Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lányok!
Most olvastam, hogy sok omega 3 zsírsavat kell fogyasztani, attól lesznek okosak a gyerekek! :D

nody: Rajta! Tessék hozzáfogni! Te csinálod jól! Nem ábrándozn kell a babáról, hanem rajta lenni, hogy mielőbb összejöjjön! Annak idején emlékszem, amikor a kisfiam született és mentem a 6 hetes kontrollra, a dokim elkezdett mesélni, hogy most már lehet házasélet.... bla-bla... Annyira édes volt! Rám nézett, biztos látott valamit az arcomon, mert elnéző mosollyal csak így szólt: "Oh, igen! Maguk még fiatalok! Ennyi idősen még nem szokták kivárni a 6 hetet....!"
Ezt csak azért mondom, hogy ált szülés és "nagy vetélés" után 6 hónapot szoktak javasolni, "kis vetélés" után 2-3 hónapot..... De ha nem várod ki, szerintem akkor sem történik semmi baj! Max nem jön össze! Nézd, én hiszek abban, hogy a szervezet és a természet elrendezi a dolgokat. Ha még korai, tartogatja... ha viszont sikerül...... az maga az eufólikus mámor!!!!!

chrissy: túl nagy a csend körötted! Mi volt hétfőn? Izgulunk!

tontica: gondolatébresztő amit írtál! Igen, soxor gondolkodtam ezeken a dolgokon én is. Valóban, igaz, ember (és senki) úgy nem szerethet, ahogy azt az Úr teszi. Valószínű, hogy azért születünk e világra, hogy tanuljunk... azt figyeltem meg, hogy mindig ott kapjuk a "pofonokat", ahol "hiányosságaink" vannak. Sokat keményedtem az idők folyamán. Nem, mégsem. Ez nem jó kifejezés. Hogy is mondjam, szóval még magam is meglepődöm azon, mi mindent elbír egy ember! És utólag visszagondolva mégis oly egyszerűnek tűnik az élet! Pedig taposott rendesen! De tudjátok mire gondolok? Ha nagyon nekikeseredek és elönt az önsajnálat, akkor "előveszem" néhány ismerősömet, akikre még nagyobb súlyt tett az Isten, és áldom a sorsomat! Tudjátok, mindig vannak olyanok, akiknek kimondhatatlanul nehezebb!
Van azonban olyan is, hogy azon tűnődöm, hogy nem lehet-e mégis, hogy ez az egész csak önámítás? Már az, hogy ez így lett rendelve, meg hogy ez a jó! Amikor a fájdalmam nagyon heves, nehezen tudom meggyőzni magam arról, hogy a Jóisten szeret és egy nagyobb bajtól óvott ezzel....
De tudjátok, az idő mindig igazol.... igazolja azt, hogy bizony, mégiscsak Jó az Isten!
Elvesztettem a babámat? Igen! De ismerek olyat, aki a 9 hónapos ikerfiait veszítette el! Meg olyat, aki az egyéves kislányát! Mondjátok! Melyik fájna jobban?!!! Inkább így, mintsem másként.... mégiscsak jó az Isten!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Mandala igazad van, ha már mindenképpen meg kell történnie a rossznak, jobb előbb. De így sem jó. Sehogysem. Én nem hibáztatom Istent, és azt sem hiszem, hogy az én babáim betegek lettek volna. Az elsőnél mondták, hogy szépen fejlődött, csak megállt valamiért a fejlődésben. Biztos vagyok benne, hogy nálam a progeszteronhiány volt az ok. És ez inkább bosszant. Ha előbb hallottam volna róla, hogy lehet ilyen, talán minden másképp alakul. De ahogy írod, ez is egy tapasztalat, és most már én is biztosan tudom, hogy szeretnék másoknak segíteni, támaszt adni. Szülésznő leszek, eldöntöttem. És érzem, hogy sokat tudok majd adni a betegeknek, amit én a kórházban nem kaptam meg. Együttérzést, odafigyelést.

Tontica, megadom én is az adataimat a táblázathoz:
21 éves vagyok, angyalkáim: két 8 hetes kicsi baba. Az első 2006.július 11-én, a második 2007.január 10-én ment vissza az égbe. A továbbiakat még nem tudom.
takarah
 
 


mandala- azon a napon ,amikor elbúcsúztunk a babáktól a kórházban, minden orvos azt hajtogatta, hogy mi még nagyon fiatalok vagyunk - sokáig nem értettük miért mondják (féjrem 30 én 27 évesek vagyunk). Aztán a nyers, egyenes, őszinte főorvos elmagyarázta: nagyon fiatalok vagyunk két sérült kisbabához, akkora teher lenne nekünk, ha megmaradtak volna (de ez lehetetlen hiszen 22 hetesen még az élettel összeegyeztethetlen funkciói vannak az ikreknek), szóval ha megmaradtak volna, nem biztos hogy elbírtuk volna a terhet. Így meg maradt a gyönyörű emlék, a csodálatos várakozás élménye, és igen nagyon fiatalok vagyunk még ahhoz, hogy 3-4-5.... egészséges kisbabánk szülessen!!!!! Na ekkor megértettük.....igaza volt.........keresztet kell választani? azt hiszem újra a sajátomat választanám........... :lol: mégha most még nehéz is kicsit...... :lol: de úgy látom találtam segítőtársakat, akik néha cipelik velem a keresztemet, és így nem tűnik olyan súlyosnak - hálás vagyok értetek :lol: :lol:
julika79
 
 

 
 

Ja, de azért majd a pocimat egyedül cipelném, ha nem bánjátok!!!!!! :shock: :shock:
julika79
 
 


Sziasztok!
Tontica nagyon szép a táblázat!
Korom 28 év.
Vetélés a 17. héten, 2006. 05. 30.
Próbálkozni januárban kezdtünk.

