Új privát üzeneted érkezett!

Küldök nektek egy képet, ahol az látszik, hogy a gyerek mennyire rákattant a Siós dobozokra..

Kép

Egyébként tegnap nagyon rossz napja volt.Képzeljétek, hogy tök fáradt volt, mert csak délelőtt aludt egy picit és délután már a karomban is elaludt, de ha letettem az ágyba egyből feltérdelt, mert most ez megy és nagyon élvezi, csak az a baj, hogy nem jön rá, hogy azért nem tud aludni, mert nem bír lefeküdni. Ha pedig segítek neki, megsértődik és bőgve megint feltérdel, de közben már majd leragad a szeme. Úgy sajnálom, olyan édes!! :D

Szép tavaszi napot mindenkinek, majd még jövök.

Klarka
klarka
 
 


Szia Kimike!

Nem, nem találkoztam még vele! De ezt jó tudni :D

Én a Szent Imrében szültem és nagyon-nagyon meg votlam elégedve. Fantasztikusan jó volt, mind a hely, mind a személyek.. :D :D :D
klarka
 
 


Boldog nőnapot kívánok minden kicsi és nagy nőtársamnak!

Kitti!
A kis bölcsisek minden egyes betegséggel erősebbek lesznek, az eleje nagyon húzós de majd meglátod egyre kevesebbet lesznek betegek és egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy folyamatosan fognak járni több hónapot egyfolytában.
Képzeld bejelölt az iwiw-en H.Zsuzsi annyira meghízott, hogy előszőr nem ismertem meg.

mozgás: az én gyerekem úgy kúszik mint egy katona és mostmár egyedül támasz nélkül ül.

Ex!
Megkérdezhetem, hogy mennyit kapsz kézhez a gyes-ből? Ugyanis Panna 1 éves korától én is fogom kapni ( ha csak Fletó meg nem változtatja) a fizetésem mellé.

Kimike!
Természetesen mindent le fogok írni a bölcsiről hiszen most e témakör körül forog az életünk.

Most megyek tésztát gyúrni ( túrós tészta lesz a vacsora9 amíg Pannus alszik.

Kép

Kép
katus73
 
 

 
 

Jó reggelt mindenkinek,

tegnap nem voltam, erre alig bírtam végigolvasni, annyit írtatok :)

Próbálok sorrendben menni: először is üdv Mennyasszonynak!

Kimike: kérdezted ki budapesti: én is itt lakom, az első kerületben. Bár hosszú ideig harmadik kerületi voltam én is:) Először Flórián tér környéke, aztán Római (Pók u.)
Ti hova jártok úszni? Mert oda viszont visszajárunk a Rómaira, vagyis inkább Csillaghegyre a Vízipók suliba.

Juca,
dehogy bántasz meg :) Én is jobban örülök, ha én tudok jó képet csinálni Pancsiról, mintha fotóshoz kell vinnem ezért.
Sajnos csak 10ből ha egy jó lesz, mert ugyan a gépünknek elég jó a felbontása, viszont lakáson belül elég sötétek lesznek a képek és vakut nem szeretek használni. De ha használok abban sincs köszönet, mert annak nem annyira jó a teljesítmény.
Az átaludt éjszakához nagy gratula, a blogban meg olvastam a MÁVos sztoridat, hát kiakasztó.

Én most (ha lesz rá pár nyugodt percem) a tenapi okmányirodás kalandomat akarom megírni a blogba. Bár szerencsére közel sem volt annyira horrorisztikus, mint a Te sztorid. Csak kiakasztó, hogy sokpénzért megcsinálták ezt a magyarorszag.hu oldalt, ahol nyet-en keresztül tudsz időpontot foglalni az okmányirodába, de azon keresztül csak kétórás intervallumokat ad ki, azzal a szöveggel, hogyha odaérsz soron kívül ügyintézhetsz. A valóság meg az, hogy az okmányiroda saját rendszere negyed vagy félórás intervallumokban ad időpontot és ha pont akkor van valakinek foglalt időpontja akkor te szépen sorban ülhetsz.
Ha már ennyit ráköltöttek a rendszerre, akkor miért nem lehet azt ténylegesen összehangolni az egyes okményirodák saját rendszerével? Gyanítom mindenhol ugyanazt az aalpszoftvert használják, így egy egyszerű fejlesztéssel tényleg jó rendszert lehetne alkotni :(

Egyéb felmerült kérdések:
nálunk fegyelmezés még annyira nem téma. DE amikor pölö a két fogacskával elkezdte tépni a cicimet és párszor rászóltam (elég erőteljesen, mert fájt :) ), hogy Pannie zt nem szabad, NEM, akkor egy idő után megértette. Most a legújabb, hogyha nyügi vagy hisztis valami miatt és karban van, akkor alulról belecsíp a felkaromon abba a kellemesen lágy részbe, ahol ez eléggé tud fájni. Na erről még nem sikerült teljesen leszoktatni, de haladunk :)

Lányok, én már előre rettegek, mert ahogy figyelem az ifjú hölgyet eléggé úgy tűnik, hogy ő az az igazi Hiszti Királylány lesz, aki földrecsapja magát a közértben ha valamit nem veszünk meg. Kivácsni vagyok, hogy bírom majd kezelni :)

Kúszás-mászás: hát mi egyenlőre ott tartunk, hogy csekély hátramenetben történő mozgás van. Ha unja a hason fekvést akkor ordítás, bár meg tudna fordulni és néha meg is teszi, de az úgy mégis csak egyszerűbb ha anya csinálja :)

Kis dátha és e miatt orrszívás még van, de tegnap nem bírtam és olyan csodaszép idő volt, hogy kimentünk sétálni. Remélem ettől nem fog rosszabbodni.
Ja, és egyébként a lányom olyan vérprofin tudja a lebetegedései időpontját megválasztani, hogy múltkori is szabin volt a dokinőnk és most is :) Bár most csak akkor viszem le, ha belázasodik, vagy rosszabbodik a dátha. Addig marad az orrszívás, kanalas köptető stb projekt.

Ja, a kanalas köptetőt sikerült tegnapelőtt kiborítanom. Három felmosás után is ragadt a konyha:)

Na most én írtam kisregényt, és még így is van biztos olyan téma, amire nem reagáltam!

meteor
 
 


Sziasztok!

A GYED-et napra számolják, úgyhogy a február miatt kaptunk kevesebbet. Amúgy 37-38-at szoktam kapni, és ha az adójóváírást is havonta kapnám, akkor 8 ezerrel több lenne, tehát 46ezer. A GYES ennek durván a fele, szóval még így se mindegy. A családi pótlékot a férjem kapja a fizetéssel.

