Új privát üzeneted érkezett!

Megtaláltam Ex hozzászólását a kalóriákról:


Régi felhasználó


Csatlakozott: 2005.10.16.
Üzenetek: 2044
Tartózkodási hely: Szeged
Elküldve: 2007 Február 28 Szerda - 22:24
Kitti, a jövő havi Baba Magazint épp ma kaptam meg, és az van leírva, hogy a baba energiaszükséglete 6-8 hónapos korig 682 kcal/nap 9-11 hós korig pedig 830 kcal/nap. Szerintem a babakajás oldalakon le van írva, hogy egy-egy adag kaja kb. mennyit fedez ebből...

amandi
 
 


Kimike, nem pöccentem be! :)

Most csak visszaolvastam, majd később jövök!
Most össznépi kávézást tartunk épp!:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Andi!

Én nem a "Teféle" vezetőktől rettegek, hanem, van egy barátunk, aki hogy előnyt nyerjen, keresztülvág benzinkúton, füves területen... és még hozzá káromkodik, mint egy kocsis. Tudod csikorog, lóbálja a kezét, aztán meg megy, mint egy vadállat. Ja és tört már autót, de valami fura módon tényleg soha sem volt hibás, és mindig normális vagy lassabb tempóban haladt, mikor megtörték. Amikor állat, akkor mindenki menekül, nincs, aki megtörje. :twisted: Amúgy meg egy tök jó fej pasi, gyerekeket támogat nem kis pénzzel, de a vezetése, maradjunk annyiban nem ülök a kocsijába. :twisted:

tjuca
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi még mindíg itthon megvárom amíg Panna teljesen meggyógyul és akkor újra belevágunk a nagybetűs életbe.

Ma van a férjem szülinapja (36) ezért estére lassanját csinálok neki.

Irígy vagyok a tali miatt én innen a "tanyáról" sajnos csak álmodozhatok róla.Csináljatok jó sok képet és ha publikus akkor tegyétek fel.

Kép

Kép
katus73
 
 


Jó reggelit Mindenkinek!

Juca, feltételezem a barátod nem látott még balesetet. Nem koccanást, hanem olyan igazi sérülésest. Valszeg akkor kicsit elgondolkodna. Nem csodálom, hogy nem ülsz mellé.
Én már elég sok csúnya balestetet láttam, úgyhogy óvatos vagyok, de nem tötyörgős. Főleg, ha gyerekkel vagyok. Éppen ezért olyan gyermekülést vettünk neki, ami szuper biztonságos. Ezen nem spórolunk.

Egyébként most, hogy jó az idő a motorosok is nagyon veszélyesek tudnak lenni. Néha látom, hogy itt a szentendrei úton hogy száguldoznak. Részemről semmi pénzért nem ülnék motorra.

Na de nem jártatom tovább....szép az idő, ma ismét meleg lesz, irány a természet. :)
Vendég
 


Katus: Isten éltesse a Férjedet.

Kép
Vendég
 


Katus, mikor kell visszamenni a dokihoz Pannával? A héten még végig otthon lesztek?

Kitti, a fodrászos képet még nem láttuk. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap kimaradt:
Gratulálok Ádinak és Kornélnak is az előre mászási tudományhoz!!!

Andi!
Köszi szépen, hogy feltetted a kalóriás infót!!! Én képtelen voltam megtalálni :-(
Ahogy sejtettem is, Misi nem eszik meg ennyit jelenleg :?
de most tömjem meg??? az volt a bánatom oka, hogy nem is gyarapszik súlyilag...
Mintha nem lenne türelme enni - lehet ez szerintetek???
Persze azt nem tudom pontosan, hogy mennyit szopizik, de akkor is gyanús, hogy nem eszik eleget :-(

A tejpép, amit adtok, édes?
Vettem natúr rizspépet meg kölespépet, utóbbit próbáltuk, almával, amit amúgy imád, de ebből fél adagot sem evett meg. Biztos, hogy nem ízlett neki, mert utána a főzeléket benyomta, amit helyette ajánlottam fel. Lehet, hogy kéne bele cukor, vagy banán, ami édesebb?

Na, megyek, mert kezd eltörni a mécses...

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Katus!

Férjednek boldog szülinapot, és klassz ünneplést Nektek estére!

Az olasz tésztaételeket mi is imádjuk :-)

Kata

Kép
wkata
 
 


Wkata: megtömni úgy sem tudod. Akkor csak elmegy a kedve az egésztől. Amúgy szerintem Milán se eszik meg ennyit.
A tejpéppel kapcsolatban: nem ismerem ezeket, mert mi csak sinlacot eszünk. Talán próbálj ki másféle ízesítésűt vagy tényleg édesítsd pl. banánnal.
Vendég
 


Halihó mindenki!
Bocsi, hogy eltűntem, de nagyon legyűrt minket a betegség. Most is csak éppen benézek, hogy lássátok, nem duzzogok és még megvagyok!
Fáradt vagyok! Bocsi, nem olvasok vissza!
Puszi mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok, megjártam az otp-t, a postát, a közértet, elkezdtem a mai munkámat csinálni, úgyhogy totál ott tartok ahol kell. S ez igen ritka.

