Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó estét mindenkinek!
Csak gyorsan bekukkantottam, mostanság nagyon el vagyok havazba, anyumék költözködtek, mi meg lakásfelújjításba voltunk, és tegnap ment el az utolsó munkás, ugyhogy borzalmas volt az elmult egy hét, de túlvagyunk rajta :)
Sajnos még egybe vagyunk, de remélem már nem sokáig, jó lenne ha ma megindulna kifelé, mert apának holnap van a szülinapja és a lányát kérte ajándékba :D
De hát ember tervez baba végez, ugyhogy majd meglássuk :)
Most megyek is, holnap majd végigolvasom amiket irtatok, hátha tudok valamihez érdemben hozzászólni :o
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!

Cateye!
Köszönöm a válaszod és azt hiszem ha nem gond megterhellek akkor egy priváttal is!

Minyu!
Már most jelentkeztetek a bölcsibe? Engem elhajtottak hogy majd májusba menjek vissza. Akkor írnak ki pályázatot és kész. 4bölcsi van a kerületben állítólag, de nem tudom hol leljem fel őket??? Senki nem tud segíteni, se a net, se az önkomi, se ez a bölcsi, mert érdekelne magán is, főleg ha nem veszik fel államiba, mert hallottam rémsztorikat.
Nem tudom! Olyan kis elveszettnek érzem magam a témával kapcsolatban. Még a bölcsijeink címét sem tudom, ha meg mégis odamegyek akkor közlik hogy ekkor meg akkor menjek vissza... :shock:
Hogy adtátok bölcsibe a gyermekeiteket? Mármint hogy tájékozódtatok a bölcsiről? Mindenről?

Ja Normafa köszi, meg a vadaspark is, bár ott voltunk nemrég. kb.fél éve, de akkor nagyon hideg volt.

Milyen jó itt mindenki milyen "sokat" jár még a schöpfibe, mármint gyakran megy ugye pl.Anett, meg mindenki friss infókat hoz. Bár én már nem valószínű hogy még megyek oda valaha is. Na de ez azért van mert ugye még a doki kereső fázisban vagyok, főleg a bezárás mizéria óta. Most probálok a sotera nyomulni. Nincs valakinek sote-s infója? Mamacs? Bár rég jártál erre, de hátha. Mi Szűccsel is közösen szimpatizáltunk.

Akíra!
Apukának igyekszem a legszebb szülinapot kívánni, mint ami eddig volt. Ha ti is azt szeretnétek(és gondolom igen) akkor kívánom holnaptól 3-an legyetek és boldog szülők, és szuperkönnyű, jó szülést kívánok mindehez. :P


Manónk is előbújt :wink: :D
Gratulálok a kis fogacskához.
Babakocsi :evil:
Gyomorsav: nem tudod mitől lehet? Figyeld meg mitől bukik és azt iktasd ki az étrendből, mert az nagyon nem jó ám neki. Én tudom mert ugye Zsebi igencsak bukós volt és a mai napig savas. pl.meggylétől és minden űdítőtől, meg ilyen lötyitől, és kajától is de ha most agyonütnének sem jutna eszembe hogy mitől. ja sajtos pogácsa pl.

No mindenkinek jó éjt! Akíra neked pedig szorítok, vagyis nektek!!!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Minyu,

Bocs, hogy így ismeretlenül belepofázok, de gyes alatt tényleg nem rúghatnak ki. A főnököd még arról az időről beszélt, amikor nem lehetett gyes mellett dolgozni, vagyis munka mellett gyesen lenni. De 15 hónapja eza kettő lehetséges, és a gyes lejárta után 30 napig nem rúghat ki. Valahol az indexen van erről egy nagyon jó kis fórum. Ha ezt akarod, ne add át a gyest nagyszülőnek (adó miatt lenne tanácsos), hanem te vidd tovább.

Kép
Kép
szilvih
 
 

 
 

Sziasztok!

Maradhatna a GYES nyilvános téma, mert jó ha minnél többen olvassák!

Minyu!

A Te főnököd vagy nincs tisztában a jogaival és a kötelezettségeivel, vagy hülyének néz Téged. :wink:

2006.jan.1-től a rendes felmondással járó felmondási tilalom, nem a fizetés nélküli szabadság ideje alatt, hanem a GYES folyósításának ideje alatt jár. A szabit, a 30 napot meg a 8 órás munkát a többiek már leírták.

"A munkáltató akkor is köteles foglalkoztatni, ha a munkaköre átszervezés miatt megszűnt, vagy a munkavállaló munkájára nincs szükség. Ha a munkáltató ténylegesen nem tud munkát biztosítani, akkor a munkavállaló részére az állásidőre járó bért kell fizetni. Amenniben a munkaviszonyközös megegyezéssel való megszüntetésre nincs lehetőség"

A Google kiad egy oldalt, ahol a jogszabályok is meg vannak jelölve: Munka Törvénykönyve 90.§ módosítás 138§(5)bekezdés
és a felmondásról, annak indoklásáról: Mt, 89.§(3).bekezdés
Ha közalkalmazott vagy a Közalkalmazotti törvény is vonatkozik Rád. :)

Ja és ha fegyelmivel fenyegetne, nyugi, mert ha nem részegen fetrengve talál a munkahelyeden, vagy nem éppen a portás veszi el Tőled az ellopott cuccokat, akkor a fegyelminek is vannak fokozatai.
Szóval NE DŐLJ BE mert ha Te ismered a jogaidat és a kötelezettségeidet, meg az övéit, legrosszabb esetben is van egy nyertes munkaügyi pered!! :!:

Inkább az szokott lenni a baj, hogy a munkavállalók nincsenek ezekkel tisztában, de amint valaki tisztában van vele és ezt jelzi is, nem mernek hozzányúlni. Ja és nem árt megnézni, hogy Ő minden feltételét biztosította-e a munkavégzésednek az elmúlt években-nem árt ha van egy-két kártyád.

