Új privát üzeneted érkezett!

Reni!
Peti baba nagyon szép kisfiú, csecsemőnek is szép volt de most még szebb.

Csajok!
Búcsúzni jöttem mert holnaptól vissza állok a robotoló anyukák közé.
Nagyon szerettem itt lenni veletek és hiányozni fogtok!

Természetesen ha időm engedi olvasni foglak titeket és néha dobok majd fényképet is a lányokról.

Puszi mindenkinek: Katus

Kép

Kép
katus73
 
 


Nagy itt ma a forgalom! :roll:

Remélem mindenkinek jól telik a hétvége. Ádi ma már egy picit jobban volt de az ügyeleten azt mondták, semmiképp ne vigyem még a jövő héten bölcsibe amig teljesen rendbe nem jön a kis nyuszim.
Ma már csak kétszer szívtuk az orrát és láza sem volt. Viszont nagyon jóízűen falatozott a mi kajánkból összemixelt pempőből, ami tartalmazott pipicicit, wok zöldség mixet és rizst is. Étvágy legalább van.
Holnap este érkezik a két nagynéném vidékről - ők a felmentősereg - mivel Ádi nem megy a héten bölcsibe ők fognak nekem segíteni hogy dolgozni tudjak.

Egyébként a férjemmel így egy hónap nem alvás után már mind a ketten kivagyunk. Az éjjel elszakadt a cérna, mondtam neki, mikor már tizedjére keltem fel Ádámhoz, hogy csináljon vele valamit,mert én már úgy érzem, hogy pillanatokon belül meg fogom rázni a gyereket, ha nem mehetek ki a szobából hogy megnyugodjak. Minden türelmem elfogyott, majd összeestem a fáradtságtól. Nem tudom hogy lehetne egy ilyen lelkiállapotból kikecmeregni.
Gyanítom sok pihenéssel. A baj csak az hogy erre egyáltalán nincs lehetőségünk.
Ti nem érzitek úgy néha, hogy elszakad a cérna? Vagy csak én vagyok ilyen selejtes? :evil:

No megyek, mert lassan fürdetem a nagyfiút.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Katus!:-(
Nekem is nagyon fognak hiányozni a hozzászólásaid, olyan jókat dumáltunk!
De ez az élet rendje, előbb utóbb nekem is annyi dolgom lesz hogy csak ritkán tudok majd jönni...
Azért remélem, ha időd engedi írsz majd magatokról.
Puszi:
Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 

 
 

Kitti!

Aki legalább egyszer ne akarta volna falhoz kenni a gyerekét, az magának is hazudik. A megoldás általában magától jön. Nemalvással kapcs. én bekeményítettem, és bizony nem ugrottam. Most hajnali 4 és 1/2 5 között eszik egyszer, ha pedig még egyszer megébred, akkor Kofa megy KIngához.

Reni!

Nagyon jó a kép Petiről, nekem a Jó palócok jutottak eszembe.

tjuca
 
 


Üdv.

Tandika, hát a technika ördöge. Egyébként az az érdekes, hogy én is mindig a szösszeneteimmel szoktam megjárni, persze, aztán meg nem tudom úgy megfogalmazni, ahogy szerettem volna...
Látom, nálatok a hosszú hétvége családi progi lesz...nálunk nem. Feri megy egy rokonhoz kábeltévét szerelni, lesz keresztelői felkészítés is, na meg a férjem már közölte, hogy kell neki egy nap, hogy lemehessen a garázsba és ápolhassa a kocsink lelkét. :)
Az öltözést Peti se preferálja, de ha nekiindulunk, akkor teljes a megnyugvás.

Wkata, nálunk szinte a kezdetek óta a vetkőzés és az öltözés is a nagyágyon van. Én a pelenkázót tényleg csak pelenkázásra használom...egy-két kivétellel. :D
A leírás az ehavi Baba Magazinban van, de részletesség nincs, csak az, hogy mennyi a baba napi energiaigénye, és az, hogy ebből mennyit fedez(het) az anyatej.
Peti már sima tejpépet kap, de az orvossal fel lehet íratni ún. HA tejpépet, ami módosított összetevőket tartalmaz.

Juca, remélem, ez a láz semmit nem jelent Kingánál, csak úgy jött.

Kitti, értem. Mi Isomart használunk, de nekünk ez is bevált, és ez a legolcsóbb. :)
Amit írsz, azon a szinten mindenki selejtes. Én is érzek ilyet, pedig Peti Ádámhoz képest jó alvó.

Reni, eszméletlen ez a kép!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok lányok!

Gyorsan bekukkantok, már régen voltam, nem is igazán olvastam vissza, mert nagyon sokat írtatok. Ez az én lustaságom! :(
Az ok, amiért nem voltam hasonló Kitti a Tiétekhez. Egyszerűen kész vagyok. Kornél nem alszik éjszaka, ma is óránként keltünk és szégyen nem szégyen, ma nagyon csúnyán keltem reggel, mert erélyesen rászóltam, amikor fél 8-kor már fenn kukorékolt a fél 10-es fekvése és az órás kelések ellenére. Napközben sem aludt, fogalmam sincs hogy bírja.
A képek nagyon aranyosan (azokon azért végigfutottam). Mindettől eltekintve egyébként már egyre ügyesebb. Hihetetlen gyorsan képes kúszni hason, viszont nem akar mászni. Annak ellenére, hogy én is nagyon sokat beszélek hozzá, még közel sem olyan ügyes, mint itt egy-két baba. Mozgás terén is csak lassacskán haladunk, de majd ...

Katus, amikor tudsz gyere! Jó munkát, és nagyon örülök, hogy Panna ilyen szépen szokja a bölcsit.

Most megyek, majd ismét igyekszem felvenni a ritmust és kívánjatok nekünk nagyon jó éjszakát!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


sziasztok
nálunk is teljes a káosz

Gerike 7 hónapos 3 foga van és most jön a negyedik
de nagyon szenved vele ! Már én is ki készültem a nem alvástol.
moka74
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicsiket. Peti tényleg nagyon huncut azon a képen!

A mai napunk tök jó volt, azt leszámítva, hogy én sántikálok a hupilila lábamon. Itt volt a barátnőm egész délután. Petit alig bírtuk elaltatni, úgy felpörgött. Nagyon jól esett egy kicsit pletyizni és beszélgetni. Jó lenne gyakrabban, csak hát ő meg fősulira jár munka mellett, így ritkán tudunk ütközni, mert hétvégente suliban van. Aztán apukám jött unokázni. Egy időben, amikor apukám elkezdett neki grimaszolni, már lebigyedt a szája és sírt is. Nem tudom miért. Amióta Peti nagyobb egyre nagyobb köztük az összhang.