Kép
faul
 
 


Brr! Elszállt minden, amit írtam! :evil:
Pedig olyan okosokat írtam Nektek Lányok! Jaj!

takarah: A progeszteron szint hirtelen csökkenése sajnos gyakori probléma. A korai vetélések nagy százalékában ez áll aháttérben. "Sárgatest-elégtelenség: Ha a sárgatest a ciklus során nem termel elég progeszteront, a méhnyálkahártya nem tud felkészülni a megtermékenyített petesejt befogadására. A progeszteron a 6. hét végéig csak a petefészkekben, a 10. héttől túlnyomórészt a méhlepényben termelődik. A 6. és 10. hét között, sárgatest-elégtelenség esetén, jellemzően a 9. hét körül a petefészek már, a lepény még nem termel elég sárgatesthormont. Ezt nevezik az ún. lutoplacentáris shift időszakának. A következmény a magzat elhalása, a vetélés megkésése (missed abortion). Ebben az esetben a következő terhességet csak orvosi kezeléssel jól előkészített, szabályos ciklusok alatt szabad vállalni. " Ezt a Születés Hete portálon találtam Neked. az utolsó mondattal azonban vitatkoznék. Ha a szabályos ciklus elengedhetetlen, akkor én nem lehetnék most 3 gyermekes anyuka. Ha visszanézel a topic elejére, tontica feltett egy ébredési hőgörbét.... valami csodálatos! Ez úton is gratula neki! Nos, én is hónapokig rajzolgattam ilyeneket, csak mellékesen jegyzem meg: nekem szinte mind ilyen cifra volt, mint a Tied tontica! :D
Mondd csak takarah, a szülésznői porjektet jól meggondoltad?! Áldott hivatás, az tény, de nem sok magánéletet enged! Ahogy ízelítőt adtál a valódból, felkészülhetsz rá, hogy mindenki Téged akar majd bábának..... nem fogod győzni.... a fizetés pedig nem túl rózsás.... arról nem is beszélve, hogy a szülőszobai szülésznőknek nagyon kell tudniuk helyezkedni ha érted mire gondolok... nem könnyű oda bejutni..... előtte sok stációt végig kell járni...
Sokat feküdtem benn a klinikán, sokat beszélgettem szülésznőkkel, egy nagyon kedves barátnőm is szülésznő, csak most babázik... :D Többek között ő mesélt sokat erről...
julika: igaz, az Isten elvette a kisbabáidat, de van egy csodálatos dolog az életedben, a férjed! Szerintem Őt is azért kaptad, hogy a fájdalmat könnyebben viseld! Ja, és a keresztet is együtt cipelitek! Tudod mit, lehet, hogy ő viszi a nehezét, és ezt mi nők nem is sejtjük! Elsősorban Őérte adj hálát minden este a Jóistennek!
A pocakodat persze csak cipeld magad..... azt hiszem épp elég cipelni a sajátunkat.... vagy lehet, hogy nem is a pocakom a nehéz hanem a fenekem? :oops:
faul: szia! Mi még nem találkoztunk! Olvastam a történetedet a legelején! Szegénykém, Neked is osztott a sors rendesen!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Hat nem vagyok valami rozsasan de ez a terhesseg aldasa! :D Faradt vagyok, semmihez sincs kedvem, ehes vagyok de egyik kaja sem tetszik meg hanyingerem van bar nem olyan veszes, meg egyszer sem jutottam el odaig hogy hanytam volna egyik terhessegemnel sem. Hazudok, a veteles elott hanytam. :?

Mandala: ezek a "gondolatok" amikrol irtam nem ez en fejembol valok hanem az en egyhazamban "tanultuk" oket azt hogy azert jovunk a foldre hogy megismerjuk a rosszat is es kulonbseget tudjunk tenni jo es rossz kozott na meg azert hogy testunk legyen de vannak olyan lelkek akiknek nincs szukseguk tobb tudasra csak testre. Ok nem elnek sokat. Na, Mi ezt igy hallottuk annak idejen, hogy hiszek-e benne? Nem tudom de szeretnek!
Talan azert konnyebb nekem mert mar van egy kisfiam ezert gondolom a veteles nem annyira viselt meg mint azokat akik elso gyermekuket/gyermekeiket vartak. En mindig azt kerem a Joistentol hogy a fiamra nagyon vigyazzon hisz O a legnagyobb kincsunk. Sajnos nekem is van olyan ismerosom aki a 1,5 eves kislanyat vesztette el, ne ennel nagyobb teher nincs az eletben szerintem. De ne is beszeljunk ilyen dolgokrol!!!
A progival kapcs.: en kaptam egy utrogestan nevu gyogyszert ami progeszterontartalmu ha jol tudom, akkor ezzel elvileg ki lehet vedeni a korai vetelest amit a progeszteron hianya okozna, nem?
Megvalami, az a hogorbe amit akkor folraktam tenyleg eleg cikkcakkos volt de az amikor teherbeestem mar szep, egyenletes maramennyire latszik merthogy nem mertem rendesen.
Kép

Takarah: a szulesznoi hivatas tenyleg gyonyoru lehet, en is "almodoztam" egy idoben rola de eztan rajottem hogy igencsak gyenge a gyomrom az ilyen dolgokhoz! :lol:

Julika: ezt nem ertem, betegek voltak a babak?
En is nagyon felek, olyan gondolataim vannak hogy mi van ha az egyik beteg, a masik nem akkor mindkettot meg kell szulnom, a beteg babat is? Tudom hogy szornyen hangzik de nem szeretnek egy beteg gyereket folnevelni! Felek mert nemreg a herpesz virusra egy eleg eros gyogyszert szedettek velem, remelem nem okozott semmilyen kart a babakban!!!

Kiegeszitett tabla, amibol azert meg hianyzik egy-ket emberke!
Ancsa, Chrissyy, Rillisz szeretnetek benne lenni vagy vegyelek ki Titeket?
Kép

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Tontica:
Az adatok:34 év
Vetélés:2006.11.03 22 hetesen
Próbálkozás:Március

Kép

Kép
ancsa03
 
 


Koszi Ancsa! Beirtalak! A marcius mar itt kopogtat!

Lanyok, megint nagyon barnazok (nem piros, barna) nem tudom mi lehet ez. Nem fekszem le, ha menniuk kell menjenek most ne kesobb. A kisfiam mellett nem tehetem meg hogy hetekig, honapokig fekszem.

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Jajj Tontica! Én is pont így gondoltam,mint most te.de annyira eltérőek az adatok.Én pl csak 1-1 cseppet barnáztam és meghalt.Másból ömlik a vér,meg végigbarnázza a terhességet,aztán szül egy(vagy két :D egészséges babát).De értem amit érzel és tedd,ahogy helyesnek látod.Én akkor is azt gondolom,hogy ez a barnázás a sárgatest elégtelenség miatt lehet és egyre inkább azt hiszem,hogy az én esetemben is ez lehetett a gond és úgy hiszem,ha kaptam volna progi tartalmú gyógyszert most is terhes lennék.Neked mit mondott a dokid.nem kell hívni ha megint barnázol? Esetleg emelhetné a gyógyszeradagot.De nyugi,mert simán kihordhatod őket úgy is ,hogy barnázgatsz ezer ilyen példát hallottam és légyszi legyél előttem a pozitív példa. :D Mikor kell megint menned a dokihoz? Te hüvelykúpot,vagy szájon át szedhető tablettában kapod a progit?Nagyon drukkolok nektek és bízom a sikeres kimenetelében a terhességednek. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!


