Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Csak gyors helyzetjelentes.Egyszeruen nem lehet titeket kovetni,annyit irtok. :lol:

Ketcsikosok gratula! :lol:

Agi!

Egy kislany,szuper!!!Es ha megis fiu lenne az se baj.En is kislanyt szerettem volna anno,most meg el se tudom kepzelni az eletem az en kicsi fiam nelkul. :lol:

Titi!

Probalj meg ne aggodni.Tudom konnyu mondani.ANnyira,de annyira boldog vagyok....MEGERDEMLED!!!!!!!
Tisztitoszerrel ovatosan,de lehet.Olyanra vigyazz hogy ne keverj dolgokat,pl. Ciffet Floraszepttel..mert karos,mergezo gozok keletkeznek.
Homerozes,hat nem kellene,de en is csinaltam meg hetekig hogy megnyugodjak...bar lehet,hogy pont az ellenkezojet ered el.

Juci!
Edi Dudor..amugy megvagy meg?????

Tobbiektol megint csak bocsi.

Dobozok meg vannak...+kismillio egyeb dolog...ma vettem szonyeget Mishal szobajaba es egyet a nappaliba is,hogy legyen min jatszania.

Jovo heten oltas,uj vedono,stb...valahogy nem ritkulnak a dolgok..de jobb is igy.
Ferjem most ert haza(marmint Kuwaitba),Dubaiban volt uzleti uton.Vajh mikor latom,mar meg se kerdem tole. :roll:

Minden este odaviszem Mishalt a kepehez(ahol ok vannak ketten az apjaval) es joejszakat kivanunk neki.Hatha valami remlik neki. :lol:

AMugy nem rossz itt lakni(csak kicsit felek egyedul a hazban),jo a levego,csivitelnek a madarak e snem kell ket masodpercenknent kutyakakit kerulgetni.
Es kozel van a hugom,anyukam...ma anyukamnal voltunk...Mishal imadja,...ez a lenyeg..en meg tudtam egy kicsit pihenni.

Na,szep estet es tovabbi nyugis,szep hetveget mindenkinek!

Momo
momo35
 
 


sziasztok!csak gyors bejelntkeztem hogy minden oké aztán meg hogy elmeséljem mi történt ma velem mert tök gáz volt!szoval estére kijött egy halvány második csik is de én ezt nem hittem már el mert az lehetetlen hogy jo volt az a teszt!és ma elmentünk abarátnömmel vásárolgatni meg még két csajjal!és egyik csaj meghivott magukhoz kávézni erre barátnöm azt mondta jöhetek de csak ha elötte csinálok egy tesztet mert a gyerekek is ott vannak!erre tök égö volt kijöttek ketten elötérbe egy tállal meg egy tesztel mondván még a wcbe se mehetek mert 6mtre fertöz a bárányhimlö ne kockáztassunk!mondom nekik ha már ilyen ciki helyzetbe vagyok legalább hagyjanak egyedül!képzelhetitek milyen car volt ott kint a lépcsöházba tesztelni de gyerekekért megcsináltam!a barátnöm majdnem elbögte magát a negativ teszt miatt én meg ott örültem hogy talizhatok a gyerekekkel!a kisfiu egyböl meglátott kiabált és odafutott átölelni a kislány meg végig mosolygott meg gagyarászott!hát nekem ma ezért megérte a negativ teszt!

ági gratulálok a kislányodhoz örülök hogy teljesül a vágyad:)

titi nekem anno a férjem takaritott nem engedte nekem nehogy bajom legyen a tisztito szerektöl de hát ez luxus volt szerintem!a csajok jo tanácsokat adnak hallgass rájuk!

verzsike hát a dokival tudok beszélni meg mindent megértek legtöbbször csak én nem tudom helyesen a szavakat összerakni meg hát olyan zavarba szoktam lenni néha hogy még az alap szavak sre jutnak eszembe!de azért elmakogom mit is akarok!érteni meg megértem a szakszavakat is!föleg ha latin:)

puszi mindenkinek bocs hogy nem irok mindenkinek de tesomnak kell a gép

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Sziasztok!

Még mindig nem tudni mikor fogunk költözni, de ahogy közeledik(tolódik) az időpont, gondolok bele egyes dolgokba.
Én legalább napi 12órát egyedül leszek a gyerekekkel. Nem lesz könnyű, reggel elviszem Zsoltit oviba, majd haza a két kicsivel, megfőzni, stb. és 12ben vissza....aztán estig takarítás, játék, közben etetések..stb.
Ezen felül felvetődik bennem, hogy mi lesz, ha vmelyik kicsi beteg, akkor a beti gyerekekkel rohangálok??
Meg az is zavar, hogy nem tudom kiszámítani, hogy párom mikor ér, majd haza-mikorra legyen meleg vacsi..stb.
Minezek átgondolása mellett nemis olyan rossz most itt nekünk.:)

Zsolti kicsit meggondolatlan volt, mert apu autóját megkarcolta, ami nem kicsit okozott gondott. Csalódott voltam, de nem a pénz miatt, hanem , mert nem hittem volna, hogy ő ilyet tesz.:(
Pajero-n, amúgy a fényezés 30-40 közt lesz, s igaz ez se hiányzott, de nem ez a gond a kocsin eddig nem volt karc, fényezés..és, hogy miért tette se tudom pontosan.

Azt meséli autózott a kerékpárja tükrével és túl gyorsan ment, majd kirakta a tükröt, hogy megfékezze magát..furi, így lehet viccessen hangzik, de az eredmény nem volt az.

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 

 
 

Szép vasárnapot!

Olyan csodásan süt a nap, kedvem lenne sétálni a gyerekekkel.
Az a baj, hogy mindketten betegek, már Barnikám is :cry:
Múlt héten lett beteg Bálint (már csak hatan voltak az oviban), lázas, köhög.
Dokinéni szerint vírus. :roll:
hmm...de hogy milyen???? Influenza???
Jó lenne ezt is tudni :evil: csak: vírus.
Kis homeós bogyó (oscillo) meg sinupret cseppek + lázcsillapítás.
???
Ezektől elillan a vírus?? :evil:

Egy hét alatt nem is javult, csak rondábban köhög, nem eszik (még Túró Rudit sem tudok belebeszélni!!), fogyott is kb. másfél kilót :roll:

Tegnap hajnalra Barni is lázas lett, 38,7.... :cry:
Olyan csúnyán köhög, rossz hallani.
Ő is kevesebbet szopizik, a cickóim meg szétdurrannak.
Le is álltam az urticával.

Sajnos ezek vannak.

Titi!
Azért szerintem holnap keresd meg a dokidat!!!
Azért lehet alacsonyabb a hőd, mert alacsonyabb a progeszteron-szint és egy kis hormontámogatás kell!
Nekem is ennyi volt a hőm a terhességek elején, + barnázgatás volt hetekig, aztán jött a Duphaston + Rutascorbin, + fekvés és minden okés lett.
Barnázgatás elmúlt, a hőm is felemelkedett, minden helyreállt.

Ne izgulj, nem lesz semmi gond, a takarítást meg egyelőre felejtsd el (na jó, csak óvatosan :) ) és sokat pihenj!
A tisztítószereket próbáld ne belélegezni, akár még maszkot is felrakhatsz.

Sziszike!
Biztos nem lesz könnyű egyedül a gyerekekkel, mindenre figyelni és a gyerkőcökkel is maximálisan együttlenni.
Mit mondanak, miért tolódik ennyit a költözés???

Zsolti jól odatett az autótoknak... :shock:
Néha csinálnak olyanokat ezek a gyerkőcök, amit meg sem tudunk megyarázni (ők annál inkább), talán csak próbálkoznak, hogy mit érnek el nálunk, ha valami rosszat cselekednek.
:roll:
Írtam neked az iwiwen.

Zsuzsa!
Nagyfiad is próbálgatta a síelést?
Jók a fotók, szép helyen voltatok! És mennyi hóóó :lol:
Bálint csak nézte, és szomorú volt, hogy ő nem mehet síelni, meg hógolyózni... :cry:

Juci!
Milyen volt Illéséknek a szentistváni síelés?