Ádám ma megint ment bölcsibe, kiváncsi vagyok, ezúttal meddig "húzzuk". :roll: Előre rettegek mikor kap be valami bacit már megint. Szegénykém, ez az egy hónapos betegség kikészítette, de engem is, folyamatos álomkór gyötör még mindig.

Gabi, jobbulást kívánok Nektek, hidd el át tudom érezni a helyzetet! :evil: A beteg gyereknél rosszabb nincs.

Kimike, most rakok fel egy fotót, hétvégén csináltuk, valamennyire látszik rajta hogy más a frizkóm....
Jaj, bocs, várnod kell mert szórakozik a babanet és nem hajlandó betölteni a képemet. De ígérem ma felrakom.

Katus, lasagne...nyamnyam. Az én férjem is imádja és mit nem adna érte ha csinálnék neki, csak velem ráfaragott mert nem vagyok egy nagy konyhatündér. Ádinak viszont már sokszor gyártok háézilag kaját, a bébiételek árát nem lehet bírni mindig. Ma pl. karfiolos csirkét csinálok neki. Hátha jobban bejön neki mint Wkata Misijének.:-)

Juca, én is láttam a múltkor egy nagyon durva balesetet Szentendre és Bp között...egy motoros volt. Még ott volt a fekete zsák, s a fehér kréta az aszfalton...szörnyű volt, aznap már nem tudtam nevetni. :-( Én nevetségesen óvatos vezető vagyok egyébként. De legalább még élek, ez a véleményem a dologról.

Na megyek dógozni még egy kicsit, mert fél óra múlva indulnom kell a bölcsibe a manóért.

kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Az a baj, hogy nem a jó vezetők miatt van a baleset, hanem az ámokfutók miatt. Amúgy láttam már sok véreszsákos balesetet :-( Etus említett fickó pedig szállt már ki porrá zúzott kocsiból :shock: Mindenki csak nézett. Azóta is Peugeot-t vesz, mert az mentette meg.
Ja és van gyerekes ismerősünk is, aki mondjuk nem hiperdurva, de azért 160-as átlagtempót diktál. Katus biztosan szépen elmagyarázná neki, hogy az azt jelenti, hogyha valaki 50-el megy városban egyetlen másodperc alatt 13,9 métert tesz meg. Sok mi??? Ha valaki 160-al megy, akkor szintén egy másodperc alatt majdnem 50 métert tesz meg. Akkor lehet számolgatni reakcióidővel, meg egyáltalán el lehet képzelni. Csak ebbe az egyszerű fizikai megállapításba sokan nem szeretnek belegondolni. És a zippzár effektussal meg csak egyetérteni lehet, nesze nektek empátia. Ha mindenki adott sávba sorol, akkor lesz dugó. Right. Csak ezt a dugócsinálóknak is el kellene mondani, meg a cikkcakkmestereknek. Nos én tényleg befogom, mert én csak számolgatni tudok vezetni nem :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok!

Hét ágra süt a nap! Már voltunk egy nagyot sétálni, Manó szépen be is aludt! :D

Vezetés: van jogsim, Szegeden szereztem meg, de már se ott, Pesten meg végképp nem mernék vezetni. Itt néha elvezetgetek, de az a bajom, hogy nekünk szép nagy platós autónk van, ami igazából a férjem munkaautója, de másikra nem futja.

Wkata: szerintem ne aggódj Misi evészete miatt. Kornél se eszik meg annyit, tudják ők mennyi kell nekik. Igaz nekem abból a szempontból könnyű, hogy Kornél mindenevő. Eddig akármit adtam neki, megette. :lol: Majd szépen kitapasztalod, hogy mi az, ami Misinek bejön.

Katus: Boldog szülinapot a férjednek. A lasagne érdekes nálunk. A múltkor a barátainknál volt, és akkor kérdezte Peti, hogy neki miért nem csinálok. Mondtam, hogy azért, mert a múltkor, mikor ez volt az ebéd, azt mondta, többet olyat ne csináljak. Na erre, gondoltam én, majd megint lesz egyszer ez az ebéd, azóta már azt kérdezi, hogy mikor lesz újra!

Amandi: a mászást ne úgy képzeld nálunk se, hogy most csak az. ÁÁ. Még mindig többet kúszik, mint mászik, viszont mászással képes 3-4 "lépést" megtenni. De kúszva még mindig gyorsabban közlekedik. Úgyhogy szerintem Márk is hamarosan beindul. Szépen lassan mindennek eljön az ideje.

Gabella: betegség nagyon rossz tud lenni. Nem csak a gyerekeket, de a szülőket is megviseli. Én spec. ilyenkor annyira ki szoktam merülni, hogy (szégyellem ugyan), de sokkal ingerlékenyebb vagyok. Amikor tudsz gyere, várunk! Én most attól félek, hogy Kornél elkapja a bárányhimlőt. Voltunk látogatóban barátainknál, és az ő egyik gyerekükön két nap múlva megjelentek a pöttyök. Nyilván, ha tudták volna nem hívnak minket, mi meg nem mentünk volna, de ki tudta??? Így most várok.

