Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelit!

Meteor: de jót vigyorogtam a Tankcsapdás Pannán. :lol:

Azt már én is fel akartam ajánlani, hogy felveszek valakit útközben, csak van egy kis bibi:
1. egy db gyermekülés van a kocsiban.
2. A csomagtartóban pedig az 1 db babakocsink, másik nem bizti, hogy elfér mellette. De lehet.

De inkább a gyermekülés aggaszt a dologban. Nem attól félek, hogy megbüntetnek, hanem attól, hogy ha baj van, akkor baj van...
Vendég
 


Sziasztok!

Nem is tudom, mit akartam! Babakocsi kérdéskörben annyit, hogy Lackóval volt nekünk is esernyőre csukható csettegőnk, ami helytakarékosság szempontjából nem volt rossz, de egyszer sietnem kellett vele egy hosszabb séta alkalmával, és annyira nehéz volt tolni a hülye pici kerekeivel, hogy úgy éreztem, nem másfél km-t, hanem vagy 30-at sétáltam volna! Mostmár szerencsére nem kell emeletre cipelni (bár tárolónk Szabadszálláson is volt), úgyhogy egy kis praktikus kocsit vettünk, noném, ezért 42000 volt, majd fényképet is kerítek.

Ma megyünk vissza dokihoz... Én nem sok javulást érzékelek...

Juca! Kitti kérdése engem is foglalkoztat, tegnap pont gondolkoztam, hogy megkérdezem.

Most viszont megyek, mert Mesi kedvence a reset gomb és a router vezetéke...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Babakocsi:

Kép


Kép

Kép sportosítva:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 

 
 

Szép jó reggelt mindenkinek :) !

Ma koraiak voltunk, már 6 órakor kelt a drága, de nem is bántam, mert jön a barátnőm délelött és így biztos, hogy mindennel végzek, amire megérkezik.

Jelentem, már a 2. adag mosás megy, Marci megetetve, lakás rendben :lol: !

Meteor: bejelöltelek és megnéztelek az iwiw-en, hát, annyira más vagy, mint amire emlékeztem és amilyen kép volt fent itt a babaneten, hogy hihetetlen. Legalábbis számomra :) .

Ex: én is szoktam néha gondolni apukádra, pl. most, hogy szervezitek a találkozót arra, hogy a korábbin ő is volt, ha jól tudom :( .

Na most megyek, mert őfelsége hiányolja a társaságom :) .

Eni

Eni
marcy
 
 


Üdv.

Gombi, csak most olvastam el rendesen...ezek szerint Petit lepasszolta Julcsi Gergő miatt??? :D

Kitti, nem az a baj, hogy túl nagy a kép felbontása???

Meteor, mi is hétkor keltünk, igaz, a fiatalúr három előtt, majd öt előtt felsírt (de úgy Isten igazából), a második ébredésénél kivettem magam mellé, aztán ott elvoltunk reggelig.
Tankcsapda...hm. Mondjuk Peti a Babazenét csak pocaklakóként szerette, kb. húszhetes koráig. Utána már csak a diszkózene jött be neki. :)

Gabella, én írtam már, hogy nekem ezt a kicsi kocsit sokkal könnyebb tolni, mint az előzőt. :D
Nálunk Peti már nem fér hozzá a modemhez, routerhez, mert öcsém feltette az asztalára a fal felől, ott még nem éri el, a reset gombot meg egyelőre elrejti a gépház ajtaja, ami szükség szerint kulcsra zárható, a mi gépünknek meg nincs is (régi fajta, de netezni jó)...
Egyébként én is hasonló kocsit szerettem volna első körben, de ez nálunk nem vált volna be, mert nem tudtuk volna sem a lakásban, sem a kocsiban hova tenni. :o

Marcy, igen, Kosdon apukám volt velünk.
Második adag mosás??? Ügyi vagy. Én legközelebb már csak a hosszú hétvégén mosok. Tegnap én meg bébiruhákat pakoltam, két doboz tele lett Peti kinőtt ruháival, és 56-74-es méretig találtam egy csomó gúnyát, amit kaptunk, vagy újan vettünk, és egyszer sem volt rajta a gyereken. :)

Na, altatok.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Nekem is a második mosás lett kész, megyek is teregetni.

Ex! Nekünk ez a kocsi pont befér a csomagtartóba, bár a többi cucc már nem nagyon. De nem is sokat csavargunk, hogy babakocsi is kelljen, csak anyósékhoz. Bevásárlókörúthoz nem viszünk kocsit, a bev. kocsira felrakjuk a hordozót, aztán meg lassan ülhet a lenyitós ülőkén is...

Megyek dolgomra, Lackó még alszik, Mesi meg már megint.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Mi is korán keltünk ma, Julcsi 6-kor ébredt, próbáltam megfűzni, hogy aludjunk még egy kicsit, odafektettem magam mellé, de csak bohóckodott, így nekiálltam kajcsit csinálni neki.

Ex, mikor elveszítetted apukádat, írtam neked skypen, de szerintem még mindig nem kaptad meg az üzimet. Nagyon megérintett, főleg, hogy személyesen is ismertem őt... Nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen jót haverkodtak Julcsival a szeptemberi talin. Én úgy gondolom, hogy mindig velünk lesz, és valahonnan föntről most is látja a babókat...

Juca, a hosszú hétvégén lent leszünk a szüleimnél, és lehet, hogy felbátorodok, és családi segédlettek nekiesünk Julcsána kisasszony hajzatának. :)

Katus, nagyon édesek a lányok! Igazi kis hölgyek. :)

Meteor, én is jót mosolyogtam a kislányod zenei ízlésén. :) Julcsi régebben Bob Marley-ért volt oda, most már nélküle is meg tudjuk nyugtatni, de még mindig az éneklésemre alszik el.