Papával:
Kép Persze, apukám itt sem bírta ki grimaszolás nélkül.

Kitti!
Kitartás! Én is buktam már ki. Bár én akkor, amikor éjszakai szopi előtti peluscserénél ( hót komás voltam) Peti szembefosott. Persze még picike volt. Én úgy kikeltem magamból, hogy a férjem lehülyézett. :oops:

Katus!
Úgy elszomorodtam! :cry: Gyere lécci, ha tudsz!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Juca, Ági, köszi a megértést!
Azt hiszem most van elegem belőle nekem is, ma éjjel összeszorítom a fogam és nem kelek fel hozzá akárhogy is hisztériázik.
Ezt most ünnepélyesen megfogadom Nektek, aztán holnap megírom hogy sikerült e betartanom.

Anita, az óránkénti kelésekben a legrosszabb hogy mire Te elaludnál, ő megint felkel. Az erélyes rászólásról pedig annyit, hogy én ma hajnalban dühömben már azt mondtam neki, idézem: "Tünés vissza az ágyadba és aludj, megeszed az egész életünket!"Aztán el is szégylltem magam mert szegénykém olyan ijedten nézett rám, nem értette miért kiabál vele a mamája. Persze aztán jól megpuszilgattam.Ismét ő győzött. :evil:

Szia Moka74. Írj magatokról többet. Fog ügyileg fej fej mellett haladunk, Ádámnak is ma bújt ki a negyedik. Jó lenne ha ma éjjel már tudnánk aludni.

Tényleg nagyon szép és főként ébredésmentes álmokat mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Anita! Még annyit hogy Ádi még arra sem jött rá hogy kell előre kúszni. egyelőre csak pörög körbe mint a ringlispír!Felállni már tud kapaszkodva, négykézláb is megáll egy ideig, de ennyi!És ő "idősebb" mint Kori baba.
Na tényleg eldugultam mára!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Kép

Csak gyorsan! Képzeljétek, pénteken elmentünk bevásárolni, aztán Vásárhelyen kötöttünk ki egy régi baráti családnál. Igaz, csak másfél órát voltunk, de jól esett kimozdulni. Másnap anyósoméknál voltunk, és most még az is jó volt.

Sajnos a gyerkőcök még mindig kicsit taknyosak, lehet, ma elviszem őket dokihoz. Elkezdtük az Echniaceát enni, Ex, köszi a tippet, már előtte ezen gondolkoztam, anyu hozta csütörtökön Csabáról.

Most megyek, fel kell hívnom az ovit meg a doktornőt.

Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


10.50-re megyünk dokinénihez...
gabella
 
 


Sziasztok!

Kitti: én is ugyanúgy voltam, mint Te. Amikor mérges vagyok rá, utána mindig szégyenkezem. magamhoz ölelem, puszilgatom és mondom neki, hogy szeretem.

Moka: üdv. Írj magatokról, rakj fel képeket!

Reni: nagyon jó olvasni, hogy milyen jó összhang alakult ki a nagypapa és Peti között. Nálunk is hasonló a helyzet. AMikor meglátja apukámat, mászik ki a kezemből hozzá. Nagyon édesek!

Gabella: Tündéri a kis Mesi! És az a amsni! Igazi kiscsaj!

Rólunk: ma is szar éjszakánk volt, de tudom, hogy elmúlik egyszer. Igaz most csak 2x kelt, mert a harmadiknál hagytam sírni és visszaaludt 2 perc alatt. De éjjel nem merem, mert apa felébred és nappal ő tetőn dolgozik. Nem kockáztatom meg, hogy fáradt legyen. Bár ma az, mert éjjel ő is felkelt Kornélhoz és segített visszaaltatni, ami sajnos fél 1-től fél 2-ig elég nehezen ment. Reggel meg csak annyit csináltam, hogy kimentem a fürdőbe, és Kornél mintegy fél perc alatt megtette kúszva a távolságot és jött utánam, persze bőgve. Nagyon erősen az a gyanúm, hogy szeparációs szorongás, akár mennyire is utálom ezt a két szót. Fog a láthatáron se. Viszont teljesen meggyógyultunk. Bocs, hogy kiadtam magamból lányok, de jól esett. Most megetetem és irány sétálni, mert gyönyörűen süt a nap. Ez majd talán az én jókedvemet is meghozza.

Szép napot mindenkinek: ANita

Kép

Kép
wawel
 
 


Ex!

Láz jött, ment. Most már teljes a kupi, gyermek elemében van, éppen az előbbe dörögtem rá, mert olyat tett, ami tiltólistás.

Alvás: így utólag nagy tanácsokat tudok ám adni. Kétféle felkelés van. Az egyik, mikor magától vagy kis APAI segítséggel visszaalszik. A másik a grand felkelés, amikor végigpróbálja az egész repertoárt a család, de csak a tej használ. Amit mi csináltunk.
Elhatároztuk, hogy végigcsináljuk!!!
Először leszoktattuk a kisasszonyt, hogy minden órában csak cickóra alszik vissza, ez kb. egy hét volt. Én a nekem nem egészen, ám gyermeknek kíméletesebb megoldást választottam. Annak idején, mikor fájt a hasa dörgöltük a hátát és beájult Most is ez volt. Hosszadalmas, de legalább csendes. Meg kellett tanulnia Kingának, hogy nem a cickó az üdvözítő megoldás, ha neki pukkantania, kakálnia, pisilnis, másznia, csuklania... és még ki tudja mi mindent kell. Most ott tartunk, hogy egyszer eszik éjjel, és szerencsés esetben egyszer kell. Ha viszont kétszer, akkor egyszer Kofa megy, de ez már könnyen orvosolható.

Mivel végigcsináltuk, ezért tudom miről beszéltek. El kell határozni, hogy megcsináljátok. Az első éjjelek nehezek lesznek, mert a kis büdös automatán kel óránként és egyre pipább lesz, de egy anyának is élni kell. A poronyton volt erről ölremenő vita, és ott a "keményebbeket" kiutálták. Mondjuk aki olyanról ebszél, hogy kétszer kel, az inkább ne szóljon hozzá. És bizony a hatásos mindig Ferber és valamilyen lightos verziója volt. Kitartás lányok, és ami a lényeg nem hiszek abban hogy ha megszokta, hogy óránként felkel, akkor ha már nem lesz kínja, ne kelljen még négyszer ötször, csak a buli kedvéért. :-(
Mindenki ismeri a saját gyerekét, hogy mivel lehet megnyugtatni, de a gyerek bömbölése és az anya idegösszeroppanása között nem olyan kicsi az út. Tapasztalatok szerint 5 napon belül az agresszív bömbölés hagyással is megtanulja a gyereke az alvást, de az nálam tényleg a vég lett volna. Remélem érthető voltam. További infók a blogban, ha valakit érdekel, vagy érintett.

tjuca
 
 


Sziasztok lányok!

