Új privát üzeneted érkezett!

Búzaszem!
Nagyon aranyosak a gyermekeid! :D Dorián már 1 hónapja, hogy született??? :shock: De gyorsan telik az idő...
Irigykedem minden picibabásra :lol: :oops: Az én lányom már olyan nagy, már a pisilésnél sem kellek :cry: :lol:

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 


Koda Drága!
Mi is nagyon-nagyon gratulálunk Bencéhez! Nagyon sok tejcsit és nyugalmat!

Jön a Zozi foga. Mondjam azaz írjam? 2. éjszaka nem alszunk! Már a második jön! Húúúúú..... adjatok türelmet!

Fény!
Ha gondoljátok kedden is tudtok jönni MM-re. Már van keddi csoport is! Az a foglalkozás 9:45-kor kezdődik.

Szép hétvégét!

bkriszta13
 
 


Sziasztok

Búzaszem
Hogy halad az idő! A tejcsitől vannak Doriánon piros foltok? infulenza, 1 hét kimaradás bölcsiből. De farsangon voltunk, teszek majd fel képet.

Kriszta
Én már 1 hónapja nem alszom, 6 fogunk jött ki egyszerre, máre nagyon nehezen bírom. Aludni akarok, sokat ..........

Beni kisegér volt a farsangon
Kép


Eszter mégegyszer köszi a képekért.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 

 
 

Koda!

Sok boldogságot kívánunk :) !
Kép

Betti és családja
kbetti
 
 


Sziasztok!

Kedd óta nem volt időm bekapcsolni a gépet. Túl vagyunk a farsangon, Matyi lovag volt, Gerda nyuszi. Vannak képek is. A fényképezőgépben, de nincs időm kiszedni, majd valamikor felteszem az albumba (ha-ha-ha, ahogy képzelem :roll: ).

Anita, Fény!
Köszönjük a köszöntést :) ! Holnap fogjuk tartani.

Búzaszem!
Én kérdeztem, mikor fejsz. Valószínűleg attól fájt a hasa, hogy túl sok laktózt kapott. Ha szoptatás előtt lefejsz egy kicsit, akkor csökken vagy megszűnik a hasfájás. Látom azóta már megoldódott...
Én egyébként továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem kell fejni. (Csak akkor tényleg cumimenetesen, igény szerinti kizárólagos szoptatással.)

Panka!
A Gerdával kapcsolatos kérdésedre nem tudok válaszolni még :D ! majd pár hónap múlva kérdezd meg megint :) ! És Molli?

Marika!
Délután hívott Erika, kedden nem lesz balett. Azt kérte, szóljunk, akinek tudunk. Írok Zsófinak is, de mást én nem tudok elérni.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Betti :)
Nem mondod, hogy még mindig :D
Molli is még kb. 6-8× egy nap. :lol: Csak már szeretném napi 1-2-re csökkenteni, mert néha már nagyon tehernek érzem. De az a baj, hogy ha velem van nem eszik semmit, csak a cici :cry:
Puszi,

panka
 
 


Kriszta:)

Jó, akkor megyünk kedden MM-re, Hanna úgy be volt sózva, sajnáltam, hogy rossz időben mentünk.

Panka:) Az nem semmi, hogy Molli még mindig szopizik! :)

Betti:)

Én nem értem ezt a nem fejést....anno amikor Hanna olyan 4-5 hónapos volt, annyi tejem volt, hogy Hanna még aludt jóízűen, amikor már elázott a melltartóbetétem, és persze a pólom is, és csöpögött belőle a tej:) Muszáj voltam fejni belőle, mert nem bírta ki, amíg Hanna felébredt. Persze én is csak az első 3 hónapban fejtem rendszeresen, de azért utána is kellett néha...

Most jöttem haza suliból, tök jó volt..olyan ez nekem, mint az elemcsere, vagy aksitöltés...:)

fény

KépKép
fény
 
 


Dodus:)

Nem kell regisztrálni a menü-sprinter oldalán. Az ételhordók oldalára, és a fedelekre is írjátok rá a neveteket! A mienket összkavarták, elhagyták, azóta sem tudom, kiét nyúltuk le, de ráírtam a nevünket. A srác azt mondja, fertőtlenítik egyébként mindet, de akkor is.

A túrós tésztájuk isteni, a húslevesek eddmeglevesek, de finomak a sültek, pörköltök, sütemények. A babfőzelékben a babot szeretik keményen hagyni, írtam nekik a múltkor, hogy főzzék egy picit tovább :) A héten majd kiderül, hogy eleget tettek-e a kérésemnek.

Összességében ok a kaja, persze vannak dolgok, amiket nem csinálnak túl jól. De ilyen mindenhol van.Ki kell tapasztalni.

Ja és Hannának is ízlik, úgyhogy nem főzök külön neki.

fény
fény
 
 


Sziasztok!

Panka!
Nálunk reggel van szopi és délután, amikor hazaérünk. Tavaly ilyenkor Gerda is nagyon sokat szopizott (nem tudtam számolni), aztán tavasszal csökkent a gyakorisága, gondolom a sok benti tartózkodás is okozza (nálunk ennek nagy szerepe volt, ahogy elkezdtünk nagyokat sétálni maradt a reggel-délben-este). Meg aztán Ő is szopizott evés előtt (és evés után is :D).

Fény!
Most ettem, de az írásodtól megint éhes vagyok :D.
Pedig egyszerű ez a nem fejés dolog, de nem akarok senkit itt untatni, ez nem tartozik ide, majd valamikor... Röviden csak annyi, hogy a mai nyugati civilizáció (vagyis a miénk) nagyon megnehezíti a szoptatást. Ennek számos eleme van, ami szerepet játszik benne: gazdaság, kultúra, oktatás, társadalmi szokások, elvárások és tabuk és még folytathatnám...

Edina!
Elhiszem, hogy nagy szükséged van az anyatejre :)! Csupán annyit akartam megjegyezni, hogy érdemes lenne Búzaszemnek szoptatás előtt is fejni egy kicsit, hogy csökkenjen Dorci hasfájása.
És minden tiszteletem Búzaszemé, igen nehéz lehet egy pici baba és egy kisgyerek mellett még naponta többször fejni is. Azért írtam amit, mert igen elterjedt tévhit, hogy fejés nélkül nem lehet szoptatni.

