Új privát üzeneted érkezett!

Okr, nem kezdtem új ciklust, csak a vonalzóm állt át. Sajna még nem jött meg, és a 36. napon tartok.

Meg kell, hogy mondjam, mindig olvaslak benneteket, és drukkolok a teszt előtt állóknak!

Zsizsik, neked is nagyon örülök hogy jól alakulnak a dolgaitok!

Szerelmesen-bújós jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá
 
 


Kincs: höhö :))) én és az orvosok :)) Ma marha sokat beszélgettem a nőgyógyászommal (teljesen jó fej:) ahol persze ez is téma volt :)))

Szerintem én vagyok eddig a legnehezebb esete :)))) Na nem orvosi, hanem emberi értelemben:)))))) (egyébként jól bírja a kiképzést... :)))))) A végén még jó orvost lehet faragni belőle :))))) Mondjuk az felmerült bennem, hogy neki eddig még soha nem volt olyan kismamája akinek gondja lett volna a cukrával ezért néha "kicsit" túlbuzog... (pl. a mai napig sem értem miért akarja a szülés alatt az én cukromat mérni... nem inzulinozok úgyhogy hipózni nem fogok.. főleg, hogy a csoki és a szőlőcukor teljesen megengedett... de majd csak letisztázom vele ezt is:))

A mókus abbahagyta a fütyülést :( Nem nagyon jön az a PÉ... röhej... kismókusokat akarok!!! :) (hja... mintha a baba nem lenne elég... de a mókuskölykökhöz már értünk legalább:)))))
Vendég
 


Csakegy, nem semmi hogy Téged mit össze piszkálnak a terhesség alatt! De kitartás, már nincs sok hátra és leszállnak Rólad! :wink:
Mókusoknak drukk!

Okr, éljen! Gratulálok! :lol: Adának pedig jobbulást!

Niki, kíváncsi vagyok a holnapi hődre! Együtt tesztelünk majd? :wink:

Kincs, ne már! Holnap reggel tesztelj! Lyukas lesz az oldalam! :cry:

Tyche, én is ijedtem már meg PÉ-nél: szúr, fáj a petefészkem olyankor.

Kép

Kép
anyoooka
 
 

 
 

Kincs: miért is nem tesztelsz?

Jajjj skacok... olyan sok jobbnál jobb görbe van már itt... indítsa már be valaki a bazi nagy zebracsordát...

Miért van az, hogy mindenki csak mentegetőzik, hogy ezért nem lehet terhes, azért nem lehet terhes, hogy ez meg az csak megfázás, csak ez vagy csak az... skacok... tesztelni is kéne valamikor... jó sok csíkost :) :) :) :)

(én beszélek... pont ezt csináltam... de pont ezért is gyanús nekem itt jó sok ember :) :) :) )
Vendég
 


Hát lányok, én arra jutottam, hogy előtt-utóbb mindenkinek betart a sors. Itt vannak egy csomóan, akik hosszú hónapokig, évekig küzdenek a gyermekáldásért. Nekünk mákunk volt és hamar összejött a baba, viszont most másképp kóstolgatnak bennünk az égiek. Először Sára veséiért kellett aggódni, tegnap meg megműtötték lágyéksérvvel. :(
Azért azt a tegnapi napot az ellenségemnek sem kívánom. A babások már tudják, hogy milyen cirkuszt csap egy 4 hetes picurka, ha éhes. A műtét előtt 2 etetést kellett kihagyni, hogy éhgyomorra tudják csinálni és utána sem etethettem egy darabig. Igy aztán Sára hajnali 4-kor szopizott, utána meg délután 3-kor. Annyira sajnáltam szegényt, együtt bőgtük végig a napot. Közben meg rohangáltam haza fejni a tejcsit. Szerencsére nem kellett éjszakára bennmaradni, hazahozhattuk, de annyira bágyadt volt szegénykém, szopizni is alig volt ereje. Még ma is nagyon fáradékony, de már sokkal biztatóbb a helyzet, néha már mosolyogni is van kedve.
espero
 
 


Bocsi, hogy nem reagálok semmire, de se erőm, se időm nincs most visszaolvasni, talán majd holnap.......
espero
 
 


Ella: most olvastam: 4-én 00:17-kor telihold...

Szerintem 4-én orgiát kellene csapnotok :))))))
Vendég
 


jajj espero :( Tartsatok ki !!! Szegény kis Sára :( Nagyon szurkolok, hogy minél hamarabb túllegyetek ezen az egészen és Sára orvost a jövőben csak a kötelező oltásoknál lásson!!!

Nektek meg iszonyú sok lelkierőt!!!!!!
Vendég
 


Espero!
:( Hatalmas puszikát küldök Sárának :) Remélem mihamarabb felépül :) Neked pedig kitartást....pussz!