Viszont aki GYES mellett dolgozik, úgy tudom annak is kötelező a gyerekét felvenni bölcsibe, oviba.

Sok sikert!i
iloly
 
 


Minyu :)
Nálunk a céges jogász mondta, hogyha visszavesznek, akkor a GYES ideje alatt nem rúghatnak ki. A fönököd csak bepróbálkozott szerintem, de ez tényleg így van. Mivel engem visszavettek, most védett vagyok a fiúk iskolakötelezettségi koráig. :lol: :lol:
De Te még simán visszamehetsz, Nándi 3 éves koráig. :D

Noémi :)
Én tavay januárban felhívtam a bölcsit, hogy vissza kell mennem dolgozni, szeretném a fiúkat szeptembertöl vinni oda, elhajtottak, hogy majd májusban hívjam öket. Másnap a párom felhívta öket, persze rögtön behívtak a kölkökkel együtt, és egy kockás lapra feljegyezték az adataikat. Májusban a a beiratásnál már be se kellett menjünk, a listások fel voltak véve. Aki viszont a júniusi szülöi értekezletre nem ment el, azt nem vették fel.
Tehát ne Te hívdd öket, hanem a párod. Az ilyen öreglány vezetönökkel a férfiak jobban boldogulnak. A párom is kicsit fényezte a bölcsit, és rögtön fel voltak véve. :lol: Azóta is ha bármit el kell intézni ott vagy más nöcis helyen akkor Ö telefonál, de ha például az autószervizben vagy más férfias szakmákban, akkor én csicsergek bájosan. :D

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Látom még senki nem tette fel a szomorú linket. Na én megteszem.

http://www.origo.hu/itthon/20070308agyszam.html

Nagyon sajnálom, még az utolsó pillanatban is reménykedtem, hogy nem olvasom a kórház nevét a három kórház közt. De ez nem így lett. Tehet az összes politikus egy marha nagy szíveséget. Élükön a Molnár úrral.

Ja most kaptam az e-mailt, hogy a miniszterúr köszöni szépen a levelemet és hogy leírtam neki az érzéseimet. De úgy látom, hogy nem volt elég jó a levél, mert a kórházat mégis bezárják.
Teljesen magam alatt vagyok.

Egy jó hír a nagy bánatba. Lassan kimászunk a has-marsból, amit persze én is rendesen elkaptam. Szerda éjjel 4-ig ültem a rötyin lavórral a kezembe. Csak apa úszta meg egy kisebb hasfájással. Rajta semmi mellékhatás nem jelentkezett.
Atival ma voltunk kontrollon és minden rendbe van.

Akíra
Férjednek nagyon boldog születésnapot kívánok. Ja és én is remélem hogy megkapja a babát ajiba. Ha nem ma akkor a közel jövőbe.

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Cateye!
Köszi a tippet. Az ellentétes neműek szimpatizálásával kapcsolatosan. :wink:
Hát megprobáljuk.

Iloly!
Jó hogy te is ilyen tájékozott vagy ezekben a dolgokban. Esetleg valami hasonló területen dolgozol?

Szóval ha nem gond akkor itt is leírom nagyjából a témázásomat: lényeg, hogy én a munkahelyemre nem szeretnék már soha többé visszamenni és szeretném ha a legtöbb nekem járó szabit kifizetné amikor felmondok. De hogy járok a legjobban? Mert novembertől mennék Gyes-re de közben dolgoznék másik munkahelyen, de megtartsam még gyes alatt a melóhelyem, ahonnan szülni mentem, vagy ne?
pl.gondolom érdemes, ha 2008ban terhes szeretnék lenni, nem? vagy mindegy? Mert ha közben dolgoznék egy munkahelyen az is lehetne a gyed alapja? vagy hogy?
Szóval mikor lépjek ki onnan, ha 2 vagy 3éves lesz a gyerekem? És ugye ki kell engedjen lépni, így pedig az eddigi szabit kifizesse?

Akíra. Mai nap? Van valami hír? Hátha apának teljesülne szülinapi kívánsága.. :wink:

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Szomorú hír másik cikke:
http://index.hu/politika/belfold/korhaz2918/

"A végleges döntés értelmében lakat kerül a lipótmezei Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetre, a svábhegyi gyermekkórházra és a Schöpf-Merei kórházra is. Az osztályok, illetve az ott dolgozók más intézményekbe kerülnek át.": DE HOVA?????

Annyira de annyira szomorú vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv:mamacs
mamacs
 
 


nszoke:
Nem voltam még a SOTE-n,nagyon nehezen visz rá a lélek!:( Én a Schöpfibe akarok menni...bár nem tudom kihez mennék ha nem zárna be.....bár akkor Szücs sem ment vna el lehet....
Pedig muszi lesz elindulnom lassan....rég voltam....
Már nem járok ide olyan sűrűn,csak beleélem magam a dologba és az rosszabb:( Dobj egy mailt,ha jártál a SOTE-n léccike!
Pussz!
mamacs
mamacs
 
 


Sziasztok!

Mit tudtok a kórházról? Most tényleg magánkorházzá alakul át majd?
charlott
 
 


Ha valakit érdekel akkor a SOTE-n szült két barátnőm is Ács doktornál. Mind a ketten nagyon dícsérték. Én személy szerint régen jártam ott, mert akinél voltam elment a Margit kórházba. Oda pedig már nem mentem utánna.