És az úgy volt, hogy én 97-ben kezdtem dolgozni a takarékszövetkezetben bruttó 21 ezer forintért!!!!!!!!!!!! 3 év múlva 42 ezerrel jöttem el onnan, akkor költöztünk össze Szabadszálláson. Ott a helyőrségi klubban voltam pénztáros, indulásként 48 ezret kaptam, és mikor Lackóval elmentem szülni, 52800 volt a fizum, akkor emelték a minimálbért 52 ezerre. Szóval akkor is kb. 37-38 ezer körüli GYED-et kaptam. 2 év múlva megszűnt a laktanya, költöztünk. 2 éves korától GYES-t kaptam, kemény 22400 Ft-ot, így elkezdtem munkát keresni. Semmi normális nem volt, így kínomban 2 hónapot biztosítóztam, azért csak ennyit mert nagyon nem nekem való volt. Aztán mire a GYES letelt volna rájöttem, hogy munkát úgyse találok, vállaljuk be a kistesót. Így már munkanélkülire terhesen mentem, és vicces volt, hogy eljátszottam a kamu-munkakeresést. Én még örültem is, hogy a 2 hónap biztosítózás miatt a GYED alapom így "megnőtt", és nem a huszonezer GYES-t kell kapnom. A munkáltatóknak tök mindegy, hogy 1 vagy 2 gyerekem van, úgyse szívesen alkalmaznak, tesót meg mindenképpen akartunk, ezért nem vártunk tovább. De így legalább érthető, mért nem járunk nyaralni, mért csak egy ladánk van, és mért csak egy igencsak nagy felújításra váró régi vályogházunk. De jól elvagyunk, és tudjuk, hogy lesz ez még jobb! Mert fogok dolgozni, ha Mesi is ovis lesz, ha máshol nem, elmegyek árufeltöltőnek is a tescoba, nem lehet válogatni!

Bocsi, ha lehangoló voltam! Jövök még, reagálok a hozzászólásaitokra is, csak most felébredt Lackó is, Mesi meg ásítozik... Mennem kell!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Mozgás: Kornél kúszik előre, mint a gyorsvonat. Már nem tolat hátra. Négykézlábra áll, onnan ülésbe és vissza, elég sokat hintázik négykézláb, de még nem mászik. És ül, mint a cövek. Felhúzza magát állásba, de ezt csak ritkán, viszont térdelget már. Mi itt tartunk.
Ellenben még mindig nincs egy darab fogunk sem! :lol:

Pempős étel: szerintem is hülyeség, hogy nem fog enni darabosat! Igazából nem is értem, miért mondanak ilyet. Amíg nincs foga, addig én mindenképpen pépeset adok, a darabosabbat Kornél is visszaküldte, így aztán nem is erőltetem.


Menyasszon: üdv köztünk!

Kitti: köszönjük a dícséretet! :lol: Dagadt a melle a kissrácnak!

Ma igyekszem a házimunkában utólérni magam. Ha valaki leküzdhetetlen vágyat érez, hogy jöjjön vasalni, ne fogja vissza magát! Szívesen látom! Kaját kap! :lol:

Most elköszönök, megyek játszom egyet a lurkómmal!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Üdv.

A férjem reggel elment Győrbe… :( Ennyit a nőnapról… Szombaton jön haza, ugye az is munkanap a Nemzeti Ünnep miatt.
Fegyelmezés: ehhez annyit, hogy az elmúlt öt percben kb. tízszer szóltam rá Petire, és ütöttem finoman a kezére, amire egy morci fej, és további kukázás volt a válasz. :) Lehet, hogy mazochista?

Kimike, jól tudod, néha kimarad a mászás, viszont ennek lehet olyan következménye, hogy később tanulási nehézségei lesznek a gyerkőcnek, de ez egyáltalán nem törvényszerű…
Én pl. 23,5 évesen szültem Petit. Mindenki más és más, még 22 sem voltam, mikor összeházasodtunk a férjemmel. Előbb is szültem volna, de fősulira jártam, igaz, a szakdoga-államvizsga-diplomaosztó kérdéskört már pocakosan éltem meg.

Mári, neked az OEP-től jön a pénzed? Mert ha a céged utalja, akkor a cégedtől kéne kapjál papírt róla!

Klarka, én már jó ideje várom, hogy Petinek foga nőjjön, de semmi hajlandóságot nem mutat rá. :)
Ilyen félálomban történő felülések, felállások nálunk is vannak, de Peti akkor nem sértődik meg, ha visszafektetem, igaz, ő csak este alszik az ágyában.

Katus, persze, hogy megkérdezheted, nem titok a GYES összege. :) Pontosan nem tudom, de kb. 24700 Ft most a nettó összege.

Meteor, én mindig használok vakut, mert ha alapból kikapcsolom, akkor már egy kicsi kézremegéstől is homályos lesz a kép. Petit hál’ Istennek nem zavarja a villanás.
Érdekes, amit az Okmányirodai ügyintézésről írsz (főleg, hogy a kétórás intervallumokból a rendszer végül negyedóránkét ad ki időpontot). Mi eddig akárhányszor kértünk ott időpontot, soron kívül beviharzottunk, és meg is csinálták, amiért mentünk! Igaz, én is mérges vagyok, igaz, nem konkrétan az Okmányirodára, hanem az e-ügyintézésre…bevezényeltem anyukámat és öcsémet ügyfélkaput csináltatni, mert ráleltem a neten, hogy el lehet indítani ily módon az özvegyi és árvasági ellátásra vonatkozó igényt. Igen ám, de ami fent van nyomtatvány, az kb. ezeréves, így anyukám mehetett be az ONYF-hez papírért, én meg töltögethettem…
Dátha miatt :(, és nem hiszem, hogy a sétától rosszabbodott volna. Mikor Peti beteg volt, négy hét alatt négy dokinénihez vittem, mert a miénk szabin volt…

Gabella, én megértelek. Mi így sem állnánk, ha nem lehetnénk itt, anyuval és a tesómmal… Még az a jó, hogy a férjem állása stabil! (kopp-kopp)

Wawel, nálunk is halomban áll a vasalnivaló…nagyon sok ideje (de én csak a textilpelusokat, Peti lepedőit, stb. vasalom – a ruháit nem).

Na megint teregetek. :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Darabos kaja: amíg Kingának csak két foga volt, lazán engedtem almából "reszelni". Mióta 6 foga van, életveszélyes. Nem rág, csak harap, majd fuldoklik. Ex! Addig örülj, míg Petinek nincs foga, sokkal biztonságosabban nyammog, akár darabosat is. Ha meg már rágszál, az külön jó.

Fegyelmezés: szerintem nem elég a karakán bánásmód, ha visszavigyorog. Olyt, hogy irgumburgum, meg dádá, ejnyebejny én mellőzném. Na meg a más stílus is mókás. Nálunk igazán az jött be, ha elkülönítettem pár percre, és ott korholtam, majd kicsit magára hagytam "gondolkodni". Vannak dolgok, amiben nincs pardon. Nem lehet mindent eldugni. Tiltott terep a babakocsikerék, konnektor, kábelek, WC kefe ... Itt nem magyarázkodik az ember. Nem és kész. A sütő pl. süt. Kinga tudja. Még nem volt tüzes, de azért kellemetlen volt hozzányúlni. Megtette, hurrá, azóta nem kell magyarázni. Valki kérdezte, hogy használ-e a gondolkodás. Határozottan. Mert ha a szülő pörgeti magát, és tépi a nyelvét, a gyerek hülyére veszi. Ezt egy tanár mondta, 5 gyereke van. Igaz.

Meteor!