Babakocsival kapcsolatban: mi nem rég vettünk Julcsinak kis kocsit, bejártunk vagy 7 bababoltot, mire megtaláltuk a "megfelelőt". Mert hát aztán kiderült, hogy a hosszasan vadászott babakocsi még sem annyira szuper, mert minden jó rajta, könnyű, tálcás, nagy kosár alul, könnyen csukható, csak épp a gyerek nem fér el benne... Ugyanis ha felhúztuk a lábzsákot, akkor csak fekve fért el, de még úgyis majd kirúgta a lábával. Kétszer használtuk, de láttam, hogy nem kényelmes Julcsinak, így írtam egy mailt a boltnak, hogy mi a problémánk, szeretnénk becserélni egy másikra. Szerencsére sikerült úgy kitakarítanom, hogy úgy tűnjön, nem használtuk még. (Pedig még le is ette, meg el is áztunk vele...
:oops: ) Így lett egy Pierre Cardin babakocsink, ami egy picit drágább volt, de már méretben jó lett Julcsinak. Nagyon szeretem, esernyőre csukható, lábzsákos, lábtartós, és tolni is kényelmes. Teszek fel róla képet. Szóval, akik még sportkocsi vásárlás előtt állnak azoknak ajánlom, hogy a babót is próbálják bele. :)

Marcy, nagyon friss vagy, nincs kedved hozzánk is eljönni, egy kicsit serénykedni? :)

Teszek fel még egy képet Julcsi kedvenc újításáról, ami a mutogatás, mindenre rámutat, ami megtetszik neki, nekem meg mondanom kell a nevét. Néha már rámutat akkor is, ha pl. kérdezem, hogy hol a tv, hol a számítógép. Hú, mi lesz majd, ha beszél, és mindenre kérdezi, hogy "anya, ez mi?"
:lol:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Ex, :lol: Julcsinak két pasija van, egy pesti, meg egy szegedi! Szóval Petike nincs lepasszolva!!! :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Egy esernyőkocsis topic indult most az nlc-n.

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=index&cPath=115_116

Nekem nagyon tetszik ez a kocsi, szerintetek? Árban is tök jó, lehet, a nyáron beruházunk egy ilyenbe...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Jó sokat termeltetek, alig győzök olvasni... Kende most rottyantott be a gyümitől, úgyhogy csak néhány sor, aztán ganézás, és megpróbálom elaltatni.

Babakocsi: a miénknek óriási kerekei vannak, felfújhatóak, én borzasztóan szeretem, mert "remek" állapotban van a járdánk, és a gyerekből amúgy kirázná a lelket is (mondjuk altatáshoz kitűnő, két perc alatt elalszik Dugó a rázkódós terepen :D). De a "nyuszi" hozni fog neki egy esernyőre csukhatót, valszeg PC lesz, az volt a legszimpibb árban és kinézetben egyaránt.

Meteor!
Tankcsapda, ez jóóóóóó!!! Kende már pocakban szokta a rock- és metálzenét :D, nem is lepődik meg egy kis Iron Maiden-en sem! :)

Gabella!
Nagyon jó ez a kép Mesiről!

Kitti!
Gratula Ádi mászásához! :)

Jaj, mostanában Kende is állandóan gombozik, meg mindenen lyukat keres... Ahol talál, oda beledugja a kis ujját, és azzal szórakázik...
Egy kicsit már jobban van, de még mindig nem az igazi, köhögés van, nátha egy kevés.

Majd még jövök, most nagyon nyügi, megpróbálom bealtatni...

Pusz!

Kép
Kép
norwell
 
 


Ez meg a Julcsié? Ez is tök jó egyébként, mert mégiscsak jobban dönthető!

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=115_116&products_id=1107
gabella
 
 


Sziasztok!

Tegnap kora délután akartam írni, de nem volt jó a babanet. Úgyhogy elküldöm a tegnapi irományomat, aztán majd még jövök, mert tovább olvasni sem volt időm :-(

Sziasztok!

Ma ismét voltunk babaúszáson, tök szupi volt. Most már Kíra is nagyon élvezte! Ahogy fogtam, úgy tűnt, tényleg „úszik”, keze lába kalimpált végig, és nagyokat vigyorgott rám is, a többi babára, meg mindenre körülöttünk!

Kimi, hónapok óta kerestem az interneten, hogy hova tudnánk menni, mert –ahogy már tegnap-tegnapelőtt kiveséztük a témát- én autóval nem nagyon mernék elindulni a város másik felére, és úgy gondoltam, ha egy órát tömegközlekedek oda, egy órát vissza + az úszás, az meg túl hosszú, így nem akartam bevállalni. Erre egyik este a párommal leülünk az Internet elé, hogy na jó, akkor mégegyzser átvesszük a lehetőségeket, és véletlenül ráakadtunk egy honlapra: babaúszás itt a kerületben (XX.). Úgyhogy most ide járunk, autóval 10 perc sincs. :-)
És nagyon rendes a csajszi, aki tartja, bár nem tudom meddig lesz, mert ő is növeszti a pocakját :-) Biztos lesz helyette vki más. És ráadásul egyszerre nem vagyunk többen, mint 3 vagy 4 baba, úgyhogy tök jó, családias! Mostantól mindig hétfőn fogunk menni, 11:45-re!