Akíra
Mi a helyzet? Lehet jobban várjuk már a babádat mit Te magad! :D

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Csajok :)
Nagyon vegyesek az érzéseim.
Egyrészt annyira örülök, hogy irtátok ezt a gyeses dolgot, teljesen feldobódtam. :lol:
Viszont rögtön le is hangolt a kórház bezárása. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen profi gárdát szétzilálnak... :evil:
Nem is nagyon tudok hozzátenni, sztem mindennyian ezt érzitek. :cry:

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Most hallottam a tv-ben, hogy eldőlt kérdés :cry: :cry:

Olyan hihetetlen, vasárnap jöttünk haza a kórházból... el se hiszem, hogy nem sokára erre már nem lesz lehetőségük az anyukáknak...

Magánkórház... 130 ezer egy szülés... hát nem tudom, tudnánk-e ezt vállalni , ha belevágnánka 3. babába majd...
De, ahogy az orvosom is mondta, még van időm ezen gondolkodni, addig Ő is megtudja, mi lesz vele...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

MAmacs!!!
De jó hogy vagy! És akkor kihez jársz mostanság? Mert ugye ugy volt hogy átpártolsz.

Dojika!
És ti hova mentek így vissza kontrollra? Vagy azt még megoldják valahogy? Vagy marad a háziorvos?

Minyu te mit szeretnél Gyes témában? Mármint mész dolgozni, vagy? Mit csinálsz?

Furcsa hogy egy jó évvel ezelőtt még ott jött ment a dokink és a gyerekről beszéltünk, az állapotáról, mert ugye akkor az volt a fontos, s most a legutóbbi kontrollon pedig csak a végről...
Furcs hogy kihal az épület a folyósó...minden. Na mindegy mert csak szomorú leszek!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Részvétem mindnyájunknak!
Nagyon le vagyunk sújtva!
Gratulálunk a döntéshozóknak...

Miért hagytuk hogy így legyen!!!?
Legnagyobb cél itt, e földi létben...
csillagvirágom
 
 


Sziasztok !

Nagyon-nagyon szomorú vagyok. Valamelyik újság honlapján egy ilyesmi mondatot olvastam : ".... a Schöpf-Mérei,..... nyom nélkül megszűnik....". Nem tudom de nekem ez a mondat annyira bántja a szememet.

A másik nem tudom Ti mit szóltok hozzá, de most jelentették be azt is, hogy megszűnik a szabad orvosválasztást, vagyis csak abba a kórházba mehetünk, amit számunkra kijelölnek. Nagyon dühös és tehetetlen vagyok!!!!

Szilvi
bruncsi
 
 


Sziasztok lányok!

Nagyon régen nem írtam már a társalgóba, talán Cat az egyetlen ismerős név itt nekem...
Most azért írok, mert nem tudom, mit tegyek.
A 18. hétben vagyok, és a Schöfiben szerettem volna szülni, de augusztus még messze van nagyon, ki tudja, mi lesz addig.
Kerestem, hogy mi lehet a körzetes kórház, ahová mehetnék szülni. Háziorvos, és a védőnő is azt mondta, hogy a Szent Imre.
Mamacs linkje szerint meg a 8. kerületi semmelweis egyetem.
Most akkor minek, vagy kinek higyjek?
Lenne egy kérdésem is. Tud valaki ezekben a kórházakban jó, megbízható dokit vagy dokikat?
Mert az az érzésem, sajnos nekem is dokit kell váltanom, hacsak valami csoda nem történik...márpedig arra várhatunk.
Vagy ti mit tennétek? Még várnátok? De meddig? Mert szerintem az utolsó hetekben dokit váltani...hát nem tudom, nekem kell egy kis idő, hogy megismerjem.
Aki tud valami okosat mondani, az írjon nekem légyszi. Köszi
Babóca
babóca
 
 


Babóca
Megkérdezhetem, hogy most kihez jársz?
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!
Jesszum,én nem is néztem még azt a linket:( Aszerint nem a SOTE-hoz tartozok hanem a Szent Istvánhoz:( Gyerekek ennyire megnehezíteni a gyermekvállalást.............Azt hiszem várok még picit a SOTE meglátogatásával....
Üdv:mamacs
mamacs
 
 


Az OEP oldalon található a Kérdések és válaszok az ellátórendszer fejlesztéséről. Tbk ez is benne van:
"Szülésem várható időpontja május 3-a. Úgy hallottam, hogy megszűnik az intézmény ahol gondozásom eddig zajlott. Ha megszűnik a kórház, hol fogok szülni?
Egy beteg sem marad ellátás nélkül. Amennyiben Ön ragaszkodik orvosához és az orvosa más intézményben nyújt a jövőben (április 1-jét követően) ellátást, lehetősége van arra, hogy abban az intézményben kerüljön sor a szülésre és az azzal kapcsolatos ellátásra, ahol az orvosa folytatja tevékenységét. Ez a lehetősége a szülést követő 3. hónap végéig áll fenn. Ez az eset nem minősül orvosválasztásnak és a beutalási rendtől való eltérésnek sem."
Ez azthiszem sokak szívéről ledobta a nagykövet!:)

Nszoke:most nem járok senkihez.....
Puszi!
mamacs
 
 


Mamacs!

Köszi az infót, ez nagyon jó hír.

Csak hát sajna, akinek az orvosa nem máshol fog dolgozni, hanem marad a magánkórházban (amennyiben persze nem végleg bezárják, hanem találnak befektetőt), akkor hiába ragaszkodik hozzá, súlyos pénzekért szülhet.

