Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Laktoherb és hasfájás, NIki, ezen én is elgondolkoztam, hogy pont hogy az édeskömény jó hasfájás ellen, akkor meg miért.... :shock: :shock: :shock:

Tinu, egyetértek, múlhatna a hasfájós, tekergős időszak...

Cicizés: tegnap visszafejlődtünk, megnt nem kellett, de ma reggel megint cumizott 10-15 percet a jobból, nyelt is hozzá...

Idegennyelv: jé, én ezen még nem gondolkodtam, de lehet, hogy hasznos lehet.

Bunny, ez a WC-ben alvás vicces :) tök jók a képek, milyen kis hurkás már Máté ;)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Bunny: nagyon cuki ez a Máté! :D Nekem a bekajált kép tetszik a legjobban. Imádom, mikor alszanak ezek a dedek...

Képzeljétek! Még egy bizonyíték arra, ilyenkor a babák még mennyire együtt vannak a mamákkal! Feküdt rajtam (aludt) Tünde, és a hasam elkezdett morogni, korogni, mire Tündi álmában elkezdett rúgkapálni, mintha a saját pocija fájna. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Megdöbbentő, de most így alszik éppen a gyerek:
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 

 
 

Tinu bunny nagyon édesek a törpék :)
Én is hallottam hogy a laktoherb okozhat hasfájást bár én iszom nem tapasztalom Gergőnél hogy emiatt lenne hasfájós.Mi is áttértünk a háromnaponta kakilokra.Na de akkor annyit hogy bokáig kakis lesz :D
Tinu hajrá a bimbóvédő nélküli szopihoz mi már jó ideje nem használjuk :)Igaz néha úgy fáj a cicim de nem sebes meg semmi csak mikor bekapja nagyon fáj olyankor rá a másikra amig gyógyul.

Ma voltam a hat hetes kontrollon minden ok volt igaz kb 4 órát ültem a rendelőben :( ez nem annyira volt happy :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok,
Tinu miben van Tündi??? Nagyon édes:-)
És a többiek is:-)

Ezt találtam a menstruációhoz, mivel engem is érint , úgy tűnik:-(:
http://www.babazo.hu/szakertok/20061228szoptatas.html

Én Hipp-es szoptatós teát ittam, de mindig elfelejtettem.-( Nem tudom okozott-e valamit Ádámnál, mindenesetre áttértem a kamillateára, biztos, ami biztos:-)

Akkor szerintetetek nem túlzás 3 hónaposan a Helen Doron angol?? Gondolkodtam rajta, de elvetettem, h talán akkor még korai lesz.
Azt olvastam (Gyermeklélektan:-)) , h a gyerekek minden nyelvben meglévő hangkészlettel születnek, azt gyakorolják is, de természetesen csak az marad meg, ami az adott anyanyelvre jellemző. Ezért lehet, h tökéletes az a ch, Niki:-)))

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: egy hordozó. Felteszek egy teljes képet.
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Jaj, nagyon tetszik:-)) Meddig lehet benne hordozni? Nem nehéz?
Én még nem boldogulok a kendővel:-(

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Snoopy

Prevenar oltásról mit tudsz??? Máté most kapta meg az első oltást és a doki szerint már csak egy oltást kell hogy kapjon.... Én meg úgy tudtam, hogy 3at....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Igen, az oltásokat akartam én is kérdezni még.
Pneumos oltáson gondolkodtok?

És a K-vitamin témához, nekünk azt mondta a doktornéni, h amíg anyatejes, heti 1* kell kapnia.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: 9 kilóig működik. Nem nehéz annyira, de nyilván a gyerek kilóitól függ. :) A sógornőm hozta nekünk Amerikából, nem tudom, itthon lehet-e kapni ilyet. Én inkább a kendőn gondolkodom, mert ez a vízszintes hordozás olyan fura. Jobban tetszene, ha a mellkasomhoz tudnám kötözni, csak azt meg kéne tanulni. Meg nem tudom, hogy mettől lehet ilyen pózba hordozni.

