Új privát üzeneted érkezett!

Az előbb kimaradt...

Rita!
Cumiban nagyon konzervatívak a babák, szeretik ha ugyanolyan, mint a levetett. Alakra legalábbis mindenképp. Annak idején anyám szerint én a tök ugyanolyan újat sem fogadtam el, csak mikor már fél órát főzte, és kezdett kicsit megpuhulni. Akkor már tetszett...

Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a doktornőtől. A fülével minden rendben, így a doktornő is csak azt tudta megerősíteni, hogy valószínűleg a fogzás a hibás, de semmit nem lát. Bár ettől még akár holnap is kibújhat vagy 1 hónap múlva! Na, ez utóbbit nem kívánom magunknak!

Nevek: amíg a rendelőben vártunk, jött egy anyuka két ksifiúval. Érdekes, hogy pont most jött szóba ez a kérdés, mert én eléggé meglepődtem a neveken, Kevin és Devon. De már hallottam olyat is, hogy "Jennifer édesem ne szaladj, mert Maximiliam nem tud követni" Nálunk, ha Kornélnak húga lesz, akkor Barbara lesz, ha öccse, akkor passz. Még egy fiúnevet kitalálni??? :lol:

Kitti: a Dentinoxot mi is használjuk, néha segít, de most valószínűleg az a probléma, hogy a felületes alvásnál megérzi a fájdalmat és ezért kezd el keservesen sírni. De kibírjuk! Érzem! Marcy nektek is kitartást!
S mindenkinek, aki "fogzik".

A jó idő egyébként engem is feldob. Ma is sétáltunk egy hatalmasat, most lassan megyünk pocakot tömni.

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

A tegnapi napot kihagytam babanetileg mert nagyon rosszul éreztem magam ugyanis megint elkaptam pannától a kórságot.
Hiába nekem is át kell esnem a mutálódott bölcsis vírusokon. ( Kata bölcsis korszakában is mindíg elkaptam 3 éve)

Kitti!
Köszi jól vagyunk hétfőn szerintem mehet bölcsibe én pedig megint robotolhatok.
Nagyon szomorú lettem amikor azt olvastam, hogy a bölcsitekbe a kislány csak akkor jut ennivalóhoz amikor bölcsiben van.
Ezt sosem fogom megérteni, hogy miért kell annyi gyereket vállalni azoknak a családoknak akik nem tudnak betömni annyi éhes szájat.
Mikor jöttök Csabára? Mondjuk hétvégén itt lesznek a férjem fiai is nálunk ezért ilyenkor nem tudunk autózni mert ugye így 6 vagyunk és a kocsi csak 5 személyes.

Meteor!
Boldog hófordulót Panninak!

Gabella!
Gratulálok a másfél foghoz!A virágok tényleg szépek csak az a bajom, hogy egy kicsit korán nyílnak ami remélem csak most fordul elő és nem fog állandósulni.

Reni!
A nevekról oszotm a nézetedet.ma én is megpróbáltam darabosabb bébikaját adni Pannának de öklendezett tőle ezért össze botmixereztem neki de a rossz élmény miatt így sem kellett neki.Pedig a kis kenyér falatkákat simán meg tudja őrölni függetlenül attól, hogy csak 2 foga van még mindíg. (szerintem nem is lesz neki több :? )

nevek: én a külföldi nevek magyar változatától vagyok kiakadva: Dzsenifer, Kevin stb.

D.Zs.: blogot nem olvastam de nem is vagyok rá kiváncsi.
A legújabb amin kikadtam, hogy a férje cégeinek köze lehet az alvilághoz.
Perzse a nemzetbiztonsági ellenőrzésen ettől függetlenül át fog csúszni a néni.
A másik ami a szememet szúrja, hogy egy olyan nő fogja tájékoztatni a lakosságot az okos kormány döntéseiről akiről régebben félmeztelen képek jelentek meg.

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Nevekhez:
az unokatesóm két kisfiát Kevének és Csegének hívják.

Nálunk ha fiútesója lesz Panninak, akkor a Borisz és az Ivó nevek vannak versenyben. na nem azért mert annyira szeretjük a szláv neveket, hanem mert a párom nagy bor ivó :)

Lánynévnek nekem tetszik a Manna és a Manka, Gusztinak a Polett tetszik, de azt tuti vétózi fogom :D

Még korábban szóba jött az Emma, de csomó ismerőstől hallottam, hogy ők Emmát akarnak, így az most parkolópályás. Ja és nekem tetszett a Lili is, de mivel a vezetéknevünk Herkely (Herkeli-nek ejtve), így elég beszédzavarosan hangzana: Herkelilili :lol:

Pancsi közben elaludt, így volt időm kivasalni, meg mindjárt bedobok még egy program ruhát. Közben tesóm itt járt és elvitte a kutyát: megyünk le holnap Balcsira és ő már előre ment, hogy megnyissa a vízet, felfűtse a házat stb. és mivel a barátnője holnap velünk jön, így nem fértünk volna el. Szóval a barátnőjét becserélte a kutyára :)

meteor
 
 


jaj és mindenkinek nagyon szépen köszönjük a köszöntést!!!

meteor
 
 


Boldog hófordulót Panna! :)

Meteor: egyik Panna másik Manna. Nem fogjátok keverni? :-)

Marcy, és a Bonifáchoz mit szólsz? :D
Vendég
 


Sziasztok!

Nem nagyon volt időm olvasni, így arra írok, amire emlékszem.

A szeptemberi tali Kosdon volt, Pilchard szervezte, a helyi plébánia udvarán volt. Pilchard már régen írt ide, így szerintem egy újabb tali helyszínt kell majd kitalálni.

Olyan babakocsink van, mint amit a webáruházban is hirdetnek, mi egy kicsit többért vettük... :(

Norwell, ha levágtuk Julcsi haját, akkor majd küldök Kendének. :lol:

Kitti, a fiad tényleg tiszta apukája! :) Nagyon helyes kissrác! Ha nem lenne Julcsinak már két pasija, akkor biztos pályáznánk rá is. :lol: Én szeptemberre tervezem Julcsit bölcsibe adni, már kinéztem egy bölcsit itt a környéken, májusban lesz a beiratkozás. Szerettem volna a környék legjobb bölcsijébe adni, erről hallottam, hogy elég jó, csak igazából nem nagyon tetszik maga az épület (ronda sötétbarna, ezért "csoki bölcsi" a neve...), és az udvara sem a legszebb. Te hogy választottad ki a bölcsit a fiadnak? Mi alapján?

A nevekkel kapcsolatban, én nem zárkózom el az "új" nevektől, egyedül a tucat vagy divatnevek nem jönnek be. Nálunk is szempont volt, hogy passzoljon a vezetéknévhez, így csak hosszabb nevekben gondolkodtunk. Már megvan a fiúnevünk is, de babonából nem árulom el. :)

A fogakkal kapcsolatban: hát, azt hiszem mi vagyunk itt a kakukktojás, mert Julcsinak még mindig nincs foga. :shock: Még február közepén azt mondta a dokink, hogy már mindjárt kint van az alsó kettő, de azóta sincs híre-hamva sem a fogaknak. Akkoriban mindent ráfogtunk a fogzásra, a sokszori felébredést éjjel, piros popsit, sok kakit, de miután nem bújt ki azóta egy foga sem, új indokokat kerestünk. :) Nekem is egy éves koromban jött ki az első fogam, lehet, hogy Julcsinál is így lesz.

Ma leutazunk a szüleimhez, és csak jövő héten jövünk vissza, így Mindenkinek kívánok nagyon szép hosszúhétvégét!

puszi!

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Nekem a klasszik nevek tetszenek, + nem árt ha van valami védőszentje + idegen egyedek is ki tudják mondani. Így lett a Kindzse :twisted: Kindzse. Amúgy ha fiú lett volna, akkor Péter lett volna. Az álneveink pedig az Anna és András voltak. Új gyerek, j bonyodalom. Én továbbra is külzök a Vazulért. Minden kritériumnak megfelel, kemény, féfias, és lehet szókaozni is, mint gyere már Vazze, vagy Zulu bébi :twisted: Most komolyan nekem nagyon tetszik, de Kofa vétóz. Lány nevek közül nekem tetszik az Eszter, de Kováccsal Cseszter lesz belőle, és ezzel nem akarom csesztetni.

Rita!