Ági!
Gratula a kiscsajszihoz! (milyen irigy vagyok :lol: )

Erzsike!
Már a múltkor is akartam kérdezni, hogy hol voltál/vagy hivatásos katona?
Nagyot néztem, amikor olvastam.
Mesélhetsz róla?
Fiatal lánykoromban én is szerettem volna katona lenni, vagy rendőr. Hát nem az lettem. :lol:

megyek megnézem a levesemet.
Csinálok még fincsi rakott burgit :)

cupp-cupp mindenkinek
Ancsi

KépKép
KépKép
régiancsi
 
 


Sziasztok Lányok,

Balimama,
Azért még ne mondjunk semmit, de lehet alakul valami? :lol:

Titi,
Én sem tudok sajna tanácsot adni, mert nekem a legelejétől voltak olyan rosszul léteim, hogy még főzni is csak ülve tudtam. Így mindent apa csinált helyettem. Tessék abba hagyni a hőmérőzést és próbáld meg, hogy nem az előző terhességedhez hasonlítani majd a későbbi dolgokat. Tudom nehéz, de így is nagyon óvatos leszel és figyelsz a legapróbb dolgokra is, de ez nem baj, sőt normális.

Csné Ági,
Ez nagyon jó. Én azért megkérdezem, hogy Te mit érzel ki van a pocidban? Én ebben nagyon hiszek, mert én már az elején megmondtam ki van a pocimban és úgy is lett.
Igen, aggódom a Párodért, mert ma itthon a rendőröknek egyre rosszabb a társadalmi elismertsége. Teljesen fent vagyok akadva az egészen. Meg tudod mi itt lakunk a Batyin, tudom ez nem a másik oldal, de sajna mindig ide is szerveznek minden fajta dolgot, és mi kiben bízzunk, ha nem a rendőrökben, hogy megvédenek, de így hogy fognak????? És meg kell mondjam maximálisan megértem őket. De ennyit erről! Szóval nagyon vigyázzon magára!

Ági,
Neked is megy a gratula. :P :P :P

Tücsök,
Annyira jó, hogy megint itt vagy. :P :P Pont a napokban gondoltam én is Rád, hogy mi lehet veled. De ez így a legjobb.

Sziszike,
Hát sajnos előfordulnak az ilyen balesetek. Szerintem ne gondolj semmilyen hátsó szándékra, és szerintem többet ne is hozakodjatok elő Zsoltinál. Hidd el tapasztalatból mondom, hogy lesz még ilyen.

Virág,
Végre elmész dokihoz. Rendbe kell tenni a ciklusodat, mert nem normális, de ezt Te is tudod. És még valami, nem tudom voltál-e már bárányhimlős, én akkor lettem terhes, amikor a nagyfiam bárányhimlős volt.

Juci,
Azért gratulálunk Illésnek. Nem is mondtam, hogy írni ugyan nem tudtam, de két hétig két gépről mentek ám a klikkelgetések. De azért azt tudjátok ugye, hogy nem csak a mi szavazatainkon múlott a dolog.

Verzsike,
Bizony még nem tudod mit kell érezni. Én Encinél olyanokat éreztem, mintha bélmozgások lennének (de szó szerint), Nagyfiamnál meg olyna volt, mintha a köldököm mellett egy ér lüktetne. Szóval a kettő között a lényeges különbség mint kiderült az volt, hogy Enci befele fordult, Nagyfiam meg kifele. Meg bocsánat, hogy ezt írom de az is befolyásolja ám, hogy milyen vastag a hasfalad (mármint szó szerint mennyi háj van rajta).

Momo,
Meg fogod szokni a házat, de Téged sem irigyellek. Kis gyerkőc mellett építkezni. És most egy kis segítséget szeretnék kérni. Mit csináljak, hogy még 6 kiló lemenjen? A nagy bajom, hogy nekem a combom és a vádlim gázos. A hasim már szépen lement, azon még hasizommal tudok segíteni, de csípőtől lefele mi segít?

Lányok,
Na én ilyennek láttam Dudort. Ilyen mosolygos Csajszinak. Képzeljétek nem tudjuk kiszedni a képeket a gépből, pedig Csajok olyan huncut. Már ad puszit és úgy ölelget néha, átöleli a nyakunkat és mondja JAAAAAAAAJ.

És képzeljétek, ezt ugyan nem örömmel mondom, de visszamegyek főállásban dolgozni. Sajna átszervezés van nálunk és azt mondta Főnököm ezzel járok a legjobban, mert most még van választási lehetőségem (mármint mivel szeretnék foglalkozni). Nagyon nehéz, meg el is bizonytalanodom sokszor, hogy tényleg jól döntöttem-e. Szóval elvileg márc.1-el megyek vissza és ki kell vennem 40 nap szabit.

Most nézem Bódy Szilvi lakását. Hát nem semmi :twisted: :twisted: :twisted: Nem irigykedem, de most írom, hogy én meg rá vagyok "kényszerítve", hogy menjek vissza dolgozni :twisted: :twisted: Erről jut eszembe, a Hugicámnak írtam meg a szociológia dolgozatát, pont a gyerekvállalás témájában, ha valakit érdekel szívesen elküldöm :P :P

Kismamik,
Egyetek lecitint, és okosabb lesz a Gyerkőcötök. Amiben van: szója, lencs, borsó és hasonlók.

Na, megyek is.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Szép jó reggelt lányok!

Ismét jó sokáig aludtam!

Látom, mindenkinél zajlik az élet...

Zseppy, talán tényleg ez a legjobb, amit tehetsz, aranyos a főnököd, hogy jelezte a változásokat, így legalább biztos a helyed, és ez számunkra nagyon fontos. Mármint olyanoknak, mint mi, akik nem Bódy Szilvik! :( Sajnos nekünk tíz körömmel kell napi 8-9 órákat dolgozni nem tudom, hanyadrészért, mellette nem telik mindenféle otthoni szakácsokra, éttermekre. És én sem érzem, hogy bármivel is kevesebb volnék mint ő, egyszerűen ő szerencsésebb volt az életben. És ha tudnánk, hogy hányan vannak, akiknek jóval könnyebb az életük! A fenébe!

Ancsi, jobbulást a kicsi fiúknak! Annak idején én is próbáltam az oscilló bigyót, amikor várandósan fájt a torkom, de nekem sem igazán használt. Nem múlt el egyszerűen az a betegségem.

A hét végén én is észrevettem, hogy fájdogál a torkom, annyira bepánikoltam, hogy rögtön vettem egy tubus nézet, és azt nyalogattam, és hál' Istennek, most mintha elvágták volna.
Rettegek, nehogy beteg legyek itt az elején.

Igen, én is gondolkodtam már rajta, vajon nem a progi alacsony szintje miatt alacsonyabb-e a hőm. De 14-én megyek dokihoz, mindenképp megkérdem tőle. Viszont folyamatosan azzal nyugtatom magam, hogy a hormoneredményem jó lett!!! Azért 14-én megkérdezek...

Ági, de jó, kislány???!!! :) Szuper!!!
Remélem, a lányok megnyugtattak a gombával kapcsolatosan! Nyugi!!! Lényeg, hogy kezeli!!! :) Még jó, hogy megkérted, hogy vizsgáljon meg. Éreztél netán valamit, hogy kérted a vizsgálatot?

Jaj, Virág, hát, legalább ez is valami. Mármint a negatív teszt. Remélem, azért elmész dokihoz pénteken! Én rettentően várom már!

Éva, ez a görbe alakulgat. Na, de nyugtával dícsérjük a napot. Hogy vagy ma? Rosszullétek még mindig megvannak? :(

Sziszi, hát igen, biztos vagyok benne, hogy nem lehet egyszerű 3 kis gyerkőccel, főleg most a költözködés! De csak túl lesztek rajta, és majd megszokod az új helyzetet is.
Ezt az autós dolgot nagyon sajnálom, biztos nagyon meglepődtetek rajta, de hát a gyerekek... én is sokat gondolkodom, hogy fog majd kinézni a lakásunk. Már ezért sem éri meg újra kifestenünk. Majd talán néhány év múlva! :)
De hogy került a kocsi mellé? Biciklizett? Vagy hogy? Hol áll az autótok? A garázsban? Vagy a ház előtt? Csak próbálom elképzelni magam elé a történést.

Lányok, jelentem, ma reggel nem mértem meg a hőmet, és ettől baromi sz@rul érzem magam! Úgyhogy holnap reggel azért megnérem. Tudom, hogy nagyon hülye vagyok, de így meg azért izgulok, nem esett-e tovább. És ha láttam volna, hogy nem, talán megnyugodnék. Vagy nem?! Jaj, így se jó, úgy se jó!