Betti
KépKép
KépKép
kbetti
 
 


Betti :)
Én is a jó időben bízok. Hátha akkor jobban elfoglalja majd magát Molli és nem jut olyan gyakran az eszébe. Most van hogy óránként kell neki :? Ha leülök egyből "letámad" :) Na meg az evés... az ennivalóban csak túrkál, kiveszem az etetőszékből és egyből kéri a cicit. Bezzeg Lacival, meg anyukáméknál olyan jókat eszik (ha én nem vagyok ott). Biztos én a cici vagyok neki :lol:

panka
 
 


Hanna is 1hós volt amikor tejkiütés lett az arcán. Akkor rohantam a védőnőhöz, hogy adjon rá valamit, de most márcsak anyatejjel kenegetem, meg azt mondják magától is letisztul.
Nagyon ari volt Beni a farsangi ruhájában és a kis tűzoltó is szuper ötletes, főleg hogy anyuci saját kezű munkája.
Ez a fejés dolog meg nálam Hannával úgy alakult, hogy eleinte azért fejtem mert a jobb ciciből nem nagyon jött és nem is akarta szopni és féltem hogy egy cici kevés lesz neki. Igy meg jól beindul a tejtermelés. Másfél éves koráig szopizott, de nem cumizott, hanem egy teljes étkezést hagytunk ki vele, mert rendesen jól lakott. 8hós koráig csak anyatejet kapott, meg gyümit, és amikor a tejesember nem vitte a tejet nagyon hamar beállt a kereslet kinálat, 3nap alatt úgy lecsökkent a mennyiség hogy amig vitték 2naponta 1,5litert vittek és utána márcsak annyi volt hogy Hanna szopott reggel és este. De nap közben nem is kérte én meg nem adtam csak úgy kérés nélkül mert nem akartam hogy hizzon sokat. Mivel cicin kivül is mindent megevett. AZtán amikor júl végén volt az a nagy kánikula ő maga mondta hogy nem kér tejcsit csak vizet. Igy 1 hét alatt egy csepp sem maradt, de nem is kellett neki mert utána már kakaóztunk. Azóta sem kell most amikor megszületett a tesó egyszer bekapta de meg sem szivta és azt mondta hogy ő nagylány és ő kakaózik Dorci kisbaba övé a cici
Panka
Nehéz lehet neked, hogy Molli ennyire cicifüggő, de nem úgy szokták leszoktatni a babát, hogy elviszi nagyi pár napra? Hátha akkor márcsak reggel és este kellene neki. Már úgyis nemsokára 2éves lesz. Mondjuk úgyis a gyerek dönti el.
Na megyek mert felkelt Hanna.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok!

Hú hol is is kezdjem. Már legalább 2 éve nem írtam mert elköltöztünk és nem volt netem. A régiek még talán megismernek. Akik viszont még nem ismernek bemutatkoznék. Jakab Zsuzsa vagyok, két gyermekem van Dominik 3 és fél éves, Gréta másfél. Két kis ördög. Talán azért olyan egyforma elevenek mert egy napon születtek. Dominik ovis már. Most hirtelen csak ennyi jut eszembe pedig annyi minden mesélni valóm van de azt majd idővel. Nem akarok hirtelen senkit sem untatni.

Panka!

Örültem, hogy találkoztunk a baba börzén.

Koda!

Ne haragudj, hogy nem kerestelek de elhagytam a számod. Na meg sok rossz is történt velünk. Először is meghalt apukám ami nagyon megviselt. Utána Domit műtötték, most is egy kis beavatkozásra várunk. Veletek mi újság?


Mindenkit üdvözlök

ui? ha valaki tudja hogy hogyan kell a képeket kicsinyíteni hogy feltegyem a profilomba akkor segítsen.
Köszi [/b]
zsua77
 
 


NZsuzsa!
Beni nagyon aranyos "Kisegér" volt. :)

Zsua!
Szia!!! Ezer éve nem halottam rólatok!
Mi újság, jól vagytok:
Koda most éppen nem nagyon olvas, mert 28-án megszületett Bence baba. Utolsó infóm szerint ma (vagy talán holnap) jönnek haza a kórházból.

Üdv: Emese
mse173
 
 


Szia Emese!

KODÁNAK BABÁJA SZÜLETETT? GRATULÁLOK NEKI!!!!
Én ezt nem tudtam. Nagyon örülök.


Húúú de rég találkoztunk. Köszöntelek. Jól vagytok? Nálunk most betegségek vannak. Dominak a füle fáj, Gréta pedig meg van fázva.
Van msn-ed? Mert szeretnék kérdezni pár dolgot de ott jobb lenne mert hosszadalmas.
Msn címem? jzsuzsa77@hotmail.com

Szia
zsua77
 
 


Sziasztok!

Zsua!
Nem mondod, hogy Te az a Zsuzsa vagy akivel (és Kodával) anno még sétáltunk is együtt? 1-posta utcája, sárga bérházban laktatok.
Ezt nem hiszem el.... :D :D
De jó hallani rólad... :lol: :lol:

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztik!
Szia Davallia!

Gondoltam beköszönök Neked, ha már erre járok. Sok puszi a lányoknak!
Tünde

Kép
Lilypie Maternity tickers
omnia28
 
 


Ma megismerték egymást Dorián és Eszter a tejtestvérek. Nagyon cukik voltak együtt. Egymás mellé tettük őket, miközben beszélgettünk nem figyeltük, hogy Dorián odatette a kezét Eszterke szájához, ő meg bőszen szopogatta. A két nővérke Panna és Hanna is jól elvoltak együtt.
A pulmón kiderült , hogy Hanna a házi penészre allergiás. Most már legalább tudom, hogy miért köhögött annyit, és felesleges volt annyi antibiotikummal tömni Zyrtecet kell ennie ha legközelebb köhög. Amióta viszont megcsinálták a panelprogramot szigetelést, nem penészedik az ablaknál és Hanna sem köhög. Igaz kapott Isoprinosine immunrendszer erősitőt , szedi az Oscillo... és még egy homeós immunerősitőt is. Eddig beváltak.
Dorcika tegnap volt 5hetes. Egy hét alatt 400got hizott, 4900g volt ma meg 5300got mértem. Remélem azért nem fog ilyen ütemben hizni, de annak örülök, hogy amilyen nehezen indult a kis élete, és a kajálása olyan jól szopizik már. Tejcsi is egyre több van , már 5-6dl között is sikerült fejni aminek Eszter örül igazán, meg én , hogy segithetek.
Itt van 2kép a tejtestvérek Eszter és Dorián első találkozásáról. Kép Eszter és Dorián ismerkednek egymással Kép

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Mégcsak 11óra van nem éjfél kicsit csal a babanet órája de már megyek is szunyálni mert manócska nemsokára kel enni.
Már megirtam a szüléstörténetünket és a kórházi történetünket is de még be kell gépelnem.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok!