Kép
Kép
tinu
 
 



KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Sziasztok,

Nika
Kiraly hogy mar nem kell tapi,ugyik vagytok.

Winnie
Nagyon szuper hirek,drukkolok tovabbra is hogy sikeruljon!!!

Vizimano
Jaj de sajnalom,es ilyenkor fejed a tejet es cumisuvegeyik?Vagy nem is termelodik annyi?

Szilvi
Homeos tenyleg jo,van meg a More Milk kapszula a motherlove-tol es en meg iszom az alkohol mentes sort is.Es meg neha bejatszik a Weleda olaj amit kenni kell a cicire.Szoval en mindent bevetek,de ne aggodj estere mindenkinek kevesebb a teje.

MAgnes
Pannanak jobbulast!

Mandula
Vannak ilyen babak akik nme szeretik a babakocsiyast,en neha hordozoban setaltatok ha nem egyunk hosszu tavra azt is imadja mert eloszor nezelodik es utana alszik el.

Beszti
Koszi a valaszt,hat tudod ey nalam kozponti kerdes,pedig hizik rendesen megint 23 dkg volt a heten :D

Vizimano
Leon is 6kg es 61 cm,bar O fiu de 2.5el szuletett es ez pont jo hizas,meg mi sme vagyunk nagy darabok,szoval ezen is mulik szerintem :wink:

Idegen nyelv:
Errol is mindig megoszlanaka velemenyek...Szoval mi ket nyelvuek vagyunk de apa megsem beszel hozza csak magyarul,en hiaba tudok nagyon jol angolul nem eroltetem.Majd esetleg nyelvi kornyezetben megtanul ez az en elvem.

Bunny
Mate nagyon cuki!!!!!!

MEnnem kell
kata

Kép
Kép
kataa
 
 


pneumo oltásról gondolkodom nagyon de úgy hallottam megoszlanak a vélemények. Segítsetek hogy döntsek?

nika70
Salgótarján
 
 


Köszi Bunny, nem tudtam, h ez az:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy betolakodok kozetek, de tanacsot szeretnek kerni toletek. Nemsokara eljon a pillanat, amikor Levit egy fel napra magara kell hagynom. Az rendben van hogy fejek le tejet es Apa odaadja neki, de hogy? A cumisuveget szeretnem kivaltani poharral vagy kanallal, de nem tudom hogy milyennel. Vannak speci errevalo poharak es kanalak? Ti hogy csinaltatok? Szeretnem elore megismertetni vele a dolgot, nehogy elesben deruljon ki, hogy a cicin kivul masbol nem tud enni.
Elore is koszi szepen ha valaszoltok!

Őzi
Kép
Kép
Õzi
 
 


Őzi: én nem tudok segíteni, de kíváncsian várom, nálatok hogy megy ez a fél nap. Nekem ugyenez a helyzet március végén fog elkövetkezni. :( De én a cumisüveget választottam.

Lányok! Ez a hordozó maga a csoda! Ma már másodszor altatom el kb. 5 perc alatt benne a csajomat! Csak kár, hogy közben folyton mozogni kell és én nem tudok aludni...

Kép
Kép
tinu
 
 


bunny75:

Hát, lehet. Nekem mindig nehezen ment az angol szövegértés (az akcentus és a szövegértés összefügg), mert mielőtt elkezdem volna tanulni az angolt, már olvastam angolul (lövöldözős-mászkálós-üldözős-robbantós játékok leírásait).

Más ...

Anyósom kitalát egy spéci fektetést:
http://gillich-csikos.hu/index.html#adam10
Mire jó egy lyukas (gépészeknek: peremezett furattal ellátott) párna?