KépKép
titi_27
 
 


Eszter, Veled mi újság van? Holnap mentek, ugye? Izgulsz? Gondolom, mennyire várod már.

Írtad, hogy beszéltél a dokiddal... mikor mész hozzá? Csinálni fog hormonprofilt?

KépKép
titi_27
 
 


Jucikám, meg akarom csinálni a héten a Mexikói csirkéd receptjét.

Tudnál segíteni nekem benne?

A párom ugyanis nem eszi a csirkecombokat, valahogy csirkemellből vagy pulykamellből kellene megoldanom. De ha azokat megsütöm sütőben, annyira kiszáradnak. Nincs valami tipped rá? Nem próbáltad még más husival?
Füstölt kockát lehet kapni? Még sosem figyeltem... kb mennyi ketchup, mennyi méz? Annyira dilis vagy a főzés szempontjából is, nem igazán merek kísérletezni, és bevallom, elég nehézkesen megy nekem a főzés. Borzasztó, hogy a párom ennyire válogat, így egyszerű kaját, rakott dolgokat, főzelékeket nem igazán tudok főzni. Marad a hús hússal, de az is sajt nélkül! :(

Nagyon hálás vagyok a segítségedért, köszike!!!

Lányok, esetleg ha van bárkinek bármiféle ötlete édes hús variációkra, akkor azt szívesen fogadnám. Pl. a birsalmás husit biztosan megpróbálom Juci, mert Dani imádja az édesen elkészített husikat. (Én meg utálom!)

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok Lányok!

Titi!
Szerencsére az én férjem mindent megeszik, amit főzök. Nekem a fiamal van bajom, de remélem kinövi. Sajnos képtelen vagyok arra, hogy ennyi embernek mindig kedvezni akarjak a kajánál.
Hamarosan mész úgyis az orvosodhoz. Ne idegesítsd magad a hődön! Nem vérzel, nem görcsölsz, szerintem ne foglalkozz vele.
Egyébként az előző görbéd alapján jó helyen van a hőd!

Zseppy!
Annyira sajnálom, hogy vissza kell menned dolgozni!
Most mi lesz? Bölcsi?
Képzeld én olyan jó helyzetben vagyok, hogy a fiamat se bölcsibe, se oviba, de még általános iskolába sem fogják felvenni a kerületben, csak ha fizetek.
Mivel nekünk Komárom az állandó lakcímünk és itt Pesten szogálati lakásban lakunk, tehát itt van a tartózkodási helyünk. A férjem is hivatásos, ráadásul felső vezető, tehát teljesen kötve van a fővároshoz.
Látjátok ez az állam ennyit nem tesz meg a "katonáiért". Nekem azt mondta a IV. ker-i Önkormányzat, hogy vigyem a gyereket Komáromba, mert ők nem akarnak az ezzel kapcsolatos adminisztrációval foglalkozni.

Eszter!
Én is nagyon szorítok Neked! Ugye jelentkezel utána??!

Ancsi!
Annyira sajnálom a két picúrod!
Sajnos a vírussal tényleg nem tudsz mit csinálni. Nagyon figyeld a hőjüket és, hogy nem utal-e valami szövődményre! Mondjuk mi hurutos köhögésnél már szoktunk antibiotikumot szedni.
Remélem holnapra már jobban lesznek!

Sziszike!
Biztos, hogy nagyon nehéz hónapok következnek. Főleg, ha messze lesztek a családtól és nem lesz segítséged.
Azért az ember vészhelyzetben nagyon találékony tud lenni!

Bufo!
Így már értem, hogy egyelőre nem tervezel több gyereket.
Én nem is tudom fogom-e valaha úgy érezni, hogy soha többet nem akarok szülni. Talán, ha már unokáim lesznek, vagy nem lehet.
Persze aztán az ember mindig talál valamit, amiben elmerülhet és nem lesz központi kérdés a gyerekvállalás. Meg persze az anyagiak is határt szabnak.

Dobok egy görbét:
Kép
Nem igen tudom mire vélni ezt az esést, de szerintem beágyazódásnak korai.
Most eszembe jut, hgy Titi is hogy aggódott a cikk-cakkos görbéje miatt! :lol:
Ja és most délutánra 37.1 a hőm :?:

Éva

Kép
balimama
 
 


sziasztok!

titi pulykamell ananászal! a pulykamellet felkockázom befüszerezem pulykafüszerrel bors so fokhagyma curry curcuma és fahéj(eddig fahéj nélkül csináltam de mikor véletlenül a curry helyett ezt raktam bele na azota nem hagyom ki) és olaj ezt hagyom fél orát pácolodni!aztán felkockázok egy doboz ananászbeföttet!utánna fapálcikára egy husi egy ananász egy husi egy ananász!utánna ugyanezeket a füszereket belekeverem tejszinbe és ráöntöm a husira alufoljával 200fokon sütöm majd mikor már kész kb 45perc akkor megszorom sajtal és pirulásig sütöm(te a sajtot elhagyhatod) kukoricás rizsel tálalom!nekünk meg általába a vendégeinknek is mindig nyerö eza kaja

amugy ezt már irtam:)majd átmásolom a másik topicba is meg rakok képet is!
puszi mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Virág!
Ez annyira finomnak hangzik!!!!
Ma Juci hagymás-tejszínes pulykamellét ettük! Isteni volt!
Ha így folytatom malac leszek!!!!
Én is töröm a fejem !!

Éva

Kép
balimama
 
 


Éva,
Nektek a tartózkodási helyetek? nem megoldás az ideiglenes lakcím? Vagy bejelentkezni ismerőshöz? Nálunk ezt csinálják, és nekem meg ez a bajom, mert nekem meg azt mondják, hogy nincs hely emiatt. Persze aztán mikor felvették a lurkót, akkor rögtön kijelentkeznek.
Meg tudod tényleg nem irigykedem, csak azért amikor az ország nagy részének filléres gondjai vannak egy picit felháborodom, ha ilyet mutatnak be.

Virág,
igen a fahéj nagyon jó husikhoz.

Titi,
egyszerű sertés sült, mellé fóliában sült alma, a közepén áfonya lekvárral. Isteni finom!!!!!!!

Ancsi,
Sajnálom a betegséget. A víruson sajna semmi nem segít, csak tüneti kezelés lehetséges. :cry: :cry:

Eszter, Ági
Lenne egy kérésem. Tudnátok segíteni, hogy Hugicám mire figyeljen a válás során? Sajna nagyon szemétkedik a még férje. :twisted: :twisted:

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Zseppy!
Ha mindkét szülö, apa és anya is nem állandó lakos, akkor szóba sem állnak az emberrel. Még az óvodában és az iskolában sem!
Kevés a gyerek! Mire legyen több? Sokan vannak hasonló helyzetben, mint mi és akkor azokról nem beszéltem, akik albérletben laknak. Oda sem jelentkezhetsz be állandóra.
Én azt gondolom, hogy az önkormányzatoknak kellene reagálni ezekre a dolgokra és megnyitni az évekkel ezelőtt lezárt csoportokat! Azt hiszem pedagógus lenne! Az ember akár fizetne is 15-20 ezer forintot havonta, mert mi az a magánovihoz képest! (60-70 ezer havonta)
Hányszorosan hátrányos helyzetbe kerül az ember, akinek gyereke van?!
Erre legfeljebb azt a választ kapjuk, hogy ne szülj gyereket, ha nincs mire. Fejetlenség és szervezetlenség mindenhol. Ma már baj, ha gyereked van, baj ha diplomád van, baj ha nő vagy.
Ne haragudj, de annyira elszomorít ez a tendencia! Nem az ember számít, nem a jövő nemzedék, csak a számok! És a hivatalok képtelenek elég gyorsan reagálni a változásokra, ha mégis, akkor egy csomó olyan dolog kerül bevezetésre, aminek nincs kidolgozva a háttere!
Azért én bizakodó vagyok! Különben nem vállalnék gyereket! :lol:
Aki fát ültet, bízik a jövőben!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Apu autója a kapunál állt elől, de bent a kerten belül, azt kerülgette kerékpározás közben..majd mikor leesett a tükre, ami egy hosszú vas végű, érdes fogakkal elkezdett autózni vele..Azt játszotta nagyon felgyorsult a kocsija és le kell vmivel fékeznie, s az aotó volt ott, így kiarakta és meg lett a baj..amiből semmit észre sem vett és nemis tudatosan rosszból csinálta.
Ezért nehéz, így, de büntetés az ígyis kell. Elvettük a kerékpárját és neki is dolgozni kell itthon kisebb feladatokat kap, mert ő is sok munkát okozott evvel..a többiről nemis beszélve.