Ex, mi pont fordítva vagyunk. 1 hete próbáljuk folyamatosan üríteni a fagyasztót, hogy ha hétvégén megyünk anyósomékhoz, akkor hozhassunk egy halom babakaja-alapanyagot, mert most nem tudnám hova tenni. Sajna ilyen egyben hűtő-fagyasztónk van, és pici a fagyasztója, 2 és fél fiók csak, abból egy egész tele van anyatejjel, úgyhogy nem sok marad… :-(
Autózással kapcsolatban: ha Neked nem volt kellemetlen, akkor nem is volt semmi gond, így nem baj, hogy nem tudtad, hogy tartózkodni kell. Nálam az volt a helyzet, hogy amikor már látható lett a pocakom, onnantól egyszerűen nem bírtam az autót. Elindultunk és kb. 10-15 perc múlva azt éreztem, hogy mintha iszonyatos súly nehezedne a méhszájamra, szabályosan fájt. Így utólag olyasmi érzés volt, mint amikor szülés előtt kezdett nyílni a méhszáj, csak ha pl 1 órán keresztül ültem autóban, akkor egy órán keresztül tartott. Igaz, félidőben meg is állapították, hogy nincs tökéletesen zárva a méhszáj, de szerencsére nem fogtak kötelező pihenőre a hátralévő 4 hónapra, csak bogyót kellett szednem. Na, innentől azért kicsit kevesebbet autóztunk. Azért néha kellett, mert ugye mindegyik szülő messze van, és nem várhattuk, hogy féléven keresztül mindig csak ők jöjjenek… Azért a barátnőm esküvőjére is elmentünk két héttel az időpontom előtt, sőt jót táncoltunk is a lagzijában, nem volt semmi probléma!

Anita, Kornélnak gratula! Képzeljétek én is tegnap vettem észre némi fejlődést mászás terén (azért mászni még nem tudunk :-) ). Eddig azért nem ment, mert négykézláb a lábát rakta a leányzó, de a kezét nem. Tegnap reggel csinált először olyat, hogy négykézláb állt, vmi volt a kezében és elkezdett vele legyezni, tehát csak egy kezén támaszkodott. Gondoltam is, hogy innen már nincs messze, hogy ne ugyanoda tegye vissza a kezét, hanem egy kicsit előrébb, és este már rá is jött a dologra. De folyamatában még nem megy, csak egy lépés lábbal, egy kézzel, aztán inkább hasalás :-)

Éjszakai élet: én elég konzervatív vagyok, és általában ragaszkodom a szép, kényelmes és nagy ágyunkhoz :oops:

Kíra még nem kapott halat, a padlizsán pedig az egyetlen, amit én nem eszek meg, és a férjem sem, úgyhogy azt sem hiszem, hogy túl sűrűn fog kapni :-)
Viszont kelbimbót már ő is evett, borsófőzibe tettünk egy kicsit. Brokkoli is nagyon csúszik, de azt is mindig „keverve” adom valamivel. Mi még nem mertünk semmilyen tejterméket kipróbálni, de nem is érzem, hogy annyira sürgős lenne…

Képzeljétek, 2 napja olyan étvágya van, hogy egyik este mentem barátnőzni, itthon hagytam őt apával, hogy majd adjon neki főzit, és amikor elfogyott, olyan ordítást csinált, hogy csak na. Még szerencse, hogy másnapra egy adag volt a hűtőben, így apa azt is nekiadta. És ezt tegnap megismételtük… :shock:

tandika
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, lefoglaltam egy horvátországi nyaralást. :D Remélem Milán bírni fogja, ettől tartok picit. Megy még valaki külföldre babával Meteoron kívül?

Gabella. a lánykád cukipofa. :)
Nekünk is olyan babakocsint van, mint Julcsikának. Nagyon szuper!

Marcy, jó barátnőzést! A mosógép reggel óta nálunk is megy. :wink:
Vendég
 


Eni,
A valós életben szerintem még másabb vagyok. Pocsék fényképarcom van :)

Most még raktam fel kettőt. Az egyik az esküvői képünk. Ott már öt hónapos terhes voltam Pancsival.

meteor
 
 


Ex, Méz, tavaly hol volt a tali? Ott nem lehetne újra?
Vendég
 


Hali!

Gabella, nálunk sem a "rövidebb" utakra kell a kocsi, hanem ha megyünk pl. Skoda-talira, akkor oda jól jön. :) Meg a Fabia csomagtartója elég érdekes kialakítású, amiről azt mondták, hogy tutira belefér, az is kilógott belőle...
A BéBéGo kocsik nekem is tetszettek, a bébioutletben ennél kb. egy ezressel láttam olcsóbban, de nekem nem feltétlen volt fontos, hogy legyen teteje.

Méz, tényleg nem kaptam meg az üzidet, elveszett az éterben. Sebaj...én legutóbb egy MMS-sel jártam így, benne volt a telefonomban, hogy elküldve (a férjemnek küldtem), de kézbesítési jelentés azóta sem jött, és értelemszerűen ő sem kapta meg.
Egyébként én is azt gondolom, amit te, sőt talán eszembe is jutott, mikor meghalt, hogy legalább így láthatja Julcsikát. :) Szóval egy rugóra jár az agyunk. És tényleg nagyon szerette a lányodat, mikor tettél fel képeket, mindig el volt tőle ájulva. De az öcsém és a bnője is rajong érte...
Hm...Julcsika már két végéről égeti a gyertyát??? :D

Tandika, háááát, nekünk van egy egybe hűtő-fagyasztónk, és azon kívül van egy "rendes" fagyasztószekrényünk. És majdnem tele van mindkettő!
Nekem csak az utolsó hónapokban kezdett nyílni a méhszájam, de ez nálam semmi problémát nem okozott, volt olyan is, hogy a turiban egy terhes hölgy megkérdezte, hogy hol tartok, mondtam, hogy tegnap szültem elvileg (ugye én túlhordtam Petit), és csodálkozva nézett rám, hogy bírok még hajolgatni egyáltalán. :o
Éjszakai élettel kapcs. egy húron pendülünk. :D Én is gondolkodom, hogy Petinek ebédre egy doboz főzi+tápi lesz hamarosan az adagja...