Chrissy gratula a pocaklakóhoz. Vigyázz nagyon rá!

Takarah mikortól tervezed a szülésznői pályafutásod, mert egy páran már jelentkeznénk is. :lol:

Mandala érdekes amit a sárgatest elégtelenségről írtál, nekem is a 9-10. hét körül adódhattak problémák a babával.

Tontica neked most semmi rosszra nem szabad gondolni.

Tündér igazad van fel kell töltődnünk pozitív energiával és akkor minden rendben lesz.

Julika olyan édes vagy én is pont arra gondoltam, hogy nemsokára elkezdenek csicseregni a madarak és akkor jön vissza az én kis drágaságom a pocakomba. Tudjátok lányok én annyira imádom a tavaszt, amikor végig megyek az utcán és virágba van borulva minden. Olyankor nagyokat szippantok a levegőbe és a szívem megtelik szeretettel és mindenkit meg tudnék ölelni.

Babus
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Még annyira fiatalka a kis pocaklakónk, hogy még az uh nem látja. Annyit mondott a doki, hogy a nyálkahártya meg van nagyobbodva, és ez már annak a jele. A tesztek sokkal érzékenyebbek, mint az uh.
Jövő héten kedden kell visszamennem hozzá.

Tontica: igen, szeretnék benne lenni a táblázatban:
Az adataim: nevem: Chrissyy, 25 éves múltam, nincs gyermek, angyalka: 39.hét, 2006.11.20., januári mensi után, február elején volt peteérés, valószínű, hogy február elején sikerült, még fiatalka. Szülés időpontja: a mensi szerint október 29, de azt még nem írd be, majd csak akkor ha a doki is megerősített benne.
Remélem nem hagytam ki semmit

Lehet, hogy most nem tudok sűrűn jönni, mert éjszakások leszünk, de ha más nem, legalább elolvaslak benneteket!

Puszi mindenkinek és kitartás: Chrissyy
Vendég
 


Tontica! Annyira szeretnék neked valami okosat mondani, ami megoldja a problémádat, de sajnos nem tudok! Én is úgy voltam vele, amikor a dokit felhívtam, hogy barnázok és pihenést javasolt, hogy ha a baba el akar menni, akkor pihenhetek én bármennyit, ha maradni akar, akkor meg akár cigánykereket is vethetek. Azért remélem tényleg nem lesz nálad semmi baj, én nagyon szorítok neked!

Eszter! De jó, hogy vagy! Én is utána olvasgattam ennek a progi dolognak, és amit találtam rá, az a szója! Ennek a sztigmaszterol vegyületei a sárgatest működésének szabályozásában vesznek részt. Sajnos én már próbáltam a tofut és más szójás kajákat még régebben, de az íze nem nagyon tetszik. Van tabletta formájában is, igaz változó korban lévő nőknek ajánlják, de egy weborvos ezt ajánlotta egy korai vetélésen átesett nőnek, mivel " a szója rendkívül gazdag ösztradiol-ban, amely a humán ösztrogén hormonra hasonlít". Már több helyen is utána néztem, és úgy döntöttem, hogy holnap veszek is, és szedni fogom, mert tényleg csak olyan, mintha beiktattam volna a szóját az étrendembe, ártani nem árt.
Vendég
 


Ezt még beakartam másolni, ezt az Informed oldalán találtam, egy doktornő írta a Szójavit Forte vitamin tablettáról:
"A szója úgynevezett fitoösztrogént tartalmaz. Emellett a készítményben C és E vitamin, valamint magnézium is található. Mivel nem gyógyszerről van szó, természetesen mellékhatásról vagy ellenjavallatról sincs semmiféle adat."

Tehát csupa jó dolog van benne, ami jól jön ha az ember babát akar!
Vendég
 


Bocsika, még valami! Az előbb nem jól írtam, ez a Szójavit kapszula, ebben van magnézium, és C, illetve E vitamin. A Forte abban különbözik, hogy abban nincs vitamin és magnézium, de kétszer annyi a fitoösztrogén-tartalma, mint a sima Szójavitnek.
Vendég
 


chrissyy: édes Istenem! Megütköztem, azt hittem elírtad a 39-et, nem olvastam a történetedet. Bocsáss meg érte, azt hittem mindenkit olvastam... :oops:
Üristen! De most elolvastam..... a férjem letiltott a számítógépről.... azt mondta, már megint megtaláltam a nekem való topicot.... csak bőgök, amióta olvastalak! Ne haragudj, hogy csak most... tényleg azt hittem, mindenkit olvastam.... Jézusom! Nem térek magamhoz!
Kiderült, mi volt a gond? A köldökzsinór? Jaj, tudod mit, ne válaszolj! Nem akarlak felkavarni, főleg most, hogy örülünk a babócának a pocakodban! Nem is tudom miért írom le mindezt! Édes Istenem, Neked, igen Neked adjon hatalmas erőt és légy nagyon boldog az életedben! Te ezzel minden fájdalmat egy nagy kanállal megkaptál! Neked nem oszthat többet!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Lányok, megyek odabújok apucihoz, igényli! :)
Jövő héten elutazik, esténként jobban lesz időm Rátok ha a gyerkőcök alszanak.
Mindenkinek jó éjt!
Puszi: Mandala

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


tontica - nem voltak betegek a babáink, sőt , nagyon szépen fejlődtek, olyan gyönyörű eredményekkel, hogy dr. bácsi folyton dicsekedett velük.......a méhem nem bírta hirtelen súlynövekedést......
Próbálj megnyugodni - beszélgess hozzájuk nagyon sokat!!!!!!!!!!Izgulok nagyon értetek!!!!!!!!!

holnap írok még többet, most már nagyon álmos vagyok :wink:
julika79
 
 


Tontica: ne gondolkodj azon, hogy nem lesznek egészségesek. Azok lesznek :!: :!: :!: :!: :!:
Azzal teljesen egyetértek, amit Nody írt, nekem is azt mondta az orvos, ha menni akarnak, akkor ha fejre állunk akkor sem tehetünk ellene semmit, szedhetjük halomra az Utrogestant, ha meg maradni akarnak akkor a vérezgetés sem jelent semmi rosszat. Én is éppen ezt a gondolatot fogalmaztam meg annak idején magamban, hogy ha baj van, inkább most, mint később, de ezt ma már azt mondom felejtsd el és pihenj amennyit csak enged a kisfiad. Eleget szenvedtél és várakoztál ahhoz, hogy ilyen könnyen feladd :!: :!: :!: Szóval nem lesz semmi baj :wink:
Haza kell jönnötök tavasszal? Mikor?