Miért nem lesz a fiatok Gusztáv? Bevallom először azt hittem hülyülsz. Persze egy név csak egy címke, az ember teszi. Szóval amióta tudom, hogy a párod Guszti, egyre jobban tetszik.

tjuca
 
 


Méz: előjegyzésbe vették már Julcsit? Csak mert hivatalosan mindenhol májusban van beiratkozás, akkor viszont már nem szokott hely lenni. Mert kevés a bölcsi, nagy az igény. Én Milánt már ősszel előjegyzésbe vetettem. Februárban, amikor voltunk bent mondta a vezetőnéni, hogy jó, hogy már ősszel beírta, mert most már nincs hely.
Az önkormányzati bölcsik általában mind ócskák kívülről és belülről is elég elavultak. De végülis nem is ez a lényeg. Kérd meg a vezetőt, hogy bemehessetek egy csoportba. Nézzétek meg milyenek a gondozók, tisztaság stb. Én az egyikben majdnem sírtam.... Nálunk az is szempont volt, hogy közel legyen a lakásunkhoz. Ez a bölcsi a férjem munkahelyétől 10 perc kocsival, itt a fővárosban ugye ez nem mindegy.

Kitti, Katus már akartam kérdezni tőletek, hogy mit adnak inni a gyerekeknek a bölcsiben? Az én fiam csak gyümilevet hajlandó inni, pl. víz szóba sem jöhet. De még a babatea sem. Ha azzal akarom itatni olyan fejet vág, mint aki savanyú uborkába harapott. :lol:

Kitti, az tényleg szomorú, hogy van olyan gyerek, aki csak a bölcsiben kap enni. Katushoz hasonlón én sem tudom elfogadni és megérteni, hogy miért vállal az ilyen ember gyereket???
Vendég
 


Juca,
nekem az annyira nem jön be, ha a gyerenek is ugyanaz a neve, mint a szüleinek.
Poénból azt szoktam a Gusztinak mondani, hogy nem szeretném ha lelki sérült lenne a gyerek, mert magára venné minden alkalommal, ha az apjával veszekszem és elküldöm a "Guuuuuszti"-t a francba:)

meteor
 
 


Ma kicsit megcsúsztunk, mivel a Kisasszony délelőtt bealudt, így most tízóraiztunk :)

Hamarosan megyünk sétálni: mivel 3tól van rendelés a dokinál, nem volt ma energiám dupla babakocsicipeléshez, így a délutáni séta+ doki + okmányirodalátogatás egy kör lesz.
Elkészült ugyanis a Lyány útlevele. Kiváncsi vagyok:)

meteor
 
 


Meteor: olvastam a blogodat. Sajnos tényleg ez a mai magyar valóság. Én már kicsivel is beérném. Ha pl. takarítanának a környékünkön és a közeli általános iskola előtti terület nem úgy nézne ki, mint a szeméttelep. Amikor Ausztiába vagy Németországba járok, mindig rácsodálkozom az ottani tisztaságra. Olyankor eszmél rá az ember, hogy kis hazája milyen koszos, szemetes. Mert sajnos hozzászokik a látványhoz az ember szeme.
Vendég
 


Üdv.

Mári, az AR tápi tényleg csak tüneti kezelés (ha arról szólt az irományod), viszont ártani nem ártasz vele, és elvben jobban is lakatná Vencust.
Majd teszel fel rugóshintázó Vencelről fotót?

Juca, érdekes a férjed becenevének eredete… :) Ferinek is van három, de én ebből csak az egyikkel vagyok „jó” viszonyban, a többitől a falra mászok.
Én kivi leszek, hogy agyilag Peti kit örökölt, ugye nekem diplomám, Ferinek meg szakmunkás bizije van, mondjuk engem nem zavarna az sem, hogyha Peti is „csak” szakmunkás lenne (lassan abból lehet majd a legjobban megélni).
Ha nem a körzetes intézményben szülsz, akkor az ellátás 30%-át kell fizesd, de max. 100000 Ft-ot. Egy sima szülésért a TB kb. 80000 Ft-ot utal az intézménynek, ennek az egyharmadát kell leperkálni.
Védőszentje szerintem majdnem minden névnek van, persze az Orionnak és társainak nem hiszem, hogy akadna.

Norwell, nekünk még mindig 20 fog hiányzik, Peti hajlandóságot sem mutat a növesztésükre. :D Sebaj, majd egyszerre növeszt 4-et!

Wawel, nekem nem mondja a férjem, hogy hogyan tolatok, csak azért sem, mert sosem utazunk úgy, hogy én vezetnék, ha ő is az autóban van. :D
Nálunk Peti legújabb mizériája, hogy mindenből hangot akar kicsikarni, először rázza, aztán, ha úgy nem megy, akkor nekivágja valaminek…értelmes egy kiskölök!
Egyébként mi sem sokat aludtunk, mert a férjem kb. este fél tizenkettőkor esett haza, Peti kb. két óra körül felsírt, akkor a férjem kitette közénk, aminek az lett a vége, hogy éberen aludtam, mert a kisfiamat hiába teszi magához közelebb Feri, kb. fél óra múlva már az én párnámon alszik a gyerkőc, én meg elgémberedek teljesen. Na négy előtt betettem a saját ágyába, aminek az lett a vége, hogy negyed óra múlva bömbi volt, majd játszott kb. fél órát az ágyába, aztán fenékpaskolás, simi, eredmény nulla, így a végén, mikor Feri felkelt fél hat táján, kitette mellém a gyereket. Hogy ma mi lesz???

Kimike, én semmit nem teszek a koppanások ellen. Rájöttem, hogy sokkal rosszabb, ha odarohanok, mert akkor tutira bömbi van, egyébként meg nem mindig. Persze ha kopp után sírás van, akkor általában megyek, de ha látom, mi történik, és tényleg csak kicsit koppan, akkor semmit sem csinálok. De igazából Peti fel sem veszi, mert max. egy pici sírás, és megy tovább. :)

Különleges nevek: hát én nem vagyok oda értük. De kinek a pap, kinek a papné. Nekem már Peti születése előtt határozott elképzeléseim voltak a gyerekneveket illetően (jó, történtek változtatások, de nem nagyok), és ezekhez ragaszkodom is. Így lett Peti, Péter László, ha lány lett volna, Nóra Anna lett volna (ha ketteske lány lesz, akkor értelemszerűen ezeket a neveket kapja), ha másodszorra fiunk lesz, ő Norbert Mátyás lesz.

Meteor, nálunk az ébredések oka általában az, ahogy kitapasztaltuk, hogy Peti nagyon szeles. De nem a pocakja fáj, hanem szó szerint a szellentésére kel fel. Aztán jön sorozatban, és mintha ettől megijedne, felsír.
A cumik formája ugyanaz??? Mert ha jól emlékszem, a NUK cumik (legalábbis ami nekünk van), az olyan, hogy a teteje íves, az alja lapított, a MAM cumik meg alul-felül lapítottak.
Pannit Isten éltesse!
Pajzsmirigyes vérvételhez nem értek, de pl. anyukámnak így is, hogy jó lett a legutóbbi eredménye, félévente kell járnia az endokrinológiai szakrendelésre, és akkor, amikor elmegy, a dokija mindig kiadja a következő vérvételes papírt, amit a következő megjelenése előtt kell megcsináltatnia. (Érhető?)
Bor ivó férj…na én ezért gondolkodam régebben Petinek László helyett a Fábiánban (mert a férjem meg a kocsijába van belezúgva).

Kitti, hát a tömegközlekedésről én is tudnék mesélni… Tegnap felszállok Petivel a buszra, a babakocsi-tároló részen áll egy nő, meg se moccan. Mondom neki, hogy legyen szíves, és menjen arrébb, és még majdnem neki állt feljebb!

Reni, Peti továbbra is kis husi. :)
Nem tudom, de én Petire már vagy két hete egy body-t, egy rugit és egy plüssös anyagból készült melegítő együttest adok sapival meg egy kis totyival.
Enyim gyerek kukiját én még nem piszkáltam. De egy hónap múlva kb. megyünk tanácsadásra, akkor majd megkérdezem, hogy mi lesz, de nem hiszem, hogy a dokinéni piszkálná, de majd kiderül.
Hát Peti nevéből nálunk is volt vita, mert az apósom mindenáron Ferencet akart, én meg mondtam a férjemnek, hogy na az nem lesz…örüljön annak, hogy egyáltalán fiúunokája lesz, aki továbbviszi a vezetéknevet, de a keresztnevet hadd döntsük már mi el.

Wkata, nálunk úgy 3 hete volt „fogas” kaki, legalábbis én azt gondoltam, hogy az, de fogunk nuku.