Mennem kell, de később írok!
Titi: írj mi van!!!

Puszi mindenkinek.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok Lányok!

Sziszke!
Én még emlékszem, hogy gyerekként milyen ártatlanul, pusztán kíváncsiságból követtem el a rémtetteimet és tényleg meglepődtem az eredményen!
A bünti viszont jogos, hiszen neki is meg kell tanulni felelősséget vállani a tetteiért.
Azért úgy fáj a szívem ilyenkor. :oops: :cry:

Titi!
Kérünk helyzetjelentést!!!!!

Juci!
Én is Káposztásmegyeri vagyok!
Bölcsibe, oviba legalább 1 év a várakozási idő! Mostmár szinte mindenhol. Azt szokták tanácsolni, hogy a terhesség alatt döntse el a mama, hogy mikor akar visszamenni dolgozni és iratkozzon fel a várólistára! :shock: :lol:
Itt a kerületben talán még a Chinoin bölcsődéje lehet megoldás, mert nincs messze.

Dobok egy görbét, azán indulunk a Bankba:
Kép

Eszter!
Jelentkezz, ha tudsz már valamit!!!!

Éva

Kép
balimama
 
 


sziasztok!csak bejelentkezem hogy élek:) raktam nektek három képet a másik topicba tegnap:) további szép napot mindenkinek Kép Kép Kép Kép na ki kér ikreket? :lol:

puszi mindenkinek

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Drága Virág!
Ha valaki átvállalja a rettegést a terhesség alatt és a születésük után, mert sajnos nem túl nagy az esély ilyenkor arra, hogy az ember ki is tudja őket hordani és mindannyian egészségesen is születnek, akkor én stipi-stopi lefoglalom magamnak az egészet!!!!

Éva

Kép
balimama
 
 


Jó reggelt!

Csak gyors helyzetjelentéssel jövök, mert nem vagyok a legjobban. Annyira káó vagyok, mint akit fejbe vertek, még mindig. Ennyire fáradt lennék már most a babától?! Létezik ez lányok, vagy csak bebeszélem magamnak?

Ezen kívül minden rendben, semmi változás, hál' Istennek!!!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok értem, és gondoltok rám! :)

Így "sajnos" lehetséges, hogy holnapra beteget kell jelentenem. :)

Virág, tetszenek a képek!!! :)

Éva, ez a görbe nagyon szépen alakulgat!!
Jézusom, hogy 1 év a várólista???!!!

Eszter, nagyon eltűntél!!! Nagyon várom az eredményeket, a fejleményeket!!!

KépKép
titi_27
 
 


Azért félelmetes, és hihetetlen, hogy tud valaki 6 babát kihordani???!!! Én meg itt egytől is rettegek!

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok Lányok!!!

Annyit írtatok, hogy alig győztem visszaolvasni!!! :lol:

Titi!
Nekem amikor legmagasabb volt a hőm, akkor éppen elérte a 36,8-at... A 7. héten (amikor kórházba kerültem pár napra, és ott ugye "hivatalból" mérték) leesett 36,2-re; aggódva kérdeztem a dokimat, hogy most mi lesz, de megnyugtatott, ez már ilyenkor nem fontos, nem számít!!!

Éva!
Szépen alakulgat ez a görbe... :)

Mesi!
Nagyon jó, hogy visszatértél!!!! Gratulálok a kislányhoz! És nagyon, nagyon irigykedem!!!

Ági!
A fentiek Rád is vonatkoznak!!!

Koda!
Isten hozta Bencét! Sok boldogságot kívánok!

Zseppy!
Szia!!! Enci akkor bölcsis lesz, vagy Zsolt megy GYED-re? A kilókra nem nagyon tudok mit mondani (Tudod, nekem is mindig a csípő és a comb jelentett gondot...); ha emlékszel még, IV-dikben a testkontrollt csináltam, nekem bevált. A callanetics torna is nagyon jó, minden izmot megmozgat, formáz, viszont az ember tüdeje nem készül ki, mint az aerobiknál. :lol:
Én kb. 15-20 kilót szedtem fel a terhesség alatt (a végén már nem mértem :lol: ), ebből maradt 7 a szülés után, ami fokozatosan lement. A következő pár hónapban szeretnék még 5-6 kilót leadni, hogy a második babát még kedvezőbb körülmények között várhassam, mint Mátét. :D

Ami a laborvizsgálatokat illeti, én a zuglói terhesgondozóban intéztem őket, függetlenül attól, hogy az újpesti Szülőotthonban dolgozott az orvosom, ráadásul ekkor még a VI. kerületben laktam :lol: . Itt nagyon gyorsan, flottul ment minden, dokival nem is találkoztam, mindig csak az asszisztenssel, aki megírta nekem a beutalókat, amikkel aztán mentem a laborba.
A terheléses cukor itt egy vérvétel volt, ráadásul otthon kellett megenni a zsömlét és meginni a tejet (hála Istennek, nem a cukros lötyis verzió volt). Csak akkor lett volna "komolyabb" vizsgálat, ha az ekkor mért érték nem lett volna jó.

Az ikrekről:
Sógornőmet csütörtökön befektette az orvosa (34. hét), biztos, ami biztos alapon. A babák egyébként jól vannak, a becslés szerint Marci 2,4 kiló, Réka 2,2. A doki reméli, hogy március 20-ig kitartanak, mert akkor akarja "kikapni" őket. :lol:

Puszi mindenkinek!

Cupicica
cupicica
 
 


Sziasztok Lányok!

ne haragudjatok, hogy csak így "idepofátlankodunk", de a segítségeteket szeretném kérni. Kicsit fáj a pocakja Laurának, amikor kakil, nehezen jön, sokan javasolták a Mecsek Baby Teát, ma vettem, de nincs rajta, hogy kell a picinek beadni, hátha ti itt ismeritek. Laura csak szopizik, cumisüveget nem adok neki, a teából mennyit kell adni? Pár kiskanál szopi előtt elég? Várom a véleményeteket!

És köszi mégegyszer!!!!!

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Titi
Örülök, hogy minden rendben van veletek.
Remélem honap már "beteg " leszel. :D
Sokat gondolok rád. Nekem olyan messze van az a 14-e, gondolom neked is.
Dani a csirkecombot úgy sem eszi meg, hogy kicsontozod. Én azt csinálom, mert az én párom sincs oda érte, bár megeszi. Aztán kiderült, hogy neki a csontokkal van a baja így én mindig kiszedem belőle, ha van rá időm és energiám.

Balomama
Szörnyű ez a várólistás helyzet az oviba meg a bölcsibe. Ha tényleg vissza kellene menned dolgozni akkor mit csinálnátok?

Sziszi
Ó szegény kisfiad, sajnálom, de tényleg kell valami bünti, hogy tanuljon belőle, még akkor is ha nem volt szándékos.
Tényleg nem lehet egyszerű 3 gyereket összehangolni. Kitartást a a pici nagyobb lesz hátha könnyebben fog menni.

Juci
Jöhetnek a receptek minden mennyiségben! l :D
Jogos a sípályás kérés, csak egy a baj nincs olyan kép. Mindig elfelejtettük felvinni a pályára. :roll:
Nagyon sok pálya van ott és mindegyiken nem is csúsztunk.

Zseppy
Jobbulást a gyerkőcöknek.
Juci nagyon jókat írt érdemes kipróbálni.
A 40 napot márc. 1-től számítják, vagy már most ketyeg?

Virág
Nem semmi képeket hoztál. Nagyon aranyosak, de bevallom én megilyednék ha kiderülne ennyi gyerek van a pocimban. :oops:

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Luisa
Elég 5-10ml az néhány kiskanál. Ha sima kamillateát adsz egy nagyon pici cukorra, az garantáltan kihozza belőle a kakit, pukit egyaránt. A mecsek babateában még édeskömény is van a kamilla mellet úgyhogy jó az is. Nagyobbik fiamnál bevállt és én is csak szoptattam, nem is tudott cunisüvegből inni pedig én azzal próbálkoztam. Én szopi előtt kb fél órával adtam.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Hát, Bufo, sajnos nem szereti úgy sem a csirkecombot, ha kicsontozom. Azért biztosan eljönnek majd azok a nemszeretem időszakok, amikor a költségtakarékosság miatt kénytelen lesz megenni.

