Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

timóca.hasonlitgattam adatainkat.....

hasleszoritó,haskötö:nekem volt,van,lesz...

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!


Na, ma voltam dokinál!Nagyon aranyos, rendeske :) és szimpi, szóval jó lesz!
Megvizsgált, minden ok. :wink: 19.-i héten kell mennem a cukorterhelésre, aztán csak telefonálnom kell az eredményemmel, ami reméljük jó lesz, és csak ápr. első hetében kell majd mennem újabb vizsgálatra! :) Szóval tök jó!

Ez a kórházas téma???!!!Hát nagyon mérges vagyok én is :twisted: Ok. hogy kell az EÜ-et reformálni, de én ezt olyan kapkodásnak, és akkora fejetlenségnek látom, hogy csak na!Mi lesz ebből??!! :shock:
Azért remélem csak, hogy úgy van ahogy Timi írta, hogy mivel mi már választottunk, orvost ill. kórházat talán ránk nem vonatkozik még!Hát tőlem elég messze van a választott kórházam, így én jócskán beleesnék :roll: :evil: De bízom benne, hogy nem kell!

Hasleszorítót én nem vittem az előző szülésemnél, de most fogok!Hamarabb visszamegz állítólag a hs, és a fájdalom is hamarabb múlik!
tena betétet vittem én is, jó nagyot!nekem egy egész csomag már a szülőszobán elfogyott.... :roll: szóval azt viszek most is!

Kórházi cuccok, szerintem ezt mindenki egyénileg a saját kórházába kérdezze meg, hogy mit adnak neked ill. a babának!Mindenhol más, és más!

Nálunk pl. a babának pelust+popsitörlőt kell vinni, minden mást adnak.Az összes köldökkezelőt, ruhát, fürdetőt.
Magadnak pedig elég laza.Ha nem viszel mellszívót, úgy adnak, azt a hagyományosat kézi, gumis.Ha kérsz a szülésnél kórházi hálóinget adnak.Mondjuk betétet azt azért magadnak kell vinni. :wink: De én vittem mellszívót is, meg a hálóingbe is a sajátomba szültem.Engem nem zavart, hogy dzsuvás lett, ezzel voltam elfoglalva a legkevésbé. :wink:
Lehet vinni pl. a vajúdáshoz, enni+inni!Van ahol ezt se lehet!Szóval mindenki kérdezzen meg mindent az a biztos!
manóci
 
 


Móni,

na, örülök, hogy szimpi a doki. :wink:
Újpest ok, hogy a MÁV-ba tartozik, de ha nem az én dokim az épp ügyeletes (tuti megint éjjel szülök :? ), akkor az ügyeletessel kell megelégedjek vagy én is csengethetek. :x

Most a Híradóban (RTL) meg megint más mondanak. :shock: :shock: Hogy akinek a gyógykezelését elkezdték az maradhat ott. Meg nem egy kórház lesz kijelölve, hanem még másik kettő, csak erről nincs hivatalos infó. Szóval, totál fejetlenség a köbön.

Felhívtam a gyerekdokinkat hova írhat beutalót vagy mi lesz most pl. Viki vese ügyével, mert nekünk ápr. 1-től a Heim Pálba kéne mennünk :evil: , de azt mondta ők sem kaptak semmi hiv. infót, a netről értesül ő is meg az újságokbaól :shock: :shock: és most oda írhat beutalót, ahova akar. Kérdés, hogy ezt rendszabályozni fogják-e valóban aszerint, ahogyan jelenleg leírták. Híradó szerint jövő héttől kapnak infót a dokik is az új beutalási rendről.

Ááááá, tényleg nem kéne vele foglalkozni, de nem lehet figyelmenkívül hagyni, mert rohadtul érintettek vagyunk benne. :evil: Ráadásul akinek van már (min.) egy gyereke, az még pluszban emiatt is.

Csilla,
Uzsokiban adnak mindent, csak popsitörlőt kell vigyél. Szülésre szép pöttyös hálóing jár :D aztán nyomulhatsz sajátban a gyermekágyon, meg váltogatni is kell úgyis csomószor, összetejezed, vérzed, baba lebukja stb. :)
Betétet is adnak, valamennyit, de én is vittem. Nekem a szárnyasak váltak be (Tena nem annyira, mert hiába nagy méretű, elcsúszkált), Always szárnyas éjszakait használtam az elején.
Ehetsz ihatsz a vajúdáskor. Szőlőcukor nagyon bejött nekem.
Ha van spec uzsokis kérdésed, tudod nekem felteheted. :wink: Ismerem a helyi szokásokat. :)
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Kórházas témán én is felbőszültem rendesen.Itt miost mire is megy ki valójában a játék....?Folyamatosan azt hallani, hogy a magyarok eg.állapota a béka s...alatt van.Hát így aztán lehet reformálni!

A kórházba Szekszárdon két éve mi is mindet kaptunk, csak babónak kellett hazahozós cucc, de állítólag mára már ez is megváltozott... Szegény az eklézsia és valszleg betétet, pelust babának vinni kell, többiről még nincs infóm.

Én császárral szültem az elsőt, de nekem javasolták a haskötőt.Végül nem vettem, mert megfelelt bentre a kórházi, lepedős leszorítás, de most van ilyen szerkezetem is.

Ti hogy álltok az alvással? Nekem pár napja nagyon nem megy, pedig direktbe elhagytam a napközbeni szunyát a kicsivel, hogy fáradtabb legyek, de hajnali 2 körül éber vagyok mint a bagoly min.1 óra hosszat.Csak dobálom magam, de nem megy a szundi.

Egyik nap számlálatlan teendőim közepette leültem és öszevetettem nagyfiam UH és kishugi UH méreteit.Hugi kisebb , szerintem jóval mint a bátyó.Imike óriásbébi volt, hugi átlagos, ez hogy lehet egy famílián belül?Szerintetek szerepe van ebben annak, hogy előzőnél Elevitet szedtem, most pedig nem, és a hízásom mérték is nagyobb volt?Vagy nég csak most kezdenek hízni pocakban igazán?Nemtudom, szerintetek?

Ma este Zoltán napozunk szüleimnél.Menü gombás szelet nokival és pacal sz.krumplival...Délben ebédmeghícásunk van a nagyihoz, mivel apánk dolgozik, tojásosnokit rendeltem fejessalátával...este nem lesz mérlegelés az tuti, mert hátha szíven üt a dolog :shock: .