Julika: tényleg szörnyű elfogadni, amit az orvosotok mondott, de sajnos igaza volt. Az ilyen helyzetekben én úgy gondolom jobb a nyers őszinteség és a korrekt tájékoztatás az orvosok részéről. Így egy kicsit könnyebb elfogadni a tényt és felkészülni a megváltoztathatatlanra. Én legalábbis így éreztem, amikor az orvosom tájékoztatott, hogy meg kell szülnöm a babát. Bár ez is emberfüggő. Nehéz helyzete lehet ilyen esetekben az orvosoknak is. Sokkal rosszabbul viseltem volna, ha csak hímez-hámoz és nem mondja el korrekten, hogy mi a helyzet, miért kell megszülnöm, és mi lesz az egész folyamatnak a menete.

Kép
Kép
tündér09
 
 


tontica: most minedenki Nektek szurkol! Én is csatlakozom! Pihenj amennyit csak tudsz!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


tontica - értem már miért kérdezted azt, hogy betegek voltak-e a babák :wink: Szóval a főorvos úgy értette ezt a dolgot, hogy két beteg babához nagyon fiatalok vagyunk, hogy ha még maradtak volna 1-2 hetet, többet biztosan nem, akkor is csak a 24. héten tartunk, és nagyon kockázatos lett volna, hogy életben maradnak-e, s ha igen, milyen adottságokkal. Így értette a dr. bácsi, nem úgy, hogy esetleg betegek lettek volna mindenképp.

Képzeljétek el, ma felhívtam a győri Kaálisokat - tudjátok nekem onnan voltak a lombikos babáim. azért hívtam fel őket, mert a kaális lányok bizony sokat panaszkodnak, hogy nehéz időpontot kapni náluk, főleg mostanában, hogy olyan klasszul meg lett ez is reformálva. Azt még tudnotok kell, hogy a babák elbúcsúzása óta még nem telt el négy hét - most szombaton lesz a kontrollvizsgálat, és kapom a szövettant, de gondoltam, felhívom a győrieket, hátha már csak áprilisra kapok időpontot....Azt is előljáróban, hogy az egyik aszisztens-nénivel én a vetélés másnapján beszéltem, felkapcsolt Boga dr-hoz (ő ott az orvosom), akivel együtt keseregtünk a babák miatt.....ők mondták, hogy a kontrollvizsgálat után rögtön hívjam őket, Boga dr. szeretne látni kívül-belül, szeretné tudni, minden rendben van-e velem. Ennek nagyon örültem, mármint, hogy ő is így figyel rám - teljesen ránk bízzák a döntést, hogy megyünk-e majd újra segítségért hozzájuk, de bíztató, hogy tanulni szeretnének ők is a történtekből, s ezért is kicsáncsiak ránk. Szóval ma reggel hívtam őket, aszisztens-néni vette fel, és kérdezte fel tudunk-e menni ma délután? - még eredményem sincs...... Így aztán márc. 12-re kaptunk időpontot.... Csak azért írtam ezt le, mert vannak ilyen apró csodák, meg apró örömök, amik szebbé teszik a napjainkat...... tessék őket megkeresni!!!! (én felírom őket, és este hálát adok értük - nem is hinnétek milyen sok gyűlik össze a nap végére........ ) Így felállni is kicsit könnyebb!!!!!! Nektek is sok ilyen kis apró örömöt kívánok!!!!! :lol: :lol:

tontica - tényleg nagyon sokat drukkolunk értetek: mindenki másképp: van ki imával, van ki sok pozitiv gondolattal, van ki csak az ujjaira köt csomót és azt szorítja.........nem lehet baja a babáidnak!!!!!!!!!! :lol: :lol:
julika79
 
 


Sziasztok!

Koszike a drukkokat, annyira aranyosak vagytok!!!

Mandala: Te babas vagy? :shock: Ennyire nem figyeltem vagy nem mondtad??? Juj, bocsi ha mondtad csak elkerulte a figyelmemet!!!

Julika szerintem nagyon sokat tudnak segiteni ezek az emberek, egy orvos aki jo ember nagyon meg tudja konnyiteni a paciens dolgat.

Tobbiektol bocsi most csak ennyire futja es egy pocakkep:
Kép
Most akkora a pocim mint egy babaval a 3. honap vegen.
Tok durva, nem?! :roll:

KépKép
KépKép
tontica
 
 


Mandala:
Már eltelt három hónap, elég jól vagyunk, tudunk róla beszélni.
Konkrét bajt nem tudunk, mert a méhlepény ép volt, a köldökzsinór is. Annyi, hogy egyszer a bokáján volt a köldökzsinór és ahogy keresztbe volt a kis lába, valószínű, hogy elszorította saját magának. Tulajdonképpen méhen belüli oxigénhiány volt a halál oka.
Voltunk genetikusnál, átnézte tüzetesen a boncolási jegyzőkönyvet és fejlődési rendellenesség nem volt, makk egészséges volt a kis drágánk. Mivel én alacsony vagyok, mindössze 156 cm és 45kg voltam, mikor teherbe estem és 60 kg-val mentem szülni. A kisfiunk 3.17dkg volt és 57 cm, szerintem kicsi volt neki a hely. Nem tudom és soha nem fogjuk megtudni, hogy miért pont velünk és miért pont egy héttel a kiírt dátum előtt.
De pozitívan állunk hozzá a következőhöz, nem lesz semmi baj. Élni fog és egészséges lesz!!!

Igazából a leges legtöbbet a férjemnek köszönhetem, mindvégig mellettünk volt, amikor bejöhetett onnantól egészen addig, amíg le nem vittek a szülőszobáról. Igaz, amíg bentvoltam a kórházba, nem evett, nem aludt. Szegénykém, majdnem összesett. De most már jól vagyunk, boldogok vagyunk. Még annyit, hogy a karácsonyunk az borzalmas volt. Elterveztük, hogy betesszük a fa alá, nekünk ő az ajándék. Végig sírtuk a szentestét!
De tovább kell lépnünk, erősnek kell lennünk és lesz másik szép babánk. Igaz ő is gyönyörű volt...

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikeredett!

Puszi mindenkinek!

Mindenki vigyázzon magára!
Mindenkinek kitartás, sikerülni fog, sikerülnie kell!
Vendég
 


Sziasztok!

