Új privát üzeneted érkezett!

Kimi, Milán naaagyon aranyos baba.

Rebeka24, Isten hozott!:-) Mázlid van Bogival ha tényleg ilyen jó baba. Majdnem egyidősek a gyerekeink.:-)

Tandika, amikor azt mondom hogy 10szer ébred Ádi egy éjjel azt úgy értem hogy félálomban üvölt, kiveszem, aztán cici, simi, visszarak, majd egy óra múlva ezt ismét és ismét és ismét eljátsszuk, mire reggel úgy érzem hogyha ki kell másznom az ágyból, én biz Isten meghalok. :roll:

Na tényleg elteszem magam holnapra, csak vendégeink vannak és ilyenkor nehéz lefeküdni a dumálás miatt meg aztán bámuljuk a Szulák showt.:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Jó reggelit Mindenkinek! :D

Este dobtam egy képet Milánról, de írni már nem volt ingerenciám. Itt ült fel először és irtó büszke volt magára. :D

Kitti: A házunk mellett van egy nagyon frankó kis játszótér, de bevallom nekem még eszembe se jutott, hogy bemenjek oda Milánnal. :shock: Én nagy Duna parton sétáló vagyok, kb. 15 perc míg leérünk, aztán végig a Római parton, nagyon klassz. Imádok bambulni, bámulni a Dunát. És azt is, hogy alig van valaki ilyenkor rajtunk kívül lent. A környéken sok kismama van, de kevesen merészkednek ilyen "messze". Legalábbis mi a magunk részéről nem igazán találkozunk "sorstársakkal". :D

Juca: Bekukkoltam a blogodba, tetszik!!! :D Tudod, hogy a lánykád nagyon különleges adottságokkal rendelkezik? Gyönyörű a pofija, bevallom a szeme nagyon megfogott, kis tündérke.
Babakocsival tömegközlekedni tényleg elég merész Budapesten. A hétvégén szépen elterveztem, hogy amíg Apa hétköznap dolgozik, addig mi Milánnal majd jól bejárjuk egész Budapestet tömegközlekedve. Első állomás az Őrs Vezér téri Ikea. Aha, csak rögtön ott kezdődik a probléma, hogy egyedül nem vagyok képes a babakocsit, a benne ülő gyerekemmel a marha hosszú lépcsőn felcipelni, ami a hévhez vezető út ugye. Úgyhogy szerintem majd Apa megy tömegközlekedve, mi pedig autóba ülünk. :)

Na most lépek, kicsit rendbe rakom a lakást. :-)
Vendég
 


Rebeka: Üdv! Dobsz egy képet Bogibabáról?
Vendég
 

 
 

Kimike!

Hát, tényleg tündéri a kisfiad!!
Hány foga van? A képen 2 látszik :lol:

Rebeka!

Üdv közöttünk! Ha tudsz te is tegyél fel képet magatokról!
Tényleg szerencsétek van, hogy Bogi jó baba! Szerencsére én sem panaszkodhatok Danira. Ő is nagyon jó és nyugodt gyerek. Az éjszakáink is kezdenek helyre állni. Már elmondhatom, hogy este lerakom aludni és reggel 7-kor kel (percre pontosan :D ). 1-szer kell csak mennem hozzá, de ez csak azért van, mert feltornássza magát az ágyban, keresztbefordul és ez ugy egy idő után kényelmetlen neki, ekkor sírdogál (de közben alszik) én megigazítom, és már alszunk is vissza.
Miket tud már Bogi? Hány fogacskátok van?

Reni!

Nálunk is volt, hogy Danival kellett aludni, de szerencsére ez csak 1-2 éjszaka volt. Ne fél attól, hogy nem hallod meg, ha nyöszörög! Én még azt is meghallom néha, ha mocorog, pedig az ő ajtaja még be is van hajtva. Az anyai ösztönöm dolgoznak, így tuti meghallod!
A szuszogás?? Hát, azt nem hallod meg, persze, de nem szabad ezen morfondíroznod, mert akkor soha nem fogsz rendesen pihenni!
Igaz és könnyen beszélek, mert nekünk van légzésfigyelőnk, de csak azért, mert nálunk a családban volt bölcsöhalál.
Így nem is volt kérdés, hogy megveszzük! Ha nagyon izgulsz egy megoldás van: kölcsönözzetek valahonnan. Tudom, nem mindenki engedheti meg magának, de ha ez megnyugtat....


Kitti!

Tényleg, jó hogy van ez a játszótér, nem rég épült, és itt van a közvetlen szomszédunkban, így ha jó idő van, már megyünk is ki. Gondolom, hogy rossz lehet, hogy nektek nincs a közelben. Amíg ez nem volt itt én is körutakat jártam, hová tudom majd vinni Danit. De szerncsére megoldották ezt a problémát. :twisted:

Norwell!

