Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

AKIRA: probáltam neked privit írni, de nem engedi a gép. Mindegy tegnap felhívtam a dokit, és Elmo infoját erősítette meg. Úgy, hogy tök gáz mert most 100-130.ezret fizethettek, ha sima szülés, ha esetleg császár lenne, azt még nem is kérdeztem.
Ez olyan igazságtalanság, mert aki most megy hozzá az dönthet, hogy ki tudja fizetni, vagy keres egy másik dokit "állami" kórházban.
De én mit csináljak 31.hetesen??
Melyik orvos venne át így? Ha meg át is vesz, lehet be se jönne a szülésre.... :cry:
Meg különben is benne bízok, hozzá jártam az elejétől kezdve...
Majd jelentkezem!!


Pusza Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Jajj, ugy sajnálom, hogy így alakultak a dolgok neked Linda! De gondolom ebbe a 100-130ba meg benne van már az ugynevezett hálapénz is, és akkor az legalább már nincs pluszba...bár persze ez igy is sok, de mondjuk nála ugye a szülés kb. 50.000 meg még ha mondjuk valaki külön szobát akar az akkor arra a 3-4 napra 25körül van, és akkor az már 70-75, de persze ez igy is lényegesen drágább...nem tudom én mit tennék a helyedbe, de valószínűleg én keresnék egy másik korházat, ahol próbálnék vagy egy szintés jó dokit vagy egy szülésznőt keresni! Inkább az utóbbit..mert akkor járnék most még hozzá, és a szülésnél meg a szülésznőt fizetném inkább meg, az orvosnak ott ugysincsa akkora szerepe!
Ezt beszéltük párommal is, hogy vagy összegyűjtjük a pénzt és akkor majd maradunk a korháznál,vagy pedig dokinál maradunk, kersünk egy jó korházat és egy jó szülésznőt...mást én se nagyon tudok ajánlani... :?

elmo nagy gratula neked is :)
Remélem rendben vagytok! Sok boldogságot a kicsihez!

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Elmo

Nektek is nagy-nagy gratula és minden jót kívánok! Jó egészséget, meg minden.
Igazi Bálint-napi ajándék lett akkor a kisasszonyból! :D

Tiszta jó hírek vannak ma. Ennek örülök. Úgy látszik ez egy ilyen nap!

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 

 
 

Sziasztok!

Nagyon rosszak a hírek, bár amiket belinkeltek elsem olvasom...nem fájdítom a szívem meg idegesítem magam. Na mindegy.

Babáink születésének nagyon örülök Dojika, Elmo és nagy gratula nekik, meg sok sok jót és boldogságot kívánok.

Akíra!
Vigyázz, mert bár kívánom hogy az orvos ne töltsön be "nagy" szerepet a szülésednél, de ha gáz lenne, csak rá támaszkodhatsz. Ez saját bőrből mondom...én is a szülésznőre esküdtem, és tudod mennyi volt a szülésznővel a kapcsolatom??? Amíg bekötötte az infuziót a Szt.Imrébe és amíg a Schöpf-Méreibe elkérte a terheskönyvem meg leleteket-ennyi. Összesen kb.másfél perc, a többi mind orvos. Szt.Imrébe össz. fél-háromnegyed óra, schöpfibe pedig egy császár eleje-vége és utókezelés...
Érted ugye hogy mit akarok ezzel mondani. Bár nem szeretném "kedved szegni" csak tényleg ne az orvosra legyen szükséged, mert ha ő kell inkább mint szül.nő akkor valami nem ok.

Már csak azt nem értem hogy miért kell 5évente, xévente ilyennel kínlódni, hogy bezárjuk-ne zárjuk???!!! Igazából ha nagyon akarnék tudnék olyan kórházat keríteni aminek nem megfelelő a kihasználtsága és nem akkora a súlya az ellátásának mint a schöpf-méreinek. Bár azok a szerencsések akik nem ismerik, de az utóbbi időben beszéltem ilyen témákról ismerősökkel(távolabbi) s azt sem tudják milyen kórház, ha tudja is "sima szülészet, nem" hát nem!
Tényleg nem értem hova tesszük koraszülöttjeinket majd???
Miért ilyenen kell rágódni? Hiszen ebből nincs utánpótlás, vagy csinálnak majd helyette PIC-et még? Mert az nagyobb beruházás, mint ezt meghagyni...

Viszont!!! Egy kicsit ellenük is beszéljek-nem csak a schöpf-mérei, hanem általában minden kórház-mindekinek fizetett az oep...stb, az hogy bizonyos kórházak olyan anyagiak közé kerültek azt igazából leginkább maguknak köszönhetik...ha jobban belegondolok, ugye: számoljak csak. Fizetett utánam a TB, az ellátásomért, én fizettem a szobámért, az ágyamért, napi7000ft-ot, (vagyis egy jobb szállodába kell már ennyit fizetni) ezenkívűl kapott még zsebecskébe a nőgyógy, a műtős ill.anesztes 1-2nővér, meg a neonatológus, szóval...akkor, miért nem bántak gazdaságosabban a pénzzel??? Azt hiszem pluszban is fizettem mint amennyi kéne utánam..értitek hogy mit akarok ezzel? Igazából egy bürokrata, tetves korrupt világot élünk, s mindenki ott szakít ahol tud. az uncsitesóm kórházban melózik és a nőgyógy elvitte a vadiúj uh-ot ami 3d-s képet csinál(vagyis majdnem olyan minőséget)és behozta a sajátját a magánrendelőjéből, ami sokkal szarabb. Nem akarok senkit megbántani, de ha azok a szegény orvosok is egy kicsit tiszeletben tartanák a munkahelyuket, nem lopnák szét...ha én lenyúlnék a munkahelyemen valamit, kapnám a karperecet, nem várnák meg amíg csőddé lopom a céget...értitek ugye...igazából megkérdezném a Garamszegi Úrat is vagy tök mindegy egy kórház igazgatót...miért csak most döbbentek rá szar anyagi helyzetükre??? Eddig miért nem kerestek szponzort, támogatót, miért nem pályáztak, vagy stb.stb. vagy miért nem évekkel ezelőtt vezették be a kórházba a napi 1000ft-ot, meg hogy csak körzetileglát el, a többieknek plusz 4000??? Miért csak pár hónapja???
pl. a magánklinikák miért nem csődölnek be??? őket nem támogatja a Tb, s mi is fizetünk annyit egy egy műtétért beavatkozásért, mint a magánkhban csak helyettünk fizet az oep a többit meg zsebbe rakjuk. Szóval kicsit zagyva, de csúnyán mondva, mivel az állami kórházak nem profitorientáltak(vagyis azok, de csak a dokikák a saját pénztárcájukat profitálják)hagyták magukat lezülleni, de megnézném melyik doki él kicsit is szar körülmények között, vagy melyiknek kell hó végén gondolkoznia azon hogy mire költheti a pénzét...
Maguk alatt ástak

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


nszoke,
hogy miért kell öt évente kínlódni, mert kell az ingatlan, akkor nem sikerült, hátha most!!!
Csak szólok, hogy a Söfi azon kevés kórházak közé tartozik, ami NEM veszteséges, úgyhogy nem értem az eszmefuttatásod! Eddig oda voltál, a bezárástól, most meg "maguk alatt ástak" :?: :?:
..nem kéne általánosítani...ha a szomszéd gyereke rossz, akkor az összes rossz??