Tontica!

Nagyon jó a kép,olyan vidám és optimista vagy rajta.Így is kell.Én is elhatároztam,hogy ha megint babás leszek nem fogok folyton görcsölni,hiszen ezzel úgy sem tudom befolyásolni a dolgokat.Viszont megpróbálom titokban tartani a környezetem előtt a 20. hétig,ami nem lesz sima ügy,mert én apró vagyok és nagyon hamar nagy pocim van. :roll: Te milyen progipótlást kapsz.Hüvelykúpot,vagy szájon át szedhető tablettát?Mikor mész legközelebb dokihoz?

Nody!

Nagyon köszi a sok hasznos infót. :D

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Pár hete nem írtam, de jó olvasni titeket! Minden mondatot magaménak érzek, minden fájdalomban magamra ismerek..
Voltam kontrollon, a dokinéni mindent rendben talált, és hat hónap szünetet javasolt, fogigátlóval. Na, akkor elég szomorú árbázatot látahatott, mert lecsökkentette 3 hónapra, így, ha júniusban minden ok., akkor újra belevághatunk. Kicsit bizonytalan vagyok a gyógyszerben, de olyan meggyőzően érvelt, hogy végül kiváltottam.
Menszi még sehol, pedig már 6 hete volt a műtét.. (el sem hiszem).
Néha hülyeségeket gondolok, mert 3 hét után összebújtunk, és, habár védekeztünk, és tudom, hogy teljesen lehetetlen, az jut eszembe, hogy milyen jó lenne, ha meg sem jönne.. Tudom, hogy őrültség, mégis.. Hasam néha szurkál, remélem az már a menzesz jele, mert, ha megjönne, legalább elkezdhetnék visszaszámolni..

Tontica, továbbra is nagyon drukkolok Nektek, és tégy mindent az ösztöneid szerint.. Biztos minden rendben lesz!!
Chrissyy, gratula Neked, nagyon erős vagy, minden tiszteletem a Tiéd!!!
Julika! Nagyon jó lehet, hogy ilyen rendes az orvosod, és örülök a csodádnak!! :D
zsálya*
 
 


Zsálya - én meg neked örülök!!!!!!!!! De jó újra hallani rólad!!!!!!!!! :lol: Téged is felírtalak ma az örömeim közé!!!!!!!! :roll:

tontica - de szép vagy!!!!!!!!!!! :lol:
julika79
 
 


SZisztok!!!

Annyira fantasztikusak vagytok,es olyan gyonyoru leveleket irtok hogy az ember szive kiderul tole.
Sok-sok puszi regieknek es ujaknak egyarant!!!Pocakosok vigyazzatok magatokra,minden rendben lesz!!!
Szeretettel:Rillisz
rillisz
 
 


Sziasztok!

Tontica: én az első terhességemmel szintén barnáztam, mégis egészséges babám született. Azért az orvosod tudjon róla!

Babus: én is imádom a tavaszt, olyan jó az ember lelkének, amikor végre nyílnak a virágok, illatos a levegő és kellemesen süt a nap.

Chrissyy: a te történeted tényleg szívbe markoló, sok sikert a mostani babádhoz. Te most dolgozol? (írtad , hogy éjszakás vagy. Pihenj sokat!)

Nody: köszönöm szépen, hogy ajánlottad az orvosodat, meggondolom, mivel az Örshöz közel lakom. Lehet, hogy lecserélem a Szt imrét. Egy ismerősöm szült ott novemberben , egy nap alatt 50 (!) nő szült, mondta, hogy még a folyósón, vajúdóban, orvosi szobában is szültek, majd a sebészetre, nőgyógyászatra, szemészetre, meg éppen arra az osztályra, ahol volt hely, helyezték el a frissen szült nőket ( a baba nem lehetett velük).

Már nem is tudom ki írta le a rossz élményét, hogy hogyan bántak vele (szt Imrében és az Istvánban). Tényleg nagyon sajnálom, megértelek, mert nekem is egy csomó megaláztatásban volt részem amikor "szülészet-nőgyógyászatra" kerültem. (egyébként, ha a IX. kerületben laksz , a Boiskó Klára doktornőhöz menj el a rendelőbe.


Szegény ismerősömnek kiderült, hogy méhen kívüli terhessége volt, heteken át járt az orvos méregdrága magánrendelőjébe, aki nem vette észre egyik alkalommal se , ezért szétrepedt a petevezetéke,még szerencse, hogy túlélte. Nem akarok ijesztgetni senkit se ezzel a törénettel, csak azért írtam le, hogy akinek pozitív lesz a tesztje, mindenképpen menjen el egy jó ultrahangos orvoshoz, hogy megnézzék minden rendben van-e (általában egy két héttel a menzesz elmaradása után már jól látszik a baba). És egy sztk-ban lehet, hogy alaposabban megnéznek mint egy magánrendelőben . :(

Zsálya: a visszaolvasod, sokan közülünk szintén átélte a szurkálgatásokat, görcsöket az első 1-2 menzesznél. A műtét után 4-6 héttel szokott megjönni. Érdekes, hogy neked tablettát írt fel az orvosod, hamar eltelik a három hónap, ha egyből újra akartok próbálkozni, én a helyedben inkább máskét vigyáznék..

Tontica, köszi a táblát, nekem 5 és 3 évesek a gyerkőceim (egy 6 éves is bekerült :P, de sajnos nincsen. Ha "színbeni" változás lenne, szólók :lol:
babicskó
 
 


Sziasztok!
Remélem ez a szurkálás már tényleg az, mert már kicsit türelmetlenkedem..
Nagyon bizonytalan voltam a gyógyiban, de mivel több helyen is olvastam, hogy inszem előtt is sokszor szedetik egy hónapig, és az orvosom is azzal érvelt, hogy 3 hónap után több petesejt fog érni az első hónapban, így nagyobb esélyünk lesz, így végül beszedem. A neten is rákerestem, és egy másik orvost is megkérdeztem végül, ő is egyetértett. Mivel nekünk nehezen jött össze a baba, ez talán plusz esélyt jelent számunkra. Remélem..
zsálya*
 
 


Babicskó!

Igen dolgozom. Szülés óta egy hónapja kezdtem el újra dolgozni de egy másik helyen, így meg kell várnunk, amíg lejár a próbaidő. Egy alumínium ipari cégnél dolgozom, alu profilokat csomagolok. Hajolni nem igazán kell, csak emelni. De ketten emelünk egy profilt, így remélem, hogy nem lesz baj. Május 5-ig mindenképpen kell melózni. Bár szerintem a dokim ki lesz akadva, de muszáj lesz.