Meteor, nekem is pocsék a fényképarcom. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Gabella,
ez az esernyőkocsi elég jónak tűnik.
Én is gondolozom rajta, hogy beruházok egybe, amivel utazhatunk.
A repülőre nem szívesen adnám fel a Chicco-t...ugye annak még két további tesót is ki kell majd szolgálnia :) nem akarom, hogy összetörjék. Meg nyáron is jó lesz egy ilyen, ha megyünk le Balatonra, mert így is alig szokott hely lenni a kocsiban.
A férjem céges kocsija egy 206os Peugeot, képzelhetitek mekkora legozás van minden utazás előtt, hogy kutya, gyerek, babakocsi + cuccok beférjenek :)

Kimi,
én is izgultam, de aztán a babaúszáson megnyugtatott egy anyuka, akik épp a Zöld-foki szigetekről jöttek vissza, ami 8 órás repülőút, hogy totál jól viselte a gyerek.
Egyébként hosszú hétvégés Horvátországot mi is tervezünk. Valszeg Krk sziget lesz a cél, de nem fogjuk előre lefoglalni, csak lemegyünk és keresünk ott szállást.

Én eddig nem bírtam semmit sem csinálni a lakásban, sőt még a felöltözésemet is üvöltés kisérte. Ma nagyon anyás a Kisasszony vagy karban akar lenni, vagy mellette kell ülni a földön. Most szerencsére elaludt, úgyhogy gyorsan megreggeliztem és beraktam egy mosást én is.

Kérdés: amikor Ti elkezdtétek a hozzátáplálást mikortól evett úgy "rendesen" a gyerek? Nálunk néhány kanál után hiszti van és csak cicit akar.

meteor
 
 


Meteor: Szöszmöszfej édes! Látom neki sincs sok haja. Az én gyerekemet se kell fodrászhoz hordani. :D
Ma Milán is hisztike. Már másodszor alszik. Na nem is baj, mert nemsokára indulunk a kórházba.
Remélem minden oké lesz a nyaralással! Ti mikor mentek? Mi júniusban.
Nem baj, ha csak pár kanál kajcsit eszik. Szépen, fokozatosan fog egyre többet kanalazni és egyre kevesebbet szopizni. Nekünk azt mondta a védőnő, hogy 1 éves korig a fő táplálék az anyatej legyen. Mondjuk ez nem jön be nálunk, mert már csak kétszer van szopi, reggel-este, és az esti csak kínlódás. Úgyhogy lassan azt is elhagyjuk. Szóval teljes adagot kb. 8 hónapos kora körül evett, azt hiszem.
Vendég
 


Képzeljétek, Ádám úgy elaludt a bölcsiben délben, hogy nem tudtam hazahozni. :roll:
Pedig szerettem volna elindulni vele sétálni. Olyan gyönyörű idő van kinn, hogy délelőtt már rövidujjóban jöttem haza a munkahelyemről.

Egy fél óra múlva ismét lemegyek és megnézem, felkelt e már. Aztán irány a játszótér.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Itt a tavasz! Ez most készült az udvaron!

Kép

És még egy a babakocsiról, bevásárlás után! Ez is friss!

Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kitti! Te valahogy mintha más időzónából írnál! 23 óra 17??? :lol:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gabi,
láttad esetleg a Ház a tónál című filmet? Na, ez a babanet kezd olyan lenni.:-)

Voltunk sétálni, hintáztunk és beszereztem magamnak egy lábfej nélküli fekete harisnyát tavaszra miniszoknyához (Juca :D )

Amikor odaértem Ádámért a bölcsibe egykor, már felkelt és a gondozónéni lába mellett csücsült, játszott valami építőkockával csendesen, a többiek meg aludtak. Annyira édes volt! Még a végén megszokjuk azt a bölcsi dolgot! :D

Katus, Ti hogy vagytok, mi újság felétek? Egyébként H. Zsuzsi engem is bejelölt az iwiwen, igen, valóban nem éppen karcsú...(hú de gonoszak vagyunk. :twisted: ) Egyébként megmondom őszintén, én sosem kedveltem őt túlzottan.
Hétvégén egyébként lehet hogy beugrunk Békéscsabára ha jó idő lesz, mert lenn leszünk a hosszú hétvégén anyukáméknál, Gyomán.

Most lépek.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jaaa, remélem most sikerül! Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


És sikerült, ezen felbuzdulva teszek még egyet kettőt. Kép Kép

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jön Márk foga, 2 napja csak a nyöszörgés van, jó ha 2 órát aludtam. Kicsit kivagyok. Neki meg persze csak karban jó. :evil:

Andi

amandi
 
 


Üdv.

Meteor, nálunk a hozzátápival az elején annyi volt a gond, hogy nem ment a kanálból evés, így a gyümis bébiételt tápival összerázva kapta a fiatal úr. De eltelt 1-1,5 hónap, és aztán már csak kanálból volt hajlandó elfogadni, de akkor megevett egy egész üveggel. :)

Kitti, ezek szerint Ádám nagyon jól érzi magát a bölcsiben.
Édesek a képek, és jó lett a hajad (gondolom, ez már fodrászkodás utáni).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Most írok pár sort, mert holnap utazunk és nem biztos, hogy lesz alkalmam írni...
Megjött a rugós hinta!
Hát!!!! Csúcs!!!! Nagyon élvezte a gyerekem. :)

Kimi! Már akartam írni, írt fel a gasztros dokinő meg a sajátunk is bukásra amit írtál. de nem váltottam ki...mert az csak a tüneteket kezeli...

Na, ennyi volt az alvás!
Bocs, hogy nem reagáltam...
Mindenkinek szép hosszú hétvégét!

Mári

Kép
mári
 
 


Kitti! Jó a hajad! És Ádi cuki pofa! Igen, épp pár hete láttam a Ház a tónál c. filmet. Egészen tetszett! Egyébként múltkor én is angol időszámítás szerint voltam, de az csak egy óra eltérés volt.