Na, hirtelen ennyi jutott eszembe.

Üdv: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen írtam már ide, néha még olvasgatni szoktalak Benneteket. Lehet, hogy nem ártana bemutatkoznom sem, hiszen nagyon sok új van, de azért remélem a régóta írogatók még emlékeznek rám. :)
Akkor maradtam le az írással, mikor Julcsika január végén beteg lett, influenzás volt, 2 hétig volt beteg, sokáig magas láza volt, és még a 3 napos lázat is sikerült elkpania. Szerencsére azóta jól van, sőt egy kis örökmozgó lett, nem régen már fel is állt, kúszik-mászik, nem lehet egy percre sem egyedül hagyni.
Így elég kevés szabadidőm van, nagyon irigyellek Benneteket, hogy jut még időtök és energiátok az írásra...
Mióta szép idő van, sokat sétálunk, hintázunk is már, nagyon élvezi a kiscsaj. :)
Olvastam, hogy lesz találkozó az Örsön, és felcsillant a szemem, mert mi nagyon közel lakunk az Örshöz, és el tudnánk menni. Igaz, lehet, hogy ismeretlen lennék közöttetek, de azért olvastam, hogy egy-két régi topiklakó is megy. Szóval, ha szívesen láttok, és nem gond, akkor mi is csatlakoznánk Hozzátok Julcsikával.
Próbálkozom felvenni Veletek a lépést, bár nem lesz egyszerű, nagyon lemaradtam már... Azért remélem befogadtok újra. :)
Teszek fel mostanában készült képet magunkról.

Sok puszi Mindenkinek!

Méz


Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


http://www.harisnyadiszkont.hu

Most ajánlották nekem, és tényleg jó! (Bár nem kimondottan gyerek holmik.)

Bocsi főzök, mosok, takarítok, miegymás...

Olyan jók ezek a játszóterek, ahol vannak ilyen babahinták is! Irigykedem! Itt már sima hinta se nagyon van. A szobai hintánknak meg elveszett az akasztója, lassan venni kéne...

Megyek dolgomra! Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Gombi!

Gyertek, legalább több lesz a lány. Most hogy megláttam Julcsika képeit elszorult a szívem. Pár perce nyírtam meg Kingát, és hát jobb lett volna ha szagemberre bízom. :twisted: Kingának is kb. ilyen hosszú lenne a haja, de nem ennyire dús, így nem lehet csak nyiszatolni, különben belelóg a szemébe a csatot meg kirendetlenkedi. Szóval hosszú haj rulez, én meg :cry: nem baj, remélem addig még nődögél :lol:

tjuca
 
 


Juca: teljesen igaz + annyi, hogy 160-an feletti tempónál már a szervei sem maradnak a helyükön. :cry:

Gabella: már akartam írni, hogy merre vagy. Betegséget sajnálom. Mi a baj? Te is beteg vagy?

Mézgombi: nagyon örülök, hogy írtál. :-) A kislányod gyönyörű. Látom Ő is szeret pancsolni. :)

Annyira jó, hogy már ilyen sokan összejöttünk a talira. :D

Írok egy listát:


Tali időpont: március 21. 11-12 óra között

Helyszín. Örs vezér téri Ikea

Meteor-Pannus
Kitti-Ádám
Juca-Kinga
Mári-Vencel
Móni-Milán
Andi-Márk
Colett77-Noémi
WKata-Misi
Tandika-Kíra
Mézgombi-Julcsika

Remélem nem hagytam ki senkit! :roll:
Vendég
 


Kimike! Köszi az érdeklődést! "CSAK" megfázás... Én is taknyoskodom.

A taliért meg irigykedem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szia Mézgombi!

De jó, hogy jelentkeztél! Milyen édes Julcsika! Hatalmasat nőtt, amióta nem láttuk! Csandyék jól vannak? Tudsz róluk valamit?


Peti most ájult be és mostanában maratoni 2,5-3órákat alszik. Persze, így csak napi egy alvás van. A mai külön éjszakánk jobb volt, mit a tegnapi. Fél 1 körül nyöszörgött Peti, kapott cumit és aludt tovább fél 7-ig egy hang nélkül, akkor szopizott és még fél 9-ig aludt. Én 6-kor, amikor a párom kelt, átcuccoltam Petihez, hogy István nyugodtan tudjon készülödni. Azt hiszem ez lesz a legjobb megoldás, hogy minden másnap, amikor a férjem dolgozik, reggelente átmegyek Petihez. Be kell valljam, hogy én is jobban alszok Peti nélkül, mert így az apró nyöszörgéseit, amiket álmában produkál nem hallom meg. Ezt most szürtem le reggel 6-fél9-ig, amíg megint vele egy légtérben voltam.
Na de lehet, hogy még fogok én visszavágyni Petihez, amikor István rákezd horkolni! :lol:


Gabella!
Mennek a gyógypuszik!!