Most megyek, mert kezdődik a reggel.Elég borúsan és csöpögösen, de mit lehet tenni...
Sziasztok, szép dolgos szombatot!petra

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra :)
Én szedtem mindkét csajjal végig az elevitet, és Dorka 2520 g-mal, Domcsi 3490 g-mal született, nem lettek óriás bébik. És most sem mutat az UH eddig nagy méreteket, sőt, pár nappal mindig kisebbnek mutatja. Szerintem nem a vitamin okozza. Kislány :lol: Meg még nőhet, mindegyik baba másképp fejlődik.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok

kórházas témán én is felhúztam magam... :twisted: én se fogom pocakot Fehérváron kezeltetni.. sőt én se vagyok az itteni orthopédiát igénybe venni.. akkor is felmegyek oda ahol eddig műtőtek!!!! de pl érdekesség hogy ha gyereknek fülészetre kellbefeküdni azt Győrbe!!! :evil: vehetem igénybe.. és ha én nem oda akarom vinni?? Pest közelebb van pl.. ill .2 éve mikor majdnem süket lett a fiam, mert itt úgy gondolták nincs semmi baja... ha nem viszem fel magamtól Pestre akkor talán komolyabb baja lenne .../nem vették észre (vagy nem akarták) hogy krónikus fülgyuszija van.... fél évig volt majdnem 100% süket... :twisted: :twisted: mire rendbejött)

csajok hasleszorító övet hol lehet venni? ill császár után is lehet használni? mert akkor én is beszerzek egyet... iszopnyú nagy a pocakom...

Dóri megértelek ha nem akarsz kimozdulni... én is néha csak maradnékj a 4 fal között.. szerencsére fsz-n lakunk..
de mikor tegnap is lerobbant az autónk, és dudálnak, de senkinek sem jut eszébve hogy látja hogy kismama, 2 gyerekkel, és segítek neki eltolni.. később jött egy férfi hogy tud e segíteni... végül neki köszönhetően elindult...de a többi autós elnézte hogy eltolom a kereszteződésből egyedül!!! az autót... :roll: ilyenkor örülök hogy nem szültem még meg... (mera pocak még ragaszkodik az albérletéhez :lol: )

csajok ti is vizesedtek? ha igen mit tesztek ellene.. nekem semmi se vált be.. :cry:

Petra a gyerekméret szerintem egyénként is vátozik..
barátnőm első fia 3.5 kg volt, a második fia 4.6 kg volt..

nálam fiam 3,4 kg lánykám 3,5 kg volt..
cintia2
 
 


sziasztok!

cintia2!nekem nagyfiam császárral született,használtam.pamut legyen.de amúgy a kórházban nálunk raktak ránk ilyen zöld lepedőt,amit nagyon erősen rögzitettek,úgy,hogy fekve rakták körénk,igy sokkal szorosabb volt,és biztositótűvel rögzitették kb.3 bd-bal,szerintem ez jobb volt.nem tudom,mennyibe kerül,de nem fogjuk sokáig használni,ha tól drága,szerintem ez jó megoldás.meg még anyunak van ez a gumis öv,régen szinte mindenkinek volt,nem tudom,mi a neve,az is tök jó.a lényeg,hogy szoritson valami.

petra78!én régen szedtem,3500g lett a fiam,szerintem az pont jó.most nem szedem,és elefántbébim van,28 hetesen a szakirodalom 1000g-ot ir,a miénk 3szori mérés után is 1600g.akkor most mi vaaaaaan?

ez a kórházas téma nagyon gáz,pláne,hogy biztosat nekem még a dokim sem tud mondani.elég kétségbeejtő.utálom a politikát!!!

szép napot mindenkinek!

MA MEGYEK 4D-RE!!!!nagyon várom a 15 órát!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Megint van netünk, úgy örülök!
Azt szeretném már régóta a gyakorlott nyáron szülőktől kérdezni, hogy júniusban mit kell egy újszülöttre adni? Illetve nagy melegben. Mert Dorka anno rengeteg bugyorban volt, és pár hetes koráig ki sem lehetett vinni. Dehát januárban más...
Eddig vettem vékony rugikat, mert sejtésem szerint azért jó, ha nagyjából az egész teste takarva van, még ha vékonyan is. Vagy tévedek? Mikortól lehet egy szál pelusban tartani? Vagy bodyban? Mikortól lehet kivinni?

Cinita, én nem vizesedek, de hízok mint a kisdisznó, már 10 kilónál járok, és a combomon, fenekemen is észreveszem már. Sokkal nagyobb a hasam, mint Dorkával ilyenkor volt.

Hasleszorítót asszem gyógyászati segédeszközboltban lehet kapni, én az őszi börzén vettem, és kifejezetten császáros kismamától, azt mondta, hogy különösen császárnál ajánlott, ő császárral szülta mind a két gyerekét.

Apropó börze: Én csak holnap tudok kimenni, majd meséljetek, milyen volt!

Kórházas téma: Mehetk új dokit keresni, az enyém eddig a schöpf Méreiben volt. :evil: :evil: . Még mondja hogy várjak pár hetet, de már nem merek tovább, tudtok vmi jó Istvános dokit, aki lehetőleg nőből van???

Elevit: Nekem is azóta ugrott meg a súlyom, mióta szedem, mert állandóan ennék, ráadásul pont az édességeket kívánom. A pici súlyát nem tudom, de Dorka Elevit nélkül is teljesen jó, 3,5 kg-mal született.


Hálóing: Készenlétben kell tartani egy jó párat odabentre, én volt, hogy háromszor is váltottam egy nap, mindig volt vmi folt rajta.

Dóri, Uzsokiban már lehet enni, inni? Engem még azért is leszúrtak, mert mertem inni egy kis vizet, inkább infúzióztak... :shock:

Orvosválasztás: Ha már dec 31ig választottatok, akkor júni 30-ig ingyen lehet megszülni a választott orvosnál, még akkor is, ha az ő kórházát bezárják, és másikba megy születni. Az Oep-kérdések-válaszokban olvastam.

Csilla, én az Uzsokiba vinnék saját mellszívót, mert vmi ősrégijük volt (még anno 2004-ben), meg akkor sorba se kell állnod érte. Ha beviszed, ők lesterilizálják. Igaz, azt fogod bent tőlük hallani, hogy a kézi fejés a legjobb, de ha nem akarsz csillagokat számlálgatni, vigyél egy Aventet... :twisted:

Lap tetejére értem, és Dorka sem bírja tovább, majd még jövök...