Kata!

De igen én vagyok az. Azóta született egy kislányom is. Domi második szülinapján a Gréta. Olyanok együtt mint az ördögök.tj
Domi sajna lisztérzékeny lett két éve. Meg már egy műtéten is átesett de azért jól van. Jár oviba.
Itt vannak Ők!

Kép [/img]
zsua77
 
 


A képkicsinyítés még nem az erősségem de majd igyekszem

Zsua
zsua77
 
 


zsua77
Édesek a lurkók. Pont egy napon születtek?
tudna valaki segiteni a babakötvény start számlájához ki kell kérni a gyerek adókártyáját amit az apeh honlapjáról kellene letölteni de nem találom 0634/BABA jelű adatlap lenne

Kép

KépKép
búzaszem
 
 



Köszi Panka biztam benne , hogy te tudni fogod. Már ki is töltöttem. Holnap feladom. LEgalább ezt el lehet intézni postai úton. Azt nem tudod véletlenül, hogy a TGYAS igényléséhez mi szükséges? ADdig nem is tudom intézni amig a PAlóc utcáról vissza nem küldik a szül anyakönyvi kivonatot? Ugyanis az eredetit elvették, hiába vittünk másolatot.
Végre megirtam Dorián szüléstörténetét ha valakit érdekel elolvashatja.

Dorián születésének története


2007jan. 24re vártuk kisfiunkat, Doriánt. Mivel ő még úgy gondolta, hogy jobb odabent 2 naponta kellett járnom NST-re. Pénteken 26án még zárt volt a méhszájam, de már jóslófájásokat éreztem vagy 3 hete. Vasárnap NST után az ügyeletes doki csinált amnioszkópiát, szűk egy ujjnyi voltam. A magzatviz tiszta volt, igy hazajöttem. Onnantól kezdve, hogy megvizsgált, elkezdett fájni a hasam, éreztem, hogy ez már valami más lesz, elmentem sétálni és néztem az órát. Negyed óránként jöttek a fájások, de még rövidek voltak. 17órától rendszeres 6-7perces fájásaim lettek. Közben még megcsináltam a szilvásderelyét, de a fájásoknál már meg kellett álljak és az asztalra hajoltam. Fél 7kor felhívtam anyát,hogy jöjjön vigyázzon Hannára, mert szerintem nemsokára baba lesz. Ete 8 kor indultunk el a kórházba. Fél 9kor vettek fel. Az ügyeletes doki megvizsgált bő 2ujjnyi voltam. Még viccelődtem is a párommal, hogy jaj de jó már 20órát le is tudtam, mert Hannával 20óra múlva lettem bő 2ujjnyi. Ez nagyon nagy erőt adott az előttem álló fájdalmak elviseléséhez. Beköltöztem a szülőszobára, aznap éjjel egyedül szültem, és ugyanazt a szülőágyat kaptam mint az előző szülésemnél. A férjemet már nem engedték haza. Amíg beöltözött, addig burkot repesztettek. Mire bejött a párom a dokim is befutott. Furcsa volt hogy rögtön megkérdezte, hogy kérek e EDÁT, mivel Hannánál 20órát kellett várnom arra, hogy beadhassák. Az epidurált pillanatok alatt beadták, nem is fájt csak annyira gyorsan tágultam, hogy nem éreztem a hatását. Elkezdték adni az oxitocint, bármikor jött a szülésznő, mindig 1 ujjnyival nagyobb volt a tágulás. Viszont az EDA mellett is majd meghaltam a fájásoknál. Hamar érezni kezdtem a kakilási ingert, de nem mertem elhinni hogy már itt tartanánk.. Aztán hirtelen azt hittem , hogy betojok. Még a takaritónő meg 2-3 szülésznő is segítettek a kitoláshoz előkésziteni, feltenni a lábamat meg bekapcsolni a lámpákat. Rohanni a dokiért. Közben kiabáltak hogy tartsam vissza én meg kiabáltam , hogy sajna nem tudom. Azt hittem, ott rögtön szétszakadok. A doki akkor lépett be az ajtón és annyi ideje volt hogy felvegye a maszkját és a gyerek már a kezében is volt. Óriási megkönnyebbülés. 4350g mal és 59cmrel megszületett a mi „pici” fiunk este 23órakor jan 28án. Apa vágta el a köldökzsinórt. Egy kicsit rámtették de elvitték rendbetenni, majd kb 20percigszopizott, de utána elvitték melegedni, mert nagyon fázott. Még 2 órát maradtam a szülőszobán amig varrt a doki. Hiába kaptam érzéstelenítőt borzasztóan fájt. Ettől féltem a legjobban mert ez 2éve is fájdalmas volt. Hajnali 1kor kerültem fel a gyermekágyas osztályra. Aludni nem nagyon tudtam, az izgalmaktól és a borzasztó nagy szélvihartól. Alig vártam a reggel 5órát, hogy kihozzák szopikázni. Sajnos nem sokat gyönyörködhettem benne, mert észrevettem, hogy nem szopik, és hangosan veszi a levegőt. Elvitték 7kor fürdetni, 10kor márcsak a gyerekorvos jött és mondta, hogy inkubátorba tették a gyereket, és oxigént kap, mert adaptációs zavara van, lehet túl gyors volt a szülés, nagy súlyú volt a baba és sok magzatvizet nyelt, ami a tüdejébe került. Ha 2 óráig nem változik a szapora légzése akkor átviteti a Megyei Kórház koraszülött Osztályára. 2 óra múlva el kellett búcsúznom tőle. Álltam az inkubátora mellett és potyogtak a könnyeim. Nagyon nehéz volt elengedni,hisz 9hónapig összetartoztunk, együtt léteztünk. Alig láttam meg, szinte meg sem ölelhette, és már el is szakítják tőlem. Olyan érzés volt, mintha egy darabot téptek volna ki a szívemből. 4 napig voltam a kórházban, nagyon fájt látni, ahogy a szobatársaim babáznak, nekem meg üres a kis ágya amit még csak ki sem próbálhatott. Alig vártam, hogy a doki kiengedjen, menni alig bírtam, de a kisfiam várt, így muszáj volt mennem. Az anyák szállásán kaptam szobát, 12napot kellett bent lennünk. Az első napok nagyon nehezek voltak. Fájt a gátsebem, az aranyerem, de legfőképpen a lelkem. Hiányoztak a gyerekeim. Hannát 2 hétig nem is láttam az előtt egy napot sem töltöttünk egymás nélkül. Telefonon sem akart beszélni vele. Dorci 4 napig volt inkubátorban az intenzíven, infúziót, antibiotikumot kapott. 15g tejcsit gyomorszondán keresztül kapta. Egyszer láttam , hogy csinálják, elég is volt belőle. 5. nap kikerült rendes szobába, onnantól mehettem 3 óránként szoptatni. Nagyon fáradt voltam, fájt mindenem, de alig vártam a következő szoptatást, mert igy legalább magamhoz ölelhettem. Puszit nem adhattam neki, mert a szájmaszkot még az orrunkra is rá kellett húzni. Ez adott erőt, hogy mehetek hozzá és szopizhat. Az osztályon folyó dolgokról is mesélhetnék sok mindent de az egy külön történet lenne. Alig vártam, hogy a dokin éni azt mondja, hogy minden ok a babával és mehetünk haza de eljött ez a nap is és február 9én végre otthon lehettünk.