Katus!
Boldog szülinapot a férjednek!
Kép
(Holnap én pizzát sütök!)

Talisok!
Csináljatok sok-sok képet! Babákról és mamákról egyaránt!

Reni
Kép
prenata
 
 


Csók!

vezetés: megmondom őszintém, hogy yardnéni létemre nem vezetek egyáltalán pedig 10 éve van jogosítványom. Most úgy gondolom, hogy nem is fogok soha mert utálom az állatokat az úton és valószínűleg nem tudnám tolerálni őket.

Gombi!
Jó hogy újra jelentkeztél gyere gyakrabban ha már én nem tudok a munka miatt.

Köszönöm a férjem nevében a köszöntéseket.Van ám még egy ünnepeltünk ma :wink: .

Szerdán viszem vissza Pannát a doki nénihez remélem mindent rendben talál majd nála.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Már reggel elkezdtem írni egy hozzászólást, de a felénél közbejött valami, aztán meg eltűnt. Szóval újrakezdem :)

Katus, férjednek boldog szülinapot, füle érjen bokáig! Pannusnak meg jobbulást!

Juca, ha tejpéppel szeretnél próbálkozni, kérd meg a dokit írjon fel Ha-sat, mert az elvileg antiallergén, a bolti meg nem feltétlenül az. Nekem is ezt ajánlotta anno a védőnő, de Márknak nem lett baja a boltitól, szóval én nem szórakoztam vele.

Mézgombi, de jó hogy jelentkeztél! Szívesen látunk titeket is :) Sajnálom a betegséget. Julcsi még mindig nagyon kis huncut. Hogy kivilágosodott a haja.

Kata, a kaja miatt ne aggódj, szerintem táplálkozásban mi állunk a legközelebb hozzátok. Márk sem eszik annyit, jó ha fél adagokat bele tudok diktálni, és tejből se fogyasztja el a 200-at, csak éjjel, nappal 140-160 az adagja. Szerinte is unalmas dolog az evészet, minden más sokkal izgibb. Ha igazán éhes lenne, enne, vagy legalábbis nyüglődna, de mostanában a tej nagy része is a lefolyóban végzi :twisted: Én is nagyon aggódtam a gyarapodás (vagy inkább annak hiánya) miatt, ezért most havonta járunk ellenőrzésre. A dokinéni megnyugtatott, hogy semmi gond, a gyerek nem sovány, és így is hízott 280 grammot, szerinte ez a megnőtt mozgásnál teljesen megfelelő. Nekem csak furcsa volt, hogy eltűntek a kis hurkái, de most már énse látom soványnak, csak nem husis :) Az evés annyira nem érdekli, hogy ha menésben vagyunk, akkor 5-6 órát, vagy akár többet is elvan anélkül, hogy eszébe jutna, ő éhes. Kínálj neki sokfélét, hidd el, eszik annyit, amennyire szüksége van. A főzelékek mostanában nem olyan nyerőek nálunk, ezért ha abból evett már, és az nem kell neki tovább, akkor kap még gyümit desszertnek (és persze kalóriának) utána.
A tejpépek édessége relatív. Én nem szeretem a nagyon édes dolgokat, csokis tortát pl nem bírok megenni. Szerintem a sima pép is a vaníliától édeskés alapízű, olyan mint a tejbegríz. A sztracsatellás sem olyan édes viszont, mint mondjuk egy kakaó. gyümölcsöt pluszban nyugodtan tehetsz hozzá, de a cukrot én nem ajánlanám.

Tegnap, és ma is felült önállóan a kisfiam! Rögtön eme produkció után meg megtett 3-4 lépés mászásban! Aztán nézett nagyokat, hogy minek örülök ennyire :D :D :D

Andi

amandi
 
 


Sziasztok!

Szia Méz! Gyertek!!!! Julcsi nagyon édes!
Ex! Peti is!

Már lassan 1 hete áttörte a foga az íyét és azóta 1 milit sem bújt tovább, pedig úgy tudtam, 1 hét alatt kibújik teljesen. Ti mit tapasztaltatok?

Römmel= Römer :oops:

Holnapra hozzák a rugós hintát!

Mári

Kép
mári
 
 


Jaj, még valamit a vezetéshez akartam írni:

Amikor pocakos lettem, akkor az elején néha már én is féltem, mert azt vettem észre, elkalandozom. Szerencsére ez elmúlt, és nyugisabb lettem, kevésbé hagytam, hogy felizgassanak a hülyék az úton. Én szinte a szülésig vezettem. Amikor mentem vizsgálatra, a doki megkérdezte, hogy hogyan jöttem. A válaszra, hogy kocsival, elkerekedett a szeme. Mondtam neki, hogy hát villamossal meg busszal sokkal veszélyesebb lenne, amit ő is belátott. Aztán mondtam, hogy a családban 2 ember van, aki mellé be mernék ülni, azok meg nem mindig érnek rá engem fuvarozgatni, hiszen valakinek dolgoznia is kell. A többiek meg... náluk én bármilyen rossz állapotomban is sokkal biztonságosabban vezetek. Szóval maradt a magad uram...