Katus, jobbulást neked. Először azért maradsz otthon, mert Pannus beteg, aztán meg magad miatt…
Gyerekvállalás szempontjából egyetértek veled…én azt mondom, hogy egy családban max. a 3 gyerek az, ami az ideális, de én ennyit is csak megfelelő lakáskörülmény mellett vállalnék, mert még az anyagiakat valahogy megoldjuk. De ennél többet már csak extra kereset mellett szülnék. És ne ítéljetek el, ismerek én 5, sőt 8 gyermekes családokat is, de ott a szülőknek elég jól fizető állásuk van/volt, tehát „megengedhették” maguknak a gyermekáldást, s egyik gyerek sem szenved hiányt semmiben.
Peti ma fog nélkül kolbászos-sajtos vajas kenyeret és sajtos-tejfölös tésztát evett. :D

Gombi, Peti is fogatlan!!! :) Úgy látszik a „régi motoros” májusi babák örök fogatlanságra vannak ítéltetve… (Ja, és nekem is egyévesen bújt ki az egyes számú fogacskám.)

Jó hosszú lettem ismét.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex: ha mi hárman autózunk, akkor a férjem ül hátul Milánnal. Azt mondja azért, hogy ne menjek ki a gyakorlatból, na meg Ő már sokkal többet vezetett éltében, mint én.
Borulás-koppanás után nálunk mindíg iszonyú bömbi van. Úgy behergeli magát, bevörösödik a feje és pár másodpercig levegőt sem vesz. :roll:
Gyermekvállalás: van egy ismerős család, 4 gyerekkel. Csak Apa dolgozik, Anya háztartásbeli. Apa asztalos és amit keres, azt fel is élik. Nekem ez is meredek. Mert mi van, ha Apával történik valami? Megsérül stb. :roll: Ők tudják, én ettől óvatosabb vagyok. Utálom a kiszolgáltatottságot. Az más, ha olyan anyagi helyzetben van a család, hogy 3-4 gyerek meg se kottyan, mármint anyagilag.
Vendég
 


Mézi, a bölcsit valójában nem választottam, hanem itt volt hely és az sem mellékes szempont hogy a házunkkal szemben található. De összességében elégedett vagyok a gondozónénikkel, kedvesek és Ádi mindig hatalmas mosollyal köszönti őket, úgyhogy bizonyára nap közben is jól bánnak vele, amikor nem vagyok ott.
Köszönjük a kedves bókot és üzenjük Julcsikának hogy ő is jó csaj.:-)

Kimike, a bölcsiben nap közben teát kapnak a gyerekek, tízóraira meg mindig valamilyen gyümölcslé van. Kaja ügyben pedig úgy látszik nem válogatós a fiam, mert a gondozónéni azt mondja, Ádám mindig nagyon jól ebédel. Tényleg nagyon szomorú egyébként hogy egyes gyerekeknek milyen körülmények között kell élni, én erről tudnék mesélni, az én gyerekkorom sem volt sokkal jobb, de senkit nem szeretnék terhelni a rossz emlékeimmel. Az viszont durva, hogy a kislány Tündike, akiről írtam, nos az édesanyja most várja a hetedik gyereket...kisebbséghez tartoznak, egyébként. S nagyon sovány a babó, másfél éves és nincs nyolc kiló, egyszer felemeltem és ledöbbentem mert Ádihoz képest pehely súlya van. :(

Katus, szombaton megyünk Csabára a fiúkkal. A két nagynénimet kirakjuk vásárolni mi meg szerintem ismerősöket látogatunk, még szervezés alatt van hogy ki mindenkit. Mindenesetre jó kis napnak igérkezik, nagyon sok ismerősöm van Csabán. A tévések, a régi osztálytársaim....stb.

Végezetül egy fotó az Akrobata Ádámról. Egészen friss.
Kép

S egy huncutka:

Kép

Na lelőttem magam mert velem lesz tele a topic.Ti jöttök!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Ja, a lényeget nem írtam. Eme bizonyos család tele van hitellel, milliós nagyságrendűekkel. :(
Vendég
 


Ex!

Nem a diploma teszi a mestert. Értem ez alatt, hogy sok ember diplomával hülye, és más szakmuki meg lusta tanulni, vagy elhivatott a szakmájával kapcs., de ettől még elég magas lécet ugrana meg egy IQ teszten. Lásd milliomos postás. Egyébiránt én azt a műsort Vágó miatt nem nézem, mert ő az a tipikus jujdeintelligens vagyok fazon, aki pölö nem tudja mi az a murok, és még büszke is rá. (Egyébként meg én is lennék olyan okos, ha kiírnák a választ) Kofának nagyon sok esze van, de emiatt egy kicsit flúgos is, és ő még nem az hardcore :-) Gyerekként ultrahang generátort akart bütykölni, ami elriasztja a szomszéd macskákat. Mindig olyat kért a boltban, amiről nem hallottak, ezért utána kellett olvasniuk, hogy ne égjenek be egy kiskölyök előtt. A végén már kérdezték, hogy :
Mi kell neked, mit akarsz építeni, atomerőművet? Fizikából egyébként mindig külön jó volt, meg érdeklődő, és már az óvónéniket is szivatta, mert otthon mindig olvashattak utána a gyerek kérdéseinek. Remélem azért Kinga egy fokkal könnyebb eset lesz :-)

Gombi!

Nehogymár levágjátok Julcsa haját? Miért? Nehezen tűri a fésülést vagy mi? Én meghagynám.

tjuca
 
 


Kitti: ha van kedved írd le, nem terhelsz senkit sem. Azért vagyunk, hogy meghallgassuk egymást.
A nagynénik még mindíg nálatok vannak? Te mázlista!!! :lol:
Milán alszik, a szomszéd meg fúr. Ha ezért felébred balhé lesz, az tuti. :evil:
Vendég
 


Lányok!

Én valahogy úgy érzem, hogy két gyerekkel is ugyanannyi adósság van, mint hárommal, és az meg, hogy mit élünk föl? Ne firtassuk, mert mi mindent. Van akkora hitelünk, hogy nem látunk ki mögüle. Szóval tényleg felelőtlenség így sok gyereket vállalni, hogy a hatodik is sovány, viszont, mindenki mélyen gondoljon bele, ha valami történne a férjével mi lenne. Pedig itt csak egy-két gyerek van, de így is sokan nagyon nehéz helyzetben lennénk. Bízom benne, hogy az Isten kihúzna a csávából, de nem lenne könnyű. Szar világban élünk. Viszont gyerek nélkül meg milyen lenne az életünk??? Így mi bátrak vagyunk, és háromban gondolkodunk +- egy erőforrsáainktól függően. :twisted:

tjuca
 
 


Ex: nekem is van diplomám és a férjemnek is. Több is. És minél több lett, annál hülyébbnek éreztem magam. :roll: Úgyhogy erről ennyit.
Nekem olyan elvárásom nem lesz a gyerekem felé, hogy feltétlenül orvos vagy jogász legyen, vagy mittudoménmi. Legyen becsületes, őszinte, egészséges lelkületű ember. Persze amiben csak tudom, támogatom, de erőltetni nem fogok semmit sem. Na jó, hazudnék ha a lelkem mélyén nem vágynék arra, hogy többre vigye, mint mi. Pl. járunk úszni és ez nem csak fellángolás. Nagyon szeretném, ha járna. Én soha nem voltam kitartó a sportban. De ha Ő ezt nem fogja szeretni, akkor nem megyünk. Ennyi.
Vendég
 


Halihó!

Ez a diploma - nem diploma téma elég rázós, gondolom mindenkinek van ismerőse pro és kontra egyaránt. Nekem legalábbis viszonylag sok. Egyik barátnőnk egy tündér, de a szakmám igenis felhígult attól, hogy ő is megkapta ugyanazt az MSC papírt, mint én, mert sem szakmailag, sem szellemileg nem érte el a kellő szintet. Viszont mindent becsületesen megtanult, amit el lehetett sajátítani ezzel a módszerrel. Megjegyezte. Visszamondta. Jó jegyet kapott. Ennyi. A másik kategória meg egy volt kollégám. Műszaki jellegű technikumot nyomott, aztán hajrá meló, éljen az anyagi függetlenség! Diplomás környezetű munkatársaim közül vele lehetett a legjobban könyvekről, tudatos gyereknevelésről, szellemi dolgokról beszélgetni. Hát, ha az ember nem tudja konkrétan, hogy nem diplomás, minimum tanárnak vagy egyéb humán értelmiséginek nézi. Ehhez képest épületgépész.