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Én is szedtem Elevitet az előző terhességemnél is végig, és most is (mindkettőnél már terhesség előtt is). Livi 3350 g volt (szerintem az pont jó), Marci is most pont a korának megfelelő súlyú, úgyhogy reménykedem benne, hogy nem lesz "elefánt" :wink: :lol:
Állítólag ezek a vitaminok nem fújják fel a babákat (régen a Materna csinált óriásbébiket - egy szülésznő barátnőm mondtam)

Petra: alvás nálam is nehézkes. Van, hogy fél éjszaka fent vagyok, de vannak olyan napok (elég ritka), mikor szépen átalszom az éjszakát, és napközben is alig bírom nyitva tartani a szemet :lol:

Gabi: majd mesélj, milyen volt 4D-n :lol: . (engem nem hívtak még, hogy postázták a CD-met) Képet is várunk, ha van :lol:

Mellszívó: nekem volt egy elektromos is, de nem szerettem, kézzel nem tudtam fejni (biztos béna vagyok), szerintem is a legjobb az Avent, ha valaki még nem vett és szeretne, azt ajánlom.

Szilvi: mi is holnap megyünk a börzére (Csilla is) :lol:

Nyári ruha ötleteket én is szívesen várok.
Pl. plüss rugit nem mertem nyárra venni... De gondolom, azért kell kardi, 1-2 hosszúujjú body is, ki tudja, hűvösebb napokra... De melegben fogalmam sincs :?:
Múltkor láttam elég olcsón téli overallt, meg mindenféle téli cuccot, de nem mertem venni, ki tudja, mekkora lesz addigra... Pedig jó lett volna, mert biztos vagyok benne, ha majd kell hordani, akkor csak drágán lehet mindenhol kapni :? .

Kórházas téma engem is bosszant (de szerintem az orvosokat is). Nem értem, hogyha szeretek egy orvost, akiben megbízok, hozzá járok 10 éve, ismeri minden nyavajámat, akkor miért kéne máshoz mennem :?: :?: :?:

Vizesedés: én régen se vizesedtem, még most se, szerencsére - így nincs tapasztalatom. De állítólag van olyan torna, ami jót tesz, illetve homeos bogyik is vannak, amik jók.

Cintia: nem semmi, az autótologatás :evil: . Így vigyázzon magára a kismama... Még jó, hogy nem lett semmi bajod.

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Irdatlan régen írtam utoljára, nem is tudom, emlékeztek-e még rám... :oops:
Olvasom, amiket írtatok, de a másik topic+gyerekek+ iskola mellett nem maradt erőm ide is írni.

Most egy kicsit megpróbálok visszakapcsolódni, össze-vissza reagálva... :) És ne haragudjatok, hogy nem név szerint válaszolok, igyekszem inkább a témákba bekapcsolódni, jó? :)

Nyári ruhatár: a két lányom májusi, Majánál kifejezetten nagyon meleg nyár volt abban az évben. Emlékeim szerint nagyon hamar egy szál bodyban volt napközben, illetve sokszor még abban sem, csak pelenkában, és amikor aludt betakargattam, de néha csak egy textilpelenkával. Ezt most még furcsa olvasni talán, de amikor a lakásban is 25-27-30 fok van, akkor nem felelőtlenség, sőt... :) Éjszakára persze jó a vékony rugdalódzó, meg hát ki tudja, milyen lesz az idei nyár...

Vitamint nem szedek, nem is szedtem egyiknél sem, a nagyok így lettek 3,85 kilósak, Adél meg 3,45. Igaz, sokat híztam, abből jogos, ha nekik is sok jutott... :D . De a vitamint úgyis elfelejtem, inkább igyekszem az étkezésre figyelni. Az édességet meg így sem bírom mellőzni, most nagyot ugrott is a súlyom, 7,5-8 kilónál tartok... Nem emlékszem ti hol, valaki írna nekem referencia-adatot? :) Vagy ne is beszéljünk róla? :wink:

Dóri, te írtad - jó régen - a szülés utáni lehangoltságot. Erről tudnék mesélni... :( A nem alvás nagyon rosszul hat rám, az első gyerekkel az első év nagyon nehéz volt, a többiekkel is, de először még nem is akartam beismerni, hogy baj van. Később legalább elfogadtam a segítséget, most meg elhatároztam, hogy nem leszek szemérmes, minden segítséget elfogadok (hozatom a kaját pl), lényeg, hogy ne legyek iszonyú kimerült meg ingerült, hogy a családom kisimultnak lásson - amikor éppen nem alszom... :) Mert azt is fogok, amikor csak lehet... (ezen még gondolkodom, hogy ez pontosan mikor is lesz... :lol: ).
Nagy csapda, hogy közvetlen szülés után az ember iszonyú aktív (legalábbis én folyton takarítottam, főztem a férjemnek...), a dermesztő fáradtság néhány hét múlva jön, akkor meg nehéz megadni magam a sorsnak... De talán így negyedszerre bölcsebb leszek. Kicsit lassan tanulok... :D

Kórház: ne is beszéljünk róla. :( Margitban szültem volna, bezárják, a dokimmal, akit nagyon szeretek, fogalmam sincs mi lesz. Nagyon szomorú vagyok, és elkeserít ez a bizonytalanság...

Tünetek :): néhány napja iszonyúan fájnak a combomnál a forgóim meg a csipőcsontom, úgy érzem, csúsznak szét a csontjaim. Állítólag a hormonok teszik, az izületeket lazítják, vagy mi. :roll: . Nagyon kellemetlen, estére már egy dédi simán leköröz mozgáskultúrában... :? Elkezdtem terhestornára járni, ettől várom a javulást, bár ha ez valóban hormonális, akkor hiába... :(

Kórházi cucc: hasleszorítós bugyit én is szeretnék, még nem vettem, de azt hiszem beruházok. A két hálóing szerintem röhejesen kevés, főleg nyáron, napi kettő-három a reális. Én a húgomtól is elkértem az összes (nyilvánosság előtt hordható :) ) hálóingét is, mert itthon én sem elölgombos hosszút hordok... Most is gondolkodom, hogy beszerzek néhány kínai csodát ezekre a napokra. A Marks&Spencerben láttam nagyon szépet 8000.-ért, de asszem ez nem lesz az enyém. :wink:
Amit még szeretnék venni, az egy babahordozó, nem kendő, hanem kis táska, vagy bugyorszerű valami, amiben az egészen pici fekhet nap közben. Asszem ez hasznos lesz. :)

Na, velem lesz tele az oldal, még olvasgatok, hátha a következőt is megtöltöm...
:)
Nem baj? :oops:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita :)
A Margit is bezár? Akkor a 3. kerület hova tartozik?
Én az Istvánban szülnék, de biztos fizetnem kell, mert júl 9-re vagyok kiírva. Vagy ha valami csoda folytán ő is előbb jönne, mint Domcsi, akkor talán meg vagyok mentve.