Újra itt. Tegnap egész időben hazaértünk a szüleimtől, de már nem volt kedvem bekapcsolni a gépet!
Jó volt a hétvége otthon, és a szülinap is jól sikerült!
Nekünk (lekopogom) már két jó éjszakánk volt. Ez azt jelenti, hogy hagytam Danit addig játszani, amíg ki nem fáradt (10-11 óra), de akkor aludt reggelig max. 1 2 perces ébredéssel! Nem hazudok: tegnap este 10-kor leraktam aludni, hajnali 1.41-kor felsírt, adtam neki egy kis teát, cumit és 1.43-kor már feküdtem is vissza aludni, egészen reggel 7-ig. Szóval most én egyáltalán nem panaszkodhatok!
Remélem a beteg babusok, már jobban vannak, olvastam hogy Ádi, Mesi és Lackó is beteg volt. Jobbulást nekik!!!!

Reni!

Nagyon édes a kis Peti!!

Kimerültség: Hát, volt hogy én is türelmetlen voltam a fáradtságtól, de természetesen ha megszídtam Danit akkor utána én is rögtön magamhoz szorítottam és puszilgatva mondtam neki, hogy azért szeretem ám, csak ne legyen ilyen eleven és fogadjon szót. Szegény... Mintha tudná, mi az hogy szótfogadni, mi? :D


Teszek fel pár képet a hétvégéről!

Kép Papi szülinapján a két unokával

Kép torta


Kép Bálint és Dani

Kép Mamival banánt evett!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatunk hozzátok?

Üdv: Milán és Móni
Vendég
 


vonalzópróba
Vendég
 


Sziasztok!

Wawel, Kornélnak boldog hófordulót!
Az erélyes rászólás nem csúnya dolog, nekem is vannak ilyen reggeleim, de nálunk nem is a késői fekvés a gond, hanem a korai kelés (vagyis csak nekem az, mert én még aludnék).
Épp tegnap néztem egy műsort, abban az volt, hogy ebben a korban a gyerekeknek szükségük van az anyukra, az ún. érzelmi feltöltődés miatt. :o

Reni, viszont a képen Peti elég érdeklődő arccal szemléli apukád arckifejezését! :D

Kitti, nálunk is mindig Peti győz. Ő is értetlenül tud néha rám nézni, ha megszidom, de az esetek nagy többségében rámnéz, és nekikezd vigyorogni.

Gabella, nincs mit. :)
Nálunk ma temetés, nagyon aggódom, hogy Peti hogy fog viselkedni a pesztrájánál. Mert nem visszük ki, aminek oka az, hogy ő még nem értené, hogy mi az a sok bömbiző ember.

Juca, ez jó hír! Enyém gyerek nyügi, habár most a kiságyába tettem mérgemben, és leszedte a pelenkázóról a popsitörlőt, most azt szemléli...
Az ébredéssel kapcsolatban egyetértek veled, viszont ezt csak abban az esetben lehet megvalósítani, ha külön háztartásotok van, és a gyerek külön szobában van, és apuka nem olyan munkát végez, hogy pl. tetőn vagy oszlopon dolgozik másnap... :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Bocs Lányok, próbálom megfejteni mit bénáztam el. :oops:
Vendég
 


Ex!

Igen is, meg nem is. Külön háztartásban az a jó, amit írtál. VISZONT, amikor egy héten keresztül az anyja nem alszik a gyerkőknek (direkt a többes), akkor olyan FOS állapotba kerül, hogy azt nem lehet elmondani!
Most megbeszéltük Kofával, hogy ha ketteske is ilyen lesz, akkor szégyen vagy nem, jön az egyik nagymami, vagy akit el tudunk csípni egy hétre, hogy nappal tehermentesítsen, az éjszakai műsor idejére. Uis a második gyerek éjjeli hisztijére nem lesz tekintettel az elsőszámú gyerek, aki viszont nappal lesz aktív. Napi 24 óra egy embertől mondjuk csak 2 hétig pedig nem várható el. Mi Kofával úgy időzítettünk, hogy péntekkel kezdtünk, szombat, vasárnap, és akkor a nagyja lement utána már egész "sétagalopp" volt. Megjegyzem, ha egy szobában aludnánk, akkor már régebben rá kellett volna szánnunk magunkat, hiszen Kinga kb. másfél hónapig!!!! Óránként kelt!!!! Negyedórákra. Ha velünk alszik Kofa már előbb megtanította volna kesztyűbe dudálni.
Ugyan még nem volt egyetlen átaludt éjjelünk sem, akkor is ez az egy kelés, nem kelés!!! :twisted:

tjuca
 
 


Kimi!

Üdv! Írj magadról, meg Milánról egy kicsit!

tjuca
 
 


Sziasztok!

Ex: köszi a köszöntést!

Amandi: ha olvasol minket, Márknak is boldog hófordulót!

Felkelés: egyetértek Jucával. Tényleg meg kell tanulnia aludni, különösen úgy, hogy nem a foga miatt kel. Na, az azért más lenne. De abban Ex-el értek egyet, hogy ezt majd nekem kell végigcsinálni, apát inkább hagyom aludni a fent említett okok miatt. Én még két hetet adok a fiatalúrnak, aztán amikor jön a 4 napos ünnep uccu neki. Elszántság megvan! Az már fél siker.

Kimi: üdv! Írj magatokról. Nem értem mire mondod, hogy elbénáztad, mert vonalzó van!

Andy: nagyon édes a két kis lurkó! Milyen egyforma rucijuk van! :lol:

Én is rakok fel két képet a hétvégéről.
Az egyik barátoknál. Ábel 5 nappal fiatalabb, mint Kornél. A másik a játszótéren. Első hintázásunk!

Kép

Kép

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
wawel
 
 


Anita!

Köszi! A te kisfiad is igen aranyos és látom a hintát is élvezte!
Mi is voltunk hintázni már Danival, alig lehetett kivenni belőle! :D

Ja, és BOLDOG HÓNAPFORDULÓT KORNÉLNAK!!!!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Mesinek és Lackónak is jobbulást, hogy vagytok?

Andy!

Klasszak a képek!

Móni!
Üdv itt! :-)

Katus!
Nagyon jó munkát kívánok, és remélem, azért néha vissza tudsz nézni ide is!

Anita!
Kornélnak boldog hófordulót!

Amandi!
Márknak is boldog hófordulót!