Egyébként az én férjem is szivatta az általános iskolai matek és fizika tanárát, mert zavarta, hogy 9 évesen olyat kérdezett, amire az nem tudott válaszolni. Én is tartok kicsit attól, hogy a gyerekeink milyenek lesznek e tekintetben. Én viszont mindig kitűnően elfoglaltam magam óra alatt, csak legfeljebb nem a tananyaggal, és nem kérdeztem semmi rázósat :-)

Képekkel olyan töketlen vagyok! Próbálom oldalról fényképezni Misi arcát, hogy látsszék a heg, de sosem sikerül rendesen... Még igyekszem.

Ja, hétfőn nem írtam, mert olyan mérges voltam, hogy még, de most leírom. Pártunk és kormányunk csinál jó sok f@szságot mostanában, ez tény. De hogy a patikusokat se kell félteni, az is biztos! Megígérte nekem egy nőci, hogy megrendeli ezt a Katus által ajánlott kencét. Megkérdezte, mire kell. Megmutattam az alanyon, hiszen gyalog mentünk séta gyanánt a patikába, babakocsival. Ezek után mikor visszamentünk hétfőn, lazán közölte, hogy igaz, hogy megígérték, de aztán a kolléganő meggondolta magát és mégsem rendelte meg. Pont. Homályosan motyogott olyat, hogy a készítmény drága. Na most amit helyette akart adni mikor először kerestem a krémet, az másfélszer annyiba kerül. Most már tudom, mert ezek után hazajöttünk hétfőn, jól felhúztam magam, telefonáltam 9 patikába és sehol sem hallottak a krémről. Ebből már látszott, hogy ritka madár, aztán rákerestem a neten és találtam egy oldalt, ahol fel volt sorolva az a kb. 30 patika, ahol tartják. Egyeztettem a férjemmel, és az egyikbe be tudott menni, ott én telefonon félretettem az egyetlen tubus ilyen kencét, ő elhozta. Innen tudom, hogy olcsóbb, mint amit adni akart helyette a patikus nő. Mindenesetre többet abba a patikába nem megyek, ha tehetem, van még Szentendrén 4.

Na, kipöfögtem magam.
Megyek, megnézem a levest, és Misi is hamarosan fel fog ébredni.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sziasztok.
Elköszönök egy hosszú hétvégére, indulunk vidékre.
Nektek is szép napokat, sok sétával!

Puszi mindenkinek!

Kitti

Vasárnap jövök!

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Lányok,

gyors kérdés, mielőtt mindenki elutazik.
A patikában kértem székrekedésre kúpot Panninak. A nőci Glicerines végbélkúp 2g-osat adott, de ennek a leírásán csak azt látom, hogy 3-6 éves gyerekeknek, illetve idősebbeknek hogyan kell adagolni.
Van valakinek esetleg tapasztalata? Vagy lehet, hogy nekem sem megfelelő kúpot adott a patikusnő?

Holnap reggel mi is utazunk, szóval mindenkinek szuper hétvégét kívánok!

meteor
 
 


Szia Rita!

Mi is azt szoktuk bevetni végső megoldásként, nekünk is a 2 g-osat adták. Félbe kell vágni, annyi egy egyszeri adag. Én hosszában szoktam vágni éles kiskéssel az illesztés mentén, aztán az éleit a kezem melegével kicsit meglágyítom, hogy ne legyen kellemetlen a felhelyezés.

Kata

Kép
wkata
 
 


Rita, csak ismételni tudnám Wkatát, nekünk is így mondta a dokinéni. A kúp kettévágáshoz némi ügyeskedésre van szükség. :shock:

Írtam privit. Jó hétvégét Nektek!
Vendég
 


Hali.

Kimike, én nem vetemednék vezetésre a férjem mellett. Jobb a békesség. :) Ahogy már írtam, a második kanyar után már minden OK nálam (megjegyzem, először a ház parkolójánál kell kanyarodnom, aztán meg van egy körforgó, és le is tudtam a két kanyart).
Fúrás: a felettünk lakó már vagy két hete lakásfelújít, de ha jól tudom, van egy rakás közösköltség-tartozása. A lényeg, hogy ők is fúrnak, de ha Peti jól bealszik, tőle akár robbanthatnának is.
Hát ilyen „álmaim”, hogy mit kéne szeressen Peti nekem is vannak, de én max. ovis korától viszem majd különórákra, ha lesz igénye rá. Ha nem, akkor majd később, ha akkor sem, akkor egyszerűen csak ovis, vagy iskolás lesz.

Kitti, tényleg szomorú, hogy van ilyen. De a kisebbségnél sajna ez van, persze tisztelet a kivételnek, mert akadnak olyan családok, akik tisztességben nevelik a gyerekeiket, de ez a kisebb rész.
Akrobata Ádám kis ügyes. :D

Juca, mi az a murok??? Tényleg nem tudom, pedig diplomás nő vagyok, vagy mi a szösz. :)
Én határozottan két gyerkőcben gondolkodom, de csak azért vagyok ilyen vagány, mert a legnagyobb hitelünk a kocsi (az más tészta, hogyha nem fizetjük, akkor a lakásunk megy rá), de ezt így is úgy is ki kell nyögni, a többi teher tényleg elenyésző ehhez képest. Viszont az is tény, hogy nem lenne ekkora szám, ha nem anyukámmal és öcsémmel laknánk!

Wkata, patikához no comment. Nekünk van bejáratott „gyógyszertárunk”, igaz, sokan támadják őket, de nekünk ott van egy rokonunk, így oda megyünk. Kivéve, ha a popsikrémet kell kiváltani, mert akkor a hozzánk legközelebb esőbe térek be, mert ott van készen, és olyan, amilyennek kell, hogy legyen (mármint ami az állagát illeti).
És a kedves rokonunk apukája (a mamám öccse mellesleg) mondta, hogy a lánya (aki a gyógyszerész) vitt neki valami szupi kencét (vagy bogyót, nem tudom) a hátfájására, amitől már sokkal jobban van, és mondta a mamám, hogy neki is kell, mert a tatám is nagyon derékfájós, és már annyi mindent kipróbáltak, de igazából egyik sem volt az igazi. Erre mondta a gyógyszerész, hogy megrendeli, mert egyébként nem tartják, és nem kis összegről van szó…kb. 16000 Ft. Ebből csak azt akartam kihozni, hogyha valaki bemegy egy patikába, és megrendeltet valamit, azt nem passzióból teszi!

Meteor, jó kúpot kaptál, ennél nincs kisebb. Szerintem simán felezd el, annyi szerintem elég lesz. A kettévágásnál nekünk anno azt mondta a doki (a lázkúpra), hogy hosszában felezni, és a végét eldobni. Igazából nem egy nagy összeg, hogy megérné a szenvedést…

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Köszi mindenkinek a kúpos tanácsot!
Ma már elaludt a Kisasszony, de holnap akkor kúpfélbevágással indítok!

Mindenkinek nagyon jó hétvégét!

meteor
 
 


Szép estét mindenkinek,

mivel holnap mi is utazunk, ezért most elköszönök, de csak 2 napra :) !
Mindenkinek jó pihenést, használjátok ki ezt a 4 napot :) !

Tandika: privi ment :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Kata!
Örülök, hogy alakulnak az éjszakáitok. Nem semmi, mit meg nem engednek maguknak egyesek... :?

Katus!
Úgy tűnik, Neked is be kell szoknod a bölcsibe... ;) Jobbulást kívánok!

Nevek: a vonalzón is látszik, hogy Kéri a vezetéknév, és mindkettőnknek a régi nevek tetszenek. Nagyon sokat vacilláltunk és kerestünk, a Kende lett végül a befutó, de azért a tartalékokat megjegyeztük, hátha még egy kukacosunk lesz... :P A Kálmánt pedig a nagyapák és a dédnagyapák emlékére kapta (sajnos egyik sincs már neki... :( ).

Meteor!
Pancsinak boldog hófordulót!

Diploma: nálunk elég magas az egy főre jutó diplomák száma… ;) Apának kettő is van, nekem egy, anyósomnak egy, már csak Kendének nincs… :twisted: Épp a múltkor beszélgettük, hogy nem mernék a gyerekemnek tanácsot adni abban, hogy milyen úton tanuljon tovább. Ezt arra értem, hogy abszolút nem lehet tudni, hogy mire végez, egyáltalán kell-e majd az ő szakmája, diplomája stb… Nagyon nehéz dolog, de nekünk még elég messze van! :)
És abszolút nem értek egyet a fizetős diplomás képzésekkel. Most megint ott vagyunk, ahol 150 évvel ezelőtt: nem az tanul, akinek esze van, hanem az, akinek pénze… Én speckó eltörölném az összeset.