Az én dokim pl. már mondta, hogy ő ott maradna és még befektető is lenne.
tavasz76
 
 


Na szép jó reggelt!
Mi még mindig egybe vagyunk sajnos :(
Nálam jobban senki nem vája, hogy kijöjjön, ugyhogy tippeket várok...babaelőcsalogató tippek :lol:
Hát nagyon sajnálom, hogy bezárták végül, felháborít és elkeserít és minden...nem is tudom mit érzek... :evil:
De az hogy én meg ezek után csak a János korházba szülhetek, mert semmi más opcióm nincs...felháborító!
Azt hiszem Kirusnak nem lesz testvére, egyke gyerek marad!
Szégyen, hogy ezt hagyták megtörténni, és hogy idáig jutott ez az ország, hogy szülészetek tömkelegét zárják be, és gyerekkorházat, meg koraszülött osztályt...komolyan mintha az lenne a cél hogy haljon ki a magyar... :evil:
Na de nem dühöngök, inkább elindulok szülni...mielőtt addig vár az én kis hercegnőm, hogy bezár a Schöpfi mielőtt ő kijön... :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


nszoke :)
Én mindenképpen szeretnék visszamenni dolgozni, és mellette a gyest felvenni.

mamacs :)
Lehet, hogy én értelmezem rossul a beszúrt sorokat, de sztem ez csak arra vonatkozik, hogy ha valaki eddig a "körzetében" lévö kórházhoz járt, és az most megszünik. Nekem pl a körzetem a Jáhn Ferenc kórház (eddig ezt nem is tudtam)
De most az is eszembejutott, hogy eddig arról volt szó, hogy a körzetben lévö 3 kórházhoz mehetek, nem? Mostmár 1-et határoznak csak meg???
További érdekes kérdésem lenne,, de ez abszolút OFFtopic, hogy ha eddig a párom a margit kh-ba járt onkológiára, és most kiedürl, hogy a SOTé-ra kéne mennie, akkor a maradék fél évet és 2 db kontrollt (reméljük, minden rendben lesz, és csak ennyi kontrollra kell mennie) nem ott végzik? Nem az a doki, akihez 5 éve jár???
Huh, most megint jól felpumpáltam magam.

:evil:

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Az én dokim is azt mondta ma, hogy aki még június végéig megszül, azt el tudja látni, ha más kórházban is. De melyikben? Mindenki kapkod, nagy a zűrzavar, nekem meg elegem van. Nagyon sajnálom a kórházat, de én váltok. Az a baj, hogy akikhez nem fűződik anyagi érdek (pszichiátriai betegek, gyerekek, koraszülöttek,) azok nem tudtak annyit lobbizni a bezárás ellen, bezzeg a Sportkórház megmarad. Könyörgöm, mi a fontosabb egy nemzet számára, a pár évig csillogó sportolók, vagy a jövő nemzedék? Nagyon kivagyok.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok,

GYES témához:
Én is visszamentem dolgozni, és kértem a GYES folyósítását is.
Csak egy a bökkenő, amire nem hívják fel az ember figyelmét (bár aki minimálbérre van bejelentve azt nem érinti):
ha beteg a gyereked, és gyermekápolás jogcímen vagy vele otthon, akkor nem a bruttó fizetésed után kapod a 70% táppénzt, hanem a minimálbér után. Ez számokban nagyjából azt jelenti (a fizetési papíromról írom az összeget !!!), hogy 4 nap gyermekápolás bruttó 6131 Ft !!!! Néztem egy nagyot, mikor utalták a fizetésemet....
Én is megerősítem: nem tehetnek ki a munkahelyedről a GYES folyósításának ideje alatt ! Jó kis munkaügyi pert lehet a nyakukba akasztani, a Munkaügyi Bíróság pedig szinte minden esetben a munkavállaló javára dönt, főleg, ha nagyobb cégnél dolgozol, akkor meg tuti biztos az ügyed... (a bírók utálják a jól menő nagy cégeket, az az elvük, hogy fizessenek csak...)

Bölcsi:
Én 2006. januárban (ekkor volt a fiam 5 hónapos) jelentkeztem a bölcsibe, hogy 2007. januártól szeretném őt vinni. (2006.áprilisban már nem volk hely csak 2007 szeptemberre)
Nekünk is elég speciális helyzetet kellett megoldani, mert én nem a lakóhely szerinti bölcsibe szerettem volna vinni Gyurcit, hanem a munkahelyemhez közel. Mivel nem egy kerületről van szó, szóba sem álltak velünk az "állami" böcsődék.
De szerencsére találtam egy alapítványi bölcsit, ami nagyon szuper, és a "gatyámat sem fizetem rá". Az egyik legfőbb: nem zárnak be délután fél négykor, mint az "állami" bölcsik nagy többsége, tisztelet a kivételnek.
Pl. a mi kerületileg illetékes bölcsink délután fél négy után már csak a takarítónőre hagyta volna a gyereket. Köszönöm, de ebből nem kértünk. Pedig a bölcsi hivatalos nyitvatartása délután 5 óráig lenne. Kéredezem én, ha egy másik kerületben dolgozom, hogyan tudok fél négyre menni a gyerekemért ??? Akkor kb. 3/4 3-kor lépjek le a munkahelyemről ??? Biztos vannak ilyen munkahelyek is, de szerintem nem ez a jellemző.
Amikor ez a bölcsi meglátta a pici gyerekemet (akkor volt 5 hónapos), a vezető gondozónő teljesen kiborulva ordított velünk, hogy mit képzelek én, ő nem vesz be 2 év alatti gyereket. (Önkormányzati rendelet szerint 5 hónapos kortól fogadják a gyerekeket.) További problémája volt, hogy én januártól szerettem volna vinni a gyereket, ő pedig csak szeptemberben vesz fel újakat. Persze, ha kifizetem a költségeket szeptembertől, akkor semmi gond. Jött a hülye szövegével, hogy a statisztika....
Szóval bicskanyitogató stílusa volt. Gondolkoztam is, hogy feljelentem az önkormányzatnál, de aztán nem foglalkoztam vele, és kerestem mást. Remélem másoknak pozitívabbak a tapasztalatai az "állami" bölcsikkel.