Kende jobban van már? Végül is mi volt a baj? Nem a foga jött?
Nekünk valószínűleg a napokban kibújik a 8., mert Daninak megint hasmenése van és ez nála ált. azt jelenti. Ja és eléggé fehérlik, látszik már a hegye.
Nagyon ügyes Kende, hogy egyedül, kapaszkodás nélkül lépegetett már! Dani sokáig megáll kapaszkodás nélkül, de lépni nem igen akar :D

Szép napot mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Juca, ezt már én is mondani akartam hogy Kingát simán el tudnám képzelni valami menő gyerekruha katalógusba, tényleg különleges vonásokat örökölt a felmenőitől. :-)

Kimi, régebben a férjemmel mi is gyakran sétáltunk a Római parton, de mióta megvan Nyuszus, inkább a városligetbe megyünk be sétálni. A kocsi kérdésen egy ideig mi vitatkoztunk, hogy most akkor kinél legyen nap mint nap. Aztán megoldottuk a kérdést úgy, hogy amikor kell nekem, akkor reggel beviszem őt dolgozni, este érte megye, nap közben pedig enyém a verda. Volt szó arról is hogy veszünk még egy kocsit, de a helyzet az hogy kiszámoltuk, fentartásilag az nekünkmár nagyon sok lenne. Így is tegnap befizettem az összes csekkünket és otthagytam 70 rongyot és ez még nem a vége, a villanyszámla és a csat.művek még benne sincs! Durva. :evil:

Na megyek dolgozni, Nyuszus alszik. Most egy - két napig nem viszem őt bölcsibe a náthája miatt, de tök jó, van segítségem mert mégérkezett a két nagynéném. Vasárnapig itt lesznek segíteni.

Ja és türhető volt az éjszakánk, két ébredéssel és gyors visszaalvással! Hurrá!

Szép napot mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Lányok, köszönjük a dicséreteket, aranyosak vagytok! :D

Andi, Milánnak 6 foga van, és most növeszti a 7-et. Szerencsére nem viselte meg a fogzás.
Danikán felbuzdulva még ebéd előtt kipróbáljuk a játszóteret, remélem élvezni fogja a kisördög. :)

Pussz Mindenkinek
Vendég
 


Sziasztok Lányok,

gyorsan visszaolvatam,

Kimike, Rebeka: üdv közöttünk :) .

Kimike
: Milán nagyon édes, szép baba :) .

Rebeka: te is tegyél fel képeket, ha tudsz, nagyon kiváncsi ám a társaság :lol: .

Reni: voltál orvosnál a lábaddal??? Szerintem eltört egyébként, nem akarlak megijeszteni, de a lábujjnak nem kell sok... :( . Szerintem meg kellene nézetni.

Tegnap is olvastalak benneteket, csak írni nem volt időm, de az alvással kapcsolatban. Eddig is írtam, hogy mi is óránként ébredtünk, de ma éjjel 3 óránként :) . Tuti hogy a foga és ha már ezen túl leszünk, akkor az ébredésekkel sem lesz gond. Most már másfél fogunk van, gondolom, már a 2. nem zavarja annyira és ezért volt jobb éjszakánk :lol: . Úgyhogy kitartás csajok!!!

Oriandy: nagyon jók voltak a játszóteres képek a kicsiről :lol: .

Na most mennem kell, mert Marci aludna, csak életjelt akartam adni magunkról :lol: .

Délután, vagy estefelé megpróbálok jönni.

Eni

Eni
marcy
 
 


Kimike!
Meglátod, Milán nagyon fogja élvezni! Danit alig lehet belőle kiimádkozni, vagy ha épp aló idő jön utána, simán elalszik a hintában! Mi (ha ilyen jó idő marad) minden nap ebéd után megyünk ki, utána meg egy nagyot alszik a drágám!

Most van egy csöpp időm: Dani durmol kint a levegőn, kész az ebéd és tegnap kitakarítottam, kimostam mindent...

Pussz!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Közben Milán elaludt, úgyhogy gyorsan írok.

Szia Marcy, köszönjük az üdvözlést és a dicséretet! :)

Lenne egy körkérdésem. Ti mit tudtok, hány hónapos korig ajánlják a légzésfigyelő használatát? Nekünk egy két lapos készülékünk van és az a probléma, hogy nem fedi le a teljes kiságyat. És ha Milán helyezkedik, leforgolódik róla, akkor bizony bejelez. Na most éjszaka ez négyszer történt meg. Úgyhogy arra gondoltunk, hogy kiiktatjuk a készüléket. Szerintetek?
Vendég
 


Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Nagyon nincs időm, úgyhogy megint csak röviden!
Alvás! Én pici korban nem vagyok a külön szoba híve. Lehet, hogy furán fog hangzani, de mi a mai napig egy szobában alszunk mind a 4-en. Úgy kezdődött, hogy a panelban a két szoba messze volt egymástól, így szinte egyértelmű volt, hogy Lackó ágya a mi szobánkban lesz. Próbáltuk később átrakni, de nagyon fárasztó volt az éjszakai ide-oda mászkálás, így visszakerült, a végén már annyira, hogy a kiságy oldala le volt hajtva, odatolva a mi ágyunk mellé, és így aludtunk együtt. 3 éves koráig... :oops: Akkor kapott új ágyikót, mert Mesinek már hamarosan szüksége volt a kiságyra. Így Lackónak durván fél éve volt átszokni az új ágyikóba, és mikor újra összeraktuk a rácsosat, már nem kívánkozott bele. Viszont nem akartuk drasztikusan az új ággyal együtt külön szobába is költöztetni, főleg, hogy a baba miatt úgyis féltünk, hogy kirekesztve érzi majd magát, így még együtt maradtunk. Mesi nem egy nehéz eset szerencsére, így most azon gondolkozunk, hogy miután a kis szobában kicseréljük az ablakot és megvesszük a szőnyeget, azt fogjuk kinevezni gyerekszobának. Csak 2 m-rel és egy ajtóval leszünk messzebb tőlük, úgyhogy nem lesz vész, de legalább külön leszünk. Aztán majd kialakul, hogy bírjuk, de szerintem menni fog.