Alvás-téma:
Én folyton ingadozom, mint a középparaszt...
Magától visszaállt az óránkénti ébredésről a kettőre. Tehát akkor valszeg tényleg baja van. Meg hát látom, hogy a pocija fáj. Jelenleg. De ez még azért messze van az éjszaka átalvásától.
Én arra gondoltam, hogy ha már nem szoptatom, akkor adok magunknak egy hetet, el fogom küldeni a férjemet valahova aludni arra a hétre, és napközben kérek segítséget anyukámtól, hogy néhány órákat azért tudjak aludni, és ilyen támogatással meg fogom próbálni a visszasimogatást a szopi és a ringatásos séta helyett. Egyelőre ezt találtam ki, aztán most olvastam, hogy Jucáék valamelyest hasonlóan csinálták.
Nem nagyon akarom befogni a férjemet, mert fizikailag nemigen alkalmas ilyesmire - ha nyitva van már a szeme, onnantól még kb. félóra, míg tényleg felébred, szóval nem tudná sztem a dolgot jól csinálni, csak ha egész éjjel ébren lenne, de akkor hogyan dolgozna utána? Ezt meghagyom B tervnek, ha a fent említett módszer nem jön be.
Azért is gondoltam várni, mert akinél óránkénti ébredés van: tényleg felébred a babó? Ugyanis nálunk ilyenkor nem ébred fel, hanem csukott szemmel tekereg és sír, és ha hagynám sírni, arra ébredne fel igazából. Persze nem is alszik ilyenkor (van olyan is, hogy ténylegesen álmában sír, de akkor ez csak 2-3 mp és kész), de nincs is ébren. Emiatt gondoltam arra, hogy nem a "buli" kedvéért kelünk óránként, hanem talán mert olyan felületesen alszik, hogy vmi kis diszkomformt érzet is felveri. Annyiból talán helyesnek bizonyult az elméletem, hogy magától állt vissza a kétszeri ébredésre. Titkon abban bízom, hogy ha nem anyatej lesz a vacsi, akkor magától átáll egy ébredésre, vagy legalább az első ébredés kitolódik, mert ugye az anyatej ürül ki leghamarabb a pociból. Ő meg azért nem túl pici, most már aktív is mozgásilag, tehát el tudom fogadni, hogy 3-4 óra alvás után megéhezik.
Szerintetek?

Juca!
Majd részletesen átolvasom a blogot, csak tartok tőle, hgoy 5 percen belül felkel Misi, mert 40 perce aludt el.
Sajnos az elalvás tiszta horror volt, és nem is sejtem, hogy miért, egyszerűen hisztirohamot kapott elalvás helyett. Legalábbis én nem láttam reális okát az üvöltésnek. Még erre is rá kéne jönnöm, hogy mi okozza és mit lehet vele kezdeni :-(

Kitti!
Én is borultam már ki többször Misire, mikor annyira nem alvós volt. Megfigyelésem szerint ha két hétig folyamatosan szarok voltak az éjszakák, akkor könnyebben elszakadt a cérna. Aztán meg halálosan szégyelltem magam...
Nálam az volt a megoldás, hogy amikor már éreztem, hogy maratonian nem alszunk és baj lesz (ilyenkor napközben rusnyán fáj a fejem), akkor kértem anyukámat, hogy legyen nála Maki és nem dolgoztam, hanem aludtam egyet. Ez mindjárt visszaállította a tűrőképességem egy részét.
Volt olyan is, hogy nem rákiabáltam (mert korábban olyan már volt, és tökre megijedt szegény), hanem egyszerűen elbőgtem magam, miközben ő üvöltött, és én persze felvettem, csak zokogtam, miközben sétáltam vele a vállamon. Akkor az volt a "poén", hogy a férjem közben hazajött, csak én nem tudtam róla, mert egy órát aludtunk Misivel, de én ezt 1 percnek éreztem, és nem gondoltam, hogy már hazaérhetett Gábor. Ő meg hallotta, hogy bőgök, és bejött átvenni. Akkor vettem észre, hogy már éjfél van, és a nappaliban kibőgtem magam, Misit meg visszaaltatta ő.

Puszi,
Kata

Kép
wkata
 
 


Hazaértünk!

Wkata! Köszi, nem nagy a baj, orrfolyás, köhögés. Lackónak csúnya a torka, kapott antibiotikumot, és kapja tovább a homeobogyót meg a köptetőt. Ja, és orrcsepp. Mesinek csak orrcsepp, orrszívás meg köptető. Még idejében elcsíptük. Neki azt mondta a dokinéni, hogy ne adjak echniacea-t, inkább szedjem én, neki meg az anyatejjel átmegy ami kell.

Majd olvasok még többet, aztán írok az önfeláldozó anyuka és a kiborulás kérdéskörről!

Mesi megszerette a reset gombot... Lackó meg ordít neki, hogy Misiiiii! Ne nyomjad már szátókémét apának!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziaszotk Lányok,

hétvégén anyósnál voltunk, így nem tudtam jönni.

Próbálok sorban válaszolni a feltett kérdésekre.

reni: igen, Pancsit is visszük Egyiptomba. Nem mennék nélküle sehova! A barátnőmék voltak tavaly, szintén gyerekkel és most nagyon invitáltak, hogy tartsunk velük. Nekem először fenntartásaim voltak, de aztán bezséltem a dokinővel és a védőnővel és teljesen ajánlották ők is, hogy a gyerek nagyon fogja élvezni a meleget és a tengert.
Persze kaját itthonról viszek neki mindenféle bébiételt, meg bébivízet, meg persze még anyatejet is fog kapni.
Én szeretek úgy nyaralni, hogy a nhelyi látványosságokat is megnézem, de ez most ki fog maradni. A gyereket nem akarom hosszú túrákra cipelni, meg azért egy kicsit tartok a terrorveszélytől is.
Szóval ez most olyan igazi egy hét pihenős/döglős nyaralás lesz.
Az ok, amiért végül Egyiptom nyert egyéb helyekkel (olasz, görög stb.) szemben, hogy ott már ilyenkor is meleg van és az öt csillagos teljes ellátásos szállás jóval olcsóbb, mint máshol akár egy apartmanos.

Juca,
ez volt az a csomag, amit néztem. Igaz, akkor még csak 9,99$-on állt :(
http://cgi.ebay.com/50-pcs-HUGE-LOT-BAB ... dZViewItem

Nem emlékszem ki írta (bocsánat), hogy próbálkozzak még a répával. Jelentem fogok!
Múlt héten voltunk nagyimnál és saját legnagyobb megdöbbenésemre úgy volt elkészítve répa, hogy nekem is ízlett: olivaolajon átsütve, kis kakukkfűvel. Szóval azt találtam ki, hogy majd így fogom csinálni Pancsi manónak is. Jelenleg még nem használok olivát, de a jövő héttől elekzdem bevezetni, szóval akkor répa gyerek visszakerül az étlapra.