Alvás: ez közismerten rossz nálam, de nem csak most. Ki is vagyok merülve :(

Ruházat nyáron: két téli gyerekem mellett nekem sem lesz könnyű beleszokni a nyári babába :lol:

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli! A harmadik ker. tudtommal a Jánosba tartozik. Mi a II-ban lakunk, az is oda. Szültem már ott kettőt, nem akarok visszamenni. Egyrészt kissé kínos lenne találkozni a régi dokimmal, másrészt ismerem a viszonyokat (sokkal-sokkal a Margit mögött), harmadrészt az ORVOSOM a lényeg, aki egy remek ember, miért mennék a körzeti kórházba, idegenhez?:??
Attól félek legjobban, hogy ebben a régióban 40%-kal csökkentik a szülészeti ágyszámot, el lehet képzelni, mi lesz itt júniusban a megmaradt kórházakban... :shock: Félek, hogy az egyszerűség kedvéért rengeteg szülésindítás, császár és két nap után hazahajítás lesz... (ez utóbbival még nem is lenne bajom, HA minden tökéletesen rendben van, de aki először szül, két nap alatt nem tud megtanulni szoptatni, a sárgaság később is kijöhet, és akkor csak a legbanálisabb nehézségeket említettem.)

Ahhoz képest, hogy nem akartam belemerülni, megtettem. Ne haragudj(atok), nagyon bánt ez az egész...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1173546695.76.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1169352438.3.jpg[/img] [/img]

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Rita, én is depis voltam a kórház miatt, ma kicsit jobb a kedvem. Te legalább maximálisan megbízol a dokidban, és követed őt bárhova menjen is, van egy biztos pont. És merülj bele máskor is nyugodtan... :D

GAbi, szép pocaklakód van...

Én viszont nem tudok belemerülni, mert mire visszaolvasgattam, már hiányolnak is... :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Ja, csak még egy kép, hogy holnap esetleg megismerjük egymást:
Kép

Ez már két hetes kép, de a mai sem látszik nagyobbnak. Én egyébként 10 kilónál járok... :shock: Egy barátnőm most szült, 5,5 kiló ment rá összesen, vannak még csodabogarak... :P

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Szilvi,
jó, hogy hallunk Rólad! :) Szép nagy pocid van Neked is. :wink:
Persze, hogy lehetett enni, inni! :shock: Furcsa lett volna, ha rámszólnak ne igyak pl. :shock: Még ezelőtt 9 évvel is lehetett innom. :D

Gabi.baba,
jól sikerültek a képek. :) Stimmelt a kiírás napja az uh szerint is? Bár ennek vajmi kevés jelentősége van végül is, mert nekem is szept. 26-ra mondta a 4D az okt. 10 helyett és lett belőle okt. 14. :lol:

Kriszti,
hihetetlen, amit leírtál, az autós kalandra gondolok. :shock: :shock: :shock: :evil: :evil:

Ruha téma:
nekem van rengeteg hosszú ujjú body, még Vikiről (őszi baba lévén), de ha nem lenne is tuti vennék, mert egyrészt egyáltalán nme bizts, hogy május elején olyan nagy meleg lesz (lehet, hogy még fűtünk. :shock: ), másrészt van 4-5 db nyári hálózsákunk (ujjatlan könnyű kis pamut), ami alá adnék egy bodyt. De ennek ellenére, mivel nem lehet tudni vettem jópár rövidujjút is, mert hát az is lehet, hogy dögmeleg lesz (remélem nem!!!). Plüss rugi szerintem sem játszik (pedig jóóó sok van Vikiről), hanem van szerencsére rengeteg pamut. Mondjuk pont azon gondolkodtam, hogy lehet be kéne szerválni egy pár olyat, ami ujjatlan és adok alá egy rövidujjú bodyt meleg esetén. És ráadásul a 62-esekből annyit, de annyit kell használni, és állandó körforgásban vannak (mosás-száradás-vasalás), állandóan összekakilták, lebukták magukat a legnagyobb odafigyelés mellett. Nem is értem hogy tudja valaki kihúzni 4-5 bodyval például.. nekem tuti nem menne, Vikinek is volt olyan, hogy egy nap elhasznált 5-6 bodyt az elején.. :D Később aztán már nem volt ilyen gond, de az 56, 62-es méret, az kész katasztrófa volt ebből a szempontból. Ráadásul a francnak volt kedve meg energiája állandóan mosogatni, márpedig valamennyire kellett, mert az a kis aranysárgás, barnás anyatejes babakaki az nem jön ki csak úgy, hogy bevágom a mosógépbe a nap végén. :lol: :?

Rita,
már hogyne emlékeznénk Rád!! :) Gondoltam is, hogy vajon mi lehet Veletek. Ezek szerint minden okés, ezt a hülye kórházasdit leszámítva, dehát eze meg mindannyian agyalhatunk sajna. :evil:

Jéé, nem is gondoltam volna, hogy Te is depiztél, mint én.

Én Vikivel vettem egy Baby Björn kengurut, ami újszülöttkortól használható (Kikában volt vmi huszonezer az ára akkor), és nagyon bevált, egész sokáig hurcoltam benne, később kifelé fordítva és nézelődött, meg sokszor a lákásban is, mikor már a szar is ízetlen volt neki :lol: meg hasfájóskodás idején is jó szolgálatot tett.
A kendő (pedig vetem azt is) rettenetesennem vált be, pedig van, aki arra esküszik.

Súlyról beszélhetünk, én csak röhögök rajta. Mármint a magamén. :D És továbbra is baromira nem érdekel mennit hízok, mert tudom, hogy úgyis leadom a szoptatáskor. Eddig is így volt, harmaddszorra is ez lesz. Mpst már átléptem a bűvös 70 kilót, ha ebéd után állok rá. Ha ebéd előtt, akkor vagyokpont 70. :) Ja, és én 54-ről indultam, tehát a 32. hétnél tartok +16 kilónál. :) És annyi a problémám, hogy a lábaim fájnak, azaz pontosabban a talpam, ha sokat menetelek. Meg fekvésből rossz felkelni, akkor olyan nehezen találom meg önmagamat. :D

Szeritem nem sok az a plusz 8 Nálad. :)

Fejés: Gergőnél még fejtem, mint valami tehénnel művelik :D , akkor ez volt a trendi. Tele is volt a fagyasztó anyatejjel, aztán Vikinél csak az elején kellett használnom, mikor még problémásabb volt a dolog, nem szopizott annyit, szokásos bénázgatás, stb. Aztán beállt a kereslet-kínálat elve és tán még egyszer használtam az elektromos Medelát (nekem bevált az, kézzel én sem tudtam fejni, mondjuk nem is próbáltam), mikor elmentünk egy céges karácsonyra du és anyumnál volt Viki, és belesett egy etetés.