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


nszoke én teljesen egyet értek veled, és amit a dokiról mondtál, avval is, és nem hiába van választott orvosom, és fizetek neki 10 hónapja nem keveset és szülök nála és fizetek utána is jó pénzt neki, tehát teljesen egyet értek veled, én csak Linda helyzetébe próbáltam belegondolni, hogy mit is tennék, hisz egy hónap mulva szül, és a 130ezerre nincs felkészülve, amit meg is tudok érteni, én se lennék, nem is tudom honnan kerítenék elő most annyi pénzt!
Tehát gondoom az a megoldás, hogy valami kulturált korházba keresni egy jó dokit, de hát ki tudja, hogy igy egy hónappal korábban talál-e még valakit!
Szóval én se akarnék az orvosom nélkül szülni, mert nekem totális biztonságot ad a dokim, de nem tudom mit tennék Linda helyébe... :roll:
Az meg, hogy hova megy a sok pénz amit fizetünk, hát ki tudja, ebbe is igazad van, felháborító...de én már nem is tudom, hogy mit is várhatnánk... :cry:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Kedves nszoke!

Nem tudom ,hogy van vele a legtöbb kismama és hogy-hogy indul neki a terhességének, de én az elejétől kezdve "SIMA SZÜLÉS"-re vágyom, és nem úgy gondolok a terhességemre, hogy a koraszülött osztályon fogok kikötni.
Elég szomorú, hogy van ilyen osztály, igen nem sokat tudok a Schöpf-Mérei más osztályairól, sőt a "SIMA SZÜLÉSZETRŐL" sem tudok sok mindent, másik kórházba kell járnom szülésfelkészítő tanfolyamra ,mert már a kórház nem szervezett azt sem és semmilyen felvilágosítást sem adnak az osztályról
És mivel van még két hónapom bármi megtörténhet velem és a babával, és akkor nem csak a "SIMA SZÜLÉSZETET" ismerném meg a kórházban, csak kérdés mennyiért...(lehet, hogy te fel vagy készülve ilyen plusz kiadásokra, de én nem)
Én is elég sokat fizetek a dokimnak külön, és erre nem vagyok felkészülve, mert ha az elején közölték volna velem minden más lett volna és most nem kéne másik kórházban orvosok után csörtetnem az utolsó hónapokban, hanem készülhetnék a "SIMA SZÜLÉSEMRE"!! vagy ki tudja mire...

Üdv:
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Sziasztok!

Azt nem tudom, hogy veszteséges-e avagy sem a kórház. De szerintem nagyon sokat fizetünk a tb-nek ahhoz, hogy legalább az ilyen speciális kórházakat támogassa és nem a sintértelepeket. Az utóbbikról tudnék beszélni. Na meg a államháztartási pénzekből is igen-igen csoportosíthatnának át erre is. Mivel elég sok fölösleges kiadásuk van.
Csak hogy egyet említsek.
Oké tény és való, hogy büszkék lehetünk az olimpikonjainkra, de elég nagy marhaságnak tartom, hogy az állam sportolója vagy nem is tudom, hogy is nevezik őket havi fél millát tesznek zsebre a semmiért. Na akkor Öcsi bácsi temetését ne is említsem, stb...........

Aki pedig azon mérgelődik, hogy 9 hónapon keresztül hordja a nem kevés pénzt a dokihoz, az szerintem Ő választotta. Mivel magánrendelésre jár. De szóljatok , ha nem így van. Nekem az előzó turkászom csak akkor fogadott el pénzt, amikor meglett a citológiám eredménye, ha valami más bajjal mentem, látni sem akarta a pénzt. Csak mivel szülést már nem vállalt ezért váltanom kellett.
Én egyátalán nem bántam, hogy több ezret hagytam ott. Mert mindig is számíthattam a dokimra. Volt úgy hogy éjjel 11-kor hívtam és egy cseppet sem volt velem bunkó. Sőt ha nem tudtam mit csináljak és még kétszer felhívtam utánna , az sem zavarta. Lehet, hogy utánna elküldött melegebb éghajlatra, de felém sohasem mutatta.
Jó, igaz hogy vannak nagyon bunkó dokik, de soha nem késő lecserélni őket. Szerintem!

Linda
Neked pedig azt szeretném még mondani, hogy ha egy a dokink /azt hiszem/ , akkor biztos nem fog cserbenhagyni és tuti , hogy bemegy hozzád szülni. Ha jól értelmezem akkor ez is az egyik problémád. De szólj ha nem jól vettem ki a szavaidból.

Remélem senkit nem bántottam meg, nem ez volt a szándékom.
Ha mégis, akkor bocsánatot kértek!
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Akíra értelek és ugy érzem te is engem.

Linda.
Én sem lennék felkészülve ekkora összeget kiadni, ha a helyedben lennék, ez világos. Meg nem is rád gondoltam vagy ugymondom, hogy nem innen a babanetről gondolok bárkire is aki nem ismerné a kórházat, meg jó értelemben mondom neked is hogy meg sem kelljen ismerned. Én azon vagyok ki, hogy akikkel beszéltem az utóbbi időben -távolabbi ismerősőkkel- azt mondja, hogy schöpfi-igen van PIC-és milyen kis helyesek azok a picibabák,közben mutatja a két kezével, a kb. 30cm-t. És vigyorog. Jó heccnek látja, érdekesnek, jópofának, de hogy valaki min megy ott keresztül arról sejtése sincs.
Ha nekem valaki azt mondja, hogy a központi intenzíven van, nem vigyorgok, mert valószínűleg onnan ki sem jön, ha meg mégis már nem sok öröme lesz az életben...szóval én nem viccesnek tartom a koraszülést és a kiló vagy azalatti babákat. Ilyen emberekkel találkoztam mostanában és ez felháborító volt számomra. Érted.
Nyílvánvaló részedről is jogos a felháborodottság, hogy honnan rántsál elő ennyi pénzt egy sima szülésre, de ugye közben is alakulhat másképp, fájdalomcsillapítás, császár, bármi. Gondolom ez nincs benne a 130ba?!
Én neked csak jót és sok szerencsét kívánok a megfelelő döntésben, de valóban biztosabb lenne, ha másik orvost keresnél-ha sikerül valakit találnod aki elvállal és neked is megfelel-mint ahogy Akíra is tanácsolta.
Így remélem nem vetted magadra az előző üzenetemet, mert nem babanetesekre értettem. Még ha félre érthető is volt elnézést.

Mzille!
Most is "odavagyok" a kórház bezárása miatt. Hiszen valószínűleg ezért sem vállalok második babát, legalábbis mostanság nem.
Eszmefuttatás: írtam hogy általában, tehát jellemző, nem mindegyik kórház működik ugyanúgy, de többsége hasonlóképpen.
Tehát ha 10ből 6-7szarul megy akkor merem azt mondani, hogy általában, de mondhatom azt is hogy a többség.
Igen maguk alatt ásták végülis, nem? Hiszen abban igazad van hogy hasznos a kórház, nem veszteséges, de ugy látszik mégis sok pénz folyik el valahol. Mert általában 110-130%on működik, de anyagilag mégsem csinálták jól. Mert nagyon ugy néz ki.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok!