Más! Kipróbáltuk a lidl-es pelust, és tényleg nem rossz, de nem is vagyok elájulva tőle. Hóvégi kifogyáskor teljesen jó lesz, de asszem, nekem ár-minőség arányban még mindig a DM-es Babylove a nyerő. A maxinak 44 Ft darabja, és ennek is keskenyebb a láb közötti része, nem olyan "terpesztős".

Megint nem tudom, mit akartam még... Bocsi, lehet, hogy még jövök, de az is lehet, hogy csak holnap.

Addig is pusz mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Juca! Még a temetéshez kapcsolódóan! 2-3 éves gyerek valamit sejt, az tuti. Sajnos mi Lackóval együtt ott voltunk, mikor apósom meghalt. Annyira ki volt mindenki borulva, hogy így visszaemlékezve se tudok elszámolni vagy 2 órával, hogy akkor hol volt Lackó, kivel, mit csinált??? Még az is lehet, hogy rémülten sírdogált egy sarokban, nem tudom! Elmondani nem tudta, mert bár majdnem 2 és fél éves volt, nem igazán tudott még beszélni, csak 2 szavas tőmondatokban. Ezek után is úgy érzem, hogy egy gyerek nem való temetésre, mert a szüleit is megviseli a dolog, lehet, hogy nem tud kellően a gyerekre figyelni, a kérdéseire felelni, a gyerekekre meg figyelni kell, főleg ilyen esetben, hogy ne zavarják meg senki gyászát. Természetesen el kell neki mondani, hogy mi történt, és nagyjából meg is értik, az nagyon csúnya dolog, ha lezárják a kérdéskört annyival, hogy "papa már nincs..." Mindenkinek jót tesz, ha beszél róla. A párom nem egy kibeszélős alkat, pedig kellene, mert még én is szoktam álmodni az apukájával, és eléggé felzaklat. A saját apukámról is szoktam álmodni, de így 9 elteltével már kicsit nyugodtabban viselem.

Bocsánat az off-ért.

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Temetés: Őszinte részvétem Exnek és Jucának. Át tudom érezni a fájdalmatokat. Az én Apukám tavaly augusztusban halt meg, teljesen váratlanul. Milán alig múlt 3 hónapos.
Természetesen a temetésre nem vittük. De ha nagyobb lett volna, pl. óvodáskorú, akkor én elvittem volna. Mert neki is meg kell értenie az elmúlást, a búcsúzást. :(
Vendég
 


Kimike!

Nekünk is van, és igaz 3 lap van hozzá, de mi csak 1-et szanálunk az ágyikóban!
Hogy teszed őket? Teljesen egymás mellé? Mert én inkább távolabb egymástól, így bárhová mászik szinte mindig alatta van, amúgy meg a matracnak vezetnie kéne a légzés mozgást és érzékelnie kéne! Nem lehet hogy az elem merült le? Esetleg a zsinór van valahol megtörve! Először ezeket ellenőrizd és csak utána likvidáld! :D
Én úgy tudom jó ha 1 éves koráig alatta van. Én tuti alatta hagyom, mert mint írtam nálunk a családban volt már bölcsőhalál. Igaz régen (a párom apukájának a testvére halt meg), de én nem kockáztatok!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Bocsi! az elöbb elírtam! kettő lapot használunk a légzésfigyelőből az ágyba!!

Kép
oriandy
 
 


Köszi a tippet Andi! Ha jól belegondolok, Milán tegnap délután alvás helyett leszerelte és jól földhöz vágta a légzésfigyelőt. Úgyhogy könnyen lehet, hogy ez a gond. :oops:
Végülis már csak két hónap van a első szülinapig, úgyhogy addig jó lenne, ha kitartana.
Vendég
 


Gabella!

Mi pontosan azért raktuk külön a gyerkőcöt már az elején, mert késöbb még nehezebb lesz hozzászoktatni az egyedül alváshoz. Sok ismerősömnek a gyereke még 6-7 éves korban is vagy velük alszik 1 ágyban vagy 1 szobában. Szerintem nem szerencsés, mert nem akarnak aztán már egyedül maradni. Dani tök jól megszokta hogy ugyan ott vagyok mellette amíg elalszik, de utána kimegyek, és semmi gond ezzel azóta sem. Jó, nekünk van légzésfigyelőnk, így a tragédiáktól nem kellett tartanom, és az éjszakai átmászkálás is nehéz volt egy darabig, de hidd el megéri! Nem akarok vészmadár lenni és veletek ne így legyen, de elég nehéz egy nagyobb gyereket (aki eddig a szüleivel aludt egy szobában) átszoktatni a saját szobájába. Emellett meg én úgy vélem a gyereknek nem kell tudnia hogy a szüleinek van házaséletük.