Azért érek rá ilyen nagyon most, mert elkültem férjet babakocsizni, anyuék meg elmentek kirándulni Gergőt is vitték magukkal. Kaja van, szóval netezhetek. :)

Gyönyörű idő van, én is kiülök a kertbe mindjárt. :)

Börzére meg nincs kedvem tömörülni.
Vendég
 


Na tessék, Rita, látod én is írtam, amennyit Te. :wink: :lol:
Vendég
 


Sziasztok,

MEgjártam a börzét, 10-kor már indultam is haza :shock: Aki nem volt, ne sajnálja, nem volt szinte semmi, és vettem egy tesófellépőt meg pár új bodyt DOrkának (már ritka az ő méretében, de én még szeretem), és jöttem is el.
Na vízszintesbe vágom magam, mert du. meg szülinapra megyünk. :roll:

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Én is voltam Börzén. Nem egészen ezt vártam... azok csinálták okosan, akik inkább otthon maradtak.
De a legjobb az volt, hogy találkoztam Timócával :lol: :lol: :lol:

Csilla

(Ja, és egy szomorú igazság: a Kecskeméti babaételek isteni finomak voltak 20 évvel ezelőtt. Akkor született a kisöcsém, és én mindig elettem előle, anyukám nem győzött csodálkozni, hogy fogyhat ennyire :). Aztán egy időre leállt a gyártás (vagy csak nem lehetett kapni) most láttam a börzén, és vettem is magamnak :oops: , de nem a régi :( )
Vendég
 


Sziasztok!

Bizony, megjártuk a börzét :lol: . Én is csalódott voltam, a babadiszkontot sem találtuk meg (pedig azt írták, hogy kint van), de egyéb bútorost se (sejtettük, hogy nem lesz ott szekrény, de reménykedtünk, hogy hátha látunk katalógust), illetve babakocsit se találtunk. Voltak, de mind olyan nagy, hogy azzal nem nagyon lehet közlekedni, abban biztos vagyok :roll: .
Mindenesetre én kaptam egy felsőt, meg egy pulcsit :lol: . Livikének is vettünk egy-két cuccot (ugyanis most ő is sokat nyúlt) 3 pólót, 1 gatyát és 1 cipőt. (Érdekesség, hogy kapott egy Verdás pólót - most nagy kedvenc - ami annyiba került, mint a másik 2 póló + gatya együtt :roll: ). Illetve Marcika is kapott 3 rugit, 1 pulcsit, 1 napozót, meg 1 nyári sapit. Úgyhogy rucik ügyében jól állunk, már csak a babakocsi + szekrény hiányzik :lol: De végülis arra van még idő..

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Ja, meg akartam kérdezni, Ti a hasatokra használtok valamilyen krémet?
Régen (még Livivel) vettem Milupát, állandóan vastagon kenegettem, naponta többször is, mégis csúnya lett a hasam :cry: (igaz, nekem XXL-es hasam van :lol:). Úgyhogy most sima testápolóval kenem. Valakinek valami jól bevált szere esetleg?

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi,
én soha nem kentem a hasamat semmivel, és nem lett csíkos, pedig nekem is hatalmas pocim volt mindig. :) Állítólag alkati kérdés, és hiába próbálja az ember lánya kenni mindenféle cuccal.

Éreztem én, hogy nem kell menjek börzézni. :?

Du. ledőltem egy órát pihenni, elaludtam (míg babakocsiztak Vikiék), és megint arra rettenetes szorító érzésre ébredtem fel, hogy nem tudom miért, de kétségbe vagyok esve és egyáltalán mi van most.. :shock: Aztán 10 perc után semmi gond nem volt, de ez szörnyű rossz érzés.. ugyanaz, mint szülés után, meg ami egyszer előfordult most pár hete. Ezzel kellene vmit csinálnom, vmi homeós bogyi vagy mit tudom én. Akkor fordul elő, ha felriadok így alvásból. :roll:
Vendég
 


Timi, én olajjal kenem naponta 2x. A DM-ben lehet kapni saját termék, nem drága. Kipróbálom, hátha...
Vendég
 


Dóri, nekem tegnap volt ugyanez... Nem tudtam elaludni este, csak 1-kor, mindenféle borzalom járt a fejemben, pedig az alvással soha nincs gondom. Fogjuk a frontra!
Meg ha az ember próbálja ezt elfogadni, hogy rossz-rossz, de el fog múlni, és nincs semmi baj, csak meg vagyok jedve, akkor egy kicsit könnyebb.
Ne aggódj!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


jedve= ijedve

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Pár napja találtam rá erre az oldalra és nagyon megtetszett, és arra gondoltam, hogy én is szívesen csatlakoznék hozzátok, igaz ti már egy összeszokott csapat vagytok, de bízom benne, hogy én is betudok illeszkedni közétek.
Magamról annyit, hogy van egy 12 éves kislányom és július 31-re várjuk a kistesó érkezését, aki előreláthatólag fiú lesz.
Egészségügyben dolgozom úgyhogy élesben érzem a nagyszabású "reformok" kivitelezését, amelyek mostanában zajlanak a kórházakban.

Szilvi
Vendég
 


Rita,
köszi, hogy vígasztalni próbálsz, igyekszem nem túldramatizálni, de tényleg annyira rossz érzés.. :?

Szilvi,
szia, üdv. itt! :) Gyere, csatlakozz hozzánk, minden okod megvan rá. :wink:
Na, akkor Te valóban élesben kapod, egyrészt, mint kismama, másrészt, mint eü. dolgozó. Még dolgozol egyébként?
Gondolom Ti is "jól" tájékozottak vagytok a reformokkal kapcsolatban.. :roll: Mindent az utolsó pillanatban, nem? :roll:
Vendég
 


Tényleg, aki fenn van az iwiw-en, az küldje már priviben a nevét pontosan, mert akkor egymásra ismerhetnénk. :)
Vendég
 


sZIASZTOK!
Bocsi, hogy idekotyeleskedtem, csak annyit, hogy éljen, éljen, Csaó-csaó Szilvi!!!!!! :D :wink: :wink: :wink:

Mindenkinek további boldog kismamiságot!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Sziasztok,


Egész hétvégén nem voltam, és alíg győztem visszaolvasni!Erre megírom a válaszaimat, ésssssss, eltűnik minden :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Babanet!!!!!!! :twisted: :twisted: És ezzt nem először csinálja!!!

na, most dühös lettem, és álmos is vagyok már, szóval acsak annyit írok újra le, hogy:én tapasztalt júniusi babás vagyok, mert ugye Eszti is júniusi! :wink:
Tehát rucikhoz annyit, hogy mi is leginkább pamut rugikat használtunk. Nekem azért volt csak 62-es 2db. plüssöm is, mert Eszti nem szerette a hálózsákot, és amikor hüvösebb nyári napok voltak akkor éjszakára azt adtam azért rá!De amúgy a plüssöket mi kb. 4-5 hós kortól kezdtük használni, 68-74-es méretben! :)
De persze baba nagyságától is függ.Eszti nem volt nagy baba, átlagosnak mondható!