Ja, és ha már belemerültünk az élet csúnyábbik oldalába, egy történet a vizitdíjról („hogyan csaljunk úgy, hogy még törvényes is legyen?”). Szóval a szomszéd nénihez a házidoki havi rendszerességgel kijár, mert ő nem tud elmenni a rendelésre. Ennek ára ugyibár mostan 600 píz, amit a doki számlával igazol. Az ám, de milyennel!!! A számlára a 600 Ft helyett 300 van írva, hiszen ki a fene néz utána, hogy házhoz ment a doktor úr, avagy a rendelőben hallgatta végig a néni panaszáradatát??? Így a 600 helyett csak 300 forintból adózik… Sok kicsi sokra megy, csak meglesz az a hawaii út idén is… :twisted:

Kitti!
De helyes Ádi ezeken a képeken! A szeme sem áll jól a kis csibésznek, felkészülhetsz majd a zsiványságaira! ;)

Ex!
A szomszéd kisfiúnak 11 hónaposan jött ki az első foga, és most is még csak kettő van neki, pedig szombaton lesz egy éves. Szóval nem vagytok elkésve! Anyuja mondta épp, hogy neki is ilyen későn jöttek a fogai, tehát örökség.

Csajok!!!
Most lebukom, h szinte soha nem nézek tévét (politikát meg főleg), de KI A FENE AZ A D.ZS.???? No bárki is az, a blogján nagyon felhúztam magam. Hol él ez a nő, a Holdon????

Sajna nálunk is van példa (nem is kevés) arra, amit Kitti is írt… S van egy „anyuka”, akinek van 9 gyereke, abból 8 értelmi fogyatékos!!! Hogy miért??? Mert az anyuka maga is az! De neki joga volt szülni a világra 8 olyan gyereket, akiket majd az én gyerekem tart el… :evil: No comment… De ebbe ne menjünk bele, mert egyszer megkaptam, hogy korlátolt és szűk látókörű vagyok, amiért így gondolkodom…

Egy friss kép Kendéről, már rég tettem fel (asszem... :oops:)

Kép

Megyek is, jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Ex!

murok- répa leginkább Erdélyben hívják így.
Lázkúp, kérjetek olyat, amit nem kell felezni, mi kezdetektől azt használjuk. Nem is értem miért nem azt írja az orvos. Hatóanyaga ugyanaz.
gyerektéma: egykét semmiképpen, csak ha nem sikerül. Családban van 4 gyerekes példa is. Gazdaságilag a 3 után a negyedik már nem megrázkódtató :-) Sőt a második is nehezebb, mint a harmadik. Persze nagy felelősség, meg gondolkodni kell. Majd meglátjuk. Nekünk van egy bazi nagy hitelünk 150 /hó, de még így is meg tudunk élni. Bizakodóak vagyunk! Egy gyerek nem csak anyagi áldozat, hanem fizikai szellemi is, de hihetetlen, hogy mit kapsz vele.
Egyébként mi mindent körbejáratunk, mert tudjuk, hogy nálunk nehezebb körülmények között is vannak barátaink. Így járnak a ruhák, légzésfigyelő, bölcső, övterelő... Ezeket nem lehet leamortizálni. És mi is kapunk rucikat, így azért nagy a változatosság. Lehet Kinga nem az S Modellből lép ki, de szerintem nem is az a lényeg. Ja és harmadik gyereknél már tuti, hogy legalább egy olyan nemű gyereked volt már :-)

tjuca
 
 


Sziasztok!

Peti elkezdett estére szörcsögni. Remélem nem lesz beteg. Bár, ha jobban belegondolok, ma egész nap bújt belém!

Rita!
Nekünk csak negyed kúpot mondott a védőnő és elég is volt, amikor szükség volt rá!

Gyerektéma: Nálunk a férjem tartja magát az egy gyerekhez. Én meg kezdek elbizonytalanodni és szar anyának gondolni magam. De ma is majd szétment a fejem Petitől. Újabban vinnyog és engem borzasztóan idegesít, mert azt hiszem, hogy baja van, közben meg így szórakoztatja magát. Bezzeg én nem kultiválom! Ilyenkor elgondolkodom, hogy kell nekem még egy gyerek?

Tegnap anyósnál voltunk és kint volt az udvaron az unokabátyó összes játéka. Beleültettük Petit egy 4 kerekű akkumlátoros kis autóba, aminek a lábtartóján van egy gomb, amit nyomni kell és elindul az autó. Petinek sikerült lenyomni és el is indult a szekér. A frász jött rám. Bezzeg ő vigyorgott. Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!
Köszönjük szépen a mc' hívást az IKEA talira, remélem, el tudunk menni!!!

Fannit nem akartam bölcsibe adni, de most lehet, hogy lenne egy olyan munka, amit a mai világban nem nagyon kéne vissza utasitani, és én is szeretek független lenni, meg eléggé társasági lényke vagyok, úgyhogy lehet, hogy bölcsis lesz.

Mivel itt egykorúak a babák, és ha jól olvastam, van akinek bölcsis a kicsi, ha van türelme leirni nekem, hogy hogy birják a kicsik, betegség terén mi a helyzet (beszoktatás) mit kapnak enni, és mennyivel előtte kell jelezni,hogy mennénk (valahogy ,valahonnan az maradt bennem infóként,hogy mikor az anyuci hasában van, már akkor érdemes jelentkezni...)????.És egyáltalán, féljek vagy ne a bölcsitől?

Elolvastam a Demcsák elvtársnő blogját, én is igényesnek tartom magam, de valahol fentebb ezt már jól megfogalmaztátok: ÁLLAMI BÖLCSI.
Én amúgy a játszóteres Anyuka-meghatározójától borultam ki jobban:

"Vannak az éretlen anyukák. Ők azok, akik túl fiatalon, vagy túl tapasztalatlanul vállalták a gyereket és bár teljesítik feladatukat, azért borzasztóan bánják, hogy nem buliztak még egy-két évet, mielőtt igába hajtották volna a fejüket. Utálják, hogy megváltozott a testük és igyekeznek minél szűkebb nadrágba, minél előbb bepréselni magukat, arról a vicces helyzetről nem beszélve, amikor magas sarkú csizmában futnak a gyerek után a homokban. Beszélni nem tudnak a gyerekkel, hiszen az még nem partner, ezért általában csak vezényszavak hagyják el szájukat. Alig várják a csütörtök esti bulit, amikor a barátnőikkel megint úgy tehetnek, mintha még szinglik lennének."

Nos.

Ezt szerintem csak egy , az épp ebbe a csoportba (ha lenne ilyen csoport) tartozó anyuka irhatta, mert nagyon fel van azon háborodva, hogy el akar menni az anyuka bulizni, és zavarja, hogy megváltozott a teste...Nem kell a kardjába dőlnie senkinek, de miért ne zavarhatná néha ?Az a normális szerintem.

Túl fiatalon....Régen a 20 éves anya már öregnek számitott! Mi az a "túl"? Ha valaki vállalja azt a babát, az már nem TÚL , az már ANYUKA, akármilyen nadrágban jár. Én is látok kirivó példákat, de azok kirivó példák, és nem egy csoport...
Azon belül, pedig lehet, hogyha beszélne velük egy -két szót,akkor kiderülne, hogy milyen ember- függetlenül a vezényszavaktól..

Ahh.

Fanninak Fanni Hermina a neve, az előző terv Nóra Tünde volt, de nekem a Kinga ,Kitti is tetszik kis korom óta.
Én Ildikó Julianna vagyok, neki is lesz egy keresztény név választva keresztelőre. A Hermina születése előtt 2 nappal jött, bele mászott a kis bucimba, és ott maradt-én persze rögtön úgy találtam, hogy ezt Ő választotta, az ezo.hu-n is nagyon jót adott ki a gép ezzel a kombinációval, és szerintem szép, ritka név, és úgyis egy hosszú név kellett a Fanni után, úgy jön ki szépen.

Azt hiszem, most le kell tennem...

*
Vendég
 


Sziasztok!

A bölcsiről szeretnék írni egy kicsit: szóval nálunl gyenge teát adnak de aki igényli annak vizet adnak. Ha gyümölcslevet vagy egyéb más teát akarsz neki adni akkor beviszed és a gondozók odaadják a kicsinek.
Nálunk Békéscsabán ha jól tudom összesen 4 -5 bölcsi van tehát igen hamar be kell jelentkezni, hogy legyen hely.
Ezt én már akkor megtettem amikor 4 hónapos terhes voltam Pannával.
Szerintem Pesten még nehezebb helyet találni úgyhogy ott sem elég a beiratkozáskor menni hanem érdemes már jó előre gondolkozni.