További szép napot mindenkinek!

Üdv: Chrissyy
Vendég
 


Kedves Crissyy!

Csak szólok, hogy próbáld titokban tartani a terhességedet, mert próbaidő alatt a terhesség nem jelent védelmet. A próbaidő lejárta után, ha határozatlan idejű munkaszerződésed van, már nem tudnak kirúgni. És akkor tényleg kérjed magad más munkakörbe, mert egy terhes nővel csak könnyű munkát lehet végeztetni.

azért nagyon vigyázz magadra!

szia
babicskó
 
 


Sziasztok!

Chrissy!

Nagyon vigyázz magadra.A muszály az nagy úr,de azért lazsálj nekem amennyit tudsz,mert most ez a legfontosabb,hogy ababával minden rendben legyen.Gondolom ott nem is tudják,hogy terhes vagy. :roll: :wink:

Lányok!

Nekem 2 és fél hét telt el a műszeres befejezés óta,és néhány napja fáj a méhem.Ez normális dolog? Nem elviselhetetlenül,de fáj.A vérzés és a barnázás is teljesen megszünt és a hormonűködésem is beindulni látszik,mert már nem egyenes a hőgörbém,a hüvelyváladékom is peteérésre utal,és apára is erősen vágynék(persze nem szabad) :oops: ,de kicsit félek ettől a fájástólNem görcsöl,hanem fáj folyamatosan.Ez esetleg egy erősebb méhnyálkahártya tevékenység,vagy mondjuk fertőzést kaptam. :shock: :cry: Úgy aggódok.Ti mit gondoltok,mit éreztetek amikor átestetek ezen a beavatkozáson?Előre is köszönöm a válaszokat. :wink:

Puszi

ESzter

Kép

Kép
anubias
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy így aggódtok. Még az a szerencse, hogy egy helyen dolgozunk a férjemmel. Persze, hogy titokban tartjuk, ameddig lehet. Ha megint nem lesz tünetem, akkor nincs baj.

Hogyan tudom feltenni a vonalzót?

Üdv: Chrissyy
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Eszter, nekem a peteérést követően volt hasonló érzetem. Olyan volt mintha szúrna, vágna, harapna a méhemnél és ez eltartott addig amig meg nem jött a havim. A következő ciklus dettó, két hétig semmi, majd peteéréstől a haviig éreztem a méhem. A harmadik ciklustól már ok minden.

Chrissy, én a vonalzót a www.tickerfactory. com-ról töltöttem, de van a babafalva.hu oldalon is. Nézd meg neked melyik fajta tetszik és a profilodba kell bemásolni az ott előállított kódot.

Babus
Vendég
 


Sziasztok!

Eszter: nekem is gondjaim voltak a "gyógyulással". a méhem nekem is sokáig fájt, (erre azt mondta az orvos, akihez mentem a 10. napon műtét után, hogy ne csodálkozzon, mégiscsak kikaparták). Nekem a petefészkeim környékén is fájt (még most is). A kerületi nőgyogyiban azt mondták lumbágóm lehet, a háziorvosom végül felírt egy antibiotikumot. Én örömmel bevettem, mert ha mégis fertőzés, jobb idejében kezelni.
Ha gondolod te is írass fel antibiotikumot.

Ha nincsen lázad, valószínű nincsen nagy baj, csak tisztul a méhed.
babicskó
 
 


Eszter -nekem is fájdogált, de már elmúlt - nekem ugye most 4 hete hogy történt......és mi összebújtunk már, mint már írtam. Ti meg ahelyett, hogy jól összeszidtatok volna, még bíztattatok is........ :lol: majd jól megmondom a dr. bácsinak, ha megszid érte......... :roll: de talán nem derül ki........... :wink:

chrissy - remélem hamar lesz vonalzód, mert most nem jut eszembe, mennyi idős kismami vagy..... :oops: úgy szégyellem..... :oops: bocsi (ugye ez a legjobb gyógyulás?????ugye??????)
julika79
 
 


Chrissyy: Tudod, én igazán azért jöttem ide közétek, hogy erőt adjak.... de látom nincs rá szükségetek. Te vagy rá a nagy példa! Jézusom! Lányok, lányok! Mindig megríkattok! Annyi fájdalom és annyi erő van bennetek, hogy az már nem is lehet! Egy ekkora kis ember mint Te is (45 kg, 156 cm) mégis milyen nagy tud lenni!!! Hihetetlen csodája vagy Te az Istennek! És köszönet érted mindenki nevében!
Tudjátok, bármelyikőtökre igaz az, hogy felálltatok a gyötrelemből és erőt sugároztok! És még adni is bírtok?!
Chrissyy: Ami a babáddal történt, az tényleg borzalom! Talán emlékeztek, azt írtam nekem mennyivel könnyebb volt feldolgoznom a pici elvesztését, mert beteg volt! Nem volt esélye. Viszont a helyedben még az is folyamatosan a fejemben lenne, hogy ha egy héttel korábban megindítanak, most ringathatnám! Egyébként az unokanővérem pont így járt, mint Te, csak kb. 15 évvel ezelőtt... Neki is kisfia lett volna, de a babuci a lábára csavarta a köldökzsinórt.... Mély fájdalom ez!
Látjátok, ezért mondom én, eléri a 37. betöltött hetet (nekem mindhárom akkor született), indítsanak, jöjjön! Itt jobban tudok rá vigyázni (talán)....
Julika79: rajta! Szurkolunk Nektek! Menjetek és beszéljétek meg a dokival a következő beültetést! Én ilyen körülmények között nem várnék a természetre... majd ha már ringatom a manócská(i)mat! Akkor a természetre bízom.... addig segítsenek a dokik és gyorsan, mielőbb! Bár tényleg fiatalok vagytok még, de jönnek a megszorítások... nem tudom életbe létptek- e már, de nem lesz túl rózsás a helyzet... a beültetések finanszírozását illetőleg...
Tontica: Bizony, pocakban a következő.... :D Azért is varázsoltam fel a vonalzót, mert könnyebben nyomon követhetők vagyunk....
Hogy vagytok? Színezel még? Remélem nem! A pocid nagyon helyes!
Mindenkit puszilok és vigyázzatok magatokra lányok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Megdöbbenve látom, hogy mennyien járunk hasonló cipőben.

Én nemrég vesztettem el egy babát, már a másodikat. (Igaz, van már 2 fiam, de attól még ez ugyanolyan veszteség.)