Andy

Kép
oriandy
 
 


Egyetértek Andival. Nálunk is külön szobában alszik Milán, bár ez kényszer volt és aggódtam is eleinte.
De a hálószobánk olyan pici, hogy oda nem fért be a kiságy. A gyerekszoba szintén pici, tehát én sem tudtam ott aludni mellette. Amúgy megszokás kérdése az egész. Végülis jó, hogy így alakult, legalább mindenkinek meg van a kis helye.
Vendég
 


Sziasztok,

Pancsinak megszottyosodott az orra, ugyhogy ismét elővettük barátunbkat orrszívó-porszívót.
Képzelhetitek: a három hónappal ezelőtti állapothoz képest, annyi a változás, hogy a Kisasszony már jobb erőben van, így szinte kirúgdossa magát az ölemből orrszívózás közben.
Tegnap így kétember mutatványban adtuk elő, de ma kénytelen vagyok egyedül küzdeni. Ráadásul szegény kis maszatnak annyira tele van, hogy félóránként kell szívóznom :(

Pedig olyan csuda gyönyörű idő van, annyira jó volna elmenni sétálni :(

Rebeka,
üdv itt.

Kimi,
édes a kisfiad!

Kitti,
átérzem. Amikor nagy néha Pancsi csinált ilyen óránkénti ébredést én is hulla voltam. Szerencsére a tegnap éjszaka is viszonylag jó volt. Kétszer ébredt - nálunk az ébredés az olyan, hogy nyüszög, ezért gyorsan felveszem félálomban szopi és alszik vissza, viszont ha nem venném fel, akkor sírás és teljes felébredés van! - szóval volt egy ébredése 11kor, azátn hajnali egykor, de akkor már nagyon tele volt az orrocskája, így neki álltunk éjszaka közepén orrszívózni.
Képzelem a szomszéd mennyire örülhetett :) De megtette hatását a dolog, reggel fél 7i aludt, akkor áthoztam a mi ágyunkba, félálomban kaja és fél 9ig húzta még a lóbőrt.

Külön szoba-egybe szoba kérdéskör:
Nálunk a nappaliból nyílik a gyerekszoba. Az első pár hónapban mi is ott aludtunk a galérián, de azóta vettünk kinyithatós kanapét, azóta a nappaliban alszunk. Viszont mivel duplaszárnyas ajtó van a két szoba között, így szinte egy légtér. De jobb ez így, hogy hallom minden mozdulatát.

Juca,
néztem, most már 71$-on áll, tényleg fel fog menni 100-ig :(

meteor
 
 


Rita!

Jobbulást Pancsinak!
Amúgy én a külön szobában is hallom minden mozdulatát pedig a gyerekszoba ajtaja még be is van hajtva! Mint már írtam az anyia ösztönt semmi nem tudja legyőzni! Még a mély alvás és a hulla fáradtság sem! :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Megyek erkélyt takarítani, de előtte írok kicsit. :)
Juca! De! Tejallergiája van, de ez "csak" a véres kakiban nyilvánult meg.

Kimike, Rebeka! Én is üdvözöllek itt titeket!
Kimike: 1 éves korig ajánlják. Részvétem apukád miatt. :(

Reni: hát, én ha együtt alszunk, akkor minden rezdülésére felébredek, de első ébredésig ( 1 óra körül) apával alszom, és hát a sírásra sem ébredek fel...ő hallja meg először.

Én sem voltam híve az együttalvásnak, de "anya tervez, gyerek végez", szerintem ez is gyerekfüggő, van gyerkőc, aki nagyobb korára könnyen átszokik saját szobába, van gyerkőc, aki sose...

felébredt....

Adó??? kérdésem??? Help!

Mári

Kép
mári
 
 


Visszaaltattam. Juca! Akkor a tejallergiáról írjak ekcéma nélkül? :) Blogba?

Még az alvásról akartam írni. Mostanában éjjel éjfél-1 körül ébred, ált 10 körül alszik el. Na onnantól reggel 5-6-ig nyűglődünk úgy, hogy ő csukott szemmel bekapja a cicit, elfordul, bekepja, elfordul, közben nyöszörög. Ezt fél óráig csinálja, míg kifárad és alszik max fél órát, aztán felébred. Arra gondoltam, éhes, ha sikerül ébren maradnom, kivárnom, míg elalszik, akkor csinálok tápit, de ma sem kellett neki. Néha meghúzza a cicit, szóval nagyokat kortyol, szóval van benne nedü. De ez a cicitépkedés nagyon megvisel. És ha nem adok cicit, akkor felébred és teljesen éber lesz ő is. A cumit meg nem fogadja el, csak öklöndözik tőle. Úgyhogy nincs más választásom. Felébredt. Szóval a nappalunk is ilyen lesz ma, úgy érzem....

Mári

Kép
mári
 
 


Szisztok!

Végre Peti elaludt!