Dettó. Ha nem mehet be a budiba, és ég a villany, akkor hiszti van, de az az igazi. Veri az ajtót, dagad az ere, habzik a szája. Majd ha résnyire nyílik az ajtó, akkor be, és már vetődik is a budipapírra, könny felszárad, és kaján vigyor kíséri az álhüppögést. Na ilyenkor is jön a gondolkodás :-) A dackorszakban a barátnőm egyszerűen csak annyit mondott a földön vergődő lányának. Jó akkor pihenjél, és otthagyta, ment főzni. A gyerek három perc múlva feladta.
Erről van egy poszt a porontyon, én már a reklámtól is odáig voltam :wink:
http://velvet.hu/poronty/2007/02/02/hog ... _a_hisztit

Na megyek kaját csinálni.

Még valami: Nekem most jött meg először, de olyan erősen, hogy tegnap délelőtt nem mertem kimenni és óránként pelenkáztam újra magam. Ismerős? Vagy parázzak? Kb. mint szülés után. Mondjuk megmondta az orvos, hogy kemény lesz (uh alapján), de hogy ennyire? Na ma már fickós vagyok, és legalább nem fáj(t).
És ma megint ALUDTUNK!!! bibibibíííí

tjuca
 
 


Anita!
ha vigyázol Pannára is akkor szivesen kivasalok neked. :wink:

Képzeljétek!
A férjemnek levált a porc a térdében ezért meg kell műteni.Március 23-án műtik a BM Kórházban és másnap reggel már ki is dobják a kórházból.
Kocsival hozzuk haza ami kb 12.000.-ft lesz, hát sem a műtét sem a költség nem hiányzott most.

Kép

Kép
katus73
 
 


Juca!
Nekem 2 hete jött meg először és ugyanígy jártam mint te.Szerintem ne aggódj mert olvastam, hogy az első mindíg ilyen erős.
Én pl. a peteérésemet is érzem azóta pedig régen nem éreztem.

Kép

Kép
katus73
 
 


Katus!

Megnyugtattál :-) Ketteskénél már várom majd a cunamit.

tjuca
 
 


Katus!

Nézd a dolog jó oldalát. Ha két héttel később műtik, akkor valszeg még többet kellene fizetnie :-( Fő, hogy gyógyuljon meg rendesen, a térd, boka, könyök, csukló nem játékszer, és ha egyszer bibi van, akkor már nem ugyanolyan.

tjuca
 
 


Sziasztok Lányok,

néhány napig nem voltam, nem is tudtam visszaolvasni, csak futólag.

Mozgásfejlődés: Marci kb. 1 hónapja kúszik. Ezzel a mozgásnemmel szinte mindenhova eljut a szobában, de még nem tud mászni. Próbálom mutatni neki, hogy hogy is kellene, néha négykézlábra állítom, akkor úgy marad néhány másodpercig, de aztán vissza az alapállásba :) . Ha melléfekszem és a lábammal ki tudja támasztani magát (mármint a lábacsakája neki tud támaszkodni mondjuk az én lábamnak), akkor saját maga felnyomja magát négykézlábra és hintázik :lol: :lol: :lol: . Ezt nagyon élvezi :) .

Alvás: most már 3-4 napja nem kelünk óránként, csak éjfélkor és hajnali 4-kor. Akkor cici és alvás. Egyébként az éjszakát leszámítva már csak reggel és este szoptatok, úgyhogy észre is vehető a tejmennyiségen.
Juca, szerintem lassan én is csatlakozom hozzád, mármint mensi ügyben :oops: .

Az utóbbi napokban kihasználtuk a jóidőt és hatalmasakat sétáltunk, sokat voltunk a levegőn, ezért nem tudtam jönni. Na meg a jóidőnek köszönhetően úgy döntöttem, hogy ablakpucolás lesz és nagytakarítás, úgyhogy ezen is túlvagyok :) :) :) .
Ma szomorkás az idő, Marcit is elnyomta az álom, úgyhogy most lehet, hogy én is pihizek egy kicsit vele (ritka alkalmak egyike).

Bocsi, hogy most csak ennyi voltam.

Eni

Eni
marcy
 
 


Juca,

azon a reklámon én is halálra röhögtem magam. Bár nem tudom a valós életben ki merném-e próbálni:)

Vérözönért nem irigyellek benneteket. Nekem eddig egyszer volt valami mini vérzésem, amikor három hónapos volt a Kisasszony. Jól be is paráztam, hogy én ezt még neeeeem aaaaakaaaaaajjjjjjom, aztán azóta se semmi, de előre rettegek.

Nálunk tegnap délután volt egy kedves hölgy, aki nagyimnál szokott takarítani és most megbeszéltem vele, hogy anlakpuceválásban segítesen be, úgyhogy vannak szép tiszta ablakaink nekünk is. Az a helyzet, hogy én naponta felporszívózok, meg folyamatosan próbálok tisztaságot és rendet varázsolni, ami kutya miatt nem egyszerű, de vannak munkák, amiket a gyerek mellett egyszerűen nincs időm megcsinálni.
Szóval most nagyon jól jött Rózsika segítsége.

Ági,
igen jó esetben így kellene, hogy működjön, de mi pont kifogtuk, hogy kilenc után pár perccel értünk oda. Időpontosztás ugye 8 és 10 közötti bármikorri érkezlsre szólt. És mivel a lokális rendszer 9re kiadott egy időpontot egy lánynak, így sorbanültünk.
Ráadásul tök idegesítő volt, mert a csaj egyszerre intézett vagy 4 féle átírást és ugyan az útlevél köbö 3 perces dolog (nekünk ennyi volt), de addig nem tudtak minket hívni, amig ő a másik ablaknál a másik cuccal vacakolt. Szóval effektíve a 25 perc várakozásból 20 percig az ügyintéző előtt nem is volt senki, nekem viszont egyre inkább öntötte el a vörös köd az agyam!

Ja és a neten csak egy hétre előre lehet foglalni, nekem a jogsimat is intéznem kell és közben rájöttem, hogy az előre befoglalt időpont nem jó, így tegnap kértem ha már ott voltunk újat, erre már a mai napra tudott adni a hölgy.

meteor
 
 


Szisztok!!

Szép napot és Boldog nőnapot mindenkinek!

Kicsi nyúzott vagyok, bár mi is ALUDTUNK éjszaka!!! Hurrá!
A tegnapi ezek szerint csak kivételes volt...
Igaz közelharcot vívtunk az elalvásért, de sikrült 1/4 10-kor és reggelig durmi volt. Nem tudom mostanában mi van Danival, de csakis rajtam hajlandó elaludni! Nem úgy hogy ringatom!! Hanem, hogy én is lefekszek, ő rá és úgy elalszik! Mitől lehet ez most nála?
Van még valaki így?

Lányok, engem teljesen kimerít a gyerek+heti kétszeri kardióedzés. Azt hittem könyebb lesz, de............ Sebaj, kitartás nekem! Mert muszáj, ha le akarok fogyni!

Jobbulást minden kis és nagy náthásnak! Szerencsére minket egy idő óta elkerül a takonykór!

Lányok! Mi holnap elutazunk és csak 18-án vasárnap jövünk haza!
Egy részről : :( , de azért örülök is, mert a szüleimnél leszünk!
De a tesóméknál is van net, és ha tudok, azért be-be nézek ám hozzátok!!!!!!