Juci, a vasalás engem is vár... 4 mosógépnyi... gondolhatod! Nem tudom, mikor fogom megcsinálni, ennyi energia mellett. :(
De most valahogy nem is érdekel. Csak egyszer legyek otthon, hogy ledőlhessek! :(

Ügyike vagy a takarítással!

Virág, ezeket mind Te csináltad? Saját fényképek? Egyszerűen hihetetlen!

Lányok, ez a külön főzős oldal annyira jó ötlet volt. Jucikám, én pedig majd várom tőled a sok édes husis receptet.

Zseppy a Te ötleted is nagyon jó! Legalább már fogok tudni válogatni a lehetőségek közül!!! :)

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok,

Bufo,
Elvileg márc.1-től ketyeg. Ma megyek a bölcsibe beszélni a volt Dadus nénikkel. De én is előre félek az egésztől.

Éva,
Nálunk itt a batyi környékén az a gáz, hogy rengeteg iroda van. És tényleg azt csinálják, hogy van egy-két lakás, ahova bejelentik a gyerkőcöt, így ugye körzetileg ide tartoznak. utána Nagyfiamnál is én kapom meg, hogy rengeteg a gyerek, mit képzelek magamról :twisted: :twisted: :twisted: Most azt mondta a munkahelyem, hogy állítanak ki igazolást, hogy tényleg dolgozom. Nálunk most az ovival vannak nagy gondok. múlt héten Munkácsy kiálításra mentek, amivel nincs gondom, de gyakorlatilag mindig viszik őket valahova, és egyébként meg nem foglalkoznak velük. Most nagycsoportos, és jó lenne ha inkább a sulira készítenék őket fel. Már kezdem azt hinni, hogy azért viszik őket ilyen helyekre, mert így ugye a szülők fizetik ki az óvónénik belépőjét is, és meg tudják nézni. :twisted: :twisted:

Cupi,
Rólam még több is lement most, mint előtte voltam Encinél. De nekem volt egy pici hormon problémám, így én voltam terhesség előtt 90 kiló is, amiután abba hagytam a tabletta szedését. De amikor beállt visszafogytam 75 kilóra. így lettem terhes. Most meg már 69-70 kiló között mozgok. Meg van víz visszatartási problémám is. Ezen nem tudom hogy lehet segíteni. A szívem miatt eléggé komplikált ez a része :cry: :cry:
Még egy kérdésem Nagyihoz, a 15 hós oltásról sok rosszat hallok (mármint utóhatás, szövődmény). ezek ellen hogy lehet védekezni? Hallottam egy homeos szerről MMR-Vax C30-as homeo bogyó. Ez tényleg segít?

Titi,
Szerintem Te nagyon-nagyon beteg vagy :P :P Csak egy kérdés, nálatok nem figyelik a net használatot? Lehet Anyósod már rég képben van.

Luisa,
Próbáld ki, hogy olyan dolgot eszel, ami a Te székletedet is lazítani szokta (nálink az én őszibarack evésem volt ilyen hatással). Egyébként a mecsek tea nagyon jó. Meg a cukros kamilla tea is. Én emellé még javaslom a tornáztatást vagy baba masszázst. A lényeg az, hogy a lábacskáit feltolod a hasához és nagy köröket írsz le vele (kőrözöl a lábacskáival). Egyébként gratula Manócskához. Gyere nyugodtan máskor is.

Sziszike,
Nem semmi milyen kreatív vagy gyerek nevelésben is. Igen sajnos néha kell bűntetni is, ilyenkor az ember szívja a fogát, mert annyira sajnálja őket.

Na megyek nagyfiamért...

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Juci
Na ezt jól elnéztem. :roll: :oops:
De jó neked csillogó lakás. Én is én is akarom. Holnapra terveztem a takarítást.

Zseppy
Bocsánat! Remélem ti nem vagytok betegek. Nem szeretném az ördögöt a falra festeni.

Ancsi
Elnézést tőled is.
Remélem jobban vagytok!

Titi
Igazad van ne is foglalkozz a vasalnvalóval. Pihenj ha a szervezeted úgy kívánja.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Sziasztok!Na megint dobtam be egy adag recit meg képet!a képek mind az enyémek én csináltam én fotoztam4jo sok elveszett most géptakaritásnál de majd leszedem ujra mert egypárat nlc-re is beraktam még anno!

juci az barack:)

na majd holnap is teszek be egy adagot!

ancsi jobbulást a fiuknak!kisszerelmemnek meg mond meg még mindig imádom ugyhoyg gyorsan gyogyuljon meg hogy anya tudjon sok fotot csinálni rola nekem:)

na most rohantam megint!este jövök ha tesom ide enged egy kicsit irni mindenkinek!

pusziii

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Juci,
Nálunk most minden rendben :wink:

Ez a kép nagyon jó. Meg is mutatom Encinek, hogy ez a sors vár rá. Azért nem tudom azt figyeltétek-e, milyen huncutul néz a képen a kölyök :P

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Képek:

Anna:)

Kép

Zsolti, Bence :)

Kép

Anna, Bence:)

Kép

Bence:)

Kép

Közös:)

Kép

Puszi: Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszike!

Nagyon édesek a gyerekek!

Ancsi!

Jobbulást a gyerekeknek!Remélem a vőlegényjelöltünk hamarosan jobban lesz!Megmutattam a páromnak Barni képét és nagyon elégedett volt a választásommal! :D

Ma voltam védőnőnél.Úgy néz ki minden rendben van.4 hét alatt 1 kg-t híztam,ami nálam jónak mondható.Néztük a szívhangot is,bár a kisasszony láthatóan tudtunkra adta,hogy meredeken utája,hogy piszkáljuk.

Mona
monaszisza
 
 


juci én complettát vettem!amugy azt hiszem csak metroba lehet tejport kapni!

sziszike huh milyen nagy babád van!tök édesek a gyerekek!

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Buffo, Juci, Zseppymano

köszi a hozzászólásotokat, akkor adom úgy, hogy pár kiskanál evés előtt, cukor nélkül, utána torna, ja és én is iszom kamillateát :)

Kép

Kép

Kép
luisa
 
 


Titi
Most akartam elmenni szerdán orvoshoz de mindenki mondja, hogy nem látszik még semmi. Engem már a petezsák látványa is megnyugtatna. Igazából az 6. hét végén 7. elején érdemes mert akkor már látszik, hogy dobog a szíve. Csak annyira nehéz várni, nem is érzem igazából, hogy terhes vagyok. Én csak egy tesztet csináltam és a hőmet a teszt óta nem is mérem. Te még mindig méred? Olvastam, hogy rosszul érezted magad mikor egy nap kimaradt.

Ági

Kép
[/url]
ági2
 
 


Sziasztok!

Olvastam mindent tegnap is, csak már nem volt energiám írni. Moziban voltunk este és nagyon későn értünk haza.

Ági! Gratula a kislányhoz. A gomba miatt ne aggódj, nekem szinte folyamatosan van, mióta babás vagyok. A kezeléstől 1-2 hétre azért elmúlik. Azt mondta a doki, hogy különösen érzékenyek a kismamák ilyen szempontból, de nem kell miatta aggódni. Mindenre próbálok én is vigyázni, de vmi miatt mindig visszajön.

Sziszike! Bocsi, biztosan írtad már régebben, mikor még nem ide írogattam Hova költözötk?

Ancsi! Jobbulást a gyerkőcöknek, reméljük mielőbb túlesnek rajta. A melómról meg persze h mesélhetek, bár sokan már olvasták, de majd átugranak felette. Igaziból a munkám nem annyira katonás, az igazi katonásdit kiéltem a főiskolán… Most irodában dolgozom, a honvédség szállításait szervezem a kollégáimmal. Eléggé lazán veszik nálunk a katonásdit, úgyhogy szinte csak annyi h egyenruhában vagyunk meg néha kimegyünk lövészetre. De ahogy most belegondolok, elég is volt a bohóckodásból annyi, amennyi volt a suli 4 éve alatt.