KépKép
jeep
 
 


jeep: ez a párnán fektetés szenzációs. Nagyon édes :D:D:D
A többi kép is nagyon cuki :)

Nincs vélemény a pneumococcus elleni védőoltásról????????

nika70
Salgótarján
 
 


Mi többször is elmentünk már de lehetőleg úgy hogy indulás elött etetem és lefejt tejet cumisücegből eszi a drága
lehetőleg egy etetés kihagyásával elintézünk mindent de azért itt nincsenek akkora távolságok mint pesten :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Most csak egy sorra van időm. utálom a dolgozós szombatot. :(

Őzi!

Én a cumisüveget javasolnám, de lőtte gyakorlással. Sajnos nekünk még midnig nem megy a cicin kívüli táplálkozás. :? Egy-két cumisüveges alkalomtól nem lesz baja a gyereknek, és a későbbiekre nézve is hasznos szerintem. (tudom, cumizavar...és társai, de valahogy nem hiszem, hogy ettől cumizavara lenne.) Nem hinném, hogy kifejezetten erre alkalmas kanalak, poharak lennének egyébként. És szerintem nem lehet megfelelő mennyiséget megfelelő idő alatt belepakolni ilyen módszerekkel a gyerekbe. (tudom, vannak ügyes embereke, akik tudják...ritka) És ráadásul ha már éhes a gyerek, begorombul, üvölt, kapálózik, apuka önti a gyerek nyakába a cuccot, gyerek egyre jobban üvölt, apuka ideges...stb. Szóval cumisüveg. :D

(és most lehet nekemugrani! 8) Ismerek minden ellenérvet, de saját esetünkből kiindulva nem tud már semmi meggyőzni. :? )

Kép Nagylányom

Kép Picur-micur

Kép Picur-micur2

Na, most ennyi, ezer dolgom lenne, de lányok rajtam lógnak.

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Jeep: nagyon édik a képek! Mi az az Andi és Peti oszlop Ádám mellett? :o

Timi: mindkét lányod gyönyörű! Micsoda kék szemek! 8)

Kép
Kép
tinu
 
 


jeep:
hát ezek a képek!!!! Édes manó! Hogy tudtok ilyen jó közelit csinálni, nekünk Panna folyton mozog, és szellemkép lesz, mert vaku nélkül rögtön érzékeli a gép a mozgást. Ti vakuztok? Vagy csak a mi gépünk szar?

Timi:
Gyönyörűek a lányok!!Ugyanilyen csörgője van keresztfiamnak! :)

Őzi:
Hát nem is tudom ....poharazás.. Mi annak idején túlestünk rajta, mivel nem szopott ciciből. Iszonyatosan macerás. Ha pohárból adod, annyi levegőt benyel mellé, hogy folyton csuklik, ráadásul folyik,csorog. Ha pedig kanalazol, akkor mire a kanállal mersz egy újabb adagot, az ökle már a szájában, vagy ami rosszabb, ordít... Szóval én, ahogy rászoktattam a szopira, visszaálltam a cumisüvegre a pótláshoz, és ez után nem zavarta be a cumisüveg.

Mamik, akik nem tudtok fölösleget fejni etetés után( de jól megaszontam..):
Ti hogy oldjátok meg az etetést, ha vinni kell a gyereket vizsgálatra? Hétfőn kell menni csípőszűrésre, időpontra. Nekem annyi tejem van, hogy evés után már max. 10 ml-t tudok fejni,nem tudok neki félretenni. Akkor hogy etessem meg? A nagy nyilvánosság előtt mégsem szoptatnám, az olyan intim dolog..Most ezért tápot adjak neki? Miért nincs ezeken a helyeken anyatej automata?? :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


MÁgnes!

Hát már miért ne szoptatnád meg "nyílvánosan". Én szoptattam már játszótértől elkezdve mindenhol. Nem kell azt mindenkinek látni, hogy mit csinálsz. Egy jó felső, és már nem is látszik semmi. Ezért nem tápszerezném a gyereket. VAgy, ha mégis "intimebb" környezetre vágysz, akkor az autó hátsó ülése is tökéletes. Oda aztán senki sem lát be. (na persze akkor, ha kocsival mentek.)