Ma lehet, hogy kipróbáljuk a külön alvást. Bár ma hajnalban is nyöszizett, kapott cumit, de 20 perc múlva is izgett-mozgott, végül megszoptattam, de mégis kinyílt a csipája, így szopi folyt.köv., de aztán elaludt. Én attól félek, hogy az ilyen izgés-mozgást nem hallom meg. Na majd látjuk. A másik, hogy a férjem képes hajnalig tévézni, ami engem nagyon zavar. Peti előtt úgy oldottam meg, hogy füldugóval aludtam. Na ezt most, ugyebár nem lehet! :shock:

Rita!
Azért azt tudakold meg, hogy mennyi folyadékot vihetsz fel a repülőre! A babavíz miatt írom, mert tudtommal nagyon leminimalizálták a gépre felvihető folyadék mennyiséget!

Marcy!
Köszi az aggódást, de nem tört el a lábujjam, már egész jól van. Mezítláb már simán rá tudok állni, csak cipőben megy nehezen!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ő a mi Bogink!

Kép
rebeka24
 
 


Oriandy! Igaz, hogy én is szeretném már külön pakolni őket, de mint írtam, az elején nagyon nehéz lett volna a külön szoba! Így könnyebb volt, és még most se esik nehezemre, hogy egy szobában alszunk. Ugye, így érthető???

Egyébként mit takar az, hogy "nem szerencsés" egy szobában aludni???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Remélem nem bánjátok, hogy bemerészkedem közétek!!! :oops:
Legkisebbik csemetém kapcsán választottam a topikot, Ádám 2006. július 26-án született. Eddig csak a pécsi topikba írogattam, de bízom benne, hogy itt is helyet találok Köztetek!! :lol:
Mini manón kívül még két nagyfiam van, Andris 10 éves, Bence májusban lesz 9. Én 34 vagyok, rendőr, amikor nem babázom, de most berendeltként a Bevándorlási Hivatalban dolgozom. A párom egy futárcégnél dolgozik.
A családunk tagja fentieken kívül egy Bertalan névre hallgató berni pásztor is!! :lol:

Ádim most 9 kg, 71 cm, nagyon aktív kicsi emberke, mászik már, megkapaszkodva feláll, szóval beléptünk a pillanatra sem vehetem le a szemem róla korszakba. Még szopik, de már sok finomságot is kóstolgatunk!!

Remélem a nagyon jó kis csapatotok tagja lehetek!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Gabella!

Félre ne értsd! Nem kötöszködni akarok! Csak ez meg az én véleményem volt! Ahogy te is leírtad a tied. Persze, ha valaki nem tudja megoldani a külön szobát, egyértelmű a dolog! A nem szerencséset pedig a késöbbi átszoktatás miatt írtam semmi egyéb oka nem volt!

Rebeka!
Nagyon aranyos a kis Bogi!!!!


Enyit a mai ebédről:

Kép

Kép

Kép
oriandy
 
 


Szia Évi!

Üdv közöttünk!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Üdv köztünk Mamavica!

Nem semmi 3 fiú! Akkor nálatok férfiuralom van! Már van egy rendőrnénink: Katus! Már te is visszamentél dolgozni?

Reni
Kép
prenata
 
 


Nagyon köszönöm az üdvözléseket!!!

Reni!!
Nem, én még nem mentem vissza dolgozni! Úgy döntöttem, most nem alakítom a munka hősét, tetszelegtem eleget ebben a szerepben már. Ezen kívül sajna nálunk nincs bölcsi, ahhoz pedig nem lenne még szívem, hogy Pécsre cipeljem minden hajnalban Ádit magammal. :cry:
Majd eljön ennek is az ideje, most egyenlőre jól érzem magam itthon!
Totális a pasik uralma nálunk, még a kutya is fiú, de nem bánom! Jó sok köszöntőm lesz a közelgő nőnapon! :lol: :lol:

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica
 
 


Köszönet a szíves fogadtatásért, örülök neki!

oriandy!
Bogi baba kb. hat hónapos koráig hihetetlen "lusta" volt, amolyan csendes megfigyelő. Majd szépen lassan elkezdte érdekelni a mozgás, forgást gyakorolta majdnem egy hónapig, s mikor végre sikerült neki a többi mozgásforma is rohamosan követte egymást. Mára már fel tud állni és egyre ügyesebben és biztosabban csinálja azt. Egyébként jelenleg két foga van, s azt hiszem a napokban jönnek a többiek is mert újra kissé nyugtalanná vált. Állandóan baba-zik, ez az a szó amit pár napja megtanult kimondani és hihetetlenül büszke magára, persze mi is azok vagyunk rá.

Egyébként a kezdetek nekünk sem voltak könnyűek, de én mindig bíztam az ösztöneimben és eddig bevált.
rebeka24
 
 


Hahóka.

Mamavica, üdvözletem. Ha minden igaz te vagy köztünk az egyetlen három gyerekes anyuka!:-)

Rebeka, Bogi nagyon édes kiscsaj!

Reni, a fogzás miatt én is gyakran aludtam együtt Ádámmal mert olyankor egész éjjel "lógna a szeren". Képzeld én már tudok szoptatás közben aludni! :oops:

Rita, mi legalább 3 hete mióta Ádi takonypóc porszívózunk éjszakánként és már nagyon kellemetlen a szomszédok előtt de nincs mit tenni. Egyébként az éjjel mi is türhetően aludtunk.

Kimi én úgy tudom, a légzésfigyelő használata a gyerek 8 hónapos koráig ajánlott.Mondjuk mi hat hónapos korában leszereltük a bérelt angel caret és visszavittük. Bízom ádámban, hogy vesz levegőt.Nagy fiú már.