Kép

KépKép
búzaszem
 
 



Panka!
Beninek nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Üdv: Emese
mse173
 
 


Panka :)

Mi is boldog szülinapot kívánunk Beninek!:)
fény

Kép

KépKép
fény
 
 


Sziasztok!
Sajnos van egy rossz újságom.
Ádám csütörtök éjszaka elkezdett köhögni, fulladozni, és mivel nincs egyéb panasza (láz, influenza, vagy torokgyuszi), valószínűleg kruppos.
Tegnap a doki adott rá Fenistilt, meg annyit mondott, hogy ha köhög, nyitott ablak mellett altassam.
Van erről valakinek bővebb infoja?

Üdv: Emese
mse173
 
 


Sziasztok!

Nagy sütés főzésben vagyok, csak bekkukkoltam.

Panka!
Látom, hogy Beninek szülinapja van.Mi is kívánunk neki nagyon sok és boldog szülinapot ebben az életben :P
Ja és rengeteg ajándékot is kívánunk neki :lol:

Na megyek, mert a túrókrém magát nem állítja össze :lol: Vagy valakinek van ilyen recije :?: :lol:

Betti!
Üzi odaért?

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok!

Anita
Kép

Kép
gani
 
 



Helló!

Mse, ez tényleg nem jó hír! :( Egyszer láttam egy tv műsort a kruppról, abban még annyit mondtak, hogy langyos folyadékot kell olyankor itatni a gyerekkel. Jobbulást Nektek!!!

Panka, boldog születésnapot Beninek! Majd írj a buliról! :D

Kép

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Megint én vagyok! :D
Egy sütirecept kellene nekem, ha valakinek megvan, lécci írja meg! A hétvégi névnapozásra szeretném megcsinálni. Szóval arról a sütiről van szó, ami kb. 4 rétegből áll, mind más színű és olyan kocsonyás. Tészta, töltelék nincs, csak ez a reszkető bigyó. Biztos tudjátok, hogy melyik az! :lol: Köszi! :D

Dodus
Kép
Kép
dodus
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Beninek! És kicsit megkésve gratulálok Kodának a picihez, talán majd összefutunk babakocsit tologatva :D

további szép délutánt mindenkinek!

Dóri
mdori
 
 


Panka!
Isten éltesse Benit sokáig!


Lányok! Mikor lesz már tavasz? Már olyan szép idő volt, most meg hétvégére itt a rossz idő.Persze mikor, ha nem hétvégén.........

[/img]

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Parfümökkel foglalkozom, ha te is szeretnél egy kis plusz pénzt keresni kérlek olvasd el és ha meggyőzött vagy felkeltettem a kíváncsiságod kérdezz nyugodtan szeretettel várom kérdéseid. Két pici manóm van egy 22hós és egy 4,5hós és mellettük is megtudok keresni hetente min. 5-10.000 forintot. Ami még vonzó benne hogy neten keresztül tudsz mindent intézni ami gyerekek mellett nem hátrány ;) keress kérlek itt a babaneten privin vagy írj e-mailt a branne.b@invitel.hu-ra vagy fel is hívhatsz 06-30-639-98-20
további szép napot Németh Beatrix

Miért érdemes csatlakozni az FM-hez?

Az FM Group 2005 márciusától van jelen hazánkban. 2005 oktober 5-én Budapesten megnyílt az FM Group Hungary Kft. raktára! Jelenleg még nem lefedett értékesítőikkel Magyarország, ezért hazánkban nagy üzleti lehetőség rejlik -magán személyek számára is- a kiváló minőségű termékeket forgalmazó cég segítségével.

A network marketing -személytől-személynek- módszerrel, dolgozunk mely mindenki számára elérhetővé teszi az FM termékeit.
A termékeket termékforgalmazóknak nevezett független értékesítési képviselők forgalmazzák. Termékforgalmazók jövedelme 2 forrásból tevődik össze, értékesítési árrés és jutalék. Értékesítési árrést kapnak a személyes vásárlóiknak eladott termékek után, jutalékot kapnak csoportforgalmuk után, mely a saját és azon tagok forgalma, akiket személyesen ők szponzoráltak és képeztek ki termékforgalmazónak.
Értékesítési árrés a termékekre:

Termék

Kiszerelés

Értékesítési árrés
Női parfüm 30 ml 1300 Ft
Férfi parfüm 50 ml 1300 Ft
Gyermek parfüm 20 ml 400 Ft
Tusfürdõk, nõi/ férfi/ gyermek 200 ml 350 Ft
Dezodorok 75 ml 350 Ft
Golyós dezodorok 50 ml 240 Ft
After shave 50 ml 450 Ft
Női feromon parfüm 30 ml 1400 Ft
Férfi feromon parfüm 50 ml 1400 Ft

Aki nem személyesen veszi át a raktárban, futárszolgálat költségével kell még számolnia, mely rendelés mennyiségétől függően 1500-1800 Ft között van. 20 db normál parfüm felett pedig ingyenes.