Zseppy! Amióta írtad, h úgy érezted a babát, mint a bélmozgásokat, rettenetesen koncentrálok, és esténként fekve már én is be tudok ilyeneket azonosítani. Remélem tényleg a baba az. A hájréteggel még szerencsére nincs gond, az eddigi sok hányás miatt kb most nyertem vissza a terhesség előtti 58 kg-mat.
Futni nem tudzs elmenni, hogy lemenjen az a 6 kg? Szerintem az a leghatásosabb.
Nagyon rendi a főnököd, hogy szólt, de mit tudsz csinálni a picivel? Bölcsis lesz, vagy van aki vigyáz rá?

Titi! Ügyi vagy, hogy kibírtad a vasárnapot hőmérő nélkül, azért néha csinálj egy pár ilyen napot, ha már nem tudod abbahagyni.
Próbáld meg, hogy kifilézed a párodnak a csirkecombfilét, hátha úgy megeszi… A gyerekeket át lehet így vágni, ha csak az a lényeg, h ne legyen benne csont. (most látom, hogy Bufo is ezt javasolta)
Egy őszibarackos csirkemell receptet tezsek majd fel neked a receptes topikunkba. Nagyon fini és egyszerű is.
Ugye holnap meg szerdán nem mégy dolgozni!?

Éva! Ez komoly? Mi is ugyanígy vagyunk, csak Kecskeméten van az állandó lakcím… Azt gondoltam, hogy elég túlélni a kórház körüli mizériát szüléskor és utána vége…
Szerintem simán lehetett beágyazódás a 6. napon. Nagyon szorítok.

Cupicica! Megírnád nekem, hol van zuglóban terhesgondozó? Lehet hogy nekem is itt lenne legegyszerűbb, bár ugye csak albiban lakunk itt, de egy próbát megér. A védőnőt eddig nem érdekelte, h nem vagyunk bejelentkezve.

Juci! Lehet hogy hülyeség, de patikában nincs tejpor?

Szeretném a segítségeteket kérni. Voltam 7 hetesen a védőnőnél, megkaptam a könyvemet és azt mondta 4 hét múlva jelentkezik. Azóta már eltelt majdenm 8 és még mindig nem hívott. Kell nekem keresni őt? Valahol azt olvastam, hogy ha nincs meg a kellő találka akkor veszélyben a gyes meg a gyed.
Puszi mindenkinek.
verzsike
 
 


Erzsike!
Csak az anyaságis egélyt befolyásolja, hogy találkoztál-e elégszer a védőnővel. Egyébként ez csak 4 alkalmat jelent, annyi meg meglesz! Különben nem is kifejezettena védőnő, hanem a terhesgondozás a fontos.
Ha ideiglenes lakcímed van az orvosi vizsgálatokhoz az elég! Csak figyelj arra, hogy az orvosod ráírja, hogy melyik rendelőbe( helyileg) szól a beutaló.

Ma megsütöttem a csokis muffinod! Hát ilyen finom muffint még nem ettem!!!!

Pihizz sokat! Már olyan kíváncsi vagyok a pocidra!!!!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Nem jövök egy hétig, és mennyi minden történik. Sajnos beteg voltam ezért nem tudtam írni.

Koda!
Remélem már otthon vagytok. Gratulálok a kis kukishoz, és sok egészséget kívánok nektek. Na meg sok tejcsit is. Akkor még pont februári babátok lett.

Titi!
Szinte megéreztem a két csíkos tesztet. Mikor utoljára olvastam a topikot, akkor még csak a görbédet tetted fel, de én már abból láttam, hogy lesz itt valami vagyis valaki. Tudom csak halkan, de gratula. Nagyon örülök neki.

Mesi!
Hát nem vagy semmi. Azért jöhettél volna előbb, mert nagyon hiányoztál. Gratulálok a kis nunishoz. Olyan jó, hogy újra itt vagy.

Ági!
A 70% az 70%. Gondolom mennyire örülsz most. Vivi hogy fogadta a hírt? Gondolkoztatok már a neveken.

Lányok, látjátok én megmondtam, hogy most majd jönnek a lányok sorban.

Rólunk:
Múlt héten Hétfőn 40 fokos lázam volt. Nem vitte le semmi(algopyrin, nurofen…...minden doki mást mondott), ezért 5x ültem ülőfürdőben. A végén már olyan hidegben, hogy jól meg is fáztam tőle. Nem tudom a láz miért volt, de a hideg fürdő miatt, keddre begyulladt a mellem.( A láz addigra teljesen lement. )
A gyulladás miatt a tejem jól megcsappant, és csak 40ml bírt enni a Sára belőle. Csütörtökön oltásra kellett vinni a picit. A tejem akkor már 60 ml volt, de szegénykémnek kevés volt. Még jó, hogy a másik mellemben volt, de abban sem volt annyi mint máskor. Közben persze állandóan az orromat kellett fujnom. Mondtam is a dokinak, hogy lehethogy a Sára is elkapja majd, de nem vizsgálta meg csak beadta neki az oltást. Szerencsére nem lett semmi baja végül a picinek.

Azóta jól vagyunk, igaz csak 60ml van az egyik mellemben, de a másikból kipótolja. Jól megijedtem, hogy majd pótlás kell, de fejtem és így szaporodott egy kicsit.

Sajnos most csak ennyire futotta, mert mennem kell. De végre tudtam írni nektek, és elmondhattam, hogy mennyire örülök a sok jó hírnek, és annak, hogy újra ennyien vagyunk.

Jó éjt mindenkinek, és sok puszi:Gyöngyi

Kép

Kép
oné
 
 


Gyöngyi!
Képzeld! Én is jártam így! Egyszerüen egy tejcsatorna elzáródott és csak azt vettem észre, hogy 41 fokos lázam van. A férjem meg rohant haza munkából, mert csak annyi erőm volt, hogy felhívjam, de ha nem lett volna mellettem a telefon, akkor még azt se!
Ne aggódj! Ha elmúlt a gyulladás, akkor gyorsan vissza jön a tejcsi!

Éva

Kép
balimama
 
 


Oné
Nagyon sajnálom a betegséget. Kicsi baba mellet igen borzasztó lehetett. Örülök, hogy jobban vagy és Sára nem lett beteg.
A tejcsi vissza fog jönni, ne aggódj. Én Dávidot 2 hós korától mindig mind a kettő ciciből szoptattam és másfél éves koráig így volt.

Verzsike alkalommal kell, hogy megjelenj a védőnőnél. Csak azért van rá szükség, mert ő minden vizsgálati eredményedet rávezet a kartonodra. A szülés után a doki úgy is kiállít egy olyan papírt, hogy megjelentél a kellő számú terhesgondozáson és jogosult vagy a térítésekre. Szerintem hívd fel a védőnődet beszélj vele, abból baj nem lehet.

Virág
Nagyon fini dolgokat tettél fel. Csak csorog a nyálam.
Írtó ügyes szakácsnő vagy.

Juci
Szerintem nyugodtan csinálhatod kávékrémporral is a rafaellót.

Jaj lányok ma olyan szép idő volt. Jó sokat voltunk levegőn. Az ovi után csak egy szopi erejéig ugrottunk haza és csak vacsira jöttünk haza.
Remélem holnap is kegyes hozzánk az idő.

Puszi mindenkinek! Jó éjt!

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


Jó reggelt lányok innen a jó meleg lakásból! :) Jelentem, itthon vagyok!

Annyira szépen sütöget a nap, hogy legszívesebben kimennék sétálni ma, de mivel betegszabin vagyok, nem tehetem. :(

Képzeljétek, fáj a torkom, köhögök, és még mindig olyan vagyok, mint akit fejbe vágtak! Egyszerűen jártányi erőm sincs. Nem igazán értem, mi van velem. Remélem, nem egy vírus próbál lecsapni rám. Attól most nagyon félek!

De ma meg holnap tutira itthon leszek, és pihenek ezerrel!

Eszter, nem jelentkeztél!!! Mi volt tegnap???!!!