Kitti!
Engem is érdekel a gyermekkkorod oszd meg velünk légyszíves.

értelmi fogyatékos nő 8 gyerekkel: no comment.

diploma: nálunk mindkettőnknek van úgyhogy a gyerekeink hátránnyal indulnak majd a főiskolai felvételin, ugyanis azok a gyerekek akiknek szülei csak általános iskolát végeztek jár szülőnként 4 + pont a felvételin.
Szerintem ez a felháborító.Milyen jogon fosztják meg az én gyerekemet azért mert a szülei diplomások.( Megjegyzem a diplomámat munka és gyerek mellett felnőtt fejjel szereztem)

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

Azt hittem ilyen csak az ötvenes években volt :shock:

Egyébként egy dolog vigasztaljon: kis hazánkban az adótörvényekhez évente minimum kétszer, a felsőoktatási szabályokhoz pedig minimum kétévente hozzányúlnak. Azaz mire a mi gyerekeink felvételiznek, átlag kilencszer módosítják még a rendszert...

Kata

Kép
wkata
 
 


Üdv.

Hát mi itthon leledzünk. Most a férjem sincs itthon, egyik rokonunkhoz ment szerelni. Persze úgy volt, hogy ma dolgoznia kell, de a végén kiderült, hogy a T-sek szúrtak el valamit, így nem kellett mennie...
Peti tízóraija után nekiállunk, és elvisszük a keresztelős meghívókat a rokonokhoz.

Norwell, Kende lett a három K. :)
A doki eléggé gáz. Nem tudom, hogy mennyivel jár így jobban...az a baj, hogy az ilyen idős nénikék ezt nem úgy fogják fel...én a helyében egyszer-egyszer rászolnék az orvosra, hogy na de kérem, én ennyit adtam, ennyiről is adjon cetlit. (Hiszen a boltban sem adunk 3000 Ft-os nyugtára 6000 Ft-ot.)
Na én az ilyen szülőktől szintén a falra mászok... Valahogy nem értem, hogy miért jó az, hogyha valaki tudja magáról, hogy mire (nem) képes, és szül a világra egy gyereket, akinek szintén problémája van. Ez még OK, próbálkoznak másodjára, de én már harmadszor nem próbálkoznék, főleg, hogy ma már kötelező a genetikai vizsgálat, ami ugye kimutatja, hogy x betegség milyen százalékban mehet át a gyerekbe. :o

Juca, nekünk már nem kell felezni a lázkúpot. Csak 6 kg-s koráig kellett azt hiszem, de azt elég gyorsan elértük. :D
Hát irigyellek, nekünk ekkora hitelünk lenne, azt hiszem, már a Belvárosi híd alatt tengetnénk a napjainkat...

Reni, Petinek is van ilyen nyöszis napja, ha nem lennének anyukámék, már elég sokszor a falnak mentem volna...
Peti kis műszaki zseni!

Menyasszon, Peti nem bölcsis, de nálunk is úgy működik, hogy már szinte a születése után be kell íratni, vagyis várólistára tetetni, ha azt akarod, hogy legyen helye. Aztán ebből van az, hogy sokan nem tudják beadni a gyereküket, mert papíron be van telve az intézmény... De ezt mi alakítottuk így ki, kb olyan ez, mint az, hogy fél napig kell sorban állni az Okmányiroda előtt ha jó esküvői időpontot akarsz nyárra. :)

Katus, erről a plusz pontról nem is hallottam...igaz, nálunk csak nekem van diplomám, de ez akkor sem fair dolog. De ahogy Wkata is írta, addig még sok víz lefolyik a folyóinkon.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Norwel, Prenata: szépek a fiúk! :D

Norwel: A Kende név nagyon szép. Ha lenne még egy fiam, akkor jó eséllyel pályázna nálunk.
Egyébként mi a lánynévvel voltunk bajban. Mondtam a férjemnek, hogy ezt ő választ. Mikor a doki befektetett a kórházba és kérdeztem a férjemtől, hogy na akkor mi lesz a baba neve, ha lány lesz, ő csak legyintett, hogy úgy is fiú lesz, megmondta a doki. :shock:

Mennyasszon: az emberek ilyenek. Ha 20 évesen szül gyereket, miért akkor. Ha 30 évesen még nincs kettő, akkor is fogják a fejüket. Ha valakinek 4 gyereke van, az sok, ha 1, az kevés. Ha kismama és magassarkúban jár, akkor nem jó anya. Ha 100 kg és lenőtt a haja, akkor miért hagyja el magát?
Mindenki más felfogással azonosul, ezért is jó ez a fórumozás. Különbözőek vagyunk és ez nagyszerű. Szerintem. :D
A lényeg, hogy a másik véleményét tiszteletben tartsuk.

Nagyon jó hétvégét Mindenkinek! :D
Vendég
 


Sziasztok!

Próbálok mindenre egy mondatban reagálni, mert holnp-holnapután nem vagyok netközelben, utána meg majd nem győzök olvasni :-)

Nevek: amikor terhes lettem, akkor fogtuk az utónévkönyvet és elkezdtük együtt olvasni. Lánynévvel nem is volt gond, én kiírtam kb. 10-et, a férjem is, és kb 6-8 megegyezett. Aztán a közös listából elkezdtük kihúzkodni a neveket úgy, hogy egyet Te húzol ki egyet én… Így maradt a végén Kíra. Lehet, hogy kicsit különleges, de mindkettőnknek nagyon tetszett, és én úgy gondolom, hogy egy nagyon snassz vezetéknév (Nagy) mellett jobban mutat, mint mondjuk egy Katalin. Nálam egyébként nem azon múlik, hogy újkeletű vagy régies a név, általában a rövid, egyszerűen kimondható neveket részesítem előnyben. A fiúnévvel már nagyobb bajban lettünk volna, mert ott nem volt egy közös se. Nekem ott is az egyszerű nevek tetszenek, mint Márk, Máté, de a férjem erről hallani sem akart… Ja, Kíráról még annyit, hogy nem lett volna Kíra, ha csak úgy lehet anyakönyvezni, hogy Kyra, mert az szerintem nagyon magyartalan. Viszont az erőszakkal magyarosított neveket sem bírom elviselni, mint pl. Dzsennifer. Hrrr!

Viszont én nem szeretem, ha valaki anyja/apja keresztnevét örökli. Van egy ismerős család, ahol 3 generáción keresztül minden lány Zsuzsika. Falra mászok tőle!

Cumi: Kíra az elején egyáltalán nem cumizott, de az állandó pocakfájás miatt rászoktattuk, mert nagyon megnyugtatta. Most is csak alváshoz használja, de most már nem tud elaludni nélküle :-(

Fog: Dentinoxot mi is használtunk hónapokon keresztül, és úgy vettem észre, használt is, viszont épp mióta oda jutottunk, hogy tényleg jön a foga, vagy legalábbis nagyon közel van, azóta nem kenjük, mégsincs vele gond. Eddig is csak este, lefekvéskor használtuk, nappal nem…

Jó idő: engem az dobott fel nagyon, amikor néhány hete eljutottam odáig, hogy a teraszon tudok teregetni. Nem tudom miért, de nekem azzal kezdődött a tavasz :-)

Mézgombi, üdv. Szerintem én még régről emlékszem a nevedre :-) Barátnőm kislánya idén ősszel (2007 okt) megy bölcsibe, és tavaly nyáron (2006 aug) az utsó előtti helyet foglalták el.

Juca, nevekről még: én pl. meglepődtem, hogy Kírának is van védőszentje! Nem gondoltam volna!

Rita, mennyi idő alatt készült el az útlevél???