Mivel a futárszolgálat költsége kis mennyiségű termék rendelése esetén relatíve magas, ezért a hozzánk csatlakozó tagoknak vállaljuk a termékek kihozatalát a cég raktárából és postázását.
Így például egy parfüm rendelésénél a szállítási költség: 600 Ft

Miért lehet az FM termékekkel könnyebben sikereket elérni?

* Mert egyedülálló módon a network marketing cégek között a piaci árnál kedvezőbben kínál termékeket.
* Mert nem kell a termékek ismertetésével órákat vesződni, hiszen egyszerűen bemutathatók.
* Mert nem kell elmagyarázni senkinek, hogy miért jó, ha ezeket a termékeket használja.
* Mert nagyon gyorsan építhető a hálózat.
* Mert a cég teljes forgalmából is részesedhet.
* Mert ingyenes a regisztráció.
* Mert a termék mindenkit érdekel akár 10-100 éves korig.
* Mert mindenki szeret olcsón vásárolni.


Amit kínálunk

* Hosszú távú, biztos jövedelem.
* Korlátlan piaci lehetőség.
* Versenyképes minőségű és kedvező árú termékek.
* Hosszú távon részesedés a cég teljes forgalmából.
* Új, rohamosan fejlődő piac.
* Könnyen kialakítható vezetői pozició (hálózat építési lehetőség).

Kép
Kép
Kép
bnbeus
Fót
 
 


Dodus!!

Nekem több ilyen receptem is van de most csak ezt találtam:

Gumi kalács


Hozzávalók:
4 csomag étkezési zselatin, 15 evőkanál porcukor, 6 tojás, 3 csomag vaníliás cukor, 5 dl tejföl, 2 evőkanál kakaó, 2,5 dl málna, eper, stb. ízű szörp (a szörp ne legyen rostos, mert előfordulhat, hogy nem fog megdermedni).
Elkészítés:
1.RÉTEG (sárga): 3 tojás sárgáját 5 kanál porcukorral és 1 vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét. 1,5 dl langyos vízben 1 csomag zselatint elkeverünk (melegítjük/ne legyen szemcsés), majd hozáöntjük a masszához és 5 percig keverjük. Folpackkal bélelt tepsibe öntjük,hűtjük. 2.RÉTEG (barna): ugyanúgy, mint az elsőt, csak a masszához teszünk 2 evőkanál kakaóport. Ráöntjük a megdermedt sárga rétegre és újból hűtjük. 3.RÉTEG (fehér): 0.5 l tejfölt elkeverünk 5 evőkanál porcukorral és 1 vaníliás cukorral, majd ismét az előző 2 rétegnél megismert módon elkészített zselatinnal keverjük és ráöntjük az előző 2 rétegre. Ismét hűtés. 4.RÉTEG: 2,5 dl szörpöt 2,5 dl víben elkeverünk, és ismét az eddigiekhez hasonló módon zselésítjük. Ráöntjük a többi tetejére és minimum 4 órát hűtjük. Ha kész, óvatosan kiborítjuk a tepsiből, eltávolítjuk a folpackot és szeleteljük.
A 4. rétegnél ügyeljünk, hogy ne legyen se túl folyós, se túl meleg, mikor ráöntjük a többire, mert aláfolyik és meglehetősen lerontja az esztétikai élményét. Inkább várunk vele egy kicsit,hogy biztosan meghűljön. Igencsak pepecselős meló, de szerintem megéri. És ha leesik, tényleg visszapattan! Kipróbáltam :-)

Magdi
lilien_csenge
 
 


Sziasztok!

Sajnos, úgy néz ki, hogy van egy arcüregcisztám, de nem vagyok róla teljesen meggyőzve.


KÉRDÉS!!!!!!!!!!

Nem tudtok-e ajánlani valami jó orr-fül-gégészt?
Kispál dr.nőn kívül.


Türelmetlenül várom a segítségeteket.


Melinda
adnilem
 
 


Sziasztok lányok!

Jó rég voltam itt köztetek, nem tudtam visszaolvasni annyit irtatok. :cry:

BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK AZ EGÉSZ CSALÁDOM NEVÉBEN BENINEK!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Adnilem: A Semmelweisben van pl: Dr. Bassagh Usama vagy Kertész doktornő, de a Várszegi dokinőhöz ne menjél, mert az nem normális. :evil:

viszont a Dr. Usama nagyon aranyos, és érti a dolgát, én jártam most hozzá, kb. 1 hónapot tamponos kezelésre, meg fel is szúrta az arcüregemet, mivel arcüreggyulladásom volt, de nem éreztem semmit. :wink:

Davallia: a férjem mikor mehet a párodhoz a pelusos pénzért?
majd szólj , hogy mikor jó.

Velünk nincsen semmi, csak a reggeli és esti rosszullétek, amiket kihagynék, ha lehetne, remélem hamarosan elmúlik, kedden megyek a 12.heti uh-ra már alig várom, hogy lássam a pocaklakómat. :lol:

Nagyon sok puszi mindenkinek vigyázzatok magatokra. lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Még valamit elfelejtettem, irjátok már le, hogy lakik e valaki Görömbölyön, vagy Hejőcsabán, mi Görömbölyön lakunk, van valaki, akivel tudnánk dumcsizni, játszóterezni?

Lányok: melyik játszótérre szoktatok járni? Mi van amikor elmegyünk a Tapolcaira, vagy a népkertire? és ti?



puszika lusti

Kép
Kép
lusti
 
 


Sziasztok

Gyors bekukk!

Szerdán államvizsgázok szorítsatok nagyon!!!!

Panka
Beninek Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!!!
Kép

Emese
Ez nagyon nem jó hír! Mi is Fenistil cseppet kapunk, meg Sinecod cseppet, mellkas bedörzsölőt és kamillás orrkenőcsöt. Már azt sem tudom mikor aludtam éjszaka 2-3 óránál többet. Először Beni volt beteg, most pedig Bogi. Ő szedi az felsorolt gyogyikat. Éjfél körül, mindig elkezd fulladni, száraz köhögés. A doktornő nekünk is azt mondta, hogy nyitott ablaknál aludjunk. Mi ezt már korábban is megtettük, de akkor is nagyon köhögött. Több éjszaka olyan erős köhögése volt, hogy több ször hányt is. Állandóan az orrát kell szívni 4-5 alkalommal és azután alszik el.