Okr!
Grat! Woww..ez jó hir, nagyon is jó. Nem lehet itt más semmi gond, nemsokára lesz szívhang is!

Kincs!
Én biztosra veszem, hogy zebrád van. Már ma is láthattad volna, de holnap már bizti ott lesz. Ez a görbe csak babát jelenthet!

Nah...márciusban zebra-aratás. Oly sok esélyes van, nem is tudom mind felsorolni :lol: :lol: :lol:

Kellemes 7 végét nektek ( Ellának pedig nyugalmat és jövő héten remélhetőleg már a kezedben tartod Miron bébit :D )
Vendég
 


Ella: újabb infó... Szombatról vasárnapra virradóra teljes holdfogyatkozás lesz
Vendég
 


bár ez a kettő ugyanaz... de így leglább kiválaszthatod azt amelyik szimpatikusabb ...
Vendég
 


Espero!
Sok erőt, kitartást - gondolj arra, amit nekünk mondott egy gyerekorvos egyszer, hogy a kicsik ugyan nagyon gyorsan képesek megbetegedni, de felépülni is! És ez tényleg így van. Rohamosan fog javulni, meglásd.
Vöcsök
vöcsök
 
 


okr!!! nyugi, nyugi, nyugi. itt már annyian drukkolunk neked, hogy csoda, ha nem csuklasz folyamatosan :)
írtam már, hogy jó az afp-m meg az integrál tesztem eredménye??? bocsi, ha már írtam, de örülök:)
lányok, ma telihold. nagy szexpartik ideje:) hajrá a teliholdas babákra!!!
dimet
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket a Csöppöm nevében! Újabban olyan pofákat tud vágni! :lol: Sajnos nem mindig tudom elcsípni a géppel!

Dimet!

Gratula a jó eredményhez! Gondolom volt néhány álmatlan éjszakád! Én remegő kezekkel bontottam annó a papírt! De jó volt túl lenni rajta!
Még a 20. hét körüli genetikai UH lesz ilyen kőgörgetős, azt mindenképpen vmi hozzáértővel csináltasd, h. tuti ne legyen több izgulnivalód!

Fogorvos válaszol rovat: Irgumburgum, mostmáraztán minélhamarabb…… :twisted:
De tényleg! A 3. trimeszterben már nem fogsz tudni menni, mert olyankor már csak muszájból kezelünk, mivel hanyattfekvésben a méh súlya olyan mértékben gátolja a vénás visszaáramlást a nagyerek hasi szakaszán, h. ájulás lehet a vége! :!:
Most viszont még mehetsz nyugodtan!

Lara!

Nálunk az üveggolyó és a matchbox mellett a zacsis tejpor és a limoszörp-por volt még az általános cserealap (talán sokan emlékeznek még ezekre). :lol:

Kincs!

Te ezt a görbét progipótlás nélkül produkálod?

Vöcsök!

A pyoctaninosra rákérdezek a dokimnál! Én a bórax-glicerinhez nem voltam elég szorgalmas (a fene fog az esti szopi után felkelni bekenegetni magát! :twisted: ), úgyhogy nekünk nem használt, de azért próbálkozz kitartóan, meg kend vmelyik hámosító bimbókenőccsel is!
Mellrehelyezés ügyben nézz át befelé forduló mellbimbós topikokra, ők szerintem többet tudnak segíteni, mint a védőnőd! Van vmi halvány emlékképem, h. vhol azt olvastam, h. masszírozással és jégkockával előcsalogatható a bimbó :wink: , de erre nem esküszöm meg! Nézz körül a neten, ha ráérsz!

Szerintem legkésőbb a szopi befejezése után vissza fogsz menni metforminért! Én már a 3. hónaptól szedem újra, mert nagyon elkezdtem hipózni és a ragyáim is bedurvultak. :cry: Most is van az államon néhány rondább darab, de ezek csak a bűnözésem megtorlásai, a hátam már nagyjából rendbejött.

Csakegy!

Nyugi! A szülészet az egyik olyan terület (a plasztikai sebészeten és a fogászaton kívül), amit nagyon szeretnek a jogászok (bocs jogászcsajok, de ez tény! :oops: ), mert nagy pénz van benne, ha az orvos hibázik. A dokik csak magukat próbálják bebiztosítani a befektetéseddel! Természetesen mondhatsz nemet, amennyiben ezzel nem veszélyezteted a babádat. És ne idegeskedj feleslegesen!
Bevérzés miatt a vérnyomásodra figyelj oda! Kérdezz rá a dokidnál, h. a Rutascorbin nem lenne-e jobb?
Drukkolok a mókusod PÉ-jének is! :lol:

Okriszta!