Bocs a személyes véleményért .

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Szia Babóca!

Elhiszem, hogy rég nem írtál, de nagyon felhúzom az orromat, ha engem nem ismersz!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Jól meg is sértődök, és nem fogok veled minden nap beszélgetni skypon!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Tipp próbálj meg bejelentkezni az aktuális kórház topicjába, hátha ott több infó lesz egyes dokikról!

Mi megbeszéltük a férjemmel, mivel körzetileg a váci temetőbe tartozunk kiböjtölünk Árpinak egy tesót a schöpfiben, ha megmarad magánkórháznak, de több gyermekünk nem lesz. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pedig 4-et terveztünk! Illetve amennyit a jóisten adott volna! De ezek után...

A gyeses témában jó olvasgatni mire figyeljek oda, az előzőeknél is jól pórul jártam, de már mindegy! Ezeket a hülye kilóméteres sorbanállásokat, meg a rengeteg papírt kellene megreformálni!!!!!!!!!!!Erre mikor talál ki valaki valami sokkal egyszerűbbet!!!!!!!!!!

Ehhez ész kellene, jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Lányok, asszonyok! Hogy van az, hogy a mama főztje nem ízlik a gyereknek!!!!!!!!! Le vagyok sújtva! Tudom nem szabad ízesíteni, de meddig lesz mindennek papíríze, mert így én sem enném meg, hogy várom el szegénykémtől!!!!!!!!!!

Szép napot!

Kép
manó-v-29
 
 


Szia Manó!

Azért még nem tudni mit hoz a jövő, és ne lásd már most ilyen sötéten a dolgokat! Mire a 3. lurkóhoz értek már lehet, hogy egész más lesz a helyzet. Még fél éve sem gondoltuk volna, hogy majd így alakul a kórház sorsa.

Én ma szakítottam a nem lehet fűszereznivel! Nem volt hajlandó semmit megenni, de a húsos palacsintához ledarált "pörkűtt" az lecsúszott. :oops: Hát kisanyám-gondoltam-nem az én hasam fog fájni :roll:

Na jó azért nem vittük túlzásba a dolgot :lol:

Szia i
iloly
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk bababörzén, egész jó volt ahhoz képest amire számítottunk, vettem két szandit, meg egy melegítőt, pulcsit, meg FPrajzolótáblát. Meg ettünk, meg napoztunk..ilyesmi.
Találkoztam egy schöpfis anyukával akivel együtt szültem. Tök jó volt.

Angel!
Miért vitted 5hónaposan bölcsibe a kisfiadat? Ez csak érdeklődés, hogy a munkahelyedre muszáj volt visszamenni, vagy anyagi vagy miért?
Továbbá ez nem semmi, mármint ez a táppénzes dolog a gyerekkel :evil: :shock:
Ha kiakarnak rúgni, azt hogy tehetik meg, hogy bizonyítani tudjam egy esetleges bíróság előtt, mert vagy addig csesztet míg közös megegyezés, vagy talál a munkámba olyan okot, hogy kirúg.
A bölcsi nem gyenge. Hát velem sem túl kedvesek voltak amikor ott voltam érdeklődni. Igazából csak azt akartam megtudni, hogy mikor van jelentkezés és erről hol tájékozódhatom és majd akkor szeretnék tudni a bölcsiszabályokról...de sokat nem segített a vezető...majd májusba menjek vissza(csak le ne késsek)

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


[quote="nszoke"]
írta:
nszokeDojika!
És ti hova mentek így vissza kontrollra? Vagy azt még megoldják valahogy? Vagy marad a háziorvos?


Jó kérdés..
Én az orvosomhoz, mert eddig is a magánrendelésére jártam, tehát amíg nem jön képbe mondjuk a harmadik baba, addig minden megy tovább...
Aztán meg, ahogy a Doktor úr is mondta: majd alkalmazkadunk a kialakult helyzethez...

Zsófi kontrollja ? Na ez jó kérdés, majd hétfőn utána érdeklődőm... :roll: remélem még megoldjuk valahogy...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok,

ti tudtok valamit, hogy dr.Arnold hova megy dolgozni, vagy mik a tervei??

Itt érdeklődöm, biztos van köztetek olyan, akinek ő az orvosa. Minden infót megköszönök, priviben is lehet.

Üdv: Norka
Vendég
 


Iloly!!!!!!!!

Fetrengtem a sztoritól!!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma főztem pulykamellet neki, zöldségek között, és rájöttem, hogy az én drágámnak mindene az almás banán...na pulyka beleugrott az almás banános kutyulékba néhány répa társaságában, aztán usgyi turmix...nyelte, mint kacsa a nokedlit!!!!!!!!!!!!!

A szánkbók mindent kinéz a lelkem, a legjobb rágóka a pörköltfőző fakanalam, anyukám azt mondta az én kedvenc kajám, vagyis az első, amit nem köptem rá vissza a tésztavizeleves volt, jó fokhagymásan... :oops: :oops: :oops: :oops:

Mit csodálkozok, hogy a könyv szerinti óvatos kajaadagolás nem jön be, a párom a szalonnát csócsálta ennyi idősen!

Elhatároztam, hogy a só kivételével megpróbálom úgy alakítani az ízeket, hogy nekem is finom legyen...fűszernek az almás banán tuti jó lesz, szabadalmaztatni fogom... :lol: :lol: :lol:

Bár a spenóttal nem tudom összekombinálni! :oops: :oops:

Szép estét!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!

Iloly, MAnó!
Tök jó így olvasgatni a kaja mizériátokat, olyan szépek ezek az idők, jaj csak sóhajtozom ahogy olvaslak titeket.
Állítólag, anyukám mesélte, hogy az apai nagyim mikor 5hónapos voltam otthon vigyázott rám, amíg anyu elment valahova, mire visszaért egy nagy darab téliszalámival talált... :lol: és itt vagyok még! :wink:

Dojika!