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=502
http://www.babanet.hu/faq/legut31.php
http://www.mimi.hu/betegseg/krupp.html

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkot és a gratulációkat!

Pankának külön köszi, hogy felrakta az 1 perdes képet, Emesének pedig, hogy megírta nektek a hírt.

Egyenlőre szokjuk egymást, ami elég nehezen megy. Marci is itthon van, mert beteg. Szóval nem egyszerűek a napjaink. Éjszaka nem tudom, hogy a köhögő Marcihoz, vagy a síró Bencéhez kapjak. Gabi persze segít, ahol tud, de neki is van elég dolga. A fürdőszobánkat is most csinálják még, oda is besegít, meg a napi teendőket is ő látja el. Most is ő rázza Bence popsiját. Sajnos a kiságyban nem marad el 1 percet sem, rázni kell a fenekét. Persze Marci meg azt akarja, hogy vele játszunk..... kissé kivagyunk. De nem panaszkodunk, örülünk, hogy Bence egészségben megérkezett és jól van. Igaz nem sokat szopizik, 30-40 grammokat eszik egyszerre. Azt mondják 60-70 grammot kéne ennie 2-3 óránként... :roll: Tudja ezt valaki pontosan, hogy mennyit kell ennie egy 10 napos csecsemőnek??

Próbálok visszaolvasni, bár nagyon kevés időm van. De majd csak alakulnak a napjaink és talán valami napirend féle is kialakul:)

Beteszek pár képet Bencéről, meg a már megírt születéstörténetet is.

Születéstörténet:

Szóval ez történt szerdán, február 28-án, mikor megszültem. (március 11-re voltam kiírva)

Reggel 8-tól nem éreztem jól magam. Kimondott bélgörcseim voltak, álandóan a wc-re jártam. Ez ment déli 12-ig. Vagy hatszor voltam kakálni. Már bocsi, de nem tudom máshogy írni. 12-kor azonban elmúlt minden fájdalom, olyan jól lettem, hogy bementem sétálni a városba és himzőcérnákat válogattam.:)
13:30-kor értem haza. Gondoltam alszok egy kicsit, de ahogy lefeküdtem, megin elkezdett fájni a hasam. 2-ig vagy ötször voltam megint a wc-. Aztán hiába mentem a wc-re, már nem jött semmi, a görcsök megmaradtak. Ráadásul észrevettem, hogy 5 percenként jönnek. De nem voltak vészesek, így nem is tudtam, hogy most mi van. Nekem kimondottan hasgörcsnek tünt, semmi köze sem volt a méhemhez.....2-kor még Gabi elment egy tárgyalásra, mondtam majd ha hazajön, eldöntjük mi lesz. 1/2 3-kor haza is jött, aztán úgy döntöttünk, hogy mégis megnézetjük magunkat Barcikán a dokimmal. Legfeljebb hazajövünk, ha nincs semmi.
14:35 után elindultunk. Először beszoltunk az oviba, hogy nagymama jön Marciért.
15:35-re értünk a kórházba, a parkolóba. Addig egész jól elvoltam, de ahogy elértem a liftig, éreztem, hogy jön egy nagy hatalmas fájás. Már nem tudtam mit csinálni, a lift előtti padra felmásztam és nyomtam. Olyan gyorsan jött a tolófájás, hogy csak a filmeken van ilyen.......Két tolófájás közt felértem a 3. emeletre.
15:40-kor az ügyeles orvos megvizsgált, de miután látta, hogy a keze gyakorlatilag eltűnik bennem, mondta, hogy irány a szülőszoba. De még nincs vész, mert a magzatvíz nem folyt el....abban a pillanatban, ahogy kimondta, elpattant a burok és elment a víz. Na ekkor egy kisebbfajta pánik tört ki körülöttem. Forródrót az orvosomnak, rámhúztak egy hálóinget, két szülésznő a hónomalá nyúlt és szó szerint áthúzott a szülőszobába a folyosón át. Én közben persze folyamatosan nyomtam, mert már nem tudtam visszatartani.
15:50-kor fellöktek a szülőágyra. Mikor felhúzták a hálóingemet, már látszott a feje a gyereknek. Elkezdtek kiabálni a férjemnek, hogy azonnal jöjjön, dobjon el mindent, mert mindjárt kint van a gyerek. A szülésznők meg idegesek voltak, mert a dokim még nem ért oda.
15:55-kor beesett a dokim. Még gyors is volt, mert épp rendelést hagyott ott kb. 4 km-re a kórháztól.
Úgy ahogy volt a dokim, utcai rohában odaszaladt a lábamhoz, megmutatta hogy fogjam meg, hogy vegyem a levegőt és már nyomhattam is. Rögtön ki is jött Bencus félig. Vettem még egy levegőt és teljesen kicsúszott 16:00-kor. 2920 gr, 49 cm a 38. hétre.
A dokim elkezdett röhögni, hogy ez kereken 4 perc volt Mondta is, ha otthonról kellett volna elindulnia, nem ér be.
Szülés után vettem észre, hogy Gabin se cipő, se papucs nem volt, csak zokni. Arra sem volt ideje, hogy felvegye a papucsát
.
Utána tudott csak bemosakodni a dokim, és úgy varrt össze meg minden. Mert egy kis gátmetszésre még volt idő a két levegővétel közt. De se beöntésre, se CTG-re , semmire sem volt idő. Igen natúr szülésem volt. Persze nagyon fájt, akkor nem nevetgéltem ennyit.


É s a képek:

Kép

Kép


Kép

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok!

Adnilem!
Picit helyesbítek Lusti infóján. Nem Dr. Bassagh Usama-t keresd, hanem Dr. Sabbagh Usama-t.
Tényleg nagyon jó doki. Én talán elfogult vagyok vele mert Dancsi osztálytársának az apukája, de tényleg érti a szakmáját. Mi is hozzá járunk ha efféle gondunk van. Szerencsére gyakrabban találkozunk a suliban, mint a kórházban, de merem én is ajánlani.

Panka!
A 8 napba még beleférek: BOLDOG SZÜLINAPOT BENINEK!!!