No mentem ebédelni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kitti!

Én is tudok szoptatás közben aludni. Csak az a gáz, hogy én ülve szoptatok. Egyszer már majdnem leejtettem Petit. Peti legújabb szokása szopi közben, hogy emeli a számhoz a kis kezecskéjét, hogy puszilgasam!

Légzés figyelőnk nekünk is van, de sosem használtuk. valahogy nem jöt be!

Reni
Kép
prenata
 
 


Ex!


Mi újság? Hogy éltéttek túl a tegnapi napot? Anyukád hogy van?

Reni
Kép
prenata
 
 


oriandy!
Dani baba is nagyon helyes! Igazi kis gézengúz lehet!

Na megyek csajok vár minket a levegő isteni az idő, ha tehetitek ti is használjátok ki!

Kép
rebeka24
 
 


Hát, lányok! Asszem ma nehéz napunk lesz!
Daninak hasmenése van, nagyon nyüszi és nem fogaja el a szilárd kaját. Nem tudom, mikor evett utoljára ebédre tápszert...
Szóval alakul a 8. fogacska is. Ezeket szokta mindig prudkálni. Igaz, jobban örülök hogy nappal van ez, így talán éjszaka azért alszunk.
A 7. is nappal jött, tehát reménykedek!!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Szegény Dani, jobbulást neki!

Mamavica, üdv itt.

Én a szép időt most csak bentről figyelem. Pancsi bealudt, remélem utána kicsit jobban lesz.

A légzésfigyelőről én 6 hó és 1 év között már mindent hallottam, hogy meddig ajánlják. Mi az első hat hónapban használtuk, de az első egy-két héttől eltekintve még téves riasztása sem volt, így nem éreztem szükségesnek a továbbiakban.

meteor
 
 


Reni, miért ülve szoptatsz? Nem kényelmes fekve vagy Petinek nem tetszik?

Szuper kinn az idő mi is megyünk sétálni ha felébred Ádám.
:-)

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Oriandy! Nem vagyok az a duzzogós fajta, inkább az az önfejű skorpió fajta! :-) Az az elméletem, hogy 9 hónapon át nagyon-nagyon közel volt hozzánk a babánk, és akkor most egyszer csak elrakjuk egy külön szobába? Mért kéne ezt szeretnie a babának? A kórházban baba-mama szoba, otthon meg külön szoba? Szerintem egy kisbabánaka szüksége van az anyja közelségére, nem állandóan és nem feltétlenül, de kell! A közös szoba mellett meg az én kipihentségem miatt döntöttünk, átmászni a másik szobába, ami jó 10 m-re volt még a panelban, nagyon megviselt. Ettől eltekintve a házasélet nem csak az ágyra korlátozódhat, látjátok, van kistesó is! :-)

Mindjárt még jövök, csak főzök közben.
gabella
 
 


Oké Gabella! Meggyőztél. :wink:

Na, mi megyünk hintázni és sétálni! Ezer ágra süt a nap, imádom a jóidőt! Tele vagyok energiával és életkedvvel!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Gabella!

Nálunk két alapelv volt. Külön alszik, külön fürdik. Első. Soha nem volt egy ágyban mégis azt álmodtam, hogy ráfekszem, és összenyomom. Kofa mondta, hogy volt olyan, hogy félkómában rendreutasítottam, hogy vigye ki a gyereket. Felébresztett és nem emlékeztem semmire, csak tapogattam a lepedőt, hogy de ott volt. Velünk kezdte, költözés után ment külön szobába. Én tudok aludni, és nem hallom meg az apró nyöszört sem, de ha apró, akkor alszik tovább. Fürdés: más baciflóra, nem kell neki ugyanabba a vízben lennie amiben az apja vagy anyja feneke van. Konzervatív? Vállalom. Egyébként egy alvó pár hónapos gyereknek szerintem fogalma sincs, hogy mellette van-e az anyja vagy nincs. Mikor felsír, akkor legyen mellette, mikor alszik baromira nem érdekli. Persze ez szintén csak egy vélemény.

Kitti!

Én nem tudok fekve szoptatni. :shock: NEM MEGY, pedig próbáltam. Viszont ülve, sőt állva is megy mindenütt.

Újak!!!

Üdv!

Lányok!

Köszi Kinga dícséreteit, de mint írtam egy átlagos kis huncutszemű kölök. Szerintünk is jól sikerült, feladja a tesóprojekthez a leckét :-)

temetés: mint mondtam meg sem fordult a fejünkben, hogy ne vinnénk. Ahogy mondod, ahány ház, annyi szokás. Eddig, hogy lekopogjam, nem voltam olyan temetésen, ahová ne vittem volna Kingát is. Ja és ő is hamvazkodott. A hamvazkodás: hamvazószerdán, és az azt követő vasárnap a mise után a pap barka hamujával keresztet rajzol az ember homlokára azzal a mondattal: emlékezz ember, porból vagy és porrá leszel. Ezt egy kicsi gyerek még nem fogja fel drámaian, de egy ovis elkezd kérdezgetni. Anyu mindig válaszolt, ami szintünknek megfelelően. Nem féltem soha, de foglalkoztatott a gondolat. Biztosan egy kicsi gyereket is foglalkoztat a halál, és jobb, ha kicsi adagokban kapja, mint egyszercsak valami nagyon közeli szeretett ember elvesztésével zuhan rá minden egyszerre.