Pussz4

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi
 
 


Timi:
Nahát! Az autóra nem is gondoltam!! Átfutott az agyamon, hogy akkor hogy mérem le, dehát kitérdekel egy alkalommal??? Észreveszem ha jól lakott.
A nyilvános szopitól azért ódzkodok, mert olyan furán néznek az emberek, ahogy észrevettem...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ozi
Eni s cumisuveget mondanam,de jo elore kiprobalva,azaz napi egyszer mar most is.Ettol nem elsz cumizavaros,mi kb hetente ketszer este adunk neki uvegbol hol a baratnom tejet hol tapszert ha meg nagyon ehes es ugyanigy szopik tole kesobb.
En meg nem mentem el etetest kihagyva,mindent delelott intezek ,nagy ritkan ha anyu nalunk van es akkor kibir 3b orat eves nelkul.


Tinu
Hat nyugos napokra jo ahordozo.Nalunk akkor kell ha estemar csak kezben lenne de en meg szerertnek vacsizni es akkor ott figyel minket benne a konyhaban.

Timi
Lanyok cukik!!!
Es nalatok hogy halada tanulas? :wink: Vna mar tuti iskolaba meno napod?

Magnes
En sem fejek,a gyula ota...es szoptattam mar nagykovetsegen meg etteremben is,persze jol elrejtve mindent.nem problema ezmanapsag.De ha vfalaki nagyon nez,kerdezz ra hogy nem latott meg babat??? :)


Jeep
Nagyon edes ahogy a kis popoja fent van :lol:

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok, tegnap voltunk új doktornéninél, nagyon aranyos volt, Ákos meg is jelölte :lol: :lol: :lol:
5 kiló és 58 cma gyerkóc!
Hát tegnap nagyon klassszzz napunk volt. Megjöttek tesómék Németo-ból, és medlepinek elhozták az unokahugomat is, akivel imádjuk egymást. Hat majdnem kiejtettem Ákost a kezemből, amikor megláttam az ajtóban! Volt ám örömködés. Sajnos hétfő hajnalban már repülnek vissza. De bátyám jön Húsvét előtt újra, lesz keresztelő, és ők lesznek a keresztszülők.
Voltmár valakinél keresztelő?

Ákos imád babakocsiban, meg autóban is utazni. Egy hangja sincs, vagy bealszik, vagy nézelődik.
Tinu: a kendő tényleg klassz!
Jeep: gátsebnél jó az ilyen párna. Babánál meg szerintem jó a pocaknak, ezért szereti! Jók a képek, főleg a papa-baba- sör trió! :P
Mágnes?: én sem tudok fejni sokat (bár ma éjjel giga rekord volt, 60-at kipréseltem) én taktikázok az idővel, ha dokihoz kell menni. űMielőtt indulunk, megetetem, és akkor kibírja, míg hataérünk.

Ózi: nagyetetésnél szerintem sem jó ötlet a kanál meg pohár, merrt egy év, mire jól lakik, és szerintem elég sok levegőt is benyel hozzá! szerintem...

Timi:tündériek a csajszik. Segény férjed, aggódhat majd értük pár év múlva.... :wink:

Bunny: ti szerintem egy igazi mókás kis család vagytok, :lol: Máté nagyon jó helyre született, ezért is egy kis túlélő, stramm legény!