Ez a gördülő kövek napja! Végre vmi jó hír! :D

Espero!

Szegénykém! :cry: Sajnálom, h. ilyeneken kell keresztülmennetek, de remélem innentől már nem lesz több gond! Gyors gyógyulást!

Kavicska!

Várlak ám rendületlenül!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Szióka

Okr
Nagyon-nagy gratula...most már próbálj megnyugodni egy kicsit...minden rendebn lesz!

Dimet
Milyen lenne ha nem szuper az afp-d!? :wink: :)

Kincs
Ne csináld már....16po-n kötelező tesztelni!!!!!!!! :lol: :wink:

Espero
Annyira sajnálom a kicsi lányodat....nagyon rossz lehetett mindkettőtöknek...jobbbulást! :)

Csakegy
Teljesen kész vagyok a dokis storyaidtól :lol: :lol: !
Húú de rendi vagy köszi a sok infót a teliholddal kapcsolatban! :wink:

Du.-ra már ideért hozzám is a front....csomó fájásom volt/van,de nem rendszeresek...már a tusolás se mulasztotta el :) ...sztem még van egy-két napom hátra.....jön a holdfogyatkozás meg minden....na meg a hétfő...apával már tükön ülünk!
Bocsi, h ennyit nyafizok!

Rambóka
Kavicska sztem nem fog jönni..nem konkrét...csak gondolom! :roll:

puszz Mindenkinek :)
Vendég
 


Kavicska miert nem jönne??? :o
Vendég
 


Rambóka: ma 90/60 volt a vérnyomásom, a csúcs az a 110/70... szóval a szememen a bevérzés tutira nem ettől van... valszeg simán belekaptam álmomban... bevettem 500 mili C vitamint és mintha javulna a helyzet... de a Rutascorbin már nekem is az eszembe jutott :) Csak még meg kellene találnom....
Vendég
 


Ella, Szerintem Miron baba nem várja meg a hétfőt! :wink: :lol:
Kavicska miért nem fog jönni?! Tudsz valamit :?:

Jó éjszakát mindenkinek! Holnap hétvége! :wink: (bár én szalma leszek a hétvégén :cry: )

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Anyoka
Majd kiderül! :)


Még mielőtt bármi félreértés kialakulna,,,,semmit nem tudok Kavicskáról,és gőzőm sincs mért nem jönn......abból a két percből amikor múltkor találkoztam vele, vontam le a következtetést.....Lehet kár volt?! :roll:
Vendég
 


Sziasztok,

Csakegy, vettem ginseng ampullát méhpempővel a DM-ben... :lol: :lol: Olyat amiben 10 ampulla van egy dobozban. Most akkor minden reggel hajtsak leegyet éhgyomorra ? Csak egy apró félelmem van: az van a tájékoztatóra írva, hogy étvágyat csinál.... :roll: na az nekem nem kell, hogy visszatérjen. Végre valahára elmúlt a folytonos ehetnékem. Te hogyan csináltad a kúrát, mennyi ideig ?

Espero, nagyon veled érzek, az egyik legborzasztóbb érzés, amikor az ember a kisbabáját a kórházban kell hagyja.... de tényleg hamar felépülnek a babócák, meglátod, néhány hónap múlva már nem is emlékszel majd erre a pár napra. Sokat babusgasd Sárát, neked is jót fog tenni !! Gyors felépülést kívánok !!

Okr, annyira jó, hogy elmúlt a vérzés... !! Örülök nagyon ,hogy jól vagy !!! Ne idegeskedj, biztos, hogy minden rendben lesz !

Dimet, szólj, ha kellenek az éjjel-nappali fogorovosok elérhetőségei ...! Tudod, Pesten is van fogorvos.... :wink: :wink: :lol:

Ella, hű de izgi, szerintem holnap szülünk !!!! Ugye van mobil akinek tudsz majd szólni, ha akció van ??

Kincsecske, én nem vagyok egy nagy görbe mágus, de szemmel láthatóan nagyon szép egyenletes a görbéd !!! Vagy baba van a dologban, vagy egy igazi szép tankönyvi ciklust produkálsz éppen !! (de akkor a 15 DPO egy kicsit sok... vajon mi lehet akkor a kiváltó ok ?? :wink: :lol: )

Kavics, legalább néha-néha, hogy tudjuk mi van veled....bekukkanthatnál...... mindenkinek hiányzol nagyon !! :cry: :cry: :cry:
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Tegnap tudtam meg a nődokitól, hogy PCOS-em van:( Még leírni is ijesztő, el vagyok keseredve! Olvasgattam már a neten a dologról, nagyon rémisztő! Tudtok nekem segíteni? Bár ahogy olvastam eddig talán jó kezekben vagyok, fel is írta az orvos ( 2 hete mentem el hozzá, mert az előzőek semmire sem voltak jók...) a Norcolut-ot illetve az Ademint.
A válaszokat előre is köszi!
hencike27
 
 


Rosszul írtam Adimet a neve a gyógyszernek. Ez tényleg hasmenést fog okozni?
hencike27
 
 


Jó reggelt!