Gabella, sok sok gyógypuszit küldünk nektek! Gyógyuljatok meg!

Andi

amandi
 
 


Pannusnak is boldog hófordulót persze!

amandi
 
 


BOLDOG HÓFORDULÓT JÁNOSI PANNA! :D

Légyszi kérd meg Anyukádat, hogy ennek örömére tegyen fel Rólad egy fotót! :lol:
Vendég
 


Pannusnak boldog hófordulót!

Most nézem csak, hogy a kis mennyasszonyunk 26 nappal idősebb!
Peti 4 napja töltötte a 8. hót. Ilyenkor még nagy korkülönbség ám 26 nap! :wink: Legalábbis ami a tudmányokat illeti!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

reggel már voltam, de nem vokt időm írni, inkább elmentünk sétálni egy nagyot.
Tegnap összeraktuk a sportkocsit, mivel a hordozó már kicsi a Kisasszonynak. Az autóba még használjuk, de hamarosan autósülést is el kell mennünk venni.
Nekünk a babatocsink Chicho sokfunkciós és így a mosta ni eszemmel nem bíztos, hogy ezt választottam volna. Az ára is elég húzós volt, de úgy voltunk, hogy mivel Jucáékhoz hasonlóan szintén három csemetét tervezünk, így háromra leosztva annyira nem durva.
Ami zavar benne, hogy annak ellenére, hogy ultra-hiper-szuperkönnyűnek van mondva, azért van súlya és mivel nekem is sokat kell cipelnem ( ha a lépcsőházban hagyom, akkor is egy emeletnyit!) így nem mindegy, hogy mennyit emelek.

Vezetés:
én is azoknak a csapatát erősítem, akik régen letették a jogsit (95ben), aztán autó hiány miatt azóta se vezettek. Amikorra meg lett autó akkor meg paráztam. Most viszont eldöntöttem, hogy újrakezdem. Első lépésnek a jogsit hosszabbítottam meg, meg átírattam asszonynevemre. Aztán mielőtt forgalomba kerülök mindenképp szeretnék oktatótól órákat venni.
Ami nekem jó, az az, hogy baromi jól tájékozódom, ismerem a várost. Hol van egyirányú, hol van jobbkezes stb. tehát ez legalább nem fog bizonytalanítani. De ha beruházunk egy autóra kkor én is midenképp automata váltósat szeretnék. Elég dologra kell a váltáson kívül is figyelni, legalább ennyi könnyebbségem legyen!

Katus,
boldog szülinapot a férjednek és boldog hófordulót Pnnának!

Gabella,
gyógyulást!

Méz,
az a hajas kép Julcsáról szuperédes!

meteor
 
 


Talival kapcsolatban: A férjem itt ül mellettem és zsörtölődik hogy az apák ugyanúgy szeretnének talizni és miért nem szervezzük hétvégére a talit? Ha nem is most, akkor máskor...szerintem okos felvetés.:-)

És éljen éljen éljen! Ádám hason fekvésből felült az ágyában!

Most megyek családi életet élni.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


1 körül akartam írni, de behalt a rendszer! Most elküldöm!

Lusta dög vagyok, nem csináltam még csak annyit, hogy kivittem a szemet, teregettem, beraktam egy mosást, Mesi kint alszik a jóidőn. Nekem meg fáj a fejem!

Katus! Boldog szülinapot a férjednek, Pannának pedig boldog kilenchónaposságot!

Vezetés. Nekem még jogsim sincs, félős vagyok! :oops:

Wkata! Remélem, nem kaptátok el a bárányhimlőt, bár állítólag ilyen korban még könnyebben viselik... Én rosszul viselném, ha elkapnánk, az biztos. Én azt hittem, az öcsémnek is himlője van, de a doki szerint csak allergiás kiütések. Szegénykém... Van még a lábujjai között is... És tök úgy szárad le, mint egy himlős hólyag... Nem is tudom...

Szegénykém annyi mindenre allergiás! Azért is vagyok óvatos a kaják bevezetésével. Nem adok neki tartósítószeres dolgokat és az aprómagvas gyümölcsöt tartalmazó babakajákat sem. Fura, hogy pl. az erdei gyümölcsös bébiital 4 hónapos kortól és a málnás tejpép is 4 hónapos kortól adható... Hm... Éppen az allergiás hajlam miatt nem adok gyerekjoghurtot sem, mert abban is van E-akárhány... A felnőttjoghurtban is. A cukorról nem is beszélve, de az annyira már nem zavar, csak nem akarom, hogy édességmániás legyen! (Mint az anyja :oops: ) Szóval csak a sima natúr joghurtot adom, turmixolok hozzá gyümölcsöt, vagy esetleg üveges gyümölcspürével keverem. Érdekes módon, még finom is...

Juca! Ne aggódj, tök gyorsan nő a gyerkőcök haja! Múlt hónapban már Mesinek is megigazította egy "szagember" a frufruját! Tök cuki volt az egyenes hajjal! De már megint jól megnőtt!