Koda!
Gratulálok a kis Bencushoz. Tündéri baba! Sok boldogságot a megszaporodott létszámú családnak! Gábornak kitartás, Bencusnak pedig sok tejcsit!

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!
Köszi, hogy segíteni próbáltatok, Usama volt az egyik doki, aki megvizsgált, de ketten kétfélét mondtak, meg aztán a Semmelveisben már nem végeznek ilyen műtétet, így ő sem.


Melinda
adnilem
 
 


Koda:)

Hát nem semmi a sztori...kezdek kedvet kapni a második babához. Egy volt osztálytársam tegnap jött haza a kórházból, FÉL óra alatt szült meg!!! Ígérte, hogy majd leírja a történetét nekem. Az első babájával ő is nagyon megkínlódott.

Nekem is van egy jó hírem, bár nem ilyen horderejű, de nálunk mérföldkő.
Írtam már párszor, Gigi nem akart a szobájában aludni, és hogy a múltkor szétszedtük a rácsos ágyát, és a matracot leraktuk a földre. Csodák csodája, onnan kezdve minden este a szobájában aludt el. Pár napja vettünk neki egy hosszabbítható fenyőágyat. Összeraktuk, és a leányzó, miután egész nap rajta ugrált, este ordítani kezdett, és erősen tiltakozott, hogy márpedig ő nem alszik ott. És megint a mi ágyunkban kötött ki.
Ma este hirtelen előkerült egy meséskönyve a polcról, amit nem nagyon szoktam még odaadni neki, mert nem leporellós, hanem vékonypapíros, szóval ő még tépi az ilyet. De nagyon megörült neki, és az ágyára telepedett. Közben beraktam neki a magnóba egy kedvenc kazimat, nyugis zene van rajta. Nem ragozom, a lányom az új ágyában aludt el a szobájában!! :D

Ilyen októberben volt utoljára, leszámítva a matracos néhány napot.
szóval ez a nagy újság nálunk:)

üdv, Fény

KépKép
fény
 
 


Lusti!
Mi hejőcsabaiak vagyunk, igaz az én kincseim már nagyobbak.Ha gondolod...............!
:oops: :D
Melinda
adnilem
 
 


Sziasztok!

Miskolcon nem tud vki kétnyelvű óvodát/bölcsödét?

Előre is köszi!

Szilvia
sz.szilvia
 
 


NZsuzsa!
Köszönöm szépen a linkeket, és megy a drukk ezerrel a vizsgához.
Ha kész vagy vele, jössz vissza melózni?

Koda!
Olyan nagy élmény volt, hogy Bencus rajtam csucsukált.
Csak azt nem tudom, hogy ennyivel edzettebb vagyok, vagy tényleg ennyire könnyű, mert a súlyát szinte nem is éreztem.
Mikor mehetek megint hozzátok kispárnának? :lol:

Üdv: Emese
mse173
 
 


Nzsuzsa!
Gondolok rád szerdán. Akkor már utána nem is kell tanulnod? Milyen megkönnyebbülés lesz.
Bogi csak nem kruppos? Hanna a házi penészre allergiás. Most megint majd meg fullad ugy köhög meg lázas. Du megyünk a dokihoz. Pénteken is voltunk de akkor még nem volt láza igy csak a Zyrtecet kapta meg Kakukfüves kanalast hátha csak allergia . De sajnos ez nem az. KArácsony előtt volt beteg utoljára már igy is sokáig húzta.
Vasárnap találkozunk a bababörzén. Reggel 8ra ott kell lennünk? Vinni kell valamit, mert nekem csak az az email van meg amiben irták hogy megkaptuk a 2asztalt.
Koda!
Mégegyszer gratulálok ehhez a gyors szüléshez! Sokan mondták és egyre jobban látszik beigazolódni, hogy a második szülés gyorsabb de sokkal fájdalmasabb. Ez nálunk is igy volt.
Kitartást a két kicsihez, nem könnyű nekem sem nagyon van mellettük egy percnyi időm sem. Mondjuk lehetne ha lenne bejárónőm aki a házimunkát elvégezné helyettem.
Ti milyen pelust hordtok? Maradt két csomag Liberó pelenkánk 3-6kg igy az egyiket még felbontom de a másikat mire ez elfogy 98db ki fogja nőni. Nem érdekel esetleg?
Bkriszta!
Jövő héttől megint megyünk MMre és igy hogy du lesz igy Dorcira apa fog vigyázni. Ma még nem megyünk mert beteg Hanna.
Davallia! Múlt héten a napi fejési átlagom 4,5dl volt most amit elvisz Miki 5,4dl.
Dorci bébi már megint sokat hizott 300got egy hét alatt igy 6hetesen 5600g a súlya.
Átléptünk az újszülött korból a csecsemőkorba.
Tényleg gyorsan repül az idő. De azért már nem bánnám, ha nagyobbak lennének, mert néha nagyon nehéz. De ezt biztos tudják azok akiknek kis korkülönbség van a gyerekei között
Panka! Beninek én is boldog Szülinapot kivánok!
Lusti!
Már te is elmúltál 12hetes! Kisfiút vagy kislányt szeretnétek? Nevek vannak már tarsolyodban?

Kép

KépKép
búzaszem
 
 


Sziasztok:)

Búzaszem:)
Elolvastam a szüléstörténetet:) Olyan jót nevettem, mikor írtad, hogy fájásnál ráborultál az asztalra....mintha magamat láttam volna. Ha jött egy fájás, én is összegörnyedtem itthon, ahol épp ért a fájás....:) Hol asztalra hajoltam le, hol a hűtőre, hol az ülőgarnitúra szélére. Persze ekkor még inkább azt hittem, csak a hasam görcsöl... :roll:
És a peluska...igen kellene! Pont a Liberó a kedvencünk és kb. 3,05 kiló Bence. Hol tudnánk összefutni? És mennyivel tartozunk?
Én is nagyon fáradt vagyok! Álandóan csak aludnék......Ti éjszaka alszotok? bence nem alszik, este 8-tól hajnali 1/2 3-ig álandóan fentvagyunk........Mindig kéri a cicit, de tuti nem éhes. Jól megszívja magát, aztán meg csak bukik öszze-vissza.......Ez a szoptatás nem megy valami jól. nappal még csak-csak, de éjszaka. Semmi rendszer sincs benne...........Eléggé el vagyok keseredve......