Képzeljétek el, Mesi másfél fogú lett ma! Akkor ez volt a hasmenés oka! A dokinéni szerint ugyanis meggyógyult! Juhé! És azt is képzeljétek el, hogy ami virágot délelőtt lefényképeztem, mostanára kinyílt!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kofa: annyit beszélt a suliban, hogy az egyik tanára elnevezte így.Ez rajta maradt. Amúgy István Attila, de utóbbit nem nagyon használja. Múltkor jött a szomszéd, és mondta, hogy Kinga tiszta Attila. Tiszta skizó lettem egy pillanatra, mire leesett. Amúgy Kofa mindenkinek Kofa, még az amcsi munkatársaknak is :-) (Van egy pasi, aki meg Etus, az meg az Etiópból jön.) Ennyi. Nem túl plátói. De mivel anyukáján
ak
is KOfa így nekem is. Néha BÉB. :-)

tjuca
 
 


Ja és, hogy miért beszélt annyit? Már az oviban is kiakasztotta az óvónőket ilyen kérdésekkel, hogy hogy működik a vulkán. Aztán meg a suliban hamar megcsinálta, amit kellett, és pl. magától rájött, hogyan működik a faktoriális második osztályban :shock:
Ha Kinga örökli az agyát, én csak nagycsopiig tudom tartani a tempót. :twisted: és ő lesz majd a kisKofa, aki végigpofázza az órát :lol:
Azért remélem az én nehézkességemből is akad valami, és akkor tök jó fej lesz, nem pedig a pedagógusok réme (bár elnézve a homlokát :twisted: :twisted: :twisted: )

tjuca
 
 


Mári: a tüneti kezelés ebben az esetben baromi sokat számít, legalábbis nálunk. A kaja a gyomrában marad, így hízik. A sok bukás-hányástól pedig nem megy tönkre a nyelőcsöve.
Vendég
 


Kitti: Ádám cuki, látom neki sincs sok haja. :lol: Jó, hogy raktál fel magadról fotót, legalább megismerlek jövő héten. :D Bár Kingát nem fogom eltéveszteni. :wink:
Szuper, hogy ilyen jól bírja a bölcsit Ádám. Biztosan kedvesek a gondozónénik is.
Vendég
 


Kitti!

Köszi a felajánlást, de nem szeretnék még hordozót is cipelni (ráadásul a miénknek talpa is van). Ügyesen közlekedünk majd meglátjátok. Maradok a Blaha Örs útvonalon, talán az a leggyorsabb, és legegyszerűbb.

Puszka, és jó éjt:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Kitti!
Te csaj, ehhez a gyerekhez nincs is közöd! :wink: :D Ádám tiszta apja! A hajad csini lett, és jó, hogy Ádi ilyen ügyes a bölcsiben, neked is könnyebb a szíved biztosan. Mekkora kék szemei vannak Ádinak!!!

Gombi!
Örülök, h visszatértél!!! Julcsababa jó nagyot nőtt, csak egy pici hajat kérhetünk Tőletek??? :D Nekünk ugyanis nem sok jutott, Kende is pihepali, no de majd megnő neki. Pont ugyanilyen esernyőkocsit néztünk, valszeg ilyet is fogunk venni neki.

Amandi!
Kitartás a foghoz, nem könnyű ilyenkor... :roll:

Gabella!
Gratula a másfeledik foghoz, már csak 18 és fél van hátra! ;)

Mári!
Elhiszem, hogy Vencel élvezi a rugós hintát!

Ma jó sokat voltunk kinn, Kende nagyon élvezte, egyfolytában hümmögött, meg magyarázott a kutyáknak, ezt mondogatta, hogy to, meg fiiii meg ilyenek! Nem is tudom, honnan szedte... :D

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Olvastalak benneteket, csak nem volt időm ma írni.

Marcy, elvileg mi úgy készültünk, hogy csütörtök-pénteken leszünk Szombathelyen, de most akkor átszerveztük, így péntek-szombat leszünk ott. :D :P Kizárásos alapon szombaton kell találkoznunk. Többit majd priviben megbeszéljük!

Anita! Fentiekből kifolyólag csütörtökön és vasárnap leszünk Ajkán!

tandika
 
 


Sziasztok!

Most nem keresem vissza a kérdéseket, de amire emlékszem,arra válaszolok szivesen !

Fanninak most jön a 4.foga, ácsizik az ágyában lassan egy hónapja, nem is nagyon akar leülni...Tervezett baba volt, utána voltak kisebb nehézségek, de már megoldódtak & megszokódtak (nem vele! )

Most picit bele olvastam, mi az aktuális táma nálatok, úgy vettem ki, hogy a babakocsik, meg valami tali, amiről eléggé lecsúsztunk, mert újak vagyunk, de talán már a legközelebbire..:) Mi holnap megyük demonstrálni az az inkább búcsúzni az Újpesti Szülőotthontól ...:(

Fanninak először mózeskosaras, hatalmas kerekű babakocsija volt, szerény tapasztalataim szerint ez tökéletes egy újszülöttnek, utána egy Pierre Cardin Delux, (két hétig kerestem az igazit), és most egy Brevi B-ligh van kinézve BKV-ra , nyárra,második kocsinak mert csak 4 kg.

Ha valaki babakocsit keres akkor a Mattiban (www.matti.hu), a Brendon outletjében (www.babyoutlet.hu) vagy a babaholmolcson.hu oldalon és helyeken érdemes körülnézni szerintem, no meg Vaterán.

Elég fura igy irni, hogy lehet, hogy teljesen elnéztem a témát, úgyhogy most leteszem , illetve még egy kérdés: nincs köztetek olyan anyuci,akinek tavaly július 10.-e körül született Antal Kende nevű kisfia a Szülőotthonban?

Szoba társak voltunk, de elhagytuk egymás számát..:( :( :(

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap is akartam jönni, de olyan lassú volt a net, hogy nem voltam képes kivárni! :oops:

Kitti: szupik a képek. Nagyon szép család vagytok!