Jaj ne mérgesedjen el a hangulat!

MINDENKNEK ÜZENEM, AKI KÉSŐBB SZÜL MÁRC 31-NÉL! A DOKIK IS NAGYON JÓL TUDJÁK, HOGY EGYSZERRE ENNYI PÉNZT NEM MINDENKI TUD ELŐTEREMTENI, EZÉRT GONDOLTAK ARRA, HOGY VALAMI RÉSZLETEKBEN VALÓ TÖRLESZTÉSSEL IS MEG LEHET OLDANI A DOLGOT!


Én nem keresnék másik orvost, mert szerintem nem reménytelen a helyzet. Nekem se lenne zsebből 130ezrem, de beszélnék az orvossal mit ajánl...ha régóta ismered, biztosan tud megoldást!


Még egy "fantasztikus hír" lombik! A törvény úgy ítélkezett, hogy egy orvos egy hónapban x számú lombikot csinálhat! Ebből az lett, hogy aki most megy oda a dokihoz, hogy neki nem jön össze a baba, a doki kivizsgálja, és kiderül, hogy lombikra van ítélve valamiért annak már csak 2008-ban van hely!!!!!!!!!!!!!

Na ehhez mit szóltok! Megint nem a szaporodó nemzetek között leszünk!

Csütörtökön este viszik a papírokat a szervezők! Gondlom a fáklyázás után! Siessetek!!!!!!!!!!!

Kép
manó-v-29
 
 


Sziasztok !

Dojika és Elmo nagyon sok boldogságot, és egészséget kívánok a babákhoz!

Szomorú, hogy eü.miniszer urunk úgy ért az eü.reformhoz, mint a gyógyításhoz !!!
Hát nem semmi 130 e. lesz egy szülés, vajon mennyi THM-el lehet majd kölcsönt felvenni rá azoknak, akik családi kasszája nem tudja finanszirozni a szülést, a lombik programról már nem is beszélve!

csillagvirágom: a nagyobbik lányom nov. óta múlt héten kezdte az ovit, a középső csak jövő héten megy.
A nagyobbik asztmás, mi is jártunk már a törökbálinti kh-ban Márialigeti Főo. Úrnál, hát én nem igazán voltam megelégedve, igy akkor /4 éve/ váltottunk, akkor kerültünk át a Sváb-hegyre, ami most sajnos szintén halálra van itélve. :(
szilvi3

Kép

Kép

Kép
szilvi3
 
 


Szia Noémi !

Teljesen én se értettem az eszmefuttatásodat. A Garamszegi név alatt kire gondoltál??

Azért nemcsak az OEP finanszírozza a dolgokat:
Az Nlc-én találtam egy topicban:
"
Magyarországon az egyik legjobb genetikai csapat dolgozik itt, a koraszülött ellátsáról nem beszélve. A genetikusokhoz az ország minden tájáról jönnek, és nem azért mert felkapott, hanem mert annyira jók, és annyi embernek segítettek már. Nagyon jó orvosok, és emberként bánnak a betegekkel.

Olyan felszerelése van a kórházban, ami kevés kórházban van meg. És ezeket a felszereléseket jórészt nem az államtól kapták, nem csak állami pénzból vették, hanem a Garamvölgyi és Tarró szorgos lobbyzásának, szponzoroknak volt az eredménye. Sőt tudomásom szerint sok orvosnak is pénze van abban, hogy a kórház az elmúlt tíz év alatt óriásit fejlódött.

A Garamvölgyi doktor elvégzett egy kórházvezetői manager képző (remélem jól írtam) iskolát a saját pénzén, hogy még jobban tudja irányítani a kórházat.

Évente kb. 2000 szülés van a kórházban, ami budapesti viszonylatban is sok, olyan kórházba akarták áttenni egy részüket, ahol éve max. 600 szüléssel számolnak.

Az elmúlt 10 év alatt felújították - szponzorok pénzéből - a szülőszobát, műtőteket,stb.

És ne felejtsük el, hogy ők voltak az elsők, akik inkubátort tettek a kapuba ! "

És akkor még nem beszéltünk azokról a kisebb cégekről, szűlőkről akik gondolom támogatást nyújtottak a kórháznak.
Akkor most az így vásárolt gépekkel, eszközökkel mi lesz??

Szilvi
bruncsi
 
 


Sziasztok !

Bevallom őszintén én ennek a magánkórházas dolognak annyira nem őrülök, mert úgy érzem ez megosztaná az embereket: hiszen lenne egy réteg aki megteheti, hogy megfizeti és lenne gy másik réteg aki nem.(úgy gondolom, hogy ezek lesznek többen)

A másik : így gondolom csak a szülészet maradna meg, a koraszülött osztály és a PIC nem. Nekem nem voltak a kisfiaim koraszülöttek, bár a túl gyors szülés és meconiumós magzatvíz miatt egyikük megjárta a PIC-et és a koraszülöttet. Nekem személy szerint az, hogy itt a kórházban van PIC és koraszülött is biztonságot adott.

Szilvi
bruncsi
 
 


Köszi Szilvi 3 a "biztatást" nem semmi, hogy ti október óta nem tudtok oviba járni.Mi most túl az összes létező immunerősítőn, a következő lehetőséggel kacérkodunk: http://www.drlenkei.hu
Véleményeket várunk a Dr Lenkei termékeivel kapcsolatos tapasztalatokról. Hogy tolerálja az óvoda a sok hiányzást?
Mi az elején, nagyon csalódottak voltunk a törökbálinti pulmonológiai korház ellátását illetően. A Schöpf-Merei Ágost koraszülött követéséhez voltunk szokva, oda jártunk 2 éves koráig, és ha nagy baj van, még a Bethesdán kívül mindig ők a segítség( bármilyen papír, hálapénz nélkül megcsinálták a kislány összes vizsgálatát néhány percen belül a PIC-en!!!). Azóta rátaláltunk Horváth Bernadett doktornőre akivel meg vagyunk elégedve, és a viszonyítási alap is a házi gyermekorvos lett.
Borzasztó hogy pont a Svábhegyet és a Shöpfit ítélték halálra.
Kedves mzille, banyaszki, hozzátok hasonlóan mi sem értettük nszoke miért általánosít, de tudjuk és én tiszteljük is hogy vállalja ő másik irányból közelíti meg a reform kérdést. Roppant rokonszenves, a Schöpfihez való elkötelezettsége, mindkét oldali politikusaink tanulhatnának tölle, mindnyájan különböző politikai irányzatok játszmáinak vagyunk kitéve, és Ő megmaradt EMBER-nek. Próbáljuk meg mindannyian követni és a belénk súlykolt dogmákon felülemelkedni! Eü reformra szükség van, de ...
Mert számunkra a Schöpf-Merei, koraszülött intenzív centrum nélkül , nem ugyanaz, amire oly sokan hálával gondolunk.
Az itt elért sikeres emberközpontú, szülőkkel együttműködő szakmai féltékenységtől mentes, önfeláldozó egyedülállóan magas szinvonalú munkát végző dolgozókat szétszedve, a helyi viszonyokra kényszerítve fogják harmadrangú "nem érintheti meg", " nem az én gyermekem" filozófiájú, papíron jó statisztikájú, költséghatékony intézmények dolgozóivá teszik. Aki nem élte meg nem fogja érezni a külömbséget, de aki akár elveszve, akár ott dolgozva, érti miről beszélünk, viszont nem akarunk kellemetlen helyzetbe sodorni senkit, ezért nem nevesítünk.
Azzal hogy fizetőssé teszik, pont azt veszti el, amit nagyon kevés helyen kaphatunk...emberségből, a bajban! Mellesleg a koraszülött osztály dolgozóival elbeszélgetve 2001 őszén, méltán reménykedtek; a következő kormány majd változtat áldatlan elismerségükön, és rendbe teszi az egészségügy anomáliáit, most a második ciklusában változtat rendesen, nagyon sajnáljuk őket.
Egyedülálló anyavédelemi központ, világhírű inkubátorprogram, sikeres lombikbébi program, elismert szülészet, európai hírű, büszkén bemutatott koraszülött intenzív...Miért is ne pont ezt kéne bezárni?!!!
Csütörtökön még menjünk el, bár mi is kezdjük elveszíteni az optimizmusunkat! "Megunják, hazamennek" Nők lapja, vagy valami hasonló legyen nállatok, hogy felismerjük egymást. Hogyan tudnánk megmenteni???!!!