Végre én is megkaptam a GYED-et! Hát, nem vitték túlzásba! 66 ezret kaptam. F...sza! Ebből csak 35 ezer a gáz számla! És még van a tv, net, víz, villany, szemét díj.... Ja és már kétszer akarták levonni a lakásbiztosítást is a számlánkról, de ugye eddig nem volt rajta pénz, és akkor a kocsi, meg a lakáshitel.... Belegondolni is rossz. Na, de nem panaszkodok ám!

Mensi téma: nekem nagyon hamar megjött szülés után, mert ugye nem tudtam szoptatni és azóta szerencsére visszaállt a rend, szabályos időközönként jön meg, 3 napig tart és már egyáltalán nem görcsölök. Pedig a szülés elöt... Majd meghaltam tőle. Az első nap szinte fel sem tudtam kelni az ágyból. Ezek szerint mégis igaz, hogy a szülés után már nem fog fájni? DE JÓ!

Hiszti és elalvásra szoktatás!
Nem tudom, ki írta, hogy nehéz, de hagyni kell sírni és úgy 1 hét után beáll a rend. Légyszi írjátok le, mégis mi a titka! Tegnap mondtam a férjemnek, hogy meg fogom tudakolni, mégis hogy működik ez, aztán valahol menedékjogot kér 1-2 hétre és kezdem a szoktatást, mert ezt így nem lehet bírni! Végigalussza a kis büdös az éjszakát, de ez az elalvás........... Kiborító!!!!

Kaja téma: Tegnap ugye rizseshúst csináltam és ízlett Daninak, ma borsófőzi van! De olyan felnőttes ám! Kíváncsi leszek.....
Majd megírom hogy vált be!

Ex! Dani is igen kedveli a kukát! :D Ha előveszem, már mászik oda ezerrel és alig tudom "elráncigálni" tőle! NEM AKAROM HOGY KUKÁS LEGYEN! :lol:

Anita! Én is szívesen besegítek neked a házimunkába! Csak nálam is egy feltétele van, vigyázz Danira! :D
Én fél 10-ig megfőztem, kimostam-tereggettem 1 adag ruhát, felposzívóztam és rendet raktam mindenhol.
A férjem kérdezni nindig, hogy miért poszívózok minden nap?: Hát, mert ha én nem teszem meg, megteszi Dani. Mindent megtalál és rögtön meg is eszi! Eszméletlen!

Nektek is mindent megkóstol a gyerkőcötök?
Legyen az papucs, távirányító, telefon, papírzsepi zacskó, golyós dezodor, popsikrémes doboz vagy akármi ami a keze ügyébe kerül, rágja ezerrel. Persze a rágóka nem kell neki. Az nem érdekes!

Na, egyenlőre asszem elég ennyi!
Majd még jövök. Dani fél 10 óta alszik kint a babakocsiban. Szar idő van, esik az eső, így a mai hintázás és séta elmarad!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca, hát ennél karakánabb nem tudok lenni, és nem irgumburgumozok, hanem határozottan rászólok, hogy NEM SZABAD. De erre is vigyor a válasz, vagy dac. Arrébbteszem, és kb. fél pillanat múlva mászik vissza. Pedig nem sok minden van neki tiltva… A kábelekről magától leszokott pl. Ja, nálunk a budiban a WC-papír guriga a nyerő. :)
Szupi, hogy megint aludtatok!
Nekem már hat héttel szülés után megjött, akkor, amik megjöttek, közepesek voltak, viszont most ahogy fogigátlót szedek, még kevesebb lett, legalábbis úgy érzem…

Katus, nálatok nem lehetne műteni? Gondolom, azért BM, mert ő is a yardon van, de talán megoldható lenne…

Meteor, hát nem tudom, nálatok hogy van, a szegedi irodába, én ha akarnék, 4 hétre előre kérhetnék időpontot, és ha akarnék, akár holnap is mehetnék. :o Egyébként nálunk úgy működik, ahogy írtam!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Mensi: nekem eddig háromszor jött meg, kb. 30 naponként, úgyhogy most várom a negyedket..Én azért örülök, hogy visszaállt a dolog.

Alvás: Az enyim délelőtt alszik egy órát, délután is egyet, de mint már írtam reggel, Andris azt csinálja, hogy feltérdel és ott zokog, ahelyett, hogy lefeküdne s szopizná az ujját. Annyit tud mostanában nyüglődni.
Éjjel már 2 hónapos kora óta nem ébred, erre nagyon büszkék vagyunk!!

Mozgás: körbe-körbe nlgyklzláb, plusz térdelés, állás, fejrázás...stb.

Klarka

u.i.: Nekem is kérdezi a párom, hogy miért porszívózok minden nap. Meg azt nem szeretem, hogy a férfiak hajlamosak azt hinni, hogy itthon a baba miatt én ölbe tett kézzel mosolyogva nézem egy hintaszékből, amint Andriska felcseperedik. Nem mondja ki, de ahogy mesél itthon, úgy érzem, hogy ezt gondolja, pedig már mondta, hogy nem. Én meg azt mondtam, hogy egyszer meg fogom csinálni, hogy semmihez nem nyúlok estig, majd akkor minden kaja megromlik, szét lesz dobálva minden és nyers ételt fogunk vacsorázni, miközben a be nem fizetett csekkekkel kártyázunk.-Fú, ez nagyon ironikus lett!!

De egyébként semmi baja velem, csak én érzem így-néha..

Kép
klarka
 
 


Sziasztok!

Reni, a légzésfigyelő olyan, hogy van egy-két lapos pad, amit beteszel a matrac alá, és ha nincs mozgás, akkor sípol. A bébiőr pedig olyan, aminek az egyik felét a gyerekágy mellé teszed, max. 1,5 méterre, a másik felét pedig magad mellé, és ezen keresztül hallod azokat a hangokat, amit a túloldal vesz. Nem tudom, értelmes voltam-e. :-)
A darabos kajával engem is mindig ijesztgetnek, hogy persze, mert régen már 4 hónaposan mindent evett stb. Én meg mindig mindenkit leállítok. Végülis régen 3 hónaposan már tehéntejet is ittak a gyerekek. És mégis ki tudunk most állni amellett, hogy nem adunk nekik tehéntejet. Akkor a darabos kajával sincs máshogy. Én még egy kamaszt sem láttam, aki csak a főzeléket tudja megenni. Majd ha eljön az ideje, menni fog.

Kimi, mi is budapestiek vagyunk, XX. Ker.

Mozgás: nekem nincs energiám eljárni valahova edzeni, és őszintén szólva, amikor este hazaér a férjem, nem is lenne szívem itthagyni őt hetente több alkalommal emiatt. Így is csak esténként látom néhány óra erejéig. Inkább mostanában próbálom rávenni magam, hogy itthon tornázzak egy kicsit. Aztán vagy sikerül vagy nem. De ha sikerül, akkor annyit tornázok, amennyi időm (és energiám :-) ) van, és megspórolom az utazás idejét. Meg a belépőt a terembe. Arról nem is beszélve, hogy így legalább mindig olyan gyakorlatokat csinálok, amihez éppen kedvem van, meg amire szükségem van. Mindenesetre tök jó, ha nektek ilyenekre van energiátok!