Juca: nem semmi a férjed! Igazi Gauss! Kinga hajrá! Kornélnak próbálom mondani, hogy minden szempontból felkötheti a gatyóját. Most ott tartunk, hogy a kedvenc olvasmánya a geometriai feladatgyűjtemény! :wink:

Tandika: remélem most összejön a tali. De sajnos még nem tudom megmondani, hogy mi hol leszünk, mert a férjem beígért nekem is egy-két rokonlátogatást, meg hozzánk is jönnek. De szerintem priviben elküldöm a telefonszámom, és akkor majd tudunk egyeztetni.

Gabella: éljen a gyógyult Mesi és a másfél fog! Én ma viszem vissza Kornélt, de aggaszt, hogy még mindig vakarja a fülét. Kiváncsi leszek, mit fog a doktornő mondani.

Ex: a vezetést mintha rólam írtad volna. Küllönösen a tolatós részt! Peti is állandóan azt mondja nekem, hogy miért nem a két oldalsó tükörből tolatok! Na vajon? :roll:

Rólunk: szinte alig alszunk. Tegnap pl. 10-kor feküdt este, reggel 6-kor már fenn volt, és napközben is aludt vagy 2 órát! :cry: Ma éjszaka is keltünk vagy 5-ször. Patakokban folyik a nyála, szopizás közben is rág, a cumiját is rágja, de semmi nem látszik a fogak helyén! Tanácstalan vagyok! Remélem a doktornő majd fényt gyújt! :lol: Étvágya sincs, és a legújabb szokása, hogy ha éppen eszik, akkor ráharap a kanálra és megfeszíti magát. Még a kezét is ökölbe szorítja! Na, ismét kipanaszkodtam magam!

Lassan elmegyünk sétálni, aztán irány a doktornő!

Mindenkinek szép napot!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :D

Gabella: gratulálok Mesketének a fogacskához. Lackó már ovis?

Néha úgy megdöbbenek, hogy mennyire különleges nevet adnak gyerkőcöknek. Tegnap a kórházban összebarátkoztunk egy anyukával + 2 csemetéjével. A nagyobbiknak Orion volt a neve. :shock: A kicsinek is hasonlóan érdekes neve volt, de azt nem értettem jól.
Az egyik ismerősünknek pedig a nemrég született kislányát Dézinek hívják.

Tegnap este nagy volt a sírás-rívás. Milán mindenhol feltérdel, majd hintázik és egy idő után hanyat vágja magát. Ezt egyszerűen nem tudom kivédeni. A szőnyegen is koppan rendesen a buksi, na de mikor a járólapon hallottam... Nem tudom mit kellene ezellen tenni.

Megyek vasalni, portalanítani, míg alszik. Majd később még benézek.
Vendég
 


Sziasztok,

nálunk már megint nyűgös reggel van. Az éjszaka egész normális volt egy hajnali egyes és ötös keléssel egészen hétig húztuk, most viszont folyamatos nyöszörgés van, időnkénti sírással tarkítva.
Nem tudom eldönteni, hogy újabb fog-e a bűnös (tegnap már elaludt, aztán roppant keserves sírással felkelt megint) vagy pocakfájás az ok.
Kaka már megint nem volt 3 napja :(

Délután megyek úgyis a dokinőhöz, majd felíratok kúpot is.

Az viszont nagyon érdekes, hogy kapott új cumit, mivel a régiek 6 hós korig voltak jók (elvileg), de ez nagyon nem jön be neki. A szájából azonnal kiveszi és nézegeti, majd eldobja. Bár lehet, hogy az a baj, hogy a régi cumiai NUC-ok voltak, ez meg MAM. Vagy lehet, hogy kinőttünk a cumikorszakból?

meteor
 
 


Sziasztok.

Köszönöm a fiúkat illetve a frizkómat illető dícséreteket.

Norwell: hát igen, azt még sosem hallottam hogy a fiam rám hasonlítana, de én örülök hogy a férjem vonásait láthatom benne, hiszen őt is szeretem. Tomi baba korában épp úgy nézett ki mint Ádám.

Anita, kitartás, csak néhány nap és kibújik a fogacskátok! Ahogy elnézem Ádi ínyét mi sem fogunk túl sok éjszakát nyugodtan aludni már, mert lassan kikíváncsiskodik az ötödik fogacska is. Dentinox gélt próbáltátok? Elég drága, de nekünk az némileg bevált.

Menyasszon, miért ne jöhetnétek a talira? Hiszen már Te is itt fórumozol velünk, legalább még jobban megismerhetnénk! Szerintem gyere el nyugodtan!

Juca, akkor csak ügyesen a babakocsival a nagyvárosban. Nekem herótom van ha villamoson kell mennem babakocsival, olyan parasztok az emberek, nemhogy segítenének, még hátráltatnak. Köszi hogy leírtad miért Kofa a Kofa. :D

Kimike, a gondozónénik tényleg nagyon kedvesek, csak az a baj hogy kevés figyelem jut egy egy gyerekre. De az tény, hogy mióta bölcsis az Ádám, itthon is sokkal jobban eljátszik magában, mint azelőtt és kevesebbet nyűglődik. Szerintem neki kimondottan jót tesz a bölcsi. Mostanában reggelente 8 körül már unja az itthoni játékot és nyöszörög hogy induljunk már.

No egyelőre ennyi voltam, indulunk a nagynénémmel bevásárolni, aztán meg megyek a bölcsibe Nyuszóért. Vasárnapig egyébként mi is "el leszünk utazva". Nem leszek netközelben úgyhogy nem tudok majd írni. De persze számolgatom a napokat a taliig! Régen nem volt ekkora izgalom az életemben! :D :shock: :D

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Menyasszon!