Egyébként ma én is totál kész vagyok. Tegnap éjjel rekordmennyiségben ébredt fel Panni: nyolc ébredés után már nem bírtam számolni. Ráadásul anyósnál komoly megtömésben részesültem és éjszaka eléggé fájt a gyomrom. persze én vagyok a hülye miért eszek annyit :) Azt hiszem az volt a fő gond, hogy én nagyon ritkán eszem sertéshúst, anyósnál pedig még a húsileves is abból volt.
Szegénykém pedig nekem akart kedvezni, mert tudta, hogy szeretem a velőscsontos levest és direkt vett, csakhát én a marha velőscsontért vagyok oda.
Azért ettem belőle rendesen, de meg is lett az eredmény: ma csak teát és pirítóst bírok enni.

Ja és nem tudom újságoltam-e már, de Panni kétfogas kisasszony lett: a múlt héten kijött alul a második fogacskája is!

meteor
 
 


Sziasztok!

Rólunk röviden: Milán holnap lesz 10 hónapos. A mozgásfejlődése az elmúlt napokban indult be, négykézlábazik és feltérdel a kiságyában. Egyébként egy tüneményes, nyugodt kissrác. 8500 gramm és nem tudom hány cm. :)

Altatás: (Csak halkan jegyzem meg, hogy este 8 órától reggel 7-ig alszik folyamatosan, ébredés nélkül.) Az altatás persze hosszú, kitartó munka eredménye, önerő és következetesség után jött össze. Szóval mi úgy csináljuk, hogy minden este 7-kor fürdetünk, majd kb. 8 körül szopi, majd zsupsz be az ágyba. Elelinte bealudt a szopiba és úgy kellett becsempészni a kiságyba, de mostanában vígan nevetgél szopi közben és úgy tűnik, nem igazán akar majd aludni. Viszont mikor beteszem a kiságyba, akkor oldalra fordul, bekapja az ujját (sajnos szopja, cumija nincs), és elaltatja magát néhány perc alatt. Korábban, ha ébren tettem be a kiságyba, vagy eseteleg a becsempészés közben felébredt, akkor sírt, de kegyetlenül. Na olyankor felvettem, megvártam míg megnyugszik, majd visszaraktam. Persze sokszor, nagyon sokszor újra és újra sírni kezdett és mindíg felvettem, megnyugtattam és vissza. Ez 2 hónapig tartott és idegölő volt, de nálunk bevált és szerencsére működik.
Még egy dolog, akinek nem alvós a babája, ti egy szobában vagytok vele? Mert mi külön szobában alszunk, 1 napos kora óta. Szóval elképzelhető, hogy ez is számít. Mást nem tudok mondani ezzel kapcsolatban, szerintem ez is olyan, mint minden más, egyénfüggő. Lehet, hogy nálunk azért vált ez be, mert Milánnak jó az alvókája. :shock:


Még annyit, hogy mi Budapesten élünk. WKatával és Misi babával ismerjük egymást, mert egy helyre hordjuk úszni a fiúkat. :)

Szép napot Minenkinek! Most megyünk csavarogni a kissráccal. :)
Vendég
 


A nagyapás képek hüpp-hüpp... Ma két éve halt meg apósom, 14-én lenne 51 éves... Hogy örülne, hogy már van egy kislány unokája is! Lackót is nagyon imádta.

Ex. Teljesen érthető, hogy nem viszitek Petit a temetésre! Egy kisgyerek nem oda való. Én 11 évesen se mentem a nagyapám temetésére, és utólag se neheztelek érte anyuékra. 15 évesen voltam először temetésen, egy osztálytársam apukáját temették, és még akkor is nagyon megviselt a dolog. Biztosan jól meglesz a bébiszitterrel, ne aggódj miatta!

Ébredésről leszoktatás, altatás, nem szopizás... Nehéz téma. Lackóval is nehéz volt, így most nem is tervezek előre semmit. Kb. 1 éves volt, mikor besokaltam, nem kelt ő sokszor, csak én kényelmes anyuka lévén, fogtam, megszoptattam, és aludtunk tovább. Vagy eleve köztünk aludt, és csak arra ébredtem, hogy már megint szopizik. Aztán nálunk egybeesett a szopi teljes befejezése és a ritkább ébredések kiküszöbölése. Úgy volt, hogy én a másik szobában aludtam pár napig, addig apa kelt fel hozzá, adott neki vizet, megszeretgette, és nagy nehezen elaludt. Én meg a másik szobában hüppögtem, de egyszerűen már nem volt tejem, és fájt a nyammogás, így már nagyon nem akartam a szopit. 16 hónaposan hagyta abba végleg.

Mesi most ott tart, hogy éjjel 1-2x kel. Először várok kicsit, hátha csak álmában sír, ha nem, adok neki cumit, néha ettől is elalszik, ha nem, marad a szopi. 5-10 perc és újra alszunk. Ez nekem még nem megterhelő, így még nem is gondolkozom a leszoktatáson, az éjszaka átalvásán, meg semmi ilyesmin. Sőt! Múltkor föl se kelt, kivettem egy kis alvás közbeni szopira, mert majd eldurrantam. Szombat reggel el is áztam, mert Mesikém ahogy este elaludt, úgy aludt reggel fél 8-ig... Ok, fél 12-kor aludtunk el, de akkor se rossz teljesítmény. És hogy el ne kiabáljam, ő nem is volt olyan, hogy sokszor keljen egy éjjel. Kivételes éjszakák voltak, de folyamatosan nem rosszalkodott. Szóval nem is panaszkodhatok.

Mesi angyalka baba, nem is kell vele soha idegeskednem, Lackóval viszont gyakran kiabálok, mostanában már sajnos szinte lelkiismeretfúrdalás nélkül, de leggyakrabban hatástalan. Így közel négy és fél évesen immunis lett az ordibálásomra! :D

Megyek, mert Meskete éhes! Puszka!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Az előbb még pár dolgot nem sikerült leírni.

Anita,
boldog hófordulót Kornélnak!