Anita, köszi! :-)
Nem akarok okoskodni, de nálunk a dokinéni megkérdezte tőlem, hogy anyuka vagy apuka volt-e gyerekkorában fülfájós, mert ha igen akkor ajánlják a pneumococcus elleni oltást minél előbb. Merthogy az a baci a legtöbb esetben a fülben okoz gyulladást. Tudom, hogy a múltkor már kitárgyaltuk a szurikat, csak hogy tudd….

Fegyelmezés: mivel Kíra még nem nagyon mozog önállóan – legalábbis nem jut el messzire – ez még nem nagyon téma nálunk. Mindenesetre azt szoktam neki mondani, hogy nem szabad, próbálom elég erélyesen, de valahogy nem hat… Rámnéz, meglepődve, két másodpercet mintha gondolkodna, hogy most mi van, aztán folytatja. Egyébként szerintem érti, csak nem foglalkozik vele :evil:

Mári, gratula az első foghoz!!! Szerintem ha a „rendes” kaját le lehet fagyasztani (én legalábbis szoktam nagyobb adagot főzni, és kis műanyag dobozokba lefagyasztani), akkor tuti, hogy rögtön felbontás után a bébikaját is lehet. Hiszen elvileg abban sincs semmi adalék meg tartósító meg egyebek, ugyanúgy természetes alapanyagú, mint amit otthon főzöl.

Andy, azt meg tudod mondani, hogy Rábapatyon pontosan hol van ez az üzlet és hogyan van a nyitvatartása. Mert amikor megyünk Szombathelyre, mi be tudnánk ugrani, feltéve, hogy jó az időzítés. :-)

Norwell, Ti merre laktok? Rábapaty miatt kérdezem. :-) Ha gyerek és felnőtt cipőket is megéri ott venni, akkor szerintem egyszer érdemes rászánni az útiköltséget, és felpakolni a családnak a következő szezonra. Gratula a hetedikhez! És jobbulást Kendének! :(

tandika
 
 


Sziasztok!

Gyerkőc még durmol. Már én is mostam, most épp a második adag mosódik. Teregettem. Egy kicsi időt szántam magamra is :D , megfőztem, de a vasalásnak nem akaródzik nekiállni. UUUTÁÁLOM! De senki nem csinálja meg helyettem. Bár az önként jelentkezők babóját szívesen bevállalom! :lol:

Mensi: ezen a fronton még semmi, hála istennek. De már nálunk is egyre kevesebb a szopi. Úgy tűnik lassan már nem nagyon igényli Kornél, így várom a hatást.

Juca: úgy tűnik akkor valóban hatásos volt ez a módszer az éjszakai felkelésekre. Nálunk most ismét normalizálódik a helyzet, éjjel 2x-i kelés, ezt még bírom, de akkor is úgy gondolom, hogy meg kell tanulnia aludni. Így most egyelőre várok. A MÁV-os történet durva!

Na, felkelt a főnök. Megyek.

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Porszívózás, felmosás nálunk is divat naponta, de az utolsó négyzetcentiméterig a portalanítás és az ablakpucolás, függönymosás, virágok tusolása azért ritkább :) .

Egyébként nálam is úgy indul a nap, hogy reggel fél hétkor kelés, férjem ruhájának a vasalása, aztán az egész lakáson végigmegyek (rendrakás, mosogatógép elindítása, ágyazás), Marci kajcsijának az elkészítése, aztán indulhat a játék :) .
Délután sétálás, vásárlás, barátnőzés :) .

Ma megyünk a nővéremmel UH-ra, már nagyon várom :) . Igaz, én nem megyek be Marcival, de akkor is olyan jó érzés. Azt hiszem, jövő héten mennek 4D UH-ra és képet is csinálnak :) . Ha jól sikerül, akkor teszek majd fel, csak hogy nosztalgiázzunk :lol: .

Rendreutasítás: mivel Marci még nem annyira mobil, ezért még nem igazán volt erre szükség :) . Kivéve múltkor, amikor éppen telefonáltam, akkor rántotta le éppen az ébresztőórát :) . Na meg amikor egy kicsit magára hagytuk, akkor az volt neki az első, hogy a telefontöltőmet rágogatta :) . Ezek pont a játszószőnyeg közelében vannak és ha nem vagyunk elég körültekintőek, akkor ezeket eléri a kis drága :) .

Katus: férjed miatt :( . Sportolt és azért vált le??? Mi történt?

Oriandy: nálatok milyen idő van Sárváron, ott is esik az eső???

Eni

Eni
marcy
 
 


Tandika!

A cipőbolt Patyon közvetlen a főút mellett van, így ha ott jártok, eltéveszteni sem lehet! A nyitvatartás? Nagyon rugalmasak! Hétfőtől vasárnapig este 7ig. De hogy mikor nyitnak azt nem tudom, talán 9 fele!
Szerintem is megéri eljönni, ha tényleg több cipőt vesz az ember!

Edzés: Megértelek, hogy nem szívesen hagynád otthon a férjed! Nekem is elég sokat dolgozik és mi is igazán csak este vagyunk együtt. Nálunk annyiban más a helyzet, hogy ő is eljár néha focizni és nekem kell a mozgás a fogyókúrához. Ennyi kikapcsolódás mindegyőnknek jár. :)
Amúgy meg én itthon nem tudnám rávenni magam a tornára. Legalábbis nem rendszeresen( ami most nekem fontos lenne), mert egyedül nekem uncsi. Kaptam most egy Norbi duci tornás DVD-t, majd meglátom, néha-néha, ha lesz ingerenciám csinálom. Így van társam az edzésben és ez motíváló erő számomra.
Amúgy a teremben is azt csinálom amihez épp kedvem és erőm van, bicikli, taposó, futópad, stb. Csak ammennyi jólesik. Nem akarom hajszolni magam, mert azt szeretném, ha mindig szívesen indulnék el itthonról edzeni, nem pedig undorral és kényszerből.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Eni!

Sajna itt is esik, mintha muszáj lenne. Pedig már úgy megszoktuk, hogy ebéd után irány a játszótér. Már amikor öltöztetem Danit örül, sikogat, mert tudja, hova megyünk. Erre tessék, megint nem lehet hintázni.

Hány hetes a nővéred? De jó! Én "visszasírom" azt az időszakot!
IMÁDTAM KISMAMA LENNI!!!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Jut eszembe Eni!

Szombathelyen merre felé laktok?
Nagyjából ismerem, mert ott tanultam 4 évig a fősulin!

Kép
oriandy
 
 


A nővérem most 27 hetes terhes :) . Szerintem nagyon szép kismama :) . Én is IMÁDTAM :lol: :lol: :lol: !!!

A Jászai Mari utcában lakunk az Intersparhoz közel 6 lakásos társasházban. Nagyon szeretem ezt a környéket, soha nem gondoltam volna :) .

A pécsi tudományegyetem kihelyezett szakán tanultál???