Most megyek aludni, majd holnap folyt. köv! :wink:

Dóri, csak annyit, hogy megtörtént :wink: jelentkezz be és megtalálsz! :) :)

Jó éjt
manóci
 
 


Jó reggelt!

Móni, megvagy. :wink:

Megyek ma homeós patikába bevásárolok, meg összeírtam mi kell még nekünk a baba részére, amit meg kell vegyek. Babalepedők, babatörülköző, egy cumisüveg, nyári sapi, meg nézek vmi ujjatlan rugit v. rugikat inkább (a nyár miatt). A törikből meg lepedőkből nem akarom Vikikém municióját felhasználni, mert nyáron úgyis sűrűbben kell cserélgetni alattuk az izzadás miatt, meg a baba úgyis összekeni.
Vendég
 


Dóri,
Aha, nekem ugyanezeket kell vennem picurkának!Azért lepedőt, ágyneműt meg türcsiket csak kapjon már újat ő is :wink:
De ha kispasi lenne, akkor még azért rucikat is kap majd újakat!Valami fiúkásat :)
manóci
 
 


Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat:

Az anyuka ruhái
Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.
Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.
Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre
1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.
2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.
3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye
1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen összehajtogatod a babaruhákat.
2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat tartalmazóktól válsz meg.
3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás
1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.
2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.
3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a babakocsit.

Cumi
1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és kifőzöd.
2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.
3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás
1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.
2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.
3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének, vagy a térdét verdesné.

Ruha pelenkával: (két használat közben elvégzendő munkafázisok)
1.: Mosás, szárítás, vasalás
2.: Mosás, szárítás
3.: Szárítás

Babaprogramok
1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-klubba.
2.: Eljártok babatornára.
3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás
1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.
2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol elérhetnek.
3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik.



Otthonlét
1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a gyermekben gyönyörködsz.
2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja, böködje vagy megüsse a kicsit.
3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén kívül.

Lenyelt pénzérmék
1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és vered az asztalt röntgenért.
2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a pelenka tartamát, hogy távozott- e. (és csak akkor aggódsz, ha a lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz)
3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a zsebpénzéből.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Dóri: én is küldtem üzit :lol:
Lepedőt, meg takarót még nekünk is kell venni :lol: Ilyesmit hol vesztek? Illetve Livikének is kéne már "normális" takaró+párna (még a bébiset használja, de már igényelné a "felnőtteset" :lol: ) Nem tudjátok, hol lehet ilyesmit kapni, milyet érdemes venni?

Szilvi: üdv köztünk :lol: .Egészségügyben hol, mit dolgozol?
Ha küldöd az adataidat pontosan, téged is beraklak a táblába:
Kép

Lehet, hogy tényleg front volt, vagy mi, de én is 1 körül aludtam el (pedig Livi is korán - 8 után - elaludt) Ráadásul reggel korán keltünk (megint a belgyógy. klinikára mentünk). Egyébként jók lettek a múlt heti eredményeim is :lol: .

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Nem tudjátok, pontosan hol lehet utánanézni az elfogadott törvénynek, ami erről a kórházas dolgokról szól?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Azt hallottam most, hogy nem csak az ellátás 30%-át kell kifizetni, hanem azt is, hogy orvost választottam. És az már nem 30 e lenne, hanem még + 25 e.

Tud valaki valamit a János kórház szülészetéről?

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, én az első két gyerekemet a Jánosban szültem, mi érdekel?
Bár én csak az öt évvel ezelőtti élményeimről tudok beszámolni...

A szülésfelkészítő jó, egy nagyon talpraesett szülésznő tartja, aki az első szülésemnél is ott volt, nagyon jó volt.
A szobák 2-3-5 ágyasak, nagyjából fel van újítva a gyerekágyas rész, és vannak fizetős szobák is.
A gyerekeket le kell adni éjszakára, kb 11-éjfél felé, reggel hatkor lehet őket visszaszerezni.:)
Gyerekorvos nincs, csak ha átjön a gyerekosztályról. A szülőszoba (akkor még) egy nagy terem (volt???), függönnyel elválasztott szülőágyakkal, amik viszont azt hiszem újak, szépek, jók. Labda talán van, más nemigen.
Mit mondjak még?

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita :)
Ez, hogy le kell adni éjszakára, már nem hangzik jól :(
Köszi az infót.
Vendégek bejöhetnek a kórterembe?
Dokik milyenek?

Én nem is tudom, mit csináljak. A terhesgondozást mindenképp jó lenne a mostani dokimnál végigcsinálni. Szülésre meg essek be ismeretlenül a Jánosba? Ilyet egyáltalán lehet?

Elgondolkodtató, hogy a nyár miatt mi van, ha a mostani dokim épp szabin lesz, mert ugye nem lehet tudni, mikor jön pontosan a baba, és ilyenkor is kifizetek egy csomó pénzt, de a doki ismeretlen lenne.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli, ez öt éve volt, azóta azért lehet, hogy van ami változott. De én sem szívesen mennék vissza, pedig lehet, hogy ez lesz a sorsom.
A látogatók bemehetnek a szobába számolatlanul, ami a te esetedben jó :) , mindenki másnál viszont zavaró tud lenni. Nem szívesen mutatkozom idegen nagypapák-apukák előtt neglizsében, még kevésbé szívesen mutogatom a mejjemet meg szenvedek a varratoktól-vérzéstől-mellfeszüléstől... :?