Miért nem jöttök? Jövő szerda Örs IKEA 11-12 óra tájban. Ha tudtok gyertek. Bár az újaknak mindig leharapják a régiek a fejét, aztán meg is csócsálják... :twisted: :twisted: :twisted: Én a Margitért gyűjtök aláírást tök fölöslegesen.
A legújabb ami feldühített Mrs. Suzie Demcsak bölcsi siralmai
http://demcsakzsuzsa.blog.storyonline.hu/index.php
Írtam nekije, de nem jelenik meg :-(

tjuca
 
 


Juca, végülis mi lesz a Margittal? D.Zs. írását én is olvastam. No comment.
Vendég
 


Bezárják. Elfekvő lesz belőle azt hiszem. A körzeteseket átteszik a Jánosba. No comment. Évi 1600-1800 szülés, szerintem tök normális hely, aki elfogadja a szabályokat, meg van vele elégedve. Persze orvosfüggő, de az ényém nagyon ott van. Mármint külsős, de emberileg, szakmailag... Nos konkrétan nem tudom hol fog dolgozni. Ő sem.
A szülésznők sem, takaírtónők sem. Szétvertek egy csapatot. 2005 2006 év bábája ott volt. Képzelheted milyen lehet ott most szülni, mindenki, mint egy mérgezett egér. Trükközésről másik fórumon bővebben. Gyomorforgató. És ez csak egy. http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=2050
Babus szombati hozzászólásától érdemes elolvasni. Én nem tudom mi lesz, ugye a demokrácia szabályai szerint nyelnem kell, pedig én nem rájuk tettem a voksom. És nem is a legnagyobb ellenzékre. De mind egy adag fos. Konkrétan senki sem tudja megmondani, hogy mennyibe kerül, ha nem Vácon szülök. Korrekt???

tjuca
 
 


Juca,
olvastam, tényleg durva!
És az a szemétség, hogy pölö pajzsmirigy vizsgálatra háziorvos már nem küldhet el, megváltoztatták ezt is: csak endokrinológus adhat beutalót.
Fasza! Nekem pölö a háziorvosom egyben a kerületi endokrinológus is, de ennek ellenére be kell először hozzá mennem a rendelésre, hogy tudjon adnio beutalót laborra.

Na, próbálok ezen nem dühöngeni, de felmegy az ember vérnyomása, ha az egész eszébe jut.
én nyáron tervezem, hogy felkeresem a nőgyógyászom és kikérdezem, hogy ő akkor hol lesz és hogyan lehet hozzá járni. Kicsit félek, hogy mi fog kiderülni.

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogyha az egyik legjelentősebb probléma Magyarországon az, hogy fogy a népesség, akkor miért hoznak olyan intézkedéseket sorra, amik még jobban megnehezítik a gyerekvállalás kérdést!

Ja és DZS blogon én is kiakadtam! Az egyik bejegyzése meg egyértelmen a Poronty egyik cikkének a koppintása.

meteor
 
 


Juca, D.Zs. írása elég kemény. Szerintem amikor bevitte a gyerekét, nem olvasta el a kiírást a kapun: ÁLLAMI BÖLCSŐDE...
Egyébként Ádinak is van tőlünk sokkal jobb helyzetű csoporttársa, de olyan is, ahol hatan vannak testvérek s akislány csak a bölcsiben kap enni.

Én is a Margitban szültem és nagyon elszomorít ez a mostani helyzet. Már kidühöngtem magam ezügyben.

Most megyek házimunkázni, ma nem dolgozom.

Pusz

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok Lányok,

Rita: korábban kérdezted, hogy kinek mi volt a tapasztalata hozzátáplálás ügyileg. Marci az első napokban 4-5 kanál gyümölcsöt fogadott el, de aztán nem volt sok átmenet a 130 ml és a 200 ml között. Szerencsére nekünk nem volt problémánk a hozzátáplálással Marci mindent szivesen eszik (kivéve ma a meggy banán kombinációt :evil: ) . Valószínű a foga, mert szimplán az almát sem fogadta el. Most durmol :) .
Pancsának boldog hófordulót :) !

Tandika: délután írok privit, hogy mikor lenne jó nekünk, ok? Szuper, hogy átszerveztétek a programot. Remélem jó idő lesz, bár úgyis nálunk leszünk, de azért mégis :) .

Kitti: tényleg jó a frizurád, biztos könnyebben kezelhető lesz :) . Rólatok készült az a karikatúra, ami a háttérben látszik :P ??? Ha nem, akkor bocsi, de nagyon tetszik :) .

Reni: már ezt is akartam korábban kérdezni, csak mindig kiment a fejemből. Hogy van Petike kukija??? Szépen fel tudjátok azóta húzni neki, amióta a doki hozzányúlt, vagy mi újság ott lent :D ?

Anita: nekünk is folyamatosan rossz éjszakáink vannak ismét, valószínű, hogy fent jön a 3. fogacskája Marcinak. Visszaállt a régi rend és óránként kelünk. Ebben most csak az a rossz, hogy ugyebár holnap mi is elutazunk, nem elég, hogy idegen helyen alszik még a foga is. Szép kis éjszakának nézünk elébe... :( .

Kimike: a szomszédunk dédunokáját is Dézinek hívják. Decemberben született a kislány. Bár nem egy megszokott név, de valamilyen oknál fogva, nekem tetszik. Szerintem helyes.
Orion :shock: . Nagyon durva, de én is hallottam mostanában szörnyű neveket...
Engem a Bendegúztól is kiráz a hideg. Az egyik csaj adta a fiának itt Szhelyen...

Menyasszon: Fanni édes, bár nem sok látszik ki belőle :lol: .

Norwell: nagyon édes lehetett Kende, ahogy magyarázott. to + fiii, nem lehet, hogy toffiffee :D :lol: :wink: .