Eni

Eni
marcy
 
 


Mozgás: Kíra még mindig nem mászik, csak áll négykézláb és „hintázik”, továbbá felemeli a fenekét, és csak a tenyere-talpa van lenn. Ebben az állásban próbálja rakni a lábát, de mivel a kezét nem mozdítja, mindig attól félek hogy pofára esik szegényke :-) Néha sikerül is. Ja, és négykézlábállásból már oldalra lerakja a fenekét, úgyhogy majdnem felül, csak itt is az a probléma, hogy a féloldalas ülésből a kezével kellene segíteni magán, de valamiért a kezét nem akarja sose arrébbmozdítani. :-) Viszont így is ellöködi magát a földön, általában hátrafelé halad, és ha valami érdekesnek nekitolat, akkor a saját tengelye körül eg ymásodperc alatt célirányba pördül. Konnektorral kapcsolatban én úgy jártam, hogy a múltkor játszott a szobájában a szőnyegen, én elmentem gyorsan piss…, és mire visszaértem 1 perc múlva, odatornászta magát a falhoz, és a konnektorból kihúzott mindent, ami be volt dugva. De aztán nem a konnektor érdekelte, hanem a zsinórok…

Klarka, az ilyen üdcsis dobozok nálunk is nagyon bejönnek! Meg az ásványvizes palack is! :-)

Menyasszon, üdv!

Rita, csipkedés nálunk is van. Mit ne mondjak, kellemes. Ráadásul Kírának úgy nő a körme, mintha húznák. Pedig elég sűrűn nyírjuk :-) Úgyhogy a csípésnél lila folt lesz, de még a bőrömet is lekaparja. Mindezt egy pillanat alatt, amikor a legkevésbé számítok rá. Pl. szopi közben. Csak úgy kalimpál a kezével közben, aztán engem talál meg :-)
Ja, és hiszti is van! Olyan sikítórohamot szokott néha kapni a kisasszony, hogy nem is tudom, honnan van benne annyi szusz! Aztán nagy levegő és előlről. Én már előre beletörődtem a boltban magát földhözvágósdiba. :-( Majdcsak túléljük. Szerintem akinek van gyereke, nagyjából megérti. Akinek nincs, az meg nem érdekel. Majd megtudja…

Juca, ez a reklám csúcsszuper!!! Amúgy én Kírát most még hiába hagynám ott a sikítása közepén gondolkodni, még nem működik. De amúgy szerintem is ez a legjobb, ha az ember egyszerűen ráhagyja és nem próbálja megakadályozni. De majd egy kicsit később, amikor már azt is jobban felfogja, hogy nem ér el vele semmit. Mert most még szerintem max. tapasztalja, de nem érti.

Nekem még nem jött meg, de nem is hiányzik. Egyszer, kb. két hónappal szülés után volt valami, egy napig tartott. Azóta nem :-)

Katus, csöppség hogy van? És a férjeddel hogy történt az eset? Csinált valamit vagy „csak úgy”. Az öcsémnek is kellett néhány éve műteni a térdét porcleválás miatt. Ő focizott. Azt hiszem, talán életében először. És utoljára. De gyorsan és fájdalommentesen túl volt rajta, és azóta nincs problémája.

tandika
 
 


Sziasztok!

Sajnos még mindig rondán köhögnek a gyerkőcök... :(

Mozgásfejlődés: Mesi igaz kicsit idősebb itt a legtöbb csemeténél, de leírom! Irtó gyorsan mászik, bárhova elér. Minden mellett feláll, fel is ül már, és egyre ritkábban borul. Szopis baba lévén a poharat nem fogja egyedül, és a kaját se rakja a szájába, csak tátja, hogy én rakjam bele. De ezt leszámítva mindent megkóstol, papucsot, távirányítót, újságot, zsepit, kenőcsös dobozt, játékot, mindent! Vezetékeket imádja rángatni, ez általános. Szerencsére konektor nincs számára elérhető helyen.

Menzi: még nekem se jött meg, bár Mesi még legalább napi 4x szopizik.

Alvást írtam valamelyik nap, hogy szerencsére betegen is jó az alvókája.

Pépes kaja. Nálunk is még mindig szigorúan pépesíteni kell mindent, különben öklendezik. Bár a múltkor a banánt már nem olyan nagyon sokáig mixeltem, és az első meglepődés után mégis megette. Egyébként meg én még egyetlen gyereket se láttam, aki ovis korában is csak a pépes kaját ette meg! Ha már van elég sok rágófoga előbb utóbb a rágás is megtetszik neki! Tuti biztos!

Gázszámla nekünk a múlt hónapban jött ki egy 25ezres, ezért cserébe most csak 2900 lett.

Egyébként a férjem hivatásos katonaként azért viszonylag tűrhetően keres, bár 4-őnknek a 200ezer nem jön össze, csak a közelében... De nem panaszkodom.

Katus! Sajnálom a párod! Reméljük, hamar rendbejön.

Marcy! Felétek már megint esik? Remélem, kifogy a felhő, mire átér az ország másik felére! Olyan szép idő van!!!!!!!!!!!! Mi is sokat vagyunk kint, mert a friss levegőn nem telik meg úgy Meske kicsi orra, és nem is köhög annyit.

Most megint elfelejtettem a többi részét, de muszáj indulnom főzni!

Pusz!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Csajok :) !

Jelentem, Marci tud puszit adni :lol: . Na jóóó, nem személyesen nekem, csak úgy bele a nagyvilágba, na de akkor is :lol: :lol: :lol: . Utána nagyokat nevet, nagyon ééééédes :) !

Eni

Eni
marcy
 
 


Marci nagyon kis ügyes!!!!!!!!!!!!!! Mesi még csak integetni tud... :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Ha mindenki leírta, hát csatlakozok!
Mozgás: Dani mászik ezerrel mindenhová,, feláll minden mellett kapaszkodva és lépeget is simán. Pár napja megtanulta, hogy ha valami akadály van elötte, pl. a bébikomp széle, hát fel kell állni rá és máris magasabbra ér fel! :D
A térdeit ügyesen átemeli a küszöb fölött (eddig szegény összeverte őket) és tegnap voltunk először sétálni babakocsi nélkül GYALOGOSAN! Nagyon ügyesen lépked ha fogom a kezét, de kezd bátor lenni és az egyik kezét mindig el akarja engedni. Mint már írtam megáll egyedül egyre hosszabb időre kapaszkodás nélkül és tegnapelött tett 1 lépst is az apukája felé. De ez még nem igen megy, inkább eldől előre hogy kapjuk el, vagy egyszerűen leül.
Megtanulta a kis tárgyakat két ujjal felvenni és ha valamit szeretne rámutat 1 ujjal, közben ezt "mondja" : mmmm
Ő is integet a szia vagy a pápá szavakra és ha látja hogy más is integet, ha elkérem tőle azt ami a kezében van : kérem szépen-hát ő oda is adja, és ha nyújtom hogy tessék-visszaveszi.
Megtanulta hogyan kell a csúszásgátló kis halacsáját feltapasztani a hűtőre és ha én tapasztom fel, odamászik-leszedi és adja oda hogy tegyem fel újra.


Hát így állunk mi!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Dani. Marci, Mesi, ügyesek vagytok!!!

Kép
klarka
 
 


Sziasztok!