Emese:)
nekem is nagy élmény volt, hogy más ringatta bencus fenekét :) Jöhetnél gyakrabban is!

Fény:)
Bárcsak én is újságolhatnám, hogy Marci 4 évesen egyedül alszik az ágyában külön szobában! Annyit értünk el pár napja, hogy az apjával elaszik a másik szobában, külön ágyon. De egyedül semmi képp sem. Bár ez is haladás ahoz képest, hogy majd 4 évig küztünk aludt. :roll: nem nagyon férünk ebben a 2 szobás lakásban........Nekem szükségem van a nagy franciaágyra, mert Bencve a kiságyat nagyívben elkerüli. Ha csak megközelítem a kiságyat, kitör a hiszti....csak az én gyerekem ilyen????? Vagy másnak is volt ilyen, hogy nem aludt a kiságyban a gyerek? Marci is utálta... :cry:

Zsua:)
Jaj de örülök neked! Ha tudnád hányszor hívtalak ez elmúlt időkben. Az összes telefonszámot, amit valaha megadtál, hívoggattam. Sajna soha sem tudtalak elérni. A sablonok megvannak még? :D Majd valamikor elugranánk értük, okés?
A lányod nagyon megnőtt! Én még akkor láttam, mikor csak hempergett a szőnyegen:)
El ne tünj megint :wink:

Panka:)
Lesz szülinapi buli? vagy már megvolt talán??:)

Többiektől elnézést, de én viszem Marcit az oviba:) Ennyi a közös programunk mostanában :(

Puszi és jövök még!

Koda

Kép

Kép
koda
 
 


Sziasztok!
NZsuzsa!
Nagyon millió pusza és köszönet!
Nagyon szorítunk!

Panka!
Nagyon köszi a képekért!
Itt és megint is nagyon sok boldog szülinapot Beninek!

Betti!
Mi újság? Beigazolódott? Pöttyök? Képzeld egyből felvették nekem! Szóval most már van id!04-14-re, de vagy apa viszi vagy nem megyünk! Majd hívlak!

Lusti!
Bocsi nem nyomulni akarok, de ott találkoznál anyukákkal ha elmennétek egy MM.re Görömbölyön! Keddenként van. Id-t nem tudok! A műv házban tuti tudhják! :)

Fény!
Írtam privit! Voltatok ma? Végül nem is voltak sokan! :)

Sajnos Zozi nem akar úgy mozogni, mint a norma! Azaz csak én látom így! Szóval rémeket látok! A 4 nap után vinni akarom Ilikéhez. Tapasztalatok?

Eszter!
MM időpontok:
belváros: kedd, csüt. Hermann múzeum 9:45
Görömböly: kedd ?
Diósgyőr: Tömörkényi védőnői szolg. /az Ady átadásáig/ 4 óra hétfő.

Legyetek jók!
Király, hogy ilyen jó az idő!

Csajok!
Hamarosan megyek Fakopáncsba és Ikeába! Várom a megrendeléseket! Jön nyuszi! :)

pusza

bkriszta13
 
 


Kriszta!

Nem voltunk mert ma torkfályással ébredtem és náthás vagyok. Játszótéren voltunk, persze, hogy hőemelkedéssel jöttem fel. Remélem, Hanna nem kapja el...válaszoltam a prividre még akkor! Azóta nem kaptam tőled üzit...mikor mész Ikeába? Kéne néhány apróság...

Zsuzsa, kalappal a vizsgához! Ügyes légy!

Lányok!

Egy szemináriumi dolgozatot készítek, bemásolom röviden miről: Dolgozatomban szeretném feltérképezni a városban élő, gyermekükkel gyeden, gyesen lévő fiatal édesanyák mindennapjait. Célom, hogy rávilágítsak a kismamák szegregációjára, amely nem csak abban nyilvánul meg, hogy helyhez kötötten, „bezártan” telnek napjaik, hanem abban is, hogy megváltoznak olvasási, tévénézési szokásaik, átalakulnak baráti köreik, másképp viszonyulnak mind mikro-, mind makro környezetükhöz.
Kivel érintkeznek, kihez tudnak szólni egész nap - a gyereken kívül, mi jellemzi a parkokban/játszótereken a sorstársakkal való ismerkedést és a jellegzetes dialógusokat?

Akarva-akaratlanul integrálódnak a „kismamák csoportjába”, elsősorban lakókörnyezetükben, másodsorban pedig az internet segítségével csatlakoznak leginkább babás-mamás oldalak fórumaihoz.
Dolgozatomban szeretném rávilágítani, hogy a kismamák elszigetelődnek, korábbi munkahelyi kapcsolataik erősen meglazulnak, baráti körük átalakul. Gondolataik elsősorban a gyermek nevelésével, gondozásával kapcsolatosak, így érdeklődési körük is ez irányba erősödik, míg a korábban fontosnak tartott dolgok iránti érdeklődésük megcsappan, háttérbe szorul.
Korábbi harmonikus kapcsolatuk férjükkel megromlik, sűrűsödnek a veszekedések, amik még inkább magányosság teszik őket, fokozódik a meg nem értettség, a háttérbe szorulás élménye.

Szeretném felhívni a figyelmet egy általános jelenségre is, a kismamák közötti licitálásra, amely már a terhesség ideje alatt megkezdődik (az enyém már megmozdult, az én babám már ennyi idősen ekkora volt), majd folytatódik a szoptatással (az enyém már 100 mili tejet is megiszik reggelire). Ahogy nő a gyermek, egyre csak fokozódik (már felült, felállt, jár, cipőt kellett venni neki, már 150 szót tud, stb.). Ez a versengés megjelenik a párbeszédekben, a játszótéren, a baba-mama klubokban, s kellően elbizonytalaníthatja az eltérő fejlődést produkáló gyermek édesanyját.

Szóval ilyesmi témában utazom. Ha van kedvetek ezekről mesélni, természetesen név nélkül, szívesen veszem, ha írtok. Ha van időtök vagy kedvetek, de személyesen is beszélgethetünk. Ez amolyan kutatásféle, és ha jól sikerül, a szakdogámat is lehet, hogy ebből írnám.
Szóval, Ti hogyan éltitek meg az itthoni éleetet a gyerkőccel? Tényleg szegregálódunk?

Az emilem: zsjudit@hajzso.hu
üdv, Fény
fény
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?