Oné, de ari vagy! Hogy megérezted?! :) Jézusom, ez a láz jól megijesztett. Létezik, hogy (ahogy Éva is írta) egy begyulladt tejcsatorna ilyeneket okozzon? Te jó ég, mi vár még rám. Én biztosan folyton ijedezni fogok mindentől. Na, de sebaj, hisz itt vagytok nekem ti, akik majd mindig megnyugtattok, és mint tapasztalt anyukák mindig adtok jó tanácsokat. Hihihi, van amiért érdemes utolsónak szülni! :) :wink:

Verzsike, én ezt a terhesgondozást nem igazán értettem... azt hittem, zuglóba akarsz járni rá. Már azt hittem, otthagyod a Bálint Balázst. Vagy párhuzamosan akarsz járni oda is? Vagy csak a védőnő miatt kérdezted?

Én a védőnőhöz 1 hónapban egyszer elmentem, onnantól, hogy a 12. héten kiállította a kiskönyvem. Mindig mért vérnyomást, meg a súlyomat (amitől a frász kerülgetett folyton), és a leleteimet beírta a kiskönyvembe meg a kartonomra. Ennyi volt az egész. Aztán mikor közeledett a baj, felhívtam, hogy kórházban vagyok, utána a kórház értesítette hivatalból, még fel is hívott, kicsit elbeszélgettünk, és úgy búcsúzott el, hogy "1/2 éven belül várom vissza!". Annyira aranyos volt, számomra csak pozitív tapasztalat volt a védőnő.
Amúgy a 4 alkalom összességében számít, védőnő+dokilátogatás, ami tutira meg lesz, mégha nem is járnál védőnőhöz. Na de persze azért is menned kellene, mert utána ha megszületik a baba, ő fog kijárni hozzád, és fontos a jó kapcsolat. Menj el Te hozzá!!! Én amúgy is úgy tudom, hogy a szülésig neked menned őhozzá.

Koda, vajon otthon vagytok már?!

Na, megyek vissza lányok az ágyikóba! Annyira kell nekem most ez a pihi!

KépKép
titi_27
 
 


Jaj Lányok,
Bölcsi úgy néz ki szeptemberig kizárva. :twisted: :cry: Nem vállalnátok be szeptemberig Enci lánykát? Persze csak addig adom, amíg dolgozom!!!!!! :P :P

Titi,
C-vitamin, mézes langyos tej, enyhén sós vízzel gargalizálás.Ha nagy a gáz, akkor a gyóyszertárban kszséggel fognak segíteni mit vehetsz be. Általában csak olyat javasolnak, amit már újszülöttnek is lehet adni. És szerintem a kertben a napocskára ki ülhetsz, ha tudsz (ez a legjobb gyógyszer).
Erről jut eszembe akartam írni, hogy nekem is hasonló alvásos időszakaim voltak az első 4 hónapban. Bizony ha valakinek igazán begyullad a melle az tud ilyen tüneteket produkálni. De szerintem Gyöngyinél a hűtő fürdő hatása volt ez. Meg a kevés tejcsi is.

Verzsike,
Az Örsön van a terhesgondozás. Anyu szokott is ott lenni. mondjuk leginkább nyáron :P :P A 4 alkalom a doki és védőnő együtt kell meg legyen. Nekem a végén a doki állította ki a papírt is, hogy voltam eleget.

Virág,
Teljesen el voltam eddig is hülve, hogy eddig is milyeneket főzöl, sütsz. Nagyon nagy elismerésem, hogy ennyire ügyes vagy. És azok a hidegtál költemények :P :P Ugye pénteken a doki után írsz nekünk?

Gyöngyi,
jó hogy meggyógyultál.

Lányok,
Van egy kis "problémám". Szóval most a betegségem alatt nem tudtam szedni a tablettát. Most itt görcsölök, mert 3 hét betegség után alig vártuk Apával a szeretgetést. Nem lenne baj a baba, csak még nem most. Főleg így, hogy muszáj visszamennem. Ezen a héten kellene megjöjjön, de még nem érzek semmit. mondjuk a cicim sem érzékeny.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!
Csak benéztem, majd később jövök, de Zseppynek szeretnék azért valamit írni!
Boldogan segítsenék, de szerintem nem vagy kisegítve vele, mert messze vagyunk egymástól.
Próbáld meg a nagy cégek bölcsijeit.
Külsősöknek valamennyit kell fizetni, de mégsem magánbölcsi.
Én a Chinoint tudom, de az is elég messze van Tőletek!
Nem tudom mennyi időt vagy távol a családtól, de a magánbölcsinél még az is olcsóbb lehet, ha valakit fizetsz, aki otthon vigyáz a kicsire.
Jaj, annyira nem irigyellek!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziszi
Csodaszépek a gyermekeid. A lánykádnál azok a szemek, lesz még gondotok a fiúkkal, nem győzitek őket elhesegetni. :D

Titi
Ó nem úgy gondoltam, hogy rosszul is legyél. :cry:
Pihenj kicsit kúráld magad, ha szükségét érzed. A teraszra szerintem knyugidtan kiülhetsz olvasgatni. Használd ki,hogy nektek van és nem kell elmenni otthonról.

Zseppy
Ez a bölcsi dolog nagyon gáz. Nálatok nyugdíjas nagyi nincs aki vigyázni tudna Encire amíg dolgozol? Nem irigyellek. Olyan sz@r helyzet, hogy vissza kell menni dolgozni és az ember azt sem tudja mi lesz a gyerekével. Remélem találtok valami jó megoldást.

Eszter
Mi van veled? Hova tüntél? Mi volt a dokinál?

Megyek takarítani. Próbálok még benézni, főleg ha már nagyon unom a sikálást.

Puszi!

Kép

Kép
bufo
 
 


sziasztok!köszi csajok aranyosak vagytok!de ezek nagyon egyszerü receptek ugyhogy mindenki megtudja csinálni ezért nem kell dicsérni:)) ja tegnap éjjel elkezdtem az nlc-s hozzászolásokat végignézni az egyik topicba 1500ig jutottam és van még hátra kb 7500!na meg még két topic!de remélem sikerül kimentegetnem az elveszett recepteket!

zsepy én bevállalom encibabát:)jo lenne ha közelebb laknék simááán vállalnám!

titi!jajj na szép betegállományba mész és még hazudnod se kell :? figyi amikor én multhéten olyan nagyon ramatyul voltam férjem mondta hogy gurgulázzak sós vizzel!nem hittem neki de mikor már gyogyszer sem hatott kiprobáltam lefekvés elött és másnapra semmi bajom nem volt!ezzel nem ártassz babának sem és magadnak sem!

bufo jo takaritást!gyere ide is :lol: hozd a gyerekeket majd én ellleszek velük amig te suvickolsz :lol:

eszter hova tüntél?
rimar te is már jo rég irtál!minden oké?
nem ám megint kezdünk lanyhulni!
na rohantam már megint gyors rendet rakni aztán ovi és jön barátnöm ma babysitterkedek!majd hozok képet az én szépségemröl is:))
szép napot mindenkinek pusziii

Virág
Kép
Kép
virág22
 
 


Jaj, Zseppykém!!! :( Én örömmel vállalnám a kiscsajt, ha itthon volnék. :( De most komolyan! Amúgy is gondolkodtam rajta, hogyha ilyen volna, szívesen segítenék bárkinek gyermekfelügyetelettel. Persze, először legyen egy sajátom, aztán mondok majd hasonló okosságokat.

Remélem, sikerül megoldanod, de az is nagyszerű volna, hogyha valaki, aki otthon van, tudna vigyázni Encibabára. Annak idején anyukám is vigyázott a szomszéd csöppségre, a hugicámmal nagy barátnők is lettek!

Most sikerült felkelnem, 10 körül visszafeküdtem, és úgy aludtam, mint a bunda. Csak aztán arra ébredtem, hogy wc-re kell mennem. Lányok, majdnem szívinfarktust kaptam! Most nem tudom mitől és honnan jött, de volt egy mini törlésnyi vérzésem... :( Olyan szorulásom volt, valószínűleg az Elevittől, nem tudom, mit erőltethettem meg. Annyira megijedtem! De azóta semmi. Ha véreznék, azonnal hívnám a dokit. Remélem, semmi komoly, mindig eszembe jut, hogy annak idején is vérezgettem. Istenem, csak nehogy ugyanúgy járjak!!! Lányok, hiába mennék el most még a dokihoz!!! Semmit nem látna. Ne is mondjátok, hogy menjek el, mert még úgy érzem, nincs okom rá. Amint tényleg úgy érzem, hogy gond van, azonnal felkeresem, ezt higgyétek el nekem!!!
Valamiért még mindig azt hiszem, nem lehet baj!