K.B.T

Miért hagytuk hogy így legyen!!!?
Legnagyobb cél itt, e földi létben...
csillagvirágom
 
 


Sziasztok!

Ugy látom megint hoztam egy kis viharfelhőt a topicba-ezért bocsánat mindenkitől-főleg ha valaki magára értette amit írok. Szóval mégis ugy veszem ki hogy nagyjából egyetértetek velem csak azt nem értitek miért általánosítok, de bár ezt már egyszer leírtam.
Az ellátásomért az általam befizetett járulékokból az oep fizet, az hogy ki mivel adományozza a kórházat, az más. Nekem sem kell majd a gépeket kifizetni ha magán lesz és a szülésért kell fizetni, "csak" az ellátásomért.
Amit eddig írtam a lényege, hogy valóban veszteség anyák és gyermekeik számára (ill.az ott dolgozóknak) hogy bezárják a kórházat, de a pénzükkel, ők maguk gazdálkodtak, ha nem jól tették, akkor a vezetésnek sejtenie kellett hogy bezárják. Ennyi az eszmefuttatásom röviden. Ismétlem magam hogy félreértés ne essék, nem díjjazom én sem a bezárást, de ha pont erre esett a választás mit tudunk tenni??? Mert ugy látom az eddigiek nem sok eredményt hoztak-SAJNOS!
Az hogy az országunk nem tud eltartani lassan semmit-annak meg meg voltak a maga előzményei-és ihatjuk a levét most.
Szerintem olyan egyszerű lenne azt megérteni, ha van pénzünk akkor költhetjük, ha nincs nem költhetjük, hitelt lehet felvenni egy bizonyos mértékig, ha meg már az sem megy a bevételt kell növelni. S ha ilyen rosszul állunk akkor el kell dönteni mire költjük...hát ugy látszik a schöpf-méreire nem költünk...így érthető?
Ez az eszmefuttatásom lényege.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Szerintem már tuti bizos hogy nem fogják támogatni és magánba mehet de csak egy darabig, mert szülészetek ennél sokkal nívósabbak vannak már, nem is sokkal drágábban, így aki fizetni bír az a jobb körülmények intézményébe fog menni.
A PIC és NIC meg megfizethetetlen. Szinte mindenkinek kivétel nélkül...

Sajnos a női megérzésem azt súgja, hogy ez már el van döntve, csak egy kis hangot adnak neki, mert az "ilyesmi" kötelező eljárási útvonal...

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Az valóban igaz hogy ide nem a *****- os körülmények miatt jár az ember , bennünket is a kiszolgáltatottság sodort ide, első benyomásunk a körülményeket illetően, nem volt túl biztató, de a hely szelleme, a dolgozók lelkessége, az emberség és a szakértelem mégis egyedülállóvá tette. Ha fizetővé válik, tényleg minden más lesz, és koraszülött ellátásnak egy magánkorházban, tényleg nincs piaci szempontok szerint létjogosultsága.
Jó éjt!

Miért hagytuk hogy így legyen!!!?
Legnagyobb cél itt, e földi létben...
csillagvirágom
 
 


Sziasztok !

Fentebb amit Noéminek betettem a kórház felszereltségéről, azt CSAK BEMÁSOLTAM EGY MÁSIK FÓRÚMRÓL, ODA IS EGY ANYUKA " írta. Tehát csak azért, hogy nem én írtam.

Szilvi
bruncsi
 
 


Szaisztok!

Én sem akartam durva lenni, de kicsit túlpörögtem tegnap.
Úgy gondolom mindenkinek szerintem a saját dolga a legfontosabb, akár honnan is nézzük és azért is küzdünk most is......

banyanszki: Igen, egy a dokink vele nincs is semmi bajom, mert tudom hogy ő rá számíthatok , mert már volt egy kisebb műtétem vele a Schöpf-Méreiben (nem abortusz, nincs avval semmi bajom, csak azért írom le , mert érdekes eset volt: a szobában ahol 3 hölgyel voltam és közöltem, hogy méhszájseb plasztikára várok, azt mondták biztos azért mert sok abortuszom volt már, hát mondhatam bármit, nem hitték el, a másik mikor felvittek minket a kis műtő előtti váróba , ahol 3man voltunk ,abból 2hölgy tényleg abortusztra várt és a műtős fiú aki oda kísért minket a műtőszobához, finoman közölte velünk, hogy ő nem szeretne minket itt látni többet, mert ez nem szép dolog, amit mi itt csinálunk, hát köpni-nyelni nem tudtunk, aztán mikor kihozott ez a fiú a műtőből csak magyarázot még a liftben is nekem valamit, de nem igazán értettem mert fél álomban voltam, szóval, ennnyi a story.....)

Igazából a pénz a bajom, nem fair dolog, így a végén választás elé állítani az embert. Mindenki szán valamennyit a dokiján,és szerintem nem is keveset, de mikor az közli, hogy hát kétszer annyi lesz....
Nem tudom
Ők is jól tudják , hogy minden pénzt megér egy baba és pont ez a kiszolgáltatotság, ami dühit.
De most már megvárom a csütürtököt, hogy mit mond, addig meg nem idegesítem magam ezen, úgy se tudok ellene csinálni semmit.
Vagy fizetek vagy egy másik "ismeretelen " orvos.

Pusza Mindnekinek

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Sziasztok!