Kitti,
nekem is volt már ilyen kiakadásom, igaz nekem inkább nappal, amikor egyszerűen bármit tettem csak ordított. Egyszer volt, hogy én is rákiabáltam, de persze utána rettentően szégyeltem magam, így mostanság az a taktika, hogyha nagyon nyügős (szerencsére ez ritkán van!), akkor berakom a kiságyba, zenélő ketyerét felhúzom és elkezdek porszívózni.
Ha szerencsém van a pornyűvő hangjára elalszik és a porszívózás, mint terápiás tevékenység engem is megnyugtat :)

Persze ez a trükk éjszaka nem hasznosítható. Most asszem viszont elmegyünk sétázni, mert ma még nem volt délelőtti alvás, ellenben ordítás van 1000×-el. Remélem most a friss levegő segíteni fog!

meteor
 
 


Gabella, elfelejtettem tegnap írni, hogy Neked is nagyon édesek a gyerekeid! Főleg így együtt, annyira aranyosak!!! :-)

Kata, fürdős öltöztetést mi egyelőre még az elöltöltős mosógép tetején oldjuk meg, de ha a férjem itthon van, én mostanában mindig megkérem, hogy legyen ott velem, mert a kisasszony gondol egyet, és egyszercsak leugrik. Úgyhogy most már nálunk is nagyon gáz a helyzet, de most ezt a pár hetet szeretném így kihúzni, aztán ha jön a jobb idő, akkor szerintem már törölközőbe jól becsavarva be fogom vinni a szobájába és ott öltöztetni a heverőn.

Reni, mizujs a lábujjaddal?

Jaj, majdnem elfelejtettem!!! Kijött a második fogicánk!! :-) :-) :-)
Még nem látszik, csak érződik!

Kitti, mindenkinek vannak kibukásai. Szerintem. Legfeljebb nem mindenki vallja be. Velem is előfordult, hogy „rákiabáltam” valamiért, de egy perc múlva meg már puszilgatom, és majdnem én sírok helyette. De legalább annyit elérek, hogy néhány másodpercre meglepődik. Többet nem nagyon :-)

tandika
 
 


Ja! A nagymamák bevonásáról még! Nálunk mindkét nagymama fiatal, saját kis(korú) gyerek van mindenhol, nem tudnának ottalvósra eljönni, és nem is hiányoznának... :-) Csak vendégként jönnek. Ráadásul bár le vannak százalékolva, és jelenleg otthon vannak, azért mindkét mama munkát keres. Anyu 46 éves, és éppen tanfolyamra jár, utána szeretne dolgozni is. Anyósom 48 lesz a nyáron, neki most van kilátásban munkahely. Szerencsére a páromra lehet számítani, ha bajom van, lelép a gyerekekkel egy pár órára, és alhatok, Lackóval is segített anno, gondolom, Mesivel is fog. Nyáron úgyis lesz sok szabadsága.

Meske dobott egy hátast... Irtó nagyot szólt a kis feje, de szerencsére fél perc alatt megnyugodott, úgyhogy nagy baj nem lehet. Agyrázkódásnál mire kell figyelni? Ugye, az elalvást nem lehet az eszméletvesztéssel összetéveszteni???

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Még pár sor!

Kornélnak boldog hófordulót!

Andi! Köszi a dicseket neked is, és a többieknek is!

Mesi még a szobában fürdik kiskádban, így az öltözés-vetközés is bent zajlik.

Lackó törölközőben jön be, de ő már nagyfiú. A panelban viszont, mikor ő még kicsi volt, de már a nagy kádban fürdött, akkor is bent öltöztettük, de ott nem volt hőfok különbség a lakás különböző pontjai között, mindenhol kb. 25 fok volt, direkt nyitott ajtónál fürödtünk, fürdettünk.

Na most nekem fáj a fejem Mesi helyett! Jaj, úgy megijedtem! Itt piheg az ölemben...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok, túl sok időm most nincs de azért írok néhány sort.

Képzeljétek ALUDTUNK AZ ÉJJEL!!!!!Csak egy szer kelt fel Nyuszus, ilyen jó alvókája már hetek óta nem volt.
Imádom ezt a gyereket.Ilyenkor. :twisted:

Köszi a reakciókat kiakadás ügyben, jó tudni hogy nem csak én vagyok aki így érez néha.

Gabi én akkor ijedtem meg így amikor pár hete Ádám lebukfencett a kanapéról, mindezt annyi idő alatt sikerült neki kivitelezni, míg elfordultam egy pelusért. Annyira aggódtam hogy eltörött a nózija!De persze nem, hála az égnek. :roll: Azóta árgus szemekkel lesem őt folyton és sosem hagyom egyedül egy bútoron sem.

Rita, Ádám retteg a porszívótól az orrszívás miatt úgyhogy a takarítást végig szokta ordítani. De jó a terápiás módszered, kikapcsolás porszívózással, tetszik!

Kimi, én is szeretettel köszöntelek közöttünk.

Andy, tök édesek a fotók amiket feltettél!
Hány foga van már Daninak???A banánharapásról jutott eszembe...

Na most mennem kell mert Ádám nyafizik.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Sziasztok!

Jó nagyot sétáltunk Milánnal, extra szuper az idő.

Meteor: Mi is gondolkodtunk Egyiptomon, mert mi a férjemmel korábban már jártunk ott. De mi egyenlőre nem merünk repülős útra vállalkozni. Egyébként a tengerpart tényleg szuper, 28 foknál nem volt melegebb (júniusban), a szél mindíg fújdogált, a Vörös tenger pedig nem csak csodálatosan szép, de kellemes a hőmérséklete is. Biztosan élvezni fogjátok. :)
Viszont a fakultatív programokat nem ajánlom, főleg nem pici gyerkőccel. Volt olyan Kairóban, hogy 54 fok volt, az azért nagyon brutál.
Melyik részre mentek?
Vendég
 


Ezt még nem írtam: köszönöm a köszöntéseket Minenkinek, kedvesek vagytok! :)
Vendég
 


Gabella: Milán is csinált már hasonló mutatványokat. Volt, hogy ült és egyszercsak kidőlt a sorból. :) Hát én is majdnem infarktust kaptam. Ráadásul úgy sírt, hogy alig vett levegőt. Borzasztóan ijesztő volt.
Vendég
 


Sziasztok!

Olyan jó idő volt, hogy nem voltam hajlandó a 4 fal között maradni, ezért nem nagyon írogattam ma! Voltunk megint hintázni és egy nagyot sétálni, most meg már az uszin is túl vagyunk!

Kitti!