Kimi, Kíra is nagyokat szokott koppanni, eleinte mindig ordított, de most már megszokta, sőt! Ha beveri a fejét, akkor szépen lassan, óvatosan mindig újra hozzáérinti a fejét. Gondolom, tapasztalatokat gyűjt, hogy van, amikor fáj, van amikor nem :-)

Gyerekek száma: szvsz a gyerekek számából soha nem szabad anyagi kérdést csinálni. Szerintem egy gyerekkel, sőt gyerek nélkül is érhet valakit olyan tragédia, hogy anyagilag nagyon megviseli, és nehezen mászik ki belőle. De amikor az ember gyereket vállal, nyilván nem ebből indul ki, hanem abból, hogy minden helyzetből megpróbálja a maximumot kihozni. Tudom, hogy pár gyerekkel nehezebb, de azt sem szeretném, hogy 70 évesen visszagondoljak az életemre és azt mondjam: nem történt szerencsére semmi gázm, nyugodtan vállalhattam volna még kettőt, simán eléldegéltünk volna. A másik pedig, hogy nem értek egyet azzal az elvvel, hogy „a gyereknek mindent meg kell adni”. Szerintem az ember támogatja amennyire tudja, és tanulja meg, hogy magának kell megdolgozni mindenért. Amikor vettük a lakásunkat, anyukáméktól hűtőszekrényt kaptunk ajándékba. Akkor épp ennyire telt nekik. És nem is várta volna többet. Amikor pedig született a kisöcsém (aki nem tervezett gyerek volt, eléggé sz@rul álltunk anyagilag, nem ettünk mindennap szalámit + zöldséget). De biztos nem választottam volna inkább ezeket egy öcsi helyett. És szerintem a gyerekem is jobban fog örülni egy kistesónak, mint egy új játéknak. Úgyhogy mi hármat tervezünk. Minimum :-) :-)

tandika
 
 


Kitti, Akrobata Kíra ugyanezt a mutatványt nyúzza mostanában!! :-) És már 2-3 alkalommal magától felült! De még egyszer sem láttuk, csak a végeredményt

Katus, jobbulást! :-(
Férjed?

Reni, vinnyogás nálunk múlóban, de van helyette morgás és nyögés. Na, ez se jobb, fel a fejjel. Majd kinövik :-)

Vízivás: unokatesóm nem járt bölcsibe, csak oviba, de neki ott adódtak abból problémák, hogy soha nem itta meg a vizet. Az oviban pedig nem kaptak mást, csak az ebédhez. Úgyhogy a rengeteget ivó gyerek két hétig egyáltalán nem ivott az oviban, egész nap, reggel 8-tól délután 5-ig. Aztán érezte, hogy ez így nem jó, és szépen rászokott a vízre. Megjegyzem, otthon azóta sem issza meg :-) Viszont, ami nagyobb probléma volt, hogy neki „nem tetszett” a WC az oviban, mert nem olyan volt, mint az otthoni. Közölte, hogy akkor inkább bepisil. Így is lett. De ez a probléma is néhány hét alatt rendeződött…

tandika
 
 


Ex!

Vettünk egy 74 nm-es panel lakást full hitelből, és nem adtuk el a 37 nm2-est, mert azon is van kölcsön. Az viszont ha egyszer kiadjuk fedezi a kölcsöntjét, és legalább van valami vésztartalék. Mi sem vagyunk az a nagy kockáztató típus, de nem ment másképpen, egyikünknek sem volt mása, (remélem Kofának még Mása sem :-)) csak a gatyája meg az esze. Így van egy nagy hitelünk, és 110 nm2-ünk két részletben. Kofa programozó, de mi lenne, ha tanár lenne? Ez a nagy szemétség ebben az országban, hogy ugyanannyit güzülhet egy pénztáros, vagy tanár, vagy fogorvos, mégsem ugyanannyi van a zsebükben. Ezzel viszont nem tudunk mit kezdeni. Most úgy gondolom, hogy az első gyereknél van a nagyberuházás, a többinél már kevesebb, de azért mindig van valami. Ami viszont nálunk a szűkebb keresztmetszet, az a humánerőforrás. :-) Értem ez alatt, hogy szeretnék a gyerekekkel törődni, meg cseperíteni őket, mert maguktól is felnőnek, de olyan kevés időt vannak velünk, és ezt meg kell becsülni.
Lehet naívnak nézni, de ez a 60-70 év túl kevés arra, hogy karriert tervezzek, meg a napi fosban tapicskoljak. Értelmes életet szeretnék, ami anyagiak nélkül nem megy, de mint a Gauss görbének, van egy hasa, és mindkét véglet gáz. Egyelőre nem fenyeget egyik végpont sem, annyit szeretnénk, hogy a Gauss kígyó hasában éldegéljünk.
Pölö már majdnem egy éve lakunk itt, és még mindig nincsenek bútoraink. De ha a másik oldalt nézem, legalább Kingára nem veszélyesek. :twisted: Minimáldizájnban már nagyok vagyunk!!! :lol: Valeszeg nem is lesz soha bőr ülőgarnitúránk, meg mittommég mink, meglesz az ami kell, mert az Isten ha bárányt ad ad legelőt is! Ez még mindig bejött :-) Szeret engem, de nem is baj, én is komálom Őt. :lol:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Sajnos, Peti lebetegedett. Éjjel fél óránként felsírt. Ennyiszer még sosem ébredt. Én sem! :cry: Folyik az orra, de ha porszívózzuk, nem jön semmi. Viszont kifolyik az orrából és törölgetjük. Remélem nem lesz rosszabbul, bár nagyon nyügi.

Gyerektéma: az én környezetemben csak egy három gyerekes család van, akik szépen élnek. Ahol szintén 3 van vagy több gyerek, ott tervezték és leginkább a kisebbséghez tartoznak. Ha jobban belegondolok, az én korosztályomban még jóval több 3 gyerekes család volt.

Lakás: Nekünk nagy szerencsénk volt a szüleimmel. Amikor összeházasodtunk, akkor járt le a lakáskasszájuk és életbiztosítás, amit nekünk adtak, pedig anno jó sok mindent terveztek belőle, de végül hallani sem akartak másról, csak lakásról. Szóval kaptunk 2 milliót és vettünk fel még hitelt és 5 milláért vettünk egy 53nm-es lakást, amit úgy rendberaktunk (nem rakattunk!!!), hogy 10 évig nem kell hozzányúlni. A bútorok nagy része már megvolt, csak a gyerek szobát kellett berendezni. Műszaki berendezések már szintén megvoltak. Elmondhatom, hogy szerencsések vagyunk! Én nagyon jól kerestem, de amióta gyeden vagyok szarul esik a több, mint 100ezerrel kevesebb bevétel és ugye oda már vissza sem mehetek dolgozni. Persze korrábban sem éltünk nagy lábon, mert én minden fillért az élére állítottam ( abból újítottak fel a lakást és vettük meg a bútot stb.), de most rossz, hogy nem tudok félretenni.

Babakocsi: nagyon izgatja a fantáziámat a Pierre Carden 625 sportbabakocsi! Kimi, Gombi megvagytok vele elégedve? Teljesen vízszintesre dönthető?

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni: nagyon kényelmes, teljesen dönthető kocsi. Nekünk bejött, szokott benne aludni Milán.
Vendég
 


Kimike!

Köszi a választ. Nekem nagyon tetszik. Már csak apát kell megpuhítanom, de lehet, hogy megrendelem a netről. Ő ugyanis hazaállított egy Disney márkájú kis esernyős csattogóval, de abba még legalább egy évet öregedni kell Petinek! :lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!!

Jó régen jártam Felétek, de mióta kitört a tavasz, gőzerővel kertészkedünk, sétálunk, a minimális időt töltjük a lakásban. Ádiba az utóbbi napban nem is tudom mennyi kilométert sikerült beletenni, de nagyon élvezi, már megbarnult az arca és a nózija, nagyon édes. Apa és a fiúk most is füvet nyírnak, Ádi végre beájult, ki is teregettem, így lezuttyantam kicsit a géphez!
Nem nagyon tudtam visszaolvasni, csak néhány dologra reagálnék.
Én is most vettem sportjárgányt Ádinak, PC PS 699-et. Szerintem nagyon szép, kényelmes, manóka szupi jól tud aludni benne, és azért is szeretem, mert ezt szembe is lehet tolni, mármint úgy, hogy Ádi lát engem, nem nagyon csípi ha eltűnök a látóköréből!
A gyerekszámról: én egyke vagyok és ezt világ életemben rosszul viseltem, őrülten irigyeltem, akinek van tesója. Számomra természetes volt, hogy nem állunk meg egy gyereknél. Amikor megvolt a kettő, kis szusszanás után elemi erővel vágytam egy új babára. Mi sem vagyunk milliomosok, nekünk is rengeteg adóságunk van, de a gyerekek száma szerintem sem kizárólag anyagi kérdés. Akinek tesója van, szerintem teljesen máshogy szocializálódik, mást tanul meg az "enyém-tied" kérdésről, megtanul osztozkodni szereteten, figyelmen, anyagi dolgokon. Sőt nem is kell megtanulnia, ez egy nagy családban természetes. A gyerekeim nagyon szeretik egymást, nehezen vannak meg egymás nélkül, még akkor is, ha néha viszont marják egymást.
Emellett egyszer majd eljön az idő, amikor mi szülők már nem leszünk, ők akkor is ott lesznek egymásnak, hogy szeressék, támogassák egymást, mert a vér nem válik vízzé.
A bárány és a legelő szerintem is nagy igazság!! A Jóisten nem adta volna nekem ezt a szép 3 gyereket, ha nem segítene abban is, hogy becsülettel, tisztességben felneveljem őket. Lehet, hogy nem tudok nekik extra dolgokat nyújtani, de Isten segítségével kapnak helyette szeretetet és sok figyelmet, törődést. Szerintem nem sántít egy gyerek akkor sem, ha nem Nike cipő van a lábán, és esetleg nem szupi külföldi nyaralásokra viszik a szülei, hanem mondjuk sátrazni itt Magyarországon. Ennél - mármint Magyarországnál - szebb helyet úgyis keveset mutathatnék nekik. Aztán ha felnőnek még előttük az élet és a sok egyéb lehetőség. Szóval én a nagy családra szavazok, mert szerintem a gyerek a legjobb befektetés. A sok ráfordított erő, energia maximálisan megtérül, amikor szerepelni látom az ünnepélyen, amikor hazahoz egy szál ibolyát, mert rám gondolt, amikor meglátta. Én nem biztos, hogy megállok a 3 gyereknél...