Azzal én is egyetértek, hogy eü. reformra szükség van. Sőt már nem most kellett volna elkezdeni, de ez azért egy kicsit botrányosra sikeredett. Rómát sem egy nap alatt építették fel. Egy éven belül nem lehet ekkora változtatást jól véghez vinni. Ha csak egy kicsit is belegondolok, már most haltalmas káosz van. Arról pedig nem is beszélve, hogy drága honatyáink és rokonai igen jól meggazdagodnak rajtunk. Kóka=vizitdíj Csak egy a sok közül. Nem hiszem, hogy a kórház szakmailag indokolt lenne. Biztosan kell valakinek. Ebből kifolyólag még az emberéletek sem számítanak. Szerintem!!!!
Noémit tisztelem és becsülöm, hogy felvállalja amit ír. Ezzel én is így vagyok. Az hogy némelyik téren más nézeteink vannak ez nem fog közénk állni. Azt hiszem, hogy vagyunk annyira felnőttek, hogy emellett tudjuk egymást tisztelni és jó viszonyba maradjunk. Igaz Noémi?
Linda neked pedig privit írok, remélem átmegy.
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Már megszállottan keresek mindent, ami róllunk szól: http://www.radio.hu/read/211484
Üdv: K.B.T.
csillagvirágom
 
 


Sziasztok!

Linda teljesen megértelek. És drukkolok neked azért, hogy sikerüljön vagy a dokiddal valami számodra jó megoldás mellett maradni, ne most kelljen "új" kezekbe kerülnöd, mert az nem jó dolog, de ha ez lesz a megoldás akkor pedig remélem mihanarabb a legjobb dokit találod meg.

Banyaszki neked igazad van. Én is tisztelem az olyan embereket akik vállalják a mondandójukat, de még több tiszteletet érdemel az aki ellentétesen vélekedik ugyanarról és ezen körülmények között továbbra is EMBER-ek bírnak maradni. Hiszen emberek vagyunk, mind-mind másak és nem kell mindenről ugyanúgy vélekednünk.
Amúgy mesélj mi van veletek? Hogy vagytok?

Szép napot mindenkinek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Sziasztok :)

Linda :)
Szerintem az orvosod támogatni fog, bízz benne. Nem hiszem, hogy azért mert ilyen szerencsétlenül esik idöben a pocakosságod, többlet anyagi terheket fognak rádsarcolni. Biztos kitalálnak valami megoldást.

Sajnos a magánosítással igencsak vissza fog esni ennek a kórháznak a pacientúrája, mert nem hiszem, hogy az aláíróívet aláíró 10 ezer ember ugyanoda fog menni, ha fizetössé teszik az ellátást. Nem beszélve arról, hogy a PIC áthelyezésével a kórház elveszti azt a súlyponti helyzetét, ami kiemelte a többi közül. Így a genetikai központ is okafogyottá válik, mert hiába küldenék fel majd az embereket genetikai vizsgálatra vidéki kórházakból is, ha ez is fizetös szolgáltatás lesz, az emberek akik a TB-t fizetik ezért nem fognak fizetni.

Mondjuk ha 130 ezer Ft lesz a szülés mindennel együtt, akkor nincs messze attól az összegtöl amit én fizettem paraszolvencia illetve szobadíj címén. (szülés:50 ezer,anesztes: 15 ezer, szoba: 52 ezer, növérek: 2-2 ezerFt). Csak legalizálják a jövedelmeket. Ez nem is lenne gond, és kifizetné az ember, ha nem a TB kútjába dölne a pénze, hanem magán biztosítási számlán...

A Schöpfiben az volt az extra, hogy az együttérzö, kedves és profi hozzáértö ellátást ingyen (ill. jutalmazta utólag), jóérzésböl és hivatástudatból megkapta az ember. Azért más úgy a gyereknek a fekvése...

Mondjuk én ennek ellenére is maradok a kórházban, mert szerencsére a babavállaláson túl vagyok, az évi 1-2 vizsgálatot meg kifizetem, mert ragaszkodom a profi orvosomhoz, bár a számíze nem az igazi....

Cat
Kép
cateye
 
 


szaisztok!

régebben gyakrabban írogattam ebbe a topicba, mostanában csak olvasó üzemmódban vagyok és szomorúan konstatálom a tényeket.
most is csak azért bátorkodom írni, mert nem értem pontosan nszoke hozzászólását.

nszoke!

miből gondolod, hogy nem gazdálkodott jól a kórház a pénzével? s miért gondolod, hogy emiatt akarják beztárni? szerinted csak a veszteséges kórházakat, iskolákat zárják be?? talán meg kellene hallgatni a másik felet is.

bár nem vagyok bennfentes, de az utóbbi években igen jelentős változásokon ment keresztül a kórház. renbehozták, felújították a harmadik emeleti szobákat, a földszinti ultrahang előtti váróhelyiséget (szép képek a falra, tv, festés, térnagyobbítás, stb.) átépítették,megnagyobbították, új ultrahang készüléket vásároltak (ami a piacon az egyik legjobb), s lehet babamozizni is!, amihez szintén kellett új ultrahang készülék. továbbá felújították a homlokzatot. és volt/van még egypár tervük. az igaz, hogy van amiért fizetni kell, na de
ezt előbb meg kellett finanszírozni, nem??

bocs a kisbetűkért, de nem működik a shift gombom.

szombaton ott voltunk és ma is ott leszünk. és reménykedünk...

ildi
matt07
 
 


Sajnos kislányunk még beteg. Ezért csak apuka képviseli a véleményünket. Ha fél hétre megy az jó?
Kedden mikor kezdődött.
Kérünk mindenkit, próbáljon meg eljönni!
Köszönjük!
B.K.T
csillagvirágom
 
 


Úgy tünik senki sem volt ott közzülünk, senki nem kérdezte, miért a Nők Lapja.
Úgy 70-en lehettünk, és a főszervező szerint 12 évvel ezelőtt sem volt rózsásabb a helyzet, tehát nem szabad belenyugodnunk el kell mennünk, és tudatosítanunk kell mit jelent ez nekünk. Lehetőleg mindenki próbáljon hozni magával másokat is.
Egyelőre a hírességekre koncentrál a pedagógus hivatású a korházban két problémás, terhességből két már egészségesnek mondható gyermek édesanyja, aki az előző krizishelyzetben is sikerre vitte velünk, jóérzésü EMBEREK-kel az egyedülálló korházunk ügyét. Vidékről is voltak, legközelebb is el kell mennünk!!
Kedd 19 órára beszéltük meg a következő alkalmat, és reméljük, hétről hétre sikerül megduplázni a résztvevők számát, és ilusztris személyiségek is az ügy mellé álnak, politikai hozzáállásra való tekintet nélkül.
Ne adjuk fel, bár mi is mécsest gyujtottunk, de lehet ez még"tüzijáték"! Kép Kép

Miért hagytuk hogy így legyen!!!?
Legnagyobb cél itt, e földi létben...
csillagvirágom
 
 


Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Van e köztetek olyan, akinek műtötték valamire is a manóját? Mert ha igen, akkor lenne hozzá 1-2 kérdésem.
Előre is köszi!
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Én kb. 3 hónap múlva fogok szülni, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem a Schöpf-iben. Az én dokim is 100-150-re tette a szülés árát, ha magánkórház lesz, de semmi egyéb költséget nem említett (pl. egy vérvétel, szívhang vizsgálat, vagy esetleg nem probléma mentes szülés, stb). Valaki írta, és a dokim is mondta, hogy lesz hitellehetőség. Ez szép és jó, de arra is kell gondolni, hogy ha valaki már a szülést hitellel kezdi, mi lesz később? Közületek sokan tudják már, hogy mennyi kiadással jár egy baba születése, nem biztos, hogy jó ötlet lenne hitelt felvenni már a szülés miatt. Azt vissza is kell fizetni, és hát a baba születése után az embereknek nem több pénzük szokott lenni, hanem egyre kevesebb.
Szerintem (de írja meg valaki, ha ez nem így van, ugyanis még sosem szültem) ha minden leletet visz valaki egy másik kórházba egy másik orvoshoz, el fogja vállalni a szülést. A fogadott orvos sem tud azonnal mindent rólunk, ha álmában felkeltik, miért ne vállalna el akár a 8. hónapban egy másik orvos, ha látja az eddigi leleteket, uh-n megnézi a babát, megvizsgálja az anyukát.
tavasz76
 
 


Sajnáljuk, hogy ti úgy érzitek már nem lehet megváltoztatni, a döntést. Tudnotok kell, hogy 12 éve ha ugyanigy feladták volna, sokunknak nem lenne gyermekünk.
Kedden este 7 órára, csendes gyertyás demonstrációra várunk mindenkit, akinek így egészbe fontos a korház megmaradása.
B.K.T
csillagvirágom
 
 


csillagvirágom,
:) :)

banyanszki,
nekünk volt szem és orrmandulaműtétünk, 6-8 évesen, mire vagy kíváncsi?

ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


a fiúk: Kép karácsony Kép Zsombinak kicsit karmolt az orra...

Szép napot!
Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Kedves Mindenki!

Ács Miklós doktorhoz járok vizsgálatokra, és érdekelne, hogy ismeri -e valaki, szerzett -e már tapasztalatokat vele kapcsolatban. Konkrétan persze a szülés érdekelne, mennyire volt lelkiismeretes, rendes, bármilyen hozzászólás érdekel stb.
Nekem a terhességi vizsgálatok alatt emberileg szimpatius, kedves, viszont orvosilag szétszórtnak, nem ritkán figyelmetlennek tűnik. Most még nem zavar igazából, de ha a finish-ben is ilyen lesz....szóval tud valaki valami biztatót írni?
Köszi
Bone
bone
 
 


Sziasztok!

Tavasz!

Ezt a doki és a helyzet dönti el. Engem 33 hetesen vett át az előzőtől a jelenlegi, ráadásul nem volt tuti, hogy nem szülök meg hamarosan...

Azért ne félj ha eddig nem mentetek, akkor most sem attól mentek majd csődbe mert szülsz egy gyereket. (Tudod, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond.) :wink:

Szép tavaszt:i
iloly
 
 


Sziasztok!

Nagyon le van lassulva az oldal! Engem ma reggel nem engedett be. Tiszta dili a gépünk.

Köszi Ildi, de már túlestünk rajta. Azért ari vagy.

Itt a jó idő és azt mondják, hogy megjött a tavasz. Remélem így is marad.

Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Kedves Iloly!

Nem a családi csődbemeneteltől félek, csupán attól, hogy ami "normál esetben" kerülne nekem most jelenleg max. 120e Ft-ba (orvosnak, szülésznőnek, nővérnek hálapénz), az fizetős kórház esetén ennek akár a háromszorosa is lehet, amit sajnos nem tudok vállalni és köztünk szólva dühítő is lenne több száz ezer forintot elkérni egy amúgy alanyi jogon járó "ingyenes" szülésért.
Ne felejtsük el, hogy április 1-től még egy egyszerű vérvételért is fizetni kell majd, ha magánkórház lesz. Most mindenki csak arról beszél, hogy mennyibe fog kerülni egy "normál szülés", de senki nem tudja megmondani, hogy mennyibe fog kerülni, ha komplikációk lépnek fel, ha több napot bent kell maradni stb...
Lehet, hogy bemész a kórházba szülni úgy, hogy kb. 150e Ft-ot mondanak, és kijössz egy 400 e Ft-os számlával (mert ugye amikor bemész, még nem tudod, hogy milyen szülésed lesz). Én egy esetleges meglepetés számlától félek.
tavasz76
 
 


Tavasz!

Én is pont olyan helyzetben vagyok, mint te, május végére vagyok kiírva, Söfis dokim van. Nem vagy egyedül, hogy a váltást latolgatod, és szerintem menni is fog, csak cselekedjél gyorsan. Én még megvárom a csütörtöki kórházlistát (mára ígérték, mégsem lett) :x , és akkor döntök.
Most a híradóban azt mondták, hogy ha az Önkormányzat nem írja alá a megszüntetést, akkor még hónapokig elhúzódhat a bezárás. Csak azt nem értem, hogy akkor ki fog finanszírozni április 1-től.
Nekem is azért van nagy becsben a kórház, mert nagyon szuper a koraszülöttellátás, ha csak sima szülészet lesz, versenyre sem kelhet a Telkivel vagy mittoménmelyikkel, sajnos.

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvih!

Még én is meg akarom várni a márc. végét, mert a dokimhoz eléggé ragaszkodom, utána sajna minden bizonnyal váltani kell. Ha magánkórház lesz, akkor "némi" korszerűsítés is rá fog férni a kórházra, az meg nem fog másként menni, csak ha megkérik az árát az egyes beavatkozásoknak. Nekem a doki azt mondta, hogy a koraszülött mentést sajnos így is át kell adniuk, mert annak az árát már végképp nem tudnák kigazdálkodni.
tavasz76
 
 


Sziasztok!

Látom, mindenki a csúnya anyagiakon van kiakadva.

Akiráról tud valaki valamit? Talán elment szülni?

Noémi felőletek is rég olvastam, igaz 3 napja nem is nagyon van időm bekukkantani. Remélem minden okes.

Anett
Ti jól vagytok? Árpi hogy halad a hamikkal? Ízlik neki?

Mindenkinek további szép napot!
Jön a tavasz!!!!!!
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Kedves Tavasz76!

Azt hiszem kicsit félre értettél. Ha olvasgattad eddig a topikot, láthattad, hogy időnként csak javítani próbálom a borongós hangulatot. Ebből a néhány szóból nekem úgy tűnt, hogy soknak tartod már azt is ami a konkrétan a szüléshez kapcsolódó kiadásokon felül van.

"Közületek sokan tudják már, hogy mennyi kiadással jár egy baba születése, nem biztos, hogy jó ötlet lenne hitelt felvenni már a szülés miatt. Azt vissza is kell fizetni, és hát a baba születése után az embereknek nem több pénzük szokott lenni, hanem egyre kevesebb."

Lehet, hogy én is félre értettelek? :) Talán mert a környezetemben mostanában csupa olyan első gyerekes anyukával találkoztam aki szerintem kicsit "túldimenzionálja" a gyerek vállalást-nevelést. Ha Te nem ilyen vagy, akkor bocsánat. :oops:

Természetesen egyet értek azzal amit a meglepetés számláról írtál, és azokkal is, akik azt írják, hogy PIC nélkül nem lesz érdemes a mostani körülmények között a Schöpfiben szülni húzós összegekért, mert a körülmények máshol sokkal jobbak.