Amúgy Zsófira gondoltam, mer tazt sejtettem hogy te "meegoldod" magánba, de a babóca??? :roll: mert ugye általában a kórházba őket is visszainvitálják egy kontrollra legalább.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!
Hát mi még mindig 2in1 vagyunk, de remélem már nem sokáig, mert már nagyon várom a nagy találkozást az én kis hercegnőmmel!
Hát a kontrollon már én is gondolkoztam, hogy hova viszem Kirát, de ha majd holnap megyek ctg-re akkor megkérdem a Herczeghet! Talán ő tudja, hogy mi lesz evvel! De lehet, hogy már a körzeti korházamba kell vinni? Az meg a János... :evil: Na azt meg nem akarom annyira...az egy borzalom... :evil:
Most nem igen tudlak visszaolvasni ennél jobban titeket, de majd jövök még és megpróbálozok vele!
Szép napot nektek! Menjetek sokat a szép napocskás jó időbe sétálni! :wink: 8)

KépKép
KépKép
akíra
 
 


[quote="nszoke"]
írta:
nszokeDojika!

Amúgy Zsófira gondoltam, mer tazt sejtettem hogy te "meegoldod" magánba, de a babóca??? :roll: mert ugye általában a kórházba őket is visszainvitálják egy kontrollra legalább.


Most beszéltem a kórházzal.
Még a hónap végére kaptunk egy időpontot, a koponya és a hasi UH-ra. Megcsinálják, bár nem lesz meg a 6 hét...
De nagyon rendes volt a nő, aki felvette a telefont... Akkorát sóhajtott, mikor mondtam, miért hívom. :( Annyira "vége" hangulat van... borzasztó....

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok!

Banyanszky!

Fogadd együttérzésemet. Nálunk én játszottam a "kedves nővért és az osztályos orvost is egyben" és én úsztam meg egyedül a hányós betegséget, de a többiek egy héten át szolgáltatták a feladatokat. Már azt hittem sohase lesz vége, ráadásul nem is mertem enni, nehogy én is kiterüljek. :)

De már vége!

Manó!

Én mindig próbálok olyat főzni, aminek eredendően van íze. Majdnem mindenbe teszek hagymát, fokhagymát. Sőt a múltkor nagy bátran megfőztem egy zellert és összekevertem egy kis köleskásával. Nagyon ízlett a kiscsajnak. Az alma-banán az persze megy itt is, meg mostmár 2 foggal tud piskótát majszolni. A céklafőzelékről nem tudok nyilatkozni, mert a betegség kirobbanása előtt egy órával készült el és így nem állt módomban kipróbálni szereti-e. De sebaj! Van még céklám!

Ja igen, és natúr "activia" joghurt (a bélflóra vissza telepítése alkalmából) nagyi féle :!: :lol: almalekvárral. Tuti finom bio paszat. :wink:

Figyelj Noémi!

Ha akarod elküldöm Neked a maradékokat, nálunk a fiúk öldöklő harcokat folytatnak egy-egy kanál maradék bébiételért. :D

Sziasztok:i
iloly
 
 


Bocs mielőtt bárki félreértené. A joghurt természetesen nem volt bio...de finom igen.

A másik amiért visszajöttem: a Kósás topikban most látom, hogy a doki a Nyírőbe megy. Mit tudtok erről ?
iloly
 
 


Iloly!!!!!!!!!4

Milyen Kósás topic!!!!!!!!!!!
Én úgy tudtam, hogy a magánkórházban marad, ha lesz belőle valami. A Nyírőbe nem mehet, mert ott nem lesz szülészet!!!!!!!

Most mi van?

Reggel azt mondták a híradóban a csiga 2-őn, hogy a dolgozok ajánlatot tettek a kórházra, megnézem a déli híreket, mert reggel még lustiztunk! :oops: :oops: :oops:

Szép napot!

Kép
manó-v-29
 
 


Megtaláltam, hát nem vennék rá mérget!

Kép
manó-v-29
 
 


Néztétek a Tényeket csajok?

A hírek szerint tuti magánkórház lesz, és a riporter azt állította, hogy 135000-ből megszülünk terhesgondozással együtt!!!!!!!!

Arra lennék kíváncsi, hogy ez most igaz, és a fentebb kérdezett orvos, aki a 130-at alapdíjnak gondolta tévedett, vagy a riporter nem tudja a jó infót.

Kedves Kósás társak! A dokitól magától tudom, hogy a nyírőben megszűnik a szülészet, szóval oda nem megy...itt marad a magánban!!!!!!!!!

Azért van számomra néni homályos pont! Ha magánkórház lesz kicsit ki kellene pofozni!!!!!

Az időbe telik, addig bezár, vagy mi lesz? Darabokban?

Na mindegy még ráérünk!

Szép estét!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok!
Erika: írtam e-mailt!!!! Végre idefértem egy kicsit a géphez!

Én is most láttam a híradóban a főorvos urat! Az M1- is volt, meg a TV2-n. De most nem tudom, hogy ha magánrendelésre járok akkor a dokinak úgyanúgy kell majd adni pénzt és a kórháznak meg külön 135 ropit? És tényleg: ennyi pénzért azért egy kis komfort jól esne... :?

Kinga

Kép
németh
 
 


[quote="nszoke"]

Angel!
Miért vitted 5hónaposan bölcsibe a kisfiadat? Ez csak érdeklődés, hogy a munkahelyedre muszáj volt visszamenni, vagy anyagi vagy miért?