Képzeljétek, férjem nyert egy wellnes hétvégét a kikával, erre pont ma olvasgattam a felicitás füzetet, és ott reklámozza magát a hotel Alsópáhok, Kolping hotel, hogy milyen baba-gyerek-család centrikus! Mehetünk Ákossal nyaralni! Tök happy vagyok! :) :) :)
Vendég
 


Nincs valami ötletetek kézen lévő ekcéma elmulasztására? Nem valószínű, hogy rövid időn belül eljutok bőrgyógyászhoz és már nagyon zavar. :( Már az összes itthon létező testápolót, krémet rákentem, Halicar sem használ. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


sziasztok, reg nem voltam, ujra visszaalltam dolgozni itthonrol, szoval nem volt idom.

magnes en is azt szoktam csinalni, h tologatom fel orakat az eteteseket es akkor a vizsgalat elott itthon megetetem es amikor hazajovunk, akkor ujra. de ha olyan lenne a helyzet en megetetnem nyilvanosan is, egy pelus a vallra es semmi sem latszik.

lanyok az urtica urens ch5 az a tejserkento? tudom, h vmelyik eppenhogy apasztja a tejet.
es lehet azt egyutt szedni a laktoherbbel? es hanyszor naponta?

KépKép
felixanyul
 
 


Szép napot Mindenkinek,
Tinu, arra a popsikrémre, amit mi használunk rá van írva, h ekcémára is jó. Sudocreme a neve és volt egy kis adag a szüléses csomagban, amit a kórházban kaptunk. Próbáld meg, ha még nem tetted. Popsin csodát művel.:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Felixanyu: azt írja okos könyvem, h "elégtelen tejtermelés esetén, amikor nehezen indul meg a tej Urtica urens C6, ha a tejtermelés leáll, Agnus castus C6" ( Zita West :Természetes várandósság)
Azt nem tudom lehet-e együtt szedni, de én mondjuk 2*5 golyócskát vennék be, ha nincs más "utasítás".:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: köszi a tippet! Van itthon egy nagy tégellyel, legalább használom valamire. Remélem, bejön. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


felixanyul:
Szedtem urticat(C5), naponta 4-5 *5 golyócskát kell. Én 5-ször szedtem, mert annyira sivár volt a tejmennyiség. Segített. A laktoherbbel nem mertem együtt szedni, az urtca kúra után ittam a teát. Azt hallottam, hogy urticából sem jó több dobozzal elfogyasztani, ha elfogy, pihentesd. Akkor jöhet a tea:?)

Képzeljétek, ma megjött! Én nem is gondoltam volna, hogy valaha is örülni fogok, ha meglátogat a vörös hadsereg...Panna előtt ugyanis gyógyszer nélkül nem tette nálam tiszteletét. Ez jó jel!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes

mi nagy kórházasok vagyunk.... Én általában viszek Máténak teát és ha nagyon nyöszörög azt adok neki.... (Nem sokat, csak max 30-50 ml)

De már volt úgy is, amikor épp a könnycsatornáját szúrták át, hogy a folyosón úgy előkaptam a cicit a bimbóvédővel együtt, nézték is, hogy mi a fene az, de szegény Máténak cici kellett ezután a fájdalmas művelet után, így úgy voltam, hogy ki nem sz.... le.

Ha gyerekkórház/klinikára mentek, ott van baba-mama helyiség. Ott elvonulhatsz. De amúgy ha valaki bámul, mosolyogj rá és találj ki egy kis frappáns szöveget :-))))

Amúgy az autó tényleg jó hely, bár még nem próbáltam

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Mágnes

ne lepődj meg, ha kevesebb lesz most a tejed és Sünike is kevesebbet eszik... Majd bepótolja. Sajna nem szeretik Piroska néni tejét a babák...

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


bunny:
és a teától jól lakik egy időre??? Még sosem adtam neki... Azt sem tudom milyet lehet :?
Észrevettem, hogy kevesebbet eszik, meg fintorog...Hát szuper...De a tejem is kevesebb most.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ilgya!

Boldog névnapot!