Mári!

Arra vagyok kíváncsi, hogy hol jártatok a tejallerdzsivel, mit mondtak, hogy mikortól ehet és mit? Most nagyon tanácstalan vagyok. A blogba már válaszoltak sokan, de volt aki emilben írta, hogy hasonló cipőben jár. Szóval ez is egy népbetegség :-( Ha van időd léci oda írj
Én nem voltam ennyire kategorikus az ünnepekkel, de így, hogy mondod... :-)

Most mennem kell, majd benézek még.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Juca, te katolikus vagy?

Voltunk sétálni, jobban mondva a játszón. Sajna olyan hinta nem volt, amilyenben Dani is hintázott. De egy másfélébe azért beleültettem Milánt. Láthatóan tetszett neki. Viszont ez a játszó inkább nagyobbaknak való, tulajdonképpen más játékot nem tudtunk kipróbálni sajna.

Andy, sajnálom Danit, remélem hamar kijön a fogacska.

Lányok, ma ebédre céklát evett Milán. Hát le akartam fényképezni hogy nézett ki minden. Gondoltam feleteszem azzal a címmel, hogy tájkép csata után... Végül azért nem tettem ezt, mert akkor nem találtam ezt annyira viccesnek. :D


Mamavica, szia! Három fiú, ez nem semmi. Ehhez csak gratulálni tudok. :)

Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel itt a fórumon, de bevallom, mi nem tervezünk több gyereket.

Szép napot Mindenkinek!
Vendég
 


Juca! Igazad van az alvással és a fürdéssel kapcsolatban is! Lackó már régóta az apjával fürdik, Mesi még nem...

A másik meg az, hogy én akkor lehet, hogy azért félek nagyon a halál gondolatától is, mert nem szoktattak hozzá, vagyis hogy is fogalmazzam, nem beszéltek nekem róla soha? Az biztos, hogy egy hívő embernek ezt könnyebb feldolgozni, mert minden vallásban úgy tanítják, hogy a halál után is van "valami"... Nekem viszont teljesen az társul hozzá, hogy ott akkor vége, és kész, nincs tovább, és brrrr, hideg van, és kukacok... Bocsi, nagyon zizi vagyok, lehet...

Most sajna a számítógépünk el fog utazni egy kicsit, úgyhogy majd holnap jövök csak! Sziasztok! Jók legyetek!

Pusszantás!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Már régen raktam fel képet Panniról. Ez ma készült sütőtkevés közben :)

Kép

meteor
 
 


Nagyon édibaba Pannus! :-)
Vendég
 


Sziasztok!

Minden újnak üdv!

Rita: édes a kiscsaj!

Mi az elejétől kezdve úgy szoktattuk, hogy külön szobában alszik Kornél, s én minden apró rezdülésére felébredek, de csak akkor megyek, ha nagy baj van. Ami ugye az utóbbi időben elég gyakori. :(
Van légzésfigyelőnk is. Úgy tudom 1 éves korig ajánlott, még használjuk, engem nagyon megnyugtat, hogy van.

Tandika: akkor sajnos tényleg lemaradtam az itthonlétetekről. Pedig már várom, de most tényleg ritkán voltam az elmúlt napokban. Pedig pont most a hétvégén jutottatok eszembe.
De ami késik nem múlik.

Ma voltunk tanácsadáson. Kornél 8350 g. S fény derült a nemalvás titkára is. A foga ugyan nem jön még (mondta doktornő - de hogy mikor szándékozik a kicsi fiúnk fogat növeszteni????), de a tegnapi eszeveszett fülvakarás azt mutatta, hogy a dobhártyája pirosabb, mint kellene, így aztán kapjuk a gyógyszert. Nehezen kászálódunk ki ebből a betegségből. Illetve egyik megy, másik jön.

Most megyek, próbálom altatni.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Bogi és Milán!

Nagyon vagányak vagytok! Azt hiszem ez a jó kifejezés :-) Bár mondjuk Bogi visszafogottabban. Írígy vagyok Bogi a jó magaviseletedre, de reméljük, azért Te is megmutatod a fogad fehérit. :twisted:

Pancsimanó!

Gyönyörű szemeid vannak! Rita ne bántódj meg, de nekem ez az egyszerű kép jobban tetszik, mint a karácsonyi. Itt olyan szép Panna arcocskája, azon a képen, meg valahogy nem volt jó a szög. :-( Persze ez csak az én véleményem. A kedvencem akkor is a kádas michelin :wink:

Wawel!

Kinga nem akkor volt rémisztő, mikor kijött a foga, hanem előtte hetekkel. A fülfájás miatt :cry: . Én szültem egy gyereket, de amondó vagyok, hogy a szülés kismiska a fül és fogfájáshoz képest. :roll:

Gabella!

Nem vagy zizi, logikus. Nos halál van. Akkor is, ha megbarátkozik vele az ember, és akkor is ha nem. Ne legyen senkinél egy jó darabig!!!!

Kimike!