Sziasztok,

Noémi:
Nem 5 hónaposan vittem babát a bölcsibe, hanem 5 hónapos volt, mikor jelentkeztünk. 17 hónaposan ment a bölcsibe. Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy 1 évvel előre kellett helyet foglalni.

Ma voltam Kósa doktornál, és rákérdeztem, hogy mi lesz:
nekem is a magánkórházat mondta, mint itt többen már említettétek. Szó szerint: "nagyon jó kis kórházat csinálunk".
Hát remélem így lesz....

Üdv,
Judit
angel068
 
 


Sziasztok,

én is a Schöpfbe járok 3 éve, Arnold dokihoz, van már egy 2 éves kislányom, és most lépek a 8. hónapba a második leányommal. Mivel engem is aktuálisan érint ez az egész kórházmizéria, gondoltam megosztom veletek az infóimat és tapasztalataimat, hátha hasznára válik valakinek.
Február 21-én jártam utoljára a dokimnál, és már akkor biztosra mondta, amit most sajnos a hírekben is megerősítettek, hogy április 1-jétől bizony magánkórházzá alakulnak. Ő azt állította, hogy egy szülés kb 130ezer lesz, de ebben állítólag csak a szülés van benne, meg a kórházi ellátás arra a pár bent töltött napra. Ő valami olyasmit emlegetett, hogy az ő honoráriuma ebben nincs benne. Én akkor annyira le voltam taglózva, hogy nem kérdeztem vissza, mégis mit jelent ez, hisz ha egyszer magánkórház lesz, és ilyen súlyosan kell majd pengetni, akkor nem igazán gondolom, hogy helye lenne még a hálapénznek, sőt. És ezzel még nincs vége. Tudniillik a terhesgondozás során felmerülő összes vizsgálatot is ki kell fizetni, ami nagyon komoly összegeket jelent. Tehát választhattam: vagy ragaszkodom a dokimhoz és a kórházhoz, viszont akkor április 1-jétől május 19-ig (akkorra vagyok kiírva) cakkumpakk 3-400ezernyi forintomba biztos belekerül ez a móka, vagy sürgősen keresek (a hetedik hónap közepén!!!) új dokit és kórházat. Az utóbbi mellett döntöttem. És hozzátenném: örülhetek, hogy egyáltalán elvállalt még valaki, mert ilyen előrehaladott állapotban már alig akad orvos, aki szóba áll az emberrel. Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam. Most már végre nyugodtan alszom, tudom, hol és kinél fogok szülni, de ez az 1-2 hét bizonytalanság eléggé felőrölt. És tudom, hogy valószínűleg nagyon sokan vannak most ebben a helyzetben.
Úgyhogy lányok, én azt tudom csak javasolni mindenkinek, aki nem tud vagy nem akar ennyi pénzt áldozni arra, hogy szülni merészel egy gyereket erre a világra, hogy sürgősen kezdjen el dokit keresni, mert 7-8 hónaposan már nem vállal senki!!! Ha csak nem protekcióval... (mint ahogy ez végül az én esetemben is történt).

Nem akartam ám ilyen litániát írni, de remélem néhányatoknak tudtam segíteni.

Norka,
Arnold marad a magánkórházban, de gondolom ezt már sejtetted az irományomból.

Üdv mindenkinek!

Orsi
fannimama
 
 


Sziasztok!


Múlt hét szerda óta sajnos nem jártam erre. Ezt az időt a sváb-hegyi kh-ban töltöttük, túl vagyunk az 5. tüdőgyulladásunkon.
Elszomoritanak a hírek a kórházbezárással kapcsolatban.
Elvileg hörgőtükrözés is szóba kerülne Eszternél, de ezt a kh-at is bezárják, igy már nem férünk bele az időbe. :cry:
szilvi3

Kép

Kép

Kép
szilvi3
 
 


Sziasztok!

Angel!
Értelek! Azért az az egy év nem semmi.

Iloly!
Köszi.


Szilvi!
Nektek jobbulást! Hogy bírja ezt a kicsi lányka? Szegénykém, nem lehet könnyű. Remélem mihamarabb gyógyultok.

Fannimama teljes mértékben megértelek és tényleg szerencséd volt! Engem anno végülis "csak" az ügyeletes vállalt-más okokból-. 5nap alatt nem találtam mást :?

Jó éjt mindenkinek!

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Akkor megpróbálom összegezni:

1. aki most szül valamikor, annak fel a nyúlcipőt és keressen másik kórházat (pontosabban nézze meg mit jelöltek ki neki)

2. aki meg még akar a Schöpfiben szülni vegyen lottót...vagy takarékbélyeget.......

Na jó!

Szóval: magán kh lesz, és hogy miért mit kell majd fizetni és kinek, az majd kiderül. Amúgy nem tudom már ki írta, hogy a dokinak eddig kellett fizetni. Nem kellett, csak nem voltak sokan, akik mertek nem fizetni!

Amúgy feltételezem, hogy valóban "jó kis kórházat" fognak csinálni, de ezzel a piacon kell majd megélniük és nem lehet tudni hogy ez mennyire viszi fel az árakat. Gondolom Telkiből még nem nagyon küldik el a sorban álló tömegeket, mert mindenki csillagászati árakon akar szülni, tehát nem nagyon van szükség még egy drága intézményre. Viszont, ha ragaszkodik vki az orvosához, akkor a nem körzetes khban is max 100 000 lesz egy buli, + ( ki mit áldoz).

Szóval a szerencsejáték Rt. kerül ki győztesen a dologból, hiszen csak a lottó segíthet.