Lányok, a sós vizes gargalizálást kipróbálom!!! Egyelőre mézet szopogatok 3 napja, így annyira nem gáz! Remélem, nem lesz rosszabb! Talán a kimerültségtől legyengült a szervezetem?! :(

Bufo, jó takarítást, aztán nézz be közénk, ha elfáradtál!

Eszter, mi van már veled?

Én egy kicsit kinézek a teraszra, "friss" levegőre vágyom. Márha itt a fő út mellett ez frissnek mondható.

KépKép
titi_27
 
 


Sziasztok!

Titi!
Remélem, hamarosan meggyógyulsz! :lol: :lol: :lol:

Verzsike!
Én is az Örsre megyek most a terhesgondozóba a terheléses cuki beutalóért, egyszerűen a Szent Imrébe nem jutok el Zsoltival. Nekem is csak ideiglenes címem van itt Zuglóban, de még akkor is elláttak, amikor még az sem volt. Mondjuk az egyik doki (a nőgyógyászaton az egyetlen női doki) nem valami kedves, mert a 13.héten véreztem, és riadalmamban ide szaladtam el, hát majdnem jól elküldött a csodába, hogy menjek a saját orvosomhoz, és nem fogta fel, hogy ő az SZTK-ban nem rendel, a kórházban meg lehetetlenség elkapni, mert vagy szül, vagy műt. Egyébként merre laktok? Csak nem itt a közelünkben?

Virág!
Megnéztem a recepteket. Hát az a karácsonyi sütihalom nem volt semmi! Ügyi vagy? Mikor is mész dokihoz?

Zseppy!
Encit én is bevállalnám, csak messze vagyunk, meg mostanában Zsoltival is egyre nehezebb, néha már csak szuszogok.

Jaj, nem is meséltem még: Zsoltika angolra jár szeptember óta. Olyan édi, a kekszet már csak így kéri itthon: please!

Titi!
Tényleg, te most Sote, vagy Szent Imre?

Na megyek, írom a cikkeimet, míg Zsolti alszik. 3-ra meg jönnek valami takaírtógép bemutatók, gondoltam jöjjenek csak, olyan szutykos a kanapénk úgyis, már ráférne egy kárpittisztítás.

Mesi

Kép
tücsök13
 
 


Titi!
Hagyd el az Elevitet!!!
Ne szedd mindennap, főleg, ha székrekedésed van! Szerintem a vérzés is onnan jött. A fepuhult nyálkahártyában megpattant egy ér!
A vas miatt okoz szorulást, de a magas progeszteron szinttel együtt meg még problémásabb.
Te már annyira felkészültél és olyan nagyon tisztában vagy a helyes táplálkozással, hogy nem történik semmi, ha nem napi rendszerességgel szeded!
Amúgy betegség esetén nem is szerencsés 1-2 napig a multivitamin, mert a bacik is imádják!
Hidd el nem lesz semmi baj!
Sajnos az immunrendszer legyengül a terhesség elején, mert különben elég agresszíven reagálna a babádra, aki neki "szervezetidegen". Ez természetes!
Szerintem Juci biztosan tud homeopátiás dolgokat, amivel kicsit erősítheted magad!
A tejcsatornák bizony észrevétlenül tudnak elduguni néha! Ez egy steril gyulladás. Ha már gennyes a tej, akkor baj van, de addig szabad, sőt nagyon kell szoptatni, mert a beteg ciciből csak a baba tudja kiszopizni a tejet.
Gondolj arra, hogy Te már mindent tudni fogsz mire szülni mész!! :lol: 8) :lol:

Tücsök!
Szívesen rákérdeznék itt mindenki előtt ki volt az a kedves orvos!
Felháborító!
Én is kicsi korkülönbséget szerettem volna, de néha belegondolok, hogy talán nem is baj, hogy nem lesz olyan nagyon kicsi. Talán marad egy kis időm néha pihenni is.

Virág!
Mikor mész a dokihoz????
Olyan jó, hogy megint sokat írsz és jókedvű vagy!

Zsuzsa!
Érdekes! Én nem is tudtam máshogy szoptatni, csak úgy, hogy mindig mind a kettőből. Egyszerűen nem akart elegendő tejem termelődni egy ciciben.
Szerintem ez nam baj, az a fontos, hogy van! Aztán, hogy honnan szedi elő az ember...

Éva

Kép
balimama
 
 


Lánykák,
olyan arik vagytok. Sajna nagyszülők még mindenhol dolgoznak. Én is azon gondolkodom, hogy valakit beszervezek jó pénzért.

Mesi, Titi
rátok azért nem bíznám, mert azért még emelgetni kell. És Ti ne emelgessetek. Mesikém, Neked épp elég Zsoltit emelni stb.

Azért tényleg nagyon rendik vagytok, rendesen meg is hatódtam :oops: :oops:

Mesi,
Melyik dokinál fogsz szülni? vagy rosszul gondolom, hogy az uzsokiban szülsz?

Közben intézem, hogy a házat ahol lakunk felújítják. Ma voltunk lakás nézőben. Nagyon tetszik szerencsére mindannyiunknak. A Lánc-hídnál van, úgyhogy ha szeretnétek majd jönni tüzijátékot nézni meg légiparádét szívesen látunk Benneteket.

Bocsánat, hogy csak magunkról írtam. Na, megyek be a munkahelyemre intézni a dolgokat.

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukkantás, mert mennem kell...

Verzsike!
Ahogy a töbiek is írták, az Örs vezér téri nagy rendelőben van a terhesgondozó. Dokival nem kell találkozni, a nővérek mindent elintéznek. Egyébként ők is mindig írtak a könyvembe, úgyhogy a 32. héten már teljesen betelt!!! :lol: Reggeltől estig van rendelés (dél körül van egy óra szünet), igen mamabarát!
Melyik zuglói gyerekrendelőhöz tartoztok?

Zseppy!
Majd rákérdezek a 15 hós oltásra. Egyházi vonalon már próbáltál bölcsit nézni? A legtöbbjük rugalmas intézmény, és nem is nagyon drágák.

Titi!
Nyugi, nyugi, nyugi!!!!!! A normál vérfolt is teljesen normális ilyenkor!!! Tudom, hogy nagyon nyugtalankodsz, és meg is értem, de próbálj meg lazítani!

Cupicica
cupicica
 
 


Zseppy!

Mikor kell költöznötök? Milyen paraméterei vannak annak a lakásnak, amit most néztetek?

Cupicica
cupicica
 
 


Jaj, lányok, annyira drágák vagytok!!! Annyira jó, hogy nem hurrogtatok le, amiért nem gondolok rögtön a legrosszabbra, meg nem hívogatom a dokit ilyen "aprósággal"! Pont erre van most szükségem! Hogy pozitívan lássuk a dolgokat!!!

Valamiért annyira úgy érzem, hogy nem lehet semmi baj!

Évikém, annyira hálás vagyok a sok hasznos tanácsért, amiket adsz nekünk!!! Ez a hülye Elevit, már én is gondoltam rá, hogy elhagyom! Most visszatérek a rostos levekre, amiket nem igazán ittam mostanában az áruk miatt, de a várandósság alatt annyira bejött, és még az Elevit mellett sem volt így semmi gond a székletemmel. Valószínűnek tartom, hogy valóban onnan jött, mert hiába törölgettem elől magam, ott nem láttam semmit. Kicsit ez olyan megnyugtató érzés volt.

Zseppy, most ezek szerint átmeneti időre kell kiköltöznötök? Lánc híd... mármint ide mennétek addig? Jól értem? Húúú, de csodaszép hely lenne az!
Tudod, a tudnék, én annyira örömmel segítenék, de komolyan. Én már csak ilyen bolond mindenkineksegítekhatudok csaj vagyok.

Remélem, sikerül valami jót kitalálnod. Mikor kellene visszamenned dolgozni pontosan?

Mesi amúgy a Szent Imrében fog szülni. :)

Eszter, még mindig nagyon hiányollak!

Éva, hogy állunk a hővel?! És hogy érzed magad ma? Bizakodásra lehet végre okunk???!!! Hogy érzed?

Cupi, köszike a sok jó szót!!! Ez kell nekem!!! :)

Annyira jó, hogy vagytok lányok!!! Istenem, mennyire egyszerűbb így az életem!!!

KépKép
titi_27
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: