Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Írtam az elõbb, erre lefagyott az ExplorerKép Mérgemben elmentem felmosni, aztán most újra próbálkozom.

Hanna mai napi beszólása: Veszettül fújta a furulyát, miközben Bábit próbáltam altatni. Miután többszöri kérésre sem hagyta abba, bepöccentem, elvettem tõle, és leszidtam. Mire õ sértõdött arccal: "Ha apám itthon lenne, megvédene!" Kevésbé voltam hiteles a szigorú szülõ szerepében harsányan röhögveKépKép

Házunk mögött-mellett a dombra fölvezetõ úton a keréknyom végig jeges. Kitûnõ csúszkapálya! Ott töltöttük a délelõttöt. Olyan helyesek voltak a lurkók, ahogy eleinte félve, aztán egyre merészebben száguldottak le ülve, állva, fekve, négykézláb a dombról!

Évi!
Nagyon ügyi vagy!!! Remélem, jól sikerül majd a bulitok!
TV: A Tom és Jerry egyike a legbrutálisabb, legkevésbé kisgyerekeknek való rajzfilmeknek! Tévézés közben a gyerekek olyan tudatállapotba kerülnek, mint pl. álomban vagy hipnózisban (figyeljétek meg az arcukat), és ebben a nagyon képlékeny állapotukban úgy nyomódnak beléjük a látottak, mint kés a vajba. Még rosszabb, ha a szülõ sincs ott, hogy a feszültséget enyhítse. Szóval én azt mondom, hogy ha már mindenképp mese, akkor nagyon körültekintõen kell megválogatni, és lehetõleg együtt nézni.

Lenocs!
Te is egy hõs vagy!!! Lesz Nálatok is ünneplés?
Munkához gratula!
Én is néztem, hogy Dunakeszi drága, de a páromnak nagyon tetszik, és reménykedik. Hát majd meglátjuk... És Ti oda mentek?

Kanga!
Azért megntugtattál, hogy nemcsak az én fiam ilyen elvetemült virrasztóKép
Mosogatás: hozzánk bármikor jöhetsz, ha kedved szottyan, és otthon kevesellnéd a mosatlantKépKép
Párod szövegén behaltam!!! A röhögés általában bejön, mint gyógyír!
Sajnálom, hogy rádtört megint a depiKép Küldök egy csomó vidámítósugarat meg ölelést!!! És tudod, hozzánk bármikor jöhettek depi ellen egy kis dumálásra!!!! De tényleg!!!

Snoopy!
Sose gondoltam volna, hogy a háromnegyed órás altatásnak is lehetnek elõnyeiKépKép

Jó éjt és puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Heti jelentkezésemet olvashatjátok.

Évi: gratula az újabb vizsgákhoz!
Lenocs: neked meg a munkához!

Edó: lesz ez még ígyebb... Én bírtam két évig, hogy meló, meg gyerek meg háztartás, meg szeretnék néha mást is, aztán rájöttem, ez nekem nem megy. Én is mindegyikben maximalista szerettem volna lenni, ezzel szemben állandóan azt láttam, hogy egyik sem tökéletes. Most amióta tanulás címén alig járok be, mintha ki lennék cserélve.

Evey: ovi rémes. Szerintem is elsõnek megpróbálni megbeszélni, ha kell vezetõóvónõvel, aztán jöhet a csak délig (ebéd elõttig) bent levés, vagy más ovi. De semmiképp ne hagyd annyiban. A teljes ovimentesség meg szerintem is veszélyes, mert összeköti, hogy rossz élmény volt és utána nem kellett menjen, és ha majd muszáj lesz, akkor a rosszra fog emlékezni. Legalábbis én ilyen alapon nem hagytam anno Gergõnél egy darabig abba az úszást.
Gazdaság nem olyan óriási, mert az egész telek házastul van vagy 580 nm, szóval maga a mûvelendõ olyan 100-150 nm lehet. Vetésforgó... hááát nekem olyan van, hogy minden évben egy terület komposztos, oda ásom be a komposztot, és akkor az egy darabig kimarad. Egy-másfél-két év, és akkor újra bekerül a menetbe. De én még itt a hó alatt nem csinálok semmit. Majd a paradicsom ültetés jön nekem elõször, de tavaly a jan. végi ültetésem korai lett (sokat kellett várni, mire kertbe mehetett), most febr. közepére gondoltam, az a motiváció, hogy ha megcsinálom ezt a fránya szigorlatot, akkor utána ültethetek, és remélem így nem halogatom a végtelenségig...

LÁnyok, Pele és egyéb szakemberek, kéne némi tanács. Adva van egy 7,5 éves, nevezzük úgy kiskamasz leányzóm. Akirõl már írtam, ha valamit nem akar, akkor nem használ neki semmi. Történetesen van egy rossz foga (a fene vigye el). A fogorvosunk szülni volt, különben már fél éve vittem volna, így meg most fog sorra kerülni (szégyelhetem magam, de csak kibekkeltük másik fogorvos keresgélés nélkül amíg visszajön). Történetesen amikor utoljára voltunk (és még semmi rossz foga n em volt) már akkor azt csinálta a leányzó, hogy nem volt hajlandó kinyitni a száját. Most viszont látom én laikus is, hogy rossz a foga (szerencsére még nem fáj vagy ilyesmi) szóval mese nincs, meg kell csináltatni. Természetesen már most tiltakozik. És mint írtam, mostanában rém makacs, lehetnek észérveim, fenyegetéseim, erõszak, nem használ semmi. Ráadásul nyakamon az is, hogy viszik õket a suliból fogorvoshoz, ha nem viszem el külön, akkor nélkülem éri ki tudja milyen élmény az iskolafogásszal, szívesebben intézném úgy, hogy ott vagyunk. Tanácsokat kérnék, mivel lehet egy ennyi idõs gyereket rávenni olyasmire, amit nem szeretne???? Hiába okos gyerek, valamennyire kell hogy értse, hogy miért muszáj, de ha beveszi a fejébe, hogy nem.... szóval elõre félek (3-ára van idõpontunk, addigra el kéne jutnom odáig, hogy legalább otthon azt mondja oké, bõven elég, ha a helyszínen bepánikol).

Ugyanezen lánykám tegnap 6-ost kapott magatartásból.... Kép És csak a gyerkõc vette észre és vitte vissza az üzenõt a tannéninek, hogy nem stimmel. Ha nem ilyen alapos, akkor hazahozza aláíratni..Kép Hiába no, mondott már rá sok szépet és jót a tannéni, muszáj volt fokoznia.

Gergõ meg tegnap egy két mondatos (7 soros) verset kb 30 perc alatt, kb 40-edik elmondásra bírt megtanulni... Valahogy ez a szó szerinti megtanulás nem erõssége a gyermeknek, még szerencse, hogy egyelõre nem frusztrálja magát miatta, végig röhögte, de ezzel együtt asszem nem vicc volt, hanem tényleg nem ment addig. persze addigra rajta kívül mindenki tudta...

Na, hogy Bálintról is legyen valami: rászánta magát, hogy menni akar nyáron táborba, ottalvósba. Tavaly még hallani sem akart ilyesmirõl, most meg jött, hogy menni akar (15 ezer pénz 6 napra, szerintetek ez milyen ár? Kaja, utazás, szállás minden benne van.) Persze az összes haverja megy, azért a nagy indulás.

Ja, még Gergõrõl: szombaton egyedül ment boltba. Lehet, ez nem nagy szám, nekünk az. Anno BÁlint is ilyentájt kezdte, aztán az ikrek eddig csak Bálinttal voltak, most a téliszünetben voltak már kettesben. Most meg úgy jött össze, ogy Ilcsi nem akart menni, Gergõ meg elvállalta (Bálint is utálja az egyedül menõsöket). Jött a párom, hogy merje-e engendi. Mondom, ha Ilcsi lenne, engednéd, mi? Válasz igen. Merthogy szegény Gergõ ugye amilyen picike, valahogy az ember kicsinek is érzi. Pedig már közelebb van a 8-hoz mint a 7-hez! (Utcán is megnézték páran, honnan tévedt el ez a gyerek... legalábbis ahogy mesélte)

Babócáról, hogy õ is legyen: mocorog rendesen. Ami új, és nem volt az elõzõeknél, az az érzés, amit a friss kismamásban valaki úgy mesélt, hogy olyan, mint mikor a bicikli ülés feltöri a hátsód és izomlázad van tõle. A fene se gondolta, hogy még 3. terhességnél mennek majd szét a csontjaim...

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Segítség kéne!
Vettem egy használt Avent mellszívót , de eltört az egyik alkatrész.Lehet kapni alkatrészt , de 4000ft.Ha nem telt volna le a garancia akkor ingyen kicserélnék.És itt jön a kérés : Nincs valakinek ilyen garanciális készüléke? Mert akkor azzal a garanciajeggyel ki tudnám cseréltetni.
Ha tud valaki segíteni azt köszönöm!
Kanga
Kanga
 

 
 

Sziasztok lányok!

Köszi a hozzászólásokat ovi ügyben, most az ominózus óvonõ nem lesz két hétig, a másik egy tündér, már jobban is van Kikkó, meg van beszélve, hogy fele kaját kapja, mint a többiek. És nem kötelezö megenni!! Különben is magánovi, igen, ha fizetek, akkor had egyen annyit, amennyit akar, nem megy semmi kárba, mert biztos vagyok benne, hogy disznók kapják a maradékot, mint általában faluhelyen.
Ma már repetát is kért.Kép Azért lesz még egy menetem a szabin levö óvonövel, rákérdezek erre a hányós dologra. Tényleg vírus, mert többen hiányoznak az oviból. Volt ma sikerélménye is neki, ö volt az elsö a tornára átöltözésnél. Egyébként szuper gyorsan öltözik itthon is. Agyondícsérte az óvonéni, tetszett neki nagyon.Kép
Adri pedig marha huncut. Amikor kimegyünk a kertbe, az összes madárra azt mondja, hogy repülö.Kép

Ildi! A lánykád ügyében én sajnos nem tudok segíteni, de képzelem, hogy milyen nehéz dolgod van! Lehet, hogy nálatok is a hipno-fogorvos lenne a megoldás.

Kanga! Örülök, hogy újra írogatni kezdtél.Kép

Pele! Ti csak ne kacsintgassatok a túlpartra!Kép

Lenocs! Munkához gratula! Nézek nektek is telket errefelé..

Nem is tetszett a Kikkó szöveg??? Brühühü...

Lányok! Hivatás ügyben is írjatok már valamit, légyszi...


Puszi, Evey
evey
 
 


PIldi!
Anno én se akartam a világ összes kincséért kinyitni a számat a fogorvosnál. Akármilyen kínzással fenyegettek is Kép

Majd megjön az esze (vagy se - lásd a példát) Kép
Nem tudok okosat mondani, én magamtól láttam be, nem tudtak meghatni semmivel...

Edó
edóka
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Milyen nagyok is már a gyerekeid! Tábor meg bevásárlás!!
Fogorvos ügyben nem tudok okosat. Szerencsére ilyen helyzetben még nem voltam, amúgy meg nekem is mindden gyerekemre más hat.

Kanga!
Sajna az enyém már nem garanciálisKép

Evey!
Dehogynem tetszett a szöveg, azt hittem, hogy írtam is, de úgy látszik, túlságosan lefoglalt az ovis sztori.
Tök jóóó, hogy sikerült megbeszélni az óvónénivel a dolgokat!
Munka: és most valami fõsuli-félére gondoltál?

Képzeljétek: BÁBI NÉGYKÉZLÁBRA ÁLLT!!!! Persze még nem sokáig tudta magát megtartani, de igyekszik a fiúKépKépKép Tegnap meg odagurult a földön álló virágcseréphez, kiásott egy kevés virágföldet, és megkóstoltaKép

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Pele,
gratula Bábinak!

Evey,
nagyon ari volt a beszólás! KépKépKép Szám már nem fáj. Jelenleg fogorvos-keresésben vagyok. A "kábítós" doki nem volt szimpi, keresek másikat.

Snoopy,
szerintem az Ágota volt, én válaszoltam neki magánba, és azóta feliratkozott a levlistára is más néven, és ír is, csak szerintem nem azonosítottad. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virág!
Aha! Az lehet.
Ha találtál fogdokit és érdekelt vagyok, akkor rögvest szólj!

Kanga!
Fogadjunk az összekötõ tört el a tölcsér és az üveg között! Kép
Az enyém sem garanciális, de lehet, hogy tudok megoldást. Még kitalálom, hogy hogyan lehet megorganizálni...

Pele!
Gratula Bábinak!!!!
Meg Hannusnak is az önvédelemhez!

Snoopy
snoopy
 


Sziasztok!
Snoopy!
Bingóóóóóóóó!KépDe úgy néz ki sikerül megoldanunk!

Pele!
Mondd meg Bábinak , hogy a Blnkustól kérjen tanácsot desszert ügyben! Tudod a lyányxom csokisperecet kóstól nem virágföldet!Kép

Pussszka
Kanga
Kanga
 


Snoopy,
természetesen! De sajnos nem eszik olyan forrón a kását. Kép Apropó: fogászati beavatkozásnál szájon, avagy orron keresztül intubáltok (ha nem így kell írni, bocsi)?
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Évi, nálunk nincs TV megvonás, de sosem néznek a gyerekek Tom és Jerryt..pontosan amiatt, amit Pele is irt.
Nálunk a menõ az a Fecsegõ Tipegõk-ezt Jancsi is imádja (a nickelodeon-on is megy, de már begyüjtüttünk 2 kazettát is), aztán a Ludas Matyi, és az emlitett csatornán megy egy -két aranyos, ovisoknak való program.

Evey, nem szeretnénk Tahiba visszamenni...Nekem tetszett Kikkó dumájaKépKép

Az ovihoz annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy mi hasonló helyzetben kivettük és átvittük másikba..Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de nekem pl. az a meggyõzõdésem, hogy ki kell állnom a gyerek mellett, ui. asszem mellettem szinte soha nem álltak ki a szüleim, pedig engem is megtömtek kajával, az öcsémnek rendszeresen tépték a fülét...Szóval szerintem az is fontos, hogy a gyerek azt is érezze,hogy neki adok igazat, kiállok mellette és nem biztos, hogy csak mert vki felnõtt, még igaza is van egy gyerekkel szemben.
Hanna sem véletlenül lett egy ideig magántanuló (2. félévtõl Kispestre fog suliba járni.), pedig a kedves igazgató bácsi a nyakamra küldte a családvédõket is, mert az nonszensz, hogy vki ki mer állni a gyereke érdekeiért..(Tudod, Ifa..)
És persze fontos a közösség is, de -szerintem- nem minden áron.

Lenocs, gratulálok a munkádhozKépKépKép

Holnap megyek CTG-re, dokihoz, vérvételre...szóval nem fogok unatkozni..Elõre utálom.
Egyébként nálunk most mindenki jól van, (kopp-kopp), ez meg is látszik a srácokon, mert ma totál õrültek háza volt nálunk.

Na, odébb gurulok, (a rohanás már kissé túlzás lenne), puszi mindenkinek:

Verus

Kép
verus
 
 


Pele,
Látod, elõbb-utóbb három után szaladhatsz! KépKépKépKépKép Gratula!!!!!
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Te jó ég Verus! Már a CTG-nél tartotok?!
Annyira megy az idõ!

Pele!
Gratulálok a kicsipasinak!!!Kép
Blanka ma már majdnem mászott!Kép
Annyira belejött az evésbe , hogy alig gyõzöm a szájábalapátolni a kajcsit!Levegõtis alig akar közben venni.
Holnap lesz a kivizsgálás ,már most be vagyok sz...
Utána viszon Mamu (Gergõ keresztmamija) viszi a bátyus hétvégére magukhoz.Szegények!Kép

Tegnap este szokásos mamabulink volt , de nem sokáig élvezhettem , mert a kisasszony közben riadóztatta a legénységet.Gergõ énekelt neki ,Apa fel-alá rohangászott vele.

Evey!
Remélem közös nevezõre fogtok jutni a másik óvónõvel is!
Nekünk szerencsénk van , mert jókat fogtunk ki.És a törpi is szeret járni , haza sem akar jönni , úgy kell délutánonként hajkurászni.

Momo!
Merre vagy?És hogy viselitek a dolgokat?Mikorra is vagy kiírva?

Barikáról nem tud valaki?

Edóka!
Megint jócskán gyülnek a ruhák!

Mennem kell mert a hárpia nagyon reklamál.

Mindenkinek pusza
Kanga
Kanga
 


Sziasztok!

Bábi csak ülni akar, ha lefektetem, megsértõdikKép Csak rá kellett jönnie az ízéreKép
Köszi a gratulákat az õ nevében is! Lehet, hogy ettõl táltosodott meg?Kép

Kanga!
Én is inkább a csokisperecre szavaznék!Kép Azért a mászás még nem megy, de így is mindenhová elgurul/-kúszikKép Kajálás most lassan megint feljövõben, csak ne alma legyenKép
Ovival tényleg nagy szerencsétek van, én legalábbis úgy érzem, hogy kifogni egy normálisat kész szerencse!!!

Verus!
Kiállással én is pontosan így vagyok!!!! Hogy fogjátok Hannát vinni? Mennyi idõ az út?
Mi volt a CTG-n?

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 


Képzeljétek,
Recske egyedül áll! Kép Azonkívül tetvesedés miatt egyenfrizuránk van. Kép (6-9 mm-es haj"korona" KépKépKép) Majd rakok fel képet. Most apának van a leghosszabb haja. Pussz:

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Virágéktól elirigyeltük a rövid hajatKépKépKép
Ha minden igaz, hála Virágnak lesz kép nekem is a profilomban...

Puszi: Pele
pelcsi
 
 


Virág! Kép Kép Kép
Képzeld, mit szólna Juló hasonló esetben az egyenfrizurához...
Azért annyiban is lehetnek, és tudod, ki kell mindet szedni...

Pele!
Hízik a májam Kép Kép Persze ez az õ érdeme, de akkor is...
Gratula Bábinak!!!!!!!

Pá nektek, megyek halódni tovább (ld. levlistán).

Edó
edóka
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, bocs, de dög álmos vagyok..

Pele, nagy gratula Bábinak, Kari anno 6 hónaposan felállt, megtette az elsõ lépését kapaszkodva...szóval kösd fel a gatyádat, mert lehet, hogy minden 3. gyerkõc ilyenKépKép

Kanga, bizonyKépKép Nemrég esett le, hogy Te már nem vagy levlistás..szóval 36 hetes már MarciKép
A CTG jó lett, a méhszáj sem változott az elmúlt 3 hét alatt (2100-es), viszont meg van a válaszom arra, hogy miért voltam soxor vacakul (nagyon fáj/t az ágyékom, idõnként annyira, hogy a mozgás/ülés is fáj: totál beilleszkedett a kis buksija Marcinak, amit furcsállok, állitólag a sokadik babák nem szoktak ilyen korán beilleszkedni...)

Bocs, hogy ilyen rövidke voltam, de majd a hétvégén több idõm lesz--remélemKép

Pele, levágattad a hajadat???KépKép Ákos mit szólt hozzá???

Jó éjt:

Verus

Kép
verus
 
 


Verus!

Én nem... de ezzel egyedül vagyok kis családunkbanKép Na jó, Bábi haja is maradt, de az övé alapból kicsi mégKép
Hááát, akkor nagyon le vagyunk maradva Kari mögöttKép

Edó!
KépKép

Puszi: Pele
pelcsi
 
 


Edó,
a tetvek a picike hajból önként kimásznak, serkék pedig nincsenek. Juló pedig már elég önfegyelemmel bír, hogy végigülje a kurkászást. Remélhetõleg. Kép És ki tudja, milyen helyes lenne Juló kopaszon. Kép Pelét megpróbáltam tegnap rávenni egy hasonló frizurára, de nem állt kötélnek. Kép Miért is nem...?

Verus,
beékelõdés: együttérzésem. Ráhel is ezt csinálta, naggggyon kellemetlen volt. Ezek szerint gyors szülésed lesz újra. Jól jön otthon a szülésznõ... KépKépKép Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Kanga,
köszönöm érdeklõdésed, megvagyokKép. A levlistára még néha van egy kis erõm írni, de itt a babaneten már többször elszállt az alkotásomKép, ezért nem vagyok túl feltünõ.
Egyedül kûzdök továbbra is az elemekkel (no azért nem ilyen tragikus a helyzetKép), Timi lányom bucira unja a fejét a 4 fal között, de legalább már a 34. hetet is betöltöttemKép. Pocaklakó mozgásigénye az egész napra kiterjed, csoda, hogy a hátam közepére még nem vándorolt a hasamKép. És én még Timit neveztem sajtkukacnak.

Pele,
nagy gratula BábinakKépKépKép

Virág,
én 2 hónapja vágattam le a hosszú hajamat (no nem lakók miatt), de azóta is sírvafakadok a tükör látványától. Egyszerûen képtelen vagyok megszokniKép, úgyhogy soha többet!

Verus,
de jó neked, hogy már itt tartasz, én 2 hét múlva megyek az elsõ CTG-re. Nem tudom, most miért vagyok türelmetlenebb, mint Timivel voltam, de már nagyon szeretném látni az újabb produktotKép.

Edó,
mielõbbi gyógyulást nekedKép!

Ja, Timi 1 hete megkapta a 15 hónapos szurit, tegnapelõtt ki is jöttek rajta a mellékhatásokKép. Alig bírtuk lenyomni a 40 fokos lázát, meg a joghurtja is az én nyakamba landolt. De úgy néz ki (kopp-kopp), már tegnap estére lekûzdötte a dolgot, csak az étvágya nem a régi, bár este már jelezte, hogy igényt tartana a dobostortámraKép.

Üdv
Momo


Momo
momo
 
 


Sziasztok,

megjöttünk tegnap, azóta átrágtam magam 120 levélen (majd írok a levlistára is), itt csak bejelentkezem, aztán nekimegyek a heti termésnek.
Jól vagyunk, nagyon jó volt anyuéknál (persze Gábor nagyon hiányzott Kép ), sokat segítettek, de pihenni nem nagyon volt idõm, mindig kitaláltam valamit Kép
Mához öt hétre van március 1-je, úgyhogy ez már tényleg a célegyenes. Kicsit izgulok, jó lenne már túl lenni rajta...
Tomi hihetetlenül sokat fejlõdik napról-napra, nagyon "kinyílt" a szája, mindent ismétel és mond, kivéve két szót: kérek (kérem), köszönöm KépKép hát nem édi?
No, megyek olvasgatni, remélem csupa jókat olvasok, majd jövök, ha végére értem az üzeneteknek, addig is sok-sok puszi:
Erika
kerika
 
 


Na, itt is vagyok, fiúk fürdenek, úgyhogy belevágok...
Verus,
jó, hogy minden oké, akartam kérdezni, hogy anyukád hogyan is számolja ki pontosan az idõpontot, ha megvan a pontos nap? Vagy nem publikus?
Momo,
kitartás!! Nálunk szerencsére nem ilyen vészes a helyzet, de így is nagyon jól jön a segítség, mert azért minden olyan nehezen megy már... fõleg én... Amúgy én is türelmetlen vagyok Kép
Virág,
egyenfrizura Kép vagy Kép ? Fogdoki "kérdezése" folyamatban... szegénykém, jó sokat szenvedsz a fogaiddal.
Legkisebb produkciójához gratula!!!!
Pele,
Bábihoz szintén!
Edóka,
jobbulást!!
Evey,
igazán meglephettél volna minket, örültünk volna!
Ovi: brutális volt olvasni is, örülök, hogy kezd megoldódni a dolog, annak meg pláne, hogy te is újra a régi vagy! Adri meg Tomi nem hiába egyidõsek, kópéságban is hasonlóan állnak!
Most ennyire tellett, megyek vízszintbe helyezkedni, mert a csöppség állandóan ki akarja dugni a lábait a torkomon Kép.

Jó éjt, Erika
kerika
 
 


Lányok!
Jelentem , megmaradok! Kép
A hangom még rémes, a köhögésem még annál is rémesebb. Viszont a közérzetem már jó, nátha is múlófélben.

Virág! Majd felkínálom Julónak a kopaszság lehetõségét...Kép

Pele! Csak nem hasonlítgatni Bábit! Kép

Pocakosok! Bevallom, irigylem a torkon kibújni akaró lábacskákat és a többit! Szép szülést nektek és egészséges babócákat!

Edó
edóka
 
 


Sziasztok!

Nálunk is tombol a takonykór, Hannának alig van hangja. De a többiek is köhögnekKép Viszont legalább sütött ma a nap!!!!KépKép

Momo!
Remélhetõleg rendbejött már Timi! Remélem, a hátralévõ idõt sikerül kihúznotok!

Erika!
Örülök, hogy megérkeztetek, és jól éreztétek magatokat! Hû, Neked is kevés van már csak hátra!
Édes lehet Tomi!

Edóka!
Megnyugtat, hogy megmaradszKép A további lábadozáshoz gyógypuszik mennek!!
Bábit nem is lehet hasonlítgatni, olyan kis egyéniség!!Kép (Akár csak az összes többi gyerkõc!Kép)

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Momo,
Timi: Kép Jobban van már? Dobostorta: ne tedd ezt velem! Imádom! Kép

Erika,
5 hét... Csatlakoznék Edóhoz. Irigy. De nem bántam meg. Kép

Edó, KépKépKép

Pele,
gyógypuszi nektek! Kép Szerintem meg kellene örökítenetek Hannus hangját. Imádnivaló volt, ahogy "rekedtkedett". Kép Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Virágom!

Én se bántam meg, sõt, így tûnik természetesnek Kép
Dehát én már benne vagyok a korban Kép

Edó
edóka
 
 


Edó,
mi a fenérõl beszélsz? Kép Milyen korban? Olyan fiatal vagy, hogy az csuda! Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Rólunk nem jók:
Mazsola a futó takonykór után szemösszeragadásban szenved. Viszont édes, aranyos. Állatorvosi ló lesz belõle alighanem. Játéknak tekinti és kellõ türelemmel hagyja az orrszívást, szemtörölgetést, kamillázást, sõt még a szemcseppezést is. Asszem egyedül meg is bomlanék küzdeni vele, ha kellene...
Kedvesem egy makacs influenza szerû kórképben szenved. Nem annyira halódós, mint a pasik általában, de idõnként nyomorultul fest.
Jómagam 3 hete köhögök. Prücsöknek kezd elege lenni belõle, hogy állandóan rázom.

Kiegészítõ információ, amiben mindenki segítségét kérem véleménnyel, vagy tanáccsal.
Mazsola eltanulta a "menj innen" kifejezést, amit Fülesnek mondtunk (minden bizonnyal soxor Kép), ami az õ fordításában úgy hangzik, hogy MENJÉL!!! és közben csapkod a kezével. Kifejezetten nem kutyákra alkalmazza. Nekünk meg a hajunk hullik. Pl éjszaka ordítani kezd. Segítõ szándékkal megy be hozzá valaki, szeretgetni, vagy bármi más és akkor ez fogadja. Lehet, hogy csak a másik szülõjét akarja, de akkor is. A játszón pedig kifejezetten rusnyán néznek ránk az anyukák, a gyerekek pedig elkeseredve (akik már megértik). Nem jó ez így. Le lehet errõl szoktatni? Esélyek? Nyilván ha nõ a szókincse, akkor javul a helyzet. De nincs valami praktika amivel gyorsítani lehet az elhagyását ennek az agresszív és bántó szónak? Jelenleg a legkedveltebb szó a "másik" és az anya, apa, mama, papa törzsszavak mellett.

Virág!
Nekem az orron keresztüli intubálás horror. Megcsinálom, ha nem lehet máshogy, de az ébredés után nem éppen kellemes. Általában a fogorvosok meg tudják oldani úgy is, hogy a tubust a szájban kerülgetik. Olyat keress, aki ilyen.

Kanga!
Sikerült megoldani az Aventes problémát? Figyelj arra, hogy az összekötõ és a tölcsér is lehet beteg. Nekem volt, hogy mindkettõ repedt volt.

CTG-sek!
Mindjárt meglátjátok a babát! Kép
Tök jó!
Voltam kismamánál légzésfigyelõs oktatást tartani, fogtam a kezemben a pár napos Boglárkát. Egészen türelmetlen lettem. Persze Prücsöknek se polgási neve, se ágya nincs még Kép

Snoopy
Snoopy
 


Sziasztok!

Végre nekem is lejön a babanet, aszittem, hogy a féreg vírus a ludasKép
Nálunk is betegség van, szokásos takony, megspékelve egy kis köhögéssel. A kis jelzõ nem igaz, mert brutlis!

Anyukák, akik nemsokára szültök: Nem féltek a szüléstõl? Amikor megszületett Panna, még a szülõ ágyon azt mondtam, hogy gyorsan mégegyet. Most meg, hogy lassan tényleg belevágunk, ha csak a szülõszobára gondolok, rettegek, bocs az offért.

Virág
Rövid haj jól áll? Én mindig úgy szerettem volna rövid -megrájenes- hajat. Tavaly csináltattam, most már tudom, hogy többet nem vágyom ráKép Gratula a felálláshozKép

Pele!
Szintén gratula a négykézlábazáshoz, lassan mindegyik megy majd, minta golyóKép

Altatás: fogorvosoknál nem alkalmazzák a szuris altatást? Hogyan tudnak úgy munkálkodni, ha ott a cucc a szájban?

No, megyek a dóóógomra
csaó
L.
lenocs
 
 


Snoopy,
szegényeim, gyógyuljatok! Mazsolával kapcsolatban, amíg nem gyün a házi pszihomókusunk (vagy pszihopelénk) Kép: Én nem törõdnék vele, mégha bántóan hangzik is, hiszen TUDOD, hogy nem bántani akar. Játszón meg, ha zavarban lennék emiatt, csak kedvesen annyit mondanék, hogy "Kérlek, most ne zavarj, inkább majd késõbb." Kép De lehet, hogy butaság.
Intubálás: akinél voltam, orron át akarta vón, de nem szimpi az ürge. Akkor keresek egyet, aki hajlandó kerülgetni a csövet.

Lenocs,
itt nehéz offolni, annyi mindenrõl van szó. Kép Intubálás: altatásnál infúzióval altatnak, azonban elhagyhatatlan az intubálás, mert az altatók, nyugtatók hatására hányinger keletkezhet, a gyomortartalom a szájba, és onnan a légcsõbe kerülhet. Ezt akadályozza meg a csõ.
A rövid haj nagyon jól áll-na, ha 25-30 kilóval kevesebb volnék, de nem. Most olyan Pa-Dö-Dö-s, de nem bánom. Majd hozzáfogyok. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Most elõször írok és ha Zsófi hagy, olvasok is majd.

Jó volt Alsópáhokon. Sokat játszóházaztunk, uszodáztunk, még sétáltunk is.
Sajna ott én kezdtem a kórságot egy kiadós hányós-hasmenõs valamivel, utána Anna lett orrfolyós, náthás. Zsófika is hányt néha és apánkat is ledöntötte a torokgyula. Ez ameddig ketten voltunk rá elég megoldhatónak tünt, de ma elõször egyedül a két nyûgös gyerekkel, a félméteres hajam égnek áll. De legalább aludtak most 2 órát.
De a hely továbbra is szuper, meg marha drága.

Viszont /kopp-kopp-kopp/ Zsófi este 10-1/2 11-tõl alszik reggel 5-6ig, gyors szopi és utána 9-ig. Szóval ez kezd szupi lenni. Rosszkedvem javulóban, rájöttem, hogy a kimozdulás hiányába golyózom be, mert azért meggondolandó innen a másodikról nekifutni, így nem is szokok csak ha jön valaki felmenteni minket. De majd javul ez is tavasztól.

Panka állandóan Micimackó krácsonyát nézné videón. Aranyos, erõszakmentes mese, csak félek, hogy ennyit ül képernyõ elõtt bár most, hogy beteg, legalább pihen. Mi a véleményetek, Hogyan csökkentsem az érdeklõdését? Egyáltalán kell,
Persze mondókázok, énekelek, stb. dehát néha Zsófival is van bokros teendõ, akkor jól jön.

Én is ismerek egy szupi fogdokit a XIII kerületben, minden fogamat áttömettem vele, új 6-os koronát csináltattam vele és még sose fájt semmi.

Na Pannának akut anyahiány van pedig még annyit akartam írni, na majd legközelebb.

Arra van valami tippetek, hogy Anna 23 hó, miért mond mindent kiabálva és affektálva? Mit csináljak, hogy elmúljon?

Üdv:PZSM
PZSM
 


Snoopy,
nálunk a nagyszülõk kutyákra alkalmazott "Tûnj innen!"-jét tanulták meg mind2en, és bizony nwem kutyákra... Égett is a fejem rendesen... De hálistennek 2 hét alatt leszoktak róla...
Zsóka

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

Mi még mindig taknyosanKép Azért talán már van vmi javuló tendencia..

Edó, Te vén!KépKépKép

Virág!
Köszi a gyógypuszikat! Úgy tûnik, használnak!

Snoopy!
Mazsola szövege teljesen normális, még ha kissé idegesítõ is. Mindenesetre az elsõ figyelmeztetés, hogy válogassa meg az ember a szavait még a kutyával szemben isKép Benne van kicsit az is, hogy nem szabad, meg az is, hogy hatalmat ad. Amíg leszokik róla, az kissé hosszabb lesz sajnos, mint amennyi idõ alatt megtanultaKép Játszón, ilyesmi helyen el lehet neki mondani mindig, hogy "tudom, hogy nem szeretnéd, hogy itt legyen X., de akkor inkább mondd azt neki, hogy..." Addig is sok türelmet hozzá!

Lenocs!
Köszi a gratulát! Én is a vírusra gyanakodtamKép

PZSM!
Jobbulást Nektek! És gratula az alváshoz!! IrííííígyKépKép
TV: nemcsak az erõszak a gond vele, hanem az is, hogy passzivitásra készteti a gyereket és ezáltal a világ feldolgozásának természetes folyamatát állítja le benne. A gyerek mûködésmódja olyan, hogy belsõ képek folyamán át értelmezi a világot. Ehelyett kínál a film külsõ képeket, ezért olyan addiktív (nézd csak meg, hogyan viseli a gyerek, ha nem akarod bekapcsolni).
Ha Pankának pihennie kell meg lehet esetleg oldani könyvvel, énekléssel? Vagy Zsófi ellátása közben? És ha már TV, mert nincs más megoldás, akkor üljetek oda együtt, he lehet, és mindenképp limitált ideig engedd csak.
Kiabálás és affektálás: hehe, pont Ibollyal beszéltük anno, hogy a gyerkõcök idõnként fölvesznek ilyen roppant idegesítõ beszédszokásokat. Az embernek ilyenkor a haja kihullik és síkideg, pedig ez teljesen normális, és el fog múlni, csak gyõzze az ember kivárniKép Túl sokat nem tudsz tenni ellene.

Zsóka!
Ez a szöveg sem rosszKép

Puszi mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Ha már TV, elmesélem nõvérem lányának suliját. Harmadikos a kislány (és neki is 4-4,5 évesen jöttek a maradó fogai, Ancsa!). Náluk kitalálták a pedagógusok, hogy órákon(!!!!!), mint pl. rajzóra, munka közben (!) TV-zhetnek a gyerekek. És otthonról hoznak ehhez vidit. És most legutóbb a Gyûrûk Urát óhajtották. Nõvérem felszólalt,hogy eleve nem szereti a tvztetést, pláne meg tán nem kéne a 9 éves gyereknek Gyûrûk Urát nézniük, mire azt a választ kapta, hogy ezt a filmet direkt gyerekeknek csinálták!!! Na itt hívott engem telefonon, hogy én már láttam a filmet, mi a véleményem. Gondolom többen láttátok, szerintem van annyira teli feszültséggel, hogy nem kéne kötelezõen megnéznie a 9 éves kislánynak. Az meg külön röhej, hogy hogyan lehet egyszerre rajzolni meg tvzni.... Végül nõvérem ominózus hétre takonykór alapon betegitthonhagyás módszeréhez folyamodott. (ja, az volt atanár alternativája, hogy kimehet a gyerek egyedül a folyosóra és rajzolhat ott... persze, hogy a gyerek szegény meg kivan, hogy neki mért nem lehet, amit a többinek -valóságshowkat néznek az oszttársak...-, ez meg végképp durva lett volna) És nem tehet nõvérem semmit, ha szülõin felszólal, kiderül, hogy egyeedül van a problémával és a többi szülõ szerint így van ez jól! (Ezt egyébként én is megjártam, mikor szintén felszólaltam szülõin az iskolai videózás ellen, és kiderült hogy egyetlen szülõ volt, aki egyetértett velem, a többi szerint a kötelezõ napköziben nyugodtan nézzenek mesefilmeket vidin. Én meg eszem a kefét, hogy ezért kötelezõ a gyereknek bent lenni egész du! (második végéig))

MI amúgy jól vagyunk. Bálint (3.-os) bizijében csak a tesi lett 4-es (röhej). Errõl is egy sztori. Gyermekem egyetlen kettese, ami eleinte egyesnek állt: ugrálókötelezés idõre darabra. Egy perc alatt 100 lenne az ötös. 66-ra kapta a kettest. Párom kipróbálta, 80-at tudott (3-4 határa)..... Megnézném azt a tesitanárnõt, amint megugrálja a 100-at. És állítólag jövõre többet kell. Na, ezen múlik a kitûnõje, szép, mi? (ofõ is mondta neki, ezen ne izguljon, csak azért lehet bosszantó, mert évzárón a diri felolvassa a kitûnõket, és olyan jó hallani...Kép). Ikrek (1.-ösök) kitûnõek lettek, Gergõnek négy dicsérete lett (matek, írás, olvasás, tesi), Ilcsinek 6 (mint Gergõ plusz rajz, technika). Ma megyek oda szülõire, Zoli szerint el fogok hízni. POntosabban a májam. Kép
Csütörtökön megyek UH-ra, meg a dokihoz.
14-én szigorlatozom, kezdek betojni.

Gyógyuljatok meg!!!!!

Ezek a kül orvosi témák (Adrié, Virágé) egyik horrorabb a másiknál. Tényleg nem értem, ha a méh lezapintásos vizsgálatot szülés után lehetett sima szuris altatásban csinálni, akkor ehhez mért kell tubus??? Vagy ezt inkább az anesztes topikba?

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok lányok!

Pakolás közben még gyorsan beugrok, holnap már nem hiszem, hogy tudok jönni, egy csomó elintézendö dolgunk lesz, aztán csüt. reggel elutazunk Auszriába 10 napra, csak a levlistát fogom valószínüleg nézni. Már nagyon várom.
Torkom nekem is fáj, remélem nem lesz folytatása, bevettem oscilloc.-ot, az majd remélem meghozza a hatását.Kép

Pele! Gratula Bábinak!Kép Jobbulást nektek!Kép

Kanga! Örülök, hogy így bejött nektek az ovi! Remélem nálunk is csak ez az eset volt, ahogy még egy "ilyen" történik, biztosan kiverem a balhét.

Verus! Kár, hogy nem akartok visszajönni. Végülis azt hiszem, hogy kiálltam én is a gyerek mellett, megmondtam az óvonéninek, hogy mit ne csináljon, azért a hányós ügyet még egyszer megbeszélem vele, ha hazajöttünk.

Virág! Recsikédnek is gratula! Hajhoz:Kép

Erika! Még meglephetlek! Ha szülésig nem is, de ha letelt a hat hét és nem zavarunk, akkor igen?!

Snoopy! Nektek is jobbulást!Kép

Lenocs! Nektek is jobbulást!Kép

Nahát, mennyien vagyunk betegek...Kép

PZsM! Nektek is jobbulást!Kép Ismerös a filmnézös korszak... Én azt mondtam a Kikkónak akkor, hogy elromlott a DVD lejátszó, próbáld meg te is. Vagy kölcsönadtátok a filmet.. 1-2 nap és elfelejti szerintem.

PIldi! Gratula a gyerekeidhez, igazán büszke lehetsz rájuk!Kép

Mindenkinek csók:

Evey
evey
 
 


Lenocs! Még csak most néztem meg a képeket, amit múltkor írtál. Tényleg egy kicsit régiek, aranyos rajta Pannád, le is mentettem belöle, az a kis fiatalka gondolom te vagy!?

Puszi, Evey
evey
 
 


Sziasztok,

gyorsan beugrok hozzátok, ma nagyon elfáradtam, mert egész nap dolgoztam, Tomi nagymamázott, már alig várom, hogy hazahozzák...nagyon hiányzik.
Tegnap elég sz.rul voltam, hányás, émelygés, kis fájások, rossz közérzet, ma szerencsére mindez múlóban.

Evey,
jó pihenést, és persze, hogy meglephettek!! Nagyon jó lenne!

PZSM,
sok-sok gyógypuszi, és gratula Zsófi alvásához. Remélem... inkább be sem fejezem, még nem teljesül nálunk. Majd biztos sokat foglak kérdezgetni az elkövetkezõ hetekben, hogy nálatok hogy volt, nagyon izgatottan várom, milyenek leszünk négytagú családként.

Lenocs,
még nem is írtam a fura egybeeséshez, hogy ráadásul a párom könyvelõ, tehát még a suli is hasonló Kép Mik vannak!...
Egyedül játszóhoz gratula!
Ja, és de igen, én bevallom, hogy nagyon félek a szüléstõl.

Snoppy, Pele
nektek is jobbulást!

Megyek, mert itt az újabb ügyfél, most csengetett, én meg azt hittem, hogy Tomi jött Kép

Puszi: Erika
kerika
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek jobbulást! Látom tarol ez köhögõs nyavalya. Kép

Vilit ma visszavittük az orvoshoz. Irtózatos ordítást csapott már pusztán attól, hogy bementünk az ajtón. Nem igazán értem, hogy miért, hisz betegen még soha nem jártunk ott. Sajnos "beállt" a hörgõgyulladása, így most antibiotikumot kapott. Remélem nem sokáig kell adagolni neki. Egyébként visszatért az étvágya és ha nem köhögne, senki nem mondaná rá, hogy beteg...

Délre bejelentkezett a volt kollégiumi csoportomból 6 lány. (Kollégiumi nev.tanár is voltam 5 évvel ezelõtt...) No, pizzát nekik! Vili persze -fél óra szemezgetés után- élvezte a helyzetet, hogy ennyien foglalkoznak vele. Alighogy elmentek, jött az egy szem tanítványom. (Szerencsére a nyelvtanfolyam 2/3-át õ fizeti. Kép)
Ez a nap nagyon sûrû volt...

Még valami eszembe jutott a nyelvtanfolyamról:
Autóval voltam és mivel a tanárnõ(a magyar anyanyelvû) a közelben lakik, felajánlottam, hogy hazaviszem. Mondtam neki, hogy persze nem azért ajánlottam fel, mert tolni kell a kocsit. Kép Megyünk, beülünk, indítok, egy mukk se... Megint... Megint nincs egy hang sem. Égett az arcom rendesen, hogy mégis meg kell kérnem, hogy segítsen. Közben megbeszéltük, hogy neki is van jogsija, csak nem sokat vezet. Megkértem, hogy nyomja a kuplungot és indítson rá a kulccsal. Én eközben elöl, a motorházban próbáltam az ékszíjat tekerni. Próbáljuk... semmi. Megint... semmi. Visszamentem, benézek az autóba, akkor
látom, hogy a kuplung helyett a féket nyomja. Mondom neki, erre õ kezdett el szabadkozni, hogy milyen hülye, hogy szégyenli, hisz van jogsija. Amikor a helyes pedálra lépett, rögtön beindult. Következõ héten megint Õ indított, de akkor már elsõre eltalálta a pedált. Kép
Azóta busszal járok. Kép

Megyek pihenni, jó éjt:
Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!

Hála Virágnak van kép a profilomban a kis golyófejûekrõlKép

PIldi!
Gratula a bizikhez! Hát ez a sulis TV-s sztori nem semmi!!KépKép

Evey!
Köszönjük! Nektek jó utat és érzzétek jól magatokat!

Erika!
Köszönjük! Remélem, már Te is jobban vagy!

Juca!
Azért szerencse, hogy legalább a közérzete jó Vilinek! Autós sztorin jót röhögtem! Az jutott eszembe, mikor még évekkel ezelõtt a nagynéném ment ki a repülõtérre valami külföldi szaktekintélyért, akit egy konferenciára hívtak meg, és a Trabija defektet kapott, úgyhogy egybõl meg is kérte a profot, hogy ugyan segítsen már kicserélniKép

Jó éjt mindenkinek: Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Jobbulást mindenkinek! Kép

Pele: nagyon helyesek vagytok a képen, de szerintem neked is jól állna a rövid haj KépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!
PIldi!
Hát szörnyû amit a suli-tvrõl írtál!
Ellenben a csemetéidhez gratulálok!!!

Pele!
Gyönyörûek a golyócskák!!!
Holnapután megyek vissza a gasztroenterológiára és ott maj tovább kísérleteznek.Arra kíváncsi vagyok , hogy ha nem laktóz akkor a rágótabival miért tudok tejet inni a nélkül meg miért nem.

Evey!
Nagyon irigyellek , mert imádom Ausztriát!!!

Blankával voltunk ma babatornán.Nagyon tetszett a csajnak és jól kifáradt.Szerdán megint megyünk.

Mindenkinek aki olvasta a mellszívós kérésemet :
sikerült szereznem garancialevelet és már ki is cserélték!
Köszi mindenkinek aki segíteni próbált!!!

Megyek pihizni kicsit ,mert este aktivity-parti anyukáknak!!!Kép

üdv
Kanga
Kanga
 


Van kép a profilomban!Kép
De csak Blankáról , mert nem tudom , hogy kell két képet berakni.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga!

A többi profilba úgy láttam, ha több képet akartak, montázsoltak.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kanga: nagyon helyes Blanka, és nagyon nagyot nõtt, mióta nem láttam Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Kata!
Azt én is tudom , de még képet kicsinyíteni sem tudok , nem hogy montázsolni!Kép De arra azért büszke vagyok , hogy ezt egyedül segítség nélkül csináltam!Kép

Cory!
Köszike! Dagad is a májam! Kép

Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Kanga tunderi kicsi lanyod.

HA elkuldod a kepeket amit egyeb szeretnel rakni akkor en osszerakom neked

Napocska
napocska
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa kérésére bemásolom ide a "rossz kakival" kapcsolatos hozzászólásomat a gyermekekk 2002 05.01-2003. 04.30 topicból:

"Sajnos rossz kaki ügyben már szakértõ vagyok. Szóval az a rossz kaki ha:
1. nyálka van benne. olyan nyúlós, mint a (bocsánat) takony az orrában, csak áttetszõ,vagy sárgás a rendes kaki mellett. ez a hurut, azt mutatja hogy a bélnyálkahártya ingerelve van. sokszor elmúlik magától is.
2. vér van a kakiban. Ezt is észre lehet venni, apró piros pöttyök. Ez már komolyabb, általában valami fertõzés.
3. nagyon sok emésztetlen tejbõl áll a kaki. Sok kissebb-nagyobb fehér, sárgás golyóbis a kaki, mellette álalában hígabb rész, nyálka.
4. a baba "vizet" kakil, a fenekébõl szinte kilõ a víz, pl lázméréskor. Ez a ROTA vírus tipikus jele. Azt mondják, hogy ha napi 8-10 nagyon híg kaki van, akkor lép fel a kiszáradás veszélye.

Ami nem rossz kaki:

1.A szokásosnál hígabb, de homogén, pépes kaki. Ez nem kóros, bármitõl elõfordulhat hogy kicsit hígabbat kakil a baba.
2. a zöld vagy sárga kaki. Az önmagában még nem gond ha az addig sárgát kakiló baba zöldet kakil hirtelen.

nagyjából ennyit sikerült "tanulnom" a kórházban. "

Üdv:
Manó és Emma (16 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Napocska!
Ezer köszi!!!
Küldeni fogom!!!!Kép
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jó tanácsokat!Zsóka! Két hét sajna már letelt, de javulásnak semmi jele.
Pele!
A gondolat szép, hogy mondjon mást, de mit? Hiszen még csak szavakban beszél, abból sem sokat tud mondani.
Amióta mondjuk neki, hogy ilyet ne mondjon apának, anyának , fakultatíven behelyettesíthetõ, azóta egyszer-egyszer szülõ esetében áttér a "sziaaaaa!" kifejezésre, és vigyorog hozzá. Ez sokkal szimpatikusabb, csak nagyon ritka és csak szelíd esetekben alkalmazott módszer.

Annyi a beteg! Mindenki gyógyuljon meg! Sok-sok gyógypuszi mindenfelé! KépKépKép
Mi speciel antibiotikumot kezdtünk használni, a gyógypuszik sajnos gyengének bizonyultak. Zsombi szeme szép, mi talán javulunk....

Ildi!
A betapintásos vizsgálat esetén az anesztesé a beteg egész feje. Tud maszkkal lélegeztetni, ha szükséges, le tudja szívni ha hányna, és egyáltalán látja, hogy mi történik a létfontosságú felsõ régióban.A betapintás legfeljebb 10-15 percig tart.
Egy jó fogászati beavatkozás, tekintettel a több fog javításra nyugodtan eltarthat 1.5-2 órát. Ennyi ideig nem fér oda az altatóorvos, hogy lássa, hogy mi történik, hogy lélegeztessen, vagy, hogy tegyen valamit a légcsõbe jutó mindenféle ellen. A fogászati betegnek a nyálán és a hányadékon kívül meggyûlhet a baja a vérrel és az öblítõfolyadékkal is. Az alvó beteg még csak nem is nyel, ami az éber fogászati kezelés esetén segít. Ilyen hosszú ideig való alváshoz nem lehet garantálni, hogy nem kap a beteg olyan gyógyszert, amitõl csökken, vagy leáll a légzése. Maszk nem segít, csak tubuson keresztül lehet lélegeztetni, mert azt úgy hosszabítja az ember, ahogyan szükséges.
Esetleg akad-e még kérdés? KépKépKép

Kanga!
Micsoda gyönyörû nagy lányod van!!!!
Mikor láthatjuk személyesen?

Szió mindenkinek!
Snoopy
snoopy
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?