Üdv.
Éva

KépKép

KépKép
balázs_Éva
 
 


Mágnes

nem tudom miért, de mensi alatt kevesebb a tej és sajna nem is annyira szeretik a Törpék :-( De ne izgulj, nem fog éhen halni

tea:

Sünike mennyi idős, nincs előttem a vonalzód. De ha jól emlékszem 2 hónapos?? Van csecsemőtea, amit kezdettől kaphat... 4 hónapos kortól van hippnek, milupának is teája. Én a gyümölcsöset használom c vitaminnal.

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Nika

kérdezted a prevenart. Hát ott kezdődik, hogy 1 db oltás 17000 ft. Tegnap feltettem egy táblázatot, amiben rajta vannak, hogy hányszor kell oltani a babákat. Én ezért vagyok dühös az orvosunkra, mert rosszul tudta és Máténak már egy adagot beadott.... Most kedden majd hívom a Szt László kórház védőoltási tanácsadását segítségért.

A lényeg a lényeg, hogy érdemes 6 hóig elkezdeni az oltásokat. Ha így teszed, akkor össz vissz 4 db oltást kell beadadtnod a gyereknek, ami barátok közt is 68000 ft. Erre sajna nincs tb támogatás és tök mindegy hogy felírta e az orvos vagy sem... A jó hír az, hogy gondolkodnak azon, hogy ez is a kötelező oltások közt legyen, úgy mint sok ny európai országban és usában.

A menjugate a másik oltás. Ezzel kapcsolatban azt kell tudni, hogy valamelyik önkormányzat ezt támogatja. Meg kell kérdezned az orvosodtól, hogy nálatok mi újság....

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


Bunny:
Van egy másik honlap, a www.pneumo.hu, ott én azt olvastam, h van már támogatás és kb. 5000 ft körül van így. Azt nem tudom , melyik készítményre, mert még nem tanulmányoztam át alaposan az oldalt.

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Köszönöm a segítséget megnéztem a weboldalt ott azt írja hogy 4900 ft-körül van a különösen veszélyezetett gyerekek számára habár nem tudom ez mita tartlamaz a doki dönti el?
Azért köszi és majd rákérdezek a dokinál is :)

nika70
Salgótarján
 
 


csajok egy és ugyanarról az oltásról beszélünk???

KépKép
KépKép
bunny75
 
 


a ch5 es a c6 az uaz? (c6-rol nem hallottak a patikaban es ch5ot adtak)

KépKép
felixanyul
 
 


Bunny szerintem igen mert ha nem veszélyeztetett a gyerek akkor a teljes ára 15000 ft csak ha a doki úgy írja fel a tb 60vagy 70% ot támogat igy lesz 4900 ft

nika70
Salgótarján
 
 


felixanyul a ch5 a jó nekem mondjuk semmit nem használt lehet nem hittem benne igazán :D

nika70
Salgótarján
 
 


http://www.pneumo.hu/

Itt nézd meg le is van írva az ára is
:):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

NIka, felháborító, hogy 4 órát kellett várnod 6 hetes kontrollra!!! én is tegnap voltam, de nálunk soron kíüvliség van ilyenkor, így én 1 óra alatt háztól házig megjártam...

Oltások: én megkérdeztem a dokinkat, nekünk azt mondta, hogy azt a meningitisest, vagy mit, agyhártya ellenit, azt mindenképpen érdemes, ezt támogatja nekünk az önkormányzat. És hiába 1 év felett 1 oltás, 1 év alatt kettő, ő be fogja adni 1 év alatt, hogy a következő télbe már úgy menkjünk bele, hogy megkapta kicsilány. Viszont a többire azt mondta hogy ő nem adná automatikusan, így a pneumot sem, ha a baba sokat betegeskedik majd, légcsőhurut, stb, akkor igen, de ő azt nem javasolja alapból.

De azt án sem tudom, hogy a Prevenar, meg ez a Pneumos ugyanaz?

Őzi: én nem akarok beleszólni a cumisüvegezésbe, vagy ellene, de asszem a Medelának van valami SoftCup nevű cucca, ami nem zavar be egyáltalán, Snoopy tud róla asszem többet...