Igen. Katolikus vagyok (avagy pápista)

Megyünk második körútra, még bele kell töltenem Kingába pár kilométert. 8)

tjuca
 
 


Kimike, nem vagy egyedül, mi sem tervezünk második gyereket. Pár oldallal előrébb leírtam, miért nem. Ti miért döntöttetek így, hogy elég egy?

Juca, Ádám meg máshogy nem hajlandó szopizni, kizárólag fekve és csókolom.

Gabella. Mi a férjemmel azon a véleményen vagyunk hogy 3 éves koráig a gyereknek teljesen felesleges a külön szoba. Persze, aludjon csak a saját ágyában, de szerintem nagyobb biztonságérzetet ad neki, ha egy légtérben alszik velünk és hallja a szuszogásunkat, mintha száműzzük őt. Majd akkor lesz saját szobája, ha kialakul az igénye saját kuckóra.

Andi, mi is voltunk sétizni a két nagynénimmel meg ádival másfél órát. Naaagyon szuper volt. Ádám hintázott is, majdnem elaludt benne.:-)

Na megyek babázni.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Mi is jó nagyot sétáltunk ma. Meglátogattuk anyukámat a munkahelyén, aki irodáról irodára hordozta az unokáját. Persze Petinek egy hangja nem volt. Társaságban mindig olyan kis csendes vagy legalábbis idő kell, mire kinyílik a csipája és dajdajozásba kezd. Aztán ellátogattunk egy ATM-hez, hogy a kezemben tudjam a gyedemet.
Peti nagyon élvezi, hogy már, hogy tud ülni a kocsiban, csak engem az zavar, hogy nincs biztonsági öve a kocsinak. Oké, még nem akar kimászni, de az is el fog jönni!

Kitti!
Én sem tudok fekve szoptatni Jucához hasonlóan. :roll: Mindenhogy megy, egyszer még négykézláb is szoptattam. Fekve nekem nagyon kényelmetlen. És nagyon parás vagyok, nehogy ráfeküdjek törpördögre!

Rita!
Pancsa lyány nagyon cukorfalat!!!

Juca!
Nem semmi a Mávos sztorid. Ano rengeteget szívtam én is a 7 évnyi ingázásom alatt. A bosszankodás már ott kezdődőtt, hogy Záhonyba csak 3 ICkocsit küldtek le, így min. 1 héttel korábban meg kellett vennem a jegyet, mert igény az lett volna az utazásra. Ünnepek előtt pedig 2-3 héttel!
Nyáron a légkondi sosem ment. Persze panoráma ablak volt, amit nem lehetett lehúzni. Én már rutinosan lefagyasztott ( :!: ) vizes törölközővel és üdítővel utaztam!
Két éve télen Záhonytól 20 km-re leszakadt a felsővezeték. Az IC ott dekolt várva a felmentősereget. Hívtam a szüleimet. Apám (régi máv motoros) megnyugtat, hogy biztos mindjárt ott lesz a villanymozdony és majd bevontat minket! Na persze. Amióta ő nyugdijba ment a fél vasútt felszabdalták. Helyben volt mindenre gyógyír régen. Mostmár megszüntették a mindenféle fönökségeket és debrecenhez csapták. Szóval onnan vártuk a felmentősereget. 100 km-ről, ahelyett, hogy helyből küldtek volna egy buszt. ( Ez még van helyben csak ez is Debrecenhez tartozik.)
1,5 óra várakozás után elment a világítás, a fűtés. Január, mínusz 10 fok. Ja, a vonat nyíltterepen állt. Én saját felelősségemre leszáltam. A sínek mellett nem mertem menni, mert hó fedte és nem tudtam, hogy mennyire meredek a kavicságy. Átvágtam a szemközti bozotoson derékig érő hóban. Valami vasúti belső területre lyukadtam ki, ahol nagyjából sikerült betájolni magam. 20 perc gyaloglás után találtam egy sorompót, ahol találtam egy vagyonőrt, aki elmondta, hogy hol vagyok. Így már tudtam, hogy hová kell rendelnem a páromat.
Hát, mégegyszer nem lennék ilyen merész! A menetrendszerinti 7 óra helyett fél 10-re értem haza, a többiek éjfélre. ( du. 3-kor indult a vonat Pesről).

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, de holnap lesz mert Pannus beteg és itthon leszünk. :cry: :)
Holnap több időm lesz, akkor majd visszaolvasok.

Addig is mindenkinek jó éjszakát!

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!

Katus: Én új vagyok köztetek, de nagyon érdekel, hogy milyen a bölcsi. Sajnos Milán is kezdi a bölcsis életet szeptemberben. Úgy volt, hogy már márciustól kezdi, de végül mégis a szeptemberi kezdés mellett döntöttünk.

Kitti: igaziból elég sok oka van annak, hogy nem lesz ketteske. Azt szoktam mondani, hogy a mi életvitelünk annyira pörgős, hogy ennek nem teszek ki még egy gyereket. Valamint nekünk segítségünk sincs, bár a nagyszülők imádják Milánt, de 200 km választ el tőlük + mindenki aktív dolgozó. Röviden-tömören ennyi, meg még sok minden más is, de nem akarom magamra haragítani a fórum tagjait. :D
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?