Én azt viselem nehezen, hogy mindenki úgy viselkedik körülöttem, mintha semmise történt volna. Én nem tudok ilyen könnyen túllépni rajta. Igaz, hogy csak 5 hetes volt, de mégse.
Az orvosom is ki volt akadva, hogy megsirattam egy 5 hetes fejlődésben visszamaradt petezsákot. Persze neki ez csak egy méhbe nem való dolgot jelent, amit mihamarabb el kell távolítani. :(

Na mindegy. Bocsánat, hogy így "betörtem" hozzátok ezzel, de jólesett kiírni magamból.

Próbálkozóknak drukkolok, a várakozóknak pedig sok türelmet kívánok!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Kedves Mandala!

Nagyon szépet írtál! Tényleg nagyon jól esik!

Próbálkozom a vonalzóval, remélem sikerült feltennem!
Vendég
 


Szia Boeske!

Én is ugyanígy éreztem, mint te. Lehet, hogy kíméletből nem akarnak erről beszélni, de valahogy én is sokszor azt éreztem, hogy ez igazából másoknak semmit nem jelent. Ők valahogy hamar elfelejtik. De az is lehet, hogy csak nem szeretnék az eszedbe juttatni, és ezzel fájdalmat okozni.
Mindenesetre biztos, hogy elsősorban te és a párod érzitek igazán, hogy mennyit jelentett az a kicsi élet a szíved alatt. És azok, akik ugyanezeket élték át. A többiekkel ne foglalkozz!
takarah
 
 


Sziasztok!

Bobek vagyok és szeretnék csatlakozni hozzátok. Tavaly augusztusban én is elvesztettem a kisbabámat a 12. hétben. Nagyon nehéz volt feldolgozni, és most, hogy olvasok ebben a topikban, rá kell jönnöm, hogy még mindig nem sikerült.
Pedig azért tértem vissza a babanethez, mert kedden kiderült, ismét van kicsibabánk a hasamban. Szerettem volna valamilyen korapocakos topikba írni, de valahogy sehol nem találtam a helyem, mert mindenhol felhőtlen a boldogság. Bár boldogság nálunk is van, de én nagyon aggódom, mi lesz ezzel a babával.
Hála Istennek már van egy egészséges majdnem 3 éves fiunk, de vele is véreztem a terhesség 13. hetétől egy hónapig. Ezért aggódom most is.
Szeretném veletek végigizgulni a várandósságot, mert ti tudjátok, milyen félelmeim vannak.
Azért optimista vagyok, és mindenkit arra biztatok. Úgyhogy november 6-ra VÁROM a babát.

bobek
bobek
 
 


Boeske: teljesen normális, hogy megsírattad a picit. Sajnos én is ezt tapasztaltam anno amikor történt a dolog. A közvetlen környezetem azért csinált úgy mintha mi sem történt volna, mert nem akartak megbántani továbbá abszolút nem tudták kezelni a helyzetet, akik pedig nem voltak annyira közel hozzám azok meg azért, mert sosem éltek át hasonlót, így azt sem tudták milyen veszteség ért. Én is csak azt tanácsolhatom, amit Takarah: a pároddal kell együtt feldolgozni a többiekre pedig magasról tenni. Az orvosod hozzáállásával kapcsolatban NO COMMENT.:?

Bobek: minden rendben lesz a babával.Ebben kell bíznod. Csak azt tudom írni, amit már korábban is írtam én is és a többiek közül is néhányan: Te is csak akkor fogsz igazán megnyugodni, ha a kezedben tarthatod a kicsi jövevényt és ha minden rendben lesz vele. Gyere és írj nekünk. Itt is vannak már kismamik, szóval igazából jó helyen vagy. :lol:

Kép
Kép
tündér09
 
 


Sziasztok!

Chrissyy szupi lett a vonalzód, így már jobban tudjuk követni nálad is hol tartasz.

Boeske sajnálom, hogy veled is megtörtént ez a szörnyűség. És valóban érdekesen reagál a környezetünk velünk kapcsolatban. Először én is azt hittem, mindenki fog kérdezősködni de nem. Látjátok ezért jó ez a topic, itt elsírhatjuk bánatunkat, és segíthetünk egymáson.

Bobek próbálj lazítani és örülni a babának. Élvezd a terhesség minden pillanatát!

Mi újság van a többi kismamival?

A napokban próbálkozóknak sok sikert! Egyébként ki fog tesztelni a közeljövőben? Elvesztettem a fonalat.

Babus
Vendég
 


Boeske: Üdv köztünk! Bár ne kellett volna itt találkoznunk! De ha jól körülnézel, árad belőlünk az optimizmus! Akiknél még nem került pocakba a kis lurkó, azok ezerrel rajta vannak! :) És ez ad erőt mindegyikünknek. Meg hát, biztatjuk is egymást! Tudod, mindig az érti meg igazán az érzéseidet, aki átélt már hasonlót... Kicsit más példa, de idevág: amikor pl. a nőgyógyász rád szól, hogy: ne jajgasson, ez nem fáj! Hát, ő csak tudja..... sokszor érezhette.... Mi viszont, hidd el, minden rezdülésed ismerjük, hisz átéltük sajnos, ki így, ki úgy.... Biztos olvastad a topic elejét, így nagyjából ismered mindegyikünk történetét. Láthatod, mindenkinek megvan a maga keresztje, megvan a maga gyásza! Ne szégyelld a könnyeket és az érzéseidet! Beszéld ki magadból, mi meghallgatunk, és hidd el, erőt merítünk belőled, és hihetetlen erőt adunk Neked! Ez valahogy működik! Én azért jöttem ide, hogy az olyanoknak, mint Te is segítsek feldolgozni a gyászt, amit a babájuk elvesztése okozott, és hidd el, Ők adtak nekem erőt! Hihetetlen mi erő lakozik ezekben a lányokban! Tárd ki a szíved, és meglátod, csodát élsz át köztünk!
Ja, és ne haragudj a környezetedre! Nem tudják hogyan álljanak a dologhoz! Nem írok litániát Takarah leírta a gondolataimat! :) Csak még egy szó a dokidról: az enyém, (amikor megkaptam a kórszövettanit) nem értette miért bőgök... csak fogtam a papírt és zokogtam: mondtam Neki, hogy az fáj most nagyon, hogy kilslány volt a baba (olyan torz volt szegénykém, hogy születése után nem tudták megmondani kisfiú-e vagy kislány...). Nagyon kislányt szerettünk volna, hisz már volt egy kisfiunk, szóval mondtam, hogy nagyon fáj.... erre azt mondta: "Ugyan már, az nem kislány volt, hanem egy torz valami....."
Chrissyy: tuti a vonalzód! :) :) :) :)
bobek: Percig ne aggódj! Eszedbe se jusson, hogy ismétli magát az élet! Szó se róla! A baba egészséges, jól van, és november elején ringatod.... Ezt programozd, ez válik valóra! Kitartás!
Lányok! Kérünk még babaképeket! Olyan régen láttunk! :)

Juj, tényleg: két hét múlva megyek AFP-re, tudjátok, hogy kell-e fizetni a vérvételen (300 pöngőt), avagy ez is a terhesgondozás része?