Az igazság az, november óta tudható, hogy itt az ellátás helyzete bizonytalan. Az is nyílt titok, hogy milyen rendszert akarnak érvényesíteni. Sajnos hiába nem értünk vele egyet, abban a helyzetben amiben azok vannak, akik mostanában szülnek, szerintem nem létezik jó, csak "jobb" megoldás. Mindent figyelembe véve, én azt hiszem váltanék a helyetekben.

Sok sikert és jó döntést!

i
iloly
 
 


Szia Erika!

Múltkor éppen eszembe jutott valami etetős dolog és Anett. Akartam is Neki írni, de nem volt gépem és most meg már elfelejtettem mi volt az. :( :oops:

Tök jó, hogy Róluk mindenkinek Árpi táplálása jut az eszébe. Ami persze az előzmények ismeretében érthető, de szerencsére úgy nézem minden megy mint a karikacsapás! :lol:

Mit műtöttek a gyerkőcön ilyen hirtelen? Pénteken kérdeztél és hétfőn már túl voltatok rajta....Gondolom nem komoly, mert akkor biztos nem itt levelezgetnél.

Szia: i
iloly
 
 


Én is egyetértek ilolyval, ha mindenki cash-flowt csinálna mielőtt gyerkőcöt vállal, nem lennének gyerekeink... :) na persze az ésszerű tervezésnek én is híve vagyok, de a hitelfelvétellel nem értek egyet!

Én is akartam kérdezni Erika, melyik gyerkőccel, mi történt??

Akíra, már babázol?? :)

Szép napot!
Ildi

Kép
KépKépKép
mzille
 
 


Lesz ma este 19 órakor a csendes gyertyás demonstráción a Schöpf-Merei korháznál valaki közzülletek? Mert mi még nem adjuk fel, de lehet ez lesz az utolsó lehetőség!!!
B.K.T.
csillagvirágom
 
 


Sziasztok!

Én Arnold dokihoz járok,és ő ma azt mondta, hogy ugye 130000,- a szülés + munkadíj!!!! Kérdeztem, hogy az mégis kinek, mennyi,?
Ez az orvos "bére", szerinte az övé kb 70 000,- lesz. Tehát alapból máris 200000,-, és nem ám a két, vagy három ágyas szoba ám, mert ebben csak a sima szoba van benne. Azt hiszem én lépek. Május 30-ra vagyok kiírva, addig majd csak találok egy helyet...:-)

Nagyon sajnálom a dolgot, de nem vagyok hajlandó ilyen sokat kifizetni, miközben ez valóban egy ingyenes szolgáltatás (persze tudom, a körzeti kórházban, ami nekem a Bajcsy,majd meg is nézem,ki mit ír róla)

Sziasztok!!!Móni

Bence: 2005.12.01
Csenge: 2007.05.24
famo
 
 


Sziasztok!

Famo
Hát igen ez rengeteg pénz! Ezzel tisztába vagyunk, viszont aki ezt már megengedheti magának,azzal szerintem egy 5 ágyas szobába is el lehet lenni. Hiszen itt mindenki azért kért magánszobát, hogy ne a "kisebbségel"/tisztelet a kivételnek/ és a uctalakókkal kelljen egy szobába lennie. A roomingos dolgot pedig szerintem átfogják alakítani az egész intézményre. Ha már ennyi pénzt elkérnek, gondolom én , hogy komfortosabbá teszik azt a néhány napot. De ez ismétlem az én véleményem.

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Igen, nem komoly a dolog, csak én fújtam fel, ahogy azt szoktam.
Atinak kellett a kukiját megműteni. De szerencsésen túlestünk rajta.
Csak nekem az volt a meglepő, hogy pénteken mentünk dokihoz és már vasárnap reggelre be is jegyzett minket a műtétre. Híve vagyok én is a minnél előbb, annál jobb túlesni rajta dolognak, de azért nem ennyire. De amikor a sebészismerősünk nem vállalta és persze közbe megnyugtatott, akkor én is belementem a dologba. Igazából csak az altatás rémisztett meg. Na meg az hogy nem lehettem mellette addig míg el nem altatják. De ismétlem szerencsésen átestünk rajta.
Most valami has-marsot kaptunk el. De már talán ez is múlóban van. Szegénykémet már nem merem orvoshoz vinni. Egy időre elég volt neki.
Köszi, hogy azért érdeklődtök!
Erika

PHPBB kód:
Kép


PHPBB kód:
Kép
banyanszki
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam bent a dokimnál a kórházban, és megkérdeztem mi a helyzet: egyértelműen nem mondta ki, hogy magánkórház lesz, de ha igen(szerintem tutti) akkor: 130.000Ft egy szülés, mindegy hogy hüvelyi vagy császár, pont azért, hogy ne, hogy azt higyjék a kismamák, hogy a több pénz miatt császároznak. Ez általában 4 napot jelent, de ha tovább kell bentmaradni, akkor is ennyi....
Ebben minden benne van(szoba,kaja, babaápolás, vizsgálatok stb.), de papíron a dokim sem látta ezeket leírva,csak az összegről tud..
Nincs benne senkinek a díja, ez mind a kórháznak megy......
De azt ő se tudja garantálni, hogy nem lesz több a számla, mint 130.000Ft,de ez az alap....
Szerény véleményem szerint vagy nem tudják tényleg a dokik, hogy mennyi lesz, hogy lesz, de akkor én viszont nem akarok lenni a kisérleti nyúl vagy pedig tudják csak direkt nem mondják, hogy ne menjünk el, úgy is kifizetjük, hisz minden pénzt megér nekünk a baba és a biztonság.
Állítólag felújítják az egész kórházat, szép lassan...
A PIC részleg biztos, hogy nem marad ott, mert az nagyon sokba kerül és azt nem tudják eltartani.

Egy szó, mint száz: én tegnap döntöttem és váltottam,mert ezt a bizonytalanságot nem tudtam vállalni: már tegnap meg is vizsgált az új doki , megmutatta a másik kórház szülészetét a baba-mama szobákat stb. kb: 1,5órát velem foglalkozott úgy , hogy most látott másodjára..
Remélem minden jól fog alakulni a szüléskor és nem kell egy élten át azon rágodnom majd, mi lett volna ha.........

Üdv Mindenkinek
U.i: remélem a "SORSTÁRSAIMNAK" is megoldódik a helyzetük vagy így vagy úgy........
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25
 
 


Sziasztok!

Kedves Linda!
Szerintem jól döntöttél. Hiszen van elég dolog amin aggódhat egy kismama, így ne azon kelljen hezitálni hogy mennyi lesz a váratlan és bizonytalan végösszeg.
Hova mentél kórházba és milyen az új doki? Rendes, kedves a szavaidból, de szimpatikus, fiatal, vagy milyen?

Banyanszki, szgénykém. Tényleg hihetetlen gyorsan jött akkor ez a műtét. De mostmár túl vagytok rajta ez a lényeg. És "jobbulást" így utólag is.