Na jó nem sokat aludtam....
iloly
 
 


Szaisztok,

nem akarom én se tovább borzolni a kedélyeket, de mintha azt mondták volna a TV-ben, hogy ez a 135000Ft tartalmazza a terhes gondozást is, hát én mikor bent voltam a dokinál múlt hét kedden a Schöpf-Méreiben, hogy mondja meg mi lesz a kórházzal, mert én ezt nem biztos, hogy ki akarom fizetni és közölte ,hogy magánkórház lesz, illetve a díjat, melyben NINCS BENNE AZ Ő "DÍJA", akkor finoman rákérdeztem, hogy akkor még is mi lesz, ezt , hogy oldjuk meg azt mondta, úgy is jön hozzám terhes gondozásra a magánrendelőbe még..... (lehet ott meg kicsit felemelte volna a díjat)
SUMMA SUMMARUM: Én úgy értettem ezt akkor, hogy "csak" a 4 nap van benne....
És kicsit csalódtam a dokimban, mert januárban mikor nála voltam azt mondta nem fogják bezárni a kórházat és minden marad a régiben, ne izguljak.
De: Tudtommal egy Kft. alapítás minimum 30 nap, illetve az ahhoz szükséges tőke összszedése is eltarthatott legalább 2-3hónapig, mert ugye nem 2Ft a kórház ára. És az a bizonyos 11 ember nem múlt héten álmodta meg ezt a magánkórházat..........
Lehet, hogy ők akarták ezt a legjobban.....

Megj: A Telkiben is úgy van, hogy a terhes gondozás "AKCIÓSAN" 165000FT, a szülés meg plusz 250000-400000Ft.

De most már mindegy... úgy is váltottam, és szerintem jól döntöttem, mert nem akarok kisérleti nyúl lenni (az árakat tekintve).
Üdv Mindenkinek

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Linda25

A szavaidból azt veszem ki , hogy akkor a doktor bácsink marad a kórházba. Én még személyesen nem beszéltem vele, de már ugyis aktuális lenne az éves látogatásom nála. Ami késik nem múlik.
Nem tudom pontosan Ti helyileg hová tartoztok, de remélem nem baj, ha megkérdezem, hogy hová mentél. Talán Kerepesre? És kihez?
Nem tudom, hogy így mi lesz velünk. Én még nagyon szeretnék babát, de a férjem kezd letenni a dologról.
Ha nem lesz babánk akkor szerintem maradok itt, de ha mégis összejön a 3. baba, akkor viszont én is elgondolkodom a váltáson, bármennyire is ragaszkodom Szabi bácsihoz. Azért 2-300 eFt nem kevés pénz.
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Na sziasztok!

Benéztem egy kicsit, hogy megnyugtassak mindenkit mi még egybe vagyunk és ugy néz ki egybe is maradunk egy ideig!
Most voltam a Schöpfibe ctg-n, meg megvizsgált a doki, és hát multhét óta egy milit nem jöttlejebb...lent van már, meg jó helyzetbe, meg érezni már a buksiját, de azt mondta, ebből nem lesz még szülés a héten, max hétvégén, de szerinte valószínübb a jövőhét...hát nem tudom...igaz pont multkor mondta, hogy ő nem híve a túlhordásnak...de akkor meddig akar várni az én esetembe?
Mert, hogy pénteken meg vasárnap kell mennünk legközelebb ctg-re és jövőhéten kedden meg találkozom vele és megvizsgál + ctg!
De most komolyan, hagyni fogja, hogy még két hétig egybe legyünk?
Mert lassan március vége...és akkor majd kifizettetik velem a 150 ezret? Vagy most mi lesz?
Mert ha nem születik meg ebbe a hónapba akkor hova rohanjak?
Most csak nem kell már új dokit keresnem...meg korházat...
Teljesen kikészültem! :shock: :cry: :evil:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Szia Erika!

Igen, tutti, hogy ott marad, azt mondta, hogy annyira zárt a piac, meg túl sokan lesznek a megmaradt kórházakban, nem lesz nekik hely stb. (Megj: szerintem ő is benne van a 11-ben, de ez most már mindegy...)
Igen Kerepesre mentem végül, mivel oda jártok a kórházba szülésfelkészítő tanfolyamra és ott láttam a pasit (Dr.Toldi László), és nagyon szimpi volt. Neki nincs magánrendelője a kórházban vizsgálgatja a betegeit, nincs tarifája sem, annyit adsz amennyit akarsz, mondjuk nálam nem ez volt a lényeg hanem, hogy vegyen át...
De tényleg kedves, lelkiismeretes, türelemesen válaszolt a hülye kérdéseimre... :P
Kicsit fiatal a többi dokihoz képest, de hát ez van, úgy tudom , hogy 2-3éve dolgozik a kórházban, neki is van már gyereke...
Na majd meglátjuk mi lesz..
Mindenki azt mondja, hogy lehet a sors akarta, hogy ne a volt dokimnál szüljek...
És a poén az egészben a lányom is ott fog megszületni, ahol én anno... :lol:
Te hol laksz?
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Sziasztok :)

Ha a reggeli Garamvölgyi info megállná a helyét, hogy 135 ezer Ft terhesgondozással együtt a tarifa, akkor ezt valóban megérné fizetni, mert mident összevetve került ennyibe a szülésem, gondozással, simán. Viszont azt nem kalkulálják be, hogy az Arnold, és szerintem a többi doki is ezen felül még meg akarná tartani a paraszolvenciáját is, na és ez nem fog menni. Szóval egy seggel akarnak 2 lovat megülni, és telhetetlenek.

Ami még nem tetszett az a Garamvölgyi doktor nagy mellénye volt, hogy annyi a befektetni vágyó ember mint égen a csillag, tele a kórház szponzorokkal. Háááát kíváncsi vagyok....

Nagyon rendbe kellene tenni ezt a kórházat, hogy valaki odamenjen ilyen árakon szülni, mert azért valljuk be eddig nem a kórház külseje, infrastruktúrája volt a vonzó az embereknek.

Cat
Kép
cateye
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?