Azoknak akik lyukadni akartak gyorsan hozom a hírt: nem teszteltem.. a hőm 36.8 :cry: :cry: :cry: :cry: kicsit szomorkodtam,de megbeszéltük a férjemmel ,hogy egy pihis hónap után kaálizni fogunk és 2008-ban fog születni a babánk :)
Egy-két vizsgálatunk megvan inszemhez bizti elég..

Rambóka igen progi pótlás nélkül produkáltam a görbét,azért ahhoz elég szép lett,hogy a 13cn uh-n egy 4-cm cystával hajtottak el uh-ról...azt hittem mensim se lesz,még nincs de sztem holnap,jobban fáj a derekam a cicieim alig..

Lara nektek mi a tervetek??

Márciusi zebracsorda hajráááá!!!! :wink:

Szép napot mindenkinek!!!

Hencike nem rémisztő a pco csak jó dokik kellenek és türelem!! Nem vagyunk fogyatékosak . A dokit már megtaláltad :wink: Milyen tüneteid vannak,milyen vizsgálatok voltak??
Fokozatosan kezd a gyógyszert szedni!!! negyed aztán egy hét után fél,aztán két fél, és lassan emelgetve eljutsz a végső adagig..mennyit kell szedned?? Én féllel kezdtem de nem volt hasmenésem.
Vendég
 


Rambóka!

Aventtel és most Garmastannal kenem...
A gyerek száját meg szopi előtt-után azzal a boraxszal, tűri, csak éppen sokszor nem látom, hogy mit is csinálok, mert ha nem üvölt, akkor úgy nyúlok be a csukott szájába...
Háát, még a szoptatás befejezése előtt el akarok menni egy orvosismerősömhöz, aki jártas a nyugati orvoslásban is (az Újvidéki Orvostudományi Egyetem nyugalmazott tanára) és a szerid gyógymódokban is. Most olvastam egy cikkét a króm inzulinrezisztenciára kifejtett hatásáról... Szóval már szoptatás előtt próbálok valamit tenni, és aztán meg keresni kell mást, hogy felírja a merckformint, ha szükég lesz rá (és még nem akarok terhes lenni).

A fogorvos válaszol rovatvezetőjének: beszéltem Álmi doktornőjével, és mindent tisztáztunk a fogaival kapcsolatban. Köszönöm még egyszer a válaszod!!!

(A hónom alá csapott mellátverés bejött... Lehet, hogy a szájpenész miatt nem tetszik neki a régi póz, lehet, hogy úgy fáj neki...)

Ella: tegnap, miözben levittem a szemetet, gyönyörködtem a teliholdban, annyira szép volt... Lehet, hogy segít neked :)

Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok!

Kincs, :( De tudod, amíg nem jön meg addig még nincs minden veszve! Drukk-hegyek!!!

Hencike, üdv közöttünk! :) A gyógyszertől ne félj! Az én pocakom elég érzékeny, fél szemmel kezdtem és nem volt semmi bajom tőle!
Mesélj Magadról!

Én elkezdtem kihülni! :cry: Igaz, iszonyú rosszul aludtam - felváltva horkoltunk Apával, én mindkettőnkére felébredtem :evil: - ráadásul Apa6-kor kelt, felébresztett, nem aludtam vissza... Így ezt a mai mérést nagyon esetlegesnek érzem. Azért egy görbusz:
Kép

Lehet hogy nem is volt PÉ?! :shock:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Kincs!

Feladni csak pirinél szabad!!!!!

Vöcsök!

Na és mi van Álmi fogával? Váltja?

A bórax-glicerinnel kend a melledet is, mert a szájpenészt okozó Candida azon is megtalálható, attól fáj a mellbimbód és ha csak a gyerek száját kezeled, a bimbóról újra és újra vissza fog fertőződni, meg a te bimbófájásod sem fog elmúlni! Ezért mindkettőt kezelni kell!
Ja! És semmi Candidadiéta, meg hasonlók! Majd a szoptatás befejezése után végleg kinyírhatod 1 db Diflucan kapszulával a dögöt, de addig sajnos csak tüneti kezelés!

Gabika!

Ha a melegvíz nem szünteti meg a fájást, akkor az már nem jóslófájás!!!!!! De szerintem ezt azóta már te is tudod! Ugyeeeeee???????

Hencike!

Üdv a csapatban! Ne pánikolj!
Jó helyen vagy és úgy tűnik a dokid is jártas PCOS-ból!

Kavics!

Az nem lehet, h. nem jössz többet! Várunk!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Okr!

Elmondhatatlanul örülök nektek!!!

Espero!
Sokat gondolok rátok, sok lelkierőt küldök nektek éteren keresztül!!Kitartás!

Vöcsök! :lol:

Kincs!
nekem terhesen is 36,8 és 37 között mozgott a hőm. nem ment mindig 37 fölé!

Kép

Kép
rejo
 
 


Kincs!

Nekem csak 2napon ment fel 37-re, egyébként 36,8 és 36,9 közt ingázott. Csak az Utrogestannal értem el a 37-et.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Kincs: nekem speciel a + teszt napján esett egy nagyot a hőm... na akkor jött el az a pont, hogy elpakoltam a hőmérőt :) :) :) (tesztelj egyet léééééccciiiii :))))

Kavicska: ????????

Ella: ?????????
Vendég
 


Rejó!
Temit nevetsz rajtam??? :)

Rambóka!
Igen, kenegetem a mellbimbót is.
Nem diétázom a "dög" miatt, csak megpróbálok minél kevesebb cukrot és fehér kenyerete enni, helyette amikor csak lehet, teljes kiőrlésűt (a méz, fruktóz ilyen szempontból jobb, mint a cukor???)

Ella!
Sokat gondolok rád...

Vöcsök
vöcsök
 
 


Aranyosak vagytok :P most nyugiban vagyok..ha netán nem esik tovább a hőm akkor lehet tesztelek holnap vagy hétfőn.
Ma akartam tesztelni,megvoltak az előkészületek is..
5-kor pisiltem a tesztelős edénykémbe,visszafeküdtem aludni,aztán mikor megmértem a hőm 7-kor elszomorodtam és kiöntöttem a pisit :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok

Hát kettősfront,telihold(jó az csak ma éjszaka lesz)...semmit nem ért....ja de a fejem majd szét robbant az éjszaka....de a gyereket nem lőtte ki :) .....vannak fájásaim,de úgy látszik egyelőre semmit se érnek.reggel voltunk ctg-n...bőgve jöttem haza...a szivhang jó,,azzal nincs baj...utána doki mondja na jó nézzünk akkor magzatvizet...aha csak annyira zárt vagyok h nem tudta megnézni :cry: .....apa nagyon édi sikerült már jókedvre deritenie...lényeg hétfőn kórház!

Kincs
HA holnap visszamegy a hőd,tesztelj feltétlen!!!!!!

Szép hétvégét!
Vendég
 


Kincs!
Én nem nagyon értek a hőmérőzéshez, de úgy tudom, ha felkelsz éjszaka/hajnalban, akkor már nem igazi az a hőmérés...
Vöcsök
vöcsök
 
 


Sziasztok !

Espero, Sárának nagyon nagy puszi, mielőbbi teljes felépülést kívánok, nektek pedig kitartást erre a nehéz időszakra !

7kincs, holnap tesztelj, mert ez a kis hőesés nem számít :wink:
(bagoly mondja verébnek :lol: )

Anyoo nem elkeseredni !!! :wink:

Holnap dobok görbét, hőm stagnál, ma reggel épp hogy valami két csík látszódott az LH teszten (kíváncsi voltam reggel mit mutat :wink: ), már nem is izgat. Várok és reménykedek :P

Ne haragudjatok, most csak ennyire futotta, mindenkinek puszika !

mniki
 
 


Szió lányok!
Kincs! az nem oly nagy esés, de persze te tudod, te érzed. Megértelek. Én úgy döntöttem, nem is fogok tesztelni. Bár egyre pozitívabb vagyok :D Ha nem is lesz babás ez a hónapom, de tökéletesnek tűnik...a hőm meg olyan mint én, kiszámíthatatlan. De szerintem 99% volt PÉ-m, éreztem, tudtam, minden jel megvolt. Most meg .... nagyon bizakodó vagyok. Olyan érdekesen feszülnek a cickóim, nem mint menzi előtt szokott, hanem mint a zebrás ciklusban. Hinni akarok ebben, ha meg mégsem, a következő ciklus :D

Puszi nektek :)
Vendég
 


Espero, sajnálom. Borzasztó lehetett.

Nálunk is ciki van. Én mellgyulladást kaptam, antibiotikumot, meg rövidhullámú kezelésre kell járnom minden nap. Vagy egy-két borzasztó csomóm, és nem tudok vele mitn kezdeni. Eüsök, mit javasoltok?
Rájöttem, hogy én nem is tudom rendesen szoptatni a gyereket. Nekem még mindig (4 hét után is) iszonyúan fáj, csillagokat látok. Bimbóvédőben szoptatok, és ügyelek, hogy minél joban a szájába vegye. Egyszer-étszer megpróbáltam anélkül is, de vagy rá sem tdott kapni, vagy pedig még szörnyűbben fájt.
Van valami javaslatotok?
Úg érzem, egyre kevesebb a tejem is, pedig fejem, mint az őrült.
csillagfény
 
 


Kincs...a hő csak akkor pontos, ha előtte legalább 3 órát szunyáltál ...anyoka, nálad is ez lehetett az ok.

Én megmutatom hőmet...most teszik :D ...:lol:
Kép
Vendég
 


csillag : sajnálom...és remélem mihamarabb gyógyulgatsz
Vendég
 


Helloka!

Köszi a pé-vel kapcsolatos "érzéseket" :) na ez nekem mindegyik megvan, majdbelehalok :D fáj, szúr, nyom...stb.

Kíváncsian várom a márciust, hány zebrácska lesz (reméljük minnél több) :wink:
tyche
 
 
 


Hi!

Kincs!

Terv: szándékosan elterveztem, h mihelyt megkapom a Chlamydia tesztet és az negatív lesz, belecsapunk a lovak közé! :lol:
Nem tudom mitől van/ volt begyulladva a méhfalam ( tuti ez a gyulladás okozta a petevezetők elzáródását). Az orvosom észrevette lapar folyamán, aztán amikor már beszámítható állapotba kerültem megkérdezte nem e fájt a hasam. Mondtam nem, erre: "az érdekes" mondta (levázolta a kötőhártya gyulladást, h az mennyire tud fájni).
Várom a következő ciklusom! :D
lara26
 
 


Sziasztok!

Már rég jártam felétek, csak olvasó üzemmódban voltam jelen :oops:

Okr!
Én még nem gratuláltam, ezért most HATALMAS GRATULA!
És ne aggódj, biztosan minden rendben lesz!!!

Gina!
Hőd bíztató, teszt mikor lesz?

Kincs!
Tesztelj Te is, légyszi, légyszi.Én a hőmet anno pont azért nem mértem, mert én éjszaka mindig is többször kimentem, és soha nem aludtam egyfolytában 3 órát, így nem lett volna értelme.
Megjegyzem, most meg még sűrűbben járok :D

Babásoknak sajna még nem szolgálhatok ötletekkel,sőt tőletek próbálok előre is felkészülni a jövőre...Hát az itt olvasottakból, ez nem is tűnik olyan egyszerűnek....

Üdv az újaknak!!

Rólam:
Voltam afp-n, ha hét elején nem jön levél, akkor minden rendben.
Szenvedek a lumbágómmal, férjem azt mondta, hogy még ilyen terhest nem látott, aki kb. úgy mozog meg nyavajog, mint egy 80 éves. :lol:
De most így érzem magam...
ezoterike
 
 


Sziasztok!

Ella! Ti még egyben vagytok? :lol: Egész jól viseled!!! Kitartás! Ma telihold, úgyis történi fog valami!!! - hallod Mniki???? :wink:

Espero sok lelkierőt, s kitartást kívánok nektek! Sára egy hét múlva már megint a régi lesz!

Dimet gratu neked az afphez meg az int.teszthez! Gondolom hatalmas kőomlás volt nálatok :wink: :wink: Dolgozni visszamész?
Nyugisabb otthon nem de?

Okriszti dejóóó! :lol: Persze hogy van valaki abban a zsákocskában! :lol:

Kavicska annyira rejtélyes vagy.... :lol:

Backa mizu a kis Backákkal?????

Csakegy ez a mókusfüttizé hogy megy??? Napokon keresztül állandóan? Mert akkor lehet hogy elfáradt a mókus! :lol:
Szerintem te könyvet írhatnál a terhességedről..... annyi mindenen keresztül mentél.

Hencike jó helyen jársz, s nem kell félned. Fokozatosan adagolva szeded a gyógyszert, akkor nem lesz gond.

Tesztelős lánykák! (Anyoo, Kincs, Lafi, Ginuska, s még tudom hogy kihagytam valakit!) Miért hagyjátok hogy kilukadjon az oldalunk?????? :lol: Mennek a drukkok azért is!

Rambóka egész ügyes voltál fényképezés ügyben! S ez a kiscsávó nem alszik??? :lol:

Rejóka ti hogy vagytok?

Jó régen voltam, tudom. :oops: Ha nem alszok, akkor émelygek, meg hányinger. Inkább az alvásra szavazok. :lol: Viszont sajnálom rá az időt......
Tudom: szidást fogok kapni. De már úgy vagyok vele, hogyha nem marad meg a baba, akkor ezt a lapot osztották rám: hőmérőzők reggelente. 36,8. Ez progipótlás (2*1) mellett nem kevés??!!! Napközben természetesen 37,0 felett van mint alatt.

Mindig találok valami kifogás a ticker ellen. :lol: :lol: Majd ekkor, meg akkor..... szóval türelem plííízzz!

További szép hétvégét!!!! - nálunk elég f..s az idő....

Bee
beebeey
 
 


Csillagfény!
A www.lll.hu oldalon az érzékeny mellbimbónál elég részletesen (és érthetően) le van írva a helyes mellretétel.

Az első oldalon belépsz, fent, a menüben kiválasztod a füzeteket, és ott a listából az érzékeny mellbimbót (ha erre nem jön be):
http://www.lll.hu/node/7

Megyek, mert Vili sír, szopizni akar...
Vöcsök
vöcsök
 
 


Jaj, csak azt felejtettem el, hogy te is lapos mellbimbóval küzdesz... (de azért próbáld meg)
vöcsök
 
 


Kép
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Bocs, hogy nem nagyon tudok most reagálni én sem.

Vöcsök, olvastam. Nem tudom megcsinálni! Ma a férjemmel ketten azon erölködtünk, hogy legalább bimbóvédővel rá tudjon kapni az egészre, és nem csak cumizgatni. Tegnap a nem gyulladt mellemet megpróbáltam védő nélkül, csillagokat láttam, és nem bírtam 2 másodpercnél tovább.

Ha rendbejöttem, lehet hogy megkeresek egy llles tanácsadot. Nem tudom, volt valamelyikőtök ilyennél? Ez fizetős szolgáltatás?
csillagfény
 
 


sziasztok. jó sokat írtatok. pfff.
okr, nyugi. ne stresszelj!!! nekem 36,4 felé sosem ment a hőm....szóval, nyugi. a nyugalom a legfontosabb a babának!!! miért nem maradna meg?? pozitív gondolatok, pozitív gondolatok!!!!!!!!
és igen, iszonyat jó volt itthon, semmi kedvem menni melózni. jaj. de brendeltem iszonyta sok patkányt, hogy dolgozzak :lol: legyen kit kinyírnom :lol: szegények...... :? mindegy, melózok pár hetet, aztán megint pihi.
igen, Rambóka doktor néni, elmegyke fogorvoshoz. ha merek :lol:

espero, remélem jobban van a gyerkőc!!!!!
csillag, szegényke. akkor egész nap küzdöttetek??
na, lépek. elszaladok boltba. napok óta rajtam van vmi energia. mozognom kell. sokat is sétáltam.
és megnézem a holdfogyatkozást mingyááááááá....
zszsik, mezujs? randi mikor??? jövő héten szép tavaszi idő lesz. vmi kis lájtos séta? vagy beülni vhova??ki akar még csatlakozni???
üdv mindenkinek. tesztes-lányok mi van veletek???? backa? jól vagytok??
dimet
 
 


Szájpenésszel kapcsolatban még egy kiegészítés:
"Ha eszközöket is használunk, például mellszívót, bimbóvédőt, cumisüveget, cumit, csak a forrástól számított húsz percig tartó, napi rendszerességű kifőzéstől remélhetjük a gombák teljes pusztulását. Törülközőt naponta cseréljünk, mellünk szárítgatásához mindig másikat használjunk, mint az egyéb testrészekhez."
A kifőzéshez dobjatok bele 2 citrompótlót / fél liter vízre, h. ne opálosodjanak be a cumik és műanyag eszközök. De lehet kapni különböző sterilező oldatokat direkt babacuccokhoz. 20 percig kell az elkészített oldatban áztatni a cuccokat majd leöblíteni.
Mi ilyet használtunk. De a cumikat egy bögrében mikróban főzögettem 5 percig, amikor még használta őket.

Ezt is nektek kerestem:

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema3

http://209.85.129.104/search?q=cache:H5 ... cd=3&gl=hu
(itt szopis pozíciók vannak képekkel)

Befelé forduló v. nem kiemelkedő mellbimbóra:
http://209.85.129.104/search?q=cache:Rw ... cd=1&gl=hu

http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=AVT019

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Csillag!

Tudom, h. milyen sz*r! A szájpenész miatti berepedés is kegyetlenül fáj! :cry:
De van egy titka a dolognak (tudom, h. durván hangzik), szorítsd össze a fogad és tűrj pár percig, ahogy egyre jobban beszívja és egyre hátrébb kerül a szájában a fájós rész, egyre kevésbé fog fájni! Nekem a könnyeim potyogtak, de nem ment máshogy! :cry:
Bár lehet, h. nálad a befordulást okozó rostok miatt nehezen kerül eléggé hátra a gyerek szájába a mellbimbód.
Próbáld meg a fenti linkek egyikében leírt Hoffmann technikát, hátha azzal kiemelhető a szükséges mértékben.
De az is lehet, h. az Aventes Niplette használna!
Azt nem próbáltad még, h. szopi előtt fejsz egy kicsit, így a bimbó is kiemelődik, meg a tejcsi is beindul?
Ha ki van sebesedve, kenj rá anyatejet minden szopi után és hagyd rászáradni, addig ne húzd rá a melltartót!

Mellgyulladásra: szopi előtt(!!!) forró vizes zuhanyozás masszírozással!
Védőnő elvileg meg kellene tudja mutatni, h. hogyan kell a mellet csomómentesre masszírozni! Nekem még a gyerekágyon mutatta meg, amikor bedurrantam a 3. napon. Sajnos így neten keresztül nehéz elmagyarázni!
Lényeg az, h. beállsz a zuhany alá (víz olyan forró, amilyet csak bírsz!), és az egyik kezeddel megtámasztod a melled, a másikkal pedig egy-egy csomóra koncentrálva körkörösen masszírozod óvatosan a bordáid felé nyomva a mell szövetét. Tehát nem nyújtod a melledet a bimbó felé, hanem a tested felé irányul a nyomás. Totálisan át kell masszírozni az óramutató járásának megfelelően végigjárva az összes csomót, különös tekintettel a hónalj felé eső területre!
Félreértés ne essék, nem a mellbimbód körül kőrözöl, hanem a csomó körül. Fáj, mint a fene, de a bedugult tejcsatornák csak így nyílnak ki rendesen!
Ha a mell leghátsó csomóit kimasszíroztad, akkor lehet előbbre jönni, innentől már a megtámasztó kézzel szemben masszírozol, olyasféle módon, mintha egy tejeszacskóban lévő úszkáló jégdarabot próbálnál kiolvasztani a kezed melegével. Nem tudom érthető-e a hasonlat? Vhogy úgy, h. az alul lévő kezed felé próbálod elmasszírozni a szemközti kezeddel a csomót, közben meg körben is haladsz, mindig egy kicsit más helyzetet véve fel, csak a két kezed van mindig egymással szemben.
És melegítsd rengeteget. DM-ben lehet kapni cseresznyemag párnát a bébirészlegen, sütőben megmelegítve sokáig tartja a meleget, később is jó lesz pocifájás, fülfájás esetére.
És váltogasd a szoptatási helyzeteket, h. a gyerek minél több tejcsatornát tudjon megszívni.
Nálam a fekveszopi különösen bejött:
Testedhez képest derékszögben tartott karral lefekszel az oldaladra, mellreteszed a dedet, szinte belenyomod az arcát a melledbe, majd a testét magadhoz húzod, poci a pocihoz. Ettől az orra felszabadul, viszont a bimbót teljesen be tudja kapni. Kicsit más helyzetben lesz a feje, mint a karban szopinál, meg más tejcsatornákat használ, máshol rágja a mellbimbódat. A fájós részeket kíméli. Próbáld meg! Talán te is könnyebben el tudsz lazulni, és a tejleadó reflex is jobban tud működni!
De az előző hsz-emben találsz rengeteg szopis pozíciót, próbálgasd őket, lehet, h. vmelyik beválik!

Kitartás, sírj nyugodtan, az sokat segít! (Szerintem mindannyian rengeteget bőgünk, csak erről senki nem beszél! :oops: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Rambóka!
Nagyon kedves vagy, hogy elküldted ezeket a linkeket. Különösen a szoptatásért.hu volt jó. Pont olyan a mellbimbóm, mint a képen a gombás fertőzésnél... Nekünk Avent steriolizálónk van, ami 6 perc alatt gőzzel sterilizál, de nincs szinte semmink, csak a cumit meg a kanalakat szoktam benne, ja meg azt a tejgyűjtőt, amit mindig ráteszek a másik mellemre, hogy összegyűljön az a tej, ami kicsepeg belőle a szoptatás kezdetén. Szerinted akkor ismételjem meg 3-4-szer a programot, hogy biztos jó legyen a fertőtlenítés?

Nekem a legnagyobb gondom, hogy nem tátja ki a száját a szopi kezdetén. Többiek, ti ezt hogy oldottátok meg? Ha már sír, mert éhes, akkor ráhúzom abban a reményben, hogy a nyelve jól fog állni (ami rendszerint úgy van), ez néha nem könnyű, mert ő is mozgatja közben a fejét, habár próbálom a kezemben tartani... De a második mellretétel ezután, meg az összes többinél, mivel 2x váltom általában, azaz egy szopás alatt legalább 4x kell mellretenni (nem számítva a sikerteleneket), egyre lustább szájkitátás terén... És néha hajlamos vagyok kompromisszumot kötni, pedig itt nem lenne szabad, tudom...

Vöcsök
vöcsök
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?