Bocsi, ha kicsit hosszúra nyúltam....
Nagyon szép napsütéses, babmosolyban gazdag hosszú hétvégét Nektek!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Sziasztok!

Gondolkodtam a tesótémán még egy kicsit. Igazából azért írom le, mert Évi hozzászólása nagyon megérintett.
Ugyanis én is egyke vagyok, és világéletemben nagyon vágytam tesóra, nálam is ebből indult, hogy kb. 3 gyereket szeretnék.
DE: szintén egyke barátnőm meghatározó gyerekkori élménye, hogy báttyal rendelkező barátnője éveken át utálkozott a testvérére, úgy tűnt, mintha az erőforrásokért folytatott harcról szólt volna az élete. Ez a sztori kicsit elbizonytalanított. Ha ehhez hozzáveszem, hogy férjem és testvére sem jönnek ki igazán jól - nincsenek haragban, sőt, csak valahogy nincsenek egy hullámhosszon, nemigen tudnak egymással mit kezdeni, holott nincs nagy korkülönbség és mindketten fiúk. ÉS: édesanyámék hárman vannak, de mindkét testvére csak akkor hívja, ha segítség kell, akár anyagi, akár szervezési, akár egészségügyi. Soha egyiküktől sem kaptunk érdemben semmit. Csak az utóbbi néhány évben javult valamit a helyzet a nagybátyámmal kapcsolatban, ő néha legalább már megköszöni, amit anyám vagy én teszünk érte. Nagynéném ezt sem szokta. Bár az is igaz, hogy az utóbbi években neki nem volt szüksége segítségre.
Emiatt aztán néha elgondolkodom, hogy valóban jót teszek-e a gyerekeimmel, ha többen lesznek. Próbálom majd jól csinálni, de valóban csak a szülőn múlik-e? És ha a sors rossz testvérség átkával veri meg a családot? Akkor mit fogok tudni tenni? Ez néha nagyon aggaszt.

Elnézést, hogy ez most ilyen negatívra sikerült, de valahogy már régebb óta mozog bennem, és most kijött.

Hogy pozitívat is írjak: nálunk is szépen virágzik minden, szedtem anyámnak egy ibolyacsokrot, mert holnap megyünk hozzá.
Szombaton pedig Kaposvárra megyünk Sándor-napot köszönteni, apósomat, és talán még a temetőbe is kimegyünk, férjem mindkét nagyapja Sándor volt. Remélem, jól sikerül majd az utazás, felavatjuk nagyobb úton az új babaülést, meg visszük az új babakocsit is :-)

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Sétáltunk a Duna parton, lefotóztam az épülő Megyeri hídat. Teszek fel pár képet. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Wkata: szerintem ezen ne stresszeld magad, hajrá kistesó project!!! :D Amúgy tök izgalmas az egész, kíváncsi vagyok ki fog közületek leghamarabb újra kismamarucit hordani. :D
Vendég
 


Évi!

Tényleg szupi a babakocsitok. Megnéztem. Csak az ára kicsit húzós! Ezért is maradok a 626-nál.

Tesó kérdés:
Mi rengeteget veszekedtünk az öcsémmel. Akkor maradt abba, amikor Peti megszületett. Azóta úgy néz ám, mint valami hősre.
Viszont bármikor számíthatunk egymásra önzetlenül!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Ma beleültettük Petit a játszótéren a bébihintába, élvezte, ahogy dőlt benne a gravitáció miatt előre-hátra, tisztára olyan volt, mintha magától hintázna. :)
A keresztelős meghívókat is átadtuk...mikor a nagymamámtól jöttünk haza, és tettem befele Petit a gyerekülésbe, a zenére nekiállt "hastáncolni", meg kellett várnom, hogy abbahagyja, hogy be tudjam kapcsolni. Majd megszakadtunk a nevetéstől!

Fél óra múlva uzsi lesz, aztán bemegyünk kocsival a városba, és ott sétizünk egy jót.

Tandika, na a névörökléstől én is a falra mászok...de már apukám se akarta, hogy Mária legyek (a nagymamám és anyukám az). :)
Ha a teraszos teregetésből indulok ki, nekem kb. febr. eleje óta tavasz van... :o
Én ezt a "mindent meg kell adni a gyereknek" dolgot úgy értelmezem, hogy a lehetőségekhez képest, persze nem elkényeztetni. Csak nehéz megtalálni a középutat.

Juca, hát én nem tudom, mit kezdenék most, mert nekünk egyelőre a legelő a szüleim lakása...ha kissé szűken értelmezek. Elvben lesz több is belőle, de remélem, nem most lesz, szóval ha úgy nézem lakás terén nem állunk olyan rosszul úgy kb. 20-30 év múlva. :D

Reni, Petinek jobbulást!
Hát jó kereseted lehetett, ha így 100 rugóval vagytok mínuszban... :o Nem vagyok anyagias, de ha Peti egyéves kora után ölembe pottyanna (vagyis találnék) egy munkahelyet, ahol a kezembe adnak 100 rugót, én örömömben körbeugrálnám a házat!
A sima csattogóhoz miért kell még Petinek öregednie??? Peti már simán ül, nem? Akkor abba is bele lehet tenni...szerintem.

Mamavica, jó, hogy Ádi már barnul. Petinél tavaly volt ilyen, néztem a szeptemberi képeit, mikor Szfehérváron voltunk, teljesen le volt sülve a pofija. :)

Wkata, hidd el, van abban igazság, amit írsz, már csak ha abból az örök mondatból indulunk ki, amit Évi is írt, hogy a vér nem válik vízzé. Hiszen akárhogy is szépítünk, a gyerekeink a mi példáinkat isszák javarészt magukba, például elvált szülők gyermeke nagy valószínűséggel később szintén az elváltak táborát fogja gyarapítani, stb. Nekem csak jó példák lebeghetnek a szemem előtt, hiszen a szüleim, több, mint 25 évet éltek együtt (és éltek volna még ugyanennyit) - pedig apu szülei elváltak, a nagyszüleim (anyai ágról) már több, mint 50 éves házasok, és a testvéri szeretetnek sem láttam az általad vázolt "elfajult" részét, nálunk mindenki úgy segít a másikon, ahogy tud, minden érdek nélkül. Szóval én reménykedem, hogy nálunk is így lesz.

Kimike, na én is viszek fotómasinát, a Széchenyi téren nálunk már nagyon szépen virágoznak a fák és a bokrok.

És végül két kép, a fürdetősön látszik, hogy Peti Julcsának nyomába se ér hajügyileg. :D

Ági

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Ex, cuki Peti. Ő is beléphet a kopirnyók táborába, aminek a tagja Panna, Ádám és Milán. :D
De jó, hogy csinálsz képeket! Szegeden még úgy sem jártam, legalább a virágait láthatom és a Széchenyi teret. :D
Vendég
 


Üdv.

Kimike, hát mivel már sötét volt, mire kiértünk, virágos kép nincs. De ha érdekel Szeged: http://kep.tar.hu/exdeus/50093545#2

És végül egy kép a Dómról sötétben:

Kép

És jól leoffoltuk a topicot. :roll:
Megyek pancsolni Petinek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?