Meteor: Szentendrére járunk úszni. A Vizipók, az a Matesz Csilla féle?

Porszívózás: én is minden nap porszívózok, felmosok. Igaz Milán a minap a babakocsi kerekét nyalta végig. :evil:

Marcy: gratulálok a nővérednek, ez szuper! :) Az én nővérem is kisbabát vár, a másodikat.

Köszi Mindenkinek, aki hozzászólt a fegyelmezés témához. Tényleg ahány család ahány szokás. :) Tegnap a kezembe akadt egy kismama újság, amelyben írnak az 1 évesekről. Következzen ebből egy kis részlet, hogy a "tudományos" magyarázat se hiányozzon. :-)
" Még nincs önfegyelme, mint a háromévesnek. Ha megszidtuk valamiért megérti, hogy baj van, de nem tudja ezt a tapasztalatot elraktározni későbbre. Emlékezete még nem olyan fejlett, hogy számíthatnánk az előző szidás nyomaira."

Mentem főzni, sziasztok!
Vendég
 


Gabella, én többek között azért is költöztem el Békés megyéből mert az ottani keresetemből képtelen voltam eltartani magam. Ott nőttem fel és láttam, hogy a szüleim milyen elkeseredett harcot vívnak minden nap hogy legalább valami egyszerűbb ennivaló legyen othon.Mondjuk ehhez hozzátartozott hogy apukám egyedül keresett és ugye három testvérem van, anyukám mindig beteges volt, ma is az.Minegy, nem bántam meg hogy eljöttem, mert most sem vagyunk gazdagok, de sokkal jobb szinvonalon élünk, mint anno én Békés megyében.


Andy jó utat Nektek! Élvezd hogy leszs egítséged és pihizz amennyit csak tudsz!

Juca, menszesz nálam is elég gázos volt, eddig egyszer jött meg úgy másfél hónapja, azóta semmi, no de akkor viszont óránként rohangálhattam én is a toalettbe...akár szülés után.Durva volt.

Képzeljétek, Ádám megint rosszabbul van.Ismét hőemelkedés, a takony meg lassan elárasztja az egész házat.:-(
Ha jól számolom egy kerek hónapja beteg, nem tudom mi lesz így velünk.:-(
Holnap be kell vinnem a Budai Gyermekkórházba, megnézik az orrmanduláját és labor vizsgálatot is csinálnak hogy kiderüljön, miért nem akar elmúlni a takonykór még az antibiotikum ellenére sem. :-(

No megyek, megnézem a fiatalembert, mit csinál az ágyában.Mondjuk csend van úgyhogy gyanítom, alszik.

Pusssz.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kimike!

Az úszás Szentendrén merre van? Mi a neve pontosan?
Itt lakom, de még nem néztem utána.

Klarka

Kép
klarka
 
 


Ha valakit érdekel, homeós bogyók. Fogzásra is van köztük. Meg alvászavarra.

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ticle_id=5

tandika
 
 


Klarka: Paprikabíró utca 21-23. A volt Provincia Hotel tudod hol van? Most nyugdíjasház van ott. Abban az épületben működik.
Ha van kedvetek gyertek el és nézzétek meg jövő csütörtökön 10 órától. Egy váltó papucsot hozzál magaddal, mert utcai cipővel nem engednek be a medencéhez, de még az öltözőkbe se.
Írok privit!
Vendég
 


Tandika: köszi, köszi, ezerszer is köszi!!!! :) Jó ez az oldal, ari vagy, hogy feltetted a linket.
Vendég
 


Lányok, azért kérdeztem, hogy ki merre lakik, mert mi csütörtök kivételével bármikor kaphatóak vagyunk egy jó kis babakocsi tologatásra, játszóterezésre, fagyinyalásra, Ikea játszóház bulira stb. :D
Vendég
 


Tandika!

Tényleg jó hogy feltetted! Köszi!
Lehet hogy ki is próbáljuk majd a fogzásra valót!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Nemrég jöttünk meg a vásárlásból. Peti nagyon jó fiú volt. Nagyon tetszett neki, hogy a bevásárlókocsiban ült. Most nincs időm visszaolvasni csak az első hsz-kez, mert megyünk sétálni.

Juca!

Nekem már 4X megjött. Az első 3-nál azt hittem, hogy elvérzek. Két nap alatt elhasználtam majd 20 db tampont. A legutóbbi már türhető volt, csak 1 hétig tartott. :?

Reni
Kép
prenata
 
 


Eni!

Igen, oda jártam! Bár ha valaki azt mondja, hogy Szombathelyen tanul fősulin, mindenki rögtön a tanárképzővel azonosítja!
De én nem :D! POTE-s voltam!!!! :twisted:

Andy

Kép
oriandy
 
 


Kitti: sajnálom szegény Ádámot. Jövő héten mi is megyünk a Budai Gyermekkórházba. Már úgy járunk oda, mintha hazajárnánk. :(

Reni: szerintem is full hülyeség, hogy később nem fogad majd el darabosat. Dehogynem, főleg, ha amúgy is jó étvágyú. Szerintem ne aggódj emiatt.
A bevásárlókocsiban csücsülés Milánnak is tetszik. :-) Nemsokára ki is próbáljuk. 1 óra múlva indulunk Apáért, aztán irány vásárolni.
Vendég
 


Kimike,

igen a Matesz Csilla féle.
Nekem azért jön be, mert nincs kötött időpont, hogy minden héten ekkor meg ekkor kell menni, ami azért jó, mivel nálunk csak a férjem vezet, így kötve vagyok hozzá.
Általában péntek déután megyünk, van, hogy 4re van, hogy fél ötre, de néha szombat délelőtt.
Mindig odatelefonálok előre és akkor beosztanak olyan csoportba, ahol nagyjából azonos korú/tudású gyerekek vannak. Nekem szimpatikus a hely, meg az is, hogy max. 6 gyerek van egyszerre.

Az összefutásos, együtt sétás dologban én benne vagyok. Mi a Tabán/Gellérthegy/Vérmező környékén szoktunk csavarogni, de még akár a Várba is felmehetünk.

meteor
 
 


Kitti,

javulást Ádámnak is.
Pancis sincs még jól, de szerencsére ő "csak" taknyos.
A férjem így is lebaszarintott, hogy minek viszem ki így. (okmányirodáztunk megint, most jogsiügyintézés).

Mondtam neki, hogy amig nem lázas addig szerintem csak jót tesz nei a friss levegő, főleg, hogy itt most olyan kellemes kora tavaszi meleg volt.

meteor
 
 


Lányok!

Csinált már valaki kekszes-piskótás tejpépet nem vízzel?? Én most először csináltam úgy, hogy turmixoltam egy banánt és azzal a péppel kevertem el ezt a tejpépet! Hát Dani úgy ette......................... Nem győztem kanalazni a szájába! :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


oriandy: Én kevés vízzel szoktam higítani és aztán vagy narancsot, vagy banánt, vagy almát pépesítek bele. Igen, nekünk is nagyon szokott ízleni..

klarka

Kép
klarka
 
 


Megjöttünk az UH-ról, most már biztos, hogy kisfiú lesz a nővéreméknél is :lol: . Láttam a kukiját :lol: :lol: :lol: .