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat. Igazatok van. Én is biztos vagyok benne, hogy lesz még egészséges gyermekem. Csak most olyan lassan halad az idő.

Mandala!
Az AFP szűrés tudtommal kötelező szűrővizsgálat. Biztos nem kell fizetni.

Jó hétvégét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske: köszi! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Sziasztok!

Látom,már megint bővült a csapat. Ezt mindig sajnálattal tapasztalom. Sajnálom, hogy veletek is megtörtént ez a szörnyűség.
Sajnos nem sikerült az inszeminációm. Holnap megyünk megint UH-ra, és kezdődik a következő ciklus, megint minden este szuri.
Julika: képzeld, nálunk most volt a Kaáliban áremelés. Már az inszemináció is 40 ezer forintba kerül. Az injekció árakról nem is beszélek. Egy hónapunk, szerintem simán benne lesz 150 ezer forintba. Centrum Maternát kell szednem. A doki azt mondta, hogy jobb, mint az Elevit, mert ebben jód is van. Ma meg is jött a menszim, mivel csütörtökön abba hagytam az utrogestánt.
Bobek: nyugi, mi tényleg megértünk. Írjál amikor csak kedved és lehetőséged van. A szomorkodásaink ellenére egy jó kis csapat gyűlt itt össze. :?
Tontica: nagyon aranyos a pocid. Remélem tudsz sokat pihenni. Olyan vidám vagy! Maradj ilyen!
Anubias: szerintem a méhed húzódik össze, és ezért fájdogálsz. Persze ez csak az én véleményem és tapasztalatom.

Többiek: bocsi, hogy nem írok névre szóló üziket, de szerintem már sokszor követni is alig tudjuk egymást, és látom Ti is úgy vagytok, hogy egy-egy témához szóltok inkább hozzá.

Puszi mindenkinek:Timi
kabócabobár
 
 


Sziasztok! a hétvégén dr. bácsinál volt a gépünk, nem tudtam írni ezért....szóval pénteken megkaptam a szövettani eredményeket - SZTK, 1000 ember, vizitdíj........útáltam ott lenni ,de ezt másként nem lehetett.....kettesével hívják be az embereket - egyszercsak nem hívtak senkit - aztán engem szólítottak. Odabent dr. bácsi - ő nem az én dr .bácsim volt - megsimogatott, azt mondta, gyönyörű eredmények, bámulatosan szép kisfiam és kislányom volt......már itt bőgtem nagyon, aztán még megölelt, és elengedett - kinn a váróban már egészen zokogtam úgy olvastam a papíron leírtakat: minden (!!!!!) eredményünk tökéletes volt, csodaszép babák voltak.....nem tudom, hogy jutottam ki az utcára, aztán meg haza......azt hittem ennél azért már jobban vagyok........de higgyétek el, ez kellett, utána úgy éreztem ez a nagy zokogás zárta talán le teljesen ezt az időszakot. Aztán szombaton jött a dr. bácsimnál a vizsgálat -elolvasta szövettant, ő is dicsérte a babókat, aztán megvizsgált - de olyan óvatosan, hogy szinte nem is éreztem - minden rendben. Aztán hátradőlt a székében és beszélgettünk - 20 percig!!!!!!!!!!!!! sokat hallgatott, keveset és halkan kérdezett......akkor már nem sírtam, talán még mosolyogtam is rá kicsit......azt mondta, örüljünk most nagyon egymásnak apával, és amikor úgy érezzük, hogy kész vagyunk rá, uzsgyi Győrbe a következő babáért - bár ahogy ő látja most az állapotunkat, látja, hogy bizakodunk nagyon, drukkol, hogy oda már a pozitív teszteredményt vigyük csak........aztán azt mondta, igazán értékes embernek tart (én is őt) és szeretne megismerni minket kicsit közelebbről - úgy repültem ki a vizsgálatról apa kezébe. Azóta nagyon örülünk itthon egymásnak, napjában többször is örömködünk (ilyen az ötéves házasságunk alatt még nem volt - pironkodunk is rajta eleget), és azt hiszem nem voltam még soha ilyen szerelmes a férjembe, mint most.......
julika79
 
 


Lányok!

Mielőtt bármire reagálnék, ami itt történik, kérlek benneteket, hogy csendesítsük el a lelkünk néhány percre és mondjunk egy imát!
Percek óta csak zokogni tudok! Nem tudom említettem-e Nektek, hogy egy másik topicon nyomon követem egy idő előtt született kicsi lány küzdelmét. Ő Emese. 25 hétre született és csupán 60 dekát nyomott. Tegnap délelőtt 10 órakor a kicsi lány elment. Most már övé a szabadság: fájdalom, küzdelem nélkül szárnyal, vigyázzák az angyalok és a Jóisten simogatja mosolygós arcocskáját. De a szüleinek irtózatos a fájdalmuk! Mondjunk egy imát értük, hogy könnyebb legyen a lelkük, és azért, hogy a pici lányka, Emese üdvözüljön az angyali szeretetben. Zsókucit, az édesanyát meghívtam ide, közénk. Ha ide vezeti őt a sors, segítsétek Ti is feldolgoznia a fájdalmát!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 


Lányok!
Kalandozásaim során találtam egy idézetet, szerintem gyönyörűséges és mindent leír, amit költemény csak leírhat a mi történeteinkről:

"Miért sirattok?
Hisz Isten arca volt,
mely símogatón,
hívón rám hajolt.

És én mentem...
S most fényözönben élek
És nem vagyok más
Csupán tisztult lélek.

Sziromhullás volt...
Árnyékom lehullt...
A szemetek hát könnybe
miért borult?

Ha emlegettek: köztetek leszek.
Ha imádkoztok: veletek vagyok.
Ha rám gondoltok, mosolyogjatok.
Emlékem így áldás lesz rajtatok."

Ha vk. tudja ki a szerző és mi a vers címe, rajta ne kíméljetek!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?