Szilvih, te írtad, hogy nekem legalább van dokim... Hát ez az, van, de megszakad a szívem, ha nem szülhetek nála. Márpedig ha megszűnik a kórház, ki tudja, el tud-e helyezkedni nagy hirtelen az orvosom, (nem valószínű, tekintve, hogy a bp-i ágyak fele megszűnik, ami marad, ott meg van orvos elég - gondolom...) ha meg nem, akkor mehetek a Jánosba egy ismeretlenhez szülni. Mert gondolom a dokimat nem vihetem magammal egy megmaradó kórházba, hogy jöttünk szülni, beengedtek, ugye? :( :)
Szóval még mindig szomorú vagyok. :( De az igaz, hogy megbízom benne, és követném bárhová... :D (ez szép, romantikus... :) )

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita :)
Van előnye meg hátránya is, hogy bejöhetnek. A járkálás tényleg sok lehet, bár én megszoktam, és nem érdekelt, ki van bent, csak elfordultam. Igazából a folyosóra sem lenne kedvem kimenni fáradtan, ha valaki jönne hozzám. Nehéz helyzet.
Én igazándiból a dokimhoz ragaszkodom, és ez a nehéz.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Szerintem itt fent van a törvény pontosan (Egészségügyi Minisztérium honlapja): http://www.eum.hu/

Kép
Kép
timóca
 
 


Szülők által tett megfigyelések:
1. Minél később fekszel le, a gyerekek másnap annál korábban ébrednek fel.
2. Ahhoz, hogy egy gyerek tiszta legyen, valami másnak kell bekoszolódnia.
3. A játékok bármekkora teret képesek kitölteni.
4. Minél nehezebb egy ételt elkészíteni, a gyereknek annál kevésbé fog ízleni.
5. Egyedül a te gyereked ne mtud viselkedni.
6. Ha egy cipő éppen jó méretű, akkor ez a legdrágább darab az egész cipőboltban.
7. A legbiztosabb módja annak, hogy gyereked valamit megtegyen, ha megtiltod neki.
8. A legjobb falatok mindig a szőnyegen végzik.
9. Amint kiérsz az autópályára, a gyereknek egyből WC-re kell mennie.
10. Egy gyerek számára mindig az a legvonzóbb, amitől baja eshet.

Kép
Kép
timóca
 
 


Gyermeki típusok
Gyermekeink alig érik el a pár éves kort, máris megmutatkozik egyéniségük. Hogy nagy sport rajongó vagy különféle tudományok iránt érdeklődő lesz- e csemetédből, most megtudhatod. Ne feledd, a művészi hajlam már egész kicsi korban észrevehető.

A,
Tudorka:
Nagy nyitottsággal kíséri végig az élet minden mozzanatát, feszült figyelmet fordít mindenre ami él és mozog. Nem elégszik meg a morzsákkal, mindig többet és többet akar. A cél, melyet kitűz maga elé, képes tűzön-vízen megvalósítani. Egy régóta kiszemelt játékért képes nagy csatákat vívni. Szereti, ha mesét olvasnak neki. Szinte beleéli magát a történetbe. Az óvodában sok barátra tesz szert, szívesen játszik a vele egykorú gyerekekkel, de az igazi kihívást a nála idősebbek jelentik számára. Legfőbb célja a tapasztalatszerzés. Minden új információnak örül.

Mi az amire nagy szüksége van?
- sok türelemre, időre, kitartó figyelemre
- nagy kirándulásokra, sétákra
- játszópajtások a közös, hosszú, érdekes játékokhoz

Tipp: Semmiképp se hagyjuk különcködni. Ösztönözzük, hogy ne csak egyedül játsszon a családon belül, hanem vonja be testvéreit is a játékba. Egy közös érdeklődési kör kialakítására lesz szüksége a testvéreivel.

Művészlélek:
Minden közös programban szívesen vesz részt. A családi kirándulások nagy úttörője. Talpraesett, egyedül is megáll a lábán, néha szeret magányba burkolózni távol a tömegtől. Szobájában felfedezett kisebb zugokban húzza meg magát és alkot. A lakás bármelyik tartozékával képes játszani és tanulmányozni azt. Gyors gondolkodása révén sokszor elkalandozik, meglódul a fantáziája.

Mi az amire nagy szüksége van?
- nagy nyugalom, zavartalan játék
- mozzanatokkal teljes napok, színházi látogatások, múzeumi séták, valamilyen szakkör vagy bármilyen társas tevékenység
- érdekes képeskönyvek, világítós földgömb, régi tárgyak, zsúfolatlan szoba
- sok-sok mese

Tipp: Szellemi táplálékai közé tartoznak a misztikus, elgondolkodtató történetek. Nagy átéléssel továbbfűzi gondolatait, ezzel kitágítva látókörét. Kreatívként éli az életét, így felnőtt korában kamatoztathatja képességét. Ki tudja, hobbija talán egyben a munkája is lehet.


Sportember:
Már a mamája hasában az erejével büszkélkedik :) Otthona egész területét képes kihasználni. Futkározásra mindig van energiája. Szülei könnyen lefogyhatnak mellette. Nem telik el úgy egy nap mellette, hogy pl. az áruházban vagy a játszótéren ne kéne utána szaladni. Mindig csinál valamit. Szeret építkezni, alkotni. Kiváló kézügyességgel rendelkezik. Az építő játékok nagy szerelmese. Jókedvű és könnyen felvidít másokat. Sikerélményre éhes, és mindig jó eredményeket ér el.


Mi az amire nagy szüksége van?
- mozgásszabadság, nagy tér
- felé irányuló gondos figyelem
- sok barát
- otthonában kialakított nyugalmas kis sarkok

Tipp: Örök támogatást, biztatást igényel. Sportteljesítményeihez ez elengedhetetlenül szükséges. Mindig kell egy jó szó a szüleitől ami majd motiválja egy újabb kihívó feladat megoldásához.

Társaság fénypontja:
Örökké mosolygós, pozitív energiát sugárzó kisgyerek, akinek egyik felnőtt sem tud ellenállni, hogy be ne kukucskáljanak a babakocsijába. Ő aztán már első életévét betöltve igazán a szívébe zárja az egész világot. Nyitottsága és kedvessége örök. Szülei rajonganak érte, szívesen viszik magukkal nagyobb társaságba, hiszen csemetéjük mindig középpontban érezheti magát.
Az óvodában az óvónénik és a gyerekek nagy kedvencévé válhat. Örömmel csatlakoznak hozzá kicsi barátai, isszák a szavait és minden egyes mozdulatát. Szívesen fordulnak majd hozzá segítségért, tanácsokért, mindenkihez van egy jó szava.

Mi az amire nagy szüksége van?
- rengeteg pozitív visszajelzés a környezetétől
- túl jólelkű, ezért könnyen kihasználhatják, szülei segítségére nagy szüksége lesz a későbbiekben is
- szüleinek meg kell tanítaniuk saját véleményének kinyilvánítására, meg kell tanulnia nemet mondani
- önfeláldozó, sosem követel vagy toporzékolva harcol ki bármit is magának, mindig csak kér és ez nem is lesz másként, éppen ezért nagy figyelmet kell fordítania szüleinek arra, hogy meghallgassák igényeit, véleményét
- figyelmét önmagára kell irányítania, hogy tudatosodjon benne az a tény, hogy önmagért teszi azt amit tesz, pl. sport, tánc, zenei hangszeren való tanulás stb.