Megint megyek, mert egy órán belül itthon a párom, és nem tudok neki mit adni enni!

Pusza!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Kitti: Férjed felvetése jogos. :D Szervezhetünk ám máskor is talit, Apásat. Én azért örülök neki, hogy hétköznap tudunk talizni, mert mint másoknak is, nekem is dolgozik a férjem és jó lenne kicsit kimozdulni, személyesen is megbeszélni az ügyes-bajos dolgaimat más kismamákkal. Ha megismerjük egymást, akkor biztosan egészen más lesz itt fórumozni. :)
De én spec. hétvégén nem szívesen mennék Ikeába, mert iszonyat sokan vannak, szóval élvezet=0
Üzenem Ádi Apukájának, hogy találja ki melyik hétvégén és hová menjünk. :wink: Valami szabadtéri, családi program jó lenne.
Vendég
 


Kitti!

Másik topikkal szombatonként tartottuk, és ott jöttek a pasik is. Kofa első reakciója: há jóhogy, ahol ennyi csaj van, ott a helyem :twisted:

Gabella!

Kinga haja olyan most divatos tépett lett :P

tjuca
 
 


Szabadtérre jó a Feneketlen tó, de oda meleg kell.

Ha meg nem szabad a tér az Árkádban van egy fagyizó fenn a harmadikon. Bár ott meg a kölkökkel nem nagyon lehet mit kezdeni.

Nincs valakinek kertje? Batyus bulit csapnánk :wink:
Ötlet csak ennyi van.

Ma nagyon jót sétáltunk, tuti volt. Itt nincs bébihinta, úgyhogy együtt hintáztunk. Meg Kinga csúszdázott. Hogy mennyire élvezte!!!

tjuca
 
 


Juca, nem dobsz fel Kingáról képet?

Gabella: a danoninóban nincs E betűs frász. De ahogy Te csinálod, az nekem szimpi (natúr joghurt+gyümi).
Vendég
 


Ja és off.

Ma shoppingoltam, mert nincs csak egy gatyóm, ha meg mosni kell...
Vettem egy szoknyát, minibbet akartam (Kitti :wink: ) meg egy farmert, amin pillangók vannak. Ez így nagyon gáz, én is azt gondolnám, de nekem tetszik. A gatya 2000 pénz volt, a szoknya meg három. Így most kishoppingoltam magam egy időre :lol: Bár még cipő is kell, de azt máskor. Képzeljétek nőtt a lábam hosszban, és fogyott szélben. Az egyik lábujjamon tiszta lila a körmöm. Így most cipellőt is szereznem kell, mert a bakancsba belesül a talpam.

uff

tjuca
 
 


Hát danoninot még nem néztem, mert Lackónak epres volt pont itthon, az meg ugye aprómagvas, alapból ki van csukva!

Nekünk van nagy füves udvar, jöhettek, csak hát messze vagytok! :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Első terhesség után nekem is nagyobb maradt a lábam, de nem vészes, még így is csak 38-as.

A tesz-vesz csomim megérkezett, tök jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Lányok!

Köszönöm a kedves visszafogadást! :) Tök jól esett!

Juca, Julcsinak sem ártana már levágni a haját, de egyelőre elképzelésem sincs, hogy tudnám megvalósítani, mert ha már közelítek a feje felé, rögtön elkezdi rázni... A hajgumi berakása is kész közelharc. :) Elöl már sikerült egy picit vágni, így legalább a szemébe nem lóg.

Katus, én is boldog szülinapot kívánok a férjednek, Pannusnak meg boldog hófordulót! :)

Tündérpöcök, tavaly szeptemberben olyan talit csináltunk, ahol a férjek is ott voltak, hétvégén tartottuk. Szerintem nagyon jól sikerült, én is jó ötletnek tartom, hogy szervezzünk majd egy családi talit is! :)

Gyönyörű idő volt ma, szinte egész délután kint voltunk, hintáztunk, sétáltunk. Legtöbbször Csandyékkal szoktunk sétálni, közel laknak hozzánk, egyeztetjük a séta-időpontot. Jól vannak, Gergő is már 7 és fél kiló, áll, kúszik, nagyon ügyes, egyáltalán nem látszik rajta, hogy milyen pici súllyal született. Nem sokára egy éves lesz, 21-én. :) Ja, ás Julcsika pasija. :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Csajok, ha beindul a szezon és kinyitnak a sütödék a Római part is klassz. Van csúzda, hinta, a szülők meg tömhetik a fejüket sült hallal, lángossal. :lol:
Vendég
 


Kimi!

Új hajjal nem tudok, de legyen. Egy nem túl régi kép: Kinga Petivel (Húgom barátja)
Kép

Több kép a www menü alatt a Family almenüben.

tjuca
 
 


Mézgombi!