Urtica Urens, én együtt iszom laktoherbbel, mondjuk napo 2*5-öt, a jó ég tudja, hogy használ-e, mindenesetre van tejci egyelőre...

Megint elég rossz éjszakánk volt, szegény babó, úgy sajnálom a hasfájás miatt, tekereg, nyom folyton, delelőtt meg tök sokat bukott, vagy 4-5öt az egyik kajci után...

Hú, még volt valami az előző oldalról, elfelejtettem :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


nektek volt olyna, hogy baromi sokat bukott a baba? ma két kaja után is (nem egymás után) 3-mat, 4-et bukott, és tök nagyokat is...
vagy ez összefügg a hasfájással?
Úgy sajnálom szegényt, amikor éjszaka is tekereg és mintha nem is tudna nyugodtan aludni :( :( :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


nika70, tinu, mágnes, kataa, deszilvi:

Köszi, nekünk is tetszenek a képek :)
A sörözés azért volt, hogy idejében megtanulja a züllést. Ráleheltem, de még nem csillant fel a szeme.
Az Andi és Peti oszlop az anyukáé és az apukáé, de még nem volt mit feltenni. Talán a konyha, ha megjön a mosogatógép (néhány hősies mosogatás meggyőzött, hogy kell).
A nagymamák is haladnak a korral. Az egyik a mobiljával fotóz, a másik a férje digitális fényképezőgépével (Canon A430 - tipikus anyukafényképezőgép, a Windows Media Playeres videók ezzel készültek). Csak a cumi dolgában maradiak :?
A képek nagy része igazi apukafényképezőgéppel készültek, egy digitális tükörreflexes fényképezőgéppel (DSLR), nagy fényerejű objektívvel (1.7/50mm), nagy érzékenységgel. Például az alábbi kép:
http://www.gillich-csikos.hu/index.html#adam15
ISO 800-al, 2.0-s blendével, 1/60-as záridővel készült. Néha, ha még kevesebb a fény, akkor ISO 1600-at vagy ISO 3200-at is használok. Volt a sorozatban bemozdult kép is, de lett jó is. A képeket sorozat módban lőjjük - embereket így érdemes (valamelyik csak jó grimasz lesz).
Kompakt digitális fényképeződéppel is lehet bemozdulásmentes képet csinálni sport módban, nagy érzékenységgel (nagy ISO, pl. 400 vagy 800). A zaj miatt nem kell aggódni, webes méretben (pl. 800x600) vagy 10x13-as papírképen nem annyira feltűnő, mint 100%-os nagyításban a monitoron (apukák szokták idegesíteni magukat ilyen zoomolással, aztán amíg az anyuka új ruhát vesz tavasszal, az apuka DSLR-t meg nagy fényerejű objektívet :wink: ).
A jó babakép készítéséhez nem kell nagy tudás, csak sokáig kell nyomni a sorozatlövést. Utána kiválasztani a legjobbakat.

Hátha valaki nem ismeri (most volt a Spektrumon):

Az embergyerek (The Baby Human)

KépKép
jeep
 
 


Ma megint nyűgös volt Ádám. Egy nap alatt 20 mbart emelkedett, nagyon jó idő lesz holnap. Lehet hogy mindegyik frontváltozásra érzékeny?

KépKép
jeep
 
 


[quote="jeep"]A írta:jeep képek nagy része igazi apukafényképezőgéppel készültek, egy digitális tükörreflexes fényképezőgéppel (DSLR), nagy fényerejű objektívvel (1.7/50mm), nagy érzékenységgel.

Ja majd' elfelejtettem - beépített képstabilizátor van az apukafényképezőgépben. Néha ez is fontos, mint a megfelelő levegővétel (visszatartott, vagy lassú kifújás - fotóstól függ)

KépKép
jeep
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?