Mzille!
Ha a fiaid férfivá cseperednek, majd nem fogod győzni levakarni a sok rajongó nőt róluk. A szemek káprázatosak... :wink: :lol:

Akíra!
Már megvan a kisbabád???

Manó? Veletek mi van? Nagyon eltűntél.

Rólunk: megvagyunk, igazából folyton olvasom a babanetet, csak amikor nem tudok hozzászólni nem jártatom a számat, vagy legalábbis igyekszem nem feleslegesen kontárkodni...de néha az ember önhibáján kívűl is...na mindegy.
Szóval ez a szuper időjárás vonz minket egyre kifele. Zsebinek a két arca már tök piros ahogy a nap megfogta...helyes nagyon. Én meg sulizok, meg könyveket próbálok beszerezni, mert valahogy mindig olyan könyvlistát ad meg az egyetem, ami vagy még nem jelent meg vagy országosan 10db van belőle. Ugyhogy most könyvet vadászok. Voltunk a hétvégén a medveparkba...hááát. Nagyon jó volt de többre számítottam. Mindegy. Tényleg nem tudtok valami látnivalót szabadtéri programot vagy érdekességet ajánlani? Már kifogytam az ötletekből. Az állatkerten kívűl bármi jöhet, mert ott már csukott szemmel is tudom mi hol van.

Tapasztaltabb anyukák: kérdésem lenne, hogy hogyan működik a bölcsi dolog? Kis tapasztalatot jó tanácsot tudnátok nekem adni? Mert ugye novemberben 2éves lesz Zsebi és vinném bölcsibe, de nem tudom jó e ez vagy, nem is tudom igazából mit akarok kérdezni, hanem mondjuk ugy mindent tudni szeretnék ami bölcsivel kapcsolatos.
A másik pedig a munkahely. Ebben tudtok segíteni, aki már állt vissza dolgozni?! Milyen lehetőségei vannak a munkáltatónak és nekem és mik a kötelezettségeink egymással szemben? Tudom ez nem valami jogi fórum, de a tapasztalat gyakran több.
És előre is köszönöm a válaszokat és segítséget, tanácsokat!

Szép napsütést mindenkinek.

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke
 
 


Noémi :)
Nekem a fiaim 2006 szeptemberétöl bölcsisek (októberben voltak 2 évesek), és én novemberben visszajöttem dolgozni. Nálunk csak szeptemberben vesznek fel gyerköcöket, és a legtöbb helyen így van. Tehát most be kell iratnod, hogy szeptemberben kezdeni tudjon, vagy csak jövö szeptemberben fog. A bölcsibe járáshoz a bölcsik kérnek munkáltatói igazolást, mert csak annak a gyerekét veszik fel, aki dolgozik. Persze nálunk hoztak mindenféle kamu igazolást is, nem néznek utána.

A munkába állás elött ki kell venned a felgyülemlett szabidat. Ha gyes mellett mész vissza dolgozni (január óta megteheted akár 8 órában is), akkor 3 éves koráig kapod a fizud mellé a gyest is. Én így dolgozom, csak nekem az ikrek miatt 7 éves korukig kapom. :D
A gyes ideje alatt nem rúghatnak ki, ha már egyszer visszavettek, védett vagy. Ha van kérdésed, akkor írj akár privit is, hogy ne untassuk a többieket.

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat :)
Gyes alatt tuti nem rakhatnak ki??? Mert nekem azt mondta a fönököm (szeptembertöl megyek elvileg vissza), hogy ha találnak poziciót (tehát az eredeti munkakörömbe tuti nem mehetek), akkor szeretettel várnak (öhöhöhö), ha nem találnak, akkor felvesznek a KÖTELEZÖ 30 napra és utána fájó szivvel búcsút intünk egymásnak. :evil:
Vagy ez a dolog csak az ikresekre vonatkozik?

Noémi :)
Nándi is szeptembertöl megy bölibe, ha felveszik Pestre (bár feliratkoztunk 2 helyre is, csak májusban lesz döntés, hogy lesz-e helyünk), akkor rendes, állami bölcsibe, ha nem, akkor itt Inárcson családi napközibe (itt már tuti helyünk van)
Kirándulás: Budakeszi vadaspark? http://www.vadaspark-budakeszi.hu
Normafa? (rétesezéssel egybekötött)

De én is kiváncsi vagyok egyéb ötletekre!

Kórházról (hogy ne csak OFF-oljak)
Én szerdán voltam a dokimnál, és ahogy az aszisztenssel beszélgettünk erröl, az jött le, hogy még ök sem tudják igazán, hogy mi lesz. MIndenki várja a 8-át, a "nagy" bejelentést. Én maradok a dokimnál, de ha maradna a kórházban, én nem tudnám sokszázezer ft-ot kifizetni a majdani kistesónál.

na, megyek, mert lehúz a ded a székröl...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de ez a jóidő kicsalt a gép elől. Ami nem baj!

A kórházi hírek aggasztók! Nekem iszonyú dilemma, mert nem mehetek vissza a dokimhoz, hogy csináljon tesót Árpinak, de megszülni nem itt fogom...

Nekem tudjátok milyen kérdések motoszkálnak az agyamban! Ha bemegyek szülni, és netán baj lesz a babával, szüksége lenne a spec ellátásra, amit eddig a koraszülött osztályon adtak mi lesz? Elviszik a babát egy másik kórházba, és én maradok a drága helyen? Mehetek-e vele? Ott is kezdhetem kifizetni a 100000-rel kezdődő összeget, mert nekem senki ne mondja, hogy a körzetemhez tartozó kórházak mindegyikében meglesznek a spec ellátás feltételei!

Ez egy ördögi kör!

Én a hiteles dologról úgy vélekedek, akkor lehetne ez a magoldás, ha bemegyek szülni, tudom mennyibe fog kerülni, de a dolgok úgy alakulnak, hogy valamiért többet kellene fizetnem, akkor lenne valamennyi méltányossági idő!

Gondolom nem hagyják így a kórházat, mert elég ramaty állapotban van ahhoz, hogy így magánkórház legyen.
Ha érdemben fel kell újítani, akkor is be kell zárni egy időre nem?

Árpi eszik mindent, amit lehet, nagyon ízlik neki. A hét híre, hogy kibújt az első fogunk!!!!!!!!!!!

Nálunk ez abban nehéz, hogy sokat bukik, főleg gyomorsavat, most már tudom, hogy ez a probléma, és nem a tejem szar!

Jelenleg dühöngök, tönkre ment a babakocsink, képzeljétek séta közben úgy ment tönkre, ahogy a felmosók nyele szokott...hihetetlen!!!!!!!!!!!

Apát fűzöm egy jobbra, de még aktív, hogy majd megcsinálja...kíváncsi vagyok!

Én is többször olvasok ám, csak nem mindig tudok mit írni, de igyekszem, ha akármilyen hülyeséget is, hogy jelezzem élünk!

Kósás híreim lesznek a jövő héten remélem, hogy nála mi a tarifa!

Szép jó éjt mindenkinek!

Kép
manó-v-29
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?