Oriandy: azért gondoltam, hogy a POTE-ra jártál, mert az egészségügyben dolgoztál :) .

Tejpép: néhány héttel ezelött adtam először Marcinak, amikor a foga miatt nem volt hajlandó rendesen enni. Először csak simán vízzel higítva adtam neki, csak a próba kedvéért és mivel nagyon bejött, ezért nekünk azóta az uzsonna tejpép vmilyen gyümölccsel keverve. Legtöbbször babánnan, nagyon szereti. Éppen ezért reggelinél kihagyom a babánt, hogy ne vigyük túlzásba :) .
Egyébként én a HIPP Bio-Tejpépet vettem Banán-Körte egyvelegeset :lol: .

Eni

Eni
marcy
 
 


Sziasztok!

Menyasszon! Üdv itt!

Juca. Én lemaradtam a MÁV-os sztoridról, vagy a blogba írtad? Akkor megkeresem. Írtam, de 2x küldtem el, bocs. :(

Ex! Az én mh-em már nem intéz semmit. Nincs hova visszamennem. Mondjuk messze is volt, úgyhogy jobb is így.

Képzeljétek, tegnap férjem vett nekem a Van Gogh kiállításra jegyet. Már lemondtam róla... Ez a legszebb nőnapi ajándékom, ő meg büszke magára (joggal), mert nem szereti az ilyen ajándékozós alkalmakat! De most kitett magáért!

Szeretnénk rugós hintát, mert Vencel egész nap ugrálna az ölünkben és már nem bírja a karunk... van tapasztalatotok-e téren? De mostanában nincs használtan, és nem akarok sok pénzt kiadni, mert lehet nem jön be. A pesztonka orrszívó sem jött be, nemrég adtam el jóval áron alul.

jajj, már megint mennem kell..mikor fogok regényt írni ide?

Mári

Kép
mári
 
 


Sziasztok!

Délután jó nagyot sétáltunk. Itt gyönyörű idő volt. Én egy szál pulcsiban voltam. Peti jó nagyot aludt a levegőn. Alig toltam ki a levegőre 10 méteren belül már elaludt. Ez a vásárlás nagyon felspanolta Petit. Nem gondoltam, hogy ennyire fogja élvezni. Sikerült 2 óra alatt elvernünk 40 ezer ft-ot. Mondtam a páromnak, hogy ebben a hónapban már csak kenyeret veszünk és húst. Na jó, ebből 15ezer Peti pelenkájára és bébiételére, tejpépre ment. Bár én zömében pempőzök, de akkor érzem jól magam, ha legalább 20 üveg bébiétel figyel itthon. Peti reggel 8-tól fél 2-ig kibírta kaja nélkül. Próbáltam félidőben megszoptatni egy eldugott helyen, de nem kellett neki a cici. Már haza úton cupogott a kocsiban. Így jobb híjján megevett egy harmad túrórudi belsőt! :oops: Hááát, nem gondoltam, hogy így fogja nyelni. Bár lehet, hogy nem kellett volna, mert a térdhajlatban kijött neki egy 10 forintos nagyságú száraz folt. Jövő kedden megyünk védőnőhőz, majd akkkor megmutatjuk. Nem tudom, hogy mitől lehet.
Tegnap Peti is felfedezte a mosógépet közelebbről: Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni, Milán is imádja a mosógépet. Tegnap végignézett egy egész programot. :D

Túrórudit csoki nélkül én is szoktam adni Milánnak. Az igazság az, hogy nem tudom hogy adjak neki túrót. A bolti csomagolt túl nagy, abból neki csak pici kell, sokáig nem tartható el, mi pedig nem preferáljuk túlságosan. Szoktam venni olyan bébikaját, hogy túródesszert almával, banánnal, talán humana.
Ha van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet még a bébi bendőjébe juttatni a túrót, azt megköszönöm.

Tejpéphez nem tudok hozzászólni. Milánnak a kórházban írják a sinlac pépet, ő azt szokott kapni, boltit nem.

A vásárlás ismerős. Nálunk is hasonlóan zajlik.

Mári: Van Gogh, szuper!!!!!! Ezerrel írigykedek. :wink:
Rugós hintában sajnos nem tudok segíteni. Mi kölcsön kaptuk, de nekünk nem jött be. Ezért a napokban vissza is adom a gazdinak.
Vendég
 


Sziasztok!

Ma még kétszer teregettem, igaz, nem tervezett mosás eredményeként...Peti ráborította a tiszta és vasalásra váró cuccokra az uzsonnáját (tejpép). Így moshattam egy fehér és egy színes adagot. :D
Tanácsadáson is voltunk: 9260 gramm (alig 30 deka plusz 5 hét alatt) és 79,5 cm, tehát az energia nagy része megint a magasságra összpontosult.

Mozgás: Peti kúszik-mászik, ül, feláll, kb. húszcentis magasságig képes felmászni pl. a teli banánoskartonra, és rögtön magasabb ugye. Imád bébikompozni, de magától még nem jár, de kapaszkodva tesz lépéseket, főleg, ha a cicánk van a közelében.
Integetés van, a hűtőmágneseket imádja tologatni a hűtő falán. Minden összeszed, és most az a legjobb játék, hogy ő eldob valamit, mi meg vissza, ő megint el, és így tovább. :)

Juca, hát mint kiderült, Peti nem csak külsőre, hanem dacban is dettó az öcsém. Anyukám felvilágosított, hogy ő is pont ilyen volt (csak ő a régi Tesla rádió gombjait imádta nyomogatni, és élvezte, hogy néha el-elrepül közülük egy), hiába volt minden, csak vigyorgott... De azért próbálkozom, de jelenleg sz@rt sem ér a tudományom. :)

Marcy, nálunk ma egész nap sütött a nap! Vinni akartam Petit hintázni, de a kajás afférja miatt nem tudtunk menni, mert ugye takarítani kellett a fiatal úr után...

Tandika, a PET palackok nálunk is nagyon menőek. :)

Kitti, ne aggódj a vizsgálat miatt. Nekünk is mondta 2 hete a helyettes doki, hogyha nem múlik, akkor el kell vigyem Petit a fül-orr-gégészetre, mert ha nem javul, akkor valszeg a mandulája a ludas. De nálunk erre most nem került sor.

Oriandy, nálam is hasonló a helyzet a fősulival, mikor mondom, hogy TSF-es voltam, mindenki tanárnak gondol, pedig Bcsabán pénzügy szak van...
Nálunk vizes pép van...ebbe én nem teszek gyümit pluszban, viszont a natúrba már a kezdetkor tettem ezt-azt.

Mári, hát akkor marad az OEP. Mert szvsz kellett volna kapnod papírt, hiszen vonnak le belőle SZJA-előleget.
Hinta ügyében passz, nálunk anyukámon élte ki magát Peti e téren, de kb. 1-1,5 hónap alatt le is szokott az ugribugriról.

Reni, nálunk felültöltős a mosógép, de néha így is érdekes, hogy zizeg. A folt szvsz biztosan nem a túróruditól van... Enyim gyerek már csokit is kap, élvezettel szopogatja. :o

Na megyek.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?