Eni

Eni
marcy
 
 


Ismerősöknél Lília a másiknál Amira. Mikor rákérdeztem, hogy hogy szól az Amira sound system, nem vették a lapot. :twisted: :shock: :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Tegnap nem tudtam jönni. Egész nap úton voltunk. Védőnő ( Peti 74cm és 9650g), boltozás, egész délutáni levegőzés, anyós köszöntés. Peti tegnap 3X is beájult a levegőn. Összességében aludt vagy 4 órát. Persze este 10 elmúlt, mire elaludt. Azért felkelt 4-kor szopizni és 6-kor is cicivel altattam vissza, de csak 7-ig bírta már a szundit. Én hulla vagyok, a tegnapi levegőzés engem is kiszívott.
Petitől már alig tudok csinálni valamit. Idáig 1-1,5 órát tök jól elvolt velem a konyhában a hordozójában. Szépen eljátszott, énekeltünk, amig pempőztem neki. Ma 20 perc után beraktam a kompba, mert folyamatosan nyivákolt. Két széket raktam a konyha elé, hogy ne másszon a lábam alá, mert ketten már nem férünk. Hát, olyanok voltunk mint a fogoly és börtönőr. :lol: Én folyamatosan toltam őt kifelé a konyhából, ő meg vissza, miközben folyamatosan perlekedett. Két kakas!


Marcy!
Már teljesen rendben van a kuki és teljesen vissza tudjuk húzni!

Az egészségügyhöz inkább nem szólnék hozzá, mert csak felbosszantom magam.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de engem teljesen feldob ez a jó idő. Csak ne lenne a séta előtti öltöztetés. Síkideg leszek, amíg ráadom Petire a kabátot. Természetesn végigordítja!

Képzeljétek, tegnap este Peti sugárban hányta ki a tejpépet. Mangót kevertem hozzá, mert megmaradt uzsiról. Nem sikerült jól elmixelni és maradt benne 1-2 pici darab. Az utolsó kanálnál láttam is, hogy van benne darabos és még végig is futott rajtam, hogy ki fogja hányni. aztán a másik gondolat, hogy szokni kell a darabosat. Hát, nem tudom, így hogy kisérletezek a darabossal, mert ha megérzi, rögtön el kezd öklendezni!

Reni
Kép
prenata
 
 


A nevekre visszatéve. Én frászt kapok a különleges nevektől! Persze, nem akarok megbántani senkit. Mindenkinek szíve-joga. Nekem a régi szép magyar nevek tetszenek. Nálunk hagyomány, hogy a fiú az apa nevét kapja. Mi nem követtük, mert a párommal azonos vezeték és kerszetnevű 3 is van a városban és mindig megy a kutyulás. Viszont Péter nincs egy se!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Csak nagyon gyorsan, mert minden szalad körülöttünk...

Már második éjszakánk egész jó, szerintem részben mert változtattam az esti kajarenden, részben meg ki tudja miért, de örülünk neki!

Kimike!
Korábban kérdezted a túrót, hogy hogyan adjuk, meg mit lehet a maradékkal kezdeni. A túró is fagyasztható, úgyhogy én a nem felhasznált darabot elteszem a mélyhűtőbe kisebb adagonként. Felhasználási módunk: kikeverem natúr joghurttal vagy tejföllel, ekkor teszek hozzá gyümölcscukrot és gyümölcsöt vagy olyan gyümölcskeveréket, amiben banán is van - akkor nem kell cukor. Vagy tápszerrel és gyümölccsel keverem, akkor sem kell cukor. Misi nagyon szereti, amúgy én is nagy krémtúrós vagyok, úgyhogy néha nem is marad lefagyasztható adag, mert én is gyümölcsös túrókrémet eszem ilyenkor.

Tali:
Egyre valószínűbb, hogy tudunk menni, egyelőre úgy néz ki, hogy hétfőn lesz anyukámnál Misi, kedden megyünk pótúszni, és szerdára nincs semmi, tehát megyünk! Remélem, nem jön közbe semmi.

Gabi!
Másfeledik fogacskához gratulálunk!
Nálunk az első öt fog lendületesen kijött szépen egymás után, de azóta mintha egy helyben járnánk. Folyton nyálzik, gyakran mutatja, hogy fáj, néha olyan "fogas" a kakija is, de fog az sehol :-(

Rita!
Gratulálunk a hófordulóhoz!
Pajzsmirigyes laborvizsgálatra félévente küldhet a háziorvos, és akkor is csak TSH-t néznek, mást nem. Illetve én jártam úgy, hogy felírta a többi hormont is, majd mivel a TSH jó volt, a többit törölték a vizsgálati lapról. Kedves... Mintha nem tudnák, hogy van olyan típusa a betegségnek, mikor a TSH jó, de más meg nem (asszem a T4 talán...)
Én április 4-re kaptam időpontot endokrinológushoz, de a sima TSH-s vérvételre sikerült beutalót kapnom tegnap a házidokimtól, hogy legalább egy elsődleges értékkel tudjak menni az endokrinológus nénihez.

Nevek:
Nekem részben tetszik, hogy ilyen sokféleség van, részben meg nagyon viccesek ezek a nevek. Mi igyekeztünk nem túl gyakori és mégis Magyarhonban megszokott nevet találni. Nem mellékes szempont, hogy a vezetéknév az egyik leggyakoribb nevünk, így nemigen próbálkozhattunk volna nagyon ritka keresztnévvel, mert az szerintem nagyon hülyén hat.
A volt osztályfőnököm lánya Milena és szerintem ez nagyon szép, egyébként ő szlovák kisebbséginek számít származásilag, a férje szintén szláv származású valahol mélyen, a nevében legalábbis ez szépen látszik, és így szerintem nagyon jó név lett összességében.
Nekem egyébként a Lília tetszik, kicsit fantasys, de nálunk ugye a vezetéknél probléma miatt szóba sem jöhet. Másrészt a férjem utálja az ilyen extra neveket, úgyhogy amúgy sem jöhet. Ha húga lesz Misinek, valószínűleg Emese lesz. Legalábbis most így gondoljuk.

Na, megyek a konyhába.
Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?