Daninak 7 foga van, sajnos a 8. nem igazán akaródzik kibújni, bár egy kicsit örülök is, mert így isteni éjszakáink vannak!! :D
Amúgy mostanában sztrájkol, mert ha valami pempőset akarok neki adni, egyszerűen kiköpi, vagy bohóckodik és a pempős ételt is elkezdi "megrágni"! Szóval mi lassan áttérünk teljesen a nagyfiús ételekre. :D :D

Andy

Kép
oriandy
 
 


Lehet, hogy lassan elküldtök a fenébe a sok képért, de muszály feltennem a jobbakat! :twisted:

Kép

Kép

Andy

Kép
oriandy
 
 


Oriandy, nagyon cuki Dani! :)
Vendég
 


Sziasztok!

előbb írok, aztán olvasok, mert az írásra sosem marad időm.
Jó volt a hétvégénk, itt volt a hugi és a barátja, sokat játszottak Vencellel. Főleg reggel, így én is vissza tudtam aludni kicsit. Ugyanis nekünk is vacak éjszakáink vannak. De már az elejétől. Ezért én is kibukok néha, de olyankor általában utazunk vagy jönnek... :)

Vencel is nagyon akar ülni, de magától persze még nem megy neki. Mikortól lehet az etetőszéket használni?

Ex: még egy régi kérdésre a válasz: apa utálta a munkahelyét és 9 hónapig ő vezette a háztartást, míg feküdtem Vencellel és persze ő is aggódott érte, értünk, az anyukájáért. Szóval sok volt egyszerre és így jött ki rajta. A doki szerint az átlagnál kicsit gyengébb az idegrendszere. Szerintem ha cigizne, inna stb., akkor nem lett volna beteg. De nem tudta hol levezetni. Focizik, de akkoriban meccsek sem voltak, így a sport is kiesett...

Juca: én is mérges vagyok a bálok szervezőire, akik nem veszik figyelembe a böjtöt. Még ha nem vallásosak is...akkor az egyházi ünnepekkor a munkaszüneti napot se vegyék igénybe....

Katus! Anyukám anno bölcsiben dolgozott és nagyon jó gondozók voltak. De látom, minden ok!

Nekem megszűnt a munkaviszonyom, miután megszületett a babó. Az adózáshoz a papírokat még nem küldték. De a tgyás-t is be kell vallani, onnan kell papírt kapnom? Nem tudja valaki?

Meg egy ismerősöm kérdezi, hogy le lehet-e fagyasztani a bolti bébikaját? Most fogja elkezdeni a hozzátáplálást és ő bébikaját akar adni, míg keveset eszik a babó. Én pont fordítva csináltam, én most adok bébikajcsit, mert nem tudok olyan változatosan főzni neki.

Amúgy mostanában nincs étvágya a zabagépemnek. Tegnap is csak baracklevet ivott vacsira. Mindent elutasított. :(

Gabella: hányás, ébreszthetetlen a gyerek. Ezek a tünetei talán.

Annyi mindent akartam még írni.
egyenlőre elküldöm.

Mári

Kép
mári
 
 


még: Juca: Vencelnek nincs ekcémája...igaz, van folt az arcocskáján, ami anyósoméknál csúnya a víz miatt, de erről nem írtam...

Mostanában minden pelus bevág a combinál csúnyán. Ezek a nagyobb pelusok a szarok, vagy én pelusozom máshogy, vagy dagi a combja? Nem tudom...

Mári

Kép
mári
 
 


Hahó,

Kimike,
üdv itt.
Sharm el sheikre megyünk, ugyan Hurghada olcsóbb, viszont olyan hülye időpontban vannak a charterek, hogy azt nem akartuk bevállalni. Én a repüléstől annyira nem tartok, fel és leszálláskor majd szoptatni fogom és akkor remélem semmi gond nem lesz.
A férjem miatt idegesebb vagyok, mert ő fél a repüléstől és ilyenkor mindig jól besörözik előtte :) Ja és Kairó meg egyéb kultúrprogramok most kimaradnak. Majd egy
szer valamikor a jövőben remélem bepótoljuk!

Mi is voltunk ma jó nagyot sétálni, először a kutyával együtt aztán kutyát haza és mivel akkor jöttem rá, hogy elfelejtettem bemenni a turiba kutya nélkül vissza.
Viszont vettem két rövid ujju bodyt Panninak, öszesen 600Ft-ért. És szinte vacsi újnak néznek ki.
Ja mert most azt az öltözködési taktikást követjük, hogy vagy hosszú ujjú body+ rugdalózó vagy rövid ujjú body + poló + naci.
Ha pedig elmegyünk akkor hidegben rhajós szerkó, ha nincs annyira hideg akkor egy thermo-overál jön ennek a tetejébe. Vagyis a naci helyett harisnyát szoktam adni.

Képzeljétek vettem ma sütőtököt, de először a sült tökre hasonló reakció volt, mint a répára: böszme nagy ordítozás, aztán lereszeltem egy almát és összekevertem, na akkor meg azért volt ordítás, mert nem lapátoltam elég gyorsan a Kisasszony szájába :)

meteor
 
 


Kimike!

Üdv közöttünk! Én sem olyan régen érkeztem, de hidd el, nagyon jó itt mindig a hangulat!
Köszi a dicséretet! Te is tegyél fel képet Milánról, majd ha tudsz, kíváncsiak vagyunk rá! Persze rád is! :D

Na, azt hiszem mára ennyi voltam, mert apa szeretne egy kicsit pókerezni, tehát övé a gép! :twisted:

Jó éjszakát mindenkinek!

Andy

Kép
oriandy
 
 


Meteor!

Nagyon kafák azok a rucik, de szerintem a vége 100 dolcsi közelében lesz :-(

Mári!

Nem Vencelnek volt tejallergiája? Már megint keverek.

Gabella!

Rajtam is nyammogott Kinga, de a sokszori felkelés jobban kikészített. Végülis én másfél hónapig bírtam. Az vesse rám az első követ... Ha nem nagyi, akkor tesó, vagy bárki, akit el tudok csípni. A fizikai teljesítőképességnek van határa. Kofa is addig segít, amíg tud, és neki dolga is van, amiért fizetik.
Temetéssel kapcs. nálunk pont az ellenkezője volt és lesz is. A halál az élet vége, annak megfelelően kell kezelni. Kinga még nem fogja fel, de egy két-három éves gyerek már valamit sejt, és úgyis kérdezget, és elmondod neki, hogy XY már nem lélegzik, nem eszik, nem iszik, elfogyott az ereje stb. és most elköszönünk tőle, mindenki aki szerette. És aki szomorú sír, de a sírás után megvígasztalódik, és emlékezni fogunk rá ésatöbbi...

Most mennem kell, mert Kofa még dolgozni fog én meg szoptatni.

Puszi, majd holnap jövök.

tjuca
 
 


Sziasztok!

Mári!
Jó, hogy újra jöttél!!! Sajnálom, hogy Vencelnek még mindig fáj a pocója...

Kimi!
Üdv köztünk! Képet nem teszel Milánról?

Juca!
Teljesen megértelek az éjszakákkal kapcsolatban. Azt hiszem, ha nekem kellett volna ilyen sokáig és ilyen gyakran kelni, nem tettem volna én sem másként...

