Sziasztok!
Mirr-múr!
Üdv. köreinkben.
A kórházban nálunk is adtak mindent a babának, sőt otthoni ruhát tilos volt ráadni... Pedig pont akkor, amikor Bencsi született (május), irtó hideg volt, fűtés semmi...mindenesetre jól betakargattam meg egy sapit adtam rá amíg velem volt.
Légzésfigyelőt mi is kaptunk kölcsön, használtuk is kb. 5-6 hónapig, azóta velünk alszik a gyermek
Amúgy szerintem megnyugtató dolog, ha van, de igazából tényleg csak akkor szükséges, ha valami gond van a babócával.
Mérleget lehet kölcsönözni is, főleg bababoltokban, az első egy hónapban én is lelkesen mértem és írtam, hogy mikor mennyit szopizott, de igazából, ha a babán látszik, hogy jól fejlődik ez is fölösleges.
Van egy jó kelengyelistám, majd előásom és közkiccsé teszem, ha érdekel titeket.
Már előszedtem Benus babaruháit és úgy nézem, ennyivel egy ikerpárt is el lehetne látni, úgyhogy nemigen vásárolhatok...
Bár sok világoskék holmi van a ruhák közt, úgyhogy, ha esetleg lány lesz, azért van esély némi vásárolgatásra.
Nem tudom, hogy hogy álltok a használt ruhákhoz, én bevallom, a legtöbb ruhánk turis, mert annyi pénz a világon nincs (vagy legalábbis nálunk nincs), hogy mindent újonnan meg tudnék venni..
Mondjuk mostanában inkább a neten "turizok", a teszveszen és a vaterán, sok jó holmit vettem már Benusnak is nagyon jó áron.
Jó, mondjuk egy újszülöttnek jobb, ha újak a ruhái, de pár hónap után lehet használttal is próbálkozni.
Times!
Nekem az avent kézi mellszívója bevált, bár tényleg nem a leggyorsabb. De igazából nem is kellett sokáig. Viszont kb. fél éves múlhatott Beni, amikor tejköveim lettek. Hülyén hangzik, de van ilyen. Bedugultak a járatok és sok fejegetés és meleg fürdőzés árán lehetett csak kidugítani őket. 1-2 hét alatt lezajlott a dolog, de a mellszívó nélkül nem ment volna. Az volt a "mókás" az egészben, hogy se a védőnőm, se a dokim nem hallott még ilyesmiről. Végül felhívtam a La Leche Ligás csajokat és ők egyből képben voltak.
Na, ilyenekről majd akkor, ha már ott tartunk
Jó délutánt!