Én már vágtam régebben is vagy kétszer. Akkor egy kicsit könnyebb volt, de most. Ült az ölemben a tükör előtt, aztán mászott, és tudod lendületben vagy, és akkor megáll leül és hátrafordul. Akkor két perc szünet. Így vagy 3/4 óra volt, és hát az eredmény: stílusosan tépett, csak irigykedhettek, mennyire divatos! :twisted: Most már bátor vagyok, KOfának eddig is vágtam, most már továbblépek, és nőket is vállalok! :twisted: :twisted: :twisted:

tjuca
 
 


Sziasztok Csajok,

tali: tavasz első napján :) . Remélem szép, napsütéses időtök lesz :) ! Mondtam a férjemnek, hogy fogom magam és felmegyek vonattal Marcival :) , kár, hogy nem megoldható... :( .
Csináljatok sok-sok képet és tegyétek közkinccsé, ok???

Katus: boldog szülinapot a férjednek és boldog hófordulót a nagylánynak :) !

Gabella: lábaljatok ki a betegségből és gyere gyakrabban :) ! Bárcsak lehetne befolyásolni az ilyen dolgokat.

Tandika: mi 16-án este érünk haza előreláthatólag. Ti mikor lesztek Szombathelyen?

Gombi: jó, hogy jelentkeztél. Julcsika nagyon édes, látom még mindig gyönyörű hosszú haja van :) .

Mári: én azt tapasztaltam a fogacskákkal kapcsolatban, hogy amikor áttöri, akkor úgy ahogy írtad nagyjából 1 hét alatt teljesen kint van a teteje és szép lassan kibújik az egész fogacska. De nyilván ez is változó és gyerekfüggő.

Amandi: mosolyogtam, amikor azt írtad Kittinek, hogy ők még fiatalok és igazából még nem olyan hosszú a kapcsolatuk. Én is erre gondoltam... :) . Mi az öreg 30-asok :lol: :lol: :lol: . Nem megy már a sex :oops: . Na jó, azért nem panaszkodhatok, de ami igaz, az igaz, már mi sem vagyunk a régiek :oops: .

Babakocsi: megnéztem, amiket elküldtetek linkeket, ha már én is tájékozódtam, akkor megosztom veletek az információkat :) .

Jogsi: én 1994-ben szereztem meg a jogsit és vezettem is rendszeresen, de hozzá kell tennem, hogy utáltam és ha lehetőségem van, akkor inkább az anyósülésen foglalok helyet :) . Először csak egyszerűen féltem vezetni, manapság pedig inkább hagyom, hogy a férjem vezessen én pedig babókával hátul foglalok helyet :) .

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, holnap jövök :) .

Puszi
Eni

Eni
marcy
 
 


Panna:

Kép

Kép

Kép
katus73
 
 


Ha hétvégén szervezünk talit, akkor megpróbálom rábeszélni férjemet, hogy mi is utazzunk fel Pestre és vegyünk részt rajta. Engem nem kellene noszogatni, csakhát a férfiak... tudjátok :lol: :lol: :lol:

Eni

Eni
marcy
 
 


Katus: ezek a Lányok nagyon helyesek! :)

Az én csemetén ágyban. :D

Marcy, de jó lenne tényleg egy óriási tali!

Mára búcsúzom, folyt.köv. holnap. Jó éjt Mindenkinek!
Vendég
 


Üdv.

Peti délutáni szunyál kb. 20 perce, szóval írok. Estére nézem majd az NCIS-t... A férjem Győrben van megint, de holnap este jön haza, és csak a szerdát kell kibírni, majd jön a hosszú hétvége. :)
Ma mostam (igaz, a végén újraöblítettem a ruhákat, mert elsőre kimaradt az öblítő :o ) és vasaltam is. Szóval ma viszonylag házias napom volt...

Kimike, nekem így jóval egyszerűbb, hogy egyben fagyasztom le, mert én nem itthon étkezem, hanem a nagyszüleimnél, és viszem oda a felolvasztott kajcsit. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha épp ott olyan kaja van, hogy Peti ne kunyeráljon belőle. :D
Ja, Peti is eszik felnőtt joghurtot, tegnap az apjával a sztacsatellás krémjoghurton veszett össze.

Wkata, kicsit elfelejtettelek, de sikerült úgy kinyitnom a szekrényajtót, hogy Peti ne keljen fel... Szóval a 9-11 hós babák energiaigénye napi 830 kcal, és a tábli szerint ebből az anyatej 425 kcal fedez. (Közben látom, hogy Amandi megelőzött, na így jár az, aki olvas, és egyből ír.)
Én Petinek a natúr pépet gyümölcsös bébikajával adtam, de mostmár ilyet nem eszik, hanem valami gyümiset vagy kekszeset veszek neki. Ő lazán betolja, de tény, hogy kifejezett ízük nincs...tehát érezni rajtuk, de nem annyira. Én megpróbálnám édesíteni valamennyire, aztán csak sikerrel jársz. Ja, és a megtömés sem módszer, szerintem nem is lehet egy gyereket megtömni...

