír ismétlés sét este 10-kor.
parapet
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó ötlet a szalag, tényleg meg kéne csinálni. Én is láttam a Gyógyhírt, tényleg egy jó anyag volt. Majdnem elbőgtem magam....

Van egy ismerősöm a Népszabadságnál, már írtam neki, remélem a döntés előtt sikerül valamit kitalálni.

Olvastátok, hogy Havas szofiát eltávolították???
donáthági
 
 


Sziasztok Lányok! :roll:

Örülök, hogy tetszik az ötletünk!Remélem minél többen csatlakoznak hozzánk!Talán ki kéne tenni egy papírt az gyermekorvosi rendelőkbe,ovikba, sulikba, hogy minél többen értesüljenek az akcióról! Az Óbudaújságban is megjelentethetnénk egy cikket!
Megpróbálom fölvenni a kapcsolatot a kórházból valakivel, hogy az ídőzítés megfelelő legyen!Jó lenne, ha mindenki magával hozná a gyermekét is a szalag felkötésére!( Lehetne kicsit jobb ibő!)
A Gyógyhírek tényleg jó volt, félek, hogy csak mi néztük!A "hírességek" megnyerése az ügynek tényleg hasznos lenne!
A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA! :)
a Főorvosnál szültem, aki a tv-ben beszélt! Imádom!
Remélem sikerül! Puszi mindenkinek! Detti
kau. detti
 
 


Az iwiw-en is közzé lehetne tenni, ha a konkrét időpont megvan.
parapet
 
 


Detti,
ha nem sikerül beszélned, én pénteken megyek be.


Egyébként időpontban miben maradjunk?

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Nagyon jó volt ez a Gyógyhíres műsor, jópárszor elpityeregtem rajta.
Bárcsak valaki befolyásos ember is látta volna!

Az aláírások leadásának mi a határideje? Ha pénteken viszem be őket, az még okés?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka
 
 


Sziasztok! :)

Holnap felhívom a Főigazgató Asszonyt! Megkérdezem engedi-e a szalagos dolgot, és azt is mikor lenne jó! Remélem sikerül! Gondolkottam, a Máltai játszóterekre is ki lehetne tenni a felhívást, ha van már konkrétumunk!
Láttátok a híradót! Nem kórházat akarnak a margitból, hanem gyógyító intézményt! BICSKANYITOGATÓ!!!! :twisted:
HAJRÁÁÁÁÁ!!!!!!! :!:
kau. detti
 
 


Sziasztok!

Ha már tv, akkor lehet, hogy az RTL Klub Házon kívül c. műsorát lenne érdemes megkeresni: http://www.online.rtlklub.hu/hazonkivul/?id=0503171609
Van valakinek ismeretsége oda, vagy írjunk ismeretlenül?
méri75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?