Kitti!
Nálunk is volt olyan eset (még az elején), amikor Kende úgy behergelte magát, én pedig 1 óra után nem bírtam cérnával, és odaadtam apának elég indulatosan... Persze megkaptam, hogy miért vagyok ideges... Egy idő után elszakad a cérna, és valóban: az vesse ránk az első követ...

Reni!
Nagyon jó a kép Petiről!

Wawel!
Kornélnak boldog hófordulót!!!

Andy!
Jók a képek! Fúúú, és az a torta!!! :D

Kende egy kicsit hurutos... Hiába vittem le pénteken a dokinénihez, szerinte a foga (ami lehet is, mert eléggé fehérlik neki). Meg a hurutot nyeli szegényem, nem tudja akaratlagosan felköhögni, és étvágya sem nagyon van, elég keveset evett ma. Vettem neki Stodal szirupot, reméljük, használni fog.
Ja, és képzeljétek: ma megtett vagy másfél métert teljesen egyedül, kapaszkodás nélkül!!! Igaz, hogy olyan volt, mint az ingó-bingó rózsaszál, de azért kitartott, és csak utána tottyant le a fenekére! :D

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok Lányok.

Kissé meg vagyok zuhanva úgyhogy bocsi de túl sokat most nem írok. Rendkívül fárasztó napom volt, két nagy cikket írtam meg és a holnapi sem igérkezik könnyebbnek.

Andy, a képeidről az jutott eszembe, hogy tök gáz, a mi környékünkön nincsen jástzótér, ahová levihatnám ádámot. pedig egy ilyen hintában szerintem ő is jól érezné magát.

Norwell, Kende nem semmi egy pasas hogy nyolc hónaposan már csak nem jár. Az én fiam meg még mászni sem hajlandó tisztességesen. Babája válogatja...

Juca, már én sem érzek lelkifurit ha olykor amikor elszakad acérna lepasszolom a gyereket nagynéniknek bébiszitternek satöbbi,mert nekem is jár egy kis pihi, kikérem magamnak. Ma érkezett meg egyébként a két nénikém vidékről és szerda este színházba megyek velük ha sikerül jegyet szereznem valami jó kis előadásra.:-)

Na tényleg megyek, holnap írok a többi hsz-re is most ennyire futotta az erőmből.

Jó éjt.

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök
 
 


Kép
Vendég
 


Kitti, ébredsekkel kapcsolatban, hát én nem tudom, nekünk nem jött be a sírni- és szenvednihagyás effektus. Csak annyit értünk el vele, hogy a kisasszony annyira belelovalta magát az ordítozásba, hogy utána a szokásos 3 perc helyett egy órán keresztül kellett nyugtatgatnunk, úgyhogy teljesen odalett az éjszakánk. De tudom, hogy valakinek bevált ez a módszer. Majd drukkolok…
Mondjuk nálunk a nagy probléma nem a sok ébredés volt, hanem az, hogy a reggel ötkor felkeltünk, és kezdődött a nap. Egyszerűen nem tudtunk vele mit kezdeni. Próbálkoztunk módszerekkel, én még mindig azt mondom, hogy az idő oldotta meg. De nem tudom, meddig bírtam volna, ha a megoldásra többet kell várni. :-(

Kimi, üdv közöttünk. :-)

Anita, Kornélnak boldog hófordulót! Voltunk otthon hétvégén, csak szerintem nem voltál, mióta pénteken írtam, hogy megyünk. Sebaj, gondoltam, hogy még nem vagytok teljesen 100 százalékosak vagy egészségileg, vagy kipihentségileg :-)

Kata, most, hogy olvastam az irományodat, eszembe jutott, hogy azt még sose tisztáztuk, mi számít ébredésnek. Mert olyan ébredés nálunk is többször van, hogy csukott szemmel ordít, és veri magát a rácshoz, vagy tépi a lepedőt ki maga alól vagy ilyesmi. Mondjuk ezek nálunk többnyire este 9 és éjfél között fordulnak elő, és mivel én ilyenkor még többnyire ébren vagyok, csak bemegyek, 5 másodperc alatt elrendezem a dolgot: cumi vissza, gyerek hasra fordít, kobak megsimogat, ajtó becsuk. Úgyhogy ezeket nem szoktam beleszámolni az ébredésekbe, így jön ki az éjszakánként kettő, amikor viszont szopi is van. Ha ezeket az előbb említetteket is beleszámolom, akkor legalább 6-7-8, de az éj első felére tömörítve a nagy részét. :(

Most nem tudom, hogy az internettel van valami probléma, vagy mivel, de Gabella vonalzóin kívül senkié nem látszik a gépen. :shock:

Mári, nálunk sincs étvágy az utóbbi napokban. Még a gyümölcs se nagyon csúszik, pedig az már nagy szó. De már volt többször ilyen párnapos sztrájk, aztán minden visszaállt a régibe. Tegnap, amikor kibújt a második fogacskánk, azt hittem, ez volt az ok, de nem, mert azóta sem javult a helyzet. :(

Visszajöttek a vonalzók :-)

tandika
 
 


Sziasztok!
Olvastalak titeket s gondoltam én is belépek közétek, remélem szívesen fogadtok. Magunkról: Bogi (Boglárka) 2006 júniusában született ő az első babánk s szemünk fénye. Nagy szerencsénkre nagyon jó baba, szinte semmi gondunk, problémánk nem volt vele. Nagyon szerencsésnek érzem magam emiatt, hallva, olvasva mások problémáit. Egyenlőre ennyit rólunk.



Kép
rebeka24
 
 


sziasztok!

Üdvözöllek én is Kimike!
Tündéri a kisfiad!

Norvell!
Nem semmi Kende! Mi mozgásügyileg a béka fenekén vagyunk.

Alvás: Nekem az a gondom, hogy egy szobában alszom Petivel és szeretnék már visszakerülni a páromhoz, de nincs szívem ott hagyni Petit. Normál esetben reggel 5-7 között eszik, de néha nyöszörög és én akkor ugrom, cumit adok és őkelme alszik tovább. Na, ettől félek, hogy ezt kis nyöszit nem fogom meghallani és sírásba fog átmenni. Nem fogom hallani, hogy szuszog stb. Tiszta para vagyok! :cry:

Ma délután két órát sétáltunk Petivel, ill. én leginkább sántikáltam. A 20 perces út nekem 45 perc volt. Megnéztük a kiskutyákat a nagyimnál. Peti nagyon élvezte.

Bocsi, hogy most nem reagálok, de nagyon álmos vagyok. Megyek és csucsantok!

Jó éjt!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?