Juca, a mi esernyőkocsink nagyüzemi Auchan-os. Nincs napfénytetője, tehát a legalapabb, de nekünk ez bőven megteszi. Én vettem rá bevásárlóhálót, de rájöttem, hogy Tescos szatyor-kompatibilis, mert a két fülét simán rá lehet akasztani a két szarvára. :D
Shoppingolás...én turizok, de azt is inkább Petinek, nekem van egy rakat ruhám. A cipővel én is hadilábon állok, de én az edzőcipőket nyüstölöm inkább, a magassarkú cipők nálam szigorúan alkalmiak.

Amadni, a HA pép tejérzékenyeknek nem adható! Ők csak rizspépet kaphatnak, pl. Sinlac, Oriza.
Az együttalvással félreértettél. :) Nekem az is könnyen megy, és persze jobb is, de nem tudok mit kezdeni azzal, ha a férjem vidéken van, vagy pl. mikor kolis voltam, és én Bcsabán, a férjem meg Szegeden (vagy épp Afrikában, mert olyan is volt).
Egy hét alatt hízott Márk 280 grammot??? Peti öt hét alatt produkált ennél kemény 10 grammal többet, és minden OK vele.
Nagy gratula neki az új tudományához!

Katus, Isten éltesse a párodat. Az enyim csak júniusban ünnepel, igaz, ő akkor már a 37-et tölti. :D
És persze Pannusnak is boldog hóforulót! És mennyire egyformák a lányaid...

Gabella, jobbulást nektek. Ma gondoltam rád, összegyűjt a 15 DM pontunk, és ma váltottam be a Bababónuszos kuponnal együtt, de még így is 6700 Ft-ot fizettem. :o De szvsz ennek csak így van értelme...
Ahhoz képest, hogy Peti állítólag a szülésetése előtti napokban általam elfogyasztott epertől lett pöttyös, semmi baja az aprómagvas cuccokkal, ő már négyhósan kapta a málnás, és epres bébiételt.

Wawel, na én is falra tudok mászni, mikor a férjem oldalsó tükörből tolat...nekem még a hátsó szélvédővel is nehezen megy. Erre mondja ő, hogy ezt megszokta, mert ha dolgozik, akkor vagy sprintereket vagy puttonyos autókat vezet...én azt hiszem összetörném párszor a feneküket. :D
Bárányhimlő miatt ne aggódj, talán még jobban is jártok, mert egy kicsi könnyebben viseli, és nem is mindig olyan vészes a lefolyása, mint a nagyobbaknál.

Gombi, végre-végre, képek Julcsiról. Kár, hogy apukám már nem láthatja, tudod, nagyon szerette. Ahogy megláttam a fotókat, eszembe is jutott, mennyiszer noszogatott, hogy nincs-e fent kép a "kis barátnőjéről".
Most hogy írod, tényleg mindjárt egyéves lesz az első 2006-os itteni "nyári" baba. :)

Reni, én alapból immunis vagyok a kisebb nyöszizésekre, és néha még a sírásra is...attól függ, mennyire alszok be. :o
Igen, ilyenkor még nagy a kicsi különbség is, de mire 2-3 évesek lesznek, ebből semmi sem marad...

Meteor, érdekes, amit írsz az automata váltós kocsikról. Én marhára paráztam attól, hogy úristen, nem elég, hogy majd az útra kell figyeljek, még váltani is kell...és marha jól ment, és ma sincs ezzel bajom! Szóval ha lenne saját kocsim (de most se szakadt ránk a lottóötös), akkor sem vennék automata váltósat. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


írtam egy üzit, de elveszett az éterben, majd holnap újra megpróbálom.
Jóéjt

Andi

amandi
 
 


Szép reggelt mindenkinek, gyönyörűen süt a nap, a kedvem jó és az éjszakánk sem volt rossz!

Ma délelőtt megyek be dolgozni, délután meg sétálunk egy nagyot Ádival.Most megpróbálom becsatolni a tegnap ígért fotókat...
Valami gáz van a babanettel megint mert most nem sikerül csatolni.

Juca, kérdezhetek valamit? Már rég foglalkoztat a gondolat, hogy a férjednek miért Kofa a beceneve? Persze, csak ha publikus. :D

Na most megyek készülődni, babát reggeliztetni. Délután írok. :)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok,

nekünk is egész jó éjszakánk volt. És a tegnapi reggel fél hatos ébredés helyett ma egészen hétig hagyott aludni a Kisasszony.
Most kicsit nyűgi, de beraktam neki Tsnkcsapda dvd-t és ez teljesen leköti.
Tudom elég furi, de a Johnny a mocsokban sokkal jobban bejön neki, mint egypár dal az egyszervolt-ról :)

Juca,
az jutott eszembe, hogy a Nyugatitól úgy is megközelíthető az IKEA, ha lesétálsz az Oktogonig, onnan kisföldalatti a Mexikói útig, onnan pedig 3as villamos.
A villi ha jól emlékszem alacsony padlós...bár ebben nem vagyok tuti biztos és így csak a kisföldalattiba le és fel kell kocsit cipelni.

Asszem mi ezt az útirányt fogjuk választani.

meteor
 
 


Juca, egy ötlet: mit szólnál ha a tali napján ádival kimennénk értetek kocsival a Nyugatihoz és együtt mennénk az Ikeába?

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?