Tipp: A kiskorukban is nyitott gyerekek később is megőrzik nyitottságukat, a társaság központjában érezheti magát mindig, csupán hozzá kell segíteni az önálló vélemény felvállalására.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Képet még nem sikerült fekraknom, de igyekszem, de nem jöttem még rá, hogy tudok kicsinyíteni képet.

Dóri!
Jól esett, hogy egyből reagáltál az üzenetemre, jó, hogy van ez a babanet.
Dolgozom még és szeretnék is 8 hónapos koromig, ha nem lesz semmi gond. Nagyon szeretem a munkám és jó a kollektíva is.
A reformok a mi kórházunkat is nagyon érinti, hisz 70% aktív ágyat szüntetnek meg nálunk és pont ma jelentették be, hogy április 1 jével min 200 dolgozót küldenek el.

Nelli!
Jókat derültem az összehasonlítgatáson, mert tényleg így van. Az első gyereknél még mindent nagy problémának lát az ember.

Timi!
Mozgásszervi osztályon dolgozom. Diplomás ápoló vagyok és pillanatnyilag fiziotherápián dolgozom. A mi osztályunk nem a kórház területén van, hanem Hódmezővásárhelytől 30 km-re. A helyet Kakasszéknek hívják, szeintem így még nem hallottatok róla, de nagyon szép hely csupa zöldben van az egész. Olyan, mint Balf vagy Hévíz.
Szeretnék én is a táblázatba bekerülni. Szilvinek hívnak, július 31-re vagyok kiírva, 20 hetes vagyok, Fiú lesz a baba és Zolinak fogják hívni, Orosházán lakom és az orosházi kórházban fogok szülni, a kislányom 1994 augusztus 14-én született, Adriennek hívják. Hát remélem nem hagytam ki semmit.

Olvastalak benneteket, hogy nem volt jó a bababörze, pedig a májusira mi is elszerettünk volna menni, de így nem tudom van -e értelme. Van különbség, hogy ki szervezi?

Szilvi
Vendég
 


Szilvi: beírtalak :lol: (azért ellenőrizd)
Kép
A májusi bababörzét a Kismama szervezi (ez Babymarkt-os volt), úgyhogy biztos lesz különbség. Arra én is szívesebben elmennék, de ki tudja, mi lesz addigra :roll: . (lányom is 3 héttel előbb született - hátha Marcika is meglesz addigra, vagy ha nem is, akkor se biztos, hogy a vége felé lesz kedvem annyit mászkálni a tömegben. :lol: Meg remélem, addigra már mindenünk meglesz.)
Lányod várja már a kistesót? Már elég nagylány, biztos sokat fog segíteni Neked :lol: .

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi!

Most látom, hogy elütöttem egy számot, mert 24-én és nem 14-én született Adri. Nagyon gyors voltál köszi szépen.
Kicsinyek nagyon anyáskodó volt a lányom, mindig szeretett volna kistesót, mára azonban nagyon megszokta, hogy egyke gyermek, de azért bízom benne, hogy a korkülönbség ellenére is fogják egymást szereti.
Vendég
 


Sziasztok!

1 ÓRÁT vártam a postán, mert a jófej postás inkább bedobta inkább a családi pótlékos szelvényt, mintsem becsengetett volna. :evil: :evil: :evil: Annyira fáj a lábam, hogy csak, meg a hasam is a derekammal egyetemben, de elmúlik majd, csak pihenni kéne. Nem utána még babakocsizni egy órát a kisasszonnyal éás gergőt hurcolni este az edzésre, aztán meg lazításképp felfutni a IV. emeletre 2 szatyorral. :roll:

Szilvi,
megtaláltalak az iwiw-en. :wink: Neked milyen szép nagylányod van! :D Szerintem nem rossz a nagyobb korkülönbség (sem), nekem is ittvan Gergő, bár ő fiú, és egy anyáskodóbb lány biztos más, még segítőkészebb. :) Ha most lányom lett volna, akkor Adrienn lett volna.
Legjobb barátnőm is most jár diplomás ápoló képzésre, mert majd annak folytatásaként tud még vmit letenni (nem tudom mit) és a gyerek szívklinikán dolgozik anesztesként.

Timi,
szerintem is más a kismamás börze, de én esélytelen vagyok májusban. :lol:

Egy sportemberem biztosan van, az Gergő. :lol:

Köszi a táblát. :) Most nézem mennyivel több a fiú, mint a kislány! :shock: :shock:

Nelli,
hogy ez mennyire így van, ahogy leírtad. :idea: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops:
Vendég
 


Jó estét mindenkinek! :)

Mindjárt jön a jóban rosszban, ugyhogy igyekszem is :wink:


Nelli,

János kórházhoz még annyi kiegészítést írnék a Rita válaszához, hogy az ágyak hát nem éppen a legmodernebbek, és még mindíg függönnyel leválasztott baromi nagy helyiségben szül mindenki :(
Egyágyas szülőszoba nincs is, csak egy vajúdó, vagy előkészítő féle ahol egy ágy van, és teltháznál ugye azt is bevetik mint szülőszoba!Na, akkor szerencséje van aki oda kerül!
Viszont a dokik állítólag jók nagyon!
Ez az infóm elég friss mert egy barátnőm 5 hónapja szülte ott a második babáját!

Viszont abban teljesen egyetértek veled, hogy a doki talán azért fontosabb, és valószínű én is követném ahova megy, ha megbízom benne! :wink:

De te nem úgy volt, hogy az Istvánban szülsz?
Mert hát az megmarad, vagy a dokid megy el valamiért?és azért követed esetleg?

Már bocs, hogy kiváncsiskodom :oops:


Timi,

Én ágyneműt Esztinek, az IKEA-ban vettem, mármint párnát+takarót, meg a rávaló huzatokat is :wink:
A picinek pedig hát most nemtom még.Esztiét a brendonba vettük, mert azért teljesen meg voltam őrülve, lepedőket, törölközőket pedig a KIKA-ban.Szerintem ott a gyerekcuccok nagyn jók. Valószínű azt most is ott veszek majd, de ágyneműt még nemtom! :roll: Valószínű valamelyik bababoltban!


Jópofák ezek a kis összehasonlítások, és milyen igazak :lol: :lol:

Dóri,
Posta :twisted: :( kiakadok én is általában, ha csekket kell feladni!És az ott dolgozók, meg mint a lassított felvvétel!
Én a szla számomra utaltatom az összes családit gyest!
manóci
 
 


Móni,
holnap megyek Ágihoz, most dumáltam le vele. :P Szép cuccai vannak azt mondta. :wink:
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?